A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Nem vesztünk ám el, sőt, olvasok is, csak rengeteget mászkálunk, élvezzük a jó időt, meg ilyenek Kép

Egyenként nem tudok most írni, vudu megy mindenkinek, főleg ilyen "lefegyverző" vudu... Kép

Miért nem lehet normálisan ellenni egymással?

Kedvesen is lehet véleményt nyilvánítani, nem muszáj beleszúrni a másikba, csak azért, mert nem olyan az életfelfogása, mint a miénk... Nem hiszem, hogy bárkinek szüksége lenne efféle vitákra, főleg nem kellene a mások "hitével", világnézetével gúnyolódni, ez kb olyan aljas dolog, mintha leniggerreznénk egymást.

Én sem dolgozom, és nem is hiányzik, ráadásul 52 kg vagyok Kép

Barbi, Mea, Sildike, meg nem tudom még, ki írta, de szerintem is, simán lehet valakinek a szép család megteremtése, összetartása a vágya, az élete értelme, nincs ebben semmi rossz. Ettől nem lusta senki, meg nem is földhözragadt.

Aki meg dolgozni szeret, hát hajrá. Örülök, hogy vannak, akiknek tripla energiát adott az ég. Kép

Na. Ez most kijött.

Írok majd magunkról is ám valamikor KépKép

Pusztok

Sisotris és Máté
24.0

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Barbi Kép!
Szupik a képek! Úgy látom, hogy Nálatok két külön karakter a két fiú! Vagy Nolcsi babának ilyen volt, mint Leon?
Szülés Kép
Különben sosem értettem, hogyha a terhesség alatt agyonultrahangoznak, akkor pont a szülés előtt/alatt mért nem? Vannak olyan esetek, amikor nem csak a szívhang fontos információ.

Megann Kép!
Ajjajj, anyóspajtás Kép

Dóri Kép!
Jobbulást!!!

Ayse

ayse

Hát csak írok...Kép

Szóval a főgáz természetesen a délutáni tápszer- adás illetve nem adás voltKép

Merthogy Léna hisztizik és sír, és stb...
Tehát azt csinálta mint mindig és mint amit előre baharangoztam, szóban is, írásban is egy egy oldalas Léna-kezelési útmutatóban!!!
Tehát a lényeg,...amit ugye írtam, hogy nem hagyom magam beterrorizálni, mert akkor gyakorlatilag semmi folyadék és kalcium-stb.. nem kerülne Lénához(mert ujabban se víz se tea se gyümölcslé).

Na 3 óra helyett fél 5kor odaadtam én, mert anyós szerint ha már közelített a cumisüveggel máris sírva fakadt Léna...Kép
Ami biztos így volt, de direkt szóltam hogy így lesz....
Na nekem egyből elfogadtaKép
Aztán anyóstól kaptam, hogy ne erőszakoljam, mert elrontom, meg már cumifóbiája van a gyereknek és hogy már utálja a cumisüveget és hogy ne kínozzam, és hogy ő nem szenvedteti!!!!!és ezt nyomatta egy fél órán átKépKépKép
Azt hittem megőrülök...KépKépKépKép
Én meg fújtam a magamét, hogy az ész én vagyok, és Léna meg egy baba, és én tudom hogy mi kell neki, nem ő, és hogy én döntök stb..
Ez így ment egy fél órát....tele volt a tökömKépKépKép
Hazajön férj, neki is elődaja ugyaneztKépKépKép
Én is a saját véleményemet kiegészíve azzal hogy én nem foglalkozom semmiféle cumifóbiával...
Erre férj mit mond????????

MUTER, MARADJ ITT ÉJSZAKÁRA, LEGALÁBB NEM KELL ÉRDED MENNEM REGGEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

PERSZE MAJD LEESTEM A SZÉKRÕL, HOGY EZT MÉGIS HOGY A BÚBÁNATOS LÓFA.BA KÉPZELI, HOGY ANÉLKÜL MARASZTALJA ITT AZ ANYJÁT (aki épp idegileg tac csra tett), HOGY AZT ELÓSZÖR VELEM!!!!!!!!!!!!! A FELESÉGÉVEL!!!!!!!! AKIVEL ELVILEG MEG GYAKORLATILAG IS EGY HÁZTARTÁSBAN ÉL, MEGBESZÉLNÉ!!!!!!!
(JA ÉS TESZI EZT EGY OLYAN NAPON AMIKOR EGÉSZ NAP NEM VOLTAM ITTHON MERT AGYMOSÁSON VOLTAM, HIÁNYZOTT A GYEREKEM ÉS LEGINKÁBB MA VÁGYTAM VOLNA ARRA HOGY CSAK HÁRMAN LEGYÜNK)

Hát én ilyet még nem csesztem életemben.....KépKépKép

No comment......KépKépKépKépKépKép

De nem kívánom neki, hogy négyszemközt legyünk megint....

Megann

Kép

Kép
megann

Jó éjt mindenkinek, aki már ágyba tud bújni! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Dóri,
beteg lettél, vagy a cicid miatt vagy lázas?
Gyógyulj meg hamar!

Davallia,
ált. nem húzom fel magam hamar; de nagyon nem bírom, ha hülyének néznek.
Hagyd el a tejpépet!!!! Tuti attól, Zitát is egyből kiütötte a nem HA-s tápszer. Kép

Ayse,
vasaló Kép

Sis,
Te meg milyen szépen nyilvánítottál véleményt! Kép

Talis képek szupik!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Dóri, Kuha, Prüntyi
Tali nagyon jóó volt. Ismételjünk jövő héten. Nekem jó a péntek.

Ez a vita tényleg gáz egy kicsit, de nekem a tököm tele van már attól, hogy ha azt mondom, hogy én a gyerekekkel nagyon jól érzem magam itthon és nem is akarok visszamenni dolgozni, akkor nagyon sok embernek az a reakciója, hogy egy igénytelen, lusta, minden ambíció nélküli ember vagyok.
Az meg kifejezetten utálatos, hogy ha valaki név nélkül célozgat, és cinikuskodik más gondolatain.

Kép
Kép Kép
sildike

Hűűűűű Lányok!!! Kép
Meggyőződésem, hogy ez a topic azért jött létre és azért működik (mégpedig nem is akármilyen sebességgel), hogy segítsünk egymáson/egymásnak.
Sajnálom, hogy ezen a helyen sem tudjuk kikapcsolni a vetélkedés, legyen szó a babáink táplálásáról, vagy életcéljainkról.
Ezzel nem akartam senkit sem megbántani csak a véleményemet írtam le.

Sildike
Pica Kép
Nagyon jók a babatalis képek, legközelebb szívesen csatlakoznánk, ha Apa ránkhagyja az autót.

Barbi
Leonnak jobbulást!

Mea
Mielőbbi gyógyulást!

Ancsi
Meli és a kis krapek nagyon helyesek együtt.Kép

Sis
Már Tünde sárkányai sem érdekelnek?

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Megann Kép!

Sajnos vannak ilyen emberek, az anyós az meg aztán különösen, akinek mondhatod, egyik fülén be, a másikon ki.
Ezek szerint anyóspajtás maradt?

Sajnállak és kitartás!!!

ayse

Ayse,
mit csináltál a vasalóval, hogy zárlatos lett?
Már én is lecserélném az enyémet, de "csak úgy" nem lehet. Kép

Barbi,
az oldalra nézős képen Nolcsi naggyon szép!!!!!

Megann
anyós Kép
férj KépKép
Vendég

Megann, ne haragudj, hogy megkérdezem...a párod a baba előtt is ilyen volt veled? Én amióta olvasom itt a babanetet, a párodra nincs egy jó szavad sem, csak szídod, meg meséled hogy miket csinál...ne értsd félre...amiket írsz abban igazad van, nekem is kettéállna a hajam ilyenektől...csak nem értem párod miért viselkedik így mikor állítólag ő is akarta a babát! A szavaidból azt veszem ki, hogy következő közös "program" egy jó nagy vita lesz...nem tudod vele valahogy szépen megbeszélni...? Hátha többet használsz vele magadnak és a babának is...
Nem lehet, hogy a párod menekül valami elől...otthonról, és azért megy mindíg valahova...focizni, haverok...stb, amiket írtál.Nem tudom van-e oka rá, remélem hogy nincs...
Félre ne érts nem akarok beleszólni, de mivel ismerlek valamennyire...ezért mertem ezeket megkérdezni ill.elmondani. Remélem nem baj! Kép
Próbálj leülni vele beszélni, hogy te is jobban tolerálnád ezeket az anyós dolgokat is, ha többet segítene a baba körül és többet tudnál pihenni, kikapcsolódni...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Megann!
Bocs, hogy belepofázok, de szerintem anyóst is meg lehet érteni.
Tényleg kár erőszakolni folyamatosan a cumisüveget, mert ezzel csak azt fogod elérni, hogy totálisan megutálja. Igenis van olyan, hogy cumifóbia, mint ahogy kanálfóbia is van.
Ha valamelyik gyerek nem akar hozzátápit, akkor fogod és megtömöd a kajával, mert szerinted az a jó neki????!!!!!! Akkor tuti megutálja az evést egy életre.
Valószínüleg megvan az oka, hogy miért kell neki a tápi, csak ki kell deríteni.
Mithogy amikor Leonnak se kellett vagy a cumisüveg, vagy a kanál, megvolt az oka.
És én se erőltetném bele a gyerekbe a tápit mindenáron. Örülj neki, hogy nem hányja rád az egészet!!
Mert Leon amikor beleerőltettem valamit, telibe hányt! Na azóta se próbálom!
Pontosabban próbálgatni kell, de ha látod, hogy a gyerek üvölt és utálja az egészet, akkor keress valami más megoldást, mégha szerinted az a jó neki, ha megszi.
Miért nem próbálod kanállal adni neki a tápit?
Szóval szerintem anyósod se akar rosszat Lénának, valszeg ő is szereti a gyereket és rossz látni neki, hogy Léna szenved a cumisüvegtől és utálja az egészet.
Szerintem próbáld őt is megérteni.
Ja, egyébként Leonnak se kell se víz, se tea cumiból, ő pohárbol iszik, vagy kanállal kapja azt is. Úgy tök szépen megissza, nincs szenvedés!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

A kanálfóbiát én tudom igazolni, hogy van. Kép
Vendég

Thomasanne!Kép

KösziKép

Sildike!Kép

Tudod mit azok az emberek irigykednek rád akik ilyet mondanak.Ennyi , szard le őket egytől egyigKép
Én is vitáztam itt meg magyarázkodtam no tejcsin de baromira elegem lett belőle a végére h még csesztetnek meg kritizálnak is érte!!!
Mindenki törődjön a maga dolgával de tényleg.
Én k-a nem hagyom h beleugassanak az életembe, azért néha ha jó ötleteket hallok azt megfogadom, ellesem de engem senki se oktasson ki ám mert akkor meggyűli a baja velemKépKépKép

Amúgy szerintem kicsit érzékenyebbek is vagyunk mióta babáink vannak, nem?
Én legalábbis sokkal hamarabb ugrok az ilyen dolgokraKép

Mindenkinek nyugodt szép éjszakát ezek utánKép

Pihenjetek hogy holnapra frissen üdén keljünk a bébieinkhezKépKépKép

(Na persze én minden nap alig tudok kikelni az ágybólKépKépKép)

Ui: Megann!
KépKépKépKép
Hát ne is tudom mit tennék a helyedbenKép
Írtam mailt még előtte ha gondolod olvasd elKép

Jó éjtKép

Mea
mea

Sziasztok!

Most csak kettő gyors reagciót szeretnék írni.

Sisotris szívemből szólt. Szerintem is lehet más hangnemben véleményt nyilvánítaniKép Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára.
Az én álláspontom amúgy az, hogy a legcsodálatosabb dolog amit egy nő létrehozhat az a gyereke/gyerekei. Én imádok itthon lenni Marcival és legszívesebben egy percre sem bíznám másra. Komolyan. De e mellett van bennem némi önmegvalósítási vágy is. Majd kiderült mennyire tudom össze egyeztetni a gyerekneveléssel. Örülnék ha menne.

Megann
Anyóst remélem azért jól kiosztottad! Hogy jön ahhoz, hogy bele dumáljon abba, hogy Léna mit hogyan eszik. Te vagy az anyukája..
Hű de pipa lettem, így idegenben is. Én nagyon nem állnék jót magamért, ha bele dumálna az anyósom. Mondjuk sajnos nagyon nem csípem a nőt.
Férjed pedig szintén nem értem hogyan képzeli ezt!
Hú de dühítő ez is!
Remélem Õ is megkapja a magáét!

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann, még egy! Amit Barbi ír abban van valami...nem tudom mennyire olvastál minket amikor nem jöttél...itt panaszkodtam, hogy bár Tüncsi hetek óta gyönyörűen evett de. délben és du. közte pedig szopizások...az elmúlt 4 napban csak cicizni volt hajlandó! Nem tudtam mi az oka, lehetett a fogzás is...most tegnap óta már nyamnyog néha, de ami még érdekesebb, ha látom, hogy éhes...az édes gyümiket nem eszi meg, hisztizik...míg a főziket eszi...pedig ki gondolná, hogy a fííííííííííííínom édes alma-banán- őszibarack és társai kajákat nem szereti...? Pedig lehet hogy így van...van, hogy kidobok egy üveg kaját, mert 2 napig hiába kóstoltatom nem eszi...de van egy ötletem, ha tápit szeretnél adni neki a vitaminok miatt...keverd be neki egy kis krumplival, répával (már ha azt szereti) és add neki azt főzinek! És utána vizet igyon...(én először kupicás pohárból itattam Tüncsit).

Hátha segít valamit...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
Leon is jobban csípi a főzit!Kép
Főziből akár 1,5 üvegnyit is bevég, míg gyümiből sokkal kevesebbet és azt se olyan lelkesen eszi, mint a főzit.
Én se nagyon értem, azt gondolná az ember, hogy a gyümit jobban szeretik a babák, nem?Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi, Barbi
Igazatok van abban, hogy nem (mindig) célravezető a heveskedés.
És valóban érdemes átgondolni, hogy miért ilyen Léna reakciója. Mondjuk sztem Megann ezt átgondolta és legjobb belátása szerint cselekszik. Nem mondom az anyukák is tévedhetnek. De nekem amiket írt eddig Megann az anyósáról abból nem az jött le,hogy iszonyú segítőkészen segíteni akarja Megannt és Lénát.

Férj
Nem tudom azt hogyan lehet higgadtan megbeszélni, hogy - Szivem ez az én otthonom is, ha meghívsz vkit (legyen az az anyukád) kérlek engem is kérdezz már meg előtte, ha nem gond.
Na ez nekem biztos nem menne.
J.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ayse!
KösziKép
Nem, Nolcsi teljesen ilyen karakterű volt már kicsinek is, mint amilyen most.Kép
Nolcsi tiszta Apa, Leon meg tiszta ÉnKép

Thomasanne!
KösziKép

Tünde!
Neked isKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci!
Csak baromi rossz azt olvasni, hogy Léna már megint 1,5 órát bőgött, mire megette a tápszert!Kép
Ekkor én is sajnálom szegény kicsi lányt, hogy miért kell ezt minden nap csinálni vele!
Ezért is írtam a múltkor Megannak, hogy sűrítse be a tápszert és adja kanállal, mivelhogy azzal simán eszik Léna.
Lehet, hogy Megann ezt átgondolta, de nem hiszem, hogy ez akár neki is jó lenne! Főleg, hogy olyat ír, hogy 1,5 óra után is erőszakolja, hogy most csakazért is megeszed, hogy nekem legyen igazam! Léna még kicsi ahhoz, hogy dacból csinálja. Bizti, hogy nem azért nem eszi meg, hogy kicsesszen Megannal!

Nem tudom, nekem nagyon jó a viszonyom Apa anyukájával (direkt nem írom, hogy anyós, mert gyűlölöm rá ezt a szót), olyan mintha a második anyukám lenne.
Valszeg ezért se tudom elképzelni, hogy egy nagymama rosszat akarjom az unokájánakKép
Lehet, hogy a menyével nem jól jön ki, de az unokáját csak szereti, nem?!
Én nem tudom elképzelni, hogy ha itt lenne, vigyázna a gyerekre és Apa rákérdezne, hogy maradna-e éjszakára, akkor én ezen dühöngenék!!
Sőt, valszeg én mondanám neki, hogy maradjon.
Tök természetes lenne, hogy maradjon, ha másnap is itt van egész nap és az is tök természetes, hogy Apa ezt megkérdezi még mielőtt ezt velem megtárgyalná. Mert ezen nálunk nincs mit megtárgyalni.
Valószínüleg más család vagyunk.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci, igazad van nem tűnik az anyós segítőkésznek...és bizti, hogy Megann jobban látja a hétköznapokban, hogy mi a jó Lénának...csak ahogyén is tapasztaltam, volt egy idő, hogy bizonyos dolgokat megevett, és egyszer csak 90/180 fok fordulat és más kell neki, másképp kell neki...lehet, hogy valami oka van ennek nekünk a fogzás volt...vagy lehet hogy más is belekavart...(volt kb 2 hét amikor a cumit elfogadta és azzal szépen elaludt) előtte és azóta is sugárba köpi ki...Kép De hát ember(gyerek)ek vagyunk, tanulunk, fejlődünk és fejlődik az ízlelésünk, a karakterünk...
pl. ebben a 3-4 csak szopis napban nem tudtam, Hogy Tüncsi miből él...kb 5-6 szor szopizott, és ha mértem néha...alig volt 60 mg...van hogy mi sem kívánunk dolgokat, pláne ha nyűgosek, esetleg (ne adja Isten) betegek vagyunk...

Férj...én most pl. olyanra gondoltam (és próbálom nem sértően és félreérthetően fogalmazni) mindannyian feszültebbek vagyunk a babák mellett és érthető bizonyos dolgokon a felháborodás, súrlódás,de ha pl. Apa minden nap arra jönne haza, hogy valami miatt veszekszem vel, vagy lecseszem...nem hinném hogy sietne haza a melóból...és bizony én most is sokszor, ha valami nem tetszik, nem ugrom a torkának (senki ne vegye magára, csak sarkítom a dolgot) hanem leülök vele megbeszélni... nekem is volt 2 kemény évem, amikor a párom szülei elváltak és sokszor nem tudtam hol legyek villámhárító...és mindig rajtam csattant az ostor...és akkor anyosommal és apósommal is voltak vitás időszakok, de le tudtam ülni megbeszélni...és megoldást találni.

kb. 1 hónapja volt olyan, Tüncsi sírt nálam, anyósom meg kikapta a kezemből, hogy majd ÕÕÕÕÕÕÕÕ megvígasztalja...csúnyán néztem rá, de akkor nem szóltam, nem akartam vitát...de otthon szóltam páromnak (nem leba...tam, hogy milyen hü..e anyád van...), hogy beszéljen az anyjával, mert ha még egyszer ilyetcsinál az anyja ott helyben elküldöm a p...ba és hazajövök. Azóta szerencsére nem volt ilyen...Kép

Ilyenekre gondolok...nem tudom, hogy ezeknek a viselkedéseknek már mi volt az előzménye Megánnéknél, nyilván akkor okosabb lenne az ember...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Barbapapa, Kép igazad van!
Bár mégha egyértelmű is néha egy két dolog, azért jo ha megosztjuk a másikkal, mert lehet, hogy (mint ahogy Megánnál is) mást tervezett az nyuka...Kép Ilyen félreértés nálunk is van néha....Kép "de azt hittem, hogy"...kezdetű dolgok...Kép
Ami édes néha, párom szól pl. előző nap, hogy jaaaaaaa mondtam ugye, hogy holnap megyünk ide, vagy oda....nem édes, jó hogy időben szólsz Kép
Na ezeket én sem szeretem annyira...de hát ő is ember...pláááne férfi, és feledékeny...Kép

Pr.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Nna.

Kiáztattam magam a kádban kicsit, mindjárt szebb a világ, még egy ilyen esős-szeles nap után is Kép

Ha nem haragszotok, most csak a magunk kis életével színesíteném a topicot, ma már nem akarok ingerkedni Kép

Máté kedden először kapott krumplit Kép Megfontolás: Szerintem nagyon felizgattam múltkor az almás sztorival, azért kapkod ennyire minden elhaladó kanál után Kép Annyira érdeklik a kaják, hogy muszáj volt megkínálnom, gondolom, két hét ide-oda nem számít annyit, nem ettől lesz beteg, hozzáteszem, az én hitem szerint a karmán múlik, hogy beteg lesz-e valaki. Nem ragozom, ez kb. ilyen "jó tett helyébe jót várj" című történet. Kép
Szóval megfőztem egy krumplit héjában, egy darabot átpasszíroztam neki anyatejjel. Az első falattól meg akart fulladni, aztán rájött, hogy jé, ezt le is lehet nyelni, és a harmadik falatnál már alig bírtam kiszedni a kezéből a kanalat Kép Valszeg ezután ellopom Róki módszerét, és két kanállal játszunk Kép
Annyira aranyos, marokra fogja a kanalat, és cucuzza, aztán mikor nincs rajta már semmi, nyöszörög, egyébként meg evés közben végig nagyokat nyög nyelés után Kép
Ma kendővel mentünk zöldségeshez délelőtt, gondoltam, ha elered az eső, így elég egy ernyő kettőnk feje fölé. Természetesen az ernyőt itthon felejtettem, mákunk volt, hogy nem esett Kép
Vettem neki pár szem krumplit, meg golden almát, az jó édes. Hazafelé elkezdett mocorogni, gondoltam, lekötöm kicsit a figyelmét, elkezdtem hát enni az egyik almát. Épp úgy reagált, mint vártam, csücsörített érte ezerrel, én meg nem fogtam vissza magam, odanyújtottam neki. Cucuzta a levét, meg kis darabokat is sikerült leharapnia, először azt hittem, öklendezni fog tőle, de simán elnyammogott rajta, aztán meg lenyelte Kép
Vizet adok neki kaja után, attól is fintorgott először, pedig inni már régóta nem lehet a közelében, mert elmarja a poharat, és simán dönti a saját szájába Kép Ma megivott vagy fél deci vizet a délután folyamán, bár inkább még csak játék ez neki. Szerencsére még mindig a cici a fő attrakció, és nagyon remélem, hogy még jó sokáig az is marad. Kép

Jut eszembe, anyukám megvuduzott pénteken. Szigeti tali után hozzá mentünk, én meg annyira fáradt voltam, hogy kidőltem, és egy órát aludtam, míg ők játszottak Mátéval. Anyu megkérdezte: olyan nyúzott vagy, megjött már szülés óta? Mondom: egyszer, azóta semmi... Erre este beállított...
Mea!!!, szombatra mindezt elfelejtettem, és befestettem a hajamat, de legnagyobb csodálkozásomra megfogta, pedig én is úgy tudom, hogy ilyenkor nem olyan az eredmény, a dauer pl. egyszer régen, egy messzi-messzi galaxisban nem fogta meg. Bár való igaz, vörös helyett most is kicsit lilás lett, de nagyon vagány Kép
Ma már nem olyan vészes a helyzet, gyorsan kitombolták magukat a vörösök, úgyhogy Mátéval fürödhettem ismét. Újabban teljesen megbolondult ugyanis, ahogy hozzáér a feneke a fürdőlepedőhöz, visít, mint akit vágni visznek, én meg rájöttem, hogy a vízicici hiányzik neki, úgyhogy két napig úgy történt, hogy Máté beteker törcsi, anya leül wc-tető, és megaszopi indul KépKépKép Ma a kádban nem érdekelte őt sem a halacska, sem a kiskacsa, egyből rávetette magát a cicikre, vagy fél órát áztunk a kádban. Nem is sírt törölközésnél Kép
Viszont mostanság nyolc-negyedkilenc körül alszik, és éjjel már csak háromszor kelünk, éjfél előtt, kettő tájban, meg ötkor, aztán fél nyolcig szunya.
Nappal háromszor-négyszer fél óra alvás van, nagyjából azonos időkben kivitelezve, szóval remélem, nemsoká visszaáll az édeni állapot.
Azon filóztam, hogy nem lehet-e, hogy Máté a peteérést/mensit érezte meg, mármint hogy kevesebb lett a tejci a hormonok hatására, és azért szopizott ennyit mostanság? Mert körülbelül két-három hete kezdődött a kálváriánk, tehát simán elképzelhető, hogy mit nekünk növekedésiugrás/mozgásfejlődés/nappalinemevés, egyszerűen ilyen prózai oka volt a dolognak... Viszont ezt nem szeretném havonta két hétig eljátszani, úgyhogy lehet, hogy inkább mégis elhiszem az ellenkezőjét KépKép

Na, megyek, beájulok apával.

Pusztok

Sisotris, Máté és Apa

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Prüntyi!Kép
Persze, ezeket én se szeretem, de ez szerintem azért másKép
Apa is tud feledékeny lenniKép
Mondjuk ha mondaná ma, hogy akkor este jön anyukám, ugye mondtam?Kép Én is mondanám neki, hogy jó, hogy szólsz.....Kép De normálisan is meg lehet ezt beszélni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

jó estétKép
forr a levegő... mire végigolvastam elfáradtamKép
én egy pár héttel ezelőttig azt gondoltam, hogy szívesen maradnék itthon akár sok gyerekkel, de meggondoltam magam. egyrészt magam miatt - a sok babasírás, egyedüllét, felnőtt társaság hiánya nincs rám jó hatással, ráadásul idén a tél nagyon hosszú volt. másrészt férj miatt sem, mert, bár ezt eddig nem gondoltam volna, sajnos azt látom, hogy ő tiszta hávájnak (Kép) gondolja az itthon létet, amíg ő kő kemény munkát végez a nagyvilágban. még nem tudom hogyan lesz később, de az biztos, hogy a gyerekemnek azzal teszek jót, ha normális maradok, és ehhez nekem is szükségem van valamennyi munkára, amit egyébként nagyon szeretek. és azon is aggódnék, hogy mi lesz, ha felnőnek a gyerekek, vagy -belesemmerekgondolni- egyedül kell felnevelnem a gyerekemet. csak azt akarom mondani, hogy én csodálok minden htb-tKépKépKép

Eszti tündér az igazak álmát alusszaKép ma inkább bealudt szopi közben, mint hogy hagyjuk sírni, de tegnap csak pár perc volt az egész, és amikor bementem megsimizni, rögtön megnyugodott és elaludt, nagyon klassz érzés volt. mármint, hogy mehgnyugodott az irdatlan nagy ordításból, ilyen még sosem volt.

ma vettem egy webkamerát, hogy tudjak dumálni vele osztrákiába a barátnőmmelKép csak még nem tudom használni.

próbálétam utánaoplvasni a hozzátáplálásnak, de túl sokféálét olvastam össze.
most napi 1x kap az Eszti almát, egyelőre szívesen eszi, sztem már egy egész étkezést is ki tudnánk vele váltani. most mit csináljak? hülye kérdés tudom.
1. a déli vagy a délelőtti/uzsonna kaját egészítsem ki/váltsam ki almával?
2. mikor kezdjek mást?
3. mi a véleményetek az üveges kajákról? eszti most üveges hipp bio almát kapott, mert azt kaptunk ausztriában, és ebben megbíztam, és neki is ízlett. sárgarépából is ilyet szeretnék adni.

ma megnéztem ezeket a bolti üveges kajákat, és a nagy része sztem egy nagy átvágás. mármint cukor, só, allergénekKép

ja!
4. itatni is kell, ugye? én sima vízre gondoltam. kaptunk almalevet is, de hihetetlen milyen fintorokat tud vágni rá.
5. az almától lehet kiütéses a popója?

na jól idepofátlankodtam a sok kérdésemmel, de úgy is tudom, hogy majd valaki megszánKép

egyébként kell mennünk hasi UH-ra újra, mert Eszti sokat bukik, vagy hány, én már nem is tudom minek nevezzem, szóval sok cucc jön ki belőleKép hízni jól hízik, úgyhogy remélem nem találnak ki nekünk valami betegséget.

fotók nagyon édesek, hihetetlen hogy nőnek ezek a csöppségek... és öregszenekKép

and, eszter

KépKép
KépKép
and

Tünde Kép!
Minek utána a férjem végignézte, hogy mit is jelent a reggeli készülés (ma anyanapot vett ki, hogy együtt vihessük Andrist a kórházba), vásárlással, gyógyszertárral, az oviba visszaautózással egy itthonfelejtett kinnti nadrág miatt, valamint Hugi német nyelvű levelének lektorálásával, átpofozásával (határidőre), úgy döntött, ÖNÁLLÓAN KIVASALJA A PÓLÓJÁT!!! Nem tudom, hogy mit csinált, de 4x levágta a villanyórát és esélyét sem láttuk, hogy ez máshogy lesz legközelebb, meg nem is akarunk kísérletezni. Hát így.

Ayse

ayse

Sis!
De jó, hogy Máté rögtön így élvezi a kanállal evéstKép
Hogy én mit szenvedtem eleinte Leonnal....nem kellett neki semmi.Kép
Örülj neki, hogy ilyen könnyen elfogadja a dolgokat!
Persze ne menjen a tejcsi rovásáraKép
Simán lehet, hogy a mensi miatt volt a szopizásban változás. De nem minden hónapban ismétlődik, általában csak az elsőnél érzik meg egyes babák.
Remélem többet nem lesz probléma!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And,

szerintem hallgass Esztire, és azt az étkezést váltsd le, amikor a legszívesebben fogadja a kanalas ételt. De ha régóta eszi az almát, kínálhatod ugyanabban az időben mással, hátha nem lesz olyan sürgős az a kiváltás KépKép
Üveges kaja biztos jó, én is úgy tudom, és a Hipp-nél ráadásul nem is humbug.
Nekem mondjuk könnyű dolgom van, kimegyek a piacra, és a néniktől veszek cuccost, ők biztos nem műtrágyáznak Kép
Szerintem csak vízzel itasd. Ráértek az ízes italokra később is, jobban jártok mindketten, ha megszokja, és szereti Eszti a vizet.
Az almától lehet kiütés, mivel kicsit savas. Próbálj pár napig valami más ételt, hogy elmúlik-e, ha igen, ott a válasz. Ha nem, akkor is Kép

Na, ezt jólmegaszontam, remélem, segített azért Kép

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse,
apasztorin behaltam KépKépKépKép Az Jóisten is vele van, még Õ sem akarja, hogy szegénynek saját kézzel kelljen vasalni a pólóját KépKépKépKépKép

Barbi,
köszönjük szépen a jókívánságokat Kép
Én is örülök, hogy jó étvággyal eszik Máté, meg annak is, hogy vártam még a hozzátápival, és nem erőltettem, amikor még nem kérte. Mindennek megvan a maga ideje, náluk is ugyanúgy.
Mensiügyben külön köszi a felvilágosítást, erre tippeltem én is, mert hát az nem lehet, hogy akinek megjön, az többé nem alszik KépKép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

And!
Mi először a délutánit váltottuk ki (mivel kevés volt a tejcsi már délután), de Nolcsinál a délelőttit, utána az ebédet, majd a délutánit.Kép
Először szerintem próbálgassatok más ízeket is és ha már eszik több félét is, akkor váltsatok ki egy egész étkezést. Ez lehet több hét is akár.
Leon üveges hipp kaját eszik, meg kecskemétit.
Most már főzök is neki főziket, de amíg csak egy-két félét evett, addig csak üvegeset kapott.
Inni csak vizet adj Esztinek, jobb ha azt szokja meg. Teát, leveket ihat majd később is.Kép
Nolcsi pl. a mai napig legtöbbször vizet iszik. Megkérdezem hogy almát kérsz, vagy vizet és 99%-ban a vizet választjaKép
Jó, hogy Eszti ilyen szépen megnyugszik a simizésre isKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi
Tiszta szívemből irigylem a helyzetet nálatok.
Biztos azért is látom másként mert sajnos nálunk irtó mások a viszonyok.
Bele gondoltam. A volt barátom Anyukáját nagyon szerettem. Ha ő lett volna az anyósom, biztos hasonló képpen állnának nálunk a dolgok ilyen szempontból, mint nálatokKép

De gondoljátok el azt a helyzetet,hogy nem nagyon csíptek vkit és a megkérdezésetek nélkül még egy napig ott marad. Nem túl jó hír.
Sajnos én nagyon átérzem Megann nyűgét.

Lénácska kaja mizériája. Annyi oka lehet. Marci pl esténként ha nagyon fáradt azt csinálja,hogy hiába éhes bömböl, de nem eszik, aztán mégis szív kettőt, aztán nem kell, aztán kell és így megy míg elalszik. Az ebédjét rendszeresen tök nagy türelemmel kell neki adogatni mert őt minden jobban érdekli még akkor is ha éhes. Persze, tudom más helyzet. És Léna biztos nem dacos még, ez is igaz. Szóval nehéz helyzet. De, ha anyós segíteni akar, azt nem ilyen megjegyzésekkel kéne tennie sztem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

And Kép!
Már a múlt ködéből csak nagyon haloványan rémlik, de nem kell felforralni a vizet a babáknak? Vagy ez már idejétmúlt? Esetleg ásványvíz? Asszem a Szentkirályi mehet. Nálunk is répa lesz az alma utáni második kóstolgatás.
Most Eszti szopizik? A szopit akarod kiváltani az evéssel? Vagy a tápit?
Szerintem én a délelőttit fogom először kiváltani a gyümivel, aztán majd a délit a főzivel. Szerintem lehet az almától kiütéses a popója. Gondolom Esztin is múlik majd, hogy hogy alakulnak a dolgok. Lili anno kb egyéves koráig csak jelképesen volt hajlandó enni. Úgy csináltunk, mintha (asszem azóta őszülök).
Biztos vannak itt hozzátápi szakértők, akik jobb tanácsokat tudnak adni.

Jó éjt Nektek!

Ayse, aki ma sem bírt 9-kor lefeküdni, komolyan el kéne kobozni tőlem ezt a masinát

ayse

Ayse,
a szentkirályira is rá van írva, hogy csecsemők részére fel kell forralni.
Ööö... most olvastam el... csak volt.

Ezek szerint ezt tényleg csak így oda lehet adni a babáknak? Mert a csapvizet naná, hogy én is felforralnám. Egyébként nagyon régóta ásványvizezünk, vagy szentkirályit, vagy óbudait, a többit valahogy nem szeretem, mert "ízük" van.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, én is jól bebújtam Apa mellé... bár ha jól hallom, még csak most száll ki a kádból Kép

Jó éjszakát mindnenkinek!

Sisék

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Szépjóestét!

Már megint éjszakai műszaknak jöttem...

Jó kis szócsata alakult itt ki ma! SisKép Teljesen egyetértek Veled a hangnemet illetően. Én is bírom Dudukly humorát, de néha-ha talál-tud ám fájni az irónia rendesen, még ha félreértés is. Tökéletesen megértem, hogy Tünde jól megaszonta Kép

Apropó Sis! Nálatok jó az idő???

Örömmel olvasom, hogy milyen sokan vagyunk, akik bizony a munkát csak egy szükséges rossznak tekintik, és a család lenne az életünk fő értelmeKép Pedig nagyon kevés ilyen embert ismertem eddig a környezetemben. És húdesoxor kaptam olyan kérdéseket mostanában: "Na és mi van Veled, mit csinálsz?" Mondom: Otthon vagyok a gyerekkel/gyerekekkel. "JÓ, de mit csinálsz?" Na, ilyenkor úgy elmegy az ember életkedve, pedig én maximálisan elégedett vagyok azzal, hogy itthon vagyok, évtizedekig tökéletesnek tartanám ezt, és kiábrándítónak tartom, hogy ezt mások lenézik. És eddig azt hittem, hogy szinte mindenki. Persze tényleg lehet, hogy sok esetben az irigység beszél belőlük, hiszen tény, hogy a mi társadalmunk nem az egykeresős család társadalma, a legtöbb esetben sajna kénytelen a anya is visszamenni dolgozni, hogy egyáltalán fizetni tudják a kölcsönöket, vagy megélhessenek. De aki már hathetesen visszamegy melózni, az nem erről szól...
De én sem ítélek el senkit, csak örömködöm, hogy tényleg jó kis csapat jött itt össze KépKépKép

Szóval én sem akarok visszamenni dolgozni, legalább három gyerkőc a cél, a többi csak apán múlikKép Én ugyan tehén vagyok, de azért igényes tehén Kép És a tehénségből is próbálok kilábalni. Mentségemül szóljon, hogy nem a háziasszonyság tett tehénné, kamasz korom óta hízásra hajlamos vagyok Kép
Én is igyekszem addigra legalább, mire Apa hazaér, normális ruciba bújni, na ilyenkor értetlenül néz rám, hogy kényelmes ez nekem? / amúgy nagyon igényes, imádja, ha szépen kirittyentem magam, de praktikus is/.

DóriKép Gyors gyógyulást!
MegannKép Nem irigylem anyóst, férjedet pláne nem...

Talis képek, és minden kép nagyon jó!!!!

Egyébként én még mindig érzékenyebb vagyok a normálisnál, biztos a fáradtságtól is.Nem olyan szinten, hogy mindenen bőgök, de ma vettem észre ezt, amikor az osztálytali-szervezés közben jól kifakadtam, holott annyira örülök mindenkinek, öt éve senkiről nem tudok semmit, és akkor kiakadok. / nem tudunk időpontilag dűlőre jutni, de a szervezésben nem segít senki, kötöszködni viszont tudnak.../

Jó éjt, holnap remélem, jövök!

Judit+Balázs+ a ma féléves Gergő / aki köszöni szépen a köszöntéseket, és aki szintén fogatlan, de szerintem hajszálon múlik már, hogy előtörjön az egyeskeKép /

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jó reggelt mindenkinek!

Tüncsi megint nem sokat aludt, így én sem...Kép
de remélem du alszunk egyet...

megyek eszem valamit...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!

Köszi midnenkinek a jobbulást kívánást. Kép lehet, hogy meglett a hatása, mert egy fokkal jobb, nuku láz, gyomrom is jobb, csak a fejem fáj. Kép de arra bevettem 6-kor egy quarelint, így alakul már.

Megann!
Hát hallod, én biony helyben kisoztottam volna mindet! Mégis hogyan gondolják ezt? Tényleg bőszítő. Az én anyósommal is hasonlóan "kellemes " a viszony, valószínűleg ezért lenne olyan a reakcióm, amilyen.
Férjjel beszéltél kettesben?

Barbi!
Tetszik, amit írtál, és igazad is van férj édesanyját illetően. Kép Azért értem meg Megannt, mert (nem tudhatjuk miért), de ilyen a viszonya az anyósával, és az ilyen húzásokkal csak méginkább rátesz egy lapáttal. Sajnos az én anyósom is egy okoskodó a végtelenségig, és nekem ne ossza az eszet, majd ha kérdésem lesz jelentkezem, amúgy meg felneveltem (tán nme is olyan rosszul eddig) egy 8 évest, elboldogulok egy csecsemővel is mégegyszer! Az lenne valóban az egészséges és NORMÁLIS viszony, amit te írtál le. Csak sajnos ez már különböző okok miatt az életbe nem valósul meg. Kép Az meg hogy mennyire szereti az unokáját...hmm mondok egy példát. Viki születése után 3 azaz HÁROM HÉTIG!!! ide se dugta az orrát, holott Bp-en lakik ő is és egészséges, mint a makk. Anyám, mint a robot, Gergőt ellátta (suliba hurcolta), délbe értement, akkor még nem volt napközis, és minden nap főzött és áthozta Gergővel együtt a1-kor a kaját, és míg Viki aludt egy fél órát-órát lementünk a férjemmel sétálni itt akörnyéken. Anyóspajtás meg sehol nem volt. Még csak nem is telefonált, csak a férjem hívta. Kép Más nagymama, ha unokája születik (főleg első), akkor fejvesztve rohan és kérdezi miben segíthet. Nos ilyen nálunk EGYETLEN ALKALOMMAL SEM VOLT! Csak az én szüleim részéről. Szóval, azért nem tudhatjuk a hátterét a dolgoknak. Férjemet azóta bántja ez a viselkesése az anyjának. Így talán érthetőbb miért is nem megyünk, csak havonta 1x anyukához.

na eldugultam anyós témában, mert erről regényeket tudnék írni. A húzásairól még terhesen stb stb stb. Kép

Dóri
Vendég

Szép jó reggelt MIndenkinek!

Csajok, látjátok, megint süt a nap Kép Kép Kép

Davailla!
Teljesen igazad van a vitákkal kapcsolatban. ÉN is jobb szeretem, ha megmondják a véleményüket mások, még ha soxor nem is tetszik elsőre.
Különben is, azt mondják, a negatív kritika mindig (vagy legalábbis soxor) építő.

DE!
Azt gondolom, hogy hatalmas különbség van a között, hogy valaki jól beolvas nekem, megmondja az (ellen)véleményét, ész érvekkel alátámasztva, még ha nem is szívmelengetően teszi. Nem pedig úgy, ahogy ez sajnos tegnap történt, célozgatván.
Csak tudod:
1. az ember (sajnos így vagyunk összerakva) sokkal "jobban" elfogadja mindezt a legjobb barátnőjétől, családjától, szomszédasszonyától stb., mint egy "vad idegentől". Természetesen idéző jelben, mert még ha nem is ismerünk itt mindenkit személyesen, teljesen idegenek nem vagyunk egymásnak, max. tudunk egymásról ezt-azt.
2. Pláne, ha mindez a vélemény egy jó nagy adag cinizmussal van körítve. Nem mellékesen ha már felvállalom azt, hogy itt "osztom ki a másikat", akkor bizony valóban megszólítom, úgy mint, "Kedves XYZ", vagy legalábbis valami hasonló.
Tudod, lehet mindezt emberi módon, valóban nem kell alpárinak lennünk.

Ismerek erre egy jó mondást:
Tudjátok ki az abszolút diplomata? Aki úgy küld el a büdös francba, hogy szinte várod, hogy indulhass.

Na, én azt gondolom, hogy mindezt meg lehetett volna így is ejteni, ha már ennyire kikívánkozott Duduklyból. Olyan "diplomatikusan". Nem pedig kifordítani az egészet, úgy , ahogy van.

Talán Tünde is jobban tudta volna fogadni, és nem reagált volna úgy, ahogy.
Megjegyzem, igaza volt, az én csőrömet is baszta volna, ha így szólnak hozzám. Legalábbis egy olyan Valaki, aki nem is ismer. Nem az anyám, nem a legjobb barátnőm. Hanem egy olyan Valaki, aki max. tud rólam ezt-azt.

Mellesleg Dudukly arra sem gondolt, hogy ezzel esetleg másokat is megbánthat. Hiszen hányan (köztük én is) voltunk kíváncsiak arra, hogy pl. milyen betegségünk, tünetünk mire vezethető vissza.

Most ha nagyon kötözködni akarnék, akkor azt mondanám, hogy ez a "paródia" nekem is szólt, mert igenis sok mindenben egyetértek Tündével.

Most kezdjek ezzel vagdalózni??? Nem teszem. Egyrészt, mert nem ér ennyit az egész, másrészt,
mert normálisan is meg tudnám mondani a magamét, ha akarnám.
Nekem ennyi a véleményem.

És jelzem, továbbra is egyetértek minden szavaddal, csak azt gondolom, tegnap nem így történtek a dolgok.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hű,mi folyik itt.....
Inkább jövök késöbb Kép

Kép
flocika

Sziasztok Lányok!

Anyós

Az én anyósom egy egoista, önző, munkamániás valaki. Rám már akkor megsértődött, amikor Bazsikával terhes lettem, hogy miért nem kérek tőle tanácsokat. Nem akartam neki mondani, hogy azért nem, mert a fia azt mondta, hogy ha meglesz a baba, akkor nem vigyázhat rá anyós, mert nem tud uralkodni az indulatain és őket okkal-ok nélkül csépelte kicsi koruk óta. Szóval teljesen udvariasan csak annyit mondtam neki, hogy tudja hogy van ez, ilyen dolgot egy nő inkább a saját anyukájával beszél meg.
Másodszor akkor sértődött meg, amikor nem engedték be a szülőszobába - Bazsika születése után - csak anyut meg a tesómat. Azt hogy miért rám azt nem tudom én ugyanis még magamnál sem voltam, a doki mondta, hogy csak két ember jöhet be egyszerre. Utána mondjuk belegondoltam, hogy amikor ott vagyok kiterítve, lóg belőlem a köldökzsinór végén a gyerekkel, méhlepény még sehol, összevarva még nem vagyok, akkor még az apám sem jöhet be, nemhogy az anyósom. Na mindegy.
Lacika szülésére már be sem jött, sőt utána 7 hétig nem is látta kisunokáját, pedig Laci nagyon beteg volt, de még így sem jött. Állítólag elkapott valami vírust, amivel csak dolgozni tudott járni. Mindig elkap valamit karácsonykor, húsvétkor, születésnapok környékén.Kép

DE, és itt jön szerintem a lényeg:

Bár ilyen, a férjemnek mégis az anyja, és bár Balázs látja a hibáit valahol mélyen azért szereti és mindig felcsillan neki a remény, hogy talán majd mostantól más lesz.
Mivel én a férjemet nagyon tisztelem és szeretem ezért, ha néha eljön anyós és késő estig marad én magam mondom neki, hogy ha már nem akar ilyenkor utazni aludjon nálunk és majd reggel elmegy. Összeszorítom a fogam, mert tudom, hogy a férjemnek ez igen is jól esik és végül is ez a fontos, hogy mi négyen szeretetben éljünk. Ezért szívesen elviselek egy évben pár rossz estét.

Tudom, hogy nehéz ezt megtenni, de gondoljatok bele abba, hogy milyen rossz lehet a párunknak szétszakadni, vagy mondjuk, ha majd a gyerekünknek lesz egy párja és az megpróbál kizárni minket az életükből.
Mindig kell egy kis tolerancia. Ráadásul én mindig azt mondogatom magamban, hogy mennyivel különb vagyok én, hogy így viselkedem, mint anyós a saját kicsinyes viselkedésével.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Megint háromszor keltünk csak, egykor, fél ötkor, és fél hétkor, meg most fél kilenckor már teljesen Kép Máté édes pofa, minden reggel arra ébredek, hogy mocorog, de tök csendben van, amíg nem szólok hozzá, arra meg vigyorog, mint a vadalma Kép

Nálunk is pocsékszar volt tegnap az idő, viharos szél fújt, és esett az eső, de hát levegőzni kell, és én inkább mászkálok, minthogy a szobában villanyt gyújtsak Kép Ilyen eszement vagyok pici korom óta, a legnagyobb fagyban képes vagyok órákat menni.

Jucc,
Boldog félSzülinapot Gergőnek! Kép

Szerintem, aki valamennyire meg van elégedve magával, és az életével, az nem unatkozik akkor sem, ha nem csinál semmit. Nem célzok most senkire, csak úgy nagy általánosságban mondom, hogy az emberek többsége nem szeret önmagával lenni, mert megijed a csendtől. Vagy a saját hangjaitól Kép Szóval a munka sokak számára figyelemelterelés, pótszer.

Igényesség: nálunk a farmer+valami is annak számít, lásd apa rockzenekar roadja volt 8 éven keresztül, volt mocsárzöld haja is, meg fehér is, én meg koncertről koncertre jártam, hajam a rózsaszíntől a feketésliláig terjedt, és négy évig kint laktam a szigeten. Mármint azokon a heteken, amikor volt sziget Kép Úgyhogy a "jujhogynézekki" című fejezetet már kb. 16 évesen letudtuk Kép

Tehénség: világéletemben nem tudtam 48 kg-nál többet produkálni, azt is csak egy télen keresztül, amikor olyan pasim volt, akivel kocsival mászkáltunk Kép Az átlag versenysúlyom 42-45 kg, de voltam 38 is Kép Kép Kép

Davallia,
való igaz, legyünk őszinték. Nem kell mézesmázosnak sem lenni, csak egyszerűen emberi hangnemet kell megütni, nem pedig olyat, mint egyes politikai cikkírók, akik gúnyolódnak, fricskáznak orrba-szájba, és még jó fejnek gondolják magukat. (Hál'istennek név szerint egyet sem ismerek, nem is foglalkozom ilyenekkel, nem az én világom).

Kuha,
veled maximálian egyetértek.
Tünde nem erőszakolta rá senkire a "tudományát", csak annak válaszolt, aki kérte. Ilyenformán a fele sem igaz az őt ért bírálatnak.
Diplomata KépKép

Na. Ez megint kijött. Jó ez a topic, legalább valami ki tud hozni a sodromból, de úgy rendesen Kép

Pusztok

Sisotris és Máté
24+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Utólag is köszönjük mindenkinek a járókás lábkidugós képre vonatkozó dicséreteket!Kép

Ancsi,
Jók a fiúzós képek!Kép Melike szokás szerint nagyon cuki!

Babatalis képek szuperek lettek! Sildike, tényleg szép lehet a házatok, így a képek alapján!

Barbi,
Nagyon-nagyon szépek a mostani képek is! Köszönhetően annak, hogy ilyen szép fiaid vannak, na meg annak, hogy ügyes fotós vagy.

Tofinak elmúlt ugyan a láza, de sajna nagyon betaknyosodott. Annyira, hogy éjszaka 2x is sírt, hogy nem kap rendesen levegőt. A második után teljesen vigasztalhatatlanul, úgyhogy előkaptuk apával a porszívós orrszívót hajnali 4-kor és próbáltuk megtisztítani a nóziját. Sajna nemigen jártunk sikerrel most sem. Vagy az orrszívónk nem a legjobb konstrukció vagy mi vagyunk ennyire bénák, de szinte semmi nem jött ki Tofi orrából. Akárhányszor próbálom azzal tisztítani, egyszerűen nem megy. Ugyanúgy szörcsög utána is. Ennyit még a kézivel is ki tudok szívni. Pedig igyekszem úgy eljárni, ahogy azt még anno Nyúlné szépen leírta. Fújom az orrát tengervizes oldattal is előtte. Aki, már porrszívózott: kb. mennyi ideig szoktátok végezni a műveletet? Én úgy 2 perc után feladom, mert nagyon nehezen viselem, hogy a kisfiam úgy sikít, mint akit kínoznak. Lehet, hogy többet kell várni, míg megindul? Vagy esetleg még nagyobb teljesítményre kell állítani a porszívót (bár már attól félek, hogy leég, mert annyira lefojtja az orrszívó)? Tanácstalan vagyok.

Tegnapi vitával kapcsolatban:
Természetes, hogy nem mindenben egyezik a véleményünk, mindenki érvelhet a saját álláspontja mellett, lehet vitatkozni is, de mindezt úgy, hogy ne bántsuk meg a másikat. Nagyon nem szép dolog gúnyt űzni más nézeteiből, gondolkodásmódjából. Sajnos nekem nem a humor jött le a vitát kiváltó hozzászólásból, hanem a rosszindulat. Azt az utólagos magyarázkodást pedig egyenesen gyerekesnek tartom, hogy "Nem emlékeztem, ki, s mit írt, gondoltam azért a biztonság kedvéért jelzem, engem ezek a "tudományok" nem érdekelnek." Ezzel szemben jóformán az összes zárójeles gúnyos megjegyzés "merő véletlenből" Tündéhez köthető (bár csak reménykedni tudok, hogy a depresszióra vonatkozó nem. Mert ilyennel "humorizálni" nagyon tisztességtelen dolog. Amennyiben valaki valamennyire is tájékozott, akkor tudnia kell, hogy létezik olyan is, hogy szülés utáni depresszió. És ezt nem a láblógatás váltja ki. De a depressziónak még számos más kiváltó oka is lehet. Nekem két súlyosan depressziós emberhez is volt már szerencsém, együtt dolgoztam velük. Mindketten sztahanovisták voltak.).

Sajnálom, én nem tudtam pártatlan maradni.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Süt a nap!!! Éljen!!! Kép Kép Kép
Mindjárt megyünk sétálni! Kép Kép Kép

Bab,
Szerintem 2 perc még sok is az orrszívásra. Lehet, hogy a porszívó fojtja le és nem szív megfelelően. Én kb 15-20 mp-ig szívom orronként, ha nagyon tele van akkor megismétlem. Ennyi elégnek kell lenni.
Jobbulást Tofinak!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Barbi,
Nagyon helyesek a fiúk! Kép

benianyu

Dudukly!

Most olvastam vissza rendesen, (míg Viki alszik még), és komolyan Dudukly nem is értem hogyan gondoltad az irományodat. Csak a hülye nem érti, hogy kiről szóltak a roppant "szellemes" zárójeles kommentjeid.

Kapjál már a fejedhez, hogy azért, mert valaki másként gondokozik, esetleg más magyarázatokat ad dolgokra, nem kéne gúnyos megjegyzésekkel illetni! Nem is értelek. Tünde azoknak írt erről, aki kérdezte tőle konkrétan, nem pedig téged elemzett, ergo nem is erőltett rád semmit.

Depresszióról meg annyit, hogy valóban nem "úri betegség". Szerencsés vagy, ha te nem estél át rajta a szülésed után. Én a fiammal nem voltam, azonban a lányommal igen, nem is kevéssé. És pedig nem unatkoztam vagy a lábamat lógattam 2 gyerekkel. Sajnos a hormonok okozzák. Ezen a szülési utánin kívül pedig millió dolog kiválthatja sajnos és kár ezzel is ércelődni.

Ha csak ilyet tudsz írni, akkor inkább ne tedd, mert erre senki nem vevő ebben a topikban!

Dóri
Vendég

Jó reggelt Csajok!Kép

Dóri!
Sajnálom, hogy ilyen a viszonyod férjed anyukájávalKép
Én ezt tényleg nem tudom elképzelni, hogy egy nagymama szarik az unokájáráKép
Komolyan bennem fel se merülne, hogy ha megszületik egy baba, akkor a nagymamák nem 1000 %-san ott vannak, segítenek. Olyan szomorú, hogy ilyesmi előfordulhatKép
Nálunk Leon születésénél anyukám elutazott(1 évvel előtte befizetett hajóút volt és én mondtam, hogy menjen el, nem érdekes ha nincs itt a szülésen.....amit már a szülés napján megbántam, meg persze ő is, hogy hallgatott rámKép) és férjem anyukája jött be a kórházba minden nap, hozott kaját stb.
Meg otthon is mindenben segített/segít a mai napig ha megkérem. DE csak akkor, kéretlenül soha nem szól bele semmibe.
Pedig van még egy 16 éves lánya és egy 15 éves teljesen fogyatékos(agyi, testiKép) kisfia, akit ő lát el.
Szóval le a kalappal előtteKép
Nagyon sajnálok mindenkit, akit nem egy ilyen, vagy legalábbis hasonló "anyóssal" áldott meg az égKép
Na részemről is anyóstéma lezárva.Kép

Kuha!
Teljesen igazad vanKép

Jucc!
Jaj, utólag is bolgod féléves szülinapot GergőnekKép
A tehén meg én vagyok, nem TeKép
De én meg szintém gyerekkorom óta és most már nem is érdekel, így érzem jól magam!!!!!!KépKépKép

Sildike!
Le a kalappal előtted, nagyon ügyesen csinálod!Kép
Férjed is büszke lehet Rád nagyon, hogy ilyen taktikus felesége vanKép
Én férj nagyobbik hugával nem vagyok túl jóban, bár a fiúk születése óta azért javult ez is.Kép
És én is hasonlóan viselkedem, ahogy Te, mivel a férjem húga, Õ szereti, én is próbálok toleráns lenni vele szemben, hogy Apa jobban érezze magátKép

Bab!
KösziKép

Ma megyünk anyukámékhoz és csak este jövünk haza, a dédit is visszük magunkkal.Kép
Olyan szép idő van ma, remélem mindenkinek szép napja lesz!!!!!!!!KépKépKép
Én legalábbis ezt kívánom!Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Dóri!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

BenianyuKép
Köszönöm szépen az infót és a jókívánságot! Ma veszünk másik orrszívót (bár lehet, hogy inkább másik porszívó kellene), remélem azzal több sikerünk lesz.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sildike, szegény párod...Kép hogy viseli el, hogy pont az anyukája ilyen? Megértelek... Mikor a párom szülei ketté mentek, az anyukája lépett ki a dologból...amivel még nincs is probléma (hisz mindenkinek joga van a boldogsághoz, de utána csak a párom kereste az anyját...sőt egyszer fejéhez kapta, hogy az ő dolga keresni az anyját, ha kíváncsi rá! (Ezek szerint az anyja már nem kiváncsi a fiára...? volt a költői kérdés...) Párom berágott és nem hívta fel az anyját...kb 3 hét múlva anyuka észbe kapott... már-már azt hittük rendeződtek a dolgok, de a két legmélyebb nyomot akkor hagyta, amikor az esküvőnkön kb.10 ig maradtak...nem várták meg sem a tortát, sem a menyasszonytáncot...stb. ill. a diploma osztójára nem jött el.. (amit "állítólag" neki köszönhet Kép), fontosabb volt a fenekét áztatni egy termálfürdőben!
Szóval eléggé kiakadt párom (Õ nagyon anyás volt)....Szerencsénkre azóta jó a viszony...nagyon megváltozott anyósom (jó irányban, de az is bizti, hogy ezeket az ember nem felejti el...

Kép

Kép
prüntyi

Barbi
Bazsikának tényleg csak a névmemóriája rossz, mert ahogy meglátta Nolcsiról a fényképet azonnal mondta: Annaaa medünk kiffiúval jáccani.Kép

Egyébként én azt szoktam mondani, hogy mindenki természetében lehetne elviselhetetlen dolgokat találni. Ráadásul kettőn is áll a vásár. Valószínűleg én sem igyekeztem különösebben az elején, hogy megtaláljam anyóssal a hangot, pedig én alapvetően nagyon barátságos vagyok, aztán ez szépen nőt-nőt. Most meg már nem foglalkozunk egymással különösebben.
Az persze bosszant, amikor a nagyvilágnak mutatni próbálja, hogy itt minden rendben és ő a világ legjobb nagymamája, de nem csinálok semmit. A fiúk elintézik a dolgokat helyettem, Bazsi pl. nem is tudja, hogy kicsoda, csak néz rá nagy szemekkel és amikor anyós mondja neki, hogy na gyere a mamához, akkor elkezdi keresgélni anyukámat és esze ágába nincs odamenni hozzá.

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!Kép
Jobbulást szegény kis Tofinak!
Nálunk kb. fél percig tart az orrszívás, Csöpi orrszívóval és Samsung porszívóval. Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: