[quote="drev"]z írta:drevsuzsófi: Nem lehet a világot ilyen feketén-fehéren látni állandóan. Pláne úgy nem, hogy kerek-perec kijelentesz dolgokat, hogy igenis valami úgy van ahogy gondolod, és punktum. Pláne röhejesnek azt beállítani, amihez nem értesz egyáltalán. Anyu olyan dolgokra allergiás, amelyekkel életében nem találkozott az allergiavizsgálatig. Az szerinted mitől van? Az allergia pedig nem hajlam kérdése, hanem reakció. Oka van, és érdemes az ismert okokat megelőzni. Ettől még okozhatta más is a korai hozzátápin kívül, de ahogyan ezt az orvos sem állapíthatja meg, te sem, hogy nem. Lehet felelőtlenül fittyet hányni intelmekre, de gondolj bele néha, hogy a te elhamarkodott kijelentéseid, bebetonozott nézeteid vagy a gyermekeid egészsége a fontosabbak. Amit eddig olvastam tőled, az konokságra vall inkább, bármi áron, mintsem észérvekkel való felelősségteljes vitára. Ettől persze még lehetsz tévedhetetlen, de asszem az itt másként gondolkodóknak sincs több problémájuk a babóikkal, mint neked. Tehát arra kérlek, de ítélkezz, ne legyél felelőtlen, néha hallgass észérvekre, és ne 3 ember szavai alapján dönts, hanem gondos tájékozódás után.
Én nem akarok ezen vitatkozni, mert szerintem a csajok unják már
De: én nem jelentettem ki semmit kerek-perec, vagy ha igen, nem direkt, bocsi érte,
És nem mondom hogy 100% hogy így van, csak azt hogy én ezt hiszem, én azoknak hiszek akik ezt mondják. Akik más véleményen vannak, azok meg abban hisznek, és azoknak akik azt mondják.
Én úgy érzem, ez a helyes út amin járok, és ezzel nem közel sem vagyok egyedül. Több hozzáértő embertől is kaptam megerősítést, sok cikket olvastam a témával kapcsolatban, nekem ennyi elég.
Azt mondod anyud olyan dolgokra allergiás, amivel nem találkozott egyáltalán? Ez pontosan az én véleményem megerősítése!
Lehet pl hogy az én lányom még soha nem kapott tejet, és mégis allergiás rá (más kérdés hogy az ő korában ezt még nem lehet kimutatni). Pont anyukád (és az én) példám, erősít meg abban, hogy nem attól függ az allergia, hogy melyik gyerek mikor találkozik az adott dolgokkal. És az allergia igenis hajlam kérdése!!! A sok feltevéssel ellentétben ez bizonyított tény! Ha az egyik szülő allergiás, akkor a gyereknek 30%-al több esélye van arra, hogy allergiás lesz, ha pedig mindkettő, akkor 70 v 80 % ez az esély!
Én nem vagyok konok ember, és igenis mindennek utáánaolvasok amiben nem vagyok biztos, érdeklődöm mindattól aki ért hozzá. Én csak az "amerikai tudósok szerint" c. szövegben nem hiszek. Sokkal inkább hiszek A Heim Pál gyermekkórházban dolgozó pulmonológusnak, v. épp az én országosan elismert tüdőgyógyászomnak. Ennyi, nem több.
Ettől én nem nézem le azokat, akik máshogy gondolják, nem itélek el senkit, nem hiszem hogy konokságból teszik. Látok ugyan néhány elvakult anyukát, (nem itt) őket nem értem, de ennyi.
Velem tökéletesen békében lehet élni, ha elfogadják az én véleményemet és nem kell hallgatnom hogy milyen gonosz anya vagyok, és sajnálják a gyerekeimet. Köszönöm szépen, a gyermekeim jól vannak, mindent megteszek azért hogy a legjobbat adhassam nekik. És ezzel már nem tud nekem senki ártani.
De ha épp tudni akarod, régen ezzel nekem és a fiamnak nagyon sokat ártottak "jóakaró" anyukák. ennek köszönhetően voltam olyan depressziós, hogy nem sok híja volt nem mászok ki belőle. és majdnem örökbeadtam a fiamat!! Mert elhitették velem hogy rossz anya vagyok!
De szerencsére azóta felnőttem, és rájöttem hoy nem a névtelen nick mögé bújt vkik az isten, nem az ő véleményük számít, hanem a gyerekeimé, a férjemé, az édesanyámé, és a gyerekeim orvosaié.
Lányok bocsi, ígérem soha többé nem veszem fel a kesztyűt, de ezt még le kellett írnom. Remélem nem haragszotok meg érte. Én imádlak benneteket, akkor is ha nem vagyunk egy véleményen, és akkor is ha igen:)
Puszi,
Zsu