A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok,

sikerült visszaolvasnom! Kép
Nagyon ügyesek már ezek a bébik, hamar eltelt ez az idő.

Dóri,
tudom már késő mellgyuszi ügyben, nekem is sokszor van, de a legjobb ha a bébi szivja ki hónaljtartásban! Nekem volt, hogy egész délelött csak abból a cickóból szivott és du. 2-re indult meg a dugulás, de megkönnyebbültem.
Jó hétvégét, pihenést!!KépKép

Hari,
én is követem történéseid, és örülök, hogy párod ennyire pozitiv, és igényli kislányotokkal való foglalkozást. Ez igy helyes, lehet, hogy eddig tul pici volt hozzá, hogy együtt maradjon vele, most már azért hozzáedződött hogy ő is veletek él. KépKép

Tegnap voltunk oltáson Kevinnel (agyhártyagyulladás II), és egész nap olyan jó kedve volt, hogy csuda. Mondtam is, ha ez a szurinak köszönhető akkor megyünk minden nap Kép
Azért a védőnő megijesztett mert két hete voltunk a 4 hós szurin és azóta nem hizott szinte semmit a bébi. Ma egész nap cickó mellett tápoztam, ÉN aki csak szopiztatni szeretné gyermekét. Megijedtem, hogy tényleg sovány meg minden, de hülye vagyok, mert eddig is csak addig szopizott mig neki kellett, szépen fejlődik, jól érzi magát napközben, alszik amikor kell szó nélkül.
Szóval sokat segitett, hogy most leültem gép elé olvasni titeket, mert fenébe ezzel a táppal, inkább egész nap szoptatom a babámat, minthogy tápozni kelljen. Érdekes, hogy nem is igényelte, nem sirt, hogy ő éhes maradt volna, de hát nem hizott és ez engem is aggaszt.

Ti babáitok mennyit hoznak 2 hét alatt? Vagy nem tudom ti milyen gyakran méritek a babát?!
Lehet éppen Kevin most az átfordulásra gyúr inkább mint hizásra.
Kevin jelenleg 6620 gr és 67 cm, 14-én lesz 5 hónapos.

Irigyellek titeket, hogy ennyit tudtok jönni, mondjuk én is jöhetnék, csak ha apa itthon van, inkább vele töltjük minden percet, csavargunk, vagy filmet nézünk. Most például éjjeles, ilyenkor olvasgatok, csak ilyenkor meg már ti alszotok.

Norbi-kaja ezek szerint tök gáz lehetKép Tök undi ahogy irta valaki ahogy kinéz.Kép Inkább nem eszem.
Ma merészkedtem egy kis babfözeléket enni pörkölttel, mert már ugy kivántam. Remélem babának semmi baja nem lesz.

Puszi mindenkinek Kép
Zsu,Kevin
spanci

Pár kép Kevinről!Kép

fürdés előtt, Kép
Nyúlnénak Kép Kép
fürcsi után Kép
pizsiben, szopi előtt még sapkában Kép
spanci

Ildi!

Köszi a receptet!!!

Nyúlné!

Zitának is jár a lába ezerrel, és a kezével is hadonászik. Ha nagyon "beindul" vmire, akkor csapkodja magát a kezével, de ezt csak a jobbal szokta, és közben mondja a magáét.

Nem tudom, ismeritek-e, de ha már ilyen hamar kukiznak a srácok, muszáj leírnom ezt a viccet:
A 3 éves Pistike ismerkedik a testrészeivel. Fürdik, közben játszik a kukijával.
-Anyaaa, nekem itt van az agyam?
-Még nem, kisfiam...

Mea!
Gratulálok az átforduláshoz!
Tegnap Zita is átfordult többször, ide-oda. Az anyja forgatta, hátha kedvet kap. Kép Kép Kép

Spanci!
Kevin egyáltalán nem sovány!
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvastam, de nem mindenre emlékszem, booocs, ha valakit kihagyok! Kép

Hari,
párodnak/hoz naaagy nagy gratula, örülök, hogy most már nem csak a te válladat nyomja ez az édes teher Kép

Dóri,
mellgyuszi Kép Jó, hogy rendbejöttél Kép

Ayse,
dédi KépKép

Nyúlné,
hiperaktivitás nálunk is alap Kép Máté olyanokat szalad, hogy a végén szinte mindig bukik is, de ez nem igazán zavarja őt. Most fedezte fel, hogy tud sikítani, és örömében-bánatában sirályhangokkal játszik, az ember haja égnek áll tőle, hát még, mikor a karomban csinálja KépKépKép
Emellett elkezdett ilyen horrornigger hörgéseket produkálni, anyukám úgy hívja, hogy mini farkasember Kép
Kuki nekünk is megvan, meg a lábunk is, ahogy leveszem a zoknit/harisnyát, azonnal a szájába tömi Kép Oldalra fordul hátról, és dédelgeti a lábait, nagyon édes. Hasról hátra meg már igen gyakorlott a drágám.
Jaaa, és nem jó ám neki, hogy nekem dől ülve, hanem előrenyomja magát, majd leesik a kis feje, de görnyedve magától akar ülni! Eszméletlen pofa Kép
Én is rakok majd képeket, egyelőre válogatás alatt vannak Kép

Dödölle qql,
én is kipróbálom, tisztára abban voltam, hogy olyasmi, mint a gnocchi, de csak majdnem KépKépKép
Norbi,
KépKépKépKépKép
De jó, hogy alapból nem szimpi a fószer Kép

Egy kis vidító mindenkinek:

http://www.funpic.hu/files/pics/00026/00026722.wmv

Pusztok!

Sisotris és Máté
16+2

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, köszönöm Balázs nevében a köszöntéseket! Kép

Kuha Kép A vashoz mit szól Gergő pocakja? Lett valami hatása? / hasmenés v. szorulás, hasfájás/.

Látom mindneki rákattant a dödöllére, tényleg sokféleképpen készül! Mi úgy csináljuk, ahogy Vrucsincá, de atejfölt a hagymás olajhoz keverjük, és ezzel megkenve sütjük sütőben a krumplit.Annyira korog a gyomrom, hogy hihetetlen! Holnap dödölle lesz az ebéd, az tuti! Norbi 2-esnek simán meg lehet csinálni! Kép

Reggel Gergő megkapta a második oltását. Meg sem nyikkant, csak egy pillanatra elkerekedtek a szemei, és abbahagyta a vigyorgást : ))) Mivel ugyanazt kapta,mint legutóbb, gondoltam, hogy megint lázas lesz este, de akkor nem volt más baja. Ma meg egész nap nyűgös volt, és volt pár óra, amikor rettentő fájdalmasan sírt. Piros lett a lába, beborogattam, így jobb lett neki. Estére tényleg lázas lett, de nem vészes, alszik szépen. De délután annyira sajnáltam, mert még a cicin is sírt, annyira nem volt jól. Balázs meg olyan édes volt, legörbülő szájjal kérdezte, hogy mikor múlik el Gergőnek, és a végén el is sírta magát. / nagyon bele tudja magát élni mások bajába/. És amíg nem volt jól, próbálta felvidítani, a kedvében járni. Nagyon imádtam érte!
A dokinéni megint soványnak látta, de megnézték a percentiles görbét, és megnyugodott: súlya 50, hossza 70. Ez mit jelent?

Délután eljött mostohám és féltesóm Balázst felköszönteni, ők jól elvoltak egymással, én sajnos Gergőt próbáltam vígasztalni, úgyhogy sokat nem tudtam velük beszélgetni.
Férjem családjából többen telefonáltak Balázst köszönteni, az enyémből egyedül sógorom küldött egy SMS-t. Micsoda családom van!...

Jó késő van, megyek aludni! Mi még nem köszöntöttük fel a kölköt, holnap reggelre marad, remélem, lesz nagy öröm! Karácsonyra nem sikerült beszerezni, most megvan: egy tornaszőnyeget kap, mert annyira imád ugrálni, de alattunk is laknak, és így nem is fáj neki annyira Kép Kép Kép

Jó éjt, jó hétvégét!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Kuha! Én nem vettelek észre a Corában, bocsi!

Spanci, Kuha, Zsuzsa - gyönyőrűek a babák!

Roki! Leírnád, hogy pontosan mit kell tudni a snugliról? Lenne a rokonságban egy nő, aki májusban megy ki Amerikába (vhova NY államba), és őt meg tudnánk kérni, hogy hozzon, ha pontos infókat adunk a kezébe. Persze Saci már ezt nem használná, de nővérem június elején szül, meg a kistesóknak is jó lesz. Szóval leírnád, hogy mit kell tudni ahhoz, hogy rátaláljon egy laikus? Köszi

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Judit,
mi az a percentilis görbe?! Jó éjt ha már alszol.Kép

Bodza Kép
örülök, hogy jó sok talis képet feltettél, igy én is megismerhetlek benneteket virtuálisan.Kép

Tünde,
köszi, hogy irtad, hogy nem sovány. A vicc szupi!Kép

Most is éppen fejtem, 190-et sikerült, ilyen még nem volt,nagyon örültem neki. Tehát tej van, de Kevin sosem szopik fél órákat, 8-10 perc elegendő neki, és ő elvan. De mivel ma tápot is adtam neki, miután ő abbahagyta a szopit, érdekes módon megevett még abból 150 ml-t. Ki érti ezt? A cickó már nem kell neki, pedig jön még belöle miután ő elengedi, tápiból meg ennyit eszik, de ha nem tuszkolom a szájába akkor nem is igényli. Azt hiszem megörülökKép

Irtátok, hogy éjszaka babátok megfordul a kiságyban. Pont emiatt, én még mindig zsákban altatom, mert amikor úgy mostam ki a zsákját, hogy az nem száradt meg, és simán csak pléddel volt betakarva, akkor mi is keltünk 2x is egy éjjel amiatt, hogy a rácson vagy a keze vagy a lába lógott ki, ami zavarta őt. A zsákot pedig lassan kinővi Kép
Tartok is tőle, mert azt hiszem a légzésfigyelőt ki kell akkor iktatni, mert biztos sokszor lenne riasztásKép

Zsu
spanci

Ma én vagyok az elsőőőő!!! KépKépKép

Naaa, Spanci! Így csak a második Kép KépKépKép

Nesztek, Máté Máté hátán KépKép

Kép
Kép
Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

jól van akkor,bár én nem izgultam,meg gondoltam,hogy nem vagyunk egyedül a jelenséggel!Kép
Viki27,
a pihenő idő stimmelKép
Spanci,
gyönyörűséges a türcsis kép!festeni se lehetne szebbetKép!látom,hogy megvan ott is a micsodájaKép
nekem is ajándékoztak meg ajánlottak hálózsákot,de valahogy nem tudom elképzelni Kisnyulat,hogy jól érezné magát benne,én utálnám,ha ficánkolni van kedve,ficánkoljon,majd megtanulja nem kidugni a harci-praclitKép!
Havtunde,
mi is jobb kezesek vagyunk!és mocskos erősekKép
Sisotris,
te is mintha Kisnyúlról írnál,ő is hasizmozik rendesenKép
Képek tündériek!
Nyúlné és Kisnyúl18+3(tessék kiírni legalább néha az életkorokat!!!!!!!)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Jucc a percentiles görbéket így kell értelmezni:

Az egyes csecsemők és kisgyermek súlyfejlődését mutató görbét a szakemberek az ún. percentiles görbékkel összehasonlítva szokták értékelni. A percentiles görbéket a magyar átlagnépesség adatai alapján rajzolják meg. A grafikon százalékos görbéi testsúly esetében például azokat a pontokat kötik össze, amely súlyértékekkel a vízszintes tengelyen megadott korú babák adott százaléka legalább rendelkezik. Példaképpen: a fiúk esetében az 5%-os percentiles súlygörbéről (az alsó világoskék sáv alsó széle) leolvasható, hogy a három hónapos fiúk 5 %-a eléri a legalább 4430 gr-os súlyt, 95 %-uk tehát ennél is nagyobb.

Spanci! Szerintem ne adj a babának tápot, az, hogy két hét alatt nem nőtt semmit, nem jelent semmit (legalábbis a mi dokibácsink szerint és saját tapasztalatom alapján) Olivér volt, hogy egy hónap alatt szinte semmit sem nőt, aztán a következő hónapban több mint egy kilót 4 hónapos kora körül.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok Lányok,

A babák gyönyörűek mind egytől egyig! Kevin kukifogdosós képe oltári jópofa, Kuha Gergője irtó jóképű kishapsi, Zsuzsa Julcsija egyszerűen csodaszép, Sis édes kis Mátéja pedig szokás szerint nagggyon kis huncut baba! Meg még sorolhatnám a végtelenségig, de akkor soha nem jutnék reggelihez, pedig már baromi éhes vagyok.

Megnyugtattatok. Az én fejemben is már megfordult párszor, hogy lehet hiperaktív lesz Tofi, amennyit nyüzsög, de akkor ez a normális. Néha már akkora zajt csap csapkodással, sikongatással, dumálgatással, hogy az ember a saját hangját sem hallja. Pár napja meg a legújabb, hogy pukizó hangokat képez a szájával. Elég vicces, jó nagyokat szoktunk rajta derülni apával. Olyankor meg néz ránk nagy szemekkel, hogy akkor most mi van, miért nevetünk. Édes pofa! A kuki gyömöszkölés még előttünk áll, egyelőre csak a lábával van elfoglalva, de azt nagyon szereti tanulmányozni. Mint Sis Mátéja teljesen előredől, amikor ül az ölemben, és nagy beleéléssel figyelgeti.

Néhány kép az ordibátoromról, aki 9-én lesz már 5 hónapos:

KépKép
KépKép

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

Spanci, Sis, Bab, jól kezdődik ez a nap, csuda helyesek a kisfiúkKépKépKép
Spanci, ne aggódj, ha nem elégedetlenkedik, biztos elég neki a tejci. Julcsi még 8 percig sem szopik egyszerre, mégis úgy hizik, mint a bolondgomba (vagy az nő?).
Julcsi nem éri el a lábát, csak ha odataszigálom elé, de akkor tetszik neki. Mindenki babája meg tudja fogni a lábikóját? Én úgy látom, hogy neki kis rövid lábikája van, remélem, azért a szép kis arcocskájával hódit majdKép Vagy megnő a lába...
Oltás téma. Tegnap apa kapott 3 oltást, mert megy Indiába és jól belázasodott tőle. Õ azt állitja, ez a jó, azt jelenti, erős az immunrendszere és jól reagál. Julcsi viszont sosem lázasodott be az oltásoktól, akkor meg annak örültem. Szerintetek hogy van ez? Persze lehet, nem összehasonlitható 7 kiló a 83 kilóvalKép

Zsuzsa és Julcsi (5 hó - 6 nap)

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa:

Meg az oltás sem az oltással. Gondolom nem DiPerTe-t kapott a párod. Kép Ha más kórokozókat fecskendeztek bele, amik lázzal járnak, akkor valószínűbb hogy az oltás is előidézi a lázat. Ha nem jár lázzal maga az alapbetegség, akkor az oltás sem valószínű.

Bodza:

www.snugli.com Többfajta is van, van puha mint az enyém meg Duduklyé, és van nagyon komoly külső vázas. Az enyém a legolcsóbb kategória, csak elöl lehet hordani, Duduklyé azt hiszem olyan hogy "hátizsáknak" is fel lehet venni a gyereket, és jobb a súlyelosztása. Sztem a legegyzserűbb ha kiválasztott egyet, hogy kinyomtat egy képet róla meg a termék pontos nevét és úgy megy be vele bababoltokba keresni. Esetleg ha mód van rá, internetről is meg lehet rendelni, ha van amerikai szállítási cím, akkor nem probléma. Én internetről (az Amazon.com-ról) rendeltem őket. De csak Amerikába szállítanak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsa, tök egyszerű: a férfi a gyengébbik nemKép Julcsi olyan erős, hogy még csak be sem lázasodik az oltástólKép

Spanci! sztem se tápozz, tök sok tejed lehet! Eszti sem szívja ki totál a cicim, és sztem sokszor nem is elég már neki a mennyiség. korábban 3-4 óránként kajáltattam, amikor éhes volt, most 2-2,5 óránként cicire teszem, és jó nagyokat zabálKép és hízik is rendesen szerencsére. próbáld meg, ha nem jö össze, utána még mindig adhatsz tápot! egy héten nem múlik, pláne, ha úgy látod nyugodt és nem éhes, ráadásul tuszkolni kell a szájába a tápit. ne hagyd magad!!! és Eszti sem szopik fél órákat, gyorsan behabzsolja, ami kell neki, utána max cumizik.

tegnap egész jól sikerült az alvás, mondjuk kb 2x még felébredt, de sikerült elcsitítani, meg cicizett is még. 11-kor aludt az biztos, 3/4 4-kor kelt, aztán meg 8-kor, és kaja után rögtön visszaaludt. mostr meg 8 óta nem lehet lelőni, pedig ilyenkor már aludni is szokott egy picit.
tegnap egyébként annyira rossz anyuka voltamKép kocsival voltunk valahol és kb 45 percen át tartott majdnem a hazafelé út, amit majdnem végig sírtKépKép a kika parkolójában megálltunk egy negyed órás babusgatásra. ilyen még nem volt. mire hazaértünk meg elkezdett vigyorogni, ki sem szedtem a mózesből, úgy hagyta, hogy még kajáljak is.

KépKép
KépKép
and

Spanci!
Aggodalomra semmi okod, Áki nagyon jól néz ki. Egyébként most a bagoly mondja verébnek tipikus esete forog fenn, mert én is tök beparázva vittem Maját most csütörtökön szurira, mert összvissz 300 grammot birt hizni 4 hét alatt (eddig min 600g-ot hizott). De a drnéni miután megcsipkedte Maja combjait megnyugtatott, hogy amig egy baba ennyire "gusztusosan" néz ki, addig én ne aggódjak.Kép Egyébként 6730g volt és 65cm és 8.-án lesz öt hónapos. Úgyhogy Áki is teljesen normálisan fejlődik és szerintem se adjál neki tápot amig ilyen sok tejed van és ő nem sir érte.

Majola!
Maja sem tudja megfogni a tappancsát segitség nélkül. Hát istenem, majd arcmodell lesz belőlük.Kép

Kuha!
Bocs, hogy csak most reagálok, de csak most esett le, hogy akár nekem is szólhat a kérésed. Szóval amennyiben egy nagy kék műanyag tálban lévő salátára gondoltál, akkor az igy készült:
- saláta (én ilyen fodroslevelű olasznevű piros salit használtam, mert az jól néz ki, de bármilyet lehet)
- újhagyma (lehet lila is, de akkor erősebb az ize)
- uborka
- paradicsom
- fekete oliva szeletelve (lehet zöld is, én a feketét szeretm jobban)
- feta sajt (én a Fetaki márkájúra esküszöm)
- olivaolajjal jól nyakonöntve
- kis törött bors (ha lehet frissen)
- sok-sok oregano
Ramélem erre gondoltál.Kép

Bab!
Jó, hogy jöttél, már kezdtem hiányolni a nagyon cuki Tofis képeket. Nagyon komolyan számitógépezik.Kép Tudnál csinálni róla mosolygósat is?Kép

Cleo + Maja (21+2)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Lányok!

Csökkenés a babák súlygyarabodásában teljesen normális! Képzeljétek mi lenne, ha mindig olyan iramban híznának mint az első pár hónapban! Sacc per kábé 6 hónapos korra kell megduplázni a súlyukat, de ebben is nagy lehet a szórás, és a leggyorsabban mindig a legelején híznak. És azt is vegyétek bele, hogy a nagy súllyal született babák később, a kicsi súllyal születettek általában előbb duplázzák a súlyukat.

Most képzeljétek el, ha a gyerek felnőttkoráig minden 6 hónapban duplázná a súlyát!!! Az én 4 kg-s Zsuzsám 1 évesen 16 kg lenne, két évesen pedig már 64!!!!

Egyébként őrajta azt vettem észre, mikor stagnál a súlya, akkor a szellemi fejlődése halad nagyon gyorsan. Tehát akkor másra gyúr. Kép

Szóval no para amíg a gyerek nyugodt, derűs és egészséges.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A Babanet rendelő rovatából:

"A csecsemők fél éves korukra megkétszerezik, 1 éves korukra megháromszorozzák születési súlyukat. Ez azonban az átlag súllyal (3-3.5 kg) született csecsemőkre igaz valójában. Az élet első 3 hónapjában a heti súlygyarapodás általában 20 dkg, amely a 3. hónap után azonban lecsökken heti 5-10 dkg-ra, tehát a súlygyarapodás mértéke lelassul. A nagy súlyú babáknál, mint amilyen az Ön kisfia is, gyakran tapasztaljuk, hogy kezdetben még a fenti ütemben gyarapodnak, a későbbi hónapokban azonban minimálisan, vagy akár 1 hetes súlyállást is észlelünk. A súlykülönbségek gyakran 1 éves korra nivellálódnak, tehát a 3 kg-os baba és a 4.5 kg-os baba között nem 3x-os lesz a súlygyarapodás. Kétségtelenül nem szeretjük azonban, ha egy kiscsecsemő (4 hós) semmit nem gyarapszik 1 hónap alatt. "
https://www.babanet.hu/faq/taplal01.php

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, igazad lehet oltás ügyben, tényleg nem DiPerTe oltást kapott apaKép. (AndKép) De ha csak a babákat nézzük, akkor is van, aki belázasodik, van, aki nem. Vajon miért?
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Cleo,

Nehezet kértél. A mosolygós képeket mi is nagyon hiányoljuk. Mindig lesen vagyok, de amint előkapom a gépet, nálunk vége a vigyorgásnak, huncutkodásnak. Eljátssza a komoly műszaki beállítottságú férfit. Érdeklődve figyeli, hogy mit csinálok, hogy mi az a fekete kütyü a kezemben. Egy-egy óvatlan pillanatban előszeretettel megragadja az objektívet, és élvezettel nyalogatja.

Itt van egy nehéz fizikai munkával előcsalogatott mosoly. Éppen hanyatt fekve a térdemen hintáztatom. De cserébe mi is kérnék Cleo tündérlánykáról képeket!!! Kép

Kép

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

Bocsi:

Maja tündérlánykáról Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Zsuzsa:

Szerintem mert minden baba szervezete más, van amelyik hajlamosabb a lázra. Én pl azért se adtam Zsuzsának előre lázcsillapítást, mert azt olvastam, sokat elárul a baba szervezetéről, hogy hogy reagál az oltásokra, lázzal-e vagy sem. Ebből már pl tudom, hogy Zsuzsa nem a lázasodó típus, eddig csak a 4 hós oltás után volt láza, és az is egy kúppal szépen lement.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Remélem valóban nagy síelő lesz Lénából, nem olyan esetlen, suta, idétlen antitalentum mint az anyjaKépKépKép.
Szörnyű béna vagyokKép, mondjuk én "csak" 22 évesen tanultam meg, amikor összekerültem a férjemmel.
Addig álmodni sem nagyon álmodhattam ilyenről, max arra volt pénzem gyerekkoromban hogy néha a műjégre kimenjek, aztán amikor dolgoztam akkor meg a nyaralásra spóroltam.
Úgyhogy én már nem leszek Alberto Tomba, az biztosKépKépKépKépKép

Na Léna vonyít úgyhogy megyek..

M.

Kép

Kép
megann

Halihó!

Spacni, Sis, Bab!
Tündériek a babók!KépKépKép

And!Kép
Már én is rájöttem, hogy felesleges vitáznom a védőnővel. Ráhagyom a hülyeségeit, így előbb "szabadulok".
Azt hiszem, a gyerek 1 éves koráig jönnie kell.
Hááát...
Amilyen odaaással bántál Esztivel a babatalin, azt gondolom, te semmilyen körülmények között nem lehetsz rossz Anya!!KépKép
Drukkolok alvás ügyben!Kép
Nati szerencsére szeret autózni, bár mostanában mintha kényelmetlenül érezné magát a hordozóban a hosszabb utakon.

Roki, Bodza!Kép
Lehet, butaságot kérdezek, de mi a különbség a kenguru és a snugli között?

Tócsni nálunk cicege, vagy lapcsánka.KépKép
Imádom! Ahogy leírtátok, a dödöllét is imádnám!
(a legközelebbi talira nem hoz valaki?KépKépKép)

Ma mi is megjártuk a Corát és jóól bevásároltunk.
Apa a fejét fogta, én meg rámoltam a bevásárlókocsiba.KépKép
Ennyi pénzért nem nagyon kapni babaruhát.
Mi Budakeszin voltunk, oda sztem. érdemes még kimenni, elég sok cucc volt.
Vett valaki cumis lázmérőt? Jó minőségű?
Ezt szerettem volna még venni, de itt nem találtam.

Barbi!
Gratula a kocsihoz!Kép Milyen színű? (igazi női kérdés..) A picasso nekem is nagyon tetszik!Kép

Jucc!
De édes ez a Balázs!KépKép

Andi&Nati 25+6

Andi&Nati

KépKép
duda

DudaKép aranyos vagy, kösziKép
alapjában véve is Eszti is aludni szokott, de most nagyon nem találtam el az igényeitKép hallottátok volna hogy énekeltem a kocsiban hazáig, mert a rádió épp rossz... minden piros lámpánál kézifék, ülés hátra, arcsimi, na nem részletezem tovább.most egy pár napig nem megyünk sehova.

2 napja együtt fürdök Esztivel a nagykádban! aki még nem próbálta, azonnal próbálja ki!!Kép nagyon élveztük mind a ketten. és azt vettem észre, hogy ahoyg énekeltem neki ő is próbált bekapcsolódni, egy ááááá-val, vagy öööööö-velKép kis tündérkeKép

Cleo, a masszázsos felajánlást köszi, nem felejtettem el, csak a férj fax számát felejettem el pénteken megkérdezni, mert így tudnánk elintézni legkönnyebben, de köszi, hétfőre megtudakolom, majd megírom!

Megann!
Baromi irígy vagyok a síelés miatt! de majd jövő télen, husssKép jó lenne, ha addig belefogynék a síszerkómba...

Bab! én is kíváncsi lennék már egy szemből készült Tofi mosolyraKép nekem is tetszik a számítógépezéses képKép
a nehéz fizikai munkáról jut eszembe: szerinteem ez a szülés utáni otthonlét a babával a leggyönyörűbb "nehéz fizikai munka"KépKép legalábbis én így érzem magam

Sis, Máté szemeit a lányaink is megirigyelhetnékKép

and, eszter 17+4

KépKép
KépKép
and

Duda:

Semmi. A Snugli az egy márka, ennyi. Magyarországon a Baby Björn márkájú hordozó ami hasonló, csak az a baj vele, hogy rohadt drága. A Snugli 20-30 dollár (4-6000 forint), míg a Baby Björn 20 000 a Kikában. Próbálok keresni olyan internetes boltot, ami hajlandó Magyarországra szállítani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Andi:

Akkor Anyukám is a Corába mehetett, mert kérdezte is tőlem, nem kell-e cumis vagy fülbe dugható lázmérő. Én azt olvastam a Kismamában, hogy a cumis nem megbízható. A fülbedugós pontos, gyors és a baba észre se veszi, csak drága.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica!
Már többször írtad, hogy észreveszed, hogy Zsuzsa szellemi fejlődése gyorsan halad. Ezt miből látod? Bocs a hülye kérdésért, de hátha Zita is gyorsan halad, csak én azt hiszem, hogy tök átlag. Kép

Cleo!
Tegnap elfelejtettem írni: Zita pontosan úgy csinált a bébitornázóval, ahogy leírtad! Kép

Majola!
Zitának is oda kell taszigálni a lábát, de én eddig azt gondoltam, hogy ez genetika. Nekem nagyon kötöttek az ízületeim. Aerobik végén a lazításnál én derékszögnél jobban nem tudtam sose előrehajolni, más meg terpeszben lefelüdt a földre. Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Egy pár mai fotó Petiről. Képzeljétek, ma jöttünk rá, hogy barnítot képet is lehet csinálni a gépünkkel!Kép

KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Mindjárt megpróbálom a visszaolvasást is!Kép

Viki+Peti 20+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bocs a sok hely foglalásért!Kép

Minden baba nagyon édes!Kép

And!
Mi még nem próbáltuk a nagy kádban együtt fürdést, de talán nemsokára kipróbáljuk, biztosan Petinek is nagyon tetszene, hisz a kiskádban már tök jól pancsol!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica!
Köszi! Akkor nem vagyok annyira vaksi. Sokáig nézegettem a linket, amit feltettél, de nem láttam különbséget a kettő között.
Cumis lázmérőről nem igazán hallottam véleményt, csak gondoltam, ha ne adj isten beteg lesz Nati, éjszaka ez lenne a legegyszerűbb megoldás lázat mérni.
A fülhőmérőről viszont egy másik topikban azt írták a lányok, hogy más a hőmérséklet mindkét fülben (pici az eltérés), viszont, ha nem jól teszed be a baba fülébe, hülyeséget fog mérni.
Valahogy be kell dugni a fülecskébe és el kell fordítani egy kicsit.
Ha van valakinek saját tapasztalata ez ügyben, biztos jobban le tudja írni, én csak olvastam erről.

Viki!
Peti nagyon aranyos!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Hulla fáradt vagyok. Lilit szülinapi partira vittük. "Anyu, mi az a mekdonász?" - kérdezte, amikor megtudta, hol rendezik. Ebből is gondolhatjátok, hogy mi hogyan állunk a kérdéshez. Mindazonáltal aranyosak voltak a gyerekek, meg az irányító lány. De a hamburgert én ettem meg nagyétkű kislányom helyett. Persze Andriska is jött, akit a fal felé fordulva tudtam megszoptatani. Szerinte a McDonald'sban is jól főznek.

ayse

Babák mind nagyon nagyon édikKép

Viki!Kép

Petike mennyi idős, mert nagyon ügyesen kinyomja magát hasonKép
Lívi ilyet még nem csinálKép
De már megfordul hasira, csak utál úgy lenni sokáigKép

Megann!Kép

Húúúú na akkor szép lesz ha mi meg a párommal a kis gyerekkel együtt tanulunk meg síelniKépKépKép
Vicces lesz, majd beállunk az ovis csoportbaKépKépKép

Dobj fel majd képet Lénáról, rég láttukKép

Mea
mea

Mea!

20 hetes volt tegnap!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mea!

Peti már december közepe óta fordul hátról hasra, pár hete meg már hasról hátra is, néha már a lábait is maga alá húzza hason, csak nagyokat nyög közben és erőlködik, olyan érdekes hangokat ad ki, de nagyon aranyos!Kép Éjjel viszont pont a forgolódásai miatt sokszor kell kelni hozzá, mert állandóan nekimegy a rácsnak! de alszik, csak álmában hangosan nyöszög, én felkelek visszateszem középre és folyt köv. kezdődik előlről! KépKépKép

Biztosan Lívike is hamarosan csinálja már, ő bizti tud valami olyat, amit meg Peti nem.

Viki+Peti 20+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Képzeljétek, mit csinált Zita: fürdés előtt levettük a nacit, zoknit, kicsit kiszellőztettük a lábszagot. Kép Kép Biztos én vagyok lüke, de vhogy a tudatos fogást, nyúlást én csak a kezecskékre gondoltam. Zita lábánál volt egy játék, és azt rugdalta, de direkt, kipróbáltam többször! Olyan ügyes! Kép Kép
A pelenkázón meg hason az egyik lábát totál felhúzza a hasa alá, talán ő inkább mászni akar forgolódás helyett?

Mea, Megann!
Irigyellek ám titeket a síelés miatt, én nagyon szeretek/szeretnék. Kép

Viki!
Petike arca tök nagyfiús! Kép

Sis!
Máténak igazi lányfogó szemei vannak!

Ayse!
Mekdonász Kép
Dédi visszakerült anyóshoz?

Tünde&Zita 19+1
Vendég

Havtünde:

Bocs ha félreérthető voltam, azt akartam írni, hogy akkor látom, hogy gyorsabban halad a szellemi fejlődése, mikor leáll a súlygyarapodása. Ezt abból veszem észre, hogy akkor több újdonságot csinál. Új hangokat mond, új dolgokat csinál, stb. Nem azt, hogy gyorsabban halad mint az átlag baba. Csak hogy úgy veszem észre, nem mindig ugyanolyan ütemben fejlődik minden téren. Hol a növekedés kerül előtérbe, hol a szellemi fejlődés.

Duda:

Akkor lehet mi maradunk a jó kis popsihőmérőnél. Ennyit nem ér meg a fülhőmérő ára.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Viki!
Én is azt nézem, hogy olyan nagyfiús PetiKép! Ehhez ez a tuti frizkó is hozzájárul!

Szerintem mi is együtt fogunk megtanulni síelni a lányunkkal. Manapság már sítáborba mennek a gyerekek. Mi meg még soha életünkben nem síeltünk. Így azt tervezgetjük, hogy majd együtt tanulunk. Viszont korizni imádok!

A mi védőnőnknek modernek a nézetei. Viszont volt egy autóbalesete Kép, és mindent elfelejt, meg nem jól jegyez meg. És erőlködik, hogy úgy van, ahogy mondja. De Andrist imádja!

Ayse

ayse

Sziasztok!

Képzeljétek ma Olikám végre átfordult a hasáról a hátára Kép Sikerült videóra venni ezt az atrakciót. A végén úgy tapsikoltunk Apával, mint az óvodások Kép Úgy látszik csak az kellett neki, hogy beáruljam a doki bácsinál Kép Olyan furi, mert úgy jött az egész, mintha megtáltosodott volna. Eddig még a fejecskéjét sem volt hajlandó rendesen kiemelni... Ma azt is gyönyörűen csinálta. Tisztára happy lettem a mutatványaitól Kép

A cumis lázmérő nem pontos, a fülhőmérő pontos, gyors, egy baja van, hogy nem minden gyerkőc tűri. Egy kicsit le kell húzni a fülcimpát, hogy jól be tudjuk helyezni a hőmérőt. Ezt nem sok gyerek szereti... Nekünk van, de nem azt használtuk, mikor kellett.
Szerintem a legpontosabb a sima digitális hőmérő popsiban használva (felet levonva)

Szoktátok nézni a Spektrumon a Miből lesz a cserebogár c. műsort? Nekem nagyon tetszik. Gyereknevelési kérdésekkel foglalkozik. Most kezdődik egyébként Kép Megyek is megnézem.
Jó éjt mindenkinek!

Ildi

Kép
vrucsincá

Havtünde!

Előrehajolás dettó! KépKépKép És tegyük hozzá, hogy a férjem tesitanár is (+ töri)! Mikor először meglátta eme produkciómat, nem akart hinni a szemének és jó testnevelőhöz méltón beletérdelt a hátamba (Neked is megvolt ez az élmény?).

Dédi + anyós még itt vannak Nálunk. Anyós lakását kiadtuk, amíg ő vidéken volt, most egy kicsit fel kell turbózni, ez legalább egy hét. De már közeledik a D-Day (nagykovácsi kiejtéssel: dé-dí).

Ayse

ayse

Milyen fontos vagyok magamnak. Kisbetűvel akartam írni, hogy nálunk.

ayse

Sisotris,
jók a képek, második nagyon bejön!Kép

Ildi,
köszi a hozzászólásodatKép Kaptam egy kis biztatást! Remélem nem hal éhen a gyermekem.Kép

Cleo,
próbálkozom,kösziKép Kisfiam neve Kevin.Kép

And,
mi is fürödtünk már a bébivel, tényleg jól érezte magát, jókat nevetgélt.Kép

Viki,
milyen hogy rájöttetek, hogy barna képet is tudtok csinálni.Kép Nagyon jók lettekKép
A húgom is szokott ilyet, ő inkább barnába szeret fotózni.

Cumis lázmérő:
nem pontos, én kipróbáltam először cumissal, utána hagyományossal, és volt eltérés, inkább maradok a régi módszernél, hogy popóba mérem neki.

üdv,
Zsu,Kevin
spanci

Rókica!

Értem. Kiváncsi leszek Zitára, már több, mint egy hónapja volt mérve, és azóta tök sokmindent csinál. Én úgy érzem néha, hogy tök nehéz, de sztem most nem hízott sokat.

Fülhőmérő: a gyerekdoki azt mondta, hogy ha középfülgyuszija van a gyereknek, akkor lázat mér a gyulladás miatt, pedig lehet, hogy nincs is láz.
Nekünk digit. van, és nekem 35 foknál nem mér többet. Az elsőt visszavittem, hogy nem jó, és az újat mindjárt ott ki is próbáltam. Az is keveset mért. Kipróbálta a tulaj is, neki jó volt a mérés. Ezt eljátszottuk 3-4 digit. hőmérővel, és abban maradtunk, hogy velem van baj. Kép Kép Kép Mindez nyár közepén, kánikulában volt.

Ayse! Kép
Nekem nem térdeltek a hátamba, de edzés után mindig örültem, ha volt még legalább 1 sorstársam. Kép Gyerkőcök be tudják kapni a lábukat segítség nélkül? Vannak bizonyos dolgok (szex), amiket apával művelünk, és sokszor utána is úgy kell "visszahajtogatni" a lábaimat. Biztos tudod, miről van szó... Kép Kép Kép

Azért már könnyebb, hogy anyósod is ott van? Vagy őt is ápolni kell?
Vendég

Sziasztok,

Régen írtam már, de mindig visszaolvasok.
Nekünk két lázmérőnk van, egy digitális popsibamérős (hajlékony végű) és egy homlokhőmérő. A homlokhőmérő nagyon bejött, pontos és könnyű használni, akár alvás közben is.
Annak idején én is fülhőmérőt akartam venni, de aztán olvastam valahol, amit Tünde is írt, hogy fülgyulladásnál nem mér pontosan, ráadásul átviheti a gyulladást egyik fülből a másikba.

A gyerkőcök nagyon szépekKép.

Üdv.:

manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

And!

Na szerited én miért Norbizok ész nélkül???

Ha nem fogyok még 2 kilót akkor leht hogy én is csak az ablakból nézem a síelőket, mert én sem fogok beleférni a gatyámba..KépKépKép

Mea!
Hát biztos fognád a hasad ha meglátnál engem 2 bal lábasan...KépKépKép
Na mindegy a lényeg hogy már tudok síelni, mégha bénán és rondán akkor is...csak majd az lesz a ciki ,ha 4 -5 év múlva a lányom kiabál hártafelé hogy :Anya, gyere máááááááááááár!!!KépKépKép

Egyébként én is elszaladtam a Corába..
Nem vettem sokmindent, mert van sok ruhánk stb...
De nem bírtam megálni egy fűzöld plüss rugit vettem, méhecske van rajta, de már 86-osat vettem, hogy a következő télre jó legyenKép

Egyébként hulla vagyok, reggel elmentem vizsgázni, vizsga után meg mentem a tanulmányi osztályra uv. csekkért..
Még nincs eredmény, de amint elnézem a vizsgáztató tanárok jóindulatát...hát sok jóra nem számíthatok, noha szerintem 2-3 közötti lenne a vizsgámKép
Na mindegy, ismétlés a tudás anyja...KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

TündeKép, sajnos a genetika nálunk is magyarázat lehetKép, én is irigykedtem csak az aerobik órák végén a hajlékonyakra.
Megann, de jó, hogy mehetsz sielni. én is szeretek, bár nem vagyok a sipályák ördöge. Viszont az elkövetkező években nem sok esélyem van rá, egy zongorista férjjel az ember sajna nem jár sielni.
Ayse, jól főznek a MekdonászbanKépKép
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Havtünde!

Hála a jó égnek, anyósomat nem kell ápolni. A pulzusa lett 150-es, de helyrerakták. Előtte olyan energiái voltak, hogy ellátta édesanyját, a háztartást, kiskerttel, tyúkokkal, kutyával, macskával és egy 200 négyszögöles hobbikertet az utolsó négyzetcentiméterig bevetve + a termést feldolgozta, mindezt 71 évesen. Lelkileg fáradt bele, hogy anyukája nem hajlandó ideköltözni, pedig ott nemigazán vannak már rokonaik. Így viszont már nem engedjük vissza őket. Egyelőre úgyis 3 naponta kontrollra kell járnia, aztán a Dédi majd szép lassan ráeszmél, hogy itt ragadtak (vagy nem).
Szóval ő nagyon energikus, úgy kell most is visszafogni, hogy talán még ne takarítsa végig a házat.

ayse

Ildi!
Gratulálunk Olinak a forduláshoz!

Zsuzsa!
Apájátok Indiában is zongorázni fog?

Ayse

ayse

Jucc Kép!
Nagyon megható, hogy Balázs így félti a testvérkéjét!

Ayse

ayse

Nekem eddig eszembe se jutott a síruha, pedig mi is megyünk sielni majd márc. elején. Kezdhetek fogyózni, mert a 7kiló plusszommal tuti, hogy nem férek bele a sínadrágbaKép.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Viki!Kép

Hát nem semmi Petike, irtó ügyiKép
Lívi akkor még nem sokmindent csinálKép
Mondjuk már fordul hátról hasra, de a lábaival még nem játszik, ő inkább a hanyatt fekvést részesíti előnyben és fogdod mindentKép

mondjuk teper a lába ezerrel mindig, tehát mozgékony, a zokni nem is marad soha a lábán, lerúgja.Nektek nem ????

Ja éjszaka ő is mindig beszorul a kiságyba keresztbeKép
Mi is visszatesszük, cumit neki és alszik továbbKép

Jaj annyira kis viccesek meg édik már a babáinkKép

Tök jó ez a korszak márKép

Mi úgy igazán 3 hónapos kora óta élvezzük Lívit, előtte is de akkor még sokat sírt pocija miatt, de azóta olyan huncut, hogy ez a beceneve: HuncutkaKépKépKép

Állandóan teli szájjal vigyorogKép

Imádom ezt a kis húsgombóckánkatKépKépKép

Havtünde!Kép
Én még nem síeltem, de majd talán egyszerKép

Megann!Kép
Hú Te még tanulni is tudsz baba mellett, nem semmiKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: