A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Liv!
Esküszöm, hogy a felső határra nem is annyira figyeltem, biztos 2,5-öt mondott, csak elírtam! Igazából az alsó határra figyeltem, mert tudtam, hogy a Maricának 0,8 alatt van és én azt hittem az az alsó határ! Nehogy miattam idegeskedj!
Nekem a méhnyakamra 2000-át írt a doki, megrövidült a méhnyakam! Most aztán még többet fogok pihenni mint eddig!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Momo!
Örülök Neked!Kép
Olvastalak a hétvégén egy másik topikban,ahová kíváncsiságból belestem.
Megkérdezhetem a férjeddel végül mi lett?
Köszi a tanácsot alvással kapcsolatban,megpróbálkozunk egy szép ágyikóval,remélem beválik.
A gyerkőcöt nekem sincs kire bízni,ezért kerestem neki hirdetés útján egy pótnagyit.Csak ritkán van nála,de imádják egymást és nem fizetek sokat szerintem.
Helyesek lehetnek a lánykáid!Mennyi idősek?

Babar!
Örülök,hogy minden rendben volt az UH-n a kis "Ficánkával"!Kép
Lehet,hogy butát kérdezek,de miért kell ilyen korán genetikaira menned?Úgy tudtam,hogy később csinálják.

Marica!
Én is úgy tudom az internetről és a szakkönyvekből,hogy az AFP:.0.5-2.5-IG jó.
Próbálj keveset idegeskedni!Kép
A többi eredményt mikor tudod meg?
Majd írd meg,hogy jó-e a könyv.

Györesz!
Nagyon szorítok Neked,hogy ne kelljen kórházba menned!Pihenj sokat!Az viszont jó hír,hogy a fertőzés elmúlt.Képnyésztés mikor lesz meg?
Remélem holnap minden OK. lesz,majd írd meg nagyon pocsék volt-e.

Gigi!
Gratulálok a pocaklakóhoz és szeretettel üdvözöllek közöttünk!Kép

Nekünk is elég jól telt a hétvége:szombaton az ovis évzárón voltunk-szerencsére nem áztunk el,ma pedig eper-"szedd magad"ra mentünk,ahol én csak üldögéltem.A páromnak sikerült 15!kg gyönyörű epret szedni.Tud valaki közületek jó dzsem receptet?Ennyit hárman nem tudunk megenni-bár a párom tud meglepetéseket okozni...Kép

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Úgy látom,ez az AFP sok helyen gond.Mondta is a dokim,hogy csak arra jó,hogy felidegesítse a kismamákat.Kép
Nekem 2,3 volt,és azonnal elküldtek genetikára,mert azt mondták,hogy 1,4-ig jó.2,5-ig mérsékelten emelkedett.Aztán ahány helyre elmentem,(3 UH-t csináltattunk),mindenhol mosolyogva azt mondták,hogy ez azért nem magas,még pont belefér a normál tartományba.
Ahány orvos,annyi félét mond.

Marica:Ha az UH nem nyugtat meg,esetleg meg lehet próbálni a Czeizel féle vérvételt,bár az nagyon drága!Kép Én csak azért nem csináltattam meg,mert mire kiderült,hogy magas,már majdnem 20 hetes voltam.Akkor meg már semmi érteleme.
Próbálj megnyugodni,biztos nem lesz semmi baj.Kép

Gigi:Gratulálok a babátokhoz!Kép

Györesz:Vigyázz nagyon magadra,pihenj sokat!
Nekem még egyszer sem néztek szívhangot.A doki azt mondta,hogy csak akkor néz,ha nem érzem a mozgást,a védőnő meg azt mondta,hogy nincs elemük.Kép

Puszi a többieknek is:Anikó
vakili

Marica!
Nem tudom olvastad-e már,de van a babaneten egy topik,ami az alacsony AFP-vel foglalkozik.(A Várandósság,szülésen belül a Várandósság és itt van az Alacsony AFP-érték)Remélem megnyugtató dolgokat találsz ott!

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Györesz, semmi baj, csak nem tudtam megállni, hogy ne javítsalak 2,5-re. Bocs. Kép

Vakili, már kezdtem azt hinni, hogy senki nem közelíti meg az én 2,4 MoM-os értékemet. Nekem is azt mondta az orvos, hogy ez határ, de még belefér a normál tartományba, nekem is három uh, összesen három orvos nézte, mindent rendben találtak. Remélem, hogy később is minden rendben lesz, és ez a picit emelkedett Afp nem előjele annak, hogy bármiféle probléma lenne később. Én tudom és hiszem, hogy minden rendben lesz később is. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Voltam ma vérvételen! Vérvétel, tejecske+zsemle, aztán 2 óra múlva megint vérvétel! Akkor ez most a terheléses vércukor vizsgálat volt?
A tenyésztésem 1 hét múlva lesz meg!
Pihenek sokat, fekszem, olvasgatok!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Köszi Lányok a megnyugtató sorokat! Kép

Most voltam tanácsadáson, megkaptam a leleteimet. A doki azt mondta, hogy ez még jó eredmény, nem jelent magasabb kockázatot a korom miatt sem! Szóval a doki nem aggódott, igy én is nyugodtabb lettem. Megint megnéztük uh-n a bébit Kép, bár itt elég pici a monitor, nem volt túl jól kivehetö (nekem). De láttam a kis szivét dobogni Kép, meg a talpacskái "égnek álltak". A genetikai uh-ra majd jövö, vagy az utáni hét szerdán mehetek, és az igérte a doki, hogy (Végre!!) apuka is bejöhet! Csak egy pici baj van: nem tudom, hogy mikor (de. vagy du.) és hogy merre kell menni! Kép Kép Ugyanis a doki azt mondta, hogy oda, ahol a 12 hetes volt! Tök jó! Nem vette észre, hogy azt Szegeden csináltattam! Kép De ezt a 18 hetest meg szeretném csináltatni itt is, ott is, igy nem szóltam! Kép

Györesz!
Bocs, de nem tudom, hogy dolgozol még? Vagy már táppénzen vagy? Ugye nem idegeskedsz? Mert attól is keményedhet a pocakod! Vigyázz magatokra! A vérvételedhez nem tudok hozzászólni, mert nekem kaja elött nem vettek, csak utánna 1 órával! Szerintem ez még nem terheléses.

Kata!
Köszi, már elolvastam azt a topikot elsö riadalmamban! Kép Próbálok nem aggódni!

Anikó!
A vérvételesröl már én is lecsúsztam, a 19. hétben vagyok!

Liv!
Valóban 0,5-2,5-ig jó, úgyhogy Neked sincs idegegeskedni valód, meg nekem sem!!! Igaz? Kép Csak optimistán!

Gigi!
Üdv köztünk! Vettem a célzást, be is soroltalak a táblázatba! Ime:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve Kórház neve
Gigi 28 okt. 9. 1 Tamás v. Dávid Bp./ Szent Imre K.
Marica 34 nov. 9. 2 Róbert/Mariann Szeged/ Klinika
Eszti dec. 1. 1 Laci/ ? Bp./ Schöpf-Mérei
Feketebárány dec. 8. Bp./ Szent István K.
Beatron 27 dec. 12. 1 Milán/Viktória Miskolc/ Szentpéteri K.
Barbara 28 dec 14. 1 Dániel Tamás/ Szonja Barbara Bp./ Szent István K.
Lldicsi 28 dec. 15. 1 Dominik/Csenge Bp./ Szent István K.
Csilla 29 dec. 16. 2
Hulcsi 28 dec. 16. 1 Nándor/ Dorottya Bp./ Szabolcs u. Klinika
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp./ Máv K.
Kriszta 24 jan. 9. &#192;kos/Anna Bp./ Szent Imre K.
Kátya jan. 26. 2 Bp./ Kútvölgyi K.</pre>

Jól beelöztél mindenkit! Kép

Marica
marica69

Marica,
örülök, hogy kicsit megnyugtattakKép
Nekem is 0,8 volt az AFP-m, de a béta HCG-m meg tök normális, így nem sokat vacakoltak a dologgal. Azért én a genetikai UH-n kívül elmentem egy maszek 3D-sre is és mivel itt is megnyugtattak, nem érzem, hogy ráncolni kéne a homlokomKép
A tábla eleje nem maradt le véletlenül?Kép Csak azért kérdem, mert a múltkoriban mintha már benne lettem volnaKép

Kata,
a férjem köszöni megvan...a lázával együttKép Fertőző nem lehet, mert már több, mint egy hete senki nem kapja el tőle, viszont ugye a láz nem normális, de hogy mitől? A ceglédi kórházban nem tudtak rá semmit mondani...
A pótnagyit hogy kerestétek? Hirdettél, vagy valaki ajánlotta? Mert nekem is nagyon kéne, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá.
A lányok: Timi 2,5 éves, Zsebi(Adrienn) 15 hónapos. Nem könnyű esetek, de csudapofákKép

Györesz,
tényleg pihizz sokat. De addig nagy baj nincs, amíg nem kezd el a méhszáj nyílniKép Mg-ot írt fel a dokid, vagy legalább mondta? Mert az sokáig kordában tartja a keményedéseket. Nekem pl. most is használ, pedig egész nap emelgetem felváltva a 15 és a 10 kilós csajszit.
A zsömis vérvétel már a terheléses volt. Nem minden kórházban szokás cukros vízzel kínozni a kismamikatKép

Gigi,
üdv közöttünkKép

Mennem kell csajokat terelgetniKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok!
Marica, én már régóta táppénzen vagyok! Csak most kevesebbet fogok ideülni a géphez, mert inkább sokat pihenek, azt mondták, hogy az ülés ilyenkor nem igazán jó!

Momo! Szedem Magne B6-ot 3x2-t és Nospát 3x1-t, de így is ahogy felkelek egyből összeugrik a hasam! Kicsit aggódok! Milyen gyorsan tud kinyilni egy méhszáj?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Pocisok!

Ma egészen reggeltől az eperrel hadakoztam,lett is egy csomó dzsem és befőtt.Nyami.

Momo!
A férjedet hazaengedték azzal,hogy bocsi,de nem tudjuk mi okozza a lázat?!Meredek...Kép
Kitettem az ovinál és még pár helyen hirdetést,így találtam a pótnagyit.
Nagyon örülök neki,hogy ilyen szimpatikus,megbízható embert sikerült találnom,megnyugtató,hogy van valaki,akinél a fiamat nyugodt szívvel hagyhatom pár órára!

Marica!
Örülük,hogy megnyugodtál valamennyire!
Picit furi a táblicsku,én sem vagyok benne.

Mindenkinek nyugodt,szép napot kívánok!

Puszi.
Kata

16+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!

Ezer bocs Friss mamik!! Kép

Egy teljesen más táblázatot biggyesztettem ide az imént! Kép Ezt a figyelmetlenséget!!

Itt a miénk:

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ M&#224;v Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&#224;v Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Liv 25 okt. 15. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Motiot 26 okt. 25. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi/Dorina Bp/ Kútvölgyi K.
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.
Babar 28 dec. 14. 1 Dániel/ Szonja Bp/ Szent István K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Bp/ Szent István K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ M&#224;v Kórház</pre>

Ugye ez már jobb? Kép

Bocs az elözöért!
Marica
marica69

Sziasztok!

Szombaton megkaptam a vérképemet és van benne két érték - az egyik alacsony, a másik magas - amik nem tudom, hogy mit jelentenek.
WBS
EOS
Tud valaki ezekből a hieroglifákból olvasni? Miért nem lehet ezeket földi halandó nyelven is leírni?
babar

Sziasztok!

Na, gyorsan írok, míg párom a fiammal a nagyiért ment.
Voltam dokinál, volt UH. 10+4 1 héttel kevesebb, mert többre emlékeztemKép Minden ok. Ma voltam gyorsban EKG-n, vérvételen, fogászaton, na és persze a terhesgondozóban. akár hiszitek akár nem 2,5 óra alatt végeztemKép Ja, EKG 11-16-ig nincs is, csak túl nagy volt az ajtó mögött a csacsogás és bekopogtam és ha már kijöttek, hát bekönyörögtem magam.Kép Túl sokat nem kellett könyörögni, csak megemlítettem, hogy most vagyok gyerekmentesKép Apával itthon szundiztak addig.

Fogászatra meg szájsebészetre kell mennem majd valamikorKép brühü.

Ja igen!!!

GIGI!
Boldog pocakosodást/babarárást! Jó hogy idetaláltálKép

AFP!!!
Itt a babanet forumán a sok topik közül valamelyiknek-valahol az a címe, hogy : Kismama riogató. Vegyétek figyelembe, hogy az EU több országában nincs ilyen (pedig volt) vizsgálat mert a hibalehetőség 50% felett van. Kijön egy eredmény, mert leveszik a vért x héten és közben a baba nem eléggé, vagy túl fejlett már hozzá. Nem érdemes vele foglalkozni, hiszen nem véletlenül van utána az ún. genetikai UH. Tulajdonképpen azzal ellenőrzik le, hogy jó-é a vérvétel eredménye... Ha meg egy rendszer jól müxik minek is ellenőrizni??? Talán mégse olyan jó annyit idegeskedni rajta. Aláírom könnyü ezt mondani 0,9 AFP eredménnyel, de ez sem biztos eredmény, mert az uh-n kiderülhetett volna valami.

mennem kell pusz
sasha

Kép
sasha

Györesz, tényleg sokat pihenj, és vigyázz magadra és a bébidre! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sasha! Ez komoly, hogy az Afp-nél a hibalehetőség 50 % fölött van? Ezt még nem hallottam sehol. Ez azért elég megdöbbentő adat, nem semmi!
Liv

Kép

Kép
liv

Bocs, még valami: tudja valaki, merre van ez a kismamariogató topic? Kíváncsiságból benéznék (de csak kíváncsiságból, nem riogatni magam), de nem találom.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Csajok!
Én kilógok közületek a 13hetemmel?
Marica!
Szeretnék a táblázatba kerülni.Nevem:Diána 28év Dominik/Csenge István Kórház 1baba.De a 2004/2005 téli babákban is benne vagyok.Az nem baj ugye?Köszi.

Kép
Kép
lldicsi

Múltkor beszélgettünk a dokimmal az AFP-ről és ő szerinte, ez semmi másra nem jó, minthogy idegesítse a kismamikat. Szerinte ez teljesen felesleges, Amerikában pl. nem is használják már ezt csak az UH-ra hagyatkoznak. Ha valami gond van ott úgyis látják. Szerinte sokkal fontosabb lenne, hogy a TB támogassa a rubeola és a toxoplazma szűrést!
babar

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodom.
Babar!
Az Istvános topikból emlékszem rád, csak nem volt igazán türelmem keresglkni, de jól emlékszem, hogy a dr. Ruttner Zoltánnál szülsz?
Én is nála szültem mind a két gyerekemet.

Ines
ini

Sziasztok!

Az AFP-röl nekem is az a véleményem, de a normálisabb dokiknak is, hogy megbízhatatlan. Én nem is csináltattam se az elsönél, se a mostaninál, hiába kínálták. Vissza is kérdeztem, hogy minek kínozzam magam és a lelkemet egész várandósságom alatt, ha az eredmény több, mint kérdéses? Valamint hisz-e benne a dokim? Mire ö: természetesen nem, de a rend kedvéért meg kell kínálnia a lehetöséggel.
A másik pedig az, hogy ezzel a módszerrel csak 1-2 komoly betegség szürhetö ki legfeljebb, a többit így se lehet észrevenni. Tehát az AFP - függetlenül az eredménytöl - sem biztosíték, hogy minden rendben, vagy hogy baj van a babával. Én csak abban reménykedek, hogy mivel a mi családunkban eddig - lekopogom nem volt semmi zür, most se lesz.
Más újság nem nagyon van. Végre beköszöntött a jó idö, tegnap felállítottuk a pancsoldát a teraszon és a kiscsajt azóta ki se lehet terelni a vízböl. Vettünk slaggot is, így a fürdöszobából kivezethetjük a vizet a teraszra. A pancsolón van egy felfújhatí elefánt, aminek az orrmánya spricceli a vizet, ha a slagg rá van kötve. Tegnap ezzel a módszerrel sikerült a kiscsajt este fél 10-re teljesen kiütni, így úgy aludt, mint egy mormota, meg se nyikkant az éjszaka. :-)
Még bö egy hetet kell várnom a következö UH-ig. Jaj, már alig bírom türelemmel!
Puszi nektek, felejtsétek el az AFP-t és próbáljátok a terhességeteket minden vad orvosi fejtegetés nélkül érezni. Izgulni anélkül is lehet, mint a példám mutatja. Én is csak akkor leszek nyugodt, ha a szépen fejlett, egészséges babámat már a karomban tarthatom.

Más: ma reggel olvasom a Spiegel-ben, hogy egy nö Kolumbiában egy meg nem született csecsemöt rabolt el. A 8. hónapban terhes asszonykát elcsábította a lakásába, elkábította és egy konyhakéssel felvágta a hasát, kivette a babát és eltünt. Az anya erösen vérezve még segítséget tudott hívni, így életben maradt és a nöt is megtalálták elég hamar a babával együtt. Happy end! Persze arról nem szól a fáma, hogy az anyuka csak a felvágást élte túl és aztán elhalálozott a komplikációk miatt, vagy tényleg egy hihetetlen egészséges fajta, akit még ha felvágnak is és nem látnak el, meg se kottyan. Nehezen hihetö, de talán lehetséges valami csoda folytán. Anyámékkal - egész család orvos - beszélgettem egy hasnoló esetröl (Ott a vajúdó anya maga vágta fel a hasát, hogy a babát megmentse, mert érezte, hogy nem fog tudni normális úton megszülni. Ott is mindkettö megmaradt...), de ök is azon a véleményen voltak, amit én is képviselek, hogy a hosszútávú túlélés gyakorlatilag lehetetlen, mert a méh nagyon erösen vérzik a terhesség miatti vérbösége miatt és hasi beavatkozás nem sterilen hamar elviszi a mamát egy szép hasüri gyulladás során... Mégis jobban hangzik, hogy a felvágott anyuka másnap riportott adott, vagy nem?

Na abbahagyom a rémtörténetek mesélését, nehogy megharagudjatok rám. Bocsánatot is kérek gyorsan az érzékenyebb gyomrúaktól.

Puszi még egyszer és kellemes napot!

Barbi

Barbi
maass

Szia Ini!

Én Dr. Gajdos Editnél fogok szülni!

Barbara
babar

Sziasztok!

Babar!
Szerintem a 16 hetes vérvételkor csinálnak toxoplazma szürést is! Vagy rosszul tudom? Mintha nekem lett volna ilyen is írva a beutalóra.

Lldicsi!
Egyáltalán nem baj, hogy máshol is fennt vagy a táblázatban, miért ne járhatnál több helyre is! Közülünk sem lógsz ki, amint láthatod, még Töled fiatalabb kismamik is vannak itt!
<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ Máv Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ Máv Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Liv 25 okt. 15. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Motiot 26 okt. 25. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi/Dorina Bp/ Kútvölgyi K.
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.
Babar 28 dec. 14. 1 Dániel/ Szonja Bp/ Szent István K.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Csenge Bp./ Szent István K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Bp/ Szent István K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ Máv Kórház</pre>

Barbi!
Kész horror! Az a gyerek már az anyja hasában sincs biztonságban! Kép Szerencsére nem mindennaposak az ilyen esetek, legalábbis ritkán hallunk ilyet! Egy idöben babakocsistól lopták el, az már elavult módszer? Persze nem akarok ebböl viccet csinálni, borzasztó lehet ilyet átélni/túlélni!
AFP: próbálok mostmár nem aggódni, remélhetöleg 1-2 héten belül meg lesz a genetikai uh is! Remélem ott minden rendben lesz! Kép Bár a kettö nem ugyanarra irányul, mert pl. egy Down kóros babát nem biztos hogy kiszürnek a genetikain, legfeljebb csak néhány gyanújel alapján valószerüsitik a betegséget! Sajnos erröl már felvilágositottak a genetikai tanácsadóban. De MINDENNEK RENDBEN KELL LENNI, és kész! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Barbi!

Az első esetről még el tudom hinni, hogy nem vérzett el, mert a hasfelmetsző rabló lehetett akár orvos is... na de hogy valaki saját magát felvágja?!?! Azt még akkor se hiszem el ha látomKép

Liv!

Igen, ezt valahol a neten egy cikkben olvastam még mikor én kezdtem volna izgulni az AfP miatt 2002 tavaszánKép Ez a kismamariogató topik számomra is egy rejtvényKép 2 év alatt összesen 3x sikerült megtalálnom... Pedig akkor még fele ekkora volt az egész társalgóKép Akkoriban belinkeltem ebbe a topikba, ami azóta persze archiválva van. 2002 áprilisa és októbere között valamikor... Ugye nem haragszol ha nem keresem meg egyhamar?Kép

Marica!
A toxo szűrésről csak annyit, hogy orvosa válogatja. Benne van a kismama könyvben is a rublika az eredménynek, de az enyémben üres is maradt. Senkit nem érdekelt, hogy kutyám-macskám IS van, és anyukáméknál is van és rendszeresen érintkezek velük. Nem kötelező elvégeztetni ezeket a vizsgálatokat.
Én úgy tudom a 16 hetes vérvétel AFP/HepatitisB szűrés... Ezt aztán odatűzik a kismamakönyv legelső lapjához, mert ha szülésnél nincs ott akkor a baba automatice kap valami oltást. Ne kérdezd, hogy mit... El se hinnétek mennyi minden kiesik az ember fejéből egy idő utánKép Így lehet egy terhesség mindig meglepetéssel teliKép

Llidics!

Szia! Miért is lógnál ki és mivel??? Ez a várandós édesanyák topikja kormeghatározás nélkül. Örülök, hogy idetaláltál és remélem jössz többször isKép

Marica!!!
Lehetne egy felvetésem a táblával kapcsolatban? Nekem hiányzik belőle valamiKép Lehet, hogy csak lusta vagyok, de nem tudom mindenkinél kiszámolni, hogy hány hetesKépKépKép Lehetne pl valahogy így?
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Barbi [size=-2]???[/size] 28 év/2.b. Stuttgart 10.21 [size=-2]Stuttgart,[/size]</pre>}pl.
Anyuka neve - Kora/baba - Szülés v. ideje - Hetek száma - szülés terv ideje.
Összevontam a kettőt...

Kép
sasha

Sasha, szerintem jobb is, ha nem látom azt a riogatós topikot, mert abban biztos lenne valami aggódnivaló, ami amúgy eszembe se jutna. Kép
Az 50%-os hibaaránnyal kapcsolatban azt nem írták, hogy hogyan lehet ennyit tévedni, tehát hogy miből adódik ez a nagyarányú tévedés? Mert ez a szám egy orvosi vizsgálatnál azért elég elképesztő szerintem.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Sasha, szerintem azért lenne butaság beírni a táblázatba, hogy ki hány hetes, mert akkor minden héten át kéne írni! De nekem mindegy!

Liv!
Megtaláltam a kismamariogató topicot:
Fogamzás várandóság szülés > várandóság > várandóság > kismamariogató
Én is mindjárt belenézek, mert kiváncsi vagyok!

Mindenkinke nagyon kellemes napot!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Sajnos ez a hátulütője....Kép Egy ötlet volt.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha! Semmi baj, örülök ha van jó ötlet, és lehet, hogy igy egyszerübb is lenne követni ki hány hetes, csak ezt nem olyan egyszerü kiszámolni (nekem!). Mert ugye nem mindegy melyik napon van a fordulója.
A legegyszerübb az lenne, ha mindenki a mondandója végére odaírná, hogy hol tart! Tudom, ez csak az én lustaságom, de azt hiszem jól belekavarodnék! Kép

Marica
18+2
marica69

Marica!

Örülök, hogy belekerültünk törpikémmel a táblázatba. De nem október 9-re hanem 29-re vagyok kíírva.
Én ilyen riogatós helyekre be sem dugom az orromat, mert rögtön az összes szörnyű tünetet felismerni vélem magamon. Úgyhogy inkább a tudatlanaság boldogságába merülök.
Hogy bírjátok a meleget? Én alapjáraton sem vagyok oda a 40 fokért. Hát még így!! Szerencsére nem kell járnom dolgozni és nem is Budapesten lakom. Úgyhogy azért így elég kellemes.

Gigi
19+5

KépKép
gigi28

Szaiasztok!
A lakásba elviselhető ez a meleg, de kint már most nem bírom! Én nem is bánnám, ha nem lenne az a kemény nyár! Szerintem mindannyiunknak könnyebb lenne így! Szerencsére én sem dolgozok, nem is tudom hogy bírnám a napi 2 óra utazást!

Györesz
19+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Marica!Én is kiváncsi vagyok,hogy mi van veled!Írj nekem is légyszi!Kép Edit

Kép
edita

Györesz, köszi. Megnéztem a riogatós topikot, és meg kell mondanom őszintén, hogy olyan túl sok okosságot nem találtam benne. Ebben a topikban, ahol most vagyunk, szerintem sokkal-sokkal többet megtudhat az ember Afp-ről, bármiről, mint ott. Én legalábbis új és hasznos infót nem találtam, de legalább így szerencsére riogatva sem lettem. Kép
Pihenj sokat, és vigyázz magatokra.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Már irtam egy csomót, aztán addig bohóckodtam, hogy eltünt, igy kezdhetem elölröl! Kép

Gigi!
Bocs a hibáért, már javítottam is. Több helyet elöre léptél! Kép

Liv!
Elolvastam én is a riogatót, de tényleg nem volt benne semmi különös, legalábbis olyan nem ami megijesztett volna! Kép
Örülök, hogy ezt a topikot jobbnak találod! Kép
Bár én legtöbbször a nyavalygásimmal jövök, de abból is lehet tanulni! Kép

Györesz, és mindenki, aki höség ellenes!! Kép
Fogjunk össze és intézzük el, hogy érdeklödés hiányábán elmaradjon az idei nyár!! Kép Legyen októberig tavasz!! Kép Kép (Lehet, hogy önzök vagyunk?) De ezzel én is úgy vagyok, hogy még "nem kismama" állapotomban sem viselem könnyen a meleget, nemhogy igy!!

Edit!
Köszi az érdeklödésedet! Ott tartunk, hogy itt a tanácsadóban a doki rendben találta a dolgokat!! Mit nekem vérszegénység, majdnem magas cukor, alacsony AFP !! Szerinte ez még mind belefér a határértékbe, aggodalomra semmi ok! Kép Szegedre járok orvoshoz, oda a jövö héten megyek (afp eredménnyel együtt!).
Most kaptam egy rossz hírt Kép, mivel felhivtam az ultrahangot Szegeden, és kiderült, hogy nem tudnak idöpontot adni, már csak júliusra! Kép Az meg már késö! Ezt a kitolást! A doki ennyire nincs tisztában az ultrahang leterheltségével??? Ez most egy kicsit elkeserített. Persze itthon megcsinálják a genetikai uh-t, csak valahogy jobban bizok a szegediekben! Brühü-brühü Kép.

Marica
18+3
marica69

Sziasztok!

Most jöttem a nyaki redő mérésről. Szerencsére minden renben volt. A doki szerint tökéletes 13 hetes Ficánkánk van! Természetesen most is produkálta magát és végig mocorgott. Azért mindent meg tudtak mérni rajta - fejméret, combcsont, CRL, karcsont. Megnézték a szívhangot is és a köldökzsinort is.
A doki véleménye szerint kislány lesz, mivel nem talált semmit a baba lába között. Persze ez nem 100%. A szülés dátuma dec. 16.

Pusza

Barbara

Ja és szombathoz képest 1 cm-t nőtt! Kép
babar

Sziasztok!
Csak most tudtam ide ülni, mert eddig olyan rosszul voltam, hogy jobb volt feküdni! Voltam ma a védőnőnél és ott kezdődött, le kellett feküdnöm, mert leesett a vérnyomásom. Itthon 2 kévé után is 94/65 volt. Most meg hirtelen felugrott 120-ra. Tuti a front! Ti jól vagytok?

A védőnőm is azt mondta, hogy nagyon sokat feküdjek, ha nem akarok idő előtt megszülni. Azt mondta, hogy hatalmasat nőtt a hasam és sokat híztam. 20.hét = 6 és fél kg, hát elég sok, de nem tudom mitől. Most erre is oda kell figyelnem!
Megnézte a szívhangot, a picuri ezerrel rugdosott!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Marica!

Örülök, hogy az orvosod megnyugtatott! Remélem megnyugodtál!!

Gigi
19+6

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Túl vagyok az Afp-s vérvételen,hétfőre meg is lesz az eredmény.
Tegnap nálunk is pancsolt a gyerkőc a medencében,de még jó,hogy kiszedtem:olyan hirtelen lett-nem is akármilyen-vihar,hogy alig értünk be.Nem volt semmi!

Már akkora pocim van,mint a fiammal kb a 7.hónapban,pedig hol vagyok még attól!Viszont én úgy gondolom(és nem érdekel semmiféle védőnői sápítozás),hogy eddig jó vagyok az 5 kg hízással.Talán most nem fogok 32 kilót felszedni!Kép.A mostani terhesség előtt olyan sovány voltam,hogy kolléganőimtől kiérdemeltem a RÖNTGENLELET nevet.
Viszont már semmilyen ruhámba nem férek bele.Ti hogy álltok ezekkel a dolgokkal?

Györesz!
Ez az idő engem is megvisel,időnként nagyon fáj a fejem.
A keményedésből tegnap nekem is kijutott,próbáltam sokat feküdni.Már nagyon várom,hogy az orvos megnézzen.

Barbara!
Örülök,hogy minden OK.!Kép
Hihetelen,hogy milyen gyorsan nőnek.

Diána!
Üdv közöttünk és nagy gratula a pocaklakóhoz!Kép

Bocsi,ha elkerülte a figyelmem,de volt valaki közületek 4D -s UH-on,esetleg tervezi valaki?

Puszi.
Kata
16+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!
A legszebb ebben a hízásban, hogy nem is eszek sokat! Reggeli, ebéd, vacsora normál adad, közte gyümölcs és nagyon ritkán egy jégkrém, de nem minden nap! Szerintem ennyi kell!
Ha keményedsz akkor csak azt tudom ajánlani, hogy pihenj Te is sokat!
Puszi
Györesz
19+6

Kép
Kép
györesz

Györgyi, az a lényeg, hogy a babával minden rendben legyen, ha ő jól van, akkor minden oké. Kép Nagyon vigyázz mindkettőtökre.
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Köszi neked is a biztatást!

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz!

Szerintem is kell ennyi evés!
Túlzásokba igyekszem nem esni,odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszek.De eszembe sem jut fogyókúrázni.
A bokád mennyire dagad?
Természetesen igyekszem pihenni(amennyire tudok a fiam mellett),de azt figyeltem meg,hogy ha van keményedés,az nálam mintha nem lenne összefüggésben a pihenés mennyiségével.Lehet,hogy ez hülyén hangzik,de így érzem.

Puszi mindenkinek.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Se a bokám, se a kezem nem dagad! Semmi ilyesmiről nincs szó, egyszerűen csak hízok, de még csak nem is látszik, csak a hasam nől.
A keményedés nyugalmi állapotba is megeshet, de ritkábban, meg ha fekszel úgy nem hat a gravitáció a méhszájra. Nekem így mondta a védőnő. De ha a méhszájaddal minden oké, akkor ne izgasd magad! Szedjél Magne B6-ot, vagy igyál Magnéziumos pezsgőtablettát! Az nem árt!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Volt szó a hetek/napok beírásáról a táblába, meg hogy azt kézzel kéne átirogatni. Csináltam egy olyan változatot, ahol nem kell kézzel irogatni, hanem Excelben automatikusan számolja, igaz így képként kell beilleszteni, nem táblázatként.
Hogy tetszik?

Kép

Marica!

Nem akarom elvenni a táblavezetést tőledKépKépKép, nekem már van egy másik topikba, és néha azt sem tudom követni.
Ha tetszik, akkor szívesen átküldöm mélben a táblát, meg ha esetleg nem tudod, akkor az is leírom, hogy kell képet beilleszteni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ja, és ahogy látom, mindekinél egy nappal kevesebbet számol a táblázat (kivéve nekem, mert én azt sem tudom, hol tartokKép), de így mindenkinél a 40+0-ra pont a szülési dátumot adja. Vagy nem így kéne?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SZiasztok!

Látom mindenkinek van - kisebb, vagy nagyobb- nyügje! Kép Eddig én egész jól megvoltam, de most kezd idegesíteni, hogy milyen a bokám! Kép Ráadásul ma reggelre nem is lappadt le! Igaz, hogy éjszaka is nagyon meleg volt, de akkor is!! Gyorsan megmértem a vérnyomásom, de szerencsére az csak 110/64 volt, igy megnyugodtam, hogy azért nem olyan súlyos a helyzet! Kép (Nem vagyok ám hipohonder!! Kép ) Csak a védönö is azt mondta, hogy figyeljem a vérnyomásom. (a túlsúlyom, meg a bokadagadásom miatt!) Amúgy most egész jól vagyunk, müködik a klima, 4-ig ki sem mozdulok az irodából!

Györesz, Kata!
Tényleg pihenjetek sokat, mert jobb szinten tartani (hamár javitani nem mindig lehet) egy ilyen problémát, mint komolyabbat orvosolni!!

Eddig szerencsére még csak 1 kg-ot hiztam, remélem nem is fogok túl sokat gyarapodni, mert alapból is duci vagyok! A lányommal 12 éve kb. 26 kilót szedtem fel Kép, de akkor sokkal alacsonyabb súlyról indultam és nem tünt fel (a szervezetemnek)!

Barbara!
Gratula a (valószinü) kislányotokhoz!!
Ha ilyen kis mozgékony, akkor biztosan nemsokára érezteti is Veled az ottlétét! Kép Olyan jó érzés, mikor mocorog!!

Az imént néztem meg a "rendelö"-ben az uh-os képeket, és azt irta, hogy a 20. héten már kb. 25 cm-es a bébi! Az már olyan nagy! Hol fér el? Kép
Jól összekucorodhat! Kép

Marica
18+4

De buta vagyok, még csak a 19.hétben járok! Na mindegy, kb. igy is 20 cm.
marica69

Beszti!

Nagyon szép a táblázatod! Ha leirod, hogy csináltad, akkor megpróbálom igy elkészíteni! Az én táblázatom is excel-ben van, azt miért nem igy mutatja?
Ha nekem magas lesz a magyarázat, akkor átküldheted!

Marica
marica69

Marica!

Inkább átküldtem az Excel file-tKép, mert egyszerűbb, mint leírni, hogy melyik mezőbe mit írtam, hogy ilyen legyen.
Persze bármit variálhatsz rajta, csak néhány alapadatot ne törölj ki (pl. a "ma" cellát, a fogantatás időpontját).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Megkaptam a mail-t, megpróbálom követni az utasításokat! Kép Nem vagyok egy számitógépes agy, de van itt olyan kolléganöm, aki nagyon érti. Ha nem megy, majd hozzá fordulok!

Köszi! Kép
Marica
marica69

Györesz!

Tegnap olvastam egy cikket a baba-mama kapcsolatról és ott pár nőnek sikerült bezárnia a korán kinyílt méhszáját. Elég hihetetlenül hangzik, de lehet, hogy van benne valami. Gondold csak el, szugerálod magadnak, hogy: "Szezám zárulj" és sutty bezárul! Kép
OK., csak egy ötlet volt. Szerintem inkább pihenj sokat, bár én nagyon nehezen bírnám! Kitartás!

Barbara
babar

Barbara!
Köszi a tippet! Majd szugerálom, de szerencsére ott még nem tartok, hogy kinyílt volna a méhszájam és remélem nem is fogok! Egyenlőre a méhnyak van megrövidülve! Fekszek sokat!

Este alig bírta elaludni a picurtól annyira eleven volt. Ha 20 hetesen ennyire aktív akkor mi lesz késöbb? Mindenesetre örülök neki, ha mocorog! El is neveztem ficánkának!

Györesz
20+0

Kép
Kép
györesz

Sziasztok

Beszti! Sajnos nem fog menni nekem ez az új táblázat, mivel nálunk senkinek nics PhotoDraw programja. A hozzáértö kolléganöm sem tudott jobbat tanácsolni, igy marad minden a régiben! Persze ha vállalod?! Nem haragszom meg érte!

Györesz!
Csak az én személyes véleményemet szeretném hozzátenni: ha megszületik Ficánka, akkor is ugyanilyen mozgékony lesz! Kép vagy inkább Kép ?
Olvastam valahol (talán a "megfogantam, tehát vagyok"-ban), hogy a baba már az anyaméhben kialakítja a napirendjét. Még most fogd szorosra a gyeplöt Kép, hogy nappal kell ébren lenni, éjszaka meg aludni!! Na jó, ez csak vicc volt, de tényleg nem lenne baj, ha "be lehetne állitani" a babákat erre a ritmusra. Kép Lenne reményünk, hogy kipihenjük magunkat a nappali robot után! A mi babánk még nem túl mozgékony, csak néha kucorodik ide-oda, de lehet, hogy csak a hájréteg vastagsága miatt nem olyan kifejezetten érezhetö. Bár ez hülyeség, belülröl érzem a mozgást! Kép Anyukám szerint 2 ilyen lustácska embernek biztos lusta lesz a babája is! Kép De az a fontosabb, hogy egészséges legyen!!!

Marica
marica69

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: