A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Norka:9
Milyen bébiörzõt vettetek? Nekünk is be kell ruházni, emeleten lesz a baba, én meg néha a kertben esetleg a két naggyal!

IldianyuKép
Én, mármint a doki nénink még a 3 éves kor elõtti télen is adatta a D-vitamint. Csak az adagját nem tudom már. Van egy ovistárst gyerek, 5 éves lesz tavasszal, de nagyon magas, és nagyon nõ továbbra is, neki még most is adják orvosi tanácsra.

Urszila
urszila

Ildianyu!
A D-vitamint még a Manóm is szedi, pedig januárbanvolt 2 éves. A doki úgy is sszól majd, ha már nem kell,mert mindig kérdezi, hogy kapja-e rendesen.

Momo, Beu!
DRUKK!!!!!!!

Magdi
24 Kép
gallainémagdi

Hello Lányok! Éppen alszik Julcsikám, ime nektek a szüléstörténetem:

Ott maradtunk el, hogy piacozás-fözés-mozizás után hazaértünk. Ja nem, elötte még ettem egy Burger King-es csokis fagyit.
Negyed 12 felé értünk haza, és én elég nyugtalan voltam, valahogy belülröl el is kezdtem reszketni. Lefeküdtünk aludni, a kispapámhoz bújtam, hogy enyhüljön a remegésem, és kb. 20 percre rá, azaz nagyjából rögtön éjfél után jött az elsö fájás. Nem volt nagyon erös, csak meglepö. Még két ilyet megvártam, nekem elég gyakoriaknak tüntek ahhoz, hogy kikeltsem az ágyból kispapit is, mondván, hogy nem tudom, ez micsoda, de én most beülök egy kád meleg vizbe, mert elviselhetetlenül reszketek, ö pedig lesz kedves a mosógépen ülve engem strázsálni és az idöket mérni.
Igy is történt, és 2,5-4 perces fájásokat mértünk. Mármint kispapi mérte, én meg éreztem Kép
Ezek után döntöttem: megyünk a kórházba, legfeljebb hazaküldenek, hogy haha kismami, hát igen, ezek csak kis jóslófájásocskák, tessen hazamenni és szundizni.
Felöltöztem (elég sután ment a sürü fájások miatt), még néhány dolgot bepakoltunk a táskába, és taxit hivtunk, ami hamar jött, és az ipse irtó rendes volt, mert a rázós útszakaszokon lassitott. Akkor és ott eldöntöttem, hogy amint felépülök, megverem a köbányai polgármestert, hogy nem tömeti be a Maglódi úti kátyúkat. Higgyétek el nekem, hogy autóban vajúdni már önmagában is megrázó, mindezt kátyús úton pedig egyenesen extrém sport számba megy.
Fél kettöre értünk a kórházba, adatokat felvették, és egy ROPPANT kellemes fiatal orvos vett fel KépKépKép (áldja meg az ég utólag is, hogy a lehetöségekhez mérten óvatosan vizsgált mindig!). A fájásszünetekben vihorásztunk, fájások alatt pedig szuszogtam, mint egy ipari gumimatracfújó légszivattyú. Anyukám nyomdokain én is ujjkúpnyira voltam nyitva, magzatviz bent volt még. Hálóing az nem volt, mert teltház volt a kórházban Kép Igy sajátba öltöztem, és az elsö NST 80-105 erösségü fájásokat regisztrált, kb 2-3 percenként. Utána labdán szökdeltem, meg sétálgattam, és felváltva szorongattam a férjem öklét ill. az ágy végét. Szivhang hálistennek végig teljesen rendben volt, söt, pár óra múlva, túl az elsö ijedtségen már mocorgott is két fájás közt Kép
Hanem sajnos nem tágultam. Fél 7-kor hivták az orvosomat, aki fél 8-ra beért, és kétujjnyi tágulást állapitott meg. Oxytocin infúzióra akartak kötni, de megkérdezték,van-e utolsó kivánságom. Zuhany volt. Erre legnagyobb boldogságomra közölték, hogy beülhetek a kádba. Akkorra Anyu váltotta a páromat, akit Apu hazavitt néhány otthon feledett leletért. Anyuval aztán kádaztunk, zuhanyozta a hasamat, és intenziven mélylélegzett velem (Norka, nehéz a fuvolisták kenyere!!! Kép). Késöbb kispapa is visszaérkezett, átvette a zuhanyozást, és Anyu ekkor már csak lélegzett velem, szegény majd’ belekékült, de szuszogott lelkesen. Apu pedig ült az ágyon és irtóra drukkolt. Úgyhogy tipikus libanoni család képét mutattuk, még jó, hogy nem jött be a húgom, aki egy unokatesóval pofozkodhatott volna, csak úgy szórakozásból.
Tiz elött kimászattak a kádból, szük háromujjnyi tágulással Kép
És ekkor kezdödött az igazi nemulass, bekötötték az infúziót, amitöl iszonyú erös (120-125-ös), egymásba érö fájásaim lettek. A doki burkot is repesztett. Háromnegyed órán keresztül folyamatosan könyörögtem, hogy hagyják abba, a végén két fájást végigüvöltöttem, mint Tarzan Kép Valahol mélyen éreztem, hogy semmi értelme tovább gyötörni, nem produktiv fájdalom volt, és ezért rettentö rosszul türtem. Háromnegyed 11-kor, immár BÖ háromujjnyira nyitva az orvosom eldöntötte: császár. Nem szállt lejjebb a baba, és néhány fájás alatt a szivhangja is leesett.
Az ezt követö kb. 25-30 perc volt életem eddig legnehezebb szakasza. Mire elökészitettek engem és a mütöt, feltettek az asztalra, már jöttek a tolófájások is. Persze erröl már nem tájékoztattam senkit, tudtam magamtól, hogy MOST nem szabad nyomni. Iszonyú nehéz megállni. Plusz, mivel a 4.-5. csigolyám össze van csúszva, nem spinált adtak, hanem altattak, és mivel az altatószerböl a babába is megy át, azt csak akkor adják, amikor már teljesen elö vagyok készitve, és a szike az orvos kezében. Hát ne tudjátok meg. Ráadásul a mütöasztalon az elsö fájásnál megint kiabálni kezdtem, meg feszültem, mire egy kissé bal lábbal kelt mütösnö közölte velem, hogy nehogy már itt neki orditsak (mintha direkt NEKI orditanék, mit képzel ez magáról?!), mert ö attól megbolondul, meg nehogy leugorjak itten az asztalról Kép
Lányok, nekem nem szokott a szavam elakadni , de most csak annyit tudtam neki mondani, hogy képzelje el, én mennyire nehezen viselem ezt. Azt hittem, megáll az eszem, 11 órája vajúdok, ö meg egy kis orditástól a falnak akart menni… Ha nem lett volna olyan rohadt rossz, bizisten még ki is röhögtem volna.
Az aranyszivü anesztes viszont az ezt követö két fájásra adott kéjgázt, igy azok már elviselhetöbbek voltak Kép És aztán „alszunk” ...
Mikor az altatásból ébresztettek, nem tudtam nyelni. Söt, bár hallottam, hogy szólongatnak, nem tudtam válaszolni. Kinyögtem, hogy „köpök”, és oldalra forditott fejjel valóban köptem is. Ezután eszméletemnél voltam, áttettek a hordágyra, ahol rémülten konstatáltam, hogy nem kapok levegöt. Ott feküdtem kiteritve, és NEM KAPTAM LEVEGÖT. Csak diszkréten hörögtem, ahogy az úriasszonyhoz illik. Közben talán kétszer megkérdezték, hogy mi a probléma (ha-ha, jó vicc, ha tudnék válaszolni, nem lenne probléma, gondoltam Kép) És az utolsó gondolatom az volt, hogy itt vannak körülöttem ezren, csak nem halnak meghagyni! És vár rám a babám is! Megint elveszitettem az eszméletemet, és egy szülöszobában ébredtem, körülöttem Apu, Anyu és a férjem. Annyira kivoltam, hogy nem tudtam seemit mondani, sem kérdezni, semmit a babáról, egyáltalán semmiröl. Hálistennek Anyu ott volt, mikor mosdatták és öltöztették, meg a párom is késöbb odaért (persze, hogy elment WC-re, és akkor hozták ki a mütöböl a babát! Kép), és levideózta a folyó vizben súrolókefével történt mosdatást (tegnap néztem csak meg, édesem, csupa lila volt keze-lába, és orditott, mint a sárkány). Megszámolták mindenét, aztán mire idáig jutottak a mesélésben, hozták Julcsikámat pólyában, kakastaréjjal KépKépKép Akkora haja van, mint egy rendes hajasbabácskának Kép A szülésznö végtelen türelemmel segitett cicire tenni, aholis néhány veszedelmes erösségü szivornya után elaludt a drágám, mint a tök, de aztán felébredt, és kiváncsian nézegetett a félhomályban.
Ezután még néhány órát ott maradtunk együtt a szülöszobán, közben Apuék hazamentek, kicsivel késöbb a párom is, mivel ugye velem együtt ö sem aludt elözö reggel óta (illetve én aludtam szombat du. másfél órát – utólag is dicsérgetem magam érte!). Aztán este hatkor én átkerültem egy rooming-in kórterembe, a babácskát pedig elvitték, hadd szuszogjam ki magam. Hétkor hozták öt megint, szopikált kicsit, majd elaludt, és aztán el is vitték már aznap estére.
Mint kiderült, elöször csak igen kis adag altatót adtak, hogy a babába ne menjen át sok, és csak a varrásra altattak rá megint, és valszeg túlaltattak, azért ébredtem olyan nehezen. A hörgés után megint ráaltattak, hogy „jól” jöjjek ki, és lehetöleg ne emlékezzek – hát ez nem jött be, de mindig a jó memóriámról voltam hires Kép
Nekem a lelkemre kötötték, hogy keljek fel reggel és csoszogjak el a mosdóig (trombózis ellen kell a mozgás), és ha odáig elmentem, mosdjak is meg, és ha mindez sikerült, becsszóra ki fogják venni a katétert Kép A reggel hatos hömérözös ébresztö után negyed hétkor ott imbolyogtam a mosdónál és vertem a tamtamot, hogy azonnal gyöjjenek és katétertelenitsenek, mert én pisilni akarok menni. Kicsivel késöbb ez igy történt, úgyhogy mire negyed nyolckor hozták az orditozó maffiózókat, én már az ágyon ültem, fél-törökülésben, és vártam a gyerekemet, akit ennek láttán majdnem eldobott a csecsemösnövér, és közölte, hogy ilyet még az életben nem látott, friss császáros anyuka az ágyán üldögél! Mért, gondoltam, hol a fenében üldögélnék, ha nem az ágyamon, tán üljek a szomszéd ágyára?! De azért kicsit büszke is voltam magamra Kép
Azóta pedig már hazajöttünk, pénteken a doki kiszedte a kapcsokat (mikor megjött reggel, elárultam neki, hogy az életben még nem vártam egy pasit se ennyire, mint öt akkor), holnap pedig varratszedésre visszamegyek. Majd délután, mikor jön Anyu, lesétálok a kocsihoz, megnézem, milyen ülés esik benne, mert tulajdonképpen ülni már teljesen jó. Ha nem megy, marad a taxi, de azért jobb lenne, ha nem lennék másra szorulva. Barátnömtöl kaptam haskötöt kölcsön, nagy találmány!!! Kép Bár a tegnapi mosdás után már nem vettem vissza, azért lehet, hogy fogom még hordani.
Apropó mosdás, képzeljétek magatok elé Hasfelmetszö Jack-et, amint ólálkodik a zuhanyzó felé, majd egy doberdói veterán kecsességével megpróbál úgy zuhanyozni, hogy a hasi kötést ne érje víz … Na ez voltam én az elsö pár napon.
Azóta már hajat is mostam, persze már itthon.
Hú, de marha hosszú lettem! Bocsi! És még igy is kimaradt biztosan néhány elem, de összességében csak azt mondhatom, amit ágyszomszédom párja mondott: „megszenvesztettek”, de már túlvagyok (-gyunk) rajta. Ja, ágyszomszédomról és SZÁZTAGÚ rokonságáról is rengeteg vidám történetem lenne, de az már nagyon OFF. Elég az hozzá, hogy ne tudjátok meg, milyen a császáros heggel észrevétlenül röhögni.
Ja, csecsemösök aranyosak, némelyik házsártos, de mind profi és imádják a kicsiket, a növérek is aranyosak, tejem a harmadik napon megindult, úgyhogy a PaMELLa Anderson seholsincs hozzám képest Kép Babóka eszik, alszik, éjjel egyszer kel, de akkor zabál, mint egy konyhamalacka Kép Nyakán volt a köldökzsinór, azért nem szállt lejjebb, na meg a farosság miatt amúgy is nehéz szülés lett volna ... Utólag is minden a császárt indokolta, igy nincs lelkifurdalásom, hogy csak az én orditásom miatt kaszaboltak össze.
Most már abbahagyom, mert lassan megébred a malackám. Tényleg végig foglak benneteket újra olvasni, és addig is gratulálok minden friss mamának-babának Kép
Franyonak és Mano2-nek most kapcsiból, de becsszó kirészletezem legközelebb!!!

Pussz
Kangi + Julcsi (1 hetes)
kangi

Franyo, Kangi!
Köszi szüléstörténetet, és gratulálok a babákhoz! Egy kis pityergést most se tudtam megállni, de aztán átcsaptam idõnként röhögésbe. (Elképzeltem a szülõszobán pofozkodó tesót, meg a Megszenvesztett rokonságán kuncogó varratdús anyukát...). Kép

Kaska! Örülök, hogy meggyógyultál, de azért a fagyival óvatosan bánj! A Hajnal név teljesen simán anyakönyveztethetõ, olyan, mint a Béla vagy az Ödön. Kép A mostani pocaklakónak még nem találtatok ki nevet? Még mi sem, de már látom, hogy nagy viták lesznek a döntés elõtt.

Itt gyönyörû tavaszi idõ van, remélem mindenki tud belõle meríteni energiát, jókedvet meg D-vitamint. Jó gömbölyödést, a finiseseknek pedig hipermegaDRUKK.

22+3

Jó reggelt mindenkinek!

Momo! Mi van veled? Én egyben, semmi jele a készülõdésnek. Azaz mégis: voltunk CTG-n és kimutatott egy keményedést. Én semmit nem éreztem.

Köszi a drukkokat, most aztán holnapra jöhetnek ezerrel.

Kangi! Ez a szüléstörténet igazán szórakoztató volt! Gondolom neked kevésbé a szórakoztató része dominált, de ha így tudsz róla írni, akkor fel is dolgoztad.

Beu
39+1
beu

Franyo Kép
gratula Anna babához! Nagyon édes, és ahogy olvasom, éppolyan Beles Berta, mint Julcsi Kép Szülésnél tényleg nagyon büszke lehetett a párod, és tök jó, hogy már otthon vagy, és nem kell azzal a hülye katéterrel járkálnod ... :: Mindjárt itt a tavasz és vihetjük ki a babókákat! Kép

Myssnia Kép
hajrá a szopival!

Judó Kép
sok boldogságot a kislegénnyel! Hunor: még mindig szomorkodom, hogy a mi fiunk sose lehet Hunor Kép

Beu Kép
drukkdrukk most már neked! nahát, ide is eljutottunk Kép
Örülök, hogy tetszik a történetem, ott és akkor nem volt ennyire vidám, de hálistennek az ilyesmit könnyen felejti az ember, pláne, hogy itt szuszmákol cseresznyeszájú kislányom, akiröl kép mindjárt lesz a profilban Kép

Momo Kép
varrat elleni orvtámadás volt a csüngöhasú malacka, hát ezt érdemeltem?! Neked is megy a drukk ám! Kép

Pussz
Kangi + Julcsi alias Mohó Manci
kangi

Már ott is a kép Kép
Kangi
kangi

Juj, nagyon édes!!!! Tényleg cseresznyeszájú! Kép Gratulálok nektek!

Beu
39+1
beu

Kangiii
Mar megint a hasam fogtam a rohogestol...pedig azert kozben 1 babacska szuletett! Kép Csucs jok voltatok! Kép Ja es ugye-ugye nem konnyu a fuvos elet! Kép

Sok puszi
Norka
norkini

Kangi! Megnéztem én is a kis Habzsolhápotokat KépKépKép - nagyon éééédes! KépKépKép És jót szórakoztam a szüléstörténeteden - persze, kibicnek semmi sem drága! Kép - de hát kb. 3 hónap múlva majd olvashatod te is a miénket Kép

Franyó! Persze, hogy a tiédet is olvastam - azon meg jót bõgtem Kép - és írtam is tegnap egy baromi hosszút - olyan Kaska-szerût, a "nincsitthonakispapi" idõszakához hasonlót - no, aztán megnyomtam egy gombot, hogy megnézzem Myssnia SZilárd ját is mégegyszer - és ezzel a hosszú iromány semmivé lett Kép

Momo, Beu! Mennek a drukkok ezerrel, mára és/vagy holnapra is! Kép Beu! Gratula az elsõ dokumentált fájáshoz! Kép Én nem emlékszem, hogy nekem mondtak volna bármikor is bármilyen számot, hogy "hanyas" a fájásom!

Árminnak ún. háromnapos láza volt/van valószínûleg, most már láztalan, de tegnap este óta kiütéses, de nagyon, úgyhogy baromira megijedtem, ma András elvitte az ügyeletre, hogy megnézzék, mert nem jöttek ki, most már némileg megnyugodtam a nagy izgalom után, de nagyon álmos vagyok, mert az éjjel megint nmem alvással telt!

Kaska! A Hajnal létezõ név, nyugodtan anyakönyveztethetitek!

Bocs, de túl álmos vagyok az íráshoz Kép

Jaj, látttam, jöttek újak: nekik üdv! KépKépKép

Márti
25+5
márti

Halihó Kismamekok!

Myssnia nagyon édes SzilárdKépKép

Franyó, Anna is nagyon aranyos, háát nem semmi volt a szülésed, jó, hogy túl vagy már a katéreres "korszakon"!

Kangi, nem csalódtam BennedKép, örülök, hogy jól vagytok! Tényleg kis cseresznyeszájú az éhenkórász "nagylány"KépKép

Momo?

Beu, húzzatok bele, hogy lesz ebbõl holnap babó??

Pusszantás!
Zsófi
35+3
Csucsuka

Sziasztok!

Megvagyok, csak megint Pestre túráztunk családostul, hogy lánykám minden jóval el legyen látva a 4 nap alatt a nagyiéknálKép Tegnap egyébként erõsen szülésgyanús napom volt, de aztán elmúlt szokás szerint. Úgyhogy Beu, elorozom a holnapi napot, nincs meseKép Persze rendesen be vagyok tojva, mert nem szeretek a természet rendjébe beavatkozni, de most nincs jobb lehetõség. Szóval nagy drukkokat kérek, plíííz!

Kangi, nem tagadtad meg magad a szüléssztorival, így olvasóként nagyon díjaztam. Persze a fõszerepet már nem bizti, hogy vállalnám a történetben. További jó gyarapodást mohó kisasszonynakKép!

Márti, én a CTG papiron szoktam gyönyörködni a fájások erõsségében, mivel nekem jó kislányhoz illõen eddig mindig voltak kb 40-60%-os erõsségûek. Állítólag úgy 70%-tól fölfelé nevezhetõ igazi fájásnak a fájás, de majd holnap meglesem, ha még nem leszek magamon kívülKép

Most megyek békésen izgulni,
üdv
Momo
39+2

Momo
momo

Hát, Momo! Mit tudok tenni! Nagyon-nagy drukk!!!!

Kösz mindenkinek a drukkot! Én ma vasaltam, fõztem, sétáltam egy nagyot, ittam egy pici bort. eredmény? Fájások száma = 0. Kép Na, nem baj, én még bízom a szófogadó fiamban. (Akkor egy nap két baba! - elvet követjük, Momo!) És ha nem, hát majd egy másik nap! Most már tavaszi gyerek lesz, az is valami!

Beu
39+1
beu

Sziasztok lanyok!

Jelentem, kesz az ulogarnitura karpitozas!!!Kép Nagyon szep lett, es foleg, ha lattatok volna elotte! Ez egy eleg regi cucc volt, de most nem lett volna penzunk ujat venni, igy meg kb. 11e Ft-bol felujitottuk a kanapet, a ket fotelt es a ket szeket!Kép Meg kell ra valami pled, mert nagyon sajnalnam, ha osszekennenk, meg diszparna sem artana, de mar igy is nagyon jo!
Ezen kivul az elobb megvettuk a matracot a kisagyba, es vettunk 3 lepedot is a babacskanknak.Kép

Na visszaolvasok, aztan majd meg irok.Kép
Puszi:

Leszter
34+3
leszter

Beu, Momo,
A holnapi datum tok jo! Hajra!

Kangi,
Jokat rohogtem a sztoridon, bocs! Kép
Tenyleg tolofajasaid voltak mar, mire elokeszitettek?

Rohadtul megfaztam meg a szules utani nagy leizzadasokban. Most horog a tudom, es jo kis kohogesi rohamaim vannak, Miki mar ossze sem rezzen toluk, legalabb tudja, hogy kozelben az anyja!

Zsuzsi+Miki
zsuzsi74

Hello Lányok Kép

Na akkor örvendezek, hogy sikerült kellöen érzékeltetnem a kinjaimat Kép Lényeg, hogy Gumimaci kijött és egészséges, bár ma este nyekergös. A barátnöm szerint hasfájós, úgyhogy majd átsuttyanok az elsö napokba, de most hasra fektettem. viszont éjjelre hanyatt kell a bölcsöhalál miatt, mondá a dokinéni ...
Hát, fura, hogy pocis kismamiból aggódó anyává avanzsáltam. Megyek, megint pityog.

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Sziasztok!

Momo,
Nagyon drukkolok!!!!!Kép Mar biztos nem huzzatok tul sokaig egyben.Kép

Tina,
Koszi az infokat.

Marti,
Koszi szepen, nagyon rendi vagy, de miattam kar benezned a Bebikerbe, majd ugyis elmegyunk szerintem korulnezni. Nekem eleg az, hogy vannak ilyesmik, es hogy szepek.Kép Viszont ha megadnad a nyitvatartasat (mar ha tudod fejbol, mert ha nem, akkor emiatt megint csak ne menj el oda, inkabb felhivom oket telefonon), azt nagyon megkoszonnem.

Beu,
En orulok, hogy felreolvastad a juhturot, mert maskulonben lemaradtam volna a rotyogo figurarol!Kép

Miszike,
Szerintem a lenyeg az eredmeny, azaz a szep es egeszseges kisbaba. A tobbire pedig probalj nem emlekezni.Kép Kitartast es nyugis ejszakakat kivanok!!!Kép
Mivel kispapam remelhetoleg uj melohelyen lesz a szulesem utan, es azt sem szeretnem, ha valamelyik nagyszulo idecuccolna, en is egesz nap egyedul leszek itthon, es en is felek tole elegge...

Csucsuka,
Foztel Te is sztrapacskat?Kép Erdekes joslofajasaid vannak...Kép
Engem is erdekelne a szopisparna, foleg ha mereteket is tudnal irni.

Kaska,
Hat igen, ezek a babok mar csak ilyenek, ijesztgetik a (kis)mamajukat. De a lenyeg, hogy azota mar rendesen massziroz belulrol!Kép
A kiveheto racs elvileg azert jo, mert ha mar nagyobb lesz a gyerkoc, es ki akar jonni a kisagybol, akkor nem kell a veszelyesebb utat, azaz a racs tetejen valo atmaszast valasztania, hanem kivesszuk neki azt a ket palcat, es ott kifer.
Koszi a biztatast a kispapam meloja ugyeben, remelem, a profeta szol a szadbol!Kép
Ebben a Gyed-Gyes temaban valaki olyat kerdezz inkabb, aki ert hozza, en teljesen analfabeta vagyok az ilyesmikben.
Vernyomas: a doki mindig jot mer, 120/80 korul, viszont eddig ha barmikor otthon vagy ismerosnel jatszasibol megmertem elektromossal, akkor 85-90/60 lett. Es gondolom, hajmosaskor a meleg miatt kitagult erek jovoltabol ez szepen tovabb sullyed.Kép
Hat, az allattartassal kapcsolatban en ugy gondolom, hogy inkabb akkor van ertelme, ha mar kicsit nagyobb a gyermek, es kepes felelosseggel ellatni egy allatot. Valami terrariumban vagy kalitkaban tarthatot. Persze kertes hazban el tudok kepzelni pici babaval egyutt is kutyat, de lakasban szerintem nem az igazi...
Legzesfigyelot azzal egyutt is szeretnenk, hogy egy szobaban fogunk aludni vele. Csak lehet, hogy a piszkos anyagiak kozbe fognak szolni.Kép

Magdi,
Koszi az infot.Kép

Myssnia,
Szilard nagggyon edes!Kép Itt gyonyorkodtunk benne kispapaval.Kép

Franyo,
Anna Virag nevet javitottam, o is nagyon kis edes!Kép Csak nem ez az a bizonyos piros ketreszes ruhacska, amit Te valasztottal neki?Kép
Nagyon szep volt a tortenetetek, olyan nyugisnak tunt nekem az egesz. Remelem, hamar rendbejossz.

Na elolvastam a hozzaszolasokat szombat delutanig, most nincs tobbre energiam. Most megyek pancsolni, aztan holnap jovok ujra.
Puszi:

Leszter
34+3
leszter

Leszter
Megirtam vegul,hogy hany szopi volt, vagy csak szamolgattam ugyesen es elraktaroztam magamnak?? Kép

Urszila
Philipset vettunk, ami epp akcios volt a KIsmama utolso oldalan. Nagyon bejott! Kép

Lanyok, ma lettunk 3 hetesek. Olyan hihetetlen, mintha Jazmin mar 100 eve velunk lenne. A szules is olyan tavolinak tunik... Kép

Puszi
Norka es Jazmin
norkini

Myssnia

Nagyon édi Szilárd! Olvastam a szopis kérdésedre a hozzászólásokat és csak én is csatlakozni szeretnék. Egyedül a Garmastannal nem voltam kibékülve, mert helyes mellretétel ellneére is kisebesedett a cickóm és a Garmastan csak még jobban bevarasította, ami minden egyes szoptatáskor felszakadt. Borzasztó volt, de túléltem és mág most is pont ma vagyunk 8 hónaposak szopizunk vígan!
A 100 gramm szerintem nem sok, Dani is - bár õ cvsak 2900 grammal született - de az elsõ napok 20-30 grammjai után a 6. napon már volt, hogy 140 grammokat is kiszívott!

Na aggódj, neköûünk is volt tápszer az elsõ 3-4-5-6. hétben napi 1x-i kiegészítésnek, és mindig kevesebbet adtam neki belõle, elõtte pedig cici volt szigorúan + lefejt tejem és aztán a tápszer. Aztán szépen nem kellett több tápszer, elég lett a tej.
Én is nagyon sokszor mellre tettem a mellgyula láz és sebek ellenére is! Nem pihentettem a mellem, mert úgy csak rosszabb volt, mert teljesen kõkemény lett, kifejni rendesen nem lehetett, a legjobb szívóerõ a kis Dani volt!
Biztosan sikerülni fog, mint ahogyan a szüléskor is nagyon ügyik voltatok!

Most jöttünk haza Jb-bõl, nagyon szép idõ volt! Nemsokára Ti is sétálhattok!

Üdv:
gumicukor és Dani, aki ma pont 8 hónapos

KépKép
KépKép
gumicukor

Kangi

Nagyon megható és vidám a szüléstörténetetek!
Hidd el nem olyan nehéz a fuvolisták kenyere, ,ugyanis én is játszom, csak sokat kell gyakoroloni.

Mi mindig hason altattuk és most is úgy alszik Dani, mivel hanyatt utálta. Én a hanyattfekvéstõl féltem jobban, mert ha felbukik, akkor nincs hová csorogjon, és nem akartam Jimmy Hendrix látványban részesülni Kép

Nagyon szép és boldog együtt töltött perceket kívánok nektek, sok sok tejcsit és kitartást türelmet!

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kangi en is itten rohincseltem a szulessztoridonKépKépKép Gratula a picilanyhoz!

Finiselok! Csak megnyugtataskeppen, nekem szules elott 6 oraval nulla fajast mutatott a ctg.Kép Mindezt egy kis kaja es lepcsozes utan! Aztan elmentem uh-ra, es ot mar jottek a rendes fajasok. Ja es nekem elotte nulla joslofajas, nyakdugoval sem talalkoztamKép Szoval Beu, meg siman bejohet a holnapi nap!Kép

Snoopy! Elmeletben egyebkent mit kell csinalni a babaval, ha leall a legzese? Mert oszinten szolva mi sem vettunk rezst ilyen tanfolyamon, bar nagyon remelem hogy soha nem lesz szuksegem erre a tudasra.

orsoly
orsoly

Zsuzsi
Jobbulast!! Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

KangiKép
Nagyon szép a lányod!
Remek a humorod! Nekem is csaszis gálamûsor van beígérve, erõt adtál ahhoz, hogy másnap reggel már fitten, elõkészített cicikkel fogadjam babókát! A röhincs tényleg szörnyû hasfelmetszés utánKép

NorkaKép
Kösz az infot!

Ma vettünk egy kiságyat! Egy ismerõstõl kemény ezer forintért, hogy ne legyen ingyen. Pont olyan, amilyen a fiamé volt, 70X140, heverõvé alakítható, kivehetõ két rácsa. Tudom, hogy sokszor volt már róla szó, de nem írnátok le megint, hogy hol lehet kapni ekkora kókuszmatracot?
Másik kérdésem: réges-rég szó volt itt a fürdetõ vödörrõl, amit nyugatabbra lehet kapni. Látott azóta valaki kies honunkban ilyen alkalmatosságot?

Én sem tudtam hanyatt altatni egyiket sem, legfennebb oldalt, párnával kitámasztva, 2-3 hetes korig tûrték. Paráztam is rendesen, de csak hason aludtak el.

Urszila
32+7
urszila

Kangi!
Julcsi gyönyörûûû! Kép

Momo, Beu!
Drukk holnapra. Kép

Magdi
24
gallainémagdi

Sziasztok!

tudtok nekünk segíteni?
Anna, a kishugom aki két és fél hónapos, Bronchitisben szenved.
Sokszor annyira köhög, hogy nem kap levegõt.
Mit tehetnénk, amivel segítenénk neki???

Zsófi(22+6)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Beu, Momo!
DRUKK, DRUKK!

Na megyek a suliba.

22+4

Babajaga,
Nekünk volt egy magyar vizslánk, aki imádott fürdeni, ha valaki ült a kádban, oda tette a fejét a kád szélére, és sértõdötten nézett "engem miért nem simogatsz meg, csak magaddal foglalkozol" ha gyanútlanul megsimogattuk zutty be a kádba. Ez akkor volt ciki, amikor valaki vendég fürdött és nem szóltunk neki, hogy a kutyát a kádból nem szabad simogatni! Szerencsére leszokott róla.

Zsizsa,
Nekem nem jött be az ügyeletesnél szülés, 10 éve egy vidéki kórházban. A szülés közben nem volt semmi gond az orvossal, csak utána, úgy néztek rám mint egy leprásra, már jöhettünk volna haza de nem volt aki kiszedje a varrataimat, az ágyamat már kiadták másnak így a folyosón szoptattam. Aztán a szülésznõ kerített egy orvost, aki megszabadított a varratoktól. Szülés után rögtön nem tudtunk fizetni, a dokit csak viziten láttam, akkor nem lehetett, a végén a szülésre szánt pénzbõl lett az elsõ öreg Trabantunk.

Franyo, Kangi jó, hogy már otthon vagytok. Nagyon gyorsak voltatok a szüléstörténetekkel. Sok tejcsit!

Márti,
A hozzászólásodat valami szövegszerkesztõben irjad és onnan másold át. akkor nem veszik el.û

Szombaton voltunk 4D-s ultrahangon a Praxis rendelõben. A babával minden rendben, de alig mutatott valamit ült a fenekén és a belsõmet nézte, hiába böködtük, simogattuk semmi reakció csak egyszer láttuk igazán profilból akkor egy nagyot ásított és visszafordult. Bezzeg mikor mentünk a kocsihoz olyan hancurt rendezett, hogy meg kellett állnom. Valószínû, hogy lány :-)))))))))))) 4 képet sikerült készíteni, majd teszek fel a profilomba.
Vasárnap ebéd után aludtam volna egyet, de elõször jött a zenélõ fagyis autó, majd szomszédék botfülû gyermeke kezdett klarinétozni. Szerencsétlen gyerek utálja csinálni és tudja, hogy nagyon nem megy neki, bezzeg a szülei sokat gyakoroltatják hátha jobb lesz...... Este meg beájultam az ágyba 9-kor, aludtam is 2-ig utána meg csak szenvedtem.

Ari
28+2
Ari

Sziasztok Lányok!

Végre itthon" 2 hét után,ujra itt vagyok!

Kangit olvastam,mert ott jött be az oldal Nagyon GRATULA!
Szegény,jól megszenvedted,de az eredmény a lényeg,és jó hogy már túl vagytok rajta!

Még vissza olvasok,aztán most már itt leszek,végig.(Jó volt otthon nagyon,de a Kispapim nélkül nehéz volt kibirni)

Ja ,és jó volt találkozni VELETEK a teázóban!!!!!!!!!!!!!!!

Mariann
27
Névtelen

Jó reggelt!

mindenkinek kösz a drukkot!
Orsoly! Köszi! Újból reménykedem!

Urszila! A kókuszmatrac a legolcsóbb a Kikában! Ha jól emlékszem. Ha nem, mjd kijavítanak a lányok. Kép
Milyen vödörrõl van szó? Errõl még nem is hallottam.

Ari! De kár, hogy a babád nem mutatott többet!

Mariann! Csakhogy újra hallunk rólad! Hogy utaztál? Számolj be, voltál-e 3D-sen újból.

Beu
39+2
beu

MyssniaKép
Szilárd gyönyörû baba!!!!!
bogár

Beu!

Bíztatásként: a Niki a legelsõ jósló fájás után 9 órával, a Miki szintén a legelsõ után 4 és fél órával megszületett.
Nekem a jósló már a szülés kezdetét jelenti, lehet hogy te is így leszel vele.

Na megyek fõzni.

Beu, Momo!
DRUKK, DRUKK!!!!

Magdi
24+1
gallainémagdi

Zsofi,
ezeket nezegesd meg esetleg:
Légzõszervi allergia csecsemõkorban
Asztmáról
Kruppos a gyermekem

-Afonya
Névtelen

Magdi! Lehet, hgoy tényleg én is hasonló típus vagyok, mert én sem éreztem semmi keményedést sem, meg jóslót sem, csak egyszer. Bármi lehet még. Ha nem ma, akkor holnap vagy holnapután Nem vagyok még türelmetlen. Majd ha betöltöm a 40-t.

Beu
39+2
beu

BeuKép
Itt [url=http://www.tummytub.dk/enhbp/tummytub.htm" TARGET="_top]http://www.tummytub.dk/enhbp/tummytub.htm[/url] láthatod a vödröt. Kb. 20 euro. Nekem jó ötletnek tûnik, a baba szerintem jobban érzi magát nyakig vízben, mint a kádban, amibe elég késõn mertem sok vizet tenni, nehogy belecsússzon. Kispapi bezzeg sokkal bátrabban fürdetett mindig, könnyû a lapáttenyerével!Kép
Bezzeg nekem olyan jóslófájásaim vannak, mint egy keményebb mensi kemény elsõ napján. A fiammal csak keményedtem, a lányommal jósoltam, de nem ilyen keményen.
Én is arra emlékszem, hogy a Kikában a legolcsóbb a matrac, csak azt nem tudom, hogy van-e 70X140-es méret is?

Urszila
33!
urszila

Sziasztok!

Ime, egy nagyon friss hir, most kaptam Momotol:

Ma 10:50-kor megszuletett Adrienn, 3200 g es 53 cm. Inditas nem volt, spontan szultem 2 ora alatt!Kép Udv Momo."

Puszi:

Leszter
34+4
leszter

Sziasztok lanyok!

Beu,
Tegnap kimaradt, de azert meg este az eszembe jutott, miutan kikapcsoltam a gepet, hogy Neked is drukkkk!Kép Momonak mar osszejott a jo kis datum, Te hogy allsz?Kép

Snoopy,
Koszi az infokat! Es gratula a betoltott 30 hethez!Kép

Kangi,
Nagyon tetszett a torteneted. Persze nem a fajdalmaidon orvendezek, hanem a humorodon!Kép Nagyon sajnalom, hogy igy "megszenvesztettek", de a lenyeg Julcsi.Kép Szamomra nagyon erdekes volt pl. az is, hogy elore erezted ezt a fura belso feszultseget...
Julcsi gyonyoru baba!Kép

Marti,
Gyors gyogyulast Arminnak, akkor majd Te is pihenhetsz egy kicsit talan....

Norka,
Szerintem nem irtad meg, hany szopi volt. Ugyhogy varom a szamot!Kép Uuuugy irigyellek, olyan nyugis anyuka lehetsz igy az irasaid alapjan!Kép

Urszila,
Mi tegnap este vettunk matracot a Kikaban. A mienk 60x120-as, 5990 Ft volt, van 70x140-es is (legalabbis kiirva ki volt), ha jol emlekszem egy ezressel dragabban adjak. Ez a vekonyabb fajta, van vastagabb is, ami tobb retegbol all, de szerintem ez is teljesen jo. Legalabb hamarabb megszarad.Kép Es a lepedo is jo aron van, legalabbis a sima pamut sztreccs lepedo, mert mi nem frottirt szerettunk volna. 740 Ft volt asszem.

Ari,
Jo fej lehetett a kutyatok. Amugy imadom a vizslakat!Kép
Gratula a valoszinuleg-kislanyhoz!KépKép

Zsuzsofi,
Segiteni nem tudok, csak jobbulast kivanni a kicsi lanynak!

Na hamarosan osszeszedem magam, aztan elkuszok a Minimanoba korulnezni a babaagynemu fronton.Kép Amugy nekem meg mindig nem tiszta, hogy mit kell venni... Mert szeretnenk fejvedot, agyra akaszthato zsebes jatektartot, ez eddig tiszta sor. Baldachint viszont nem szeretnenk. En ejszaka jo vastag halozsakban szeretnem altatni a babot, ami fole nem kell kulon takaro, hogy ne legyen gond, ha lerugja magarol, es ne csuszhasson a fejere. Viszont ez ala gondolom csak bodyt kell adni, akkor meg fennall a veszely, hogy pisis-kakis lesz. Tehat nem eleg 1 db vastag halozsak, hanem 2 kellene belole. Nappalra jo lenne takaro, ehhez jo lenne huzatot is venni, amibol szinten nem artana 2 garnitura. Es akkor a setahoz, autozashoz kene meg 1-2 pamut pled is... Ha azt veszem, hogy mindenbol jo minosegu pamut vagy gyapju anyagut szeretnek, akkor ez azert nem kis osszeg. Tudom, hogy en mar korabban is kerdezoskodtem takaro temaban, es sokan valaszoltatok, de meg mindig bizonytalankodom... Ez igy jo szerintetek?

Na puszi:

Leszter
34+4
leszter

Beu, Zsurló,
Drukk, ha még nem babáztok.

Dé,
Köszi az infót, most aztán böngészgethetek.

Leszter,
Örülök, hogy tudtam segíteni.

Angi,
Maradnánk a kinézett gépnél. Szombaton meg akartuk venni, de mindenhol elfogyott, vagy nem is voltKép. Egy újabb érv, hogy vegyünk számítógépet (ha lesz mibõl).

Márti,
Mielõbbi gyógyulást Árminnak.

Beu,
A védõnõ még szülés elõtt adta a csomagot?
Nyugodtabb vagyok, ha már minden lényeges dolgot megvettünk (bélkacstágulat, kevesebb magzatvíz, cukor… esteleg hamarabb szülök?).

Momo,
Jobbulást Timinek.

Tonyo,
Gratulálok a pocihoz és üdv köztünk.

Csucsuka,
Elõre is köszi, várom a szabásmintát a szopispárnához.

Miszike,
Köszi hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. Nem csodálom, hogy csalódottnak érezted magad, megdöbbentett amit írtál (kézzel tágítás, lámpa, szülõágy állítás, hanyattfekvõ baba).
Kitartás, hamar elmúlik az a depi, fõleg hogy a szopival nincs gondotok. Gyere, ha tudsz és mi felvidítunkKépKépKépKépKépKépKép

Kangi,
Köszi a leírást, tényleg megszenvedtettek. Drága babaKép
Kipróbáltuk a borjús receptet. Tényleg nyamm voltKép.

Ma voltam laborban. Ennyien még sosem voltak. Találkoztam egy kismamával, akivel ugyanannál a dokinál fogunk szülni, és egy nappal hamarabbra várja a babát.

Végre elkezdtem a függönyvarrást. Babuci elég jól viselte, már edzésben van (hol van ez a fúrás-faragás zajához).

Kaska,
Igazad van, mi is reméljük a legjobbakat.

Myssnia,
Nagyon édes kisfiad van.

Franyó,
A te lányod is ennivaló. Köszi a beszámolót és mielõbbi jobbulást.

Zsuzsi,
Drukk hogy elmúljon Miki hasfájása. Neked pedig jobbulást.

(Gallainé)Magdi, Mariann,
Nem szeretnék türelmetlenkedni csak érdeklõdöm, mikor láthatjuk a talin készült képeket?

Urszila,
Igen, a Kikában van 70x140-es kókuszmatrac is, ha jól emlékszem 6990-.

Momo,
Gratulálok, ez gyors volt! Sok boldogságot, örömet és tejcsit.Kép

Maci_2
33+6
maci_2

Akkor a babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap
Brokkoli Zsófia 3500g, 56cm 2002.12.04. ( + 6 ) nap
Tipu Anna 1900g, 43cm 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Tipu Sofia 2200g 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Hayimcsalád Márk 3480g, 60cm 2002.12.27. ( + 1 ) nap 8-9
Andy78 Márk 3660g, 55cm 2002.12.27. ( + 4 ) nap
Cinedit Botond 3250g, 54cm 2002.12.28. ( - 7 ) nap
Kamilla Sára 2850g, 49cm 2002.12.29. ( - 12 ) nap 9
Orsoly László 3950g, 55cm 2002.12.30. ( - 8 ) nap 10
Tüni Gergõ 3340g, 54cm 2002.12.31. ( + 6 ) nap 10
Gömbölyû Lili 3530g, 53cm 2002.12.31. ( + 11 ) nap
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Kép Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
</pre>

Momo, sok boldogsagot, es rengeteg tejcit kivanok!KépKépKép
leszter

Halihó Kismamekok!

Momo, óriási gratulaKépKépKép!! Bár a személyi szám picit hibádzik, hiszen 4-sel kezdõdikKépKépKép

Beu, rajtad a világ szemeKép

Szopispárnáról tettem fel ide képeket (az utsó három kép):

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=1" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=1[/url]

Duplán véve az anyagot, egy 110x110 es négyzetbe irható ives u alakú, az elsõ képen próbáltam kihajtani, hogy látható legyen. A külsõ iven egy 50 centis cipzár van, azom kersztûl lehet megtölteni. Nálunk apuci is nagyon jókat tudott benne aludniKépKép. Szülésig pedig nagyon jó alvásnál, pocaktámasznakKép. Ha vmi nem világos, kérdezzetek!

Na pussz!
Zsófi
35+4
Csucsuka

...es a kismamik, Beuval a dobogo legtetejen:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Beu [size=-2]2002.06.01.[/size] 39+2 34 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 2003.03.08. [size=-2]2003.03.08.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Nagy Gyula[/size]
[size=-2]2.[/size] Zsurlo [size=-2]2002.06.07.[/size] 38+3 26 év/ 1.b. Budapest 2003.03.14. [size=-2]2003.03.14.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Panka [size=-2]2002.06.09.[/size] 38+1 26 év/1.b. Miskolc 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]4.[/size] Lolla [size=-2]2002.06.09.[/size] 38+1 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Horvath M.[/size]
[size=-2]5.[/size] Docika [size=-2]2002.06.10.[/size] 38+0 2003.03.17. [size=-2]2003.03.17.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]6.[/size] Edelweiss [size=-2]2002.06.12.[/size] 37+5 32 év/1.b. Szeged 2003.03.21. [size=-2]2003.03.19.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Keresztúri A.[/size]
[size=-2]7.[/size] Csík [size=-2]2002.06.20.[/size] 36+4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.03.27.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]8.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 36+3 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]9.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 35+4 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]10.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 34+4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]11.[/size] Love [size=-2]2002.07.08.[/size] 34+0 19 év/1.b. Budapest 2003.04.15. [size=-2]2003.04.14.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kósa Zsolt[/size]
[size=-2]12.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 33+6 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]13.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 33+1 29 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]14.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 33+1 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]15.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 33+0 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 32+6 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]17.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.20.[/size] 32+2 32 év/3.b. Budapest 2003.04.26. [size=-2]2003.04.26.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]18.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 31+3 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]19.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 30+1 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]20.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 30+1 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]21.[/size] Beus [size=-2]2002.08.05.[/size] 30+0 28 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]22.[/size] Mariann [size=-2]2002.08.10.[/size] 29+2 32 év/1.b. Belgium 2003.05.27. [size=-2]2003.05.17.[/size] [size=-2]Hospital Edith Cavell / Dr. Gergelyi Judit[/size]
[size=-2]23.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 29+0 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]24.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 28+2 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]25.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 27+6 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]26.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 26+3 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]27.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 26+0 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]28.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 25+5 27 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 24+5 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]30.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 24+1 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]31.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 24+1 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]32.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 24+1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]33.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 23+6 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]34.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 23+5 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]35.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 22+6 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]36.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 22+5 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]37.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 22+4 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]38.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 22+3 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Hegedüs Tibor[/size]
[size=-2]39.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 21+4 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Weiss Manfréd Kórház / Dr. Szathmáry György[/size]
[size=-2]40.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 21+2 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]41.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 20+6 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Martinská[/size]
[size=-2]42.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 20+1 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]43.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 16+0 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]44.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 12+2 27 év/1.b. Budapest 2003.09.13. [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]45.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 8+0 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]46.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 6+3 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
</pre>

Te jo eg, en, mint toptenes?!?!?!
leszter

Halihó Kismamekok!

Momo, óriási gratulaKépKépKép!! Bár a személyi szám picit hibádzik, hiszen 4-sel kezdõdikKépKépKép

Beu, rajtad a világ szemeKép

Szopispárnáról tettem fel ide képeket (az utsó három kép):

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=1" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=46&page=1[/url]

Duplán véve az anyagot, egy 110x110 es négyzetbe irható ives u alakú, az elsõ képen próbáltam kihajtani, hogy látható legyen. A külsõ iven egy 50 centis cipzár van, azom kersztûl lehet megtölteni. Nálunk apuci is nagyon jókat tudott benne aludniKépKép. Szülésig pedig nagyon jó alvásnál, pocaktámasznakKép. Ha vmi nem világos, kérdezzetek!

Na pussz!
Zsófi
35+4
Csucsuka

Csucsuka,
Köszi a szopispárna instrukciókat.

Urszila,
Nekem elsõ baba lesz, de néha vannak enyhe mensiszerû görcseim.

Maci_2
33+6
maci_2

Leszter, Juhtúrós sztrapacska megfõzve, azóta sajna megedve isKép. Méterest is sütöttem, az még nem párolgott el teljesen, de az Ancika által sütött almáspitére Danó személyében konkurenciám akadtKépKép.

Zsófi
Csucsuka

CsucsukaKép

Koszi a kepeket. Lenne par kerdesem. Hol vettel szivacsdarat bele? Nincs kulon belseje es huzatja? Ha ki akarod mosni, akkor kiontod a szivacsot belole, es csak a frottirt mosod ki?
Elore is koszi:

Leszter
34+4

Ui. Tenyleg, lanyok, ki lesz az utodom a tablazat javitgatasaban?Kép
leszter

Minden jót Momónak és Adriennek! KépKépKép Ez aztán gyorsan ment! (fõleg kívülállóknak, belülállóknak gondolom másként telt az idõKép)

Leszter, Maci_2!Kép
Kösz a matracos infot! Ennyi pénzért biztosan kókuszost veszünk!

ZsófiKép
Milyen széles az U szára?

Urszila
urszila

Momo
Gratulalok! Kép Sok-sok boldogsagot nektek!!!!

Leszter
Naszoval! Kép Altalaban van 5-6 "rendes szopi" ,ami kb. fel oraig tart es 3-4 nyammogas, ami akkor kell ha valami baja van (hasfajas, faradtsag). Hat szerencsere nem idegeskedem magam agyon! De nem mondom,hogy idonkent nem faraszto... Kép

Na megyek ebedelni!
Puszi mindenkinek

Norka + a 15 napos Jazmin
norkini

Sziasztok!

Néztem a kismami táblázatot, nagyon megtetszett és szeretnék felkerülni ráKép Hogy lehetne?
Elvileg a 13. héten vagyok. Sajnos eddig ahány vizsgálaton voltam, annyi különbözõ idõpontot kaptam, mind a szülésre mind a baba korára vonatkozóan. Ez csak azért zavar, mert az AFP vizsgálatot elvileg pontosan kellene megcsináltatni, én pedig még mindig nem igazán tudom, hogy mikor töltöm be a 16. hetet. Tudtok segíteni, hogyan lehetne a sok idõpontot valahogy kiközepelni és megtudni, tényleg mennyi idõs az én kis bogyókám?
Segítségeteket elõre is köszi!
Szisz
13+?
szisz

Hohóóóó!

MomoKép
Órási gratula és sok tejcsit!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter, nincs bélése, szivaccsal eggyütt mosom ki. De Danó alá mindig raktam egy pelust, igy nem nagyon koszolódott... Szivacsdarát itt vettem erzsébeten, az egyik méterárúboltban.

Urszila, a száránál 30 centi, a "pocakjánál" 40.

Zsófi
Csucsuka

MomoKép
Nagy-nagy gratula. Sok-sok tejcsit kívánok. De jó, hogy ilyen gyors szülésed volt.

Panka
38+1

panka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: