A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Angelani, Megann, sajnálomKép
Remélem, másoknak jól teltek az ünnep napjai. Nálunk jól telt, Julcsika rengeteg ajándékot kapott. Bevallom, mi nem is vettünk neki semmit, mert már igy is alig férünk el a kicsi lakásban, és tudtuk, hogy rengeteg ajándék vár rá másoktól.
Ime, ahogy bontogatja az ajándékát:
Kép
...és ahogy bontogatja a mi legdrágább ajándékunkat:
Kép
Róki, amit irtál Zsuzsáról, szó szerint én is irhattam volna az elmúlt napokról. Kivéve az oltás csomóját, de majd azt is megvizsgálom a következő pelenkázásnál. Szerintem Zsuzsának tetszik az amerókás szerkóKép
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!!
Bevallom, hiányoztatok!! Mindenki! Pedig én csak hetente 1-2x tudok írni, de akkor is..tök jó újra olvasni titeket, tényleg olyan mintha egy nagy család lennénk!
Nálunk jól telt a karácsony, de levontam most már egy biztos következtetést: Boti annál jobban érzi magát,minél több ember van körülötte.3 napig nem voltunk itthon, ezalatt rengeteg ember gyömöszölte, állandó zajban volt, de olyan tündér jó fiú volt, hogy nagyokat kacagott dumált és észre sem vettük, mikor elaludt.Ahogy tegnap este hazaértünk, azóta ugyanúgy megy a hiszti elalvás előtt, meg a nyafi.Férjem a pakolástól kicsit besokallt, azt mondta jövőre mindenki hozzánk jön, szegény 3 napig pakolt autóból be és ki.

Megann,
bennem is van néha ilyen féltékenység, de csak akkor, ha Boti sír.Olyankor anyósom és sógornőm rohan oda hozzám és mindenáron ki akarja venni a kezemből Botit, mintha biztosak lennének benne, hogy náluk fog megnyugodni a baba..én meg sosem engedem és mérges is vagyok-csak nem adok neki hangot, megbántani azért nem akarom őket. Amúgy nálunk pont a gyerek miatt maradtak el a családi perpatvarok, amik ilyenkor szokásosak, mert mindenki vele foglalkozott, nem egymással..Persze újra végighallgattam, hogy miért nem eszik már Boti gyümit, zöldséget, miért nem teáztatom,,stb.de ezt már megszoktam..morgolódunk egymással 2 percet, aztán annyi..

Rokica,
Boti is fogzik szerintem, ugyanazok a "tünetei". Az éjszakai alvókánk nekünk tegnap este (ahogy hazaköltöztönk) romlott el..Boti 2 ÓRÁNKÉNT ébredt és nem tudtam simivel, meg teával megnyugtatni.A cicit követelte és csak akkor nyugodott meg, ha meg is kapta Kép naná , hogy megkapta.Mióta igény szerint szopizik, iszonyú, hogy milyen dagi. Az elmúlt héten a mérleg szerint 27 dekát hízott..nem tudok zoknit adni rá, mert mindegyik teljesen elszorítja a hurkáit Kép Zsuzsa nagyon édes, olvastam, hogy nagyon jót tesz a babáknak, ha néha együttfürcsiznek az anyukákkal. Én még nem mertem kipróbálni, félek, hogy nem tudom , hogy megtámasztani.
helga22

Sziasztok!

Szakad a hóóóóóóóóóóó!!! De nem egyszerűen! KépKépKép

Rókica!
Tegnap+előtt mi is a nagykádban fürödtünk, nagyon szupi volt!! Az az érzésem, hogy ez sokkal jobban lefárasztja Mátét, mint holmi kicsi pancsi, meg hát lehet ám lebegni, úszkálni, meg anya hasán sziesztázni Kép Szóval ezentúl mindig így fogunk, felváltva apával.

Zsuzsa szerkója megasirály, haja szintén, Lívikével együtt!!

Megann, Angelani Kép
Ez így valóban xar lehetett, de gondoljatok arra, hogy jövőre már hármasban fogjátok élvezni az ünnepet, a rokonokhoz meg majd mentek másnap! Mi legalábbis tuti így fogjuk, nekem gyerekkoromban a legszebb mindig anyuékkal volt a karácsony, a többi fa és ajándék kutyafülét sem ért!

Pusztok, megyünk sétálni, ha már így rákezdett!

Sisotris és Máté
10+6

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Helga,

Mi általában a biztonság kedvéért úgy csináljuk, hogy David is ott van és ő adja be nekem a kádba. Mikor átveszem akkor karon ül, aztán beültetem a lábaim közé hogy nekem támaszkodik háttal, aztán becsúsztatom egészen a vízbe. Onnantól fogva már lebeg a kis dagi, szinte csak a nyakánál kell egy kicsit megtámasztani. Hasra is szoktam fordítani, úgy, hogy én is hátradőlök a kádban, és őt hassal magamra fektetem, hogy a kezeivel a hasamon támaszkodik, a lábacskáival meg a két lábam között már a vízben rúgkapál. Neki ez a kedvence, hatalmasakat vigyorog közben. Kép Kivenni megintcsak az apja szokta. Egyszer csináltam vele egyedül, de nagyon kell vigyázni szerintem nehogy megcsússz vagy ő kicsússzon a kezedből ki meg beszállás közben főleg.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na túl vagyunk rajtaKép Mármint a 3 hós szurin!Kép

Nagyon sírt, már a vetkőztetésnél üvöltött!!!Kép

Méretek: 6780 g, és 63 cm!Kép

Most azóta jól van (kopp...kopp...kopp)

talán nem lesz baj!

Sajnálom, hogy nem mindenkinél sikerült jól a karácsony, de fel a fejjel, majd a következő!!!Kép

Viki+Petike 3 hó+11 nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok LÁnyok!

Jó régen jártam már itt, de mostanában vagy van netünk, vagy nincs. Az új szolgáltatónak még nem sikerült tökéletesen teljesítenie a vállaltakat, úgyhogy még szórakozunk egy kicsit.

Visszaolvasni szerintem esélyem sincs, ahogy elnézem, megint jó sokat termeltetek az elmúlt időben! Kép

Remélem, (egy-két kivételt eltekintve) mindenkinek jól telt a karácsonya.
Én nem nagyon vagyok oda ezért az ünnepért, sőt, kifezejetten rühellem (vessetek meg). Úgyhogy örülök, hogy túl vagyunk rajta.Kép

Mindenki babája gyönyörő, oda vagyok Lívike és Zsuzsa baba hatalmas sérójáért.

Csajok, nem tudom , mi van ma (azon kívül, hogy nálunk ma esett kb. 20 cm hó Kép Kép Kép ), de Gergő reggel 9 óra óta folyamatosan nyomja a hisztit.
Már kivagyunk a férjemmel. Kész, nincs több ötletünk, hogy mit csináljunk vele. Akár a fejünk tetejére is állhatunk, az sem lesz jó neki.
Ilyen még nem volt, de elaltatni sem tudjuk.Kép

Egyetlen helyzetben van csendben: ha a TV-t tudja bámulni. Ez mondjuk alap esetben is dühít, de most, hogy végképp nem tudunk vele mit kezdeni, most különösen a plafonon vagyok tőle.Kép

Mit csináljunk??????

Rokica!

Nagyon tetszik a közös fürcsitek, és irigylem a bátorságodat. Néha nekünk is eszünkbe jut, hogy mi lenne, ha, de aztán elvetjük, hogy talán, majd ha egy picit nagyobb lesz.

kuha és Gergő (16+3)

Kép
kuha

Apja és fia:

Kép

Kép
kuha

Kuha!Kép

Nálunk ugyanez vanKép
Valami lehet a levegőbenKépKépKép

Megann!Kép
köszi de ari vagyKép
Sajnálom viszont, hogy így telt a kariKép
mondjuk mi meg 23-án vesztünk összeKép

Mea
mea

Ja és nagyon cuki mindegyik kisbaba!!!KépKépKép

Mea
mea

Sziasztok!

Képzeljétek, Zita egyik napról a másikra olyan ügyes lett! Megmarkol mindent, és betalál a szájába! Olyan büszke vagyok rá!!!
Kép

Karácsony: nálunk jól telt, kivétel, hogy férj nem vett nekem semmit. Ma választhattam ajándékot, most már örülök én is. KépKép

Zita asszem a mackós típusra bukik:
KépKép

Tünde+Zita 3hó+4nap
Vendég

sziasztok!

nagyon édesek a Babák!!!
én is megmutatom Lilla pár karácsonyi képét.
Otthon voltunk anyukámnál az elmúlt napokban, ma jöttünk haza.

Kép
apja lányaKép

Kép
játék közben

Kép
apa végre velünk sétálKép

Kép
papával
zsofy

bocs, nem tudok leállni,

Kép
Lilla 2x életében cumizott (kb.10percigKép)

Kép
Lilla 2x találkozott az unokatestvérem kisfiávalKép
zsofy

Rokica,
Kép
nagyon komoly ahogy zsuzsa hajókázik a bödönbenKép
zsofy

Halihó!Kép

Gyönyörűek a babók!Kép

Bodza!
Most olvastam egy másik topikban, hogy anno homeos orvost kerestél. Sikerrel jártál? Az általad említett dr. néni a mi körzeti dr. nénink, csak ezért kérdezem!Kép
Nem is tudtam, hogy van magánrendelése is...

Zsofy!
A mi babáink kb. egyidősek, ezért írom: a múltkor említetted, hogy Lilla nemsokára kapja az 5hós oltást, ami egy időre az utolsó is.
Nati is az új oltási rend szerint kapja a szurikat, és a dr. nénink javasolta, hogy oltassuk majd be agyhártya gyull. ellen is. Ez nem kötelező. Dupla oltás, Nati majd 7 ill. 9 hósan kapja. Fizetni kell érte, kb.2-3 ezer ft.
Ha gondolod, kérdezz rá az orvosotoknál.
(nem akarok okoskodni, csak gondoltam elmesélem, hátha érdekel)Kép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,
köszi, de Lilla már 2hónaposan be lett oltva agyhártyagyulladás ellen!
ez az oltás nem 5.hónaphoz kötött.Arra kérdezek majd rá, mikor kell az emlékeztetőjét kapnia Lillának.
nagyon helyesek vagytok a babáddalKép!
zsofy

Sziasztok!

Jajj, de Édi képek Kép Kép Kép

Köszi mindenkinek az együttérzést!
Megann!
Na nekem sem volt jobbKép
Eleget mosogattam, takarítottam, mostam vasaltam SzentesteKép
Például ma is MOST REGGELIZTEM!
A párom most ért haza a melóból, de néha már rá is tudok hargudniKép
Már bocsánat, de a tököm tele az összes ünneppel.
ajd jön a húsvét, már előre félek.

De talán az már jobb leszKép

Lányok!
Sorry!
Utólag is Boldog Névnapokat!
Sajnos teljesen kiment a fejemből.
A másik, hogy 1-2 új őszi Babásnak nem tudom a nevét, sőt! Még a régiek közül sem tudom mindenkiétKép
Az esetleges Szülinaposoknak Boldog Szülinapot!
Mennem kell, de már ezt az üzit is egy jó ideje írom.
Közben már fürcsi is volt, csak elfelejtettem rákattintani a küldésre.
Erhard meg jól szétpüfölte a klavitKép Kép Kép

Szép Estét Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
16+0

Kép
angelani

Peti első karácsonya itthon:Képanyuéknál:Képmég mindig anyuéknál:Képés újra itthon:Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok!

Nem bírok magammal, muszáj feltennem a legújabb képeket:

Huncutkodás közben apával:
Kép

És apa kreatív szánypróbálgatásai a harisnyával:
Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

Zsofy!Kép
Köszi!Kép
Tudom, hogy nem függ össze az 5hós oltással.Kép
Nekünk azt mondta a dr.néni, akkor oltja be ezzel, ha túl vagyunk a kötelező oltásokon.
Csak ezért mondtam az 5hót.Kép

Kuha és Viki!
Nagyon jók a képek!KépKép

Angelani!
Sajnálom!Kép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Jaj, Kuha, nagyon jól áll Gergőnek a harisnya!!!KépKépKépKép

A többi babuci is nagyon édes-aranyos-tünemény!!!
Vendég

Sziasztok!Kép

Angelani, Megann!Kép

Remélem, jövőre nálatok is szép karácsony lesz!

Nálunk jól telt minden, bár hasonló helyzet állt elő a sogornőmékkel, mint Megannéknál. Kép Megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak rendeset, a felnőttek csak jelképes ajándékot. Erre ők nekünk adták a DVD lejátszójukat, mert kaptak házimozit, és abban volt DVD.Kép Jelképes ajándék, nem?Kép Mi meg csináltattunk nekik egy baby on board-os matricát a kislányukkal, tarva magunkat a jelképeshez.Kép
De jó, mert vettünk Gergőnek meséket DVD-n, a Kisvakond autóját egymás után háromszor nézte meg.Kép A Kukori és Kotkoda is tetszik neki, Kukorit Kukikinek hívja.Kép

Róki!Kép

Gergő az ünnepek alatt is folyton Zsuzsát emlegette, azt mondta:Zsuzsa Gergőé.Kép A képek is nagyon tetszttek Gergőnek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Lányok!
Nálunk is jól telt a kari, sajnálom, hogy nem mindenkinélKépKépKép...
Bár az ajándékokkal nem lettünk beljebbKép, de ez már csak így van rendjén...

Jók a képek... a változatosság kedvéért nálunk egy darab sem készültKép. Én kameráztam egy keveset, de a fotózás (mint a szülés esetében is) apa feladata lett volna. Sajnos, sem erről, sem arról nem készült egyetlen felvétel semKép. Valahogy másképp kell ezt megszerveznem, mert ha én nem csinálok képet, akkor senki. Sajna, még annyira nem vagyok profi, de gyakorolni fogom, hogy egyik kezemben a kamera, a másikban a fényképező + gyerek/ek + ajándék, bontás közben (hogy a lényeg legyen megörökítve)...
Kicsit dühös vagyok emiatt, minden évben ez megy...
Kati
Vendég

Duda,
értem,
Kép

a képek nagyon jók!
Lilla megint rosszalkodikKép
alvásellenes...

Nemesek/Kati!
rátok gondoltam, mert vettem salvus vizet az uh-s párásítóba, nekem nagyon bevált asthma ellen,mert most anyukáméknál a penész kicsit betett nekem, és ha esetleg ezt még nem próbáltátok volna, nagyon jó, hátha Trisztánnak is használna kicsit.

Zsóf,KépKépKépKép
nagyon jókat derülök ezen, hogy a talin Zsuzsababa így elcsavarta Gergő fejétKépKépKép
klassz a katicás táska, én is az elmúlt napokban az utazások alkalmával nagy hasznát láttam, mert Lillus minden egyes rokont akihez ellátogattunk, megtisztelt egy kis rotyogtatássalKép
és a katicás tatyi jó szolgálatot tett!
zsofy

Kati,
mi a szülésre vittük a gépet, erre apa nem hozta fel a kocsiból, pedig mikor kiszálltam a kórháznál, akkor mondtam, hogy hozza, erre izélt, hogy majd lejön még érte...persze nem ment, az volt a szerencse,hogy volt nála mobil, és az a fajta ami neki van jó képeket csinál, így lettek Lilláról képekKép de mikor kibújt Lilla, akkor is nekem kellett mondani, hogy fotózza már leKép
...férfiak...

Duda, tudom,
nem tetszik neked Sandra Bullock, de szerintem szép nagyon és te a megnyernéd a hsonmásversenytKép

Rokica, te mit szólsz hozzá, hog Zsuzsa milyen felejthetetlen GergőnekKép
zsofy

Jaj, ezt mindíg elfelejtem :
Kép
Lilla holnap 20hetes, 7140gamm meztelenül és gőzöm sincs hány centi de a 68-as ujjatlan rugijait fent már alig tudom bekapcsolni rajtaKép
74-es rucikat hord.

jó éjszakát!
zsofy

ZsofyKép,
köszi, ismerem a Salvust, és használjuk is... időnként, ha nincs nagyon rosszul, akkor azt szoktunk párologtatni neki (gyógyi- porlasztóval) a Berodual vagy Atrovent helyett, és használ, de amikor szarabbul van, akkor nem, sajna!
Azért mindig tartok itthon, mert jobb, mintha mindig gyógyszert adnék neki!

Nálunk is csak a mobillal készült néhány kép a szülés után, illetve tesóm csinált egy párat, de azok olyan homályosak lettek, hogy akár a párizsi Eiffel is lehetne rajtukKépKépKép.
Azért utálom, mert ezek visszahozhatatlan pillanatok, és akkor ott, az ember úgy érzi, sosem felejti el, de olyan jó lenne megnézni legalább pár képen, hogy milyenek voltak az első pillanatok.
És a karácsony detto. Nagyimékkal együtt voltunk 25-én, és tudom, hogy túl sok közös karácsonyunk már nem lesz (azért remélem, hogy még egy pár igenKép), jó lett volna, ha megörökítjük Õket is a lurkókkal. Ezek is szép pillanatok... remélem azért lesz még rá mód, mert ha nem, akkor qrva pipa leszek (persze apára és nem magamra)...KépKépKép!
Vendég

Még egy kérdés lefekvés előtt:
Ti mertek tatárt enni???
Anyu mondta, hogy csinálna szilveszterkor, de én nem is tudom... úgy ennék (már egy éve nem ettemKépKépKép),
Kati
Vendég

Jó reggelt!

Hála az égnek Petinek semmi baja nem lett a tegnapi oltástól KépKépKép

Ez ugye tök jó, mert a következő hónapban is ugyanezt fogja kapni!

Sajnálom, hogy nem mindnekinél telt jól a karácsonyKép Nálunk egész jó volt, igaz mi csak 25-én mentünk le anyuékhoz (a férjem családjával együtt) és egy nap letudtuk a vendégeskedést!Kép
Szerintem jövőre is így lesz!Kép

Kuha! Jók a harisnyás képek!
Nem tudom hogy csináltátok, Peti már akkor üvölt, ha a fején át egy bodyt szeretnék ráhúzni, aztán a sapkát már ne is említsem, (na jó, néha van, hogy hagyja magát, de ritkán) szóval mi biztos nem próbálunk a fejecskéjére semmit!Kép

Viki+Peti 3 hó+12 nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt!

Zsofy!KépKép
Lilla baba szép nagy!
Nati inkább hosszú baba.

A szülés után enyém férjre is rá kellett szólni, hogy fényképezzen.KépKép

Viki!
Örülök, hogy Peti jól viselte a szurit!Kép

Kati!
Nem tudom. Én nem szeretem annyira, hogy ne bírnám ki nélküle. Talán egy kicsit szabad.
Úgy emlékszem, volt aki evett és nem volt probléma belőle. Kép

Apával:
Kép

Andi&Nati 20+3

Andi&Nati

KépKép
duda

Az én férjem a szüléskor véletlenül éjszakai módban fényképezett, így a képek nagy része szinte tök homály!Kép Na mindegy, nagyon izgult szegény, szerintem jobban mint én! Olyan édes volt! Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok lányok!

MINDENKITÕL kérdezném!!! Tündike, már egy ideje véresre vakarja a fejét! szó szerint, ha pukizik és nyög akkor odakap, ha kakil, odakap, ha csak nyűgös, akkorazt kapargatja! Létezik, hogy ennyire viszketne a feje? A koszmó nem múlt el teljesen, de nem is olyan vészes! Már éjszakára is sapkát adok rá (vékony pamutot), mert a kis kesztyűjét már gyönyörűen letornássza magáról, ja és 3 naponta körmöt vágok, de egyszerűen nincs olyan perc, hogy ne matatna a fején!

Most is szopizza az ujját és kaparássza a fejét (persze sapkában) Mi a fenét csináljak?

Nemesek,
én már ettem és nem lett semmi bajom!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!!

Máté nagyot alakított hajnalban Kép
Szopizás közben rottyantott, tisztába raktam, erre behányt, megtörölgettem, apa vigyázott rá, míg elkészítettem a fürdővizét, merthogy mindenhol trutyis lett, erre mire visszaértem, lepisilte magát, de úgy a fejéig rendesen Kép Szóval megint törölgetés, irány fürdőszoba, gyors mosdás, törölgetés, pelenka, vissza jó meleg ágyikó, következne egy kis szopi, erre mit hallok? TROOOOTTTYYY!!! KépKépKép
Úgyhogy jó sokat fent voltunk, de aztán jóóó sokat aludtunk Kép

Férjem hál istennek műszaki szaki, úgyhogy jók lettek a képek, most csak azt sajnálom, hogy nincs saját gépünk, és nem tudom non-stop fotózni az én kis hercegemet.

Kati,
én is ettem tartárt, sőt, töltött káposztát is, és semmi baja Máténak Kép

Prüntyi,
sajnos nem tudok segíteni, Máté nem "viszket", bár a koszmó nekünk a Sudocrem-től múlt el, lehet, hogy ki kéne próbálnotok, hátha segít, hiszen jó cuccok vannak benne, hűsít is egy kicsit.
Nekem pl. múltkor a lábujjamon megrepedt a bőr, mert xar cipőt vettem fel, tettem rá éjjelre vastagon Sudocrem-et, és reggelre meggyógyult.

Pusztok

Sisotris és Máté
11+0

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!Kép

Na végre alszik egy jót Lívi, ideje volt márKép
Éjjel továbbra is alszik este 9-től reggel 7-ig de napközben a kis betyár nem akarKép

Már mindent csinálna csak aludni azt nem akar.
Annyira mozgékony izgága kiscsajKép
Nem is tudom mi lesz ha rájön, hogy nem csak egy helyben tud lenniKépKépKép

Mea
mea

Ja, szilveszter:
én a franciasalitól félek. Mármint, hogy abban ugye van borsó... Én meg naggyonnaaaagggyon szeretem Kép Szerintetek lesz tőle baja Máténak? Tényleg, melyik a legdurvább merénylet ezek közül?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Párom meg jó sok képet csinált a szülés után, merthát csaszi volt és volt ideje a babát fényképezgetni míg engem varrtak, úgy hogy nekünk sok fotónk vanKép

Olyan szar itt az idő, az eső esik.
Felétek????

akiknek Lívivel egyidős a babája(4 hós lesz).
Nektek már megfordulnak a bébik?
Nekünk Lívi még csak oldalra meg ha kicsit segítünk akkor át is fordul.
Meg ha csikizem akkor jó nagyokat kacagKépKépKép
Meg ügyesen nyúl mindenért már, csörgőiért a járókában és megint elkezdett nagyon gügyögni, egy ideig hanyagolta az anyanyelvétKépKépKép

Mea
mea

Sisotris!Kép

Szerintem olyan kevés borsó nem baj.
Legalábbis én eszek igaz én nem sok tejcsit adok Lívinek magamból mert már üvölt a cumisüvegértKépKépKép
Már csak reggelente szopizik egyet.
De szerintem abban nincs akkora menyniségű borsó.
Próbáld ki, hogy csak kevéskét eszel.

Mea
mea

Feldobok pár képetKép

KépKép
KépKép
Kép

Mea
mea

Mea,
mindenképpen meg fogom próbálni Kép

Itt is szakad, és olyan sötét van, mint a zsákban... Kép

Egyre inkább az az érzésem, hogy Máté szupermen... Õ is oldalra fordul már, hátról hasra pedig rendszeresen. Megsimogat, és dumál nekem ezerrel, nyúlkál játékért, de még nem nevet hangosan, csak ilyen kis sikongatós hangot ad, befelé szívva a levegőt. (Nem tudom, ez mennyire értelmes így Kép)

Ja, és tööök jó fej, mikor puszizom a lábát, rötyög, és nézi ezerrel. Múltkor a kezébe adtam, nagyon meglepett arcot vágott tőle, mintha azt mondaná:
- Jaj, ezt valaki fogja.. és én fogok valamit... akkor most... ööö.... KépKépKépKépKép
Kb. ugyanez történt, amikor véletlen megfogta a kukiját Kép Meg sem mert moccanni KépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Most a két ünnep alatt sokan jöttek látogatóba meg mi is mentünk és mindenki azt mondta, hogy egy nagy huncut csajszink van és hogy ő aztán belevaló lesz!
Hát igen, nem mimóza az biztosKépKépKép
Ti látjátok már, hogy milyen típusú a babátok, nyugis vagy inkább izgága meg hogy hogyan alakul a jelleme???

Mert mi elejétől láttuk, hogy Lívi olyan örökmozgó, akaratosKép

Mea
mea

Sisotris!Kép

Jaj igen most már nagyon huncutok meg meg lehet őket jól gyúrniKépKépKép
Nagyon édesek ebben a korban márKép

Próbáltad már finoman csikizni, nekem arra rötyög nagyonKép

Na megyek adok neki megint egy kis sütőtököt, most azt kezdtük elKép
Nagyon izlik nekiKép

Mea
mea

Naná, apjának is meg nekem is hosszú loboncunk van, azzal szoktuk a hasát, meg a tokáját, nagyon szereti, baj csak akkor van, mikor rámarkol KépKép

Vérmérséklet:
Ez a kölök egy kis Buddha Kép Tisztára nyugodt, igazi jókisfiú. Sokszor egy órát is elvan a járókában, nézi a kezét, beszélget a lámpával, vagy ütögeti a forgókáját.
De amikor rájön a roham, akkor cipelni kell azt a sószsák seggét, fütyülni neki, táncolni vele, vagy csak levetkőztetni, és szanaszéjjel masszírozni, meg össze-vissza puszizni Kép
Hason majdnem mászik, csak arra nem jött még rá, hogy a karjait is mozgatni kellene ehhez, különben orra esik Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Mea

Marci 9-én lesz 4 hónapos. Õ 25-én fordult meg először, hátról hasra. De a keze még maga alatt maradt. Én szedtem ki alóla, mert nyöszörgött.

Miket kóstolt már meg Livike? És mik izlenek Neki?
Marci megkóstolta a krumplit meg az almát. Hát annyira nem volt elájulva.

Az egyéniségeKép
Huncut, jókedvű, akaratos,hisztiske, és persze nagyon okosKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Mea!Kép
A sütőtököt megfőződ neki? Vagy sütöd? És "lazítod" valamivel?
Nekünk még van bő 1 hónapunk a hozzátápi elkezdéséig és egyelőre analfabéta vagyok a témában.
Te honnan tudod, mit lehet és hogyan?

Sisotris!Kép
Nem semmi, milyen ügyes Máté!

Nati az oroszlán jegyében született és apával szoktuk is mondani, ha hisztizik, hogy igazi kis oroszlán. Nagyon akaratos tud lenni és veszettül tud hisztizni, (már most!Kép) ha valamit akar.
Ha minden stimmel, akkor viszont egy vigyorgó jó kislány!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!

Aki használ kendőt:
A ti babáitok ébren is elvannak benne, vagy csak akkor szeretik, amikor amúgy is aludnának?
Kiviszitek benne sétálni is, vagy csak a lakásban használjátok?
Ha kiviszitek, mit adtok rá?

A kérdés tegnap lett aktuális, miután rádöbbentem, hogy babakocsival hóban kész erőművész gyakorlat a séta... Kép

Köszike!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Vérmérséklet:

Zsuzsa tök izgága, örökmozgó, Anyukám mondja is, hogy a Davidre ütött, nyughatatlan. :P

Hogy mit tud? Nyúlni már jól tud, ha valami messze van, akkor oldalra csavarja magát és úgy nyúl érte. Ami a kezében van, azt kisebb-nagyobb sikerrel a szájába tömi. Hátról hasra még nem fordul, de hasról hátra már néha átbillenti magát. Ezért mostanában szereti azt játszani, hogy hátonfekvésből oldalra csavarja magát és várja hogy hasra segítsük, ahonnan ő visszazöttyen a hátára, majd megint becsavarja magát, hogy újra... Mosolyog és "repked" ha meglát minket. Tud gőgicsélni, de mostanában inkább nyikorog, nyifog, nyafog, nyekereg, tutol (nagy bánatomra). Vigyorog, de nem nevet. Megfogdossa az arcunkat ha elég közel vagyunk, nekem szopi közben állandóan a mellemet taperolja. Dörzsöli a szemét. Buborékokat fúj, nyáladzik, a nyelvét kilógatja. Hátonfekvésben felhúzza a mellkasáig a térdeit, és mindkét lábával hatalmasat rúg, mintha ellökné magát valami képzeletbeli faltól.

Kaja:

Én vagyok az egyetlen aki mindent eszik és eszébe se jut, "szabad" vagy sem? Igaz, Zsuzsa sose volt hasfájós. Az elején még óvatoskodtam, de miután kiderült, hogy a pocakja nem probléma, azóta nem is gondoltam rá.

Most már többedszer megcsináltam, hogy félig megírtam egy üzenetet, itthagytam a computert, kikapcsoltam az ablakot, azt meglepődve konstatáltam, hogy nem jelent itt meg... szenilis leszek?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda!

A Hozzátáplálás, elválasztás oldalon találsz a témában jó sok olvasnivalót.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Kaja: én ettem borsófőzeléket, Zitának nem lett baja, csak ooolyaaaann büdöseket durrantott, hogy menekülni kellett.

Vérmérséklet: édes-aranyos, egy darabig jól elvan az ágyában. Ha viszont éhes, üvölt, ahogy a csövön kifér. Szereti, ha sokan vannak körülötte, szerintem igazi mérleg, külvilágfüggő. Ja, és türelme nincs, olyan, mint az anyja. KépKép Hamar begurul.
Mostanában a pelenkázón annyira rugdal, emeli a popsiját, gondolom nemsokára átfordul.
Szerintem okos is, nézzétek, hogy bújja a könyvet:
KépKépKépKép
Kép

MINDENKI!!!
Zita 2 napja alig eszik. Eddig 180ml volt az adagja kajánként, most örülök, ha 120ml-t megeszik. Ez normális? Mit csináljak? Vagy már túl egyhangú a tápszerkaja? KépKépKép

Szülés-fotó: Apa fotózott, de úgy kellett rászólnom, hogy ideje lenne előszedni a gépet, mert idő van. Nem akarta elhinni... Igaz, rég volt, de teszek fel képet:
KépKép

Tünde és Zita 13+4
Vendég

Sziasztok!

Sajnos nagyon rossz dolog történt, teljesen el vagyok keseredve. KépKépKép most jöttünk a Bethesdából az UH-ról, és kiderült Viki bal veséjével gond van, holnap kell hívnom a nephrologust.
A bal veséjében van egy tágulat, benne folyadék pang, és 2 eset van. 1: funkcionális, és teendő nincs vele, csak kontroll uh. 2: szervi gond, azaz műtét (állítólag "rutin" egy jó szakembernek). Holnap hívom a dokit du. KépKépKép
Mindezt egy izotópos vizsgálattal derítik ki majd (vénásan kontrasztanyag a babának, és megfigyelik jó pár órán keresztül hogyan halad az izotóp), kanült beleteszik a pici karjába. KépKép Mikor Gergőnek votl egy műtétje, én végigbőgtem, és a szívem szakadt meg szegényért, 3 éves volt. De könyörgöm egy ilyen pici babánál mndezt.. Pokol. KépKépKépKépKépKépKépKép

lányok, annyira el vagyok keseredve, hogy nem látok ki a könnyeim közül. Ténylegbeleszakad a szívem... Kép
Annyira tündéri, olyan jó kisbaba Viki, és eszembe sem jutott, hogy ilyen baja lehet esetleg. Pisi is rengeteg a pelusban, tényleg egy kis angyalka. Imádom, és belehalok, ha valami baja esik. Kép

Dóri KépKépKépKépKép

Gergő anyunál van, m ert nem akarom, hogy így lássa az anyját. Kép
Vendég

Dori!!!
Veled érzek!
Zitának is vesemedencetágulata van, de neki szerencsére nem pang benne semmi. Voltunk nephrológusnál, és neki csak konroll uh lesz.
Sírd ki magad, és bízzunk benne, hogy nincs komoly baj!!!
Vendég

Dóri!

Rettentően sajnálom Vikit és remélem minden a lehető legjobban alakul! Kívánom, hogy ne kelljen műteni! Nem is tudom mit mondjak, azt hiába, hogy nyugodj meg, mert magamból kiindulva ez tuti nem menne, inkább azt mondom, hogy kitartás!!!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: