A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Györesz! ALMA, ALMA, ALMA!!!
Tudom ez hihetetlen, de megér egy próbát! Az alma - bár savas gyümi - a gyomorban lúgos lesz, ezáltal semlegesíti a savat! Ezt egy könyvben olvastam, ahol szinte az össszes gyümölcsöt emliti erre a problámára! (Nem mindet, csak nem tudom melyiket nem. De majd utána nézek) De az ALMA az tuti jó!Kép

A 12 hetes uh. kértem volna képet, de nem adtak. Most majd ismét rákérdezek, hogy bent lehet-e apuka, vagy lehet-e képet, videót kérni! Attól tartok, hogy erre csak a fizetös 3D-n van mód! De ha más nincs, akkor6-8 hét múlva benevezünk egy olyanra, oda jöhet apuci is! Jut eszembe, olyan jó fej volt Robi valamelyik nap! Mivel ö még nem érzi a bébi mozgását, (lehet, hogy a "szigetelésem" miatt?), mondtam neki, hogy hallgatózzon! Egyszer nagy vigyorogva felnéz: "Azt mondta, hogy APA!!"

Marica
marica69

Sziasztok! Marica!Jót mosolyogtam,aranyos a párod.KépÉn Ceglédre járok UH-ra is a kórházba,ki van írva: 1 db.kép ára 300 Ft,a videofelvétel (hozott kazettára )900 Ft,az árak az áfát tartalmazzák-tisztelettel:a kórház vezetősége.Na,ez egyenes beszéd,bár kicsit furcsának találtam először.Eddig csak képet kértem,és hihetetlen,de az orvosom nem fogadott el pénzt.Majd 23.-án,ha megyek kérek videót. Múltkor,amikor a "barnázás"miatt berohantunk UH-ra az ügyeletes orvos behívta a páromat és a fiamat is!Szóval ezek a dolgok nem csak magánrendelésen lehetségesek.Szomorú,hogy megfosztanak ezektől a kedves emlékektől.Kép Puszi.Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Marica, köszi a tippet megfogadom!
Nálunk szerencsére autómatikusan kérik a videókazit az Uh-n és már veszik is fel a látottaka! A mi picinkről már 11 és 18 hetesen van felvétel, és olyan jó visszanézni!
Képzeljétek a babukám egy örökmozgó! Mostmár reggeltől estig érzem, annyira jó érzés!
Ma voltam fogászaton és hát kicsit izgatott voltam, gondolom ezt a babu is érezte, mert nagyon nagyokat rúgott, még a hasfalam is egészen megmozdult! Hát ez egyre jobb! Sanjos a párocskám még nem érzi, mert valahányszor szólok neki, hogy na most erősen rúg, akkor tuti, hogy még egy olyat nem produkál, hogy apuci is érezze! Gondolom azért hamarosan bemutatkozik az apukájának is!
Puszi mindenkinek
Györesz
18+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Hogy itt micsoda forgalom van. Látom nyílt egy téli topikKép Csak azt nem tudom minek mikor legkésőbb február végén úgyis megszűnik. Na mindegy.

Gyereknapoztunk egyet a Margitszigeten, ahol szinte semmi nem volt egy árva színpadon kívül, de nem is hiányzott. Gabi iszonyúan élvezte a sok embert, a sok gyereket a sok-sok fát és növényt és hogy simán lehetett fetrengeni a fűben apával, mert "patyolat tiszta" volt a fűKépKépKép Voltunk a kis vadas kertben és megsimogattuk a lovacskákat, az egyik még prüszkölt is egyet, na hát az a ló volt utána a favorit a fiamnálKép aztán kimentünk Gyömrőre a nagyihoz és ott is aludt. Csak hétfőn délután hoztam haza. Ott rengeteg állat van. Kutya, macska, kacsa, liba, tyúkok, kakas, malacok, házigalambok, bébicica, -kacsa, -csibe, -kutya... a legidősebb bébi is csak 3 hetes a madárkák meg pár naposakKép
Olyan jó, hogy anyáméknál úgy marad kint, hogy megfogja anyám-apám kezét és vontatja őket a kertbe, le se tojja, hogy elmegyek.Kép Amikor megyek érte rám se bagózik és visít amikor rájön, hogy hozom haza...Kép Tegnap meg nem volt netem, nem tudom mi történt vele.

ÉNIS táblaKép
Sasha 25 éves dec. 27. Sz. István kórház.

Tök furi, mert mikor a Gabit vártam én vezettem itt a táblázatot és általában 50-60 kismama szerepelt benne.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!
Remélem itt is gyarapodik majd a létszám! Most még tényleg elég soványka ez a táblázat! Ha hosszabb idöre szabin leszek, vagy ne adj Isten táppénzen, akkor átruházom Rád a tálbát, mert csak a mh-en jutok nethez!
Nagyon jó lehetett a Margit-szigeten, én is imádom ha sok fa, fü, virág van körülöttem, ráadásul még tisztaság is van!! Kép Mivel alföldi vagyok, igy ha ezekhez még a hegy-domb is társul, akkor az maga a kánaán! (Na meg egy kis tavacska!) Kép

Akkor itt a táblácskánk:
<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje Hányadik baba Neve Kórház neve
Barbi 28 okt. 21 2 Stuttgart
Motiot 26 okt. 25. 1 Abel/ (Emese) Stuttgart
Györesz 27 okt. 30. 1 Norbi/Dorina Bp/ Kútvölgyi K.
Marica 34 nov. 9. 2 Róbert/Mariann Szeged/ Klinika
Kata 28 nov. 22. 2 Cegléd/ Toldi F. K.
Sasha 25 dec. 27 2 Bp/ Szent István K.</pre>

Marica
marica69

Marica!
Én Bács-Kiskun megyéből költöztem Bp.-re,Kalocsán születtem.Megkérdezhetem Te merről jöttél?
7 év után költöztünk vidékre,családi házba-ez a nekem való.A városban nem éreztem otthon magam.

Györesz!Hamarosan a 16.hetet töltöm be,örülök,hogy olyan szerencsés vagyok,hogy már egy ideje érzem a babucit,igaz,elég ritkán.Remélem két hét múlva már olyan virgoncka lesz,mint a Tiéd.

Sasha!Irigyellek,egy közelben lakó Nagyi aranyat ér.Neked mennyi idős a gyerkőc?

Puszi.Kata

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

19 hónapos. Még nem valami idős, sőt, 2 hónappal lesz túl a 2. szülinapján mikor a kistesó megszületik. Fiam 2002. október 9-én jött a világra 5 nap késéssel. Már azt hittem sose jön kiKép Főleg, mert minden uh-n min. 1-2 héttel idősebbnek látszott. Arra számítottam, hogy előbb jönKép

Marica!

Ok szívesen.
De tényleg csak akkorKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Kata! Én is a 16. hét végén éreztem előszőr valamit, de akkor még nem akartam senkinek mondani, aztán a 17. hét végén már annyira tuti lett, és most így a 19. hét végén már egyfolytába érzem! Persze vannak szünetek, de mire észbe kapok, hogy már egy fél órája, órája nem éreztem, hát akkor egyből jelez, hogy ne aggódjak! Most kezedem igazán érezni, hogy anya leszek és ez csodálatos!

Puszi Györgyi

Kép
Kép
györesz

Marica! És ha szabin vagy táppénzen leszel akkor nem is fogunk hallani felőled? Nem tudsz máshonnan internetezni? Az nem lenne jó, ha nem tudnál velünk együtt gömbölyödni itt!
puszi
Györgyi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Kata!
Nem titok: Kiskunfélegyházán lakunk. Kb. 23 éves koromig én is családi házban éltem anyuékkal, aztán férjhez mentem Kép, majd elváltam Kép és már 10 éve lakom a (sokat szidott) lakótelepen! De nekünk teljesen megfelel, itt mindig jó idö van, könnyü rendben és tisztán tartani! Anyuéknál mindig fázom! De ott meg van szép nagy kert, épp hétvégén készülünk egy kis grillezésre!Kép

Györgyi!
Igyekszem majd gépközelbe` tartani magunkat! Kép Azt hiszem a könyvtárban is lehet netezni, majd megkérdezem. Most igértek egy használt számitógépet a párom szülei (ajándékba Kép ), nem tudom mire lesz használható. Ha OK, akkor öszre lehet, hogy otthon is beköttetjük az internetet, de ez még nagyon távoli! (Egyenlöre helyre kellene billennünk anyagilag, mert februárban vettünk egy autót)

Szóval igyekszem Veletek együtt gömbölyödni! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Marica!

Mindig örülök,ha egy "földimmel" találkozok.Szüleim most is ott élnek,de sajnos
csak ritkán jutok el hozzájuk.
A panelnak is megvannak az előnyei. Már régóta vágytam kertes házba,a párom és a gyerkőc is nagyon élvezi.
Remélem majd gépközelben tudsz maradni.Az én gépem nem egy nagy szám,de a GPRS-szel csodákra képes.

Sasha!

Megnéztem a képet a profilodban,nagyon édes a Manócskád!!!!!!!KépKépKép

Mindenből újat vesztek majd a babának,vagy lesz,amit kaptok?
Én szinte mindent odaadtam egy ismerősömnek,aki volt olyan kedves és továbbadta,pedig kifejezettem kértem,hogy ne tegye.Mára már nem követhető nyomon a sorsuk.Kép

Merre vagytok?

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

En pl. itt vagyok! Kép Csak nekem péntekem van a legtöbb melóm Kép, ezért nem tudtam korábban jönni!
Mi, amit csak lehet használtan, de jó állapotban szeretnénk megvenni!! A babaágyat már láttuk, lesz rajta 1 kis meló, de összesen 3000 Ft lesz matraccal együtt. Szerintem annyit megér! Ha meg nem lesz túl szép,akkor az marad anyuéknál, otthonra meg keresünk másikat! Babaruhát a szomszéd anyukától veszek át, de csak a javát, meg már turiztam is egyet! A lányom bébi-ruhái közül is már kimostam néhányat, volt köztük olyan, amit alik használt, mert tavaszi baba, és a meleg holmit nem volt alkalmam ráadni! Most meg majd novemberben!! Hajjaj! Persze lesz olyan is, amit újan veszünk!
Szerencsére tudok varrni, így pl. hálózsák, kiskabát, meg ilyesmi (rugi nem!!) kikerül a kezem alól, csak szép anyagot kell találni hozzá!

Marica
marica69

Sziasztok!
Nekünk nagyon nagy szerencsénk van, a párom nővérétől mindent megkapunk (babakocsi, kiságy, babahordó, kisruhák), ráadásul még két másik barátnőmtől is kapunk ruhákat!

Képzeljétek, kicsit aggódok, mert 3x2 Magne B6 mellett tegnap délután kb. 4x bekeményedett a hasam. Hétfőn megyek a dokihoz, remélem mindent rendbe talál! Sajnos a coli fertőzésemmel is már 5 hete kínlódok, de remélem az is kiderül hamarosan, hogy eredménnyel járt-e a kúp amit használok. Drukkoljatok nekem, hogy minden rendben legyen! Úgy szeretném már végre teljesen nyugodtan élvezni a terhességet, főleg hogy itt a nyár is!

Puszi mindenkinek
Györesz 19+0

Kép
Kép
györesz

SziasztokKép

Tegnap végre sikerült megejtenem az orvoslátogatást. UH-n is megkukkoltuk a babát, mindene megvan, ami ennyi idős korában kell, és a szive is vert, meg jó helyen is fekszik. Táblázathoz én is adom az adatokat: 28 éves vagyok, 2. baba, szülés várható ideje jan. 6, helye MÁV kórház.

Sajnos a hányinger továbbra is kínoz, ezért továbbra sem tudok enni. A dokim Daedalont javasolt.

BarbiKép
Ha jól emlékszem, még senki nem válaszolt neked eper-cseresznye ügyben. Szóval szerintem mikor jössz, már bőven szezonja lesz mindkét gyümölcsnek. Az eper már régebb óta fut, az ára is rohamosan esik. Nálunk most 500 Ft körül van kilója. Cseresznyét kb. 1 hete lehet kapni, és most 300 Ft körül van. Szóval, mire jössz, bőven lesz még mindkettőből, ráadásul egész emberi áron.

GyöreszKép
Drukkolok, hogy minden rendben legyen nálad, és gondtalanul élvezd a terhességetKép

Ruhák: nekünk szinte semmit nem kell vennünk, hiszen nem olyan régen használta Gergő a cuccokat, és nagyon jó állapotban vannak. Ami nagyobb beruházás lesz, az Gergőnek egy ágy.

SashaKép
Pont egyik nap nosztalgiáztam az archívban, és tényleg tök furi volt, hogy akkor mennyire nyüzsi volt a topic, most meg alig jár ide vkiKép Én úgy irigyellek ám, hogy le tudod néha passzolni Gabit. Nekem sajnos nincsen ilyen lehetőségem, mert az egyetlen szóbajöhető nagyi Hollandiában él. (bár az más kérdés, hogy rá nem szívesen hagynámKép)

Pussz
Tüni
tüni

Sziasztok!

Kata!

Köszi szépen. A kép a profilban még tavaly decemberben készült, azóta már jóval nagyobb, de még csak most sikerült képet csinálni róla (digitálisat), csak lusta voltam feltenni.Kép

Semmit nem fogunk venni. Babakocsi van, bár még a fiam használja. Nyár végén tervezem a leszoktatást, talán addigra okosabb lesz annyival, hogy megértse nem viccből mondom neki, hogy nem szabad... a járdáról leszaladni, a tócsákba belehenteregni, a kutyakakát megpiszkálni...szóval ilyenekKép
Az összes bébiruha be van dobozolva és a pincében várta a kistesótKép Mivel mi több gyereket terveztünk és kis korkülömbséggel és semmit nem adtam senkinek, pontosan azért ahogy Te is jártálKép

Marica!
Milyen jó is annak aki tud varrni és van is rá energiája. Én sosem tudtam megcsinálni semmit. Illetve megcsinálom, de az mindennek nevezhető csak szépnek nemKép

Györesz!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!KépKépKép

Kép

Tüni!
Fújj hányinger. Én kevés ideig voltam rosszul, de jobb lett volna ha eltart még egy darabigKép Én 5 kg fogytam az első 7 hétben, csak ezzel az a baj, hogy túlságosan van mibőlKép Cserélnék veled.
Mi Gabinak már kb 5-6 hónapja megvettük a gyerekágyat és imádja. fenyő ágy ágykerettel amiből minták vannak kivágva. Elég húzós ára volt, de úgy gondoljuk, hogy megérte. Amióta megvan átalussza benne az éjszakát, míg elötte... hajaj.

Igen baromi nagy nyüzsi volt, és a régi táblázatot a mai napig örzömKép 2 tábla van meg az egyiken 69 kismama van a másikon 61Kép Iszonyú sok...
A hanyatlást szerintem az okozta, hogy a táblázatot már nem egy kismama vezette, hanem egy kispapa automatice néha felrakta és e-mailen lehetett rá felkerülni... Sokkal többen lettek volna ha nem személytelenedik el a topik. Na a kegyelemdöfés az évszakos topikok voltakKép

Na jó befogom már máraKép

sasha

Kép
sasha

Szió!

Rendesen megjártam a jóhiszeműségem(naívságom)miatt.Most aztán vehetek mindent,de a legtöbb dolog használt lesz.
Kár,hogy én nem tudok varrni,semmi türelmem az ilyen dolgokhoz.Kötni kb.öten próbáltak megtanítani,még a legkitartóbb is feladta egy idő után....

Nagyon elrontottam valamit a fiammal kapcsolatban.Tudnátok tanácsot adni?
Kényelmes,szép kiságya volt.Kezdetben csak egyszer-egyszer vettem magunk mellé....
Csak úgy voltam nyugodt,ha közvetlenül mellettem volt,lehet,hogy hülyeség.
Nohát,hogy ne csűrjem-csavarjam tovább:drága négy éves fiam még most sem "robbantható"ki éjszaka közülünk.Sőt azt mondta,"ha bácsi lesz és apa akkor is közöttünk fog aludni".Szép kis kilátások!
Próbáltuk többféle módszerrel rávenni,hogy ne velünk aludjon,eddig eredménytelenül.
Minden ötletet szívesen fogadok!!!

Tüni!
Nekem nagyon jól bevált a terhesség alatti hányinger "csodaszere":a gyömbér(gyömbéres keksz formájában oldottam meg.)
Szerintem megér egy próbát.
Jót tett még az is,hogy többször keveseket ettem.
De sajnos van,akinek csak a türelem marad és a tudat,hogy azt mondják a hányinger a magas hcg-szint következménye.Kép

Györesz!
Remélem mindent rendben talál az orvos!!!
Pihenj sokat ha tudsz.
Az első terhességnél én is MagneB6-ot szedtem majdnem végig,mégis keményedtem.Azt mondta az akkori dokim,hogy amíg zárt a méhszáj és fájdalom,vérzés nem társul hozzá addig ne pánikoljak.Nehéz volt megfogadni,de kicsit megnyugodtam.
Próbálj meg keveset idegeskedni,az nem segít túl sokat.
Egyébként én is szedem ám most a Béres Magnézium+B6-ot.

A mindenit,befejezem,mert ez a topic lassan már csak az én szövegelésemből áll!

Küldenék Nektek napsütést,de ez mostanában itt is kifogyottKép

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Barbi!
Csatlakozom az elöttem szólóhoz gyümi ügyben! Tegnap 280,- / Kg-ért vettem cseresznyét, ami finom is volt!! Kép Szóval rohamosan csökkennek a gyümölcsárak!

Ide varázsolom a táblánkat:

<pre>
Sasha 25 dec. 27 2 Bp/ Szent István K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ Máv Kórház</pre>

Marica
marica69

Sziasztok!

Szeretnék bekapcsolódni hozzátok a sokat kárhoztatott téli topikból! Kép
Marica már tudod az adataimat, de biztos, ami biztos mégegyszer:
Kor: 28
Szülés várható ideje: dec. 14.
1. baba
Nevek: Szonja/Dániel
Kórház: Bp./Szent István Kórház

Egyébként én is folyamatosan kűzdök a hányingerrel, de remélem lassan elmúlik. Holnap megyünk UH-ra és nagyon izgulok már.

Barbara
babar

Kata!
Köszi a tanácsot, hát megpróbálok sokat pihenni és nem aggódni!
Nagyon tetszett, amit írtál, amit a kisfiad mondott! Jó fej kissrác! De tanácsot én nem tudok adni!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Ja azt elfelejtettem, hogy tegnap voltam a védőnőnél és nagyon leszídott mert az első 3 hónap alatt 3,5 kg-t híztam. Hát nem kevés, így most egy kicsit oda kell figyelnem. Este 6 után nem lehet enni és kevesebb szénhidrát.
Anyukám velem 6,5 kg-t hízott összesen. Hát én ezt tuti megduplázom! Kép
babar

Sziasztok kismamik!

Ha nem bánjátok,akkor időnként én is hozzászólok.

Kata:Kedves az ismerősöd! Kép És mit szólt,amikor megtudta,hogy most neked is szükséged lenne a rucikra?
Ruhákat mi is használtan veszünk,főleg amíg kicsik a gyerekek.Sőt,a lányom most 5 és fél éves,és találtam olyan családot,akinél 2 évvel idősebb a kislány,és nagyon szép ruhái vannak.Tőlük szoktam rendszeresen megvenni.Cipőből persze újat veszünk.
Együttalvás:Fel a fejjel!Nálunk ez csak most februárban szűnt meg.( A fiam most lesz 8,a lányom 5 és fél éves.) Hozzá kell tennem,hogy minket nem zavart,nagyon szerettünk velük aludni.Most viszont,hogy jön a tesó,mondtuk nekik,hogy tovább így nem mehet,aztán úgy sikerült megoldani,hogy Ők választhattak ágyat maguknak.Egy emelt,csúszdás ágyuk lett,és szinte egyik-napról a másikra ott aludtak.Kép

Marica:irigyellek,hogy tudsz varrni! Kép
Nálatok ilyen olcsó a cseri? Nálunk a piacon 480-580,a zöldségesnél 780 forint.Kép

Györesz:a keményedés az nem jó,pihenj nagyon sokat!

Barbi:Védőnővel nem kell foglalkozni,90 %-nak ez a vesszőparipája.Amit kíván az a baba,azt tessék neki odaadni! Kép

Tüni:Nem leveleztünk mi már valahol?Olyan ismerős vagy nekem. Én is a MÁV-ban fogok szülni,csak aug-ban,és az én fiamat is Gergőnek hívják!Kép
Hányinger Kép

Sasha: én is 5 kg-t fogytam az első 8 hétben.Kép
Helyes a fiad! Kép

Puszi Mindenkinek! Látom szépen gyarapszik a topic,csak így tovább!

Anikó
vakili

KataKép

Köszi a tanácsokat. Sajnos a gyömbér ízét nem szeretem, úgyhogy az kizárvaKép Ennék én többször keveseket, de ált. kétnaponta 1x tudok vmit magamba tömni (ez egyébként szó szerint így vanKép), a köztes időben pedig marad a cseresznye, mert már az epret sem bírom megenni. Az előzővel nem szenvedtem meg ennyire, pedig akkor is volt hányingerem rendesen, de legalább enni tudtam.

Tüni
tüni

Tüni!
Ez nem hangzik túl jól.Kép
Az elsővel ezeket a dolgokat én is csak hírből ismertem....
Remélhetőleg hamarosan elmúlik.A kúpot próbáltad már?

Anikó!
Az ismerősöm kegyesen próbálta egy darabig kutatni a holmik útját,de lehetetlen fellelni őket.
Már lemondtam róluk.Kép
Az együtt alvás dologgal is úgy éreztem magam,mintha a Marsról pottyantam volna-ezzel és jó pár gyerekneveléssel kapcsolatos nézetemmel a környezetem nagyon nem ért egyet:gyereket külön altatni,nem felvenni ha sír,stb-szerintük ez a helyes.Hát szerintem pedig nem!!!
De örülök,hogy nem csak én vagyok "Marslakó".

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata:

Sokáig szégyelltem erről beszélni,aztán minél többet jártunk gyerekes családoknál,vagy játszótéren,annál többször hallottam,hogy ez másoknál is így van.A gyerekorvos is azt mondta,hogy ha minket nem zavar,akkor a gyereknek nem káros.Én egyébként nyugodtabb is vagyok,ha mellettünk vannak.Párom gondolkozott egy időben ,hogy a hálóba csináltat egy faltól-falig szivacsot,és mind együtt alszunk.KépAztán most,hogy jön a baba,inkább lebeszéltem erről.De továbbra is nagyon szívesen alszunk egyszer-egyszer a manókkal.
Egyébként mielőtt gyerekeim lettek volna,én is mindenfélét elhatároztam,hogy mit nem fogok biztosan csinálni.De hát ember tervez... Kép

Na,eldugulok!

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok!

Adatok: Beszti, 29, szept. 13., 3., Hanna/, Budapest/MÁV

Bébiholmi: nekünk semmi nem kell. Midnen megtartottunk, pont azért, amiért Sasháék, a kicsinél vettünk is új dolgokat. Egyedül a babkocsinkra akarok mózeskosárt (annak az anyukám állja egy részét pénzben). De azért a párom aranyos volt, mikor mondtam, hogy az etetőszék (ami ugyan még nagyon sokára kell), amit a kisebbik fiunk használ, de a nagyobbé volt, még a legkisebbnek is jó lesz, hogy nem, azért a kicsinek is kell valami újat kapnia, legalább ebből kapjon már újat!Kép

Tüni!

Akkor most már hivatalosan gratulálok. Olyan fura volt leírni (a másik topikos táblázatba (ugye nem haragszolKép?)), hogy ő már 2005-ben volt születni.
Hányinger:Kép. Nekem nem volt egyik gyereknél sem, de pont tegnap éjszaka igen. Pedig nem hamitól, mert semmi bajom nem volt később. Nem tudok mire gondolni, lehet, hogy a pocim nyomta a gyomromat???

Cseri: nálunk a korai már nagyobb leérőben van a fáról (sajnos mind leszedni képtelenség, így potyog), a későbbinek még érnie kell, mert még zöld.
Egyébként én a napokban láttam 980 Ft-ért és 280 Ft-ért is. Hogy miért került az első annyiba???

Kata!

És a "nagyfiúságára" nem lehet utalni? Mármint hogy egy másik bácsi nem aludhat a ti ágyatokba, a felnőttek külön ágyban szoktak, de nem csak ők, hanem a nagyfiúk is.
És ha ez nem megy, de nektek már terhes, hogy ott alszik, akkor el kell magyarázni neki, hogy bizony ti már nélküle szeretnétek aludni, mindenki jobban ki tudná pihenni magát, anyunak nő a pocija,s tb.. Ő már 4 éves, ezt meg kell értenie. Még most, mielőtt a pici megszületik... Az esti altatásos szokásokat a saját ágyában is meg lehet valósítani
Egyébként tök lényegtelen, hogy miért vagy "marslakó", a lényeg, hogy ti jól érezzétek magatokat. Egy ilyen dolgot csak akkor kell megváltoztatni (ill. nem rászoktatni), ha nektek nem jó, terhes. Ha nem gond, hogy veletek alszik, akkor max. a pici miatt kellene vele beszélni, hogy válassza inkább a saját ágyát.
Olyan sok butaságot hall az ember, amit csak azért betartani, mert sok ember mondja, de neked egyébként nincs szíved szerint...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Egyébként pedig Anikónak teljesen igaza vanKép: sokszor borulnak az elhatározásaink. Meg sokszor mások miatt csinálunk dolgokat úgy, ahogy csinálunk. Pl. mi nem aludtunk együtt a nagyobbal, ő sem igényelte, és azt hittem, hogy mi sem. De most a picinél rájöttem, hogy a párom tényleg nem, és ő inkább csak elviselni, ha ott alszik, én viszont határozottan szeretem, ha köztünk alszik. Még ha többször is ébredek éjszaka, takargatom, meg időnként megrugdos, akkor is szeretem az eleven, élettel teli alvását érezni közöttünk. Sokkal közelibbnek is érzem magamhoz a kicsit, mint a nagyot. Persze igyekszem a páromra is tekintettel lenni, de ha épp őt nem zavarja, akkor bizony én nem törekszem arra, hogy mindenképpen kikerüljön éjszakára az ágyunkból.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Beszti!

Köszi,hogy Te is írtál erről az együttalvásról!
Mióta elolvastam Anikó és a Te véleményedet már nem érzem az egészet akkora tragédiának,látom,hogy tényleg nem gondolkozom elvontan.
Én is a nagyfiúságra próbálok apellálni,remélem megoldódik a helyzet még jóval a kistesó előtt.Nagyon rossz néven veszi,bármennyire szépen mondjuk el.De majd idővel alakul,mert szerintem a gyerekek nagyon rugalmasak tudnak lenni.

Szóval köszönöm a véleményeteket,sokat számít!!!

De nem szeretnék gyermeknevelésbe átmenni,csak láttam,hogy itt tapasztalt Mamik is vannak.

Beszti,gratulálok a pocaklakóhoz.Néha olvasgatok más topikokban,már "láttalak".Hogy telik ez a terhesség,minden OK.?

Mindenkinek jó gömbölyödést,kevés hányingert és egyéb nyavalyákat!!!

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni tőletek valamit: 20 hetes vagyok, és a mellső falon tapad a méhlepényem. Az orvos azt mondta, ezzel minden rendben van, viszont itt a neten mindenhol azt írják, hogy ez nem jó, fekvést igényel stb. Ti mit tudtok erről a dologról?
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Most néztem meg,és a fiammal a mellső falon tapadt nekem is,és soha senki nem mondta,hogy gond lenne.

Anikó
vakili

Szia Beszti!

A MÁV-os topicba már nem szoktál írni?
Amikor a februáriak megszültek,úgy kihalt az egész topic,egész elszomorodtam.Pedig micsoda élet volt ott.Kép
Már tudjátok,hogy kislányotok lesz?
Én is nagyon imádom,ha ott szuszognak mellettem éjszaka.KépTöbbször volt már szerencsés a dolog,amikor éjszaka lettek rosszul.Én sokkal nyugtalanabbul,éberebben alszom,mióta külön szobában vannak.
Remélem jól vagytok mindannyian,és itt majd tudunk beszélgetni.

Puszi:Anikó
vakili

Liv!

Volt olyan időszak, amikor nekem is az oldalsó falon tapadt a méhlepény, és nekem sem mondta senki, hogy gond lenne. Én inkább olyanról hallottam, hogy akkor lehet probléma, ha alul tapad (szóval rálóg a méhszájra).

Tüni
tüni

Anikó!

A MÁV-os topikba inkább mostanában a kisbabások írtak, nem volt miről beszélgetni. Ha meg egy-egy orvosról kérdeznek, arra nem tudok válaszolni. Pedig jó lenne hallani mostanába szülő kismamák tapasztalatait is, mert szeptemberig még elég sok idő van, bármi változhat, amiről jó lenne így értesülni.
A neme továbbra is titok... Még kibírtuk, de most a 28-32. hét környékéig (akkor lesz valamikor a következő UH) nem is fenyeget minket, hogy esetleg túl kiváncsiak leszünk.KépKép
Csak a fiúnév kérdéses, arról még nem sikerült döntenünk.

Kata!

A babássággal minden OK.KépKép Sőt időnként el is felejtemKép (annyira nincs gondom), hogy pocis vagyok, és már rendesen látszikKép.
Hétfőn voltunk a két gyerekkel kirándulni a Normafánál, és villamossal mentünk Hűvösvölgyig. Amikor fölszálltunk, pár pillanat múlva valaki át akarta adni a helyet (a kisebb babakocsiban ült, úgyhogy nem miatta). Én meg egy pillanatig még gondolkodtam is, mert annyira nem éreztem tehernek a pocimat, hogy el is feledkeztem róla, hogy a pocibaba miatt tesziKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi az eddigi válaszokat! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Őrület,hogy nem tudok aludni!Reggel viszont tudnék,de akkor nem lehet.

Liv!
Arról,hogy a mellső fali tapadás gond lenne,én sem hallottam.Nekem a hátsó falon mélyen tapad,a méhszáj közelébenKép,ezért feküdnöm kell(ene)kb.a 25. hétig,amikorra a méh növekedése következtében remélhetőleg a lepény helyzete is változik.
Szerintem ha nagyon nyugtalanít a dolog,kérdezd meg a net-en egy orvostól,vagy esetleg a védőnőd tanácsát is kikérheted.
Majd írd meg légyszi mire jutottál.

Beszti!
Továbbra is ilyen jó pocisságot,egészséget és sok örömet kívánok a gyerkőcökhöz!

Velem kb.két hete esett meg(már akkor is gömbölyke voltam),hogy a zöldségesnél álltam sorba,mikor az eladó azt mondta:
Kérem,a kismamát engedjék előre!
Mire automatikusan én is félreálltam,még hátra is fordultam,hogy megnézzem a kismamát.
Hát,elég buta fejem lehetett...Kép

Na,lefekszek,hátha valamikor el is alszok.

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia Beszti!

Igen ,nekem is pont ez volt a bánatom a MÁV-os topiccal.Így jutottam el a nyáriakhoz,ahol nagyon jó kis csapat van.Ide is jönnék szívesen,csak úgy látom,hogy egy kicsit kilógok a sorból az augusztussal.KépMondjuk időm sincs mindig két helyre írni.KépDe azért olvasgatok rendszeresen,mert itt is nagyon aranyosan a lányok!

Jó olvasni,hogy átadják a helyeket,előreengednek,mert általában inkább az ellenkezőjét hallom.Kép

Szép hétvégét Nektek!

Anikó
vakili

De jó, mennyien írtatok! Sziasztok!

Anikó!
Eszedbe ne jusson ilyen butaságKép Mivel is lógsz ki a sorból? Tán nem vagy kismama? Nem vagy várandós???? Nincs a szíved alatt egy kis élet? (sorolhatnám még...) Ha pedig van, mint itt mindenkinek akkor nem lógsz ki a sorból, pláne, hogy itt senki nem áll sorban, csak élvezzük a várandósság perceit és ezt megosztjuk egymással ugyanúgy ahogy a gondokat is és az örömöt is. Megpróbáljuk egymást vigasztalni ilyenkor, és örülni mikor örülni "kell". Ne viccelj!!!Kép Ez nem lóverseny. Kép
Másrészről, meg tude-e milyen régen volt 2002 októbere?Kép Akkor született a fiam, de azóta az a sok új élmény annyira elhomályosította a várandósság utolsó hónapjait, hogy szívesen követném nyomon, pl ha írnának ide nagypocisok is...
Kép

Beszti!
Üdv ittKép

Kata!
Remélem sikerül valamit kitalálni. És ha elvinnéd ágynézőbe? Olyan szuper ágyak vannak hogy nekem is leesik az állam néha. Ja mint pl az a csúzdás ágy. Múlt héten láttam valamelyik újságban egy nagyon szupit. Kika v. Ikea... Nekem szerencsére nem volt ilyen gondom, mert nagy hasonalvó vagyok és ha ott a gyerek akkor nem tudok. Így kb 8 hónapos koráig aludt velünk, onnantól meg csak az éjszaka közepétőlKép Aztán megint velünk és végül kapott egy ágyatKép

Liv!

A méhlepény mindenhol jó helyen van bárhol tapadjon meg 1 hely kivételével. Ez a méhszáj. Ha elöl tapad max csak annyit jelent, hogy eseteg később érezheted a baba rugdosását, de általában csak pár h éttel csúszik... de kérdés mihez képestKép

Babar!

Néhány védőnő nagyon el van szállva magától. Talán azért mert senki nem meri megmondani nekik, hogy már felnőtt nő a kismama és különben is semmi köze hozzá. főleg nem ilyen piti 3,5 kg miatt nem kell a lelkébe gázolni senkinek. Egyébként még most elárulom, hogy egy kismama nem hízik egyformán és főleg nem a könyv szerint. A megszületett kisbaba sem fog a nagykönyv szerint gyarapodni, de mi már régebben a csajokkal kitárgyaltuk ezt. Szóval azért nem a nagykönyv szerint gyarapszik a baba, mert a csúnya anyja nem olvastatta el vele és ezért nem tudja mennyit is kell híznia grammra pontosan...KépKépKép
Hjjjajj. Dokik, védőnők. Némelyik eccerüen nem veszi figyelembe azt hogy egy 160 cm-es 50 kg-os anyának és hasonló apának nem fog a gyereke másfél kilókat hízni, de lehet, hogy a minimumot fogja mégpedig minden küzdés ellenére, csak azért mert ilyen alkat.
Bocs kicsit elkalandoztamKép De néha mintha látnám a jövőt. Kép (csK VICC VOLT)

PUSZI
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Anikó!
Szerintem minden "friss"kismama nevében mondhatom,hogy egyáltalán nem lógsz ki a sorból!Kép
Nagyon jól jön nekünk a tapasztalatod és persze érdekel bennünket,hogy Veled mizújs.

Sasha!
Köszi,megpróbálkozunk egy "ágytűznézővel",bár most még állítja,hogy neki aztán csak dísznek kell az ágy.Remélem elcsábul!
Ha nem,még mindig csináltathatunk a hálóba egy faltól-falig szivacsot,ahogy Anikó párja mondta.

Remélem mindannyian jól vagytok!
Kellemes hétvégét!
Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, teljesen megnyugtattatok. Kép
Ruszlána, mivel hiszek nektek Kép, nem írok ezzel kapcsolatban netes orvosnak, hanem majd amikor megyek a saját orvosomhoz (de az még odébb van), legfeljebb neki még egyszer megemlítem a dolgot, megkérdezem, hogy hol is tapad pontosan, meg felteszem neki a kérdéseimet. Majd megírom, mi volt.
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Nagyon aranyosak vagytok,köszike! Kép
Akkor leírom az adatokat a táblicskuhoz.
33 éves vagyok,szülés várható ideje aug.14.,Bencénk lesz,és a MÁV kórházban fog megszületni.Ja,és 3.baba. Kép

Üdv mindenkinek:Anikó
vakili

Sziasztok!
Én is megadom az adataimat a táblázathoz: 25 éves vagyok, október 15. körül érkezik a babánk, a Kútvölgyiben fogok szülni, első baba, és Dávidnak fogják hívni - az orvos szerint biztos, hogy kisfiú, de ha mégis kislány lesz, akkor pedig Szonja lesz a neve.
Köszi.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Bocsika, hogy ide furakodok közétek, de van egy eladó pelenkázos kombi ágyam. Matrac nélkül: 32000Ft. Nagyon szép megkimélt állapotban van.
A képeket letudom róla szedni.
Méretei:A kiságy Matrac mérete 70*113 , Szétszedve nagyobb gyereknek 170*70cm

Elérhetőség: belagyine@hotmail.com
Tel: 463-96-88

És ime a kép róla:
Kép

Mégegyszer bocsika
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok!

Jövök én is, igaz, csak ritkán van időm a két kiscsajtól írniKép
Adatok: Momo, 33 év, okt.1 (de ez tuti előbb lesz, hiába bizonygattamKép), 3.baba, állítólag biztos lány, szóval Emese (én meg CsicsónéKép) és a Szt.Istvánban szülök megint, már ha elérek odáigKépKépKép

Kata,
gondoltam, megkönnyítem a dolgodat, hogy ne kelljen csak miattam másik topikba is kirándulnodKép
Nem mondom, én biztos nagyon felbosszantottam volna magam egy ilyen ismerősön, aki továbbadja a gyerekcuccaimatKép
Gyerekkel alvás téma: nem vagy marslakó, ha nektek így is kényelmes voltKép Nálunk ez nem ment, így mindkét csaj megszokta a külön ágyikót. A nagyobbik csajszi épp most volt oda az örömtől, amikor pár napja kapott egy körbetámlás macimintás gyerekágyat a rácsos helyett és bár ki tudna belőle simán mászni (megjegyzem, a rácsos sem volt akadályKép) reggel inkább ül és kurjongat az ágy tetején, mintha még be lenne kerítveKép Pedig soha nem tiltottuk meg neki a császkálást, ő ilyen...és ennek a nehezebb időkben tudok is örülni rendesenKép
Bocs az áradozásért, de esetleg a te fiadnak is csábító lehet egy olyan ágyikó, amit maga választ, mert annyira megtetszik nekiKép

Sasha,
amikor megláttalak a topikban, nekem is kedvem támadt visszatendálni ide, csak a régi szép idők emlékéreKép
Tényleg nagy mákod van egy ilyen közeli szupernagyival, nekem nincs hová lepasszolnom a két macát, így néha bizony besokallok a napi 24 órás szolgálattól.

Lív,
tuti, hogy csak akkor van jelentősége a lepény fekvésének, ha a méhszájra lóg. Nekem is elölfekvő lepényem volt a 2. lányommal, de ez nem jelentett semmi gondotKép

Mennem kell, mert ébredezik a macahadKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Szombaton megvolt a 12.heti UH. Nagyon izgultam, hogy mi lesz, de szerencsére minden rendben volt. 63 mm-es a kis ficánka és állandóan mozog. Amig ultrahangoztak, végig produkálta magát - elrugta magát a méhfaltól, a szájához vette a kezét. Annyira aranyos volt, hogy csak potyogtak a könnyeim. Mikor mondta a doki, hogy akkor megnézné a CRL-t, akkor szépen befordult, felhúzta a lábait és megmutatta, majd a fejméretnél ugyanígy viselkedett. Mondta a doki, hogy eleven, de nagyon jól nevelt kis poronty.
Csütörtökön megyünk genetikai UH-ra és utána már remélem egy kicsit meg tudok nyugodni.

Puszi mindenkinek:

Barbara
babar

Sziasztok Lányok!

Hogy itt micsoda forgalom volt a hétvégén! Kép Szuper, hogy igy gyarapodik a csapat! Kép

Üdv az újaknak!! Kép

Lányok, most tudtam meg az AFP eredményt: 0,56. Ez nagyon alacsony? Kép Lehet, hogy mégis érdemes lenne megcsináltatni a magzatvízvételt? Annyira nem eröltették eddig, csak javasolták, azt is csak a korom miatt. (jövö hóban leszek 35!) Ugye meg tudtok nyugtatni!

Ide teszem a szépen kibövül tablicskunkat:

<pre>
Anikó 33 aug. 14. 3 Bence Bp/ M&#224;v Kórház
Beszti 29 szept. 13. 3 Hanna Bp/ M&#224;v Kórház
Momo 33 okt. 1. 3 Emese Bp/ Szent István K.
Liv 25 okt. 15. 1 Dávid/ Szonja Bp/ Kútvölgyi K.
Babar 28 dec. 14. 1 Dániel/ Szonja Bp/ Szent István K.
Sasha 25 dec. 27. 2 Bp/ Szent István K.
Tüni 28 jan. 6. 2 Bp/ M&#224;v Kórház</pre>

Nekünk elég jól telt a hétvégénk, itt volt a párom testvére és a barátnöje, nagy volt az öröm! Kép Ritkán találkozunk, mert elég messze lakunk egymástól. Bea (a barátnö) védönö, nemrég diplomázott. Hozott nekem két könyvet, az egyik kismama étrendröl szól, a másik meg a "Megfogantam, tehát vagyok". J&#242; kis olvasmány, már a felénél tartok, csak kicsit sok benne az idegen kifejezés! Most fogom kitanulmányozni, hogy lehet felvenni a kapcsolatot a babával! Kép Remélem menni fog!

Egyenlöre ennyi, késöbb visszajövök! (Ez nem fenyegetés! Kép )

Marica
épp 18 hetes
marica69

Sziasztok!
Szia Marica! Én úgy tudom, hogy 0,8 alatt alacsony. De gondolom menni fogsz genetikai UH mostanába és akkor ott úgy is megmondják, ha nem jó az érték és ha szükséges akkor jobban megvizsgálják a lurkót! Nyaki redőt mértek a 12. héten?
Ne idegeskedj előre! Majd az orvos mindent elmond! Esetleg a magzatvízvétel előtt érdemes lenne egy 3 dimenziós UH-ra is elmennetek, mert ott sok mindent ki tudnak szűrni! Próbálj nyugodt maradni és bizz a picibe!
Puszi
Györesz 19+3

Kép
Kép
györesz

Olvastam a Kismama honlapján, hogy október 24.-én lesz megint Bababörze a BNV területén. Akinek addigra már nem késő - és még ki tud gurulni -, az is egy jó lehetőség a vásárlásra.

Barbara
babar

Sziasztok!

Györesz!
Majd megyek genetikai uh-ra, de csak kb 2 hét múlva! A telefonon felvilágosítást adó védönö szerint "ez még belefér", valahol olvastam, hogy 0,5-2,5-ig még jó. De máshol a 0,7 az alsó határ. Gondolom attól is függ, hogy hol csinálják a vérvételt! Majd kiváncsi leszek a többi adatra is (Bhcg, stb), mert együtt jobban értékelhetö. Mármint az orvosnak!
Ja, még azt is hallottam, hogy a túlsúlyos kismamáknál egy kicsit kisebb a koncetrátum a vér fokozottabb higulása miatt. Hu, ez most nem biztos, hogy értelmes volt! Most hivott a védönöm, megnézte ö is az eredményt. Azt mondta, hogy mind a két adat (Mom és a bhcg) az alsó határ közelében van, de még nem alatta! Ez is valami.
Majd össze szedem minden tudásom (emlékem) és imádkozok egy kicsit, hátha megnyugszom! Kép

Barbara!
Köszi az infót, de lehet, hogy akkorra én már mindent begyüjtök! Macerás lehet nagy pocival tolatni a tömegben! Kép

Marica
marica69

Sziasztok Lányok!

Én még új vagyok, remélem bevesztek a csapatba!
(meg a táblázatba is - Ez enyhe célzás volt a Maricának...)

Adataim: 28 éves vagyok, első baba, október 29-re várható, tuti fiú, két név van versenyben: Tamás és Dávid és a Szt. Imrében fogok szülni.

Marica!

Meg tudom érteni, hogy aggódsz az AFP miatt. Bár én "csak"28 éves vagyok azonban nekem lombikos babám van. És aki csinálta a lombikot minden képpen ragaszkodott volna az amniocentézishez. Én viszont nem mertem bevállalni.Inkább elmentem genetikai vérvételre. Voltam a 12. és a 16. héten. Hát nem kívánom senkinek azt az ideget amikor az eredményt vártam telefonon.( 6 inszemináció és négy lombik után sikerült ez a szaros)Szerencsére jók lettek az eredmények, de tudom, hogy min mész keresztül. Általában az ember mindig a rosszabb dolgokra készití fel magát mint a valóság. Úgyhogy szerintem próbálj megnyugodni (könnyű ezt mondani)és nem lesz semmi baj.(persze én is állandóan halálra izgulom magam. De Te ne tedd!!!!!!!!)

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Üdv Gigi köztünk! Kellemes és zökkenőmentes pocakosodást!

Marica!
Voltam ma dokinál és megkérdeztem az Afp-t és Ő is azt mondta, hogy 0,5-2-ig jó az eredmény!
Képzeld, kicsit megrövidült a méhnyakam! A Magne B6 mellé Nospát kell szednem és ha nem múlik a haskeményedés akkor be kell feküdnöm egy hétre kórházba infúzió kúrára! Hát nem vagyok boldog! Sokat kell feküdnöm, pihennem! Viszont a fertőzésem úgy néz ki hogy elmúlt, vett le megint tenyészetet és majd meglátjuk! A picurka szívhangját is meghallgatta és az teljesen jól vert, ezt jó volt hallani!
Holnap mennem kell vér + terheléses vércukor, vizelet vizsgálatra. Remélem ott már minden rendben lesz!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Én is úgy olvastam itt a neten, hogy 0,5 az alsó határ. Györesz, viszont maradjunk abban, hogy a felső határ 2,5, jó? Tudod, miért! Kép
Nekem 2,4 volt, alaposan utánanéztem, mindenhol 2,5 az elfogadott értékhatár, a genetikai osztályoknál is. Csak kiegészítésként, bocs, már csak hogy nehogy megint elkezdjek ezen idegeskedni. Kép

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: