A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Viki!

Nehogy kidobt a megmaradt adagokat! Én simán addig adom Gergőnek, amíg el nem fogy! Igaz, Gergőnek a 3 bébiüveg az kb. 1 - másfél napi adagja.
Max. dobd fel egy kis húsival, ha Petike eszik már husikát.
A védőnőm szerint már lehet a főzelékhez adni főtt tojás sárgáját is, de én még várnék vele, mert úgy tudom, hogy az még csak később lehet adni.

Igaz, tegnap rakoncátlankodtunk, mert Apa óriás Túró Rudit evett, Gergő meg tátott szájjal, csurgó nyállal nézte.
Na, kapott a kezemről egy kis túrót, simán elszopogatta, láthatóan ízlett neki. Adtam még neki vagy 3x ,4x.
Kép Még "szerencse", hogy egyébként meg HA-s tápszert kap. Kép

Ja, mondtam már, hogy elkedtük a HA 2-es tápszert? Semmi gond nem volt, simán nyomja befelé azt is. Max annyit veszek észre, hogy reggeli tápszer után mintha tovább kibírná kaja nélkül. De lehet, hogy nincs is összefüggés, és csak Gergő "fejlődik"

kuha

Kép
kuha

AndKép
Szerintem az elképzelhető, hogy Eszti tényleg azért nyüszít, mert marja a gyomorsav, ami visszajön. Szegénykém! Tofi akkor szokott nyüszíteni, ha fáj a pocakja.
Eszti mennyit eszik gyümiből vagy főziből? Nálunk azóta van napjában többször kaki, amióta már rendes mennyiségek fogynak. De elég nehezen jön neki, hatalmasakat nyög közben és sokszor bogyós, mint Zitának (Tofi sem iszik semmi vizet, egyszerűen nem tudom rászoktatni. Imád játszani a varázsitatóval, meg rágicsálni a csőrt rajta, de ha víz is kerül a szájába, azt szépen kicsorgatja.Kép Most úgy cselezek, hogy a kajájához öntök forraltvizet, hogy legalább így jusson egy kis plusz folyadékhoz.). Ahogy Benianyu írta, biztos babafüggő is, hogy kinél milyen hatást vált ki a hozzátápi, illetve az egyes kajaféleségek (lásd valakinél az alma hasfogó, valakinél pedig pont az ellentettje).

Kép
Bab és Tofi
bab

Szia Nyúlné, szia Sildike!
Mégsem magamban vagyokKépKépKép

A féltékeny Bazsi nézés haláli Jó! Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Próbálnál meg nálunk, itt MOgyoródon bejutni bárhová is!!! Katasztrófa, úgyhogy simán átérzem a felháborodásodat! Kép

Kép
kuha

Kuha!
Köszi.Peti még nem eszik husit, a tojásról meg én is úgy tudom, hogy majd csak 1 éves kor után lehet neki adni!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kuha, Viki
Tojássárgáját ételekbe rakva ehetik a gyerekek 9 hónapos koruktól, de a fehérjét csak 1 éves kor után.

Nálunk Bazsika imádja a tojást és sárgájából sütöttem neki rántottát 1 éves kora alatt. Nagyon szerette. Bár azt hiszem a Bazsi nem mérvadó, mert 7 hónaposan megkóstolta a halászlevet egy étteremben és addig ütötte az asztalt, míg nem rendeltünk neki is egy kis csésze lét.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok! Csak egy gyors bekukk, mert épp adóbevallok (itt a babanet előtt KépKépKép) és Apa még Lilit is elvitte a cél érdekében, mivel kitört nem a pesti limbóláz, hanem az Általános Húsvéti Szünet. Imádom, már csak azért is, mert ezután már a NYÁRI SZÜNET következik!

Lányok, pont Húsvét előtt izgalomban tartani minket mindenfajta csíkozással! Hű de izgi!

Benianyu Kép!
Gyorsan gyógyuljon meg Beni! Én is állati mérges tudok lenni az ilyen szülőkre, akik miatt az egyész családom szenved!!! Brrrrrrrrrrrr

Babás képek gyönyörűek, Sildikéék kenyere!!!

Ma eljátszottam a húsvéti nyuszit, azaz beszereztem az ajándékokat. Mi kisebb játékokat szoktunkmilyenkor venni. Csokit is kapnak, de csak keveset, mert egyrészt egészségtelen, másrészt az egész rokonság úgyis elárasztja őket. Nagyon jópofa dolgokat kaptam, kedvező áron. A kertben lesznek elrejtve és ott kell megkeresni őket. Gipszöntő formákat is vettem (nyuszi, tojás, csibe, stb.), ma megcsináljuk Lilivel, holnap kifestjük.
Nagyon jókat főztök! Vasaárnap Anyukámékhoz megyünk(báránysült, párolt káposzta), casárnap anyós (sonka). A sütiket én viszem, holnap csinálom meg őket. Kandírozott gyümölcsös kuglóf (konyakkal, vaníliapudinggal, tejszínhabbal nyakonöntve), mogyorós puszedli (Apukám kedvence, a cél érdekében hozott 1 kiló ! mogyorót), és almás-mandulás tortácska.

Na léptem, de este még jövök!

Ayse

ayse

Ayse,

Ez az almás-mandulás tortácska nagyon jól hangzik! Majd egyszer leírnád a receptjét? Előre is kösziKép

További jó adóbevallást!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

megjöttünk a doktornénitől.
Eszti sajnos kevesebbet nyomott ott, mint itthonKép totál tejmentes diétát kell tartanom - Annamami, hol vagy?!Kép
adjuk a Nutritont/Sinlacot, és olyan kajákat, ami hashajtó hatású, és kamillateát ajánlottak.
a kajával kapcsolatban mondták a spenótot és a paradicsomot, narancsot.
mondtam, hogy narancsot nem, mert úgy tudom egy éves korig citrusfélét nem szabad, de ha jól emlékszem paradicsomot sem. ti hogy tudjátok? a spenóttal kapcsolatban nem tudom mit gondoljak. adott már valaki spenótot??

Bab! jó ötlet, a hozzáöntött víz, de most pont a sürítőt kell, hogy adjam nekiKép most még csak naponta 1x kap más kaját, és ált. szopi előtt vagy után. gondoltam először megvárom, míg egy étkezést kiváltok, aztán kezdjük a következővel.

Sildike! Bazsi tudja mi a jó az életben,. jó nők, fini halászléKép korán érő típusKép
kenyeret megmutattam apának, aki tegnaptól fogyózik, majdnem megharapta a monitortKép

Kuha! ne haragudj, nem akarlak megbántani, de sztem Gergő érdekében egy kis túrót se adjál neki. az allergia kialakulásához nem kell mennyiség. ha rosszul tudom javítsatok ki.

KépKép
KépKép
and

Sikerült pár képet csinálni,de még mindig nem engedi mindegyik keretet letölteni.
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

And,
Úgy tudom, hogy a paradicsom mehet 7 hónapos kortól, meg a citrusfélék is (bár, ha van allergiás a családban, akkor inkább később), spenót, sóska viszont csak 10-11 hósan.
A víz nálatok sajna tényleg nem lehet megoldás, ha ilyen kis bukós szegényke!

Ancsi,
Ügyi vagy! Édesek a keretes képek!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Davallia.
Hú de éhes lettem!!KépHólabda:nyami-nyami!!Kép

And.
Remélem kibirom!Kép

Viki.
Akkor 1év múlva hajrá!!Kép

Sildike.
Ezek a képek fantasztikusak.
Ez a Bazsika tényleg féltékeny!!Kép

Ayse.
Húsvéti nyusziKép

And.
DiétaKép
Én már adtam olyan kajcsit amibe volt egy kis paradicsom.

ancsi26

And!

Dehogy haragszom, és egyáltalán nem bántasz meg!!!
Sajnos én is tudom nagyon jól, hogy még várnunk kell ezzel a túrós dologgal. Ráadásul mondom, HA-s tápszert eszünk.

Csak olyan vágyakozva nézte Gergő az apját, hogy végülis "végelgyengültünk", és megkínáltuk vele. Aztán mikor láttuk, hogy ízlik neki, akkor kapott még egy kicsit.
De erre nem fogunk rászokni, az tuti.

De hogy érted azt, hogy az allergia kialakulásához nem kell mennyiség? Ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy akár ekkora mennyiségtől is kialakulhat, ha hajlamos rá?
Anyám!!!! Remélem, nem ártottam Gergőnek...

:-) :-)
Most kezdődött az RTL klubon a "Dagobert bácsi".
Emlékeztek még erre??? Ezer éve nem láttam ezt a mesét, és most mégis kívülről fújtam az éneket.
:-) :-) Gergő meg itt kacagott rajtam.
Nagyon bírom, néha Gergő szórakoztatására táncra perdülünk apával, Gergő meg csak ücsürög, és hangosan kacag.

Kép
kuha

Sziasztok4!!Kép

Ennyit írni és ennyi képKépKépKép

Nagyon cuki minden babaKépKépKép

Bab!Kép
Én elsőnek dicsértem meg anyudatKép
kimaradtam a felsorolásból.Kép

Benianyu!Kép
Mindenkinek jobbulást kívánok!!!!!Kép
Szegénykéim...
Remélem hamar túl lesztek rajta mindannyian!!!

Kuha!Kép
Húúú Gergő zabálnivaló igazi kis machó.
Nekem bejönne Lívi helyében!!!KépKépKép
Pillanat Lívi azt üzeni most hogy megnézte hogy imádja!!!!És hű marad hozzá KépKépKép
Szerintem Gergőnek nem lesz baja attól a kevés túrótól.
Tudod, hogy Lívi eszi a nem HA-s tápot+tejpépet és semmi baja, ja és elvittük bőrgyógyászhoz és nem allergia a bőrén csak szárazKépKépKép
Szerinte ne aggódj ezenKép

Mea
mea

Barbapapa!Kép
Hát nem semmi dédijük van, nagyon fiatalos valóban!!!Kép
Talis képek szupikKép

Ancsi !Kép
Meli nagyon szép kislányKép

Sildike!Kép
Vagányak a fiúk a képekenKép

Nemesek!Kép
Kornél is milyen nagy márKép

Mea
mea

Cipó!Kép
emma is milyen nagy már, nagyon helyesKép

Sildike!Kép
Azta mekkora kenyérKépKépKép
Nem is láttam még ekkorátKép

akik jönnek a talimra és küldtek emailt,hamarosan küldöm a választKépKépKép
Pici türelem még, mert várom hátha még jelentkezik valakiKép

Mea
mea

Szia Mea!

Gergő köszöni, és ő is imádja Lívit. Ja, és azt üzeni, hogy jövőre, amikor már simán szaladni fog, akkor nem menekül előle, és nagyon-nagyon meglocsolja húsvétkor!!! Kép Kép Kép

Örülök, hogy minden okés Lívi bőrével, és a bőrgyógyi szerint is csak száraz. ("Kedves rokon" is megnyugodhat :-) )
Kaptatok az arcára valami krémet?

And!
Én is adok simán paradicsomot Gergőnek, igaz, nem én csinálom, hanem bébikajában. És imádja!!!!! A paradicsomos burgonya nagyon bejön neki!

kuha és Gergő(31+5)

Kép
kuha

Lányok! Tudja valaki Hencsi telefonszámát?

SOS!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Hello!

Köszönöm mindenkinek az együttérző szavakat! Igazán kedves mindenkitől! Kép
Beni kicsit jobban van, láza már nincs, folyik az orra és nagyon köhög.
Dani meg úgy néz ki, hogy nem taknyosodik. A doktor néni erősebb antibiotikumot írt fel Beninek Kép. Nagyon vaciláltam, hogy elkezdjem-e, mert épp javulásnak indult, de nem mertem megkockáztatni, hogy újra 39 felé menjen a láza. Utoljára augusztusban kapott antibiot, mikor az orrmandulaműtét után begyulladt a műtéti terület.
Most megint alvásszünet van, én meg itt lógok, ahelyett, hogy én is pihennék, mert én kezdek egyre kutyábban lenni, taknyosodom ezerrel. Kép Három napja nem volt olyan, hogy egyidőben aludtak volna.
De fontosabb, hogy a gyerekek jobban vannak!!! Kép

Davallia,
Tetü: elég tetű az anyuka, nem tudom másképp kifejezni magam, bennem vannak az indulatok. Kép

Egyébként az ovi csoportból egyik anyukával, aki behozta betegen a kisfiát elég jóban vagyok, ő Beni legjobb barátja. Együtt sétáltunk szinte minden nap, mikor olyan picik voltak a gyerekek, mint a mostani topik gyerkőcei. Csak nincs vér a pucámban beolvasni neki, sértegetni nem akarom és sajnos nem változna semmi. Ráadásul egy harmadik közös barátnőnk anyukájának a cégében dolgozik, aki valószínűleg megértené, hogy nem tud menni, mert betegek a gyerekek.

Kati,
Sajnos nagyon igaz, amit írsz, hogy sok gyerek meg sem érzi, hogy beteg, a másik meg elkapja és szenved vele, hosszú napokig.
Kornél nagyon helyes a kádban, nekem is tetszik a hóbortos prof haj. Kép

Cipó,
Emma milyen helyes nagylány! Kép

Kuha,
Gondoltam, hogy Lívinkének tetszeni fognak a képek, mert Gergő nagyon édes rajtuk. Kép

Sildike
Cipó Kép Majdnem nagyobb, mint Lacika Kép
Fényképek: csúcs!!!!!!! Amilyen féltékenyen Bazsika néz! Micsoda férfi!!! Édes! Lacikának is tetszik a menyjelölt, vigyorog rá szépen! Kép

Barbi,
Dédid tényleg nagyon fiatalos, inkább Nagyinak néz ki! Milyen boldog a dédunokáival! Kép

Nyúlné
Kisnyúl eszméletlen a kádban! Kép Nem szokta beletenni a fejét a vízbe hason? Én is tettem már Danit hasra, pici vízben, de beletette a fejét és nem tetszett neki. Vagy a babaúszáson tanultak miatt ez nem gond?

Ancsi,
Kitartás! A második éjszaka már egy kicsit könnyebb lesz, utána még könnyebb. Nagyon megértelek, hogy a szíved szakadt meg. Gondolom mondogattad magadban, hogy ki kell bírni, mert ha X percig hagytad és utána mégis ellágyulsz és megszoptatod, akkor kár az egész szenvedésért. Nálunk egész jó már a helyzet, bár éjjel Dani 2-kor felébredt egyszer, mert szuszogta az orrát, de utána aludt 6-ig. De mostanában 4 után ébred először és már 8-kor leteszem.
Ügyes voltál a keretekkel, Melike nagyon aranyos a képeken, az első tetszik a legjobban. Kép

Viki,
Nyugodtan lefagyaszthatod a kaját, én mindig több adagnyit főztem Beninek anno és ott figyeltek a dobozok a mélyhűtőben, különböző menüvel. Kép

Ayse,
Adóbevallás Kép, húsvéti nyuszi Kép

And,
Sajnálom a diétát! Kép Remélem a tápszertől rendbe jön Eszti széklete és a reflux sem fogja gyötörni. Érdekes ajánlások a doktor nénitől, hogy milyen kajákat vezess be Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Frissítettem a táblázatot. Kép Ha valaki nem találja magát, csak szóljon! Rögtön visszakerül. Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 37 hét + 1 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 35 hét + 5 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 35 hét + 4 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 35 hét + 1 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 34 hét + 2 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 33 hét + 3 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 33 hét + 2 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 33 hét + 2 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 32 hét + 3 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 32 hét + 0 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 32 hét + 0 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 31 hét + 5 nap
Kismama2004 Márk Született 2005.09.04 3300 gr, 54 cm Veszprémi Első baba 30év / Veszprém 31 hét + 4 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 31 hét + 2 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 29 év / Újpest 31 hét + 2 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 31 hét + 1 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 31 hét + 0 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 30 hét + 6 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 30 hét + 6 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 30 hét + 6 nap
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 30 hét + 4 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 30 hét + 2 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 30 hét + 2 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 30 hét + 2 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 28 év / Budapest 30 hét + 1 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 30 hét + 1 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 30 hét + 0 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 29 hét + 6 nap
Cipó Emma Született 2005.09.18 3180 gr, 53 cm Baja Bori 10 éves és Bodó 7 éves Baja 29 hét + 4 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 29 hét + 3 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 29 hét + 0 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 29 hét + 0 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 28 hét + 6 nap
Márti72 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 28 hét + 6 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 28 hét + 1 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 28 hét + 0 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 27 hét + 4 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 27 hét + 4 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 27 hét + 2 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 27 hét + 2 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 26 hét + 6 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 26 hét + 6 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Dunaharaszti 26 hét + 1 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 26 hét + 1 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 26 hét + 1 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 25 hét + 6 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 25 hét + 6 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 35 év / Bp. IV. 25 hét + 5 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 23 hét + 4 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 22 hét + 1 nap</pre>

benianyu

MeaKépKépKép
Tegnap annyi Tofi és Anyu-dicséretet kaptam, hogy csak általánosan köszöntem meg mindenkinek. Természetesen Neked is szerettem volna ezzel egyben megköszönni. A mai bókokra pedig már valóban névre szólóan válaszoltam. Ma aktívabb is vagyok jóval! Kép Nem volt szándékos a megkülönböztetés, csak így jött ki!!! Bocsika! De azért külön megköszönöm Neked is, mert tényleg nagyon jól esik, ha Anyumat dicsérik!! Köszönöm!!!KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Benianyu
Most már én is leírom az adatainkat:

Lacika 2005. 10. 11. 3300 gr, 56 cm István Kórház
Bazsika 2004.02.10.
Dunakeszi

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, Kép
Vettem, oké Kép

benianyu

Magyarországon els&otilde; számú allergén a tehéntej, ezt követi a sorban a tojás és a szója. Egyéves kor el&otilde;tt ezek bevezetése a kisbaba étrendjébe nem ajánlott. (A tojásnak el&otilde;ször mindig a sárgáját adjuk, keményre f&otilde;zve, villával összetörve.)
Érdemes átgondolni és akár egy éves korig is várni az alábbi, gyakran allergiás reakciót kiváltó ételekkel:
tejtermékek, búzaliszt, paradicsom, citrusfélék, kukorica, dió.

Mivel ma már szinte valamennyi családban el&otilde;fordul allergiás megbetegedés, érdemes várni ezeknek az ételféleségeknek a bevezetésével. Nagyon sokszor csak évek múltán derül ki, hogy valaki allergiás egy bizonyos élelmiszerre.

ezeket rozsa ibolya szopis tanácsadó írta.

KépKép
KépKép
and

Sildike,
A korodat nem árulod el? Kép Kép Kép

benianyu

Sildike!
Mit látok??? Lecsapják Lackót Nati kezéről???
És ezt te hagyod??? Na még ilyet!Kép
A kenyeretek nem semmi!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Egyik adó kész.

Benianyu Kép!
Köszi a tippet a dm-bónuszról! A férjemet küldtem, a pénztáros kiscsaj természetesen elfogadta még a jelentkezésünket, sőt, rohant a pecsétért (nem azért, hogy hazabeszéljek, de Apa szerintem is jóképű) KépKépKép

Ayse

ayse

Benianyu,régebben kisnyúl is ezt csinálta,nemtom mért,de már nem,lehet az uszi,de szerintem még az uszi elött fürdött így és már akkor se tette le,de Dani még olyan ifjonc!Képlehet 1-2hét múlva már ő sem teszi le!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu
Észre sem vettem, hogy az is ott van. 35 év.

Duda
Ne izgulj, Bazsika majd rendezi a dolgokat.Kép Láttad milyen csúnyán nézett.

Fél éves kor betöltése után az anyatej már nem tudja kellő mértékben fedezni az egészséges fejlődéshez szükséges tápanyagokat, ezért a hozzátáplálást legkésőbb ekkor ajánlott elkezdeni. A vashiányos vérszegénység kialakulására különösen veszélyeztetett ez a korosztály, melynek megelőzésében kiemelt szerepet kapnak a húsok (pl. pulykahús, csirkehús) és a vassal dúsított tejalapú készítmények (pl. tápszerek, tejpépek). Fél éves kor után a gluténmentes rizs és kukorica alapú ételek mellett megjelenhetnek a gluténtartalmú gabonák is, úgymint a búza, az árpa, a zab és a rozs. A rágásra való szoktatás érdekében ajánlott darabos összetevőket tartalmazó pépeket iktatni az étrendbe.

A tejtermékek bevezetésének ideje attól függ, hogy a csecsemő mennyire veszélyeztetett allergiára, vagyis van-e a családban allergiás beteg. Ha igen, akkor lehetőleg minél később vezessük be a tejtermékeket az étrendbe. Gyakori hiba, ami elő szokott fordulni a hypoallergén táplálásnál, hogy az orvos speciális tápszert és tejpépet ír fel a gyermeknek, de a szülő tejterméket (túrót, joghurtot) viszont már ad a csecsemőnek, ezekben is tejfehérje van ami allergizálhat. Ha nincs allergiás családi hajlam, a csecsemő 8-9 hónapos korában kaphat egy kis joghurtot, majd kevés túrót és sajtot. 3 éves kor előtt tehéntej adása nem javasolt, mivel nehezen emészthető és a magas ásványi anyag tartalma terhet ró a vesére.

Ne adjunk csecsemőnknek egész tojást 1 éves kora előtt, de a tojássárgáját már 9 hónapos kortól felhasználhatjuk.

A kajával kapcsolatos idézetet a babanetről másoltam be. Mi már 7 hónapos kortól kóstoltattunk joghurtot, sajtot és túrót Bazsikával.

Szerintem ez az allergia dolog amúgy sem az ételektől függ. Úgy érzem, hogy egy kicsit felfújják ezt az utóbbi időben.
Aki hajlamos az allergiára, annál szerintem úgyis előjön előbb vagy utóbb.

Kuha
Szerintem pár falat túrótól semmi baja nem lesz, ne izgulj.

Kép
Kép Kép
sildike

Tofi baromira ki tud akadni, ha a szemébe mer sütni a napocska, balhézik olyankor rendesen, na, meg könnyezik is a szeme az erős fénytől, ezért mi is vettünk neki Baby Benz napszemcsit:
Kép
KépKép
Szerencsére úgy tűnik, hogy egyáltalán nem zavarja, pedig tartottam tőle.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!

Tofi haláli a napszemcsiben!!!!!
Sajnos Gergőre is rájön a harctéri ideg, ha a szemébe süt a nap. Olyan cirkuszt rendez, hogy csak na.
A mostani babakocsim mondjuk két oldalról tolható, meg tudom fordítani.
Viszont a méretére való tekintettel esernyőkocsit vagyok kénytelen venni, azoknak a többsége viszont nem állítható. Nem tudom mi lesz így.

Prüntyi a megmondhatója, mit össze szenvedtünk a múltkor, mikor az ő sportkocsijában vittem Gergőt, és pont a szemébe sütött a nap. Nagy nehezen sikerült a textílpelust a kupolára varázsolni...

Úgyhogy nekem is eszembe jutott a napszemcsi, csak féltem, hogy az ilyen picúrok még nem nagyon viselik el a fejükön.
Viszont Tofi az ellenpélda erre... Nagyon kis édes benne! Kép Kép Kép

Kép
kuha

Bab!Kép

Jól van na nem is haragudtamKépKépKép
Viszont lemaradta arról, hogy hány éves anyud?Kép

Kuha!Kép
Skype-on szoktál még lenni???Kép
Ezerrel kereslek rajtaKép

Sildike!Kép
Egyetértek allergia térenKép
Hgy fel van kissé fújva mint a szoptatás.KépKépKép

Mea
mea

Kuha,
Köszi szépen! Szerintem Gergőt se fogja zavarni a napszemcsi, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól áll majd neki is!KépKépKép Megértem, hogy ennyire balhéznak a babák, én is utálom, ha szemembe tűz a nap, csak én már máshogy is hangot tudok adni a sérelmemnek!KépKépKép

Sildike,
Sajnos létezik olyan, hogy ételallergia, amit, mint a nevéből is következik, bizonyos ételek váltanak ki (pl. lisztérzékenység, tejfehérje érzékenység) .

"Az allergiás betegségek örökletesen meghatározottak, kialakulásukat viszont környezeti hatások is befolyásolják, amelyek elősegítik vagy késleltetik az allergia megjelenését."
Idézet egy táplálékallergiával kapcsolatos összeállításból, amit innen vettem:
http://www.uj-dieta.hu/index.php?content=192

Én mindenesetre inkább tartom magam az ajánlásokhoz, abból baj nem származhat.KépKépKép De ez megint egy olyan téma, amiről, mint már kiderült, nagyon eltérőek a vélemények.KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

téren=terénKép

Mea
mea

MeaKép
Akkor megnyugodtam!KépAnyum idén lesz 52 éves.

Kép
Bab és Tofi
bab

BabKép

És még akik napszemcsit vettetek!

Nem féltek, hogy nagyon megszokják a picik a szemüveget és utána meg már nem fogják elviselni a napot.
Értitek mire gondolok, mert én is gondolkoztam rajt aztán rájöttem ez már megint csak jó kis business a gyártóknak.

Én is csak ritkán hordok, csak vezetésnél mert nem szeretnék ütközniKép

Szóval attól tartok ha megszokják akkor meg utána nem lesz már nélküle el...

Vagy ez hülyeség???

Nekem ezek a modern mindenféle szemüvegek, kutacsvédők(ne haragudj Angelani, nem ellened szólKép) olyan feleslegesnek tűnnek vagy nem azok????

Én ebben régimódi vagyok.

Húúú most tuti kapok jó kis le....ástKépKépKép

De vállalomKép

Mea
mea

Remélem nem bántok meg senkit, nem ellenetek szólt az előbbi üzim, csak mindig elgondolkozom h kellenek e ilyenek Lívimnek.
De szerintem el leszünk nélküle.

Kuha!Kép
Sortkocsira lehet venni kis ernyőt és lehet álítani és akkor nem süt a gyerek szemébe a napKép

Még egyszer ne harizzatok csak ebben én egyelőre más véleményen vagyok.

Én ezért nem aggódom túl a táplálkozást sem, mert szerintem az is túl van lihegve.

Nem mondom, aki allergiás az figyeljen jobban oda valóban a gyerekénél is de akiknél abszolút nincsenek allergiások a családban picit lazábbra vehetik szerintem....

Na jó befogom!Kép

Mea
mea

BabKép

Nem semmiKép
Baromi klassz nőKépKépKép
(nem vagyok l---biKépKépKép de tényleg szuperul tartja magát)

Mea
mea

Sziasztok!

Babák tündériek!!! Jót nevettem Kornélon amint a kajára várva bealudt. Kép

Végre vége a fordításnak, David múlt péntek és szombat este meggyőzőtt, hogy ej ráérünk arra még, hát többet sose fogok ráhallgatni. Minden második héten kedd du/szerda reggel a határidőnk, és én tudom, hogy nekem szükségem van mind a négy estére a fordításhoz, ha már vannak olyan szívesek és elkezdik küldözgetni a cikkeket pénteken, mert ez nem mindig sikerül nekik. Szóval soha soha többet nem hallgatok rá, mert így két éjjelt töltöttem fordítással mikor már rég aludni kellett volna.

Kérdés!!

Bab és Cleo!

Hol vettétek a habtapit? Akitől én vettem azt mondja, összeveszett a szállítójával, nincs már habtapija. Le akarjuk cserélni mi is azokat a kockákat, amikben pici darabok vannak. Betűsre leginkább, de a számos is érdekel. Hol vettétek és mennyiért?

Vettem Zsuzsának baba fogmosó készletet a DM-ben, három darab "fogkefe" van benne. Az első 7-8 hónapos korban ajánlott, tkp egy rágóka. Zsuzsa szereti is rágicsálni.

Majola!

Julcsi továbbra is nagyon szép és milyen erős! Zsuzsa is próbálgatja a felállást, már térdelésbe húzza magát.

Zsuzsa rájött hogy nem is olyan rossz dolog az a hátrafelé csúszkálás. David szerint tegnap egész nap a nappali körül hajókázott hátrafelé csúszva. Szerelek a csajszira egy feltörlő rongyot, és nem is kell takarítani! Kép David meg is örökítette a dolgot:

http://smg.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/?action=view&current=HP IM0856.flv

Nem először csinálja, de most először nem mérgelődött rajta hanem sétahajókázott. Kép

Talik!

Most pénteken (holnap) ezek szerint nincs sehol tali? Mondjuk mi akkor már húsvétolunk, úgyhogy lehet hogy jobb. De jövő pénteken a talik egyikére mindenképpen megpróbálok eljutni!

Terhesség!

Ne már hogy ennyien beelőztök!!! Kép Tegnap a képzésen is megtudtam hogy az egyik csoporttársam babát vár (a harmadikat). Na jól nézek ki. Azért drukkolok ám nektek, hogy mindenkinek annyi csík legyen amennyit szeretne! Kép

Ezt az üzenetet reggel óta írom. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Bocsi, de ugye hétvégén újratelepítettük a gépet, és még elfelejtettük újra rátenni a Skype-ot.
De most valamikor rávarázsolom.
Este bari közt dumálunk?

HOlnap már nem leszek, reggel korán megyek apával, utána anyumékhoz.

Kép
kuha

Mea,
Mea, egyáltalán nem voltál bántó, nem kell szabadkozni!
Bevallom, nekem ez nem jutott eszembe. De még nem is hallottam napszemüveg függőségről!KépKépKép Szóval, én nem tartok ettől. Úgy tűnik, hogy az én kisfiam nem nagyon akarja megszokni a napot, ezért döntöttem a napszemcsi mellett, na meg nekem az is imponál, hogy 100%-os UV védelemmel van ellátva.

Csinálok még egy kis reklámot a Baby Benz márkának. Láttátok már, hogy van nyári sitykójuk is? 50+ faktorvédelmű, szintén 0-2, illetve 2-5 éves korig kapható. Én még ezen is gondolkodom, hogy jó lenne beszerezni egyet.
Előre is bocsi a helyfoglalásért:
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Rókica,
A Mária Nagykerben, 4464 Ft volt, 36 db-os. Itt a honlapjuk:
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=255
Én is azután mentem oda venni, hogy felhívtam a habtapis csajt, és nekem is elmondta, hogy már nem lesz több.

Kép
Bab és Tofi
bab

MeaKép
Köszi!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Kuha!Kép

Ok Bari közt alattKép

Bab!Kép
Hú na ezek a kalapok már bejönnekKépKépKép

RokiKép
Juj de édes Zsuzsa baba ahogy tolatKépKépKép
Én örülnék ha jönnétek jövő pénteken hozzánk, de mivel messze lakunk megértem ha nem ide jöttökKép

Sildike!Nemesek!Angelani!Barbi!Hencsi!Kép

Mailek mentekKép

Még egyszer a taliról:

Jövő hét pénteken lesz 10-4-ig.
Sajnos csak 4-ig jó, mert Bali jön haza melóból és kiborulKépKépKép
Na jó csak zavarban lenne nagyonKép

Majd jövő héten megbeszélhetnénk ki mit hozna.
Az az igazság ebéddel nem tudok szolgálni.
2-re sem főzök igazán hát pláne nem 10 emberreKépKép

Szóval rendelni kellene majd, ok?Kép

De egy kis üdítőnek, rágcsálnivalónak persze örülnékKépKépKép
De én is veszek majd.

Nagy teraszunk van, ahonnan elpakolom a kerti bútorokat és akkor babakocsik elférnek ha valaki ott akrja altatni babájátKép

Hely van bőven, úgy hogy elférünk bővenKép

Veszélyes dolgokat már pakolgatom el Lívi elől isKépKépKép

Szeretettel várunk mindenkit aki jönni szeretneKépKépKép

Puszi

Mea
mea

Bab
Unalmas is lenne, ha mindenben egyetértenénk nem? Kép
Egyébként elolvasva mindkettőnk hsz-át tulajdonképpen egyetértünk. Te is meg én is azt mondod, hogy maga az allergia nem a táplálkozástól függ. Max. az, hogy előbb, vagy késübb jön elő.
Azt maximálisan elismerem én is, hogy ha valakinek a családjában van allergiás az vigyázzon az ilyen dolgokra. Azt viszont változatlanul mondom, hogy Kuha ne aggódjon, mert 1-2 falatka túrótól nem lesz semmi baja Gergőnek.

Csajok!

Hogy én milyen egy HP (nem a nyomtatóra gondolokKép) vagyok. Ugye Lacikának volt a születésekor az a problémája, amitől oxigén-hiányt is kaphatott. Én meg azóta figyelem, hogy jól fejlődik-e. Az utóbbi időben bár nem írtam, de totál kész voltam attól, hogy Lacika mostanában nem forgolódik.
Tegnap elkezdtem filózni azon, hogy a gyerek totál le van maradva Bazsikától, mire is az unokatesóim, akik este meglátogattak minket mondták, hogy ne tegyük már evés után vissza Lacit aludni, had játszanak vele. Erre az én gyerekem pörög-forog mászik azóta. Mondtam is anyunak, hogy még jó, hogy nem mozog szegény, ha folyton alszik. Ma nem is fektettem le, csak ebéd után és tökre élvezi, hogy végre ébren van.Kép Kicsit már fáradt, de legalább én is megnyugodtam. Azt hiszem átrendezem a napunkat, hogy Lacika kevesebbet aludjon egy kicsit.

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!Kép
Hol lehet rendelni ilyen sisakot?Kép
A rózsaszín virágmintás nagyon tetszik(Lívinek is most kérdeztem meg tőle, a nagysasszonytólKépKépKép)

Mea
mea

Bab
Szerintem egyáltalán nem hülyeség a satyi a fényvédő faktorral.
Bazsikának komplett ruhája van fényvéfő faktoros. Amikor először megláttam, azt mondtam, hogy az apám nem normális, hogy ilyen hülyeségeket vesz a gyereknek, aztán amikor Balatonon simán játszhatott a gyerek a bokáig érő vízben, míg más gyerekeket folyton kenegetett az anyukája, akkor rájöttem, hogy nem is hülyeség. Amúgy a tengerpartokon rengeteg baba hord ilyeneket, főleg, ahol nagyon erős a nap.
Az arca meg a feje eddig problémás volt a Bazsinak, de ezzel ez is megoldódik.

Kép
Kép Kép
sildike

Csajok!
A babamentes-tali ötletemre nem írtatok semmit.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!Kép

Én Uram benne lenne egy pénte/ szombat estére bevállalja LívitKép

Mea
mea

A mai játék kérdése:

Ki nyalta ki Sándoréknál a csokikrémes tálat?

KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Dög fáradt vagyok, kész vagyunk a teljes tavaszi nagytakarítással. Konyha festés, ablakpucolás, konyha szekrény pakolás, függönymosás és még sorolhatnám...
De most csilli-villi a lakás, olyan jóóóóKép

Mea!
Köszi, mélt megkaptam!Kép
Kaja rendelés szerintem ok.

SIldi!
Cipó szuperül néz ki!
Húsvét utáni pénteken Meánál lesz tali. Úgy gondoltad, hogy aznap este még egy bulit is bevariálunk?
Én benne vagyok, Apával majd megbeszélem!Kép
Nolcsi is 8 hónaposan, karácsonykor evett először halászlevetKép
Leon is kap már joghortot, sajtot is. A túrót is kipróbálom a héten.Kép

Zsuzsa, Bab, Nyúlné, Ancsi, Mea, Benianyu!
Dédi nevében is köszi a dícséreteket!Kép

Benianyu!
Fiúknak sok-sok gyógypuszit küldökKép

Bab!
Jó, hogy előkerültélKép
Anyukád nagyon csini, de a pálmát azért Tofi visziKép
Hát a fiadat megzabálom a napszemcsiben!Kép Király rulez!!!!!
Hú, de jók ezek a sapik is! Hol lehet rendelni?

Nyúlné!
Fürdős képek szuperek!

Kati!
Kornél irtó édes a kádban! Jobban vagytok már?

And!
Szegény Eszti, ha tényleg reflux, akkor az fájhat neki nagyonKép
Leon pont tegnap a babatalin nyomott be egy nagy ibrik spenótot, de fokhagymás-zsemlés-tejeset, amit mi is eszünkKép
Nagyon ízlett neki, de én már sok mindent adok neki a mi kajáinkból is és nincs semmi baja tőle.
Allergiás nincs a családban, azért adok neki bátran mindent.

Ancsi!
Képek nagyon jók lettek!Kép
Remélem a mai éjszaka már jobb lesz!

Kuha!
Ma a fiúk anyósnál vannak és mondta, hogy Dagobertet néznek ők isKép
Ne izgulj egy-két falat túrótól semmi baja nem lesz GergőnekKép Leonnal a héten én is megkóstoltatom a túrót gyümivel keverve.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: