A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font face="Comic Sans MS">
Sziasztok!Kép
Ismét eltelt a hosszú hétvége. Ha jól látom itt se volt nagy pörgés.

ZsuzsófiKép
Mi is most akarunk venni lakást, vagyis házat. De a kérdéseidre még nem tudom a választ.
Timi is nagyon szereti a játszószőnyeget.

MamackaKép
Ha nagyon feszül és fáj a cicid, akkor fej le belőle egy kicsit, nehogy mellgyulladásod legyen! A babák nem mindig szeretik egyformán a két mellet, de fogalmam sincs miért. Ezen ne aggódj, amíg szépen fejlődik.

PetraKép
Hová utazol? És miért?

NancsikaKép
Tényleg nagy szerencsétek van Alex babával, hogy ilyen rendes, alvós baba.
Mi is ilyen szerencsések vagyunk Timivel. Húúú most biztos sokan irigykednek. Kép

MariannkaKép
Te mivel eteted Istvánkát? Talán szalonnával? Kép Annyira jó húsban van! Nagyon édi!!!! Várjuk a keresztelős képeket.

PGyöngyiKép
Nem úgy néz ki Lili mint aki éhezik. Olyan kis mosolygós. Próbálj megnyugodni, ne foglalkozz anyósoddal. Te vagy az anyja Te majd érzed, ha kell neki pótlás. Képzeld nálunk, megkérdezte az anyósom, hogy nem akarok már valami mást is adni Timinek -az anyatejen kívül? Most kivételesen nem vízre vagy teára gondolt, hanem valami kajára... pedig Timi hízik szépen és még nincs 3 hónapos. Miért etetném mással, ha van elég tejem.? Nem értem én ezeket az anyósokat, mind jót akar de már túlzásba viszik az aggódást.

SzeliviKép
Tetszik ez a megállapítás, hogy éjjel simogasd az arcát a gyereknek és majd jól lakik. Ki találta ki ezt a baromságot???

AngiKép
Nagyon szép babaarcú a lányod! A forduláshoz pedig gratulálok Lidinek!

most megyek mert hív a lányom...</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jól látom, hogy mindenki megszült??
Szerintem Adriana, és Csirippiri is, csak nem jelentkeztek.

Hihetetlen!!! Kép

Angi, csudaszép Lidi baba, és ha már hasra fordul, akkor sok gond nem lehet!! Kép

A többi babakép is nagyon aranyos, de a keresztelős kép frenetikus, mintha államvizsgázna Istvánka!! Kép

A napokban a jobb cicim nekem is - úgy éreztem - kevesebb tejcsit termelt, de mivel én váltogatom a ciciket, így most minden kajánál rátettem a jobbra is, így megint több lett. Persze, az is lehet, hogy magától is visszaállt volna. Illetve, figyeltem, hogy több folyadékot fogyasszak, az is sokat tud számítani. Kép

Angi, ez milyen hordozó?
Vendég

Jól látom, hogy mindenki megszült??
Szerintem Adriana, és Csirippiri is, csak nem jelentkeztek.

Hihetetlen!!! Kép

Angi, csudaszép Lidi baba, és ha már hasra fordul, akkor sok gond nem lehet!! Kép

A többi babakép is nagyon aranyos, de a keresztelős kép frenetikus, mintha államvizsgázna Istvánka!! Kép

A napokban a jobb cicim nekem is - úgy éreztem - kevesebb tejcsit termelt, de mivel én váltogatom a ciciket, így most minden kajánál rátettem a jobbra is, így megint több lett. Persze, az is lehet, hogy magától is visszaállt volna. Illetve, figyeltem, hogy több folyadékot fogyasszak, az is sokat tud számítani. Kép

Angi, ez milyen hordozó?
Vendég

Jé, eltünt az elöző írásom, na akkor mégegyszer: Köszi a nyugtatást és bíztatást. Igazából semmi bajom nem volt az etetéssel addig, míg anyós nem kezdett el macerálni.
Livi: Attól félek, ha így csinálom, akkor az előtej le lesz fejve, a hátsótejet meg lusta kiszívni és csak üvölteni fog tőle.
Csajszik: Kicsit bizonytalan vagyok játék téren. Mit lehet játszani egy 8 hetes babával? Én énekelni szoktam és verseket mondok, közben meg bábozok neki egy bohóccal vagy csörgetem a kismackóját. De általábban 10-15 perc múlva megunja és elkezd sírni vagy nyafizni.
Cory: Szerinted 8 hetesen kijöhet még a szájpenész? Egyáltalán, hogy néz ki?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!

A Halász Jutkát át tudnád nekem is küldeni?

Titati!
A babazenét mi is kérnénk. Az e-mailom a profilomban benne van, az MSN címem is ugyanaz, mint az e-mailem.

Angi!
Lidi nagyon csajos!

Rohanok, mert Dalma bömböl, ma de. még egy percet sem aludt.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Köszönöm a tejcis szopis tanácsokat...
Éjjszaka melltartóban aludtam... így viszont egy csepp sem folyt ki... tök száraz volt a betét... ki érti ezt???
igaz kistökös sem húzta a lóbőrt 10 órán keresztül...csak hat órát aludt egyhuzamban...
Legközelebb fejni fogok ha éjjszaka bedurran! Kép legalább lesz egy kis tartalék...

Angi
Olyan szép a kis hölgy a kis fejkendőjében! Kép

Gyöngyi
A vigyori sorozat se semmi! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gyöngyi: szeritnem teljesen rendben van, hogy 15 perc után megunja a játékot. Egyszerűen elfárad tőle. A szájpenész sajnos a szoptatás alatt bármikor előjöhet a fránya gombák miatt. Jól elkülönülő, fehét foltok a szájban, aminek a szélét teljesen látni lehet.

Eszti: államvizsga. Kép Jó hasonlat. Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka: KösziKép, azért kérdeztem a szájpenészt, mert a Lilinek kicsit mintha fehéres lenne a nyelve, de nem foltokban, hanem úgy az egész viszont a szájpadlásán nem látok semmit. Lehet ez is szájpenész? Fölöslegesen nem akarok dokihoz rohangálni vele.
Mamacka: köszi, ha majd talizunk egyszer, tarthatnál kiselőadást művészfotókkal kapcsolatban (én is szeretnék igazi profi fotókat csinálni egyszerKép)

Kép

Kép
pgyöngyi

PGyöngyi
A fehér folt a nyelvén valószínűleg tejmaradvány. Vagyis ha le tudod könnyen törölni akkor az tejcsi, ha nem jön le akkor szájpenész.(a gyerekdoki mondta)
Ha tényleg szájpenész és nincs kezelve akkor pár nap múlva a popsija is piros és gombás lesz, mert az egész emésztőrendszeren végig megy. Sajnos mi így jártunk.</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!
Az egyik ismerős, aki már korábban is rengeteg "jó" tanáccsal látott el. Tulajdonképpen azért mondta, mert az ő gyereke két hét után végigaludta az éjszakát ezzel a technikával, persze a két hetet végigordította éjszaka. És persze mi az, hogy nem mérem szopi előtt és után a gyereket, honnan tudom, hogy kell-e neki pótlás. Mert ő percre pontosan és grammra pontosan etette a gyereket. És három hónapos korában passzírozott csülkös bablevest adott a gyereknek, hatodik hónaptól pedig szerinte felesleges az anyatej. Ja és ő akart nekem jönni segíteni az első pár hétben, mert a nagyszülők vidéken laknak. Nem győztem bizonygatni, hogy jól elvagyok kettesben a babával egész nap, este meg úgyis itt van a férjem.

Mamacka!
Nekem szopi közben is csöpög a másik cicim. A legjobb az volt, amikor a gyerek arcára csöpögött, ő meg nem tudta mi az és megijedt.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi, csülkös bableves? Az eszem megáll! Jó hogy nem engedted segíteni, ilyen segítség senkinek se kell. </font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok
Remélem mindenki egyben hazaért, és jól telet a hétvégétek.Kép

Annácska
Még nem sikerült megkérdeznem, de fogom.Kép

Mariann
Nagyon édes István a keresztelő ruhában. Kérjük majd a fényképeket.Kép

Minden baba édes, és jó hogy ennyit láthatok.Kép Többiek is rakjanak.
Én is teszek fel képet a múltkori sonkánk lemaradt, mert valamit elrontottam, de most már tudok újra kicsinyíteni.

Rita
Nálunk is van pici köldöksérv,Kép de azt mondta a doki , hogy valószínű, hogy felfog szívódni. Most nem rágódok rajta, majd ha komolyra fordul.

Tünde
Nekem is dagadna a mellem, ha ilyen eredményeket érne el a lányom.KépKép Nagyon szép, és jó az alakja a lánynak. És szívesen megnézném a gyakorlatát, de azt nem tudom sajnos.Kép
Remélem most már nem lesz semmi a cicimmel,Kép szerintem mirigy az a pici csomó, amit találtam, de majd megmutatom a védőnőnek.

Mamacka
Majd kiválogatom a képeket és küldöm. Aztán majd meglátod, hogy lesz e időd rá. Előre is köszi

Gyöngyi Angi

Sokat isztok?
Mert én éjjel a szopik alatt is iszom ,csak éjjel 1 litert megiszom és 3 litert napközben. De nekem sokat kell előállítanom Levinek ismerve az adagjait. Múltkor összeadtam és 1370ml a napi adagunk. Ez mind az én egy mellemből ,ami nem is nagy. Most már kicsi van a másikba is. De ahogy Eszti írja sokat kell inni. Én is megfigyeltem, ha sokat iszom több tej van. Szerintem ,amíg nem fogynak a babák addig nem kell annyira izgulni. És ha idegesek vagytok ,akkor is csökken a tej mennyisége szerintem ezt magamon megfigyeltem. De lehet, hogy ez hülyeség. Tündik a babák.Kép

Ma megkapta Levi az oltást. Házhoz jött a doki és csak addig sírt szegény, amíg beadta és utána egyből elhallgatott .A kezét kellett le fogni és puszilgatnom kellett a fejét. De bevált, így én se láttam, ahogy be adta neki. És mikor elment a doki,még rá is vigyorgott. Azóta alszik, és jó nagyokat pukizik. Tegnap akkorát pukizott, hogy felriadt ráKépKép úgy megijedt de aztán aludt tovább.

Ma volt a kutyám fodrásznál ,olyan mintha nem is az enyém lenne. Mikor terhes voltam nem tudtam ápolni és nagyon rosszul nézet ki, így lenyírták rövidre a szőrét. De így is cuki csak furi. Majd róla is dobok képet.

Babetta és Levi
2006.03.06

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A kicsi sonkámKép
Kép

ilyen volt
Kép

ilyen lett
Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nem tudom mi van velem, de én nem szeretem ha a valaki a lányomat fogdossa. És nem csak idegenekre gondolok hanem még a családtagokra is. Kivétel az apja!
Azt hiszem féltékeny vagyok.KépvagyKép
Más is van így? Gondolom majd a második gyerkőcnél már nem lesz, addigra örülök hogy valaki "megszabadít" tőlük. </font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Babetta: Még mindig nagyon jól tartod a kisfiadat, büszke lehetsz, hogy így tudod etetni.Nagyon édi a kutyud, róla jutott eszembe, hogy nálunk is esedékes lenne egy kutya nyírás már. Szeptemberben volt utoljára fodrásznál és ez a vacak idő nem tett túl jót a bundijának.
Így néz ki fodrász után:
Kép
Lili úgy bealudt, hogy mind két cicimből egyszerre kezdett el folyni a tej és szinte az egész polóm nedves lett. Gondoltam lefényképezem anyós-pajtinak Kép, de aztán mégse tettem.
Cory: Neked akartam még írni, hogy napi átlag 2-3 kakis pelus van, és még plusz 2-3 alkalommal cserélek pisi miatt is. A pisis pelusok is súllyosak. Egyébként előbb evett 120g-ot Kép
Ja, hogy kell átszámolni a tej mennyiséget grammról ml-re, vagy egy az egyben ugyanaz?

Kép

Kép
pgyöngyi

BabettaKép
Nagyon szép sonkát növesztett a fiad. Kép
Nekem a kutyád hosszú szőrrel jobban tetszett.
Nálatok is bentlakásos a kutya? Nincs sok szőr a lakásban? Mert nálunk vanKép már előre parázok hogy mi lesz ha Timi kúszni mászni fog. Az is megfordult a fejemben hogy elaltatom. Sajnos az én kutyám már 10 éves és nem tudom elajándékozni, mert az neki nagyon rossz lenne. MIT CSINÁLJAK VELE??? </font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: Én is megőrülök tőle, de csak a párom családtagjai idegesítenek, az enyéim nem. És nálad?

Kép

Kép
pgyöngyi

<font face="Comic Sans MS">átmegyünk kutyás oldalbaKép
ez pedig az én kutyusom:</font>

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri
Nálunk kint van kertben, most azért van bent hogy ne fázzon meg. Sajnálnám, ha elaltatnád a kutyust,Kép de tudom ,hogy tényleg nem bírják ki ha ilyenkor elpaszolják őket. Valamit csak ki lehet találni.
Sajnos most nem így nézett ki mint az első képen, hanem tiszta loncsos volt, ezért nem tudta már kifésülni.
A féltékenység ismerős, de próbálok nem az lenni.Kép

Gyöngyi
Grammot akartam írni.
Cuki a kutyi.Kép
Akkor van tej ha ázik a poló.KépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Petri
Most hogy látom el ne altasd. Õ pici kutya ,és máshol is nőt már gyerek úgy fel, hogy volt kutya a lakásba.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta!
Szép sonkás ez a gyerek, ne aggódj, hogy éhezik! Kép
Nekem is jobban tetszett hosszú szőrrel a kutyuli, de biztos jobb neki is nyáron a rövid.

Gyöngyi!
Szerintem egy az egyben ugyanaz!

Petri!
Aranyos a kutyád, anyukámnak ugyanilyen takarója van otthon! Csak nekünk egy németjuhász szeret rajta aludni. Kép
Szerintem ne altasd el! Amikor én kicsi voltam nekünk kb egy tucat macskánk volt, kint-bent egyaránt! És semmi betegséget nem kaptam tőlük!

Kép
szelivi

Nadine és Adriana otthon vagytok?KépKép

Friss mamik is eltűntek!!!!KépKép Vok ,Maminti,Bartika

Eltűntek jelentkezetek!!!KépKép
Márkus Eri
Lettymama
Tunka
Nicika
Alina
Olgo
Szisz
Zsandi
Foria
Nyúlanyó
Scullyx
Gyezsu
Ágiboszi
Lingelera

Nagyon ráérek, mert alszik Levi ,és nincs kedvem csinálni semmit, így eltűntek után nyomozok.KépKép

Nem jelölünk lassan ki valami időpontot talira? Szerintem a Városligetbe összeszedik a kutya kakit , mert ciki lenne ,egy ilyen forgalmas helyen ott hagyni. Ha nem a gazdi szedi össze akkor valami szemetes bácsi szerintem. Vagy nem?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Csatlakozom a kutyás képekhez. Kép Õ Bigyó:

Kép

Petri!
Nem lesz a picinek semmi baja tőle!!! El ne altasd szegénykét emiatt! Meg ők azért 15 évig lazán élhetnek.

Gyöngyi!
Tiedet hogy hívják?

Eszter
Kép
Kép
vok

Babetta!

Vagyok én, vagyok én... Kép Csak még gyönyörködöm a lányomban, meg próbálom kitapasztalni a dolgait és így kicsit keveset vagyok gép előtt. Majd ha már jobban tudom a szokásait, meg a sírásait, akkor tuti megint itt leszek rendszeresen. Kép 7végén pihi volt ezerrel, azért nem jelentkeztem. Kép Drága vagy, hogy gondoltál rám!!! Kép

Ha minden igaz ma már lesznek új képek Hannáról, de legkésőbb holnap este már tuti. Kép Elem hiányban és lustaságban szenvedünk a párommal. Kép

Puszika

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="119911"> Babetta,
köszi a tanácsokat!!! Igyekszem többet inni és nem idegelni magam. Igazad van! De szép nagy a fiad már! És nem mondod, hogy ennyit eszik?!? Nem semmi! Az első kép a legjobb, olyan helyes abban a cuccabn! A puki Kép Kép
Petri,
ismerős a "féltékenység", de nem mindenkivel. Néha anyu + anyós idegesítettek, amikor kikapták a kezemből Lidi meg azt se tudta, hogy mi van. Apunak pl. simán a kezébe nyomtam.
Gyöngyi,
jó a fénykép ötlete. Kép
Livi,
nem semmi a csaj... Bableves??? És nem kell anyatej 6 hósan már?
Anita, Titati, Tünde, Vok és a többiek,
mi ujs?</font>
angi79

Eszter: A törzskönyves neve Vöröshegyi Donát, de én Valternek hívom. Szeretnék mellé majd egy kislányt is, de a Lili annyira leköti minden szabadidőmet, hogy a Valtus is most apáé

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak annyi minden házimunka feltorlódott, hogy igyekszem magam utólérni.

Nekünk semmilyen állatunk nincs, valahogy nem is hiányzik.

Szelivi: ha majd nagyon ragaszkodik az ágyhoz Tündi, akkor vesztek magatoknak másikatKép
Nekem is van egy ismerősöm, aki 3 hónaposan turmixolt töltött káposztát adott a babának és cumisüvegből kólát! Amikor leesett a cumisüveg véletlenül, akkor ott pörgött a földön a szénsavtól.Brrr...

Nancsika: örülök, hogy bevált Alex baba!!Kép

Mariannka: küldöm a képeket! nagyon cuki Istvánka!

Nyf, Gyöngyi, Angi: minden baba olyan édi!KépKép

Annácska: köszi!

Gyöngyi: szerintem se parázz a tej miatt, egyél-igyál, szoptass sokat és lesz elég tej!
6 hós korig amúgy sem kell adni más eledelt a babáknak.
8 hetesen még nem nagyon kötik le magukat tovább negyed óránál, még közel 3 hónaposan sincs el Bettina fél óránál tovább ugyanabban a helyzetben. Kiveszem-beteszem a járókába, cicizünk, sétálunk...

Angi: hasra fordult? nem semmi! Bettina még oldalra sem fordult, csak a keze-lába jár.

Babetta: örülök, hogy sokkal vidámabb vagy!!Kép
mindenkinél vannak kisebb-nagyobb problémák, jó hogy nem adtad fel a szopit!!Kép

Petri: én csak attól akadok ki, ha valaki a kezét vagy az arcát fogdossa. múltkor is bevásárláskor egy idegen odajött kedveskedni és hírtelen megfogta a baba kezét. rászóltam.

Nálunk a gomba okozott némi hasfájást két napja, úgyhogy az is kilőve, pedig nagyon szeretem.

Felébredt Dorina, megyek.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font face="Comic Sans MS">PGyöngyi, igen a féltékenység hasonló mint nálad. Anyu csak ritkán fogja (amikor a kezébe adom), mert ő tavaly agyvérzést kapott és nem bír rendesen fogni a bénulás miatt. A bátyám és a felesége se nagyon fogták még. Nekik még nincs gyerekük, majd ha nagyobb lesz akkor biztos jobban fogják nyúzni. Ennyi az én kis családom, apu és nagyik már nincsennek.
Anyósék persze annál többet fognák. Teljesen körülrajongják, meglátszik hogy az első unoka. Ti együtt laktok a szülőkkel?</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: Hál'Istennek külön lakunk, de csak 5 percre kocsival és az majdnem olyan, mintha itt laknának, minden nap jönnek

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Barátnőm kisfia 2 hetes, és persze rajta is kitört a pánik, úgyhogy délelőtt ideültettem a topic elé, és gyorsan elolvastattam vele az utolsó oldalt Kép Persze ő is a mérlegtől parázik Kép Megnyugodott Kép

Gyöngyi: elvileg kijöhet persze. Balunak volt, akkor olyan volt, hogy fehér réteg volt a nyelvén, ínyén, száján mindenhol belül, és ha végighúztam rajta az ujjam, nem nagyon akart lejönni.
Egy 8 hetest még semmi sem kötné le ennél tovább, szóval hajrá, nagyon jól csinálod Kép
A pisis-kakis pelusok száma tökéletes. A g-ml nagyjából egy az egyhez, de most már jó lenne, ha kidobnád azt a mérleget a fenébe Kép

Szelivi: nem semmi ismerőseid vannak. A fiaimat 3 hósan a bab még anyatejen keresztül is kiütötte volna.

Babetta: én annyit iszom, amennyire szomjas vagyok. Ha valamiért nem tudok mindig inni, mikor kívánom, akkor én is érzem a tejmennyiségen. A kívánom mennyiség az nálam 3-4 liter. És nálam is előfordul, hogy éjjel is iszom Kép Bár azért nem egy litert, de vicces, mert fekve szoptatok, és ilyenkor Laci itat Kép

Babák nagyon édesek mind Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SZiasztok

Nagyon nem tudtam olvasgatni, nemrég értem haza:

Annácska Én a babaszobán veszek mindent. www.babaszoba.hu, azon belül csevegő/adok-veszek.

Ezt a pihenőszéket Soneetól vettem. Ha rákeresel a nevére megtalálodKép

Petri, akkor szolgálhatok neked néhány infóvalKép
Vagy inkábbKép
Nekünk kb 820e Ftba lesz hogy megvegyük a lakást. Persze a lakás árán felülKép
Ha érdekel, leírom neked a költségeket, hogy ne érjen váratlanul...

LÁnyok, ma iszonyatosan jókedvem vanKép Ma szerződtünk a hitelügyintézővel, és megnyugtatott minket, hogy mindenképp jogosultak vagyunk a lakáshitelre, és meg is fogjuk kapniKép Szóval mindenképp lesz lakásunkKép És még olcsóbb is lesz a törlesztés mint amire számítottunk...

Jah és a másik jó hírem: Minden év végi vizsgám megvan, így soha többé nem leszek középiskolásKépKépKépKépKépKép

Olyán furcsaKép Már csak az érettségi van hátraKép 8-án magyar, 9.-én matek, 10.-én töri, 11-én angol lesz.
És közbe még szerződést is kell kötni (már ha sikerül holnap megegyezni a lakás tulajdonosával...)

Az létezik hogy egyik napról a másikra drasztikusan csökken a szopiidő? Vagy az én tejem kevesebb? Na mind1 mivel mérlegem nincsen, ezért csak jövő héten tudom meg...Kép

Pusz

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde, és ez a gyerek túlélte? Akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha 3-4 hónapos kora köürül kezdem megismertetni az ízekkel. KépKépKépKép

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta!
A taliban én is benne vagyok, elvégre egyszer már el kell indulnom egyedül is a gyerekkel. Kép

Gyöngyi!
Nekünk volt egy kutyánk, aki a Pehelyvári Tappancs nevet viselte!

Tünde!
Igen pár év múlva, ha veszünk lakást, akkor veszünk nagy franciaágyat is. Ezt meg elörökölheti a gyerek!

Cory!
Igen de az ismerősöm szerint csak a bab héja pukiztat, és az passzírozásnál fennmarad a szitán, és különben is kell a bab, mert attól lesz a gyereknek csontja! Egyébként a babban tudomásom szerint csak H vitamin van, amúgy csak puffaszt.

Hát én bárki ismerősnek odaadom a gyereket, ha kezet mos rendesen és nem beteg.
Ivás: énrám hullámokban jön a szomjúság. Éjszakára az ágyam mellé van készítve az ásványvizes üveg.

Kép
szelivi

Hétvégén kétszer is írtam, de mindkétszer bénáztam, pl. először véletlenül kikapcsoltam a gépet a lábammal...Kép De sajna nem volt kedvem újra írni az egészet!

Csodaszépek a babácskák: Gyöngyi, Babetta, Angi, Mariann, Rita, Petra, KaticaKép
Kutyusok is édik!Kép

Sajnos már felére sem emlékszem, így nagyon nem is tudok reagálgatni.

Petrának írtam,hogy jó utat, meg vigyázzanak magukra! És várjuk vissza!

Katicának is,hogy jó ,hogy írt, és édi Peti baba!

Angi: Lidit külön kiemelem a kis kendőjében! Annyira édes, igazi kis csajKép HízásKép Ne idegeskedj, tudod! Drukk Nektek! Gratula a forduláshoz! Nekünk azóta csak másfél oldalra fordulás volt...Kép Azért edzünk ezerrelKépKépKép (csak olyan nehéz lehet duckómnak, bár meg kell hagyni,hogy így is nagyon ügyiKép)

Babetta: Édespofa Levi és a kutyu is! Én sokszor iszom keveset. Néha meg is érzem (pl. most, úgyhogy tépek is inniKép). Én is csodálkozom,hogy bírják a strapát az én kicsi cickóimKép

Féltékenység: marhára az vagyok!!! Az egész világra! Utálom,ha hozzáérnekKép Főleg,ha a kezéhez, arcához...és , ha nem láttam,hogy kezet mostak. És utálom magam, hogy néha nem merek szólni, vagy rákérdezni,hogy mostak-e kezet...Kép

Ma megint megkaptam,hogy hogy nem adok szegény gyereknek teát, főleg a nagy melegben. Meg biztos azért hízik!!! (szerintem inkább fejlődikKép) így Boti, mert túl zsíros a tejem!!! Kééész vagyok az okosságoktól!
Livi: neked azonban extra okos ismerőseid vannak, szegénykémKép

Tali: én jeleztem,hogy szívesen utaznánk, csak nekem még egyetemi vizsgáim is vannak!Kép Ha nem megy a legközelebbi tali, akkor megyünk máskor! Meg azért lehet még kellene nőnie Botinak. De pl. olyan jún.közepe már sztem simán jó nekünk! De lehet hamarabb is, még nem tudom.

Tegnap megvolt mindenesetre a teszt. Kocsikáztunk a Zemplénben: Sátoraljaújhely-Rudabányácskáig mentünk. Sétáltunk Tokajban.
Tünde: éttermeztünk isKépKépKép Volt szopi a kocsiban, és az egészet tök jól viselte Boti, egy hangja nem volt egész nap! Ennek nagyon örülök,mert mi nagyon szeretünk jönni-menni. (Csak van hozzzánk vmi közeKép)

Na, jó bocsika, hogy sok voltamKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó ötlet a születési dátum kiírása!

Zsu: grat a középsuli végéhez, és kalappal az érettségihez!

Cory: barátnőKép

Ja, és én is szoktam kapni okosságokat anyóstól isKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jajj, el is felejtem mondani, mi lombozott le hétvégén: nekem meg már meg is jöttKép Azt hittem, hosszabb időre megúszom. Előbb azt hittem, csak a tabletta miatt, de 5 nap szerintem már sok, hogy csak amiatt legyen!
Ugye az is "okosság",hogy akkor már csökken a tejcsim???Kép Mert én ezt nem érzem!Kép
Meg az sem biztos, hogy most már rendszeres lesz, ugye?

Csema: hogy mükszik ez az injekció-kúra?Kép Utálom a tablettát, mindig elfelejtkezem róla!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: a zsíros tejes megjegyzést már én is megkaptam. No Comment az ilyenekre.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

<font color="0000ff">Sziasztok! Kép

BabettaKép aranyos vagy, köszönjük az érdeklődést!!!
Ugyan nem én vagyok az, aki a legtöbbször ír, de ennek ellenére olvasgatlak ám Titeket, de mire oda jutnék, hogy írjak...kíváncsi vagyok, most meddig jutok! Kép
Mindig megnézem a gyönyörű kisbabák képeit, Veletek együtt örülök, és aggódok, ha baj van.

Néhány szó Rólunk: Marcit ma este mértem meg. Mindig keddenként szoktam, és most 5.680 gramm.
(3.870 g-mal született.) Három hetes volt, amikor kevésnek bizonyult a tejem. Tápszert írtak fel nekünk, de ő nem akarta/akarja elfogadni. Ha épp nagyon kevés van a cicimben, például esténként van , hogy két ciciből csak kb. 60-at tud enni, akkor sem fogadja el, annyira harcol az anyatejért! (Okos Baba! Kép)így tulajdonképpen csak anyatejet kap.Kép
Én kezdetekben nem mértem az evéseket, aztán mértem, és most megeint nem. Ugyanis tényleg megtévesztő tud lenni nagyon. Van, hogy a NAGYKÖNYV által meghatározott mennyiségnek csak kicsiny részét eszi meg, akkor előbb lesz éhes, és van, hogy többet. Úgyhogy a lényeg az, hogy a Babám jelzéseire figyelek! És hál'istennek gyönyörűen, egyenletesen gyarapszik! Kép Persze időnként engem is elfog az aggodalom, de ilyenkor elég ránéznem a kis kerek pofijára, és látom, hogy minden rendben van! Kép

"Jó" tanácsot mi is kaptunk már eleget, hát erre mondják azt, hogy az egyiken be, a másikon pedig ki. Eszméletlen, mennyi hülyeséget tudnak egyesek tanácsolni. Én már nem vitatkozom, meghallgatom, aztán kész. A "miért nem kap gyümölcslevet, miért nem 3 óránként etetek szigorúan, miért eszik éjszaka is, miért veszem fel ha sír, stb." kérdéseken már többször túlestünk többekkel, de azért a fenntebb olvasott bablevest ill. káposztát meg sem közelíti. Teljesen el vagyok rajta hűlve. Szörnyű.Kép

Képzeljétek bár Marci pénteken már 9 hetes lesz, én csak pénteken megyek vissza a "6 hetes kontrollra" . Kép

Holnap kapjuk a két hós oltást, félek nagyon!!!!!
Úgy sajnálom szegényt!

Lányok, akiknek a Babója már megkapta: volt láz?
Anno, mikor még Máté kapta, elég magas láza lett.

Most sajnos csak ennyi, mert még iszonyat, mennyi vasalnivaló vár rám, meg még fürdeni sem fürödtem. Kép

Amit még kérdezni szerettem volna: láttam valahol fenntebb, hogy szerveztek egy találkozót. Bár sajnos nem tudok olyan sűrűn írni, mint szeretnék, ha úgy alakul, mi is elemehetnénk? Kép

Most aztán tényleg eldugulok Kép !
Holnap megpróbálok feltenni egy képet!

Nyugodt éjszakát Mindenkinek!!! Kép

Szandra és Marcika 2006.03.03. Kép</font>

KépKép
KépKép
foria

Szandra: ha ilyen tempóval hízik, akkor miből gondolták, hogy kevés a tej? Balunál volt, hogy este 6 ciciből lakott jól, pedig napközben elég volt 1 is Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="0000ff">Szia Cory!

Az első hetekben a heti gyarapodása nem érte el a nagykönyvi számokat, illetve evés közben és evés után mindig sírt. Mérleg nélkül vágtunk bele az elején, így nem tudtuk, hogy akkor most mi a helyzet. Azután szépen megismertem a fiamat, és rájöttem, hogy azért sírt sokszor evés közben, mert az elején ugye ömlik a tej a szájába, azután pedig már meg kell dolgoznia érte! És hát a lustaság...Kép Nagyon mohón szopik mindig, ugrál közben össze-vissza, és egyből jól akar lakni! Kép Van, hogy olyan mohó, hogy köben karmolja a mellkasomat, húzza a hajamat Kép Kép
Mindene az evés! És azt is mondták, hogy egy Babának ki kell tudnia szívnia a tejet kb. 20 perc alatt, ha ennyi idő alatt nem lakik jól, akkor abból a ciciből már nem jön semmi, és hát ugye ez nem így van. Nem lehet időzítve enni. Ezért igyekszem leginkább az Õ kis jelzéseire hallgatni. De tudod, Cory, néha annyira el tudják bizonytalanítani az embert, hogy vajon tényleg jól csinálom-e? Kép Remélem, igen.

Esténként én is többször váltott cicikből etetek, bár a bal cicim valahogy dominánsabb. Ez mindenkinél így van? Hogy az egyik jobban működik? Ha tanácsra van szükségem, fordulhatok Hozzád szopi ügyben? Néha elkél egy kis bátorítás...

Kép Szandra </font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Már megint én vagyok...nincs itt senki? Kép

Az jutott még eszembe, hogy ami engem még tévútra vezetett:
amikor Marci befejezte az evést, volt, hogy kíváncsiságból megpróbáltam lefejni a maradékot, hogy vajon mi lehet mág a cicimben. És bizony volt, hogy alig, vagy nem jött semmi. És akkor az ember hajlamos azt hinni, hogy üres..pedig dehogy! Amit a gép nekem nem szívott már le, azt Marci olyan ügyesen kiszopizta még!

Amit a lányok írtak, hogy sokat kell inni, azt én is nagyon osztom, bár nekem a tejelválasztó tea nem tett gyakorlatilag semmit, én vizet teát, gyümilevet iszok, és talán butaság, de ha nagyon fáradt vagyok, teljesen kimerült, akkor is kevesebb van, így próbálok pihenni, ha csak tehetem...képzeljétek, erről jut eszembe: már 5 napja átalussza az éjszakát! Kb. fél 10-től, kb. 5-ig. (plusz, mínusz 1-1 óra) Na, reggelre ettől van ám tejcsi!

Egyébként ez a szoptatásos téma eszméletlen, hogy milyen generációs probléma. Az idősebbek, a mi anyukánk korabeliek még annyira másképp csinálták ezt, sokkal hamarabb kezdték a hozzátáplálást, órarend szerint ráadásul...én általában pont emiatt az idősebbekkel kerülök nézeteltérésbe. És tulajdonképpen agyon van bonyolítva ez az egész. Hisz a világ legtermészetesebb dolga szoptatni, hisz az anyukák erre (is) vannak kitalálva, de ha nyílvános helyen meg szeretném diszkréten szoptatni a kisbabámat, tisztelet a kivételnek, de úgy néznek az emberre, mint egy csodabogárra. Nekem Mátéval nem sikerült a szopizás, csak 3 hónapig, tájékozatlan voltam, és bedőltem sok butaságnak, de most nem hagyom magamat. Kép Megteszek mindent, amit lehet.

Bocsi, hogy ilyen sok voltam, de most nyugi van! Kép

Na, van már itt valaki, vagy mindenki alszik? Kép Kép Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Úgy látom, senki...Kép

KépKép
KépKép
foria

Kép

KépKép
KépKép
foria

Foria! Nagyon ügyesek vagytok Marcival! KépKépKép

Ismerős ez a generációs dolog... a mosti legújabb védőnőm se bírt egyebet kérdezni, mint hogy Gergő hány óránként, hány perc alatt hány grammot eszik? De jó kislány voltam: nem azt feleltem, hogy mi vagyok én, a KSH?Kép Csak vonogattam a vállam.
Anyu szerencsére már a mi etetésünkkor is hajlott a reformokra, anyósom meg több mint 100 km-rel odébb lakik-ő csak telefonon tudna beleszólni, de azt könnyű ignorálni.
Meg aztán 3. babát könnyű etetni.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Foria: itt vagyokKép
Peti konyhát szerel, gyerekek már rég alszanak!

Nagyon jól csinálod, hogy a baba jelzéseire és az ösztöneidre hallgatsz!!
Én ma reggel kivételesen megmértem egy szopit, az egyik ciciből 60g-ot szopott, persze ez kevés volt, úgyhogy kapott a másikból is.
Este meg bőven elég volt 1 cici.
Azért a biztonság kedvéért ittam most egy sörtKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="0000ff">Borcsa Kép

KSH Kép Ez jó!
A vállamat én is szoktam vonogatni, meg már profin válaszolgatom azt, amit hallani akarnak! Így mindenki boldog! Kép Az én anyukám anno betartott minden szabályt, rendre 3 óránként ettünk, éjjel tea, sőt, a múltkor Marci nem tudott kakilni, Anyu mondta, adjak neki pár csepp narancslevet, mert Õ is azt adott régen. Persze, hogy nem adtam, én még inni sem ihatom, mert Marci val.szeg. attól lett pöttyös 2 hetesen. Régen meg simán adták, meg 6 hetesen az almát. Nekem az volt még dúrva, amikor múltkor a TV-ben azt mondta egy dietetikus nő, hogy a mai gyerekek azért nem szeretik a gyümölcsöt, mert későn ismertetik meg őket velük emiatt az elhúzódó szoptatás miatt. Ekkora hülyeséget!!!

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Zsu: akkor drukk az érettségihez!!Kép
szerintem ha kevesebb lenne a tejed, akkor nőne a szopiidő nem??
Nálunk is sokkal hamarabb végez az evéssel a baba, utána csak cumizgatni szokott rajta, de már nem szívja.

Anita: biztos vagyok benne, hogy Boti is szeret majd utazgatni, mert ez szoktatás kérdése.
Nálunk eddig minden csajszi imád kimozdulni, tiszta lázba jönnek, ha készülünk valahova.
Van olyan barátnőm, akik a 2,5 éves kisfiukkal még sosem voltak étteremben és a múltkor elmentek és kiborultak a gyerektől. Szegény nem tudott viselkedni. persze a szoktatás nem csak az étteremre vonatkozik, amit a szülők gyakran tesznek, azt megszokja a baba.

Hűű, aludni kell mostmárKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="0000ff"> Szia Tünde!

Látom, nem csak én kukorékolok! Előbb írtam, Marci átalussza az éjszakát...ennek cáfolására előbb felkelt egy kis szopira, most itt fekszik az ölemben! Kép

Az alkoholmentes most nálam is nagyon megy! Kép

Mit szereltek a konyhában? Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Utazgatás:

Mátét már egész kicsi korától mindenhova magunkkal vittük. Õ júliusban született, így a tényleges nyaralás abban az évben kimaradt, de eljártunk kirándulni sokfelé, és élvezte. Ha beszálltunk az autóba, egyből elcsendesedett, és ez így van a mai napig, imád tekeregni, jönni-menni mindenfelé, 4 éves lesz a nyáron, de már rengeteg helyen jártunk Vele. Szerintem Marcival sem lesz ez másképpen, a korához mérten most is visszük magunkkal, ahova lehet. Nagyon szeret sétálni, nézelődik, már amennyit lát szegény hanyatt fekve a kocsiban Kép

Tényleg, meg szeretném kérdezni, hogy kinek van hordozókendője? Én még Máténál vettem, de nem használtam, mert nem igazán sikerült normálisan megkötnöm. Használja valamelyikőtök? Mennyire kényelmes a Babának?

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Látjátok, ritkán jövök, de akkor aztán egész éjszaka Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: