A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Van már profilom. Hogyan lehet több képet feltenni? Gondoltam a Mazsolát is megmutatom Nektek...

Anyakati!
Nekem mindkét babánál a 16.héten kezdõdött kontrakcióval minden nap. Onnan tudom, hogy az elsõnél felírtam, a másodiknál meg visszakerestem. :9)

Sasha!
Már csak naponta 1-2-szer szoptattam, de a mensesem még nem volt. Melleim is alig, ami azt szokta jelenteni, hogy a szervezetzem nem is érzi nõnek magát. Ezenkívül mechanikailag védekeztünk is. A hatásosságról annyit, hogy a nyertes most 19.hétben van.

Snoopy

KépKép
snoopy

Pocok, szupi ez a tabla! Koszonet erte Neked es GAbornak is! KépKép Egyetlen pontatlansag nalam is elofordul, utolso menzesz aprilis 20. , a szules idejet pedig jan. 25-ere irta a dokim. Koszi a javitast elore is! Kép

KAngi,
latom mar valaki megvalaszolta a magzatvizzel kapcsolatos kerdesedet. AZon se izgasd magad, hogy a babadnak milye hany hetesnek felel meg, ezt megkedeztem az UH-s dokinotol multkor (mert nalunk is minden meres mas hetet mutatott), es azt mondtak, egyeni elteresek es meresi pontatlansag is lehet. +/-2 hetten belul legyen minden, akkor OK. Kép

Franyo,
az okos konyveim miatt sok mindentol lehetett a trutyi. De ahogy olvasom, a doki jol megvizsgalt, es nem talalt semmit, ugyhogy nyugi, ezen ne idegeskedj! Kép Gratula a kisagyhoz es a babakocsihoz! Kép

KAkukkfu,
hogy all a lakas? Kép

Hayimpapa, jo ez a szuleszno dolog! Kép

Norkini,
jo utat! Kép

Timicinek tovabbra is drukk ezerrel! HA valaki mostanaban bemegy hozza, atadnatok neki? KépKép En ma elkezdtem betaknyosodni. Kép

Gomb,
mikor lesz legkozelebb kimenod? NAgyon jo, hogy irtal! KépKép Tovabbi turelmet es kitartast kivanok!

Jo ejt,
Gombóc
gombóc

Jaj, Pocok, megneztem, es a linknel nem jon be a profile-om. Kép ezt is javitanad?
Koszi szepen,
Gombóc
gombóc

Kedves Névtelen,
köszi a részletes választ. Megvárom a január elejét, és próbálok nem aggódni ...

Gombóc Kép
nem is izgulnék a méretei miatt, ha nem lenne ez a hülyeség a magzatvizzel Kép Na jó, nem rágom magam ...
Váááu! Most néztem meg, gyönyörü menyasszony voltál! KépKépKép És nagyon ügyes vagy a mézeskaláccsal is Kép

Franyo Kép
ne izgulj, próbálj meg pihenni! A trutyizás tényleg bármitöl lehet, ha csak kicsi volt, és a doki nem talált semmit, és azóta nem tapasztaltad, akkor holtbiztosan nincs semmi baj KépKépKép

Megyek holnap mélyeket lélegezni a szölöbe, hogy elkerüljem a magzat esetleges kezdödö oxigénhiányát Kép De azért Kép is

Pussz
Kangi
30+1
kangi

Gombóc,
még csak annyi, hogy én ugye tegnap voltam 30 hetes, a baba pocija meg csak 27 hét 1 napnak felelt meg, szóval kivül esik a 2 hetes range-en Kép Most akkor izguljak, vagy inkább egyek?! Kép
Inkább eszem!!! Kép

A családban van már egy születési oxigénhiányos gyerek, aki szuperjó fej, szellemileg semmi gond nincs vele, de akkor is nehezen mozog és alig tud egyedül enni Kép NEM AKAROK OXIGÉNHIÁNYOS BABÁT!!!!!!!!!
Persze az is szörnyü lenne, ha veséje vagy emésztörendszere lenne problémás ...
Jaj ... Kép
Megpróbálom kicsit jegelni az ügyet, januárig ...
csak hát nem könnyü ...
Pedig a doki csak annyit mondott, hogy "a magzatviz mennyisége a normál érték alsó határán van", szóval nem KÓROSAN kevés, csak éppen nem pont normál ...

Pussz
Kangi, az aggódó
30+1
kangi

Jo estet!

Megjovok, erre mit latok? Egy nagyon aggodo Kangit! Figyelj, tudom, konnyu ugy nyugtatni,hogy nekem semmi ilyesmit nem mondtak...DE, ha ennyire nem hagy nyugodni a dolog, akkor hetfon szepen menj be a doki bacsidhoz es kerd meg,hogy legyen kedves nezze meg meg 1x rendesen, hogy minden oks-e, mert szerintem ebbe igy Januarig bele lehet gebedni! Szoval semmi kecmec, a Te babad, az O elete. Ha valami aggaszt, tessek tenni ellene! NA ! Kép

Franyo!
Biztosan csak valami pici er pattanhatott el vagy ilyesmi! Nyugi! Ha netan lett volna valami gaz, azota biztosan lett volna megint jele!
Ja es koszi, hogy feltetted a kepeket! Kép

Egyebkent az ut jo volt, a 2 eves unokaocsem egy csodabogar! Kép Tunemenyes!
Na megyek aludni, mert szetesem!

Jo ejt!
Norka
aki ma 30!
norkini

Sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltatok, nagyon jól esett!

Pocok, légyszi javítsd át a koromat 23-ra, ugyanis idõközben öregedtem. A tábla nagyon szép, de valakinek nem hozza a profilját (pl. Gomboc). Ezzel mit lehetne tenni, Gábor apuka?

Engem meg manapság azzal bosszantanak, hogy túl kicsi a pocakom, 7 hónapos létemre. Nem sok viszonyítási alapom van, de kb. Timicinek félidõ után volt ekkora. Azért jó, hogy jövõ héten megyünk dokihoz, mert a sok hozzáértõ már eléggé felidegelt.

Ha mentek még Timicihez, nagyon sok drukk és kitartás és jókedv Neki!!!

Pusz
Miszike
31+6
miszike

Ha nagyzolni akarnék, azt mondanám, hogy direkt volt a poén, de hát sajna nem KépKépKép. Elég egy kis hülyeséget írni, máris sokan válaszolnak nekem KépKépKép.
Dokit akartam írni, de sebaj Kép. Öregszem Kép.
Puszi mindenkinek!
Hayimpapáék (38)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok Lányok!

Úgy érzem, képtelen vagyok követni ezt a topicot így, hogy Pocaklakóm nõvére teljesen leköti a napjaimat (óráimat, perceimet)...

Snoopy! Több képet úgy tudsz felrakni, hogy Photoshop-ban készítesz egy montázst, és azt rakod be a profilba.
De én ehhez nem értek, ehelyett én úgy szoktam, hogy egyszerre több fotót rakok a scanner-be és így egy képként fogja kezelni õket.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Timici üzent:
"Lányokat puszilom és mindenkinek jó pocakosodást, finishben levõknek drukk ezerrel! Puszi!"

myssnia
31+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Köszi a megnyugtatást mindenkinek, ma már úgy néz ki, rendben vagyok. Legalábbis eddig, kop-kop. Kép Remélem, tényleg semmi gáz, mindenesetre a keddi UH-n közelebbrõl is megnézzük a dolgokat.
Kispapi annyit segített, tegnap is, meg most is épp szigetel valami rést a faliszekrényben, hogy ne húzzon be a szél a lépcsõházból, annyira meghatódtam.
Kangi!
Norkának igaza van, jobb, ha egyenesen rákérdezel a dokinál, mint hogy halálra idegesíted magad rajta. (Vagy halálra eszed magad KépKépKép, ha-ha.) Addig is inkább a kaja.
Snoopy!
Laura már írta, hogy kell ezt, ha gondolod, szívesen segítek, ha elküldesz párat, összemontázsolom neked, és visszaküldöm úgy. Vagy még egy lehetõség, ha a képtárba tesszük fel a képeidet, akkor is nekem küldheted.

Raktam fel a profilomba új képet, a babakocsinkról, és Bence keresztfiunkról, aki Kispapa nõvérééknek elsõ babája, tavaly májusban született, és egy aranybogár. Kép
Lehet csodálni a szemeit! KépKépKép

Puszi mindenkinek
Franyo
29
franyo

Sziasztok!

Ma nagyon nyugos vagyok, nehezen is kapok levegot. Ez azt jelenti, hogy meg nem szallt le a hasam, nem?

Gomboc Kép

Koszi, alakulunk, kispapa es a szuleim is a lakasban pakolnak, meg szerelnek. Nem is tudom, mi lenne velunk nelkuluk.
En itthon maradtam egyedul, bevallaltam a reggeli romok eltakaritasat, a szobank elpakolasat es a fozest.
Az elso kettovel kesz vagyok, de minden hihetetlenul bonyolult muvelet, pedig gyorsan es eredmenyesen probalkozom.
Egy honapja meg sokkal dinamikusabb voltam, most minden mozdulatot meg kell gondolni.

Jo tanacs a 30as hateik elejet taposoknak!

Becsuljetek meg a mostani erotoket, a 9. honap mar nagyon nehez. Kép

Ti hogy vagytok ma? Kint minden havas, ugy meglepodtem.
puszi
Kakukkfu
38+4
kakukkfu

Sziasztok!

Kakukkfu!
Koszi a tanacsot! Akkor becsulom az allapotom, becsulom! Kép Te pedig csak ovatosan, mar tenyleg eleg kozel vagy!

Franyo
Jo ,hogy semmi gaz! Kép

Kangi
Milyen a kis lelkiallapotod??

Lanyok
Itt semmi ho nincs, pedig azt mondjak mar hetek ota,hogy delen havazas...blabla! Amugy nemreg ebedeltunk, semmi ujsag!

Norkini
30+1
norkini

Sziasztok!

Leszter!
Biztos nem lesz semmi baj. Elég kellemes programok. Kép

Gömb!
Drukkolunk nagyon! Kép Kép

Pocok!
Beteszel engem is a csúcsszuper táblázatba? Ildianyu, ut. menszi: 2002. 09. 17., 25 év, 2. baba, Szeged, 2003/06/24, Szeged, Klinika. Köszi!

Norka!
Nagyon aranyos a kislányod! Annyira jól látszik!

Kangi!
Ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj. Nekem pont a 30. héten volt nagyon kevés a magzatvíz, de annyira, hogy még a babát sem tudta megmérni a dokim. Ráadásul a baba is jóval kisebb volt (ezt csak a BPD-bõl tudta megállapítani, mert csak azt tudta megmérni). Én is nagyon beparáztam, és teljesen kétségbe voltam esve, megkérdeztem, mit lehet tenni, de állítólag semmit. Azért megnyugtatott, hogy lehet, hogy csak átmeneti állapot, és úgy néz ki, tényleg az volt. Pihentem jó sokat, és 10 nappal utána már normális volt a magzatvíz mennyisége, igaz, pont az alsó határon. Nem tudom, összefüggésben van-e ez a lepénnyel, de nekem a lepény is hamar elöregedett. Kép De ne izgulj, semmi baj nem lesz! Kép Kép Biztos nálad is csak átmeneti állapot. Kép Kép

Franyo!
Ne izgulj, jó alaposan megvizsgált a dokibácsi, biztos nincs semmi komoly baj! Kép Pihizz sokat!

Ildianyu 12+5
ildianyu

Sziasztok!

Kakukkfunek adok igazat a 30-as hetekben lévõk tényleg õrizék az erõiket. Én nem tudom ma milehet, de majd leszakad a csipõm és a babóca is olyan eleven. Lehet, hogy az idõjárás, nem tudom. Alig birtam ma mozogni. Azért a szaloncukrokat megkötöttem elõre ne a férjemnek keljen ha esetleg akkor lennénk bent a kórházba.

Kangi: Vigyázz magadra és pihenj sokat, biztos csak átmeneti a dolog.

Na most ennyit, majd még jelentkezem.
Sziasztok
Andy
38+5
andy78

Sziasztok!

Jó rég nem jártam erre! De elolvastam az elmúlt napok termését.

Timicinek minden jót kívánok, és kitartást a kórházban!

KAngi!
Kevés magzatvíz: tényleg nyugtasson meg a doki, biztosan nem lesz semmi baj! Nekem a fiammal meg éppen az átlagosnál több volt, mindenféle plusz vizsgálatot csináltak, meg kéthetente UH-ot, aztán pár hét múlva újra átlagos lett a mennyisége. Szóval rémlik, milyen emiatt aggódni. Kép Írd meg, ha megnyugodtál! Kép

Franyó!
Én is kedden megyek UH-ra! Majd megírom a méreteket! Kép

Ja, azóta is mindenki 9 hónapos kismamának néz... Éppen ezért is nagyon érdekel, mekkora a kisbabánk!

Nem jön valaki kedden a Margitba? Mármint aki ott fog szülni! Kép

Pocok!
Szuper a tábla, de nálam az utolsó mensi május 19. Ez utóbbit biztosan tudom ( Kép ), a többi meg majd jön magától! Kép

Most ennyi, megpróbálok sûrûbben jelentkezni, de állandóan foglalt volt itthon a gép!

Puszi: Judó
30+0
(Húúúúúúú, mi is hármassal kezdõdünk! De jó!!!!! Kép Kép Kép )
judó

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám még. A pénteki vizsga sajnos csak félig sikerült, a másik felét ismételnem kell, de már nem érdekel.
Tegnapelõtt és tegnap távozott a nyákdugó. Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi idõvel ezután várható a szülés megindulása? Még csak kicsit sem fáj. Pedig most már jöhetne nyugodtan. Most már a kiságy is össze van rakva, ruhái kivasalva, táskám összekészítve.

Egyelõre ennyi, késõbb még jelentkezem.

Üdv
Tüni
tüni

szia Tüni Kép

Neked már tuti szép karácsonyod lesz. Kép Bár én még nem szültem, de mintha azt olvastam volna, hogy a nyákdugó után eltelhet még 2-4 nap ... De nem mernék megesküdni, így tapasztalat nélkül. Szurkolok! Kép

myssnia
31+3
myssnia
Budapest XI. kerület

QQcs apro Mamocak!Kép

Ma sikerult nekem jonnie (1 bajos,de rendkivul sovany!! apololanyka altalKép)a babamobilnak...Kép A babocak himbilimbiztek 1et,es mar repultek is tovabb...Kép
Gombolyum nagyon jol van,csak kezdi unni a banant,hogy mindenkinek van mar babaja csak neki nem.Babu erkezesere a honap vege a valoszinu..Kép
Majd meg jovok,jok legyetek..!Kép

gombolyito
Névtelen

GömbölyitõKép

Hát meg kell mondjam 2x kellett elolvasnom, mirõl is irtál, de csak rájöttemKép Oda se neki! Kissé késõ van és már rég lejárt a "müszakom"Kép Gömbnek sok drukk!

Tüni!

Nekem anno a nyákdugó kicsivel több mint egy héttel elõbb távozott,minthogy a baba jött volna, sõt a babót úgy inditották burokrepesztéssel, mert kicsi fiam még maradt volna!Kép

Anyakati!

Köszi a biztatást!Kép Örülök, hogy ezt irtad, mert igy reménykedhetekKép Bár most egyelõre abban reménykedem, hogy nem idén fogan meg, mert az kicsit gyors lenne! Párom ma reggel elvétette a "vigyázást" és hát izé...Kép

Timicinek továbbra is drukk!
sasha és a 9 hetes Gábor

Kép
sasha

Norka, Franyo, Ildianyu, Judo Kép
nagyon köszönöm mindenkinek a nyugtatást!
Azt hiszem, hiába mennék 7fön dokihoz, nem tudna többet mondani, mint pénteken. Okát nem tudja - hólyag teli, mérete tulajdonképpen megfelelö, én is jól vagyok, baba mocorog ...
Azt hiszem, csak nekem van lelkifurdalásom, hogy nem csinálok mindent tökéletesen. Naponta 2 cigarettát elszivok, hogy tudjak nagyvécére menni - tudom, hogy ez nagyrészt pszichés, de van benne vegatativ idegrendszeri dolog is, szóval valszeg tényleg nehezen menne nélküle.
Anyu is pont kettöt szivott a húgommal, reggel meg délben, és semmi bajuk sincs. Barátnöm végigdohányozta a terhességet, ott sincs semmi gond, és nem ö az egyetlen, tudom.
Erre meg jön egy ilyen szerencsétlen dolog, ami oxigénhiányból is fakadhat - most már talán jobban értitek, hogy miért aggódom ennyire. És még el is itélhettek miatta, de ami a legrosszabb, nekem sem nyugodt a lelkiismeretem.

Tüni Kép
vizsga miatt ne izgasd magad! A baba a fontos! Kép

Pussz
Kangi a dög
30+2
kangi

Drága Kangi!

Én sem dicsekedtem a cigarettával, pedig én nem2-öt szivtam, hanem 3-4et. Rengeteg kismamát láttam dohányozni a nyilt utcán is és sok olyan nagyit ismerek, akik végig dohányolták a terhességet sofival, meg simfóniával. Valószinüleg, ha nem dohányoznál akkor is felléphetett volna ez a baj, de ezt már úgysem tudod meg sajnos. Nem is tudom hirtelen mit is irhatnék Nektek, de kivánom a legjobbakat!
(saját gondolatmenet fejtegetése...)
Egyébként meg az oxigén a vérrel megy át a köldökzsinóron keresztül nem? A vér a füstöt nem szállítja, max a nikotint... kevés kátránnyal, de az már a Te tüdõdben fennakad azt hiszem. Szóval a szerény meglátásom az az, hogy a nikotin nem zárja el az összeköttetést...nem? Flowmetriát csináltak már? Bocsi annyira nem tudtam vissakeresni!
Szoritok értetek!
sasha és a 9 hetes Gábor

Kép
sasha

Gombóc, Kangi, Norkini, Ildianyu! Én is köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat, úgy néz ki, minden rendben. Kép És ha minden jól megy, ez az utsó hetem a munkahelyemen, januárban max. egy pár napra jövök csak be, úgyhogy még egy öröm. Kép
Judó!
Akkor kedden este írom a méreteket (én du. fél ötre megyek), várom a tieidet! Kép Engem bezzeg nem néznek 9 hónaposnak...
Kangi!
Én ugyan abszolút nem értek ehhez, de azért beszélek, hogy még egy pár megnyugtató szó sorakozzon itt... egyszeruen nem hiszem, hogy a napi két szál cigi bármi problémát okozzon a babádnak!!! És annyian írták már, hogy ez lehet átmeneti állapot, és legközelebb talán már minden rendben lesz. Ráadásul, ahogy írtad, a dokid sem tunt túl aggódónak, szóval bizti nincs nagy baj! Nnnna! Fel a fejjel, és nagyon drukkolok neked!

Gömb, Timici, nektek is megy a drukk, és az összes finiselôs kismamának, Andynak, Tüninek, Kakukkfunek, Hayimmamának KépKépKép!

Pussz
Franyo
30 (te jó ég, már...!!!)
franyo

Kangi,
most olvastam vissza, mit is irtal. NA, en most elokerestem a 3D-s UH-m leleteit, amit a 27. heten csinaltak.
Kangi, azon olyan kulonbozo het es napszamok szerepelnek, hogy orvos legyen a talpan, aki ebbol pontos kort latna Gombockanal! A HC ertek egyebkent tobb, mint ket hettel kisebb nalunk is. Kép A doki akkor azt mondta, nyugodjunk meg, ez teljesen belefer, mi sem vagyunk egyformak, a fejlodesi utemunk meg kulonosen nem...
Szoval nyugi, ha mar problemamentes a terhesseged, legalabb Te ne csinalj magadnak problemat! Kép Sajnos, tudom mirol beszelek...KépKép
A cigi temarol pedig MR. Spock topic-ja jut eszembe az Indexen, eros dohanyosoknak ajanlotta, hogy ha a leszokas eros stresszt valt ki az anyabol, akkor inkabb napi 1-2 szal, mint a nelkule toltendo stressz a babanak. Persze, nem a cigi mellett kampanyolt, hanem a stressz ellen.

Gombolyito,
parodnak sok-sok turelmet es kitartast! KépKépKép

Tuni,
a konyveimben is az szerepel, hogy nincs hatarozott osszefugges a nyakdugo tavozasa es a szules indulasanak pontos idopontja kozott. DE ha jol tudom, max. 1 het szokott lenni...Kép

Tegnap alig mertem felkelni az agybol. Nekem ugy gorcsolt meg nyilallgatott a hasam alul, orankent 2-4 alkalommal is bekemenyedett a pocim, mar attol feltem, koraszulok. A dokimmal is beszeltem, szerdan megyek hozza, azt mondta, akar joslofajas is lehet. MAjd megkerdezte, hogy ugye, nem akarok koraszulni? Kép MOndtam neki, hogy nem igy tervezem! KépKép

Gyonyoru havas a taj! Hurra! KépKépKép
Gombóc
34+2
gombóc

Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, vegre vettunk nekem terhesnadragot. Nagyon szep, es lehet, hogy ugyanolyan, mint Judoe.Kép Az Arkadban a C&A-ban 6690 Ft volt, szerintem ez turheto ar. Viszont bluzt sajnos nem kaptunk, pedig vegul vasarnap is elmentunk korulnezni...Kép

Lanyok, az elobb elokeszitettem a karacsonyi kajahoz a hust, azaz kiklopfoltam, hat olyan lelkiismeretfurdalasom volt, szegeny babam mit elhetett at odabent? Olyan hangos volt, o meg csak kuksolt odabent, remelem nem ijedt meg tulsagosan...

Na megyek visszaolvasni, lattam, hogy pentek este ota milyen sok iras gyult ossze, nagyon helyes, csak igy tovabb!Kép

Puszi:

Leszter
23+4
leszter

Sziasztok!

Még megvagyok, csak csütörtökre beteg lett a fiam, így otthon voltunk. Mi is csináltunk mézeskalács házat, de korántsem lett olyan gyönyörûséges, mint a Gombócé! Úgy szeretem a decembert, a kölykök ilyenkor állandóan alkotnak valamit. Mézeskalács, sógyurma, koszorú, mindenfele feldíszített fenyõágat aggatnak. Ma meg hajthatom fel a várost selyempapírért, kitalálták, hogy csomagolópapírt csinálnak krumplinyomdával. Majd kitesszük az ablakba, elviszi Jézuska és abba csomagolja az ajándékaikat.

Holnap megyek a klinikára az amnio eredményéért.

Üdv mindenkinek

Urszila
22
urszila

Saci, örülök, hogy minden OKÉ.

Gömbölyû (Gömbölyítõ), Andy, Kakukkfû, Hayimmama (Hayimpapa) és Tüni mindenkinek nagyon drukkolok.

Zsurló, remélem költözhettek, hogy még a babaszobát is legyen idõtök berendezni.

Manócska, ha kipihented az esküvõ fáradalmait, várjuk a híreket.

Kangi, Drukkolok és ne aggódj, rendben lesz a baba.

Zsófi, jók a képek a kicsi fiúról.

Franyó, pihizzél amennyit tudsz és ne izgulj, neked is megy a drukk.

Pálma, jobbulást a párodnak.

Miszike, utólag is boldog szülinapot!Kép

Pocok, (és Gábor) jó az új tábla. Egy aprócska elírást találtam. Az utolsó mens. 07.09 -> 22+6. Ja , és Tidrenczel doktorúrnál szeretnék szülni.

Urszila, szorítok neked holnap.

Ma jöttem elõször a kismamanacimban dolgozni.Kép
Maci_2
22+6
maci_2

Pocok, engem végül nem javítottál... utolsó m. idôpontja május 13, és a heteim pedig 29+1, most vagyok a 30. héten. A zavart az okozhatja, hogy nem 28 naposak voltak a ciklusaim...

Franyo
30
franyo

Sziaszok!

Volna egy kérdésem. Tegnap olyan mocorgás volt benn, hogy már kellemetlen volt. Lehetséges, hogy megfordult a tökmag? Mert tegnap este fent éreztem a csuklást, amit azelõtt lent. És olyan, mintha a buksija is kitapintható lenne a mellkasom alatt? Lehetséges ez? Most is csuklik...
Pedig a 23. héttõl lent volt a feje. Miért lehet, hogy ilyenkor megfordul?

Pocok Kép

Nekem már csak egy nap ide-oda. 31+4

myssnia
31+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Maci2!
Köszi szépen!!! Kép Jövô héttôl megy a pihi! Kép

Franyo
30
franyo

Sziasztok,

Kangi, ne izgulj, a magzatvíz mennyiségére talán nincs hatással, különben is még a határokon belül van. Kép Sashával együtt hösiesen bevallottátok, dehogy ítélünk el, tökéletesen senki nem tud mindent csinálni. Esetleg ha a dokidnak is megmondanád, ö jobban tudja, lehet-e összefüggés.

Maci 2,
köszi Kép, igyexünk.

Lányok, elvállaltam egy fordítást, és hülye fejjel mára igértem. Kép Nem tudom, 2. trimeszter ide vagy oda, nem vagyok a régi, kevesebbet bírok egyszerre. Megyek is a tilosból, ebéd, aztán güri. Kép

Tüni, Andy, Kakukkfü, Hayim család, Gömbölyü család - drukk-drukk!! Kép

Timici, Kép
jó kedvet és optimizmust. Kép

Pálma
pálma

SZiasztok!

Pocok gyönyörû táblázata Kép nyomán gondolkodóba estem és nem tudok kimászni Kép, segítsetek!!!
Az a gondom, hogy nem tudom, hanyadik hétben is vagyok és ez ugye a közelgõ (vagy lekésett??? Kép) AFP miatt fontos lenne! SZóval, utoljára aug. 26-án jött meg, nem tudom, ez mennyit számít, mert nem voltak túl pontos ciklusaim a szoptatás miatt, sõt... De eszerint most vagyok már a 17. hét elején. Az október 31-i UH viszont azt mondta, hogy a baba méretei akkor a 8hét+ 2 napos nagyságnak feleltek meg, eszerint viszont csak jövõ kedden lépek a 17. hétbe. SZerintetek akkor mikor kell AFP-re mennem? Ezen a héten vagy a következõn? Lehet, hogy hülyeség emiatt aggódni, de most nem tudom, mit csináljak! Nálatok hogy számolták ki, hogy melyik a betöltött 16. hét?

Bocsi, hogy nem írok most mást, igyekszem még ma hosszabb idõre is visszatérni és írni mindenkinek! Kép És nagyon várom a válaszotokat! Köszi!

Mindenkinek aggódásmentes szép napot! KépKépKép

Márti
??? hét ???nap
márti

Kangi!
Szerintem sem lesz baja 2 szál cigitõl a babódnak. Az igaz, hogy a dohányzás elõsegíti a lepény idõ elõtti érését, de ez azokra vonatkozik, akik min. 10 szálat szívnak naponta. Legalábbis én így tudom. Én nem dohányoztam terhesség alatt, mégis elért a lepényem, és kétszeresen infarktusos volt. Kép

Gömb, Timici!
Drukk! Drukk!

Pocok!
Köszi, hogy betettél a táblába. Kép Azért ha nem baj, kukacoskodom egy kicsit. Nem lehetne úgy megcsinálni, hogy a kor szerint tegye sorba? Tudom, eddig így volt, csak gondolom, engem vettél fel utoljára, így utolsó vagyok, de a babó kora szerint Manócska elõtt vagyok! Kép Bocsi!

Ildianyu 12+6
ildianyu

Franyo, Maci_2, Pálma és mindenki Kép:
Köszi a sok drukkolást, mondom is Hayimmamának, hogy mennyien drukkolnak neki Kép. Illetve nekünk Kép.
Amúgy továbbra sem bír a fenekén ülni, most megint elment egy pár órácskát sétálni (gyerekdoki látogatása címszó alatt). Persze Õ érzi, hogy mit szabad és mit nem Kép.

Kangi:
két szál cigi ártalmatlanabb, mint a mostani aggódásod Kép. Nyugi, még nem a világvége KépKépKép.

Pocok és Eszter párja Kép
Nagyon jó ez a táblázat, ügyesek vagytok! Sasha biztosan büszke Rád Kép.

Üdv: Hayimpapa (38+4)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Márti!
Nekem nem volt utolsó mens. Így az UH alapján számolják a heteket. Nem túl szabályos ciklus esetén az UH megbízhatóbb (a korai UH), nekem is pöpec lett a az AFP eredményem.

Laura, Franyó!
Köszi a segítséget, majd próbálkozom. Ha nem tudok kiválasztani emészthetõ mennyiségû képet, akkor küldöm a képtárba...

Mézes süti. Az almaszeleteket hámozva kell a süti mellé tenni? Cserélni kell? Nem romlik meg a dobozban (az alma)?

No szép napot. Nálunk nagy a hó. Kép

Snoopy
19+1
snoopy

Márti!

Én az utolsó mensi alapján pontosan tudtam, hogy mikor töltöm a 16. hetet. Az UH-n viszont 5-6 nappal fiatalabbnak mondják. Az AFP-m az alsó határon volt, ezért kellett amniora mennem. Azt javaslom, hogy bármikor is veszik le a vért, érdemes a központi laborban érdeklõdni 4-5 nappal utána. Akkor - ha szükséges - még meg tudják ismételni. (476-4400 TAJ szám alapján).

Maci_2
22+6
maci_2

Sziasztok lanyok!

Saci,
Nagyon orulok, hogy minden rendben! Csak igy tovabb!Kép

Palma,
A nemet Nektek sem mutatta meg a kis rosszcsont?

Franyo,
Tiszta lokott vagyok, mindig elfelejtem, hogy delutanos vagy, aztan kereslek itt delelott...Kép
Hat a barnas cucc miatt teljesen meg tudlak erteni, en is minden alkalommal ketsegbe esem, pedig nekem mar eleg sokszor elofordult. Szerintem pihenj sokat, es nem lesz baj, ha csak ennyi kis wcpapirnyi mennyiseg volt!+++++++++++++++++KépKépKép
Szep a babakocsi nagyon!

Kakukkfu,
Elkepzellek, ahogy megfagysz az utcan, alattad kisebb koripalya az elfolyt magzatvizbol... BocsiKép Nem tudod megoldani, hogy egyedul ne kelljen mar kimenned, sot ha lehet, inkabb kocsival menjetek mindenhova? A kocsiba beulve csak nem fagy be a popod... Semmikepp ne cipekedj a koltozesnel, pihengess, ha lehet, es nagyon drukkolok!+++++++++++++++++KépKép

Andy,
Drukkkdrukkkdrukkk, es hajra!Kép

Myssnia,
Es szegeny Timici hogy birja? Azert nincs nagyon letorve, ugye? Mikor engedik ki? Valaki irta, hogy a 36. het utan mar ki szoktak engedni a kismamikat, Ot is kiengedik? Vagy a placentalevalas veszelye miatt egesz a szulesig benntartjak?
Szep nagy mara babad!
Hogy van a csipod? Remelem, mar kevesbe faj...Kép

Pocok,
Remelem, Manka szervezete abbahagyta a "tisztulast". Hat ez jo, a rendeloben sok okossagot hallottam a gazdiktol, de ez valahogy kimaradt!Kép

Heni,
De jo Nektek, hogy mar barmikor megszulethet a babatok, en is ugy szeretnek mar ott tartani!Kép

Zsurlo,
Hat, nem irigyellek, lakasvasarlas, allamvizsga, es persze babavaras egyszerre... Remelem, azert a csalad megerto Veled szemben, es tudsz tanulni es pihenni rendesen. Azert a lakasvasarlas miatt megiscsak irigyellek!Kép
OFF: En '98-ban diplomaztam, akkor mar ott dolgoztal? Orban Eva ott van meg? O talan meg emlekszik ram, voltunk egyutt denevert gyuruzni parszor.
Gratulalok a leanyzohoz, es nyugi, biztos nem orokolt semmi rosszat, csak csupa jot!Kép

Kangi,
Orulok, hogy megkerultel!
Furcsa is lenne, ha a babanak mindenet pont 30 hetesnek mernek, az akkor azt jelentene, hogy minden baba aki idore szuletik, pont egyforma lenne!
A magzatvizrol kikerestem Neked valamit, es most latom, hogy mar valaki megelozott, en is a Csakany dr. valaszat akartam bemasolni...
A ma kapott BaBaVaro-s hirlevelben (22.het) pedig ez volt:

"Körülbelül ettõl a héttõl a magzatvíz mennyisége elkezd növekedni, ami egészen a 34.-36. hétig tart. A magzatvíz mennyisége igen tág határok között számít normálisnak, ráadásul a mérési módszerek sem tökéletesek, ezért viszonylag gyakori, hogy az átlagosnál kicsit több, vagy kicsit kevesebb. A túlságosan sok, illetve a túlságosan kevés magzatvíz egyaránt valami gondot jelez - a túl kevés magzatvíz ráadásul veszélyes lehet a babára. (A magzatvíz szerepérõl stb. a [url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/magzatviz..html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/magzatviz..html[/url] oldalon olvashatsz.)"

(Ez a link nem mukodott nekem.) Nalad csak kicsit volt kevesebb, sot, az also hataron volt! A tendenciaval sem lesz gond, de azert drukkkkkk!Kép
Ja, es ahogy Norkini is irta, ne aszalodj az aggodalmaiddal januarig! Valamelyik topikban olvastam, hogy ha aggodik valaki, vagy nem bizik az orvosa velemenyeben, akkor a Szabolcs u-ba be lehet menni UH-ra, beutalo sem kell! Azert telefonalj oda, ha menni szeretnel, mert nem tudom, tenyleg igy van-e.
Es a fonokod mit mond, mik a tervei januarra?

Csucsuka,
Klasszak a kepek! Dano nagyon aranyos!Kép

Snoopy,
Jo a keped!

Tuni,
Huuu, ez mar nagyon izgi! Drukkkkk!++++KépKép

Gombolyito,
Kitartas a parodnak!Kép Nem is olyan sokara mar Neki is lesz babaja!Kép

Gomboc,
Hogy vagy? Remelem, mar nem joslofajsz, de olyan jo Neked, mindjart meg is lesz a baba. Na jo, egy kicsit meg huzza meg magat odabenn, de aztan mar alig kell parat aludni!Kép

Urszila,
Holnap nagyonnagyon drukkolok, megigerem!Kép

Marti,
Nekem az AFP idopontjahoz az utolso mensit kertek csak. (Bar az adatok egyeztek a babamerettel.)

Na jo hosszu lett, es meg a tablarol is irok mindjart, a kispapam neveben.Kép

Puszi:

Leszter
23+4
leszter

Leszter Kép

Timici már nem jöhet ki a szülésig. Nagyon unalamas benn, de viszek neki olvasnivalót, és színes cerkákat,még nem tudom mit fog alkotni Kép Kép
A csipõm nem lett jobb, de most már határozottan a derekam fáj. És tényleg mint egy kis kacsa, olyan a gerincem. Nem írigylem, de néha próbálom egyenesebben tartani magam, hogy kevesebb teher érje. Remélem nem lesz maradandó gondjaim vele.
A link amit írtál így jó:
[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/magzatviz.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/magzatviz.html[/url]
(egy ponttal több volt benne)

myssnia
31+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Lanyok,
Irnek egy picit a tablazatrol. Eleg sok az apro elteres, es szeretnem megirni, hogy ez mibol adodik.
A korabbi tablazatban nem szerepelt az utolso menstruacio idopontja, igy Gabor azt a hetek+napok adatbol szamolta ki. Na most ez nemelyeknel az UH lelet alapjan valtozott. A kiras datuma azert kulonbozik a 40+0 oszlop adatatol, mert azta doki es a vedono nem pontosan 40+0-nak szamolja, hanem a +1ev, -3ho, +1het elv alapjan.
Az is sokaknal volt problema, hogy valamiert a hetek+napokhoz "hozzaadodott" 1 nap, ennek fogalmam sincs, mi az oka. Aztan persze az utso mensi sem stimmel, es a 40+0 datuma sem, mert ezeket a tablazat ebbol szamolja ki. Bocs Pocok az extra munkaert.Kép

Franyo,
A tablazatban az, hogy 29/5, azt jelenti, hogy 29. het 5. nap? Hat ezt nem tudtuk, azt hittuk, hogy ez ugyanaz, mint a 29+5... Vagy felreertettem? De Pocok biztos javitja.

Heni,
A korabbi tablaban is 01.07.-re voltal kiirva, szoval ez nem az uj tablazat hibaja. (Bar lehet, hogy nem is azert irtad, csak hogy egyalatalan, helyesen legyen.) Az utso mensi idopontjat - mivel nem volt megadva - a kiiras napja alapjan szamitotta ki a ferjem, ez azert nem volt napra pontos.

Norkini,
Ha Pocok kijavitja Kangit es igy visszabb kerul egy napot, akkor visszaallhat az eredeti sorrend!Kép Addig is vigasztaljon a tudat, hogy a kiiras datuma alapjan most is messze Te vagy a nyero!Kép Csak a tablazat a het+nap oszlop alapjan allitja fel a sorrendet...

Andy,
Az utolso mensi idopontjaban az elteres Nalad abbol adodik, hogy a baba meretei alapjan Pocok atirta a hetek+napok szamat, es a ferjem pedig ebbol az adatbol szamitotta ki a mensit.

Gomboc,
A profilod azert nem jon be, mert regisztralva Gombo'ckent vagy hosszu o-val, a tablaban meg roviddel van irva a neved. De Pocok biztos kijavitja.Kép

Na igy hirtelen ennyi, remelem azert a kisebb elteresek ellenere tetszik mindenkinek a tabla.

Pocok,
Most eleg sok volt a javitanivalo, de remelem megeri majd, es a jovoben konnyebb dolgod lesz!Kép

Puszi:

Leszter
23+4
leszter

Leszter!
Köszi a pozitív energiát is, meg a táblázatos infókat is. A táblázattal kapcsolatban igen, a múlt héten volt a 29. hetem, most kezdtem a 30.-at. Az egyszeruség kedvéért mindig hétfôn "kezdem", mert napra pontosan nálam nem lehet kiszámolni.
Tényleg: Pocok is lassan babázni fog, akkor ki fog táblázatozni? Kép

Pusz
Franyo
franyo

Halihó Kismamekok!

Danó nevében köszi a bókokatKépKép

Nektek nem reagálja túl a pocaklakó a havazást? Nálunk szinte szétrúgja a ház oldalátKép

Hayimpapa, ne is törõdj vele, de nem lehetett kihagyniKépKép

na pussz
Zsófi (24+4)
Csucsuka

Csucsuka Kép

Nem tudom, hogy a havazást élvezik-e ennyire, vagy szánkózni mennének, de nálam is totál rendezkedés van Kép

myssnia
31+4
myssnia
Budapest XI. kerület

pocok, méltem

zsófi
Csucsuka

Myssnia, mi voltunk szánkózni, igaz a nagyobbikkal, dehát õ is ottvoltKép

Zsófi
Csucsuka

Myssnia,
mail ment.
Maci_2
22+6
maci_2

Maci_2

Én nem kaptam semmilyen mailt Kép

myssnia
31+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Myssnia,
Koszi, aaaa, de hulye vagyok, nem vettem eszre a ket pontot.Kép
A gerincednek kuldok egy kis energiat, hogy birjon meg el egy darabig Teged es a babat!+++++++++++Kép

Franyo,
Pocoknak mar megirtam (vagy a kispapa irta?), hogy ha megszuletik a babaja, szivesen atveszem a tablat, ha nincs senkinek ellenvetese.

Manocska,
Na, hogy sikerult az eskuvo?

Puszi:

Leszter
23+4
leszter

Franyo,
Nekem akkor meg mindig nem tiszta valami. Ha 29+1 vagy, akkor a neved alatt miert 30 van? Vagy en vagyok total elkeveredve? En a nevem ala mindig ugy irom, hogy hany hetet toltottem be, es + az azota eltelt napok. Akkor en ertelmeztem felre az egeszet?

Leszter
23+5 (vagy akkor 24/5?Kép)
leszter

Leszter!
Nem értelmezed félre, csak én így írom. Pont azért, mert a napokat nem tartom számon (nem lehet nálam pontosan tudni), csak azt, hogy most hányadik hétben vagyok. Írhatnám azt is, hogy 29 + X, de nekem egyszerûbbnek tûnik azt írni a nevem alá, hogy most hol tartok, mint hogy hanyadikat töltöttem be. Na ezt jól elmagyaráztam. KépKépKép

Manócska! Tényleg: esküvõ hogy sikerült? Pityeregtél?

Puszi
Franyo
30
franyo

Leszter,
gratu a kismamanacihoz! Kép MIlyen benne maszkalni? Kép Hurra, Leszter lesz a tablazatkeszito! En tamogatom! KépKépKépKép

Franyo,
orulok, hogy megnyugodtal, es latod, nincs is gond. Kép Kedden azert irt meg, mi volt, jo?

Kangi!
NAgyon eltuntel! MI van? Kép

Pocok,
koszi a javitast a tablazatban. Szuper ez a tabla meg mindig! Kép (Bar most Timici beelozott, de meg ez sem vette el a kedvemet! KépKépKép )

Urszila
latod, en ezert ugy irigyellek Teged (Zsuzsit is)! Kép En is szeretnek mar kistokmagokkal itthon ugyeskedni. Sogyurma, mezesklacs, festegetes, barmi...ugy lesz szep, ahogy sikerul, de legalabb lehet a gyerkocokkel egyutt csinalni...jaj, mikor lesz nekunk akkora Gombockank, hogy vele lehessen ilyenket gyartani...KépKépKép

PAlma,
hogy allsz a forditassal? NE hajtsd tul magad! Kép

Snoopy,
vagsz egy megmosott, de nem meghamozott almabol 3-4 cikkelyt, es azt beteszed a sutik tetejere. Az en almaszeleteim osszeaszalodtak, de nem romlottak meg egy het alatt. Viszont isteni puha lett a mezeskalacs, a szuleim es anyosom is megkostoltak, es meg voltak elegedve a suti keszito tudasommal. Kép Pedig ha tudnak, hogy a teszta elkeszitese max. 3 percet vett igenybe...KépKépKép

Marti,
Nekem (hasonloan Leszterhez) az AFP idopontjahoz csak az utolso mensi idopontjat neztek. Pedig Gombocka minden UH szerint 1 hettel kisebb, ugyhogy aggodtam is eleget, sot, meg is kerdeztem, de nem erdekelte oket a terhesgondozoban. Nekunk vegul jo eredmeny jott ki. Azota meg az jut neha az eszembe, hogy ha Gombocka kisebb, es igy jott ki jo eredmeny, akkor nem lehet-e, hogy valojaban tul magas az ertek....ahhhh...mindig van miert izgulni...Kép

Myssnia, szerintem turaznak a babak. Ma lattam egy csomo szankozos gyereket, lehet, hogy a babak is kedvet kaptak hozza! KépKép

Hayimmamanak, Timicinek, Tuninek, Gombolyunek, Andynak nagy nagy drukk es szoritas! KépKépKép

Finiselok, Nektek mikor kezdodtek a joslofajasok es hogyan? Nekem ma egesz nap kb. felorankent-orankent akkorat nyilall a derekam hatul a gerincemnel, hogy csak na. Pocim kemenyedik es idonkent gorcsolget, de nem tul erosen. Nem korai ez meg a 35. heten? Kép

Sziasztok,
Gombóc
34+2
gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: