A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Köszi Pocok!
Manócska
Manócska

Sziasztok!

Kaméliának, meg Ádámnak KépKépKép!

Kösz a sok bíztatást, meg a pozitív kimenetelû példákat. Nekem nem ismétlik meg az AFP-t, mert különben is amnio lett volna a korom miatt. Holnap 10-kor lesz, szorítsatok!
Iszonyúan feszült vagyok, (ráadásul még görcsölök is), pedig az eszem azt mondja, hogy nem kéne, mert a babának ártok vele. De valahogy nem sikerül magamra hatni. Alig mozog már tegnap óta. Lehet, hogy szegénykém a stresszemtõl pont úgy össze van gömbölyödve, mint a Kangi babócája.
A héten otthon fogok pihizni, ott meg nincs internet. A gyerekek még mindig nem tudják, valami szörnyû vírusos rosszullétet kell produkálnom, hogy ne mászkáljanak rajtam.
Különben az apjuk most jött haza Kanadából, megint rájöttem, hogy ott a gyerekruhák olcsóbbak, mint mifelénk. Vett pl. csizmát meg bakancsot nekik, GoreTex meg DuPont technológiával elõadva, itt min. 20 ezerbe kerülnének, ott meg 4 ezer volt kb. darabja.
Mindenkinek csupa jót! Remélem, hétfõn jövök!

Urszila
18+2
urszila

Sziasztok!

Kameliának gratula Ádám babához, sok tejcsit és boldogságot kívánok!KépKép

Pilinke! Hol vagy? Még egyben? Egy helyet ugrottam a táblában, már a 2. vagyok, te az elsõ!!!!!!! ( Owletet leszámolva, aki szerintem már rég babázik, és ki kéne venni )

BuksicicaKép
Sajnálom, hogy így alakult, hogy sokat jársz temetõbe, de sajnos az élet kiszámíthatatlan.Kép
Annak viszont nagyon örülök, hogy majd találkozhatunk, tényleg nagyon jó lenne!!!!!! Ha van kedved, írsz nekem, hogy milyen volt Hhalmon lakni? suli, stb... megadom az emilem dioda1@freemail.hu Esetleg telcsi számot is válthatnánk, ha gondolod.

SaciKép
Üdv. közöttünk!

HeniKép
Nekem nem kellett/kell a magzatmozgást figyelnem. A doki mindig kérdezi mozog-e rendesen, de figyelnem, könyvelnem ezt nem kell. Teljesen normális amit írtál, mármint az hogy egyszer nem mocorog, másszor pedig megállás nélkül akrobatikázik. Tudod, nem mozoghat egyfolytában, hiszen neki is kell aludni. Azt pedig, hogy mennyire érzed a magzatmozgásokat a legjobban befolyásolja az, hogy elöl,v. hátul tapad a méhlepény.

ZuluKép
Aztán csak óvatosan vedd a nyakadba a várost!!!!!! Inkább kispapival menjetek hétvégén.

OrsolyKép
Gyermekmintás függönyt láttam még a TTL-ben, ami ugyan nem olcsó hely, de itt volt kb. 3-4 féle.

Mano2Kép
Szerintem manapság már nem szoktak kisinget adni a babákra, csak kombidresszt. Ez tökéletes még 1-2 éves korukban is. Persze ki hogy gondolja....

ManócskaKép
Te is a Schöpfiben fogsz szülni? Na végre valaki. Nekem Oláh doktornõ csinálta a genetikai UH-t.

KakkukfûKép
Hát nekem is hónapok óta ég a gyomrom, sõt a torkom inkább. Szerintem szódabikarbónát ne egyél, mert nagyon nem egészséges!!!!! A tejföl nekem is bejött, v. keksz, próbálkozni kell, hogy mi a jó. MÉg a gyógytea is segít, amit én iszom most Kamilla,Csalán, és Málnalevél ( ezt majd csak a 37. héttõl igyál!, mármint málnalevelet )A szõlõtõl,grapefruittól, paprikától, és még sorolhatnám nekem is ég. Csak azt tudom javasolni, hogy próbálkozzál.

pusz

Brokkoli
39
brokkoli

Sziasztok!

Kamélia!KépKép
Gratulálok Ádám babához! Sok tejcit és kevés hasfájást!

Saci!
Neked meg a pocakosodáshoz nagy gratula! Másik topikban olvastam, hogy nem ment egyszerûen, de most biztosan annál nagyobb az örömötök.Kép

Timici!
Megnyugtatásul cukor ügyben annyit szerettem volna mondani, hogy velem volt egy terhességi cukros anyuka egy szobában még amikor a fiam született, és teljesen átlagos méretû kislánya született, olyan 3,40-3,50 kg körüli. És õ volt a legjobb baba a kórházban, egész nap aludt.Kép
Ja és az anyukának már másnap teljesen normális volt a cukorszintje, bár mondta, hogy valószinúleg a következõ babával megint cukros lesz majd.Kép

Mano2!
Szerintem a cukrot nem otthon kell bevenned a terheléses cukor vizsgálathoz, nekem legalábbis nem igy volt. Vittem magammal az SZTK-ba, ahol éhgyomorra vettek vért, majd a cukrot felkeverték vizben és ott kellett meginnom elõttük. Brrrr! KépKép Terhességeim legrosszabb élménye volt. A másodiknál meg is próbáltam megúszni, de nem hagyták. Aztán üldögélni kell 1 vagy 2 órát a váróban, és utána megint vért vesznek, és a 2 eredményt hasonlitják össze.

Kakukkfû!
Gyomorégésre nem nagyon tudok ajánlani semmit, de engem annakidején azzal vigasztaltak, hogy azért ég a gyomrom, mert nagy hajjal fog születni a babám. Ez valami népi megfigyelés, úgyhogy vagy igaz vagy nem, nálam speciel bejött, mindkettõnek nagy haja volt.

Sziasztok és jó hasnövesztés mindenkinek,
Vercsi
11+4
vercsi

Sziasztok!

Valaki mondta, de nem emlékszem rá, hogy ki,hogy
van recept nélkül kapható hüvelyfertõtlenítõ tabletta vagy kúp.
Leírnátok mégegyszer a nevét, és hogy kb mennyibe kerül?

Köszi!
Heni
33+2
heni1979

Sziasztok!

Kangi: Budaörsön most nyitott a cba üzletház, és
ennél a cégnél dolgozom...Mint Controling vezetõ, de minden hozzám tartozik ami számítogép, bizerba mérleg, ean kódos pénztárgép...szoftverileg...

Sok volt...
Most meg csüt. pént költözünk vissza Érdrõl Budaörsre az iroda, itt is szétszedni a számítógépeket, majd összepakolni, élmény lesz....

Sziasztok
Manó2
25+2
manó2

Judó, Buksicica, Pálma!
Köszi a biztató szavakat! Az UH eredménye:
BPD:43, OFD:53, HC:160, AC: 137, Femur:26 (ez mi?), Lepény: hátsó falon, Magzatvíz: átlagos
Koponya alakja, szerk. norm. Csövescsontok hiánytalanok. Gyomor, hólyag jól telítõdik. Gerinc, hasfal jól követhetõ. Négyosztatú síkban a szív norm. szerk.
DG: Grav.s.18. (ezek szerint csak 18 hetes vagyok?)
Fejlõdési rendellenességre utaló elvált. nem látható.
Ja, és az UH-s doki nem muatatta meg a képernyõt. Sebaj, felvetettem videóra.
Bár egyenlõre csak fél sikerrel jártam. A dokimmal is beszélni kellett volna, de nem sokkal korábban hívták a mûtõbe, a nõvérek szerint kb. másfél óra. Ezért visszajöttem a munkahelyemre. Az elõbb hívtam, de még mindig nem jött ki. Az AFP-t is õ mondja majd meg (csak jó lehet, nem?).

Saci!
Üdv a friss kismamik között!

Franyo, Kakukkfû!
Sajnos nincs beszkennelt képem. Ha lesz (nem olyan egyszerû) majd küldök.

Kamélia!
Gratulálok! Nagyon sok boldogságot és örömet!Kép

Manó2!
Meg ne ártson a babának vagy neked a sok munka! Tessék pihenni is.

Judó!
Mi láttunk hullócsillagokat. Kb. 5.05-5.15 között.

Kangi!
Hasonló cipõben járok, én is nagyon nehezen mondok NEM-et. Nekem kicsit több idõm van, addig még gyakorolhatok. De fõ, hogy elhatároztad magad. Én drukkolok neked!Kép

Maci_2
19 (vagy 18?)
maci_2

Urszila, drukkolok a holnapihoz, valahogy azért lazulj el. Bár tudom, mondani könnyü....

PusszKép
Zsófi (20+5)
Csucsuka

Sziasztok, megjártam a hadak útját és végre ithon.Kép

Urszila, nagyon drukkolok a holnapi nap folyamán. Addig is relax, vegyél egy kellemes fürdõt, hátha el tudtok lazulni.

Vercsi,
igen állítólag szülés után rendezõdik a cukorszint, de a következõ terhességnél nagy valószínûséggel újra elõjön. Sebaj, akkor már az elejétõl figyelni fogják és tudni fogom mit egyek, ha úgy alakul.Kép

Pocok,
köszi, szerintem se rossz a 7kg, sõt ha minden igaz, ezzel a diétával még fogyhatok is(amit nem szeretnék a baba érdékében) ill. lemegy az a kevés víz is ami rajtam van.
A karácsony sajna egem már nem érintKép, majd jövõre bepótolom.Kép
A 36-38-as rucikat én is csak nézegetem, de még reménykedem, hogy egyszer újra felvehetem õket.Kép

Brokkoli, Kakukkfû
nekem is ég a torkom a gyomorsavtól.Kép Azt vettem észre, hogy mióta 3 óránként eszem, kezd múlni a dolog.Kép Valószínûleg az a titok, hogy mindig van valami a gyomromban és így nem tud telítõdni annyira savval.
Elõtte kekszet rágcsáltam, ha nagyon bántotta a torkomat, egy próbát megér.

Pálma,
hát igen az ember nem is gondolná, hogy mennyi CH van abban, amit megeszikKép. Persze, amíg a szervezet képes lebontani, nincs gond.
A grapefruit CH tartalma 100gr-ban 7gr.Kép
Mondanom sem kell, hogy majd mindegyik gyümölcsben 7-11gr a CH, kivéve a banánt, amiben 24 ill. a szõlõ 18.
Ha még érdekel valamilyen gyümölcs vagy étel Ch mennyisége, nyugodtan kérdezz, de szerintem nem kell túlzásba vinni, az a lényeg, hogy mértékkel egyél. Tehát ne falj be együltõ helyedben egy fürt banánt.KépKépKép

Kangi, TAKE IT EASY!!!Kép A babák nem szeretik az UH-t, ezt nagy általánosságban elmondhatjuk, szóval simán lehet, hogy amiatt húzta össze magát. Bence is mindig a méhlepény mõgé bújik, mert útálja, ha UHzzák. A fürdõ tök jó, az bizti ellazitja, utána egy kis masszás olajjal és kész. Persze szerintem a melót minnél hamarabb ott kéne hagyni, de nem akarom ismételni magam, már elmondtam mi errõl a véleményem. Te tudod mi a jó nektek, de ha stresszeled magad, attól nem lesz jobb, szóval relax.Kép

Zsuzsi, megint eltünt. Biztos fényképezget.Kép Meg tudom érteni.KépKépKép Zsuzsi! majd gyere és mutasd meg a képeket.Kép

Na megyek házimunkázni, jók legyetek,pusssza
Timici
30+4
timici

Sziasztok!

Kamelianak nagy nagy gratula! KépKépKép

Saci, udv a kismamik kozott! Kép

Zsuzsi,
nyugi! En is azt hittem a mozgasok miatt, hogy visszfordult ulo helyzetbe es aztan megsem. Kép Lehet, hogy a babad a bolondjat jaratja veled! Kép Nem tudsz elmenni UH-ra, ahol biztosan megmondjak, hogy mi a helyzet? Tenyleg, doki ezt UH nelkul meg tudja valahogy allapitani?

MAnocska,
most jutott az eszembe. Egy ismerosomnek majdnem tusi haja volt az eskuvojen, o egy elovirag koszorut tett a hajaba. Olyan viragokbol, mint a csokra. NAgyon kulonleges es szep volt. Kép

Judo,
sajnos en is fent voltam hajnali 4 korul (szokasos WC jarat, vesefajas es eddig_nem_szokasos labdagadas miatt), de en sem lattam semmit. Csak a holdat es felhoket. Kép

Timici,
azert vigyazz magadra, ne cipekedj olyan sokat! Kép

Maci_2
gratula a tokeletes UH eredmenyhez. De disznyo a doki, miert nem mutata meg helyben a monitort? Kép

Urszila,
drukkolok ezerrel, hogy minden OK legyen. De majd irsz, vagy jelentkezel, ugye? Kép

Kangi,
hagyd a munkat a fenebe. Tudom mirol beszelek, nekem is nehez volt. Kép A fonokom direkt elmondta, hogy addig nem is akart kevesebb munkat adni, amig en magam nem kertem, mert nehogy azt erezzem, hogy a hatterbe szoritott...Szoval, en bementem hozza, elmondtam, hogy van egy csomo problemam, faradekony is vagyok, stb. szeretem csinalni, amit csinalok, de a regi tempo mar nem megy. Es barmikor lehet olyan komplikacio, hogy masnap esetleg mar a dokim nem enged be dolgozni... Rogton kevesebb munkat kaptam, es lett kijelolt ember is, akinek atadhattam a munkaimat...KépKép

Pussz,
Gombóc
30+3
gombóc

Brokkoli!
Majd kérnék véleményt a kórházról!!!!:o)
már én is azt hittem, hogy ott senki se szül majd:o)
Baba-mama szobába mész?
Manócska
Manócska

MAjdnem elfelejtettem! Kép
MArgit-osok, mi voltunk mar 2 eloadason, amit hetfonkent szervez a korhaz, naggggyon jok! Kép Tegnap szuloszoba latogatas is volt, baromi modern agyak vannak. Es elinditottak a tovabbi agyak beszerzeset, hogy mindegyik olyan szuper legyen. (Asszem egy volt hagyomanyos, ketto moder es egy ultramodern. Kép )

Mano2,
a Margitban a 26. heti cukros lotyit otthon is meg lehetett inni, aztan masfel ora mulva kellett beerni a terhesgondozoba, ahol kitoltottek egy csomo papirt, es a 2. ora vegen levettek a vert.

Gombóc
Gombóc

Urszila!
Holnap sokat fogod Rád gondolni, próbálj lazítani, meglátod minden rendben lesz.

Maci_2!
Örülök, hogy minden jó lett az uh-on, az egy heti etéréssel pedig ne foglalkozz. Ez még olyan sokat változhat. Biztosan jó az AFP-d is.

Brokkoli!
Akkor írok e-mailt, ha nem baj. (Megpróbálok még ma, de nem ígérem)

Sziasztok
buksicica
17+6
buksicica

Sziasztok!

Maci_2!

Gratulálok az UH-hoz. Otthon próbáld megnézni, hogy látszik-e a neme! Kép

Gombóc!
Akkor korábban kellett volna kelnem! Kép

Egyébként annyira rosszul alszom mostanában! Valamelyikõtök írta, hogy ha az oldalán fekszik, fáj a csípõje! Hát nekem annyira, hogy utána fél-egy órát fent vagyok, mire elmúlik. Hátamon meg nem kapok levegõt (vagyis nem a hátamon veszem a levegõt, hanem fulladok olyankor! Kép Kép Kép ) Na mindegy, ilyenkor felkelek és olvasok egy picit!

Urszila!
Nagyon drukkolok! Persze, hogy feszült vagy, de majd az amniónál igérd meg, hogy lazítassz, ok? Kép

Ányez! Kép
Voltál UH-on? Mesélj!!!!!

Puszi: Judó
26+2
judó

Drága Kismamák és Kispapák!

Hónapok óta lelkes olvasótok vagyok, így ismeretlenül is köszönöm a jótanácsokat, amiket innen lestem el.
Most egy konkrét ügyben kérném a segítségeteket, biztosan van köztetek olyan tapasztalt lány vagy fiú, aki tud segíteni.
A kérdésem a következõ:
Mi van akkor, ha a kórházba kerüléskor nem rendelkezem sem házassági anyakönyvi kivonattal, sem apasági nyilatkozattal?
Hosszú és most nem részletezendõ okokból úgy néz ki, hogy egyik sem lesz meg addigra. Kép
Ilyenkor automatikusan az én nevemre (anya) Kép anyakönyvezik a gyereket, vagy adnak valami egérutat, hogy mondjuk egy hónapon belül lerendezhetem? Mondjuk az sem túl valószínû, hogy egy szopós babával pont ezzel lesz kedvem és idõm foglalkozni...
Help!!
Elõre is köszönöm.
Most bocsánat, de névtelenül
XY, 25
Névtelen

Itt vagyok, jelentem, olvaslak Titeket, csak Gyurika annyira feltoranzza ket napja az idegeimet, hogy csak duzzogok egesz nap magamban!
Valahogy a hetvege ota mar a szeme sem all jol ennek a kolyoknek, egesz nap rosszalkodik megallas nelkul! Eddig ezt nem csinalta!!! Kerem vissza a jo kisfiamat!!!

December 2-an megyek a korhazba informacios estre, kivancsi vagyok milyen lesz, ettol fuggetlenul "elesben" inkabb kihagynam!

Ezen kivul meg ugy dontottem, ideje egy jobb iskolat nezni Daninak, mert kezd teljesen elhulyulni ebben a "gyp-s" osztalyban! Kertem idopontot egy jobb hiru gimi igazgatojahoz, de addig meg a bizonyitvanyt is elo kell teremtenem valahogy, persze mar hazavittem Mo-ra, meg az a szerencse, hogy nem adtam le az otthoni suliban...a hiteles forditast meg en marha leadtam eredetiben az itteni iskolaban, ahova most jar Dani! Szoval, jovo keddig meg van mit intezni! Es ez meg mindig nem garancia arra, hogy at is veszik! Csak tudnam miert gondolnak olyan sokat magukrol ezek a nemetek! Dani nem egy matekzseni, de sz..ra rohogi magat a nemet matekkonyvon kb. 8. osztalyig (amugy otodikes)!

Timici, ez rossz hir a mandarinrol!!! En spec imadom, es eleg gatlastalanul fogyasztom is kisebbik fiammal egyetemben...ha mi ketten leulunk mandarint enni, akkor egy kilo elfogy, az biztos! Gyurit jol meg is hajtja, ugyhogy valami merteket kene tartani, de szinte kizarolag savanyu gyumolcsokon es nyers zoldsegeken el ez a gyerek! Ami egy kicsit is hizlalna, arra ra sem nez!
Ez a cukor mizeria elgondolkodtato...van valami nyilvanvalo tunete, amire erdemes lenne odafigyelni, vagy amibol eszre lehet venni, ha valami nem stimmel? Mindenesetre a tul nagy gyerek szindroma nalunk nem "tunet", tehat remenykedem, hogy minden rendben!

Gomboc,
Legkozelebb majd Magyarorszagon megyek el a dokimhoz, valoszinuleg UH is lesz, de ez sajna meg odebb van, december kozepen esedekes csak! Addig ketsegek kozott maradok, de nem baj, mert tenni ugysem sokat tudnek!

Egy par gyerekes ismerosomnek meg "biztonsagi masolatokat" keszitek a gyerekdalos cd-inkrol karacsonyra! Ezzel is jol eltoltom a maradek idomet, kozben persze orzom a gepet, mert Gyurika is nagy erdeklodest mutat a "szamitokozo-gepezes" irant!

Most meg var egy ujabb projekt: egy kis turos pogacsat szeretnek sutni!(Bocs Timici!) Van valakinek bevalt receptje?

Azert jolesett, hogy hianyoltatok!

Zsuzsi
29+1
zsuzsi74

Hány hetesen lehet észlelni UH-val, hogy ver a pici szíve?

Saci
charlottee

Kedves XY névtelen!

Úgy tudom, hogy az édesanya nevére anyakönyvezik, de ez változtatható, ha jól tudom meg lehet nevezni késõbb egy fiktív apát, ha nem szeretnéd a Te neveden tartani a babát. Azt viszont valószínûnek tartom, hogy sokat kell utána járni, mint minden papírdolognak! Kép

Valami hivatalos honlapon (BM?) biztosan utána lehet nézni a jogszabálynak.

Judó
26+2
judó

Saci!

Nyolcadik betöltött héten biztos, de mintha az elsõ babával nekem már a 7. héten látták volna!

Judó
26+2
judó

XY,
a www.ekormanyzat.hu-n lehetnek infók errõl a témáról, vagy kapcsolódó linkek.
Manócska
Manócska

Maci_2 Kép

Femur: combcsont
Gratulálok, hogy minden rendben!!! Kép

Köszönöm mindenkinek a biztatást Kép

Pussz
Kangi
26+4
kangi

Aaaa, beszeltem a dokimmal, holnap megyek hozza delutan. A tenyeszteses vizeletben bakteriumot nem tenyesztettek ki, viszont a vesem tovabbra is pokolian faj. Amitol emlmult a fajas, az a szodabikarbonas viz volt, erre at mondta a doki, hogy csak nagyon mertekkel igyam. Na jo, olyan szar az ize, nem is szorpi helyett ittam...KépKép (Napi 1-3 kozott)
Azt mondta, holnap megbeszeljuk, mi legyen a tovabbiakban. MAr megint nincs tul jo kedvem. Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok Kismamik, Kispapik!

Kamelia, ezer gratula! Kép

Lányok, mennyi has-keményedés az, ami még belefér a normálisba? Úgy értem, amivel még nem kell zaklatni az orvost? Szedem a MagneB6-ot, napi 3x2-t, és eddig ez elég is volt, napi egy-kettõnél többször nem éreztem soha.
De a mai nap nem tudom mi volt, -lehet, hogy a hidegfront miatt- de olyan érzésem van, mintha egész nap, szinte folyamatosan, kisebb-nagyobb szünetekkel keményednék.
Hívjam fel a dokibácsit? Vagy várjam meg, hogy mi lesz holnap? Hátha elmúlik, és tényleg csak front van? Help...

Kispici
31+5
kispici

saciKép
nekem a 9. héten látták elõszõr, de lehet, hogy csak azért mert elõtte az 5. héten voltam

OrsolyKép
nagyon jó gyerek függönyöket (macis, kutyusos, virágos) láttam az új Bricostore-ban, sötétítõben is.
az árát sajna nem tudom

manócskaKép
ha lenne a profilodban e-mail cím akkor küldenék képet, ami rövid hajból készült, persze így is kb. el tudom mondani, hogy mit kellett vele csinálni, de jobb lenne ha látnád.

TimiciKép
igyál gyerekteát, abban nincs koffeinKép

Lányok
van olyan akinek ilyenkor is újra elõjött a gyomorégése? (23.hét)
mit csináljak, állandóan itt van a torkom alján a sav, és csak ennék és ennék, de semmi értelme, mert utána rögtön visszajön. Azt megfigyeltem, hogy általában délután jelentkezik, de nem tudom ez mit jelenthet.

lolla
23+1
lolla

mármint a gyomorégés jön visszaKép

lolla
Névtelen

Manócska:
pomázi vagy? KépKépKépKép
Én két hete költöztünk el Hayimmamával Pomázról, de ma este például megyek oda (mi nem Pestre költöztünk).
Ha van kedved, vagy ma este vagy csütörtökön este találkozhatnánk Kép. Bár ma este egy barátomékkal sörözünk, de csütörtök estére még nincsen programom. Sajnos Hayimmama nem lesz Pomázon most, otthon pihen.

Üdv: Hayimpapa (34+4)

Hayim Apuka
hayimpapa

Én az elsõ gyerekemet lányanyaként vállalatam, apuci hiányában az én nevemre anyakönyvezték, de az anyakönyvi hivatalban azt mondták, hogy ha jelentkezik egy apuka, bármikor az õ nevét viselheti. Van már párom, de a fiamnak nem hiszem, hogy elvi okok miatt más neve kéne,hogy legyen Kép De a közös gyerekünk természetesen már a párom vezetéknevét fogja viselni. Kép

pusssz

saci
charlottee

lolla,
várom a képet!:o)
lillaeger@freemail.hu vagy order2@brother.hu. A munkahelyimre jobb, mert azt rögtön látom:o)
manócska
7+6
Manócska

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkot!!! Kép Rámfér!
Tegnap nem tudtam jönni, most olvastam végig a termést.

Kamelia,
örülök, hogy minden rendben ment, sokat izgultam értetek. Ha majd lesz egy kis idõd és erõd, írjál nekünk. Addig is jó babázást és pihenj sokat! Lehet hogy már az "Elsõ napok..."-bank fogunk találkozni. Kép

Dec8,
néztük a tévét: gyönyörû a kis "Hurka Hanna" Kép ha szabad így neveznem, abszolut kedvességbõl. Nem tudtam elképzelni, hogy melyik hírben fog szerepelni a kisbabátok, aztán kiderült. Nézegettem volna még sokáig, de sajnos csak egy picit mutatták.

Magamról:
ma voltunk CTG-n, majdnem bennfogtak. Azt hitték szülni mentem. Méhszáj nyílik, fájások tízpercesek. Doki szerint ma vagy holnap, esetleg holnapután biztosan megindul. Mivel nem mondták biztosra a mai napot, ezért inkább hazajöttem. Minél kevesebb idõt szeretnék a kórházban tölteni. Szóval az a valami, tényleg a nyákdugó volt.

Az biztos, hogy ezek már "fájások". Ha valakit érdekel (engem annak idején nagyon érdekelt, hogy milyenek a fájások): a keményedés az megmaradt, csak társult hozzá egy zsibbadás szerû érzés is, és valahogy "messzirõl jön", aztán "megérkezik" és szépen lassan "eloszlik". Maga a fájdalom csak a hasam alján, max. a köldökig jelentkezik. Az egész kb. 1 percig tart, de volt már hogy percekig tartott, és alig akart elmúlni. Egyelõre nem vészes (néha azért kicsit jajgatok), de nem lehet nem észrevenni. Ha 5 percesek lesznek, vagy elfolyik a magzatvíz, akkor kell indulni a kórházba.

Csajok, óvatosan a vezetéssel! Ma majdnem kocsival mentem egyedül CTG-re, csak kispapa nem engedett. Hát így nem is lehet és szabad vezetni, így a végefelé bármikor nekiindulhatnak a fájások!

Combtõnyilalás: hirtelenül jönnek, minden este egyre jobban, ez a legfájdalmasabb. Akaratlanul is ugrok egyet (kispapa már teljesen kiakadt tõle), és jajgatok. Se ülni, se állni, se feküdni, se járkálni este nem tudok. Ma még nem kezdõdött el ez a program! Kép

Hú de jól esett ez a kis panaszkodás, egyébként pedig örülök, mert eddig minden ok, és most már nagyon izgulok! Egész éjszaka fennvoltam - öt órakor láttam két hullócsillagot is! - persze nem ezért voltam fenn, csak egyszerûen teljesen éberen feküdtem az ágyban (lehet hogy már a szülés miatt?!) Most tudtam egy kicsit aludni Kép

Bocsánat a szómenésért, de lehet hogy már nem sokáig "menetem itt a szót". (Most is fájás van, ez most nagyon! Kép

Brokkoli,
Te is jól ráhúztál! Számolod a perceket a fájások között? Én nem nagyon tudom, mert akkor mindig arra kellene figyelni. Én meg mindig mást csinálok (pl. fõztem még kispapának, hogy legyen itthon valami kaja, de a vasalást már talán meghagyom neki). +++ Küldök egy kis energiát! A többit önzõ módon megtartom magamnak! Kép

Üdv az újaknak! Látom, már itt van az utánpótlás! Kép

Puszi mindenkinek, az abszolút finises Pilinke (39+6)
Lehet hogy napra pontos lesz a baba?!
pilinke

Hayimpapa,
sajna annyi helyre kell mennem az esküvõi elõkészületek miatt ( a héten megyek meghívót rendelni, ruhát próbálni, valami virágot vadászni a hajamba, gyûrût csináltatni ) hogy a héten el vagyok havazva:o( ráadásul ezeket mind délpesten intézem, mire pomázra érek, már csak az ágyam érdekel:o)
úgyhogy elodázva a dolog, sorry, talán máskor:o)
hova költöztetek pomázról?
még mi sem döntöttük el véglegesen a budapesti költözést, még keressük a fészekrakó helyet:o)
Manócska
7+6
Manócska

Mit tegyünk, ha ég a gyomrunk?

A kismamák jelentõs része panaszkodik gyomorégésrõl, éjszakai gyomorfájdalomról. A savas gyomortartalom gyakorta visszaáramlik a nyelõcsõbe. A tünetek két okra vezethetõk vissza.
A várandósság utolsó harmadában a megnövekedett méh felnyomja a belsõ szerveket, így a gyomornedvek visszafelé áramolhatnak. A nyelõcsõbe visszajutva gyulladást is okozhatnak. Különösen azok a kismamák érintettek, akiknek az átlagosnál több magzatvíz, ikerterhesség vagy jelentõs súlytöbblet miatt nagyobb a hasuk.
Ám az sem ritka, hogy a kellemetlen panaszok már az elsõ három hónapban jelentkeznek. Ilyenkor a terhesség alatt termelõdõ sárgatesthormon egyik hatása érvényesül: a gyomor és a nyelõcsõ közötti izomzat elernyed, így a gyomorsav oda is feljuthat. Bár a tünetek kínzóak lehetnek, nem veszélyesek.
A gyógyszertárban több, vény nélkül kapható savközömbösítõ gyógyszer közül választhatunk. Ilyen például az Almagel suspensio és a Tisacid tabletta, de a nõgyógyásztól is kérhetünk tanácsot. E szerek közömbösítik a gyomorsavat, illetve vékony filmréteggel vonják be a nyelõcsõ alsó részét. A tüneteken enyhíthetünk, ám végérvényesen csak a szüléssel szabadulunk meg tõlük.
Gyomorégés elleni tippjeink:

? Mivel a panaszok lefekvéskor fokozódnak, emeljük meg néhány párnával a felsõtestet, így félig ülõ helyzetben megakadályozhatjuk a gyomornedvek visszaáramlását.
? Egyszerre kis mennyiséget együnk, de gyakrabban, és este semmiképpen ne terheljük meg a gyomrot.
? A háztartási keksz, a só és ízesítés nélküli pattogatott kukorica, a földimogyoró, a héjazott mandula rendszerint felszívja a gyomornedvet. Lassan rágcsáljunk el belõlük egy keveset.
? Kerüljük a fûszeres, sült ételeket, a kávét, a szénsavas üdítõitalokat.
? Lazítsunk a szûk ruházaton, ne hajoljunk, inkább egyenes felsõtesttel guggoljunk le.
(Szaktanácsadó: Dr. Török Miklós docens, szülész-nõgyógyász)
Névtelen

Manócska:
mi elég messze, Tatára költöztünk. Pomázon még lakáseladás címszóval még megfordulok, de december 31.ig biztos átadjuk a lakásunkat (azért váltunk meg tõle, mert túl kicsi lett volna hármunk számára). A Vörösmarty lakótelep fele laktunk, egy tetõtéri lakásban.

Saci:
nekünk 6 hetesen már mondták, hogy ver a pici szíve (illetve ha jól emlékszem, párom hallhatta is). Úgyhogy megdöbbentõen hamar észlelik a dolgot (gyakorlatilag alig alakul ki az embrió, és már ver a szíve - hihetetlen).

Üdv: Hayimpapa (34+4)

Hayim Apuka
hayimpapa

Kispici Kép
hivd fel a dokit, hadd nyugtasson meg! Jön a hideg (hajrá, Pilinke!!! Kép), nem lehet, hogy sokat is ültél?
Én biztosan még egy fincsi fürdöt is bevállalnék Kép

De te csak hivjad a dokidat, azért van, és PIHENJ!

Pilinke Kép
ugye, hogy nyákdugó?!!! Kép
Drukk-drukk KépKépKépKépKép

Pussz
Kangi
26+4
kangi

Sziasztok!
Végre eljutottam a végére...Kép

Manócska!
A képtárral úgy muxik a dolog, ahogy fentebb leírtam valakinek. Szóval jelszóval tudsz belépni, amit akkor kaphatsz meg, ha te is küldesz magadról képet. Timicinek, vagy nekem küldd, mi feltesszük, és megy a jelszó...

Urszila!
Én is szorítok neked holnap tízkor!!! És várunk vissza a jó hírekkel!!!

Manó2!
Nekem úgy volt a cukorterhelés, hogy a gyógyszertárban kiváltott port otthon bekevertem 3 deci vízzel és egy kis citromot is lehet bele tenni, ezt betöltöttem egy üvegbe, és magaddal vittem. A kórházban éhgyomorra vettek vért, majd meg kellett innom ezt a löttyöt, és két órán keresztül semmi mást nem lehetett enni vagy inni. Utána újra megszúrtak, és ezzel vége volt a szenvedéseknek. Kép Másnapra kész volt az eredmény.

Judó!
Én írtam ezt a csípôfájás-dolgot, hát nem irigyellek, akkor neked még durvább. Nekem (legalábbis eddig, lekopogom) úgy két-három perc alatt elmúlt mindig, ha testhelyzetet változtattam. És a hátonfekvéssel is úgy látszik, mázlim van, mert nekem ez a legkényelmesebb.

Keményedés: Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de pontosan milyen érzés ez? Létezik, hogy nekem 26 hetesen még egyszer sem volt ilyenem? Vagy volt, csak nem tudom, milyen érzés, nem tudom, azt érzem-e?

Finises kismamák a táblázat elején, rengeteg drukkot küldök nektek!!!!!!!!!!!!!!!! KépKépKépKép

Pusz mindenkinek
Franyo
26
franyo

Franyo,
elképzelhetõ, hogy neked még nem volt, szerintem észrevetted volna. Van akinek csak az utolsó hetekben jelentkezik. Nekem az elsõ keményedések csak a hasam alját érintették (kb. félidõben, igaz akkor még a méhem is csak lent volt). Ilyenkor kõkemény lesz a méhed, nem tudod az ujjadat belemélyeszteni a hasadba. Nem fáj, csak olyan kellemetlen érzés, és 1-2 percen belül vagy még hamarabb elmúlik. Általában helyzetváltozáskor (pl. felálláskor vagy lehajoláskor) jelentkezik, az idõ múlásával egyre gyakrabban.

Pilinke (39+6)
Kisbabám nagyon helyezkedik, combhajlatom hasogat mint állat - nem tudok rá jobb kifejezést.
pilinke

Gombóc Kép
ha nincs baci, ay jó hir, nem? Sajnállak emiatt a hülye fájdalom miatt, de csak elmúlik Kép én drukkkkkkolok, és remélem, holnap a dokinál valamit csak kitaláltok KépKépKép

Amúgy a héten gözerövel mennek az interjúk, lehet, hogy egyszercsak mégis lesz utódom?! Kép Jó lenne ...

Franyo Kép
csipöm eddig kétszer fájt, illetve a forgóim. Szép keskeny csipömböl igy lesz szép muraközi, hogy a baba kiférjen Kép de nem érdekel Kép

Pilinke Kép
drukkdrukkdrukk Kép

Pussz
Kangi
26+4
kangi

Sziasztok!

Franyo Kép Lányok Kép

Pont a haskeményedéssel vagyok én is elfoglalva, mert lehet, hogy nekem sem volt még. Nem tudom milyen az. Éjszakánként szoktam olyat érezni, hogy amikor kinyújtom a lábam, akkor mintha összerándulni a méhem, és ilyenkor megilyedek, és alig merek kinyújtozkodni. Ellenben már napok óta, úgy érzem, hogy sokat nõtt a hasam, és a bõrõm felszíne annyira feszül, hogy mindjártszétreped érzésem van. Úgy megyek, hogy dölöngélek, mint egy mackó, mert annyira "ott" van a hasam. Kép
Kicsit aggaszt is a dolog
Volt már ilyen valakinek?

A másik. Ez is éjszakai dolog. Ha egyik oldalról a másikra akarok fordulni, akkor az fájdalommal jár. Húzódik, nyúlik, minden... Nálatok is?

xy Kép

Automatikusan az anya nevét fogja kapni a kicsid Kép

myssnia
27+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Xy Kép
Kicsit félrefogalmaztam. Helyesen:
Automatikusan az anya, azaz a te neved fogja kapni a kicsid.
Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Lányok!

Nem válaszoltatok a hüvelytabletta-kérdésemre, pedig fontos lenne!!!!!!!
Légyszi!!
Heni
33+2
heni1979

Heni Kép

Sajnos én nem tudok segíteni, de ha úgy érzed, hogy gombád van, akkor inkább dokival írass fel. Nekem a Candibenét írta fel, és csak dicsérni tudom. Kép

Figyusztok!

Lehet, lemaradtam valamirõl, de olyan rég láttam már köztünk Gömböt.
Mi van vele? Tudtok róla valamit?

myssnia
27+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Hááát... akkor úgy látszik, nekem még nem volt ilyenem, mert észre kellett volna vennem.
Pilinke!
Kitartás, nemsokára karodban tarthatod a kisbabád!!!
Kangi!
A muraközi-hasonlat nagyon áll, kezdem én is így érezni magam... Kép
Myssnia!
Nekem is húzódnak a dolgok, és nem könny? éjjel megfordulnom, de szerencsére csak ritka, hogy fáj. Valahogy nekem nem túl nagy a hasam, legalábbis olyan érzésem van, amikor a képeiteket nézegetem...
Heni!
Én válaszolnék, de sajnos nem tudom!! Kép

Jó éjszakát mindenkinek!
Franyo
franyo

Gömbrôl már én is érdeklôdtem múltkor, de senki nem reagált rá... úgy elt?nt, mi lehet vele??
Franyo
26
franyo

Franyo Kép

Én is nagynak találom a hasam a többiekéhez képest. Lehet a 155 centis magasságom miatt?
Most már komolyan mondom, holnap berakok én is egy pocakos képet a profilomba. Kép

myssnia
27+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Kedves XY

en is ugy tudom, hogy ha nincs apasagi akkor a re neveden lesz a gyerek. Ha viszont nem vagy ferjenel es megis az apa nevere szeretnetek venni a babat (en sem vagyok ferjnel Kép)csak el kell menni a kozjegyzohoz, vedonom szerint 3 honappal a szules elott mashol egy honapot olvastam es ott lehet nyilatkozni a gyermek neverol. Lehet kozos nevet is gyartani, en olyat szerettem volna mert az en vezeteknevem ritka a baratome nem, de hat "o az egyeduli a csaladban aki tovabbviszi a nevet"....Lenyeg a lenyeg a szules utan is lehet az apa nevere vagy mindkettotok nevere venni a babat csak az sokkal hosszadalmasabb, ki kell cserelni minden addigi papirjat...Kép

Kedves Pocok
en is felbuzdultam es bejelentkezem a penteken frissulo tablazatba
nem tom hany hetes vagyok 2. UH szerint 25/26 (elso szerint 23) 26 eves vagyok, jelenleg budapesti lakos, es a Peterfybe jarok.

mindenkinek jo es sikeres szundikalast Kép
nekem mar nem eg a gyomrom, de naygon jo a cukormentes keksz, amig az embernek nem serti az inyet.

sziasztok
zsurlo
nemtom
zsurlo

Sziasztok!

Ritkán jutok nethez, ezért nem szoktam írni Nektek, de ha hozzájutok, pótolom a lemaradásom olvasásban legalább.
Pár dolog, amit tudok, hátha valakinek hasznára válik:
Cukrosok, vigyázzatok azért a sok mûcukor-bevitellel, mert azt sem ajánlják az orvosok ám.
Állítólag az elsõ (12. heti) UH a mérvadó a baba korára tekintettel, a többinél már a kül. növekedési ütem miatt lehetnek eltérések, ezért nem jelent semmit, hogy 3 héttel nagyobbnak tippeli pl. az utolsó UH. Különben meg ritka a napra pontos baba :-)
Keményedésekrõl: elsõ babámnál egyáltalán nem volt, eddig a másodiknál (27. hét) sem. Akinek nincs, örüljön neki:-)

Sziasztok:
Katus
Katus

Heni!

Génia intim zuhanyt lehet venni gyógyszertárban, és hozzá pezsgõtablettát. Azt hiszem, hogy van belõle hüvelykúp is. De tényleg orvossal is beszélni kéne.

Remélem, jól írtam, hogy ez a neve. Nekem egyszer kellett, akkor is a terhesség alatt valami pici bacim volt, és a doki a biztonság kedvéért mondta. De ha a gyógyszertárban mondod, hogy hüvelyzuhany és hozzá pezsgõtabletta, biztosan tudják.

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Haliho Lanyok!

Csucsuka: melyik Gardeniaban vetted a fuggonyt? Mert ma voltam egyben a koruton, es egy arva gyerekmintas nylonfuggonyt sem tudtak mutatniKép

Brokkoli: jo otlet, koszi, ott is megnezem majdKép

Lolla: koszi neked is az otletet, hol is van az uj Bricostore? Egyaltalan hol vannak meg? A Foti Coranal tudom, de az nagyon messze van..Kép

Timici! Ez most azt jelenti hogy a mandarin hizlal, vagy csak azt hogy a szenhidrat-tartalma eleg magas, de ha a szervezetem lebontja akkor nincs gaz? Mar belekavarodtam kicsitKép

Ma megint terdig lejartam a labam, de meg hianyzik azert par aprosag es inkabb most mint a decemberi tomegben...

Urszila: nyugi, nem lesz semmi gondKép

Pilinke nagy drukk neked es konnyu szulestKép

orsoly 33+3
orsoly

Helló Kismamákok!

Raktam fel a profilomba Gabiról 5 hetes képet. Baromi nagy lett, de most nincs kedvem lekicsinyiteni márKép Már 5560 g és ma lesz 6 hetes.

Kellemes Gömbölyödést!
sasha

Kép
sasha

Halihó Kismamekok!

Kispici, orvost hívd fel! Danóval elõadtam én is ilyet a 32.héten, majdnem baba lett, szerencsére nem, csak 3 hét kórházi pihi. Ott azt mondták, napi 10-15 normális, de ha egy órán belül van 10, az nagyon nem jó. És fontos még, hogy mennyire hosszú maga a keményedés. Ha félpercesnél hosszabb, az megint csak nem jó... Nem ijesztegetni akarok senkit, de ha idõben lát orvos, pikk-pakk leállítható, ha sokat vársz vele, egyre nehezebb a dokik dolga...

Orsoly, én speciel az Erzsébet áruházban lévõ gardéniában vettem, a mintakollekcióból választottam, 2 hét alatt megvolt varrással együtt... Azt hittem, hogy ilyen mintakol. minden boltban vanKép

sashaKépKépKép, hát tényleg jó nagy lettKép, a baba is és a kép isKépKépKép. Remélem lassan de biztosan kijöttök a sírós korszakból!

Na megyek, jó sûrû lesz a programom, piac, védõnéni...

Pusszantás!
Zsófi (20+6)
Csucsuka

Sasha Kép
ÉDES pofázmánya van Gabinak, és gyönyörü a böre!!! Kép

Zsurlo Kép
üdv a kismamik között Kép

Myssnia Kép
az normális, hogy nagyobb a hasad, ha ilyen helyes pici vagy, mint én is (159). Mivel hosszában nem oszlik el rajtad, és valószinüleg a csipöd is keskeny, tehát széltében sem, ezért muszáj a pocaknak a harmadik dimenzió felé, azaz elöre nönie. Mégsem várhatja el töled senki, hogy arányaidban ugyanúgy változz, mint egy 180 centis kismama! Ne izgasd magad, nekem is mindenki azt irta itt, hogy szép nagy pocim van, ami igaz is, hát én is ilyen méretü vagyok, és azért.

Pussz
Kangi
26+5
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: