Tegnap jöttünk haza anyóséktól, ma meg egész nap takarítás, főzés, stb. Még nem volt időm visszaolvasni sem.
Ann: Annyit azért láttam, hogy Hami mosolya tündéri!
Holnap jelentkezem (ha Apa ideenged
Noja
2004.04.18 22:34
Mondanom se kell, egész nap mondogatjuk neki, hogy tapsoljál, ö meg vigyorogva tapsol

2004.04.19 07:47
2004.04.19 08:35
)A hozzátápi viszont szépen beállt.

2004.04.19 10:24

2004.04.19 10:32
Nagyon jól éreztük magunkat anyukáméknál a múlt héten, de már jó volt újra a saját ágyunkban aludni. Bence egész jól viselte a környezetváltozást, kivéve hogy az alvásunk klasszul elromlott
Éjjel is 3-4 óránként ébredt, persze ilyenkor szopiztunk is
, egyik hajnalban pedig olyan nagy sírásba kezdett hogy el nem tudtam képzelni mi lehet a baja. Ringattam vagy egy órát mire egyáltalán hajlandó volt szopizni is. Lehet hogy a foga jön neki is, ugyanis az még mindig nincs
(ezt már kb. két hónapja gyakoroljuk és most már odáig jutottunk hogy a pápá-ra az ujjacskáit hajlítgatja csak még nem felfelé emeli a kezét hanem csak oldalra kicsapja
) 

Ennek örülök a legjobban mert ezt már nagyon-nagyon vártam!

2004.04.19 13:11
Ezek szerint ma hét hónapos????

2004.04.19 15:04

Mi Humana HA-t kaptunk, és egész jó, eddig párszor adtam Zsoltikának este, hátha tovább alszik
Egyenlőre nincs konkrét eredmény az alvásra vonatkozóan, mert hol hosszabban, hol rövidebben aludt Zsoltika a tejpép után. Annyi bizonyos, hogy szopi után is nagyon ette a tejpépet, tehát még éhes maradt.
Látom, sok szép virág van a kertben
Benci nagyon ügyes, és milyen gyors egymásutánban jöttek a dolgok: ülés, forgás, és a felállás! Nagyon beindult ő is
Joghurt-ügyben nem nagyon tudok tanácsot adni, mi még nem esszük. A szopival miért kellett leállnotok? Bocsi, ha írtad korábban, de nem emlékszem
Viszont mostanra minden rendben.
Tetszik nagyon!
Remélem, jössz még, és képeket is láthatunk a lépegető Virágról
Remélem tudsz pihenni éjszaka, ha nappal már nem alszik Beni.
A gond csak az, hogy úgy érzi, támaszkodás nélkül is tud már állni
Szépen lehuppan a földre. Szinte szavanként ugrálok fel, úgyhogy most befejezem gyorsan. 

2004.04.19 16:10
De azert ugye jo hogy ilyen nagy fiad van.Anita hianyolta a multkor hogy Robo mar nem kicsi baba,hat en meg alig varom hogy egy kicsit ertelmesebb legyen a fiam es lehessen vele beszelgetni,jatszani stb. 2004.04.19 16:20
És újabban ő is tud sikoltozni, ezt a nyikorgással váltogatja.
Nálunk el sem férne ennyi, most pateroltuk át a kiskádat is anyukámék padlására, és a mélykocsi-feltétet is holnap visszük, hogy legyen helyünk.
)2004.04.19 16:36

2004.04.19 16:50

Tényleg ámulatosan bájos a kispasi a képen
És milyen sok minden újdonságot irtál róla, ez ám a haladás!!!
) Lehet, hogy ez nálatok nem müködik, mert már elég nagy Zsoltikád ehhez. Sajna jobbat nem találtam ki.
továbbra is élvezettel tapsolgat magának, vagy ha kérjük akkor nekünk. És a szókincse is bövül, idáig kizárólag Bábábá-t hajkurászta mindenre, most már mindeféle halandzsa hang és szótag kijön , meg berreg ö is hangosan, sikitozik és kacak sokat egész nap.És most már magától játsza a kukucs játékot, ha bemászik a függöny mögé, leül, és kezével hol eltakarja magát a függönnyel, hol kikukucskál és vigyorog ránk, persze ilyenkor mondani kell neki,hogy KUKUCS! És most már nagyon ügyesen figyel ha állásból akar leülni, nem tottyan véletlenszerüen, hanem szépen ereszkedik, és egyszer csak már ül is. Bár még azért igy is figyelni kell, mert akad koppanás, de sokkal kevesebb, mint egy hónapja

2004.04.19 17:01

2004.04.19 18:49
(Kép mellékelve) Úgy szeretnék már én is egy éjszakát végig aludni! Vagy mondjuk 5-6 óra egyben. Nekem mindenki azt mondja, hogy szoktassam le, hogy éjszaka ne egyen, de hát egyáltalán nincs szívem ilyen dolgot művelni; Gabi szerintem hagyjátok egy kicsit nyüglődni, persze nem sírni, néha Laca is panaszkodik, fetreng, mire megtalálja a pozícióját az alváshoz.
(De azért néha elérzékenyülök, hogy már nem lesz soha többet olyan picike)
(Legalábbis a férjemnek.) 
2004.04.19 19:23
) 2004.04.19 19:39
Megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok.
2004.04.19 19:44
A HA-ban módosítva vannak, az mehet.
Zsoma gurul össze-vissza a lakásban, és mióta vasat kap, megint hízik rendesen
2004.04.19 20:50
2004.04.19 20:58
Most a férjem felvetette, hogy vegyünk egyet, ugyanis nem drágák, és finomakat süthetnénk vele
Mi is hintáztatjuk Zsoltikát, de úgy, hogy a pihenőszékét fogjuk meg kétoldalról. Nagyon szereti, de elég fárasztó (mármint nekünk).
Ma egyébként beraktuk a kiságyba fél9-kor, szopi után, de azon nyomban felült, dumált, mászkált a kiságyban. Most is itt huncutkodik nekünk, és bár álmos, egyenlőre nem tud elaludni. 2004.04.19 21:15
Juhéjj!
Ülni még nem tud önállóan, mintha az nem is érdekelné. Az alsó két foga régebbóta kinn van, most bújt ki a jobb felső. Mindenféle saját szavai vannak, de amit én a legjobban szeretek, az természetesen a mammmammmammma.
2004.04.19 21:18
nemreg meg annak orultem (9hetesen)hogy eloszor kacagott a fiam ,majd annak hogy megfordult es igy sorolhatnam tovabb hogy mennyi oromet es boldogsagot is hozott a fiam az eletemben,minden nehezseg ellenere is.Gondolom ezzel ti is igy vagytok.
a multkor olyan hisztit levagott hogy nem kostoltattam meg vele a zoldhagymat.rendesen nyitotta a szajat utana.nem hittem a szememnek.Az en poharambol megissza a gyumolcsleveket de csak olyan kis piciket,az o poharabol nem kell neki.A vizet vagy a teat meg csak a cumisuvegbol issza.Ki erti ezt?Lehet hogy valogatos lesz a kicsikem.Erdekes hogy pl azt amit szeret (legalabb is ugy tunik pl;gyumi)azt egyik nap eszi mar masik alkalommal fintorog,nem kell neki.nem ertem miert megy ez ilyen nehezen nekunk,de azert latom hogy nem vagyok egyedul ebben.Az en fiam az utobbi napokban egyben alszik 5 orat vagy akar 6-ot is nalunk ez haladas mivel eddig 3-4 oras ebredesei voltak.6hosan meg 2-3 orankent ebredt.De sajnos a cicim nincs hozza szokva,minden nap en hamarabb fel kell keljek es le kell fejjek belole mert 5 ora utan mar olyan csomos es faj is.Remelem megszokja majd a cicim is. 2004.04.19 21:20
aranyosak vagytok, nagyon jólesett, tényleg nagy öröm ez nekem hogy végre Bence is beindult
Mekkora haja van, a lányok odáig lesznek érte pár év múlva! Jó pasi nagyon
Guruló Zsomáról nincs újabb kép profilból? Már rég láttuk.
A kukucs is tetszik, ezt Bence is nagyon imádja, ő a pelenkát rántja le az arcáról ha rátesszük és hatalmasakat kacag hozzá
, a berregős kép a legjobb, de a ruhák is klasszak, nagyon ügyik vagytok!
Dávidról is rég láttunk már képet, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá is!
de ezt akartuk, nem? Most jövök rá én is hogy most már Bencét én sem hagyhatom ott pl. az ágyon egyedül. Bár én azért elég sokáig megtehettem ezt szóval inkább nem is panaszkodom
Bár mi ma is csak az erkélyen voltunk, plusz estefelé a boltban, de oda csak kézben vittük Bencust. Egyszerűen annyi a dolgom itthon hogy csak akkor tudom csinálni ha Bence alszik. De majd megbeszéljük, jó?
szétnyomkodtam a két ujjam között és leszopogatta az ujjamról. Neki láthatóan tetszett a dolog, bár mérhető mennyiséget nem evett belőle, mert megőszültem volna mire úgy megeszi, és közben engem a frász kerülgetett. Valaki írta a nyers sárgarépát, na én azt tutira nem mernék adni, félek hogy véletlenül letörne belőle egy darabot és megfulladna. Az almát is ha odatesszük a szájához, tetszik neki, szívogatja (szívogatná, de a galád anyja elveszi) rosszul vagyok tőle hogy leszippant egy nagyobb darabot és leszalad a torkán
Hogy kell ezt csinálni?
Akkor minden okés ha ott ülök mellette a szőnyegén, szépen eljátszik, de amint kijövök már ordít. És annyira belelovalja magát hogy már öklendezett is. Próbáltam egy kicsit várni, de 2 perc után jött az öklendezés, és amúgy sem bírtam volna tovább hallgatni. De ha meg mindig felkapom akkor totál eléri hogy kis sírás, anya jön, és felvesz. Én meg totál kikészülök. Nekem ez tényleg új, mert eddig alig hallottuk a hangját, viszont most úgy érzem hogy kamatostul bepótolja
Ötletek??? 2004.04.19 21:51
Így:
2004.04.19 21:57
2004.04.19 22:31
). Én már annak is örülnék, ha három óránként ébredne, mint újkorában.
Arra már nem is emlékszem, hogy milyen 6 órát egyben aludni.
Az altatásos kártyádon írtak lehet, hogy egyeseknél beváltak, nálunk már Gabi két hetes korától szó sem lehetett ilyesmiről, ha nem aludt, amikor letettük, akkor egyből kipattant a szeme. Most meg már le sem tudom tenni nap közben sem, ha véletlenül elalszik cicin, mert azonnal felébred, amikor felállok. Tapsi-hapsi.
Kukucskálás.
Patentost a tesóm a Corvinban talált, egy patentot csinálna 150 forintért, kész rablás.
De jó nektek, így már nem kell a nagyiékhoz babakocsit vinnetek, amikor mentek.
Holnap megyek is a Röltexbe.
A dühöt sem árt levezetni.
Reméljük, Levi nem szenvedi meg a többit. Ez a kép! Levi igazán nagy nőcsábász lesz, még ha nem is akarja, hullanak majd a lába elé a nők.
Elképesztő, hogy a fiúknak több haja van, mint a lányoknak, ez nem ér! Mammammamma.
Az én családom is a X. kerületben lakik, te hol, a Köki környékén? Én is reménykedem ilyenekben, hogy találok majd félállást, amikor már dolgozni akarok, de közben mindenhol azt látom, hogy nem könnyű. Szerencsére addig még van idő, nálunk is beleszól ugyanis a kistesó(k).
2004.04.20 07:29
Az utsó kép is nagyon jó, Zsoma nem is vékony a vashiánya ellenére sem, Gabi sokkal vékonyabb nála (persze, tudom, hogy ő lány, és vigyáz a vonalaira
). 2004.04.20 07:53
2004.04.20 07:54
2004.04.20 08:37
2004.04.20 08:58
2004.04.20 09:14
2004.04.20 09:31
Nagyon megtetszett az ötlet, és már úgy várom, hogy itthon sütött kenyeret ehessünk
A férjem ma még egyszer megnézi a választékot, aztán eldöntjük, hogy milyet vegyünk.
Szóval lehet, hogy tényleg jön már a fogacska. Nálunk a hűtőrágóka jött be, ha azt megkapta Zsotlika, néhány percig enyhítette a fájdalmát. Aztán újra le kellett hűteni a rágókát. Esetleg próbáld ki, hátha... Egyébként szopizik Bence? Nálunk ugyanis a cicit sem fogadta el Zsoltika jó sokáig

Mail-ben megbeszéljük
Viszont a banánt én sokszor csak villával nyomom össze, és teljesen jó lesz! Kenyeret és babapiskótát egyenlőre nem adok neki, a dokinéni sem javasolta, mert liszt, tojás van benne.
Amikor Zsoltikának főzeléket, gyümit adok, sokszor bekapja az ujját a szájába. Ez miért lehet? Amúgy nem lenne gond, csak jó maszatos szegénykém, és mindent összeken
A kanalat is folyton kicsavarja a kezemből, aztán meg eldobja
A tányérkáját is mindig meg akarja kaparintani, jól belemászik a kis kezével. Megy a nagy tunkolás
Viszont ha adok neki egy másik, tiszta kanalat, akkor azt kapja be a szájába, én meg a kajával már nem tudok hozzáférni. Ötletek? Előre is köszi

2004.04.20 09:33
).
2004.04.20 09:40
Tényleg jó a kenyérsütő, mi fél éve már nem is veszünk egyáltalán kenyeret. Mi rozsos-magosat szoktunk csinálni, az magában is olyan fini, hogy nem kell rá felvágott (amit egy ideje alig eszünk a millió E betű miatt). Az alvásnál nálunk az a szerencse, hogy Gabi nagy komfortszopizó, ezért akkor is nyammog a cicin, ha már nem eszik, sőt, alig engedi el.
Így könnyű altatni, nem tudom, hogy nektek mi válna be. A kajálás közbeni ujjbekapás, kanálelmarás, stb. nálunk is megy, szerintem egyszerűenk tetszik nekik az új élmény, és minden érzékszervükkel meg akarják tapasztalni. Ötletem nincs arra, hogy hogyan lehetne a maszatolást csökkenteni, nálunk is katasztrófasúlytotta terület a konyha hozzátápi után.
Kenyeret, ilyesmit mi sem adunk Gabinak, a védőnő is ellenzi, meg már eleve is később akartam előzetes olvasmányaim alapján.
2004.04.20 10:16
de azért kibírom valahogy
) csak a későbbiekre nézve kérdeztem.
Ő is ugyanezt csinálja kaja közben, bár én kicselezem és olyan gyorsan juttatom a szájába a kanlat, ráadásul fentről indítva hogy nincs ideje kicsavarni a kezemből
másik kanalat is próbáltam már a kezébe adni, de így még nehezebbé vált a dolog, sőt az nem is annyira érdekli, csak az ami nálam van

Gyereket fejjel lefelé lógatni
még az olvasásba is beleborzongtam, remélem soha nem lesz erre szükség! Látod, én ilyen paramami vagyok!
Nagyon ügyi már ő is! A merülés is biztos menni fog, ne izgulj!

és nagyon-nagyon hasonlítanak egymásra. Zsoma jó kis vasgyúró, ő is olyan kis nyomkodnivaló baba
Egyébként szinte ugyanolyan ütemben gyarapodik Bencével, ő is most kb. 7,30 lehet (mi 2150ről indultunk, vagyis inkább 2110ről mikor hazahoztuk), talán a héten eljutunk a védőnőhöz lemérni. Bár ő hosszra már 73 cm, de ő is olyan kis husika
Barni nagyon szép baba, hihetetlen szép kék szeme van neki is, mint Gabi Zsoltikájának
2004.04.20 11:51
Írj magatokról, nagyon régen nem hallottunk rólatok.
2004.04.20 13:10
2004.04.20 16:54
2004.04.20 17:18

2004.04.20 19:59
Tátott szájjal nézelödik,annyira lenyügözi a sok látnivaló. Sikerült apukámnak ajándékot is venni, készitek neki egy kis csomgot,most lesz a 60 szülinapja!!(nálunk ez nagyon nagy szó, már 8 éve nagyon súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, hullámvölgyekkel, de most már biztatóan jól van!)
Már csak egy képecske hiányzik, hogy azonositani tudjuk
Én már csak arra lennék kiváncsi,hogy ha elaludt a hintában, ki tudod venni úgy,hogy ne ébredjen fel?
Nagyon aranyos még mindig nem tudok betelni ezekkel a fürtökkel!
Na, lesz majd gondod a lányokkal, az már biztos.
El is határoztam, idén még egy halommal fogok elduggatni, aztán jövöre én küldök nektek ilyen fényképet
), mostanra tökéletes a technikája, szépen majszol egy darabot belöle, és utána szabályosan forgatja a szájában, rágja, mint akinek 32 foga van
Azt hiszem ez erre remek gyakorlat,hogyan kell megtanulni rágni
Aztán remélem "könnyen emészti" az olvasottakat
,pont a lényegröl maradtunk le. Aztán a belvárosban olyan tombolás volt, mint szilveszterkor, rengeteg ember az utcákon, szerintem mindenki ezt a meccset nézte.
Köszönjük és egyben boldog névnapot Emmának!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint