A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok Anyucik!

MAmacka, nagyon édes Áron baba! Elhiszem, hogy agódsz a kicsid miatt, ez természetes. Én már akkor is aggódok, ha elsviszik anyuék sétálni és nincs velem. Mostantól ez már csak így lesz... Kép

Ildikó! Nagyon szépek vagytok! Mázlista vagy, hogy ilyen jó alvó Natasa! Mikor nem alszik, akkor mit csinál? A fiúk foglalkoznak valamennyit vele?

Lívia! Milyen édes kerek pocakja van Tündi babának! Kép Kép Kép Látszik, hogy nem éhezik! Kép

Csajok! Megint segítséget kérek!!!!!!!!! Ti hogy altatjátok el a babát? Nálunk most már a 3. este telik el üvöltéssel, fürdés, szopizás után. Tutti, hgy nincs baja, mert az más sírás. Ez hiszti. Annyira behergeli magát, hogy 8 körül fektetjük és sír 10-12-ig. Vagyis nem alszik, mert nyilván nem hagyjuk sírni, hanem próbálkozunk. Ilyenkor elalszik, de fél óra múlva felébred. Az a furi, hogy se nappal, se az éjszakai szopik után nincs ilyen baj, visszateszem az ágyába és alszik. Csak az esti alvással van baj. Persze mikor még 10-kor is üvölt és ilyenkor már az se jó, ha kézben van, ha Apa sétál vele... olyankor magahoz veszem és a hasamon azonnal elalszik. De ne mehet ez minden este. Nem is tudok lefeküdni vele este 8-kor. Nem beszélve arról, hogy ha ilyenkor letesszük, akkor azonnal felébred, nyilván,hiszen nem talál... Ti mit csináltok? Kép

A másik amit nem tudok, hogy mit kell egy 2 hetes babának csinálni,ha épp nem alszik? Mert ilyenkor sem tudunk mit kezdeni vele, nem nézelődik 5 percnél tovább, de nyilván ez normális, mert nem lát még olyan sokat. De ilyenkor kézben, kendőben, hordozóban sincs el nagyon sokáig. Dehát mégsem alhat egész nap... Kép

Olyan jó lenne látni egy-egy napotokat. Talán könnyebb lenne, ha tudnám más is küzd ilyen problémákkal. Nekem az a legrosszabb, amikor sehogyan sem jó neki, de nemfáj a pocija. Tehetetlennek érzem magam. Kép

SEGÍTSETEK!!! Kép

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: Liza kézben van, sétálgatunk vele, dumálunk hozzá... És ő sem alszik el akkor, mikor mi úgy gondoljuk, hogy itt az ideje, és a fiúk már alszanak. Ilyenkor maratoni szopizások, tornáztatás, játszás van. És most már egyre jobban elnézelődik, szóval van remény Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nem is tudom, hogy mikor jelentkeztem utoljára! Mindenesetre sok kis jövevényről lemaradtam. Kicsit megkésve ugyan, de minden új babának és mamának nagyon sok boldogságot kívánok! Kép A finiselőknek pedig kitartás! Kép Visszaolvasnom a közel egy hónap termését reménytelen, de azért bízom abban, hogy ismét belerázódok a társalgásba.

Azóta, hogy nem jelentkeztem, a lányaim szépen behozták lemaradásukat. Bár nem dicsekedhetek kimagasló súlyokkal, de már van kis tokájuk és a hurkák is megjelentek. Eszter 4,4 kg / 60 cm, Luca pedig 4,2 kg / 60 cm. 3 hónap kimerítő éjszakázás után végre fellélegezhetek, már csak összesen 3-4-szer kell felkelnem hozzájuk. Eszter kétnaponta átalussza az éjszakát, egyébként is csak egyszer kel, és már a saját ágyában alszik (Luca még közöttünk). Továbbra is igény szerint szoptatom őket, de ügyes kislányok, 10 perc alatt kiszívják az adagjukat, bár így is az az érzésem, hogy egész nap csak szoptatok. Egyébként elég mozgalmas az életünk, naponta többször is sétálunk, minden hétvégén utazunk, hol anyósomékhoz, hol öcsémékhez, hol a keresztgyerekekhez, és ezt láthatóan a picik is élvezik.

Befejeztem a szoptatást, most mennem kell ebédet készíteni a nagyoknak. Remélem, ma még tudok jönni. Addig is mindenkinek szép napot!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok
Bartika:Nekem a 6. hete a hasamon alszik szinte minden este. Ha nem akarod így tölteni az éjszakát, inkább ne tedd a hasadra, mert nagyon nehéz lesz később leszoktatni. Mi is kinlódunk a kiságyra szoktatással, sajnos elég reménytelen

Kép

Kép
pgyöngyi

BartikaKép Az esték nálunk is nehezebbek, ilyenkor lassabb az emésztés is és érezhetően több a baj a kaki-, és büfimanókkal... Miért ne aludhatna el a babád minden este a pocakodon? Az enyém is azt teszi és milyen jó neki ott!

MamackaKép Muszáj, hogy megrójalak egy picit! A családi békesség nem ér annyit, mint a kisbabád élete!!!!! Igenis legyél anyatigris, ki más védhetné meg a babádat, ha nem te? Micsoda dolog az, hogy összetaperolják az újszülött babádat meg ráköhögnek??? És miért engeded nekik, hgoy bemenjenek a te szobádba egyáltalán most? Régen az embereknek egyáltaléán nem jutott eszébe, ghoy geyrekágy ideje alatt zavarják a mamát és a babát. Ha megbántalak, akkor is úgy érzem, hogy ezt ki kellett mondanom. De remélem, megérted a szándékomat.

Én nagy örömmel bettem észre, hogy az egyébként a mérhetetlenül egyszerű emberekből álló családom valahogy mgérezte, hogy mit kell tennie, mert senki se akart idetolakodni babanézőbe. Sőt, tegnap az anyukám locsolóinak is meg tudtam mutatni a babát - persze nem túl közelről és betegségek utáni tudakozódást követően csak, mert annyira aranyosan viselkedtek.

indianyo

SZiasztok!

Katát ma reggel megmértemKép 4120g (persze ez estére kevesebb lesz, mert reggel mindig nagyobb a súlya) ez csak azért poén, mert Panka hugom ennyivel születettKép

Nálunk is nehezebb a dolog, mert ugye fejlődik a csaj, egyre többet lenne ébren, de 3 órát nme bír ki. Ilyenkor meg kellene szoptatnom, de ugye szopi után 1 órával még nincs annyi tejem hogy jóllakjon, így ennek az az ördögi kör a vége, hogy szopi után max 1 óra múlva ébred, megint enni kér, fentmarad, 1 óra múélva megint szopi. De ez nekem nagyon megterhelő, mert nem tudom egész nap dajkálgatni, hiszen van egy nagyobb is, de ami még nagyobb baj, hogy nagyon de nagyon tanulnom kell. Így ki szoktam húzni 2,5-3 óráig, utána szopi, és akkor visszuaáll a rend. Így csak ennyi megy el a napomból.

Mamacka! Menjetek sétálni!!!! Gyönyörű idő van, nehogy bent kuksoljKép

Én csak azt utálom, hogy én is mennék, nagyon mennék, de itthon 10 perc után megunom a sétálást, mert kihalt az egész falu, nincs semmi látnivaló, és még barátok se. Így mi nem sokat vagyunk kint, inkább 3 naponta bemegyünk Szegedre, és bent vagyunk egész napKép
Tegnap is voltunk bent, megnéztük a Tiszát, háááát elég rémisztő....anno mielőtt kiköltöztünk volna Szegedről, bent laktunk egészen a tiszapartján. Nos most magasabb a tisza vízszintje, mint a régi lakásunk ablakpárkánya. Lehet hogy be lennék fosizvaKép

Már lezárták az egész Tiszapartot, mert buzgárok vannak mindenhol, kezdenek átázni a töltések. (még sose volt ilyen magas a tisza) A troli is már bokáig érő vízben közlekedik. Az egyetlen pozitívum az egészben, hogy a rendkívüli intézkedések miatt ingyenes a tömegközlekedés, így Bence legnagyobb örömére villamosoztunk tegnapKép

Bartika, nálunk is ez a gond, mondjuk este cicin alszik el KAta, ált. egy órát szopizunk, akkor bealszik, cicit kicserélem a cumira, átteszem a kiságyába, és bekapcsolom a zenélőforgót. Az megy egy félóráig, ezalatt szépen mélyen elalszik, és csak 3 körül kel. de ezzel a módszerrel sikerül ált. 10- 3/4 11 körül lefektetnem minden este. Nálunk an yügis időszak rendszerinte 7-9-ig van este.
Utálom a cumit (főleg mióta a lány cumis) de néha jól jönKép Este a nyügis időszakban, meg elalváshoz kapja meg. De ahogy elalszik és kiesik a szájából kiveszem a kiságyból, és ez így lesz később is, mert nem szeretném ha rászokna hogy egész nap a szájában van. Így talán leszoktatni is könnyebb lesz...

Indianyó! Neked akartam írni a múltkor, hgoy azért nem olyan biztos, hogy azért nyűgös Dominó, mert nem várták meg míg magától megindul! Kata se magától indult meg, mert attól kezdett el szivárogni a víz, hogy megerőltettem magam, de az orvosom azt mondta hogy ettől még lehet hogy heteim vannak hátra. De kértem hogy indítsa meg. És azóta is áldott jó kislány Katica. Bencét is indították, ő üvöltött 8 hétig. Én inkább annak tulajdonítom, hogy miylen lelkiállapotban telt a terhesség. Bencével szörnyű volt, végig ideges voltam, mert nem tudtam mi lesz holnap, elejében haragudtam is rá, mert egyszerűbb lett volna az életem ha nem esek teherbe, és végig iszonyatosan depressziós voltam. Ergo a gyerek üvöltött. Katát iszonyatosan szerettem, végig a fellegekben jártam a terhesség alatt, egy pillanatig se voltam rosszkedvű, és ő nem sír csak ha tényleg oka van rá. Anyunál is megfigyelhető ez a tendencia. (ezzel nem azt mondom hogy nálad is így van, csak egy lehetőség)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaj és még egy!

Vikó, én meghülyültem volna ha nem jönnek látogatóba! A klinikán is hívtam mindenkit, azóta is jönnek egy héten 3-4x is. Meg plusz jön haza a család minden hétvéégn. De Katát, és Mamacka Áronját is védi az anyatej. Nem kell ennyire aggódni. Ezzel nem azt mondom hogy engedj be mindenkit, de hadd csinálja mindenki úgy ahogy érzi. Lehet hgoy Mamackának is ugyanígy szüksége van a társaságra. Nekem is megváltás, hogy végre tudok értelmes emberi lényhez beszélni. Mert persze beszélgetek Bencével is, de az nem ugyanaz...

Az én lányomat is símogatja, símogathatja bárki, nekem 2 kikötésem van: 1, mossanak kezet, 2. senki nem nyúlhat (főleg gyerekekre gondolok) a feje búbjához a kutacsa miatt. De ennyi.

Barti! Én is hasamon altattam Bencét, de jól megszívtam mert hónapokig nem aludt el máshogy. Pankával szintúgy. Így javaslom, ha találsz más megoldást, akkor hagyd el a hason altatást, mert az tény hogy a világ legjobb érzése, de egy idő után igen terhes tud lenni. Kata is nagyon ritkán alszik el így (talán tgnapelőtt volt először....)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Viko
Hidd el hibáztatom magamat eléggé, hogy milyen hülye vagyok miért nem szóltam, hogy legalább mossák meg a gyerekek kezét... no majd legközelebb okosabb leszek, remélem nem lesz baja védi az anyatej...
A szülőknek úgy adtam oda, hogy előtte kezet mostak, csak a gyerekekkel nem számoltam...

Bartika
Nálunk Áron ugyanezt csinálja... kb este nyolctól éjfélig...

Kép
Kép
Kép
mamacka

drága Mamacka! ne hibáztasd magad! én csak azt akarom benned erősíteni, hogy a családi békének túl nagy az ára, ha a kisbabádról van szó. és hát ha elég határozott vagy, akkor meg se fognak haragudni, nálunk is ez lett végül az eredmény. ne add felKépKépKép

indianyo

BArtika!
Én úgy vagyok vele, hogy Gergő tudja, mikor éhes és álmos, én meg akkor fürdetem, amikor ez jól illeszkedik a család napirendjébe. Viszont nem elvárás, hogy fürdés után aludni kell. Mondjuk,, így két hónap után, még mindig kisérletezünk, hogy hogy lenne mindenkinek a legjobb Kép de nem stresszelünk rajta Kép
Hason alvás: mostanra Gergő simán leépítette ilyen irányú igényeit: kinőtt engem KépKép, már nem fér el kényelmesen a mellkasomon.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Betti: Szívből gratulálok, sok boldogságot kívánok!

Angi: Nagyon szépek vagytok! Tényleg rengeteget nőtt Lidi, és olyan kis gyönyörű ebben a szerkóban. Igazi hölgyKép

Ildi: Ti sem panaszkodhattokKép Nagyon szépek vagytokKép

Nici: Szinti is hatalmasat nőttKép Nagyon szép kislány! GratulaKép

Mamacka, Livi: Szintúgy! Szépségesek a bébik!

Mi továbbra is jól vagyunk (kopp-kopp-kopp)! (mivel jó az idő) Botuskám tündérpofa, mondja-mondja a magáét, vigyorog! Próbál forgolódni, nem sok sikerrelKép Egyrészt a hasa lehúzza, másrészt ezek még csak ilyen előszelekKép Piszkosul masszív, simán felnyomja magát hason, meg ölben is. Sétánál egyre kevesebbet alszik, sőt gyakorlatilag napközben alig alszik, nézelődne mindig mindenhol, a városban is. De még hova emeljem meg a háttámlát??? Kész vagyok tőle...Kép KépKép

Most viszont vmi nagy sírás van, mennem kell!

Még jövök!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Csak eszünk közben, ennyi volt a problémaKép Az a baj ezzel, hogy alig alszik, mert akkor állandóan cickón ülneKép

Kérdés: Már megint nem tudom, hogy öltöztessem a legényemet! Köszike!
Ma voltunk egyébként bevásárlókörúton, mert már alig van,mit ráadjak a fiamra, kinő mindenétKép

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, nálunk az a helyzet, hogí lassan bent hidegebb van mint kint. De ma ez volt rajtunk mikor kint voltunk: vászonkalap, ujjatlan rugi, hosszúujjú body és slussz.

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jesszus, akkor nem csoda, hogy szegény fiam megint olyan lett odakint, mint a pöttyös labdaKép Sikeresen beöltöztettem...
Köszi ZsuKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Most gonosz leszekKép : ilyenkor "örülök", hogy másnak is hasonló gondjai vannak az esti elalvással. Nálunk is hasonló a helyzet, esti fürdés és szopi után semmi jele az elalvásnak.
Ilyenkor én belekezdek a maratoni szopiba egy mellből. Aztán amikor úgy tűnik, hoy teljesen beájult, akkor újra felébred és tágra nyílt szemekkel mered ránkKép
Ilyenkor átpasszolom apának a lánykát, repülőtartásban hordozza, majd finoman beleengedi hassal a kiságyba.
Pár hétig bejött az együtt elalvás cicin, de mostanában úgy sem alszik el, mert fel kell emelnem büfizni, amitől ugye felélénkül.
Így 11-éjfél körül alszik el és reggel 5-6ig alszik. ezután már mellettem alszik, akkor nincs gond a visszaalvással.

Pár napja nappal sem alszik túl sokat, mert láthatóan fáj a pocija, így a korábbi napirendünk is ugrott.

Senki ne keseredjen el, mert pár hónap múlva rendeződnek az elalvás gondok!!!

Ildi : szépek vagytok!Kép

Szelivi: cuki a baba!!Kép Babamasszázst csinálsz a képen??

Mamacka: szépek a művészfotók!!Kép

Cory: nálunk Dorina féltékeny, de hisztiben nyilvánul meg, gondolom így akarja felhívni magára a figyelmet. A babát simogatja, keves vele, inkább minket borít ki.

Anita: örülök, hogy megint mosolygós Boti baba!Kép

Borcsa: mi is kísérletezünk az időpontokat illetően, túl korán nem akarunk fürdetni, mert pl. nyáron 8-kor még süt a nap. Nálunk most a 9- fél 10 az ideális.

Angi: tulajdonképpen fogalmam sincs mitől fáj a hasa megint. ma szélcsöveztem őt és fél percen keresztül folyamatosan jött a puki, utána egy hatalmas adag.....Kép
Biztos nincs semmi komoly Lidi csípőjével, mert akkor a dokitok soron kívül kérte volna a szűrést.

Bori: jó, hogy jelentkeztél! Ügyes vagy, hogy még mindig sikerül őket szoptatni, nem lehet könnyű, de így sokkal egészségesebbek lesznek!Kép

Nálunk most nyűgi van, felváltom apát!

Puszi Mindenkinek

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Titati: köszi a receptet.

Angi: csokis muffin:
1 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 sütőpor

8dkg olvasztott vaj (margarin)
1 tojás
2 pohár joghurt

Ezt összekeverni és csokidarabokat bele.
Lehet csoki helyett: banánt, capuccinó port, fahéjt + almadarabokat bele.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: Balu dettó így féltékeny. Brutál hiosztiket nyom. Egyértelműen engem büntet.

Zsuzsófi: a tej nem két szopi között, hanem szopi közben termelődik, tedd nyugodtan mellre 1 óra után is, max legközelebb tedd rá a másik melledre is.

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Ma végre befejeztem a hülye üzleti tervet, ami kellett még az egyetemhez, úgyhogy most már testestül-lekestül a lánykámé vagyok!
Erre kiderül, hogy augusztus négyig nyári gyakorlatra kell mennem, valami agrárközgazdász céghez, két hétre. Még jó, hogy én mondhatom meg, hogy hová, mert a fene fog pár hónapos baba mellől két hétre meglógni.

Tünde!
Mivel nagyon száraz a bőre a csuklóján és a lábfején, ezért gyógyszertári napraforgóolajjal be szoktam kenni fürcsi után. Babamasszázsra majd akarok járni, addig csak masszírozgatom ahol érem. Kép De biztos jólesik neki, mert abbahagyja a fürcsi utáni sírást és gagyarászik valamit meg nagyokat nyög.

Zsuzsófi!
Én nem vagyok egy gyakorlott szoptatós anyuka, de szerintem nekünk is szopi közben termelődik a tejcsi, mert én azt hiszem, hogy már elfogyott, semmit nem tudok leszívni a ciciből, erre rácuppantom a babát és folyik ki a szája mellett, annyi jön hirtelen.

Mamacka!
Szerintem igenis ki lehet osztani a családot, és el lehet őket zavarni kezet mosni! Egy kis sértődés belefér és a gyerek fontosabb bárminél. Egyébként nagyon jók a képek!

Bartika!
Én se tudom mit kéne tudni a kéthetes babának, de a miénk is egyre többet van ébren, én meg azt hittem eddig, hogy a nagykönyvi 20 órát alussza majd egész nap át. Csak sajnos a lányom még nem tud olvasni. Kép Én magyarázok neki amíg bírok, aztán tévézünk. Ha majd megyünk sétálni, akkor majd veszek neki valami speckó szórakoztató játékot. A forgó egyelőre nem hatja meg nagyon, mert oldalt szeret feküdni, ha hátára fektetem, akkor is oldalra evickéli magát, szóval a forgóból nem sokat lát.

Ma egyébként egész nap volt egy olyan maratoni szopi, hogy kiakadtam. Szopi, büfi, bukás, ordítás, szopi, büfi, bukás ... és így tovább, vagy négy órán keresztül. Közben magyaráztam neki, hogy már túl van töltve, azért jön vissza a tejcsi és ne akarjon már többet enni, de hát nem igazán értett meg. Csodálkoztam is! Kép

Egyébként még a szülés körüli tévhiteim egyike: én azt hittem az ember köldöke úgy készül, hogy a köldökzsinórra kötnek egy csomót és beletolják a baba pocakjába. Hittem ezt azért, mert az enyémben a luk ténylegesen spirálisan meg van csavarodva. Szóval ehhez is gyereket kell szülni, hogy az ilyet az ember megtudja. Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok,

Vok, drukkkkkkkkk! Kép Ha még nem babázol azóta.... Kép
Angi, Ildi, nagyon szépek vagytok a csajokkal, igazán csinik! Még képeket!
Angi, frizu No.1!!! Kép

Livi, Nicika, a bébik is nagyon cukkerek, Szinti is nagyot nőtt!

Nekünk egy nappal tovább tartott a húsvéti hétvége, mert Peti még tegnap is szabin volt, juhhhhéééé! Szerencsénk volt, mert lementünk a nagybátyámékhoz a Holt tiszára, pecáztunk, illetve a párom, mi Bencével egész nap a napernyő alatt döglöttünk, csudajó volt. Annyira meleg volt, mint nyáron. Bence ennyit még nem volt levegőn egy huzamban, de nagyon élvezte. Egy hangya meg is mászta, de szerencsére anya felszabadította az ostromló gaz támadásától.... Kép Kép Egyébként egész nap szinte aludt, illetve szunyókált, azt hittem na, majd éjszaka lesz nemulass, de úgy látszik a jó levegő tisztára kiszívta, mert aludt, mint a bunda, csak egyszer kelt fel, mert persze a pocakjában uralkodó kínzó éhség nem hagyta tovább aludni, de aztán szunya tovább, még mindig.... Kép

Húsvétkor pedig minden mentünk valahová, barátokhoz, anyuékhoz, erre-arra. Nagyon jól lehet már vele utazni. Egyik nap elmentünk kirándulni, sétálni Zebegénybe, annyira gyönyörű az a hely! Na, akkor pl. a kocsiban volt a szopi, egyáltalán nem volt gáz.

Én úgy örülök, hogy már ilyen jól be lehet őt vonni különböző programokba, na jó, persze mi is olyan programokat csinálunk....de akkor is. Nagyon élvezzük, hogy hármasban tudunk egy csomó mindent csinálni! Kép

Nálunk még mindig áll a 9 körüli fürdetés, és utána alvás, Bence egyszerűen teljesen elpilled, ha beeszik este, így a büfi sem ébreszti fel. Fél tíz felé alszik is már, aztán hajnalban van még egy kelés. Hamarabb én sem akarom még letenni, mert ahogy Tünde is írta, nyáron akkor lesz nagyjából sötét.

Mamacka, látom, még elég sok a három pont a leveledben, sokat gondolok ám rád! Kép Remélem te is hamarosan át fogod élni, ahogy szabadul fel a depike rólad. Én egyébként szedtem magnéziumot és B vitamint is (poliB), izomlazító és jó az idegrendszernek, és a babának sem árt, szóval esetleg azt még megpróbálhatod, sokat tud javítani a rosszkedven, meg amúgy placeboként sem utolsó Kép Kép És hajrá séta, az csodákra képes!!! Kép És drukk a lakáshoz!

Úgy látom, ma is jó idő lesz, hajrá mindenki a sétával!
Vendég

Sziasztok
Most gyorsan írok, aztán olvasok.
Szopi megy a gyerek ügyes, csak az én bimbómmal van baj ,mert nem nagyon alkalmas rá.
Így most csak a balmellből eszik, mert a másikkal leálltam, amikor nagyon sebes volt. Most az a baj ,hogy a jobboldaliba nem igen van tej, és ha rárakom se tud vele mit kezdeni, mert nem olyan a formája, mint a másiknak. De én nem bírom ki hogy újra kezdjem a vérzést és csillagokat se akarok látni. Most fejem de nem sok jön belőle és még mindig nem gyógyult meg teljesen. A másikból se élvezem a szoptatást de kibírom. A szopás idő rövidült 10percrea régi 45 percről. Hát ennyi. Levi 6 hetesen éppen 6 kiló. Még mindig jó gyerek, este 9-1ig alszik utána hami és aztán 3 óránként, kell. Hát még nem alusza át az éjszakát ,de nagygyerek hamar megéhezik.Kép A 6 hét alatt 3-szor sírt éjjel félórát azt is az elején. Szerencsére eszik és már megy vissza a kiságyba. Õ akkor sír ha rájön hogy éhes és nem kap rögtön enni. Napi egy kaki van ,éjjel egyszer cserélünk pelust a pisi miatt ,mert aki ennyit eszik sokat pisil. Hát valakinek a gyerekkel nehéz , nekem meg a melleimmel. Húsvét jól telt ,bár minden napunk egyforma. Kapott Levi sok rucit a nyuszitól.

Na kezdek olvasni

Babetta és Levi 6+2

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Babetta: és ha megpróbálnád a jobb melledre hónaljtartásban rárakni a gyerkőt? Akkor pont úgy lenne rajta, mint a balon. DE tudd, hogy lehet egy mellből is szoptatni egy gyereket. Pl Zsoma SOHA nem szopizott a bal mellemből, és elég volt neki! Szóval, ha nagyon nem megy a jobból, ne küzdj ezen!

cory
Budapest

Betty
Nagyon sok boldogságot és sok tejcit kívánok nektek:

Mariann
Neked mennyi idő alatt gyógyult meg a bimbi?

Anita
Te mit használtál rá? És teljesen rendbe jött?
Engem zavar a dőlt betű, mert homályosan látom .de ha csak engem zavar írjál így nyugodtan. Már szét megy a hátam gondolom Levi emelgetésétől. Boti mekkora?

Eszti
Remélem hogy most már helyre jövök .Irigykedem a pecázásra, én is élveztem volna. Jó sétát nektek .Majd mi is megyünk.

Sullyx
Pukizás van nálunk is bőven és még büdi is.

Mi háton alszunk, és oldalra fordítja a fejét. Oldalt is szoktunk.. Hason nem szeret lenni.

Tünde
Köszi a hiányolást ,de a melleim kicsit haza vágtak, így nem volt kedvem még írni se .Az a baj hogy mind a kettö fáj még úgy is ha éppen nem szoptatok , nem csak a bimbi hanem az egész mellem. Mindegy hogy amelyikből eszik, vagy amelyiket fejjem.
Mi van a koszmóval eltűnt már és a pöttyök? Nekünk még van pöttyünk de már nem olyan sok.

Cory,Tünde Ildi és akinek három gyermeke van .Minden elismerésem nektek, hogy bírjátok és még ti írtok a legtöbbet is.

Titati
A te segítséged amit adsz más anyukáknak .Hát nem semmi. Még lehet ,hogy én is sorba állok majd tejért.

Annácska
Mikor randizunk?

Lívi
Szeretném ha elküldenéd. editbufe@ fibermail.hu

Angi
Nagyon jó a kép rólatok. Szép kiscsajod van. Nálad meddig eszik Lídi a bimbivédővel, mert nekem sokáig tartott. De már nem tudok vissza állni rá, mert nem csinál vele semmit.

Vok Nadine és Többi kismama?

Most megyek mert felkelt és ha nem kap enni ordítani kezd. azt meg nem hagyjuk.

B és L

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Még mindig alszik csak nyújtózkodás volt.

Cory
Már azt hittem, hogy nagy gáz. De elég neki csak kicsit hülyén néz ki ,hogy az egyik mellem fele akkora, mint a másik, és félek, hogy szopi után is meglesz a különbség és még 50 évig felemás mellel elég gáz lenne. Ezért próbálom fejni, hogy kicsit megnöveljem. Max azt mindig fejjem majd és akkor továbbra is a balból eszik . Múltkor lefejtem ,hogy megnézem mennyi van benn. Van benne 190 és még nem facsartam ki teljesen. Neked nem lett más ,hogy csak az egyikből evet?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: nekem az első 1-2 hónap után már nem látszott a melleimen, hogy szoptatok, így felemások sem voltak. Illetve eznem igaz, mert azok voltak, de csak annyira, mint terhesség előtt. Állagra passz, nekem korábban is lógtak.

cory
Budapest

Sziasztok!Kép

Na végre ide jutok egy kicsit a gép elé. Abba kellett hagynom a porszívózást, mert Timi elaludt. Elalvás előtt egy kicsit óbégatott, nem szeretném felkelteni. (jó indok Kép)

Az ünnepek alatt mi végig csavarogtunk, hol az egyik nagyszülőnél hol a másiknál voltunk. A gyerek elég jól bírta. Én már kicsit untam. Tegnap a kocsin kellett lecseréltetni a téli gumit, ma csípőszűrésre megyünk, pénteken oltásra. Szerintem Timi már csodálkozni fog, ha nem megyünk.
Még jó h imád autózni.

Pénteken megkaptuk a járókát és a Lamaze játékokat. Nekem nagyon tetszenek ezek a kézség fejlesztő cuccok, a csajszi még csak nézegeti.
Apropó mikor fogja már a kezét felfedezni? (10 hetes lesz) Ha valami a keze ügyébe akad (pl.pelus vagy a hajam) azt megfogja de mikor kezdi el nézegetni. Én már úgy várom.

Reggel negyed 7-ig aludt (este 10-től) Már két hete napi 6x szopik ebből 1x hajnalban. Ha így halad a hajnali kaja elmarad. A napi 5x-i evés nem kevés? Persze majd szól ha éhes.

BabettaKép
Levi 6 hetesen 6kg??? Akkor ő egy óriás bébi. Sajnálom a nehézkes szopit de a fiad nem éhezhet ha ilyen jó súlyban van.

AngiKép
Nagyon szépek vagytok, igazi hölgyek.

NicikaKép
Szinti is nagyon tündéri a nyuszival.

NancsiKép
Az infacolt-tól Timi is bukott. Õ nem is volt hasfájós, csak néha adtam neki. De már ki is dobtam a maradékot, mert a szav ideje is lejárt.

VasKép
Ti is nagyon aranyosak vagytok. Megértem h nem a gép előtt ülsz hanem a többi gyerekkel is foglalkozol. Mi is megyünk az udvarra, ha jó az idő most mindenki vágyik a szabadba.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok LÁnyok!

Babetta!
Próbáld meg annyit fejni a másikat, amennyit szopik a baba. Egyébként tök jó a 190, én 50-nél többet nem merek kifejni, mert én mindig épp azt fejem, amiből pár perc múlva szoptatni kell, mert elindult magától, vagy be van durranva és a baba nem tudná rendesen bekapni a cicit.
Egyébként nekem meg tiszta csíkos a mellem, olyan mint másnak a hasa, mondjuk sokat nőtt az elmúlt időszak alatt.

Kép
szelivi

Ja és amit kérdezni akartam: ma elhozta a férjecském a gyerek anyakönyvi kivonatát meg a lakcímkártyáját. A lakcímkártya hátulján van ugye a személyi szám. Namost, a kölöknek NÉGYessel kezdődik a személyi száma. Másnak is van ilyen, vagy csak a miénket írták el? Tudom, hogy csak én parázok miatta, de pl. ha elcsavarog valaha a gyerek, a rendőrségi körözési rendszer a büdös életbe nem találja meg, mert ott csak egyes (férfi) meg kettes (nő) van.

Kép
szelivi

Lívia: nincs elírva a személyi száma! Minden 2000 után született babának 3-assal vagy 4-essel kezdődik, hogy ne keverjék őket össze a 1906-ban születettekkel.

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Köszönöm a megnyugató szavakat... jó tudni, hogy nem vagyok egyedül a bajommal. Kép
Nagyon szeretem olvasni, hogy ki mennyit szoptat és mikor és hogy kel a baba és mit csinál napközben. Segít áthidalni a kétségbeeséseimet. Kép

Babetta, igazad van, van akinek ez a nehéz, van akinek a szoptatás. Nálunk legalább azzal nincs baj. Bár most megoldódni látszik az alvás, tegnap éjjel már csak kicsi vinnyogás volt 8-fél 9-ig, párszor bementünk hozzá, megnyugtattuk és elaludt. Már csak az esti 6-8-ig időszak a nehéz, de az minden gyereknél nehéz szerintem, ha nagyobb lesz akkor is. Kép

Esztipeszti! Tök irigykedek, hogy már így csavarogtok! Szerinted ha már kimehetünk több órára is, akkor emberek közé is mehetünk, meg hosszabb távra? Úgy értem a városba autóval? Ki mikor vitte el? Mi egyelőre csak nagyokat sétálunk, de jövő héten be kellene menni a munkahelyemre a papírokkal és nem tudom vihetem-e prüntyőt.

Tünde, mi is próbáltuk a fél 9-et tartani fürdetésnek, de nem megy, készen van a gyerek 8-ra... így nem erőltetjük. Úgyis alakul magától, no meg a szobájában tudunk sötétet, éjszakát csinálni... Kép

Anita! Nem semmi kis vasgyúrótok van! Vettetek neki valamit tegnap? Nekünk ma lepedőért kell menni, mert a 3 nem elég, annyiszor sikerül összepisilni, kakilni... Kép

Na megyek is, gyors ebéd, amíg Apa megjön a kiscsajjal a sétából!

Szépséges áprilisi napot mindenkinek!

Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ja és egy friss kép... nagyon gondolkodunk valamin... Kép

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: mi vásárolni pl 3 hetesen voltunk először Lizával, és 5 hetesen 220km-re mentünk anyósékhoz Kép Nem volt semmi gond Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Babetta: semmi bajKép Akkor maradok a hagyományos betűknélKép A te véleményed is számít, ezért kérdeztem meg, és, ha téged zavar, nem írok úgyKép
Tegnap mértük Botit: 6,94 a súlya, bár kaja után volt. Így ha levonok mondjuk 20 dkg-t (többet tuti,nem kell), akkor is 6,70-en felül vagyunkKép (Hosszra szerintem 60 cm, apa szerint 62, legyen akkor: 61 cmKép)Lehetetlen újabban tiszta súlyt mérni, mert folyton éhes. Ez azért van, mert újabban mindig csak nagy vehemenciával kortyol, míg ömlik. Akkor telítődik hirtelen, és elalél. Persze egy óra múlva megint éhes, megint szív valamennyit. Most ezt a megpróbáltatást nem bírják a bimbók! Egyébként azóta sem véres, és nem használunk bimbóvédőt, de nagyon érzékeny bármi hozzáér és nagyon ég!

Eszti: Örülök,hogy ilyen jól telt a húsvét! Látszik a soraidból, mennyire feldobott vagy, olyan jó olvasni!

Petri: Tegnap nekünk is megjött a járóka, múlt héten pedig a Lamaze állatos képtárKép

Tünde, Cory, Ildi: sajnálom a féltékenységet! Gondolom ez elkerülhetetlen valamilyen szinten!

Livi: először én is meglepődtem, hogy 3-sal kezdődik Boti személyi számaKép

Barti: ja, akartam írni, hogy én sajna mondtam, hogy az első két hét általában mindenhol mesébe illő! Drukk az alvásproblémákhoz!
Nagyon szép a kiscsaj! Szerintem simán viheted emberek közé, hogy szokja! Én már 3 hetesen vittem magammal Botit a Sparba vásárolniKép
Igen, vettünk nacikat, egy nagyon menő inget, ujjatlan és rövid ujjú bodykat!

Van valakinek tapasztalata ebéd házhozszállítással kapcsolatban? Sajnos egyre nehezebben fér bele az időmbe, és már tanulnom is kell. Ha van egy kis időm, akkor inkább megyünk sétálni, v játszunk, v ilyesmi. Olvstam, h a Gastroyal és a Food Express is szállít ki Nyíregyházán. Valaki tud segíteni,hogy melyik a jobb? köszike!

Kár,hogy fúj a szél, mert olyan szépen süt a nap!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita! Nekem a Gastroyal nagyon bejött!!! Kép
Azt ajánlom!

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Cory!
Én is hallottam ezt, de nem hittem el. Aztán most meg csodálkozok. Azt hiszem bocsánatot kell kérnem majd az egyik kollégától. (Konkrétan lehülyéztem, mikor ezt mondta.)
Megyek, mert lassan felébred a gyermek!

Kép
szelivi

<font color="119911">Csak gyorsan írok, mert Vok Eszter küldött SMS-t:
12 órája vajúdik, reggel óta oxitocin megy, de gyengék nagyon a fájásai...
Egyébként mindenkit puszil, ez utóbbit tegnap írta. </font>
angi79

Nekem van frissebb hírem Eszterről. Már 8-9cm-nél tart, de fáradt rendesen.

cory
Budapest

<font color="119911"> Akkor most írok 1picit, amíg nem jönnek a vendégeink. Két kolléganőm a két egy évessel.
Lidi meg alszik az erkélyen. Újabban éjjel 2* eszik... De napközben nagyokat alszik a babakocsiban. Az ágyikójában nem akar, ott felébred. Ezzel mit kellene kezdeni?
Eszti,
köszi a képeket. Nagyon király, főleg a napozós és az ujjszopis. Kép Örülök, hogy ilyen happy vagy.
Babetta,
hajrá a szopival. Kép 15-20 perc alatt kiszívja a védővel.
Bartika,
csini a lányod. Mi most a 2hós oltás után vittük először közösségbe, de ő februári, az más. ( most nincs influenza)
Anita,
én Gastroyaltól rendeltem, amikor terhes voltam. Csinik lehetnek az új cuccok. Jobban mondva vagányak! Képet!!! Járóka? Nekem is a 8szögleű tetszik a bebibolt.hu-ról.
Petri,
milyen járóka? A Lamaze játékok nagyon klasszak. Nekünk is van. Már nézegetem mik vannak 3 hótól. Kép
Cory,
ügyi vagy ahogy viszed Lizát vásárolni. Tényleg változik az ember, mire a 3. gyereke lesz. Kép Sajnálom a féltékenységet. Keresztgyerekeinknél is a középső lány a nagyon "hisztis".
Tünde, Titati,
köszi a receptet! Kép
Titati,
mi volt az oltáson?

Pussz Mindenkinek. Most mennem kell.</font>
angi79

Olvasgatlak még mindíg titeket, olyan jó hogy így összetartotok.Nagyon sokan vagytok és nem egészen világos néha hogy ki kicsoda de kitartok!!
Cory:honnan lehet tudni ha nem elég a babónak a tejcsi???A pisis pelust hogy kell számolni ha nem olyan nehéz akkor nem pisis???
A szopizás mendegél, de ő nem tapad rá mindíg, van hogy sokszor kijön a cici a szájából de utánna tovább eszik!? Mindenki másna rávákuumozódik a babója???
Már nem méregetem, csak mikor elfog a para.. addig teszem mellre amíg szeretné.Már volt olyan is hogy fintorgott a cicire, mondtam neki, hogy láttam mindent...néha biztos az agyára megyek!!!
Nálunk is a 2 éves kiscsaj imádja a tesókáját, de olyan hisztiket csap, hogy lassan szinitanodába lehetne íratni mert meg van koreografálva némelyik jelenet!!! Ha tudnám hogy kell képet felrakni....megtenném, ha még érdekel valakit majd leírom Zsombi születés történetét, ha még 1x lesz 1 kis időm most ugyanis mindketten alszanak!!!!ch(:-))

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Barti, mi 2 és fél hetesen mentünk először vele autóval, de nem nagy távot, aztán 6 hetesen vidékre egy napra, azóta pedig már gyakorlatilag bárhová. Ahogy betesszük az autóba, azonnal alszik. Kép Na jó, előtte kaja van. Kép Amúgy sétálni 2 hetes kora óta, amikor jó idő van, kétszer egy nap. Én bevásárló központba nem vittem idáig a sok ember miatt (influenza stb.), de hétvégén már ott is voltunk, végig aludta.

Tyűűű, Vok, hajrá, hajrá!!! Kép

Anita, honnan rendelgetsz cuccokat, bebilap? Milyen az az állatos képtár?

Ma jó volt a délutáni séta........ Kép Valamilyen oknál fogva a fiam úgy döntött, hogy utál a babakocsiban ringatózva sétálni, ennek persze hangot is adott, nem gyengén. Szóval úgy jöttünk haza, hogy a jobb kezemben a billegő fejű mini, a másikkal meg tolom a kocsit.... Kép Õ meg így vigyorral az arcán zötykölődött a karomban....

Anita, úristen mekkora Boti!!! Kép Gratula! Szerintem ha legközelebb megkérdezi valaki, hogy van-e elég tejcsid, csak mondd az adatot!!! Kép Brutál vasgyúró, mondjuk látszik is a képeken. Kép

Barti, édike a minicsaj. Kép

Babetta, örülök, hogy jöttél, és hogy rendeződik nagyjából a szopi. Kép
Vendég

Sziasztok!
Minden baba gyönyörű!
VokKép
drukkolok!
kép a "kis családomról"
Kép
és Szófiról

Kép
pusszancs

KépKép
csema

Bmo: egy pisi kb fél deci. Ha nincs kaki a pelusban simán kipróbálhatod, hogy leméred, és egy tisztát is lemérsz, és akkor kiderül, kb hányszor pisilt. Napi 4-6 pis legyen. Ha napi 2-3 kaki is van, akkor tuti elég. De csak szopis babáknál előfordul az is, hogy ritkán kakilnak, akár 10 naponta, de ha nem küzd, hízik szépen, pisil is, akkor nincs gond Kép
Liza többször lecsúszik a ciciről, ilyenkor ha akar még enni, újra a szájába adom. Van még mit gyakorolnia, hisz még scak 1 hónapos Kép

Babetta: még egy dolog jutott eszembe a félciciséghez Kép Nézd meg Boriékat, két babót szoptat, és elég nekik Kép

cory
Budapest

CSema! Gyönyörű családod van! Azta nem semmi! Kép

Lányok! Az normális, hogy egy 2 hetes baba, ha nem alszik és nem eszik akkor üvölt és nem nagyon lehet lekötni? Akkor is sír, ha ölben van, ha foglalkozunk vele, stb... A ti babáitok mit csinált 2 hetesen, amikor "nem volt semmi dolga"?
Nálunk kettő ilyen szakasz van, a délután 1-3-ig (aztán bealszik) és a 6-8-ig időszak. Ezt még azt mondtuk hogy oké, mert este van és nyűgüsek vagyunk, no de nappal? Már nem bírtuk Apával hallgatni, most betettük a babakocsiba, inkább elindulunk sétálni hamarabb, no de sétálni sem lehet egész nap, nem? Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csema, nem semmi a "kis" családod! Szépek vagytok, és gratulálok!

Bmo, az én kisfiam sem vákuumozódik rá a cicimre folyamatosan, sőt...Kép Neki is sokszor kicsúszik, vagy mozgatja a fejét, akkor is kicsusszan, de akkor visszaadom neki, és megint rácuppan. Kép Sőt, sokszor amikor már nem annyira éhes, akkor el is mosolyodik, és akkor is elenged a vákuum... Kép
Vendég

Bartika: Mi nálunk még mindi van ilyen, főleg ha a hasa fáj. De nyűglődhet amiatt is, hogy álmos.

Ma voltunk ortopédián, minden rendben volt. Kérdeztem a dokit az oldalfektetésről, azt mondta, hogy annyira jó a csípője, hogy az oldalfekvéstől biztos nem lesz baja.
Viszont a nagylábúján a köröm úgy néz ki be fog nőni Kép
Na megyek lerakom mert üvölt

Kép

Kép
pgyöngyi

Bartika: Luca cicin volt Kép Gergő filozófikusabb alkat, ő már 5 naposan is hajlamos volt ébren nézelődni, pedig a szemét is alig tudta még kinyitni.
Egész nap persze nem lehet sétálni, de ilyen nem bírom abbahagyni a nyűglődést esetekben én biza kendőbe teszem, aztán irány a nagyvilág. Így mindketten kizökkenünk a rossz passzból.
(Egy emlékezetes esetben Lucát zuhogó esőben tologattam fél órát a parkban, mert otthon semmi se volt jó neki Kép)

Bmo! Pisis pelusra egy tipp: fogsz egy üres pelust, meg egy stampedlit, és elkezded a pelust feltölteni vízzel. És látod, hogy hogy néz ki egy pelus 1-2-3-sok pisivel Kép Vagy áttérsz textilre, abban látványosabb a pisi Kép Gergő is hajlamos elveszteni a vákuumot Kép
Engem pl. érdekel a születéstörténeted Kép
Kebdővel jutottál valamire? Ha te emlegetted, hogy a Sas hegyen laktok, akkor esetleg a Feneketlen tónál összefuthatunk, és tudok élőben mutogatni. Kép

Csema! De jó ez a csoportkép Kép Szófi baba külön gyönyörűKép

Eszter drukk!KépKépKépdrukk!KépKépKépdrukk!KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszönjük szépen!
Megyek vasalni csak bejelentkeztem, hogy vagyok, holnap még be kell mennem a munkahelyemre, aztán talán több időm lesz...
de a talán az ott van Kép
puszi mindenkinek!

KépKép
csema

Borcsa, Bmo: ha mentek a Feneketlen-tóhoz, ki ne hagyjatok Kép

cory
Budapest

Dehogy hagyunk!KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Dehogy hagyunk!KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Lányok, írtam már többször, hogy kínlódunk a kiságyba szoktatással. Mivel a babakocsiban simán elalszik, arra a következtetésre jutottam, hogy a Lili szereti a kis zugokat és volt már rá példa, hogy ráadtam az utazózsákot és már attól bealudt. Szóval fogtam magam, visszaraktam a kiságyba a fejvédőt (amit korábban a védőnő hülye tanácsára leszereltem), beraktam a gyereket az utazózsákba és végűl így a kiságyba. Na lényeg a lényeg: 1 órája alszik így az ágyában. Mondjuk nem garantálom, hogy este is működni fog, de már ez is haladás nálunk Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: