A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Kaska!
Nem volt valami erõs a hasizmom. Kép Fõleg így Lili után. Kép Szerintem most sem lesz nagyobb, mint Lilivel volt. Kép Nem is tudták, hogy mit keresek a szülõszobán. Kép Úgy döntöttem, hogy azért legyen 3 kiló a picur. Nem kell se több, se kevesebb. És akkor nem kell sokáig bent lennünk, ha minden ok. Lilivel nekem az 1 hét is sok volt. Kép

Hermi!
Igen, 3 hét az normális. De szerintem nincs olyan, hogy kötelezõ valamilyen elõadás.

Leszter!
Akkor már biztos nincs sok hátra, ha ennyire lent van a feje. Ez már olyan izgi! Érezted, amikor beilleszkedett? Én emlékszem, pont ulrahangra mentem, és meg kellett állnom útközben, utána már meg sem lehetett mérni a fejét. Ja, most jut eszembe, pont olyan volt, mint amit írtál korábban. Kép
Egyébként nyugodtan érheti víz a gátsebet. Igaz, nekem felszívódós varratom volt, de azoknak, akiknek rendes, az volt igazán megkönnyebbülés, amikor jól ráirányították a zuhanyt, mert állítólag akkor nagyon rossz, amikor a varrat ki van száradva és húzódik.
Egyébként nálunk mindenki naponta többször is zuhanyzott.

Momo!
Jobbulást Nektek! Kép Azért milyen jó, hogy Zsebi az anyatejjel kapja az ellenanyagot is, nem?

Urszila!
Nagyon gyanús vagy! Kép
Jó, hogy leírtad ezt az sms-t, gyorsan le is írtam magamnak. Kép

Ildianyu
26+3
ildianyu

Csucsuka!
Danónak jobbulást!

Vica!
Miért nem jó az az érték? Nekem 0.3 MOM volt, és azt mondták, az jó, az értéknél is az van, hogy 0.027-tõl 2.7-ig jó. Az a lényeg, hogy ne idegeskedj!

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk Uh-on a szülész orvosomnál és képzeljétek - eltünt az a fránya ciszta.Kép Kép Kép. Egy szikla gördült le a szívem tájékáról! De viszont rákérdeztem pontosan a dokitól, hogy árulja már el, hol is volt és még szerencse, hogy feküdtem, mert különben elájultam volna. A baba fejében volt!!! Kép A doki elkezdte magyarázni, hogy miért is semmiség az egész, de én annyira elhaltam ettõl az infotól, hogy nem emlékszem semmire a magyarázatból. A lényeg, hogy, már nincs és nem is jelentett bajt. (Csak most meg azon parázok. hogy ki tudja, medig volt ott - 3 hét nem biztos, annyiról tudunk, de mi van, ha az agy strukturája mégiscsak sérült tõle. De nem, bizotasan nem, ha eltûnt és amúgy is csak 0,5cm volt! Ugye, lányok nem lesz baj? Tudjátok, én annyira a szívemen viselem az ilyen dolgokat, mert naponta fogyatékos babákkal dolgozom és az egyetlen vágyam, hogy az enyém egészséges legyen! Igencsak megrázott a dolog, még most is sírhatnékom van, pedig úgy örülök Picurkának. Láttam, milyen szép nagy már és milyen élénk és minden rendben van vele. Kép Kép Kép Délután pedig az eddigi Dr,- nõhöz megyünk és ott megint csak láthatom. Egy nap 2* - csudajó! Kép

Toffifee!
A 36. hét már biztosa elég brutál is lehet, de azért amennyire emlékszem, gond nélküli a terhességed, igaz? (már amennyire én emlékezhetem Kép És a kislányod még mindig jól viszonyul a "konkurenciához"? Én emlékszem, mikor 5 éves voltam, hogy míg nem volt meg a hugom, nagyon szerettem simizni a mamám pociját, de mikor megszületett - halálosan féltékeny voltam, fõleg azért, mert a szüleimmel alhatott. Pedig azelõtt dagadtam a büszkeségtõl. hogy saját nagy ágyat kaptam. Kép

Leszter!
Köszi a tenás infót. Ne izgulj, mindennel simán elkészülsz és ha v.mi mégis kimarad, Kispapád biztosan beviszi Nektek. További jó készülgetést. Kép A zuhival kapcsolatban, én nem hallottam, hogy ártana és olvastam is valahol, hogy pl. Franciaországban tusolás után hajszárítóval szárítják meg a gátsebet és ezáltal hamar is gyógyul.

Manócska!
Igazad van, tegnap este 6 -kor teljesen kiborultam, mert megint õrülten fájt a hátam és a hazavitt munkát nem volt erõm befejezni. végre kipihentem magam, tornáztam, kisírtam pár száz könnyet és megynugodtam. Ma már megint tudtam dolgozni ís a doki után és szépen haladok. Te még dolgozol, vagy otthon örvendezel a pici lányodnak?

Zsizsa!
Hess -hess! Kergetem az influenzát! Jobbulást!

Kaska!
Nagyon szeretem a munkámat és pár ember butasága miatt nincs lelkem elhanyagolni a gyerekeket és szüleiket. Valahol örülök is, hogy nem kell visszajönnöm ide, de a bizonytalanságot nem szeretem. Most legújabban a suliban felkért az igazgatóhelyettes, hogy tartsak egy elõadást az iskolában dolgozó tanárok részére Montessori Mária pedahógiai rendszerérõl. Azért, mert mikor elvégeztem az ezzel kapcsolatos tanfolyamot elegendtek a munkából letenni a vizsgákat - mivel pénteken voltak. És ennek fejében várnak tõlem valami hasznot maguknak. Eddig nincs is gond, de az egyik kolléganõ´m megsúgta, hogy valaki kontrebeszámoôót készít, úgyhogy jól készüljek fel. Ez már a pofátlanság legteteje!!! Tudom, már megint off voltam, de olyan jó írásban is mérgelõdni egy kicsit. Nem tudok mást, csak nevetni az egészen.

Látom, megdöntöttem a saját regény-rekordomat, bocsi mindenkitõl. Továbbra is drukk a finiselõknek! Kép

Tündimami
23+3
tündimami

Urszila, azért megy a drukk, hogy még benntmaradjon a babódKépKép bocsika, ha félreérthetõ voltam, biztatni akartalakKép
Csucsuka

Leszter
Olyan jó érzés lehet már lent érezni a kis buksijátKépKép
Nekem kimondottan ajánlotta a doki, hogy zuhany alatt "kicsit áztassam" igaz gátvédelemmel született Mimike, egy pici horzsolás volt egy öltéssel.
Ja, és azt is mondta, hogy zuhany közben nyugodtan pisiljek, mert az steril és fertõtlteníti...

Urszila, köszi az infot.
Lehet hogy ez az émelygés a haramdik baba érdme??KépKép Nálad sem volt semmi ilyesmi az elõzõeknél?

Szerdán voltam orvosnál, rendben vannak az eredményeim.
31.én UH.

Tündimami: Biztos minden rendben lesz!!!!

hmmKép Megint el kell mennemKép
Hajni
hajnii

Vica,
ne izgulj, biztosan nem lesz semmi baj! A fõ az, hogy ne depizz! Én drukkolok nektek!KépKépKépKép

Tündimami,
hát ez a ciszta tényleg elég horrorisztikusan hangzik, de az a lényeg, hogy elmúlt, és biztosan nics semmi baj!KépKépKép
Már csak 2 hét és 1 napot dolgozomKépKépKép amúgy hivatalosan május 1-ig ( MUNKA ÜNNEPEKép ) de addig kiveszem az összes szabit, így alig kell bemennem!
Te meg mond meg bent, hogy ne hajtsanak már annyira! ezt meg kell érteniük!

Manócs
25+2
manócska

Sziasztok!

A gatsebbel nyugodtan lehet zuhanyozni, sot kell is, mert csak igy lehet tisztan tartani. A MArgit Kh-ban semmifele gatseb-kezeles nem tortent, annyit mondtak az anyukaknak, hogy 3 orankent menjunk el WC-re, aztan zuhanyozzuk le az altajunkat, aztan mennyunk tisztaba tenni a gyereket (roaming in), es utana vigyuk a szobaba szopizni. (Jo kis napirend, ugye? Kép )
A szobatarsamnak begyulladt a sebe, o kapott jeges borogatast ra. En vittem Safeuard tusfurdot, az elpusztitja a bacikat, nekem nem is gyulladt be a sebem. Es vettem koromvirag balzsamot (termeszetgyogyasz boltban 150 FT volt), azzal kenegettem minden zuhany utan a sebet, szerintem az is segitett a gyors gyogyulasban.

Torolkozo: vittem 1 nagyot zuhanyzashoz, egy kicsit a kezmosashoz, ket kicsi sotet szinut gatseb torleshez; a harom kismeretut minden nap hazakuldtem es apa hozott helyette tisztat. A gatsebeset azt kulonosen cserelni kellett, az mindig osszepiszkolodott. Kép

Azok koze a szerencsetlenek koze tartoztam, akiknek a TENA betetbol a majdnem legnagyobb mereture volt szuksege; nekem a kicsi TENA betet csak szules utan masfel hettel volt elegendo. Addig a sokkal vastagabbat kellett hasznalnom...Kép

Drukk minden finiselonek! Kép

Leszter, mar nem sokaig kell varnod! Csinalunk a nyaron eskuvos-kismamas talit? KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

jaj, egy dolog kimaradt. A hajszaritozas:
Ha felszivodo varratokat hasznalnak kivul (is), akkor tenyleg segit a hajszaritozas zuhany utan, ha viszont nem felszivodot, akkor tudtommal nem szabad hajszaritoval szaritani (legalabbis hugomnak ezt mondta a dokija), mert kiszarad es huz.
Gombóc
Gombóc

Nekem nem felszivodó volt, de nagyon jót tett neki a hajszáritó...
Csucsuka

Sziasztok
Gatseb
Nalunk naponta 2x volt gatkezeles ,de egyebkent pedig annyiszor zuhiztal, ahanyszor belefert. Nyugodtan lehetett, sot! Kép Hajszaritot nekem sem ajanlotta a doki, inkabb azt kerte probaljak este bugyi+betet nelkul aludni, mert akkor jobban szarad+levegozik. Es bejott. Nekem sima babatusim volt es nem gyulladt be. Ja, kivul nem felszivodo varratok voltak.

Mas
Voltunk ma doktorneninel Jazminnal, es mar 4120 gr.! Kép Meg lettunk dicserve.

Jo 7veget mindenkinek
Norka + Jazmin
norkini

Ildianyu és Manócska köszönöm a bíztatást, bár az nem nagyon megy, hogy ne idegeskedjek!!!Kép
Különben én sem tudom pontosan, hogy milyen értékek között jó az AFP, de lehet, hogy ez attól is függ, hogy hol csinálták.

Üdv: Vica
vica

Helloka,

Leszter,
Ezek nagyon jo hirekKép Lassan neked is kezdhetunk drukkolniKép

Csucsuka,
Jobbulast DanonakKép Lehet, hogy manoka csak azt varja, hogy a batyo egeszseges legyenKép

Kaska,
Azert szerintem ha beirjatok milyen picuri is meg a mano nem lesz szivuk behivni otKép

Tundimami,
De jo, hogy felszivodott az a franya cisztaKép
Hat a munkahelyed tenyleg minosihetetlenKép meg szerencse hogy azert nehany kollegad ugy tunik rendesebb az atlagnal. Meddig dolgozol meg, lehet hogy irtad, csak tudod az a hires kismamaeszKép

Urszila,
Ugy latom te is vegehez kozeledszKép Akkor neked drukk, hogy 1-2 hetig meg huzzatok, de legalabb a festes-rendrakas vegeig.

Zsizsa,
Jobbulast nektek.

Mariann,
Jo idotoltes am a babakocsi nezelodesKép Talaltal olyat ami nagyon megtetszett?

Ildianyu,
Egyetertek veled en is utaltam koriban lenni, bar tunderi volt mindenki, de akkor is. Most viszont ha netan sikerulne siman szulni akkor 2 nap mulva mehetek haza. Juhhhe....

Lanyok, tegnap olyan sz*rul voltam, hogy csak. Van itt valami tarositoszerfeleseg( sajna meg nem jottem ra melyik), ami irto hasi gorcsot es hasmenest(bocsi) okoz. Na tegnap ujra elkapott. Hajnal egyig rohangaltam, meg persze potyogott a konnyem a fajdalomtol. Azert ma mar jobban vagyokKép Szegeny minimanot ugy sajnaltam, mit hallgathatott o odabentKép

Angi
29
angela2

Sziasztok!

Mariann!
Tena betétbõl én a Large (L) méretût vettem és kiderült, hogy a legeslegnagyobbat kellett volna vennem. Igy ugyanis másfé-2 óránként mászkáltam még éjjel is cserélni. Én azt hittem erõsebb mensis vérzésre számithatok erre jó kis árviz voltKép De mindenkinek!
Ajánlom még a TenaFix hálós bugyit! Nagyon praktikus, kényelmes és pillanatok alatt megszárad!!

sasha

Kép
sasha

Vica!

A babanet rendelõ szerint:

" Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlõdési rendellenességeket szûrõ programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezõtõl is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszûrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szûrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényezõ (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényezõ. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elõ olyan esetben, amikor késõbb a magzati fejlõdés károsodását (méhen belüli elhalás avagy késõbb a fejlõdés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességû az ultrahang. "

Bocs, ha már olvastad, de úgy tünt hogy nem. Szóval ne idegeskedj, ha az UH mindent rendben talál, akkor semmi gond nem lesz.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mariann!

Tena a betétbõl a legnagyobbat kell venni szerintem is!

Én kicsit vittem, délelõtt szültem,a délutáni látogatásig azt hittem megõrülök, ugyanis akkorra hozták be a legnagyobb méretû betétet.

Sasha!

Hát én se gondoltam még álmomban sem, hogy mennyi trutyi fog távozni. Én még a legnagyobb betéttel is kb 2-3 óránként zuhanyoztam.Kép

Manó+Emma

KépKép
manó

Gátseb téma:

Érdekes ez a hajszárító dolog, nekem a hideg víz jött be, naponta többször jó hideg vízzel lezuhanyoztam, és utána mindíg jobb lett. 10 napos volt Emma mikor már rendesen tudtam ülni keményebb széken is. Pedig állítólag nekem nagyot kellett vágni.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Momo,
Jobbulast Nektek! Meg szerencse, hogy a picur nem kapta el...Kép

Urszila,
Szerintem meg nem szulsz, ez csak ijesztgetes!Kép
A Brendonban inkabb csak nezelodtem en is.Kép Vettem egy vizhomero halacskatKép, es melltartobeteteket.
De jo, hogy elokerested a Friss kismamak hirhozojat!Kép En mar napok ota terveztem, de nem birtam raszanni magam. Amugy Timici nekem is eszembe jutott pont a napokban.
Ilyen meg van, hogy szules kozben derul ki, hogy ikreket var a kismama?Kép Nem is hittem volna!Kép

Toffifee,
Orulok, hogy minden rendben. En szerdan megyek az elso CTG-re. Olyan kivancsi vagyok!!!Kép
Koszi a gatsebes infot.

Mariann,
En nem is tudtam, hogy a Tenabol letezik szarnyas vagy pelenkaszeru valtozat is. De szerintem a halos bugyi eleg jol megtartja a helyen a betetet, szoval szerintem a sima is eleg talan.

Hajnii,
Mar biztos nem tart soka az emelygos idoszak. Maximum 1-2 het... Kibirod!Kép
A tudat tenyleg nagyon klassz, hogy a babo par centire a kulvilagtol varakozik.Kép A fizikai resze azert nem olyan kellemes, de ezt gondolom nem kell magyaraznom.Kép

Csucsuka,
Jobbulast Danonak!Kép
A gatsebbel kapcsolatban en sem hallottam meg ilyet, hogy nem erhetne viz, anyukam viszont valtig allitotta. Jegakku: nekunk csak hatalmas meretu van, szerintem nagyobb, mint egy A/4-es lapKép Azt asszem nem viszem be a korhazba.Kép Na majd kolcsonkerem anyueket.Kép

Ildianyu,
A doki szerint az meg onmagaban nem jelent semmit a szules idopontjara nezve, hogy lenn van a babo kobakja. De azert szerintem is izgi!Kép Na majd kiderul!Kép
Koszi a gatsebes infot!

Tundimami,
Orulok nagyon, hogy eltunt a ciszta!Kép Szerintem ha az orvosod nem aggodik, akkor Neked sincs okod ra.
A munkahelyeden ne huzd fel magad, nem eri meg... Probalj arra a reszere koncentralni a munkadnak, amit szeretsz, a tobbi nem szamit. Meddig dolgozol?

Gomboc,
Nagyon koszi a sok hasznos infot!Kép Most eszembe jutott meg valami (mondjuk nem tul lenyegesKép): a babakat ott lehetett hagyni a roomingos szobaban, amig kimentetek mosakodni? Vagy visszavittetek a csecsemoosztalyra?
A taliban benne vagyok!Kép

Norka,
Koszi Neked is!Kép Es akkor ejszaka mi volt? Magad ala pakoltal egy csomo torulkozot?

Angi,
Ooo, Te szegeny... Azert remelem, mar jol vagy!Kép

Sasha, Mano,
Koszi az infot!Kép

Na puszi:

Leszter
37+1
leszter

Leszter!

Szívesen.Kép A gátsebet elég rossz lenne ha nem érhetné víz, mer nekem legalábbis úgy csípte aza sok trutyi, hogy legszívesebben a zuhany alatt álltam volna egész nap. De a 2-3 óránkénti zuhany az volt a minimum.

Tena: A pelenka formájúnak is van szárnya, de nem kell használni, mert olyan sûrûn cseréled, hogy fölösleges. Tenafix bugyi szuperül megfogja. A gyógyszertárban kell venni a Tena betétet, amit a drogériák árulnak az csak a sima menstruációs betétekhez hasonlít. A gyógyszertáriból is alegnagyobb a legjobb. Én többcsomagot elhasználtam, ez mondjuk egyéni dolog, én így tisztábbank éreztem magam, de van aki aligvárja hogy kissebbre cserélje, mert feszélyezi, hogy "be van pelenkázva".

manó +E.

KépKép
manó

Lanyok,

Kiszedtem Lollat a tabla elejerol, ma mar 40+5 lenne, biztos reg babazik.Kép Rakerestem, december 9-en irta az utolso hozzaszolasat, es nem volt vele semmi gond, csak eppen koltozkodtek. Szoval szerintem egyszeruen nem volt nete...Kép

Ugyhogy akkor az uj kismamis tabla:

<pre>
[size=-2]1.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 39+0 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]2.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 38+1 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]3.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 37+1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]4.[/size] Love [size=-2]2002.07.08.[/size] 36+4 19 év/1.b. Budapest 2003.04.15. [size=-2]2003.04.14.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kósa Zsolt[/size]
[size=-2]5.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 36+3 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]6.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 35+5 29 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]7.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 35+5 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]8.[/size] Toffifee [size=-2]2002.07.14.[/size] 35+5 30 év/2.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.04.20. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház / Dr. Mousa[/size]
[size=-2]9.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 35+4 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 35+3 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]11.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.20.[/size] 34+6 32 év/3.b. Budapest 2003.04.26. [size=-2]2003.04.26.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]12.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 34+0 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]13.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 32+5 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]14.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 32+5 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]15.[/size] Beus74 [size=-2]2002.08.05.[/size] 32+4 29 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]16.[/size] Mariann [size=-2]2002.08.10.[/size] 31+6 32 év/1.b. Belgium 2003.05.27. [size=-2]2003.05.17.[/size] [size=-2]Hospital Edith Cavell / Dr. Gergelyi Judit[/size]
[size=-2]17.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 31+4 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]18.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 30+6 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]19.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 30+3 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]20.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 29+0 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]21.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 28+4 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]22.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 28+2 27 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 27+2 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]24.[/size] Ellimami [size=-2]2002.09.11.[/size] 27+2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.06.17. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Újpesti Szülõotthon / Dr. Filep Aladár[/size]
[size=-2]25.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 26+5 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]26.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 26+5 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]27.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 26+5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]28.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 26+3 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]29.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 26+2 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]30.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 25+3 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]31.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 25+2 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]32.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 25+1 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]33.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 25+0 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg szabolcs[/size]
[size=-2]34.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 24+1 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Weiss Manfréd Kórház / Dr. Szathmáry György[/size]
[size=-2]35.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 23+6 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]36.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 23+3 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Cunderlík[/size]
[size=-2]37.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 22+5 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]38.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 18+4 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]39.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 16+1 28 év/1.b. Budapest 2003.09.04. [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház[/size]
[size=-2]40.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 16+0 29 év/1.b. 2003.09.05. [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]41.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 14+6 27 év/1.b. Budapest 2003.09.13. [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]42.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 13+1 26 év/1.b. 2003.09.25. [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]43.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 10+6 29 év/3.b. Gödöllõ 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]44.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 10+4 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]45.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 9+0 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]46.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 7+4 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
</pre>

Igy most dobogos lettem!Kép Ennek oromere epp az elso adag malnalevel teamat kortyolgatom nagy unnepelyesen.KépKépKép
leszter

Leszter,
Gratula a dobogohozKép
Hu az elso 20-ban vagyok en is!

Lanyok,
Valaki tudja Maci2 mi van vele? Tegnap befektettek megfigyelesre azt tudom, de esetleg irt azota valakinak sms.-t

Angi
angela2

... es a babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin Sarolta 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya Rebeka 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap 10
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
Panka Benjámin László 3260g, 53cm 2003.03.09. ( - 7 ) nap
Docika Balázs
Edelweiss Gergõ 3120g, 50cm 2003.03.14. ( - 5 ) nap
Zsurló Anna 4320g 2003.03.15. ( + 1 ) nap
Csík Kép Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Kép Lõrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
</pre>
leszter

Vica,
nekem is alacsony volt az AFP értékem (0,6 MOM), így a kórházi UH szerint hiába volt minden rendben, el kellett mennem a Schöpf-Méreibe.

Ami nagyon fontos: úgy hívják, hogy genetikai UH, de valójában ez egy genetikai tanácsadás és egy részletes UH vizsgálat. Ragaszkodj hozzá, hogy elõször az UH-t csinálják meg, mert a genetikai tanácsadásról úgyis leküldenek UH-ra, így nem kell 2-szer sorba állnod. Mindkét helyen nagyon sokan vannak, az UH ráadásul egy nagyon szûk folyosón van, két pocakos már nehezen fér el egymás melett, de még véletlenül sem érkezési sorrendben van a behívás... Nekem ez a rész elég sokkoló volt, de a végeredmény nagyon megnyugtató: a dokinõ szerint (aki nagyon kedves volt) 2 héttel kisebb a babám, így ez okozhatta az alacsony AFP-t, ui. korábban vették le a vért, mint a betöltött 16. hét.

Ezzel a lelettel délután (ez egy csütörtöki nap volt) 1-re kellett felmennem a genetikára, ott sorszámot kell húzni, érdemes fél órával korábban odamenni. Felveszik az adatokat, életkor, súly, utolsó UH-i lelet, stb, majd várnod kell egy kicsit az eredményre, ami nem más, mint egy statisztikai adat, és az eredményeid alapján dobja ki egy számítógép. Nekem az UH alapján átszámolták az AFP értéket, így a MOM már 0,7 lett, a statisztikai adatom pedig 1:1250, ami azt jelenti, hogy ekkora az esélye annak, hogy pl. Down-kóros babám legyen. Mivel ez megegyezik korom, stb alapján az átlaggal, akinek jó volt az AFP-je, nem javasoltak további vizsgálatot. A genetikán nagyon kedves, megértõ hölgyek dolgoznak, meg fognak nyugtatni!!!Kép Kép

Magyarul: nekem "csak" elszámolták a heteimet, ezért volt a gubanc, a felesleges idegeskedés. Lehet, Neked is így van! Kép

Remélem, segítettem! Bocs, ha túl részletes, de nekem is igen jól jött volna, ha tudom, mire számíthatok!

Pocóka
24
Pocóka (pocóka)

Lányok!Sasha,Gombóc,Manó,Norka!

Nagyon köszi a sok infót a Tenáról,meg a gátsebes kezelésrõl!!!!!!KépKépKép
Most már okosabban megyek vásárolni! És vigan" fogok zuhanyozni amennyit csak lehet!

ÉS::::::
Ma megvettük a babaágyat,a pelenkázó komódot,és a na mit????.....A BABAKOCSIT IS!!!!HURÁ!!!!!
Még a szekrényt meg az ágyat nem szereljük össze, mert lesz még ugye egy kis festés, meg felújitás. De a babakocsit már össze raktuk!!!!Nagyon jó!!!!
Én ugyan nem ezt akartam megvenni de akkora mázlink volt ,hogy 278 Euroról leértékelték 100 -ra-, hát nem hagytuk ott.
Ez egy Hauck Apolló Light 6 Grey tipusú,4 kerekes,(az elsõk bolygós)kocsi amihez még járt egy autós hordozó is amit egy mozdulattal rá lehet kattintani a kocsira,és abban utazik amig még picike.Aztán késöbb,már tudjuk használni a sport kocsit is,majdnem 100 százalékosan ledönthetõ vizszintbe.De szerintem egy kis matraccal már az elejétõl fogva tudjuk majd használni.
Hát ez egy ilyen kis egyszerû, de célnak megfelelõ és azt gondoltam még ha nem is válna majd be,akkor sem bukunk sokat,mivel igen olcsó volt.(ja és még az Áfáját is vissza kaptuk,igy 80 Euro volt)
Megérte nem???
Megprobálom lefotózni és feltenni a képet!

Hát tegnap ahogy róttam az üzleteket,már egészen elvoltam keseredve,hogy mindegyik kocsi milyen drága. Én egyébként 3 kerekût akartam venni ,olyat ami Joggingos (mivel a Kispapaim sokat fut)és használható terepen is. Meg sokat járunk erdõbe sétálni.

Hát ez most más lett, de nem bánom mert tetszik nagyon!!!!

Ez volt nálunk a nap nagy eseménye!!!

Mariann
30
Mariann

Manó, Leszter!

Most lehet röhögni fogtok, de egyik este mikor elfogyott a nagy betétem és csak kicsi maradt éjszakára elkoboztam a gyerektõl egy pelenkát, levágtam az oldalát és készKép

sasha

Kép
sasha

Leszter!
Ne izgulj, nyugodtan lehet zuhanyozni, csak ülõfürdõzni nem. Az Istvánban nem kezelik a gátsebet, csak mi amikor megmossuk. Kép Viszont utána jól meg kell szárítani. Mikinél a gátsebemet a varrás után csak a 6 hetes kontrolon nézte meg a doki, azt mondta, minek nézegesse, mikor jól meg van varrva.
Mi hárman voltunk egy szobában és addig figyeltünk a másik babájára amíg az fürdött ( a baba abban a kiságy szerû kosárban pihent).

Momo!
Jobbulást nektek.

Urszila!
Én megúsztam ezt a 3. baba szindrómát, nekem csak a nyelõcsövem ég, de az rendesen.

Mindenkinek drukk azért amit szeretne. Kép

Magdi
26+5
gallainémagdi

Sziasztok!

Maci_2 küldött SMS-t:
"Mindenkinek köszi a drukkot. Nem csökkent a lemezkeszám. Ezt a hetet talán még megúszom, bár az anasztesek mindenképpen nekem akartak esni, de a szülészek még állják M."
Tegnap találkoztunk a korházban. Egész délelõtt orvosoknál ült sorban. kb. délben jutott el a dokijáig. a folytatást már tudjátok.

Nálam minden OK. Most 31+3 naposnak mutatta az UH a babát. Eddig mindig kisebb volt a koránál.

Ari
30+6
Ari

Mariann
Gratulalok a szerzemenyekhez! Kép Ugye milyen jo erzes?

Leszter
Nem toriket tomkodtem magam ala, hanem mindig volt alattunk harantlepedo, amit barmikor cserelgethettunk. Szuper jol beszivta a vert, szoval semmi gusztustalan erzesem nem volt, pedig eleinte nagyon ockodtam... Es ami fura volt, hogy mar harmadik nap ejszaka egyaltalan nem volt veres, csak reggel ahogy felalltam, indult az aradat. Ezexerint en szerencse voltam, mert nekem se csipes, se semmi nem volt. Sot en nem is vereztem annyira ,mint ahogy itt a lanyok irjak. Norka a tuti mazlista! Kép

Pussz
N & Jazmin
norkini

Leszter,
mivel a roaming in-es csecsemosok ugysem csinaltak semmit a babakkal, es mi harman voltunk a szobaban, ezert ha tutira volt bent legalabb egy valaki kozulunk, akkor mi a szobankban hagytuk a babankat abban a kicsi kocsiban. HA senki sem maradt a szobaban, akkor betoltuk a csecsemosokhoz, bar nem tudom minek, mert ugysem nezett rajuk senki...Kép
(Esetleg egy masik arra jaro anyuka...aztan ment a hirlanc, hogy sir az XY babaja, es akkor rohantunk a gyerkocert..Kép)

Drukk mindenkinek, akinek kell! KépKépKép
Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Teljesen elvesztettem a fonalat. Igyekszem, visszarázódni. Minden nap 6-kor kelek a suli miatt. Ettõl teljesen hulla vagyok, nem is jutok ide a géphez. A hétvégén igyekszem behozni a lemaradásom Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Mariann!

Hol vettétek a babakocsit?

Dandy
Dandy

Ja, lanyok lattatok a www.bambino.hu -t?

Norka
norkini

Sziasztok!

De jó, hogy valaki már babaszagot érez Kép Kép Kép

Tündimami
Örülök, hogy eltûnt a ciszta, és biztosan minden rendben lesz, ne ezen rágódj! (Persze, Neked sokkal rosszabb, ha minden nap fogyatékos babákkal foglalkozol). Meddig dolgozol? Nem lehetnél otthon inkább?
Tulajdonképpen nincs sok bajom (még a lágyéksérvem is eltûnt, amióta nem dolgozok), az elõzõ babavárás problémásabb volt.
A lányom már-már szertartásosan imádja az öccsét Kép, de félek attól, mi lesz, ha már nem a hasamat simogatja és puszilgatja, lehet, hogy õ is féltékeny lesz, majd valahogy megoldjuk. Kép

Gombóc
Köszi a Margitos infót Kép, lehet még Tõled kérdezni (a kórházi körülményekrõl)?

Norka
Én is küldök egy dicséretet Nektek, ha ilyen ügyesek vagytok!Kép

Leszter
Én nagyon szeretem hallani a babó szívhangját, olyankor mindig vigyorgok, mint egy tök Kép, a szemem pedig egybõl könnyes lesz, de szerintem ezzel minden kismama így van.

Mindenkinek küldöm a Drukkot Kép, akinek szükséges, úgy mint MAci_2, Emma, Zsófi, Leszter, Urszila és akinek még kell Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát mindenkinek!
Toffifee
35+5
toffifee

Sziasztok!

Leszter! Dokinenim kifejezett tanacsa az volt, hogy langyos vizzel minden Wczes utan zuhizzam le a gatsebet. Sokkal gyorsabban gyogyul igy, es valoban, a 4. napon mar egesz klasszul tudtam ulni a hatalmas gatsebemmel. Kép

Melltartobetet: en Fixies-sel inditottam, most Babylove-t hasznalok, mert kb ugyanolyan es olcsobb.

Tena betet: en a legnagyobbat vettem (asszem Super), az elso 4-5 napon nagyon jol jott. Az elejen neha meg az is atazott...utana johet kisebb is. En is Tenat hasznaltam utana is. Ja es aki fel tudja iratni hazidokival, tegye meg, sokkal olcsobb receptre!

orsoly
orsoly

Toffifee,
johetnek a kerdesek. Kép Igyekszem valaszolni rajuk, bar Gombocka mllett nem mindig van idom olvasni, irni meg plane nem. De ma tok nyugi volt, igy internetezhettem kedvemre. Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok

csak gyorsan irok, es meg nem is tudtam elolvasni a termest.
A korhaz es az ugyelet profi volt, csak magasak az agyak...
Mar majdnem olyan turbo vagyok mint regen.

Leszter, egy kis javitas a tablaban
marc 15-re voltam kiirva, a pontos nev Hajnal Anna es 54 cm-es. 9/10-es Apgarral szuletett.

Minden finishesnek drukk, es gratula Beunak es Csiknak.

sziaszok
Zsurlo
Zsurlo

Pocóka!
Köszönöm szépen, hogy leírtad a Te "AFP-s esetedet". Jó volt olvasni, én is reménykedem, hogy valami ilyen megoldása lesz a dolognak! Kép Egy kérdésem azért lenne: Hogyan intézted el, hogy elõbb UH-ot csináltak, nekem a beutalóm az a Genetikai tanácsadóba szól, ezzel is mehetek az UH-ra vagy oda kell külön beutaló?

vica

Jaj! Az elõbb még elfelejtettem!!!
Manó: köszi, már régóta naponta olvasgatom a Babanet-et, de eszembe sem jutott, hogy megnézzem a Rendelõt! Kép Köszi az infókat!!!! Kép

vica

Dandy!

Belgium,Bruxelles,Drogenbos,-ANDRE nevû üzlet.
Itt vettük ma a babakocsit!KépKépKép

Mariann
30
Mariann

Vica!

Szívesen, remélem minden rendben lesz.

manó és Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztatást, nagyon jól esett. Kép Már kissé megnyugodtam és a doktotrnõm is azt mondta, hogy az ország egyik legjobb sepcialistájával van dolgom, így tényleg nyugodt lehetek. Kép Tegnap délután kimentünk a telkünkre megnézni, hogy megy az építketés. Hát, már majdnem teljesen készen vannak az alapok, még kb. 1 hét. Olyan, mint egy repülõpálya. Kép (Mivel nem emeletes házunk lesz, hanem földszintes -így a 250 m2 jó óriásinak néz ki.

Toffifee!
Valamelyik topicban olvastam, hogy nagyon jót tesz a kistesónak, ha a pici baba hazajövetelkor "hoz magával" valami ajándékot a kocsiban - nagy élmény lesz számára, hogy öcsike ilyen figyelmes. A látogatóknak is meg lehet mondani, hogy gondoljanak a testvérre is. Pl. ilyesmikkel is el lehet kerülni a féltékenységet.

Manócska!
Én is úgy terveztem, hogy május 1-ig dolgozom, hivatalosan 2 héttel tovább kellene, de gondoltam betegszabadságot kérek a doktronõtõl. Ez a szabadságosdi eszembe sem jutott (milyen hülye vagyok) - rengeteg szabim van még, minek otthagyni nekik! Jó, hogy írtad, köszi!

Norka!
Gratula Jázmin kilóihoz, csak így tovább! Kép

Angi!
Jobbulást kívánok - a hasmars tényleg nagyon kellemetlen és még ha annyira görcsöl! Szegényke, remélem hamar átmegy. A munkával kapcsolatban pedig lásd fentebb Manócskának szánt válaszomat.

Leszter!
3. hely - óriási gratula!!! Egészségedre váljék a málnalevél tea is! Kép

Mariann!
Gratula az új cuccokhoz, biztosan nagyon élvezted a vásárlást! Hogy haladsz a baldachinnal?

Sasha!
Ha -ha, ez jó - hegy milyen találékony vagy! A nõvérkék ilyen esetben nem adnak betétet? Nálunk a szülészeten minden WC-ben és zuhanyzóban halomszámra van rakva a sok óriásbetét, persze nem tena, de vészszükség esetén jó.

Maci_2!
Drukk, drukk, drukk!!! Plusz egy kis jókedv:
KépKépKépKépKépKépKépKép

Tündimami
23+4
tündimami

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok, eddig csak olvasgattalak Titeket és még ismerõs nevekkel is találkoztam itt. Kép
Jelenleg az utolsó mensitõl számítva a 17+4 napos vagyok, de a csütöröki UH és a dokim szerint a 18 is bõven megvan az: BPD: 46, FL:29, OFD:57.
A táblázatba is megadnám az utolsó mensi idejét: 2002.november 19, 27 éves vagyok és Székesfehérváron fogok szülni ha minden igaz. Kép
Már jó pár napja érzem a kis mocorgásokat, az ultrahangon pedig láthattam is csütörtökön, hogy micsoda kis örökmozgó lakik odabenn. Kép
AFP eredményem még nincs, szerintek igaz lehet az, hogyha gond van akkor értesítenek elõbb, mint normál esetben, vagy rosszul tudom? Múlt héten péteken vették le a vért, több, mint egy hete, de eddig még nincs hír az eredményrõl, remélem azért kedden mikor megyek a védõnõhöz már lesz.
Viszont eléggé rossz hírt is kaptam az orvosomtól, mert a külsõ méhszájam 1 ujjnyra kinyílott valamiért, vagyis C:3100-at kaptam, ez miatt most azóta sajnos nagyon izgulok, volt esetleg ilyen valakinek, hogy ilyen korán ilyen értéket kapott? Mennyire nagy gond ilyn korán ilyen értéket kapni?
Az orvosom nem mondta, hogy fogalkozzak vele sem semmi mást. Azért persze nem hagy nyugodni és nagyon félek, hogy nehogy még nagyobb gond legyen. Tudok ez ügyben nekem tanácsot adni?
Azóta meg itt rettegek, hogy nehogy tovább nyíljon, pedig nem is éreztem keményedéseket sem, arra is gondoltam, hogy esetleg a doki a kenetvételen talált gombás fetõzést, persze használtam kúpot, de félek, nehogy egy felszálló fertõzés legyen a háttérben...
Na, befejezem, mert bocsánat nagyon hosszú lettem. Kép
Próbálok becsatlakozni, hogy ki hányadik héten és hol tart. Kép
Minke
minke

Szia Minke!

Nekem igaz, hogy a 2. terhességemnél (az 1. régen volt, már nem emlékszem),de már a 17. héten C:3100 volt. Mostani terhességemnél a 15. héten voltam nõdokinál és szintén 1 ujjnyira nyitva volt a külsõ méhszájam, és a doki azt mondta, hogy ez nem probléma addig, amíg a belsõ zárva van. Szerintem ez adottság is lehet. Miki egy nappal a kiírás elõtt született, tehát nem okozott semmi problémát.
Szerintem, ha a doki nem szólt miatta, akkor ne zavarjon a dolog. Egyébként üdv közöttünk és jó pocakosodást.

Mindenkinek küldöm a drukkot akinek szükséges. Kép

Magdi
26+6 ( mindjárt a 3. harmad Kép )
gallainémagdi

Sziasztok!

Minke
Én az elsõ terhességemnél kaptam korán (a 15-ik héten) C:3100-at, és kitöltöttük az idõnket, kiírás után 3 nappal szültem. Nekem sem kellett semmi különlegeset csinálni, pedig szülés elõtt 3 héttel fejeztem be a nyári gyakorlatot, elõtte iskolába jártam, így naponta utaztam, nem feküdtem. Szerintem se nagyon aggódj, csak az "általános" dolgokat tartsd be Kép

Gombóc
Olyan dolgok érdekelnének, hogy mit kell/ajánlott bevinni, milyen a higiénia stb. Tudom, hogy egyszerûbb lenne elmenni a hétfõi szeánszok valamelyikére, de a lányomat nem tudom hova tenni, õ ilyen helyeken 5 percet sem bír ki, a párom pedig 5-ig dolgozik. Nem sürgõs a válasz, és ha gondolod, jöhet magánba is, a címem a profilomban van. Elõre is köszönöm! Kép

Tündimami
Én is olvastam, hogy hasznos, ha a kistesó ajándékot hoz a nagynak, de még nem tudtam kitalálni, mit hozzon. A legnagyobb vágya a lányomnak egy bicikli Kép, az pedig nem fér a babahordozóba Kép Valami majd lesz Kép

Mennem kell, Kispapié a gép.

Sziasztok!Kép
Toffifee
35+6
toffifee

Sziasztok!

Én már meg is vettem félig az ajándékot a fiam+lányomnak. Ui. Andris emlékezik rá, hogy Zsuzsi hozott neki, és most mind a ketten várják, bár tudják persze, hogy nem a babától fog származni. Mind a ketten szép könyvet kértek, így mind a ketten National Geographicost kap. Még valami játék kéne nekik.
Ma a szomszéd faluban, azaz Kerepesen volt babaruhabörze. Sikerült kihajszolnom kispapit. Potom áron azaz 500-500 forintért vettem egy snuglit és egy babahordozó kendõt. Kíváncsi vagyok, hogy melyik válik be. Kimostam végre az összes (eddig vettKép) ruhácskát, elkezdtem vasalni õket. Fárasztó, de olyan jóKép

TündimamiKép
A fiamnak is és a lányomnak is volt a koponyájában ciszta. És nekik is felszívódott. Nem zseni gyerekek, de nagyon okosakKép A genetikus azt mondta, hogy a ciszta 1) Down kór gyanús, ha nem szívódik fel (de ez már nem áll rátokKép) 2) amióta UH van, azóta rájöttek, hogy vannak genetikailag cisztás családok. És hogy a magzat mennyi mindent korrigál odabent. Azt mondta, hogy tkp. egy hajszálerekkel körülvett folyadék.

LeszterKép
Látom, te sem tudsz leállni a vásárolgatással, nézelõdésselKép Én is mindig elhatározom, hogy többet nem megyek boltba, de aztán valahogy mégisKép Ma már nem vagyok annyira dagadt, remélem babóka megadja nekem még ezt a két hetet, annyi dolgom van még!
Gratula a dobogós helyhez. Ha viszont nem szülsz a kiírás elõtt min. két nappal, akkor bocs, de beelõzlekKép

HajniKép
Andrissal csak reggel voltam rosszul az elsõ falat kajáig, Zsuzsival már többet émelyegtem, de most iszonyú volt a második-harmadik hónap. A Big Brother és Való Világ reklámtól most is elkap a hányinger, ez valami pavlovi reflex lehet, az elején megnéztem egyet-kettõt, és idõben kb. akkor tetézett mindig a rosszullétem.

ToffifeeKép
Most esett le, hogy napra egyezünk. Sõt, még van Anyez is, de õ nagyon eltûnt. Jaj, a nevedtõl mindig eszembe jut a nyami Toffifee Kép

Urszila
35+6
urszila

Sziasztok!
Nagyon szépen köszöm mindkettõtöknek, jócskán megnyugodtam, hogy azért elõfordul ilyen és mégis idõben születnek meg a babócák. Kép
Persze azért kímélem magam,sokat fekszem, már az elsõ hetek óta nem dolgozom, de azárt sokat számít, hogy kicsit megnyugodtam. Kép
Nem kellett gyakarabban járnotok ellenõrzésre? Nekem a dokim nem modndta azt sem,hogy kellene így legközelebb csak 1 hónap múlva megyek.
Minke
minke

Sziasztok!

Tegnap Maci küldött SMS-t.
"Fogynak a lemezkéim (az ügyeletes doki annyit mondott, hogy rosszabb), holnap reggel beindítják, megpróbálják természetes úton."

Szegény rossz éjszakája lehetett.

Ari
31+1
Ari

Szia MinkeKép Üdv itt is!!KépKép

Hermi
18+6
hermi

Vica!

AFP-s problémám nekem is volt az elõzõ gyermeknél. Az enyém is alacsony volt, én akkor is a MÁV-ba jártam dokihoz, aki a SOTE-ra (Baross u.) irányított tovább genetikai vizsgálatra. Elbeszélgettek velem, UH-t csináltak, de ott valami kétesélyesnek bizonyult, mert adtak idõpontot amniocentesisre. 2 hét múlva hosszú tû a hasba, 4 hét múlva pedig lelet: nincs semmi baja a babának!!! Vagyis felesleges kellett ide-oda citálni és szúrogatni, de legalább tutira meg lehettünk gyõzõdve, hogy a baba rendben van és hogy FIÚ, mert a kromoszómákból ott ezt is tutira megmondták. Szerintem nálam is valami elszámolósdi lehetett a hibás, de a jelenlegi babánál (23 hetes vagyok) nincs semmi baj, AFP remek középértékû lett. Kép

Puszi

Saci
charlottee

Hûû, szegény Maci, DRUKK megy ezerrel!

Kaska! Hát nem kismamának való darab volt ez a shoppingos. Nem is írok róla sokat, csak annyit, hogy többször volt hányingerem, és majdnem kitaccsoltam a színpadra. A kisbabámat is nagyon sajnáltam, olyan hangeffektek voltak, hogy még én is nehezen viseltem. Na ennyit a darabról...
Ti hogy vagytok?

Leszter! Nem semmi a 3. hely! Kép Milyen a málnatea?

Minke! Üdv itt és ne izgulj, biztos minden oké lesz, ha a doki sem mondott mást!

Úgy megy az idõ! Most ébredtem rá, hogy milyen kevés az a tizenvalahány hét, ami még hátra van. Fõleg, hogy annyi mindent kell közben elintéznem. Csak úgy repülnek a napok!

Köszi a vezetéses infókat, remélem nem lesz gondom és vezethetek végig, bár a család nagyon ellene van.

Jó hétvégét mindenkinek a maradékra!

25+3

Sziasztok Kismamik!

Maci_2!
Megadrukk és kitartást!!! clipart{happy} Ne izgulj, a 37. héten szülni nem ártalmas, bizonyára minden rendben lesz és jobb így mindkettõtöknek. Ki tudja, lehet, hogy már babázol? clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}clipart{happy}

Ari!
Köszi, hogy informálsz bennünket Maciról! clipart{happy}

Urszila!
De jó hírek! Kép Nekem is pont ilyeneket mondott az orvos és a hajszáleres dologról is beszélt. Nem is tudod elképzelni, mennyire megnyugtattál - hogy nálatok is volt ilyen és minden rendben - köszönöm, igazán hálás vagyok.

Dé!
Szerintem a család "arra való", hogy mindent ellenezzen. clipart{happy} Te tudod a legjobban, hogy mi a jó Nektek.

Minke!
Nálam ugyan minden rendben volt és van is méhszájilag,(kop - kop) de véletlenül pont tegnap olvastam, hogy vannak ilyen estetek. Azért van, mert a méhszáj nem elég erõs és az esettõl függõen kisebb beavatkozással - bevarrják a méhszájat a szülésig - megoldható. Ez semmiség, alkati és genetikai tényezõk miatt van. Legalábbis ezt írja a szakirodalom. clipart{happy} Egyébként jó pocakoskodást és gyere gyakran!

Toffifee!
Ha megvennétek a biciklit a kicsinek és csak az a gond, hogy nem fér a babahordozóba, én azt csinálnám, hogy elrejteném a kis járgányt valahová. A pici baba mellé pedig betennék egy botítékot a lányocskának címezve (fotóval, ha még nem tudja felismerni a nevét - sajnos nem tudom hány éves), amiben volna egy kép a bicajról és rajzos útmutató, hol is lehet megtalálni. A gyerekek imádnak ajándékokat kutatni! Kép Majd informálj léccilécci hogy, milyen volt ha kipróbájlátok a dolgot. clipart{happy}

Tündimami
23+5
tündimami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: