A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

MeseKép
Aranyos vagyKép Én is aggódtam eleget a 12. hétig de ott eldöntöttem, hogy kikapcsolom a külfilág negativ infoit a fejemből mert olyan boldogan vártam elötte, hogy terhes legyek és mikor kiderült, hogy hétről hétre más látszik az UH-n hát beláttam, hogy igy nem lehet nyugiban végigjárni ezt a 8-9 hónapotKépMost egész álló nap beszélgetek a babákkal (más nincs is a közelemben)és jól megvagyunkKép A mocorgást már én is alig vártam és egyenlőre még nagyon apró kis finom mozdulatokat meg inkább vizáramlást, rezgéseket érzek odabentrőlKépKép Nagyon kis drágákKép
Látom tényleg csak egy nap van köztünkKép Ha időd lesz mérd le légyszi a pocidat mert nagyon érdekel, hogy mi a különbség egy ill.két babuci közöttKép Én nem gondolkodom a nemükön és igazán nem veszem 100 százaléknak az a Fiúcska megjegyzést sem, hisz hallottunk már olyanról, hogy valaki biztosan tudta, hogy milyen nemű babája lesz, bele is élte magát és utána más lettKép Nekem teljesen mindegy mit kapok ajándékba, lényeg, hogy egészségesek legyenekKépKép
BuborékKép
Gratula, hogy előástad a kiskönyvedetKép

Puszi: Doris 18+3
doris

Lányok, most jöttem az UH-ról, és minden rendben! Az AFP eredményem is jó lett. A poci dolgot megemlítettem, de azt felelte a doki, hogy valószínű bélmozgás probléma, vagy rosszul fekvés, vagy valami hasonló lehetett. Most megnyugodtam.

Kisbuksi! Én is nagyon hosszú időnek tartom két UH közötti időszakot. Ebben majd az fog segíteni, ha érezzük a baba mozgását. Én tegnap éreztem valami furcsa, de még meg nem határozható dolgot. Lehet, hogy ez már a babuka volt?

Doris! Nagyon irigyellek, hogy egész nap beszélgetni tudsz a babáddal. Biztos nagyon jót tesz Neked is és a babádnak is.

Nelli
nelli2

Sziasztok lányok!

Doris!
Az Afp eredményért mindenképpen be kell menni mindenféle értesítés nélkül, ezt kell vinni az Uh-ra. Nem tudom hogy ezzel hogy állsz. Amúgy meg igen mindenféle értesítés nélkül kell menni a 26. héten újabb vércukorra. Bár ha valami gondod vagy kérdésed van időközben is bemehetsz akkor a terhesgondozás dobozba kell tenned a kiskönyved. Szerintem ha eltudsz érdemes bemmeni ha más nem egy súly meg vérnyomásmérésre, főleg ha gondod volt vele. Tényleg kiderült már mitől volt ez a vérnyomáskülönbség? Még ilyet nem is hallottam hogy ilyen nagyarányú különbség legyen a két karon. Nekem is volt már de kb 10-es eltérés.

Buborék!
Jó hogy meglett a kiskönyved! Én is így szoktam jól elteszem hogy majd meglegyen, aztán elfelejtem a tuti rejtekhelyet.

Nelli!
Örülök hogy rendben vagy. Akkor most jöhet az Uh.

Kisbuksi!
Én még most félidősen is állandóan kómás vagyok, sokszor alig várom hogy a gyerkőc délután elaludjon, dőlök el én is. Azt hittem három hónap után majd elmúlik, de nekem nem. Kicsit bosszant is mert olyankor tudnék egy csomó dolgot csinálni, de az álmosság legyőz.

Lányok! Szerintem itt baba lesz nemsokára. Tündimamami, Pocóka már régen irtak! Szorítunk nektek!
Nicki
20+4
Nicki

NelliKép
Remélem sikerült megnyugodnod, igy hogy voltatok orvosnálKép Igen, tényleg jó, hogy tudok Velük társalogniKép
NickiKép
Köszi az infot. Akkor ha otthon leszünk feltétlenül útba ejtem a terhesgondozót. És ha leletért megyek akkor hová kell tennem a kiskönyvemet? Van olyan fakk, hogy lelet átvétel? Vagy akkor is csak a terhesgondozás dobozkát használjam? Semmi nem derült ki a vérnyomásommal kapcsolatban. Én arra gyanakszom, hogy pont elötte két nappal szúrták meg a jobb karomat két helyen a terheléses cukor meg az AFP miatt és szerintem ott a vénák el lehettek szűkülve. A bal kezemen amit nem szúrtak a szokásos alacsony vérnyomást mérték a jobb kezemen pedig jóval magasabbat. Két nappal később felhivtak, hogy a rákövetkező héten kijön a védőnő házhoz és megméri a vérnyomásom. Mondtam, hogy nem leszek otthon, de ha gondolja szivesen besétálok még aznap és megmérhetjük újra de mivel nem volt védőnői rendelés ezét nem mehettem.... Na nem lehet olyan nagy a bajKép Ne bosszantson, hogy fáradékony vagyKép Ha módod van inkább pihenj Te isKép

Puszi: Doris
doris

Kedves Doris!

Nálunk apai ágon generációnként jut egy-egy iker,de ezért nem hittem volna ,hogy pont mi leszünk ilyen szerencsések. Lelkileg azért kellett néhány nap ,amíg feldolgoztuk,az első UH-n még nem látszott,hogy ketten vannak. Teljesen jó "kapcsolatot"alakítottam ki vele,aztán amikor ez hirtelen kettőre módosult, az nem volt egyszerű pillanat. A videon a felvétel végig rázkódik,mert csak sírtunk-nevettünk egyfolytában a párommal. Kb. két-három nap kellett,mire újra normális,világ legboldogabb kismamája lettem. Ez persze nem azt jelenti,hogy egy percig is kételkedtün k volna abban,hogy ez nagyszerű dolog,csak annyi aggály,kérdés merült fel hirtelen. A lányok a topikon sokat segítettek!

Mindenki!

Jó hallani,hogy más is aggodalmaskodik az UH-k között,és az tényleg jó lesz,ha már mozognak!

Buborék!

Én mindig mindent elhagyok,de mindig azzal vigasztalom magam,hogy valahol a nagyvilágban elveszettnek hitt tárgyaim is megvannak. Azért örülök,hogy meglett a könyvecskéd!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!Kép

Látszik,hogy hétfő van,jó nagy lett a pörgésKép

Doris!KépLemértem a pocakomat,de nem tudtam eldönteni,hogy 94cm,vagy inkább 95cmKépA kettő között vholKépMost nem nőtt olyan hirtelen a múlt héten,vagy előtte mértem,és kb.ugyanennyit mértem akkor is.Te hol tartasz?KépA Nicki jól írta,hogy az AFP leletedért mindenképpen bekell menned,de utána szokták csinálni az UH-t.Neked ez most,hogy lesz? Amúgy van egy doboz,arra van írva,hogy leletkiadás.Tehát ha csak leletért mész,akkor elég odabedobnod a könyvedet,és várnod,hogy kiadják az eredményt.Szerencsére(tapasztalataim szerint) ez gyorsan szokott menniKép

Buborék!KépTök jó,hogy meglett a kiskönyved,így nem kell újra csináltatnodKépAkkor most tényleg örülhetszKép

Nelli!KépÖrülök,hogy minden rendben van veled,veletek!KépSzerintem most már a babácskádat érzed,ha még nem is erőteljes rúgásokat,mocorgást,de ez már ő lehetett odabenntrőlKép

A fáradság úgy látszik közöttünk népbetegésg,nálam is ugyanez a szituKépÁllandóan ásítozom,aludnék egy csomót,de éjszaka meg hülyén alszom,állandóan forgólodom,napközben meg olyan nyomi vagyok.
Ma voltam az érsebésznél.Hát csajok!Kicsit csalódott voltamKépMegsem ismertem a dokinőt,tökre levolt fogyva,odamentem reggel háromnegyed 8-ra,fél11-kor hívott be,de fél 10-kor kezdte a rendelését(8 helyett9KépA gyerköceim játszótérnek nézték az épületet,már sík ideg voltam.Bekerültem hozzá nagy nehezen.Mondta,hogy ezek a csúnya erek a szoptatás után majd visszahúzódnak,ezek most tuti a terhességtől jöttek elő.Használhatom a gumiharisnyát,de csodát ne várjak tőle.Nem érdemes kenegetnem a lábamat,ez a terhesség alatt javulni nem fog,inkább csak romlani.Várjam meg amíg befejezem a terhességet,majd a szoptatást,aztán ha nem vagyok megelégedve a lábaimmal utána sem,menjek és megműti.Ennyi.Szóval most nem voltam vele kibékülve,megsem ismert,meglepődött,hogy ő már műtött engem,stb...Na mind1,egyenlőre akkor nem csinálok mást,csak gyógyítgatom magam azzal,hogy felrakom a plafonig a lábaimat,ha nagyon fáj befáslizom,és majd szoptatás után meglátom,hogy mire jutottam.
Na csajok,megyek ledőlök,mert elég hossz nap van mögöttem,és még nincsen végeKépMa voltam a Praktikerben tapétát vásárolni,ott is jó sokat kellett várni,mért kell mindig,(majdnem)mindehol várni?Kép
Na bocsi ha nagyon panaszos lettem a végéreKépJa!És még hányingerem is vanKépKépKép
Rita
19+5
rita01

Rita! A fáradtsággal én se vagyok másképp. Én is rosszul alszom, nappal pedig alig bírom végig csinálni a dolgokat, pedig nekem még keményen kell dolgoznom.
Én is bízom benne, hogy már a babukám jelez, de ma még nem volt semmi. Tudom, hogy még a kezdetekkor nem minden nap lehet érezni.

Nelli
nelli2

KisbuksiKép
Ha megnyugtat a tudat akkor elárulom, hogy bármennyire is számithattunk mi az Ikrekre, mégis meglepő volt, mikor kiderült, hogy mégsem halt meg az egyik baba, hanem él. Igaz, kicsit más volt a szitu, mert az ember boldogságot érzett és reményt, hogy jaj, akkor tényleg ne haljon mármeg, ha igy kibirta a megpróbáltatásokat, de a kételyek, kérdések, félelmek előtörtekKép Még most is rengeteg a kérdés melyek csak a szülés után kerülnek megválaszolásraKép Aggódom főként azért, hogy egészségben ki tudjam Őket hordani de most már teljesen nyugodt a lelkemKépKép Azért idő kell mire feldolgozza ezt az emberKépKép
RitaKép
Mi is mértük tegnap: 93-94 cm között vanKép Eddig 5 kg.-ot hiztam, most vagyok 65 kg. Ez nagyon soknak számit igy az 5. hónap közepén? Csak azért kérdem mert a védőnő szerint sok...én viszont még sosem voltam ikerterhes, igy fogalmam sincs mi a normális????KépKöszi a leletkiadásra vonatkozó infot. Akkor a szabink második hetén elmegyek és elkérem a leletet aztán rákövetkező hétre már van UH időpontom (aug.04-re). Akkor találkozom a nőgyógyászommalKép A fáradság pont úgy van nálam is mint NálatokKép Éjjszaka nem igazán találom a helyem és folyton olyan érzésem van, hogy hiába fekszem egyik, vagy másik oldalamra valamelyik babát nyomkorászom... Remélem csak az aggodalom beszél belőlemKép
NelliKép
Meddig dolgozol még? Rád férne már a pihiKép Hiztál már valamennyit?

doris

Sziasztok,

mi még nem babázunk :-((
Minden rendben, de nagyon bevizesedett már a lábam, a kezem. Már jó lenne a kezemben tartani ezt a csöppséget. Doki szerint most már bármikor jöhet. Ez azért bíztató :-))

Jelentkezem, ha van valami...
Pocóka
Pocóka

Sziasztok lányok!
Csak rohamtempóban irok, futok anyukám után,megint talált valami csinálnivalót, megyek "társalkodni " vele. (szerencsére a munkából már tényleg nem sokat kell csinálnom)

Én is jól vagyok, egész furcsa,hogy pont úgy vagyok,mint már hetek óta...Na, nem hiányzik semmiféle fájás vagy valami, de elméletileg most már akármikor lehetne ugye...A lábam vizesedik, az utolsó hónapra csak megadta magát, de szerencsére semmi komoly, és nem is fáj. A fáradsággal is jól állok, ebédután szinte mindig alszok egyet, tegnap 3-tól 3/4 5-ig sikerült beájulnom, folyt a viz rólam, olyan jót aludtam.Kép

Nyuszimanó, én teljesen megértelek,hogy várod anyukádat, én is naaaaagyon-naaaaaagyon vártam. Ő már volt itt tavaly (apukámmal), na akkor körbejártuk fél Nyugat-Kanadát, rengeteget kirándultunk együtt. IGy most kicsit nyugodtabb a lelkem is, hogy idén nem tudunk eljárni sehová messzire, mert már nagyon a vége felé vagyok. Tetszik neki minden, csak ne lenne olyan messzire Magyarországtól.Kép

Drukk az élbolynak, hajráá lányok-hajrááá babaák!Kép

Barbi
36+6

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Lányok!

Hát én is elég fáradt vagyok mostanában, úgy egy hete érzem. Én ugyan itthon vagyok a 11. héttől, eddig nem nagyon unatkoztam, talán most jön ki rajtam. A délelőtt lassan eltelik, ebédelek, utána nagyon kívánom hogy alhassak egyet, mondjuk négyigKép Pedig jó lenne nem ellustulni, mert már most izgulok attól, hogy hogy fogom bírni a baba mellett a 3óránkénti felkelést. Iszonyatosan nagy az alvásigényem normál állapotban is, nemhogy terhesen. Bár annyira várom már a picurkánkat, hogy szerintem nem fog érdekelni (egy darabig legalábbis) ha fel kell hozzá kelniKép

Doris!
Én úgy gondolom, hogy mikor az ember babát ( a Te esetedben babaákatKép) vár, az nehogy már számolja a kilókat. Nem azt mondom hogy annyit hízhatsza mennyi csak jön, mert azért egy normál szintig az ember azért odafigyel, de amit megkívánsz, azt miért ne ehetnéd meg? A szülés után a nagyobb része úgyis lemegy, a többi meg majd apránként.
És ikerterhesség esetén az 5. hónapban sok lenne 5 kiló?! Kíváncsi lennék a védőnőre, hogy ő mennyit hízna... Imádom az ilyen védőnőketKép
Nekem azt mondta (29+4 hetes vagyok 8 kilót híztam) hogy ne aggódjak, egyek mindent amit szeretnék, majd lemegy. És eszem is, igaz a legtöbb tényleg csak a hasamra ment, max. 2 kiló a fenekemre, combomra, de majd tornázom. EgyszerKép
Szóval ne törődj vele, szerintem nem sok!KépKép

Cory!
Szerintem is mondj egy napot meg egy időpontot, aztán döntünk hogy kinek jó!
Nekem egyébként bármikor jó, alkalmazkodom mindenkihez. (Talán a kedd kivételével, mert akkor tornára járok, de akár ki is hagyhatomKép)

Pocóka, Tündimami, Barbi!
Akkor mindent bele,reméljük nemsokára kapjuk a híreket a babákról! KépKép

Üdv mindenkinek:
Vera (29+4)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van, senkinek nincs komolyabb gondja.
Én a 21. hétben járok most, de a fáradságom nekem sem múlt el, ha sikerül, igyekszem minden nap délután aludni egy kicsit. Előfordult már az is, hogy lefeküdtem a gyerekeimmel, hogy majd elaltatom őket, aztán én elaludtam, ők meg szép csendben játszottak, hogy ne ébresszenek fel engem.
Jövő héten hétfőn megyek ultrahangra, de már be vagyok sózva, szerintem mindannyiunkat megnyugtat, ha látjuk a babánkat, hogy minden rendben van. Bár az enyém már minden nap aktív mocorgással jelzi, hogy köszöni jól van.
Idáig szépen visszafogtam magam, hogy ne hízzak sokat, mert terhesség előtt is volt rajtam néhány kiló felesleg, de most olyan evős korszakom van, hogy nem is igaz. Mondtam a férjemnek, hogy veszek egy időzítőt a hűtőszekrény ajtajára, hogy csak négy óránként nyíljon ki Kép Lehet, hogy a vas csinál ilyen étvágyat, vagy nektek is van/volt ilyen evős korszakotok?
Drukkolok a szülés előtt álló anyukáknak, babucik tessék kijönni!

Timi
johitimi

PocókaKép
Nagyon drukkolok és várom az infókatKép
BarbiKép
Jó, hogy ilyen jól vagytokKép
VeraKép
Köszi a véleményedKépA védőnő azt sokallta, hogy ebből az 5 kg-ból egy hónap alatt szedtem fel 2 kg-ot. A 12-16. hétig 2 kg-ot hiztam és állitólag csak másfelet szabadna...Kép Nem nassolok, nem kivánok semmi külit de a normális ételeket igen és azt meg is eszemKép
TimiKép
Nekem a 6. héttől úgy a 14. hétig volt farkaséhinségem. Nem ettem egyszerre sokat, de gyakran keveseketKép

doris

Szerbusztok!

Végre megtaláltam ezt a topicot!
A "ma megint megjött..."-ben kezdtem, és ott mindíg ez volt a szlogen: "hamarosan a friss topicban...". Aztán most találtam egy ilyet és ott írták, hogy itt az elején van az igazi. Hát most itt vagyok. :-))) Kicsit megkésve ugyan, mert most már 15 hetes vagyok, de látom vannak itt "idősebbek is". Talán nem is lett volna jó előbb idejönnöm, mert elég sok problémám volt, mert véreztünk, és kiújult a pajzsmirigy túlműködésem is, de most jobb a közérzetem és bizakodróbb vagyok. Már a szoptatós topicra is fel mertem menni, hogy megnézzem mi van ott. :-))) az étvágyam az nekem is kitünő, sőt éjjelente sokszor fel kell kelnem enni, meg persze pisilni... , s ettől aztán nappal eléggé kimerült vagyok, és sokat alszom is... De azt mondják ez az éhségérzet majd idővel elmúlik... Vagy nem?...
Minden esetre örülök, hogy megtaláltam ezt a helyet. :-))
LOLA

Szia Lola!

Nekem is pajzsmirigy túlműködésem volt, de két évvel ezelőtt megműtöttek és azóta hál istennek helyreállt a dolog. Azért most is kell járnom ellenőrzésre, kb. másfél hónap múlva kell mennem vérvételre. Neked is járnod kell?
Éjszaka is eszel? Jó ég, ha én éjjel is ennék, szerintem egy-két hét múlva nem férnék be az ajtón Kép

Timi
johitimi

LolaKép
Üdvözöllek itt köztünk és nagyon boldog babavárást kivánok NektekKép Nem tudom mennyire emlékszel még rám, de én is "ma megint megjött"-ös voltamKép Az éhinség hidd el meg fog szünni. Nekem kb.a 16. hétig tartottKép

doris

Lola! Üdv közöttünk! Boldog babavárást kívánok!

Doris! Ne aggódj, én is már 4-5 kg-ot híztam. Igaz, hogy alacsony súlyról indultam a magasságomhoz képest, de akkor se kevés. Én is megeszek mindent, amit megkívánok. Valószínű a baba is kívánka ezeket, mert engem most ő szabályoz. Előtte alig bírtam enni, de most ugyan egyszerre keveset, de azt sokszor teszem.
Egyébként szeptemberig dolgozom. Közben lesz 1 hét szabi 28-tól.

Úgy néz ki, hogy már nem fáj a hasam alja. Viszont szinte semmit nem aludtam egész éjjel, így most nagyon ki vagyok. Utálok már bejárni. Lányok, akik azt mesélitek, hogy mennyit alusztok napközben, már mind otthon vagytok? Nagyon irigyellek Benneteket.

Nelli
nelli2

Nelli!

Én is pont arra gondoltam,mennyire jó lenne egy kis délutáni szunya. Pont besütne egy kicsit a nap az ablakon,épp csak hogy melegítse a pocakom... Jó lesz már nem dolgozni egyszer!

Lola!

Irgum-burgum,Te is előttem leszel a táblázatban?! Üdv Neked és jó pocakosodást!

Doris!

Nekem is a babák kihordása a legnagyobb aggodalmam,február 9-re vagyunk kiírva,de a doki szerint ugye akár az is előfordulhat,hogy nem lesz kedvük megvárni a 2004-et. Azért én nagyon szeretném,és minden nap mesélek nekik arról,milyen csodás lesz a jövő év,hátha lesz kedvük megvárni:-) Szeptembertől fogunk járni Raffai-féle kapcsolatanalízisre,mióta tudom,hogy ikrek,ennek még nagyobb jelentőséget tulajdonítok. A másik nagy félelmem itt az elején,hogy valamelyiküknek bármi baja lehet. Én is azt gondolom,ha már ketten lettek,akkor tényleg szülessenek meg szépen egészségesen mindketten. És még a szakirodalom is annyi rémtörténetet tartalmaz az ikrekkel kapcsolatban, hogy a környezet egyszerűbb egyedeiről,és a "néphiedelmekről" ne is beszéljünk!

Zsizsa!

Csak most néztem a táblázatban,Te már milyen "előrehaladott" állapotban vagy! Mármint hogy ez tök jó,csak nem így "képzeltelek" :-)

Képzeljétek! M kitaláltam,hogy egy elasztikus anyagból készült ruhában jövök dolgozni. A páromat teljesen kiborítottam,mire sikerült meggyőznie,hogy nem kövérnek látszom,csak állapotosnak,a kismama melltartó nem látszik ki, a lábam még nem hízott,stb. Ennek ellenére teljesen hülyén éreztem magam. A hasam pont úgy néz ki,mint egy nagyobb karácsonyi dőzs után,és így pont még nem lehet eldönteni mitől is nagyobb a kelleténél. Egész úton próbáltam nagyon kismamásra venni a figurát,azért mégis hülye szitu volt. Itt az irodában persze már mindenki tudja,úgyhogy feszítek a pocakommal:-)

Kisbuksi
10+1
kisbuksi

Sziasztok

Kicsit eltűntem, sok a meló. Majd igyekszem visszaolvasni.
Tegnap voltam terhesgondozáson, találkoztam a körzeti nőgyógyival, fel voltam készülve mindenre, mert állítólag tőle időnként sírógörccsal jönnek ki a kismamik. Szerencsére teljesen normális volt. Kép

Velem semmi különös, pocakosodom, többen rácsodálkoznak mekkora már Kép. Most jött meg a toxoplazma eredményem, és még nem estem át rajta , pedig reméltem Kép. Gyerekkoromban volt otthon cicáink, valószínűleg nem voltak fertőzöttek

Gigi 13+1
gigi1

Sziasztok

Kicsit eltűntem, sok a meló. Majd igyekszem visszaolvasni.
Tegnap voltam terhesgondozáson, találkoztam a körzeti nőgyógyival, fel voltam készülve mindenre, mert állítólag tőle időnként sírógörccsal jönnek ki a kismamik. Szerencsére teljesen normális volt. Kép
Kaptam beutalót AFP-re is.

Velem semmi különös, pocakosodom, többen rácsodálkoznak mekkora már Kép.
Most jött meg a toxoplazma eredményem, és még nem estem át rajta, pedig reméltem Kép. Gyerekkoromban voltak otthon cicáink, valószínűleg nem voltak fertőzöttek.

Gigi 13+1
gigi1

Bocs, az előbb béna voltam. Kép
gigi1

Sziasztok!

Sehol egy újszülött kicsibaba?KépMikor lesz már megint?KépKépKép

Nelli!KépNekem is az elején alig alig mozgott a babócám,aztán napról napra ficánkolosabb lett,habár én ezeket a mozgásokat csak akkor észlelem ha pihenek.És persze akkor sem mindigKépÉn itthon vagyok a két fiacskámmal,az oviban nyáriszünet van, a nagy fiú szeptembertől sulis lesz,így szeptemberig itthon nyúzzuk egymást.Én amúgy sem dolgozom,már nem is tom mióta,még munkahelyem sincsKép

Doris!KépNem hinném,hogy összenyomnád a babócáidat,főleg nem az oldaladon való fekvéssel,emiatt ne aggodalmaskodj!KépVhogy azért csak kell aludnod,feküdnöd,nem?Kép
A pocakméreted szerintem akkor pont ideális a heteidhez számolvaKépÉn nagyon nem tudok mit hozzá szólni ehhez a hízásos dologhoz.Én is kb.5-6 kg-t híztam eddig,most vagyok 60kg.Ehhez társul a 163-165cm magasságom.Nálam szerintem ez teljesen normális.Legalábbis én nem érzem magam kövérnekKépA védőnőm szerint azért most már figyeljek oda a súlyomra,nehogy elszaladjon velem a lóKépPróbálok figyuszolni erre,de ha éhes vagyok úgyis enni fogok,különben ha nem ennék rosszullennék.Amúgy meg tök gebe a testalkatom,így szerintem rám fér,hogy hízok,mert ha nem vagyok terhes akkor nem hízok egy dekát semKépA védőnők véleménye is megoszlik erről,hogy mennyit lehet híznunk?Az enyém szerint a havi másfél,két kg az ideális hízás egy kismamánál.Szóval szerintem ha éhes vagy egyél,a babócák is ettől érzik jól magukatKép

Timi!KépEvős korszak?KépNálam ez még most is van,habár talán elkezdett csökkeni.De azért többször eszem mint egy nem terhesKépNassolgatok,gyümölcsözöm,vmit azért 1-2 óránként elcsócsálok.Ilyenkor jó a gyomromnak,ilyenkor csillapodik a hányingerem,az émelygésem.

LOLA!KépÜdv közöttünk,gratulálok a pocaklakódhoz,további kellemes pocaknövesztgetést!KépGyere gyakran közénk!Kép

KisBuksiék!KépSzorítok,hogy azért még ebben az évben ne akarjanak előbújni a babácskáid,de azért továbbra is kérd őket,hogy maradjanak még,sok idejük van megismerni a nagyvilágotKépAranyos lehet ahogy 10+1 naposan feszítesz a pocakoddal,jól megmosolyogtalak,olyan helyes volt,ahogy leírtadKép

Kicsit megnyugodtam,ahogy olvastalak benneteketKépAlvásügyileg akkor nem csak én kívánkozom napközben szundítani,hanem majdnem mindannyiunk akik tehetjük perszeKépKicsit lelkiismeret furdalásom volt,hogy ennyit,hogy lehet "dögleni"amennyit én,ráadásul emiatt lassabban haladunk a lakásfelújjítással,de most vhogy nem érdekel ez semKépHa nem pihenek eleget akkor meg minden bajom vanKép
Most viszont lassan indulok takarítgatni,aztán jön a húgom befesteni a hajamat,mert már kiborító,ha tükörbe kell néznemKép
Mindenkinek gyönyörű szép napot!
Finisben lévő kismamik!Tessék szülni,mert mi is szeretnénk feljebb kerülni a táblázatonKép
Rita
19+6(holnaptól félidős leszek,hurrá!KépKözeleg a csaszi ideje,kezdhetek félniKép
rita01

Nelli!
Vígasztaljon a tudat, hogy én is dolgozom még, nem vagy egyedül. Ami a délutáni alvást illeti, nekem is jól esne. Éjjelente is begörcsölget a pocim, és akkor csak jobbra-balra forgolódok. Sehogyan sem kényelmes. A hasamon már egyáltalán nem megy.A hátonfekvés lenne az igazi, de attól egy idő után fáj a hátam. Nem tudom mi lesz nagyobb hassal?! Úgy tervezem, hogy augusztusban kiveszem az összes szabimat (majdem 3 hét!), aztán szeptembertől tényleg elmegyek táppénzre. Így már csak pár hétig kell kibírni.
Tud valaki Borókáról? Múlt héten nem voltam, de ahogyan visszaolvastam, nem találkoztam az írásával.
Dorisék beszélgetésén felbuzdulva én is megmértem a pocim. 92 cm pár nappal a 20. hét után. Naponta többször érzem a babóka mozgását. Nagyszerű időtöltés ilyenkor a pocim bámulása. A párom 1-2 mp után megunja, de én nem. Ez már a butulás egyik fázisa?
Bogi
Névtelen

Sziasztok LányokKép
NelliKép
Köszi a kilókról irt hozzászólásodKép Mondjuk Te tényleg nagyon nagyon vékonyka voltál de ezek szerint nem vészes nálam ez az 5 kgKép
KisbuksiKép
Ahogy látom az érzéseink, aggodalmaink teljesen megeggyeznekKép A kapcsolatanalizis miatt irigykedemKép Nekem nincs erre módom, de elolvastam a "Lelki köldökzsinór" c.könyvet és nagyon érdekes voltKép Folyamatosan kommunikálok VelükKép Meg beszereztem Métneki Júlia "IKrek könyve" cimű szakirodalmát, nagyon tudom ajánlani elég reális dolgokat irKép
RitaKép
Igen, én pont a stimulálás alatt szedtem fel + 4kg-ot vagyis súlyfelesleggel indultunk a 60 kg-ról de ez tényleg nem az én hibám. Azóta 5 kg. jött fel és az szerintem sem kóros. Mondjuk jó lesz ügyelnem hogy velem se szaladjon el a lóKép
BogiKép
Akkor eddig nincs túl nagy különbség a pocink méretébenKép Mielöbbi sok-sok pihit kivánok Nektek isKép

doris

Sziasztok Lányok!

Olvasgatlak Benneteket, de azt nézem, hogy a nagypocisok közül már nem sokan írogatnak, pedig lenne egy-két kérdésem. Látom Rita, meg Barbi szokott irogatni, de a többiek szülnek, vagy nem adnak hírt magukról... Kép

Remélem Pocóka, Tündimami és Andi is a boldog babázók táborában van már Kép

Lányok olvasom az alvás, evés, pocaknagyság témát Kép

Álmosság nekem csak az elején volt, aztán jött egy 2-3 hónapos pörgés, majd most tört rám a "majd elalszom ülve-állva" korszak, szóval nekem ez a tapasztalatom.
Szerintem étvágyilag 7-8 hónap volt a legkritikusabb, egyébként a vége felé már úgysem bírsz sokat enni nyom a babó.

Ahhoz képest, hogy 35. hetes várandós vagyok az én pocakom még mindig "csak" 96 cm, szóval remélem a babócám ettöl függetlenül, szép "nagy".

Kész van a gyerekszoba, ki van festve, be van rendezve, tehát egy kicsit megnyugodtam.

Össze még nem pakoltam, mert még magamnak kell vennem egyet-és mást, de azt hiszem már nem nagyon húzhatom.

Fáj a hátam, majd le szakad, estére meg a derekam szakad le, az alvás nem megy (éjjel persze) Kép szóval eléggé nyügösre vettem a figurát.

Kicsit feldobodni akartam, bocsi ha valakit mégis lenyomtam. Kép

Csütörtökön megyünk UH-ra, CTG-re, meg normál vizsgálatra, már kiváncsi vagyok.
Holnap lesz a kispapim szülinapja, szóval megyek is mert még doboz kell az ajándékának, és valami jópofa képeslapot is szeretnék neki venni. Kép

Vigyázzatok magatokra, mindenkinek szép napot.

Tündér
35
tündér

Doris!

Szerintem hasonló könyveket olvasunk! Amikor megtudtuk,hogy ikrek,másnap rohantunk megvenni a Bibliát,az Ikrek könyvét. Elég nagy szükségem volt rá,hogy megnyugodjak ,más kismamák is hasonló aggályokkal küzdenek a hír hallatán. Meg volt egymillió gyakorlati kérdésem /szoptatás,közlekedés,stb./,szóval tényleg hasznos könyv,arról nem is beszélve,hogy végigkíséri az ikrek egész életét. Ennél azonban még jobban örülök,hogy olvastad a Lelki köldökzsinórt,nálunk most ez az alapmű. Már voltam Raffainál első interjún,tényleg nagyon szimpi volt, és már nagyon várom a szeptembert. Én a legfontosabbnak azt tartom,hogy az ő kettejük /ikrek/ egymáshoz való viszonyáról "dumcsizzunk",meg ugye a minél hosszabb bentmaradásról. Az már csak egy messzi álom,hogy akár természetesen szülessenek,de nagyon szeretném. Majd ha elkezdünk járni,beszámolok! Amúgy Raffainak is ikrei vannak!
kisbuksi

Sziasztok lányok!
Szerintem még mindig jobb az az eset, amikor valaki eszik (és érzi is, hogy többet eszik, mint a terhesség elôtt), mint az aki semmivel nem eszik többet és mégis hízik. Mert én ebbe a kategóriába tartozom. Nem eszem többet, mint régen és mégis futnak a kilók rám (állítólag nem látszik, de a mérleg nem hazudik). A reggeli általában egy joghurt és egy müzliszelet, az ebéd az rendes, tehát egy szelet hús valami körettel vagy csak salátával, délután, ha megéhezem akkor gyümölcs vagy joghurt, ha édességet kívánok akkor müzli szelet vagy fekete csoki és vacsora a párommal (változó, de nem szoktunk egy fél disznót megenni). Szóval ennyi. Hetente 3x-szor szobabiciklizem vagy kismama tornázom (mikor mihez van kedvem).
Lehet, hogy ez sok? Mármint a kaja. Nem tudom, én így ettem régen is és most is.
Mindenkinek szép napot és jó gömbölyödést.
Buborék 24+6
Buborek

Buborék! Egyáltalán nem sok, amit eszel. Én ennél sokkal többet, és kalória dúsabb ételeket eszem. Ha nem látszik, ne törödj vele (ha látszik se).
Ami jól esik, meg kell enni, természetesen zabálni csak úgy, ha kell ha nem, nem szükséges.

Nelli
nelli2

Sziasztok :o)

Ti itt kajáról beszéltek, az én hasamat meg itt feszíti egy jó adag dinnye :oP Kép Kép
Szerintem is annyit egyetek, amennyi jól esik! Ha előtte normális volt a súlyod, akkor most sem fog elszaladni egy kicsivel több kajától. Nem beszélve arról, hogy a szopi alatt úgyis lemegy. Persze az utsó kilókért sokszort meg kell dolgozni (tudom, h rám is ez vár, mert hajlamos vagyok a párnácskákra) Kép

Hmmmm... ti itt majd el alszotok, én meg már úgy szeretnék dolgozni!!! Itthon nem csinálok semmit (értsd: semmi különöset), így már pl nagyon fáj a hátam. Aludni már nem szeretek, mert nem kényelmes: nem tudnak kinyúlni az izmaim; hason alvós vagyok és nem találom a helyem... Sajna nem dolgozhatok aug közepéig (zárva van az ovink), és onnan még 6-7 hét a szülési szabiig, de abból még lesz kb 1,5 hét szabi elszórva... Gyakorlatilag még 5 hét munka, ha birom. Persze jobb lenne most menni és utána itthon, de ez van!
Most nyaralni megyek :o))) Remélem a hátfájásomra az is használ :oPPP De tényleg, nagyon fáj, nemtok vele mit csinálni Kép Kép
(Ja és, Doris, KisBuksi, viszem magammal a Lelki köldökzsinórt is, olvasgatni!!! Kép )

Lola, én is üdvözöllek, jó hogy itt vagy Kép

Megpróbálok a Balcsiról is bekukkantani hozzátok! Pihenjetek sokat! Jó pocinövesztést!

Ann
annann

TündérKép
Jó, hogy elkészült a baba-birodalomKép Ne aggódj a pocakméreted miatt hisz nem ez a mérvadóKép Engem csak az ikerbabák miatt érdekel a kérdésKép Alkatilag biztosan más vagy mint ÉNKép Próbálj pihenni igy a végénKép
KisBuksiKép
Akkor azonos a szakirodalmunk isKép Nagyon izgat a Raffai féle dolog, kérlek irj majd meg mindentKépNem tudtam, hogy ikrei vannakKép
BuborékKép
Ez egy normális, egészséges táplálkozásnak tűnikKép Nekem annyiban más a terhességem, hogy azelött soha nem reggeliztem viszont most eszem barna v.magos kenyeret felvágottal zöldséggel és gondolom ezis sokat számit. Nem baj, lesz egy életünk, hogy leadjuk bár ki tudja még hányszor szülünk?Kép
AnnKép
Nagyon jó pihenést és hátpihentetést kivánokKép A könyv nagyon érdekesKép

Puszi:Doris
doris

Na, egy nagypocis is bekukkant...
Sziasztok lányok, tényleg nagy a pangás, mi van a többiekkel???
Én jelentem már gigászi méretü pocival rendelkezem, egészen pontosan 114 cm. (na jó, nem olyan nagyon gigászi, de azért az itt olvasgatott adatokhoz képest azKép) Egyébként az a vicces, hogy nem zavar egyáltalán...Úgy értem nappal persze, azért éjszaka már mutatvány a forgolódás, de azon is hamar túl vagyok, és akkor alszom tovább rendesen.
Evés...Nekem idáig szerencsém volt a kilokkal, eléggé hajlamos vagyok hizásra(alapból sem vagyok nádszál), de tartottam jól a "csak hasznosat eszek", cimü történetet, mert szerintem ez a dolog lényege: Enni kell, de nem üres kalóriákat. (chips, édesség, süti)...Na, ennek eredményeként sikerült 10 kg-nál tartanom, de ekkor jött anyukámKép, és ugye a mamák föztjénél nincs finomabb...Most van itt két és fél hete, további 2 kg simán felugrott. NA, de ennek egy része viz is, hiszen pont azóta vizesedem, amióta itt van... PEdig tényleg nagyon kimélö üzemmódban vagyok.
Ja, tegnap még dokinál is voltunk, vérnyomás kicsit alacsonyabb volt a szokásosnál (90/70), kilo kicsit több a szokásosnálKép, babaszivhang tökéletes. Azzal nyitott be a doki a szobába, ahol vártuk,hogy nincs még baba???Kép Gondoltam, erröl neki jobban kéne tudnia...
Most már ellátott mindenféle papirral, amit vinni kell a kórházba, ha riadó van. Szóval hivatalosan is bármikor jöhet Rugóláb..Na, de szerintem nem lesz itt baba augusztusig, szóval nem kell még szurkolni....

Most megint megyek, irdatlan jó illat jön a konyhából...(töltött paprika és palacsinta készül egyszerreKép REmélem mindenkinek van valami harapnivaló a keze ügyében...Kép)

Sziasztok
Barbi
37+0

Kép
Kép
barbi

Sziasztok !

Én is megvagyok, mint nagypocakos és hétfőn a dokim azzal "biztatott", hogy már nemsokára nagypocak nélkül leszek. Igaz aug. 11-re vagyok kiírva, de már jövőhét szerdára a kórházba hívott vizsgálatra, ami az aszisztensnője szerint az utolsó szokott lenni. Lehet, hogy júliusi baba lesz....??????

Talán még emlékeztek rá, hogy nekem az első babám csaszival született faros fekvés miatt.Mivel ez a babóca nem faros, ezért most megpróbáljuk rendesen megszülni. A doki nagyon biztat és én is nagyon szeretném, ha sikerülne.

Szerintem derék- és hátfájásra legjobb a kismamatorna. Én mindkét gyerekemmel eljártam, egy héten egszer-kétszer és eddig megúsztam. A Hálózat TV-n kedden és csütörtökön kb 18-19 óráig van kismamatorna az is jó és nem megeröltető.

Most már tényleg jöhetne Pocóka és Tündérmami babája, szerintem nagyon rossz lehet már ez a várakozás.

Kitartást lányok és mindenkinek szorítok.

Üdv: Edit
36+2
redit

Sziasztok!

Edit!
Képzeld tegnap délután és este aranyos kis fájásaim voltak, derék és hátfájással vegyítve. Lehet ez már jósló fájás így a 35-36. héten?
Egyébként én augusztus 20-ra vagyok kiírva, de nekem is azt mondta a doki, hogy ez a babó inkább lesz augusztus eleji mint végi Kép Hát én örülnék neki Kép
Jómagam is járok hetente 1x kismama tornára (tegnap az említett rosszullét miatt nem voltam), plusz járok kismama jógára és masszázsra is szintén hetente 1x. Napközben sokat jövök-megyek, bár már mindennap muszáj vagyok lepihenni.
Szerintem simán fogsz szülni, semmi problémátok nem lesz, beszélgess a babócáddal, hgy mindkettötöknek így lesz a legjobb Kép

Barbi!
Jó nagy pocakod van Kép Azt a mindenit!! Kép
Nincs is jobb mint a mama föztje, bár az én párom istenien föz, nálunk ö a kukta! Kép
Én is már a végét járom, most mosom a hálóingeim, készítem össze a pakom, ma veszem meg a hiányzó dolgokat magamnak.

Szerintetek a szopis melltartót már meg lehet venni ilyenkor?

Pocóka, Tündimami!
Mi van Veletek?????????? Tündimami kispapija szombaton jelentkezett utoljára, most szerda van! Mostmár biztos babáznak!!! Pocóka, remélem már Ti is "külön" vagytok Kép

Szép napot, jó gömbölyödést, és vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben Kép

Puszi, Tündér
35
tündér

Sziasztok!

Még a kilókhoz mondanék valami megynugtatót. Az egyik barátnőm 2 hete szült. Vékony testalkatú, de 18 kg-ot szedett fel a terhesség alatt. Ebből a 2 hét alatt lement 14 kg. Nem semmi. Tehát igaz, hogy a legnagyobb része a kilóknak rögtön lemegy, és csak 3-4 kg az, ami lasabban, de majd az is eltűnik.

Nekem a legnagyobb a gondom a nemalvás, ami már eléggé kikészít.
Tegnap ráadásul a férjem keresztbe állt a Szemtendrei úton. Szerencse, hogy nem ment neki senkinek, csak a patkára ment fel. A kormánymű hibásodhatott meg. Nagyon sokat költünk erre a tragacsra, de most ki tudja, mit tegyünk? lesz-e még megbízható kocsi. Ha meg eldnánk, csak hasonló régi autót tudnánk venni, amivel kezdhetnénk előről.
Bocs, ha nem témába vágó voltam, csak eléggé kivagyok.
Doris! Neked még a fekvéshez szertném mondani, hogy én úgy tudom, hogy a legjobb fekvés az oldalfekvés, csak ne egyoldalon mindig, mert nagyobb hassal el lehet aludni a babát. Engem Anyu egy kicsit elfeküdt.

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Hú Nelli, tényleg jó, hogy nem lett nagyobb baj a pároddal. Amúgy is annyi félôrült van az utakon.
Mi jól vagyunk, bár ma éjjel alig aludtam. A kisember a hasamban egész éjjel szambát járt (kb. 1-2 órás megszakításokkal). Én meg virraszottam, mert nem tudtam elaludni tôle. Amikor már majdnem sikerült, akkor újra kezdte. Mi történhetet? Lehet, hogy csinálja magának a helyet? Mert mondjuk este már nagyon feszült a hasam. Vagy a babáknál is van aktívabb és passzivabb nap?
Ma lettünk 25 hetesek! Éljen, éljen. Jövôhéten doki és utána valamelyik nap megyünk 3D-re, hogy meggyôzôdjünk minden okés-e.
Na szép napot mindenkinek, majd jövök még.
Buborék 25+0
Buborek

SZiasztok!

Tali: július 31., csütörtökhöz mit szóltok? Legyen este 6-kor. Helyszín szerintem legyen a Vista (http://www.vista.hu/hu/cafe/). Ez a Paulay Ede utcában van a Deák tértől nem messze. Bármi mást szivesen veszek. Várom a jelentkezéseket!

cory 27+2

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok LányokKép
BarbiKép
Elhiszem, hogy ki voltál már éhezve a jó kis hazai kosztraKépÉlvezd kiKép
EditKép
Akkor most már Értetek is lehet izgulni, ha igy közeleg a nagy napKép
TündérKép
Jó kis jóslófájásaid lehettek. Jobb is ha összeszeded a motyókádatKép
NelliKép
De jó, hogy nem lett semmi gondja a Párodnak!!!!! Vigyázzatok NagyonKépKöszi az infot bár nem nyugodtam meg...remélem nem fogom elnyomni a babukákat. Csak az oldalamon tudok feküdni de elég gyakran forgolódom... Az éjjszakák pocsékak de sebajKép Lényeg, hogy szépen növögessenek a BabukákKép
BuborékKép
Én még nem érzem ennyire aktivan a mozgolódásukat csak finom kis nyomkorászásokat ritkán, de gyakran nem tudok aludni és furi a pocimKép Gondolom ilyenkor Ők is ébren vannakKép
CoryKép
Nem tudok biztosra igérkezni a talira mert nem tudom még milyen családi banzáj lesz otthonKép Már nagyon várnak haza minketKép

doris

Sziazstok!

Nincs sok időm,de a tali o.k.! Már várom!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!Kép

Úgy látom még semmi hír Tündimamiékról. Remélem már babáznak.Kép

Ma voltam Uh-n és a doki azt mondta, hogy kissé öreg a lepény.Kép Mit gondoltok nem korai ez a 31. héten? Engem eléggé aggaszt a dolog. Van valakinek ilyen tapasztalata? Nem dohányzom, pedig ez állítólag akkor fordul elő.

Üdv
Laura
Laura2

Cory!

A találkozó helye és ideje nekem is jó! Mindenképp ott leszekKép

Üdv: Vera (29+6)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Akkor listát írok:
Kis Buksi
76Vera
cory
Doris (?)

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nekem is jó a találkozó idôpontja és helye is! Ott leszek!
Buborék 25+0
Buborek

Doris! nyugodj meg, nem lesz semmi bajuk. Én is csak az oldalamon tudok aludni, de ez a legjobb testhelyzet a babáknak. Hanyatt nem lenne jó tőle a vérkeringés. Minden rendben lesz!

Én úgy 2 napja érezgetek apró jelzéseket, amik talán már a babától vannak. És mindig este, mikor lefekszem.

Nelli
nelli2

Sziasztok,
még mindig csak akkor tudok jonni, ha kérdésem van.
Most megijadtem kicsit, vagyis annyira, hogy a holnapot se tudom megvárni.
Megkaptam a vérkép eredményem és 3 érték kivül van a megadott intervallumon.
Leginkább a WBC ami a max 10 helyett 11,6
valamint a HCT, és a MCHC ezek kicsit térnek el.
Nem tudja valaki, hogy mit jelolnek a rovidítések?
Vagy volt már valakinek rossz vérkép eredménye?

Ha tudtok valamit errol, az jo lenne.
Amúgy jol vagyok és mindenkinek minden jot kívánok.

Bella
Bella
bella2

Sziasztok Kismamik!

Itt vagyok lányok, nem vesztem el! Csak fájogatunk itt ott (buksi, poci, hátika) mert növögetünk. Kép Képzeljétek 1 jó hét alatt 10-12 cm-t nőtt a pocakom! Most 92 cm-nél tartok, s még nem vagyok félidőnél. Kép Ja hozzátartozik, hogy 66-os derékbőséggel indultunk, s a súlyom az nem sokat változott: 58-ról lefogytam 55-re, s most 59-nél tartunk ketten együtt. Kispapim már rég feladta a velempocisodást. Kép

Még akartam valamit írni, de kiesett a szitán ... - biztos nem volt annyira fontos, úgyhogy majd legközelebb. Kép

Cory,
a tali időpontja természetesen nekem is jó! Kép

Babócák, tessék igyekezni kifele, illetve aki már kint van, kérje meg anyuciját, apuciját írjon nekünk is vagy 2 sort, hogy minden rendben! KépMár hetek óta itt esz a penész minket, sóvárgó kismamikat egyetlen új babszi nélkül . Kép

Ja eszembe jutott mit is akartam még. Kép
Nagyobb pocisok, Ti hogy tűritek a pocaksimogatásokat? Nekem még csak most kezdődött, de meglehetősen vegyes érzelmekkel vagyok teli. Kép Pedig csak a család, meg a kollegák (vannak 1 páran, kb 100-an Kép) meg hát aki érintéstávolságon belül van az simókálna (még ha olykor lopva is). Kép Dehát nem vagyok én sem kisnyúl, sem cicus! Kép

Na pussz Nektek és további probléma- és simókamentes pocakosodást kívánok! Kép

Boróka 19+0
femõke

Sziasztok !

Az én egyik szakirodalmam az Az a 9 hónap c. könyv, amely szerint az alhasi fájdalom és a derék aljának fájdalma már jósló fájás, de ettől kezdve 1 hét..vagy..3 hét van-e a szülésig, ezt senki sem tudja előre megmondani.

A szoptatós melltartót én már régen megvettem, csak egyenlőre nem használom a szoptatós funkcióját. A kórházban egyébként azt javasolták (4éve), hogy ne vegyünk fel melltartót, akkor jobban beindul a tej. Nem tudom, hogy most mi a módi.

Doris!
Bizony-bizony értem már lehet szorítani. Ma reggel azt tapasztaltam, hogy barna színű váladék van a betétemen. Egyből elővettem a könyvet, azután felhívtam a MÁV kórház szülészetét és mindkét vélemény szerint beindult a szülés folyamata. A szülésznő azt mondta, hogy ha még a mai napon tapasztalom ezt a jelenséget, akkor menjek be egy vizsgálatra, ha nem akkor várjam a fájásokat, ami kezdődhet 1 óra, 1 hét vagy 3 hét múlva is. Tehát jelen pillanatban egy időzített bomba vagyok, csak még én sem tudom, hogy mikorra időzítettek.

Laura
Én úgy tudom, hogy amíg reggel, délben, este min. 10-10 akármilyen mozgást érzel, addig nincs gond.

Bella
Nekem a terheségeim alatt egyik vérképem sem volt tökéletes, amire a dokim azt mondta, hogy a referencia értékek nem terhes nőre vannak megadva, tehát csak a dokid tudja eldönteni, hogy jó-e vagy rossz-e a vérképed.

Boróka
Szerencsére az én pocakomat nem sokan akarták még megsimogatni, de valóban nagyon fura érzés, amikor ezt nem a férjemen vagy a lányomon kívül néhányan megtették. Szerintem ezt túl kell élni, hiszen Ők csak kedveskedni akarnak, bele sem gondolnak, hogy zavaró a dolog.

Üdv: Edit
36+2
redit

Laura,
méltemKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak titeket de most hogy a genetikának is meg van az eredménye én is beszállok. 35 éves leszek, már van egy 16 éves fiam és egy 13 éves lányom. Utolsó menzes február 5. Szegeden a Női Klinikán fogok szülni, az orvosom Prof.dr. Resch Béla.( Amikor választottam 100 éve még nem volt ennyi címe.) Ennyit az alap adatokról.
Ma végre meg lett a genetika eredménye és örömmel jelenthetem minden rendben, és kisfiam lesz. (persze dobda magát a dolog mivel egy dologban mindenki megegyezett: kislányt szerettünk volna)
De az örömön mit sem csorbit.
Olvasom itt hogy ki mennyit hízott és mekkora a pocak méret.
Én eddig 18 kilót híztam és a pocak méret most 90 cm. ebben a csodás hogy amig lehetett derékról beszélni addig 54 cm volt.Még mielőtt azt gondolnátok hogy valamit elírtam bevallom csendesen és nem túl büszkén hogy iszonyú vékony voltam 42 kg. Mindkét gyerekemmel sikerült jelentős súlyokat felszednem 24 és 22 kilót. És sikerült leadni túl sokat és gyorsan.
Tehát szerintem mindez alkati kérdés, de biztos nem árt azért odafigyelni.
Remélem nem lettem túl hosszú és sok így elsőre.

Emese
s.emese

Edit,

Koszi az infót. Már nyugodt vagyok.
Hú, lehet hogy leelõzod Pocokáékat?

Bella
bella2

Sziasztok,

holnapután már babázunk, az tuti, hogy addig mi lesz, azt nem tudni.
Sajnon ma kiderült, hogy Janka nyakára tekerte a köldökzsinórt, ezért nem akar a feje beilleszkedni, ezért nem indul a szülés. Mivel még van esély a spontán beindulásra, még kivárjuk ezt a két napot, de péntek reggel 8-ra jelenésünk van a szülőszobán, és remélem estére már a kezemben tarthatom a tündérkisasszonyt. Sajnos ezek miatt megnőtt az esélye a csaszis szülésnek, lassan feldolgozom, de pár órával ezelőtt még alaposan kivoltam...

Mindenkinek jó pocisodást, ha addig nem jönnék, majd jön a hírünk:-)

Pocóka
Pocóka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: