A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Előbújok én is a ködből, különben még leszürkeszamaraztok! Kép

Fruzsi, kis árulkodós! A tali remek volt, ismét jól éreztem magam, kösz a szervezést! Kép

Judit, esment remek fotókat készítettél! Kép Különösen a lesipuskás felvételek irtó érdekesek. Kép Amúgy azt a 60 kg-t hol hordtad? Merthogy a képen nem látszik belőle semmi! Kép

Tünde, gratulálok, s örömmel látom, hogy csatlakoztál a leányváró kismamákhoz! Kép Ez természetesen igen rendes dolog tőled, így legalább fiacskám bátran válogathat majd a csajok közül! Kép

Ann, örülök, hogy otthon vagytok, s viszonylag minden rendben. Kép Élvezd ki minden percét a nyűgös-sírós-hasfájós időszaknak is, mert mint tudjuk, ez sem tart örökké! Kép Itt van a kitartáshoz 1 kis Boróka-féle szekérke energiácska is! Kép Hamika nagyon aranyos és szép baba! Ja a fotón nem tűnik nyüginek! Kép

Manga, olyan izé vagy, sajnálom, hogy nem tudtál eljönni, így nem volt kivel összemérjem a pocakot! Azért remélem már kicsípődött az a fránya becsípődés, s már a járás is könnyebb. Kép
Változásokról: az ébren töltött forgolódós-kipárnázós éccakák után már a mély alvásos következik. Nálam legalábbis így volt: úgy másfél-2 hónapig 2-4 órákat aludtam jó esetben. Na persze ezt szépen kiegészítette a nem kapok levegőt-minden, amit a gyomorba küldök, hirtelen visszafele indul érzés is csak tovább szépített. Aztán eljött a 35. hét, s mindez megszűnt egyik napról a másikra. Most a gondom a bokácskáimmal van, péntek óta 3 van belőlük. Na itt már csak a póc használ, a diéta semmit nem ér. (Kép vagy Kép?)
Pénteken megvolt az 1. CTG, épp közben született 1 kisbaba. Nemét sajna nem tudom, mert a drága szülésznő kérdésemre közölte, hogy nem nézte, annyi baba születik a keze közt, hogy neki mindegy. Kép Kösz, őt se fogom választani - bár szülésfelkészítőn nagyon aranyos volt. (Úgy látszik, addig tartott. )
Maga a CTG semmiség: rádkötnek 2 érzékelőt, egyik a szívhangot "méri" - azt jó volt hallani. Én, ha a babóm elmozgott, követtem a műszerrel. A gép kirajzolt 2 görbét csúcsokkal, egyik a szívhangja, másik meg a mozgása+a méhtevékenység. Bár ez utóbbiból nem nagyon produkáltam, előbbiből babám sokkal többet. Sőt, 1x még a műszert is lelökte a pocakról, úgy látszik, zavarta a kemény tárgy. Kép

Kisbuksi Kispapija, szorítok értetek nagyon, s bízom benne, hogy holnap estére már minden rendben lesz! Kép Jelentkezz légyszi az újabb fejleményekkel!

Dorkinak és Bogáréknak nagy gratula a picikhez! Jó babázást sok tejcivel és sok boldogságot kívánok! Kép

Detti, naponta csak 1x csuklik a baba? Nekem volt olyan is, hogy délelőtt is + délután is 2-3 órát apró megszakításokkal. Azt olvastam valahol, hogy ez nem baj, szórakozik a baba. Hááááááááát??????? Kép

Szilvi, én is nagyon megköszönném, ha szkennelnél be kiskabátot, sapkát, cipellőcskét. Ha meg odaírnád azt is, hogy mennyi fonalat kell venni és milyen vastagot - szóval örök hálám üldözőbe venne! Kép Gondoltam a hátralévő 30 napban lefoglalom még magam valamivel. Kép

Lányok, akit érdekel! Hétvégi 3bokás szalmaözvegységem alatt megvarrtam MINDENT, amit meg akartam. Már csak a mosás-vasalás nehéz terhe van hátra. Kép A héten összerakom a motyómat is - bár a hálóingeken és a hálósbugyi+törülközők+piperén kívül nem tom mit vigyek be. Ha valakinek van listája, legyen olyan kedves, írja meg. (Én ugyanis addig pakoltam, míg a kórházi listát szépen elkutyultam valahova! Kép) Előre is köszi a segítséget! Kép

Boróka 35+6 és még 30 nap a szülésig - bár doki szerint kevesebb - no kiderül nemsoká, pedig olyan jó pocisnak lenni! Kép
Boróka

Tudtam, hogy lehagyom! Kép
Hajrá TOP 10 (beleértve magamat is ott a 6. helyen, mert Flora szerintem már régesrégen babázik)!

Kéretik Tündimami kispapijától, alias Szabolcstól kedvenc táblázatunk sürgős javítását megejteni szíveskedjék, különben kivesszük a kezéből bármennyire is ragaszkodik hozzá. Bezzeg Kaska milyen helyesen-alaposan-kimerítően vezette anno ...

Na befogom ...
Boróka

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulációkat! Kép

Kisbuksi! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Ann, nagyon édes a pici lányod! Kitartás, majd hamarosan összeszoktok.

Bogár, Dorki gratula a babákhoz, minden jót kívánok nektek!

Szilvi, csatlakoznék én is a kötésmintát kérők sorába. Valamikor nagyon régen kötöttem, de én is csak a sima-fordítottat tudom.

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Bocsi, egy kicsit OFF leszek:

R.Tünde, nem a Gyakorlóba jártál véletlenül?

ON
Mindenkinek kívánok nagyon boldog pocisodást. "Régen" még én is ide irogattam; június óta azonban már anyuka vagyok. Kép
Sziasztok: Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok! Gyorsan irok én is ide, mert megint mennem kell.

Kisbuksi!
Remélem már tul is vagy rajta és nem kell sokat bennt feküdnöd!

Ann drága!
Gyönyörü a kis Hami!!! Már irigyellek is!
Kivánok sok-sok energiát nektek. És amikor tényleg alszik, akkor dobj félre minden házimunkát és PIHENJ, mert különben 2 hónap múlva szürke felmosorongynak fogod magad érezni. (én legalábbis igy voltam Kép)

Képzeljétek, hétvégén elmentünk a PeCSa-ba kisállat kiállitásra, de nem jutottunk be a kapun, mert még előtte "véletlenül" örökbe fogadtunk egy kiskutyát. Már van egy nagy boxerünk és most hoztunk hozzá egy kis fehér boxer kutyát. A fehér boxerek tenyésztésre nem alkalmasak, mert nem illik bele az elfogadott szinskálába ezért "selejtnek" számit.

Betettem egy vadiuj pocakos és kutyás képet a profilomba!

Tudom, tudom, hogy mindenki babás képet tesz fel én meg kutyusosat, de most még igy élem ki "anyai" ösztönömet. Kép

Eddig van már: 2 cica, 2 kutyika, 1+ majdnem 1 gyerek.

Másik dilim:
Rámtört a kapuzárási pánik!!! Az utóbbi 3 évben nem épitkezés és karrier miatt nem tudtunk elmenni nyaralni. Sajnos minket is elkapott a gépszij és állandóan háttrébb soroltuk a családi pihenést.
DE MOST BEGŐZÖLTEM!!!
Ha most nem tudok elmenni nyaralni, akkor egy pár évig ismét nem nagyon fogunk tudni mozdulunk ki a kicsi miatt. Tudom, hogy el lehet vinni a kisbabát is, de én most buvárkodni meg kirándulni szeretnék!
Ezért szervezés alatt van, hogy 2 héten belül last minute MEGYÜNK A NYÁRBA!
Tegnap engedélyt kértem rá a dokimtól.
Azért izgulok ám, hogy nehogy külföldön jöjjön rám valami szülés féle, de még korán lenne.

Hatalmas probléma, hogy nincs nyári pocakos kismamaruhám!!!! Olyan laza lebegős ruhát keresek!
Persze kismama-fürdőruhám sincs, de majd jól megbotránkoztatom az embereket bikiniben! Kép Kép Kép
Azért az egy hét nyaralásért nem akarok nagyon beruházni ruhába. Kép

Tök izgatott vagyok!!!

Fiona
27+1
fiona

Sziasztok!

Chrissy, de igen, a Gyakorlóba jártam.
Ismerjük egymást?

Fiona, de jó neked! Egy kicsit irigyellek, bár én már nem mernék elmenni. Hova mentek?

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Nikie!
Ez igen, szép nagyra nőtt KisBogi!Kép Valahogy én is úgy vagyok, mint te. A lényeg, hogy minden rendben legyen a babóval! Én most nagyon szeretnék normál szülni nem csaszival, de ha valami közbejön akkor már ez nem érdekel csak az, hogy minél hamarabb a kezemben lehessen a Kismanónk.

Boróka!
Nekem is azt mondta a dokim, hogy igazából CSAK a kismamikat zavarja a babóca csuklása. A babóca örül, hogy végre valami új dolog történik odabent!Kép Azóta én nem aggódok a csuklás miatt, remélem tényleg szórakoztató neki...

Fiona!
Dejó neked, hogy elmentek nyaralni!Kép Igazad van, most használjátok ki a lehetőséget, mert pici gyerkőccel már nem igazán pihenés.
Édes a kutyuli, na persze a gömbölyke pocakod is!Kép

Vic, Nikie, Boróka!
A kötés alapjait nem könyvből tanultam, hanem Anyukámtól.Kép Anno kb....JUJJ!...18-20 éve... Aztán a szines mintás darabokkal való bíbelődést a barátnőmtől. Örököltem Anyukámtól 1-2 régi kötéskönyvet, de én is vettem 1-et, mivel tovább akartam fejleszteni a tudományomat(zokni, kesztyűkötés stb.) Végül beleszerettem a kiscipők kötögetésébe éshát van is kiknek!Kép Most épp az x. barátösnőm kislányának kötök egy kiscipőt, de ezt kb. 1 hónapja tanultam csak meg. Persze nem nagy ördöngösség(így utólagKép), de jobban szeretek leírás alapján dolgozni és azt már könnyen lehet kisebbre-nagyobbra méretezni.
Szóval, igyekszem a kötési vágyatokat kielégíteni és vadul keresek-szkennelek kinek-kinek kívánsága szerint.Kép

Tünde!
Igaz már nem hétfő van, de jöhet a kívánság.Kép Mit küldjek?

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

No, már el is kezdtem a mellény kötését!!! Igaz, a legegyszerűbb sima mintával (de ugye a szorgalom a lényeg, nem?!). Világos sárga- világos szürke színűt képzelek el magam előtt. A kérdésem a következő lenne: hogy kell az átvezetést megoldani az egyik színből a másikba? Azaz ha készítek pl. 10 sor sárgát, de utána szeretnék beletenni 4 sor vil.szürkét, azt hogyan kell megoldani? Gondolom, nem elvágni kell a sárga fonalat, és a szürkével folytatni, ugye?! Látod, Szilvi, én ennyire kezdő vagyok ebben a mesterségben:-)
Édes férjem ma a reggeli munkába készülődése közben (miközben én már szorgalmasan kötögettem) "beszólt" nekem, hogy ugye ha belejövök a kötésbe, akkor Neki is fogok kötni egy pulcsit?! Hááát nem aranyos? Hogy bízik a kötési "tudományomban"?!

Én is épp most néztem, hogy holnaptól már "csak" 7 hét van hátra a pici lánnyal való találkozásig...Úúúúgy izgulok!!!
Most, hogy már itthon vagyok, hirtelen annyi ötletem van, mi mindent kellene tennem és készítenem, hogy azt sem tudom, melyikkel kezdjem.
Pl. szeretnék majd készíteni egy játszószőnyeget is plüss anyagból. Tényleg, ha már a kötésről beszélgetünk: esetleg tud valaki olyan sablonokat, amik alapján tudnék készíteni különböző plüssfigurákat???

Ann, kicsi Hanna az új képén olyan, mint egy jóllakott pindur manócska!!! Annyira éééédes!!!

Fiona, ajánlanám a Maldív- szigeteket; gyönyörű szép és az idő is fantasztikus ilyenkor!!!

Köszi és üdv,

Vic
Victoria

Szilvi!

Kiscipőt szeretnék! Ha tényleg nem olyan nagy ördöngösség, akkor megpróbálkozom vele.

Köszi előre is! Kép

Tünde
rtünde

Jó reggelt!

Tegnap nem dolgoztam, ügyeket intéztem.
Lányok, nem vagyok reklámember, de akinek van autója:
Felhívtam az Allianzot, hogy 10500/3 hóról hova kívánják emelni a kötelezőmet. 13790-re. Kösz. (vajon hogy jön ki 30 %-os emelés??????? A k. anyjukat) Ezek után véletlenül kezembe akadt az Autósélet, az Autóklub lapja. Kötelező bizt. lehetőség. A lényeg, hogy jövőre 7200 Ft/ 3 hó lesz a kötelezőm. Ez ellenségek között is 26000 Ft megtakarítás / év!!!!!!!!!!!! Szóval az agyamat eldobom. A feltétel, klubtagság (nekem van), de akinek nincs, és megköti, az is csak 8000/ év, még mindig JÓCSKÁN beljebb van. Szóval gondoljátok meg.

Ann,
Hanna gyönyörű, úgy elérzékenyültem, amikor hirtelen premier plan szembe velem a képernyőn, ... a párom is nézegette egy ideig.
Nincs rokonsági segítséged, Ann? Jól jönne.

Fiona!
Jó utat! Menj, menj, abszolút nem lesz gond. Én 2 hónapos terhesen víziejtőrenyőztem + hegymászás + jetski + ... Kép Irigyellek, de 2-3 napra én is el fogom vitetni magam a Mátrába vagy bárhová. Kép

Detti, csak csütörtökön tudok menni tornára!
Lelépni nem nagyon tudok.

Na, megyek sétálok kicsit és tornázom egyet.

Puszi
Fruzsi
cinderella

ON
R.Tünde, igen; osztálytársak voltunk! :o)
Nézd meg a profilomat, hátha beugrik, ki vagyok. :o)
OFF

Chrissy

Kép
chrissy

Fruzsi,

A Möbiszen+ még 1- 2 oldalon (pl.: http://origo.hu/uzletinegyed/biztositas/20031103elindult.html).
Van itt egy progi, amin ki tudod számolni, hogy mely kondíciókkal melyik biztosítótársaságnál a legolcsóbbb Neked a kötelező bizt. Mi is átmegyünk jan. 1- től máshova.

Üdv és sok sikert a számolgatáshoz,

Vic
Victoria

Vic, mindent megnéztem múlt héten!!!! Komolyan mondom, hogy az Autóklubnál NINCS olcsóbb.
Szerintem Ti számoljátok át!!!!!!!
Kép
Puszillak,
Fruzsi

Ui.: Remélem, jobban vagy!
cinderella

Chrissy!

Azt hiszem tudom, majd írok privátba. Milyen kicsi a világ! Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok Huncutkák!
Csak 1 napot hagyok ki,és már szinte lehetetlen benneteket visszaolvasni.
nagy örömömre szolgál, hogy szinte osztatlan sikert arattak a képek és a kommentárjaimmal sem bántottam meg senkit! (mert hát az ugye nem cél, csak gyakorta előfordul velem, és előre/utólag is elnézést kérek érte. Olykor a humor kedvéért nem gondolok tovább, Csudajófej-pocakosok vagytok, nem hiába Kép; nagy PUSZIKA érte mindenkinek! Kép )

Mindenki aki elmaradt a pocaktaliról: Hát bánhatjátok is KépKépKép

AnnAnn
nagyon jó olvasni, hogy már otthon is vagytok! Nagyon izgultunk értetek, és hát Hanna-baba, a hajascsoda meg olyan cuki. Én is teljesen elérzékenyültem!!

Kisbuksi kispapija
Nagy hátlapolgatás jár nektek, és köszönjük a híreket! Remélem simán megy minden! Oda is sok pozitív gondolatot küldök ! Kép Bár azért érdekelne, mitől lett az a láz? És hogy viseli Vencel és Regő? És legfőképp Kisbuksi? Ne hagyd szomorkodni!!

Tündi
Nagyon helyes kis mosolygósod van, én nemis láttam élőben a talin!!!

Ribiz'
mizu van, néha azért köhhints közént, hogy hogy vannak a lyányok, és nem mellesleg te, no meg a 'jófej'-kollégák!

Kata
Jajj, ne mentegetőzz már a sok duma miatt, jó hogy ott voltál végre! Na!

Manga
kitartás, meg ilyenek! Ajánlom Detti féle vízhajtó kúrát, lehet, hogy több levegő maradna benned KépKépKép Doki látta amúgy az a komisz idegbecsípődést? Kenegeted, vagy kispapi legalább?? Tessék ráparancsolni. Nincs is rosszabb, mikor az ember tehetetlen, lomha, mint egy zsák! (mellesleg ha otthon vagy, akkor miért olvasunk olyan ritkán tőled?? ) Péterffy-s dokim neve szerepel a táblázatban, nem reklámoznám, de ő nem rendel ott, csak korábban tett, szóval ne izgulj Kép

Bogárnak, Eszternek, és Bogárfinak hatalmas gratula, és Bogárfinak üzenek, hogy tessék tejfakasztó papibuliba elfutni, aztán meg sokat-sokat segíteni a mi Timinknek Kép

Andi
Jajj eza TGYÁS elég zizzentnek tűnik, miért is lesz kevesebb a pénz? a szülés évében keresett pénz alapján fizetnek??? Én úgy tudtam, hogy nem! Jelentkezz vissza olykor!

Dorki és Bogi
Nagy gratula, és Isten hozott benneteket! nagyon riasztó történet volt, elég tárgyilagos beszámolót olvastunk, de a hátam is borsózott tőle! Hogy vagytok? Tejcit bőven , és nyugodt éjszakát!

Dettikém
Nekem is külön megtiszteltetés volt Kép ... Próbáltalak követni a muffinos topiccal kapcsolatban, de úgy fest, hogy a sok munka tényleg kivette az eszemet Kép Amúgy annyi munkám van, hogy csak na, szombaton is sikerült egy röpke 11órát lenyomni. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy ilyenkor minden elromlik.. Ez a Murphy tudott valamit. Hogy állsz a vásárlással?? Ilyenkor télen azért mégis jobb lenne nem csurdén tárolni azt a kis csöppséget... KépKépKép

Nikie
Köszöntelek a lányos anyukák társaságában Kép
(egy virtulisan lányos anyuka Kép)

Boró
nagyon ügyi vagy, hogy összemotyóztál! Már csak nekem kellene varrnod egy helyes kis téli zsákot, ha már mindennel készen vagy, nem ? KépKépKép Táblázat ügyben TÁMOGATOM a javaslatot!

Fió'
juj, nagyon irigyellek. Én tavaly ilyen tájt még Tunéziában süttetem a kicsi pocimat. És mondhatom, remek volt!!! A kicsi boxered, meg a nagy is persze, nagyon tüdéri. Az én fülemet is rágicsálja a kispapim, hogy vegyünk gey kutyust. Én egy kicsit félek tőle, új helyre költözünk, bébi, meg otthonról dolgoznom is kell. SZóval nem merem, pedig mindenféle állatkát imádok (kiv szúnyog+légy és mindenféle kombinációjuk Kép). Kép

Vic
kötés, nekem sosem sikerül 2 egyforma sort csinálnom, hol lazább, hol szorosabb lett, és hát ez a minta nem túl impresszív Kép Szóval Kép

Fruzsi
26e Ft, igazi Mágus vagy, amúgy meg tényleg a k anyjukat! Ügyike vagy! Én is szeretnék vhol találni egy kis pótlást az eklézsiához, most igencsak jól jönne. Helyette a parkolási bírságom jött meg, hogy a fene vinné el. Egyszerűen képtelenség autózni ebben a városban!!! Kép

Új Dokibá' csináltatott teljes vér-vizelet vizsgálatot nálam, és mindent rendben talált. Sem a cukrommal, sem a hemoglobinnal nem volt baj! Az exdoki mehet jó hideg tájakra, ahol befagyhat az a nagyon jószándékú kicsi szája!!

Remélem senkit nem hagytam ki, millió puzsa, kezdődik a második menet idebent Kép
Judit és csuklós kis LénaDávid
holophernes

Sziasztok!

Fruzsi,
kiszámoltam, s mivel nekünk nincs Autóklub tagságunk, sokkal többe kerülne az éves tagság+ köt.bizt, mintha csak simán a köt.bizt. kötném. Szóval marad az Union, azaz megyünk át az Unionba.

Judit,
Köszi a bíztatást kötés ügyben...már túl vagyok az első három soron:-) Nem is olyan rossz dolog ez a "kötés mesterség", de ettől függetlenül olyan jó lenne, ha nem csak a sima/fordított mintát ismerném, hanem ennél sokkal többet...
No, mindegy, egyelőre megelégszem a mostani tudásommal:-)

Képzeljétek, nekünk már (holnaptól)csak 7 hét van hátra a nagy találkáig...Amikor ez eszembe jut, elkezdek nagyon- nagyon izgulni és félni a szüléstől...Múlt csütörtökön voltam ezen a szüléselőkészítő előadáson, s a számomra nem túl szimpi doki tulajdonképpen a nagy semmiről és a kollégái munkásságáról beszélt nagyon magabiztosan és jó sokáig, de a lényeg végülis eléggé horrorisztikusnak tűnt...legalábbis engem egyáltalán nem nyugtatott meg...
Sokkal inkább megnyugtattak azok a barátnőim és ismerőseim, akik már életet adtak egy/vagy több kis csodalénynek, és elmondták, hogy Nekik mi volt a tapasztalatuk, s az nem volt ennyire borzalmas, sőt. Nem baj, biztosan lesznek sokkal jobb előadások is; szerdán a szülés menetét fogják levetíteni.

Üdv,

Vic
Victoria

Fiona!
Nekem van egy kínai piacos laza ruhám, ha gondolod szívesen kölcsönadom, bár szerintem rád nagy leszKép Ugye nekem nyáron volt nagy pocakomKép

Egyébként itt vagyok mindig, de csak olvasó-fejő-etető üzemmódra vagyok beállítvaKép Most alszik a gyönyörűmKép

Millió puszi nektek!
Olvasok továbbKép

hicudzsi

Szia Emőke,

Nagy- nagy puszi Nektek! Hogy vagytok? Ugye felteszel majd fotót a pici angyalkádról?! Már olyan kíváncsi vagyok!
Hogy tetszik a falfestményetek Éduának? Jó alvó baba Édua? Sokat sírdogál?
Majd ha van időd, mesélj, mi minden történik Veletek?

Üdv,

Vic
Victoria

Vic, ügyik vagyunk Kép

Hicu, én is csak csatlakoznék, mesélj, ha tudsz.

És Ann is, jó?

Pusza
F.
25+5
cinderella

Sziasztok!

Judit, örülök, hogy minden rendben veled. A régi dokit meg tényleg felejtsd is el! Kép

Hicu, a Söfis topicban is, nagyon kiváncsiak vagyunk a szüléssztorira! Van, akinek nemsokára be kell feküdni és még a te tapasztalataidra vár. Légyszi írj majd pár sort oda is. Kép

Tünde
rtünde

Halihó,
Vic, mind2en édesek vagytok a képen! Kép
milyen lesz a játszószőnyeg? Lassan aktuális lesz Kép
Fiona, csodacsini a NEW kép Kép Én hasonló korúan bikiniztem a Balcsin - nem szóltak meg, mertek volna hozzám szólni!!!
Fruzsi, ez segítséggel együtt van így! Házimunka nem érint meg, a kaját elém teszik, de szoptatá ugye az én dolgom + ha csak nálam nyugszik meg... Múlt éjjel már alukáltunk vmennyit (3an a nagy ágyban Kép )
Jajjjj, ha látnátok, h milyen édes volt, amikor megszületett - van kép rólunk, amikor a hasamra tették rögtön ahogy megszületett!

Hajrá Nikie, hajrá lányos anyukák!Kép Kép Kép No meg a többiek! Kép Kép Kép

Elkezdem írni a szülésstoryt és bemásolom, ha kész leszek. No meg megnézem a talis képeiteket, mert most alszi van Kép - javul a helyzet!!!
Pusssszancs
Ann
annann

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 42+4 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]2.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 39+6 35 év/3. b. Szeged 2003.11.12. [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Nöi Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]3.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 37+5 1.b. Zala 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]4.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 37+5 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]5.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 36+6 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01. [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]6.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 36+5 29 év/3.b. Budapest 2003.12.04. [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]7.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 35+6 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 35+4 Dunaújváros 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]9.[/size] Manga [size=-2]2003.03.07.[/size] 35+4 30 év/1.b. Budapest 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 34+5 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]11.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 34+4 29 év/1.b. Budapest 2003.12.21. [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]12.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 33+0 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]13.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 32+5 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]14.[/size] Victoria [size=-2]2003.04.01.[/size] 32+0 28 év/1.b. Budapest XII 2004.01.06. [size=-2]2004.01.06.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]15.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 30+3 25 év/1.b. 2004.01.19. [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]16.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 30+3 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]17.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 30+1 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]18.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 29+4 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]19.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 29+4 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]20.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 29+0 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]21.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 27+4 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]22.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 27+3 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]23.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 27+1 27 év Budapest 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]24.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 27+1 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]25.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 26+1 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]26.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 26+0 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]27.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 25+6 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]28.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 25+3 26 év/1.b. Györújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Györ[/size]
[size=-2]29.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 25+1 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]30.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 24+6 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfözö[/size]
[size=-2]31.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 24+6 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]32.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 23+6 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]33.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 22+6 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 19+1 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 19+1 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]36.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 18+0 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 Nikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie Anna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó Petra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
Doris Lili 1150g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Doris Gergö 1700g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Hajnii Zorka 4100g, 58cm 2003.10.14. ( +3 ) nap
Buborek KépZoltán Máté 3300g, 55cm 2003.10.29. ( - 5 ) nap
Hicudzsi KépÉdua 3800g, 54cm 2003.10.30. ( - 5 ) nap 10/10
AnnAnn KépHanna 3490g, 56cm 2003.11.04. ( + 6 ) nap
Bogár KépEszter Dorka 3200g, 55cm 2003.11.08. ( - 5 ) nap 10/10
Dorki KépNikolett 3700g, 52cm 2003.11.08. ( -3 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Sziasztok!

háát a szüléssztori azért késik, mert egy kissé traumás volt számomraKép
képeket, majd ma frissítjük a www.fw.hu/bedua honlapon találtokKép

igyekszem azért összeszedni magam a történet miattKép
puszi!

hicudzsi

Sziasztok,

A múltkor írtam, hogy az én Pocilakóm nem szokott csuklani.....
Épp ebben a pillanatban vettem észre, hogy csuklik ez a pici lány:-)))

Vic
Victoria

Sziasztok,
rég nem jelentkeztem, látom, kozben 11. helyre ugrottam. No, ez szép, bár, épp most nem izgulok emiatt. Ebben a pillanatban.
Ebben meg már izgulok is.

Gratulálok a kismamiknak és az újdonsult kiscsaládoknak!
Nikie, gratu a kislányhoz, asszem nekem is lányom lesz: Luca. Két hét mulva az utolso UH, hétha akkor megmutatkozik úgy igazán.

Fruzsi, érdeklodve olvasom ezt a biztosítási dolog témát. Mivel nincs sok ido, ha váltani akarunk, meg kell kélrdezzelek, hogy hogyan tudtad kiszámolni, hogy az Autoklubbnál mennyi lenne a biztosításod? Van valamilyen telefonszám vagy elérhetoség, ahol célirányosan utána lehet kérdezni ennek? Azon a netes oldalon nincs rajta az Autoklubb, ha jol láttam, nekem ott az Argoszt donta ki legkedvezobbnek, de hátha az Autoklubb jobb lenne.

Bella
34-35. hét- jo sok
bella2

Bella,

www.autoklub.hu; itt tudod kiszámolni, mennyi lenne Nektek itt a köt.bizt.

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok
Gyors reggeli bejelentkezésre futja! (ezt a levelet reggel keztem írni, és csak mostanra tudom elküldeni Kép )

AnnAnn
szupicsajok vagytok! Nagyon ügyike vagy! Hogy megy a szopi? Elsőre lehet tudni, hogy miként is kell ezt csinálni?? Nekem ezzel kapcsolatban voltak rémálmaim.. Na de mind1 is, vigyázzatok magatokra és csinálj kérlek nekünk képet!

Hicu
tényleg jó lenne tudni, mi is történt! No meg én is Schöfis lettem Kép

Bella
merre járkálsz, és mirét nem jelentkezel be? És hogy vagytok? Dolgozol még?

Tegnap voltam egy rémes színházi előadáson(Játékszín, Egerek és Emberek) pedig inkább dokihoz kellett volna mennem a régóta aktuális szívUH-vizsgálatomra... Na majd legközelebb!

pusza, kellemes napot
Judit Kép
holophernes

Total rossz a netem, majd jelentkezem.
Bella, lsd Vic.

Pusza
Fruzsi
26+0!!!!!
Névtelen

JuditKép

A Schöpfis topicban elkezdtem ecsetelniKép Sajna tényleg szar volt, ezért nehéz leírni. Bár a műtét után már minden rózsaszín ködben úszikKép
Na ma tényleg összesezdem magamKép

A dokim egy édes zseni, az anesztes is az, a harmadikon egy kevésbé kedves nővérke van.. de ennyiKép A csecsemősöket meg ki kell ismerniKép Majd leírom melyikről mi volt a benyomásomKép

Kép

A képen Édua pár órásan Hitler-frizurával (mindig ilyenre fésültékKép)

hicudzsi

Vic,
megnéztem és tényleg sokkal jobb. Szinte hihetetlen.

Koszi!!!!
Bella
bella2

Vic, Rtünde!
Küldtem mailt!

Boróka!
Viszont neked nem találtam sehol emilke címet...

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Boró! Hát te jóval előttem jársz vizsgálatok terén. Nekem a jövő héten kell visszamennem, valami kenetet vesznek és csak azután tudom meg mikor hová kell menni még.
A 3bokához én is csatlakozom, pár napja nem is látni a csontokat, tisztára eldeformálódtak a bokáim, de szerencsére a lábam egyáltalán nem.
Nekem még mindig nehéz a légzés, asszem a hasam még nem szállt le. Viszont egyre kevesebbet mozgunk. Ti hogy vagytok ezzel? Ma du. 3-kor adtam neki egy kis colát, hogy tudjam mi a helyzet, no akkor egyet jelzett, de azóta semmi.

Judit! Majd igyekszem többet írni. Becsípődés kicsípődött, néha van csak, de tuti, hogy a baba helyezkedése miatt van.

Kisbuksi!
Kitartás, drukkolunk.

Friss babáknak és mamáknak gratula!

Manga
35+5
manga

Sziasztok Pocisok!
Remélem mindenki jól van!
Nekem egyre jobb a közérzetem, gyalogolni viszont nem nagyon tudok. Valahogy "lehúz" a pocak, mindig le szeretnék ülni.
Fiona!
Nekem van 2 egész ari nyári ruhám, ami elmegy kismamirucinak is, szívesen kölcsönadom, bár én nem vagyok olyan divatos csaj, mint te!
Mindkettő térdig ér kb. és géz anyag.
Ha szeretnéd, hívjál fel légyszi, mert nagyon ritkán jövök ide... (352-5743) Már csak azért is, mert én is nagy boxeres vagyok, nekem is volt fehér és csíkos boxim is!
Judit!
Lemaradtam az orvosváltoztatásodról! Akkor azért nem jöttél már a Péterfys topikba! Írd már meg légyszi mi volt a gond! Én még kitartok a Rácz dokinál.
A TGYÁS-t a szülést megelőző év átlagkeresete alapján adják, de meg kell legyen a 180 ledolgozott nap. Nekem nincs meg, mivel június óta betegácsiban vagyok...Kép ezért lenne jó, ha a múlt év lehetne az alap, de akkor idén kell szülnöm és pont. Majd igyekszem. Kép
Üdv.
Andi
andi68

Judit,
koszi az érdeklodést.
Kb. 2 hete itthon vagyok már, olvasgatlak benneteket, hogy mik torténnek, szerencsére szinte csupa jo dolog. Amúgy meg nagyon múlik az ido, a 35. hétben vagyok, érdekes az elején hatalmas volt a pocim a hasonlo korúakhoz képest, de mostanra lelassult a novekedés, nem is olyan
nagyon kényelmetlen mint képzeltem. Persze, lehet, hogy az utolso honap még sokat ad majd hozzá. Ahogy Manga írta, nekem is kevesebbet mozog, számolásokba bele se fogok, csak idegeskednék. Szoval semmi kulonos nincs velunk, csupáncsak izgulok a szulés miatt, de azt egyre inkább.

Bella
bella2

Sziasztok kismamikKép
Én sajnos még nem tartozom közétek, a megint megjött lelkes tagja vagyok.

Kérlek segítsetek, hogy a Baross utcai klinikán ma is lesz-e Fellegi ádám magzat koncert, mert egy kismami barátnőmet csábítottam el a dologra, de nem bírom felhívni a Klinikát.

Ha valaki tud infót, légyszi írja meg és azt is, hogy mennyivel kell odaérni 4 előtt, hol van pontosan épületen belül és engem pocak nélkül be fognak-e engedni?

Nagyon köszönöm,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Látom ma még mindenki lustizik, vagy sok a munka?
A múltkor elfelejtettem megírni, hogy ajánlottak nekem egy olyan bababoltot, ahol pelenkát, mellszívót, mosható melltartóbetétet, szoptatós melltartót, stb. olcsóbban lehet beszerezni, mint a közismert babaoltokban, mert ez valami mintabolt. Igazából nem is bolt, hanem egy lakóház fsz-jén működő telezsúfolt "árulda", de szinte minden van, ami meg nincs, azt meg lehet rendelni és 1 héten belül hozzák.
Egy-két árat leírok viszonyításképpen:
szoptatós melltartó (pamut) 1680 ft
mosható melltartóbetét (3 pár) 900 valamennyi
hálós bugyi a szüléshez 170 ft
hozzá betét (22 darabos) 860 körül.
Szóval szerintem olcsóbb, mint amiket én a bababoltokban láttam. A pelenkaárakat most nem tudom fejből. De akit érdekel a bolt címe:
Csalogány u. 42/b. A Széna térnél van. Ha a Hattyúháznál a benzinkút mellett egy utcát legyalogoltok, azután jobbra fordultok a saroktól a 2. ház földszint (az ablakban ki vannak téve babaápolási szerek: törlőkendő, krémek, stb.). Ja, és nagyon édes játékokat is lehet kapni, amik a baba tapintásérzékét fejlesztik, stb.

Manga
manga

Sziasztok!

Tegnap voltam a kórházban szülésfelkészítő előadáson. Gondoltam beugrom Kisbuksihoz, de sajna nem találtam meg. A 2. és a 3. emeleten azt mondták, hogy ott nincs, az elsőre meg nem tudtam bemenni, mert éppen szoptatási idő volt és le volt zárva az osztály. Az előadás meg egy kicsit elhúzodótt, olyan későn meg már nem akartam zavarkolódni. Remélem minden rendben van velük, szorítok nagyon!

Szilvi, megkaptam a mailt, nagyon szépen köszönöm! Annyira gyönyörűek ezek a kiscipők!!! Kép Kép

Manga, köszi szépen az infókat.

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Manga, én is kinéztem már azt a boltot (édes férjemmel a Csalogány Étteremből bandukoltunk hazafelé, amikor elmentünk mellette), de most, hogy mondod mennyire jó, ezen a héten be is fogunk oda ugrani körbenézni.
Elektromos mellszívót orrporszívóval együtt is lehet kapni? Kb. mennyibe kerül, nem emlékszel? Mert nekünk azt még be kell szereznünk.
Mi az a hálós bugyi a szüléshez?

Üdv,

Vic
Victoria

Boróka!

Kimásoltam egy topicból, mi kellene a kórházba. Talán tudod hasznosítani. Na mára eldugulok.

Manga

- papucs két pár (egyik, amiben zuhanyzol), mindkettő jó, ha mosható
- hálóing vagy pizsama (nálunk nem adtak kórházit), de olyan ami felül gombos, hogy szoptatni tudjál. Jó mély gombolású legyen! Legalább kettő!
- inkontinenciás betét, de legalább a sima egészségügyi betét éjszakai változata
- mellszívó
- melltartóbetét (sok, ha eldobhatós)
- szoptatós melltartó
- rádiótelefon (ha van vagy tudsz kölcsönkérni)
- fejhallgatós kisrádió (ha nagyon kiéheznél egy hírekre vagy zenére)
- szoptatós könyv vagy kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyi időszakra vonatkozóan
- borítékba valót a férjed hozza, mert mindennek lába szokott kelni
- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- sok-sok rostos ivólé
- néhány szendvics, ha pont vacsoraidőben szülnél, és legközelebb csak reggeli járna (ha kés&#337;bb hoznak Neked be szendvicset, akkor érdemes barna kenyérb&#337;l kérni, és kérjél rá valamilyen olajos magvakat, hogy rostdúsan táplálkozhass. Ez indítja be a bélm&#369;ködést jobban. Különben kapsz hashajtót, de én féltem bevenni, hátha a babának is hasmenése lesz, de nem lett végül)
- szőlőcukor
- egy üveg Laktoherb (üdít&#337;nek is jó, ha beh&#369;töd)
- könyv vagy újság
- nálunk a babáknak adtak kórházi ruhát (nagyon édes angolpólyák voltak, csak az igazán pici súlyú babákat tették normál pólyába, hogy meg merje fogni a kismama, meg szoptatni is könnyebb.
- evőeszköz
- szalvéta
- vigyél egy konyharuhát is, mert ha els&#337; nap nem tudsz ülve enni, akkor félfekve magadra tudod teríteni, és mégsem leszel teljesen maszatos
- sokan azt mondják, hogy a felfújható úszógumin jobban tudtak ülni az els&#337; napokban. Ha van ilyened, vigyél be.
- legalább két törülköző (kéztörlőek és zuhanyzáshoz)
- kézfert&#337;tlenít&#337; vagy antibakteriális folyékony szappan (nálunk adott a kórház, de id&#337;vel elfogyott) Otthon már nem nagyon használtuk, de mondjuk a vendégek nem baj, ha ezzel mosnak kezet, még ha meg sem fogják a babát, ami egyáltalán nem lenne baj. Szegény babóca nem vágyik az els&#337; id&#337;ben arra, hogy mindenki kézbe vegye. Persze a sz&#369;k család az más.
- sok bugyi, mert naponta több is kellhet

Most én is tüzetesebben végigolvastam a listát. Annyit tennék hozzá, hogy nálunk a kórházba kell vinni eldobható pelenkát és popsitörlőkendőt, mert a kórház ezekből nem áll túl jól. A babának ruhát csak a végén kell vinni, mert addig a kórházi ruciban van.
Manga
manga

Szia Vic!

Azt előrebocsátom, hogy ne számítsatok szép kialakítású boltra, inkább raktárszerű a dolog, de ebben az esetben szerintem ez mellékes.
A hálós bugyi az amiről már Hicu is sokat írt, nem valami gusztusos, géz szerű, nyúlós anyagból van, mosható és kifejezetten a szülés utánra ajánlják, amikor szükség van még betétre, hogy ne a bugyid legyen véres, ez könnyen mosható és gyorsan szárad.
Mellszívóból csak Avont láttam kirakva 12000-ért, de lehet, hogy más is van, ezt nem kérdeztem, mert mi már vettünk.
Orsszívó-porszívó 1000 ft körül volt, azt vettem, de azt nem tudom konkrétan, hogy máshol mennyibe kerül, mert porszívósat sehol nem láttam.
Az eladó pasi nagyon rábeszélős, vigyázz vele, mert a végén mindenre rábeszél. Ami nagyon ment azok a különböző pelenkák voltak, de én nem osztottam-szoroztam még, hogy melyik érné meg igazán. Biztos olcsóbb, mint a boltban kapható, mert nincs díszes csomagolása, hanem csak egy egyszerű és kartonszámra is lehet venni.

Remélem tudtam segíteniKép
Manga
manga

Vic,
a hálós bugyi (inkább gatya) isteni!!! Nagyon kényelmes és jó szolgálatot tett. Gondoltam, bevetem itthon is ;o)))))
Ann
annann

Sziasztok! Kép

Manga,
nem csalódtam benned! Kép Kösz az összes infót kórházügyileg! Időközben (mivel válasz nem jött senkitől) saját kútfőből összepakoltam nehány dolgot, aztán meg végül csakmeglett az a fránya listám is. Kép Így aztán mostmár estére teljes gőzzel összepakolhatok MINDENT! Kép Ne feledj el betenni 1-2 csomag Szilvia papirtörlőt - mosdás után inkább azt piszkold és dobd el, mint a törülközőt! (ezt a listámról!) Kép

Ma voltam megint CTG-n, csend és nyugalom honol a pocimban. (Kivéve, ha megkérem, hogy moccanjon őkelme, mert akkor lerúgja a vizsgálófejet! Kép) Doki szerint minden rendben, de a baba bármikor jöhet. Azért én még szeretném ha maradna a kiírásig, de majd meglátjuk.
Bokadagadáshoz: nekem 2 nap csak fekvés nagyon jót tett! Mondta a védőnőm, hogy ilyenkor hasznos még gyümölcsnapot tartani (mindegy, hogy milyen gyümi!), de a vizet ne korlátozd. Nekem azóta, hogy leapadt, nincs gondom, illetve nem duzzad fel annyira. Ismét látszik a formás őzikebokám Kép s ennek köszönhetően már járni is tudok. Kép

Szilvi,
itt az emilkém: femoke@hab.hu - köszi szépen előre is a küldeményt! Kép (Amúgy foggalmam sincs, miért nem látni a profilomban.)

Lányok, akit érdekel, a Csalogány u-i továbbá a Mester u-i bolt is szuper. Utóbbiban ma vettem szopismelltartót 1990-ért, az is pamut. (Sajna nem néztem a Csalogányban, így picivel többet adtam érte. Na de sebaj, 1 sütivel kevesebbet eszek. Kép) Akinek több pénze van, vehet az Anitánál is (Kékgolyó u. á. 5-10.000/db), de szerintem az olcsóbbak is ugyanolyan jók. (Vagy csak nekem sikerült jót kapnom?) Kép

Mellszívót én a Pesztonkát néztem ki magunknak, de csak a szülés után veszi meg Kispapi, ha kell. Ez magyar termék (akinek ez is számít!)elektromos (de szabályozható a szívás erőssége) és ebben van orrszívó is! Ára 8.000 pl. a Mester u-ban, de a Madrinában is annyiért láttam! Máshol valamivel drágább! Az Avent kézi és sokkal drágább (13.000 körüli csak a mellszívó!) Sz'al ki-ki döntsön. Tapasztalatról majd később, ha lesz! Kép

Ja még valami!

Szülés utánra hálós bugyi (vagy inkább kisnadrág): patikában is lehet kapni, TENA FIX a neve és 2 db kerül 200 Ft-ba! Strapabíró(nak tűnik), mosható és több méretben is kapható! Én épp tegnap vettem meg. Kép Szintén patikában lehet kapni szülés utánra Tena betétet is! Árat sajnos nem tudom, de érdemes megkérdezni.

Többiek hol és merre kóricálnak? Csend honol a topikban, s ez így rémisztő! Inkább olvasom a csacsogásotok órákon át! Kép Sz'al kismamik, tessék jelentkezni!

Boróka (még remélem 27 nap együtt Kép)
femõke

Boróka drágám, nemtom hol vannak a többiek, de tényleg vmi nagyon furcsa... Én meg időközben használtaba állítottam a hordozókendőt: pici lányom itt alukál a hasamon én meg megírtam a szülésstorynkat. Egy cseppet hosszúra siekredett (meg van engedve, hogy átugorjátok Kép).

No és akkor a részletes szülésstory kicsit naturalista, ténymegállapító szemléletben:
Mint tudjátok, 11.03-án nagyon felhúztam magam, sikerült 2 db órát aludnom az éjjel.
4-én 9 re mentünk vizsgálatra. Feltettek CTG-re, ami elég beszűkült volt, mert aludt a baba, aztán CTG fekve – semmi javulás. Ébresztgetés – semmi. Jött egy ügyes szülésznő, felkeltette: CTG: ok. Dokinéni megjött, kért egy flowmetriát, arra vártunk pár évet, kiderült, hogy minden ok, a keringés rendben. Aztán megbeszéltük, hogy mikor jövök legközelebb, és már mentünk volna haza, de kértem, hogy vizsgáljon meg (nem azért, mert mazochista vagyok, csak kivi voltam, h nyíltam e tovább). Eredmény: maradt uannyi: bő 2 ujjnyi. Felöltözés, indulás haza… de HOPP, valami folyik (12:10). No de mi? Várjuk negyed órát, hogy kiderüljön, hogy mi az. Mindenesetre elég gyanús. Kiderült: tiszta magzatvíz. NEW CTG a változatosság kedvéért.
Utána feltettek a nőgyógyászatra „pihenni” (14:00). Ott elvoltam, beszélgettem a szobatársammal, de 14:30-tól beindultak a fájások (csak lent menstruációs görcs szerű, köldök fölött és hátul egyáltalán nem), így behívtam a páromat a folyosóról.
17:00 NEW CTG a szülőszobán. Azt mondták, hogy ez a fájás még semmi, akkor jöjjek, ha mindenhol fáj. Addig szíveskedjek feküdni, mert fáradt leszek, sokáig fog még tartani.
18:00 Fájásoktól fetrengek a nőgyógyon az ágyon, és azon filózom, hogy ha ez még semmi, akkor mi lesz a valami és hogy fogom kibírni??? Ekkor már beindultak a derékfájások is, de köldök fölött még csak nem is keményedett. Fekve nem bírom: állok és járkálok.
18:30 A párom lemegy a szülőszobára pót innivalóért (otthagytunk mindent) és megkérdeztetem, hogy nem e lehetne e hogy ez már mégiscsak „valami”. Válasz: azonnal menjek le!!!
Persze NEW CTG. Ügyidoki megvizsgál: bő 3 ujj, méhszáj papírvékony: szülünk!
Szülésznéni beönteni óhajt, mondom neki, hogy most voltam egy helyen fent a nőgyógyon, de nagyon akarta :o) Semmit se ért, de nem érdekes, volt nagyobb bajom is akkor. Beöntés után a mosdóban fordítva indultak el a folyamatok: egy kis hányás – tudtam, hogy bárki bármit mond, ez már aaaaaz!
Irány a szülőszoba – tekintettel arra, hogy nem volt több szülés – á la alternatíve… Ott a dobogó, a kötél – kipróbáltam, nem az igazi. Kérem a szülésznőt, h javasoljon vmit – erre: nekem kell tudni. Jó, akkor legyen labda. Labdára ülni, ráborulni az ágyra, a kezemet becsúsztatni egy összehajtogatott lepedő alá (ezt ne kérdezzétek miért, de kellett) + kispapi derékmasszázs + helyes levegővétel. Így kibírható. Ha jól hallottam azt beszélték, hogy kb. egy óra, jó ha ideér a dokinénim.
20:15 körül megérkezett a dokinénim, megvizsgált: 4 ujjnyi, méhszáj szinte tökély: szülünk.
Bekötötték az antibiotikumot (korábbi fertőzés miatt biztos ami biztos alapon – féltem a branültől, mert korábbi térdműtétemnél nagyon fájt, de most ok volt).
Kitolás: egy ideig jött le, de utána nem akart: túl nagy. Javasolták, hogy álljak fel, vagy menjek vissza a labdára, de levegőt venni is alig volt erőm. Oldalra fordulásra még rá tudtak venni: így helyezkedhet a feje. Egyik oldal, majd másik – hááááát nem alakult sokat. Asszem ekkor kaptam oxytocint, mert a fájások ugyan erősek voltak, de a tolófájás az nem nagyon – de mindenesetre nem voltak túl gyakoriak, volt időm „pihenni” közben. Álljak fel, javasolták, használjam a gravitációt. Ok, erős vagyok! Felálltam, tolófájásnál leguggoltam, mint a természetben, csodálatos volt! Csakhogy elég nehéz volt tartani magam, így vissza a labdára. Ott nyomás. Ez tényleg isteni volt, itt értettem meg, hogy miről van szó! Éreztem, ahogy a picikém bent egyre lejjebb és lejjebb halad és biztattam, hogy milyen ügyes, hogy együtt megcsináljuk!
Úgy gondolták, elég, vissza az ágyra, mindjárt meglesz. Valóban sokat segített a gravitáció. Szülésznő és dokinénim 2 oldalról fogták a lábamat: nyomás. Nagyon igényeltem, hogy ott legyenek mellettem. Annyira érdekes módosult tudatállapotban voltam: mindenre totál emlékszem, mindent teljesen értettem, de mégis MÁS. Közben véglegessé vált, hogy gátmetszés lesz, mert méretei meghaladják kapacitásomat. Mindjárt kint a feje – no ez a végső érzés azért nem semmi, és ebben az állapotban meg kellett várni a következő fájást (22:09)… És egy nyomásra kiszáguldott belőlem (22:11). 1x rajta volt a nyakán a köldökzsinór (nem csináltak belőle ügyet, letekerték és kész). Egyből odatették a hasamra, nagyon puha volt és gyönyörű! Sírt, ordított! Én meg mindenfélét mondtam neki, hogy mennyire szeretem! Kispapi is sírt. Kérdezték, hogy ugyan mi a neve. Miért, megmondták már, hogy fiú vagy lány? (no, látjátok, ennyire érdekelt) Ja, hát lány. Akkor Hanna.
No és akkor én, a modern világ asszonya ugrasztottam kispapimat, hogy fényképezzen, ott, akkor a szülőágyon &#61514;
Pár perc után elvitték megmérni – én még nem akartam , de győztek az ész érvek, hogy meg fog fázni. Lemérték: 3490g és 56 cm. Bebugyolálták, adtak rá kissapit, odaadták apukájának, aki nagyon édesen beszélgetett vele.
Engem persze „zaklattak”, hogy akkor most nyomjak, mert jön a lepény, de az már korántsem volt olyan érdekes. Mondtam, hogy hagyjanak már, majd később &#61514; De szerencsére levált az magától és ki is jött ügyesen + szülésznéni segítette. Utána dokinénim szépen összevarrt, állapotba hoztak és jöhetett a kb. 2 órás együttlét. Félhomályban, csak a folyosóról jött be fény + volt vmi éjszakai fény szerűség. Szopiztunk és nagyon boldogok voltunk!
Összességében nagyon csodálatos volt mind a 9 hónap, amikor vártuk, mind a szülés, amikor a világra segítettük és remélem, ugyanilyen lesz majd az élete is!

Huhhh, no ezzel Friss Kismamis pályafutásom véget ért. Kép
Persze nem szeretnék eltűnni, olvasgatlak majd benneteket. Van 5letetek, hogy babásan milyen topicban dumcsizzunk? A Friss babákban elég koros babák vannak Kép a nyár végibe még jóindulattal se férünk bele, úgyhogy most gondban vagyok Kép
Majd lesz valami Kép

Pussszancs nektek és szeretném látni a pocinövekedéseket!
Ann + Hami (9 nap)
annann

Sziasztok Kismamik!

Bocsi,hogy belekotyogok, csak gondoltam írok evvel a kórházi csomag listával kapcsolatban néhány dolgot Kép

Tena hálós bugyi tényleg nagyon jó
házassági akvi kiv. most már 300 nappal nem régebbi lehet, nem kell 1 hós!
törülköző min. 3 (1 kézmosós, 1 fürdéshez és én vittem 1-et külön "alultörléshez" Kép, de végül is erre a célra jó a Szilvia is Kép )

nekem Avent Isis mellszívóm van, csak ajánlani tudom, mert nekem nagyon bevált, igaz, hogy kézi, de egyszerűen kezelhető és kíméletes
melltartó betétből nekem a mosható egyáltalán nem vált be, folyton átázott (a ruhám is fölötte!!), és kényelmetlen is volt, max otthon használtam néha, mert hát az eldobhatós meg elég drága, viszont sokkal kényelmesebb, de abból se jó mindegyik márka, nekem a Mami tetszett a legjobban, az nem ázott át egyáltalán.

rostos üdítőből nem mindegy melyik, a narancs pl. hascsikarást okoz a babának, én a kórházban csak mentes ávizet és a Laktoherbet ittam

Tena betétnek horror ára van, de receptre olcsó
Pesztronka orrszívóra azt mondják, újszülött kor után már nem olyan hatékony. Jobb a porszívóra szerelhető

textilpelust is érdemes bevinni 2-3-at a kórházba, az sosem árt

Na így hirtelen ennyi jutott eszembe
jó pocakosodást

Andi
psandi

AnnAnn
gratulálok Hannához, nagyon szép a szüléstörténeted és várunk a Friss Babákban!! GYere!! Kép

Andi
psandi

Helló!

Ugye nem baj, ha annyit hozzátennék Manga irásához a kórházi cuccokat illetően, hogy nem árt azért körbekérdezni az adott kórházban sem, mert minenhol más a szokás. Pl az Istvánban a gyereknek pelus, popsitörlő járt. De ruhát nem adtak. Betét is mindig volt kirakva.
A bugyi témához annyit írnék még, hogy lehet kapni ún. hálós bugyit, más néven inkotenciás alsóneműt. Szuper!!! Ezt most komolyan mondom. Nem nyom sehol és fél óra alatt megszárad, mert "cérna" anyaga van. Nekem a szülés után 6 hétig elég volt 2 db ami 1 csomag. Váltáskor kézzel kilötyköltem és a következőre már a meg is száradt. A Tena betétből a legnagyobbat érdemes venni. Én balga nem azt vettem, hanem az egyel kisebbet és állandóan átáztam elől-hátul.

Remélem nem bánjátok, hogy beledumálam a topikbaKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Lányok!
Mellszívó ügyben nézzetek körül itt is:
www.tiva-med.hu
Többfélét lehet bérelni is.

Privát meggyőződésem, hogy legjobb elkapni a kórházban egy szimpi csecsemősnővért, és megtanulni tőle kézzel fejni.

Borcsa, a belebeszélőKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Köszi szépen a hasznos és szuper tanácsokat mellszívóval, és a szexis "nagy francia csipkés" bugyival kapcsolatban:-)

Ann, ismét elsírtam magam; annyira meghatóak a szülés/születéstörténetek, mindegyik egy- egy nagy csoda!
Két kérdésem lenne, amiktől én a legjobban félek ebben a pillanatban:
1. Nagyon lehetett érezni a gátmetszést, nagyon fájt Neked? Vagy abban a pillanatban annyira feszített a baba, hogy már nem is érezted?
2. A gátmetszés utáni összevarrás fájt? Milyen fonalat használtak? Felszívódót? Ha nem felszívódót használtak, akkor fájt a kivétele?

Nekünk már "csak" 7 hét van hátra, szóval kezdek izgulni. De persze természetesen már alig várom a nagy találkát ezzel a pici kislánnyal!!!
Meg még amiatt is izgulok, hogy vajon jó mami leszek- e, kicsit félek, hogy nem merem majd megfogni, hiszen annyira picike, annyira törékeny. A férjemet nem féltem, mert dolgozott már csecsemőosztályon kisbabákkal, és imádta ezt a munkát; imádja a gyerekeket. Szóval Ő egészen biztosan meg meri majd fürdetni a pici lányát, de vajon én meg merem- e?! Szóval kicsit elbizonytalanodtam, de azt mondta nekem a barátnőm, hogy ezek az érzések természetesek ilyenkor, azaz nagyon sok kismamiban benne vannak ugyanezek a félelmek.

Üdv,

Vic
Victoria

Ann,
Friss babakban varunk szeretettel!
Mi az, hogy koros babak? Kikerjuk magunknak!

Zsuzsi
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: