Nagyon-nagyon örülök Nektek!!!
Neked is nyugodt, boldog babavárást kívánok!!! Puszi:
Magdi
Csak ülök és vigyorgok, annyira jó ilyen örömhíreket olvasni!!!!

2006.03.21 12:46
2006.03.21 17:16
. A lakáshoz meg külön gratulálok.
. De ha megírod a címed, küldök egy megcímzett, felbélyegzett bélelt borítékot, csak bele kell rakni, és feladni. De egyáltalán nem sürgös, ha elfér nálatok a következö taliig, akkor nekem úgy is megfelel, ha ott odaadod.
. A suli megvan, csak az osztály nincs. Ami tuti nem lesz, az a zenei, mert ahhoz sajna semmi adottsága nincs, és felvételizni kell (érthetö módon). Van még az a lehetöség, hogy rajzos osztályba menjen. Ez rendes állami müvészeti iskola, bizonyítvánnyal, mindennel, olyan, mint a zeneiskola. Tanulnak az elsö 2 évben grafikát, agyagozást, füzzománcot és még valamit
, aztán utána lehet választani, hogy ki mit akar továbbra is tanulni.
. A rajzos nekem nem volt nagyon szimpi (bár állítólag jó), aki nekem a legjobban tetszett, az a másik sima osztályt fogja vinni. De ha az énekeseket és a rajzosokat kiválogatják, a "jó" tanító nénihez már betelt a lista, akkor hozzá a "maradék" fog kerülni. Rajzban nem kiemelkedö tehetség Noémi, de állandóan rajzol, fest, gyurmázik, szóval nagyon érdekli. A nyelvhez viszont van érzéke, akárhol hall egy-egy idegen szót, egyböl megjegyzi és aztán használja is. 2006.03.21 18:24
2006.03.21 22:17
!
. Én inkébb attól tartok, mikor majd sokáig lesz világos, ágyúval sem fogom tudni ágyba kergetni öket
.
. Méegyszer nem csinálok ilyet. A tesóm kisfiának a keresztapja Németo.-ban dolgozik, magkértük, hogy hozzon onnan, ott biztos van. Ha ott sincs, akkor marad a macis. Csak a férjem lesz nagyon elkeseredve, ö annyira szeretne autósat
, Ádámot izgatja a legkevésbé. 2006.03.22 06:42
a nyelvi osztály is nagyon hasznos dolog. Fel kell kötni a mai szülőknek a gatyót, akkora választék van
2006.03.22 08:55
Iskolával nem tudom mit fogok művelni.
2006.03.22 11:28
?
?
)Jó pár hónap telt el azt hallgatva, hogy milyen jó lenne, sőt, még 2!!! Aztán egyszercsak igy alakult, mondhatni véletlenül, de eléggé meglepő módon. Nekem is bejött a nyári baba, nálunk ugye most is az lesz. Elvileg Jún. 27. , gyakorlatilag majd meglátjuk
. A mocorgást én is elég korán éreztem már, most meg már sokszor szemmel is látható
. Te meg pihenjél sokat és gyógyuljál
!
!!!
. Nagyon sajnálom...
. 2006.03.22 13:06
sajna nincs ötletem, nekünk ez még nem volt szerencsére. 2006.03.22 13:58

Ha apanak nem jonne be...bar remelem igen,akkor megisszuk mi Alexxal
Lenyeg hogy ne erezzen semmit kenyszernek.
Mar csak nevetunk rajta kinunkban,plane hetvegen..
2006.03.22 14:26
Mar most is kifele jovok belole, de igy is eleg, mar nem merek tobb Coldrexet bevenni, mert az van rairva, hogy 7 napnal tovabb nem lehet szedni. ANyu sincs jol, ugyhogy total egyedul vagyok veluk, a haz fele meg mindig lezarva, az asztalos totojaja miatt egy hetet csuszik az egesz, fujhatom le a szombati bulit. Meg jo, hogy a baratnom azt mondta, akkor lehet naluk a buli.
Jobbulast es kivanom, hogy most Csongi kivetelesen ne kapja el.

2006.03.22 15:07
2006.03.22 15:36
!
3 éves és tök jó állapotban van. az igaz, hogy túl sok homokot (vastagságra) nem lehet beletenni, de nálunk igazándiból ez annyira nem szempont, hiszen minden nap játszóra megyünk. Ott kitombolják magukat a nagyhomokozóban, itthonra bőven elég ez a kicsi.
Mindemellett az én gyerekeim inkább a földet túrják a kertben
2006.03.22 15:57
De nem mindig, ha igen, akkor 9kor alig lehet letenni... de 7 es 8 kozt kel reggelente.
En 3. alt iskolas koromban kezdtem, ami akkor meg ritka volt, de nagy elonyt jelentett, harmadik gimiben megvolt a kozepfokum es egyetemen mehettem szakforditora.De szerencsem volt,mert az elso pillanattol kezdve szuper jo tanaraim voltak.A tesom gyerekei mind elsos koruk ota tanuljak, a nagylanyt (14 eves) most vettek fel valami emelt angolos gimibe. Szoval igen, fontos a korai kezdes, csak en az ovodait tartom korainak, de lehet, hogy tevedek.
2006.03.22 18:23
Az klassz, hogy ő kéri az angol nyelvű szövegeket. No, majd tényleg számolj be.
No, nem mernék ellent mondani Katának de vhogy ilyen sugallatom van. Nevek is vannak már? Nekünk munkanevek vannak de egyik sem tetszik igazán. Nehéz.
nem nyugszik. 
2006.03.22 18:25
Az klassz, hogy ő kéri az angol nyelvű szövegeket. No, majd tényleg számolj be.
No, nem mernék ellent mondani Katának de vhogy ilyen sugallatom van. Nevek is vannak már? Nekünk munkanevek vannak de egyik sem tetszik igazán. Nehéz.
nem nyugszik. 
2006.03.22 19:06
Banyóci! Elárulod???
Imádom ezt az időt! 2006.03.22 20:44
2006.03.22 22:08
) ezt az iskola-óvoda dolgot az emberek. Régen nem volt választás, került a gyerek, ahová került, azt kész. Még iskolát se nagyon lehetett választani, nemhogy tanító nénit. Most meg annyira megy a harc a gyerekekért, hogy egymásra licitálnak a intézmények, hogy kinél van több fejlesztési lehetöség, szabadidös program, stb, hogy az ember nem is tud választani. 2006.03.22 22:11

Szerintem itt mindenki gondolt Rád is, mint lehetséges pocakosra
Teljesen hiába való volt, egy szó se maradt meg az oroszból, pedig hat évig nyúzták vele. Az igazi nyelvtanulást mostanság követi el, msn-en dumcsizik külföldiekkel, van egy brazil fiú barátja, egy minesotai kislány, meg egy lengyel. 2006.03.23 08:02
). Szó mi szó, nem ment. Nem értettem hogy az I miért am és a you miért are. És nagyon nehezen tanultam a szavakat. Butának éreztem magam, mert nem tudtam megjegyezni. Kudarc élmény volt és el is vette a kedvem a következő 4-5 éver a nyelvtől. abbahygatam pár hónap után. így gimiben kezdtem tanulni, ahol már ment, de sose tanultam meg rendesen, pedig nagyon sokat jártam tanfolyásra. Most kb alapfokon tudok, ami édes kevés.
Szóval remélem könnyebben fog neki menni. 2006.03.23 08:23
. Hát, legalább a cirill betűket tudom olvasni, és jópár szót megértek, ha ukrán csajok dumálnak mellettem a buszon. Miután gimiben 4 évig a németet nyomtam, a főiskolán nem indult kezdő német, így ott meg franciát tanultam 3 évig, következésképpen egyiket sem tudom rendesen... 2006.03.23 08:29
Akartam írni, hogy szerintem a legfontosabb, hogy biztos alapokat rakjanak le az első pár évben, és olyan tanár legyen, aki anyapótló. Én úgy olvastam, hogy ilyenkor az érzelmi biztonság és kötődés még nagyon fontos. Nem a tudásért tanul a gyerek, hanem azért a személyért, aki tanítja. 

2006.03.23 08:46
Aztan nyelviskolakba jartam es igazandibol itt a meloben 10 eve fekudtem ra magantanarral.(Kellett nagyon a munkamhoz )Es lass csodat megis nemzetkozi uzleti kozepfokuztam 5 ev mulva. Szoval szerintem nagyon jo ha hall mas nyelveket is beszelni a gyerek.Ugye mi anno nem nezhettunk csak magyarul meset. 
Sot tisztaban van vele hogy a z unokatesok angolul is beszelnek,a masik nagypapa meg apa arabul is. Sajnos apa kezdetektol magyarul beszel vele,itt kicsit elronotttuk,de azert mert en ugye nem beszelek arabul.Viszont mostansag mar keri az apjat hogy ezt-azt mondja el neki arabul is. Biztos vagyok benne hogy lesz lehetosege hoszabb tavu nyelvi kornyezetre is tehat akkor meg ugrasszeruen fog tanulni
Es kozepiskolara mar johetett a nemet neki.
Persze csak jatek az egesz ,de fontos hogy raszokjon napi mozgasra hogy termeszetes legyen neki kesobb.
Szerintem ha lany lenne, elarulta volna rogton
De lehet hogy rossz vonalon jarok
Banyoci ne csigazz minket!!!!
Lenyeg hogy ismerkedjen az iskolaval,legyen jo sok sikerelmenye,kesobb is raer gorcsolni az eletben. 
2006.03.23 08:59
),ha motivalva vagy valami miatt,konnyebben tanulsz mindent.Beni ek jol csinaljak az angolt,eleg ez 7-8 eves korban boven.
Azzal jon megy a lakasban. Mar csak 1 het bolcsi es valtunk. 2006.03.23 10:32
Hogy meg kell tanulni hogy i am meg you are, ezeket megerteni nem lehet...
Persze aranyosan megtanulnak mondokakat, meg dalokat, de valszeg sokat nem ertenek belole, ez olyan mintha en kinaiul megtanulnek egy dalocskat.

Es szinte mindent megert. Persze a szokincs folyamatosan bovul. Dehat az meg a magyarban is. Epp a napokban tanitottam meg neki egy uj szot: kisiklik.
2006.03.23 11:38
van úszás, de azt nem akarja, amit nem is bánok a füle miatt. 2006.03.23 12:07
Gondolkodtam is hogy beírjam e egyáltalán hogy elkezdtünk járni, de aztán úgyvoltam vele hátha van más is akit érdekel (mármint hogy ők is akarnak járni). A végeredmény meg igen messze van, tehát nem ferül ki mostanában hogy jó e a módszer vagy sem
Pl Kataa ha álatlánosban Alex kimegy egy nyári szünetbe tesódékhoz, tuti tanul annyit mint 2 év alatt az iskolában angolból.
2006.03.23 12:10
De tudom hogy nyelvérzék kérdése is, én nagyon nehezen tanulok nyelvet. 2006.03.23 14:01
: KUKIS lesz
. És igen, Kataa, a te gondolatmeneted volt a jó
. Nem csak mert jó a tipp, hanem, hogy miért igy kérdeztem. Bár nem húztam egyik nem felé sem, de valahogy az első pillanattól kezdve abszolút úgy éreztem, hogy fiú és akaratlanul is úgy gondoltam rá. Gyurci már el is nevezte Ádámnak. Pedig baromira nem megy sztem a vezetéknevünkhöz, igy talán csak 2. név lesz. Viszont már oviban is ezt terjeszti folyamatosan. Ma találkoztam az egyik anyukával, akivel már rég nem. Kérdezte, hogy jól vagyok e, és hogy a Zsófi lányától hallotta, hogy Ádámunk lesz

. Komolyan mondom megáll az eszem.
. Már tudja mindenki nevét és a 100 holdas pagonyt angolul
. Õ mondjuk elég sokat hall idegen nyelvet is, az ovis barátai között van japán, kazahsztán és török is

. 5-en vannal legjobb barátok, ebből 3 külföldi. Nyaralásból is ragadt rá 1-2 spanyol szó, amit még néha emleget. Azon tök jókat mosolyogtunk kint, hogy kértünk neki valami hamit, megkapta a "büféstől" , ő meg mondta, hogy : "mucsász grásziász"

. Na mindegy, most elkalandoztam. Amúgy egyenlőre Õ is tornára jár külön, de azt azért, hogy jobban lefáradjon
.
, Szabó doki
. Te melyik dokihoz is jársz? Gyógyulgass!!!
. 2006.03.23 14:02
Gondolkodtam is, hogy merjek ebben a temaban barmi velemenyt irni, merthat mit dumalok en ugye.... 

2006.03.23 14:30
2006.03.23 14:36
2006.03.23 19:11
), vagy egyszerűen csak 1 keresztrejtvényt úgy megfejteni, hogy ne ugorjak fel közben min3x. A tornáról nem is beszélek, anno hajnalban felkeltem, de most egyszerűen nincs erőm 5-kor kelni azért, hogy lenyomjak egy tornakazit. Általában jól viselem, és tényleg szeretem a hétköznapokat, de most naon besokaltam.
Máris jobb, hogy leírtam ezeket a dolgokat.
2006.03.23 20:11

Kikapcsologomb nalunk is nagyon jol jonne neha. Pedig eszmeletlen milyen edesek voltak, hogy nem volt itt a mama a heten velunk sokat segitenek .Emi foleg az occse ellatasaban.Hozza a pelenkat, kidobja a szemetet a kukaba.
Csak mire ellatok 2 gyereket, 2 kutyat,meg 2 macskat kilog a nyelvem...
2006.03.23 20:12
Nem jött be.
De gratu a picurhoz akkor is!!! Anna Ádám lett volna ha fiú. Pocakban ÁdámAnna volt a neve, mivel nem kérdeztük meg a nemét. Most viszont már egyáltalán nem biztos, hogy az lesz ha fiú lesz.
2006.03.23 20:15
2006.03.23 22:04
. Ádám inkább az oviban utánozza a többieket, vesztére. Tegnap, miközben a dömpert tologatták vadul a szönyegen, szegénykém elnyalt, és arcon végigcsúszott a szönyegen. Az orráról teljesen lejött a bör, rémesen néz ki.
. Kár, hogy az epekö miatt kell pihenned
. De legalább nem mütenek, ez is valami. 2006.03.23 22:12
. 2006.03.24 07:00
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint