A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Bab, annyira kívánatos Tofikád, hogy most megyek és beleharapok az EsztibeKép nagyon jól áll neki a sapiKép
majd én is fotózok sapis Esztit, mert mi is vettünk neki hááát 1-2-t sapit, egyszerűen nem lehetett otthagyniKép

Natinak óriási gratula a kúszáshoz!!!!KépKépKépKépKép

KépKép
KépKép
and

Angelani, nekünk a Panadol Baby bevált a nagyobb fájdalmakra (2 kanállal kap), és mellette kapja a Vibrucolt esténként (a homeos bogyóknak is 2-3 nap a hatóideje, míg igazán használ, pláne a napi 1x i adagoknál).

Kép

Kép
prüntyi

AndKépKépKép
Köszi! Várjuk sapis Esztit!!!

Otthontartózkodó apaKép

Sildike,
Kekszmajszolós huncut Lackós képek nagyon jók! A harmadikon tisztára olyan, mintha azt kérdezné: "Kérsz belőle egy harit"? Az utolsón pedig: "Ha nem, hát nem, te bajod, öregem! Aztán nekem nehogy megbánd, ha az utolsó morzsáig mind elfogy!" És tényleg egyre nagyobb a hasonlóság a bátyussal!

Kép
Bab és Tofi
bab

Na, megjöttünk a 2 órás sétábólKép.

Andi!
Amikor Réka átaludta az éjszakát, akkor természetesen én nemKép. 3x keltem fel hozzá megnézni, hogy mi van VeleKép. Általában visszapakolgattam középre, aztán lábujjhegyen kiosontam a szobájából. Most már nagyon változó, hogy mikor ébred. pl. ma is megajándékozott egy hosszú alvássalKép, tegnap viszont 2x felkelt. Õ éjszaka már régen nem szopizik, így vagy az a "baja", hogy elvándorolt a kiságyban, s nem tud továbbmenniKép, vagy a cumit hiányolja. Persze volt már olyan is, hogy az ínye fájt, s ilyenkor csak a karomban nyugodott meg. Ha elaludt, letettem, de rögtön felsírt újra. A legutolsóra elmlékszem, az 3/4 3- 1/2 5-ig tartottKép. De most már sztem egyre jobbak lesznek az éjszakáink!

Még a kúszáshoz annyit szerettem volna mondani, hogy ez tényleg tök jó, hogy elindult Nati, s hogy Neki is minél nagyobb sikerélménye legyen, dicsérd és bíztasd sokat. Megérzik, látják a Babák, hogy mi ennek örülünk, s akkor Õk is örülnek, s próbálnak a "kedvünkben járni"Kép!

Bab!
Nagyon klassz satyija van TofinakKép, s pont illik a kockás kertész gatyójáhozKép! Irtó édibédi benneKépKépKépHasználjátok egészséggel!

Benianyu!
Kellemes pihenést Nektek, érezzétek jól Magatokat!!!

Megann, Sis!
Jobbulást Lénának és Máténak! Mennek a pillangós gyógypuszik!

Na megyek, mert vár a vasalnivaló ruhahegyemKép!
C.

KépKép
cinka

Az élet nem könnyű, ám de nehéz...
Lili ma torokfájással ébredt. A mi doktornénink elutazott, így levittem a helyi erőkhöz. Állítólag nem nagy a baj, hétfőn mehet (kop-kop-kop). De a skarlát után nem mertem kockáztatni. A rendelőben sokan voltak, egy anyuka két kisfia szerteszét dobálta az ottani játékokat, majd 10 percig folyamatosan lenyomva tartotta egyikük egy eszméletlenül hangosan szirénázó játék gombját. Mivel pokoli fejfájással mentem, ekkor megkértem az anyukát, hogy nem lehetne-e némára állítani azt a játékot. Erre ő felrakta egy jól látható, ám el nem érhető helyre, és körülbelül 600x elmondta a gyereknek, hogy nem lehet, mert a néni azt mondta. A gyerek meg olyan fülsiketítő hangon zokogott, hogy már visszakívántam a sziréna vijjogásátKép És ezek után háromnegyed órát bennt voltak, mert a doktornő tereferélt velük. Miközben a többi beteg gyerek kókadozott kinnt a székeken...
Ha így lesz, hogy Lilikémnek tényleg nincs komolyabb baja, akkor vasárnap Lili-buli. Ehhez beszereztük szükséges hozzávalókat. Az első perctől az utolsóig program van: kishal horgászat zsákbamacskáért (vízben mebnövő állatok, kis modellrepülő, világító tappancsok, kulcstartók), célbadobás, trambulinozás, lufipattogtaóverseny, gipszfigurafestés és még egy csomó minden. Az ugrálósak a kaja előt, a szolídabbak a kaja után. Remélem a gyerekeket táncba lehet majd vinni. Szerintem ez jobb így, mintha azt mondanánk nekik, hogy most üvöltsetek három órán kersztül, ahogy a torkotokon kifér, szaladgáljatok ész nélkül fel s alá, locsoljátok le kólával nagy ívben a falat és a csokitortát masszírozzátok egyenletes mozdulatokkal az ülőgarnitúra kárpitjába...ja és vesszetek össze az összes játékon, amiből csak egy van KépKépKép (sajnos már volt részünk ilyesmiben)!

ayse

Duda Kép!
Óriási gratula Natinak!!!
Össze fog ez jönni, júliusig kitartás!!!

Bab Kép!
Nagyon szófogadó kisfiú Tofi! Dehát egy ilyen anygali tekintetűtől nem is várhattunk mást!!!
Andris núgy csinál, mintha nem értené (apjára ütött).

ANd Kép!
Jajj, nagyon jó lenne összebarátkoztatni a gyerkőcöket!!! Főleg egy ilyen gyönyörű kislánnyal!!!

Andris mostmár két kézzel tapsizik, és állítom, hogy azt mondja, hogy igen!

ayse

Megann!

Biztos nincs Pesten angol nyelvű ovi? Nem néztem végig a listát, csak úgy rémlik, hogy a legtöbb a II. és a XII. kerületben van. De ez nem diszkrimináció, ez biznisz. Ugyanis ott lakik a legtöbb fizetőképes kereslet - a külföldiek.

A Kismamával kapcsolatban nem értek egyet... persze, hogy ismétlődnek a témák, hiszen nagyjából ugyanazok a dolgok érdeklik általában a várandós kismamákat, kisgyerekes anyukákat. De én végigolvastam 2002-ig visszamenőleg az összes Kismamát, és nem ismételnek cikket. Témát azt igen, sokszor. De mindig valami új megközelítésből. Szerintem nagyon nehéz lehet egy olyen újságot összerakni úgy hogy minden hónapban ugyanazokat a témákat frissen feltálalni.

Bodza:

A szója alapú tápszerekkel is vigyázz, mert az is nagyon allergizál. Kép A Sinlacot szokták ajánlani, de arra meg az van írva, kiegészítő tápszer, ami ugyan nem tudom, mit jelent, de érdemes lenne megkérdezni a dokit róla. Tudomásom szerint az az egyetlen se nem tehéntej se nem szója alapú tápszer.

Írod egyébként hogy tökfőzeléket csináltál Sacinak - abba nem raktál tejterméket? Mert ha a tápszer kikezdi a bőrét, akkor gondolom a tejföl is. Bár a savanyított tejterméket állítólag be lehet vezetni korábban mint a teljes tejet.

De látom már hozzászóltak a tápiban tapasztaltabbak mint én. Majd írd meg, mit mondott a doki nénid.

Jucc/Megann:

Kismamában egyetértek Juccal. Szerintem is egy színvonalas újság. Olvasom mellette a Babák lapját meg az Anyák lapját, hát többször találkoztam már bennük bizonyítottan helytelen, rossz szakmai tanáccsal. Úgy rémlik talán a Baba magazin a rosszabb ilyen szempontból, de mindenesetre se terjedelemben, se tartalomban egyik se veszi fel a versenyt a Kismamával.

Megann:

Ovi témában egyetértek Sildikével, szerintem is tök felesleges ezért a város másik végébe hurcoltatni a gyereket. Természetesen ha ott lenne a sarkon és anyanyelvi dadák foglalkoznának a gyerekekkel KIZÁRÓLAG az idegen nyelven, akkor érdemes lenne, de így csak tortúra gyereknek, szülőnek egyaránt, és ráadásul még te fizetsz érte. Szóval szerintem se éri meg. Az angol nyelv dallamát meg megszokja tényleg a TVből is, és különben ha csak annyiból áll az angol nyelvű ovi/bölcsi hogy néha megtanítanak egy-két idegen nyelvű mondókát vagy dalt, akkor abszolút felesleges, mert ennyit a TVből is elsajátít, ingyen. Esetleg ha gondolsz olyasmire, hogy babysittert felvenni Léna mellé, meggondolhatnád hogy egy angol nyelvterületről származó valakit venni mellé, aki csakis angolul beszél Lénával, így is elsajátítaná a nyelvet, feltéve ha sikerülne azt a valakit hosszútávon és rendszeresen foglalkoztatni.

Barbapapa:

Én váltottam gyerekorvost, mert akihez körzetileg tartoztunk nem beszél angolul, és most hogy David is sokat van egyedül Zsuzsával, fontossá vált, hogy szükség esetén ő is tudjon intézkedni ha valami baj van. Én úgy csináltam, hogy elmentem a kiszemelt orvoshoz beszélgetni, bemutatkozni és megkérdeztem elvállal-e. Miután rábólintott már az ő asszisztensnője intézte a hivatalos dolgokat, átkérték Zsuzsa papírjait a másik rendelőből. Én csak udvariasságból felhívtam a régi doktor néninket szólni neki, hogy elmegyünk és hogy miért. Még így is egy kicsit kínos volt, hogy nem azért mentem el, mert nem voltam vele megelégedve.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszönjük mindenkinek, hogy örültök az örömünknek!KépKép

Cinka!
Fő az optimizmus!KépKép
Persze, bíztatom és mindig nagyon meg is dicsérem Natit!Kép
Egyelőre viszonylag kevés olyan tárgy van, amire ráindul, de próbálkozunk rendületlenül!
Ma sikert értem el egy videókazetta tokjával, napszemüveggel, telefonnal és a Bóbitával.KépKép

Voltunk egyébként tanácsadáson és szerencsére mi megúsztuk az oltást!Kép
A védőnőm rosszul adminisztrált valamit és a nyilvántartásukban, Nati kartonjában a rossz oltás száma szerepelt. Meg is rendelték neki az új oltóanyagot, de szerencsére nem lesz rá szükség!Kép
Egyébként pont 9kg!Kép

Ayse!
Remélem Lili nem lesz beteg és megtarthatjátok a buliját!Kép Igazán jó kis programokat találtál ki!Kép

Benianyu!
Jó pihenést nektek!Kép

Megann!
A dr.nőnk nem is hallott arról, hogy dupla oltást kellene adnia azoknak a babáknak, akik beleesnek ebbe az oltási zűrbe. De azt mondta, ő nem hajlandó egy gyereket sem kétszer szúrni, mert a szülők így is leszedik róla a keresztvizet! Valahol sajnálom őket, mert nem ők tehetnek róla, hogy valaki megfagyasztotta a szurikat és most mindenki rajtuk tölti ki a haragját. Persze a szülőket is megértem, én is dühöngenék!Kép

Bab!
Tofi tündéri ebben a sapiban!Kép
Én is néztem a Brendonban őket, de megmondom őszintén picit sokalltam az árukat.

Bodza!
Ma már ügyesebben csinálja!Kép
Sikerült HA-s tápszert íratni a dr. nővel?

Andi&Nati

KépKép
duda

And,
az az igazság, hogy anyós nem mondott ilyet, csak az arcára volt írva. És legutóbb, amikor jöttünk el, annyira szorongatta Zitát, hogy már kivettem a kezéből, különben tán oda se adta volna. KépKépKép

Ayse,
hát részvétem a rendelő-váróban történtek miatt. Kép
Bocs, hogy ezt írom, de sztem gyerek szempontból mindkét program nagyon kecsegtető! KépKépKép
Mit nem adtam volna, ha 1x-2x ugrálhattam volna a kanapén, és összefirkálhattam volna a falat! KépKépKép
De természetesen nagyon jó lesz a Lili program.
Ayse, én úgy lettem volna a Te lányod! Kép

Lénának, Máténak
gyógyvudut küld Zita, és lázmentes éjszakát kívánunk!
Vendég

Hali!

Még megvagyunk, viszonylag jólKép
Léna épp nem lázas(biztos megérkeztek a vuduk mega gyógypuszikKép).

Róki!

Ovitámát már én is ejtettem, egyetértek én is veletek, ezért kár ráncigálni a gyereket..
A listában tényleg csak budaiak vannak, kivétel 1-et, amibe beleolvastam.
Abban nem találtam az angol oktatásról semmit, viszont az ovi/suli nevelési elvei kicsit emlékeztetnek Waldorféra..úgyhogy ejtettem a témát...(rettenetes vagyok, tudom, nem tudom levetkőzni az előítéletemet waldorffal szembenKép)

Kismama újság:
Végülis lehet hogy igazatok van...csak az ütötte meg a fülem hogy "megint" babakocsi tesztelés volt.
De az tény hogy az idő megy, és minden változik, tanok, babakocsik, eszközök, hit és tudás..szóval biztos nem szó szerint ismétlik a cikkeket..én sem így gondoltam...
De már elég régen vettem én is, úgyhogy most hogy így meg vagytok elégedve, lehet hogy megint veszek egyet...KépKépKép
Meg egyébként is leszoktam mindenfajta olvasásrólKépKépKép, nagy hiba, és nem is jellemző rám...elő fogok fizetni egy-két lapra..Kép
Csak hogy mikor fogok olvasni azt még nem tudomKépKépKép
Ha apa továbbra is ennyit segít, akkor ez is csak pénzkidobásKépKép

Mivel ápoltam a családot, nem tudtam bevásárolni..üres a hűtőKépKépKép, nem tom mi lesz hétvégén..feléljük a fagyasztót...KépKép

ÉS FIGYELEM, BEDOBOM AZ ÚJ TÉMÁT, MERT TANÁCSTALAN VAGYOK:

NYARALÁS!
Ki, hova, mivel, kivel, mennyiért fog/tud/akar menni nyaralni?????

Szívesen venném ha minél többen leírnátok a véleményeteket..nagy segítség lenne, ha pro és kontra ütköztetnénk őket..KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Duda!
Már épp akartam is kérdezni, hogy Ti mire jutottatok oltás ügyben, de látom nektek szerencsétek voltKép
A védőnőtök meg vegyen fel szemüvegetKép

Hát mi két szurit kaptunkKép, ez van, megpróbálok túllépni raja....

Bab!
Hiába volt gyér a választék ,azért nektek sikerült édi sapit venniKépKépKép

Ayse!
Progi szuper leszKép

Na még mindig csak felületetsen tudtam átolvasni bármit, nem is tudom mikor fogok tudni...

M.

Kép

Kép
megann

Felpróbáltunk egyet az örökölt sapik közül:
KépKép

Azéris kikötöm, vááááááá!!!
Kép
Vendég

A védőnő szerint van egy olyan összefüggés, hogy ha nincs foga a bbabának, akkor még nem feltétlenül érett a szilárd táplálékhoz. Gondolom rengeteg ellenpélda akad, de nekem tetszik, mert ránk igaz.

ayse

Köszi a dícséretet program-ügyben! Tünde Kép ennél szebbet nem is írhattál volna!!! KépKépKép

ayse

Mea!

Mi ez az agyhártyagyulladásos oltással???? Zsuzsa is megkapta pár hónapja az első adagot, a második ott figyel a hűtőben és keddre van bejelentve hogy megkapja. Asszem felhívom a doki nénit hogy mi legyen vele...

Zsuzsa fél nyolckor világosban alszik el, és kb fél-háromnegyed hétkor világosban kel. Közben ég a szobájában egy piros fény, hogy ha be kell menni hozzá éjjel, lássuk is őt. Tegnapelőtt éjszaka végig aludt fél nyolctól majdnem hajnali ötig, akkor szopizott. Szerintem az a baj, hogy ha éjszaka felébred és felsír, azonnal megyünk be hozzá, pedig lehet visszaaludna. Ma tesztelem ezt a hipotézist és behajtom az ajtaját, hogy csak akkor ébredjünk fel rá ha tényleg komolyan gondolja a dolgot. Hátha visszaalszik magától.

Sildike:

Nem is tudtam, hogy a védőnőről le lehet mondani. Mondjuk az enyémről nem kellett, mert nemigen törte magát sose.

Juci:

Én még szép biozöldséget nemigen láttam. De nem pont ez a lényege a dolognak, hogy mivel nem kezelik úgy mint az "átlag" zöldséget, ezért nem olyan szép ránézésre? Majd meséld el, ízre milyen volt.

Volt egyszer egy nyitottkert.hu szolgáltatás, ahonnan szintén lehetett biokaját házhoz rendelni, nemcsak zöldséget, hanem tejterméket, pékárut is. Nekünk volt ismerősünk aki járatta és nagyon meg volt vele elégedve, de aztán megszűnt a házhozszállítás.

Oltás mizéria:

Nekem rémlik, hogy mikor Zsuzsa kapta az oltásokat, az egyik adagot (talán az 4 hóst?) két szuriban kapta. Az összes többi csak egy szuri volt. És ha jól értettem, kinek ez, kinek az a hós oltás fagyott meg az újból. Nem lehet, hogy Lénának sajna az az oltás volt érvénytelen , ami a régi rendszerben két szuri? És másnak meg más? És azért van, hogy van aki itt egy pótszurit kapott, Léna meg kettőt? Csak találgatok...

Megann:

Nálunk a Kismama gyakran a WC-ben landol, és ott szépen lassan kiolvasom. ;) És néha még David is beleolvas, akkor jön hozzám valami nyelvtani kérdéssel amire rendre nem tudok válaszolni csak jól felidegesítem magam, hogy nem tudom megmagyarázni, hogy pl a "pedig" az mikor hol szerepel a mondatban.

Gondoltam egyébként hogy a tesztelésre gondolsz, mikor írtad, hogy ismételnek, csak hát a babakocsi (meg minden más) modellek, árak, stb, is évről évre változnak, tehát gondolom a legújabb modelleket hasonlítják össze tudásban, árban. Azonkívül az újdonsült anyukának minden vicc új, de hát ugye mi mint 8 hó tapasztalattal rendelkező vén anyukák már tök informáltak vagyunk. ;)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Zsuzsának sincs foga, de ő szépen lassan úgy tűnik kezdi megkedvelni a kajákat. A körte messze a nagy kedvenc, abból egy egészet is megeszik néha (bár általában több menetben). Szitán szoktam neki nyersen átpréselni. Vagy a kezébe adok egy szelelet ha jó puha, és elmajszolja, szétnyomigálja az ínyével. Első pár alkalommal ott voltam mellette ugrásra készen, hogy kihalásszam a torkából a megakadt falatot, de mint Sildike is írta, szoknia kell már a darabosabbat. Zsuzsa ezzel a felkiáltással (meg azért mert nem szeretek a péppel bíbelődni) kapott már banánt, körtét és répát kézbe.

Más...

Képzeljétek, Zsuzsa is már-már mászik. Nagyon erőlködik, kinyomja magát lábujjhegyre, ide-oda teszi a popóját, és néha sikerül összhangba hoznia, hogy a behajlított térdét meg a kezét előre mozdítsa, és ilyen nagy erőfeszítések árán már néha eléri amit akar. Persze van hogy összezavarodik, lehuppan hasra és hátrafelé tolja magát, akkor visít. Nagyon szemez már a bútorokkal, és mindenbe megpróbál megkapaszkodni, hogy felhúzza magát állásba, de még csak a kiságy rácsán sikerült egyszer-kétszer. Hablatyol nagy átéléssel, mondja hogy anyu Kép meg bábábábá, meg uggu, meg ging. David szerint már mondta azt hogy "belül" meg azt is hogy "Albuquerque". Hát ha már Anyut mond, mondhat Albuquerque-t is, nem? Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tünde Kép!
Ezekre az ajkakra szokták azt írni, hogy darázscsípte? És még szájfényt is használ!
Ma egy kicsit zizi vagyok (fejfájás): Zitának régóta van fülbevalója? Vagy csak most tűnik fel, mert olyan jól harmonizál a kék szemeivel?

MegannKép!
Mi Keszthelyre szeretnénk menni, szerintem egy hét elég lesz. Indokok: Andris nagyon kötődik a megszokott környezethez, két (de akár egy) kicsi gyerekkel is, ez tulajdonképpen róluk szól, nem rólunk (magyarán nemhogy pihenni nem fogok, hanem még jobban lefáradok mert semmi sem lesz kéznél), mivel Andris kúszni-mászni fog, egy örök küzdelem lesz, hogy ezt hol teheti majd meg, mi amúgy is zöldben lakunk, a távolság nem túl nagy, a gyerekek jól fogják bírni, támogatjuk a magyar szállásadókat, vendéglősöket, benzinkutasokat stb., tavaly is a Balatonnál voltunk, Lili beleszeretett, idén ennyire futja (de nem savanyú a szőlő, valszeg egyébként is ide mennénk).

ayse

RokicaKép!
A körte az jó ötlet, Te milyen típusút használsz? Lehet ez az első étel?

ayse

Ayse, Kép
2 hósan lövettük ki a fülét. Kép

Megann,
mi megyünk 1 hétre Balatonra (Apa, Zita, ott lesz anyukám és a keresztfiam is, és még kb 50-en) augusztusban. 28E/fő 1hét, teljes ellátással, Zita ingyen jöhet. Kép
Szeptemberben pedig Horvátország, szintén Apával és Zitával. Kép gőzöm nincs hova és mennyiért.
Vendég

Megann!Kép

Mil is Balcsira megyünk párom, anyósom(most sokan bizti hülyének néztekKép) meg Lívike.
De én örülök anyósnak, mert ő babázhat, mi meg pihizhetnk meg esténként elmehetünk.
Ránkfér egy kis kikapcsolódás.
Õ meg ezer éve nem nyaralt egy jót, nem kell főznie stb.

Úgy hogy mindenki jól járKép

Lellére fogunk menni, aztán lehet még egyszer Siófokra.

Én amúgy is úgy gondolom majd az elkövetkező években, hogy Magyarország az első amit bebarangolunk, szerintem tök szép helyek vannak itthon is és majd ha naygobb lesz Lívi akkor írány külföld is.

Roki!Kép

Hát nekünk azt mondta dokinő hogy WHO kiadta hogy jobb 1 éves kor után oltatni gyerköcöket és ezért a következőt majd 1 éves kor után adja.

Mondjuk nem értem, mert akkor nem vész el ennek a hatása???

Lehet, hogy 2x kapja megint majd????

Na majd rákérdezek legközelebb.

Sziasztok, jó éjt!

Mea
mea

Ayse,

Az én táblázatom szerint az alma/körte mehet 6 hós kortól, csak ugye valami oknál fogva mindenki az almával kezdi (megjegyzem hogy mi is). Pedig itt már többen jelezték, hogy a baba nem igazán értékeli az almát. Szerintem sokkal savasabb, azért nem. A körté mézédes. Én egyébként vilmoskörtét szoktam venni, de mikor más fajtát vettem, azt is benyakalta Zsuzsa.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hatott a sok-sok vudu, köszönjük szépen Kép Estére már semmi baja nem volt Máténak, csak dögfáradt volt, de ezt egy laza fürdővel, egy faltörő kos mutatványból kifolyó sírással, és egy gigantikus megaszopival hamar orvosoltuk, kb egy órája húzza a lóbőrt a drága Kép

Bab,
Zsivány Betyár Mátéról holnap teszek képet, csak a nagy felfordulásban húgom gépére lettek letöltve! Kép
Wweeee, Máténak is Little Flyers sapija van, csak bézból KépKép

Bodza,
neked külön vudu megy a nap huszonnégy órájában, hogy bírjad a gyűrődést! Ha nekem a kistesóval is előjön majd a Máté-korabeli álomkór, nem tudom, mit kezdek magammal Kép

And,
én nem fagyasztok Máténak, mindennap, vagy kétnaponta megvan nagyon hamar a főzés, szerintem jobb frissen adni nekik, amíg lehet, mert a fagyasztás is lecsapol a tápértékből valamennyit. A körtét én simán átzúzom a reszelő citromreszelő részén (sokkal finomabb lesz, mint az almareszelőn!), és úgy eszi Máté. A barna fajta alexander körtéről van szó, a vilmost nem próbáltuk. Ilyen tök jó leveses lesz, és naggyon finom Kép

Cinka,
jó, hogy te is ilyen lazán veszed ezt az ébredés dolgot Kép Máté is csak akkor nyugszik meg éjjel, ha kiveszem a kiságyból, az már más lapra tartozik, hogy lusta dög vagyok visszatenni, így mellettünk alszik éjfél után Kép

Ayse,
Lilivudu megy!
Rendelőbeli állapotok Kép Az az anyuka meg egy ritka nagy köcsög volt, simán el lehet terelni a gyerek figyelmét más játékkal (szerintem)...
Lili bulihoz nagyon sok sikert kívánunk, főleg azt, hogy az ünnepelt egészségesen élvezhesse!
Forgatókönyv megasirály, a negatív példán meg majdnem sírtam KépKépKép
Igen tapsizó Andris Kép
Mehet a körte szerintem is, Máté is jobban eszi, mint az almát. Sőt! Körtével keverve még azt is megeszi Kép
Rókica,
Kismama szerintem is verhetetlen Kép
Főleg, ha David ilyen jól tanul belőle Kép
Oltás: ugyanaz az oltás fagyott meg, az, hogy melyik hónapban kapta a baba, az a babák korkülönbségéből adódik (nekem így esett le legalábbis Kép)
ÁÁáááháháháháááháháháhááááá szétröhögtem magam Zsuzsa dumáin KépKépKépKép Mi a jóistenharagja az az Albuquerque???

Duda,
ne félj, ahogy tágul Nati érdeklődési köre, úgy fogsz te is futkosni körbe-körbe a lakásban Kép Szerintem használd ki még ezt az egy-két hetet Kép
Jó, hogy nem kell oltani Natit!

Tünde,
anyós Zitaimádata kiborító lehet... Kép
Napkitörés-színű sapit elhiszem, hogy le akarta venni Zita KépKépKép

Megann,
itt engem meg fognak miattad nyuvasztani KépKépKép
Olaszországba megyünk ugyanis, kizárólag az útiköltség és a kajapénz fejében, mert Apa megismerkedett egy ottani magyar csajszival, segített neki ezt-azt, és cserébe mehetünk hozzájuk nyaralni, 30 km tőlük a tenger KépKépKép
Ja, visszafelé pedig meglátogatjuk pár napra a barátja volt csaját, aki Svájcban él... KépKépKépKép

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Nemrég értünk haza, gyors pancsi, kaja és nemalvásKép
Csak azt néztem meg (a képeken kívül), hogy írt-e nekem valaki, mert hulla fáradt vagyok.
Köszi a segítséget aláíás ügyben, de most is túl hosszú, pedig már minden közt kkitöröltem.
Már így írtam be:
Nincs mit törölniKép

Hosszúnevűek vagyunkKép
Talán az és helyett valami jelet kellene kirakni.
De már nem idegesítem magam, én leszek a topik "fekete báránya"Kép

Annyit ma elolvastam, hogy Megann? Lénája lett lázas a szuritól?
Erhard szerdán kapta meg a második agyhártyagyulladás ellenit (ez a 2400Ft-os), de nem lett semmi baja. Inkább tényleg fogékonyabbak a betegségekre 1 hétig. A múltkor is úgy jártunk, hogy utána megbetegedtünk. Most meg kicsi hőemelkedés, de nem kellett lázcsillapítani. Másnap sem volt gond.

Rokica!
Olyan régen olvastam már tőledKép
Örülök, hogy Zsuzsababa már mászik, gratula nekiKép Kép Kép
Mondjuk én jövök oly ritkánKép

Erhard kaja ügyben, szinte mindenevő.
Minden nap kap kajákon kívül babapiskótát.
Reggel felkelünk, utána tejpép (nem tudom mennyi, mert beleszórok egy tálkába egy adagot és forralt vízzel addig higítom, hogy jó sűrű főzelék legyen, néha akad 1-2 csomó isKép)
A reggeli kávéfőzés nálunk úgy történik, hogy 1 nagy kübli vizet forralunk és egy teli cumisüveg teát is elkészítünk Erhardnak.
De általában többet iszik+szopi is van.
Délelőtt megeszik 1-2db babapiskótát, vagy még gyümit is. Ebéd bébiétel, deélután szopi, de gyümi is van, meg persze kunyerálás isKép
Este bébiétel+szopi.
Éjszaka szintén szopi.

Ma is menet közben befalt 2db babapiskótátKép

Húú, már megint több mint 1 órája írokKép
Megyek tusolni, mert éppen elaludtKép

Puszi!
Jó Éjt!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Cinka, Ayse, Andi, MegannKépKépKép
Köszi!

Rókica,
Az én táblázatom szerint a körte csak 7 hós kortól ajánlott. A legtöbb helyen azért írják a későbbi bevezetését, mert puffaszt, az alma meg nem. Ezt Tofin is észreveszem.Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

ÓÓ, ide meg beillesztette az aláírástKép
Grrr.........Kép Kép Kép

Kép
angelani

Csajok!
Tök jó, Révész Sanyi ma reggel bejelentette, hogy lesz PIRAMIS-KONCERT!!!! (asszem én egy másik generáció vagyok). Úgy örülök, Lili születése óta nem voltam egy jó rockkoncerten!KépKépKép

ayse

Angelani,
Ha úgy mented el az aláírást, mint, ahogy írtam, akkor az pont 60 karakter. Én ki is próbáltam, elmentettem a sajátomban, és íme.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab:

Hmm, ezt nem tudtam. Zsuzsának vasgyomra van mint anyukájának (Kép) úgyhogy szerintem ő még a szöget is megenné (meg is eszi) és nem lenne baja tőle.

Sisotris:

Albuquerque egy rendkívül ronda amerikai város ami tele van leginkább barna kartondobozokra emlékeztető házakkal amire nagyon büszkék, merthogy az az "adobe" stílus. Ja, és mellesleg David ott élt jó sok évig. Nem csoda ha a lánya első szavai közé tartozik. Kép Mint még a "hijjjnye" is.

Íme egy adobe stílusú luxus (!) ház, csak úgy a netről előkapva, hogy lássátok milyen randa: http://www.christiesgreatestates.com/properties/view_7879/

Hát engem a hideg kiráz tőle. Ráadásul a sivatag kellős közepén van, állítólagosan száraz és meleg a klima, kivéve mikor én ott voltam, mert akkor 1 hétig esett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

AyseKép
Jobbulást Lilinek! Reméljük, helyrejön az izgalmas szülinapi bulijáig! Nagyon klassz programokat találtatok ki, egész biztos, nagyon élvezni fogják a gyerekek! Ügyik vagytok!

Rendelőbeli történtekKépKép Marha tapintatos volt az anyuka, mondhatom! A doki meg jó, hogy nem mondta azt, hogy másnap menjetek még egyszer vissza, mert nem tudta rendesen megnézni Lili torkát. Otthon megint gyakorolhattatok volna rá! KépKép Vagy ez most egy másik volt?

SisKép
Ok, akkor várjuk holnap a képeket!
Ezek szerint hasonló az ízlésünk a sapik téren.Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

mármint terén, nem téren KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Sis Kép!
De jó, hogy Máté már alszik és kutya baja!
Olaszország főkedvenc kategóriában van nálunk, remélem még sokszor mehetünk majd.
A vudut köszönjük, kell is, mert nagyon-nagyon várjuk a bulit!

Lilit behülyítettem, hogyha nagyobbak lesznek, megcsináljuk az országos kék-túrát, tényleg sok szép látnivalóvan itthon is (de igazából utána az egyik nagy álmunk az El Camino).

Lili-mondás: Andris gyakorlja a hangját, azaz üvölt, most éppen így: AAAAAAAAA!!!
Mire Lili: jól van, már majdnem ki tudod mondani, hogy Andris!

Apa megint hozott egy filmet. Általában katasztrofálisan választ, vannak barátaink, akik a Leningrád cowboys menni Amerika (1990) után csak a Bridget Jones naplója 2-t (2004) voltak hajlandóak legközelebb megnézni velünk moziban. De legalább mélyreható élmény volt nekik. Na megnézem, ma beválasztott-e, úgyhogy mára búcsúzom.

Ayse

ayse

Rókica,
Ez valahogy úgy néz ki, mintha a Csillagok háborúja díszletének egy részét képezné KépKép. Elég érdekes...

Kép
Bab és Tofi
bab

Havtunde!!!

KépKépKépKépKépKépKépKép
Akárcsak Lénát látnámKépKép, nálunk egyáltalán nem népszerű a sapka, még akkor is lerángatja magáról Léna, ha "odaszögelem".
Ezért inkább rá sem adom...kocsival megyünk mindenhova, a levegőzés meg legtöbbször itthon a teraszon a napsütésben.
Néha kell csak sapi, de csakis alváshoz jöhet szóba nálunk.
Már várom hogy mikor köt belém egy járókelő, vagy akárki, hogy ilyen kicsi gyereken miért nincs sapka...

Nyaralás:
Veszem ám az infókat nagyon, szinte szipkázom befelé, úgyhogy írjátok csak ki hova megyKép
Látom szinte mindenki visz pesztrát magávalKép, én is gondolkodtam már rajtaKép, anyukámat szívesen vinnémKép, de ő antinyaraló, szegénynek soha nem volt módja rá, ezért nem is vágyik rá, meg eléggé leterhelt tesóm 2 gyerekével...
Hát anyóst meg nem szívesen vinném....hogy ott okoskodjon nekem...

Egyébként Isten biz arra gondoltam én is, hogy idén lehet hogy nem kellene elzarándokolni valami idegen országba, hanem a magyar tengernél kellene szétnézni egy kicsit...

Ayse!
Lsd fent!
Az indokaid telejesen érthetőek...Kép

Sis!
Ugyan mááááááááááá, miért nyúvasztanának???
Mindenki maga tudja, hogy mennyit bír a babája és a mama természetesen..
Én is minden fennakadás nélkül elindulnék olaszba autóval....szerintem Lénának meg se kottyanna..
Szerintem jövőre amikor már keményen szaladni fognak a kicsik, hát akkor már rizikósabb...KépKép

HELP!
Ismét kérek:
Az az 50 db os habtapit hol is vettétek?
Visegrádi u-i bababolt??
Van készleten vagy rendelni kell??
Apa mondta hogy borítsuk be a konyhát habtapivalKépKépKép

Léna egyébként ülve elaludt fürcsi előtt, de azért még gyors cicamosdás, gyógyszerkék, és alvás...egyenlőre jobban van...bízom benne, nem megy föl megint a láza....Kép

M.

Kép

Kép
megann

Ayse,
Tapsikoló igenező AndrisKépKépKép Nagyon ügyi fiú!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Ayse!
KépKépKépKépKépKépKép
Fenomenális a csajodKép
Remélem Léna is ilyen leszKép
Liliről nincs újabb kép?
Olyan szép kislányKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Ayse,
Te olyanokat tudsz írni, hogy ihajjj! Kép Mi biztos rokon lelkek vagyunk, az El Camino nekem is nagy álmom ám!
De apát nem tudom rávenni. Kép

Rokica,
ez tényleg szörnyű.
Gizában láttam hasonlókat.
Vendég

Angelani!

Azt akartam kérdezni, hogy a babapiskótát, csak úgy odaadod Erhard kezébe ő meg szépen elrágcsálja/elszopogatja, vagy csinálsz vele valamit???
Mert elég kemény ám az a babapiskóta..., én is vettem már de hát Léna fogatlanKépKépKép, hogy rágja el szegényke???

M.

Kép

Kép
megann

Ayse,
Lili örök optimista! Kép
Vendég

Hogy lehet eljutni El Caminoba???
Gondolom kocsival brutál...

Kép

Kép
megann

Megann
az El Camino kb 800km-es zarándokút, gyalog ill. bicajjal szokták megtenni. A Pireneusokban indul Saint Jean Pied de Port-tól, és Santiago de Compostela a végállomás.
De odáig el lehet menni autóval is. KépKépKép
Vendég

x
Vendég

Na most megkerestem a régi képeket... reszkessetek... (bocsi a helyfoglalásért, de felidézte bennem, hogy milyen ronda is volt Albuquerque, és ezt muszáj megosztani veletek is Kép)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Jaaaaj de fiatalok voltunk. Pedig csak 3 éve volt...

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tünde!

Igen, azt tudtam hogy egy zarándokút, de szerveznek oda valamiféle repülőutat, vagy csoportot, vagy bármi, vagy mindenki jussson el az indulási állomáshoz ahogy akar???

Róki!
Hát tényleg nem egy szívderítő látványKép
De tény hogy nagyon egyediKép
Ti meg helyesek vagytok együtt DaviddelKép

Na megyek leellenőrzöm a csajomat, aztán megyek horpasztani...

M.

Kép

Kép
megann

Megann:

Hát nem? Hát hogy jut eszükbe egy egész várost ilyenre csinálni? Mert az egész mittoménhányszázezres város így néz ki. Brrrr.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vendég

Rokica,
sivatagi stílus. KépKépKép
Vendég

Rokica, ez olyan, mint egy kihalt város, vagy mint egy igénytelen űrlakóknak tervezett valami, hát minden csak nem hangulatos...

Ayse, megy egy óriási gyógypuszi LilinekKép isteni a vasárnapi buli program! még én is szívesen részt vennék egy ilyenen, remélem mi is fogunk majd Esztinek ilyet csinálniKép
tapsoló Andris nagyon aranyos lehet, mi még csak a pacsinál tartunkKép
Piramis koncertKépKépKép
én 2 koncertet sajnálok, hogy nem voltam ott, az LGT búcsúkoncertet, és a Queen koncertet, de akkor még nem engedtek volna el egyedülKép

Megann,
én még mindig a következő telet várom és a síeléstKép és már izzítom a húgomat, hogy jöjjön velünk, semmi nagyszülőKép szerintem mi csak max hosszú hétvégére tudunk menni a nyáron, és mindenképp határon belül. a balatont én is imádom. nekem az a nagy vágyam, hogy legyen egy kis telkecskénk az északi partonKép

Sis, köszi a választ főzés ügyben! igazad van, ilyen kis adagban nem tart olyan sokáig, majd megpróbálom hideg helyre rakni a cuccokat és akkor talán eláll. ma elkezdtem a céklát csinálni Esztinek, de miután a délelőtti őszibarackléből egy kicsit kiadott, úgy döntöttem várunk még, egyelőre marad a szopi.
Eszti ma délután 2-től egész elalvásig fennt volt, teljesen kihagyta a délutáni alvást! ilyn még nem volt. és tök virgonc volt, majd kiugrott a kezemből, nem tudom mi volt vele. mostanában nem alszik valami sokatKép

Zita nagyon édes, ahogy bogozza a sapijátKép bírom ahogy bele tudnak mélyedni egy feladatbaKép Eszti nemes egyszerűséggel megfogja a feje tetejénél és lerántja és eldobjaKép

Zsuzsa szókincse nem semmi, mi lesz itt később?Kép

Duda, de jó, hogy ti megúsztátok a szurit!

apa vett egy kis medencét az Esztinek, olyat, amelyik 3 oldalról védett és teteje is van, és ma ebben játszott a csaj a teraszon (víz nélkül). nagyon bejött, fotóztam is, majd megmutatom, de már fáradt vagyok, bebújok apa mellé, aki már idáig hallom, ahogy horkol...

KépKép
KépKép
and

Megann, habtapi:
www.bebibolt.hu 36 darabos 4500, ha itt rendeled meg és érte mész a mária nagykerbe. én ezen a héten rendeltem, felhívtam őket és azt mondták, hogy csak jövő hét végén lesz, mert elfogyott.
szivacsos puzzle néven találod meg
Nyúlné meg a volt megatoys helyén vette, de nem tudom mennyiért

KépKép
KépKép
and

Jó Estét!Kép

Visszaolvastam,így már csak alig maradt agyam,hogy írjak is...Kép
Csak pár fontos:
LÉNÁNAK jobbulást,sok-sok gyógypuszit!Kép
Mazsi életében egyszer volt eddig lázas egyetlen estén(39 C )de az brutál volt,minden együttérzésem a tiétek a dulpa szuri miatt!Kép
Mi két hét múlva megyünk Horvátországbs/Baska négy napra Apa,én ,gyerkőcök.
Pesztonkát most nem viszünk,lévén az idő rövidsége.
Aztán megyünk még szeptember elején ugyanide egy hétre,de akkor visszük Anyukámat is.Kép
Aztán július közepén még egy hét Tisza/Nagykörű - Cseresznyefesztivál.Kép
Évek óta járunk,imádjuk,parasztházat bérlünk,menüzünk a helyi egyetlen és tökjó kis nádfedeles étteremben,madárijesztő készítő versenyre nevezünk,bicajozunk,nagyokat úszunk,napozunk és vakargatjuk a szúnyogcsípéseinket.Kép
Ennyi.
De szerintem jóKép

nagyon fáradt vagyok,csak még annyit szeretnék,hogy lécci segítsetek már nekem ebben a hozzátápiban!
Főleg azoktól szeretnék tanácsot,akik még szintén elsősorban szoptatják a babájukat.
Az a legnagyobb kínom az egésszel,hogy már végigpróbáltuk az összes gyümit(egyik sem ízlett),zöldségekből a sütőtökös és a répás krumplit anyatejjel felturbózva,de az sem kellett.Kép
Semmi sem kell,csak a cici.KépKép
ne értsetek félre,nem a szopival van bajom,hanem azzal,hogy unom ezt acirkuszt a hozzátápival,és ráadásul nem is kell neki,max.3-4 kávéskanál után egyértelműen elutasítja.
Anyukám azt mondja,ne adjam fel,ha már elkezdtük,folytassam a kínálgatást.
De akkor mostmár mit adjak neki?
Kezdjem előröl megint a gyümikkel?
Amiket kora szerint kaphat,már mind végigpróbáltuk de nem kellett?
Akkor most adjak olyat,ami nem is ízlett,csak azért,hogy ne szakítsuk meg a kóstolást???!Kép
ÚÚÚÚÚTÁLOM.........KépKépKép
annamami

Rokica Kép
Zsuzsababa KépKépKép AlberqizééééKépKépKép
Nagggyon jó!KépKépKép
A hely : Kép

And Kép
Én is frissen csinálom Mazsinak mégsem kellKép

Pedig Cleonál tett látogatás után ma ezt szereztem be,hátha:
Kép
Kép
Kép