A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szassztok Lányok!KépKépKép

Lassan egy hete hazajöttünk a kórházból, de ma végre volt egy kicsi idõm, hogy átolvassam a topicot....

Köszönjük szépen Mindenkinek a szíves jókívánságokat! nagyon jólesett, hogy gondoltatok ránk!

Szívbõl gratulálok az azóta született babákhoz! Sasha!Kép Kataa!Kép Gyöngyöske!Kép Ritasol!KépLora!Kép Jó egészséget, sok tejcit, és elegendõ alvást kívánok!

Tehát ott váltunk el, hogy okt.5-én éjjel beindultak a fájások. Felhívtuk a dokit 10 perces fájásoknál, hogy akkor most induljunk, vagy mi legyen... Azt mondta, még nyugodtan maradjunk otthon (5 percre lakunk a kórháztól), hátha tudok még aludni valamennyit, és reggel 8-kor vár a mûtõben. Tényleg sikerült még aludni kicsit, és reggelre a fájások kábé hatpercesekre sûrûsödtek. Bementünk a kórházba. a Ctg szépen mutatta a fájásokat, de a méhszáj teljesen zárt volt. Kaptam beöntést - nem nagyon ciki, csak kicsit kellemetlen, (a borotválást otthon már lerendeztem), aztán kaptam egy katétert - na az fájt...Kép Aztán betoltak a mûtõbe, jött az anesztes, és megkaptam a spinális érzéstelenítést. Fura érzés, hogy deréktól lefelé nem létezik az ember. Elég zavarbaejtõ. A mûtétbõl semmit nem éreztem, és pár perc múlva már ki is emelték Alma babát, aki élénk fintorgással köszönt a világnak. Amíg engem összevarrtak, Almácskát megfürdették, és odaadták apukája kezébe. (Én a varrás közben kicsit elbóbiskoltam...)
Áttoltak bennünket a gyermekágyas osztályra, a spinál miatt még 12 órát nem kelhettem fel, de Almácska ott lehetett velem, és amikor már kicsit tudtam mozogni, az egyik csecsemõsnõvér segített mellre tenni. Almácska kicsit lusta volt az elsõ pár napban - azt mondják, így van ez a császáros babáknál, de a harmadik napon már beindult a tejci, azóta Alma baba szépen szopizik.
A kórházban minden oké volt, a kaja persze kritikán aluli, de a rokonok elláttak mindennel.Kép
Alma végig velem lehetett, kivéve az elsõ éjszakát, amikor még bennem volt a katéter, és nem nagyon tudtam volna még gondoskodni róla. De utána már csak fürdetni vitték el. Szerencsére a sebem is gyorsan gyógyult, komolyan mondom, szülés utáni nap már jobb fizikai állapotban voltam, mint sok természetesen szült anyuka.
Alma baba azóta teljesen betölti az életemet. Kábé kétóránként követeli a cicit, de szerencsére éjjel csak kétszer kelünk fel.Kép
Szóval nagyon boldogok vagyunk - gyönyörû egészséges babával ajándékozott meg bennünket az élet!KépKépKép

Most áttesszük székhelyünket az elsõ napokba, bár megint rendetlenkedik a gépem, remélem azért lesz idõm és lehetõségem néha netezni...

<FONT COLOR="119911">Ja, és volna egy kérdésem:
Szeretnék küldeni képet a képtárba Almácskáról, ki tudná feltenni nekem?</FONT>

Mindenkinek kívánok további jó pocakosodást:

iancsa és Alma

Kép
Kép
iancsa

Iancsa Kép
mégegyszer gratula a kislányotokhoz, nagyon ügyesek vagytok. Kép Csak így tovább.

Szilcsike Kép
boldog szülinapot Kép (kicsit megkésve) és ezer bocs és egy anyamedve, tegnap asszem összekevertelek valakivel. Kép Nehari...így jár, aki egyszerre olvas el 3 napi termést.

Zsuzsi,
tényleg nagyon jók a cuccok, a párna föleg. Jöhet még több is, ha lesz idöd scannelni. Majd ha kiheverted a mai hosszú estét.

Sziasztok,
Pálma
pálma

Sziasztok!

Csak tudatni szeretném, hogy megvagyunk, jól vagyunk, csak nem tudtam írni. A babóca nagyokat rugdos, én meg élvezem az itthonlétet.

Ja, és voltam ma a tb-s részlegén a cégünknek, és mondta a nõci, hogy egy átlag esetben, mint én (szülés elõtt 2 éven belül fél évet min. biztosított), a GYES-t (vagy mit, amit 2 évig kapunk szülés után) kizárólag a normál kereset átlagából számítják, a táppénz és a táppénzen töltött idõ nem számít!!! Ez számomra jó hír volt, remélem mást is meg tudtam nyugtatni.

Na megyek visszaolvasni, legyetek jók!

Pusz
Miszike
23+5
miszike

Iancsa!
Még egyszer gratulálok Almához! KépKépKép
És ha gondolod, nekem elküldheted a képet, szívesen felteszem...
Franyo
21
franyo

Sziasztok

Szilcsike
Én is had gratuláljak születésnapod alkalmából.

Lora
HATALMAS gratula Bencéhez, sok tejcsit neki és nektem pedig sok-sok boldogságot a babához. Kép Kép Kép

Forti és a 12 hetes Levi

Kép
Kép
forti

Franyo!Kép

Küldtem két képet, köszönöm a segítséget!KépKépKép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Szívesen! Kép Már ott is van! Küldtem válasz-mailt is, kétszer is, bocsi Kép
Franyo
21
franyo

Sziasztok,
csak most tudtam jönni.

Iancsa, hurrá, hogy hallunk felõled. Én is szívesen feltettem volna a képet, de látom Franyo megelõzött.Kép Na sebaj, majd megyek és meglesem. Az nagyon jó, hogy Alma baba szépen szopizik és este is hagy aludni. Gratula hozzá.
Néha azért benézel ugye? Ha nem, majd találkozunk odaát.Kép

Zsuzsi,
nagyon helyesek a cuccok, jöhet a többi is.Kép
Van hozzá esetleg varrás leírás is, vagy improvizálni kell.
Én egyszer csináltam a párom unokaöccsének egy párnát, amin egy kutyafej volt és a füle külön voltak rávarrva, nagyon tetszett neki.Kép
Jó bulit a csajokkal, szupi, hogy így összetartotok.Kép

Képzeljétek átjött a párom egyik barátja és bevarázsolták a szekrényeket a hálóba. Olyan szép, teljesen odavagyok érte. Holnap szépen bepakolok és vasárnap kezdhetjük festeni a nappalit. Alakulunk, mint pupos gyerek a prés alatt.Kép

Holnap megyek suliba, egy porcikám sem kívánja, de muszály, mert pénzügy lesz és azt a gonosz tanárbácsi tartja. Sebaj párom is suliban lesz és így legalább értem is jön.Kép

Jó éjszakát mindenkinek, megyek aluszni.Pussza,
Timici
26+1
timici

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Zsuzsi
A szoptatós párna leirása (ha van) engem is érdekelne.......Kép

Timici
Azért légyszives Te vigyázz magadra, nem kell mindent egyszerre megcsinálni, tessék PIHENNI!

Mindenki
Köszönöm még egyszer a jókívánságokat. Aranyosak vagytok nagyon. A szülinapom nem sikerült valami jól, anyósomék például fel sem hivtak, sógornõmék pedig átugrottak 10 percre a baba nélkül. Ugyhogy hiába is kaptam szép tortát a páromtól, hiába fõztem vacsit a vendégeknek, nem volt szülinapozás.......... Mit mondjak, nagyon rosszul esett.......Kép Azt hiszem, ennyire sírós szülinapom még nem volt a 27 évem alatt.......De most a rossz kedvemmel nem akarom itt elrontani senki kedvét........

Pálma
Nem kevertél össze senkivel, nem haragszomKép

Lányok
A kórházban tényleg annyira rossz a kaja???? Mert (tegnap tökéletesen kiderült számomra, hogy) csak a páromra számíthatok, hogy behozzon valami ennivalót, õ pedig bármennyire is igyekszik, azért nem egy konyhatündér. Lehet, hogy jobb lenne, ha elkezdenék elõre fõzöcskézni????

Puszi Mindenkinek

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike,
sajnálom, hogy nem sikerült jól a szülinapod.Kép De azért ne légy annyira szomorú. Párod gondolom felköszöntött, jól megpuszilgatott és ez a lényeg.Kép No meg az, hogy nemsokára megérkezik a kisbabád, aki feledtet majd, minden ilyen rosszat.KépKépKépKépKép

Mikor én kórházban voltam, akkor a párommal fõleg felvágottakat, gyömölcsöt, zöldséget és innivalót hozattam be. Egyrészt, hogy ne kelljen fõznie, másrészt pedig nem volt lehetõség a melegítésre.Kép Néhány napig pedig el lehet lenni hideg kaján is, meg aztán ebédet azért adnak és van mikor meg lehet enni(a SOTEn nem olyan rossz a kosztKép).

Pihenek én, mint a kisangyal és inkább csak irányítok, mit hogy, hiába mûvezetõ lettem.Kép Bár a szekrény bepakolása az én dolgom lesz, mert akkor legalább minden a helyére kerül, szép lesz és tudni fogom mit hol keressek.Kép

Most megyek reggelizem, aztán suli. Jók legyetek míg nem jövök.Kép Pussza,
Timici
26+1
timici

Timici, bocs, hogy beelõztelek Kép Csak annyira kíváncsi voltam Iancsa kislányára, hogy nem tudtam várni KépKépKép
Szilcsike!
Ne búsulj, örülj, hogy a párod olyan, hogy rá viszont lehet számítani, szeret téged, törõdik veled, és hogy nemsokára megszületik a kisbabátok!!! Ezeknél nagyobb dolog nem létezik! Azt hiszem, én lemaradtam a jókívánság-küldésrõl, úgyhogy így utólag én is küldök neked egy Isten éltessen sokáig-at, meg egy fülhúzást, meg sok mosolygós fejecskét, hogy jó kedved legyen!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Pussz
Franyo
21
franyo

Szilcsike!

A MÁV-ban az ebéd nem túl jó, de azért megehetö. Ami nagyon ciki, az a reggeli és a vacsora, ált. kenyér vagy ilyesmi, meg vaj vagy ilyesmi. Semmi zöld hozzá... Szerintem a fözött teájuk iszonyú, de azért volt aki itta. Szóval inkább felvágottat, sajtot, zöldet (pl. paprika, uborka), gyümölcsöt (ne barackot, és mindenböl csak kicsit: 1. ugyse tudod megenni 2. szopi miatt nem is szabad), innivalót (ásványviz, szürt levek (a multivitamin vagy rostos levek, szénsavas üditök szintén a szopi miatt nem jók)). Elöre szólj a látogatóknak, hogy ha hoznak, akkor ök is inkább ilyet hozzanak, és arra is figyelmeztesd öket, hogy mivel a szobába ugyse lehet virágot vinni, azt se nagyon érdemes, inkább valami aprósággal lepjenek meg (láttam pl. plüsállatokat). Hütö, mikró van a kismamáknak.

A szülinapod miatt ne keseregj!!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Szilcsike! Utolag is Boldog Szulinapot! Kép Esremelem azota mar jobb a kedved! Kép

Lanyok!
Vettunk ma egy tuti hutot! Csuda nagy, es nagyon JOOO! Kép Eddig egy orosz, nagy hutonk volt, most neztuk, csupan 18 eves .... kisse sokat fogyasztott es utaltam olvasztani. Bocsi,hogy off vagyok, de nagyon orulok!!!! Kép

Beszti
Soxor olvastam mar,hogy ezt meg azt nem lehet inni az elejen. Akkor mit lehet? Nagyon tudatlan vagyok es okosodni szeretnek!!! Kép Vagy esetleg talalok errol valahol valami szovegecsket??

Kangi
Voltunk dokinal, minden ok. Okt. 30an megyunk UHra, akkor ugyel a dokim. Remelem nem lesz nagyuzem es akkor belefer egy jo nagy videozas!

Meg egy het melo, es utana vegre oszi szunet!! Mar nagyon varom....
Jo,jo
lelepek...Kép

Jo 7veget mindenkinek!!

Norkini
Aki ma 22 hetes Kép
norkini

FranyoKép
úgyan Kép, örülök, hogy felraktad Alma babát. Nagyon szép baba.Kép

Norkini, akkor 30-a után várom a képeket és a beszámolót, hogy ki is a pocaklakó. Majd drukkolok, hogy mutassa meg magát a baby.

Nem tudom mi van velem, annyira kívánok egy kis süteményt, amolyan cukrászdait. Persze már zárva.Kép
A suli, az hiper sz*r votl, fõleg a pü. része, na mindegy, túléltem.Kép Most valamiért olyan álmos vagyok. Sebaj, majd holnap lustizom.

Most megyek vacsizni, jók legyetek.
Pusza, Timici
timici

Szep estet Mindenkinek,

...most keltem fel a szundikalasbol...kispapa is csatlakozott hozzam...meg most is itt durmol mellettem Kép

Kepzeljetek, ma megvettuk a babocanak az elso kombidresszeit. Valaki irta, hogy a Tesco-ban akcios. Hat mi vettunk is 5-ot. 499 Ft volt darabja es tiszta pamut. Vettunk ket feher macisat (egy kisebbet meg egy nagyobbat), meg ket sargat (az egyiken hintpacik vannak, a masikon kacsak) es meg egy korallszinut is. Nagyon edesek, es annyira orulok nekik...vegre nekunk is van mar babaruhank Kép
Es ma voltak itt a festok is, egy heten belul elkezdik a festest. hurrrra Kép Ugyhogy igazabol baba-tapetat indultunk el nezni, csak aztan betertunk a Tesco-ba is. Viszont kispapaval nem nagyon tudunk megegyezni a mintaban. O nagymintas (elefantos, macis) tapetat szeretne, en meg beleszerettem egy vilagoskek alapon apro csillagosba. Szerintem csudiszep, szerinte pedig egy babanak macik kellenek. Ja a masik dolog, hogy pocakbaba a haloszobankban lesz, es en ugy gondoltam, hogy a csillagos a haloszobahoz is illik...na mindegy, meg azert elmegyunk meg egy-ket helyre, hatha talalunk olyat, ami mindkettonknek tetszik.

Szilcsike,
Boldog Szulinapot Kép

Zsuzsi,
Nagyon jo az a szopis parna. Nem tudja valaki, hogy lehet ilyesmit venni is valahol?

Iancsa es Alma Kép
Koszonjuk a szules-sztorit. Es megegyszer sok boldogsagot kis csaladotoknak.

Lora Kép
Nektek is hatalmas gratula.Kép

Timici,
Gratula a szep szekrenyhez Kép Aztan tessek am jol tele pakolni babaruhakkal is Kép De azert probalj pihenni is.

Norkini,
Gratuala Neked is az uj hutohoz. Remelem jo nagy, hogy sok finomsag beleferhessen...merthat mi kismamak... Kép

Lanyok,
Engem is erdekelne, hogy mit lehet enni-inni egy friss anyukanak, csakhogy jol felkeszitsem belole a kispapat Kép

pusz,
gomb
31+1
gombolyu

Timici,

Tegnap nekem is volt 9 oram a fosulin (szerintem kibirhatalan ennyi ido)...nem is mentem be egy orara sem. hihi Kép Eloszor is elkestem, mert elotte beugrottam 10 percre a munkahelyemre. Persze harom ora lett belole. Aztan meg meglattam a foiskola hirdetotablajan kiirva, hogy okt. 22-ig be kell iratkozni mindenkinek szamitogepen. Persze uj rendszere van a suliban, ugyhogy jol megszenvedtem, mire sikerult...ja meg egy jo kis aramszunet is volt kozben, amikor vak sotetben ucsorogtunk. De vegul sikerult beregisztralnom magam. Viszont addigra mar csak ket orara tudtam volna beulni, ezert ugy gondoltam, hogy inkabb haza jovok...

...na mennyit tudok irni...picimaci erte...es Timici, azert a sulival is vigyazz. Tudom, milyen faraszto tud lenni.

gomb
31+1
gombolyu

Gomb,
Szopis parnat persze lehet venni is, de nem biztos, hogy ilyen szep kutyafejut! Kép
A szopis parna atlag meretei altalaban 150-190 cm-es hosszusag, es 35-40 cm-es szelesseg. Lattam mar bumerang formajut, teljesen egyenest, es vaniliaskifli alakut is! A toltet lehet polisztirol golyo, vagy a bio valtozata, a tonkolypelyva is! A kulso huzat cipzarral zarodik, moshato, a belso zart, hogy ne potyogjon ki az anyag. A lenyege, hogy pl. egy nagyparnaval ellentetben nem deformalodik el, ugy marad, ahogy lerakod, mert szilard benne a toltet, ami nem valtoztatja a terfogatat. En ejszaka neha atdobom rajta a labam, meg jo 'kiropogtatni' a hatamat is! Van egy koralaku valtozata is mar, abba inkabb a babat lehet ugy lerakni, mintha egy hordozoban lenne, persze csak a lakasban!

Ezek a kepek egy arukatalogusbol valok, csak nemelyik annyira otletes, hogy erdemes lekoppintani! Megvenni foldi halando ugysem tudna, hacsak nem nyer a lotton, es nincs kidobni valo penze. Szerintem az ilyen dolgok csak akkor igazan tetszetosek, ha az ember maga kesziti, es belead minden anyait! Otletnek szerintem marha jok, aztan lehet egy kis egyenit belevinni!

Szkenneltem meg egy parat:

Kép
zsuzsi74

Kép

Ez egy nagyon edi kis takaro, amibe bele lehet tekerni a babocat!

Szilcsike, orulj, hogy a parod legalabb figyelmes hozzad! Ha ez megnyugtat, az en szulinapomat sem unnepli senki, emlekezni a ferjem meg csak azert emlekszik ra, mert masnap van a nagyfiae, es arrol aztan tenyleg nem illik megfeledkezni!

Norkini,
Teazni lehet, fokent gyogyteakat, az almale is veszelytelen! A narancsle miatt szoktak 'pampogni', mert az allergizalhat, kicsiphet igy kozvetve is a baba popsijat! Szoval marad a viz! De szereny velemenyem szerint barmi johet ami alkoholmentes, fo a mertektartas! Inkabb a folosleges kaloriabevitel miatt nem nagyon javasolt a tulzott uditozes!

Zsuzsi
zsuzsi74

Kép

Ez meg egy olyan hempergo, amit ha osszehajtogatsz, egy kis kosarka a babanak!
zsuzsi74

Kép

Szokasos hempergoszonyeg, mellette pedig egy cseresznyemaggal toltott kisparna! A termeszetes anyagokrol (cserkomag, tonkolypelyva, meg egy csomofele mag) azt kell tudni, hogy nagyon jol tartjak a hot, tehat ha pl. sutoben vagy mikroban felmelegited es egy jo vastag huzatba teszed jo sokaig kellemes meleget ad, nem hul ki! A ti fuletekre nem kellett anno forro soval toltott zsakocskat nyomni?! Szoval ahhoz hasonlo az effektus! Kar, hogy mar nincs friss cseresznye, de a befott magjat kopkodhetitek szorgalmasan, akkor osszejon egy kisebb parnara valo (egy szopisparnanyiban azert ne remenykedjetek...vagy szervezzetek be meg nehany kopkodot!)
zsuzsi74

Na, meg egy utolso!

Kép

Jo volt tegnap a vacsi, csak az a gond, hogy ilyenkor mindig ugy teleeszem magam veletlenul, hogy utana rosszul vagyok! Szoval kettokor lefekudtem aludni, de otkor ugy ereztem, hogy gyomorilag nem vagyok ok. Sokat nem aludtam ejjel, de reggelre elmult szerencsere a hanyingerem!

Zsuzsi
24+5
zsuzsi74

Sziasztok!
Zsuzsi,
ezek nagyon szuperek, de berakhatnád a Kézimunka, varrás... topicba, mert ide pl. én is csak ritkán látogatok, és bizony ez talán már a babás anyukákat is érdekelné.
Elõre is köszi:
ÁgciKép

Kép
Ágci

Timici!

Nem irigyellek! Nem lenne erom mar suliba jarni....marmint tanulni! Kép Nagyon ugyi vagy!

Gomb

Jol csinalod! Kép CSak igy tovabb!

Zsuzsiiiii!
Hat ezek gyonyoruuuuueeeeek! Kép Kép Kép Bele is szerettem a kis macisba, nameg a birkak sem semmik! De a tobbi is csuda edes!!!!! Kép
Koszonom az innivalokkal valo tudnivalokat. A vizert nem rajongok (a pacsi viz iszonyatos....) de kispapa csuda teakat tud csinalni, akkor majd megkerem,hogy lasson el boven! Kép
Ha esetleg talalsz meg olyat amit erdemes, nagyon orulok,ha bescanneled!! ES szerintem nem csak a magam neveben beszelek! Kép
Jo kopkodest mindenkinek! Kép

Norka
22
norkini

Zsuzsi,
ezek gyonyoruek!!!! Nekem a jarokaba valo es a bohocos a kedvenceim. KépKépKépKépKép Olyan kar, hogy se varrni nem tudok, se varrogepem nincs. KépKép

Iancsa,
Koszi szepen a leirast. Kép Es sok-sok boldogsagot a lanykadhoz!

Lora,
Hatalmas gratulaaaaa. KépKép

Timici,
ugye, azert nem viselt meg a suli? KépKép

Lanyok, en ma (majdnem) vegervenyesen letettem a nagyobb kereku babakocsikrol. Kép Voltunk a GIGA KIKA-ban is, meg a Soroksari uti Megatoys-ban, sajnos, olyan nehezek azok a kocsik, hogy egyedul kepelenseg azt felcipelni a 4. emeletre (nincs lift nalunk), vagy BKV-val azzal kozlekedni. Kicsit csalodott vagyok, uuugy tetszettek azok a babakocsik. Kép (A hasfajasom tegnap elmult, de most ovatosabb is voltam, kispapa elore emelgette nekem a kocsikat. Kép )

Tovabbi jo hetveget,
Gombóc
26+0 Kép
gombóc

Sziasztok!

Hazajöttünk a kórházból Balázs babával. Köszönjük szépen a jókívánságokat, ha valakit érdekel leírom a szüléssztorit, de mivel programcsászár volt, csak arrül tudok beszámolni. MOst csak annyit, hogy kellemes élmény volt minden velejárója ellenére, nagyon hamar felépültem, Balázs pedig gyönyörû baba. Szívesen küldök képet, de fogalmam sincs hogy kell feltenni. Ha tudtok, segítsetek és én küldöm.

Mára ennyi, mgpróbálok aludni, mert még nincs kialakult napirendünk, nem tudom mikor ébreszt legközelebb. Tej van bõven, de kell is, mert Balázs egy igazi "zabagép". Már van néhány szopóhólyag a szája szélén.

Holnap jövök, sziasztok Rita és Balázs
ritasol

Rita, Balazs, gratulalok! Pihenj sokat es gyonyorkodj a kisfiadban!

Gomboc,
Negyediken laktok lift nelkul?!?! Legalabb lenn tudod hagyni a babakocsit biztonsagos helyen? Bar az is tok korulmenyes, kirangatni a babat, meg mindenet a kocsibol es ugy felcipelni, kozben jol fel is ebreszteni!
Nekunk a kezdetektol esernyokocsink van, pont ilyen megfontolasok alapjan, hogy konnyu legyen felcipelni a masodikra, dontheto vizszintesig! Teliesitettem egy univerzalis labzsakkal, teljesen megfelel a celnak! Es persze az ara sem vagott foldhoz, ez a legolcsobb verzio, ami letezik.

Hu, Lanyok, ma voltam egy bababorzen, lattam vadi uj Hauck babakocsit, micimackos mintaval, mozeskosarral, minden extraval, kemeny 70 euroert! A szivem szakadt meg, de hat nem vehetek meg mindent, ami megeri! A ferjem szerint nyitnom kene egy second-hand bababutikot, es akkor nyugodtan megvehetnem! Viszont vettem Gyurinak egy pluss oroszlant(1 euroert), irto cuki, aminek ha megnyomod a jobb fulet, szeliden 'ordit' egyet!

25 het alatti Kismamak, nektek mar fejvegu a babatok? Elkezdtem zenelni a babanak, hatha megfordul, de ugy nez ki, fentrol is hallja. Csak akkor rug egyet elegedetlenul, ha 'lejar a zenelo maci'!

Ha latok meg ilyen prospektust, majd szkennelek jopofa otleteket! Sajna most adtam oda egy baratnomnek az osszeset, amit hulyesegbol az interneten 'megrendeltem'- a prospektus meg ingyen van, azt meg nem mondtam nekik, hogy eszem agaban nincs rendelni toluk!
Van meg par fajta kisbabanak is adhato jatek anyagbol, amik aranyosak! Tenyleg olyan kis egyugyuek, de nagyon jok!

Elteszem magam holnapra! A 'nagyfiuk' korizni mennek, kerdes, Gyuri hogy viseli majd, hogy ot kihagyjak a bulibol! Ma sarkanyt eregettunk, akkora szel volt, jol meg is fajdult a fulem!

Zsuzsi
24+5
zsuzsi74

Zsuzsi,
ja, sajnos, 4. emelet, lift nelkul. Nem mondom, amiota ide koltoztunk, sokkal jobb a kondim. Kép Bar mostanaban azert mar eleg lihegos a feljutasom. Kép

Arra gondoltunk, hogy ha veszunk autot, akkor a csomagtartojaban tarolnank a babakocsi vazat, az autot meg a haz kozeleben az utcan, es csak a mozeskosarat vinnem fel gyerekestul. De tenyleg mindenkeppen muszaj lesz valami konnyebb babakocsit valasztani, mert kulonben nagyon ki leszek szolgaltatva. Most a legujabb otlet egy esernyokocsi, olyan, amihez lehet venni mozeskosarat is...(persze, ilyenbol meg csak kis kerekes van Kép )

Jo ejt neked is, es meg legyszi szkenelj ilyen tok jo kepeket! Kép
Koszi,
Gombóc
Gombóc

Norkini!

Igazándiból semmiféle rostos nem jó az elsö napokban, mert nem feltétlenül tesz jót a picinek. Nekik igy is át kell állniuk a magzatviz után a tejcsire, ez még az én utána soha nem hasfájós babucimnak is gondot okozott, egy teljes délutánt sirt végig hasfájással. Épp ezért nem érdemes terhelni öket. Ha jól tudom a rostos és szénsavas a baj, bármilyen szürt lé és buborékmentes ásványviz, tea (mértékkel) jó, a gyógyteákkal viszont vigyázni kell. Élvileg gyomornyugtató, szélhajtó pl. az édeskömény, de idönként ez is ellenkezö hatást vált ki.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

BEszti Kép
Koszonom! ES mi a helyzet az evessel. Ezexerint azzal is vigyazni kell? Vagy az nincs koze a tejcihez?

Lanyok
Mostanaban egyre tobbet faj a "hasam". Tuti nem a baba, hanem emesztes. Es el nem tudom kepzelni,hogy mit ehettem most, amit eddig nem. Semmi huvelyest vagy ilyesmit nem ettem. TEgnap is szenvedtem este rendesen. Nektek is volt ilyenetek?? Kép

Puszz
Norkini
22+1
norkini

Sziasztok!
Rita!
Még egyszer gratulálok Balázshoz! Én szívesen felrakom neked a képet, de sajna most elmegyünk itthonról, úgyhogy legközelebb este 7-8 körül leszek gépközelben. Vagy küldd el Timicinek, õ is fel tudja rakni! Kép
Zsuzsi!
Én mint teljesen kezdõ kismama, fogalmam sincs, hogy hogy áll a babám, épp csak hogy érzem a rugdosásait néha. Viszont eddig úgy tudtam, hogy csak az utolsó idõkben fordul be. Végül is ráér, nem? Kép
Gombóc!
Ezen a babakocsi-dolgon már én is annyit gondolkodtam. Nálunk ugyan van lift, de minden harmadik héten bedöglik, és mi a hetediken lakunk. Kép És a liftig is vezet egy lépcsõsor, õszintén szólva, nekem már az is sok lenne, ha ezen kéne felcipelni a mondjuk 10-12 kilós kocsit, benne az 5-6 kilós gyerekkel. Arra gondoltunk, hogy ha olyan kocsit veszünk, amibõl kiemelhetõ a mózeskosár, akkor két részletben könnyebb felvinni talán. Persze, ha rossz a lift, ez sem megoldás, mert nem tudom a gyereket otthagyni az ajtóban, amíg lemegyek 7 emeletet a kocsi vázáért, hacsak el nem lopják addig... Kép Szóval nem tudom. DE. Valaki világosítson már fel, hogy mi az az esernyõ-kocsi. MÁr annyiszor hallottam róla, de fogalmam sincs, mi az. Mondjuk, mi még nem nagyon néztünk körül kocsi-ügyben, mert majd novemberben-decemberben akarunk valamikor venni, de azért jó lenne tudni, hogy mit is keressünk.
És még egy kérdés: kengurut mennyi idõs korától lehet használni? És meddig?
Pussz
Franyo
21
franyo

Sziasztok!

Rita, Iancsa mégegyszer gratulálok!Kép

Gombóc!Kép
Én is az autóban fogom tárolni a gigakerekût, és csak a gyerkõcöt szállítom fel az emeletre. Nekem van kiskerekû kocsim is, van, ahol az elõnyösebb, de többnyire a nagykerekûre lesz szükségem. Mielõtt a kiskerekût választod, gondold végig, hogy milyen terepen fogod használni, mert különben úgy jársz, mint én, és egy hónap múlva veszel egy másik kocsit.( elrettentõ példának remek vagyok, a mostani a 6. kocsink, és itt nem kötöttem semmi kompromisszumot, be is vált, elsõre is ezt kellett volna megvennem, csak akkor elrettentett a mérete)

Norkini!Kép
Én is nagyon "gyomorérzékeny" lettem ezzel a bébivel, hol az epém vacakol, hol a gyomrom, tegnap is alig bírtam menni, úgy fájt. Egyszer annyira görcsölt, hogy a férjemnek le kellett nyargalnia az ügyeletes patikába NoSpaért.Kép A hûtõhöz gratulaKép, mi is nemrég cseréltük le a régit egy gyönyörûségre, hát, majdnem a konyhában aludtam aznap...

Szilcsike!Kép
Boldog szülinapot, és ne szomorkodj, godolj arra, hogy nemsokára megkapod a legszebb ajándékot!KépKépKép

Timici!Kép
Tessék pihizni!!!

Na most egy kicsit jajgatok, Malacka beteg, szerencsére semmi extra, csak fáj a torka, meg náthás és lázas, de annyira szörnyû nézni, ahogy az én kis örökmozgóm gubbaszt az ágybanKép. Ráadásul holnap megyek a kórházba, és ha nem nõtt eleget a Kiscsaj, befektetnek.Kép És akkor mi lesz az én beteg Kismalacommal?
Azt hiszem, ennyi nyafogás elég is volt, majd még bekukkantok késõbb.
Pusz
Zulu
33+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Franyo!
Esernyõkocsi pl. a PP Pliko, de azt nem lehet vízszintesre fektetni tudtommal. Van olyan, pl. a Neonatonak, amihez tartozik egy mózesrész is, ezt a kezdetektõl lehet használni. Esernyõségük titkaKép, hogy hosszában csukódnak, , így kevesebb helyet foglalnak az autóban, (apa esküszik az esernyõkreKép)könnyebb felvonszolni az X.dik emeletre, stb. De csodát ne várjatok tõle, mert azért ezt sem egyszerü gyerekkel, csomaggal, homokozócuccokkal együtt felvarázsolni...
Én a kétrészletben szállítás híve voltam, van egy jó nagy biciklilakatom, azzal lezártam a kocsi lent maradó részét, addig, amig visszaértem.
kenguru: nekem egy szuper Hauckom van, aminek van gerincmerevítõje, fejtámasza, és több irányban ülhet benne a bébi. Ezt olyan 3 hónapos korától használtam, amikor már jól tartotta magát. Sokszor látok babákat "lógni" az anyukán, úgy sajnálom õket, szerintem ha valaki sokat használ kengurut, érdemes beruházni egy komolyabb darabba, ami tökéletesen tartja a baba hátát.
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hello Lanyok Kép

Most latom, hogy amit penteken irtam egy masik topikba tettem fel veletlenul ... Hat megkesve bar de azert bemasolom ide is ujra .. sorry ! Hatha meg aktualis.

"
Haliho ,

Na tegnap volt az utolso munkanapom ... Remelem mostmar tudok egy kicsit gyakrabban jonni !

Timici,
Orulok, hogy nincs nagy baj !
A kicsi nallad meg boven raer megfordulni.A 37 hetig kellene nekik , azutan mar kicsi a valoszinusege mert nem fernek el.
A parod nem tudna segiteni ezeket a dolgokat elintezni ?
Szerintem sem erdemes kockaztatni, nem hiszem , hogy jot tenne most neked egy jo kis sorbanallas a TB-nel stb.

Palma,
Hat szorgalmasan gyakorlom az akrobata mutatvanyokat, de eddig nem hiszem, hogy sikerrel. Nem baj, megbeszeltuk a baboval, hogy a 37 hetig kellene megfordulnia, szoval meg van egy kis ideje. Legjobban az "elefantjaras" tetszett

Latom hanyingerrel kuzdessz ... probaldd ki a B6 vitamint.A gyogyszertarban tudni fogjak, mondd nekik, hogy terhes vagy es miert kell.Nekem teljesen elmulasztotta, igaz nekem csak inger volt, tehat en nem hanytam.

Zsuzsi
Ezek szerint akkor egyszerre fogunk tornaszni ... En mar probaltam a zenet is, meg a zseblampat.Ez utobbira nagyon vad mocorgassal reagalt a baba.Elkezdett fordulni is, de erre pont bekemenyedett a hasam ugy, hogy levegot alig kaptam Utanna szegeny meg sem moccant egy fel oraig ...
Talan nem veletlen, hogy a kulso forgatast a dokik ugy csinaljak, hogy elotte benyugtatozzak a mamat ?!
Ha nem fordul be a picur attol meg mehet neked az otthonszules ?

pusz mindenkinek
kamelia
"

Kellemes maradek hetveget mindenkinek Kép
kamelia

Zsuzsi!

Nekem eddig a feje volt lenn a babának, aztán egyik éjszaka gondolt egyet, és megfordult. Úgyhogy most a popsija van lefelé. Egy kicsit aggaszt is a dolog, mert a múltkorifordulása sem volt valami kellemes, mi lesz ha még kevesebb lesz a helye. De úgy tudom, a 37. hétig kell "starthelyzetbe fordulnia" Úgyhogy nyugi.
Egy kérdés: Hogy bírtad anno rávenni a fiaidat, hogy az utcán normálisan közlekedjenek?
Ugyanis az én fiam idebenn gyönyörûen megy, de az utcán nem hajlandó. Mindig le akar ülni, és hát a derekamnak ez nem valami kellemes hajolni utána, úgyhogy jobbnak láttam még használni a sportkocsiját.

Na én is kipanaszkodtam magamat, most megyek, de várom a válaszodat!

Heni
29+0
heni1979

Rita:

Gratulálok a Babához s minden jót kívánok Nektek.
Engem érdekelne a szülésed átélése mivel mi is programozott császárosok leszünk s hát lassan itt a végeKép
Köszönöm elõre is:
Olga&Pocak 35
Névtelen

Sziasztok Lanyok,

Rita,Lora,
Nagyon gratulok a picikhez es a legjobbakat kivanom Nektek !!!!!!

Tettem fel kepet a profilomba Alexanderrol.KépKépKépKépKép

Minyu,
Te itt???Csak nem Te is kismama vagy???Gratulalok Nektek !

Gomboc,Csik,
Remelem jol vagytok es varom hogy mikor jottok megnezni minket.

Puszi
Kataa es Alexander baba

Kép
Kép
kataa

Heni,
A ferjem amikor kiviszi a gyerekeket, akkor babakocsi nelkul mennek, de az en idegeim azt nem birjak! Raadasul Gyuri nagyon huncut, allandoan elrohan, hogy alig erem utol, aztan meg nem lehet rabirni, hogy tovabb jojjon, inkabb elindul az ellenkezo iranyba: szoval en csak babakocsival viszem el itthonrol, vagy ha autoval megyunk bevasarolni, akkor a bevasarlokocsiban kene ulni, ahonnan mondjuk pillanatok alatt kibalettozik az emberek nagy megrokonyodesere! Atlag egy alkalommal haromszor szolnak rank, hogy vigyazzak a gyerekre, mert kiesik!
Praktikus a babakocsi, az esetleges hisztiket is konnyebb kezelni! Kép

Kamelia, azert nagyon bizom benne, hogy befordul szulesig, most meg alig 25 hetesek vagyunk. Ha nem fordulna be, termeszetesen szo sem lehet otthonszulesrol! Addig meg 'megbeszeljuk' a dolgot a babaval!

Franyo,
Ilyen az esernyokocsi! Nekunk ez van, miota Gyuri megszuletett, es negy hetes koraban hazaindulas elott beparaztam, hogy hogy vigyem el Nizzabol Budapestig a gyereket es a rengeteg motyonkat...plusz a masik gyereket es a fejos-felszerelesemet is! Szoval indulas elotti este zaras elott fel oraval elrohantam a hipermarketbe, es megvettem a kepen lathato darabot! Azota is nagyon bevalt darab, es nem veszes felcipelni emeletre sem...meg most is meg kell, hogy tegyem, ha Gyuri elalszik veletlenul, es nem jon a laban. Lehet vele BKV-zni is!

Kép

Kenguru-hordozokendo: minden vagyam volt egy kendo, vettem egyet meregdragan, de allitom, mar az elso kisbabaval otthon toltott este alatt bejott az ara! Ez az ugynevezett 'karikas hordozokendo', otthon is lehet kapni, bar en a neten rendeltem Kanadabol (www.heart2heart.ca ,ha jol emlekszem...)! Ezt a fajtat nem kell csomozni, csak mint egy taskat felkapni, es beledobni a babat olyan pozicioban, ahogy tetszik! A kengurut, es a kendot is addig lehet hasznalni, amig a hatad birja!

Zsuzsi
24+6
zsuzsi74

Sziasztok! Kép

Zsuzsi! Kép

Nagyon szuper dolgok vannak a képeken! A hempergõbe szinte
beleszerettem. Lehet, hogy írtad már, de nagyon érdekelne, hogy a katalógushoz tartozik-e weboldal, és ha igen, akkor van-e lehetõsgé on-line rendelni, akár Magyarországra is.
[url=http://www.joy2buy.de" TARGET="_top]http://www.joy2buy.de[/url]
[url=http://www.babywelt.de/" TARGET="_top]http://www.babywelt.de/[/url]
Én ezeket találtam. Lehetséges, hogy itt is van?

myssnia 23+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Eloszor is nagyon koszonom a ruhatippeket. A sogornom nagyon szep volt, egeszen meghatodtam, mikor meglattam kisminkelve, bordo ruhaban. Vegulis a Baross utcaban vette a ruhat, a Klinikaval szemben, de bejartuk a ti tippjeiteket is es tok jo cuccokat lattunk.
Kataa: Sajna meg nem Kép De dolgozunk a projecten. A Parom eleg sokaig korhazban volt, igy most esely sem volt tul sok, hogy osszejojjon a babuc, de egyszer majdcsak. Csak neha benezek ide is szurkolni nektek!
Brokkoli: asszem irtam re-mailt, de ma is irok Csabi-hiradot, mert voltunk tegnap onkologusnal.

Puszil mindenkit: minyu
minyu

Sziasztok!

Csak most tudtam jönni, ugyanis rámoljuk ki a nappalit, mert holnap nekiállunk kisfesteni. Bevallom délután hunytunk is egyet kispapával, olyan jól esett.Kép

Gömb,
háát a suli az tényleg fárasztó, de szerencsére, ha szerda+csütörtöki napokon megyek, akkor csak 3órát kell ülni naponta, ami még elviselhetõ.
A szekrényt majdnem telepakoltuk a saját ruháinkkal, a babának külön szekrény lesz a szobájában.Kép
Szerintem a csillagos tapéta jó választás lenne, próbáld meggyõzni a párodat, hogy nem kell a gyereknek a falon lévõ maci, vegyen neki inkább plüss macit.Kép
Ismeritek a GÉTA Centert, ott nagyon szép tapéták vannak, ha érdekel utánanézek a telefonszámnak, címnek.(Ott voltam gyakorlaton, vannak tök jó katalógusaik, benne egy csomó gyerekszobába való tapétaminta)
Gratula a bodykhoz.Kép Olyan jó boldog babaruhatulajdonosnak lenni.KépKépKépKép

Gombóc,
örülök, hogy már nem fáj a hasad, vigyázz nagyon!
Szépek a nagykerekû kocsik, de nekem inkább az a fontos, hogy ne legyen túl nehéz, hogy én is tudjak közlekedni vele.
Mivel nem tudok vezetni, marad a BKV és hát ismerve a magyar viszonyokat, nem hiszem hogy a közeljövõben sok új buszt állítanak harba, pedig azoknak legalább alacsony az elsõ lépcsõjük.

Norkini,
gratula a hûtõhöz.Kép Mikor mi tavaly megvettük a sajátunkat, olyan boldog voltam. Azóta is nagyon tetszik, fõleg, hogy nekem az volt fontos, hogy nagy fogantyúja legyen.Kép

Egyébként Te is jársz suliba, tanítassz, na én azt nem hiszen, hogy tudnám csinálni. Most csak figyelni kell + jegyzetelni, majd a vizsga, na az nem lesz fini.

Hasfájás:nekem mióta terhes vagyok van.Kép Van hogy keményen gyomorgörcsöm van, van hogy az epém fáj. Már több dolgot nem eszem-iszom, így jobb. Amit nekem el kellett hagynom: nyers hagyma, paprika, paradicsom, rostos gyömülevek, szénsavas üdítõ,víz. Egyenlõre, de mindig van valami amit elkezdek nem bírni. Úgy látszik ez már így lesz végig. Sebaj, a lényeg, hol a baba jól van.Kép
Próbáld meg kikisérletezni, mi az ami nem tetszik a gyomrodnak, nem biztos, hogy a hüvelyesek, mert az én minden további nélkül tudok enni.Kép

Zsuzsi,
örülök, hogy jól telt a vacsi. Mi múltkor kínaiban voltunk és én ott nem ismerek mértéket, hát meg is lett a böjtje. De olyan finom volt. Nyammm!

Szuperek ezek a gyerekholmik, ha van még és bírod várom a folyatatást, játékok is érdekelnek. Ha túl leszünk a festésen és szõnyegezésen úgyis bele kell húznom a varrásba.Kép Már alig várom, imádok alkotni.Kép

Drukkolok, hogy mire kell beforduljon a babád(és az enyém is), reméljük mindkettõnknek úgy sikerül a szülés, ahogy szeretnénk.Kép

Rita,
küld el a képet nyugodtan, szívesen felteszem.Kép
fules7@freemail.hu

Zulu, KameliaKép
köszi az aggódást, amennyit lehet pihizek. Most nincs barnásozás se, csak megint visszajött a gomba.Kép Holnap nyargalok le a patikába kúpért. TB sorbanállás egyébként, megoldódni látszik, hála a CKatalinnak a GYED, GYES topicból.KépKépKép Örök hála és köszönet Neki a segítségéért.

Tényleg aki táppénzen van, hogy intézte? A nõgyógi írta ki vagy a körzeti??? Nagyon fontos lenne tudnom, mert hamarosan intéznem kell, ugyanis dolgozó nõ leszek megint.Kép

Zulu, mennek a pozitív energiák Malackának, hogy gyógyuljon meg gyorsan:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.
Egyébként is, miért nen nõtt volna a pocaklakód eleget, biztos szépen kigömbölyödött és nem lesz semmi befektetés. Megy a drukk ezerrel és néhány mosolygós fej, hogy jobb kedved legyen:KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Most mennem kell, remélem írtam mindenkinek. Jók legyetek, holnap jövök, pussza
Timici
26+2
timici

Köszi mindenkinek a magyarázatot esernyõkocsi és kenguru-ügyben. Ezek szerint az esernyõkocsi az, amit anyuék régen "sportkocsi"-nak hívtak... Viszont most azt nem értem, hogy ebbe a gyereket ültetni kell, nem fektetni, ezt pedig csak késõbb lehet, pár hónapos korától, nem? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, csak logikázom itt magamban. Zsuzsi, ti négyhetes korától ezt használtátok Gyurinál, jól értem? VAgy csak késõbb? Olyanokat olvastam asszem a babakocsis topikban, hogy mindenképp olyan kocsiba kell tenni a babát, aminek teljesen vízszintes a fekvõfelülete.
Kenguruból én is valami komolyabb darabra gondoltam, mert a helyzetbõl adódóan szerintem gyakrabban fogjuk használni, mint a babakocsit. Ezek szerint a Hauck jó márka? Mert láttam hirdetéseket a Kismamában, és pont a Hauck-cuccok tetszenek leginkább, fõleg a báránykás... Persze az árát nem írták oda Kép És lehet, hogy a kengurut már a baba három hónapos kora elõtt használja az ember, vagy az veszélyes?
Bocs, ha sok butaságot kérdezek, de ugye tök kezdõ vagyok KépKépKép
Franyo
21
franyo

Szilcsike!Kép
A Mávban szerintem borzalmas a kaja.
Reggeli: mindennap kenyér, kicsike vaj, kicsike méz, vagy egy szelet felvágott. Innivaló: kórházi tea, vagy "Reggeli ital" Ebéd: amíg én benn voltam, négy napon át ugyanaz a leves volt: zöldségleves. Másodiknak egyik nap félig sült csirkecomb volt rizzsel, másnap kicsit mócsingos párizsi szelet krumplipürével, harmadnap krumplis tészta volt. Mindezt szinte hidegen. Vacsora: ugyanaz, mint a reggeli, néha egy mini doboz tejföllel. Hát nem épp szoptatós mamáknak való étrend!KépKépKép
Én hozattam be mindenféle kajákat. Sajtot, felvágottat, joghurtot, gyümit...Van hûtõ, amiben lehet tárolni, meg van mikró, ahol szabad melegíteni, amit hoznak Neked.

Franyó!Kép
Még egyszer köszönöm szépen!Kép

Zsuzsi!Kép
Nagyon jó ötleteket adtál! Bár nem tudom, mikor jutok legközelebb varrógéphez...

Timici!Kép
Igyekszem néha benézni, sajna a gépem rendetlenkedik, és a kisasszony sem hagy túl sok szabadidõt...Még az elsõ napokba se volt idõm bejelentkezni...Kép

iancsa+Almababa

Kép
Kép
iancsa

Franyo,
Azt mondjak ugy altalaban, hogy 1 honapos-6 hetes kortol lehet hasznalni a kengurut, de szerintem akkor meg jobb a kendo!
Igen, az esernyokocsi a sportkocsi! Kép Ezt hasznaltuk leginkabb, mert eleg sokat ingaztunk Nizza es Budapest kozott, es ez alkalmazkodott leginkabb a ket hely es a kozte levo ut korulmenyeihez! Van egy teteje is amugy, de azt levettem rola, nyaron felesleges, de telen jol jon! Labzsak kifejezetten nincs hozza, de van egy olyan 'teli huzatnak' nevezheto valami, ami ala pakolhatsz takarot, akarmit! Tavaly vettem hozza egy igazi labzsakot, ami teljesen univerzalis, szinte minden babakocsihoz jo!

Myssnia! Gratulalok, rajottel, amire en nem! A vacak minosegu szkennelt kepek helyett mindjart nezegethettetek volna a web oldal kepeit is! www.babybutt.de
Melyik hempergo tetszik a legjobban?

Timici, ugyanitt vannak a jatekok is!

Ma is voltam piacon, csajok, ez itt tenyleg egy aranybanya! Ha az ember rendszeresen jar piacra (sajnos en gyogyithatatlan vagyok a temaban, egyszeruen nem szeretek semmi jorol lemaradni!!!), egy butikot el lehetne tartani belole! Gyuri kapott a szulinapjara egy Fisher Price magnot, ismeritek, amihez van mikrofon is, kemeny 3.50-et fizettem erte, es azota is ezzel jatszik! Gyorsan masoltam neki egy Halasz Judit kazettat, olyan boldog vele, tancol, es kozben huhog a mikrofonba!

Majdnem vettem egy bringat is, tok olcso volt, eppen ezert gyanus, es hat nem igazan ertek hozza, mire a ferjem visszament, addigra viszont mar elvittek! Sebaj, tavaszig meg biztos lesz, annyira most valahogy nem surgos, lassan ra sem tudok ulni, meg hat jon a tel, aztan a szules, aztan meg varhatunk, hogy a baba is tudjon majd ulni!

Lattam babazsakot is, Mickey egeres, Hauck-ot! Ha tudtam volna....ez ugyanolyan mint a kenguru, parnazott hattamlaval, csak van meg egy zsak is a baba korul...
Itt 'nyugaton' a Baby Bjorn kenguru a slager mar evek ota, az ara is olyan viszont! Ha latnek, vennek egyet magunknak is, mert nincs normalis kengurunk, de sajna azt meg nem lattam borzen! Van egy regi Ikeas, meg Daninak vettuk, de eleg bena, ferjem hatara kicsi is volt, es bonyolult allitgatni, ha 'cserelni' akarunk! Erre figyeljetek, ha barmit is vesztek, hogy konnyen lehet e allitani a vallpantokat!

Timici, a korzeti doki irhat csak ki, a nogyogyi legfeljebb 'uzen' neki, hogy javasolja,keri, hogy vegyen fel betegallomanyba! A kinait en is szeretem, mostanaban meg a csipos dolgoktol teljesen be tudok indulni!
Az elso trimeszterben nekem is voltak durva megnyilvanulasaim gyomorilag! Iszonyatos fajdalmas gorcsok, maj, epe, vagy ki-tudja-mi tajekon, aztan nemsokara jo kis hasmenes! Napolyban majdnem korhazba vittek emiatt, de sikerult lebeszelnem a vendeglatonkat! Azota ez mar ketszer megismetlodott, de mostanaban okes vagyok, sot...inkabb a szekrekedes a problema...

Zsuzsi
24+6
zsuzsi74

Szia Timici!

A táppénzre a körzeti orvos vesz fel. Csak annyit kell megtenned, hogy minden hónappan kérsz egy papirt a nõgyógyászodtól és azt leadod a körzetinek.
andy78

Timici, a gombak ellen milyen kupot hasznalsz, amit recept nelkul is lehet kapni? Sajnos engem is neha megtamadnak! Ez egy ordogi kor: ha levert vagyok, csokizom, es akkor jonnek, ettol persze meg levertebb vagyok, mert elvileg nem ehetek edesseget!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!

Köszi a linket! Kép
Ez tetszett meg nagyon:
(Bestellnummer: 04672)
Ez a zöld hempergõ két macival a sarkában. De a site-on még ez is nagyon tetszik: Bestellnummer: 04675 . Csak a számot beírod a termékkeresõbe, akkor látod egybõl. Kép Olyan édik.
Rendeltem katalógust, hátha szerencsém lesz, és elküldik.
Bár árakat nézve nem olcsó, 60-70 euróért. Nekem nem olyan könnyû megoldani a varrást, de a végén lehet, hogy az lesz belõle, hogy megvarratom. Kép

A gombával kapcsolatban. Nekem is volt, de elmúlt. A dokim írt fel egy 2-3 db-os kúpot, amire óriási betûkkel volt ráírva: Hüvelykúp. Kép Mikor kiváltottam a gyógyszertárban egy férfi tolakodott mögöttem, de mikor nyújtotta a patikus felém a dobozt, akkor szépen elhúzódott. Kép Kép Kép
Hát nem csodálom, mikor megláttam a dobozt... kicsit én is meglepõdtem Kép
Azt viszont nem értem, hogy miért akarsz vény nélküli szert, hisz az orvos jobban látja melyik típusút érdemes felírni.

myssnia 23+3

myssnia 23+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
A dokim multkor harom meterrol benezett a labam koze, es megallapitotta, amit elotte mondtam is neki, hogy szerintem gomba: 'lehet, hogy egy kis gomba', es felirt Canestent! Ezek a szerek viszont csak ideig oraig hatnak, barmikor ujbol elojohetnek a gombak! Igazabol az etrendemen es a hangulatomon kene valtoztatni, mindjart elmulnanak! Talan majd jovo heten...mondom ezt igy egy kanal Nultellaval a szamban...igyekszem en, de igy estefele mar elcsabulok...meg altalaban, ha jol felbosszantanak!

Dani az elobb beszelt a szuleimmel telefonon, gondolom kerdeztek tole, hogy milyen az ido. Erre azt mondja, ma jo volt, de az elobb elkezdett zuhogni az eso, nagyon esik most is..hat tudjatok mi volt? Beinditottam a mosogatogepet, abban zubogott a 65 C fokos eso!

Myssnia,
Megneztem a katalogust, lehet kulfoldrol is rendelni, de nyilvan jol megkerik az arat, mar ami a postakoltseget illeti! Ha viszont 'papir' katalogust kersz, ami ingyenes, kulfodon akkor is fizetni kell erte 5 eurot, amit ha rendelsz a katalogusbol, visszakapsz. A fizetes ugy zajlik kulfoldrol, hogy csekket kuldenek, es a penz beerkezese utan postazzak az arut! Nekem is a 'repas' hempergo tetszett a legjobban, de szerintem azok nyuszik, nem macik Kép Kép Kép !
Ilyesmi szinu termo-szeru anyagokat lattam otthon is, biztos sikerul megvarratni! En inkabb frottirbol varratnam, vagy valami pamut alapu anyagbol, hogy nyaron is lehessen hasznalni, ne legyen tul izzasztos!

Zsuzsi
24+6
zsuzsi74

Franyo!

Ha a kenguru és a hordozókendö között vacilálsz, akkor szerintem sokkal jobb változat a hordozókendö. Nekem mindkettö volt (van). A nagyobbnál kenguruztam, és nem olcsó változatot, emrt az akkori egyik legdrágább kengurut vettünk (Tomy márkájú), azon az alapon, hogy tartsa is azt a gyereket. Nem használtuk újszülött kortól, de azért sokat cipeltem benne. Most karikás hordozókendöt használok (itt a Babanet föoldaláról is el lehet jutni az ismertetö oldalra (Nandu)), és szerintem sokkal jobb. Jobban tartja a gyereket is, nekem is kényelmesebb, nem fáj a derekam-hátam töle. Ráadásul sokféle helyzetben bele lehet tenni, már újszülöttkorban is, emrt vannak fekvö (pl. magzati póz jellegü) helyzetek is. Az én fiam most legtöbbször kenguru pózban van benne, de ö már 3,5 hónapos, és jól tartja a fejét.

A mi esernyöre csukható kocsink (és általában a legtöbb) alkalmatlan újszülöttnek, mert nem lehet vizszintesre dönteni az ülést. De ha találsz olyat, ahol igen (van olyan, ahol dönthetö, de nem tudom, hogy mennyire), az elvileg jó lehet. Mégis inkább azt ajánlanám, hogy ha nem is háromfunkciós, de elöször akkor is kétfunkciós babakocsit vegyél, mert védettebb benne a baba (az idöjárás elöl is). A mi korábbi babakocsink 5,4 kg volt, ami persze gyerekkel együtt nem könnyü, de én is cipeltem a 4. emeletre föl és le.

Beszti
Beszti

Zsuszi Kép

Köszi szépen az infókat, mire én lefordítottam volna... egy ideig eltartott volna. Kipróbálom a rendelést, ez lesz a karácsonyi ajándéka a kicsinek, még ha még a pocakban is lesz. Remélem!
Canestent régebben én is kaptam már, de nálam is kiújult, majd tablettát is felírt mellé a dokim, így múlt el végleg. Nyilván most nem igazán jöhet szóba tabletta forma, de a Canesten nem annyira hatékony önmagában. (Szegény párom is megkapta a gyógyszeradagját, nehogy visszafertõzzön.) Amit legutóbb kaptam, vagyis a terhesség alatt, annak a neve: Candeibene

Lányok!

Az elmúlt 2-3 hét alatt szinte a duplájára nõtt a hasam. Néha úgy érzem szétrobban a hasam, annyira feszül. A kádból mint egy mamut, úgy mászok ki. Ha eszem, akkor még egy kis légszomj is megkoronázza az egészet. A héten kétszer hánytam ki a reggelit! Kép (bocs)
Tapasztalt más is hasonlókat a 20-24 hét környékén?
Mi lesz velem késõbb? Ráadásul 155 cm magas vagyok. Kép

myssnia 23+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Candibene, bocs. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: