A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jó reggeltKép

Szandra! Én elhiszem hogy nem értesz egyet az elmúlt szokásokkal, de szvsz nem feltétlen rossz az aki nem hat hónapos korban kezdi a hozzátáplálást, hanem hamarabb. Én is az anyatej híve vagyok, tudja mindenki aki itt segített nekem, hogy sikerüljön, de én nyugodt szívvel adnék a gyerek 3 hónapos korától neki, krumplit almát banánt, sokkal inkább mint tápszert (jó én semmit nem gyűlölök jobban mint a tápszert)

Amitől én a falba tudom verni a fejem, az a szöveg, hogy ezt ne adjunk, meg azt ne adjunk mert allergizál. Nekem az a véleményem, hogy egy allergiás gyerek akkor is az lesz, ha három évig szopott, akkor is ha csak három hónapig.

Én ezzel a kaja dologgal úgy vagyok, hogy ha kevés a tej, szívesen eszi, meg is tudja emészteni, akkor miért ne?

Csak ne legyen kötelező, mint anyáink idejébenKép

Na jó megyek, keltenem kell apjukat, mert készülnünk kell.
Katica ma vonatozni fog, kíváncsi leszek milyen eredménnyelKép

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szandra
Örülök, hogy jelentkeztél.Kép
Ahogy írod tényleg egyszer jössz, de akkor pótolsz. Én éjjel alszom, de azért vannak rajtad kívül, akik még éjjel is fent tudnak maradni. Levi tegnap kapta az oltást, és semmi változás nem történt, ha csak az nem ,hogy este 8- 1.30ig aludt utána 5.30-kor kelt és megint alszik. Ilyenkor én is aludni szoktam ,csak most hajatmostam és szőrtelenítést csinálok. Hajszárítás közben meg olvasom, hogy mit írtatok éjjel.

Talira persze hogy jöhetsz, csak kéne egyeztetni. Talán Anita mondja az időpontot, ha már megtisztel minket, hogy Nyíregyházáról feljön.Kép

Cory
Én régen napi ha 1 litert ittam ,már király voltam.
Most meg iszom mint a gödény, de ki van ez találva. Féltem hogy fogok ennyit inni, mikor mondta a doki hogy napi 3-4 liter. Gondoltam ez hülye. És lazán megiszom, mert egyfolytában szomjas vagyok.
Jó lehet fekve inni.Kép Nem nyelsz félre?Kép

Tünde
Akkor lassan kép is lesz a konyháról?KépKép

Zsu
Jó vonatozást.Kép

Na megyek, mert várják a szőrszálak, hogy kinyírjam őket.KépKép

Babetta és Levi 2006.03.06

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok,

úúú, lányok, hogy bírtok fenn maradni ilyen sokáig? Én kidőlök 10-re, az tuti....és jellemző, hogy a többgyerekesek bírnak tovább fent maradni! Kép Le a kalappal! Kép

Végre ma már tavasz van, lehet menni sétálni! JUHHÉÉÉ! Kép

Szerintem a talit úgy kéne időzíteni, hogy a legkésőbb szültek is el tudjanak jönni. Mivel Anita viszonylag hamarabb szült, ezért mire mondjuk Vok Hannája már taliérett lesz, addigra Boti is fog tudni annyit utazni, nem? Szerintem egy júniusi talit lehetne szervezni, hm??

Egyébként nekem azért kell figyelnem az ivásra, mert képes vagyok ellazázni, aztán nem inni órákon át, és csak akkor rájönni, amikor meg olyan szomjas leszek, mint a fene.

Én is allergiás vagyok arra, amikor megfogdossák a kezét, vagy az arcát. Szerencsére a család ilyen szempontból jófej, és automatikusan mindig kezet mosnak, de az idegentől nem tűröm, hogy fogdossa.

Babetta, kinyírtad a szőrszálakat??? Jól tud esni néha egy ilyen nagyrutin!!! Kép

Tünde, csodálom Petit, hogy hajnalban még szerel!! Kép

Én is hiszem, hogyha már most magunkkal visszük Benyót mindenhova, akkor megszokja, és ő is jövős-menős lesz (mondjuk nincs is sok választása még...). Mi szinte minden hétvégén megyünk valahová, barátokhoz, rokonokhoz, kirándulni. Eddig mindig rendben volt. Kép

Szandra, amúgy nekem a bal cicim ütősebb, valahogy mindig több tejcsit termel. Pl. az a csurgós is, ha a jobból eszik Bence, mindig csurizik a bal. A jobb sosem... Kép Dehát nem egyformán működik a testünk jobb és bal fele, szerintem ez természetes, mint az is, hogy nem egyforma méretűek, alapból sem, max. úgy tűnik. Kép

Na csók
Vendég

Sziasztok!

Foria: sajnálom, hogy ilyenekkel zaklattak téged Kép Üvölteni tudnék, mikor jönnek az ilyen okos tanácsokkal. Komolyan mondom, korlátoznám az ilyen embert, hogy egyen ő 2 percig, utána elveszem előle a tányért!
Nekem a jobb cicim a domináns Kép Gyere nyugodtan, kérdezz bármikor Kép Ha megnyugtat, fel is hívhatsz nyugodtan Kép
A tejelválasztó teáról én azt gondolom, hogy pusztán annyit jelent, hoyg folyadék.
Az anyáinkat nézve, azt is látni, hogy a mi generációnkból alig volt, aki szopizott hosszasabban. Pont azért, mert órára etettek minket! Nem véletlen, hogy tipikusan 6 hét, 3 hónap a kritikus pontok, amikor abbahagyták a szoptatást. Az órára etetéssel a fejlődési ugrásokat nem tudták követni.

Tőlem megkérdezte a védőnő, hogy hány óránként szopizik Liza, 3? Én kedvesen mosolyogtam, és mondtam, hogy persze, 3 óránként cirka 10-szer Kép

Az allergiára, korai hozzátáplálásra mindig úgy hivatkoznak, hogy hát mi is korán kaptuk, és lám semmi bajunk. Ez egyrészt nem igaz, mert már köztünk is rengeteg az allergiás, de a többi tényező pl koszos levegő nem rajtam múlik, azon nem tudok változtatni, és a korai hozzátáplálás erősen növeli a gyerek esélyét az allergiára.

Nekem van hordozókendőm, de ebben a témában Borcsa abszolút profi Kép Balu 1 éves volt, mikor vettem, mert előtte kaptam kölcsön egyet, és nagyon bejött. Előtte kenguruban vittem valahova, és le akart szakadni a vállam, pedig végig ültem, csak amíg buszmegállóban álltam, addig nem, aztán 1 hét múlva egy kölcsönkendővel 6 órát sétálgattam vele a Mesterségek Ünnepén Kép Zsomát kezdetektől vittem benne, Liza meg egyelőre nem szereti, de majd belejön Kép

Babetta: félre nem nyelek, inkább attól szoktam félni, hogy leborítom az ágyat Kép

Zsu: egyrészt, ha eddig ment a szopi, nem lesz a tej egyszer csak kevés neki 3 hósan, ha odafigyelsz, hogy továbbra is igény szerint szoptass! A korai hozzátápláláshoz meg olvasd el ezt: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Eszti: júniusi talit abszolút támogatom Kép Áprilisi babások nyilatkozzatok, mikortól mertek talit bevállalni?

cory
Budapest

Anita: neked akartam még írni Kép Most kell elkezdeni gyakorolni az anyatigrisséget, mert később ugyan nem lesz gond, ha a kezét fogdossák, de akkor már lehet azzal, amiket mondanak neki. Pl nálunk most az megy, hogy elviszik a tesót. Ettől teljesen kétségbe tudnak esni, és ezt csak én tudom leállítani. Vagy múltkor, mikor Zsoma hisztizett az utcán (2,5 éves, ebben a korban van), akkor egy vad idegen nő, közölte vele, hogy hagyja abba, mert anya megveri. Na, az ilyenre ugrom. Mit képzel magáról????

cory
Budapest

ÚÚÚ, Cory, ez durva. Én lehet, ezeket el fogom küldeni, illetve már egyszer megtettem, amikor ki "mertem" venni az ordító gyerekemet a babakocsiból (amire persze megnyugodott), és egy vadidegen szólt, hogy hagyjam nyugodtan benne a kocsiban, az a dolga, hogy sírjon....

Én is sokszor még csak gyakorlom, hogy anyaként nekem is maximálisan a feladatom, hogy kiálljak a gyerekemért! És ez nem bunkóság, egyszerűen csak rám van még utalva, ki álljon ki érte, ha nem én, vagy az apukája, vagy adott esetben a nagyszülei???
Vendég

Eszti
Szőrszálaknak annyi.Kép

Én nem iszom tejelválsztó teát és még is van tejem. Pedig van itthon egy dobozzal.

Nekem is jó a június.Kép Majd a friss mamik döntenek.

Ildi
Haza értetek? Mert írhatnál pár sort ,hátha megint történt valami Ildis. De ne rosszat írjál hanem valami vidámat.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti
Szőrszálaknak annyi.Kép

Én nem iszom tejelválsztó teát és még is van tejem. Pedig van itthon egy dobozzal.

Nekem is jó a június.Kép Majd a friss mamik döntenek.

Ildi
Haza értetek? Mert írhatnál pár sort ,hátha megint történt valami Ildis. De ne rosszat írjál hanem valami vidámat.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: én Balunál ittam 2 hétig, de utáltam, aztán valaki mondta, hogy attól is fájhat a pocakja, úgyhogy elhajítottam. A kicsikkel el sem kezdtem Kép

cory
Budapest

Babetta: én Balunál ittam 2 hétig, de utáltam, aztán valaki mondta, hogy attól is fájhat a pocakja, úgyhogy elhajítottam. A kicsikkel el sem kezdtem Kép

cory
Budapest

Sziasztok
Csatlakozom Eszti véleményéhez, szerintem is úgy kéne időzíteni a talit, hogy azok is ott tudjanak lenni, akik áprilisban szültek. Mondjuk mi a héten leszünk 2 hósak, de még nem merem elvinni ilyen hosszú útra, ráadásul nagyon hamar elfárad és akkor megy a nyügi. Hétfőn fogom letesztelni, hogy bírja az utat Pestre.
A lányom egyébként 3 napja azt csinálja éjjel, hogy össze-vissza hadonászik, csapkod a kezével szinte megállás nélkül. Ma éjjel is elkezdett "verekedni"úgy hogy közben aludt, én meg persze alig aludtam tőle. Mitől lehet ez? A cumit is kirántja a kezével a szájából utána meg persze keresi. Ez idegi alapon megy? Ha meg nagynehezen hasra teszem, akkor meg a csuklóját forgatja, meg a fejét rángatja.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok
Csatlakozom Eszti véleményéhez, szerintem is úgy kéne időzíteni a talit, hogy azok is ott tudjanak lenni, akik áprilisban szültek. Mondjuk mi a héten leszünk 2 hósak, de még nem merem elvinni ilyen hosszú útra, ráadásul nagyon hamar elfárad és akkor megy a nyügi. Hétfőn fogom letesztelni, hogy bírja az utat Pestre.
A lányom egyébként 3 napja azt csinálja éjjel, hogy össze-vissza hadonászik, csapkod a kezével szinte megállás nélkül. Ma éjjel is elkezdett "verekedni"úgy hogy közben aludt, én meg persze alig aludtam tőle. Mitől lehet ez? A cumit is kirántja a kezével a szájából utána meg persze keresi. Ez idegi alapon megy? Ha meg nagynehezen hasra teszem, akkor meg a csuklóját forgatja, meg a fejét rángatja.

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem is van még a Laktoherb-ből, még tárolom egy darabig, aztán beível a kukába... Kép Kép
Vendégeket csak nem kéne azzal kínálni... Kép

Nagyon jó kedvem van ma, remélem nektek is, és szép napot mindenkinek.
Vendég

Nekem is van még a Laktoherb-ből, még tárolom egy darabig, aztán beível a kukába... Kép Kép
Vendégeket csak nem kéne azzal kínálni... Kép

Nagyon jó kedvem van ma, remélem nektek is, és szép napot mindenkinek.
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan egy pár sor, Dalma most aludt el és nekem "dolgoznom" kell ( acégünk papírügyeit én csinálom itthon)

Cory!
Hogy kötöd meg a hordozókendőt?
Én nem rég vettem egy nandut, megkötöttem a leírtak szerint: bölcsőtartásban is és dupla kereszt kötésben is, de egyikkel sem éreztem úgy, hogy stabilan tartaná a gyereket, aki ráadásul túlzottan nem is rajongott a kendőért.
Biztos én vagyok a béna.

Anita!
Írigyellek a kirándulásért! Hozzánk eddig minden hétvégén jött valaki, babát látogatni, nem lesz ez másként most semKép

Szandra!
Jó, hogy írtál.

Tünde!
Csak nem elkészül a konyhaszekrény Kép

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Gyorsan egy pár sor, Dalma most aludt el és nekem "dolgoznom" kell ( acégünk papírügyeit én csinálom itthon)

Cory!
Hogy kötöd meg a hordozókendőt?
Én nem rég vettem egy nandut, megkötöttem a leírtak szerint: bölcsőtartásban is és dupla kereszt kötésben is, de egyikkel sem éreztem úgy, hogy stabilan tartaná a gyereket, aki ráadásul túlzottan nem is rajongott a kendőért.
Biztos én vagyok a béna.

Anita!
Írigyellek a kirándulásért! Hozzánk eddig minden hétvégén jött valaki, babát látogatni, nem lesz ez másként most semKép

Szandra!
Jó, hogy írtál.

Tünde!
Csak nem elkészül a konyhaszekrény Kép

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Szoptatós tea: Én magamnak keverem be a teát gyógyfüvekből, ez a recept a tesóm egyik barátnőjétől van és elviselhető az íze. Ha valakit érdekel szívesen leírom a hozzávalókat.

Kép

Kép
pgyöngyi

Szoptatós tea: Én magamnak keverem be a teát gyógyfüvekből, ez a recept a tesóm egyik barátnőjétől van és elviselhető az íze. Ha valakit érdekel szívesen leírom a hozzávalókat.

Kép

Kép
pgyöngyi

Leírom inkább gyorsan és aki úgy gondolja próbálja ki:
30gr Majoranna
40gr Ánizsmag
40gr Édeskömény
30gr Izlandi zuzmó
40gr Kerti kakukkfű
80gr Csalánlevél
40gr Kecskerutafű
Ezeket egy nagy dobozba vagy zacsiba összekeverem és reggelente teatojásba teszek belőle és 1 liter vizzel leforrázom.
Na megyek mert felkellt és sír

Kép

Kép
pgyöngyi

Leírom inkább gyorsan és aki úgy gondolja próbálja ki:
30gr Majoranna
40gr Ánizsmag
40gr Édeskömény
30gr Izlandi zuzmó
40gr Kerti kakukkfű
80gr Csalánlevél
40gr Kecskerutafű
Ezeket egy nagy dobozba vagy zacsiba összekeverem és reggelente teatojásba teszek belőle és 1 liter vizzel leforrázom.
Na megyek mert felkellt és sír

Kép

Kép
pgyöngyi

Jajj, a vadidegeneknek én is szólnék, de van, hogy nagybácsik, nagynénik (enyém, páromé) taperolnák, puszilgatnák, mikor eljönnek babalátogatóba. Nem értem, miért nem lehet csak nézegetni azt a babát??? Meg após szokta puszilgatni a kezét, v ahol éri! Rá sem mertem még szólni, csak burkolt megjegyzést tettem...de férjnek már szóltam, hogy világosítsa már fel a papátKép De az ostoba rokonokkal még nem annyira tudok mit kezdeniKép csak egyből törölgetem szegénykének a kezét, arcát!
Az anyatigrisség ott tart nálam, h lehetőség szerint nem nagyon engedem más ölébe, meg, h a szülők vigyázzanak órákat rá. De még hova, olya picike, és teljesen rám szorul. Anyós szerint vizsgázni sem kellene vinnem, el lenne velük a kicsi. Meg is etetnék, egy-két alkalomtól még nem fog rászokni, meg,ha engem nem érez, elfogadja az üveget! Jó arc, mi? Túlzásba viszik a dolgokat...

na, bocsi a panaszért!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jajj, a vadidegeneknek én is szólnék, de van, hogy nagybácsik, nagynénik (enyém, páromé) taperolnák, puszilgatnák, mikor eljönnek babalátogatóba. Nem értem, miért nem lehet csak nézegetni azt a babát??? Meg após szokta puszilgatni a kezét, v ahol éri! Rá sem mertem még szólni, csak burkolt megjegyzést tettem...de férjnek már szóltam, hogy világosítsa már fel a papátKép De az ostoba rokonokkal még nem annyira tudok mit kezdeniKép csak egyből törölgetem szegénykének a kezét, arcát!
Az anyatigrisség ott tart nálam, h lehetőség szerint nem nagyon engedem más ölébe, meg, h a szülők vigyázzanak órákat rá. De még hova, olya picike, és teljesen rám szorul. Anyós szerint vizsgázni sem kellene vinnem, el lenne velük a kicsi. Meg is etetnék, egy-két alkalomtól még nem fog rászokni, meg,ha engem nem érez, elfogadja az üveget! Jó arc, mi? Túlzásba viszik a dolgokat...

na, bocsi a panaszért!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Köszönöm, h ennyire hozzánk (is) igazítjátok a talitKép

Este 8-tól 3/4 6-ig szunya volt. Előbb nem mertem elaludni, h tuti, akkor lesz kelés, utána meg felváltva szaladgáltunk nézni apával, h nincs-e vmi baja KépKépKép (persze csak annyi, h napközben írtó keveset alszik ,szinte semmit: odavan a kezéértKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Köszönöm, h ennyire hozzánk (is) igazítjátok a talitKép

Este 8-tól 3/4 6-ig szunya volt. Előbb nem mertem elaludni, h tuti, akkor lesz kelés, utána meg felváltva szaladgáltunk nézni apával, h nincs-e vmi baja KépKépKép (persze csak annyi, h napközben írtó keveset alszik ,szinte semmit: odavan a kezéértKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, írtam az előbb, de jól elszállt Kép

Anita: apóssal nem én beszélnék, hanem szólnék a páromnak, hogy beszélje meg ezt vele. Mégiscsak az ő apja Kép Balura először 2 évesen vigyázott más az apján meg rajtam kivül, Zsomára szintén. És azt is megsirattam, mikor Balu 4 évesen először elment oviba.

cory
Budapest

Na, írtam az előbb, de jól elszállt Kép

Anita: apóssal nem én beszélnék, hanem szólnék a páromnak, hogy beszélje meg ezt vele. Mégiscsak az ő apja Kép Balura először 2 évesen vigyázott más az apján meg rajtam kivül, Zsomára szintén. És azt is megsirattam, mikor Balu 4 évesen először elment oviba.

cory
Budapest

cory: "...de férjnek már szóltam, hogy világosítsa már fel a papátKép" Kép
így normális szerintemKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

cory: "...de férjnek már szóltam, hogy világosítsa már fel a papátKép" Kép
így normális szerintemKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: úgy tűnik többeknek (orvosoknak, védőnőknek is Kép) nehéz megérteni, hogy a jól működő szoptatás egy finom egyensúlyi rendszer, amit kár feleslegesen megbolygatni.
Mert a baba a távollétedben kap tőlük üvegből enni. OK. És te mit kezdessz közben magaddal? Szerintem eléggé érdekes úgy vizsgázni, hogy anyatejjel lefröcskölöd közben a vizsgáztatót Kép.

Kiteszed magad a mellgyulladás kockázatának + megbontod a kereslet kínálatot: előre fejsz -> többlet igény, majd nem szoptatsz, amikor a baba a korábban lefejt tejet eszi. Meg lehet persze csinálni, vannak alkalmak, amikor muszáj megcsinálni, de ha mód van rá, jóval egyszerűbb vinni a gyerkőt, és igény szerint szoptatni.
Gyümölcsevés, házi statisztika: Réka vmivel kb 3,5 hósan kapott először gyümölcsöt, Luca majd fél évesen.

Nincs mérhető különbség mostanra a gyümölcsevő kedvükben. De azt látják, hogy mi is sok gyümölcsöt eszünk. Szerintem inkább ezen múlik. Meg azon, mennyire tesszük könnyűvé számukra a gyümievést. Pl. azzal, hogy hajlandóak vagyunk megfogható darabokra vágni egy emberfejnyi almát.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Anita: úgy tűnik többeknek (orvosoknak, védőnőknek is Kép) nehéz megérteni, hogy a jól működő szoptatás egy finom egyensúlyi rendszer, amit kár feleslegesen megbolygatni.
Mert a baba a távollétedben kap tőlük üvegből enni. OK. És te mit kezdessz közben magaddal? Szerintem eléggé érdekes úgy vizsgázni, hogy anyatejjel lefröcskölöd közben a vizsgáztatót Kép.

Kiteszed magad a mellgyulladás kockázatának + megbontod a kereslet kínálatot: előre fejsz -> többlet igény, majd nem szoptatsz, amikor a baba a korábban lefejt tejet eszi. Meg lehet persze csinálni, vannak alkalmak, amikor muszáj megcsinálni, de ha mód van rá, jóval egyszerűbb vinni a gyerkőt, és igény szerint szoptatni.
Gyümölcsevés, házi statisztika: Réka vmivel kb 3,5 hósan kapott először gyümölcsöt, Luca majd fél évesen.

Nincs mérhető különbség mostanra a gyümölcsevő kedvükben. De azt látják, hogy mi is sok gyümölcsöt eszünk. Szerintem inkább ezen múlik. Meg azon, mennyire tesszük könnyűvé számukra a gyümievést. Pl. azzal, hogy hajlandóak vagyunk megfogható darabokra vágni egy emberfejnyi almát.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ma reggeli idill:
Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ma reggeli idill:
Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

sziasztok Kép

Óriás pihizős 3 napot tartottunk apával,szerencsére Heni is rendi baba volt.

Hátha segít valakinekKép
Én mindig megiszom a 3 liter folyadékot naponta mégis csak mértékkel van tejem. De ha ebből 1,5 liter egy doboz Sió rostos őszibarilé akkor viszont ömlik a tejecském.

Borts,Kép
nagyon szépek a testvérkék!

Gyöngyi Kép
Heni ma 7 hetes és ő is ezt csinálja. Háton nem is tudnám altatni mert felriad a kezei csapkodásától. Nyugi,semmi bajuk csak idő mire megtanulják koordinálni a mozgásukat.

Olgo+ Heni 06.03.15

Kép
olgo

sziasztok Kép

Óriás pihizős 3 napot tartottunk apával,szerencsére Heni is rendi baba volt.

Hátha segít valakinekKép
Én mindig megiszom a 3 liter folyadékot naponta mégis csak mértékkel van tejem. De ha ebből 1,5 liter egy doboz Sió rostos őszibarilé akkor viszont ömlik a tejecském.

Borts,Kép
nagyon szépek a testvérkék!

Gyöngyi Kép
Heni ma 7 hetes és ő is ezt csinálja. Háton nem is tudnám altatni mert felriad a kezei csapkodásától. Nyugi,semmi bajuk csak idő mire megtanulják koordinálni a mozgásukat.

Olgo+ Heni 06.03.15

Kép
olgo

Borcsa: Kép

Isten éltesse a Timiket!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Borcsa: Kép

Isten éltesse a Timiket!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na itt vagyok, úgy látszik ez ma a panaszkodás napja nálam. Gondoltam sűrűn cicire rakom, hogy több legyen a tejci. Erre mikor az arca felé közelítettem a cicivel úgy elkezett bömbölni, hogy nem tudtam megszoptatni. Ezután vállra raktam, nyugtatgattam és 5 perc után újra próbáltam, megint üvöltött. Végül nagynehezen sikerűlt kb 2x3 percet ennie. Ezt ma már másodszorra csinálta. Remélem nem fogja ellökni a mellemetKép. Ráadásul szerintem marha éhes lehet, mert ugye 8-kor még evett, 11-kor már ment a herce-hurca, és most egykor is alig szívott.

Kép

Kép
pgyöngyi

Na itt vagyok, úgy látszik ez ma a panaszkodás napja nálam. Gondoltam sűrűn cicire rakom, hogy több legyen a tejci. Erre mikor az arca felé közelítettem a cicivel úgy elkezett bömbölni, hogy nem tudtam megszoptatni. Ezután vállra raktam, nyugtatgattam és 5 perc után újra próbáltam, megint üvöltött. Végül nagynehezen sikerűlt kb 2x3 percet ennie. Ezt ma már másodszorra csinálta. Remélem nem fogja ellökni a mellemetKép. Ráadásul szerintem marha éhes lehet, mert ugye 8-kor még evett, 11-kor már ment a herce-hurca, és most egykor is alig szívott.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi
Sikerült enni ? Sajnos nem tudok segíteni ,de még ötletem sincs.Kép

Nálam a ciciért még a pulóvert is lenézi rólam ,már tudja ,hogy honnan jön a kaja.Kép

Anita
És a párod még nem beszélt vele?

Ma is eltűnt mindenki

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi
Sikerült enni ? Sajnos nem tudok segíteni ,de még ötletem sincs.Kép

Nálam a ciciért még a pulóvert is lenézi rólam ,már tudja ,hogy honnan jön a kaja.Kép

Anita
És a párod még nem beszélt vele?

Ma is eltűnt mindenki

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="0000ff">Sziasztok!

Cory Kép

Köszönöm, egy tündér vagy, hogy így látatlanba felajánlod, hogy felhívhatlak, ha gond van. Ha úgy adódik, élni fogok a lehetőséggel, köszi mégegyszer! Kép

Eszti Kép

Nekem is a bal cicim a "jobb", de ennek ellenére a jobb is csöpög mindig, ha a balból eszik. Amit nagyon utálok, az a melltartóban való alvás. Olyan kényelmetlen. Kép

Babetta Kép

Mi ma mégsem kaptuk meg az oltást, doktornéni felhívott, hogy nem érkeztek meg az oltóanyagok. Majd a jövő héten szerdán. Levi szépen átaludja az éjszakát! Ügyes! Kép

Borcsa, nagyon-nagyon szépek a gyerekek! Kép Kép

GyöngyiKép

Szerintem nem fogja ellökni a cicidet a Babád. Néha Marci is csinál ilyet, de ha igazán megéhezett, elfogadta! Kép
Remélem, csak nyűgibb napotok van, semmi komolyabb. Kitartás! Kép

Olgo! Kép

Ezt az őszilé dolgot én is észrevettem, bár nálam mindegy, hogy Sió vagy sem. Akkor tényleg lehet ebben valami! Kép

Tímeáknak nagyon boldog névnapot!

Megpróbálok egy -két képet feltenni, maiak. Megyek, mert sír.

Szandra, és a ma 2 hónapos Marci Kép</font>

Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Sziasztok!

Cory Kép

Köszönöm, egy tündér vagy, hogy így látatlanba felajánlod, hogy felhívhatlak, ha gond van. Ha úgy adódik, élni fogok a lehetőséggel, köszi mégegyszer! Kép

Eszti Kép

Nekem is a bal cicim a "jobb", de ennek ellenére a jobb is csöpög mindig, ha a balból eszik. Amit nagyon utálok, az a melltartóban való alvás. Olyan kényelmetlen. Kép

Babetta Kép

Mi ma mégsem kaptuk meg az oltást, doktornéni felhívott, hogy nem érkeztek meg az oltóanyagok. Majd a jövő héten szerdán. Levi szépen átaludja az éjszakát! Ügyes! Kép

Borcsa, nagyon-nagyon szépek a gyerekek! Kép Kép

GyöngyiKép

Szerintem nem fogja ellökni a cicidet a Babád. Néha Marci is csinál ilyet, de ha igazán megéhezett, elfogadta! Kép
Remélem, csak nyűgibb napotok van, semmi komolyabb. Kitartás! Kép

Olgo! Kép

Ezt az őszilé dolgot én is észrevettem, bár nálam mindegy, hogy Sió vagy sem. Akkor tényleg lehet ebben valami! Kép

Tímeáknak nagyon boldog névnapot!

Megpróbálok egy -két képet feltenni, maiak. Megyek, mert sír.

Szandra, és a ma 2 hónapos Marci Kép</font>

Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
foria

Szandra: nagyon édik Kép

Babetta: de, mostmár mindig mondja nekik, ha valamit mi másképp gondolunk, de a puszilgatás dolgot még nem sikerült, mert az elmúlt két hétvégén (szerencsére már ennyire ritkult az állandó jövés-menésKép) nem volt rá példa. Azt mondta,egyből szólni fog...bízom apánbanKép

Gyöngyi: Bár én nem vagyok nagy szakember, én csak elmondom, én mivel próbálkoznék. Ha nem fogadta el, beszélj neki kedvesen, simogasd, mosolyogtasd meg, vigasztald meg. Utána próbáld megint. Azt is szoktam,hogy öltözz neki te is teljesen, hadd érezze az "anya-illatot", bújjatok össze, aztán hátha elfogadja. Ne add fel, próbálkozz vele! Aztán hagyjad, hogy addig legyen rajta, amíg csak szeretne. Szorítunk! Ezt nem okoskodásnak szántam, mert tényleg szakszerű segítséget nem tudok nyújtani, de én ezekkel próbálkoznék.
Majd Cory és Borcsa talán tudnak jobbatKép

Már jobb a kedvem, csak muszáj voltam kiírni reggel magamból, mert úgy dühítettek a tegnap esti látogatók!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szandra: nagyon édik Kép

Babetta: de, mostmár mindig mondja nekik, ha valamit mi másképp gondolunk, de a puszilgatás dolgot még nem sikerült, mert az elmúlt két hétvégén (szerencsére már ennyire ritkult az állandó jövés-menésKép) nem volt rá példa. Azt mondta,egyből szólni fog...bízom apánbanKép

Gyöngyi: Bár én nem vagyok nagy szakember, én csak elmondom, én mivel próbálkoznék. Ha nem fogadta el, beszélj neki kedvesen, simogasd, mosolyogtasd meg, vigasztald meg. Utána próbáld megint. Azt is szoktam,hogy öltözz neki te is teljesen, hadd érezze az "anya-illatot", bújjatok össze, aztán hátha elfogadja. Ne add fel, próbálkozz vele! Aztán hagyjad, hogy addig legyen rajta, amíg csak szeretne. Szorítunk! Ezt nem okoskodásnak szántam, mert tényleg szakszerű segítséget nem tudok nyújtani, de én ezekkel próbálkoznék.
Majd Cory és Borcsa talán tudnak jobbatKép

Már jobb a kedvem, csak muszáj voltam kiírni reggel magamból, mert úgy dühítettek a tegnap esti látogatók!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="0000ff">Anita!
Köszi a dícséretet!

Szerintem emiatt a kézpuszilgatós dolog miatt teljesen jogosan háborodsz fel. Idegenre egyértelműen rá kell szólni, hisz hogy veszi a bátorságot, hogy más gyerekét puszilgassa, simogassa, de én rokonnak is szólnék. Csak pesze másképpen. Ha ezt valaki nem érti meg...mondjuk szomorú hogy ilyen miatt szólni kell...Legyél csak anyatigris, a Te kisbabád, Te vigyázol Rá, Te tudod, mi a legjobb Neki, ha valami nem tetszik, azt ne hagyd, nem csak ebben a dologban, semmiben sem. Melegében, akkor és ott szóljál, hisz Te tudod, mi a legjobb a kisfiadnak. Mióta gyerekeim vannak, én is olyan harcias lettem! Kép veszekszem én mindenhol Értük, ha kell, és sajnos megesik, hogy kell!

De családon belül azért szépen megoldhatóak ezek a konfliktusok.

Gyöngyi Kép

Hogy álltok a szopival? Evett azóta a Baba?
A szopisztrájkkal kapcsolatban még olyan dolgok is közrejátszhatnak azt hiszem, mint új parfüm, vagy ha a az anyukának a menzesze visszatér, de egy ismerősömnél a Babának csúnya szájpenésze volt, ami fájdalmat okozott a kicsinek, amiatt nem akart enni. Hát érteni sajnos én sem értek hozzá, de én még mindig remélem, hogy csak rossz napja van a Kicsinek.

Szandra és Marci
2006.03.03.</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Anita!
Köszi a dícséretet!

Szerintem emiatt a kézpuszilgatós dolog miatt teljesen jogosan háborodsz fel. Idegenre egyértelműen rá kell szólni, hisz hogy veszi a bátorságot, hogy más gyerekét puszilgassa, simogassa, de én rokonnak is szólnék. Csak pesze másképpen. Ha ezt valaki nem érti meg...mondjuk szomorú hogy ilyen miatt szólni kell...Legyél csak anyatigris, a Te kisbabád, Te vigyázol Rá, Te tudod, mi a legjobb Neki, ha valami nem tetszik, azt ne hagyd, nem csak ebben a dologban, semmiben sem. Melegében, akkor és ott szóljál, hisz Te tudod, mi a legjobb a kisfiadnak. Mióta gyerekeim vannak, én is olyan harcias lettem! Kép veszekszem én mindenhol Értük, ha kell, és sajnos megesik, hogy kell!

De családon belül azért szépen megoldhatóak ezek a konfliktusok.

Gyöngyi Kép

Hogy álltok a szopival? Evett azóta a Baba?
A szopisztrájkkal kapcsolatban még olyan dolgok is közrejátszhatnak azt hiszem, mint új parfüm, vagy ha a az anyukának a menzesze visszatér, de egy ismerősömnél a Babának csúnya szájpenésze volt, ami fájdalmat okozott a kicsinek, amiatt nem akart enni. Hát érteni sajnos én sem értek hozzá, de én még mindig remélem, hogy csak rossz napja van a Kicsinek.

Szandra és Marci
2006.03.03.</font>

KépKép
KépKép
foria

Sziasztok Kép

Rita Kép
Köszi a linket Kép
Annamari 4 éves volt mikor műtötték a sérvét. Ugyan sérve most nincs, de még mindig nincs gödröcskéje. A doki azt mondta, hogy majd később egy plasztikai műtéttel rendbe hozható Kép

Gyöngyi Kép
Nagyon édes, vidám a lánykád Kép Ne aggódj a tej miatt. Teljesen kiegyensúlyozottnak tűnik a lányod és ez a lényeg Kép
A nagyszülőkre meg tényleg fütyülj! Még a kórházban megmondtam, hogy nem kérek a 25 éves tanácsaikból, így most nincs is semmi gondom Kép
Biztos, hogy nem dobja el a cicit. Próbálj meg megnyugodni, mert a Te feszültségedet átveszi a baba.

Angi Kép
Hatalmas szemei vannak a lánykádnak Kép
Mikor tartjátok a kézfogót ? Kép Lidi vőlegénye és a kistesó között mennyi lesz így a korkülönbség?
Gratula a hátról hasra forduláshoz Kép

Livi Kép
Vigasztald meg a párodat azzal, hogy 15 év múlva se lesznek könnyebb éjszakái. Csak akkor már nem a sírdogálás miatt, hanem a fiúzás miatt fog virrasztani Kép

Babetta Kép
Atyám, hihetetlen a fiad Kép Szerintem titkon a kamrára jár éjszaka és zsíroskenyeret eszik Kép
Egy hős a fiad, hogy ilyen jól viselte az oltást Kép
A kutyusod nagyon édike Kép

Petri Kép
Nem tudom, hogy másként lesz-e a másodikkal, de én sem adom ki a kezemből Petit, pedig nekem már a második Kép

Tünde Kép
Hogy lehet egy gyereknek kólát adni??? Nem hallottak róla, hogy árt a fogaknak? A lányom még a buborékos ásványvizet sem issza meg, nem hogy a kólát!
A szoktatással kapcsolatban teljesen igazad van. Anno Annamarit nem vittem soha magammal vásárolni (szülői jó tanácsra!), így mikor nagyobb lett nehéz volt vele megértetni, hogy a hűtőben nem terem a húsleves Kép

Zsu Kép
Gratulálok a vizsgáidhoz, nagyon ügyi vagy Kép
Köszi a linket, megnézem Kép

Jó tanácsok:
Ez a sok okoskodás amiket kaptok még így is az agyamra megy. Miért nem lehet egyszerűen hagyni, hogy az ösztöneink vezéreljenek? Kép
A legjobban azt szeretem mikor a nagymamám, aki már 83 éves osztja a jó tanácsokat. A múltkor is felháborodva vont kérdőre, hogy mi az, hogy a gyereket megetetem éjjel, meg miért nem mindig atom pontosan 3 óránként etetem. A múltkor még azért is lecseszést kaptam mert kimaradt a fürcsi, pedig tudtommal még egy gyerek sem halt bele Kép . A hozzátáplálást most még nem kezdték el pedzegetni, de tuti jönnek majd vele mikor érik a barack és én nem adok neki, pedig az milyen jó... és még sorolhatnám. Megpróbálok túllépni ezeken, igaz ez sem könnyű, de a fiamért és a nyugalmamért muszáj Kép

Féltékenység:
A lányomat mindenki kikapdosta a kezemből és szinte soha nem volt nálam, csak a szopik idején. Most a fiamat ki sem eresztem a kezemből, senkinek nem adom, csak apának és a nővérkének Kép

Szandra Kép
Tényleg nagyon okos a fiad, hogy nem akar semmit csak cicit Kép
Aranyosak a csemetéid Kép

Borcsa Kép
KSH Kép Néha nekem is jól jönne a 100 km távolság Kép
Így szép az élet Kép Nagyon édesek a gyerkőceid Kép

Cory Kép
Olyan jókat mosolygok mindig azokon amiket írsz Kép Sokszor nem is kell kérdeznem, mert mindig írod a választ Kép Köszi, hogy Te legalább okos tanácsokkal látsz el minket és erre a legjobb bizonyíték a három csemetéd Kép

Lányok Kép
Adriana megszült Kép

Gratulálok Nektek Kép
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Kép

Rita Kép
Köszi a linket Kép
Annamari 4 éves volt mikor műtötték a sérvét. Ugyan sérve most nincs, de még mindig nincs gödröcskéje. A doki azt mondta, hogy majd később egy plasztikai műtéttel rendbe hozható Kép

Gyöngyi Kép
Nagyon édes, vidám a lánykád Kép Ne aggódj a tej miatt. Teljesen kiegyensúlyozottnak tűnik a lányod és ez a lényeg Kép
A nagyszülőkre meg tényleg fütyülj! Még a kórházban megmondtam, hogy nem kérek a 25 éves tanácsaikból, így most nincs is semmi gondom Kép
Biztos, hogy nem dobja el a cicit. Próbálj meg megnyugodni, mert a Te feszültségedet átveszi a baba.

Angi Kép
Hatalmas szemei vannak a lánykádnak Kép
Mikor tartjátok a kézfogót ? Kép Lidi vőlegénye és a kistesó között mennyi lesz így a korkülönbség?
Gratula a hátról hasra forduláshoz Kép

Livi Kép
Vigasztald meg a párodat azzal, hogy 15 év múlva se lesznek könnyebb éjszakái. Csak akkor már nem a sírdogálás miatt, hanem a fiúzás miatt fog virrasztani Kép

Babetta Kép
Atyám, hihetetlen a fiad Kép Szerintem titkon a kamrára jár éjszaka és zsíroskenyeret eszik Kép
Egy hős a fiad, hogy ilyen jól viselte az oltást Kép
A kutyusod nagyon édike Kép

Petri Kép
Nem tudom, hogy másként lesz-e a másodikkal, de én sem adom ki a kezemből Petit, pedig nekem már a második Kép

Tünde Kép
Hogy lehet egy gyereknek kólát adni??? Nem hallottak róla, hogy árt a fogaknak? A lányom még a buborékos ásványvizet sem issza meg, nem hogy a kólát!
A szoktatással kapcsolatban teljesen igazad van. Anno Annamarit nem vittem soha magammal vásárolni (szülői jó tanácsra!), így mikor nagyobb lett nehéz volt vele megértetni, hogy a hűtőben nem terem a húsleves Kép

Zsu Kép
Gratulálok a vizsgáidhoz, nagyon ügyi vagy Kép
Köszi a linket, megnézem Kép

Jó tanácsok:
Ez a sok okoskodás amiket kaptok még így is az agyamra megy. Miért nem lehet egyszerűen hagyni, hogy az ösztöneink vezéreljenek? Kép
A legjobban azt szeretem mikor a nagymamám, aki már 83 éves osztja a jó tanácsokat. A múltkor is felháborodva vont kérdőre, hogy mi az, hogy a gyereket megetetem éjjel, meg miért nem mindig atom pontosan 3 óránként etetem. A múltkor még azért is lecseszést kaptam mert kimaradt a fürcsi, pedig tudtommal még egy gyerek sem halt bele Kép . A hozzátáplálást most még nem kezdték el pedzegetni, de tuti jönnek majd vele mikor érik a barack és én nem adok neki, pedig az milyen jó... és még sorolhatnám. Megpróbálok túllépni ezeken, igaz ez sem könnyű, de a fiamért és a nyugalmamért muszáj Kép

Féltékenység:
A lányomat mindenki kikapdosta a kezemből és szinte soha nem volt nálam, csak a szopik idején. Most a fiamat ki sem eresztem a kezemből, senkinek nem adom, csak apának és a nővérkének Kép

Szandra Kép
Tényleg nagyon okos a fiad, hogy nem akar semmit csak cicit Kép
Aranyosak a csemetéid Kép

Borcsa Kép
KSH Kép Néha nekem is jól jönne a 100 km távolság Kép
Így szép az élet Kép Nagyon édesek a gyerkőceid Kép

Cory Kép
Olyan jókat mosolygok mindig azokon amiket írsz Kép Sokszor nem is kell kérdeznem, mert mindig írod a választ Kép Köszi, hogy Te legalább okos tanácsokkal látsz el minket és erre a legjobb bizonyíték a három csemetéd Kép

Lányok Kép
Adriana megszült Kép

Gratulálok Nektek Kép
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Csajok: köszi a drukkokat, evett 100g-ot Kép fél4-kor. Most elmegyek vele egy esti sétára. Ja és megpróbálom az őszilevet

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: