A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

KépKépKépKépKép:.....KépKépKép
azaz minden rendben van! és 46XX, azaz kislány! És ultrahangon is mindent rendben találtak! Mutatta a profilját, szopta az ujját, toporzékolt a lábával, azaz felváltva nyomta a talpait a méhfalhoz. Nagyot produkált a kisasszony!
Csatlakozom azokhoz, akik szerint az AFP csak kismamariogató. Nekem ui. az AFP 2 volt, a betaHCG meg 3,9 ketyegtem négy hétig az idegességtõl.Tegnap óta a pocim is megnõtt, hogy lelkileg kiengedtem.
A gyerekeknek végre megmondtuk az este, hogy kistesó készül, egymás nyakába ugrottak örömükbe, aztán gyakorlatiasan elkezdték tervezni, hogy hol fog aludni, hol lesznek a ruhái, korlát kell a lépcsõ tetejére, meg hogy fognak legózni, hogy a babus nehogy lenyelje. Olyan aranyosak voltak!
Én is vettem tegnap a C&A-ban egy fekete, magas derekú kismamanacit. Jó drága volt, 9000, de csak ez állt valahogy rajtam. Blúzt meg normál bõ szabásút vettem, olyan rusztikus stílusút, csak az a baj, hogy polieszter. Elég elkeserítõ bárhol (Baross u, Árkád) a választék, mármint nem választék. Nem tudtok valahol jó ruhát, vagy szoknyát? Visszakaptam a barátnõmtõl az utolsó hetes sátorméretû ruháimat, de kéne valami addig is.

Tegnap meglátogattam Timicit. Jól érzi magát és nagyon türelmes. Nagyon rajta van a méhszájon a lepény, úgyhogy muszáj bent maradnia. Üdvözöl mindenkit.
Igazán betehetnének egy nyilvános internetes gépet a klinikára, biztosan nagy keletje lenne.

Gombóc!Kép
Hidd el, nagyon hamar eltelik az a kb. 2 év, és máris együtt csinálhatjátok a gyerekkel a karácsonyi dolgokat! Iszonyú kupi lesz a konyhában utána, meg mehet a ruha a mosásba -a tiéd is- de százszorosan megéri!
Hogy ragasztottad össze a mézeskalácsház falait? Mi cukormázzal (4 tojásfehérjéhez kb. fél kiló porcukor), de szétment.

Urszila
22+2
urszila

Urszila,

Nagyon örülök, hogy minden renben van nálatok.Kép Drukkoltam ám rendesen! Gratulálok a leányzóhoz. Kép A nevét már eldöntöttétek?
Irigyellek is egy kicsit, mi még 2 teljes hétig izgulhatunk. Ráadásul most meg ez az aranyér...Kép Semmi nem megy simán!

Maci_2
23+1
maci_2

Maci_2!Kép
Kösz. Én is drukkolok nagyon érted, értetek! Látod, mennyit ér az egész AFP! Ha ultrahangon nem láttak semmi említésre méltót, akkor nagy valószínûséggel nincs is mit látni! Nálam kispórolták a 19. heti UH-t, merthogy indulásból a korom miatt meg akartuk csináltatni az amniót.
Neve még nincs, majd listát ír az egész család és egyeztetünk. A lányom Zsófit akar, a kedvenc babáit mind úgy hívják, nem is lenne rossz. De majd a vége felé döntjük el, elég babonásak vagyunk.
Aranyerem nekem is volt már egy kicsi. Inkább az általános szétlazulástól és vérbõségtõl van, mint mástól. Kenegettem és elmúlt. Meg ha tehettem, bocs a naturalizmusért, törlés helyett inkább mosdottam.

Urszila
urszila

Sziasztok,
Köszi mindenkinek a sok gratulációt, átadom a férjmanónak is:o))))))

Leszter,
volt utána dínom - dánom, sok süti, fini italok ( de én csak barilevet ittam:o)))). Kaptunk sok szép ajándékot, még a minimanónak is:o))) Kaptunk egy philips játékot neki, ami visszajátsza a gügyögését, meg édi hangokat ad ki. mondanom sem kell, hogy egész éjszaka azzal játszottunk kispapival:o)))) majdnem kifogyott az elem:o)))))
mindenki nagyon jól érezte magát - legalább is ezt lódították:o)))) most jól nem férünk be abba az 1 szobánkba az ajándékoktól:o))))

a fotók remélem még ma megérkeznek, ha igen, küldöm Franyonak, rakja fel nekem!:o)

Brokkoli, nagyon édi Zsófi baba:o)))))
Vigyázzatok magatokra!!!!:o))))

Holnap jól nem lezsek, mert UH-ra megyek, meg karira vásárolni. remélem minden ok minimanóval!

Na pusz:

Manócska
12+0:o)))))) hóhahó, újabb hét:o))))))
Manócska

Urszila,
a C&A-ban hol találtál kimami rucit? kéne valami gumis derekú, mert már csak 1 gatyó nem szorít, de sehol nem láttam.
Manócska
12+0
Manócska

Szasztok!

Nem minden hozzászólást tudok névhez kapcsolni, elõre is bocsi.

Maci2!
Ez megy Kép
Aranyér: sajna a bab annyira elnyomhatja a vénákat, hogy kemény széklet nélkül is kész az aranyér. Ne hagyd, hogy sokáig legyen kinn, aminek benn a helye, bár a meleg víz kényelmesebbé teszi a rendcsinálást. Kép, Kép

Avent
mellszívó: elõny: egykezes(!), hatékony, kényelmes. Hátrány: drága, az összekötõ van amelyikben elreped, de rögtön kicserélik garanciában.
cumisüveg: elõny: mindenféle "szopibarát" cumifejek vannak hozzá, amivel késõbb lesz cumizavaros a baba, mint a nonaméval. Mellszívó üvege is átalakítható, öntögetés nélkül is tudsz lefejt tejcsit adni neki. Cumifejet ivó csõrre is cserélheted, ha inkább azt használnál. Olyan, mint a lego, mindenféle csereberét lehet csinálni (pl fül)
hátrány: mindenhez adnak belõle, ha nem kérsz, akkor is. A füles cumisüveg már nem zár(nekünk) légmentesen és emiatt csöpög egy kicsit.
Egyebek: érdekelnek?
Medela: szívó: kézi: olcsó, de kétkezes, nem olyan kényelmes (szerintem)
Elektromos: egykezes, kézkímélõ, de a babának szerintem hangos és drágább, mint az avent.

Leszter: a Városkapuban vannak blúzok is. Nincs olyan nem pocakos, ami még jó rád?

Nadine!
Amikor mi vettük a babakocsit (Pesten Kép ), akkor szó nélkül a baba születésétõl írták a garanciát elõre. Nálatok ez nem mûködik? Nehogy elfogyjon...

Urszila!
KépKépKép

Sziasztok!
Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok lanyok!

Na megvolt a fodrasz is, eddig minden akadalyt vettem a heten (kopp-kopp-koppppp)!Kép Remelem nem iteltek el, de festettem is, es az is jol sikerult, pedig aggodtam, hogy a kismamahajamat hogy fogja majd meg a festek.

Brokkoli,
Zsofi nagyon edes!Kép

Myssnia,
Igen, a C&A-ban voltunk, es a buta fejemmel akkor meg nem annyira bluzban gondolkodtam, szoval azokat szinte meg sem neztem. Mar banom!Kép
Biztos rendesek lesznek a szulesznok, ha az orvosod is ennyire bizik bennuk.
Jovo hettol akkor nem is leszel netkozelben?Kép

Sasha,
Koszi szepen a vedonos infokat! Amugy olvasgatom am a tobbi topikot is idonkent, es nem semmi, amit vegigcsinaltal a szegeny kis hasfajos Gabival. Nagyon ugyesek vagytok!KépKép

Franyo,
Koszi az otletet, a kispapam a Kalvin tertol nem messze dolgozik, es megkertem, hogy akkor nezze meg azt az uzletet, hogy vannak-e bluzok is. (Szegenykem kicsit morgott, hogy hogy menjen be egyedul egy kismamauzletbe.Kép) Megnezte, es vannak, igy ha minden igaz, szombaton delelott megyunk!Kép
Orulok, hogy minden rendben, aranyos lehetett a baba, ahogy produkalta magat Nektek!Kép

Judo,
1800g-os, de jo, az mar szep meretes baba!Kép

Nadine,
Koszi szepen a vedonos infot. Milyen kiveteles esteket hallottal?Kép

Kangi,
A ceget 3 nap mulva felejtsd el, kapcsold ki az agyad munkamanias reszet es kesz! Ha felhivnak, ugyis kenytelen leszel beszelni veluk, de Te mindent megtettel, a tobbi az o hibajuk, miert nem kaptak idoben eszbe az utoddal kapcsolatban!

Maci_2,
Na ne mar!Kép Az aranyer miatt aztan vegkepp nem kell elkeseredni, ne viccelj mar!Kép Mosogatod, kenegeted, vagy kupok is vannak, amik jok, aztan ha megszuletik a baba, jo esellyel teljesen elmulik, vagy legalabbis csak ritkan fog elojonni!Kép Es ahogy Kakukkfu is irta, figyelj oda, hogy konnyu szekleted legyen, es minden nap legyen!

Tuni,
En ugy tudom, elobb-utobb kibujik minden baba, ne aggodj!Kép

Tutuja,
Koszi szepen, nagyon sokat segitettel! A parducminta nekem sem jon be, a drappos dolgok nem allnak jol, es foleg, ha bluz nemigen volt, akkor nem is megyunk ki oda, nekunk eleg messze van. Meg egyszer koszi!Kép
Nem irtal el valamit az adataidban? Ez ugy durvan 44 het lenne, nem? Vagy ilyen hosszu terhesseget tervezel?Kép

Urszila,
Epp az elobb gondoltam Rad, hogy miert nem irod mar meg az eredmenyt, erre frissitek, es itt a jo hir!Kép Gratulalok!KépKépKép Aranyosak lehettek a gyerekek, ahogy orultek az uj tesonak!

Timici, Gomb, Orsoly, Kakukkfu, Andy, TuniKép
Drukkkkdrukkkk!KépKépKép

Puszi:

Leszter
23+6
leszter

Manócska!Kép

Bemész a boltba, és egyenest leghátul, a próbafülkék mellett. Nem egy nagy durranás, alig vagy két sor. A legtöbb nadrág a terhesség végét célozza meg, van bennük állítható gumi, de még nekem is a 22 hetemmel nagy volt a hasrészük. Amit vettem, az csak nagyon magasra szabott derekú és keresztben nyúlik. Teljes nagyságában ez is nagy, de a derekát vissza lehet hajtani, széles befele a hajtókája, vsz. direkt. Így viszont csúszik lefele, de megoldottam, diszkréten megkötöttem egy vászonövvel kb. a derekamon (hol van az már?Kép), utána ráhajtottam az anyagot.

Leszter!Kép
A C&A-ban nincs valami nagy blúzválaszték. Egész pontosan: van valami barna kötött, van egy kékes törökös mintás, vannak csíkos vászoningek, van olyan, hogy az eleje fehér alapon piros meg valamis, az ujja meg a háta fekete, meg volt egy darab romantikus-parasztstílusú szép, de az az 1 db. 48-as volt, nekem meg 42-es kellett volna. Ezért is vettem nem terhes blúzit, de ezzel nem fogom kihúzni a végéig. A nagy baj az, hogy ezek mind mûanyagban vannak elõadva.
Egyfajta kantáros szoknya volt, meg egyfajta nem kantáros. Az viszont alig ér térd alá, a legrosszabb hossz (legalábbis nekem), és olyan a szabása, hogy máris felkapott a hasamon.
Tényleg nagyon édesek voltak. Ma reggel meg maguktól ébredtek és rögtön kipattantak az ágyukból (ami nem túl gyakori)és hozzám futottak, addig tartották a kezüket a hasamon, míg meg nem érezték a hugit.

Urszila
urszila

Halihó Kismamekok!

Urszila, jaj de örülök NektekKép, nem mertem kérdezniKépKép

Brokkoli, nagyon szép Zsófid van, Danó szerint csecse babaKépKép

Bocsika, vki kérdezte a védõnénit, hozzám is jön ma, a szabályzat szerint 1x kötelezõ. Mesélte, hogy kapnak néha ellenõrzést, és dádá jár érte, ha nem elõírásszerûen csinálnak vmit. Mondjuk az én védõnénim rendes néni, tegezõdünkKép

Na pussz!
Zsófi (24+5)
Csucsuka

Tüni Kép
ne aggódj, nem marad bent!!! Kép

Leszter Kép
igazad van, csak még addig nem látok elöre... egyelöre itt nyomorgok, pedig hagynom kéne már.
És még a hó is olvad Kép
A hajad biztosan klassz lett Kép remélem, kapsz blúzt is. Nekem ezzel nem volt nagy gondom, mert elég bö blúzokban jártam már eddig is.

Holnap védönéni! Hallgatunk szivhangocskát megint! Hurrá! Hurrá!

Megyek a gályára Kép de már nem tart soká!!

Pussz
Kangi
30+5
kangi

Sziasztok!

Lanyok, koszi a sok segitseget, mar az egesz tarsasag az en bluzomert aggodik, nyitnom kellene inkabb egy uj topikot!KépKépKép

Manocska,
Orulok, hogy minden jol sikerult!Kép
Lehet, hogy a babatoknak sosem lesz egyetlen vadonatuj jateka sem, mert mindent elobb Ti teszteltek a ferjeddel?Kép

Urszila,
Koszi az infot, de a C&A-ban mi is voltunk mult hetvegen. En a nadraggal amit ott vettem, nagyon elegedett vagyok. Es volt egy bluz, amit utolag banok, hogy nem neztem meg, feher volt, es ra volt huzva egy rovidebb kotott melleny, igy egyben arultak. Csak nem tudom, hogy a bluz magaban milyen volt (sot azt sem, hogy egyaltalan lehet-e kulon hordani oket, vagy ossze voltak varrva).

Snoopy,
Nem nagyon hordtam idaig bluzokat... Inkabb a szukebb pamut felsoket szerettem, azok meg mar felcsusznak, meg olyan nem jol allnak. Es uuugy szeretnek igazan csinos es igazan kismamas lenni karacsonykor...Kép

Csucsuka,
En kerdeztem a vedonenivel kapcsolatban. Nem is tudtam, hogy kotelezo nekik kimenni a kismamakhoz a szules elott is.

Puszi:

Leszter
23+6
leszter

Urszila!
Én is gratulálok nektek a jó eredményhez, meg persze a kislányhoz is. Olyan jó, amikor így örülnek a kistesónak. Nálunk is szerencsére így van.

Maci2!
Szerintem se kenõdj el az aranyér miatt. Nekem pl. azóta van, hogy terhes voltam a fiammal. Igaz, sosem okozott problémát, de azért ott van. Nem húzódott vissza, de nem is érzem, szóval nem fáj. Azért próbáld kenegetni, lehet hogy elmúlik.

Tutuja!
Az utolsó mensid nem júliusban (7.hó) volt?

Sziasztok
buksicica
22
buksicica

Köszi mindenkinek, igazán nagyon figyelmesen olvastattok, utolsó menis júl.16 Kép Bár nagyon élvezem a terhességet, de azért elég lesz kb. 40 hét. Igaz, ha ilyen félidõ lehetnék, tovább, ez tetszik, de a vége felé biztos fárasztóbb lesz.
Egy kicsit szórakozott Tutuja
22+4
tutuja

Most estem be a székembe, de jól esik. Az ünnepek miatti szabadságok miatt még a héten felköszöntünk 4 kollégát (János, Éva). Természetesen a vásárlást mindig a nõkre bízzák. A csoportban 4 nõ van, ebbõl 2 az ünnepeltek között. Így ketten mentünk ki: a sánta (meghúzódott a lába) és a kismama. Szép páros!Kép

Leszter, Buksicica,
Köszi a vigasztalást. Egyébként minden nap van és könnyû. Lehet, hogy éppen ez a baj? Bár az ülõ munka nem tesz jót neki. De mégsem dolgozhatok fekve! És még csak 23 hetes vagyok!

Leszter, a decemberi Kismamában most is vannak szabásminták. Szerintem az a piros blúz (a nadrággal) elég jó és nem tûnik bonyolultnak. Nincs olyan ismerõsöd aki meg tudná neked varrni (persze, ha neked is tetszik)?

Maci_2
23+1
maci_2

Sziasztok Pocisok!
Tegnap a MiniManóban láttam csinos kismama blúz-mellény együtteseket. Részleteket nem tudok, mivel szopis pólót kerestem.
(cím: Budapest, XIV.kerület, Nagy Lajos kir. u. 112
Telefon: 06-1/251-31-26) Esetleg rájuk lehet elõre kérdezni telefonon.
További jó gömbölyödést!
Borcsa+Luca(6,5 hó)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok,

Urszila,
gratula a jó eredményekhez!

Tutuja,
épp néztem, hogy egyidösek vagyunk (29), 1. babát várjuk, csak egy hét van a kiírásaink között, meg az utolsó m. között is. Fel se tünt semmi. Kép

Manócska,
boldog házasságot kívánok!

Leszter,
kedvet csináltál nekem is felsörészt keresni. Kép A H&M nem játszik? Múltkoriban csini átkötös ingeket láttam. Itt ez a legjobb és a legolcsóbb kismamaruhában (is), bár ízlések és pofonok.

Pálma
20+5
pálma

Sziasztok!

Nadine!
Mi a babakocsit kb 2 hónappal a baba születése elõtt vettük meg és a garanciát akkortól kértük amikorra a baba ki volt irva. Rendik voltak és megtették. Esetleg megkérdezheted hogy abban a boltban is, hátha beleegyeznek és csodálhatod a szerzeménytKép Én azt tettemKép

Maci2!

Nekem a szüléstõl jött ki az aranyerem, de csak 2 hete vettem róla tudomást! Mert már vérzik is néha. Orvos még nem látta és nem csinálok vele semmit. De már százzor elhatároztam, hogy felhivom a háziorvosomat. A lényeg, hogy minél több rostosat kell enni, hogy ne legyen székrekedés, mert az keményebb kakit jelent ami megafájdalommal járKép Elvileg iszonyuan jó krémek vannak rá. A Reparon kúpot és krémet ajánlották. Recept nélkül kaphatók. Ami fontos: mikor úgy érzed, elmúlt, még 2-3 napig használd, ne jöjjön ki újra.

Leszter!

Köszi! Bár igy utológan visszanézve nem is volt olyan hosszú az a hat hét hasfájás. Persze 10 hét elteltével a szülés se fájKép Szerencsére hamar véget ért!

puszi
sasha ésa 10 hetes Gábor.

Kép
sasha

Építkezõk, új lakásvásárlók figyelmébe:
[url=http://index.hu/gazdasag/magyar/szocpol1112" TARGET="_top]http://index.hu/gazdasag/magyar/szocpol1112[/url]
maci_2

Sziasztok!

Maci_2,
Sajnos a varras nem nagyon jon szoba...Kép
Az ulomunka tenyleg nem tesz jot neki, de hidd el, karban lehet tartani, es akkor nem okoz gondot. En is a Reparon kupra szavazok, mint Sasha!Kép

Borcsa,
Nagyon koszi Neked is az otletet! Kepzeld el, rogton fel is hivtam oket, es az elado azt mondta, osszesen egy darab kismama bluzuk van, az is farmer anyagbol, semmi mas, nem ertem...Kép Pedig ez meg kozel is lett volna...

Palma,
A H&M-et Zsuzsi is emlegette mar, emlekszem, de van ilyen egyaltalan Budapesten? Jo vasarlast!Kép

Puszi:

Leszter
23+6
leszter

Sziasztok!

Urszila!!!!!!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Ez aztán a jó hír!!!

Én most éppen székrekedéssel küzdök. Kép Kaptam rá Tamarin lekvárt, de rá van írva, hogy terhesek nem ehetik. Valamelyikõtök szedte??? Ja, egyébként a vas miatt van ez a próblémám, szednem kell, mert romlott a vérképem.

Puszi: Judó
30+3
judó

Haliho Lanyok!

Andy: en holnap megyek megint ctg-re, szokas szerint (remelem a flowt megusszuk).Kép Dokinenimmel majd hetfon talalkozom, de nekem annyira nincs semmi jele a szulesnek (egy hete total fent volt es zart a mehszaj), hogy szerintem egy darabig nem szulunk.Kép

Kakukkfu akkor talalkozunk csutortokon (holnap), en 9-re megyek. Nekem is hetente 2x kell jarnom, de ugye nekem inkabb azert, mert minidg lapitunk.Kép

Vizesedes: nekem 36. hettol beindult mint a fene. Addig szinte semmi, azota alig ferek bele meg az otthoni papucsomba is. A kezem pedig nekem is ejszaka ill. reggel a legrosszabb, de azert kibirhato, csak olyan rossz erzes, mintha allandoan zsibbadt lenne.

Snoopy: koszi az osszefoglalot a mellszivokrol, en meg mindig nem tudtam donteni. Tovabbra is az Avent es a Medela elekrtomos kozott vacillalok. Nalatok mennyibe is kerulnek? Bocsi, ha nem akarod ide irni, johet a mejlemre is ( orsoly@telnet.hu ). Elore is koszi!Kép

Urszila! Orulok hogy minden rendben.Kép

Puszi: orsoly 37+4
orsoly

Sziasztok!

Snoopy, Sasha
Sajnos már kérdeztem a boltban, hogy lehtene e mert hallottam errõl a lehetõségrõl, de azt mondták nem lehet, csak a vásárlás napjától van a garancia. Így marad maximum a május eleje, mert nem akarom, hogy nagyon sok idõ elteljen, mert mi van ha pont 5,5 hónaposan történik valami baja. Ezért úgy gondoltuk, hogy április végén, május elején leelõlegezzük és majd mikor megszültem a kipapi majd hazahozza (remélem lesz belõle, mert ribilliót csapok a boltban Kép )

Képzeljétek most kaptam egy telefont, hogy hozzák a babaruhákat, nem tudom mennyit, de majd holnap megírom miket szereztünk. Csak hova tegyem majd õket, még nincs a manónak semmilyen szekrénye, se egy polc ami felesleges. De ezt majd megoldom Kép

Puszi mindenkinek
Nadine
18+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok! Kép

Már csak 2 napig dolgozom, most meg annyit pakolásznivalóm van, hogy nem tudok olvasni titeket. Persze továbbra is lesz netem, csak nem egész nap, mert ez most modemes megoldás még. És hát kell a telefon... Kép
Remélem mindeni jól van. Ugyanezt már nem mondhatom el, mert egy hete csak tyúklépésben totyogok, Fáj a derekem, és olyan nagyot nõtt a hasam, hogy még nem szoktam meg. Kép

Késõbb visszaolvasok Kép
Timicihez pedig még megyek a héten. Kinyomtatom neki a topikot is.

myssnia
31+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Bocsi, kicsit zavarosan fogalmaztam. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Orsoly, Kakukkfu: Én a magánrendelõbe megyek holnap sanja nem tudunk találkozni. Remélem azért még egyszer összefutunk szülés elött.

Aranyérrel kapcsolatban: Van egy varázsdió nevû krém ami nagyon jó mert 2szeri használat után teljessen megszünteti az aranyeret. Gyógynövényboltban lehet kapni nem mondom, hogy olcsó, mert olyan 800Ft körül van de megéri.

Vizesedés: Én 2 hete vízesedem de nem olyan vészesen szerencsére mert csak a bokám és a kezem, az is csak akkor amikor ülök és nem rakom fel a lábam. Ahogy felpocolom fél órán belül elmúlik.

Nekem a mostani panaszom bocs, hogy így leírom, de az hogy annyira fáj a szeméremcsontom, hogy sokszor majd be pisilek fájdalmamban, fõleg amikor alszom éjjel és egyik oldalról a másikra fordulnék. Kinek volt már ilyen?, és mit tud javasolni mit csináljkak? Kérlek írjatok..

Judo: nekem a tamarin lekvárt az orvosom mondta, szerintem nyugodtan egy kis kávéskanálal vegyél be. De ha nem mered akkor kérdezd meg a védõnénit vagy az orvosod, Ha nagyon székrekedésed van akkor a legjobb rá égygyomorra egy teáskanál szilvadzsem vagy szilvalekvár, 1óra és már jó is lesz a pocid. Ne szenvedjél mert annál rosszabb.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
39+1
andy78

Kangi Kép

Mégis meglesz a pihenés? Ez nagyszerû. Egyidõben hagyjuk fel a melót. Kép Egyébként nekem is az szokott lenni az érzésem, hogy valamit nem fejeztem be. És töröm az agyam... Kép

Maci_2

Egy nagy problémánk van. Ez a tény nálam is két napja elég nyilvánvalóan elõjött. És ami érdekes, nekem is teljesen jó a széklet állaga. A Sperti tényleg jó, kismamáknak különösen ajánlják. Szerintem ne menj dokihoz, elõbb kezeld kúppal, és ha nem ok egy hét után sem akkor menj csak dokihoz. Sajnos ez velejárója a terhességgel, de egyszer úgy is elmúlik. Kép Sok kiwi, narancs jót tesz.

Kakukkfû, Andy
Nekem néhány napja a vizesedek. Nem látványos, de azért még most is ott a zokni helye, amit már órákkal ezelõtt levettem. remélem nem fokozódik jobban.

Tutuja Kép
A Benetton a Váci utcában található, a legfelsõ szinten vannak a bébi-mami dolgok, valamint a Westendbe is vannak. Arról ismered fel õket, hogy hogy nagy számokkal van a papírcimkén, hogy 6-9 (hónapok), és külön polcon is vannak.

Snoopy Kép
Én Medelát vettem, ami egykezes is tud lenni. Medela de Lux.

Leszter Kép
Amint elõbb írtam, lesz netem (szomorú is lenne, ha nem lenne, mivel az internetszolgáltatónál dolgozom...),csak nem egész nap. Ki sem bírnám már egy kis babanet nélkül. Kép

myssnia
31+6 (amikor már, vizesedem, derékfájok, totyogok, aranyerezek) Kép Kép Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Annyira siettem az írással, hogy megint össze-vissza fogalmaztam. tehát helyesen:

Kakukkfû, Andy Kép
Nekem néhány napja a vizesedek.= Én néhány napja vizesedem.
myssnia
Budapest XI. kerület

Szia Pálma!
Ez tényleg érdekes, hogy ennyire egybe vágnak az adatok!
De a táblában is néztem, hogy húsvét környékére, húsvéthétfõ ápr. 21 lesz, elég sokan ki vagyunk írva...nem hiába, szapora, mint a nyúlKép
Nekem az elmúlt 1 hétben nõtt a hasam igazán, eddig minden nap vkitõl meghallgathattam, hogy neki 3 hónapos volt ekkorra, meg milyen karcsú vagyok stb. én meg aggódhattam, hogy a gyerek nem fejlõdik rendesen. Na, most már igazi terhes pocim van és a páromnak is nagyon tetszik!
Mindenkinek jó reggelt, szép napotKép
üdv
Tutuja
22+3
tutuja

Tutuja,
A munkahelyen többen is vannak akik most veszik észre, hogy babát várok, amióta felvettem a kismamanacit. Pedig magamhoz képest azért már van pocakom.Kép
Maci_2
23+2
maci_2

Sziasztok!
Vagyok én is, csak tegnap mászkálós napom volt. Jól el is fáradtam, de most már vége, minden ajándék megvan, már csak csomagolni kell.

Nadine!
Persze, el is felejtettem, pedig már írtad, hogy nem pesti vagy... bocs! Kép Remélem, akkor valamelyik boltból csak nem fogy ki az a kocsi, mert tényleg nagyon aranyos!Kép

Urszila!
De jó hír, gondoltam rád én is, szuper, és gratula a kislányhoz!!! KépKépKép

Maci2!
Neked is drukkolok, hogy minden rendben legyen, és hogy elmúljon az aranyér. Én még eddig megúsztam szerencsére...

Manócska!
Fotók még nem jöttek, ha túl sok, próbáld kettesével-hármasával, ma tudom folyamatosan leszedegetni, és mindjárt jöhet utána a többi.

Leszter!
Sok sikert a szombati blúzvásárláshoz!!! KépKépKép Ja, és én is pont tegnap voltam fodrásznál! Kép

Pocok!
Végül is teljesen mindegy, ahogy neked egyszerubb, ahogy kijön... a lényeg, hogy most ez a 30. hetem, de azt nem lehet tudni, hogy 29 + hány nap. Szóval az is jó, ha találomra beírsz valamit, én meg a nevem alá majd írkálom az aktuális hetet továbbra is. Kép És köszi még egyszer!

Judó!
Ugyanaz a problémám... Kép És a szilvalekvár se jött be, az éhgyomri vízivás se, pedig olyat is csináltam, hogy szilvalekvár-tej-víz egymás után, és még úgy sem... Pár napja vettem korpát, mert azt olvastam valahol, hogy segít, de egyelôre annak sem tapasztaltam hatását. Gyümölcsöt is elég sokat eszem... Még a glicerines kúp van hátra, azt még nem próbáltam, mert utálom az ilyesmit, de lehet, hogy nem lesz más megoldás. Kép Mi az a tamarinlekvár, és hol lehet kapni, és mennyibe kerül egyébként?

Mindjárt teszek fel a képtárba UH-s képet Annáról! Kép

Puszi
Franyo
30
franyo

Sziasztok!

Vas+székrekedés: most olvastam itt a rendelõben, hogy a különbözõ vaskészítmények különbözõképpen okoznak ilyen problémát. Konkrétan azt írják, hogy a Fe++ (2-szeres ion)-t tartalmazó készítmények jobban fognak, mint a 3+-osat tartalmazóak. Azt sajnos nem írják, hogy felszívódás szempontjából -ill. a cél, a vérkép javítás szempontjából- van-e különbség köztük, de esetleg egy próbát megér! Akik szednek vasat: figyeljetek oda, hogy a vas és a magnézium, (meg a kalcium) között 2 óra legalább teljen el (mindkét irányban), mert különben romlik a felszívódása.
Most 4 hete én is szedek vasat (Sorbifer) (ez is 2+), elõtte semmi gondom nem volt, azóta keményen fog. Nálam érdekes módon mindig a kakaó, pontosabban a bolti (régen klasszikusan a zacskós) kakakó hajtott meg, aminek pedig sokak szerint fognia kéne, mindenesetre most is ezt vetem be, de még így sem vagyok elégedett az eredménnyel. És tudom az elõzõ kettõbõl, hogy aranyerem enélkül is lesz a végére, szóval tennem kell valamit.
Amúgy én pont ma megyek este a dokihoz, meg fogom kérdezni (mondjuk 4 hete azzal írta fel a sorbifert, hogy megpróbáljuk, aztán ha nem javul a vérkép, jöhetnek a vasszurik, szóval azért azt sem szeretném....)

Ildi (23+5)
(Elvileg én is húsvéti lennék (mensi szerint), csak a baba mérete miatt egy héttel elõbbre tartja a doki, én valahol félútra...)

Ildi
pildi

Ildi!
Én külön nem szedek vasat, csak amennyit az Elevit tartalmaz, utánanéztem, de azt nem találtam, hogy ez milyen fajta vas-iont tartalmaz... Azt én is tudom, olvastam a tájékoztatón, hogy el kell telni pár órának az Elevit és a magnézium, kalcium beszedése közt, szóval ezzel nincs is gond... Azért írd majd meg, hogy a dokid mit mondott!

Franyo
30
franyo

Sziasztok!

Ildi, engem is érdekel, mit mond a dokid Kép
Nekem érdekes módon mióta vasat szedek jobb lett az állag. Pedig tudom, hogy az ellenkezőjét kellen produkálnia. Persze nem zavar dolog. Kép Lehet, hogy közrejátszik, hogy c vitaminnal szokatam bevenni, mert az segíti a felszívodást. Talán annak köszönhető... Nem tudom.

myssnia
32
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyo Kép

Nagyon édi profilja van a babádnak! Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Köszi... nekem is annyira tetszik a kis gömbölyu orra... KépKépKép
Franyo
30
franyo

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy akik kb. annyi idõs terhesek , mint én, mennyit híztak eddig? Én egészen Mikulásig egy grammot sem. De a gyerekeim még túl kicsik ahhoz, hogy megegyék azt a hihetetlen mennyiségû édességet, amit mikulásra kaptak innen-onnan, ígyhát besegítettem egy "kicsit".. most +4 kgnál tartok a 22. héten. Remélem ez nem túl sok.
Én az elsõ gyerekkel 14 kilót híztam, utána teljesen visszafogytam.A másodikkal már 16-ot, de maradt is 4-5 kiló felesleg.. Most szeretnék úgy tíz körül maradni, csak hát zabálok, ahogy csak bírok, és imádom az édességet..

Anyakati
22
Anyakati

Sziasztok lanyok!

Volt nalam az elobb a vedoneni, vegul semmit nem adtam Neki. Atbogaraszta a leleteimet meg a kiskonyvemet, es mar itt sem volt!Kép Es azt mondta, hogy az utobbi 1 honapban 9 baba szuletett a korzeteben. Nem is gondoltam volna! Remelem, tavasszal is sokan szuletnek, es majd lehet haverkodni a kornyekbeli anyukakkal!Kép

Ma este megyek dokibacsihoz, remelem, minden rendben lesz!Kép

Na ha visszaolvastam, irok meg, addig is puszi:

Leszter
24, juhejjjjj!KépKép
leszter

Sziasztok!

Köszönöm a sok gratulát, oolyan jól esett! És olyan jó, hogy van mihez gratulálnotok! Mióta lelkieleg kiengedtem, a hasam is megugrott. Kipakolom rendesen, abban a sztreccs gatyóban, amit vettem, nagyon lehet, tök büszke vagyok rá.

Maci!Kép
Ha eltelik ez a hét anélkül, hogy telefonálnának, szerintem már te is nyugodtabb lehetsz. Nekem legalábbis a doki azt mondta még megbeszélésen, hogy kb. két hét múlva már meg tudják állapítani a durva kromoszóma hibákat, és akkor rögtön szólnak.

Judó!Kép
Én szedtem tamarin lekvárt. Gyógyszertárban, biopatikában lehet kapni. remélem most nem fog kelleni, mert nagyon fúj az íze, de segített. Én még nem tudtam rávenni magam a külön vasra, csak a Maternát szedem, a vérképem egész rendes.

Anyakati!Kép
Én eddig 3,5 kg-ot híztam és én is az utóbbi két hétben. A keddi UH szerint ebbõl 450 g a babóca, még van a lepény, magzatvíz, több folyadék, úgyhogy rám ebbõl, optimista számításaim szerint egy fél kilónyi jut Kép

Elbúcsúzom januárig, ui. otthon nincs internetünk egyelõre.Hiányozni fogtok. Meg van rendelve Télapónál egy új számítógép, akkor majd jelentkezem.
Holnap még meglátogatom Timit, megyek hajnalok hajnalán terheléses vércukorra.

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, és boldog, babás új évet!KépKépKép

Urszila
22+3
urszila

Ezt találtam egy terhesgondozásról szóló cikkben:

A terhes n?k mintegy 60%-a panaszkodik székürítési nehézségekr?l. A rostdús diéta ellenére fennálló obstipatiós panaszok esetén Tamarin lekvár, glycerines végbélkúp, esetleg enyhe hashajtó használata segíthet.

Vagyis akkor lehet terhesség alatt enni ezt a tamarin-lekvárt, lehet, hogy beszerzem valahol...

Franyo
30
franyo

Sziasztok!

Pocok,
Aranyos lehet Manka, lehet, hogy nem is olyan sokara mar smink nelkul nem is fog mutatkozni elottetek?Kép

Myssnia,
Orulok, hogy lesz neted, mar megijedtem, hogy eltunsz.
Szegeny derekadnak biztos jot fog tenni, ha jovo hettol tobbet tudsz pihenni, addig meg mar csak kibirod, nem?Kép
Szep nagy lehet a pocid, mar a multkori foton sem volt kicsi. Amugy nekem is azert novoget mar rendesen, es megint napok ota huzodik ott alul, szoval remenykedem, hogy egyszer nekem is lesz valami hasonlo.Kép
Tudnal irni egy kicsit arrol, hogy milyenek ezek a Benetton polok (szuk-bo, rovid-hosszu ujju, meddig er...)? Es kb. mennyibe kerulnek?

Andy,
Nekem meg nincs szemelyes tapasztalatom, de mar tobben panaszkodtak a szemeremcsont fajdalomra. Szerintem az egyetlen, amit tanacsolni lehet, hogy szulj!Kép Vegul is holnap mar 20.-a van!Kép Majd ird meg, mit mondott a doki.
'
Maci_2,
Gondolom nem nagyon vigasztal, de sajna nekem is sulyosbodott ez a problema ma reggelre. Azert nem keseredem el!Kép

Franyo,
Gratulalok a befejezett ajandekvasarlashoz, ugyes vagy!Kép Sajna ez nalunk iden abszolut a kispapara marad, pedig uuuugy mennek mar egy kicsit segiteni Neki...Kép
Koszi, remelem, talalunk valami szepet.
Anna nagyon csini profilbol!Kép
Szekrekedessel kapcsolatban (Judonak es PIldinek is es akit meg erint): olvastam valami novenyi rost porrol, amit gyogynoveny uzletekben lehet kapni, es kismamaknak is ajanljak (allitolag, en nem ismerem), esetleg erdemes lenne megprobalni.

Anyakati,
Este megyek orvoshoz, majd beszamolok, hogy most hany kilonal tartok, es hogy a dokibacsi mit szol hozza. Kicsit felek a lecs*szestol...Kép

Urszila,
Talalkozunk januarban ugyanitt! Nektek is kellemes unnepeket!Kép

Timici, GombKép
Drukkkkdrukkkk!Kép
Timici, Neked kulon nagyon boldog karacsonyt kivanok mar most, hogy el tudd olvasni, ha Myssnia beviszi Neked!Kép Es kitartas, majd csak tul leszel rajta, es ha mar a karodban lesz a baba, egy pillanat alatt elfelejted ezeket a nehez napokat!Kép

Puszi,

Leszter
24 (Az uj celom a 28 het, de jo lenne mar ott tartani!Kép)
leszter

Anyakati!
Én múlt héten mértem utoljára magam, azaz 21 hetesen: +5kg volt rajtam. Azóta csak reménykedni tudok, hogy nem változott. Biztos olvastad, engem diétára fogott az orvosom, szóval nem zabálok, nem ettem azóta kenyeret, és nem ettem tésztát (pedig nagyon kívánom). Viszont egy kis Mikulás édességgel én is csábításba estem. Szóval szerintem pont jó úgy, ahogy most vagy. Egyébként az elsõvel én is pont 14kg-ot híztam.

Leszter!
Nekem a holnapi az utolsó napom január 6-a elõtt. Nektek is kellemes ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok.

A többiektõl majd holnap búcsúzok el két és fél hétre. Húú

Sziasztok
buksicica
22+1
buksicica

Sziasztok,

Bocsi, meg csak feluletesen olvastam vissza, de delutan potolom, igerem! Kép

Tegnap sikerult eljutnom az orvosomig. Nem nyilt tovabb a mehszaj, a gorcsok valoszinuleg joslofajasok voltak vagy legalabbis nem voltak hatassal a mehszajra. KépKépKép Jovo heten mennem kell ujra pajzsmirigy meresre, a vesem miatt tenyeszteses vizeletre, sima vervetelre es az elso CTG-re! NA most mindezt hetfon vagy penteken kell elinteznem, mert ugye a tobbi nap az karacsony! Kép Es dupla adag magneziumot is szednem kell. Kép Most joval nyugisabb vagyok. A dokim tok rendes volt, nagyon vigyazott a vizsgalat kozben, minden kerdesemre valaszolt, es kepzeljetek, a CTG-s papiromat digi fenykepezovel lefotozva email-ben kuldhetem el neki, es akkor a szabija alatt otthon megnezi. Tok jo. KépKépKép

Urszila,
a hazikot ugy ragasztottam ossze, hogy rengeteg porcukrot osszekevertem nehany csepp citromlevel, ebbol egy jo suru massza lett, ami kb. 10 perc alatt betonkemenysegure szilardult. Azota sem mozdult meg a haziko. Probald igy osszeragasztani ujra a hazikotokat.
Egyebkent tok nagy sikere van haznak, barki jon hozzank, legalab 10 percig nezegeti...Kép

MAnocska,
gratula az eskuvodoz! Milyen az asszonysors? KépKépKép

Pocok,
csucs a kislanyod! Kép

Drukk a korhazban sinylodoknek! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ KépKépKépKépKép

Delutan folyt. kov. Kép

Pussz,
Gombóc
34+5
gombóc

Szisztok lányok!

Köszi a bókokat!Kép
Az Avent Isis mellszívót nagyon ajánlom mindenkinek, igaz hogy állati drága, de szuper jó!!!!! és nem mindegy, hogy az ember lánya mennyit kínlódik a fejéssel.

Drukk mindenkinek!!!!!

puszi
Brokkoli és a 2 hetes Zsófi
brokkoli

Lányok!

Én úgy vagyok vele, hogy nem merek megenni 3 narancsot, vagy mandarint, mert olyan hasmenésem lesz tõle, nem merek még az udvarra sem kimenni. Aztán szedhetem a vasat, meg a széntablettát, de két nap mire van hatása.
Szerintem próbáljátok ki, akinek annyira szorulása van, hátha segít!
Szóval: napi 3-4 narancs.

Heni
37+4
heni1979

Sziasztok!

Orsoly!
A profilomban weblapcím. Ott a babára kattintva minden elképzelhetõ árat meg tudsz nézni. Jó válogatást! Ha valamiért nem nyerõ, akkor szólj és emilezek, OK? Az Aventes árak kb5%-kal emelkedni fognak január elsejétõl. Tök jó, hogy azért nekünk megmondják, így tovább tudjuk adni az infot.

Myssnia!
A Deluxnak ugye az asztalhoz rögzíthetõ a talpa? Az a változat nyerõ, ha a másik kezedet masszírozásra szeretnéd fordítani, így igaz. Nekem azonban akkor is csak egy kezem volt, amikor a másik cicimbõl Zsombit szopiztattam (sehogyan máshogy nem lett tejleadó reflexem), ezt pedig Aventtel tudtam elõadni.

Andy!
Szeméremcsontfájdalom, az nagyon rossz. Segítség a bajra így mindenórásan sajna nem ismert. Viszont bárkinek akinek nagyon erõs csont és ízületi fájdalma van és még nem érte el a 8.hónapot, annak tudok ajánlani profi, várandósok által is szedhetõ fájdalomcsillapítót. Vioxx a neve. Állati drága és asszem csak receptre van. A 25mg-os doboz valami 2700Ft, és 7 szem van benne, viszont a felét is elég bevenni. Kúraszerûen is lehet szedni, de tegnap fejfájásra vettem be és úgy is hatott. Szülés elõtt azért nem jó, mert a prosztaglandin termelést gátolja, ami pedig a Botall vezeték nyitvatartásában is fontos a babában.

Mára ennyit a természettudományok és a technika újdonságaiból.
Mindenkinek élvezetes hólapátolást, vagy napfényszemlélést élõben, vagy az ablakon keresztül!

Snoopy
19+4

KépKép
snoopy

Heni,
Én is sok gyümölcsöt eszem (mostanában narancs, mandarin, kiwi, alma) hasonló hatással.Kép

Urszila,
Én olyan ideges voltam, hogy elfelejtettem megkérdezni a tnaácsadóban, hogy meddig izguljak nagyon. Szóval még ezt a hetet kell kibírni.

Anyakati,
Engem a 19. héten mértek utoljára, addig a normál súlyomhoz képest +2 kg-ot gyûjtöttem be. (Többet is csak a terhesség elején elhagytam egy párat.)

Mindenkinek, aki a héten van utoljára netközelben ebben az évben békés karácsonyt és nagyon boldog, sikeres, örömökben gazdag babás új évet kívánok!

Képzeljétek, tegnap telefonált az egyik barátunk, és elújságolta, hogy a felesége 8 hetes terhes! Úgy örültem neki!Kép

Maci_2
23+2
maci_2

Hahó!
Montázs a profolban!

Snoopy
snoopy

Lányok,

Hayimmamának sajnos ma nagy valószínûséggel be kell feküdnie a kórházba. Ma még megyünk egy vizsgálatra, de ha nem OK, akkor benn kell maradnia szegénynek.
Az a bibi, hogy ugyan elsõ babáról van szó, de így a 39. hét legvégén még nem illeszkedett be a baba, nagyon fenn van a "pocakban". Ma lesz egy ultrahang vizsgálat, hogy miért nem szállt még le a baba.
Drukkoljatok!

Hayimpapa (38+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Halihó Kismamekok!

Akik már nem jönnnek az ünnepekig, azoknak Békés, boldog karácsonyt és szerencsés új évet kívánok!Kép

A kórházban ünneplõknek, kitartás!! Jövõre már csak egy mosolygós emlék lesz!

A finiselõknek nagy drukkKépKép

Na pussz!
Zsófi (25Kép)
Csucsuka

Pocok, Heni!
Köszi a tanácsokat! Nekem a gyümölcs, úgy látszik, nem elég, mert hiába eszem kilószámra naponta, nem történik semmi, szilvalekvárral sem, mandarinnal, naranccsal sem (kiwit már nem merek enni, a múltkor tiszta kiütés lettem tôle). Itt valami drasztikusabb megoldás kéne, már próbáltam hívni a védônômet, de betegállományban van. Kép

Snoopy!
Nagyon aranyos a kisfiad!!!!!

Hayimpapa!
Drukk megy, gondolok rátok!!!

Timicinek, Gömbnek is megy a drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Franyo
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: