A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kép

Kép
liv

Andyka, bocs, ráklikkeltem, nem az jön be, aminek kéne. Úgyhogy írom: a társalgóban a fő oldalon "Fogamzás, várandósság, szülés", azon belül "Várandósság", azon belül pedig "Dohányzás a terhesség alatt". Hátha itt tudnak segíteni.
Liv

Kép

Kép
liv

Gigi barátnőm!
Én szoktam ilyen okos dolgokat kitalálni.KépKépKép
Bár a barátnőm is helyeselt tegnap.
Azért jutott eszembe,mert gondoltam talán nekem
előbb elfogy a szusz.Kép
Ugye majd el meséled a szülést?Kép
Pont tegnap mondtam a páromnak,hogy ha meg szülsz
meg akarlak lepni a kórházban,csak az a baj,hogy nem tudom a neved.Kép
Erre fuccs a meglepinek.Kép
Mi is szeretnénk jövőre nyaralni picurral.
És mi is Horváton gondolkodunk.Kép

Barbi!
Irtak az Istvánból.Nem kell fizetni a felkészitőért.Kép

Gigi!
Ja! Nagyon jó lenne ha együtt szülnénk!!KépKép
Csak sajnos ez lehetetlen.Pusz,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Jaj elfelejtettem!
Ki vagyok akadva!A drága mesterünk úgy volt,hogy ma befejezi a munkát.A fürdő még nincs kifugázva
és a konyha félig van kicsempézve.Kép
Erre lemondta a mai napot,hogy ő nem ér rá.
Felháboritó!Sirtam egy sort a páromnak,hogy én
hétvégéig már nem birom ezt az állapotot.
/Minden dobozokban és anyósomékhoz járunk zuhanyozni.Kép/De meg igérte,hogy intézkedik és szerez másik mestert.Ajálom neki!Kép
Hát ez van.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!

Már nagyon rég nem írtam és olvasni is csak elvétve tudtam, de azért úgy nagyjából megint képben vagyok. Baromi hajtós heteim voltak, mindig volt valami. Szerettünk volna egy hétre hazamenni pihenni, de egy fontos megrendelés miatt kútba ugrott az egész nyaralás. Eleinte csak napokat csúsztattuk az induást, utána 1-1 héttel, mostanra pedig teljesen lemondtunk róla. Valahogy az augusztusi kánikulában nincs semmi kedvem 1000 km-t autózni. Ahhoz, hogy ne ájuljunk el vezetés közben, még a klimát is meg kellett/kéne csináltatni.
Megint átrendeztük a gyerekszobát. Kiraktunk a lomtalanítás jegyében két dög nehéz, öreg, zöld beépített szekrényt, helyette lettek fenyöpolcok, második kiságy szintény fenyöböl. Most már kezd kialakulni a gyerekszoba végleges formája. A lánykám rosszul bírta a zöld szekrények szétszedését, úgy sírt egész idö alatt, mint akit nyúznak. Késöbbi átalakítások során is sírógörcsöt kapott, gondolom attól félt, hogy megint elvesszük a bútorait... Csórikám, ilyen ifjan traumát okoztunk neki akaratlanul. A jelek szerint hármunk közül ö volt az egyetlen, aki imádta ezeket a szekrényeket. Föleg attól kezdve, hogy mi kiköltöztünk az addigi hálószobánkból és átadtuk neki a terepet szekrényestül, mint gyerekszoba.
Vettünk még a polcokhoz 6 jó nagy fenyö dobozt, amibe a cuccait rendezgetheti. Azt hiszem összességében tetszik neki a birodalma, de nem bízik bennünk. Ha valamelyik bútorhoz alakító szándékkal közelítünk, elkezd visítani, hogy: Nem, nem, nem.
Csütörtökön voltam/-tunk (mert ugye az ember lány másállapotosan sosincs egyedül) megint dokinál. Szerencsére eddig minden rendben. Kicsit rámcsodálkozott, mondta, hogy megitn jót gömbölyödtem, de ugyanakkor meggyanusított, hogy nem diétázom-e. Én értetlenül néztem rá kérdö szemekkel, hogy hova akar kilyukadni. Aztán elárulta, hogy szerinte keveset híztam az utóbbi 4 hétben (csupáncsak 2 kg...) és ugye eszek rendesen. Szerintem más doki pont az ellenkezöjét mondta volna. Megnyugtattam, hogy a terhesség alatt nincs szándékomban diétázni, az édességek egy részét viszont gyümölccsel helyettesítettem éppen azért, hogy ne hízzak még nagyobb ütemben.
Legközelebb megint méricskélös UH lesz. Már alig várom. Úgy szeretem a babamozit!
Kiscsajom közben itt az agyamra megy. A biztonság kedvéért ma is elviselhetetlen. Az az érzésem, hogy ö a frontváltozásokra nagyon érzékenyen reagál. Nálunk kb. két napja hirtelen átállt az idö a hüvös öszies esösröl a fülledt nyárira. Meg kell vallanom, hogy ezt én is rosszul viselem. Neki viszont kifogyhatatlan energiakészlete van: 4 óra játszótér még mindig nem üti ki. Vasárnap elmentünk testületileg a strandra, sikerült is neki egy kis náthát begyüjteni a meleg ellenére. Eredmény: éjszaka alig aludt a takonytól. Hát most olyan is a nap.
Visszatérve a hónap elsö feléhez: 3-án mi is esküvöre voltunk hivatalosak, én mint az esemény fényképésze. A menyasszony velem egyidös kismama volt. Délelött 10-kor kezdtük a fotózást, utána 2-kor polgári esketés (templomi a völegény kérésére nem volt), utána éjszakába nyúló buli. Este 11-kor aztán nem bírtam már tovább. Addigra a kiscsaj is kellöképpen kinyúlt, hiszen egész nap nem aludt semmit. Meglepett, hogy milyen jól bírtam a napot. Persze még böven volt utána is munka a képekkel, de azt már fel tudtam osztani kellemesebben. Tegnap itt volt a pár a képekért és nagyon elégedettek voltak. Hát remélem is.
Azt követö héten jött az öcsém a barátnöjével látogatóba egy szük hétre. Nálunk is aludtak, ami egy 2 szobás lakásban nem egy élmény, de megoldható. Nagyon kifogták/-tuk, mert egész idö alatt zuhogott az esö, erösen átszabva a tervezett programokat. Vasárnap azért elmentünk az állatkertbe. 6 órán keresztül sétáltunk - lévén igen nagy -, 2x eláztunk, de összességében jó volt. A fiatalok meg voltak lepödve, hogy nekem ez a 6 óra sétálás nem okozott különösebb megeröltetést.
Közben volt még egy pályázati beszélgetésem - az elsö 7 hónap pályázatírás után - is. A fönökjelöltem 2 órán keresztül foglalkoztatott, vallatott, de egy szóval sem hozta a családtervezési problématikát szóba. Na ja, ennek ellenére nem füzök nagyobb reményeket a dologhoz, de legalább megpróbáltam jó benyomást kelteni. Mivel az egyetemröl már ismerjük egymást, talán neki is van pozitív emléke rólam, nem csak nekem róla.
Most vár egy halom vasalnivaló, de ez nem egy élmény ebben a dög melegben. Ráadásul a kiscsaj is mindig segíteni akar, ami a vasalást nem teszi éppen egyszerüvé.
Két-három hét múlva aztán beesnek anyémék is egy-két napra, aztán nyugi lesz egy darabig. Kétségtelen, hogy vannak elönyei is annak, ha állandóan jövés-menés van, mert a két UH között gyorsabban telik az idö, ugyanakkor viszont nagyon fárasztó is állandóan mások kedvét keresni, fözni-mosni, stb.
Hiányzik a napközbeni pihenés, már nagyon rám férne.
Anyósomék már hónapok óta nem jelentkeznek, még az unokájukra se kíváncsiak.

Más fejlemény nincsen mifelénk. A pocaklakó csikis a jelek szerint, mert ha csikizem a hasam, viháncol, ellenben ha határozottan nyomkodom, nem válaszol, vagy csak elvétve.

Puszi mindenkinek!

barbi

Barbi
maass

DiaKépKép

A profilomban le van írva a teljes nevem! Csak ha már nagyon meg akarsz lepni!KépKépKép Hanyadikára vagy kiírva? Nem is tudom.
Ezek a "mesterek" tényleg kiborítóak. Nekem nem kell őket bemutatni!! A tetőre utólag 300 e Ft-ot kellett rákölteni, mert olyan csodálatos lett!!! Csak én azt nem értem, hogy ez nekik miért jó?? Nem az lenne a cél, hogy normálisan megcsinálja és akkor a kedves megrendelő ajánlja másnak?? Tarst ki! Az anyósod legalább csíped??

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Ágigi!Kép
Én mindig azt hittem,hogy Georgina a neved.Kép
Ok meg foglak látogatni titeket a kórházba.Kép
Csak azt sajnálom,hogy amikor megszülsz már biztos nem irsz többet.Kép
Én dec.15-re vagyok kiírva,de szerintem 8.ka felé megszülök./Ez egy belső érzésKép/
Bár azt mondják,hogy amikor először megmozdul
ahoz kell hozzáadni 20 hetet és akkor szülök.
Szerintem ez hülyeség,mert akkor azon a héten szülnék ami nov.29-től dec.5-ig tart.Az azért korai lenne.Anyósom jó fej"kivéve amikor nemKép"
Csak az a bajom vele,hogy szeret intézkedni a mi életünkbe.De leállitom.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!

Ha tudnád,hányszor borítottak ki az utóbbi időben az ilyen és hasonló dolgokkal a drága mesteremberek!!!Kép
Szóval részvétem és kitartás!
Én már 3. hete nem zuhanyozok és főzök normálisan,már lassan tényleg hozzá fogok szokniKép

Az előző terhesség alatt,mint "dicsekedtem" sikerüt 32 kilót híznom.
10 óra vajúdás után a tisztelt orvosok végre a császár mellett döntöttek,mert nagyon romlott a magzati szívhang.
A drágalátos választott orvosom hozzám vágta,hogy ugye ő megmondta,hogy ne hízzak annyit,mert annak fájásgyengeség lehet a következménye.
Ezt már akkor sem fogadtam el és később kiderült,hogy valóban nem ez volt az ok.
Miért is írtam ezt le?
Először is,mert szómenésem vanKép
Másodszor:a testsúlyod nem akadálya egy szép szülésnek,én tényleg rövid idő alatt híztam rengeteget.
Harmadszor:ezzel ne is idegesítsd magad!
Puszi.Kép

Barbi!

Jó hallani Rólatok!Kép
Úgy látom nem telnek unalmasan a napjaid!
Ezek a gyerkőcök nagyon tudnak mindenhez ragaszkodni,ami nekik biztonságérzetet nyújt,én is sokszor meglepődök a fiam reakcióin.
Egyébként ő is nagyon nehezen fárad ki:ma is csomót ugrált, fürdött a medencében,majd ezt követően jót bukfencezett a homokrakáson.
Ezzel engem rendkívül boldoggá tett,kb.a füleinél fogva lehetett megfogni.
Apja megfürdette(miután melegítettem vizet a rezsón-nem egyszerű az élet)és örömmel jelentette,hogy a koszréteg alatt még megvan a gyerek!Kép
Örülök,hogy a pocaklakó is jól van!

Andika!

Remélem kapsz segítséget a másik topikban,én is a terhesség eleje óta nem dohányzom,mostanában többször álmodom,hogy rágyújtottam,nagyon pocsék.
Már nem undorít a cigiszag és úgy vagyok vele,ha eddig kibírtam,ezután sem lesz nehéz-de minden esetre a párom sem dohányzik előttem,hanem csakis kint az udvar egy eldugott részén.Kép
Majd írhatnál,hogy mi lett a fejlemény.
Szorítok,hogy az a másik-nem dohányzó kerekedjen felül!Kép

Üdv mindenkinek!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Jó reggelt Mindenkinek!
Köszönöm a bíztatást és azt, hogy ugyan éreztem, hogy nem a legjobb helyre írok a problémámmal, mégis válaszoltatok. A délelőtt nehéz lesz, mert ilyenkor jön elő a másik Énem, de megpróbálom kibírni. Végül is én vagyok a felelős, hogyan rontom el (vagy nem) a saját, és ami fontosabb a születendő gyermekem életét. Ezt mindjárt felírom nagybetűkkel egy papírra, és kiragasztom.
Liv!
Majd átnézek a másik topikba is, de annyira örültem, hogy írtatok, hogy gondoltam először válaszolok. Visszaolvasgatva, azon kezdtem gondolkodni, hogy a kis dokinő aki nekem készítette az UH-t a 18. hétben, nem kapkodta-e el. Ugyanis kb. 10-12 perc alatt végzett. Jó lett volna több ideig ott lenni, és látni, hogyan reagál a pindur. Mi most a második babát várjuk. Az első terhességem alatt, a 12. héttől minden második héten UH-n voltam, mert összeszedtem valami vírust, és folyamatosan ellenőriztek. A gyermekem egészségesen született, 3700g volt és 57cm hosszú. Tehát ne félj, inkább örvendj, hogy többet láthatod a születendő gyermekedet.
Kata!
Neked is köszönöm, hogy írtál!
Írtad, hogy a Nagyfiaddal C-vitamint szedtél. Ezt az orvos javasolta, vagy csak mert tél volt, és úgy gondoltad, hogy jó mint immunrendszer-erősítő? Ha jól értettem, most is szeded. Azért kérdem, mert szemezgetek az itthoni patikánkban lévő 500mg-os C-vitaminnal, és nem tudom, hogy merjem-e szedni, vagy nem. Amúgy én csak folsav+vasat szedek, ezt az orvos javasolta.

Ha túl hosszú lettem, bocsika!

Andika
andyka

Szia Andika!

Szerintem mindenképpen javasolt a C-vitamin terhesség alatt.Semmilyen terhességi vitamint nem szedek,de ezt fontosnak tartom.
Kétszerre elosztva szedem,így reggel és este is egyenletesen osztódik el,tehát érdemesebb 100 vagy 200 mg-os kiszerelésben venni.
Hogy haladsz ma a cigi-harccal?
Az első terhességnél ugyanúgy voltam ezzel a dologgal,mint most,az akkori dokim azt mondta,hogy ha nagyon erősek az elvonási tünetek,akkor inkább napi 1-2 szál legyen,de nem letüdőzve és szépen lépésenként leépíteni.
Sajnos van,aki lelkiismeret-furdalás nélkül füstöl terhesség alatt,de Téged bánt a gyengeséged,én úgy gondolom ezért,hogy a harcot meg fogod nyerni!!!Kép
Az elsőszülött hány éves?
Írj majd!

Mindenkinek puszi!

Kata
22+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Csajok!
Gigi,Kata,BarbiKépKépKép
Most jövök a védőnőtől.Meg dicsért,hogy tökéletes
a vérnyomásom,véreredményem és nem hiztam egy dekát sem.KépEl mondtam neki az okosságomat a szülésről.KépAzt mondta,hogy ő mindig nagyon vékony volt,a terhessége alatt is 6 kilót hizott
összesen.Ennek ellenére nagyon megszenvedett a
szüléssel.Őt szülés után úgy tolták le a szobába
és feküdt mint egy darab fa.Volt egy másik csaj
kétszer akkora mint én,/bár szerinte én nem is vagyok kövér/Képaki 3 tolásra kitolta a gyereket
és 2 bőröndel lesétált a szobába.Meg se kotyant
neki a szülés.KépEzért most boldog vagyok.Kép
Bár ha tőle jövök mindig az vagyok mert mindig
dicsér és olyan kedves.KépMindenkinek szép napot!
Puszi,Dia 18+6

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Én csütörtökön megyek védőnőhöz, de most valahogy elkezdtek jönni a kilók! Lehet, hogy egy kicsit vissza kell fognom magam.
Tegnap este Ficánka fülön rúgta az Apukáját. Drága párom hallgatózott, majd egyszer csak a gyerek rúgott egy akkorát, hogy Apa is jól érezte. Ezek után este 11-ig pocakozott. Nem tudtam leállítani!
Szerintem teljesen mindegy, hogy duci vagy-e avagy csonti. A szülés milyensége úgyis alkati dolog!
Kedves bérlőink tegnap kijelentették, hogy ők már ebben a hónapban nem költöznek be az albérletbe, erre Apa kiakadt és finoman elkezdte ecsetelni nekik, hogy milyen jó is külön lakni. Az a baj, hogy nagyon jól érzik magukat nálunk!
Most bosszúból kitaláltuk, hogy nem takarítunk utánuk, hátha egyszer észreveszik magukat. Bár a fürdőszobánk már köpedelem, mivel állandóan kilocsolják a vizet és nem takarítják fel maguk után! Nem baj, sztrájkolunk!
Az a legszebb az egészben, hogy utána együtt megyünk nyaralni is. Mondtam a páromnak, hogy lehet, hogy a végén cápaeledelt csinálok belőlük.
Na nem panaszkodom, bár nagyon melegem van!

Barbara
babar

Andika,
még a C-vitaminhoz(csak kibújik belőlem az ápolónő!Kép) :
javítja a vas felszívódását.Nem raktározódik-folyamatosan szedni kell,a felesleg kiürül a szervezetből.Nekem nem orvos javasolta,de megemlítettem a dokimnak és azt mondta,hogy semmiképpen nem fog ártani.
Na,ennyi.Kép
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Dia!

Nagyon aranyos lehet a védőnőd,mindegyiknek ilyennek kellene lenni!
Remélem,hogy most már nem fogsz a súlyod miatt aggódni!KépKépKép

Barbara!

Ez elég szomorú,hogy nektek kell takarítani is utánuk,attól félek,ettől nem fogják magukat észrevenni!Kép
Jujj,engem a frász törne ki most tőlük.
Egész más a barátság ilyen körülmények között.
Nem irigyellek!
Ezt küldöm Neked: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Barbi!
Háát nem irigyellek a lakóid miatt.Kép
Nem tudnátok meg mondani nekik,hogy vegyék észre magukat?A párom üzeni a párodnak,hogy nyugottan
menjen a felkészitőre,mert ő is jön.Kép
Igaz,az elsőn nem lesz ott mert elsejére esik,de utána ő is ott lesz mindig.KépEzért nem csak a párod lesz az egyedüli apuka.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Barátnőm!

Nos kár volt erre a topikra belépnem és sajnálatomra, elég negatív tapasztalataim vannak egyre jobban veled szemben.
Egy: Sajnálom, hogy pénzt kellett kölcsönadni, majd legközelebb egyedül megyek vásárolni.
Talán nem olvasom majd másnak a levelében, hogy pedig még mennyi mindent tudtál volna venni.
Aztán látom elintézted azt is hogy mással menj szülésfelkészítőre, tulajdonképpen igazatok van, jó nektek, hogy otthon vagytok.
Én majd elintézem egyedül Csepelen.
Tulajdonképpen ahogy elnézem rám már nincs is szükség, azért jól elvoltunk hétvégén, tudod meg az is rosszul esett, hogy mással halomra levelezed magad, nekem írsz egy sort, én meg kilométereket a munkahelyemről.
A legjobb azt hiszem az lesz, ha a saját magam útját járom, egyébként gondoltam hogy ez lesz, talán nagyon időnk sem lesz összejárni, legalábbis van egy ilyen érzésem.
Hát ez van, csak azért leírtam neked ezeket, hogy egyébiránt rosszul esnek ezek a dolgok, és rájöttem, hogy minél többet olvasom ezt a sok zagyvaságot amit mindenki össze-vissza ír, egyre jobban idegesít a szülés meg minden. Nem vagyok nyugodt abszolut.
Rájöttem, hogy ebből egyáltalán tényleg nem kell ekkora problámát csinálni.
Amit mindenki leír az nálad és nálam teljesen másképp fog alakulni.
Ezért nem kell ezzel ennyit foglalkozni.
Azt is eldöntöttem, hogy ha tudok, végig dolgozom, nem akarok otthon eltunyulni és elhízni, mert ismervén magamat biztos sokat zabálnék és még talán depis is lennék, itt meg lefoglal a munka legalább, meg van kihez szólni.
Téged megértelek, hogy levelezel, hisz azért biztos uncsizol.
De engem már irritál. Ki hogy kövér az meg főleg.
Ez már túlzás nekem egy kicsit.
Nos neharagudj hogy megsértődtem és bevágtam a durcát, de a barátnőd vagyok és valahogy ahogy itt olvasgattam még is az volt az érzésem, hogy még sem vagyok igazán biztos a barátnőd,lehet, hogy most vagyok éppen érzékenyebb állapotomban.
Ezért tényleg ne orrolj rám, de lehet, hogy többet nem írok, majd telefonon beszélünk, de csak arról, hogy hogy érzed magad. Sem arra nem vagyok kíváncsi, hogy milyen kövér vagy, mert egyáltalán nem vagy az, és a topikokban minél többször leírod, annál jobban el is hiszed magad is, azt ami egyáltalán nem is igaz.
Sem arra, hogy kivel mit itattak meg, vagy mit etettek meg. Majd ha ott leszek és elém rakják amit meg kell innom, megiszom. Nem igaz?
A lényeg, hogy mire odajutok, hogy szüljek és tovább olvasom ezeket a dolgokat, annál jobban behülyülök.
Van szám és a kórházban fogok intézkedni, felnőtt emberek vagyunk.
További jó beszélgetést neked, majd tényleg beszélünk telefonon, ne húzd magad ezen a levélen sem, inkább most ilyen lett a hangulatom, neharagudj.
Sok puszi: ANDI Kép
tandi

Szia Dia!

Úgy látom Andi egy kicsit berágott! Páromnak mondtam, hogy jön a Te férjed is, tehát nem lesz egyedül. Azt mondta rendben!

Andi!
Nem tudom, hogy visszanézel-e még ebbe a topikba, de egy-két dolgot szeretnék tisztázni.
1. Ez a topik azért jött létre, hogy a menet közben felmerülő problémákra az idősebb kismamák talán már tudják a választ! Neked is megnyugtató ha látod mások eredményeit és össze tudod hasonlítani.
2. Én dolgozom, nem uncsizom és nem zabálok! Reggel 7-re járok dolgozni és du. 5-ig ülök egy irodában. Ha minden jól megy egészen a szülésig így kell tennem, mivel az Apunál dolgozom és nem szívesen venne fel mást a helyemre!
3. A szülésfelkészítő dolog természetesen neked is szól, mivel Te is az Istvánban fogsz szülni. Ezt nem lehet otthon elintézni.
4. A sok zagyvaság amit te említesz, az csak a kismamák mindennapjait jelzi.
Szerintem egyáltalán ne légy féltékeny a Diára, főleg ne úgy, hogy másokat bántasz meg!
Lehet, hogy most éppen rossz passzban van, de ilyenkor inkább ne támadd meg a billentyűzetet.
Barbara
babar

Andi!
Én nem rossz értelembe mondtam a piacot.
De ami igaz az igaz!Neked még a blúz is kell a táska is kell stb és tudtad,hogy nekem még nincs gatyám de nem szóltam semmit.
Barbival azért beszéltem a szülésfelkészitőről,mert te dolgozol de veled is
meg akartam beszélni.
Az irásról annyi:Fel hivsz beszélünk 1-2 órát,
együtt voltunk egy egész hétvégét mindent megbeszéltünk és akkor még irjak is.MIT?
Sajnálom,hogy úgy gondolod aki otthon van az kövér és lusta.Te csak dolgozzál és örülj,hogy
vékony vagy!Úgy is magaddal cseszel ki ha végig
dolgozol.
Azt is sajnálom,hogy téged senki véleménye nem érdekel!Pedig néha nem árt más tapasztalatát
meghallgatni!Én jól érzem magam a csajokkal és
nem kivánok ezen változtatni!De ha neked ez mind zagyvaság akkor tényleg nem érdemes ide jönnöd!
Különben meg nem is kellett volna egy ilyen hangvételű levélre válaszolnom!Szia.

Kép
Kép
lldicsi

Helló Kata!
Hogy én milyen hlye vagyok!!! Elfelejtettem frissíteni a lapot, és csak annyit láttam, hogy még senki nem ír senkinek. Hát, nem így volt…
Köszönöm a bíztatást! Az első terhességemmel is cigiztem egy ideig, kb. 4 hetes lehettem, amikor jöttek a rosszullétek, majd a vírusfertőzés, tehát akkor annyira megijedtem, hogy eszembe se jutott a cigi. Azonban amikor a gyerkőc csak reggel és este szopizott, megint elkezdtem. Ezt nem kellett volna, de szerintem csak a hülyébbik Andika kívánta, és nem a szervezetem.
A cigizéssel eddig jól állok, reggel 7-től a gép előtt ülők, csak azért álltam fel, hogy reggelizzek, mert, ha nem, akkor biztos rágyújtok. Az a mázlim, hogy felkelt a gyerkőc, tehát, azt mondogatom magamnak, hogy nem gyújthatok rá, mert lehet, megérzi. Ezt egyelőre elhitetem magammal. Kisfiam van, és már 6 éves. Természetesen Ő a legszebb és legokosabb a világon- ilyenkor elfogult vagyok, és buta. Számomra, tényleg O.
Egy ideig nem kerülök gépközelbe, mert már nagyon szeretne Ő is játszani. De kár, hogy a számítógép nem tud ebédet készíteni. Hát akkor megyek főzni…
Lehet elkezdem a C-vitamin szedését, attól tartottam, nehogy rosszat tegyek a pindurnak.

Üdv. !
Andika
andyka

DiaKépKép

Éljen a barátság!!! Nekem sírhatsz, hogy milyen kövér vagy!KépKép Majd én is visszasírok!! Jó leb...szott a kedves barátnőd. Mondjuk ezt elmondhatta volna neked telefonba is .
Egyre inkább rá kell jönnöm, hogy ez a Barbara csajszi milyen jó fel!! Helyettem beszéltél Barbara!!! Teljesen igazad van!! KépKépKép A beszélgetések 60%-át nem is a terhesség teszi ki. Külömben is én szeretnék egy elhízott, otthonkában ténfergő, zsíros hajú kismama lenni. És alig várom, hogy a férjem undorodva nézzen rám!KépKépKép
Dia, honnan szedted, hogy én Georgina vagyok?? Még az őskorban, amikor születtem, nem voltak ilyen agyafúrt nevek!!
Majd még írok!

Puszi nektek, Gigi 25+4

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Azért gondoltam,mert azt hittem,hogy a Georginát
becézik így.Kép
Sajnálom,hogy titeket is bele kevert Andi!
Az,hogy nem telefonon beszélt velem ha nem inkább
írt ide az őt minősíti.
Remélem,hogy nem is hív egy darabig!
Mindenkinek fáj az igazság.
Jó,hogy nem most megyek a védőnőhöz,mert biztos
200 a vérnyomásom.KépPuszi,még irj!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!

Igazság szerint engem nagyon megbántott az Andi, de el tudom képzelni, hogy rossz kedve van. Ha nem számolok el tízig úgy elküldöm szegényt melegebb éghajlatokra, hogy csak a szülésre talál vissza. Senkinek nem kötelező ezt a sok zagyvaságot olvasnia, ez mindenkinek a maga választása.
A másik topikban már mentegetőzik a Diának, de előbb kellett volna gondolkodnia! Valahol megértem, mert én is ilyen voltam, csak megtanultam a dolgokat finomabban kezelni.
Múltkor már egyenesen kellemetlenül éreztem magam a másik topikban, mert elindult egy vita a lakáshitelekről. Miszerint azok akik új lakásra vettek fel hitelt, azok kapnak szocpolt, a használt-lakásosok pedig nem. Én abszolút megértem, hogy ezt igazságtalanságnak tartják - szerintem is az - de a végén már ott tartottunk, hogy a szemét gazdagok, akiknek így is van pénzük, hogy új lakást vegyenek vagy építsenek még vissza is kapnak az államtól. Inkább aznap nem is írtam többet!
Arról nem beszélve, hogy mi 2001-ben vettük fel a hitelt és ránk - még ha megszületik a baba - akkor is a 2001-es törvény vonatkozik - azaz csak 300.000 Ft szocpolt kapnánk. Ezért most nem is vesszük igénybe. Majd remélem 5-10 év múlva saját házba tudunk költözni és akkor igénybe vesszük ezt a támogatást.
(Andi, ha ezt olvasod remélem nem bántódsz meg, de ez akkor nagyon rosszul esett!)
babar

Dia!

Reméljük holnapra kialussza a durcit az Andi és jobb kedve lesz! És ők még szexeltek is! Kép Mit mondjak én, akit eltiltottak a dologtól, amíg nem tisztázódik a méhlepény kérdés, na meg a kedves bérlőink? Én vagyok az igazán feszült! Kép Meg te, aki hetek óta kerülgeted a munkásokat!

Pusza
Barbara
babar

Szia Barbi!
Engem nagyon,nagyon megsértett!Nem gondoltam volna,hogy ilyen.Nekem van igazam és még ő van
felháborodva.Meg,hogy jön ő ahoz,hogy ócsmárolja
ki kinek mit ír!Ő külömb?A párom is teljesen kiakadt.

Mi sem szexeszelünk már április óta.Kép
De nem is bánom.KépPuszi,Dia

De nem is baj.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Légyszilégyszilégyszi, ne veszekedjetek! Itt semmiképpen ne! Beszélgetünk, biztatjuk egymást, tapasztalatcsere, ezért vagyunk itt. (Legalábbis én.)

Andika, erőt és kitartást kívánok neked!

Liv

Kép

Kép
liv

DiaKép

Az idegeskedés árt a szépségednek na meg persze a törpének. Úgyhogy nyugi!Kép
Szex, szex mi az??? Már azt sem tudom, hogy hogyan kell csinálni. Még a lombik elött voltunk együtt. Azt meg januárban kezdtük!KépKép

BarbaraKép
Én is olvastam azt a bizonyos vitát a hitelfelvételről. Már asszem pár hete volt, de annyira bennem ragadt az, hogy aki új lakást vásáról annak a bőre alatt is pénz van. És azok mit akarnak hitelt felvenni. Főleg kedvezményest!
Szerencsére nem ezen a topicon ment a vita. És nagyon máshová nem is írok, mert akkor már nem tudnám a picike agyacskámmal követni, hogy ki kicsoda. Nekünk nem kellett hitelt felvennünk szerencsére. Most ezért érezzem magam rosszúl?
Az ilyen vitákba tényleg nem érdemes belebonyolódni.

LivKép
Nem veszekszünk!! Én is azért vagyok itt, hogy jókat dumcsizzunk.

Puszi nektek, Gigi

KépKép
gigi28

Liv!

Dehogy veszekszünk, csak alapvető igazság, hogy ahol sok a csaj ott néha vita is van!

Nektek mocorog a picitek ebben a melegben? Az enyém ma még nem nagyon aktivizálta magát, tegnap pedig egész nap tekergett! Ez most már mindig így lesz, hogy az ember lánya mindig aggódik valamiért? Kép
Úgy hiányolom a táblicskut és Marica 2 hétig szabin lesz! Olyan jó látni, hogy telik az idő!
babar

Szia Gigi!
Pedig azt hittem,hogy az áprilissal én leszek a toppon.KépDee nem te meg előztél a januárral.Kép
OK! Többet nem idegeskedek./Legalább is ma nem./
A "lakás ügybe"én nem folyok bele,mert mi mind a kettő táborhoz tartozunk.KépNincs pénzünk de kaptunk egy lakást az anyósoméktól és szőlőt a
Balatonnál az édesanyámtól.KépPusz,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Lányok!
Tényleg ne veszekedjetek, árt a szépségeteknek!

Szex???
Mi is el vagyunk tiltva tőle, már a legeleje óta. Szenvedek is piszkosul! Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik és még legalább 20 hét a szülés utáni 6 héttel együtt!

Elterveztem, hogy a héten elmegyek és veszek egy pár dolgot a kisfiamnak, mert már nem bírom tovább. Csak azon gondolkodtam, hogy 56-os vagy 62-es méretből érdemes többen venni? Ti hogy gondoljátok?

Puszi
Györesz 25+4

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Szerintem az 56-os méretet vagy nagyon gyorsan kinövi, vagy nem is lesz jó rá. Én 59 cm-vel születtem eleve, így csak az egy számmal nagyobb rucik voltak jók rám!
Érdemesebb 62-es méretből többet venni, legfeljebb ha egy picit nagy, akkor majd pár hét alatt belenő! Kép
Mi hétvégén vettünk egy aranyos sapit, csak 47 cm-es fejre való. Mekkora bucival születik egy átlag baba?
Pusza
Barbara
babar

A sapi méretek engem is érdekelnének!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Barbara,

A fiam, aki 4150g-al és 58 cm-es hosszal jött világra 38cm-es fejkörmérettel volt, ha ez jó vmi viszonyításnak.

Üdv,
Mica
mica

Mica!

Köszi, úgy tűnik Törpike egy ideig nem fog kilátszani a szuper sapijából.Kép
Barbara
babar

Barbara,

Majd rájöttök, hogy ha valami örök igazgatásra szorul a gyerkőcön, az a sapi Kép Egyet mozdít a fején, és máris eltűnik benne, akármilyen szorosnak is tűnik neked a sapi megkötése... KépKép

Mica
mica

Helló Liv!
Nagyon vacakul telik az idő. Egyszer úgy érzem, hogy nagyon jó vagyok, majd egy idő után, olyan vagyok mint egy rakás szerencsétlenség, csak a cigi jár az eszembe. Valami nagyon fontos és nagyon érdekes munkát, elfoglaltságot kell találjak. A fontos, hogy még bírom!
Átnéztem a topikba, amit ajánlottál, de Ti sokkal helyesebbek vagytok, tehát úgy döntöttem, maradok itt Veletek. Olyan jó olvasgatni, és levonni a következtetéseket.

Remélem Barbara és Andi kibékülnek, legalább a beszélgetés erejéig. A házasságban is előfordulnak ronda történetek, így van ez egy barátságban is. Ma rosszul álltak a csillagok Andinál, mindanyunknak vannak rossz napjaink. Az már egy másik történet, hogy ilyenkor nem a legjobb megoldás a gépnek esni, a másikat meg ott bántani, ahol csak lehet. Nem akarok senki pártján állni, de a sorok között olvasva, Andi már a levél végén megbánta, amit írt az elején, csak nem volt elég okos ahhoz, hogy ne küldje el.

Kitartást Mindenkinek! Rettenetes ezt a meleget átvészelni!

Üdv.!
Andika
andyka

Sziasztok!

Hogyhogy el vagytok tiltva a sextől??? Bocsánat, hogy megkérdezem nem olvastam vissza mindent, de nem értem, ugyanis tőlem senki (orvos, védőnő) nem kérdezte meg sexelünk e és nem is mondta, hogy nem lehet! Mégegyszer bocsi ha hülyeséget kérdezek!!

Dia!
De jó neked, hogy nem dolgozol! Szabin vagy vagy táppénzen? Mikortól? Én is szeretnék lassan inkább otthon maradni mert kezd sok lenni!!! Kép
Most 16. hétben vagyok.

sziasztok! Réka
kucus

Sziasztok!

Úgy tűnik nem csak én bonyolódok vitás dolgokba a barátnőmmel.
Na,mivel itthon ülök és a hajam kellőképpen zsíros,meg reggel óta híztam 10 kilót és a párom most szólt,hogy már undorodik tőlem,ezért ha lehet,akkor nyavalyognék Veletek tovább!Kép

SZEX?
Hmmm.Inkább hagyjuk,térjünk vissza rá kb.fél év múlva!

Azt hiszem most már lassan én is nekiindulok vásárolgatni,jól be vagyok sózva.

Barbara!

Az biztosnak látszik,hogy egy darabig nem fogja szorítani a sapi a baba fejét!Kép
Én sem tudok ellenállni dolgoknak és akkor nem is nézem a méretet,végül is egyszer úgy is jó lesz.

Györesz!

Most is úgy fogom csinálni,ahogy a fiamnál:inkább a 62-es méretből veszek többet,de azért lesz valamennyi az 56-osból is.

Andika!

Mit szól a fiad a tesóhoz?
Írj magatokról,hogy kicsit megismerhessünk.
Ja, és KITARTÁS!!!

Mindenkinek puszi!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Jajj, szexről semmit? Akkor most engem megköveztek, ha még szexelek? Kép

Mica
mica

Szia Andika!

Igazából nem az Andi és köztem, hanem az Andi és a Dia között volt a vita, csak mellékesen engem is bántott! Téma lezárva!
SEX!
Az egy dolog, hogy el vagyok tiltva, de valahogy nem is nagyon kívánom a dolgot az utóbbi időben. Eddig se voltam egy nimfomán alkat, de most majdnem 0-ra csökkent a dolog. Szeretek a párommal összebújni, de a többi nem vonzz. Remélem azért majd ez megváltozik! KépBiztos pszichésen is van ez nálam, mert a méhlepény mizéria óta érzem ezt!)
SAPI:
Úgyis téli lesz a gyerek, legfeljebb aláhúzok egy másik vékony sapkát is, de a szép sapinak rajta kell lenni! (Na jó csak vicceltem!)

Barbara
babar

Mica!

Inkább irigyelünk! Kép
babar

Sziasztok!

Én ugyanúgy igénylem a sexet a párom is de most már tényleg úgy érzem engem valamiről nem tájékoztattak. Ilyenkor nem szabadna?????

Légyszi válaszoljatok!!!!

Köszi! Réka
kucus

Andika, jól teszed, hogy itt maradsz, csak azért mondtam, hogy érdemes benézned a másik topicba is, mert ott találsz hasonló problémákkal küzdőket, és ha nem is a most oda írogatóktól, de lehet, hogy az archivban találsz olyan hasznos infókat, amik segíthetnek neked, hogy könnyebb legyen a leszokás, önmegtartóztatás.

Kép

Kép
liv

Réka, szerintem nyugodtan! Ha valamiért nem lehetne (méhlepény elhelyezkedése stb.), akkor az orvos biztos, hogy szólt volna! De ha bizonytalan vagy, kérdezd meg az orvosodat, hogy szabad-e.

Kép

Kép
liv

Szia Andika!
Nagyon szoritok neked,hogy erős tudj maradni.Kép
Én is cigiztemKépa terhesség előtt,de most rá nem
tudnék gyújtani.Tudod szerintem nincs undoritób
egy terhes cigizős kismamánál!Kép
Amikor ilyet látok,úgy megráznám,hogy ébresztő ott egy kis élet odabent akiért felelős vagy.

Réka!
Azért vagyok otthon,mert a munkahelyemen emelgetni és állni kell sokat.A babucink inszeminációval lett ezért nagyon kell rá vigyázzni.Első a gyerek.Kép
Ha a szexet nem tiltotta meg a doki,akkor szabad.
Én 6 hetesen véresztem"fenyegető vetélés"ezért nem lehetett.De nem is bánom és a párom sem.Kép
Pedig szexmániások voltunk.Kép
Merre vagy GIGI ???Pusz,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Réka!
Igazán irigyellek, hogy neked lehet szexelni! Én azért vagyok eltiltva, mert a 11. majd a 15. héten véreztem, aztán kezdődtek a keményedések, ami következtében megrövidült a méhnyakam. Szóval neked biztos azért nem mondta a doki, hogy nem szabad, mert panaszmentes a terhességed! Ennek csak örülhetsz és használd ki ameddig csak lehet!

Puszi
Györesz 25+4

Kép
Kép
györesz

DiaKépKép

Itt vagyok! Tornázni voltam! Mig ti itt nyavalyogtok, hogy igy a meleg úgy a meleg addig én a kórház udvarán lihegtem.Kép A végére agyvérzés közeli állapotba kerültem!Kép A végén még tiszta Rubint Réka leszek. (igaz plussz 20 kilóvalKép)
Én sem kívánom a szexet. (max. a hátam közepéreKép) Mire megszületik a törpe és letelik a hat hét, tiszta fridzsider leszek. Szerencsére a férjem sem az a szex őrült. Mondtam neki, ha esetleg más nő után nézne, akkor nyissssszzzzz.
Na így könnyű, hogy kaptatok egy lakást!KépKép Akkor téged sem láttak volna szívesen azon az ominózus beszélgetésen!Kép

BarbaraKép

Szerintem a barátaitok nem fognak kapcsolni. Mert ha már alap járatban vannak olyan bunkók, hogy beköltöztek hozzátok, akkor nekik hiába célozgatsz. Úgysem fogod sokáig bírni, hogy koszba lakjatok. Egyszer láttam egy amerikai filmet, az volt a címe, hogy Kitúr-Lak. Ott a háziakat kidobták a saját házukból.Kép Azért reméljük idáig nem juttok el. Hát a nyaralás hangúlata nem tom milyen lesz. Ilyen hosszú ideig én még a saját családomat sem tudnám elviselni. Na nagyon emberbarátira sikerült!
A sapkát maximum rácelluxozod a törpe fejére!Kép

Puszi nektek, Gigi 25+4

KépKép
gigi28

Szia GigiKép
Hát igaz,hogy engem is elküldtek volna melegebb éghajlatra a csajok,de téged előbb.KépKép
Te még is csak jobban állsz anyagilag.KépKépTe ilyen szorgalmas vagy,hogy tornázni jársz a kórházba?KépAkkor te nem leszel otthonkás,kövér anyuka.KépKépDe majd én.KépKépAz én párom is csak egyszer csalna meg,azután nem lenne mivel.KépKépKép

Barbi!
Legalább a kaja árába beszállnak???Kép
Megyek én is enni hozzátok.KépÚgy se tudok még főzni,mert romokban a konyhám.Kép
Talán amikorra megszülök rend lesz a lakásban.KépKépPuszi nektek.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Barbi!

Akkor már enni én is mennék és ha nem túl nagy kérés,le is zuhanyozhatok?
Egye fene,még a kádat is kitakarítom magam után!KépKépKép
Barátaitokat rendesen kivesézzük!Nekem még az is eszembe jutott,hogy miután végre elköltöznek majd többször felemlítik:"De öregem,ezeknél a Barbaráéknál milyen kosz van!!!Az a csaj aztán soha nem takarít!Fujj!"
Na jó,nem húzlak tovább.Kép

Üdv.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Andika!
Én is így voltam mind a kettővel. Valamin változtass szerintem, pl. írasd ki magad, vagy kezdj el üveget festeni, vagy nyaggasd a férjedet, hogy ő is szokjon le. Jó hír: én a második után nem szoktam vissza!Kép Szegény férjem se, mert ha csak egy cigit is elszív, olyan büdösnek érzem, hogy ugrott a szex.

Barbara, Dia!
Hú de gyorsan pörög ez a topik! Nem tudom az Edit szülésznőjének a nevét, mert nem fogadtam meg (nagyon szegények voltunk akkor), de most meg fogom, az biztos. Csütörtökön kellett CTG-re mennem, akkor van (volt) ő, egy vékony, 35-40-es csajszi. Nagyon kedves. Biztos nem Éva, mert arra emlékeznék, én is az vagyok.
Istvános előkészítő: körbe-körbe mennek az előadások, bármikor be lehet szállni, csak nyári szünet van. Szeptemberben menjetek nyugodtan, bárki mehet, de a szülőszoba-látogatásra tényleg csak az idősebbeket viszik, hogy ne legyenek túl sokan egyszerre. De ha kéritek, fölvisznek, engem pl. a hatodik hónapban fölvittek, mert el kellett döntenem, váltok-e kórházat. De Edit is fölvisz bármikor, azzal még jobban jártok. És tényleg ingyenes, és nagyon jó a hangulat.
Többiektől bocs az OFF-ért. Az ilyeneket különben mailben is megbeszélhetjük!

Motiot!
Az elsővel ugyanígy voltam, még kórházban is feküdtem a vérzés miatt, velem Seduxenettát szedettek, és én a sztahanovista, visszamentem utána dolgozni. Aztán egy nap besokalltam, meló után elmentem a háziorvoshoz, és kiírattam magam, másnap már be se mentem. A cég azóta is megvan, bár három ember munkáját csináltam. És hatalmas megkönnyebbülés volt!!! Gyorsan írasd ki magad!Kép

Pusz, Vica
(már négy éve otthon vagyok, de nem zsíros a hajam)
mvica

Sziasztok Csajszik!

Szegény barátainkat jól kiveséztétek! Kép Lehet, hogy mégis ipart váltok és garni szállót nyitok lelki problémásoknak, családi perpatvarosoknak és lakásfelújítóknak! Kép
Ma reggel már nem tudtam begombolni a nadrágomat, szóval most itt ülök az irodában kinyitott gatyával, de legalább a hajam megmostam reggel, így úgy nézek ki mint egy szalma-baba. A párom ilyenkor csak kenderkócnak hív!
Barbara
babar

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: