A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Köszi Rókica és BarbiKép A fürdés jó volt, bár még jobb lett volna, ha előtte olvasom el a válaszaitokat, nyugodtabb lettem volna. Na majd holnap. Minden esetre így is jól esett, én nagyon utálok zuhanyozni, mert iszonyú fázós vagyok. Nem lehet úgy befűteni, hogy én ne fázzak. Még nyáron is inkább fürdök, mint zuhanyzomKép
Rókica, akkor nem tudom miért lett méhgyulladásom, én csak azt írtam amit a kórházban mondtak. De akkor lehet hogy ez csak egy szerencsétlen véletlen volt és nem a doki hibája. Ettől mondjuk még elégedetlen vagyok, mert akkor se jött be hozzám 2 napig a szülés után, mert elfelejtette, hogy szültem. Ezt ő mondta. És aztán mikor már lázas voltam akkor ő is megvizsgált egyszer, mert bementem, hogy egy valami nem stimmel a gátsebemnél, mondta, hogy valami vérömleny keletkezett, jegeljem. De azt nem vette észre, amit a másik doki rögtön észlelt mikor megvizsgált. Szóval ha nem is hibázott, minden esetre elég lazán vett. Amit eleve nem bocsátok meg egy orvosnak, főleg nem mikor annyi pénzt kapott. Igazából azért sajnálom az egészet, mert ezek miatt a dolgok miatt indult olyan rosszul a dolog Lilivel. Pár napja örülök igazán hogy gyermekem van. Talán előbb is éreztem volna, ha nincs ez a sok apróbb-nagyobb kellemetlenségem. És akkor lehet hogy nem idegenkednék a kistesó gondolatától is. Tudom hülyeség ilyenen gondolkozni már most, de iszonyúan rettegek, hogy nehogy terhes legyek még egyszer. Lilit imádom és újra megszülném akkor is ha ugyan így történnének a dolgok, de most azt mondom, hogy többet nem! Pedig mi nem egy babát terveztünkKép Aztán idővel lehet hogy máshogy látom majd.

Barbi, igazából szimpatikusabb lenne az ülő figura, csak a gyerekdoki is, a védőnő is, és a szülésznőm is azt mondta, hogy még ne. Így inkább várok még, de már nem sokáigKép

Kép
Kép
hari

Ma egész nap csavarogtunk, most értünk haza, Viki alszik. Ma egész nap aludt majdnem, csak enni kelt fel, meg lesz ennek még a böjtje éjjel.. Kép Kép

Kaja téma: holnap anyunál töltött kápi lesz, hát én bizony enni fogok belőle, lesz ami lesz! mert IMÁDOM! Kép Kép

Bodza!

Eddig nem szólt más, hogy igény tartana arra, hogy együtt menjünk, úgyhogy fel tudlak venni a Duna plázánál, útba esik, mert úgyis a Váci úton megyek.

Kriszta!

Mit vigyek?? Ital, pogi, süt? Nekem nem küldtél emailt, pedig írtam Neked. Küldök újra..

Zsofy!

Köszi a bátorító szavakat, asszem tényleg rámfér. Kép Hétfőn megveszem a cuccot (nem is tudtam, hogy különböző mlretben van ez) és hordani kezdjük. Viki márete most a 62-es, ezek szerint 62 kell ebből is. És a rugik/bodyk nem is lesznek rá jók, mi? Kép 68-ast kell ráadjak?

Rohadtul fáj a fejem, állítólag a hormonszint változása miatt is lehet, vagy jön a hideg sajnos. Kép

Később még benézek.

Dóri
Vendég

De jó, én már úgy várom a talitKép Úgy döntöttem viszem a kendőmet is, bár a párom azt mondta elvisz, de akkor ott a hozzáértők mutathatnának pár megkötést és akkor nem kéne elmennem a Mini-Manóba tanfolyásraKép Na, okos vagyok?Kép

Képzeljétek Lili még mindig alszikKép Jó ez a kendőKép Bár lehet hogy szegény gyerek így kifáradt az egész napos sírásban. Persze éjszaka azért tuti fent lesz a kis simlisKép De nem baj, már ezt is kezdem megszokni. Majd alszom, ha nyugdíjas leszekKép

Kép
Kép
hari

Dóri,
szerintem ne egyél káposztát, ha szoptatsz, mert ha fájni fog a hasa baromira szenvedni fogKép
A terpeszpelenkát mondom, ne rugi alá hanem fölé add rá, Így nem kell nagyobb méretet adnod rá és nem dörzsöli ki a lábát sem.

Rókica!
persze, hogy Zsuzsa nem kövér!
Lilla 6040gramm.de ő "alacsonyabb"Kép 60centi.de nagyon kis formás, annyira édesKép az anyatejes kisbaba nem tud a dokinénink szerint elhÍzni, csak akit túletetnek tápszerrel.anyatejcsivel nem lehet túlhizlalniKép Zsuzsa gyönyörű kis tündérgombócKép

Barbi,
egy barátommal folyton oda jártunk a medvékhezKépKépKép csak úgyKép bÍrtuk őketKép a gazdájuk tök durva fazon, nagyon kész van...a szájából etette a medvéket.egyszer kórházba is került, mert jól megtépte egy medve. nagy alkás az öreg azt kicsit felbosszantotta részegen az egyik brumit...
én mindenesetre be nem mennék a macikhozKép

Ildi!!!
tudom, fiúkra nem szoktak ilyet mondani, hogy ne "lányosÍtsák" őket, de nagyon gyönyörű szép Oli ezen a fotón!!!el vagyunk ájulva LillávalKép

Kuha!
Eucerin termékeket nagyobb gyógyszertárak szoktak forgalmazni, kékkel van a termék neve és piros fordÍtott háromszög van alatta.
na, kerestem egy képet:

Kép

ezt a fajtát lehet babyknek is, de talán a többit is. kérdezd a patikust, tudnia kell segÍteni!

HARIKép
Kép
hurrááá,örülök nagyon hogy sikerült a kendőzésKép!!!Lilla most este kezdi a nyávogástKépkis makikámKép
rosszcsontkodik, de napközben ma nagyon jó voltKép
zsofy

Dóri, most küldtem, mert éjszaka elcsesztem a címed.

Barbi tojássaláta!
Dóri mindegy, hogy sós vagy édes, amit jobbnak látsz.

Kati most reagálok a tegnapidra. Ami szerinted a legfinomabb, bizti valami finomat csinálsz nem fogyózunk, majd később.

Hari én is vártam, hogy fürödhessek, olyan felemelő élmény volt.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Rokica,
dehogy baj! Foleg, hogy ott senki sem reagalta le. ;)

Bkriszti,
a forgoka tenyleg nagyon tutker!!!

Mea,
en voltam a borzen. Nekem nagyon bejott, igaz a negyedet sem tudtam vegignezni. Vettem egy 8 eves Peg Peregeo Milanot 20e-ert. A huzata nagyon megkimelt, igaz fius, dehat az uj PP-kben sincs igazan lanyos szin. Probaltam alkudni, de nem jott ossze, bezzeg ha teged vittelek volna, bizta jobb aron kaptam volna meg! ;) Nagy almom volt egy PP, de ujonnan ugye eleg huzos.Ennek legalabb meg gumibol van a kereke, az ujaknak muanyag, ez sztem nem volt jo huzas a gyartol.

Ma egy kicsit atrendeztuk a lakast, hogy lanykamnak legyen helye majd a maszashoz.

F.
falina

Rokica,
dehogy baj! Foleg, hogy ott senki sem reagalta le. ;)

Bkriszti,
a forgoka tenyleg nagyon tutker!!!

Mea,
en voltam a borzen. Nekem nagyon bejott, igaz a negyedet sem tudtam vegignezni. Vettem egy 8 eves Peg Peregeo Milanot 20e-ert. A huzata nagyon megkimelt, igaz fius, dehat az uj PP-kben sincs igazan lanyos szin. Probaltam alkudni, de nem jott ossze, bezzeg ha teged vittelek volna, bizta jobb aron kaptam volna meg! ;) Nagy almom volt egy PP, de ujonnan ugye eleg huzos.Ennek legalabb meg gumibol van a kereke, az ujaknak muanyag, ez sztem nem volt jo huzas a gyartol.

Ma egy kicsit atrendeztuk a lakast, hogy lanykamnak legyen helye majd a maszashoz.

F.
falina

Bocs, a gepem azt mutatta, hogy nem tudja elkuldeni, erre 2x is.

Lenne egy kerdesem, hatha vki mar talalkozott a problemaval:
Tegnap furdeteskor vettem eszre, hogy tele van aprobb es nagyobb piros kiutesekkel a baba felso mellkasa, karja. Laban es arcan 1-2 db csupan. Szerintetek ez mitol van? A hoemelkedestol (37,3)melegkiutas vagy esetleg az 1 hetes oltastol esetleg a tapszerre lenne allergias (tapival 1-2 hete hadilabon all, alig akar belole enni, pedig elotte jol evett).
falina

Sziasztok!

Gondolom, mire én ideértem, addigra mindenki eltűnik Kép

Mi ma családoztunk, végre itthon volt apa, egész héten nem láttuk. Nem akartam a gép elé ülni, és tudtam, hogy este nem lesz megint, lesz időm bőven netezni...

Kriszta: köszi a mailt, és az útvonalat! Jó kis létszám, örülök, hogy ennyien készülnek jönni, de Te nem bántad meg??? Kik jelentkeztek, kaphatunk egy névsort?
Sütit biztos én is viszek valamilyet de nem biztos, hogy saját készítésűt. Igaz, ma csináltam egy egyszerűt,lehet, hogy az lesz...
Enyém férj tegnap éjjel négy körül érkezett, akkor még elment fürdeni, és én ébresztettem fel a kádban. AZt mondta, nem sokon múlt, hogy nem ért haza épségben, igazából nem is emlékszik az utolsó 10 percre az útból. Nem normális, minek indult haza? Egész héten három órákat aludt, és emellett nagyon pörgött. Volt neki minden: üzemi baleset, amiben őket akarták bemártani, bírósági tárgyalás, ahol tanúskodott, német vendégek, akikkel tárgyalni, vacsizni kellett. Jó lenne, ha kicsit leállna. Gondoltam, ma kialussza magát, erre kiderül, hogy bulizni megy. Persze beugrott, hogy mondta már, de nem hittem volna, hogy el bír menni.

Barbi, én is a tojássalira szavazok Kép
Mi is voltunk már a medveparkban / úgy két évvel ezelőtt/ akkor nem volt büfé Kép Legalábbis mi nem találtuk. Amúgy tök jó ilyen közelről medvéket látni.

Hari Kép KIcsit megkésve, de válaszolok a kérdésedre: igen, én fekve hordtam eddig Gergőt a kendőben, de kedden az oviban már ajánlotta egy anyuka, hogy megmutatja, ő hogy köti be, mert az szimpibb nekem. Az is ülő, de ő is az elejétől úgy használja, mert nagyon tartja a babát, nem árt állítólag. A talira valszeg még fekvőben viszem, és én is azt terveztem, hogy valakitől ellesek más kötési módot Kép
Tesó téma: nekem nem volt a szülésem körül semmi horror annak idején Balázzsal sem. Csak borzalmasan fájdalmas volt, de az ugye normális Kép Az első időszak nagyon nehéz volt, hulla fáradtak voltunk, párom el is költözött tőlünk, majdnem elváltunk. Nem kifejezetten emiatt, de ez is benne volt. De aztán egyre könnyebb lett, mégis sokáig tartott, mire eljutottam odáig, hogy tesó után vágyakoztam. Volt vagy két éves Balázs, de akkor aztán elemi erővel tört rám a szülhetnék Kép Szóval ennek idő kell, főleg, ha ilyen nehéz a kezdet. Bízom benne, hogy Természetanyánk Neked is segít, és nem marad Lili tesó nélkül Kép

Tej-fogyasztás: Annak idején, amikor húgom babázott az elsővel / 8 évvel ezelőtt/, sokat olvastam az allergiáról, mert a kislánynak nagyon csúnya ekcémája volt. Mondtam is tesómnak, hogy hanyagolnia kéne a tejivást, de nem hallgatott rám. Ráadásul ő házi tejet ivott, még fel sem forralta. Aztán megszületett a második kölök, még rondább volt a bőre. Õ most öt éves, és mostanra valamivel szebb lett, de ezt úgy érték el, hogy a tojást teljesen kiiktatták az étrendjükből. / kivizsgálás után derült ki, hogy erre allergiásak mindketten/. Idén megszületett a harmadik baba, és nála kifejezetten tanácsolták a dokik, hogy ne fogyasszon tesóm semmilyen tejterméket, és tojást. Neki szép a bőre, egyelőre nincs baj. Én sem iszom tejet, sőt a terhességem alatt sem ittam. Néha megkívánom a kakaót, de általában kibírom Kép Joghurt, sajt nálam is jöhet.

Mennem kell, éhes a kicsi Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Falina!

Te BKV-val, vagy autóval szándékozol jönni a talira? Az a baj, ha mi autóval megyünk, akkor ti nem igazán fértek be, mert nekünk ugye két gyerekülés, és eleve 4 személyes az autó, de a legfőbb baj az, hogy hátul csak egy öv van, és amúgy sem lehetne bekötni még egy ülést. BKV-val még gondolkozom, hogy hogyan tudnék menni két gyerekkel. Mi a hegyen lakunk, nehéz feltolni a babakocsit, meg nem tudom, Gergő bírná-e végig gyalog. Ha meg lejövök kocsival a HÉV-ig, nem fér be a babakocsi. Szóval nem egyszerű.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bkriszta!

Mi is szeretnénk menni a talira! Lehet, hogy lemaradtam, de mi a pontos cím és az időpont? Mazsolás-fehércsokis süti jó lesz? Vagy inkább sonkás hasé? Üdítő?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsofy!

Köszi a képet az Eucerin-ről, mindenképpen ki fogom próbálni, mert Gergő feje is egyre koszmósabb. Próbálkozom az olajozással, de egyenlőre nem sok sikerrel.
A héten itt volt a barátnőm a kislányával, aki holnap lesz 1 éves. Azt mondta, hogy ők is megszenvedtek ezzel a rohadt koszmóval, 1 hónaposan alakult ki a kislánynál, és kb. 3-4 hete mondhatja azt, hogy eltűnt.
Szép kilátások, mondhatom ... Kép
Én nem akarom, hogy ilyen sokáig szenvedjünk vele... Kép !!!

Kép
kuha

Jó reggelt mindenkinek!

Akkor a tojássali győzött. Viszek még hozzá kenyeret (ha lesz hozzá kedvem és időm, sütök egyet én, van kenyérsütő gépem), meg egy kis üdítőt, ha ez így oké?!

Éjszaka nálunk szuper volt, Noel is csak 10 körül sírt fel, Leon meg lefeküdt 9-kor és 7-ig aludt. Akkor szopizott 10 percet és most ébredezik. Noel meg 8-ig aludt! Kép

Na megyek, mert evésidő van Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

SOS! Van vkinek ötlete???? Jó kis hörghurutom van, lázzal, nem nagyon tudok megszabadulni tőle, talán most már javul majd a helyzet, kaptam gyógyszert. Féltem, hgy Bence elkapja, elkapta, mert köhög ő is. De közben tök jól érzi magát, vigyorog, jól eszik, alszik. Kihívtam hozzá a gyerekdokit, megvizsgálta, de azt mondta, nem hall semmit, és a torka sem piros. Lehet, hogy a büfi miatt köhög???? Kaja után van általában, szörnyű nézni, fuldokolva köhög, meg öklendezik, erőlködik. Orra sem folyik, kiporszívóztuk, de nem volt benne semmi. De olyan is van, hogy álmában kezd el köhögni. Látszólag őt nem zavarja, valami olyasmi ez, mint a csuklás.

Szerintetek mi lehet ez?????

Lucretia
lucretia

Luc,
Lilla is csinálja ezt, nem tudják lenyelni a nyálukat, néha "fulladoznak" tőle...ne félj!

Falina,
Nekünk mikor ez volt, azt mondták rá, fehérjeallergia, túlette magát.de ártalmatlan. kikevert kencétől elmúlt.ne izgulj, szerintem semmi komoly! Teszel fel képet az új szerzeményedről?a PP-ről?

nálunk esett a hóóóóó...
most nem rajongok...már olvad!
zsofy

Zsófi írj egy e-mail címet és átküldöm az útvonalat. Jól hangzik a mazyolás fehércsokis süti és a hassé is.Én nem tudok választani, bocsássuk szavazásra.

Luc, Kincső is szokott köhögni néha de semmi gáz nincsen. Múlt héten vizsgálta meg a dokinéni a 2 hós oltás előtt. Bence is szopik? Akkor valószínű azért nem kapott el semmit.

Jucc, hát apa elment dolgozni, már csak fel kell programoznia a riasztót, remélem hamar végez.
Ma 1/-kor ébredtem,Kincső percet szopott, majd ment aludni.Nagylány már kint kóválygott /-ra húzta az óráját/ elég lett volna előttre, de annyira izgult, mert ma mentek Orosházára versenyre, -kor indultak busszal. Apa vitte ki, de amikor visszajött arra már nem emlékszem.
No húzok a konyhába, mert ott ablakot tisztítok, csinálom a rántottt húst, meg a konyhaablakban levágom a száraz virágokat. Azt hiszem jól beöltözök az ablaktárogatáshoz, mert nagyon hideg van.

Falina,köszönöm a dícséretetKép

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jucc fogom küldeni a névsort is.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Képzeljétek, Gergő tegnap este negyed 6-kor kajált, fürcsizett stb., jól elvoltunk még.
Gondoltam, negyed 9- fél 9 körül még kajál egyet, aztán irány az ágyikó!!!
De ezt már nem sikerült kivárni, mert fél 8-kor bealudt. De olyan szinten, hogy semmit nem tudtunk kezdeni vele.
Hát, mondam a férjemnek, hogy én ugyan fel nem keltem, hogy egyen, majd jelez, ha éhes lesz.
Fel is voltam készülve, hogy éjfél körül biztos éhes lesz, de nem! Aludt reggel 5-ig, ahogy szokott. Teljesen meg voltam döbbenve.
Majdnem 12 óra telt el úgy, hogy nem evett. Nem semmi.
De reggel azért jól bepótolta, csak úgy nyelte a tejcit, olyan kis mohó volt. Ki is szívta rendesen mindkét cicimet. Gondoltam, megkínálom még egy kis tápszerrel is, hátha annyira ki van éhezve, de az már nem kellett neki.

Kép
kuha

Köszi lányok a hozzászólásokat!

Zsófy, pont ebben a pillanatban ugrott be nekünk is, hogy hátha a nyál miatt van. Köszi a megerősítést!Kép

Kriszta
kérlek írj nekem is egy mailt a tali részleteiről, szeretnék elmenni, ha meggyógyulok addig!!! Mit vigyek????
hamorinesc kukac t-online pont hu
lucretia

Jézusom Zsofy! Én úgy úúúúúúúúúúúútálom a havat, meg a hideget, meg mindent, ami ezzel jár. A tavaszt meg a nyarat szeretem, amikor szépen süt a napocska, meg jó idő van. És amikor arra ébredünk reggel, hogy szépen csiripelnek a madarak.
Nem pedig a varjak kárognak. Pfúúúúúj... Kép (Megann: én is utálom a varjakat, én halálmadaraknak hívom őket Kép )

Kép
kuha

Helló!

Még mindig nincs kakiKép, ez a 3. nap, kapott egy fél glicerines kúpot...
Remélem nem tettem rosszul......
Nem tudom mikor akarna kakilni......

Segítsetek, volt ilyen valakinek???
Eddig Léna minden nap legalább egyet kakilt...
Mi történ vele???
Most meg üvölt...

Ez a gripwater mi a frász???
Honnan kell szerezni...???
Ma voltam a patikában...dm-ben nem lehet venni??

Megann

Kép

Kép
megann

Szia Megann!

Nem akarlak elkeseríteni, de biztos emléxel, nekünk volt 3 hét!!!, amikor Gergő nem kakilt magától semmit. Csak úgy tudott kakilni, ha hőmérőztem.
De Te most csak anyatejet adsz neki, ugye? Mert úgy hallottam, hogy anyatejes babáknál előfordulhat, hogy akár egy hétig sincs kaki.
Persze azt nem tudom mivel magyarázni, hogy most hirtelen nincs.
Esetleg próbáld meg azt (nekem bejött), hogy megiszol legalább másfél liter rostos üdítőt egy nap. Ha lehet, akkor őszibarackot. Én mondjuk azt imádom is. És nálunk tényleg bejött, meg is indult Gergő kakija.

Kép
kuha

Kuha!

Hőmérőzés nem jött be, rostos üdcsi nem jött beKép, tegnap csináltam mindkettőtKép semmi, csak pukiKép

Egy nap egyszer kap tápszert Léna, ha ma sincs semmi felhívom a dokinőt holnap....

Nem értem én semKép, eddig minden rendben volt, most meg, egyik napról a másikraKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hello!

Kicsit readonly voltam a hétvégén. Beni nem volt jól, Apával veszekedtünk, nem volt jó napom. Most már jobb a helyzet valamivel. Ráadásul tegnap egész délelőtt főztem, csak szoptatni jöttem szinte ki a konyhából. De legalább ma nem kell. Nekünk is van kenyérsütőnk, most mazsolás csokis kalácsot sütök.

Kriszta,
Megkaptam a mélt, köszi. Mi mit vigyünk? Mi hiányzik még? Valami innivaló esetleg? Vagy süti?

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kriszta! Én nem kaptam mailt. Küldenél nekem is infókat? Pl., hogy mit vigyek. Mail címem: bodza80@freemail.hu

Dóri! Megköszönném, ha tudnánk csatlakozni. Írsz te is, hogy mikor találkozzunk? Hol tudsz megállni a Duna Plaza környékén? Ha nem nagy gond, nem cipelném a kocsiülést, majd kézben viszem. Nem gond? Beengedsz így is a kocsitokba? Kép

Megann! Saci se kakilt egy hétig, aztán 2 napig egyfolytában. Azt mondta a dokink, ha szél van, akkor nem gond a kakihiány.

Falina! Mi is voltunk börzén. Pelenkáért megérte kimenni, bár tömeg volt, de ki lehetett fogni jó és olcsó cuccokat. Nem?

Jucc! Én sem iszom tejet az utóbbi hetekben, és sokkal szebb lett Saci bőre.

Mea! Szerintem jpg formátumban van fönn a kép. De fölteszem ide is.

Kép

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Kriszta, Kuha, Ildi és Roki (bocs, ha valakit kihagytam)

Nagyon szépek a babák! Kép Kép Kép

Én is teszek fel Daniról.
Kép
Kép

benianyu

Benianyu!

Dani Baba is nagyon édes ám!! Kép Annyira bírom, amikor így háton, szétdobott karokkal alukálnak!

Egy körkérdés mindenkihez:

Nálatok hány fok van napközben a lakásban? És mibe öltöztetitek a gyereket? És éjjel hány fok van?

Nálunk baromi meleg van, a szobában 29 fok, nem bíííííííírom, és már a radiátort is elzártam.
Gergő egy szál body-ban meg egy kis harisnyában van, de már azon gondolkodom, hogy a lecserélem a hosszú ujjú body-ját rövid újjúra.
Mondjuk Gergő szobája sokkal hidegebb, mint a lakás többi része. Ott legalább 4-5 fokkal kevesebb van mindig. Az a rész ugyanis később lett a házhoz építve, vékonyabbak a falak, és a pince felett van.
Nappal a kazán megy, éjjel meg a gáz.
És hiába állítjuk a fűtést éjjel mondjuk 22-24 fokra, be sem kapcsol egész éjjel, olyan rohadt meleg van. Gergőnél viszont hajnalban már igencsak alulról súrolja a 20 fokot a hőmérő higanyszála. Az meg már kevés neki.
Most a fiúk a háznak azt a részért szigetelik tegnap óta, ami Gergő szobájának a falait "alkotják" Nemsokára készen lesznek.
Már most félek a nagy melegtől.
Gergőnél már most 26 fok van, a radiátort le is zártam egy időre ott is.

Hari!
Úgy tudom, hogy nektek volt szájpenészetek. Segítenél nekem egy kicsit? Hogyan lehet felismerni? És hol jelentkezik? A szájon, vagy a szájban? VAgy a nyelven? És egy helyen, vagy elszórtan több helyen?
Most nem tudom eldönteni, hogy Gergőnek a nyelve közepén, de egészen hátul a tejtől és a tápszertől lepedékes (fehér) a nyelve, vagy esetleg szájpenészes?
Mik a tünetek?

Köszi előre is!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Nagyon gyönyörűek a babók. (Tényleg nem szabad a fiúk szépségét dícsérni???Kép)

Róki! Ügyi vagy, hogy ide is aplikálsz képeket. Nekem tetszik a kacsás forgó. A corában én is a legolcsóbb, legszínesebb forgót vettem meg Pálmának pénteken. Majd körülnézek a tescoban is. Én mondjuk itt a gödöllőiben nemrég kaptam szívbajt (nemhiába, ha az ember megvesz valamit, már nem szabad máshol megnéznie az árakatKép), mert a merev pelenkázó 2 ezerért volt, amikor én pest másik végéről cipeltem haza a 3500-ért vásároltat (de legalább meghozta a babát isKép).

Szóval most a börzén én is néztem a "márkás" forgókat, mindegyik pasztelszínű volt... De ezt a csiricsáré bohócosat nagyon díjazza a csajom, beszélget vele, vigyorog, jár a keze-lába-feje-szeme, csak győzzem felhúzni...

Tzsuzsa! nem tudom, mikortól lehet a felüléseket gyakorolni, a doktornéni 6 hetes korában nézte először, hogy hogyan tartja a fejét a kiscsaj ilyen gyakorlatnál. Azóta naponta egy párszor én is megcsinálom. Pálma nagyon erős hátizommal születtett, az elején se nyaklott annyira a feje, mint a többi kisbabának.

Megann! Esetleg próbáld megtornáztatni a lánykát, az enyémnek torna utáni pihiben mindig alakul valami a pelusba (felülés, lábfeltolás, ilyesmi).

Kuha, Te kérdezted a börzét? Kismama börze van évente 2x a bnv-n. Az előfizetőknek küldenek belépőt. Mondjuk én másként nem mentem volna. Abban a tömegben elég szörnyen éreztem magam, plusz néhány tahó a lábamra tolta a babakocsit... Előttem is állt a tömeg, hogyan kellett volna sietnem??? Szóval ruha ügyben én maradok a kedvenc turimnál meg a babaszobánál. Meg se tudtam állni egyik standnál sem. Plusz a kicsi a snugliban, nem tolakodhatok...
A börzén én is csak pelust vettem meg milupa teát, mindkettő nagyon jó áron volt. És a matti kirakodóvásárában cumit, kiskanalat meg ilyen apróságot...
Csak 1 órát töltöttem ott, de elég is volt. Legközelebb is csak a gyártói standokat nézem meg. De Falina, nagyon ügyi vagy, hogy ilyen jól vásároltálKép.

Kriszta! Bocsi, én a talit kihagyom, nem tudok átvergődni a városon...

Nyüszizik a parancsnokKép. Legyetek jók!

D
dudukly
Isaszeg

Megann!!! Nekunk is ugyanez volt, aztan a harmadik napon (tegnap) lett kaki. En nem adtam neki semmit, sak massziroztam a hasat, ha lattam hogy ugy jobb neki. Aztan ha egyszer beindul akkor reszkess, mert en ket valtas ruhat kellet hogy mossak utana Kép Persze barcsak mar ott tartanatok. De a lenyeg, hogy elvileg anyatejes babaknal ez okes. Ne ijedj meg!! Kép Kép Kép HAJRAAAAAA KAKKKI!!

Kép

Kép
ppanna

Turik!!!

Lányok! Osszátok meg a kedvenc használtruha boltjaitokat! Az én kedvencem a Pöttöm Panna a XIII. Tátra utcában... a körút felől egy-két sarok. Nem a legolcsóbb, de nagyon igényes cuccok vannak, és a tulaj aranyos és segitőkész.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Helló!

Mielőtt elindultunk sétálni a kúp megtette hatását...volt kaksi....Kép
Nem olyan hatalmas mennyiség de azért volt sok...
És nem is olyan állagú mint eddig,nem olyan nagyon híg vízszerű volt, hanem olyan tésztaszerű-krémszerű és nem is sárga hanem olyan sárgászöldes...
De azért megkönnyebbültemKép
Remélem ez nem jelent bajt..
Remélem nem kell többet ennyit idegeskednem miatta...

Gondolkodtam hogy mi matt lehetett, de nem jöttem ráKép,
Egy nap egyszer kap tápszert, arra meg mindig ügyelek, hogy a víz+táp arány az előírt legyen...
Talán mégis elszúrtam valamit???
Nem hinném.....

Na most már 4 órája alszik.....ideje lenne feléberedni...ezek szerint neki is megkönnyebbülés volt a kaksiKépKép

Dudukly!
KösziKép, de nálunk a torna rendszeresKép, tudod a csípőtéma...,terpeszpelusKép + csípőtorna, úgyhogy mi minden kaja után tornázunk isKép

Ppanna...
Én egyébként számítok rá, hogy a délelőttivel még nem volt vége a 3 napos nemkakilás következményeinekKépKépKép
Bánja a fene, csak kakiljon össze akár 5 váltás ruhát isKép

BodzaKép
Szelek jöttek mentek szerencséreKép

Hű de gyönyörű SaciKép

Megann

Kép

Kép
megann

Bodza!

Te nem idegeskedtél, hogy 1 hétig!!!!!!!!!!nem kakilt???
Én már tegnap is tiszta ideg voltam a 2. napon.....
Hogy bírtad cérnával???

m.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

A téli topicból vagyok.

Azoktól szeretnék kérdezni akik császárral szültek.

Nekem 2 és fél hete volt, és még mindig iszonyúan fáj a heg, főleg ha felállok, felkelek. Ilyen sokáig tart a regenerálódás, vagy én vagyok nagyon türelmetlen?

Köszönöm a válaszokat!

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Megann,
én is stresszeltem, nekem volt olyan időszak, amikor nagyon szenvedett a kakival, a kaki pont olyan volt amit leÍrtál, szegény kicsike volt, hogy csak a szélcsövön keresztül tudott kakilniKépKépKépszörnyű volt nézni, vele szenvedtemKép
Nálunk csak azóta megy könnyen a kakilás, mióta megcsináltuk ezt a klion kúp-kúrát. azóta szép sárga, normális, könnyen jön, napi többszörKép én meg szétörülöm magamKép mert sokáig nagyon szenvedett a kakivalKép
kakiltatáshoz pedig inkább szélcsövet vegyél, mert az kÍméletesebb, és nem fog hozzászokni, csomó dokit, tbk. az adjunktudnőt is a kórházban kikérdeztem, aki Lillát meggyógÍtotta, és mondta, hogy nem árt,nem szokik hozzá és ha Lilla szenved vagy 3napig nem kakil, a 3.napon kakiltassam meg szélcsővel.a Gripe Water egy lötyi, kicsiknek hascsikarás ellen. csak úgy ne add neki.de lehet kapni a dm-ben is.

KuhaKép
aztán olyan melegen kisütött a napKép voltunk sétálni.
szájpenészt elég nehéz észrevenni, épp ezért én néha csinálok biztonság kedvéért egy áttörlést meg a cicimet is letörölöm borax glicerinnel, hogy ne legyen. a tejcsi utáni fehér izét könnyen ösze lehet vele téveszteni.

Nagyon aranyosak a babákKép
Bodza, Saci tündériKép nagyon szép a szemeKép

mióta meg vagyok fosztva a fényképezőtől, azóta videofilmet készÍtek kamerával Lilla napjairólKépKépKéphog majd ha nagy lesz, megmutathassam neki.
zsofy

Elkezdtem ezt a kiságybaszoktatást, de még csak olyan szinten megy az éjszakai, hogy elaltatom benne, úgy ahogy Írtátok, hogy sÍr, kiveszem, megnyugtatom, visszateszem, sÍr, megint megnyugtatom, végül mikor látom, hogy már igazán fáradt, akkor hasra teszem, behajolok hozzá és sutyorgok a fülébe, amÍg el nem alszik. tegnap sikerült 22-04:40-ig aludniaKép nálunk ez nagy számKép
aztán jön az én ágyamba.és reggelig alszunk ott. de ha elég kipihent leszek, elkezdek próbálkozni azzal is, hogy a 4-körüli kajája után visszateszem a kiságyábaKép

Délelőtt nem volt vÍz...remélem már többet nem megy el!

Boltban délelőtt szembejött a "szentcsalád" -(após qrvája kitalálta, hogy ők keresztény család mostantólKép...csak templomot nem láttak még belülről és még a keresztvetést is fordÍtva tanÍtotta meg a gyereknek a nőKépnamindegy,ődóguk-
egyedül após jött oda köszönni,de engem már nem izgat, ezzel a nője inkább magát égeti...és nem hinném, hogy jó dolog a fiát is erre nevelni, hogy aki nem nyal nekünk, azzal csináljunk úgy, mintha nem is létezne... palika egy olyan motorral "sétált", amit még véletlenül sem lehet lábbal hajtani, hogy az autóból kiszállva nehogy a 3 éves kiscsávó gyalogoljon kicsit, szóval a motoron egy pedált kellett benyomva tartania és ment.ez minden kisfiú álma??? a kisgyerek olyan fancsali képpel ült rajtaKép esküszöm, már sajnáltam. nem tudom vágja-e, de úgy fest, erzi, hogy állandóan parádéztatják a ferráris ágyáva, a magától menő motorjával...nem úgy nézett ki, mint aki tökre boldog. leht, ha kapna egy kisbiciklit és eltekerne vele a boltig, aztán megdÍcsérnék, hogy ügyes és erős kisfiú, akkor jobban örülne???
én nem akarok majd mindenesetre magától menő "járműveket" adni Lillának, ha nagy lesz.
zsofy

jajj de vágódok a talira één isKép
olyan jó nektek!!!ugye lesz még tali????hátha egyszer mi is jönni tudunk!
zsofy

Hurrá!!!
Még egy kakiKép immár normálisKépKép

Zsófy!

Azért biztos ami biztos beszerzek egy ilyen szélcsövet isKép
De remélem ez is csak olyan múló szeszély volt a drágámnálKépKépKépElső és utolsóKép

Após porontya biztos azon az akkumulátoros autón üldögélt...
Nagyon menő a gyerekek között, és méregdrágaKép, én nem tudom hogy vennék e a gyerekemnek...

Mivel mi olyan szegények voltunk hogy még biciklink se volt sose, ezért én azt hiszem azzal is tök kielégedek, ha a gyerekemnek sima biciklije lesz(noha most épp a férjem lévén megvehetném az akkumulátorosat is), de hát minek.....
Mitől lesz akkor formás, izmos combija a kislányomnak?????KépKépKépKépKép
Meg ha netán elmegyünk együtt a család, akkor hogy néz ki, hogy anyuka-apuka cangával, a gyerek meg motoros járgánnyalKépKépKép
Tiszta égő...
A család tartson össze, nem????KépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Kedves Megann!

Ne hatagudj, de már nem bírom tovább! Szerintem igen komolyan gondolkozz el azon, hogy pszichiáterhez fordulsz!!! Már nem bírom magamban tartani a sok hülyeséged alapján kialakult negatív sztereotípiámat veled kapcsolatban! De szerinem ezzel nem vagyok egyedül, csak kedves kismamatársaid nem akarnak megbántani. Ha bővebben érdekel a véleményem, akkor kérdezz bátran! Neked szerintem nem való gyerek, főleg nem egy kisbaba!

Egy férj, aki már hetek óta érleli magában a hülyeségeidet (sajnos akaratlanul is elolvasom a hülyeségeidet a többi értelmes hozzászólással együtt)
antimegann

Zsófy!

Vendékeink állítólag 5 kor jönnekKépKépKép
(Ezt most csak azért írom, mert kb anyós is ekkor akart jönni, nyilván így vendégék élveznek elsőbbségetKép ergó anyós kimaradKép)
Na jó nem gonoszkodok, férjem mondta, hogy anyósom vesz nekem egy könyvet, hogy hogy és mint kell fejleszteni a gyereket 1 éves koráig...
Azért rendesKépKépKép
Nagyon igyekszikKépKép, csak hát néha nem tud kibújni a bőrébőlKépKép
De ha ilyen "hasznos" dolgokon jár az esze, azt már szeretemKépKépKép
Gondolom te anyósodnak meg se fordul ilyen a fejébenKépKép

Lányok!

Cumitéma!

Lehet hogy át kell értékelnem ezt a cumitémát...
Tegnap a vendégekre való tekintettel Léna kapott cumit a szájába és egész jól elvolt...
Nos akkor felvetődik a kérdés, hogy cumival a szájában nem "hasfájós" mint ahogy azt a kedves rokonság megpróbálja elhitetni velem????????????????????????????????

Azt írtátok, hogyha fáj a poci, akkor bizony semmivel se lehet megnyugtatni.....

Nos akkor meg ha nem fáj a poci, de a cumi megnyugtatja, akkor érdemes hagynom "idegeskedni" sírni-ríni, "unatkozni"????

Másrészt ugye a cumi lehet hogy a lusta szülők eszköze(csak elméletileg...nehogy megsértődjön valaki)...noha én van amikor hiába dumálok, énekelek, próbálom játékra bírni...sehogy sem sikrül.....

Vélemények???

Ja és egy poén:

A férjem felülüberelte tegnap magát.....készíti a fürdővizet...mondtam neki hogy elfogyott az eucerin, a tégelyes gyógyszertári fehér fürdetőt rakja a vízbe......

Mit tett bele, a mályvaszínű hajpakolásomatKépKépKépKépKép

Sírtam és nevettem egyszerreKépKép

Megann

M.

Kép

Kép
megann

Antimegann!Ember! Ez a topic nem erről szól. Ha az anonimitást kihasználva csak ennyit tudsz, akkor inkább húzd ki a billentyűzetedet, és felejts el, hogy létezik az a jó kis csapat.

D
dudukly
Isaszeg

Antimagann!

No comment

Lányok!Kismamatársaim!

Legyetek szívesek megszavazni, hogy lelépjek-e ebből a fórumból vagy nem????

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Benianyu! Délelőtt, amikor olvastam, hogy mit sütsz esküszöm csöpögött a nyálam, mert leírva is nagyon finomnak tűnik a mazsolás csokis kalács Kép
Dani baba is nagyon szép Kép

Zsofy! Olikám köszöni a bókot Kép
Én is úgy mennék a talira, olyan kár, hogy nem jutunk el Kép
Egyébként mi találkozhatnánk majd egyszer, ha volna kedved, mivel apuhoz Mezőtúrra Bcsaba felé szoktunk menni.
Ágybaszoktatáshoz gratula Kép Nem egyszerű dolog, én tudom. Olivérnek két napja nagyon nyűgi napja van. Tegnap este alig tudtam elaltatni a kiságyban, nagyon nehéz volt kibírni, hogy ne vegyem oda mellém.
Tök gáz, amit az apósod nője csinál a gyerekével. A párom keresztlányát ugyanígy nevelték, hogy mindent megkapott. 10 évesen volt rendes notebook-ja, digitális fényképezőgépe, a leghiperebb csúcsmobilja stb. A kislánynak az nem is ember, aki nem márkás ruhába öltözködik. Nincs is egy barátja sem. Egy iskolai dolgozatba azt írta, hogy azért utál itt élni, mert itt nincs pláza és tök szar butikok vannak. Szegény, sajnálom, mert nem ő tehet róla, hogy már ilyen sznob, hanem a szülei.

Ildi (aki 3 perc alatt elfogyasztott egy nagy tábla Milkát, de nem csokifüggő egyáltalán Kép Kép )

Kép
vrucsincá

Na csajok, alig kapok levegőt... Én még ekkora bunkóságot nem tapasztaltam.

Megann! Kisszivem, magadra ne vedd ezt a hülyeséget. Tudom, hogy tornáztatod a kis luxuslánykát, de gondoltam, egy kis pótóra hátha segít. A glicerines kúp is jó 5let, végülis a kh-ban is azt adták a mamáknak, akik nem "produkáltak". Örülök, hogy meghozta az eredményt. Tényleg annyira tudnak szegények szenvedni... Ha hasfájós lenne, látnád. Nekem az az érzésem, hogy vannak hasfájós és nem hasfájós babák, és ez független attól, hogy mit kapnak enni, vagy hogy mit eszik a mamájuk. Sajna Pálma hasfájósKép. Tegnap a párom este 11-kor indiánszökellésben trappolt a lakásban, hogy kirázza belőle a "buborékokat". Így nagy nehezen nyomott 3 kicsi böfit és erre békésen elaludt (mármint Pálma). A cumihoz való hozzáállása elég izgalmas, csak a babakocsiban és az autósülésben rágódik rajta, más esetben messzire köpi...

Zsófy! Ha közelebb jössz pesthez, rendezek egy talitKép.

Róki! Én a keletinél a somniferben szoktam jókat találni (a kismamaruházatomat és Pálma kezdőcsomagját is ott kaptam össze).

Ha még tudok, jövök, addig is szép estétKép.

D
dudukly
Isaszeg

Megann! Ne kérdezz butaságokat! Kép Neked itt a helyed.
Egy olyan ember véleményére, aki önmagát nem felválalva, nick név mögé bújva ír, nem sokat kell adni.

Kép
vrucsincá

Dudukly!

Én sem kapok igazából levegőtKép, és fogalmam sincs hogy ezt az illetőt mivel is haragítottam magamra....KépKép
Szerintem nincsenek, ostobább kérdéseim, alantasabb problémáim mint itt bárkinek....
Én inkább arra gondolok, hogy valamelyik ellenségem talált rám ebben a fórumban bár eddig azt sem tudtam hogy van ellenségemKép
Nem vezettem nyilvántartást róluk, mert soha nem volt egy sem belőlükKépKép

Na mindegy, azért jelezzétek, ha "én vagyok a leggyengébb láncszerm"Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Dudukly, Vrucsinicá!

KösziKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
ma volt Rolinak a keresztelője, majd teszek fel róla képet. Olyan édi volt Kép Õ volt az egyetlen (3 baba volt) aki végigordította az egészet, kivéve amikor felkeltem vele sétálni Kép
Aztán volt a nagynénémnél dinom dánom. azért tudok írni, mert itt vagyok.
Most etettem, de még fogom szerintem.
Nekem sose alszik el a kisfiam 11 előtt. Miért? Mit tudnék vele csinálni?
pl eszik 9-kor, utána kb 11-1/2 12kor alszik csak el és kell kb 2-kor enni.
Addig nézelődik.
Majd remélem lesz fent talis kép és akkor legalább megismerhetek mindenkit. Vagyis aki ott lesz. Én se tudnék még elmenni,de remélem a következőre már igen. Roli még nagyon hisztis,ha nem lehet kézben (de úgy is csak függőlegesen,. tehát ha sétálok vele) akkor nagyon ideges lesz.
Kenguruba nem nagyon szeret lenni, overállal meg már csak kifelétudom betenni.
Megann, te mennyit fejsz le egy nap összesen?
Mert amiket irsz mennyiségeket azok tök soknak tűnnek.
Én ha fejek akkor max 40 miliket tudok, de ez a max.
Nem is szoktam ezért ezt eröltetni.
Mi is már 5960 grammok vagyunk!!! De most nem eszik olyan mennyiségeket. Pl 2 hetesen 180-at is megevett. (4 hetesen 1400 grammot hizott Kép)
Na megyek. Legközelebb kedden vagy szerdán leszek. Pusza: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Megann! Ne hülyéskedj! Ne feledd: átmegyek, ha így viszonyulsz a dolgokhoz!!!! Nem tudjuk, ki az illető (nem is tudom, ha valaki névtelenül nemtelen hozzászólásokat irogat, akkor kinek kell pszichológus???), tehát nem is adunk a véleményére. Ha akar leselkedik, ez egy nyilvános topic... Ideírogathat akárki, aki egy fríméles címmel regisztrál... A nagy többség legalább egy fél éve cserél itt eszmét, azokat ismered. Ha valaki le akart volna "szavazni" már megtette volna. Úgyhogy ahogyan Léna tette: le van tojvaKépKépKép.

D
dudukly
Isaszeg

Egész nap nem tudtam elaltatni rendesen Olit, kb. másfél óra hosszáig ringattam, akkor sem aludt el. Ki kellett mennem a konyhába. Hogy le ne pottyanjon a pelenkázóról, letettem a földre a konvektor elé. Mire visszaértem már aludt Kép Lehet, hogy fázott eddig? 24 fok van a nappaliban.

Kép

Kép
vrucsincá

Az új oltási rendről van egy cikk a babaszobán. Akit érdekel, az ezen a linken el tudja olvasni:
http://www.hazipatika.com/articles/Uj_oltasi_rendszer?aid=20051111154236

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: