A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tzsuzsa!

Egy kaptafára jár az agyunk, én is szegény férjet sajnáltam utánaKépKép
Õ tényleg nagyon kedves és segítőkész volt...de őt meg le kellett állítanom mert már tényleg sok a kéretlen tanácsa a padlásonKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Leon is elkezd sírni a cicin, de mindig az evés végén, akkor böfi bántja a hasát, vagy már egyszerűen nem kér. Böfi után is van, hogy felkínálom neki a cicit és elkezd sírni és akkor tudom, hogy már elég volt neki. De nem minden etetésnél csinálja ezt. A ciciben pedig van bőven, szóval tuti, hogy nem éhes.
Szerintem ne méregesd minden evés után meg előtt, hanem próbáld meg csak hetente mérni Lilit.
Mennyivel is született? Mert a súlya most nagyon szép! Kép
Ha van legalább napi 5-6 pisis pelus, akkor biztos elég neki a teljcsi.
Hogy mennyit eszik az pedig 150 gr/kg/nap. De Leon 6200 gr és tuti nem eszik meg 930 gr-t naponta!!! Õ már csak 5x szopizik egy nap, van hogy 200-t is megeszik, de van hogy csak 100-t. Mikor milyen éhes.
És pl. este kevesebbet eszik és mégis átalussza az éjszakát. Tegnap pl. csak 4x evett, de aludt este 1/2 9-től 1/2 6-ig, majd evett és visszaaludt 8-ig.
Szóval próbálj meg kevesebbet mérni és csak cicit adni neki, hátha elég neki a tejcsi is!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hajas babák anyukái!

Mivel mossátok a babák hajá? Mi kb egy hete áttértünk a gyógyszertári fürdőkenőcsre (nem vissza, mert elejétől kezdve Johnsons-t használtunk) mivel ezt javasolta a bőrgyógyász mikor megnézte Zsuzsa arcán a pöttyöket. Viszont ettől a kenőcstől olyan gyorsan zsirosodik a haja!!! A Johnsons-zal szép selymes lett, ettől meg ilyen zsiros.

A másik a koszmó. Észrevettem tegnap hogy ilyen pikkelyes a fejbőre. Nem olyan nagyon észrevehető, de gondolom igy kezdődik aztán majd lesz rosszabb. Ma azt csináltam vele, hogy a feje búbját bekentem ezzel a fürdetőkenőccsel hogy felpuhitsa, raktam rá egy sapkát, mindezt fürdés előtt 5-10 perccel, aztán lemostam az egészet. Mondanom se kell, a haja még zsirosabb lett mint máskor. Ez jó a koszmóra? Úgy tudom, olajjal szokás felpuhitani, gondoltam hogy ez a kenőcs pont olyan jó lesz, és amúgy is kell a fürdővizébe.

Ti hogy csináljátok?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ok, Megann, elfelejtettemKép
Nekem az is jó lenne, ha mindkét cicimben 120 lenneKép Vagy ha csak 60, de akkor 4 mellem lenneKép
És még vannak ötleteim. Pl. a pár cicijében is lehetne tej, akkor felváltva etethetnénkKép

Kép
Kép
hari

Rókica!

Ugyan Leonnak nincs sok haja, de mi babasamponnal mossuk a haját(több márkát is próbáltunk, ami éppen van), de a fürdéshez gyógyszertári fürdőkenőcsöt használunk. Azzal fürdés előtt bekenem a testét és úgy viszem a vízbe, akkor nem csomósodik.
Amikor Noelnek volt koszmója, gyógyszertári napraforgó olajjal kentem be a fejét, majd a vízben szépen le lehetett dörzsölni a koszmót, jól feloldja. De persze nem az első alkalom után..Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hari:

Csatlakozom... Zsuzsa is fejrángatással vagy sirással jelzi, hogy elég volt. Olyan hogy elégedetten lecuppan róla a legritkább esetben van. Néha bealszik rajta, pláne estefelé. Szóval egyáltalán nem biztos hogy azért rángatja a melledet mert még éhes.

A másik meg hogy olvastam, hogy babák cumisüvegből többet esznek mint mellből. Nem tudom, miért. Ezért állitólag cumisüvegből könnyebb túletetni a babát mint mellből.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Mi a Bübchen babasamponját használjukKép
Nagyon bevált eddig.
Próbáld ki, mert az gyógynövényes ha jól tudom kifejezetten kis babákbakKép

Mea
mea

Haliho

Majd jövök éjszaka.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Na! Kipróbáltam én is ,hogy cicrángatásos befejezés után ,odaadtam a másik cicit is!
Evett is belőle!
De az lett a vége , hogy utána szegénykém csak nyöszörgött,majd a következő evésnél (3 óra múlval) nemakart enniKép

Remélem nem zavartam nagyon összeKép

Na csak ezt akartam!

Most pont fürcsizünk ,megyek!

Csilla
csillam

Na, volt fürdetés, etetés és most talán alvásKép De ebben sose lehet biztos az ember, mert egyszer csak felébred a kislány. Jó lenne tényleg valami rendszer, de végül is lehet hogy türelmetlen vagyok, majd kialakul.

Örülök, hogy nem csak nálunk van ez a fejrángatás, kicsit aggódtam, hogy valami idegrendszeri probléma a babómnál, amit az anyjától örököltKép

Zsófy, hol vagy, nagyon eltűntél. Remélem nincs baj.
Csináltam képet Liliről az új ruhájában: (az egyikbenKép

Kép

Kép
Hari

Kép
Kép
hari

Hari, Lili nagyon helyes kislányka.
Rokica, én is kipróbáltam a fürdetőkrémet, nem hatott. aztán a babaolajat, az sem. Holnap kipróbálom a napraforgóolajat. Azt olvastam, két órával előtte be kell kenni vele a fejét. Van egy emulzió is koszmóra, itt olvastam róla a Rendelő rovatban, koszmó cimszó alatt.
Zsuzsa
tzsuzsa

HariKép

Nagyon édes LiliKépKépKép
Feltegyem valamelyik fotót az albumba???
Melyiket?Kép

Mea
mea

Köszi Mea, az alsó választanám, ha már így lehetKép Hol lehet megnézni a babákat?

Kép
Kép
hari

Hari!
Ha ennyi tejed van, amennyit írsz, szerintem próbáld meg pár etetésnél, hogy ne adj tápszert. Ha Lili még éhes, úgyis jelezni fogja. Ha ilyen sűrűn szopizik, biztos eszik annyit, amennyi neki kell. Hány hetes most a baba? Mert az 5200 g nagyon szép súly. Szépen fejlődik. Petike 7 és fél hetesen volt 5400 g. (3850-el született)

Amikor a korházbol hazajöttünk én is adtam neki tápot, mondjuk muszály is volt 2 napig, mert a sárgaság miatt letiltották az anyatejről. Majd úgy evett, ahogy Te írod, 1-1,5-2 oránként, volt olyan nap, hogy 14-szer etettem! Ezt azért tudom így, mivel 3 hetes kora ota írom, hogy mikor etetem és most megszámoltam Neked egy húzosabb napot. De ekkor már nem adtam neki tápszert, és nem volt hiszti, sűrűbben evett és kész. Ma már majdnem 6 kg, és bizony most is van, hogy 2 oránként eszik, de olyan is, hogy 4-6 orát alszik nagyon kevés kajával (40-50 g-al). Probáld meg elhagyni a tápit egy kicsit, hátha beválik Nálatok is. Sok sikert és kitartást Neked!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Képzeljétek szegény Lili ma úgy becsinált, hogy még az ágy is olyan lettKép Én meg nem értettem miért sír. Nem akartam már felvenni, de aztán csak nem bírtam tovább és mikor felemeltem akkor láttam, hogy a lepedője foltosKép De nem szoktam még meg, hogy mostanában naponta többször is van kaksi.
Na megyek nézni a dominókat, mert a párom folyamatosan mondja, hogy nézd, nézd, így nem lehet írni.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

2005 őszi topicos babák-nál fent a Fotóalbumban ezen az oldalonKép

Mea
mea

Viki, köszi én is úgy tervezem, hogy megpróbálok nem adni neki tápot. Ma csak egyszer kapott 75 ml-t. Lili amúgy pont ma 5 hetes, ő 4200-al született.
Talán ha nem izgulnék ennyit ezen az egész etetés dolgon, akkor nem lenne semmi bajKép Holnap megpróbálom táp nélkül.
Na tényleg jó éjszakát!

Kép
Kép
hari

Nagyon helyesek a babák, és csinik is! Mindenkinek gratula!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hari!Kép

Ilyen nagy súlyal született, nem semmiKépKépKép
Akkor nem csoda hogy nagy étkűKépKépKép
nálunk ugyanez volt, hogy sok kellet neki nekem meg kevéske volt/van.Kép

Mea
mea

Barbapapa,
A szüleim ott laknak a Feneketlen tónál, a teniszpályával szemben. Én is ott nőttem fel, az a játszótér már 30 éve is ott volt. Nyáron Benivel is sokat mentünk oda, vagy az Anyu vitte le és a Gellért hegyre is sokat járunk.
Ha előre tudom, hogy ott leszünk, megírom és találkozhatunk. Kép

Jucc,
Remélem, Balázs jobban van. Remélhetőleg nem ez a hányós vírus. Kép. Gergő édes a labdán!
Én is öklendezem, ha Beni hány. Sajnos, nem tudom kontrollálni. Kép

Hari,
Lili nagyon édes! Kép Hajrá a szopival, ügyesek vagytok. A súlya jó, szépen fejlődik. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát ez nem jött be.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még egyszer...Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

WOOOOWWWW :D

Győőőőőzelem

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Én is hallottam már itt tőletek, hogy többet esznek a babák cumisüvegből..

Hát mi nem vagyunk valami vasgyúrók, szerintem pont jók vagyunk, 2 hósan 2 kilót hízottKép

A dokinéni amikor szemrevételezi, mindig mondja, hogy ne aggódjak a súlya miatt, Léna-baba nem lesz duci, valószínűleg mindig ilyen kis "filigrán" lesz! És igen én is úgy látom hogy nem egy vasgyúró, inkább olyan kis formásKép
Remélem nem fogom túletetniKép
Az elmúlt héten(amikor már ez a rendszer volt) kb 15-20 dekát híztunk, úgyhogy szerintem az nem olyan sok...

Na mostmár tényleg megyek, csak még annyit, hogy
1 órára tettem ki a lábam, férjre bíztam a gyereket...

Ezidő alatt nem adott neki eleget enni(csak maradékot 50 milli, hiába mondtam neki, hogy töltse fel 100-ig a cumisüveget), nem tette utána tisztába és ezzel együtt nem volt meg a csípőtornája semKépKépKép és ismét a tv előtt ült a síró gyerekkel..(állítólag épp akkor ült le)
Na ennyit a férfiakról...
(Viszont volt kárpótlásul egy kis szopi ciciből...kellett is neki, úgy láttam egy pár percigKép)

Na jó éjt

Mellszívó tropa, holnap bezavarom férjet a minimanóba egy új motorértKép, remélem még a reggeli fejést kihúzom veleKép

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Jajj de cukiKépKép
Ha nem haragszol, Zsuzsa igen erőssen Davidre ütKépKépKépKépSzerintemKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Talán azért esznek többet a babák cumisüvegből, mert kevesebbet kell dolgozni érte? Nem lehet?
Egyébként a délelőtti eseted nagyon szörnyű. Hülye bunkó pics@, hogy képzeli, hogy így beszélhet egy vevővel! Felháborító! Jó, hogy visszaszóltál neki! De tényleg írd meg a panaszlevelet!

benianyu

Rokica,
De helyesek vagytok! Kép

Ma átléptem az 1000. hozzászólásomat. Nem unjátok, hogy ennyit dumálok?

benianyu

Sziasztok!

Mostanság csak így readonlyban... Bocsi!

Kriszta! Írtam privit, szívesen mennék én is a találkára!

Dóri! Ha még nincs jelentkező a kocsiba, mi a Duna Plazánál csatlakoznánk Sacival! A közös sétákba benne lennék én is, mi Uxival lakunk közel egymáshoz (Gyöngyösi utca)

Koszmó ügy: nekem a doktornő ajánlotta, hogy kenjem be olajjal a fejét, és használt fogkefével (Kép) dörzsöljem végig.

Rokica! Szépek vagytok!

Mea! Beraknád Sacinak ezt a képét az albumba: http://kigyossy.uw.hu/album/051004/photos/real8.JPG
Köszi!

Bocs, hogy csak így kutyafuttában írok...

Bodza és Saci

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

A testsúlykilogrammonkénti 150 grammot felejtsétek el, az csak a legelső pár hétre igaz. Aztán ahogy nőnek a babák, úgy nemcsak a tej mennyisége (mármint amit megeszik) nő, hanem főként a tej összetétele alakul a baba igényeihez.

Én most nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit hízott Olikám. Két hete volt mérve. Fogalmam sincs, hogy mennyit eszik, de pár hete sokkal rövidebb ideig szopizik, mint eleinte. És most már csak 5x szopik egy nap. Próbáltam hogy eggyel többször egyen, de nem kellett neki, ha nem éhes, akkor nem eszik, csak felidegesíti magát azon, hogy tuszkolnám a szájába a cicit. Nyilván elég neki annyi, amennyit eszik, mert nem szokott sírni stb. Tök nyugis, jókedvű gyerek. Csak az anyja parázik állandóan azon, hogy vajon eleget eszik-e Kép Kép

Róki! Igazat adok Megannak, Zsuzsa baba tényleg az apukájára hasonlít.
Én babaolajat használtam a koszmó ellen + Nivea babasampont (arra rá van írva, hogy kifejezetten jó e célra) Nem volt elég a két óra, mert nem puhult fel annyi idő alatt. Úgy csináltam, hogy reggel bekentem jól a buksiját babaolajjal és este fürcsikor samponos hajmosás. 2 nap alatt rendbe jött. Mondjuk még nem volt vészes.

Hari! Nagyon szép kisbaba Lili Kép

Nekünk kb. 2 hete van rendszer az életünkben. 16-án volt Oli három hónapos. Két hete szinte minden napunk ugyanaz.
7-8 között ébredés
3,5 óránként szopizás
Két szopi között egy óra játék vagy séta, egy óra alvás délutáni első szopi után két óra alvás
8-kor fürdés majd szopizás
9-kor alvás

Ne nézzetek hülyének, de engem fusztrál, hogy minden napunk ugyanaz, szinte percre pontosan. Kezdek depis lenni Kép Mondjuk ez lehet a rossz időtől is van.

Ildi

Kép
vrucsincá

Bodza Kép Dejó, hogy jöttél! Saci nagyon édes! Így elsőre, ahogy ránéztem nekem az ugrott be, hogy apukájára hajaz, bocs, ha hülyeség...
Jó, hogy jöttök talira!!!

Benianyu Kép Én nem unom, az biztos Kép Nekem is tuti meglenne az 1000, de egyszer újra kellett regisztrálnom, és újraindult a számláló Kép
Milyen a hányós vírus? Mert ma már egész nap semmi baja nem volt Balázsnak, és szeretett volna egy idő után enni is, de csak diétásat engedtem. Hasmenése egyáltalán nem volt, csak a tegnap esti+éjszakai három hányás.

Párom még KOmáromban, talán fél óra, és indulni tud haza. Remélem, azért nem alussza át a hétvégét, de az biztos, hogy hulla fáradt.

Jó éjt, jó hétvégét!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hali!

Írtam útvonalat azokanak, akik írtak privit.
Férj még sehol. Ma itthon lett volna, mert lecsúsztat egy napot, erre jön a telefon a barátjától, hogy valakinek be kéne a házát riasztózni, mert betörtek hozzá. Ez volt reggel, azóta nincs itthon, állítólag hajnalban végez, biztos jó fáradt lesz. No mindegy, de fel kell majd kelnem, mert kulcsot nem vitt. lassan elmegyek aludni.

Édesek a manócskák, Zsuzsa baba tündér.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Judit, látom nálatok is hasonló a helyzet férjügyileg, mint nálunk.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

LÁNYOK!!!!!

260 ML-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FEJTEM
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép:KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Szupi!!!Kép

Bodza!Kép
FelteszemKép

Roki!Kép
Nagyon édesek vagytokKép

Mea
mea

Megann: az első szó Neked szóltKép

Mea
mea

Bodza!Kép

Nem tudtam feltenni mert jpg formátomunak kel lennie a képnek.
Feltennéd úgy vagy hogyan kell átalakítani???Kép

Mea
mea

kell-bocsánat

Mea
mea

Mea!

Köszi! Olyan szuper, nem fért bele egy Aventes pohárbaKépKépKépKépKép

Lányok!

Szerintetek szabad már szusit meg tatárbifszteket ennem???
Nagyon enném már mind a kettőtKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép

Szerintem igenKép
Ez nem csak a terhesség alatti időre vonatkozik???

Mea
mea

Sziasztok!

A BNV-s bababörzén jó áron van Pampers pelus. A Jumbo Pack 3349.- Én betankoltam nagyobb méretekből is, mert ennyiért Baján úgysem kapom meg sehol.

Megann! Most már szabad olyasmiket enni. Tényleg a paradicsomos kápi nem okozott gondot valamelyik nap?

Ildi

Kép
vrucsincá

Vrucsinicá!

Paradicsomos kápi rendben volt,nem volt nyügi csak annyi amennyi szokottKép, viszont most nagyon nincs rendbe Léna...nem is csodálom, már tegnap sem volt kakiKépKép
Ilyen még nem volt és most nagyon visít...szegény, nem tudom hogy segítsek, most csinálok egy dupla mecsek teát, abban van kammilla, talán az meghajtja....
Remélem..KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Senki nem válaszolt a tegnapi kérdésemre, ennyire haragszotok rám, pedig a gép ment tönkre, én jöttem volna, de gép nélkül elég nehéz!

Tényleg, légyszi, mire számíthatok az első (2 honapos) oltáskor, kedden megyünk, és már előre parázok, hogy hogy viseli majd Petike!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, szerintem nem kell izgulni. Kincső most szerdán kapta, sírt a szuri után, de nem lázasodott be, nem dagadt be és bőrpír is csak 3-4 órát volt látható. Elvileg 72 órán belül lehetnek a fenti tünetek. Szóval jól viselte.

kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann, gratulálok a sok tejcsihez.
Tegnap ettem fejtett bablevest és hál istennek semmi gáz!
Már kész a kaja is, marhahúsleves meg milánói.
valamit kéne sütni, lehet,hogy krumplis pogi lesz a végén.
Férj reggel 3/ 6-kor jött meg a melóból, aludt egy kicsit, most meg ement íjjászkodni.Mi meg maradtunk,mert nagyon hideg szél fúj.Ivi délig táncol,így Kincsővel vagyunk csak.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Hogy segítsek Lénának, hogy legyen kaki??
Lázmérővel hogyan kell??
Meddig lehet azt bedugni a popsijába...

Szörnyű a délelőttünk, ráadásul ma jönnek a barátnőim babanézőbe...ha ez lesz akkor is, akkor én inkább elmenekülökKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Bkriszta!

Abból a pogiból jöhet egy jó adag, pont jó vendégváró...

Nálunk is lesz pogiKép, cukrászdaiKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyon ügyi vagy, hogy még pogisütésre is csinálsz magadnak időt....Kép

Én meg csak téblábolok itthon, idegeskedem, hogy mi van Lénával hogy 2. napja nincs kaki...meg hogy üvölt egész délelőttKépKép

Ráadásul a gépészek itt matatnak a garázsban, meg az egész házban, javítják a vízes dolgokat stb....

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és fejtettbablevesKépKépnyami-nyami de imádom, csülök is van benne????KépKépKépazt is imádom (még a kövérjét isKépKépKép)

Na szóval nem törvényszerű hogy baja legyen a babáknak a kajáktólKépKépEz jó hírKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann a vékony rész tövéig.A héten oltás után 2x mértem és tisztességesen odakakilt.
Próbáld tornáztatni, a lábait teljesen feltolni.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: