A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Beu!
Gratula még egyszer, nagyon ügyik voltatok. Megnevetettek "a két hatalmas vörös herezacskók" Kép

Snoopy!
Természetesen szeretnénk bérelni is. Nem gond egy országhatár?

Angi!
Szerintem tervezgetni sosem korai. Az a 10 hét úgyis nagyon hamar elszalad! Kép

Urszila!
Még a tagnapi írásodra reagálva: Nálunk is meg kell fizetni a jó munkát, de nem a 3*-át - ez elég durva. Sokat kell válogatni, ha nincs az embernek ismerõse. Itt általában akkor építkeznek az emberek, ha van. Nekünk sajnos nincs, azért tart mindeki analizálása ilyen sokáig.Kép 3 évig átépíteni valamit nagyon hosszú idõ. Szegény, jó kis idegtépés lehetett.

Csík!
Szerencsére minden jól végzõdött, igazán bátor vagy. Én nem mertem volna vállani az otthonszülést. A babád majd (már)kárpótol minden kellemetlenséget! Sok boldogságot vele!Kép

Zsurló!
Olyan ari a kisbabád! Köszi, hogy megmutattad nekünk. Kép

Leszter!
Drukkolok továbbra is - már nagyon közeleg a babó! KépKöldökvér ügyben mégis mik az ellentmondások? Én eddig csak pozitív dolgokat olvastam róla.

Toffifee!
Nálatok is már igencsak közeleg a "vég"! Kép Drukk, hogy husvétig kibirja a babuci! Kép
Hogy szeretnéd - husvét után -ig?

Mariann!
Én is csak azt tudom mondani, hogy sok - sok pihi! És nyugi!KépBiztosan bennmarad még pár hétig a babóca! Kép Aztán már nem jelent gondot két - három hét. Most még tényleg nagyon korai lenne.

Cory!
Most biztosan nagyon rossz lehet, meg tudlak érteni, de ne aggódj, biztosan talál a kispapid valamit. Az én férjem is programozó és szintén nagy k...iban volnánk, ha most elvesztené az állását, de viszont ebben a szakmában nagyon jó lehetõségek vannak. Kép

Lányok!
Mostanában olyan fáradt vagyok (napok óta fáj a hátam, derekam, csípõm Kép)valahogy képtelen vagyok kipihenni magam. Most próbálom elintézni, hogy járhassak úszni (van itt egy igen tiszta uszoda - talán segítene az úszás, csak nehéz bejutni és fürdõruhám sincs. Szerintetek érdemes megvennem egy drága fürdõrucit pár hónap kedvéért? Kb. 12000 Ft.-tól kezdõdnek és olyan szépek és én úgy szeretnék és és és megint fukar vagyok magammal.)Teljesen lelombozódtam, pedig csodálatosan viharzik erre a tavasz! Kép

Tündimami
25+3
tündimami

Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy zavarlak titeket!
Tegnap este volt egy 20 perces mûsor a HírTv-én. Borbás Gabi beszélgetett Rózsa Ibolyával. Gondolom tudjátok, hogy õ az ország 2. számú Szoptatási szaktanácsadója.
A mûsort ma délután fél 4-kor ismétlik és ha jól tudom, akkor majd le is lehet tölteni az anyagát a www.hirtv.hu-ról.
Nos itt a lehetõség, hogy kicsit tegyünk az információk áradása érdekében. Ha valakinek nincs ellenére, akkor írjon emailt a info@hirtv.net-re, hogy megkérjük õket legyen akár heti rendszerességgel is egy szoptatási mûsor és ha lehet, akkor Rózsa Ibolyával (mert õ valóban hozzáértõ személy).

Nos, lámyok! Mit szóltok hozzá?
Menta
menta

Sziasztok!

Végre ideértemKép
Csucsuka, hatalmas gratula!!!!!!!!!!

Csík,Beu: jó volt olvasni a történeteket:o) Igaz Csík nem irigykedem a korházi kapott viselkedésértKép
Nektek is gratula a babókákhoz!!!

Még nem volt idõm az utobbi napokat átolvasni, de délu alvásnál igyekszem bepótolni:o)
Mostanában csak este kerülök gépközelbe, addigra meg nem fog már az agyamKép

Multhéten Mimik elenyelt egy 4cm-es csavart, egybõl korház, rtg. A gyomrában volt. Hazaküldték, hogy ki fog bújni..pénteken kontroll, rtg, csavar nem volt, vagy a kis alsótestében lehetett, mert az nem lett fotozva..
De mi meg pelusban nem találtuk, mikro hazajöttünk, ujból szétszedtük mindet, és nem volt ott. azóta semKép
Most kivárom a 15. napot, állítólag addig is elterthat míg kibújik.
Azt mondják hogy azUH nem látja biztosra, de megpróbálom azt, mert még egy röntgent nem akarok.
Viki is érzi a tavaszt.. egyfolytában szadizza a kicsit, épp megharapta a kis kezét. pár napja tombolKép

Közben elkezdõdött az építkezés isKép Úgyhogy idõnk nem sokKép Csak ilyenkor amiko rnincs jó idõ, akko rvagyok bent a lányokkalKép

Hétfõn voltam 12 hetes UH-n. robim szülinapja volt pont, és sajan nem tudott eljönni velem, anyu a láynokkal volt. babával minden tökéletes, és a végén azt mondta a dokibácsi, hogy kisfiúKépKépKép
Itthon egybõl néztük a videon, és hát tényleg, mi is egyértelmûen annak láttjukKép
De persz emondtam Apának nem szabad beleélnie teljesen magát.. majd ha megszületik akkor lesz biztosKép
De szeretnék elmenni 4D-sre is. Lányaimnál nem mentem, és nem hiszem hogy lesz több alkalmam márKép
De teljesen mindegyKép Amugyis ugy kezdtünk bele a legkisebb babónk tervezésébe, hogy nekünk úgyis lányunk leszKép Mit is kezdenénk egy fiúval??KépKép

Most ennyi belõlem. Megyünk játszaniKép

Mindenkinek aki a finisben van sok-sok drukkkkkk!!

Hajni
12+6
hajnii

Urszila par napja irtam neked mejlt, megkaptad?Kép

orsoly
orsoly

Csík!
Nagyon bátor voltál, én nem mernék otthon szülni, pedig már 2 problémamentes szülésem volt. Nekem biztonságot ad az, hogy ha bármi probléma van, azonnal tudnak segíteni. Sajnálom, hogy Nektek nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna. Ez a korházi viselkedés felháborító, be kéne írni a panaszkönyvbe. Kép

Toffifee!
Én az utolsó napokig mászkáltam, ha kellett, de tény, hogy ilyenkor már nagyon megnézik az embert.

Tali!
Egyenlõre nekünk bármelyik idõpont jó. Kép

Csucsuka!
Jó hogy ilyen hamar otthon vagytok, ezek szerint lehet, hogy segített a borókatea? Kép

Képzeljétek, a védõnõ tegnap azt mondta, hogy most már itt az ideje a babakelengye beszerzésének, mert egyszerre sokkal nehezebb összeszedni. Majdnem kinevettem, pont a 3. gyereknél mondja? Kép Egyébként azért veszünk új cuccokat is, de nagyrészt itt a Miki kinõtt rucikészlete. Kép

Finiseseknek drukk, ki mikorra akarja. Kép

Magdi
28+5
gallainémagdi

Sziasztok!

Hazaértem a CTG-rõl. Zsombi két napja a CTG-re gyûjtötte az erõt, annyit mozgott Kép Most egy 140-es keményedésnél akadt ki a tû, de a doki szerint még nem fájás (szerintem sem, csak nem esett jól).

Zsizsa
A Magnesii Citrici sima mezei tabletta, csak arra emlékszem, hogy 500 mg Mg-citrát van benne, saccra olyan 40 mg lehet a magnézium, de majd utána nézek (nekem már nincs itthon). És Kép

Leszter
Engem mindig bámulnak, és egyre jobban zavar. Az idegesítést nem úgy gondoltam, csak még annyira nem akarok szülni Kép Zsombival minden nap többször is megbeszéljük ezt a dolgot, tudattuk vele, hogy jó lenne, ha csak a kiállítás után születne Kép
Lehet, hogy már jósolgatsz, így nehéz eldönteni Kép

Manócs
CTG-n voltam, és nekem át kell vándorolnom a IV-bõl a III-ba, gyalog pedig már nagyon lassú vagyok (a csgák röhögnek rajtam az út szélérõlKép)
A tali eddig ott tart, hogy ha jól emlékszem, Cory feldobta, hogy péntek legyen, mert neki nem jó a csütörtök. Nekem jó a péntek is Kép csak Zsombi is beleegyezzen Kép

Pálma
Én már kivégeztem a babaruhákat Kép Még kiságyunk és babakocsink nincs, de mindkettõ ki van nézve, csak el kellene hozni.
Most én is nagyon roszzul aludtam, már ha azt lehet alvásnak nevezni, ami volt.
Neked is Kép

Tündimami
Kispapinak ott kell(ene) lenni a Construmán, az ápr. 12-ig tart, utána akár jöhet is Zsombi Kép, ha már nagyon nem jó neki bent, de a doki szerint még minden nagyon jól mûködik nálam.
Ha úgy gondolod, az úszás segítene, akkor áldozz arra a fürdõrucira !Kép Még a következõ babóval is lehet használni Kép A fáradtság pedig el fog múlni, utána jön a pörgés megint Kép

Hajni
Gratula a kissráchoz Kép Nem lehet könnyû a kicsikkel!

Megyek, meginfrázom a fejemet, mert lappang bennem a nátha, és ilyenkor tavasszal mindig sikerül az arcüregemre húzni Kép

Toffifee
37+5
toffifee

Saci!

Én nem EDA-t kaptam egy egy szurit a fenekembe!!! Egy fájdalomcsillapító inekciót. Nem gerincérzéstelenítést! Ha EDAt kaptptam volna akkor nem is éreztem volna a fájdalmakat, de így... éreztem én õket baromi erõsek voltak, olyan erõsek, hogy minden fájásnál hányingerem volt, csakhogy a szuri hatására nem értek semmit, mert hiába fájt nem tágultam, pedig már csak 2 cm volt hátra...

sasha

Kép
sasha

Zsizsa!

Nem csak magnéziumot kaptam rá, de azt jó sokat! Naponta 3x 1 tabletta, de van porban is. Ez a Magnesium citrici nevezetû borzadály voltKép Ha porban akarja adni a dokid kérd inkább tablettában, az gyorsabb. Egyébként meg olyan íze van, mint a citrom+ecet keveréke... brrr.
Mást nem kaptam, csak szigorú ágynyugalmat kb 1 hónapig, de persze azért napi 30 percet simán sétáltam, volt az talán 1 óra is, de amint éreztem, hogy keményedik a pocak, rögtön pihi! Aztán szép fokozatosan feloldoztak a fekvésbõl, mert nem rövidült tovább, sõt túl is hordtam a fiam.

Borsi!
Azt hiszem a Sacinak irt hozzászólásom Neked szóltKép
Bocsi SaciKép De látom Manó is elõbb írt aztán olvasott a végén nevetKép

puszi!
kellemes gömbölyödést
sasha és a 25 hetes Gábor

Kép
sasha

Hello mamik!

Leszter
Atneztel a Koldokzsinor-genbank topikba?Te tudsz valamit az ott emlitett cegekrol?

A jomeopatias bogyot en Erzsebeten vettem,nem tudom neked mi esik utba.Viszont keves patika foglalkozik vele.Nezd meg a www.homeopata.hu/patikak alatt,hogy melyik esik neked kozelebb.Erdemes felhivni oket elotte,hogy tartanak e olyat amit keresel.En vettem sebgyogyulasra is utana (gatseb)Ha jol emlekszem le is van irva,hogy mi mire jo.

Ja es nem akarlak idegelni,de en a multkori CTG-n figyeltem meg,hogy azok a bizonyos mensis fajasok es kemenyedesek jelzik a gepen A FAJAST!Nem is tudom,hogy oruljek e,vagy itt az ideje a betojasnak...Kép)

Lilla
Koszi a gratulat,vica-verza Kép !
Annyira hamar elment ez a lassan 9 honap,hogy hihetetlen.Tegnap kispapaval morcogtunk azon,hogy valyon meddig tudunk meg este osszebujva,nyugiban elaludni...Kép

Menta
Koszi,hogy szoltal!Engem mostanaban nagyon a szopizas tema kot le,kicsit tartok tole.Mostmar csak az a kerdes,van e HirTv-nk itthon...

Borsi
Névtelen

HajniKép
Azért talán egy kis tökös is jó lehet valamireKép
Gratula a pici fiúhozKép

De ez nem ér, a lányos mamák sokkal késõbb tudják meg, hogy lány lesz, a fiúsok meg jó hamar. Ezért lett lyukas az oldalam, amíg kivártam a 21. hetet, hogy kiderüljön, hogy lányKép

Tofi a csigaverõKép
Már én sem az a fürge nyuszi vagyok, lassan a lassú mackók tempóját veszem fel, majd a lajhár és a csiga jön. Szóval én sem most fogom 100-on beállítani a világrekordotKép
Akkor most legyen pénteken a tali?
Olyan jó ez a határozottságKép

Manócs
27+2
manócska

Sziasztok!

Magnesium: minden magnéziumot tartalmazó izé vegyületben tartalmazza ezt. Az számít, hogy mennyi benne a magnézium konkrétan. A magneB6 és a citrici kb ugyanannyi Mg-t tartalmaz. A terápiás dózisnak MagneB6-ból 3x2 számít. Következõ terhesség elõtt viszonteladói kedvezményt fogunk kérni a gyártótól.. Kép
De még így is a határérték alatt van a Mg szintem, ha vért vesznek és javaslom, hogy nézzenek Mg szintet is. Ha nincs ráírva a pontos mg, akkor kell tudni a vegyület képletét és már csak egy periódusos rendszer kell, ki is lehet számolni KépKép

Tünde!
Engem nem zavar az országhatár, ha ettõl nyugodtan el tudjátok küldeni a bérleti díjat és az meg is érkezik. Valamint ha amikor lejár a bérleti szerzõdés akkor vissza tudjátok hozni, vagy küldeni a monitort.

Leszter!
Igen, sikerült, már el is vitték azt a monitort...Kép

Snoopy
34+5

KépKép
snoopy

HajniKép
Azért talán egy kis tökös is jó lehet valamireKép
Gratula a pici fiúhozKép

De ez nem ér, a lányos mamák sokkal késõbb tudják meg, hogy lány lesz, a fiúsok meg jó hamar. Ezért lett lyukas az oldalam, amíg kivártam a 21. hetet, hogy kiderüljön, hogy lányKép

Tofi a csigaverõKép
Már én sem az a fürge nyuszi vagyok, lassan a lassú mackók tempóját veszem fel, majd a lajhár és a csiga jön. Szóval én sem most fogom 100-on beállítani a világrekordotKép
Akkor most legyen pénteken a tali?
Olyan jó ez a határozottságKép

BorsiKép
az biztos, hogy ki kell használni minden idõt kettesbenKép Holnap már szombat, itt a hétvége, rossz idõt mondanak. Itt az ideje a kuckózásnakKép A kuckózás az összebújást jelenti nálamKép

Manócs
27+2
manócska

Bocsi az eleje kétszer ment el
Manócska

Ildianyu,Pálma,Leszter,Tündimami,Köszi Lányok!

Kicsit kezdek megnyugodni,de azért már elkezdtem össze szedni a korházi cók-mókámat.(biztos ami biztos,jó lesz az majd a 37.héten isKépKépKépnem igaz?)

Pihizek sokat,de elég nehezen tudok hosszasan feküdni.(fõleg denevérben,-de nem panaszkodom mert mindennap amit kihúzunk csak a Picikémet erõsiti)

Ahogy olvastam az otthon szülõ történeteket,-hát...nekem sem lenne bátorságom hozzá,fõleg elsõre nem.Csak csodálni tudom a lányokat ,hogy volt bátorságuk,még jó hogy nem mindkettõ lett tragédia!

Olyan jó nézegetni,forgatni a babaruhákat,és mindig próbálom beleképzelni Marcit,de valahogy olyan picinek tûnnek nekem ezek az 56-os dolgok.

Ahogy olvasom a szomszédban a babázó lányokat,hát...néha bizony az jut az eszembe amióta csak terhesek lettünk,-az aggódás valamilyen formában jelen van,sõt ez egyre csak erõsödni fog és életünk végéig most már elfog kisérni.Innentõl kezdve mindig egy állandó készenlét lesz bennünk a gyerekeink felé.Most még csak azért hogy a pocakban minden rendben menjen,aztán meg hogy mennyit eszik,miért ûvölt,vajon milye fájhat...stb.
Hát de ebben ez a szép is,hogy van valakink akiért aggódhatunk.
(hú de filozófikus lettem)

Szóval Lányok nézzetek át a babázó topikba,érdemes,mert én már most sokmindent tanultam Tõlük és sok tapasztalatot hallottam.- szereztem amit tuti nagyon jól fogunk tudni majd használni.(ez itt a reklám helye)

Mariann
32
A denevér
Mariann

Sziasztok,

Tali:nekem továbbra is bármi jó elvileg.

Tündimami,
én még januárban vettem egyet, mert azt hittem, hogy amíg a fiúk síelnek én majd jól élményfürdõzöm Ausztriában... hát nem jött össze. Igaz, akkor még nem volt választék, ami volt az viszont 1/2 áron volt az Anitában, de még így is 6 ezer ft...Szóval nekem pénzkidobás volt, mai eszemmel valami csípõbugyis (poci alatt végzõdõ) normál 2 részest vennék, ami utána is jó esetleg...(Ami nekem van az 1 részes húzott hasú, tehát utána nem nagyon használható)
Hiszen szoptatásnál pl már nincs has, de a cici ugyanúgy nagyobb... Ezt sem úszod meg olcsóbban, de legalább utána is sokáig jó...
Na, lényeg a lényeg, ha eljössz esetleg a talira, elviszem az enyémet, és ha jónak tünik a méret (42-es, de szerintem kisebb) akkor szívesen átpasszolom, hogy legalább kipróbáld, 1x sem használtam, és valszeg a másodiknál sem fogom, valahogy nem vagyok fürdõzõs kedvemben pocakosan. Mit szólsz?

Mariann
szegény denevérKépKép
Egyébként egy ismerõsöm ápr. elsején szült a 33. héten, 2 kilós baba, és tök egészséges, 9-es Apgarja volt. Nagy volt a pánik, de minden OK, bár persze még inkubátor stb, de soha rosszabbat.
Nem azt mondom, hogy kövesd õt, de szerintem egy ilyen korú babánál - ha minden más rendben van - már minden okés, és alig van ok izgulni. De azért kitartás!!! Kép

Amikor kiderült, hogy ez a baba megszületett, több ismerõsömtõl is (anyumtól is!)hallottam, hogy "hál Istennek, a 7. hónapi koraszülés még mindig jobb mint a 8." (???) Én mondjuk a 33. hetet már 8. hónapnak számolom, de nem ez a lényeg, én azt hittem eddig, hogy annál jobb a babónak, minél tovább van bent. Vagy ez megint anyukáink-korabeli gügye babona? Namindegy.

üdv mindenkinek
Ellimami
ellimami

Sziasztok lanyok!

Nem igazan mukodik nalam a babanet, ma nagy nehezen egyszer 11 korul sikerult letoltenem a topikot, de azota semmi. Most megprobalom elkuldeni a kismamis tablat, aztan ha sikerul, kuldom a babasat is, de nem biztos, hogy menni fog...Kép Emmat kiszedtem a tablabol, igy en allok az elen!Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 39+1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]2.[/size] Love [size=-2]2002.07.08.[/size] 38+4 19 év/1.b. Budapest 2003.04.15. [size=-2]2003.04.14.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kósa Zsolt[/size]
[size=-2]3.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 37+5 29 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]4.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 37+5 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]5.[/size] Toffifee [size=-2]2002.07.14.[/size] 37+5 30 év/2.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.04.20. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház / Dr. Mousa[/size]
[size=-2]6.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 37+4 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 37+3 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]8.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.20.[/size] 36+6 32 év/3.b. Budapest 2003.04.26. [size=-2]2003.04.26.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]9.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 36+0 30 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]10.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 34+5 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]11.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 34+5 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]12.[/size] Beus74 [size=-2]2002.08.05.[/size] 34+4 29 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]13.[/size] Mariann [size=-2]2002.08.10.[/size] 33+6 32 év/1.b. Belgium 2003.05.27. [size=-2]2003.05.17.[/size] [size=-2]Hospital Edith Cavell / Dr. Gergelyi Judit[/size]
[size=-2]14.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 33+4 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]15.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 32+6 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]16.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 32+3 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]17.[/size] Szilvi_ [size=-2]2002.08.29.[/size] 31+1 33 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 2003.06.07. [size=-2]2003.06.05.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]18.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 31+0 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]19.[/size] Dale [size=-2]2002.08.30.[/size] 31+0 30 év/1.b. Budapest 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]20.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 30+4 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]21.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 30+2 27 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]22.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 29+2 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]23.[/size] Ellimami [size=-2]2002.09.11.[/size] 29+2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.06.17. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Újpesti Szülõotthon / Dr. Filep Aladár[/size]
[size=-2]24.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 28+5 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]25.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 28+5 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]26.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 28+5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]27.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 28+3 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]28.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 28+2 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]29.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 27+3 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]30.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 27+2 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]31.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 27+1 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]32.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 27+0 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg szabolcs[/size]
[size=-2]33.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 26+1 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Weiss Manfréd Kórház / Dr. Szathmáry György[/size]
[size=-2]34.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 25+6 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]35.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 25+3 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Cunderlík[/size]
[size=-2]36.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 24+5 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]37.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 20+4 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]38.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 19+3 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003.08.26. [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 18+1 28 év/1.b. Budapest 2003.09.04. [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház[/size]
[size=-2]40.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 18+0 29 év/1.b. 2003.09.05. [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]41.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 16+6 28 év/1.b. Budapest 2003.09.13. [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]42.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 15+1 26 év/1.b. 2003.09.25. [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]43.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 12+6 29 év/3.b. Gödöllõ 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]44.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 12+4 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]45.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 11+0 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]46.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 9+4 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
</pre>
leszter

Sziasztok!

Manócs
Nekem jó a péntek is, de akkor ki jön?
1. Ellimami
2. Te
3. Cory ????
4. Márti????
5. Én
De ki még?
Csak azok tudják meg hamar, fiuk lesz vagy lányuk, akié megmutatjaKép Nekem két mutogatós gyerekem van Kép

Snoppy
Hát ez az, nincs hangulatom kiszámolni Kép Lustaság fél egészség?Kép

Mariann
Azért jobb, ha minél tovább bent marad a baba, próbáld benntartani!Kép Lehet, hogy az én öcsém és húgom a kivételek, mindketten 8 hónapra születtek és az ég világon semmi bajuk nem volt (ez alapján én nem hiszek a 8-as babonában).
Most mekkora a babád?Kép

Mennem kell, a lányomnak mozgáshiánya van (nekem nincs, de ez van)Kép

Toffifee
37+5
toffifee

Sziasztok lányok! Csak bekukkantottam egy gyors vizitre.

Leszter! Hatalmas drukk-hegyek!

Mariann! Aggódás: Tegnap azért mert keveset alszik, ma azéert mert túl sokat. Valahogy majd csak megszokjuk.

Látom vannak szülinaposok is! Gratulálok!

Tündimami! Néha magadnak is meg kell venni, amit megkívánsz. Jót tesz a léleknek! Úgyhogy irány a fürdõruci-bolt.

Manócska! Most pihizz, ha jót akarsz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Kaska! Urszila! Nem láttalak benneteket! Mi van veletek?

Mindenkinek minden jót!

Beu+Lõrinc
beu

Toffiffee!

Hát hogy mekkora a baba most azt nem tudom mert 1 hónapja voltunk utoljára Uh-n,akkor volt 1305g.
Igen mindenki azt mondja,hogy már életképes,de hát azért csak picike még.(emésztés,tüdõ fejlettlen még ilyenkor)
Sõt még olyat is hallottam ,hogy a 33. hét az vizválasztó,mert addigra alakulki,fejlõdik ki az emésztõrendszer.

Ellimami!
Az én barátnõim között is van aki a 26.hétre,meg a 31.hétre szûlt,sõt itt Belgiumban a koloniában októberben született egy baba a 33. hétre (mama toxémia)és minden ok.

Ezt a 8. hónapos dolgot én is hallottam már de a logikát nem értem én sem.Hát szerintem is az a jobb minnél tovább,van bent a pici.
Na a lényeg ,hogy most sokat denevérezek"Kép,és már nem keményedek annyit mint 2 napja- csak kihúzzuk még!!!Kép
Azért köszi a biztatást!!!!!Nagyon BIZUNK!!!!KépKépKép

Mariann
32
Mariann

Hali Kismamekok!

Manócs - persze nem csak a Te - kedvedért, új képek:

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=3&PHPSESSID=c1b7c59c63ea5a3fafea4691897cc3cd" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=3&PHPSESSID=c1b7c59c63ea5a3fafea4691897cc3cd[/url]

a mai termést tudtam még csak elolvasni...

Cory, sajnálom, és drukkolok, hogy minnél elõbb rendezõdjenek Csala dolgai!!

ZerkoKépKépKép

Magdi, elárulom, hogy mitõl indult be a szülésem:
Morogtam, mint a bolhás kutya, hogy szinte minden praktikát kipróbáltam már, és sehol semmi, mire apa azt mondta, hogy mindenkinek az használt, amit utoljára csináltKépKép. Jó, mondom, akkor én meg kiveszem a fülbevalómat, oksi? és láss csodát fél óra múlva görcsöltem, mint...KépKépKép

Szüléstörténet lesz majd, jó hosszú, gyõzzétek csak olvasniKépKépKép

Leszter, tudtam ám, hogy elsõ helyrõl akarsz szülniKépKépKép! Megadrukk, ahogy Kaska szokta!KépKép

Na pussz!
Zsófik
Csucsuka

SZiasztok!

Bocs, nem nagyon tudtam jönni, mert megint elkapott vmi nyavalya + Ármin is az ahhoz illõ formáját nyújtotta Kép

Tali: nekem általában a péntekek jók, de a jövõ heti nem nagyon Kép Mi lenne, ha eltolnánk egy-két héttel és estére kerülne (gyerekek nélkül)? A jövõ heti az Orczy kertben amúgy semm látszik megvalósíthatónak, mert hideget ígérnek és fedett hely van ugyan, de zárt nincs Kép A következõ héten viszont már Húsvét, ami elõtt azért sokaknak lehet készülõdnivalója. Igaz, aki meg szülni fog, az biztos nem tolná messzebbre... tanácstalan vagyok Kép

Na, most csak ezért ugrottam be, hogy ezt írjam - nem sok hasznát veszitek, igaz? Kép

Márti
30+3
márti

Sziasztok!

Ma volt a 2. CTG-m, semmi jele, hogy készülõdne a baba, egy icurka-picurka keményedést se produkáltam. Nem baj, most úgyse akarok szülni, mert szegény Sári beteg. Összeszedett valami szájfertõzést, az egész pici szája tiszta seb, meg gyulladás, egy falatot se bír enni, inni is alig, egész nap sír, lázas, borzasztó. Annyira nagyon sajnálom szegénytKép Dani is egész nap hisztis, nyûgös, mert nem tudok vele foglakozni, Sári egész nap a karomban van, csak akkor nyugszik meg valamennyire szegénykém. Szóval kicsit kivagyok.

Leszternek drukk!
Mariannak azért drukk, hogy minél tovább bennmaradjon a baba!

Anyakati
37+4
Anyakati

Sziasztok!

A Magnesii Citrici-t csak receptre lehet kapni? Én megnéztem, kb. ugyanannyi magnézium van benne, mint a MagneB6-ban, csak olcsóbb. Legalábbis receptre. Recept nélkül nem tudja valaki, hogy van?

Hajni!
A csavartól kirázott a hideg! Kép

Leszter!
Drukk! Drukk! (Ugye, most már nem baj?) Kép

Márti!
Jobbulást, gyógyulj meg hamar! Kép

Anyakati!
Drukk, hogy még bentmaradjon a baba, ameddig csak akarod!

Ildianyu
28+3
ildianyu

Sziasztok!

Délután írtam egy hosszút, de a béna Internet rakoncátlankodott, ezért elszállt az egész, most meg álmos vagyok mindent leírni, ezért csak dióhéjban:
Köszi mindenkinek a válaszokat!

Toffifee,
köszi, de nem kell ám utánanézned a Mg-nak, elég az, hogy Snoopy írta, hogy kb. ugyanannyi, mint a MagneB6-ban. Most megkönnyebbültél, ugye? Azért nagyon kedves, hogy felajánlottad!Kép

Manócska,
majd megpróbálom én is 17-re kérni az UH idõpontot, ha addig megérkezik egyáltalán az AFP eredményem.
Nem tudom, hogy délután írtam-e, vagy már régebben, de sajnos nem tudok elmenni talcsizni pénteken, pedig titokban akartam, de tegnap kiderült, hogy csüttökön és pénteken is programom lesz (munkaKép). De majd legközelebb!Kép

Szép hétvégét mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Nahát, nahát, top 3, mert ugyebár mi Anyezzel egyidõsek vagyunk!
Állítólag naponta nõ a pocakom. Megnéztem az m1-en egy Luis de Funes filmet, megfájdult a nevetéstõl. Nem az ilyen kinyúlt pociknak valóKép

AnyakatiKép
Szegény Sári! Nagyon rossz lehet neki! Drukk, hogy elmúljon, mire eltûnsz a kórház homályában!

MártiKép
Az a jó, hogy mire szülésközelbe kerülsz, valszeg meleg lesz és vírusmentes az idõ!

ZsófiKép
Fülbevaló? Akkor én hétfõig, amíg visszajön a dokim, rá sem nézek!Kép

MariannKép
Drukk! Tényleg minden nap nyereség! Ismerõs gyereke 34 hetesen született, annyira rendben volt, hogy -3 hetesen már kísérte a tesót az oviba! Ezt csak pánik ellen!

ManócsKép
Jó a házatok! Direkt ez az impresszionista képbeállítás, vagy a ház+kert ilyen?

ToffifeeKép
Én is beállok a csigák utáni sorba! Úgy vonulok az úton, mint egy anyahajó, lassan, méltóságteljesen, hatalmasan és súlyosanKép Kivéve, mikor belefejel a hólyagomba a leányzó, akkor nagy fék. A gyerekek nem bírják a tempót, mindig elõresietnek (azaz normális tempóban mennek), és minden sarkon bevárnakKép

MagdiKép
Feledékeny a védõnõd? Be kell vallanom, szegény babámnak pelenkákon és egy-két bodyn kívül nincs új ruhája. Majd hoznak a barátainkKép Pedig mi szétszórtuk az eddigieket, de most ömlesztették az ismerõsök a ruhákat.

Urszila
37+5
urszila

IldianyuKép
Receptre uannyi, mint recept nélkül. Én viszont nem tudom meginni a Citricit, sok a gyomorsavam, és nem esik jól.

Urszila
urszila

Sziasztok!

Szed valaki közületek Tardyferon-folt? Betartja, hogy 1 órával evés elõtt kell beszedni, és nem lehet tejjel, teával?

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Megvagyok, mukodom, ma este megvolt a Versdallam, amire keszulok hosszu hetek ota :-))) es nagyon jo volt :-)))
Azt kell mondanom, hogy a kislanyom egy szuletett kulturleny :-))) Bar az egesz musor alatt vigan ficankolt, amikor kimentem enekelni vagy verset mondani, bekesen a hatterbe huzodott :-))) Teljesen el vagyok tole ajulva :-)))
Hetvegen mar fogok rendesen levelezni is, csak most este 11 tajt ertem haza es teljesen kesz vagyok.
Ugyhogy beneztem, hogy nem az en kutya kotelessegem volna-e mar a tabla gondozasa :-))), de ugy latom, meg MEGADRUKK fazis van.
Akkor hat MEGADRUKK!!! :-))) elsosorban Leszternek, de mindenkinek, aki meg ker :-)))

Jo ejt mindannyiotoknak!

egy kimerult, boldog Kaska
28+6
kaska

Sziasztok!
Pálma, most mit cikizel ezzel az "egyesekkel"??KépKép
Tudod,hogy azért irtam,mert pont egy napon volt...Nem volt rossz szándék.
Egyébként meg lassan már nem merek megszólalni,az lesz a vége...Kép
A többiektöl elnézést, ha off-topic voltam.
Na, uff, én beszéltem!
Barbi
22+3

Kép
Kép
barbi

Csucsuka!
Már a friss babáknál is megdicsértem Zsófit, de abból soha nem elég. Kép Nagyon szépek vagytok. Kép Fülvevaló kivétel. Kép Kép Kép

Anyakati! Márti!
Minél hamarabb gyógyuljatok meg.

Urszila!
Nem hiszem, hogy feledékeny lenne, mert Miki is ott volt velem. Kép

Kaska!
Gratulálok a mûsorhoz. Kép

Mariann!
Drukk, hogy maradjatok egyben. Kép

Eszter!
Megadrukk, hogy osztódjatok. Kép

Magdi
28+6 (majdnem 29 Kép )
gallainémagdi

Ja tali!
Mit szóltok a szerdához?

Magdi
28+6
gallainémagdi

Sziasztok Kismamik!

Milyen rossz az idõ!!! Mi lesz így velünk? Mindkét gyerek szétszed Kép, az egyik kívülrõl, a másik belülrõl Kép

Ildianyu
Urszila azt írja, receptre ugyanannyi, mint recept nélkül. Én arra emlékszem, hogy 9 dobozzal írogatta a doki, úgy volt 100 Ft (a 9 doboz), és a támogatás volt 899 Ft (vagy valami ilyesmi), tehát szerintem receptre olcsóbb Kép

Zsizsa
Elõször adatbázisban próbálkoztam, de azokban nincs benne, mindegyik azt írja, hogy a receptkötelesekrõl nem tájékoztathat. Már kezdtem beleélni magam, hogy kiszámolom, mennyi a Mg benne, csak emlékezetbõl írtam, hogy 40 mg/ tabletta, de lehet, hogy csak 38 Kép

Urszila
Akkor én is TOP 3??? Nekem jó az az 5-ik hely is!Kép
Én mindig nekilódulok a szokásos tempómban, aztán 3 lépés után leesik a tantusz, hogy ez már nekem nem megy Kép Nálunk is az elõremegy a gyerek, aztán megvár vagy visszajön effekt játszik Kép Drukk Neked Kép Mindjárt itt a nagy nap Kép

Dandy
Az elõzõ terhességemnél szedtem napi 2x1-et és én betartottam. A vaskészítményeket egyébként sem ajánlott tejjel, teával bevenni, úgy tudom. Kép

Kaska
Már nagyon el voltál veszítve! Gratula a mûsorhoz Kép

Magdi
Melyik szerdához? Ami most lesz? (ápr. 09?) Kép
Nekem okésKép

Remélem, nem voltam nagyon zavaros, de az alvás nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna, nem gyõzök orrot fújni... Mire a család meggyógyult, én beleestem valamibe, megy a kúra ezerrelKép

Mindenkinek kellemes napot Kép
Toffifee
37+6
toffifee

Bocsi!
A finiselõknek DRUKK KépKépKép

Toffifee
toffifee

SashaKép
olyan koki voltam az este, hogy el is felejtettem megköszönni a választ. Szóval kösziKép, kicsit megnyugodtam, hogy nincs akkora baj, majd megpróbálok annyit feküdni, amennyit csak tudok, meg szedem a magnéziumot.

Jó hétvégét!Kép (Bár sajnos elég vacak az idõ.Kép)

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

ÁnyezKép
Hol vagy?Kép
toffifee

Sziasztok!

Lehet hogy képzelõdöm ,de szerintem puffadtabb az arcom...nem akarom még!
Az este lefekvésnél meg mintha mensi szerû fájdalom lett volna,tök pánikoltam,de aztán szerencsére sikerült elaludnom,és valszeg el is múlt.
Néha már nem tudom megkülömböztetni,hogy pánik miatt érzem a dolgokat,vagy tényleg vannak...
Próbálok nyugodt maradni ,de belül magamban nem nagyon tudom elterelni a gondolataimat.Olyan állandó készenlétben vagyok,és szegény kis férjemnek egyre többször kiborulok. Idegileg nagyon nehéz!Pedig biztos minden ok lenne ha most meg is születne,de hát azért az a 7-8 hét még biztos nem
véletlenül kellene.Hát szóval kivagyok rendesen.
Bocsi,hogy igy rátok zúditottam,de nem könnyû most.

Mariann
32
Mariann

Barbi Kép
tudod, hogy én se rossz szándékból! Kép Még a nevedet se írtam oda!! Kép

Toffifee Kép
jobbulást! Nekünk meg tegnap jött meg a babakocsi, azóta azt próbálgatjuk!! Kép A babaholmit kimosom a jövö héten (most havazik és nem akarom bent szárítani).

Tündimami Kép
én utoljára kb. 2 hete úsztam (több is lehet már), eddig jó volt a régi úszódresszem, most meg már nem fogok járni úszni. De Neked még érdemes lenne venni egyet, ha rendben leszel, még sokáig szükséged lesz rá, a hátnak gyógyír a lubickolás Kép. Nagyon hamar elkezdett fájni a hátad, Kép vigyázni kell a helyes testtartásra. A munkád nem megeröltetö a hátadnak? Meddig akarsz dolgozni?

Nekem idáig nem fájt semmim Kép, csak 1-2x késö este, mikor egész nap hajtottam magam. Az izzadás megy az idegeimre, még szerencse, hogy nem nyáron vagyok pocakos.

Lányok, úgy érzem, befordult a Babó! Kép De jó is lenne, ha nem tévednék!!

Ma reggel (szombaton korán reggel!!) felhívott egy nagynénim, és körbeadta a telefont a családban, mindenkinek meg kellett mondanom, hogy jól vagyok (valaki velem álmodott). Még egy hónapom van hátra és még külföldön se ússza ezt meg az ember? Persze tudom, hogy aggódnak és jót akarnak...de mégis.

Mariann Kép
drukk, hogy egyben maradjatok még min. pár hétig! Keine Panik!! Kép tudom, könnyü mondani...

LeszterKép
drukk!!!

Pálma
36+1
pálma

Köszi Pálma!
Te hol vagy? És hol fogsz szülni?

Képzeljétek most olvasgattam a kórházi papirt amiben leirták,hogy mit kell magunkkal bevinni:és....kiakadtam!
Az ok ,hogy nekem miket,de az egy kicsit meglepett,hogy a babának szinte mindent.
Szülés után közvetlen édi 3-asban lehetünk,(itt mázasan kapjuk meg a hasamra,nem fûrdetik)És amikor letelik az édi 3as idõ akkor elkérik a saját ruhákat és abba öltöztetik a babát.NEM ADNAK A KÓRHÁZI IDÕSZAKRA RUHÁT!Hát honnan tudjam mekkora ruhát kell vinnem?Ki tudja elöre mekkora lesz a baba?
Ez tök logikátlan.Azért otthon azért adnak ruhát a kórházi tartozkodás idejére nem?
Na meg ilyenek...babakefe,lepedõ a baba álá, lázmérõ(?)cumisüveg stb....
És a hab a tortán mindemellé olyan tarifa van hogy ebbe már igazán beleférhetne.(olyan otthoni Telki Kórház szint)
Na kibuktam!!!!

Jól tudom hogy otthon adnak a gyereknek ruhát a kórházi idõszakra?

Mariann
32
Mariann

Leszter!!!
Mizujs????DRUKKKKK!!!!!

Mariann
32
Mariann

Sziasztok lanyok!

Nagy nehezen sikerult letoltenem a topikot, annyira idegesito, hogy sokszor nem sikerul...Kép Ezt hivjak fuggosegnek?Kép

Tegnap este megint vendegeink voltak, es megkaptuk az utolso kolcson-babacuccokat: egy merleget, egy Avent Isis mellszivot es meg par Avent termeket, aztan pedig este elmentunk meg a baratnomekhez, akik felajanlottak, hogy kolcsonadjak a digitalis kamerajukat. Lassan mindent begyujtottunk!Kép Igy viszont csak este 11 korul ertunk haza, mar dog faradt voltam, igy a mai napom eddig a romok felszamolasaval telt. Meg a mellszivot es tarsait el kell mosnom, es kicsit bele kell razodnunk a kamera hasznalataba, aztan minden keeeesz!Kép

Koszonom szepen mindenkinek a drukkokat, en jol vagyok, az eddigi mensis fajdamak idonkent vannak (most is, sot, most megprobaltam irni is, hogy mikor jelentkeznek, csak ugy jatszasibol, mert ez szerintem meg komolytalanKép). Annyira nem tudom elkepzelni, hogy ebbol max. 2 heten belul lehet valami, nemhogy meg elobb!Kép

Borsi,
Megneztem a genbankos topikot, en csak a Sejtbank Kft-rol tudok. Koszi a homeopatias infot.Kép

Snoopy,
Orulok, hogy sikerult annak a parnak legzesfigyelot berelni.Kép

Mariann,
Kitartas a fekveshez, muszaj kibirnod!Kép Szerintem valahogy probald elfoglalni magad fekves kozben, es ne koncentralj ennyire arra, hogy milyen "jeleket" latsz, erzel magadon.Kép Tudom, hogy mondani konnyu, de szerintem velem is ez volt a baj...
Tenyleg fura, hogy mi mindent kell bevinned a babanak a korhazba...

Csucsuka,
Ez jooo!Kép Lassan en is elgondolkozom, hogy mit is csinaljak utolsonak!KépKép
Varjuk a tortenetet!Kép Zsofi nagyon edes, olyan kis husos baba mar most!Kép

Marti,
Jobbulast!Kép Es jo kedvet!KépKépKép

Anyakati,
Szegeny Sari, ez nagyonnagyon rossz lehet...Kép Mielobbi gyogyulast neki!Kép

Ildianyu,
En ugy tudom, hogy recept nelkul a Magnesii citrici tabl. 110 Ft korul van, recepttel pedig ennek a tizede.

Urszila,
Nekem is nott a hasam, vagy legalabbis atrendezodott, tegnap mar alig tudtam felhuzni a zipzarat a pulcsimon, amit majdnem mindennap hordok. Ja, es 2 napja nem tudom felhuzni a zoknimat, valahogy lejjebb csuszott a baba. De kozben fenn is nyom, akkor lehet, hogy megis inkabb nott.Kép
Anyahajo, hahaha!KépKépKép

Kaska,
Orulok, hogy minden rendben!Kép Lassan lehet, hogy atadom a tablat, foleg azert, mert vacakol a netem...Kép Csak ahogy latom, Te eleg elfoglalt vagy mostanaban, szoval ha kell, akkor meg intezem en, amig tudom. Meg hatha meg is javul a net... Jobb lenne mas indokkal atadni, de hat ez van.Kép

Toffifee,
Jobbulast Neked is!Kép

Palma,
Az izzadas nekem is ismeros, es en is utalom... Mikor derul ki, hogy befordult-e?

Kataa,
Nem tudom, szoktad-e olvasni a Friss kismamakat, de ha igen, lenne egy kerdesem: a ferjed nem a Synergonnal dolgozik veletlenul?Kép

Na puszi:

Leszter
39+2Kép

Ui.: Most kuldom akkor a tegnapi babas tablat is, ami kimaradt.
leszter

Akkor a babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin Sarolta 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya Rebeka 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap 10
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
Panka Benjámin László 3260g, 53cm 2003.03.09. ( - 7 ) nap
Docika Balázs
Edelweiss Gergõ 3120g, 50cm 2003.03.14. ( - 5 ) nap
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Lõrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Kép Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
</pre>
leszter

Sziasztok!

Pálma
Biztos szupi a kocsi Kép, én is próbálgatnám, de mi még mindig nem tudtuk eldönteni, milyen legyen Kép
Havaziiik? Begolyóznék Kép
Hát, igen, az aggódó telefonok egyre sûrûsödnek nálunk is Kép, ami jó, csak egy idõ után kínos, olyan, mintha nekünk lassabban telne az idõ, mint a rokonoknak ("Még mindig egyben?"Kép)

Mariann
Itt adnak a babára ruhát a kórházi idõszakra.
Nálad az a rossz, nem tudod, mikor szülsz, de vigyél 50-est, annál kisebb úgy sincs, ha pedig kitölti a babó az idejét, 56-ost. Kép De pihenj sokat, hátha 56-ost kell vinned Kép

Leszter
Nagy Nálatok a "forgalom"Kép, de jó, hogy mindenetek megvan Kép
Drukk NekedKépKépKép
A gyógyulással próbálkozom, a lányom már jól megszidott, hogy ha én beteg vagyok, az öcsi is beteg lesz Kép

Drukk a finiselõknekKépKépKép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Urszila!
A tablettát próbáltad? Én arra gondoltam, azt ugyanúgy kell bevenni, nem a pezsgõtablettára. Igaz, marha nagy a tabletta, nekem többször is megakadt a torkomon. Kép

Kaska!
Gratula a mûsorhoz! Nagyon jó lehetett! Kép

Toffiffee!
Köszi, hogy leírtad. Azt hiszem, Urszila a pezsgõtablettára gondolt, én meg nem írtam le rendesen, hogy engem a tabletta érdekelne, mert nem tudtam, hogy van más formában is. De ha így van, akkor recept nélkül is majdnem fele annyiba kerül, mint a MagneB6. Kép
Jobbulást! Kép

Mariann!
Tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg nyugodt maradni. Ne idegesítsd magad, mert az csak ront a dolgokon. Próbáld meg elterelni a figyelmedet valamivel. Tudom, hogy nagyon nehéz, de gondolj arra, hogy ha idegeskedsz, attól csak rosszabb lesz. NAgyon megy a drukk, hogy még bent maradjon néhány hétig! Kép

Tündimami!
Amikor Lilit vártam, pont nyaralni mentünk, így kellett fürdõruha. Én végül egy bikinit vettem, pont jó volt, mert az alsója még tartotta is kicsit a hasam. Ja, és ez sima mezei volt. De szerintem ha nagyon tetszik valamelyik kismamafürdõruci, akkor vedd meg! Kép

Pálma!
De jó, ha megfordult! Mikor mész uh-ra, hogy kiderüljön?

Leszter!
Csak nem? Kép

Ildianyu
28+4
ildianyu

Sziasztok!

Leszter! Látom még egyben. Megy a DRUKK! Tök jó, hogy kaptatok kamerát!

Tali! Jól látom, hogy még nincs idõpont? Igyekszem úgy szervezni a dolgaimat, hogy én is beférjek, csak ne délelõtt legyen...

Képzeljétek, ma elmentünk, hogy megvegyük a festéket a gyerekszobára, és annyira elnézelõdtünk egyéb helyeken, hogy itthon jutott eszünkbe a festék. Ez a feledékenység már elég durva. Kismamaagy Kép .

Dög fáradt vagyok és az idõ is borzasztó, úgyhogy majd késõbb olvasok vissza, addig is mindenkinek minden jót és DRUKK minden finisesnek.

Ja! Azzal lehet vmit csinálni, hogy rettenetesen fáj a farcsontom, fõleg kocsiban való utazáskor?

27+2

Tündimami!

Én tavaly októberben szültem, és nyáron (júliusban) még voltam fürödni a Velencei tóban, rám akkor még simán rámjött egy nagyobb méretû egyrészes fürdõruha, így én nem vettem kismama fürdõruhát. Igaz, ezen nincs olyan cuki fodor ami eltakarja a pocakot.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok mamik!

Leszter
Apuka felhivta a KRIO RT.-t is kivancsisagbol.Ok azt mondtak,Magyarorszagon sekinek nincs engedelye ossejtet tarolni.Szoval mostmar mi is leallunk a temarol,ha ez ennyire bonyolult meg...Kép

Felkerulhetnenk mi is a tablazatba?
Mama:Borsi,mensi:2002.07.24,hetek:36+3,kor:27/1b,Budapest,szules:2003.04.30,Weiss Manfred korhaz/Dr.szathmary Gyorgy
Remelem megvolt minden

Nemtom mar ki kerdezte
A MagneB6 50-es kiszerelese 900Ft korul van.

Kicsit be vagyok tojva:Az elmult ket CTG mar rendszeres fajasokat mutatott,a vizsgalat szerint megnyilt a mehszaj is,vannak nagyon ritkan mensis gorcsok(joslo fajas?).A doki benn tartott volna...A hetvegen viszont leallhatok a magneziumrol,nem kell tovabb benntartani Matet eronek erejevel.5.-e volt a hatarido.Azt hallottam,hogy szules elott a babak lenyugszanak.Na hat ma mar ebresztgettem,csakhogy mozgolodjon mar kicsit!Meg nem akarom.......AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Szerintetek is igy van?
Delelott eskuvon voltunk,olyan kemeny volt(magnezium ellenere)a pocakom,mint a ko.
Milyen jelei lehetnek meg a szules beindulasanak?VALAKIIIIIII

Borsi
Névtelen

Sziasztok lanyok!

Koszi a drukkokat, jol esik!Kép Velem semmi valtozas. Ugyhogy megcsinaltam az RTL Klubos IQ tesztet. Varom az eredmenyt.Kép

Toffifee,
Igaza is van a lanyodnak!Kép A telefonokat en is kapom rendszeresen...
A nagy forgalmat most valahogy elvezem, ez valami kapuzarasi panik-fele?Kép

Ildianyu,
Sajnos nem...

De,
Majd csak beszerzitek a festeket is!Kép

Borsi,
Mi is letettunk a sejtbank-dologrol. Par het vagy honap mulva nehezebb lenne a dontes, de ez a sors keze talan...
Beirtalak a tablaba, de lehet, hogy hamarosan koltozol is a babasba?Kép Ne aggodj, mar eleg erett a babad!Kép Azert probalj minel tobbet pihenni, hatha tudod meg hizlalni egy picit odabent a gyerkocot!Kép

Na sziasztok:

Leszter
39+2
leszter

Sziasztok!

Leszter, drukkolok!!!

Urszila: sorra lepõdöm meg. Nekem a soten adták az anyaságihoz való papirt, automatikusan! Látom, érdeklõdtél a csaszi után mikor lehet dolgokról, na nekem ez a nagy szivfájdalmam, mert az intenzivre csak mutatóba hozzák a babát. Persze van, akinek szerencséje van, és ott felejtik, de a tipikus az, hogy csak utána lehet megkapni. És spinális után 6 órával keltenek fel (addig feküdni kell) és valamikor utána lehet lekerülni.

Mindenkire irigykedek, akinek vannak keményedései, joslói. 10-én kell befeküdnöm, és utána már max néhány napot adnak, ha semmi, akkor csaszi (elõzetes csaszi miatt). (Mensi szerint 20-a lennék, baba korai uh-s méretei alapján 13-a a terminusom). És csütörtöki állapotok szerint semmi tágulás (3100 pedig legutóbb már 2100-t irt a doki....), baba feje be sincs illeszkedve. És tényleg, nekem nincs a minden félórában pisilni kell effektusom se, egész éjjelt átalszom.
Urszila, egyre nõ az esély, hogy leszünk egyszerre bent, kérdés, én mikor hol...

Sziasztok:
Ildi (39)

Ildi
pildi

Sziasztok!

Borsi!
Ne izgulj, ez még nem jelent semmit! Nekem egyáltalán nem nyugodott le Lili szülés elõtt. Kép

Leszter!
Igen, most már látom. Kép Akkor továbbra is megy a DRUKK! Kép Kép

Ildianyu
28+4
ildianyu

Sziasztok!

Jaj, ma annyira jol esett dogleni... beugrottak barataink es traccsoltunk egy sort, de ezen kivul csak fekudtem, zenet hallgattam, szundikaltam...
Ilyen elmenygazdag idoszak utan mindig van bennem egy kis uresseg es melankolia, de most mar muloban, ugyhogy neki is lendulok a visszaolvasasnak!

Csucsuka,
de orulok Nektek! Kép Kép Kép Kivanom, hogy tovabbra is minden siman menjen, es mihamarabbi kicsattano egeszseges pirossagot! Kép Kép Kép Puszi Nektek, es sok boldogsagot! Kép Kép Kép
Megfigyeltem, hogy miota nem voltal velunk, tobben "kismamekoznak" Kép Kép Kép

Leszter,
eloszor is MEGADRUKK es gratula a fajasokhoz, biztosan jelentenek valamit :-)
Tok jo, hogy te mar teljes lelki nyugalommal aktivkodhatsz :-)
Intenziv drukk kispapadnak, azert komalnam, ha nem huzna tovabb a cege az idegeiteket! Tudnak amugy a babarol?
Nyugodtan viccelhetsz a bajaimon, en is szoktam :-)
A jo sorozatom a jarmuveken meg folytatodott is :-) es most mar egy pasi is atadta a helyet :-) nalunk is most volt hajfestes, lehet, hogy jot tett? ;-)
Amugy kepzeld, kispapa festett be, tok ugyi! :-) Megkaphatja a Gedeonbacsi erdemrend gyemantfokozatat :-)))
Szerintem a koldokver kerdesehez inkabb a mi gyerekeinknek lesz elegendo informacioja.
Holnap megprobalok majd en is tablat kuldeni! Biztosan hamarosan jobb okod is lesz atadni :-))) Aktivkodas ide vagy oda, megigertem! :-) De szerintem nem haragszanak meg a lanyok, ha egy kis ideig ketten is kuldunk tablakat :-)

Tali: csutortok du. totalkaros :-((( A gimiben UNESCO musor, kozben a dokimhoz is menni kene, azt is el szeretnem tolni kesobbre... Hat, lelekben Veletek leszek...

Marti,
lehet, hogy kozel lesznek :-) persze kerdes, hogy Vilcsi adatait az hatarozza-e meg, mikor keszult, vagy az, hogy hogyan gyarapodik ;-)
A fogamat tenyleg profin helyreraktak :-), de a nyelvem eves kozben meg mindig faj :-(, jol kiszurtam magammal...
Szerintem sajnalnod azert nem kell Armint! A feltekenyseg egy teljesen normalis emberi erzes, amit mindannyiunknak meg kell tapasztalni - ha nem is kellemes. Es emellett rengeteg oromet is okoz, ha az embernek van testvere :-)))

Manocska,
osszehasonlitasi alapom nincs, mert az utolso ket UH-n keresztben fekudt, de azt erzem, hogy jobb oldalon rugdos legerosebben, es a doki szerint is ott van a laba. Mostanaban viszont neha holyagon rugott :-/, lehet, hogy fordult, csak farosan...?! Nem tudom.
Az intuiciom azt sugja, hogy nagyon ontorvenyu szemelyiseg az en kis csillagom, nem tudom, kitol orokolte ;-))) - azert en probalom meggyozni, hogy jobb lenne fejenallni, de beletorodtem, hogy: o dont :-)))

Toffifee,
biztosan bekalkulalja! :-)))
Vegul is elobb a labunkat latjak, aztan a fejunket :-))) bar kibujas kozben szerintem nekik is van jobb dolguk, mint anyat kritizalni :-)
Aranyos lehet kispapad, ahogy izgul :-)
A dokim azt mondta, hogy az utolso hetekben mar kicsit lustibbak a babak, ugyhogy szerintem emiatt ne aggodj! :-)

Buborek,
egyutterzesem, hess rusnya talyog, hess hess messzire! Ha elmult a gorcsoles, akkor biztosan nem is okozott bajt!
Drukk, hogy ne keruljon sor mutetre, de ha megis, ezek szerint van megoldas, maximum utanajarasba kerul, hogy hol tudjak megcsinalni!

Mariann,
kuldok egy nagy zsak turelmet, legy jo denever! :-)))
Viccen kivul, nagyon drukkolok, hogy minel tovabb huzzatok! :-)))
Emlekeim szerint kemenyedest sokan sokszor ereztek es nem csak a szules elott (egyszer pont Te irtal meg ritmikus kemenyedeseket is, nem?). Huvelyi fajdalmat meg nem mondtak, inkabb mensis gorcsoket!

Snoopy,
gratula a konyhahoz, remelem, kisfiad lelki bekeje is helyreallt mar :-)
Komolyan mondod, hogy a baba rosszul nez ki, es mondjuk varnak 5 percet, mert akkor neznek APGAR-t? Ezt el sem tudom kepzelni!!!

Szisz,
en ugy tudom, hogy az elotte levo 2 evben kell meglenni a 180 napnak.
De erositsetek meg, mert lehet hogy naiv vagyok: a heten derult ki pl. hogy allitolag nem kapok ruhapenzt, mert fel evnel kevesebbet dolgozom aktivan az iden :-( Duhito, mert tobb, mint 60E lett volna, es mar kezdtem gyujteni a szamlakat...

Aggodo kismama,
szivbol sajnalom a kislanyodat, biztosan nagyon faj az elvesztese, de azt is erzem soraidbol, hogy Te egy igazan eros lelku no vagy! Es orulok, hogy a kistestver ilyen eletteli es mozgekony! Kivanom, hogy talald meg ujra a teljes anyai boldogsagodat obenne!

Cory,
ez tenyleg rossz hir, de ezzel a szakmaval szerintem hamarosan talal masik allast! Intenziv drukk hozza!
Es gratula a zarotanitashoz!!! :-)))

Tundimami,
kep mar keszult, csak nekunk nem digitalis gepunk van, ugyhogy kicsit hosszadalmasabb, amig felkerul. De meglesz :-)

Beu,
koszi a sztorit, es meg egyszer GRATULA!!! :-))) El is hiszem, hogy Lorinc meretei lattan felkialtott a tomeg :-))) Neki valoszinuleg igy volt a legbiztonsagosabb a vilagra jovetel. :-) Lehet, hogy mi is igy leszunk? Ki tudja meg...

Angi,
jo feszekrakast! :-)
Mar esz a kivancsisag, hogy mindez hogyan mutatkozik meg rajtam, az "antihaziasszonyon" :-)))

Urszila,
almaid datuma egyre kozeleg, tok jo :-))) mar becsomagoltam a MEGADRUKKodat :-)
Szerintem nem az a baj, hogy tul vastagok a mesteremberek, hanem az, hogy akkor is bevallalnak egyszerre millio melot, ha trivialis, hogy nem fog menni hataridore :-( Tudjak, hogy akkor mar nem nagyon fog visszakozni a kliens :-(

Ildianyu,
biztos szupi lehetett a "hetvegezes" :-)))
Bizony, haladtok Ti is szepen :-))) Tok jo :-)))

Csik,
koszi, hogy leirtad a torteneteteket! :-) En megertem, hogy szamodra mi volt vonzo es jo elmeny az otthonszulesben, es sajnalom, hogy nem sikerult. Persze szerintem is vallaltal bizonyos foku rizikot, nekem nagyobb lesz a biztonsagerzetem azert a korhazban. De attol fuggetlenul, hogy helyeslik vagy elitelik a dontesed, elfogadhatatlannak tartom a korhazi dolgozok reszerol, hogy durvan banjanak egy novel, aki epp most lett anya. Hiszen felnott ember vagy, igy dontottel, es ha belegondolunk, az emberiseg tenyleg kicsit regebb ota letezik, mint a korhazak.
Meg egyszer GRATULA Arturhoz, es sok boldogsagot!!! :-)))

Kangi,
alvafozes? Prrrofffi :-)))
Gratula a minizabagephez, meg jo, hogy a cici magatol foz :-)))

Zsurlo,
Andulka egy kesz gyonyoruseg! :-)))))

Daleei,
egyetertunk, en is imadom az UH-kat :-)))

Saci,
gratula a kislanyhoz :-)))

Zsizsa,
boldog szulinapot, es azert gyere neha hozzank is :-)

Juj, hat eddig birtam, teljesen hajnal van, jovok holnap is potolni :-)))

Minden szepet s jot!

Kaska
29 (nacceru! :-)))
kaska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: