A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok :D

Szilvikém
Nagyon sajnállak! Abszolút meg tudom érteni, mit érzel, sokszor vagyok én is így, hogy miért is csinálja ezt velem Gergő. De nálunk egyértelmű a válasz, hisz még le kell csengenie benne ennek az új szitunak. De nálatok tényleg érthetetlen a dolog! :( Amúgy nagyon érdekes amit írsz, hogy neked kevésbé fogad szót, mert később váltassz hangnemet. Nem hiszem, hogy ha hamarabb kiabálnál, vagy lennél szigorúbb, akkor jobb lenne. Valamiért téged büntet és tényleg a pszichonénivel kéne beszélned erről!
A játékelvétel nálunk pl. pont ma vált be! Van egy cuki kisszéke, nagyon szereti, és rájött, hogy ha rááll, akkor még több mindent elér. Bejön a konyhába és rámol a pultról. Ma Apukám pucolta a krumplit és Gergő lerámolta az egész tálat (tele vízzel) a földre. Nem kiabáltam, nem veszekedtem, csak miután feltakarítottam, szépen észrevétlenül elraktam a széket a szekrénybe. Amikor kereste, akkor mondtam neki, hogy a manó elvitte és csak akkor kapja vissza tőle, ha megígéri, hogy nem áll fel többet és nem nyúl olyan dolgokhoz, amikhez nem szabad. Na, a manó egész délután téma volt, de csak jóval később ígérte meg, hogy nem áll fel többet. Amikor nem látta, akkor elővettem a széket és Ő találta meg. Eltellt egy kis idő, erre látom, hogy áll fel a székre. Hú, mondom, ezt nem szabad, mert ha a manó észreveszi, akkor már nem adja vissza a széket. Úgy lemászott, mint a kisangyal! 8) Pedig nem fogad szót, tényleg minden dolog kész tortúra nálunk, levetkőzni, felöltözni, peluscsere, sorolhatnám. De a manó hallatán rögtön szótfogadott. Kíváncsi vagyok, mással be fog-e válni a manó? 8)

Egcsikém
Puszi.

most nem bírok többet, hulla vagyok.

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Nanda :)
Azért a 2O rászólás szerintem kicsit sok. Nem mondom, hogy kiabálj, de mondjuk a 3. figyelmeztetés után már lenne valami következménye, ha nem fogad szót. Szerintem tudja, hogy te egy csomószor rászólsz, mielőtt lesz valami, gondolja az 5. után is van még ideje nem szót fogadni. :) Pupi elvétele jó ötlet, mikor Berci nagyon verekedett, akkor a macis takaró és a cumi volt elvéve. Egész jól bevált. 8)

Orsi :)
Manó :D Nálunk a konektorral vannak problémák. Egyszer már meg is rázta az áram. Azóta "Áram Bácsi rácsap a kezére", ha piszkálja az éjjeli fényt vagy a vakdugót. :) Nálunk is téma volt Áram Bácsi egész délután, amikor kitaláltam. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Sajna nem nagyon van időm írni, csak egy gondolat erejéig szólnék gyors hozzá a legutóbbi témához.

Szerintem minden gyereknél más-más módszer válik be. Ne felejtsétek el, hogy Nandáéknál Maya már eleve "A GONOSZ BOSZI"-val azonosítja őt. Gondoljátok bele gyerekfejjel, mit éreznétek, ha a veletek amúgy is állandóan gonoszkodó /az hogy ez valós, vagy vélt sérelem ez esetben irreleváns!/ személy még a számotokra legkedvesebb tárgytól is megfosztana, azért hogy tovább "KÍNOZZON" és "FEGYELEMEZZEN" ?? Valószínűleg megkedvelnétek őt még jobban, nem?

Vagy egy másik példa: tudom, hogy már régen volt, de mit szóltatok volna hozzá ha a fönőkötök, aki egész álló nap izélgatós stílusban kezel benneteket miközben Ti ki sem látszotok a melóból odajön hozzátok, kirámolja az irodából az összes dekorációt, leszedetné a családi fotót az asztalról, elvinné a kisrádiót, kikapcsoltatná az internetet , stb. és szárazon csak a munkához alapvető eszközöket hagyná meg, hogy kizárólag csak a melóval tudj foglalkozni, + le is baltáz, hogy megvon minden extra anyagi juttatást is ha nem gürizel még jobban, ahelyett, hogy megdícsérne, hogy egész nap gályáztál, mint egy állat... ?
Valszeg Ti is úgy gondolnátok, hogy nem ez a dolgozói ösztönzés lehatásosabb mondja..

Hiába tűnik úgy hogy Maya rendetlen, engedetlen, stb., ő már most is egyértelműen úgy gondolja, hogy túl sokat követel Nanda tőle.

Tudom, hogy most Nanda utolsó szalmaszálát "kukáztam le", és most még ráadásul nem is jut hirtelen eszembe egy másik ötlet, egy szóval én nem tanácsolnám Pupi megvonását...

Bocsi,
Macs
maccs

Drága Maccs!!!!

Mélységesen le vagyok döbbenve! :(
Ne haragudj rám,de teljesen félreértettél engem!
És remélem a többiek sem úgy gondolják ezt,hogy én egy hajcsár anya vagyok,aki ovoda után is csak ostorral csapkodja a gyerekeit,hogy tökéletesen síkbaderékszögbe legyen minden itthon!Szó nincs róla,és a "gonosz boszi" sem ilyen minőségbe volt használva!

A Maya mindig hozzám jön először oda bármi problémája van,bármihez először tőlem kér segítséget!

Soha semmilyen kötelező jellegű felszólítást nem tettem,nem teszek,Csak annyit kérek!!!! hogy pakolja össze a játékait maga után,lefekvés előtt!!!ENNYI!Én azt hiszem ez nem egy teljesíthetetlen kérés,főleg egy 5 éves gyerektől.Mellesleg megjegyzem a bölcsibe ugyan nem,de az oviban igenis az ovónénik is elpakoltatják a játékokat a gyerekekkel,ebéd előtt is,és délután is.Napi kétszer!!!

Kínoznám a gyereket?Ezt hogy érted?Minden este magamba nézek,elgondolkozom mit tettem rosszul,esetleg,és ha valamit kicsit!!!!! eltúloztam akkor megfogadom,hogy ezt holnap másképp oldom majd meg!De hogy kínoznám a gyerekemet?Azt hiszem ez egy kicsit túlzás.... :(
Sohasoha nem bántom a Mayát,pedig vannak akik könnyedén lerendezik az iylen hisztiket egy pofonnal,vagy bármilyen testi fenyítéssel.Na tudom,hogy ez nála biztosan nem használna,és mivel az "ötleteim végére értem",ezért fordultam ide a lányokhoz,hogy segítsenek,hátha esetleg tud valaki egy olyan trükköt ami nálunk beválik.Nagyon rosszul esik,hogy ilyennek minősítessz engem,hiszen minden nap azon vagyok,hogy végre sikerüljön elérnem valamit,és én ide szívesen jöttem.Mindenki bíztat segít,nagyon fáj,hogy ilyeneket kapok JOGTALANUL!

Egyszerűen megoldást keresek egy olyan problémára,amivel sztem nem vagyok egyedül,és nagyon jól esett,hogy a többiek eddig kiálltak mellettem,és tényleg mindenkitől csak segítő,és bíztató szavakat kaptam!

Már jól kibőgtem magam,és most azt hiszem egy időre visszavonulok,és nem zúdítom rátok a problémáimat.

Köszi mindenkinek!

Aki szeretne elérni priviben írjon mailt!
puszi,Szilvi[/img]
nanda

SziasztoK!

Nanda

Megértem,hogy fogysz az ötletekből és türelmed végére érsz lassan.
Teljesen egyetértek Egcsi és Orsi nézeteivel,és ötleteivel.Nálunk is ezek a dolgok vállnak,be.Sőt hamarosan jön a Télapó is...De hozzánk csak akkor jön ha Máté jól viselkedik.És ezt Ő is "tudja",mert ha valami rosszat csinál,vagy nem "fogad szót"és látja,hogy szomoru vagyok ,akkor Ő maga mondja,hogy Máté nem jó és csak a krampusz jön.Utánna belebújik a báránybőrbe és kérdezi,hogy mikor jön a Mikulás ?És utána olyan mint a kisangyal.
Na perzse ez nem mindennap van így.Pl. a tegnapi viselkedését nézve hozzánk az elkövetkezendő 20 évben csak a kramousz jön :lol: :lol:
A lénye az,hogy igenis határokat kell szabni.Mi az ami még belefér és mi az ami már nem.Ha nincs visszjelzés a viselkedésére,akkor nem tudja (persze tudja),inkább azt mondom,hogy nem érdekli,hogy jó vagy rossz amit csinál.
Nekem is ledobja néha az agyam az ékszíjjat és akkor bizony kiabálok(miért is tagadnám,emberből vagyok én is)sőt ha úgy adódik rászoktam suhintani a fenekére,ha nagyon gáz amit csinál akkor a kezére is.
Sajnos. :cry: De valahogy megkell vele értetni,hogy mi a baj.

Maccs

Sajnos én ne értek egyet veled.Ha most nem fogja,fogjuk meg a gyerekeket akkor később már sokkal nehezebb lesz,vagy egyáltalán nem lehet.
Az se jó ha mindent tíltanak ,de az sem ha mindent ráhagynak.Kell az aranyközép út.
Igenis kellenek visszajelzések.Ha ezt most nem tapasztalja meg mi lesz később?!

málna2162

Maccs :)
Félreértetted. Itt nem arról van szó, hogy Maya olyan követelmények elé van állítva, aminek nem tud megfelelni vagy minden erejét megveszítve próbál eleget tenni ezeknek. Egyáltalán nem kell neki "gürizni" otthon. Szerintem az nem túlzás, hogy ha nem pakol össze a szobájában, a széthagyott játékok eltűnnek egy időre és visszakapja amikor rendetrak. Nandát ismerve biztosan nem viszi túlzásba ezt a nevelési formát sem és nem fogja elvenni Pupit minden apróságért, csak ha nagyon komoly oka van rá. Mayának van választása. Elpakolok és megmaradnak a játékaim vagy nem és akkor eltűnnek. Szerintem egy 5 éves gyerek már érett rá, hogy bizonyos feladatokat elvégezzen otthon. Pl. a saját szobáját pakolja össze.

El ne tűnj! :) Nem vagy hajcsár anya, sőt! :) Amit úgy gondolsz, hogy beválhat a tanácsokból, azt próbáld ki! Kitartás! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

hali!

sziasztok!

Hű, Nanda, ne vedd magadra, sztem nem így gondolta Maccs, csak egy kicsit ki van sarkítva a dolog.
Ő csak példát akart adni, mégha drasztikusan is, mi van ha v.kitől elveszik azt ami a legkedvesebb neki.
Lehet hogy jó ötlet pupi elvétele, de lehet hogy tényleg nagyon fog fájni a lelke tőle, hogy most miért teszed ezt vele. Tény, hogy egyik gyerek jól reagál rá, másik meg a várt ellenkezőjeként..
Lehet hogy nem épp a legkedvesebb játékot kell megvonni, csak v.mi kedveset..
Mindenesetre ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod :-(
Levinél is beválik az elvétel, de volt már olyan, hogy azt mondta, akkor ne is add vissza, már nem kell... nesze neked..
de a maciját, amivel alszik, nem venném el tőle..

legalább különféle nézeteket látsz..
a kínzás, és a fegyelmezés gyerekszemmel nézve= mi a francért akarja tőlem a mama hogy rendet rakjak, amikor megint ugyanolyan lesz minden másnap.. Maccs nem azt írta, hogy Szilvi kínozza Mayát. Idézőjelben van!! Szilvi, ne sértődj már meg kérlek, és ne vedd magadra. Te ismered a legjobban a gyermekedet, nem más, te vagy az édesanyja, vlahogy csak rá kell venni a rendrakásra. De azért ne várj azonnali hatást, és adj neki időt, más ugye a 2 éves és más az 5! Az egyik még cssak kezdi a dackorszakot, teszteli a szüleit, a másik meg.. nem is akarom tudni :-))
Azonnal tessék írni ide!!!!! Különben lesz irgum-burgum, és elveszem a legkedvesebb valamidet :-))

na puszi nektek,
Mese

sztem hajrá, próbálkozni lehet, a világ nem dől össze se így- se úgy!
meske

Sziasztok!

NANDA!

Lehet. hogy mivel gyorsan kellett írnom, nem írtam elég választékosan és finoman, de tényleg teljesen félteértettél, és meg vagyok döbbenve, hogy így félresiklott a hozzászólásom, azok után, hogy erről telefonon is beszéltünk!! A meg végképp maximálisan letör, hogy még meg is sírattalak, hiszen tudom,hogy milyen sokat aggódsz, nem akartalak egy picit sem bántani, ellenkezőleg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Próbáltam egy kicsit a másik végletből, a másik szempontból érzékeltetni a dolgot. Még azt is DIREKT odaírtam, hogy ezek lehet hogy nem valós sérelmek, nem biztos, hogy igazak.

Nem azt állítom,hogy nem kell fegyelmezni, csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy egy érzelmileg érzékeyn kislánynak milyen fájdalmat okozhat egy ilyen bünti.
Én még nagyon emékszem a gyerkkori sérelmeimre /volt belőlük bőven/ és tudom, hogy a legkisebb tüske is óriási világrengető dráma tud lenni. Ezért dramatizáltam, talán kicsit túlzottan is. A munkahelyi példa, pedig nem a halálra gyermek halálra güriztetését takarta, hanem azoknak akartam szemléletes példát adni, akik már elfelejetették, vagy szerencséjükre sosem volt gyermekkori problémájuk. Mind1 nem magyarázom tovább- csak még a végén mégjobban belekeverek, mégjobban félreérthető lesz stb.

Meske, azt hiszem Te értetted meg egyedül, hogy mit akartam írni, köszönöm, hogy megpróbáltad megmagyarázni. Remélem neked sikerül...

Nanda kérlek ne hagyd itt a topikot, ha akaratlanul megbántottalak, inkább én dugulok el, eddig is jól megvoltaok nélkülem.

Még egyszer elnézést.

Sziasztok!

Macs
maccs

bocs a hibákért, elutazok és megint kapkodok, csak elnézést akartam kérni.
maccs

Húúú lányok, voltak itt félreértések rendesen!

Nanda
Remélem azóta már elmúlt a rosszkedved és olvastad a sok-sok üzenetet, ami Neked szól! Mesével teljesen egyetértek és az utolsó mondata, hogy büntiben leszel, ha nem írsz a részemről is igaz!! :D
Sajnos adhatunk mi itt Neked tanácsokat, okoskodhatunk, de egyikünk sem volt még ilyne szituban és ebben is Mesének van igaza, teljesen más egy 5 éves, mint egy 2 éves és azt hiszem ezen a téren mi még elég tapasztalatlanok vagyunk. Bezzeg majd 3 év múlva mi is megtudjuk!!! És akkor majd jövünk hozzád tanácsért! :wink:
Tényleg nagyon remélem, hogy nem gondoltad komolyan, hogy nem jössz egy darabig, nekem NAGYON hiányoznál!!!!! :roll:

Macs
Remélem Te sem gondoltad komolyan az eldugulást, igaz tényleg nagyon ritkán jössz! :( Az ilyen hülye félreértések a legrosszabbak, de szerintem most már tisztáztátok, be vele a fiókba!
Különben szerintem direkt jó, hogy rávilágítottál ezekre a dolgokra, mert nagyon fontos mindig belehelyezkedni a gyerek lelkivilágába! Tény, hogy annak nehezebb, aki nem emlékszik a sérelmekre, vagy nem is voltak neki. És érdekes, hogy mikor még nem volt gyerekem, akkor olyan könnyen ítélkeztem egyes anyukákon, mikor láttam, hogy türelmetlenebbek a gyerekükkel, csak épp lehet, hogy olyan szituban voltak, amiben én is mostanság jó párszor, hogy már 100x elmondtam, a 101-nél már elfogy a türelmem. :?

Egy szó, mint száz, szerintem jó elolvasni mindenki véleményét és én 3x rákérdeznék a másiknál, hogy hogy is értette, amit írt, nehogy félreértés legyen a dologból. De ahogy itt titeket ismerlek, senkiről nem feltételezem, hogy úgy írna bárkinek.

Egcsi, Mese, Málna
Nektek most "csak" puszit küldök, de mennem kell Gergő manót fürdetni.

Orsi

avocado

Nanda, Maccs
Ne tünjetek el, szerintem mindig érdekes más ember véleményét megtudni mert sokat lehet belöle tanulni

Nanda,
A kétéves szintjén mi is szenvedünk mostanság. Nem tudom hogy még mindig a németországi utam miatt vagy csak szimplán a dackorszak de rémesek a reggelek és az esték. Állandóan ment a hiszti h anya menjen érte a bölcsibe, ezért kikönyörögtem a cégnél h bemegyek fél 8-ra és eljövök fél 5-kor. Viszont ez azt jelenti h 3/4 7-kor indulnunk kell a bölcsibe h időben beérjek az eddigi kb fél 8 helyett. Részemről minden eddigi reggeli tevékenységemet átraktam estére hogy időt spóroljak mégis minden reggel veszekedés és kapkodás van mert nem akar felkelni, öltözni, elindulni stb. Aztán este kezdődik megint, nem akar fürödni, amint megyünk a fürdőszoba felé már megy a hiszti, úgy kapaszkodik a ruhájába mint egy fuldokló. Már elörébb hoztuk a fürdés időpontját is h hátha azért megy a hiszti mert h elfárad de nem igazán hozott eredményt ez sem. Még próbálkozom de elég kimerítő. Türelem dolgában pedig nagyon rosszul állok mostanság:)

Pusz
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Szia Andi!

Úgy látszik mindenkinél ilyen gondok vannak, mert nekem is és Kikának is ugyanezek a problémáink. :(
Remélem, hogy ze a dackorszak miatt van, csak egyszerűen nem értem, hogy neki miért jó, hogy minden este fürdés után fél óra, míg végre minden rajta van, mert állandóan feláll, ugrál, rá kell varázsolni a pelust meg a ruhákat. :? És közben kiabál, visít, csodálom, hogy Flóra nem ébred fel rá!
Türelem dolgában is totál megértelek! Ráadásul még a munkahelyeden is helyt kell állni, nem lehet könnyű!

Csak azt tudom mondani, amit magamnak is szoktam, hogy kitartás, remélhetőleg egyszer vége lesz ennek a korszaknak!

Puszi :D

Orsi

avocado

Andi :) Orsi :)
Tegnap nálunk is nehéz nap volt, legalább 3OOX mondta a fiam, hogy nem, tök mindegy mit kérdeztem vagy kértem. Ma már azért jobb a helyzet. :)
Tegnap voltunk a játszótéren, alig tudtam hazavonszolni...nagyon élvezte. :D
A mai nap eseménye, hogy egy helyen vásároltam Steffi Gráffal! :D Vele voltak a gyerkőcök is, nagyon aranyos szöszke mindkettő. :) Agassi nem volt ott, úgy látszik náluk is az asszony dolga a vásárlás. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Hu! Jo sokat irtatok, nem gyoztem mind elolvasni. Keves az idom netezni, meg 3 napig nem is volt internetunk hala a szolgaltatonak. Lili most a jatszohazban van, Kitti meg alszik, igy gyorsan irok. :) Amugy meg mas dolgom is van. :) Elkezdtem festegetni Lilinek lehuzhato uvegmatrica fetsekeket Mikulasra es Karacsonyra. De azt is csak akkor tudom csinalni ha Lili alszik. Mi jol vagyunk. Lanyok jol viselkednek, csak most Kitti 4x kelt ejszaka. Nem tudom miert. Nagyon felsirt es 2x meg se kellet szoptatnom, csak simogatni a hatat es visszaaludt. Talan a foga. :) Most mar nagyon feherlik az inye. Es a nyelvevel allandoan azt masszirozza. :?
Lili most micimacko rajongo korszakat eli. Ha engednem, akkor egesz nap nezne ugyanazt a mesefilmet egymas utan. :? De en nem engedem, csak reggel es delutan 1-1 orat. A tobbi jatszas, festes, gyurmazas es ilyen jo idoben foleg levegozes. :) csak ez a nagy szel ne lenne. :?
Nalunk nincsenek olyan problemak a furdetes korul mint nalatok. Lili szeret furdeni es elvezi, hogy o vetkozhet le. Ahogy mondjuk este, hogy pancsi van, mar rohan a furdoszobaba vetkozni. :) Amikor nincsen kedve furdeni, akkor cak megmossuk a kadban es vesszuk is ki, de szerencsere ez ritka. Kittivel nagyon szeretnek furdeni es mindig Lili furdeti meg Kittit. :)
Szoktak hisztik lenni persze, de inkabb napkozben. Peldaul ha szorpot ker, de en nem adok. Vagy ha valamit akar, de nem adhatok. De hamar lerendezem oket, ugy, hogy elterelem a figyelmet, vagy hagyom, hogy vegighisztizze. :) ilyenkor oda se figyelek ra. Gondolom ez se tetszik neki. Sokat beszelgetek vele, es egyre tobb dologban meg tudunk egyezni. Komromissiumokat kotunk. Es ez nalunk mukodik. :) vegul is valamit valamiert. :)

Andi: nem lehet, hogy nalatok azert van ez a problema, mert Veronika alapvetoen keveset van veled? Es huzni akarja az idot este, hogy meg veled lehessen? Mivel tudja, hogy furdes utan alvas van. A Little Angels-ben volt egy ilyen eset, es a pszichologus azt mondta, hogy azert van, mert nincs ideje a szuloknek jatszani, foglalkozni a gyerekkel es ezert huzza az idot lefekvesig. Igy ugy oldottak meg, hogy furdetes elott, illetve mikor hazaert az anyuka, attol kezdve csak a gyerekkel foglalkozott es a furdest is jatekossa tettek. Igy mar elvezte a gyerek es rendesen keszulodott a furdeshez.

Nanda: A te eseted nehez, mert ahogy Orsi irta, egy 5 eves gyerek megis mas mint egy 2 eves. Bar annyit megelmitenek, hogy talan azert ilyen Maya mert pont te vagy az aki engedekeny. Marmint ugy ertem, hogy nem vagy eleg szigoru illetve kovetkezetes hozza. :? Ez csak az en velemenyem. Maya latja, hogy kerheted tole 20x is, hogy pakoljon el, de nem fog, mert te ugyse fogsz csinalni semmit. Nem azt mondom, hogy usd meg, de kell lenni valami szigorusagnak. A gyerek szemeben tulajdonkeppen o uralkodik feletted. Talan azt csinalhatnad, hogy Pukit nem veszed el, de felrakod a legfelso polcra ahol nem eri el, es megkered pakoljon vissza, ugy, hogy te segitesz neki, es utana visszakapja Pukit. Persze nagy dicseretekkel. A pszichologus szerint meg kell jutalmazni a gyereket ha valamit megtett amit kertel. Akar egy puszival, olelessel, dicserettel vagy egy kisebb ajandekkal. Szoval a visszapakolast oromteli esemennye kell tenni a gyerek szamara. Lilivel ilyen teren nincs gonbd. Ha megkerem visszapakolja, mert megegyezunk, hogy ha visszapakol, akkor kesobb gyurmazunk vagy festunk, amikor Kitti alszik. Es o nem felejti. Ahogy elqalszik Kitti maris jon hozzam, hogy gyurmazzunk es az igeret szep szo. :)
Mindenkeppen irjal a fejlemenyekrol. nagyon kivancsi vagyok es ez sokunknak tanulsag!

Na, jo sokat irtam. Mennem kell, mert Kitti felkelt.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Hali,

Rita,
Erre már gondoltam én is hogy ezért csinálja. Közben szombaton anyuéknál voltunk és elpanaszoltam ezeket a dolgokat. Szerinte én kivetítettem Veronikára a saját lelkiismeretfurdalásomat h itthagytam a német út idejére és ezért engedtem a gyeplőn amit ő persze kihasznált és rájött h ha hisztizik akkor eléri amit akar. Tény h kicsit lazább voltam de ez így eszembe sem jutott. Anyum szerint ahhoz is elég nagy már h lefekvés után én ne üljek az ágya mellett hanem nyugodtan jöjjek ki de ha ő kijön akkor kísérjem vissza nyugogt hangnemben de határozottan ha kell akkor 40x. Látott ő is egy ilyen problémát a tvben (lehet h a Little Angelben, nem emlékezett a műsor nevére) Nos szombat este kipróbáltam, nagy döbbenetemre némi dünnyögés után elaludt. Vasárnap ebéd után már kicsit szórakoztatta magát, hallottam a másik szobából h horgászik. Belestem és látom h áll az ágyán és horgászik. Rászóltam h feküdjön le aztán kis idő múlva elaludt. Este viszont már volt sírás. Nem jött ki csak sírt nagyon az ágyában, hogy anyucika gyere be, feküdj mellém stb. Akkor idönként bementünk apával felváltva, mondtunk pár jó szót és kijöttünk. Kb egy óra alatt aludt el. Ma nem volt bölcsi (pedagógus nap miatt) és itthon voltunk, lemértem 8 perc alatt egy hang nélkül elaludt a szobájában. Kíváncsi leszek az estére. Tudom h ez is kettős dolog mert valaki azt mondhatná h miért olyan nagy gond nekem h ott kell ülni de estére már annyira fáj a hátam hogy az ülés is gondot jelent. Másfelöl meg annyira ügyes, segít nekem ki és bepakolni a mosogatógépet, olyan komolysággal és koncentrálással adogatja a tányérokat hogy meg tudnám enni :)közben beszélgetünk, mondja a mondókákat, néha csak ámulok és bámulok hogy mennyi mindent tud már, imád rajzolni, festeni gyurmázni ő is. Amikor hétvégén délelött én főzök mindig jön ki a konyhába és mondja hogy megyek anyának segíteni :)

Orsi,
Remélem tényleg h hamarosan már véget ér ez a dackorszak, nagyon kíváncsi vagyok h a lányom hogyan fog majd a kistesóra reagálni. Úgy tűnik hogy elméletileg szeretné ha lenne mert valamelyik reggel úgy jött oda hozzám hogy Anya neked is legyen egy Sára baba a pocakodban (Sára a barátnőm kislánya aki nemrég született és végigkísértük a terhességét)

Egcsi,
Mi újság, hogy érzed magad? Steffi Graf? Ez igen:)

Puszi mindenkinek, lépek, megyek kezelésre.

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Andi :)
Köszi kérdésed, néha nem túl jól. :? Tegnap estefelé kifejezetten
rosszul voltam, hányinger.... Mindegy kibírom, elvégre megéri! :D
Az esti elalvásnál nekem is ki kellene vonnom magam a forgalomból, egy este simán elaludt egyedül, másnap már sírt és akkor beadtam a derekam. :roll:

Rita :)
Nálunk most egy hernyós mese a kedvenc....már nagyon unom, de a gyerek nem. 8)

Tegnap elmentünk családilag vásárolni. Apa vezetett és persze tette a megjegyzéseket t. autóstársaira amikor hülyeséget csináltak. A fiam szókincse mindjárt bővült is a "bunkó patkány" kifejezéssel....hogy van az, hogy a ronda szavakat elég egyszer hallaniuk és soha többet nem felejtik el? :roll:
Megyek, mert megint kerülget a rókakoma... :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nanda: Most csak neked! Nagyon sok szeretettel koszontelek Nevnapod alkalmabol! :)

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Gyors bekukk,két orrfújás között. :? Iszonyú taknyos vagyok.
Gyerekekkel minden ok,remélem nem kapják el.
Nagyon nem tudok hozzászólni a témákhoz,mert nem nagyon vagyok képben,bár azt láttam,hogy volt egy kis pitty-putty....Annyira sajnálom,nem akarom,hogy megint szétszakadjon a topic.Elég volt egyszer. :cry:

Egcsi:rosszullét nagyon sz@r tud lenni,de én azért örültem neki,mert azt jelentette,hogy nincs gond odabent. :lol: Bár nem mostanában volt téma,de én biztos nem vállalnám ingyen a lányokat.Szerinted apuka megtenné?A soraidból úgy érzem,hogy nem vagytok Ti olyan viszonyban.Neked most a Te családod legyen az első,nagyon fárasztó lehet 3 picivel.Ha bírod,és még pénz is van belőle,az más.
Nálunk a "basszus" a sláger. :?

Nanda:jó volt tegnap dumálni remélem nemsokára talizhatunk is. :D

Orsi drága:hogy vagytok???? Meggyógyultatok? Sok-sok puszi!

Rita:voltál végül a börzén? Most szombaton lesz Újpesten,ha érdekel.

Andi:szerintem jobb,hogy Manóval nem jöttél ki,én annyira sajnáltam a pici gyerkőcöket.Az én két nagyom nagyon élvezte az árusítást,kaptak részesedést is. :lol:
Nagyon sajnálom a gondjaidat,átérzem abszolút.Már félek előre,mi lesz egy év múlva.Bence nagyon anyás. :?

Már nem tudom,hogy ki kérdezte,de nekem nagyon jól sikerült,árultunk is szépen,és Bencének tündéri ruhatárat vettem.El is kértem a csajtól a számát,szeretném folyamatosan megvenni a ruháit.

Na,most ennyire futotta,Eszter,Mese,Vera,Tandrea,Málna,jézusom kit hagytam ki......puszi-puszi:

Anikó
vakili

Sziasztok!

Végig vágtattam lemaradáson. Volt bőven...:( Szeretnék többször jönni, de csak nem akar sikerülni. :oops:

Nanda
Remélem megemésztetted Maccs hozzászólását! Szerintem sem akart ő bántani, csak egy másik megközelítése volt a problémának amit felvetettél. Persze érthető, hogy hevesebben reagáltál, mivel már alpból is érzékeny pontod a kérdés.
mesélj még, valóban sokunknak tanulságos, igaz segíteni ténylegesen nem tudunk, de talán ha kiírhatod magadból, már az megéri. ha visszaolvasod magad egy idő múltán talán megtalálod a válaszokat, mert távolabbról tudod szemlélni a dolgokat.

Maccs
Mint fenn... kicsit élesebben fogalmaztál, de jó szándékkal és egy olyan nézőpontból, ami tanulságos lehet. Ne kellene ám eldugulnod!!!!

Orsi
vasárnap voltunk vásárolni a csömöriben, nagyon sok bab volt, eszembe is jutottatok! :)
Gebaszok mindig vannak. Fürdés hiszti nálunk is volt, így igazi élmény volt, amikor az egyik az egyik, a másik a másik fürdőben szirénázott. Csoda, hogy már zenét sem akarok hallgatni, csak a csendet? :lol:
Nálunk van egy lényeges előny, hogy Apa nagyon sokat van velünk. Részben itthon dolgozik, persze akkor apazárlat van, de az átlagosnál sokkal többet tud foglalkozni a gyerekekkel. Ez mindannyiunknak jó, mert jobban eloszlanak a terhek, mindenki nyugodtabb, iegyensúlyozottabb.
Még élénken emlékaszem, amikor az utolsó három pocakos hónapot zömében egyedül kellett végigcsinálni, mivel épp közgyülés szezon volt, és Emberem fél tíz tíz magasságában járt haza...:( Olivér is sokkal nehezebben volt kezelhető.

Kostyika!
Nagyon sajnálom a derekadat! Neked volt EDÁd? Nem lehet, hogy annak a maradványa?
Azt hiszem az enyém részben annak tudható be, másrészt a régi lovas sérülés, de a jóga nagyon sokat segít.
Lassan megtaláljátok ti is a megoldást a lányzó nyűgjére!
Munkahelyeden kezdesz beszokni? Elmúlt már a depi?

Rita
Ti hol néztetek olyan beülős karikát a kádba? A nagyobb boltokban érdemes nézni?
Szépen növögetnek kkor már a lányaid!
Olivér is nagyon szereti a "kézműves" foglalkozásokat, no és a Mici mackót. Meg a Woodit, a Mr. Beant és Hofi-Koós Megalkuvó macskáit! :)
Olivér egyre határozottabban érdeklődik Marci iránt, sokszor kezdményez felé, és ellátja cumival, játékkal és puszikkal. :)

vakili
Gyógyulgass!
Nálunk is volt egy kis riadalom, mert Olivér pénteken fájlalta a fülét és melegedett, de azt hsizem elcsíptük a csigát és nem engedtük a fülébe mászni. Ilyen meséket kell mondani neki, hogy ne kelljen teljes erővel verekedni egy orrszívásért. Persze ha már a csőben van a "cucc" akkor nagyon elégedett magával. :)
Én a teszveszen boltolgatok. :) Az is egy elfoglaltság. :)

Egcsi
Csak tessék is érezni, hogy nem vagy már egyedül! :)
Kitartás!

Nálunk a fogkérdés úgy tűnik ünnepekhez kötődő esemény. Olivér az első születésnapján növesztett kettőt, marci a névnapjára egyet. teljesen véletlenül vettem észre, hogy valami megszúrta az ujjamat.
Most épp alszik. Persze megint akkor, amikor jógára kellett volna menni. :( Folyton ezt csinálja. Minden nap vidáman nézelődik ilyenkor, kivéve, amikor egy kis tornát tervezek aznapra. Lehet, hoyg meg kéne beszélnem vele? :shock:
Széepn eszik, kedvence a gyümölcsös húsos szütymő, a főzelékeket annyira nem kedveli. Átalussza az éjszakákat, és áttértünk a 80-as ruhaméretre.
Olivér beszél és beszél. Most a parancsolj a sláger. Mindig kerít valamit, amit odaadhat, csak hogy legyen alkalom kimondani a szót. Már az ollót is kezdi használni, bár még két kézzel, mert túl nagy a luk az ő kezének. Várjuk a Télapót, és persze a karácsonyt, mert akkor van karácsonyfa és csoki. Még nem tudja szegény, az idén tálban lesznek a csoki függők, és nem a fán. Ott csak a napi adag lesz fenn. :oops:
fülfájásnál rájött a csibész, ha azt mondja fáj, másképp figyelünk rá. Azóta emlegeti, ha nem ugrunk amikor fütyül, de kezd helyre állni a dolog, már könnyebb elterelni a figyelmét a nyafogásról.

Mennem kell...majd jövök...
helló

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Orsi!
az a nagyon sok bab, az baba! :oops:

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Anikó :)
Jobbulást. Nálunk is megfordult már a takonykór. :? Igazad van, ha nem lennék rosszul, agyon aggódnám magam, hogy valami gáz van...

Eszter :)
Kösz a biztatást, ma is érzem rendesen, hogy nem vagyok egyedül. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ma ekezetek nelkul leszek, bocsi! :?

Floracska mar alszik, Gergo meg apajaval jatszik meg, igy talan tudok irni keveset.

Szilvikem
NAGYON BOLDOG NEVNAPOT!
Remelem jol vagy es hamarosan jelentkezel!!

Egcsi
300x nem igazan ismeros! :roll: Igaz ugy tunik nalunk is javulgat a dolog. Kopp-kopp!!!
Stefi Graf: ugy megneznem oket! Agassi a kedvencem volt es ugy orultem, mikor ok ketten osszehazasodtak! Kivancsi lennek milyenek a gyerekek!
Sajnalom a rosszulleteidet! :(
Gyerek szokincse: ez is ismeros! En nem is merem leirni, mi az amit mar utanunk mondott! :oops: Es tenyleg rogton megjegyzik! :roll:

Rita
Orulok, hogy jol vagytok! :D

Andi
Es mikorra tervezitek a kistesot? :D
Hatad: total megertelek, nekem a terhesseg alatt fajt nagyon a szemeremcsontom es mikor sokaig kellett Gergo mellett fekudnom, meselni es enekelni, akkor en is elegge ki tudtam borulni. :(

Aniko draga!
Sajnalom, hogy beteg vagy, jobbulast!
Nalunk mar csak Gergo taknyos kicsit, de a fule szep. Szoval ugy nez ki atment rajtunk. Es inkabb ez, mint a hanyasos, hasmeneses. :roll:
Orulok, hogy jol sikerult a borze. Nalunk most nagy turizasok voltak, Anyu es a Hugi hihetetlen edes cuccokat turiztak, Floranak is es Gergonek is.

Eszter
Mi is vasarnap voltunk, csak gyerekek nelkul. Jo lett volna osszefutni! A bab-bol rajottem, hogy mi. :wink:
Csendre vagyas: jaj de ugyanigy vagyok!!! Es Karcsi nagy radiohallgato, es nem erti, hogy miert nem birom sokaig.
Egesz jol alakulunk, ma elmentem setalni a gyerekekkel harmasban, Gergo rendesen jol birta az 1 oras setat, meg ment volna, de mikor hazajottunk leult Micimackot nezni es kb.5 perc mulva aludt. :D Floracskanak mar nagyjabol van napirendje, es ha nem borul fel (mint tegnap az orvos miatt :? ), akkor mintababa. Csak este van nyugi, furdes elott 1 oraval, es nem ertem olyankor miert nem alszik meg egyet, de ez is majdcsak kialakul. Ne legyek mar telhetetlen, nem igaz? :D

Rolunk mar fentebb irtam Eszternek. Meg annyit, hogy Flora hihetetlen sokat valtozott az elmult 2 hetben, teljesen kinyilt neki a vilag, nezelodik, mosolyog, sot ami tunemenyes, megprobal beszelghetni velem, rendesen mozgatja a kis szajat, torokhangokat ad. Es ugy tud ramnezni, hogy elolvadok! :D
Am erdekes, hogy tok anyas, es amikor igazan nyugos, akkor csak en kellek, se Nagyi, sem Apa nem jo. :roll:

Most mar mennem kell, lassan furdunk. Ja! Gergo kb. egy hete ujra furdik!!! :D

Pusz mindenkinek :D

Orsi

avocado

Hali,

Orsi,
Bevallom őszintén régi álmom hogy nyaralás alatt foganjon a babám. Úgyhogy szeretném úgy időzíteni a jövő nyaralást h jó legyen :D Nem biztos hogy pont akkor el tudunk menni de hátha. Szóval nyárra terveztem a projectet.

Eszter,
Nem volt EDA, de a szülés alatt végig fájt a hátam, aztán utána is kicsit majd elmúlt és most nyáron jött elő megint. Tudom h rossz a tartásom de ugye a rossz beidegződéstől nehéz szabadulni hiába próbálok most tudatosan figyelni.

Megyek vasalni, írjatok

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Hivatalosan elküldtem ma a lányokat! Tegnap sem fizettek és nem vagyok hajlandó tovább ingyen dolgozni+elviselni a hányingeremet és az álomkórt. :? Ha már úgysem fizetnek, akkor inkább pihenek.
Sajnos az első benyomásom nem a legjobb a terhesgondozásról, alig lehet dokit találni, ha szerencsém van, talán 1O hetesen eljutok orvoshoz. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali!

Na,mi lesz? Egyedül írogatok? :?
Van időpontom dec. 15-re. Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz dokit találni, ha új versenyző vagy... :roll: Már majdnem csak januárra volt hely, még jó, hogy kicsit erőszakos voltam.
Ma kicsit jobban vagyok, igaz ehhez fél óránként kell ennem vagy innom. Nagyon bejönnek a krumplis kaják és a pattogatott kukorica, ugyanúgy mint Bercinél. Apa szerint tuti Barnabás! 8) Hát majd kiderül....ha ilyen könnyen jutok el a dokihoz, akkor lehet, hogy csak a szülésnél. :roll:
Tegnap megpróbált visszakéredzkedni apuka a lányaival, de keményen álltam a sarat. Pedig nagyon mindent bevetett... :?

Írjatok!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsikém
Én ma már nekiláttam írni egy üzenetet, de a gyerekek miatt el kellett szaladnom a géptől és mikor legközelebb eszembe jutott :oops: , akkorra Karcsi már kikapcsolta a gépet. :? Így most próbálom pótolni.
Sajnálom, hogy ilyen szar ott a rendszer. :( Muszáj leszel lemenni alfába, de tuti nem lesz könnyű! Itthon egész máshoz szoktál, biztos nehéz lesz
"átállni". :?
Végre a sarkadra álltál!! Teljesen igazad van, most inkább pihenj és még használd ki Bercivel, hogy csak Ő van, mert nemsoká már olyan más lesz minden! Nekem néha beugrik, hogy milyen volt, amikor még csak Gergő volt és olyan furi! Mert már olyan természetes, hogy itt van Flóra! :D El sem tudnám képzelni, hogy csak egy lurkóm legyen! És Gergő olyan tündéri a Hugával!
Tegnap mejött anyukám és mondja Flórának: "Na mi van Te kis tokakiráklynő?" Erre Gergő: " Ő hercegnő, nem tokakirálynő!" :lol: És ma elkezdte szopiztatni (Ő mondta így!) a kis játékkutyáját! :lol: 8) Lefeküdt a földre és ahogy látott minket Flórával, odatette a kutyust és szopiztak. 8)

Andi
És már megvan a terv, hogy hol is foganjon a kistesó? :wink:

Nálunk minden ok, nem nagyon tudok semmi különöset írni. Mindkét gyerekem imádnivaló, igaz a nagyobbik rendesen próbára teszi az idegrendszerünket, de hát ez a dolga, nem igaz? 8)
Én tegnap levágattam a hajam, így most egész megújultnak érzem magam és olyan kényelmes, hogy nem lóg mindenfelé! Még arra leszek kíváncsi, amikor először próbálom majd beszárítani, de reménykedem, eddig jónak tűnik. Gergő meg tegnap jó párszor elmondta, hogy nagyon szép a hajam és
csini vagyok. :oops: :D

Most már totál görcs a vállam, befejezem.

Puszi midnenkinek :D

Orsi

avocado

Hoztam pár képet. :D

Flóra baba itt már annyira álmos volt, hogy a pelenkázón elaludt. :D
Kép

Vagány vagyok a zsebredugott kezemmel? 8)
Kép

Gergő befejezte a reggelit :?
Kép

Az én két gyönyörűm
Kép
Kép
Kép
Kép

Ilyen bölcsi volt nálunk 2 hétig :D
Kép

Na, feladtam, nem tudtam minden képet feltenni, de ez is fél órába tellt! :evil: Talán holnap. :?

Orsi

avocado

Próbálom élvezni egygyermekes anyuka életemet. :D Jók a képek, mint mindig. 8) Flóra tényleg kis tokás, de jól áll neki. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok lanyok!

Nincs sok idom irni, mert mindket lany megint taknyos. Lili tegnap lazas is volt. :( de ma mar jol van, csak az orra folyik meg. Amugy jol vagyunk. Ma gyonyoru az ido, de nem mozdulhatunk ki, amig meg nem gyogyulnak.

Orsi: nagyon jok a kepek. :) Flora is szepen fejlodik. :) Gergo mar jo nagy! :) Flora is cumizik?

Aniko: Most nem tudok elmenni a borzere. Bar furcsa, hogy Ujpesten is lesz, mert itt Godon is es sok esetben ugyanazok az eladok vannak. Koszi azert hogy szoltal!

Egcsi: Nagyon izgulok, hogy mi lesz december 15-en. Majd ird meg. :)

Eszter: Beulos karikat a kadba a Brendonban neztunk. De a Nanda is felajanlott kolcsonbe egyet, de ugy dontottunk, hogy amig nem ul, addig marad ami most van, azt is nagyon szereti. Es ha mar ulni fog stabilan, akkor mar nem kell semmi.

Mindenkit sokszor puszilok, de nem nagyon van idom irni ket nathas gyerek mellett. :) Meg megyek le fozni valamit Lilinek ebedre. Azert a gyerekek jol vannak csak egesz napos elfoglatsagot igenyelnek. :) Kitti nagyon szeret ulni, meg ha magatol nem is tud. A hordozoban is eloredolve ul, mert csak ugy jo neki. Vigyazni kell, mindig ki kell kotni. Mar forog minden iranyba, de meg nem negykezlabazik. :) Most vagtam le a frufrujat, mert mar nagyon belelogott a szemebe. Mutatok kepeket is rola.

Puszi nektek Rita
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
trita

Egcsi
Igazad van, használd is csak ki! :wink:
Képek: köszi! :D Kis tokás olyan husi, hogy az hihetetlen! A combikáin is olyan hurkákat növesztett, hogy csak nézünk! 8)

Rita
Képek: köszi! :D
A Te képeid is nagyon édesek, pontosabban a képeke na lánykáid! :D
Takonykór :( Jobbulást szegénykéknek! Ez az össze-vissza idő az oka. :(
Kérdezted, hogy flóra cumizik-e, igen. Így alakult és sokszor nagyon jó. Ami nagyon érdekes, hogy Ő is csak azt a fajtát fogadta el igazán, amit Gergő. Úgy látszik ez emlékezteti őket a cicimre. :oops: 8)

Hoztam még pár képet, úgyis olyan kevés mostanában a hozzászólás, legyen mit nézegetni. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)
Nanda!
itt is boldog névnapot, és ne tessék eltűnni :) Írd meg mi lett Mayával :) Elhiszem hogy nem lehet könnyű most neked :( De azt nem értem h. miért ellenséges Veled Maya ha mindent neked mond el előszőr. Még jó h. vannak pszihomókusok,akik tudnak segíteni :)

Maccs!
Te is írjál :) Jó lett az új hajad :) Szerintem sokkal jobban áll mint a hosszú,vagány lettél :) Lilid nem lett agresszív a bölcsiben? Míra állandó terrorban próbálja tartani a fiúkat :)

Anikó!
Nálunk is kedvenc szó a basszus,de mindig mondom neki h. nem azt mondjuk hanem teremburáját :) És rögtön kijavítja magát ha káromkodik :)

Egcsi!
Én még nem is gratuláltam :) :) :)
Örülök h. határozott voltál és a sarkadra álltál :) Ne nézzenek már teljesen hülyének. Apukát otthagyta a gyerekekkel a csaj? Ez annyira durva :(

Eszter!
Nagyon szépek a fiaid :)

Andi!
Veronika nem taknyos folyamatosan?Míra mióta bölcsis lett,folyamatosan folyik az orra :( Ha véletlenül elmúlik pár nap múlva ismét kezdődik :(

Mese!
Használható a mózes?

Akartam még írni,de elfeljtettem mit :oops:

Míra nem szopizik már a börze óta :) Olyan jó már annyira fárasztó volt már, kicsit szabadabnak érzem magam :) Bölcsibe szeret járni, egy hétig itthon volt,légcsőhurutja volt, szerencsére könnyen visszaszokott. Vmelyik este fürdeti Robi és elkezdi neki boldogan mesélni hogy összekente Bence arcát májkrémmel :) Robi kérdezi:Bence mit csinált?Sírt volt a válasz és Míra nevetett :) Mi is röhögtünk nagyon annyira édes volt ahogy előadta magát :)
No mennem is kell emrt gyereket le kell foglalnom :)
Majd du este próbálok képeket rakni fel :)

pusz mindenkinek
Vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Nagyon kihalt a topik... :(

Vera :)
Gratut köszi! :)
Apukát mindkét anyuka otthagyta a gyerekekkel. Merthogy a két lánynak két anyukája van.... :roll:

Látom nálatok is menő a fényképező. :) Lehet, hogy Berci kap egyet karácsonyra. Most jöttek ki vele, állítólag ütésálló, direkt gyerekeknek való. :P

Rita :)
A kékszemű angyalpok. :D Apának is kék?
Persze beszámolok mi volt a dokinál, csak jutnék már el egyszer... :?

Nem beváltani a fenyegetésedet! Tessék előkerülni! :)

Maccs :)
Te se tűnj el! :)

Csajszikáim, én nagyon sz@rul vagyok...reggeltől estig hányingerem van, ha eszek azért, ha nem eszek azért. :? Valamelyik reggel pedig nemcsak inger volt... Már nagyon várom, hogy elmúljon ez az időszak. Remélem már csak 5 hét. Berci is lefáraszt, pedig nem elevenebb mint máskor, csak én nem vagyok a régi... :roll:
Ma viszem oltásra. Otthon van 2 éves kor körül valami?

Üdv mindenkinek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Épp száradnak az üvegmatricák körvonalai, gondoltam elcsvegeme az időt! :D

Orsi!
Tündériek a képek! Olyan kis harapnivaló Flóra pofija! :) Ahogy apa nyakába bújva szundizik, az a kedvencem! Az annyira nagyon jó érzés, amikor odaszuszmognak a kis pockok....
Marcival már nem igen megy, mert olyan rövid vagyok már neki, hogy kényelmetlen neki.
Akkor mi is gyerekek nélkül voltunk vásárolni, de most áttettük a kötelező heti vásárlást szerdára. Hátha valamivel kevesebben vannak....

Rita!
Nagyon csini vagy a képen! nem csoda, hogy ilyen lánykáitok vannak! :D
Marci még mindig repülőzik, de most már folyamatosan brümmög is hozzá. Ahogy forog a köldöke körül, úgy terít be mindent nyállal. Jópofa hallgatni, de amikor felveszem épphogy nem ázik el a zoknim :shock: Ültetve nagyon szépen tartja magát, és ki is erőszakolja, ha mást nem is, de legalább a hurcigát, hogy abban üljön.
Ezt Olivér is szereti. tegnap pl. telepakolta Marcit az ülésben dominóval, mini felmosóvödörrel, kislapáttal, három párnával, két kendővel....stb. Csak az tűnt fel, a nagy kacagás helyét csend váltotta fel, így belestem a konyhából és a gyerek ülése helyén egy hegynyi cuccot láttam! :shock: Már azt hittem agyonnyomta Marcit, de ő meg vidáman kukkolt ki egy résen keresztül, és kifejezetten zokon vette, hogy lerámoltam róla a búvóhelyet. Mi lesz itt még!!! :shock:

Egcsi
Lassan, de biztosan araszolsz kifelé! Nem vagy folyton álmos? Én annó bárhol, bármilyen pózban képes lettem volna elaludni. Alig vártam, hogy Olivér aludni menjen....
Még jó, hogy csak az elején ilyen!
Nagyon szomorú ami azal a két lánykával történik. Hihetelen számomra... :(
Fiad tud már tesókáról? Vagy még kivártok?

Kostyka
Pedig legtöbbet pont azzal tehetsz, ha figyelsz a tartásodra. Addig sajnos semmilyen mozgás nem tud segíteni...
Én sokáig kitolt fenékkel mászkáltam, ami a pocakidőben még kényelmes volt, de így testemben "szingliként" meglehetősen fájdalmas volt, így külön figyelnem kellett, hogy visszabillentsem magam alá a medencém. Ez sokat segített és egy picit a hasfal is visszarendeződött.
A környéketeken nem tartank jóga órákat? Érdemes lenne talán...

Nanda
Hogy vagytok?

Maccs?

Vera
Képeket teszel fel?
Karakán kiscsaj a lányod! Olivér nekem néha elég mimózának tűnik, de az az érzésem, őt sem kell féltenem.

Voltunk vasárnap Kolompos táncházban. Meglehetősen visszafogott volt Olivér, Marci pedig a legnagyobb csitt-csatt bimbumm alatt bevágta apja karjában a szunyát. Olivérrel táncikáltunk, de a világ minden kincséért sem engedte volna el a kezem. Ugyanakkor amikor itthon kérdeztem milyen volt, csak annyit felelt, máskor is.

És egy gyerekszáj
Olivértől kérdezte ismerősünk, mi volt a bölcsiben. Mire a kézenfekvő válasz: "Gyerekek."

Megyek a matricáimhoz...:)

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Táncház :)
Gyerekszáj :lol:
Persze, hogy álmos vagyok! Ha tehetem minden nap alszom délben amikor Berci. Van amikor 2 óra hosszat durmolok. :roll:
Bercinek mondtuk már a tesót, mert arany gyerekem szeret rugkapálni. Mondtam neki, hogy nem szabad megrúgni anya hasát, mert akkor sír a kicsi baba...azóta, ha mondom, hogy fáj a hasam, egyből rávágja, hogy sír a kicsi baba. :D Olyan édes!
Egyébként nagy divatdiktátor lesz, nem mindegy milyen ruhát adok rá és az sem mindegy én milyet veszek fel. Van egy pingvines felsőm, de ha felveszem, egyből elkezdi rángatni, hogy Anya pingvint levesz! :?

Hol van a csapat? :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,

Részemről munka van :D Van olyan h 9-10 órát itt senyvedek. Szerencsére csak mostanában mert beteg a kolléganőm. Veronikáért meg a lépcsőházunkban lakó kedves idős néni megy a bölcsibe és szórakoztatja míg a szegény szülők haza nem esnek. Még jó h imádják egymást.

Míra,
A bölcsi óta manónak is sokat folyik az orra, de talán nem állandóan. Én minden nap tömöm a Béres cseppel és C-vitaminnal. Mostanság még bevág egy fél narancsot v grapefruitot is reggel.

Eszter,
A gyógytornász csaj is pont így mutatta h has és medence be :D Kaptam egy a4-es lapot h milyen gyakorlatokat kell csinálnom otthon naponta 2x. Pontosabban kéne de én nem vagyok rá képes h reggel 6-kor nekiálljak. Azért este igyekszem. Most kezdem érezni h használnak a kezelések de már csak 4 van és hogy mi lesz utána?

Voltunk szombaton Camponában, a Pán Péterben. El voltam hűlve h kislányom milyen kis ügyesen kitért a vad nagy lovak elöl:)

puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Andi :)
Még jó, hogy vannak kedves idős nénik... :) A tartásom nekem is nagyon rossz, ha eszembe jut kihúzom magam, de egyébként "púpos" vagyok. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok,

én olvasok, de annyi minden történt velünk..
múlt héten lebetegedtek, na persze Tünci is.. takony ezerrel.. még most is kell reggel- este porszívózni a picit. Levi inkább kifújja ( némi harc árán- akkor kénytelen vagyok hozni a porszívót!de van hogy hozza a pzst)
Levi most már köhög is, nem állandóan, de rossz hallgatni.tegnap kezdte. Régebben 3-4 nap alatt mindig meggyógyult :-(
Tegnap meg ráadásnak megcsinálták végre (már régóta mondogatom dokinéninknek) a fütyijét. Le volt tapadva, és fel kellett fejteni. Most már biztosan tudom, hamarabb kellett volna, de az előző lakhelyen is a dokinéni mindig csak mondta, hogy csak huzogassuk mindig ameddig jön. A mostani is azt mondta, hogy jó, majd megcsináljuk, aztán még eltelt pár hónap..
Szóval helyi érzéstelenítéssel megcsinálta, tök sok trutyi jött ki alóla, de amikor elmúlt az érzéstelenítő hatása.. anyám.. azt a sikítást. meg amikor pisil, csípi, sir, zokog hogy fáj.. teljesen kivagyok bukva, éjjel alig aludtunk, állandóan felkelt, zokogva, vagy a pisi miatt. persze nrm ereszti ki, így most de. 10 percenként ment a balhé, mert nem meri, viszont kell, de ahogy elengedi csípi, és visszatartja. Annyira kiborult, hogy visszafektettem aludni, kaja nélkül (kis tej volt, de az is folyadék!- de neki a tej kellett) most elaludt, inkább mint hogy szenvedjen. Olyan kis hős, mondja, hogy feljön jól, és nem kell többet megcsinálnia doktornéninek. Meg majd meggyógyul. 3 húzós napot mondtak, és még 1-2 nap hogy teljesen elmúljon.
Ami borszasztó benne, hogy 3-4szer naponta fel kell húzni, nehogy újra letapadjon, kamillázni, meg bekenni krémmel. VIszont akkor ha felhúzom rettenetesen fáj neki, ketten alig tudjuk lefogni. Ez a legrosszabb benne. Érti ő hogy kell a krém, de hiába.
szóval reménykedek hogy minden perc nekünk dolgozik..

szegény Tündi, még jó hogy ilyen pici, egész jól viseli a hanyagolást :-(

Egcsi, ha tehetitek, vigyétek el majd ultrahangra, Levinek ott tudatosult tejesen hogy ki is van a pociban. Még a sima ultrahangon is, nem látott semmit, csak azt hogy anya hasát nézi a néni egy izével, meg a monitort bámulja mindenki. De amikor elvittük kb 20 hetesen 4D- re. Hát az csúcs volt. Le volt nyűgözve, hogy a nagy monitoron ott egy baba- feje, keze, lába, ásított is Tünci. Mereven nézte, és neki is magyarázott a néni. Azóta is imádja. Odamegyhozzá, a 2 tenyerébe veszi az arcoskáját, és mondja neki: Tündi, úgy szeretlek!

Vera, a mózes teljesen jó, a teraszra teszem ki benne Tüncit hűsölni. Tuti alvás :-) Bennt már nem használjuk, mert nagyon érdeklődő. Már csapkodja a játékait, teljes gőzzel szeretne kúszni a fényképezőgép felé, ha letesszük elé. Ez a kiscsaj hamar fog járni. Annyira más mint Levi.

Ja, nem is hittem el: már 1 hósan elkezte, de mostanában folyamatosan birizgálja a haját. Pöndörgeti az ujjai között (ahogy én is szoktam) szopi közben állandóan. Honnan tudja?! félelmetes!
Izig- vérig NŐ !!! na meg azok a mosolyok, és kacagások.. és amikor szopi vége fele elengedi és azt veszem észre hogy engem stíröl- vagy a fiúkat, vagy rosszabb esetben a TV-t) Amikor ezt észreveszem, elvigyorodik, és huncutul visszafordul a cicire. Pajkoskodik! Levi el nem engedte volna a cicit semmi pénzért, nem is nézelődött, igaz ő megdolgozott a tejér, Tünci meg néha elengedi, mert nem bírja az iramot a belövelléskor- én meg tiszta tej leszek :-) Mennyire teljesen más 2 gyerek :-)

Orsi, nálunk is fényképezőgép a király! már van is neki saját, és igazi, meg még1 amiben film is volt, promóciós cucc. Azt vettem észre, rájött hogy működik, és ellőtt tök sok képet. Háát, majd előhivatom sok pénzért, és meglátjuk :-)

megyek, túl nagy a csend. Megnézem őket
puszi
Mese
meske

Sajna nem jutok a géphez, Gergő megint beteg szegény és egész nap a két gyerek körül vagyok. Pedig Flóra tünemény, de most Ő is érzi a frontot, nehezebben alszik el nap közben és kevesebbet is alszik. Viszont mikor fent van, akkor elnézelődik, hihetetlen sokat mosolyog, meg kell enni! :D Gergőt meglátja és fülig ér a szája! :D

Voltunk 2 hós oltáson kedden, mérték is, 6160g és 60-61 cm.

Vera
Olyan szomorú lettem, hogy megint kimaradtam és nem írtál még egy sziát sem. :(
Édes lehet Míra, ahogy osztja a fiúkat! 8) Képek? :)

Egcsi
Fényképező még a miénk volt kb. 15-20 éve, a mechanikája működik és Gergő ezt élvezi, felhúzza és kattan. 8)
Sajnálom, hogy még rosszul vagy! Kitartás!
Oltás: itthon másfél évesen volt és majd 3 évesen lesz.
Pigvines felső :lol:

Eszter
Képek: köszi!!! :D
Szuszmogás: bizony milyen jó!!! Flóra érdekes, de az én vállamat szereti jobban, Gergő annó szinte csak Apa vállán volt hajlandó én a cicimre gyanakodtam, hogy az zavarta. Flórácska viszont egyelőre nagyon anyás és én annyira élvezem!!! :oops: :D
Vásárlás: tavaly nekünk is a hétfő volt a napunk és olyan szuper volt, szinte senki nem vásárolt délelőtt. Most viszont már pénteken van Karcsi üres napja, és akkor sokan vannak, így lett vas.délelőtt gyerekek nélkül, csak Anyukámmal. :? Majd ha Flórácska nagyobb lesz, akkor lehet, hogy ők is jönnek velünk, de egyelőre nem akarom cincálni szegénykét.
Már a múltkor is akartam kérdezni, hogy a párod mit dolgozik? Csak a közgyűlés miatt, csak nem politikus? :)
Édes, amiket és ahogy a fiúkról írtál! :D
Gyerekszáj: húúú, Gergőnek is annyi van!!! Én írom is egy füzetbe. :D Még régebben volt egy édes: "Nagyika néni, Anya nem néni." :lol: Meg amiket tud mondani, pl. kanálval, és ilyenek.

Mese
Sziaaa! :D
Fényképezés :D Majd tegyél már fel 1-2 képet ide is! :D
Betegség :( Jobbulást mindkét manócskádnak! :( Mi is hasonló cipőben járunk, de szerencsére Flóra nem volt nagyon beteg, csak kicsit szörcsögött. Gergő viszont megint visszaesett. :(
Kuki: hááát, kár hogy nem vittétek el a Heim Pálba az urológiára! Mi voltunk ott, mikor Gergő 1,5 éves volt és a doki azt mondta, hogy 2,5-3 éves koráig nem szabad hozzányúlni. Mi azóta húzogatjuk, ameddig engedi a fütykös és nagyon kicsit van letapadva, az magától is meg fog oldódni. De felnőtt rokonoktól mindenhonnan azt hallom, hogy annó ez nem volt téma, magától feljött egy idő után mindenkinek. Nem tudom. Mindenesetre sajnállak titeket, mert az a pár nap elég nehéz lesz. :? Én hallottam már pár sztorit...mi ezért is vittük el ahoz a dokihoz.
Édes lehet a lánykád! :D Hajpöndörgetés :D Flórácska elképesztő mit összebiciklizik, meg nem áll a lába, keze. Én nem rakom hasra nap közben, mert hason alszik és mikor ébren van szeret háton nézelődni.
Tejbelövelés: ismerős! 8) Flóra szegény szintén alig bírja néha nyelni, és ha félrenyeli, akkor kis fuldoklás után nagyon megsértődik. :) Tegnap éjjel elszunyókáltam szopi közben és Karcsival arra riadtunk, hogy a gyerek fuldoklik, aztán meg iszonyatosan elkezd sírni. :( Szegény Apja majdnem szívrohamot kapott! :roll:

Na, most ennyi voltam, nem tudom mikor jutok megint ide. :?

Orsi

avocado

hali!

na szép, ismerős által megkérdeztem egy urológus orvost, jó- e ez így, ő meg azt mondta, nehogy huzogassuk!! Előbb be kell gyógyulniam csak 4-5 nap után lehet, amikorra kb begyógyult. Meg a krémet ne alá kenjük, hanem csak simán a fütyit kell bekenni vele, és az majd beszívódik. Meg itatni a gyereket, mert akkor hígabb a pisi, és kevésbé csíp. Szöges ellentéte amit a dokinéniknk mondott.. huzogassuk napi 3-4- szer, nehogy visszatapadjon. Hát én az urológusnak jobban hiszek, meg aztán legalább nem kell annyit szenvednie..
Orsi, végülis januárban -igaz a végén- lesz 2,5 éves..
de nekünk már nyáron is felgyülemlett alatta váladék, amit fájdalom nélkül ki lehetett tisztítani. Ami váladék alatta volt most, azt nem hittük el, nem tud tisztulni, akár v.mi fertőzést is kaphatott volna. Ja, és nagyon le volt tapadva, én hiába huzogattam, az ugyan nem jött semmenyire fel, a házidokik meg csak mondták, jó lesz az, huzogassuk óvatosan, előtte meg ugye ne huzogassuk.. Hát ha időben kezdjük (amit nem tudom mikor lett volna) talán nem tapad le annyira, és nem jutunk el idáig.
na mennem kell, felsírt álmában, hogy bepisilt - és az fáj..

Mese
meske

Mese :)
berci fütyije is le van tapadva, de én nem piszkálom, felhúzzuk a bőrt fürdésnél és ennyi. Igaz neki nincs is váladékozás.
Mindenképpen elvisszük a 4D-re, biztosan élvezni fogja. :)

Tegnap és ma is eddig elég jól vagyok...remélem nem azért, mert baj van. :?

Tegnap volt itt a Hálaadás Napja. Jöttek hozzánk vendégek, egész nap a konyhában sürögtem. Nem nagyon hiányzott, de ez van....
Legalább ma nem kell főznöm, eszünk maradékot. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Mese!
Elég horror amit a pimpiről mesélsz! Olivér sem szereti, ha piszkáljuk, újabban rácsap és kijelenti, az övé. Még szép, én is szívesen lemondanék erről a részről a fürdésnél! És nekem kijutott még egy bögyölő!!! :shock:
Gyógyulgatást nektek!
Nekünk meg KÉPEKET! :lol:
Ja, és Marci most jött rá, hogy tök jó szopi közben a fülét bizgélni. Néha úgy is alszik el, hogy egy ujjal lebiggyeszti a fülét. :lol:

Egcsi!
Ne is gondolj olyasmire!!! Csak erőt gyűjt a következő felvonáshoz, és hagyott ünnepelni kicsit! Csak figyelgesd, majd mi jön ezután! :)
Tudod már mikor jutsz el dokihoz uh-ra? Ott már automatice 4D-re mentek, vagy még a hagyományos az alapfelszerelés része?
Egyébként fizetős az orvosi ellátás? Választhatsz orvost?
Csak ennyi kérdésem van! :oops: :lol:

Orsi!
Emberem közösképvisel. Van ám türelme! Én már kifutottam volna néha a világból a kedves lakók miatt. Persze az ő oldalukról teljesen érthetőek a hívások, csak én kapok agybajt, amikor épp fürdetés közben jut eszébe valakinek, hogy a folyoson kiégett egy izzó. :evil:
Szép méreteitek vannak!
Mi is megyünk majd jövő héten, kíváncsi leszek. Így, hogy már 80-as rucikat hordunk... és 5-6szopi mellett ma épp 3üveg bébikaja tünt el benne..... :shock:

Nanda!
Hogy vagytok? Maja, Maxi?
Megmondanád, ti annó hol vettétek a fürdőkarikát a kádba? A Quelle újságjában van, de nem vagyok benne biztos, hogy olcsóbban nem úszhatom-e meg.

Marci végre elhatározásra jutott. Az új második fogával már lelkesen csócsálja a kiflivéget, és ha már ilyen jó erőben van, hajlandó "lépéseket" tenni a játékai ügyében. Rászánta magát, hogy forogjon! :lol:
Azt hiszem Olivér kezdheti félteni a kukásautóját. :?

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Igazad lett, tegnap este már megint rosszul voltam, úgyhogy megnyugodtam. :D
Dec. 15-én megyek dokihoz, már alig várom. Van 4D-s UH a rendelőben, gondolom azt használják. Fizetős-nem is kicsit- az orvosi ellátás és választhatok orvost. Sajnos néhány éve megcsappant a kínlat, mert sok ovos elment Nevadából. A biztosító nagyon megemelte a biztosításukat és elmentek olyan államba, ahol nem annyira magas. :?
Kiflivég :D Hihetetlen, hogy már ekkora Marci, most született! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Keveset írok, de most talán idejutok erre a kicsire.

Sajnos Flóra is elkapta, és mind a kettő köhög, így esz az ideg, napjában többször sírógörcsöt kapok, enyhén kivagyok. Soha nem voltam depis fajta, de most igencsak elkapott. :(
És ami még gáz, hogy mikor felhívtam a dokinéninket, hogy a kicsi is köhög, akkor nem azt mondta, hogy eljön, megnézi (elvégre egy 2,5 hónaposról van szó!), hanem azt, hogy persze, ez egy ilyen vírus, adjak neki kalcimuscot. :roll: Karcsival már nyáron fontolgattuk, hogy átmegyünk a másik dokihoz, aki messzebb rendel, hát most megérett a dolog. Felhítuk a dokit és Ő ki is jött, persze mind a két gyerek tök hurutos, kell szirup, és Flórának valami puffos macera, amitől könnyebben lélegzik. Igaz nem vészes a dolog, elég jól viseli (nálam sokkal jobban :roll: ), csak mikor köhög olyan "szaftos". :( Gergő már legalább nem lázas, meg is látszik rajta, mert megint nem alszik és megy az ellenkezés ezerrel, én meg szépen, lassan kikészülök. :cry:

Mese
Ettől őrülök meg én is, hogy minden orvos mást tud mondani! :roll: Nekünk koszmó ügyben a bőrgyógyász azt mondta, hogy csak babaszappannal mossuk a fejét és minden nap, a védőnő olajozná (ami szerintem is az egyedüli jó), a volt dokinénink szerint az olaj nem jó, csak a testápoló, a Huginak meg nyíregyházán koszmóra való sampont mondtak, amiből adott is, de ha nem vakarom le a vastag részt, akkor az is édeskevés. :?
Remélem hamar túl lesz Levikéd a nehezén!

Egcsi
Hogy gondolhatsz ilyenekre? Mármint, hogy baj lenne!!! Mondom, én tök jól voltam és mégis minden rendben volt. :D
Elhiszem, hogy várod már az uh-t! Majd képet kérünk ám!! Már ha lehet. :D

Eszter
Méretek: köszi! :D
Közösképviselőség :roll: Hát nem egy hálás dolog, de ha van hozzá idegrendszere, akkor biztos jól csinálja! :) Én tuti 1 hét után feladnám, legalábbis amire emlékszem a házból, ahol laktunk...az a sok hülye ember. :roll:
Marcikádnak gartula az előrelépésekhez! :D

Na, elteszem magam holnapra.

Puszi mindenkinek.

Orsi

avocado

Sziasztok!

ORSI!!!!!

SZIA SZIA SZIA :)
Jobbulát kívánok nektek :) Flórád tündéri, olyan gyönyörű szemei vannak :) Néha bekukkantok (csak jön a karácsony és naptárt csinál,Robi és gép mint a csiga ) és akkor gyönyörködöm :)
ezt már ezer éve meg akartam kérdezni Tőled:egyszer írtad nagyon rég hogy 2 év 4 hónap olyan gyorsan elrepül és majd mész vissza tanítani. Ez azt jelenti h. majd 2008-as tanév második félévében már mész vissza tanítani?
Gergőnek is nagyon jól áll a fgép :) Robinak van egy cigisdoboz nagyságú gépe amit néha odaad a csajszinak és ő meg élvezettel kattingatja :)

Eszter !
Mindjárt rakok képeket :) te is dobhatnál a fiúkról sűrűbben:)

Rita !
rólatok is nagyon aranyosak a képek :) Kitti h. megnőtt már :)

Anikó!
Ritával együtt voltunk börzézni és láttuk a fiúkat árulni :)

Andi!
Én MÍrának Tuti gumitamint szoktam adni :) Gumimaci formájú gumicukor tele vitaminnal és tök fini :) Gyerek elől dugni kellene :)
De már megtanulta h. kettő reggel kettő este ha vacsizott szépen :) Gréfuitot megissza Veronika? Én még nem próbáltam mert nem igazán szeretem és magamból indulok ki :)

Egcsi!
Új baba már automatikusan amerikai állampolgár lesz? Hányingerem nekem nem volt :) ,de mondták páran hogy mikor lefekszem akkor rakjak pár kekszet az ágy mellé és reggel mielőtt felkelnék még ágyban egyem meg és állítolag tök jól leköti a savat .
Szeruintem próbát megér :)
Milyen B betűs nevet adtok neki ?
Timiék jól vannak :)

És akinek nem írtam bocsi :oops: , de készülnöm kéne megyünk vonattal dédipapát és dédimamát látogatni szeretettotthonba és még semmit nem készítettem össze :) Inkább nektek írok míg Míra alszik :)

pusz nektek még kicsínyítek :)

vera

KépKép
viranka

A képek :)
Októberi képek
a textilpelus öltöztet :)
Kép
Kép

november
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

pusz :)

KépKép
viranka

Szia Vera! :D

Annyira jó, hogy velem kezdted! Olyan jól esett a meggyötört lelkecskémnek! :roll:
Képek tüneményesek!!! És Míra elképesztően édes kiscsaj! :D
Flóra szemei: engem is mindig elvarázsol, ahogy tud nézni! És gondold el, élőben még szebb! :wink:
Munkába visszaállás: bizony, sajna akkor már muszáj lesz. :? Jól számolsz! :wink: Az a szerencsénk, hogy Anyu nagy valószínűséggel már jövőre sem fog tanítani, így akkor majd Ő vigyáz Flórára a tanév végéig és szeptemberben meg már ha lehet megyünk oviba mini csoportba. De eléggé el vagyok kettyenve a gondolattól, hogy ha újra dolgozni fogok, a gyerekeket reggeltől estig nem fogom látni. Hisz ők mennek oviba reggel, én meg délben megyek csak dolgozni, így mikor ők hazajönnek délután én még javában tanítok minimum 6-ig. És az óraszámemelés még hozzátesz....szóval még az is lehet, hogy pályát kell módosítanom! :? De próbálok pozitívan gondolni a dologra, hátha addig nyerek a lottón (igaz nem is lottózok :roll:) , vagy az Áll az alku-n és akkor nem kell már dolgoznom többet! 8)

Most sajna csak ennyire futotta, kivagyok rendesen. Flórácska egyre rosszabbul van, szerintem ma van a betegség csúcsa. :( Este annyira behergelte magát a köhögésen, és hogy nem kapott rendesen levegőt, hogy nem is szopizott, csak sírt keservesen. Hát mit mondjak én is eléggé bőgtem, hisz Ő annyira nem szokott sírni, totál szokatlan ez tőle, tuti nagyon rosszul érzi magát szegényke. :( Hát a vírusokat elküldtem egy párszor melegebb éghajlatra, hogy mi a francnak az én gyerekeimet macerálják! :evil: Komolyan, ez a legszarabb, amikor mindkét gyerek beteg! Főleg ez a köhögős! :( Agyon aggódom magam! :(

Puszi mindenkinek :)

Orsi

avocado

Szijjasztok Lyányok! :)

Jól vagyunk, élünk. :) Csak kicsit nehéz most, de remélem hamar vége lesz. Ugyanis Csenge annyira hasfájós, hogy egész nap semmit nem alszik. VAgyis szokott aludni 3*5 percet az ölemben. Se többet se kevesebbet. :( Egyébként meg visít, tekeredik. Így aztán azzal telik a napom, hogy őt vígasztalom, Lillával is próbálok foglalkozni közben, és a háztartást is próbálom ellátni. Már arra gondoltam, hogy magamra kötöm picurt, hátha használ, hátha nem sírna annyit.

Szoktalak olvasni Titeket! Majd írok is, ha kicsit jobb lesz a helyzet! Egyébként egy tündér a picur és LIlla is. :) Csenge 4050 g volt múlt héten. Holnap lesz hat hetes.

Megyek is, most ennyire futotta!

Puszi Mindenkinek!

Timi
bnéhtimi

Remélem hamarosan jobban lesztek! Nincs is rosszabb mint a beteg gyerek. :( Ha lesz UH kép, felteszem. :)
Milyen pályára módosítanál?

Vera :)
Cuki képek! :D A kistesó már amerikai állampolgár lesz-a mázlista. :D Sajna a keksz nem jön be-próbáltam- az a baj, hogy legtöbbször egész nap kínlódok. :( Nevek: Bianka és Barnabás, bár a fiúnév még nem biztos. Apa Bélát akar az apja után.... :? hát azt azért mégsem...

Timi :)
Sajnálom a hasfájást. :( Azért remélem legalább az éjszakáitok nyugodtak. :)

Magunkról semmi új, folyik a "rókavadászat", inkább nem is kezdem a panaszkodást, csak ismételni tudnám magam.

Mindenkinek üdv! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Timi
Sajnálom a hasfájást, de talán innentől már csak javulni fog! Csodaszereket nem próbáltad? Infacol, Espumizan? Nekünk utóbbi segített Flórácskának az elején, mondjuk nála nem volt vészes, csak kicsit bántották a pukik és az is hamar elmúlt.
Lilla hogy bírja a tesó-dolgot?
Háztartás: ne is mondd! :roll: Holnap jön a takinéni, legalább 1-2 napig nem lesz akkora gáz a ház. :oops:

Egcsi
Rókavadászat :lol: :( Sajnálom! Próbálj arra gondolni, hogy miért is van és menyire megéri! Tudom könyű ilyet írni és hidd el elmúlasztanám, ha tudnám! :)
Nevek: nekem mindkettő nagyon tetszik! :) A Béla már kevésbé! :wink:

Nálunk helyzet változatlan, ma katasztrófa napunk volt, Flóra nagyon sz..ul van szegényke! :( Többnyire nem bírt aludni a szörcsögéstől, meg a köhögéstől, ha meg tudott volna Gergő nem hagyta, így du. a kezemben szunyókált. :? Gergő is kiborító volt, ma is többször a zárt osztályra utaltam volna magam, ha doki vagyok. :cry: De túléltük, remélem a holnapi napot is. A hétfő a gáz, az Karcsi hosszú napja, holnap már korábban itthon lesz.
Megyünk a dokihoz is kontrollra, remélem mond valami jót! Annyira sajnálom picurkámat, úgy szenved és vele együtt én is! Olyan szívesen átvenném tőle ezt a rohadt betegséget!!! Ma eldöntöttem, hogy tavaszig nem engedem Gergőt a baba klubba. :( Nem lesz neki túl jó, hogy nem megy gyerekek közé, de nem akarom, hogy mind a kettő állandóan beteg legyen!

Most ennyi voltam, teljesen le vagyok merülve és nagyon félek az éjszakától! :roll:

Puszi mindenkinek.

Orsi

avocado

Lányok!

Nektek is 1 órávval későbbi időpontot ír az üzenetre? Itt nem állították vissza az órát? :? Most vettem észre, már csodálkoztam, hogy ilyen késő van? :shock: Erre az én órámon még csak 10.

Orsi

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: