A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok, szép új évet mindenkinek, lelkes üdvözlet a friss anyukáknak!
Utóbbi két napban óriási balekságot követtünk el a férjemmel. Éjfélkor hozzáfogtunk a szülés és vajúdás tanulmányozásához. Természetesen két hónapja egyszer már átvettük az egészet, de most újólag úgy éreztük, hogy még van mit tanulni. Kispapi kedden vizsgázik, ezért késő estig tanul, aztán elő a könyvet, és egy órán keresztül görcsölünk, mint két mazoista. Amikor ezzel megvagyunk, álomra hajtjuk a fejünket. És én akkor elkezdek "szülni", álmomban. Harcolok, küzdök, hasfájás, baba ezzerrel nyomakszik. Hajnaltól délelőtt fél 10-ig azért kialszom magam. Elhatároztam, hogy többet ilyet nem csinálok. Jóllehet minden könyvet el szeretnék olvasni, ami megvan itthon, de nem éjjel. Ha ezután is szülök álmomban, akkor az nem a könyvtől van, hanem sima görcsölés. Ezen kívül még nagyon jól megvagyok. Mégis az, ami az elmúlt éjjeleken történt, nyilvánvalóvá teszi, hogy iszonyúan félek a szüléstől.
Veronika 34. hét
kóci

A gyámhivatal kapja bé!
Mindenki össze-vissza beszél, mást mond.
Legutolsó verzió szerint simán az anyakönyvvezető elé kell járulnunk (óh, bár tettem volna meg előbb, fehér ruhában Kép)
No, sebaj, elévonulunk.

Veronika, ... , aranyos vagy. Legutolsó álmom (csak már nem akartam a csajokat itt fárasztani vele): megszültem kinok között babót, és a kezembe adták egy üvegcsében, ami a tenyermen elfért. Mondták, hogy sajnos koraszülött. Én meg csak sirtam. Felébredtem, utána meg azért sirtam, hogy miért álmodok ilyeneket. Kép+Kép

F.
cinderella

Sziasztok!Kép
Veronika!
Az, hogy a szülésről álmodsz majd, könyv nélkül is valószínű. Én rengeteget álmodtam ezzel, meg azt, hogy nincs meg a babám, vagy nagyon csúnya stb..Kép
Ezt szerintem nem a félelem hanem a hormonok okozzák!

Akármilyen lesz a szülésed, kevesebb mint egy hét alatt feledésbe merül majd!!! Akkor semmi nem lesz fontosabb, mint az a gyönyörű apró emberke akiről el sem tudod majd képzelni, hogy benned növekedett!KépKépKép

Nem akarom fényezni magam, de a doki azt mondta nekünk, császáros mamáknak, hogy ne remeénykedjünk abban, hogy futkorászunk majd a műtét másnapján, szép lassan visszaállunk, talán, de nem rögtön. Erre mi (a szobatársammal akit utánam egy nappal műtöttek) a műtét utáni nap hajnalában már kint "futkorásztunk" a szobánk előtt, hogy mikor hozzák már a babákatKépKép

Húú, amikor hozzák őket és megismered a te csöppséged nyöszörgését, az nagyon szép pillanat!Kép

Na, abbahagyom mert mindjárt elcsepegek, pedig mennem kell GYES-t intézniKépKépKép

Millió puszi nektek!
Emőke

NO PARA!!Kép

hicudzsi

Ha mától kezdve nem jönnék, akkor börtönben vagyok.
Ui. ki fogom nyirni a csempéseket. Az idegeimet borzolja, akkora hanggal vannak. Szegény kis babóm...

F.
Kép
cinderella

Fruzsi jól értem, hogy Ti akkor most fogtok összeházasodni?
Akkor még ne nyird ki a csempéseket, hogy ne a börtönbe kelljen hivni az anyakönyvvezetőt.
Kép
Nálunk is volt egy kis lakásbombázás. Két hét igazi semmitevés után szombaton felkelt a párom és közölte: ma parkettázunk!
Én ugy néztem rá mint aki nem normális! A parketta pár hónapja már megvolt és eddig is lett volna vagy 20 hétvégénk, plusz a karácsonyi két hét amikor bármikor letehettük volna. De neki MOST kellett. (gondolom megunta a TV-t és a net-et) Kép
Szoval nekiálltunk. A nagylányom szobájával és egy előtérrel végeztünk is délutánra. Én inkább csak elméletileg dirigáltam, porszivoztam, tartottam a fát a fürész alá, meg pakolásztam a szoba tartalmát ide-oda.
Én annyira nem is fáradtam el, mint amennyire a páromnak izomláza lett az 1000 leguggolástól Kép
Azóta is folyamatosan nyávog. Én meg nem is sajnálom. ;)

A szülös müsort láttam én is tegnap, és én is megkönnyeztem, de nem tünt fel az "ezüst szerszám".
Nem hiszem, hogy az fogo lett volna, inkább a baba tüdejének és orrának leszipákolásához volt a kezükben a vákum bigyó. Vagy mi?

Egész terhességem alatt EDDIG nagyon pozitivan álltam a szüléshez. Teljes "joga" felfogásban (amit ott tanultam), hogy ura leszek a testemnek, elfogadás és nem legyőzés, akkor nem fog az annyira fájni, lényeg, hogy megnyiljak alul és okosan nyomjak....stb.
DE: a két ünnep között egy sima székrekedéssel alig tudtam megküzdeni. Ugy fájt, hogy azt hittem belepusztulok. Utána meg kenegethettem az aranyeremet. Ekkor bevillant az eszembe, hogy mit is kell végigcsinálni és elvesztettem az önbizalmamat.
Pedig eddig úúúúugy megvolt. Kép
Tegnapi Naplós bejátszással nálam ráadásul rátettek egy lapáttal. Finoman azt sugallták, hogy az epidurált anyuka még az utolsó kitolás előtt is eleresztett egy mosolyt, mig a szegény fájdalomcsillapitás nélküli leányanya (akinek meg sem mondták, hogy lehet fájdalomcsillapitot kérni)csillagokat látott.
Eddig nekem eszembe sem jutott a fájdalomcsillapitád. EDDIG! Most már igen! Kép

Ja! Még valami:
Kitaláltam magamnak egy szülés időpontot ami tetszik. 2002.02.04. !!!
Hülye vagyok mi?

Fiona
35 nem éves nahem hetes!!!! Kép Kép Kép
(egyébként idén leszek 32 éves Kép )
fiona

Fiona, ez jó Kép Az én párom is: ha most nem csináljuk meg, akkor mikor - szólott.. s most bezártam a késes fiókot, a csempések szerencséjére...

Házasság: igen, idén fogunk, de már csak babó után. Azért kell az apasági nyalatkozat. Igy járnak a lányanyák, kellett nekem erkölcstelenkedni Kép

Epidurál: az én kórházamban ELŐRE kellene leegyeztetni, úgyhogy szerintem kimarad. Kép
Majd szenvedhetek Kép
02.13.: péntek. Tündi ajánlotta szüljünk akkor (közel egyidősek vagyunk). Péntek 13-án!

2002.02.04. meg régen elmúlt, ne szülj akkor.

Na, befejezem ezt az értelmetlen irományt Kép

Pusza
Fruzsi
cinderella

Sziasztok lányok!

Minden babásnak gratula!

Mi még egyben.

Noémi, gratula! Gondoltam mondjuk, hogy előbb fogsz szülni, mint én.

Jó lenne tábla, kíváncsi vagyok, benne vagyok-e az első 3-ban.

Zsófi
38+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Kisbuksinak és Vencelnek puszi, nagyon szorítok!

Még nem vettem mellszívót, mivel karácsonyra anyagilag lenullázódtunk. Aventet akartam, de az 13000, úgyhogy asszem Chicco lesz a végén, Hicudzsi meggyőzött. Tud valaki valamit a Medeláról, Baby nováról?

Az Auchanban is van szoptatós melltartó, ökotex, pamut, 95 oC-on mosható, én olyat kaptam a kispapitól.

Zsófi
38+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Fruzsi!

Ne izgulj, én házas vagyok, aztán nekem se jobb. Nekünk meg házassági anyakönyvi kivonat másolat után kellett járkálni, mert nem fogadták el az eredetit, csak a 30 napnál nem régebbit.

Az új anyukáknak gratulálok a pici babákhoz.
johitimi

Zsazsa!
Tényleg olyan helyes vagy azon a képen! 83 kilo? Hol, merre?

Fruzsi!
Az sztem a vakuum fogó! Azzal húzzák ki a gyereket, ha beszorulna félúton, vagyis se ki se be. (Nálunk is előkerült egyszer, mert rátapadt a méhszáj a babó buksijára, kicsit igazgattak rajta, de nem kellett kihúzni, kinyomtam). OK. Mindjárt megírom a szüléssztorit!

Bella, Noémi GRATULA!. Nohát Noémi, ez aztán a fordulat! Mennyi lett volna vissza? Ki tudja? Hol az a táblázat?

Valaki! Segítség!
Az anyasági segélyt magunknak kell intézni, vagy a munkahely intézi? Tudja valaki?

És van valakinek tapasztalata a mosható nadrágpelenkáról? Monapel, poponella? Mi most Liberot használunk, ez jött be, de osztottam szoroztam, 1 hónapra 8000 ft csak a pelus!! (Auchan áron, Azúr áron még nem is néztem). Szóval, mosható pelus? Ann? Hicu? Timi? (Jó helyen kérdezem, mi? Inkább a pöttömökben kellene Kép)

Fiona!
Majd elfelejtettem: Csalogány u. 42/a. A Széna térnél a benzinkúttal szembe állsz, és a bal oldali utcán elindulsz lefelé, a Batthyány tér felé. A 2. ház, az ablakban kint vannak babakellékeke (pelus, popsitörlő, stb.)

Manga
manga

Sziasztok!
Fruzsi!
Még ne nyírd ki a munkásokat, majd ha végeztek!Kép

Manga!
Én mindenképpen mosható pelust akartam, de horribilis összeg. 2500 Ft/db az a fajta amit érdemes venni. Ha 10 db-ot veszel akkor az 25000 Ft, csak egy kicsi tolcsóbb mint a babakocsi. A györök meg olyanm ütemben nő mint a gomba, 2 hónapos és a midi Pamperset használjukKép. Akikkel beszéltem és ezt a pelust használják, azt tanácsolták, hogy hathónapos kortól érdemes elkezdeni vagy még később. Ennyi..Kép
A DM-es pelus nagyon jó és ó árban van. Liberót nem szeretem a Pampers a fő kedvenc!Kép

Hatalmas gratula a friss babákhoz!!!!KépKépKépKép

Fiona!
A baba orrából a váladékot, vékony, átlátszó műanyag csővel szívják le. De ne izguljatok, szuperjó szülésetek lesz!!!Kép

PUSZI!Kép
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Ann, jaj de jó ezeket a jóhíreket olvasni Kisbuksiékról. Remélem most már tényleg hamarosan hazamehetnek.

Bella, gratula Lucához. Minden jót kívánok nektek! Kép

Zsazsa, olyan csini vagy ezen a képen szerintem is. És milyen szép a pocid is! Kép

Fruzsi, már mindent leírtál előttem. Most akkor mi van az apaságival? Csak be kell mennetek és kész, ott intézik egyben, ahogy nálunk volt?
Ja, és sulival kapcsolatban majd próbálok neked kideríteni infót. Egyenlőre annyit tudok, hogy január 22-én 11:00 órától lesz nyílt nap.

Fiona, nem vagy hülye. Kép Én tényleg kinéztem magunknak a febr. 13-at. Péntek lesz, és eddig nekem nagyon szerencsés napok voltak a péntek 13-ák. A páromat is akkor ismertem meg. Kép

Jaj, de utálom ezt a vizsgaidőszakot. A héten 3 vizsgám van, és jövő héten is még 2. Bár nem viszem túlzásba a tanulást. Eddig még bejött, hogy csak lapozgattam. Sőt, képzeljétek ma 5-öst kaptam! Kép (mondjuk kommunikációból nem olyan nehéz) Pedig mindenből a kettesre utazok.

Holnap megyek a védőnőhöz.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

http://www.lotek.hu/poponella/html/arlista.html
http://www.uti.hu/robinson/bolt/magsite/mona1.htm

ezeket a linkeket találtam, a monapel állítólag a poponella silány utánzata, de ezt nem én tapasztaltam meg, ezért csak jelzemKép

hicudzsi

Hát íme a szüléstörténetünk:

Dec. 18. Csütörtök. A kiírás után 4 nappal még mindig semmi. Nekiállok lepucolni az erkélyajtót, elmegyek bevásárolni, cipekedek két kézzel, holott már csak totyogok és szuszogok, menni alig bírok. Összefutok a szomszédokkal, sajnálkozó tekintettel kérdezik: „Hát még mindig nem lehet gratulálni?” Erőltetett mosoly: „Hát, még nem.”
Éjfélkor beesek az ágyba, hulla fáradt vagyok. Eddig azt kívántam, csak éjjel ne szüljünk, hogy legyen erőm vajúdni, most azt mondom, már mindegy, csak jöjjön a babó.
Éjjel 1.00 pisitúra, éjjel 2.00 megint kifelé. Visszafekszem, valami fáj. Aztán kis idő múlva megint. Ez biztos nem az, gondolom én, már beképzelem magamnak a fájásokat. Éjjel 3.00, még mindig fáj, elkezdem mérni a fájásokat: 10 percesek. Hajnali 3.30: 8 perces fájások. Felébresztem kispapit, nincs magánál (éjjel 2.00-kor feküdt le), azt mondja, csak még egy órát, hadd aludjon. Jó, várok. 5.30, 7 és 6 perces fájások. Ugrasztom kispapit, készülődjön. Lezuhanyozik, bejön megkérdezni belefér még egy hajmosás, mondom jó, hajmosás után, van-e még idő egy borotválkozásra? - kérdi. Kínok közt mondom, hogy na jó, az még belefér. Fél hétkor kikecmergek: nem igaz, hogy még mindig tisztálkodik! Gyors zuhany, mehetünk, a cipőtisztítást már nem engedélyezem neki, és megnyugtatom, hogy mikrofont sem kell hoznia, nem ő fog fellépni.

7.00 beérkezünk a kórházba (5 percre van, szerencsére). Felveszik az adatokat, méhszáj 2 ujjnyira nyitva. Értesítik a dokit. Várunk. De hol vannak a fájások? Elmúltak! 10-15 percesek lettek az izgalomtól. A vajúdóban várunk még 3 órát. 10.00: borotválás, beöntés. Megjön a doki, indulunk a szülőszobába, én már csak vánszorgok, a szememet alig bírom nyitva tartani, annyira álmos és fáradt vagyok. Burokrepesztés, fájások ismét 8 percesek. Egy óra múlva ugyanott tartunk, a méhszáj semmit sem nyílt, oxitocint kapok, hogy sűrűsödjenek a fájások. 12.00 a fájások nem sűrűsödnek, de egyre erősödnek, már nem bírom csendben a szenvedést, kiabálok. Hanyatt fekszem, a derekam majd leszakad, annyira fáj, oldalt fordulok, de egy óra múlva a doki azt tanácsolja, feküdjek inkább hanyatt, mert a baba így nem tud előrébb jönni. Hanyattfekve gyötrődök tovább, próbálok légzőgyakorlatokat csinálni, kiabálás helyett inkább számolok: 4-re be, 4-re ki. Hang nélkül csinálom, mire kispapi és a szülésznő értesítik a dokit, hogy gyengültek a fájások. Nincs erőm rájuk üvölteni, már semmire nincs erőm. Potyognak a könnyeim, halkan csak annyit mondok, nem bírom tovább, hagyjuk itt abba, ki akarok szállni. Doki ekkor fájdalomcsillapítót adagol az infúzióba (fogalmam sincs milyet), de a fájdalom nem hogy nem múlik, erősödik, a fájások még mindig csak 5 percesek. 14.00. Már nem tudom mi történik, hullaként fekszem az ágyon, csak azt látom lámpát hoznak, nagy a sürgölődés. És ekkor a doki elkezd vezényelni: nagy levegő, most nyomjon, mégegyszer nagy levegő, nyomás. Most megállunk, a következő fájásig várunk. Azután, levegő, nyomás, levegő, nyomás. Négy akció után kibújik a feje, mondják, az ötödikre kint van. A hasamra teszik, ott szuszog valami melegség, és üvölt. Csak nézem, hogy ez a kicsi lény ott volt benn? Pár perc múlva elveszik, megmosdatják, felöltöztetik. Meleg ruhát kap, és már nem sír, csak nyikorogva magyaráz az apukájának, sok mondanivalója van.

Közben a doki varráshoz készül, kirakja a szerszámait. Megszületik a méhlepény, egy része bent maradt, a doki kikaparja. Aztán csönd, doki megáll, kezében a szerszámmal és néz befelé. Felnézek, látom az arcán, hogy valami nincs rendben. Kirohan. Visszarohan. Megint nézi. Szól a szülésznőnek, hogy hívja ide a főorvost. Összeroppanok. Mi történik itt? Főorvos visszaüzen, hogy ő most bemosakszik, nem ér rá. Dokim mérgesen odaszól, hogy AZONNAL JÖJJÖN IDE. 10 másodperc múlva berohan a főorvos, most már ketten nézik azt a valamit, amiről kiderült, hogy karfiol alakja van. Főorvos azt mondja, talán polip. Engem már összevakarni sem lehetne, mint egy kifacsart felmosórongy szemlélem a történteket. Dokim azt mondja, nem lehet, hogy az is egy méhlepény? Megnézik mindketten. Bólintanak. Igen, két méhlepény van. Megnyugodnak. Doki kiszedi, a rend helyreáll. Összevarr.
Kitolnak a szülőszobából, megkapom a babámat, mellemre teszik, ő egy pillanatra keresgél, nem sikerül bekapnia és már alszik is. Szuszog a kezemben a csöppség és mi ketten kispapival csak nézzük őt csöndben vagy 1 órán át, ami csak egy percnek tűnik.

Manga
manga

Köszi Hicu!
Megnézem a DM-es pelust.
Az anyaságiról tudsz mondani valamit?

Manga
manga

Sziasztok!

Gratulálok a babásoknak!
Manga, nagyon szépen írtad le a történeted, ami könnyeket csalt a szemembe! (Bár ez nem újdonság Kép ) Az én első szülésem kb. hasonló volt, mindig is azt gondoltam, hogy azért nem volt erőm, mert egész éjszaka nem tudtam aludni. Azért tényleg más az, ha az ember kipihenten kezd hozzá! Nade ez már csak szerencse kérdése.
Most mindenesetre nem szeretnék annyit szenvedni, és az EDA-t mint lehetőséget, én nagyon nagyon szeretném kipróbálni, ha szükségesnek érzem persze. A dokim szerencsére partner ebben, nem úgy mint az előző doki volt.
Bárcsak már én is a sztorit írhatnám, de úgy látszik én a túlhordási csúcsot fogom megdönteni!
Most már a kitűzött időm rég elmúlt, ami kicsit csalódás, de nem baj, jön amikor jön! Én készen állok. Remélem azért nem kell befeküdnöm a kórházba.

Most búcsúzom, mindenkinek drukkorlok akire ráfér, nekem is küldjetek lécci drukkokat!

Puszi!
Andi
(40+?)
Szülni akarok.....Kép
andi68

MANGA!!!!!!!!
MI AZ, HOGY KÉT MÉHLEPÉNY????????????????????

(Egyébként egyáltalán nem tűnt horrornak Kép Gratulálok. Kép)

F.
cinderella

Andikám, millió drukk, jó???

Másszóval:

1.000.000 X DRUKK= 1.000.000DRUKK

P.

F.
cinderella

Manga nagyon jo, hogy leirtad a szülés sztoridat.
Kétszer is elolvastam és már én sem félek annyira.

A két méhlepény azért ijesztő lehetett. Még jó, hogy a doki észrevette. Kép

Andi én azt hittem , hogy már biztos bennt vagy a korházban. Na jó nem cukkolakk, inkább szurkolok! KépKépKépKép

Zsazsa már az előző hozzászolásomnál is akartam irni (csak lemearadt), hogy nagyon jól nézel ki igy pocosan is!
Nem is változtál az őszi talis képekhez képest. (pocakot leszámitva)
Egyébként most egysulyban vagyunk. Kép

Fiona
fiona

Sziasztok!

Nekünk is drukkoljatok, lééégyszííííí!
Holnapra vagyunk kiírva (szóval a szilveszteri kórházi bulira nem kaptunk belépőt...), és mindenkit nagyon irigylek, aki utánam volt kiírva, de már otthon babázik:-)

Már sirdogáltam is, hogy ez a Kismanó nem akar velünk találkozni, vagy mi van már, miért nem akar kibújni?!
Bent a kórházból is már ránkcsörögtek, hogy mikor megyünk már, Ők már nagyon várnak minket?!
Már 2 napja éjjel mindig az van, hogy hajnali 4- ig fájdogálok, görcsölök, de aztán Kismanó meggondolja magát és abbahagyja a mocorgást/bokszolást/rúgdosást/simogatást.
Andi, Neked is vannak ilyen "téves riasztásaid"?
Én egészen eddig rettegtem a szüléstől, de mostmár annyira várom, hogy megfogjam a Kismanó kezecskéjét, fejecskéjét stb. Olyan jó lenne!!!
Szóval már úúúgy várom a nagy találkát!

Üdv,

Vic
(1/4 nap van hátra...)
Victoria

Manga, hős vagy, és ez a két méhlepény-ügy! Az egészet tényleg szépen megírtad. Köszi!
Emő, jól esett a biztatás.
Napközben egyébként nem félek annyira a szüléstől. Sőt, a múlt héten még nagyban képzelegtem a pici leánykánkról. Tudatosan inkább a szoptatás és a gyereknevelés kérdései foglalkoztatnak, mert ezen a téren hosszútávon kell eredményesen együttműködnünk. És ez a terület sokkal racionálisabb. A szülés számomra valami sötét, misztikus és zsigeri dolog, amit senki sem képes kontroll alatt tartani. Mint amikor betekintést nyerünk valahová, és olyasmi is kiderülhet, amit nem birunk elviselni. Jó, igaz, születésnél csudajó dolgok szoktak kiderülni. Lehet, hogy nem sötétnek, hanem spirituálisnak kellene felfognom a szülést. Majd megpróbálom.
Vic, szerintem, (ha holnap semmi sem történik, akkor) felejtsd el, mikorra vagy kiírva. Eddig minden flottul ment, bizonyára a babuci naptár nélkül is tudja, ha eljött az ideje.
(Ezt majd a kellő pillanatban nekem is mondjátok el!)
Ve.
kóci

Helló lányok!

Manga, kérlek, mi a tudományos magyarázat a két db méhlepényre?

Hicu, 2500 Ft-ért pelust???? Én 690-ért láttam db-ját, 100% pamut, és ráadásul szines (vajszinű, kék, stb.)+ fehér. NAgyon szépek.

Victoria, drukkolok neked. Este sokat godolkoztam rajtad, és azokon, akik időre szülnek, vagy kicsit túlhordták/hordják babót. Szerintem sokkal jobb igy. Gondolj bele, Te már nagyon várod, hogy meglegyen, néha már kin, sokminden fáj, s közben pszihésen megérsz, mert tudod, hogy "itt az idő", bármikor. Én elképzelném mgamat, amint mondjuk 3 hét múlva (37. hét) egyszer csak elfolyna a magzatviz. Biztos "bepánikolnék", hogy: na ne, még 3 hetem van, nem megyek sehová. Aztán pánik, II. felvonás: Úristen, ez nem vicc, ezt a gyereket meg kell szülnöm!!! Nincs visszaút! Merthogy az ember mégiscsak arra a 40 hétre kalibrálja magát. Remélem, értitek, mit akarok mondani.. ha nem is sikerült túl tisztán levezetni, talán a lényeg, hogy főleg fejben kell megérni a szülésre, s talán a természet azt is a 40. hétre tökéletesiti, nem tudom.
Én mindenesetre gyökeres változáson estem át ... kivéve persze akkor, ha a Naplóban nem mutogatnak mindenféle fogókat, na.
De tegnap este mondtam is a páromnak, hogy értsen: nem a szülés miatt aggódom; ha azt mondanák, pénteken be kell feküdnöm, mert megműtik a lábamat, az is éppoly ijesztő lenne (naná, hogy féltem magamat).

Képzeljétek, lányok, mégis kaptam pár ruhácskát, ma még kiegészitem a Corában pár cuccal, kiváltom a baba-mama csomagot, elmegyek beszerzem a homeobogyókat és teákat, úgyhogy nagyon belendültem!!!

Tündi, köszi az infot a suliról, szerintem majd még hivlak.
Apasági: á lá natur az anyakönyvvezető elé kell járulnunk, s ottan kinyilatkoztatni, hogy az én drága párom nemzette kicsiny fiúnkat (bár hamis papirokkal még gondolkodom Zwack Péteren is.. megható lenne az örökösödési körbe beszállani, nemde??)

Majd még jövök:

pusza
Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Manga!

Köszi a szüléssztorit. Engem is érdekel ez két méhlepény dolog.

Vic, Andi!

Hatalmas drukk!

Dobogós szeretnék már lenni!
Képzeljétek, mikor 2 hete voltam a dokimnál, azt mondta, hogy lehet, hogy már 3 hét sincs, erre tegnap voltam nála, még mindig csak 2000 vagyok, ma voltam NST-n, és 0 a méhösszehúzódás. Úgy néz ki, ebből nem lesz egyhamar baba, pedig már beleéltem magam. Kép Pedig a hasam hatalmas, egy barátnőm azt mondta, neki a szüléskor volt ekkora, és a baba 3700 g lett. Jó, mi?

Mit gondoltok, Chicco mellszívót lehet 4000-nél olcsóbban venni, vagy az jó ár? (Annyi a Corában)

Zsófi
38+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Manga, a szuléssztorid felidézte az enyémet, ezért most kiírom magamból.

Fruzsi, hidd el, nagyon rossz várni a szulésre. Én most úgy gondolom, a váratlan, 1-2 héttel hamarabbi az igazi.

Nálunk: 8 nap túlhordás.
Anyai megérzések a sutba dobhatók, mivel ido elotti szulésrol beszéltem folyton.
A kiírás napja korul cipekedtem, lépcsoztem, terheltem magam-semmi. Vagyis éjjelente menzis fájdalmak, igen, de elmúltak rendre. És semmit sem nyíltam, a baba feje magasan, semmi sem mutatott arra, hogy meg akarna szuletni. Elovigyázatbol befekudtem túlhordás miatt a kórházba, ott ugye folytonos felugyelet, napi tobb ctg. Semmi.
Karácsonyra hazajottem, aztán vissza a kórházba, másnap indítás volt ígérve, reggel megnéztek, semmi elorelépés. Várjunk még. Majd hétfon. Hétfon engedély az indításra, de semmi elorelépés, várunk keddig és akkor kapok méhszájérlelot. Erre az idore idegroncs lettem, nem tudtam pihenni a korházban, nem tudtam aludni, felkészultem néhányszor a szulésre, de hiába. Mindenen sírni tudtam már.Bevérzett a szemem a sírástól.

Ez rosszabb volt mint a szulés- és persze korulottem mindenki aggodott és akkor már a ctg-k sem voltak fényesek.

Mindegy, az indítás elotti éjjelen fájások jottek 10 percenként, rovidre rá már 5 percenként. Lementunk a szuloszobába. Á, ez nem szulés, gyengék a fájások, ennél sokkal rosszabb lesz majd-kosz. Viszont végre szuk egy újnyira kinyíltam.
Maradjak ott azért, infúzió a kicsinek, ctg és pihenjek. Fájások kozben szundítottam, de ágyhoz kotve. Hajnalban, jonnek, voltak fájások? Mondom, rendszeresen, megnézik, hát nohát, nagy a változás az estihez képest, kinyíltam. Jott az orvosom, burokrepesztés, nem tiszta a magzatvíz.
Fájáserosítés-de minden ágyhoz kotve. Azonnal két percesek lettek a fájások és egy percig tartottak.
No, ez rossz volt. Egyszercsak felultem, senki sem érdekelt és kijelentettem, hogy nem leszek tovább udvarias, kérek epidurált, és addig nem is fekszem vissza, míg meg nem kapom.
No, gyorsan meg is kaptam, onnantól boldog kábulat, alvás, pihenés, beszélgetés a párommal. Néhány óra múlva kijelentették, akkor nincs tobb kábítószer. És akkor már jottek a nyomófájások egyre erosebben, amikor már a hasam elkezdett préselni magától, akkor mondták, hogy Izabella, szulunk. És akkor nyomni kellett és egy csomó ember kerult oda valahonnan. És nekem rá kellett jonnom, hogy ott lenn el kell engednem magam és a gravitációnak engedelmeskedni, és akkor gyorsan meg is szuletett. Akkor kiderult, hogy bizony mekóniumos a magzatvíz, amit persze már a burokrepesztésnél is tudtunk. ezért futás a bébivel az intenzívre,de visszahozták, hogy tokéletesek a funkciói, minden rendben.
Odaadták, csukva volt a szeme, én szóltam hozzá, az egyik szemét erre rámnyította, a párom szólt, erre a másikkal ránézett. Ez volt a csúcs.

Késobb komplikációk voltak a lepénnyel, egyszercsak, hopp, kiderult ki kell venni, újabb epidurál, de addigra kijott magától, végul fertotlenítettek és volt egy kis utálatos varrás.

És ennyi. Nekem az epidurál mentette meg az életem, orok hálám a feltalálónak.

És most az a fura helyzet van, hogy a kisruhák és a babaágy életre kelt nálunk,.És már sokkal rosszabb emlékeim vannak a várakozásrol, mint szulésrol. Ennyi a sztori.

bella
bella2

Manga, a szuléssztorid felidézte az enyémet, ezért most kiírom magamból.

Fruzsi, hidd el, nagyon rossz várni a szulésre. Én most úgy gondolom, a váratlan, 1-2 héttel hamarabbi az igazi.

Nálunk: 8 nap túlhordás.
Anyai megérzések a sutba dobhatók, mivel ido elotti szulésrol beszéltem folyton.
A kiírás napja korul cipekedtem, lépcsoztem, terheltem magam-semmi. Vagyis éjjelente menzis fájdalmak, igen, de elmúltak rendre. És semmit sem nyíltam, a baba feje magasan, semmi sem mutatott arra, hogy meg akarna szuletni. Elovigyázatbol befekudtem túlhordás miatt a kórházba, ott ugye folytonos felugyelet, napi tobb ctg. Semmi.
Karácsonyra hazajottem, aztán vissza a kórházba, másnap indítás volt ígérve, reggel megnéztek, semmi elorelépés. Várjunk még. Majd hétfon. Hétfon engedély az indításra, de semmi elorelépés, várunk keddig és akkor kapok méhszájérlelot. Erre az idore idegroncs lettem, nem tudtam pihenni a korházban, nem tudtam aludni, felkészultem néhányszor a szulésre, de hiába. Mindenen sírni tudtam már.Bevérzett a szemem a sírástól.

Ez rosszabb volt mint a szulés- és persze korulottem mindenki aggodott és akkor már a ctg-k sem voltak fényesek.

Mindegy, az indítás elotti éjjelen fájások jottek 10 percenként, rovidre rá már 5 percenként. Lementunk a szuloszobába. Á, ez nem szulés, gyengék a fájások, ennél sokkal rosszabb lesz majd-kosz. Viszont végre szuk egy újnyira kinyíltam.
Maradjak ott azért, infúzió a kicsinek, ctg és pihenjek. Fájások kozben szundítottam, de ágyhoz kotve. Hajnalban, jonnek, voltak fájások? Mondom, rendszeresen, megnézik, hát nohát, nagy a változás az estihez képest, kinyíltam. Jott az orvosom, burokrepesztés, nem tiszta a magzatvíz.
Fájáserosítés-de minden ágyhoz kotve. Azonnal két percesek lettek a fájások és egy percig tartottak.
No, ez rossz volt. Egyszercsak felultem, senki sem érdekelt és kijelentettem, hogy nem leszek tovább udvarias, kérek epidurált, és addig nem is fekszem vissza, míg meg nem kapom.
No, gyorsan meg is kaptam, onnantól boldog kábulat, alvás, pihenés, beszélgetés a párommal. Néhány óra múlva kijelentették, akkor nincs tobb kábítószer. És akkor már jottek a nyomófájások egyre erosebben, amikor már a hasam elkezdett préselni magától, akkor mondták, hogy Izabella, szulunk. És akkor nyomni kellett és egy csomó ember kerult oda valahonnan. És nekem rá kellett jonnom, hogy ott lenn el kell engednem magam és a gravitációnak engedelmeskedni, és akkor gyorsan meg is szuletett. Akkor kiderult, hogy bizony mekóniumos a magzatvíz, amit persze már a burokrepesztésnél is tudtunk. ezért futás a bébivel az intenzívre,de visszahozták, hogy tokéletesek a funkciói, minden rendben.
Odaadták, csukva volt a szeme, én szóltam hozzá, az egyik szemét erre rámnyította, a párom szólt, erre a másikkal ránézett. Ez volt a csúcs.

Késobb komplikációk voltak a lepénnyel, egyszercsak, hopp, kiderult ki kell venni, újabb epidurál, de addigra kijott magától, végul fertotlenítettek és volt egy kis utálatos varrás.

És ennyi. Nekem az epidurál mentette meg az életem, orok hálám a feltalálónak.

És most az a fura helyzet van, hogy a kisruhák és a babaágy életre kelt nálunk,.És már sokkal rosszabb emlékeim vannak a várakozásrol, mint szulésrol. Ennyi a sztori.

bella
bella2

Sziasztok!

Manga, Bella köszi a történeteket!
Manga, akkor most mi is volt ez a két méhlepény? Ezt én sem értem.

Andi, Vic sok-sok drukk nektek! Kitartás, egyszer csak ki fog bújni az a pocaklakó. Kép

Fruzsi, örülök, hogy megoldodótt az apasági, és mégis csak egyszerűen el tudjátok intézni. Amúgy nyugodtan hívjál, ha lesz valami.

Egyébként túlhordás vagy előbb szülés. Szerintem sem jobb a túlhordás, mert akkor már túlságosan is nagyon készülsz rá. Lehet, hogy jobb, ha hirtelen átesel az egészen. Legalábbis én szerintem jobban izgulnék, ha már a 40. héten vagyok, hogy húha most már tényleg bármikor jöhet, és akkor most mi lesz stb.

Ma voltam a védőnőnél. 80.5 kg vagyok. Vizelet, vérnyomi rendben. Hallgattunk szívhangot is. Annyira jó hallgatni ezt a dübörgést. Szóval teljesen okék vagyunk. Kép

Pusza
Tünde
rtünde

Na, Csajszikák!

Ez a két méhlepény dolog úgy van, hogy hajdanán, a 20. hét körül a genetikai UH-n egyetlen alkalommal rákerült a papíromra, hogy méhlepény a fundusban és a hátfalon (gondolom ott akkor az a dr.nő látta a dolgot, de az orvosom már elfelejtkezett róla, én meg nem tudtam, hogy ez 2 különálló vmi). Az orvosom is nézett egy nagyot, hogy mi az, hogy 2 méhlepény, ilyet ő még nem látott, miket produkálok itt. Ő nem kommentálta, hogy ez mitől lehet, mások viszont sorra azt kérdezik, hogy nem lehet-e, hogy eredetileg ikrek lettek volna. Nem tom. Én szerettem volna ikreket, de biztosan tudom, hogy a 6. héten, amikor először voltam csak 1 petezsák látszott az UH-n... Szóval csak annyi a lényeg, hogy volt ott + 1 méhlepény, de hogy funkciója is volt-e azt egy orvostól kellene megkérdezni (lehet, hogy írok a másik topicba a dokinak és megkérdezem, ő mit gondol a dologról.

Fruzsi!
Elő a farbával! Hol láttál te mosható nadrágpelust 690 ft-ért? Rohanok megvenni!!!

Bella!
Aranyos ez a fél szemmel rád, féllel a párodra... Bizti nagyon aranyos lehet a babód.

Andi!
Drukkok mennek!!!! KITARTÁS! Kép

Vic! Neked is!
Ne izgulj! Igaza van Veronikának, felejtsd el a dátumot és gondolj arra, bíztasd a pocaklakót, hogy bármikor jöhet! Hidd el ő tudja mikor van itt az idő. Látod én is 5 nappal túlhordtam és vannak itt mások is, akik szintén.

Manga
manga

Sziasztok! Na megjöttünk a dokitol. Jövö héten kell menni CTG-re, és 19-én kell befeküdni. Január végére meglesz a baba, nem lesz nagy, mert eleve kicsike és hamarabb is születik majd. BPD ma 85mm volt. Azért kiadtam már a férjemnek hogy megirja nektek ha megjött a csöpség.

A finisben levöknek nagy drukk!!!! Az uj anyukáknak meg nagy gratula!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jajj, drága Bella, nem erre gondoltam, ez tényleg húzós, olvasni sem volt semmi. Egy teljesen átlagos szülésre. Voltak itt páran, akik túlhordták babót. De már tényleg nem tudok semmit Kép Hogy pszihóban melyik jobb, azon morfondiroztam. Ha már nagyon vársz valamit, vagy derült égből... Kép
Lesz, ami leszKép Már úgy váromKép

Ma megnéztem a szülőszobákat, egyszerűen gyönyörűek. Na, és jó volt látni a dolgokat, meg hogy elmesélték az egésznek a menetét. Hol kell bejelentkezni, mikor mi történik.. stb.

Puszi

Fruzsi
33+6
cinderella

Sziasztok

Bellának és Noéminek gratulálok a kislányokhoz, jó egészséget nekik.

Manga, Bella köszi a sztorikat, okulok belőlük.

Nálunk is rövidül az idő, a szülésznő szerint nem kell kivárni a két hetet, hamarabb meglesz a pici.

Este a CTG-n nagyon erős jóslók látszottak, de én ebből semmit nem éreztem. A ma reggeli CTG-n meg szinte semmi, egy fájás látszott, de az se olyan erős, mint az estiek voltak.

Zsóf Kép, én nem veszek előre mellszívót, mert lehet elég a kézi fejés, meg kinek mi válik be alapon gondolkodom, mondjuk könnyen vagyok Kép, ígértek egyet kölcsön, azt kipróbálom és ha beválik, akkor veszek csak.

A párom most bontotta le a karácsonyfát, teljesen szomorú vagyok, olyan gyorsan elmúlt karácsony...

Manga, érdekes ez a lepény dolog.

Gigi 38+1
gigi1

sziasztok lányok!

jó rég nem jártam erre, bocsi, nem is olvastam most vissza mindent, csak a mai dolgokat.

örülök, hogy újabb bébik születtek, gratulálok minden érintettnek!

én ma voltam megint a dokinál, és nem voltam túl boldog, mert kiderült, hogy megrövidült a méhnyakam és közeledik a kórházi internálásom időpontja. most családi okok miatt elhalasztotta jövő hétre (ugyanis múlt héten költöztünk, mondtam, hogy nem lenne vicces, ha én most nem lennék itthon, tudja, ha nincs otthon a nő, akkor leáll az élet. aszonta, igen, régebben ő is így gondolta, de mindenesetre legyek jókislány és ágyból vezényeljem a dolgokat). szóval jövő héten kontroll, addig megpróbálom valahogy leállítani a rövidülési tendenciát. különben minden egyéb biztató, a doki szerint, ha ügyesen vigyázok, akkor akár március 15-én is szülhetek, csak maradjak nyugton. dehát ez a legnehezebb, mert annyira tettrekésznek érzem magam, folyton pattogok, rakodok, stb, az persze mind tilos.

megnéztem, mikor lesz telihold: január 7, február 6, március 7. én ezek közül a március 7-ét célzom meg, lehet, hogy mérhetetlenül elbizakodott vagyok?

a gyerekek akkorákat rúgnak rajtam, hogy néha hangosan felkiáltok. főleg, ha a bordám a kapufa. szegényeknek nincs túl sok helyük, szóval próbálok megértő lenni, nem lehet könnyű odabent Kép sem Kép

na megyek is vízszintesbe, mert ezt a gépnél ülést is nehezen tolerálja a mocorgós csemete: folyamamtosan birizgálja a nemtommimet ott a combom tetején a csípőm alatt.

puszi mindenkinek:

ribizli

32. héten, 66 kilós görögdinnyeárusnak álcázva
ribizli

Sziasztok!

Először is, köszönöm mindenkinek a bókokat. A 83 kg sajnos nem elírás, sőt mára már 84 vagyok. Folyamatosan ragadnak rám a kilók. Ez van. Egyébként a combomra erősödtem sokat, de cselesen álltam be a fotóhoz. Kép

Minden finiselőnek nagyon drukkolok. Remélem, nem kell már sokat izgulnotok!
Én is jobban örülnék, ha meglepne hamarabb a babó, mintha a kiírt időpont után, tűkön ülve kellene figyelnem a jeleket és csak várni, várni... Idegtépő lehet.

Egyébként én február 13-ra vagyok kiírva. Örülnék, ha aznap születne. Vannak ismerőseim (2 db), akik péntek 13-iak és szerencsésnek vallják magukat.

Anyukám egyébként betette a bogarat a fülembe, mert azt mondta, hogy mi (a tesóm, meg én) mindketten azon a napon születtünk, ahányadikán megmozdultunk. Nos, én aug. 27-én éreztem először a babó mozgását. Akkor jan.27-én szülök? Febr. 27-ig nem engednék túlhordani.

Ribizli!!! Olyan jó amikor hírt adsz magatokról. Titkon izgulok ám értetek. Vigyázz nagyon magatokra és néha küldj egy-két sort!

Hicu! A "csöpögős" leveledben olyan szépen írtál. Teljesen elérzékenyültem.

Manga! Tényleg nem volt olyan szörnyű a szülésed, így leírva. Persze átélni más. Talán a fáradtság lehetett a legrosszabb, meg az ijedtség a méhlepény miatt. Én reménykedem benne, hogy reggel, egy kiadós alvás után indulunk majd a szülőszobára. Ember tervez...

Bella! Édes lehetett a szemecskéivel.

Új babások! Tegyetek fel képet a csöppségekről!!!

Folyt. köv.
zsazsa

Ügyes vagyok, nem? A hosszú levelemet két közepesen hosszúnak álcázom. Kép

Fruzsi! Fiona! Veronika!
Én valahogy egyáltalán nem izgulok, nem félek a szüléstől. Sőt! Egyenesen várom az egészet. Persze nem tudom mire készülök, de úgy vagyok vele, ha már elkezdődik, úgyis végig csinálom. Mi mást tehetnék? Akár meddig is tart a fájdalom, utána csak az öröm marad. Megpróbálok a szülés alatt is majd erre gondolni.

Nekem ebben nagy segítségemre voltak a szüléssztorik, amiket itt olvastam és a Mein Baby című műsor a német RTL-en (amit már említettem itt a neten). Ott is szüléseket mutatnak be, hasonlóan a most induló magyar műsorhoz. Először nagyon felzaklatott, de mindig végig néztem. Volt 25 órás vajúdás, császár, epidurál, kádas szülés, minden, abban a műsorban. De, a leglényegesebb számomra mindig az a leírhatatlan boldog mosoly volt, ami az anyukák arcára kiült, mikor a pocakjukra tették a gyermeküket - bármennyit is szenvedtek előtte. Én csak erre tudok gondolni.

Fiona! Te is jógázol. Nekem az is sokat jelent. A szankalpa (így kell írni?): könnyű, gyors szülésem lesz (stb). Tessék magadban ismételgetni!

Na, jó hosszúra nyúltam, de szerettem volna egy kis erőt átadni. Remélem sikerült.

Vigyázzatok magatokra!

Zsazsa
Még 38 nap pocakkal.
Emlékszem, amikor még 12 hetesen nem mertem ide írni (babonából). Repül az idő!
zsazsa

Zsazsa!

Én nem félek!! Kép
Éppen ezt próbáltam meg érzékeltetni.
Egy picit biztos be leszek sz@va, de nem jobban, mint bármely "kórházi látogatás" miatt.

Olyan boldog vagyok ám!

Pusza
Fruzsi
34+0 !!!! Kép
cinderella

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 41+1 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]2.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 40+6 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]3.[/size] Victoria [size=-2]2003.04.01.[/size] 40+1 28 év/1.b. Budapest XII 2004.01.06. [size=-2]2004.01.06.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]4.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 38+4 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]5.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 38+2 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]6.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 37+5 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]7.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 37+5 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]8.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 37+1 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]9.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 35+5 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]10.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 35+4 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]11.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 35+2 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]12.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 34+2 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]13.[/size] Veronika [size=-2]2003.05.12.[/size] 34+2 31 év/1.b. Budapest 2004.02.19. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 34+1 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]15.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 34+0 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]16.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 33+4 26 év/1.b. Györújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Györ[/size]
[size=-2]17.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 33+2 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]18.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 33+0 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfözö[/size]
[size=-2]19.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 33+0 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 32+0 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]21.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 31+0 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]22.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 27+2 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 27+2 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 26+1 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 Nikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie Anna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó Petra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
Doris Lili 1150g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Doris Gergö 1700g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Hajnii Zorka 4100g, 58cm 2003.10.14. ( +3 ) nap
Buborek Zoltán Máté 3300g, 55cm 2003.10.29. ( - 5 ) nap
Hicudzsi Édua 3800g, 54cm 2003.10.30. ( - 5 ) nap 10/10
AnnAnn Hanna 3490g, 56cm 2003.11.04. ( + 6 ) nap 10/10
Bogár Eszter Dorka 3200g, 55cm 2003.11.08. ( - 5 ) nap 10/10
Dorki Nikolett 3700g, 52cm 2003.11.08. ( -3 ) nap
semese András 3160g, 52cm 2003.11.08. ( - 4 ) nap 10/10
Nicki Márton 3500g, 53cm 2003.11.29. ( + 2 ) nap
Rita01 Kíra 3250g, 49cm 2003.12.02. ( - 1 ) nap
Kisbuksi Vencel 1400g 2003.12.03. ( -68 ) nap
johitimi Kristóf Ádám 3550g, 56cm 2003.12.08. ( + 4 ) nap
Mese Anna 3300g, 53cm 2003.12.10. ( - 4 ) nap
Boróka István Zoltán 3850g, 57cm 2003.12.18. ( + 8 ) nap
Manga István Mátyás 3650g, 56cm 2003.12.19. ( + 5 ) nap
Bella2 KépLuca 3400g, 54cm 2003.12.30. ( + 9 ) nap 9/10
Noémi KépLiliána Eszter 2600g, 51cm 2004.01.03. ( - 16 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Sziasztok, szép napot! Vagy inkább szép havat!
Bella, többször is elolvastam a szüléstörténeted, és még biztos újra olvasom, köszi! Meg a Mangáéval is így vagyok. Már nem szülök álmomban.
Vic, te bekeményítettél! Hajrá és szép szülést!
Kitartás Ribizli, hát nem fárasztó dolog pihenni?! (-;
Veronika
kóci

Fruzsi! Bocsesz, de valahogy ez jött le nekem. (Főként a fogóvagymicsoda kapcsán.)
NO PARA! Ahogy Detti írná. Kép

Detti! Merre vagy?
zsazsa

Fruzsi!!!!
Mosható nadrágpelenka? Választ szeretnék!!!

Lányok!
Leírva a sztorit, tényleg nem horror, de azért vártam rá jó 2 hetet, hogy elfeledjem azt a fájdalmat, amit ott éreztem. Akkor és még napok múlva is úgy éreztem, ekkora fájdalom nem étezik, és soha de soha nem akarok többet szülni. De ahogy telnek a napok, és nézem a babót, csak arra emlékszem már, hogy nagy volt a fájdalom, de valahogy (nem tom, hogy ) mégis túléltem (nem rajtam múlott) és hát itt van ez a kis csöppség, és bár semmi jelét nem adja annak, hogy felismerné a hangomat, meg még nem is lát ugye, de azért várom, hogy rám mosolyogjon, meg az apukájára.

Ja, Fruzsi!
Emlékszel írtam, hogy nem apás szülés lesz, mert kispapi nem akart bejönni. Szülés előtt két héttel két fiatal gyerekes párnál voltunk vendégségben. Kérdezték tőle, izgul-e az apás szülés miatt. Ő meg mondta, hogy nem megy be, mert mi van ha rosszul lesz. Erre a két apuka, akik mindketten bent voltak, mondták neki, hogy ő ott akár el is ájulhat, vele a kutya se fog törődni. És ne hagyja ki ezt az élményt, mert csodálatos, és leírhatatlan. Ezt azután kispapi érlelgette magában, és az utolsó héten váratlanul bejelentette, hogy akkor mégis bejön Kép

Manga
manga

Fruzsi!!!!
Mosható nadrágpelenka? Választ szeretnék!!!

Lányok!
Leírva a sztorit, tényleg nem horror, de azért vártam rá jó 2 hetet, hogy elfeledjem azt a fájdalmat, amit ott éreztem. Akkor és még napok múlva is úgy éreztem, ekkora fájdalom nem étezik, és soha de soha nem akarok többet szülni. De ahogy telnek a napok, és nézem a babót, csak arra emlékszem már, hogy nagy volt a fájdalom, de valahogy (nem tom, hogy ) mégis túléltem (nem rajtam múlott) és hát itt van ez a kis csöppség, és bár semmi jelét nem adja annak, hogy felismerné a hangomat, meg még nem is lát ugye, de azért várom, hogy rám mosolyogjon, meg az apukájára.

Ja, Fruzsi!
Emlékszel írtam, hogy nem apás szülés lesz, mert kispapi nem akart bejönni. Szülés előtt két héttel két fiatal gyerekes párnál voltunk vendégségben. Kérdezték tőle, izgul-e az apás szülés miatt. Ő meg mondta, hogy nem megy be, mert mi van ha rosszul lesz. Erre a két apuka, akik mindketten bent voltak, mondták neki, hogy ő ott akár el is ájulhat, vele a kutya se fog törődni. És ne hagyja ki ezt az élményt, mert csodálatos, és leírhatatlan. Ezt azután kispapi érlelgette magában, és az utolsó héten váratlanul bejelentette, hogy akkor mégis bejön Kép

Manga
manga

Zsazsa!
Az elején. Nahát, mással sem voltam elfoglalva.
De már nem Kép Naaaaa, azért a fogó az durva volt.. Kép De mondom, ha a mandulámat vennék ki, akkor is lenne bennem egy kis félsz. De kiben nem?????? Kép NaugyeKép

Detti: már annyira aggódom! Nem válaszol a freemail-re, egyszer hivtam, ma küldtem neki sms-t. 3 napja nincs hirem. Mingyá felhivom megint, most már komolyan féltem, mert irta, hogy nincs csúcsformában...
Majd jelentem.

Manga, én a budakalászi Corában láttam!
Mang, de jó, hogy bement! Én ilyen szempontból (isKép) elég önfejű és önző és ... vagyok, mert azt gondolom, hogy a kismama érdekei mindenekfelett állnak.
Igenis az a dolga a férjnek, hogy bemenjen, ha azt szeretnénk, hogy segitsen, hogy támogasson, és ha nem birja (de jópofa, hogy mindenki tudja ELŐRE, mit fog birni) akkor erőltesse meg magát, rázza meg magát, mittom én. Az ember felül kell kerekedjen gyengeségén. Mert itt nem róla van szó. Életemben két halottat láttam, mindkétszer rosszul lettem. De amikor a nagymamámról volt szó, igenis ott voltam, fogtam a kezét, mert tudtam, hogy ezt kell. Leggyőztem mindent.
Bocs, már megint elragadtattam magamat, de mindenről csak nagy hévvel tudok beszélni és irni, és ezen a csatornán olyan nehezen jut keresztül minden Kép

Úgyhogy nagyon ügyes, okos a párod, és büszkeség az, hogy mégis ott volt, szerintem ő is felismerte, milyen nagy szükség van rá!!!

Pusza
Fruzsi
cinderella

Fruzsi, szívemből szóltál! Igenis erőltesse meg magát és menjen be, hiszen csak közös az a gyerek, ha minden igaz Kép
Egyébként Hamiapu (én kispapim) pont az ellenkezője, ő ki sem bírta volna, ha nem jöhet be, bár ő is tartott attól, h rosszul lesz. De még véletlenül sem lett és NAGYON NAGYON SOKAT SEGÍTETT - mondhatni, a legtöbbet ő segítette orvos ide, szülésznő oda...

Írj, ha tudsz vmit Dettikéről!

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Hahó, hol vagytok??? Én vagyok ma a 2. hozzászóló?

Manga, tényleg érdekes ez a két méhlepény dolog.

Ribizli, de jó hallani felőletek is. Vigyázz magatokra, pihizz sokat. És akkor nyugodtan megcélozhatod a márc. 7-ét. Kép

Zsazsa, jól megkevertél engem ezzel az akkor szülünk, amelyik nap megmozdult. Nekem 7-én mozdult meg először. Ribizli írta, 6-tól telihold lesz. Most akkor melyik napra készüljek? Teliholdra vagy a szerencsés péntek 13-ra?? Kép Kép 21-re vagyok kiírva, aztán lehet, hogy a végén 29-én fogok szülni. Mert február idén 29 napos lesz.

Fruzsi, sikerült elérned Dettit? Remélem minden rendben van velük.

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Én még itt..., Kismanóm még mindig annyira jól érzi magát odabent, hogy nem igazán szeretne kibújni.
Sem a telihold, sem a légnyomásváltozások nem jöttek be nálunk, azazhogy Kismanóra ezek nem hatnak:-)
A kórházba már naponta járunk be, ma is voltunk, holnap is megyünk.
Kispapi is nagyon ideges már, ha véletlenül feljajdulok éjjel, akkor azonnal ugrik, hátha mennünk kell:-)))
És szerintem is az egy nagyon felemelő érzés, hogy Kispapi ottlehet majd mellettünk a legfontosabb pillanatban!!! (persze ha a Kispapi nem bírja az ilyet vagy nem akar mellettünk lenni, akkor nem lehet eröltetni, mert az csak még rosszabb lesz!)

Üdv mindenkinek és drukkoljatok nekünk nagyon, hogy jövő hétfőig kibújjon ez a kis kényelmes Kismanóm!!!

Vic
Victoria

Sziasztok!
Én is voltam dokinál, 2.5 kg körüli a kislányom, minden ok, a ctg-nél aludt, így nem volt értékelhető. De a flow rendben volt, majd a jövő héten megint megyünk ctg-re. Azt hiszem jan 30-án lesz, vagy febr.2-án a csaszim, majd a 38. hét után pontosítjuk a dokival. Ha addig persze be nem indul magától!

Mostanában éjjelente sokat keményedik a hasam, arra ébredek, hogy egy kemény labda lett a méhem. De azt mondta a dokim, hogy ez normális.

Hajrá top 6!!
Bogi 35+5
rbogi

Vic, elhiszem, h nem jó várni - én is ebben a cip&#337;ben jártam. És pont akkor bújt kifelé, amikor nem is gondoltam volna: maikor indultunk hazafelé egy vizsgálatról, hogy ekkor meg akkor kell jönni Kép Kép Kép
HAJRÁÁÁÁ!!!

Manga, ez a 2 méhlepény érdekes. Bár én úgy tudom, hogy sokkal több ikerterhesség fogan, mint amit észlelnek, mert gyakran a másik magzat felszívódik. És olyan is van, hogy valamilyen része megmarad és beépül a testvérébe ... ez elég brutálisan hangzik, de nem egy embert tudok ilyet, akib&#337;l "kivették az ikertestvérét". Ez még pár sejtes állapotban történhet sztem...

Ribizli, csak ügyesen, vízszintesen, vagy ha lehet a lábad följebb, mint a fejed! Kép

Pusszancs
annann

Drága Noémi Kép
Sok boldogságot a Kicsi Manódhoz!
Várom a híreket Kép
Puszi
Hermi
hermione

Sziasztok Kismamik! Kép

Most van egy szusszanásnyi időm. Liliána szundizik. Tegnap kijöhettünk a kórházból, holnap megyünk kontrollra a sárgasága miatt.

A szülés csoda élmény volt, majd mesélek, csak helyre kell rázódnunk. Kép

Köszönöm a gratulációkat.
Kitartás finiselők.
Sok puszi
Noémi és Liliána KépKépKép
noémi

noémi

Noémi Gratulálok!!!
fiona

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: