A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
csema

Kép

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1153474382.8.jpg
[/img]

Kép

A NAGYLÁNYOK a fonott hajú nagylány a barátnő:)

KépKép
csema

Petri: nekem sem azzal van bajom, hogy Zsu hozzátáplál (szíve joga, az ő gyereke), de a hazudozást rosszul tűröm. Ehhez meg nekem van jogom.

Csema: nagyon szépek a gyerkőcök :)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Olgo :D
Szívesen!
Lányok, nem igen tudtam visszaolvasni, de az a véleményem mindenki úgy csinálja a saját babájával amit a szíve diktál!
Igen én is azt mondom nagyon fontos a szopi, és Cory sok jó tanácsot adott mindannyiunknak, de hogy ki hogy fogadja meg az saját dolga.
Persze van olyan hogy kevés a tejcsi minden igyeketet ellenére.
Szófi 2 napja múlt 5 hónapos, mi szopizunk, de 2 napja már megkínáltam őszibarackkal.
Igaz csak pár kanállal, és nem szopi helyett, hanem szopi után.
szép lassan kap, egy-egy kanállal növelve. hogy mire eléri a 6. hónapot hozzászokjon a más ízhez a kanállal való evéshez, és el tudjuk kezdeni a főzeléket.
De nagyon nagyon szeretném, ha még nagyon sokáig szopna, és meg is teszek mindent HA RAJTAM MÚLIK hogy így legyen.
Olyan jó volt ide benézni, mindig, de ez is társaság, több ember, nem vagyunk egyformák, és mindenki másképp látja a dolgokat.
Szerintem de ez csak is az én véleményem nem kell ezen vitázni mindenki csinálja ahogy írtam az elején úgy ahogy jónak látja.
Én mégis köszönöm mindenki tanácsát, mert jól jön az a 6. gyereknél is, ahogy közösen a háziorvossal megjegyeztük, a korral is kicsit elmésebb az anyuka, lásd én :lol:

KépKép
csema

Köszi Cory :D
És én a tanácsaid is Nekem beválltak!!!

KépKép
csema

Sziasztok!!!

Még ma sem volt rendesen net nálunk :twisted: Nem tudom mi a fene van :?: :twisted: Reggel mire elolvastam a télieket és irogattam,addigra megint elment.Most gyorsan itt kezdek,nehogy megint elszálljon.Tegnap du. is írtam egy csomót,de elküldeni már nem tudtam.Elolvasom ezt az oldalt,próbálok reagálni is!
Vendég

Cory,
Sztem Zsuzsófi nem akart hazudni csak nem merte megírni, mert itt tényleg szinte mindneki nekiesett volna a kérdésével h "de miért adtál már neki mást is?" Én (is) utálok magyarázkodni.

CSema,
Aranyosak a gyerekeid :lol: most esett le h neked Szofi a 6. gyerkőc. (pedig tudtam) Minden elismerésem. Most már értem miért jössz ritkábban.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri :D
Tudod most a szünidőben közelharcot vívok a gépért a srácokkal, azt a kis időt meg mikor ide tudok jönni állt a családtagjaimmal töltöm, a nagyfiukkal, hugaimmal msn-zek.....de jön a suli és többet tudok lenni, ha Szófi is így akarja:))))

KépKép
csema

Petri, végre vki megérti az indokaimat:) Nem szoktam hazudni csak ha nagyon muszáj....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Petri: sajnálom, ha letámadásnak veszed azt, ha valaki leírja, mit gondol a témáról :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Csema,
nagyon szépek a gyerkőcök! Szofi bébi hogy megnőtt!! És nekünk is van ilyen szoknyás bodynk. :)
Én pontosan így csinálom, ahogy Te. Mi is kóstolgatunk szopi után, de a főzelékeket csak 6 hósan adom. :)
Cory,
a hazugság valóban nem szép dolog. És igazad van abban, hogy nem egymásnak kell megfelelnünk, hanem magunknak és a babáknak a legjobbat tenni. Ezt meg ki így, ki úgy csinálja.
angi79

Sziasztok

Babetta: jelentem, a lányom reggel egy orbitálisat fosott :lol: . Ez most nálunk akkora dolog, mint másnál az első fog :)
Jut is eszembe
Csema: Gratulálok a fogacskához :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Hú, milyen Pilvax kávéházi hangulat van itt! :D

Angi!
Mindjárt írok a Hotel Marina beli nyarlásunkról,csak megpróbálom Dalmucit letenni az ölemből :)

Csema!

Szofika nagyon-nagyon cuki!
Irígyeljük a fogácskát, nekünk is nagyon kifelé készül, de még nem bújt ki.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ajjjaj :( :( :( :(

Jó régen voltam csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni!

Anyucik ne legyetek butusok!
A 2005-ös őszi topik teljesen szétszakadt a "szopi, mikor hozzátápi" kérdéskörből kifolyólag! Olvassatok bele, hátha elmegy a kedvetek, hogy ezen vitatkozzatok! :(
Bár az az igazság, hogy azt is értem, hogy Cory min húzta fel magát... (sajnos nem vagyok skyp közelben :( ez öcsém gépe és nemakarok itt sokat zavarogni) Zsuzsófit is értem, (akkor is ha sokmindenben nem értek vele egyet) bár úgy gondolom, hogy a hazugság nem megoldás semmire, de mindeggy...
Szerintem Corytól nagyon sokat tanulhattunk, mindig számíthattunk rá szoptatás kérdéskörben... az ember elolvassa a tanácsot majd vagy elfogadja vagy nem... sokmindennel én sem értek egyet ami itt elhangzik, de nem gondoltam, hogy feltétlenül meg kell, hogy írjam a saját véleményemet, mert tudom, hogy sokan esetleg bántásnak vennék és annak így semmi értelme. Az ember jó esetben ráérez, hogy ki nyitott a véleményére. Az ilyen fórumos csevegés mindig nagyon személytelen, könnyű félreérteni, megbántani egymást! Vigyázzunk anyucik! :)

Zsuzsófi
Szerintem a "toszd meg nyuszika a létrádat" hozzáállás sosem vezet jóra! :( nem érdemes füllenteni, hogy elkerüljünk egy képzelt összeütközést... honnan gondolod, hogy miként reagált volna Cory?
Amúgy valóban úgy eteted a gyermeked ahogy jónak látod, hiszen gondolom a legjobbat akarod te is neki, csak akkor miért kérdezed Cory véleményét hiszen tudod, hogy neki mik az elvei. Ő is a legjobb tudása szerint akar segíteni.
Én nem érzem, hogy bárki neked esett volna... Corynak az eljárás nem tetszett amit megértek. Engem is borzasztóan zavar ha valaki nem egyenes velem. A szoptatásról meg azért esik ennyi szó mert most egyenlőre mindenkinek ez a legfontosabb téma! Nemrég még a szobácskák és a ruhácskák izgatták leginkább a fantáziánkat nemigaz!

El kell fogadnunk, hogy nem vagyunk egyformák! :( és bár ez sokszor összeütközéshez vezet azért ezáltal egyben nagyon sok mindent is adhatunk egymásnak! :)

Babetta
Nagyon jók a vizi képek!
Milyen jó lenne víz alatti kaperával felvenni, vagy fotózni!
Nagyon aranyos úgy élvezi!
Pl ...ez is egy olyan dolog, hoyg eleinte mi is akartuk vinni a bébi úszásra de végül a sok utánnaolvasás után mégis úgy döntöttem, hogy mégsem jó ötlet... de tiszteletben tartom ha ezt másik anyuka máshogy gondolja... mert tudom, hogy ő is a legjobbat akarja a babájának és az alapján döntött úgy!

Csema
Nagyon szépek a nagylányok! :)

Mi nemrég jöttünk meg egy táborból...
Majd teszek fel képeket... nagyon sok gyerkőc volt, Áron matuzsálemnek számított közöttük.
Volt egy két hetes egy négy hetes egy hat hetes egy nyolc hetes!
Hihetetlen volt látni, hogy a kéthetes babához képest Áron már milyen sokat nőtt, pedig még csak most született!
Majd teszek felképeket.

addig is... A nyaralóknak jó pihenést!

...megpróbálok még visszaolvasni... ha öcsém hagyja

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csajok: Lépjünk más témára, ne legyen itt is olyan a hangulat, mint a 2005 őszieknél volt a múltkor. Oksi?
A Nicikát meg senki nem tolta le, csak nem értették egy páran, hogy miért táplál hozzá, ha van tejci, de aztán az is tisztázódott.
Egyébként a Cory még rosszat itt egyszer se írt le a topikba
Zsu: Ha te úgy látod jónak, hogy adsz mást a babónak, akkor tedd azt. Mindenki a legjobb tudása szerint neveli a gyerekeit. Nekem anyu már 3 hós koromba feles tejet adott, és még élek, de ennek ellenére úgy tartom, ha van elég tejcsi a cicibe akkor egye azt a babó. Egyébként meg ebben a topikban is van aki ad tápszert a cici mellé, de én még nem vettem észre, hogy leszedték volna miatta a fejét. Részemről ennyi lezártam a témát

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory, a véleménnyel semmi gondom, sőt örülök neki! De én tényleg sokszor támadásnak vettem a 6 hónál hamarabbi hozzátápis írásokat. Akkor biztos csak én éreztem rosszul. :oops: Sajnálom. :cry:
mostmár eldugultam....

Gyöngyi,
olyan jó kis ruhacserés adag volt 5 nap után? :lol: most biztos nem bántad :lol:

Mamacka,
várjuk a művészi fotókat :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

nnna elolvastam az előző oldalt is...

Zsuzsófi
Örülök, hogy nem lett bajotok a darazsakkal...
Itt is repked körülöttem egy. :(

Tünde
Annyira jó képeket tettél fel! Nagyon vidámak!

A minitalis fotók is remekek!

Szoptatni én is bárhol merek(a szüléssel levetkőztem minden gátlásomat, csak másokat nem szeretek zavarba hozni ezért igyekszem elfordulni, kicsit elbújni), eddig csak a mozgó autóval volt gondom, nem mertem kivenni az ülésből a gyereket, de azóta ezt is megoldottam... nem veszem ki úgy szoptatom... :) nem is olyan kényelmetlen és nem kell megállnunk sem, a hűtésre meg azt találtam ki, hogy a hordozó fogójára vizes pelust rakok, az ablak teljesen le van húzva és így pont szemből éri a friss levegő... a pelus lefogja a huzatot és a vizes pelus miatt nagyon jó klímát ad! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Petri: Képzeld, pont levettem róla a pelust amikor kinyomta, szóval "premierplan"-ban néztem végig :lol: . Coryval kapcsolatosan: Ha eltudtál volna jönni a talira a múltkor, akkor megismerhetted volna őt személyesen is, és talán így az írásai se tüntek volna olyan lecseszősnek. Na de nem baj, legközelebb hozzátok szervezzük a talit és csapatostól meglátogatunk titeket :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Mamacka: Hűűű, én egyszer szoptattam járó kocsiba, de pont egy jó rázós részen. Azt hittem leszakad a csöcsöm :) . Meg aztán azért se próbálom többször, mert félek, hogy mellé nyel a Lilkó

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi
:) nekem bejött csak így csak egy ciciből tudom! :)

Petri
Nekem is nagyon tetszik az etetőszék!
Mennyibe került?
Majd írd meg, hogy bevált-e.

Vanilka
A dentinox nyelésbénulást is okoz???? ez egy kicsit rémisztő!
Bár igaz rá van írva a dobozára, hogy a gyerek ne nyelje le.... :( de hogy a fenébe ne nyelje le ha a szájába kenjük!!! ???? :) :(

megjött öcsém :(
és már morog pedig elvileg a közös gépünk csak olyan önző a drága, hogy én sose használhattam.... :( :( :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

...ja amúgy mi is fogzunk! :) :(
Szegény töki nagyon nyűglődik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Nagyon jó, amit írtál a topik vitáról jó, hogy van köztünk egy szépen, finoman fogalmazó lélek is.

Lányok!
Ezt a kánikulát jól kikaptuk! Nekem minden nap eszembe jut, hogy tulajdonképpen, hogy szeretem a telet!
Szinte csak este felé merészkedünk ki a házból, mert hiába van medencénk, árnyékunk a kertben, iszonyú meleg van!

Látom többen most indultok, vagy vagytok oda nyaralni. Nekik jó nyaralást!

BOcsi, később folytatom, mertjött Apa éhesen. :)

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rólunk pár szót: Dalma Baba 4 hónapos, mindent megfog, folyton ülni szeretne, várjuk az első fogát, állandóan rág és nyálaskodik.(a bátyjának 4 hósan, a nővérének 6 hósan jött ki az első foga)
Megkapta a 4 hós oltást, 5050 gramm és 61 cm, a doki néni elájult, hogy még nem kap az anyatejen kívül mást, közölte, hogy sürgősen kezdjem el hozzátáplálni. Mondtam, hogy 6 hós koráig csak anyatejet kívánok neki adni, ezért rosszallását fejezte ki, mondván így majd nem fogad el majd mást később. Meghallgattam, és úgyis úgy csinálok, ahogy nekem tetszik, tehát marad a kizárólagos szopi.
Még akkaor is, ha ki kell hagynom miatta a Robbie Willems koncertet :lol:

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Szeretettel várok mindenkit :lol:

Mamacka,
a szék 8000ft volt. Majd megírom bevált e. De ez még odébb van hisz még nem eszik csak cicizik és még ülni se tud.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Mamacka én nem érzem hogy "csakazértis" a hozzáállásom, de igenis sokszor bántó Cory megszólalásai jelzem: számomra. És hidd el nem kell kérnem a véleményét, megkapom anélkül is:( Épp ezért esik rosszul, mert én mindent megtettem hogy elfogadjanak, hogy beilleszkedjek a csapatba.

Arról hogy kinek mit mondok el ez a mondás jut eszembe:

"van aki minden gondolatát elmondja. A többinek vannak barátai"

De nem ez az egy ok, hogy elköszönök, hanem az is, hogy nagyon ritkán érkezik válasz a hozzászólásaimra, úgy érzem hogy csak felesleges vagyok. Ennyi. Sokan kedvesek itt a szívemnek, és sajnálom hogy el kell menjek, (olvasni azért foglak benneteket), de én nem bírom elviselni ha nekem esnek:( mInt ahogy azt sem ha keresztülnéznek rajtam:(

Legyetek jók.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Basszus ez nem igaz.Most ezt az üzenetet harmadszor kísérlem meg elküldeni,de most már rohadt ideges vagyok.Mindig mire elolvasok és írok egy adagot,bekrepál a net.Aztán 2 óra múlva visszakapcsolják,kb. 20 percre.

Na végre!!Amit most elküldök,azt még dél körül írtam,de mire küldeni akartam,már megint elment az internet.Most már kezdek pipa lenni,elvégre nem ezért fizetünk havi 12000 Ft-ot :evil: :twisted: :evil: (ezt 14:25-kor írtam)
Tehát:

Zsu-Örülök,hogy megszabadultál tőlük,mármint a szobában lévő darazsaktól.Megkérdeztem férjuramat,és azt mondja ő is úgy tudja,hogy a tűzoltoknak segíteniük kell ilyenkor.(após tűzoltó volt)Szóljatok és el kell távolítaniuk a fészkeket is.Azért majd pontosan is megérdeklődöm,hogy mi a teendő,oxi?

Eszti-Jó nyaralást :!: :)

Csema-Üdv újra közünk!!Gratula Szófinak az 5. hónaphoz!!!Szép nagy már!! :lol: Gratula a fogacskához is!!!!Ezek szerint zökkenőmentes volt,ugye?

Babetta-Annyira jók a képek! :lol: Meglátom ezt a szép kék vizet és "összefut a nyál a számba",úgy fürdenék egyet.Én strandra útálok járni :cry: Főleg most a habtestemmel. :evil:

Vali-Ja még a túloldalról:Egész okosakat mondott a védőnőtök.Én nem is gondoltam rá,hogy a humana víz keserű lehet,még jó,hogy Lilit kirázta tőle a hideg(szó szerint!)Nem mintha nagyon próbálkoznánk a vízivással :wink: Gratula a 6 kilóhoz!! :lol: Ha Lili eléri én indiántáncot fogok járni!! :lol: Jó hétvégét!!

Évi-Jó nyaralást!! :lol:

Mariannka-Tényleg szupianyu vagy!! :wink:

Lidi és Heni a kis barátnők,nagyon édesek együtt és külön-külön is!!! :lol:

Cory-Ne foglalkozz vele ki mit csinál!Ha hazudik,akkor hazudik,de jobb lett volna,akkor talán,ha Zsu nem ír semmit.Te törődj a saját "csimotáiddal" :wink: ,nekünk adj szupi tanácsokat.Aki megfogadja az tanul belőle,aki nem az az ő baja.Majd tanul a saját bal,ill. jobb lépéseiből. :roll: Engem abszolút nem érdekel ki mit ad a gyerekének.Azt tudom,hogy én szoptatom kizárólag a 6. hónapig és kész(bár megfordult a fejemben,hogy jó lenne 1-2 héttel előbb elkezdeni,de ez akkor volt,amikor idegbeteg voltam attól,hogy Lili azért nem híziki,mert nincs elég tejem :roll: )Most már tudom,hogy van tejem elég és hülye leszek másképp csinálni,ha ez a legjobb a gyermekemnek.De nem ítélem el azt,aki tápszerre kéyszerül,mert akkor,elítélem saját anyámat is,aki engem is tápozott,mert elapadt a teje(ki tudja miért?)!!!És aki azt meri mondani,hogy ezért rossz anya ,annak átharapom a torkát :wink: Különben Anginak sem esett senki,hogy ad almát Lidinek,sőőőt Nicika sem lett kiútálva,hiszen azóta is írt már.
Különben megértem,hogy kiakadtál a hazudozáson,enyhén szólva gyerekes dolog! :( Én soha nem fogok itt hazudni,azért,hogy Neked vagy bárkinek,vagy az elvárásoknak megfeleljek.Pláne,ha le is bukhatok.Remélem több ilyen helyzet nem lesz,ez vhogy nem méltó gyermekeiket nevelő felnőtt nőkhöz.

Csema-A gyerekeid csodálatosak,gyönyörűek!!:lol: (Ezt kb délben írtam)
Vendég

Csajok-Vali nem a Dentinoxról írt,hogy nyelőcsőbénulést okozna,nem?Az vmi más volt!!!

Ritaa-Dalma baba sem vmi nagy babuci,ugye?Hajrá csöppségek!!! :lol: Na látjátok én erre sokkal jobban kiaakadok,amit a dokik meg avédőnk csinálnak,mármint,hogy képesek és letolják az anyukákat,hogy 6 hó előtt nem táplálnak hozzá a tejcsi mellett,holott a WHO véleménye egész más!! :twisted: :twisted:

Zsu-Ha még olvasod:Szerintem kicsit üldözési mániád van! :roll: Én mindig válaszoltam és a többiek is.Különben is nem írtál vagy 1000 évig!Szerintem azt hogy neked esett itt bárki is az azért volt,mert nem írtad le a valóságot.Na mindegy,Te tudod mit csinálsz.Egyébként mégegyszer megerősítem,én sem vettem észre,hogy itt bárki is le lene szúrva azért,mert mást is etet a babájával.Én azért bízom benne,hogy néha megírod,hogy fejlődik a lánykád,hiszen a babanet társalgó erről szól,nem arról,hogy versengjünk szopisok és tápisok,meg stb. :cry:
Vendég

Babcika, nagyon megköszönném ha utánanéznél!!! Mert akkor kirendelem őket az tuti! Rengeteg darázs van, nem merek kimenni az udvarra:(

(csak neked: sajnos nekem mindig meg KELL felelnem másoknak, ki tudja miért...mostanában kezdek rájönni hogy nem kell:))

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Itt vagyok, olvasok, írok is, ha szívesen láttok, de nem szeretném erőltetni ha nem. Ezt a múltkor is kérdeztem, nem írtatok rá. És nem, nincs üldözési mániám, bár szeretek kombinálni:(

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babcika :D
Hát nem mondanám, hogy zökkenőmentesen ment a dolog.
Körülbelűl egy hónapja vesz mindent a szájába, nyáladzik erősen, és az utolsó 10 napban elég nyűgös volt,
sokszor volt olyan napunk mikor nem is aludt mégis hogy gondoltam a foga miatt van a nyügi, tegnap én lepődtem meg a legjobban mikor az ujjam hegyével megéreztem a kis hegyes fogacskát......képzelheted a család öröm mámorban....mindenki Szófi szájában turkált :lol: :lol: :lol:
Ja és mindez az után, hogy tegnap reggeltől 5-ig nem is voltam itthon, bementem a gyedemet intézni a munkahelyemre, meg egy régi osztálytársammal taliztam.
Szófi apával maradt, tejcit üvegben hagytam itthon.
klenckor telefon Nekem, hogy nem fogadja el az anyatejcit üvegből a gyerek, én frászba......kiszárad mire hazaérek.....szerencsére rá félórára már elfogadta.
szóval ilyen nap után fedeztem fel a fogacskát:):)
Angi :lol:
szióóóóó!
Én azért szopi után adom neki a barackot, hogy tényleg ne szopizzon keveset, inkább csak mellé egye, és szokja az ízét.
Most két hétig ezt kap, aztán az almát(ha kapok itt )
is megpróbáljuk, ha betölti a 6 hót akkor kezdjük a főzeléket.
Azt láttam hogy tetszik neki a gyümi, enne még de nem akarom, hogy hirtelen sok legyen, szép lassan, hogy az emésztőrendszere is hozzá tudjon szokni a más fajta étel emésztéséhez.

KépKép
csema

Zsu: Én sajnállak kicsit, mert nagyon fiatal vagy, kissé tapasztalatlan még 2 gyerek mellett is és ebből adódnak a gondok is, meg a lakásprobléma, meg a pénzhiány, meg a vizsgáid, meg még Te tudod hogy mik...
Én is voltam régebben kemény helyzetekben, amikor az ember érzékenyebb.
DE: pont a múltkor gondolkodtam el az írásaidon, hogy mindig mást írsz a dolgaidról. Hol azt, hogy semmire nincs pénzed, másnap azt hogy új telefont veszel, hol azt hogy joghurtra és gyümölcsre nálatok nem telik, de a csoki mindig ott van...
Meg hogy csak szoptatsz, pár nap múlva már nincs is tejed...

Nyugodtan válalld fel magad, ne törődj vele ki mit gondol mert jobban meg tudom érteni azt aki töltöttkápit ad a babának, mint azt aki letagadja és szépíti a dolgokat.

Most lehet, hogy páran engem is megutáltak, de a férjemnek is azt mondtam az elején, hogy mielőtt megcsalni készül szóljon, mert el fogom viselni, de azt nem ha a hátam mögött cselezik.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

KÖSZÖNIK A LÁNYOK A DÍCSÉRETET MINDENKITŐL :D
Na megyek mert rágják a fülem a gép miatt hogy ide szeretnének jönni.
Pusszancs minden anyucinak és babónak!!!!!!!!!!!!!

KépKép
csema

Kép [/img]

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Basszus! Vagy én vagyok extra béna, vagy a babanet.
Az írásom eltünt csak a kép ment.

Szóval a fenti kép: Dalma a Balcsin kipróbálta az etetőszéket.

Petri!
Lemaradtam. Ti milyet vettetek?

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Tünde, nem szoktam hazudni. Hol van pénzünk, hol nincs. ÁLtalában hónap elején van, (olyankor veszünk pár cuccot a lakásba, vagy a gyereknek) és hónap végén nincs. A telefon kemény 42 Ft a vodánál:) Enyém elromlott, és épp most járt le a 2 év, megyünk hosszabbítani. Se joghurt, se gyümölcs, se csoki:( Bár mostanában lehetne gyümi is, csak nem lehet kapni:)
A szoptatást meg tényleg egyik napról am ásikra hagytam abba, kb 6 nap alatt ment el teljesen a tejem:( A 6. nap jött meg a mensim ha jól rémlik:(

MIndig az aktuális állapotot szoktam leírni. De már megint magyarászkodok:( Hiába, nem bírom ki:(

Megcsalásról: Én is pont ezt mondtam a páromnak....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Rita, milyen pici a székhez képest!!! Édes nagyon:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde: én nem utálak :lol: és Zsu téged se
Zsu: 100x volt már, hogy én is kérdeztem, de nem reagált rá senki. Ezen nem kell fenn akadni, ha fontos volt amit kérdezni akartam valakitől, írtam 1 privit és kész

Kép

Kép
pgyöngyi

Én se utálok senkit!!!

Ritaa
az etetőszéket csináltattam (vagyis a bátyám)
ilyen:
Kép
így hinta:
Kép
asztal+szék
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!
Király a szék!

Zsu!
Katica mekkora? Ő is akar már ülni?

Babcika!
Lili mekkora?

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Gyöngyi! Jól van itt vagyok, aki utál utál, aki nem az nem:)

Rita, múlt héten volt 4 hónapos, 6000g volt akkor és 61 cm Ülni is akar, ha kézben van nem lehet fektetni. Sőt ha hanyatt fekszik, és a keznél fogva húzom fel, akkor homorít és azonnal feláll. Meg is tudja tartani állva a súlyát, a mellkasomon se tudom már térdeltetni mint ré, mert onna nis feláll. De ha leteszem nem nagyon csinál semmit, azon kívül hogy kinyomja magát és néha megfordul. Hirtelen hízott, szerintem nem bírja a pocakját:)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory: Te se tünj el. Mizus a barátnőddel?

Kép

Kép
pgyöngyi

Ritaa-Lili 5300 körül van és 5 hónapos múlt 1 hete.Semmi baja,tejcsi van,csak nagyon nem hízékony. :roll: Sokat idegeskedtem miatta,most már egyre kevésbé.Teljesen kiegyensúlyozott,kaki,pisi van sok(asszem most készülődik ma a 4. :shock: ).Ez van.De úgy örülök,hogy végre van egy baba Lilin kívül,aki ilyen picúr!! :lol:

Zsu-Jó,hogy maradtal,de mostnatól próbálj a valóságnak megfelelő helyzetleírásokat adni.Mert gondold el,ha kiedrül,hogy mindenki kammerol,és már rég csülköt adunk a kölköknek,meg ilyenek :roll: :shock: :roll: Ha mg olyan dolog történik veletek,ami miatt úgy érzed,hogy sokan "megszólnánk",azt inkáb le se írd,így elkerülöd a konfliktusokat.Különben mennyi idős is vagy?Én erről még lemaradtam annak idején :oops: Lili is kinyomja magát állásba,de nem hagyom,mert elgörbül a kis lába.
Vendég

Mamacka:köszi hogy irtál a kérdésemre.azért irtam ide mert mondtad hogy alig vetted észre a pü-t. :D mivel úgyis velünk fog aludni,igy akkor valszeg nem visszük magunkkal.

Borcsa,Cory:ha olvastátok amit irtam légyszi irjátok meg hogy ez szopisztrájk e és mit csináljak?elmúlik magától?
borcsa:nagyon-nagyon tetszett amit irtál a szopiról múltkor,hogy mi mindenre jó,ha engedélyezed bemásolhatom a nyáriakhoz? :D
meg a nyaralós dolgok is,nagyon profi vagy.

KépKép

KépKép
pilchard

Tényleg Cory!!Nekem is az járt a fejemben,hogy nehogy Te lépj le!!!HALLLLOD :?: :?: :?: Ne merészeld :!: :!: :!: :wink:
Vendég

Babcika!
A lányaink nem nagyon picik. A nagyobbik lányom Dorka 1 évesen volt 7.25 kg, és azokban a ruhákban járt, amik most jók Dalmának. Mindenki csodálkozott, hogy milyen pirinyó és megy. Most 8 éves, teljesen a korának megfelelő nagyságú, kicsit vékony, de az osztályban méretileg közép tájon van.

Kép

A két nővér:
Kép

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!Az előző oldalt nem olvastam vissza, csak ezt, látom lemaradtam valami vitáról, nem nagyon bánom......Van róla véleményem, de szerintem kár lenne szítani tovább a dolgot.Én szívesen meghallgatom mindenesetre, ha van tanácsotok bármivel kapcsolatban , amit íok, aztán vagy tetszik, vagy nem...De az embernek szüksége van külső kontrollra is..Na tessék, mondom nem írom le, aztán nem bírom befogni.Ráadásul a felét még nem is olvastam . :oops: :oops: :oops:

Na, nekünk viszont klassz napunk volt!Elmentünk anyámékhoz, és Anna visszafordult hasról hátra!!!Két hete a forgást anyáméknál kezdte, és most a fordítottját is nála.Sejthetitek, milyen boldog a nagyi!!!Ráadásul vett egy medencét a lányzónak, amibe mi is belefértünk, szóval igazán klassz pancsolós-napozós-új tudományos nap volt.A második végigaludt éjszaka után.
:!: :!: :!:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Hát, amikor reggel azt írtam, hogy írjatok jóóó sokat, nem ilyenkre gondoltam.

Én is hozzászólnék a vitához:

Zsu!
Én sok mident megértek, de nem voltál őszinte, ami nálam is egyenlő azzal, hogy hazudtál. Amikor elapadt a tejed, már előtte adtál tápit és furcsa mód senki se szúrt le miatta, sőt, inkább sajnáltak. Aztán volt az a verzió, hogy nem volt otthon tápi és almát adtál Katának és furcsa mód senki se támadt neked!!! Ezek után kérdem én, ki az, aki téged bántott volna, ha elmondod, hogy nem szoptatsz és már hozzátápizol??????????
Nicikát én voltam egyedül, aki letorkolta 1x, de azt is azért, mert előtte 2 nappal Coryval kitárgyalták az egész hozzátápi dolgot és úgy éreztem felesléegesen, ha ugyan ott folytatja. Ez az én hibám és már bánom, mert nem lett volna hozzá jogom!!!

Minek kérsz bárkitől tanácsot, ha utána meg sérelezed, ha kapsz? Nem hiszem,hogy Cory valaha NEKED adott volna úgy tanácsot, hogy te azt nem kérted. Olyan már volt, hogy hülyeséget írtál (lsd alma nem gyümölcs) és azért szólt. Szimplán gyorsabb volt nálam. Én ugyan úgy megtettem volna.

Te már többször kifejtetted, hogy szerinted a hozzátápi nem gáz, mert se neked, se a fiadnak nem lett tőle baja. Ez a te dolgod. Én full allergiás vagyok és igen nagy a valószínűsége, hogy a korai kajáktól. Hannáért nagyon sok mindent nem eszem, hogy hátha ő megússza. Ezért még nem küldök el senkit a susnyésba, mert nem ért velem egyet.

Én pl nem adnék soha vizet Hannának, vagy nem drukkolok azért, hogy mielőbb átaludja az éjszakát. Van, aki ezt teszi, de ez is az ő dolga. Nem a mi jogunk eldönteni, hogy ki, mikor és mit csinál jól vagy rosszul.

Ha zavar, hogy itt szopiról van szó, tudom sajnálni. Pusztán attól, hogy itt csak pár eberkének kell hozzápótolni, vagy teljesen tápozni, logikus, hogy a többség dolga tűnik ki. Szerintem annó, amikor BMO jött, senki nem tolta le, hogy béna, mert tápizni kell neki. Sőt, ki se utáltuk, hanem még arra bíztattuk, hogy maradjon és meséljen, mert érdekel, hogy mi van velük. Ő úgy döntött, inkább nyit egy másik topikot. Én szoktam olvasni és tökre örülök neki, hogy ilyen jól megvannak és tudnak egymásnak tippeket adni, ahogy azt mi is tesszük a szopival.

És képzeld, nekem se válaszolnak mindig. És ez régebben is így volt. Van akivel megértem magam, van akivel kölcsönösen elkerüljük egymást, de attól még nem fújunk egymásra. Próbálunk normálisan viselkedni. Eddig ment.

Nem csavarom tovább...
És ezzel én ki is fújtam mára. Kiírtam az egész hétvégi termést magamból. :D

Majd még jövök!
Sziasztok!

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, végigolvastam, már mindent értek.Én szopipárti vagyok, bár tudom, van akinek tényleg nincs teje, pedig nagyon akar szoptatni /pl. a nagyim, aki nevelt, és imádom/, de az is tény, hogy a tej egyik napról a másikra nem apad el, és szerintem jópáran tovább szoptathatnának, ha mindent megtennének érte.Akinek pedig nem inge, ne vegye magára.Én leadom a maradék tejemet, és adtam belőle ismerősnek is, aki még mindig szégyelli magát, hogy nem tud szoptatni, és persze a legkevésbé sem ítéltem el.De én tudom, hogy mi mindent megtettem az első perctől, hogy Anna cicit kapjon, és sose legyen cumi, vagy cumisüveg a szájában.Nálunk cici van, ha sír, ha fél, felriad, álmos, fáj valamije, és én örülök, hogy engem keres ilyenkor, nem valami pótlékot, még, ha ez fárasztó is néha.Ennek köszönhetően akig sír, és teljesen magától ketdett éjszaka aludni 9 órát egyhuzamban.Én mindent rábíztam, és nem bántam meg.Vannakrossza napok, van , hogy visít és semmi sem használ, de sosem akartam magamat pótoltatni bármivel.Most is szopizik még írok.
Ja, és még valami, ami engem személy szerint zavart.Még a klinikán volt nem egy anyuka, aki annak dacára, hogy egész nap velünk lehetett a baba, betette a csecsemőosztályra, mondván ki akarja pihenni magát.Éjjel nem kelt fel szoptatni, aztán szidta a nővéreket, mert pótlást adtak a gyereknek.Igaz, Anna pár napig az intemzíven volt, de én akkor is éjjel-nappal fejtem és vittem át neki atejet, hogy azt kapja.Minden harmadik órában.És mikor végre megkaptam, hagytam, hogy a mellemen aludjon, olyan boldog voltam.Persze már ott megkaptam a szobatársaktól, hogy elkényesztetem.Lehet.De nem hiszem, hog y ez kárára válhat.Nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolja, hogy nem jön el magától az idő, amikor nem vágyik a mellünkre, aztán az ölünkbe se már.Nem értem miért kéne ezt siettetni.Nekem az a véleményem általában ezekről a dolgokról.De mindenkinek szíve joga másképp csinálni.Az én babám is hisztis néha, és sokszor vagyok fáradt.Lehet, hogy más jobban csinálja.Én viszont nem tudnám másképp.Na, befejezem végre.Kissé grafománná váltam ma. :oops:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea, szerintem nagyon szép, amit leírtál. :)
Vendég

És beleolvastam a tápszeres topicba is.Anna is inkubátorban volt.Mégis két gyerekre való tejem van, t.i fejtem-fejtem és nem hagytam, hogy tápszert kapjon.Nem hiszem, hogy erre más helyen nincs lehetőség.Pláne két nap inkubátornál./Hál'Isten nekünk is csak ennyi volt, aztán még 3 nap megfiyelés az intenzíven/

Bea és Annababa
Kép
bea80

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: