A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Macs Drága!Kép
Köszönjük szépen és nektek is boldog szülinapot utólag is!Kép
Képek édesek!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Szasztok!

Mindenek előtt Isten éltesse Orsiék Óriás Gargőjét!

A nyaralás megvolt. Tésenfa tényleg nagyon szép hely. Csak drága. Akit érdekel részletesebben, jelezze, és mesélek!
Az idő nem volt velünk Kép , de jól telt azért a hét. Lassan már a mosnivaló mögül is kilátok!
Kép

Nanda: Sajnálom, hogy a tali elmaradt. Kép
Jobban vagytok? Talán a pótra mi is eljutunk..
Te rendeltél már ettől a cégtől cipőt??? Tapasztalatok? Kr, hogy a nagyobb méretekben kicsi a válasznék.

Lino: szerintem is teljesen igazad van. Az én lányaim alvása is totál más. De ami meglep, hogy Edina ha program van, képes egész nap nem aludni!!!
Amúgy én is megfigyeltem Edinán, hogy totál más, mint Zsófi. Nagyon sok mindent elles, és ő is rosszcsont! Feláll a székre, és ha mondom neki, hogy kikapsz (persze nem komolyan), akkor mutat a popójára, és közli, hogy DÁ,dá… ÉS persze röhög hozzá!!! Kép

Rita: Edina is nagyon enné a ropit! Õ amúgy a rántott husi, palacsinta, főtt kukorica, sajtos süti-kifli, barack rengetegben érzi nagyon jól magát!
Amúgy Edina is imád babázni! Kép

Delice-Ági:
Nekem a siestával nem volt bajom. A Melánia is jó volt, bár nekünk a betétes változata volt. Az Assokat nagyon szeretem.
Amúgy az ortopédián nekem is ezt mondta anno a doki, és volt is egy dr. Leoja Zsófinak (könnyebben kopik). De hangsúlyoznám, hogy addig a lustulós Siesta, és Assokat horda, és a dokibácsi szerint azon pár százalékba tartozott 2.5 évesen, akinek egészséges volt a lába!

Timi: kórház Kép
Remélem azóta már minden oké. Akkor nem csak a foga volt a gond. Érdekes, hogy nem volt a Rota vírus mellett komolyabb tünete, és láza sem.
Járás-esés: szegényke. Edina is egyszer lezúzta az arcát. Õt nagyon nem hatotta meg a dolog, de rossz lehet nekik!
Egcsi: megértelek. Remélem jó lesz ott nekik, és talán lesz netjük is! Minél messzebbre vágytak? Az fura, és remélem nem komoly az oka…

Anikó: jól olvastam, hogy megint nehezebb Bencével??? Kép

Orsi: az én lányaimon is nagyon nehezen gyógyulnak a csípések! A Kalcium valamennyit segít!
Nagyon dögös a fürdőgatyitok!
Jobbulást Karcsinak.

Linda: nagyon helyesek a képek. ÉS te is nagyon jól nézel ki!!! Kép A fiad meg is rágja a kukoricát? Vagy csak nyeli?

Kinga: majd hívlak. Kép

Na, most eldugulok!

Zs.
zerko

SziasztokKép

Zsuzsa
KösziKép
Karcsinak átadom és köszi!Kép
Kép Edináról édes!Kép

Képzeljétek, ma Gergőnek az a heppje, hogy mindenhol a felállást gyakorolja. Eddig csak párszor állt fel kapaszkodás nélkül, de ma mint az őrült, egyfolytában. És óriásiakat vigyorog hozzá.Kép
Ja, és most Õ is nagy kukoricaevésben van.Kép Nagyon ízlik neki, most már tuti az én fiam!Kép

Gyertek egy kicsit ide is!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

SORAYA:NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK MARTINNAK!!! Kép Kép Kép
Hogy vagy?????

Orsi:Bence is benyomott ma egy fél cső kukoricát.Kép
Karcsinak jobbulást!!! Kép

Zsuzsa:kép aranyos.Kép
Nyaralás.KépHa drága,akkor nem nekünk való,de örülök,hogy jól sikerült.
Mikortól megy Zsófi oviba?
Mostanában Bencus nem volt vészes (bár ma éjszaka nagyon sokszor ébredt).2,5-3 óránként keltünk most 4-5 éjszaka,sőt szonbaton 5 órát aludt folyamatosan.Remélem a mostani éjszaka megint hasonló lesz,nem szeretnék visszatérni az óránkénti keléshez.Kép De egyébként javult a helyzet a mostanában.Kép

Macs:jó volt Veled beszélni.Kép

Sms-eztem Nandával,vírus került a gépébe,most szerelőnél van.Kép Puszil mindenkit,és már meggyógyult.Kép

Mese:kitartás!!!Egyszer csak elfogynak azok a dobozok.Kép Kertiparti jó lehetett! Kép BOLDOG SZÜLINAPOT UTÓLAG IS!!!! Kép

Hú,most ennyi jutott eszembe:

Anikó
vakili

Hú! Teljesen kiment a fejemből!Kép

Soraya
Boldog első szülinapot Martinnak! Kistesó jól van?Kép

Anikó Drága
KukoricaKép
ÉjszakátokKépKépKép
KarcsiKép Átadom Neki.

PusziKép

ORsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: Karcsi: Kép Jaj. Jobbulást neki!!!! Evés: Gergő már hónapok óta nem hagyja magát etetni...
Dani nagyon nagy hatással van rá. Kép Már előre félek mi lesz ha Dani ovis lesz (jövőhéttől kezdjük. Kép )

Zsuzsa: Kép. Képköszi a bókot. Kép Gergő szerintem csak nyeli a kukót.

Rólunk: Gergőnek beadatam ma az agyhártyagyulladás elleni szurit. Kép Nagyon odavolt szegény, úgyhogy utána kapott is cicit a váróban. Le is mérték :11.59kg és 80 cm. Csodákoztak is, hogy már 9 hónapos korától jár. Mert, hogy egy ilyen súlyú gyerek lasabban kezd mindent. Nna persze. Kép Kivéve az atommagzatok.
Hát, mennem is kell, mindenkinek minden jót:
Linda
bellana

Orsi:nagyon édesek a képek.Kép Nekem tetszik a torta!!! Kép

Anikó
vakili

Linda:Kép
milyen kis törékeny csöppség a fiad! Kép Számolj majd be az oltás hatásairól légyszi,mi még előtte vagyunk,és nagyon tartok tőle.Dokinéni ragaszkodik hozzá,hogy ősszel adassuk be,ne nyáron,pedig én túl akartam lenni rajta a suli előtt.Nálunk a nagyok is most fogják csak kapni.Kép
Dani ovi:azért egy kicsit könnyebb lesz Neked.Hátha ott jól kifárasztják.Bent is fog aludni majd?

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok Lányok!

Mi is megvagyunk, csak kicsit fáradt vagyok mostanában.
Lilla szerencsésen kilábal a vírusból, ahogy hazahoztuk a kórházból a széklete is rendeződött. De ez a pár nap kórház elég volt arra, hogy az egyébként is nagyon anyás lányom, most még anyásabb lett. Vagyis nem csak anyás, apás is. A lényeg, hogy legyen mellette mindig valaki. Nem játszik egyedül, sőt a járása is visszaugrott oda, hogy áll és sír. Bár ma megtörni látszik a jég. Már bevonult egyedül a szobájába és jól eljátszott, és nem sírt, ha leállítottam. Viszont délután volt egy kis hiszti (nem kapta a teáját azonnal, azon egyszerű oknál fogva, hogy még nem volt kész), és a gyerkőc hasra vágta magát a járólapon. Beverte a száját a kőbe, felrepedt két helyen, és letört a fogából egy daraka.Kép Szerencsére nem olyan nagy darab, de ha így folytataja, akkor én szívrohamban fogok meghalni hamarosan.Kép

Elrepültek ma Edináék. Kikésértük őket a repcsihez a Ferihegyre. Kicsit nagyon szomorú vagyok.

Asszem abba is hagyom az írogatást, le vagyok törve, mint a bili füle, vagy akár mint Lilla foga.Kép

Képek édesek!

Puszi mindenkinek!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Linda
ÁtadomKép
Gergőd méretei nagyon szépek!Kép
Oltás: még én sem adattam be, a mostani nátha miatt, én is kíváncsi lennék a tünetekre!

Anikó
Annyira aranyos vagy!Kép Különben most már nekem is tetszik.Kép Ez tényleg egyedi lett.KépKépKép

Timi
Lilla fogaKép Az én Gergőm is mostanában kezdi ezt a hasravetősdit, de még nem ennyire komolyan. Õ sem képes várni, se kajára, se semmire.Kép
SzívrohamKép Én is ilyen vagyok, néha teljesen ki tudok akadni. Pedig tudom, hogy lazábban kéne vennem!

Nem is írtam, hogy ma Gergő egész nap állt, este fürdés közben is végig állt.
Annyira cuki (Maya34!!!Kép) a kis hurkás lábaival jó nagy terpeszben, úgy a biztos.Kép

Na megyek. Olyan jó, hogy ennyit írtatok!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Anikó, Orsi ugye, milyen kis cuki!!!! Kép Hiába én csak gólemeket tudok. Kép

Oltás: milyen tünetekre vagytok kiváncsiak? Neki nem voltak semmilyen tünetei. A doki néni szerint olyan tünetei lehettek volna mint a kötelező oltásoknál: láz, nyűglődés. Gergőnél hála az égnek nem volt semmi ilyen.

Ovi: Atomanti kezdetben biztos nem fog ott aludni, talán ebédeni sem. majd meglátom, hogy bírja. Ha nem megy akkor fél nap. Én is bízom benne, hogy könnyebb lesz, hátha ott ki tudják fárasztani. Kép

Timi: nagyon sajnálom. Kép Nagyon nehéz lehet most neked. Kép Kitartás és remélem ha elkezdődik a suli tudunk majd talizni. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Vegre tudok jonni. Nagyon hosszuak es suruek voltak a napjaink. Itt voltak hetvegen anyosomek, de mi fiatalok a kertben dolgoztunk, betonoztunk, amig a nagyszulok vigyaztak Lilire.
Ebben az idoben, raadasul, hogy meg setalni se tudunk menni, Lili tud am nyugos, hisztis lenni, igy minden percet le kell kotni. Nagyon gyanus, hogy jon valamelyik ragofoga. legalabbis az ejszakakat tekintve. Ma ejjel pontban ejfelkor is olyan fajdalommal uvoltott, hogy 40 percig nem tudtuk apaval felvaltva megnyugtatni, igy kapott kupot es attol visszaaludt. Mintha visszaroppentem volna az idoben, amikor az also ket foga jott.
Egyebkent nagyon bajos, mosolygos. Jatszik egesz nap, akar egyedul is. Bar ma egesz delelott a szomszed gyerekeknel voltunk, igy jol kifaradt. Most alszik eppen.

Macs: nagyon orultem, hogy irtal es nagyon varom, hogy vegre legyen net-etek. Lilikednek millio puszi szulinapja alkalmabol. Kép Nagyon edes a kepeken. Kép

Mese: Isten eltessen sokaig! Kép

Kriszta: Martinnak sok boldogsagot kivanok szuletesnapja alkalmabol. Kapott tortat?

Orsi: Gergo nagyon edes a kepeken. Karcsinak jobbulast. nem lehet most konnyu neked. Hogyan boldogultok? Gergo felallasa. Kép Figyeld meg, nemsokara menni fog. Kép

Aniko: en is beadattam Lilinek az oltast es nem lett tole semmi baja. Nekem is azt mondtak, hogy estleg lehet laz, nyugosseg. De a tobbsegnel semmi.

Timi: Nem vagy egyedul. Lili ugyanolyan mint Lilla. O is tud am hisztizni, mint ma reggel is es olyankor kepes ulto helyzeteben a foldbe verni a fejet. Kép

Zsuzsa: Edina nem tul kicsi meg ahhoz az uszogumihoz? Kép

Na, megyek dolgozni.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok jányok!
Tervezzük itt a Babaneten, hogy szervezünk egy október végi babanetes talit valamellik játszóházban. Próbáljuk felmérni, hogy mennyire érdekli egy ilyen lehetőség a társaságot. Vagy szombaton, vagy vasárnap lenne, zártkörűen, úgy, hogy kibérelnénk az egész játszóházat. Nektek mennyire tetszik az ötlet?
apa Kép
apa

Szia Apa!

Az otlet nem rossz. En benne lennek. A kerdes csak az mennyi is az az annyi ember akik mennenek. Kép

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok lányok!!KépKép

Na, előkerültem a "süllyesztőből" én is!KépNem ígérem, hogy mindent visszaolvasok majd, mert nagyon le vagyok maradva, de valamennyire belekukkantottam!
Orsi, nagyon sok boldogságot Gergőnek, és természetesen nektek ebbe a szép kisfiúba!Kép
Ugyanezt kívánom Maccséknak is, Lilike is sokat változott amióta nem láttam!
Szóval eltűnésem oka, miután megérkeztünk Velencéről, még kb. 1 hétig tudtam netezgetni aztán bekrepált az egész hóbelebanc, és csak akadozva tudtam elérni!Kép Időm azért nem volt annyi, hogy ezzel komolyabban foglalkozzam, így csak lassan 1 hónap kiesés után mostanra sikerült megrenoválniKép
Közbe zajlik az élet velünk is!Apa volt szabin, és mentünk mindenfelé!Annyira jó volt, és Eszti az az 1 hét alatt olyan apás lett, hogy el sem tudom mondani. Ha már fölébred, akár reggel akár a du.-i alvásból első szava: APA,APA, és hozzá a kis haladzsa szövege! Megzabálom, úgy tudja mondaniKépKépApa az isten mostKép
Voltunk játszóházban, Állatkertben, kinéztünk a plakát kiállításra(ez inkább a szülők programja volt, de ő is nézegetett), és jöttünk mentünk mindenfelé, voltunk mamánál is, és a pici újdonsült unokatesót is meglátogattuk, aki még csak 2 hónapos, és annyira pici, jó volt nosztalgiázni a kezemben a picurral!Kép
Most nem is tudok soká maradni, mert már hallom fölébredt, de rakok pár képet, összefoglalva amik történtek!
Ja, Apa, nekem is tetszene az 5let, csak valami közelebbit írj majd a programtervekről ahogy Rita is kérte!Kép
Pusyka mindenkinek, ManóKépKépKép
manóci

Sziasztok!

Maccs Lilijének és Soraya Martinjának nagyon boldog szülinapot kívánunk Kép

Minden baba nagyon CUKI Kép Kép
vera

KépKép
viranka

Manó
Nagyon jók a képek!Kép

Vera
KépKépKép

PusziKép

Orsi

avocado

Jó reggelt!

VERA:NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT MÍRÁNAK!!! Kép Kép Kép

Puszi:Anikó
vakili

Vera

Mírának nagyon boldog első szülinapot kívánunk a fiúkkal!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Vera!

Miaranak sok sok puszi szuletesnapja alkalmabol! Kép Jo utazast es jo szulinapozast!

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Mennyi születésnap és én így el vagyok maradva!

MINDEN BABÁNAK NAGGGGYO:NAGGGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!KépKépKépKépKépKépKép!

Egy kis beszámoló

20-án Balatonkenesén voltunk LECSÓ fesztiválon. Nagyon jól éreztük magunkat, vittük Nagyit is. Csmetém remekül bírta az egész napot, aludni aludt, amíg utaztunk lefelé.
Evett lángost, bár annyira nem ízlett neki, de a kürtöskalács bele jó volt.
Így lángosozás közben gondolt egyet és határozottn megindult előre, Nagyi követte, azt hittük a Kürtöskalácsosokat megy boldogítani, ehelyett egy pillanattal később már fenn ült egy pónin! Mondanom sem kell eldobtam mindent, hogy legyen egy fotóm, ám végül nem csak fotó de lovaglás is lett belőle! OLyan délcegen ült rajta (persze segítséggel), hogy én sem jobban, pedig van néhány év tapasztalatom!
Kép
(képek még ITT
Ezután nem volt megállás, körhintázni is kellett, de a dodzsem elől elsunnyogtunk, ahhoz azért tényleg pici még!
A nap további részében sétáltunk, ücsörögtünk a Balaton partján, nagyon jó idő volt, és vártuk a lecsóversenyzők főztjét. (bár én nem, mert masszív paprikaundorom van gyerekkorom óta!).
Mi pont a színpad mögött voltunk, mert ott mászkálhatott csemete kedvér, de amikor rázendített a zenkar, ment oda, és riszált ezerrel! Sajnos nem tudtam megörökíteni, mert állókép nem adja vissza, de tündéri volt, ahogy rogyaszt ráz és topog!

Ezt is azért csak most írom, mert eddig munkám volt, de most egy hétig megint nem lesz semmi.Kép
Ez már csak ilyen szakma!

APA!
Érdekelne minket is, de a részletek (,-) fontos szerepet játszhatnak a döntésben!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Csak nem lemaradtam valamiről?
Kiveszett a topik!
FÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLEK EGYEDÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜL!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Hali,

Eszter,
Mi is most jöttünk vissza a jónak nem nevezhető nyaralásból. Kedd őta lennt voltunk Balatonföldváron de az idő nem kényeztetett el minket, egész végig sz.. idő volt. Egy délután tudtunk kimenni a strandra de fürödni nem tudtunk mert nagyon hideg volt a víz. Azért jókat sétáltunk, mindig megnéztük a hajókat a kikötőben és a fő attrakciót a kacsák és a hattyúk szolgáltatták. Veronika baba rájött h ő tulajdonképpen szeret kézenfogva sétálni úgyhogy állandóan menni kellett vele, ami egy kis szobába bezárva elég fárasztó mulatság volt nekem. Fiad nagyon bátor és édes a pónin Kép

Zerko,
Milyen volt Tésenfán? Edina hogy viseli az idegen helyen alvást? Nekünk nagyon fárasztó éjszakáink voltak, egy éjjel volt olyan h csak egyszer kelt fel a többi ennél rosszabb volt úgyhogy majd itthon kialszom magam Kép

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Helló!

Hát (bár tudom így nem kezdünk mondatot!) úgy tűnik, befutott a kistesó. Bár még nem hivatalos, mert kicsit előbb teszteltem, és szerdán kellene megjönnie, de csíkom kettő lett! Kép
Kicsit olyan érzés, mintha kilestem volna a karácsonyi ajándékot, de nagyon remélem nem lesz belőle semmi baj!

És ti elveszett lelkek, hogy vagytok?

Kostyika!
Örülök neked, mert már tényleg kezdtem megijedni!
Veronika nagyon ügyes! Nemsokára elengedi a kezed, akkor megy már egyedül, csak győzz elég nagyot ugrani, ha dől!Kép
De hamar belejön!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter!

Gratulálok a kistesóhoz! Könnyű és émelygésmentes terhességet kívánok!

Andrea
tandrea

HÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Szóval ez kell hogy előbújjatok!KépKépKépKépKép

Szia Andrea!
Köszi!

Hogy vagytok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Eszter!

Lehet hogy tényleg egy jó hír kell csak!KépKép

Én az idegbaj szélén, alig várom a csütörtököt hogy iskola, ovi elkezdődjön. Bár az sem lesz könnyű, de ebben a vacak időben bezárva lenni három hisztis, energiabomba gyerekkel maga az őrület. A két nagyot még csak tudnám vinni többfelé de Dávid még túl kicsi ezekhez a programokhoz. Szóval már csak 3 nap, szerencsére minden napra van program!

Hogy megy a rajzolás? Van most munkád?
Tényleg lovagolsz??? De jó Neked! Milyen gyakran szoktál?

Kép
tandrea

Kép
tandrea

Sziasztok!

Eszter:MIcsoda jó hír!!!!! Gratulálok! Kép Kép Kép
Nem jutottam a géphez,mert tegnap egész nap mentünk,ma meg selejteztünk,takarítottunk egész nap.8 zsák felesleget sikerült összeszedni csak a gyerekszobából.De erre tényleg muszáj volt jönnöm.Kép

Andrea:szia!!! KépKépek tök jók!
Egész napos programjaitok vannak a 3 napra? Szoktatást hogy csinálod majd az oviba? Megy Veled Dávid is?

Puszi,csak ennyi sikerült:Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Mindjárt lefordulok a székről olyan álmos vagyok. Gergő ismét extra sz*rul alszik. Kép

Eszter: akkor még csak halkan gratulálok. KépÉn is imádok lovagolni, bár 3 éve (vagy 4?) ültem utoljára lovon. Kép Pedig még olyan suliba is jártam annó.

Andrea: hol van az a nagy Dínó??????????

Anikó: KépPuszi Kép

Mi: a 2 gyerkőc naponta ezerszer szétkapja a lakást. Na nem nehéz másfélszobás... De nem bírok velük. Esett az eső nem tudtunk kimenni, a kicsi nem alszik, már-már zombi vagyok. Kép Danival kedden kezdjük a beszoktatósdít és már előre félek mi lesz. Persze viszem a kicsit is, mivel nincs hova tennem. Nna ennyi, mennem kell, ordít a Gergő. Kép

Puszi:
Linda
bellana

Hali,

Csatlakozom a zombisághoz, mi sem alszunk Kép Ezek a csúnya fogak Kép

Eszter,
Kistesó Kép Kép Állítólag ezek a tesztek már nagyon megbízhatóak. Hogy érted azt h befutott? Küldték az angyalok vagy terveztétek?

Andrea,
Dávid hogy viselte a parkbeli látogatást? Végigülte a kocsiban?

puszi
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Hurrá-hurrá-hurrá!
De jó hogy előkerültetek!

Andrea!
Szépek a csemeték így sorban!
Ausztriában voltatok abban a parkban amit most reklámoznak?
Jó volt?
Kérdezek ám még mást is, de ezt egy kicsit minden többbabásanyutól!
Van valami fortély a második pocak és elsőszülött összehangolására? Mármint emelgetés, vigyázni a pocakra, nem lovagolni rajta ilyesmi...?
Most még semmi gebasz, hiszen még mikulányi mindenünk, de idővel... de tudom alakul magától, azért hátha tudtok valami izigiset!Kép

Vakili!
Jó takarítást! Csak a végére értek egyszer!

Bellana!
Nagyon sajnálom az éjszakáitokat. Egyszer csak helyre álltok!
Gyors beszokást az oviba!
Milyen suliba jártál?
Én annak idején kb. 5évig lovagoltam, majd hét év után most tavasszal voltam tíz alkalmat újra. Ám mivel úgy döntöttünk, jöhet a második menet, inkább abbahagytam. Lovaglás szerintem olyan, hogy vagy csinálod, vagy nem, de kicsit igen nincs!

Kostyika!
Szerettük volna ha jön, de még csak most ért ide!Kép
Nem afelől vannak kétségeim, hogy jó-e a teszt, hanem hogy nem voltam-e túl korai, hiszen vannak esetek, amikor ugyan baba van, de ugyanúgy megjön és észre sem veszi senki mi is történt.
DE EZ VELÜNK NEM LEHET! ugye?!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Jó Reggelt Mindenkinek!

Most még gyorsan van egy kis időm, amíg a csajszi alszik.Kép

Eszter!

Gratulálok! Természetesen ez nem történhet meg. Mert ha már egyszer ott van, akkor nem "robbanthatja" ki onnan semmi, csak kilenc hónap múlva.Kép
Igaz, én még csak egy gyermekes vagyok, de azért a pocakon lovagláshoz tudnék írni. Két ismerősömnek is ilyen különbséggel követték egymást a manók. Az egyik kisfia a hatalmas pocakban könyékig járt. Rosszul voltam a látványtól. Kép A másik kislánya pedig mindig az anyukája hasán ült, ölben kellett hurcolni. Szóval sokat kibírnak ezek a cseppek.Kép

Linda!

Remélem, hogy otthon lesztek szombaton. Kép Hajrá suli!Kép

Szegény nem alvók! Szerencsére ebben nekem csak egy évvel ezelőtt volt részem, három hónapig tartott, óránként kellt Lilla. De azóta alszik szépen.

Ezt gyorsan elküldöm, LIlla felébredt, megyünk sétálni!

A többieknek is írok még, cask közbe jött a gyerek.Kép

Puszi!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Eszter, ilyesmi nem történhet meg! Én emelgettem kétszer is és nem lett baj. Nem is tudtam volna mást csinálni. Hason ugrálást nem próbáltuk, arról nem tudok nyilatkozni.Kép Azon kívül volt minden, émelygés, hányás, napi 2x játszótér (akkor még lakótelepen laktunk), költözés, oviba hurcolászás, költözés, stb.

Andi, jó vacak idő volt ezen a nyáron, főleg augusztusban! Nálunk ma köd van...
Azért kikapcsolódásnak nem volt rossz hogy elutaztatok, persze kár hogy nem tudtatok strandolni.

Anikó, összepakoltál a sulira? Gyerekek várják már? Marci nem nagyon. Gergő olvasásával nem volt baj soha? Marcinak minden nap kellett olvasnia, mert elég akadozva ment neki, de most már szépen olvas.
A 3 gyereknek összesen 10 pár cipőt vettem.

Linda, sok sikert a beszoktatáshoz! Mi csütörtökön kezdjük, bár az egyik óvónéni azt javasolta hogy hétfőn (5-én) menjünk először, minek a gyereket ezzel a két nappal megzavarni. Jól kezdődik...
Nálunk is állandóan pakolnak a gyerekek, Dávid a legszörnyűbb, naponta többször vékonyan beteríti a lakást játékokkal.

A dinópark Ausztriában van, szerintem csak ezért felesleges elmenni, nagy csalódás volt. Interneten, prospektusban, TV-ben minden sokkal szebbnek és nagyobbnak látszik. Valójában egy porfészek. Mi ráadásul egy éjszakát ott is töltöttünk, de eljöttünk másnap, annak dacára hogy még egy éjszaka és félpanzió be volt fizetve. A szállás kritikán aluli volt, a fürdő külön volt, egy koedukált helyiség volt 3 zuhanyozóval, amiket függönnyel azért el lehetett takarni.

A fiúk jól viselték az utat, bár sokáig tartott. Magyar utak.Kép Lassan tudtunk haladni, ráadásul a 8-as úton elég hosszan útépítés folyik.
Dávid volt a legjobb, egy szava sem volt, pedig ott sem igazán tudtam hol kivenni a babakocsiból. Hiába erdős terület, nem zölt az aljnövényzet, hanem köves és meredek a terület. A dinók el vannak kerítve, "ők" zöld területen vannak.
Kb. 1 - 1,5 óra alatt be lehet járni az egész területet, de akkor már mindent aprólékosan megnézett az ember.

Azóta Dávid "elromlott", extra nyűgösség, éjszaka is. Megint köztünk alszik fél éjszaka.

A másik "gondom" vele hogy nem akar beszélni. Csak egy kis babanyelv, de leginkább sikítani és kiabálni szeret. Tudom hülyeség mással összehasonlítani, de a másik kettő ilyenkor már szavakat mondott. Dávid meg az égvilágon semmit.

Sziasztok
Andrea
tandrea

tandrea

Hali,

Eszter,
Természetesen nem lesz semmi baj Kép Mikor mész orvoshoz?

Andrea,
10 pár cipő, nem semmi! Nálunk itt most nyílt egy bevásárlóközpont, ott láttam 3000 ft-ért jónak tűnő zárt cipőt a manónak.

Nálunk is extra sz.. éjszaka volt, fél - óránként visítás de legalább reggelre kijött a bal felső rágófog. Előre pánikolok h akkor még 3 ilyen?

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Jó reggelt!

Andrea:sajnálom,hogy csalódás volt a park,akkor mi kihagyjuk.Kép Mondjuk legkorábban jövQre terveztem Bence miatt.Azért a gyerekek élvezték? FürdQ:no comment...Kép Kép Kép
Remélem az indulás ellenére azért jó lesz az ovi.Szerintem pont jó lett volna,ha 2 nappal kezd,legalábbis én örülök,hogy a suli így kezdQdik.Bemelegítésnek nem rossz.
Elég szétszórt vagyok,nagyjából össze vannak rakva a sulis cuccok,de azért még át kell néznem a listát még egyszer,és a könyvek még nincsenek bekötve.Most hétvégén akartam,de változott a program.
10 pár cipQ nem semmi.Én még nem tartok ott,de gyanítom,hogy közel fogok járni hozzá.Kép
GergQ nagyon nem várja az iskolát,idQnként teljesen elkeseredik,ha eszébe jut.Kép
Olvasással nem volt gondunk,mert magától tanult meg olvasni,mire iskolába ment.Kép
Kata viszont nagyon be van sózva,kíváncsi vagyok meddig tart a lelkesedés.Kép
Bababeszéd:nálunk is csak az van,én nem aggódom.Ha jól tudom,3 éves korig nincs gáz.Nekem a nagyok ilyenkor már mentek és aludtak éjjel,Bence nem.Ez van.Kép

Eszter:éreztél valamit,azért csináltál elQbb tesztet,vagy csak kíváncsi voltál? KépEgyébként hogy vagy?
Emelgetés:passz.Én nem nagyon emelgettem már GergQt akkor,csak ha tisztába tettem.Q nem igényelte.

Linda:zombiság Kép Kitartás!!! Nálunk most egész elfogadható az alvás.KOpp-kopp....

Na,ennyi:

Anikó

ORSIRÓL TUD VALAKI??????
vakili

Andi:közben írtál.Kép
Gratula a fogacskához!!! Kép

Anikó
vakili

Még azt elfelejtettem hogy nálunk sem volt semmi tünete az agyhártyagyulladás elleni oltásnak. Se láz, se nyügi.

A

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Köszi a bíztatást! Rám fér! Sajnos.Kép

Vakili!
Ezt megelőző szombaton volt egy masszív agymenésem, nevezzük így az idegbajos libaságot, és rútúl összekaptam Apával épp a lecsófesztiválról hazafelé.
Magam sem értettem miért borultam annyira ki, főleg, hogh alapvetően egy simán megbeszlhető problémácskácska (és még sok kicsinyítőképzőt képzelj ide!) volt. Guszti akkor másnap monta, hogy már csak én nem tudom, hogy terhes vagyok. Aztán írgalmatlan puffadás, függetlenül a kaja gázosító hatásfokától, hasmars azóta isbár ez nem tudom mennyire klasszikus tünet, no meg hogy nem tudok aludni. Ráadásul megint kijött rajtam egy olyan ekcémás folt, mint Olivérnél.
És még egy apróság. Néhány napja, vagy inkább egy hete (bár lehet sima véletlen egybeesés) Olivér olyan anyás, hogy nem tudom kivakarni a valagamból. Olykor szó szerint. Ez egyáltalán nem volt rá jellemző, főleg az, hogy sírjon utánam, ha elmegyek, vagy az örökös vegyél fel.
Tehát ok volt bőven.

Hű iskolakezdés!
Ahányszor Tescoba megyünk, Guszti úgy rángat el a füzetek és miegymás mellől! Én még most is imádom azt a sok kütyimütyit ami kell, és persze a füzetcsomagolás... HÁT...
Bár gondolom majd ANYAI oldalról már egészen más lesz!Kép
Most még nagyon jó emlék!

Kostyika!
Gratula a foghoz! Mi még most sem tartunk sokkal messzebb. Felül három, lassan talán áttör a negyedik, alul kettő.

Andrea!
Olivér sem mond még semmit, ami valódi szónak értelmezhető lenne. Érteni érti a dolgokat, ha épp kedve van. Ez talán fontosabb. Ha már érti akkor majd mondja is, ha szükségét érzi. Így viszont kitalálom amit akar, akor minek erőlködni?
Valahol igaza van!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Félálomban írok nektek. Kép

Eszter: persze, hogy nem lesz baj. Nem és kész. Kép
Én Danit majd az utcsó pillanatig emelgettem, mert ő sokkal késöbb lett mozgékony és a 4-re feljönni meg végképp nem tudott. A pelenkázóra is felraktam, és ha sírt akkor is felvettem, hiszen kicsi volt még akkor. Kép Nem lett semmi bajom, azt hiszem nem vagyunk annyira törékenyek. Kép Persze gondolom ez terhességtől is függ, lehet, hogy valaki veszélyeztetett és annak alig szabad valamit. Igaz nekem is mondta a védőnő, hogy ne emelgessem a gyereket, de mikor megkérdeztem, hogy akkor hozzánk költözik e segítségnek, elhallgatott.
Suli: én Kaposvárra jártam mezőgazdaságiba és párhuzamosan át a lovardába. Kép

Timi: hogy van a lelked? Mit tudsz Egcsiékről, minden oké? Szombaton előreláthatólag itthon leszünk. Mikor vagytok Vácon? Mikortól meddig?

Andi: mi a baja az óvőnőnek azzal a 2 nappal????
Nálunk nem csak vékonyan van beterítva a lakás. Mondjuk 43nm, nincs nehéz dolguk. Kép

Anikó: akkor ti is nagy lázban égtek. KépJaj én csak most kezdem ezt az elszakadósdit és nagyon furán érzem magam miatta...

Pussz: Linda
bellana

Új kép van a profilomban! Kép

ORSI?????
bellana

Sziasztok,

Eszter, én is csak halkan, de GRATULA!!Kép
Biztos minden okés lesz, de most azért hagyj fel a pacizással, azt még terhességem korában olvbastam, hogy mint sport tilos!!

Andrea, a 10 pár cipő kemény meló, gondolom kicsit kiürült a cassa isKép
Milyeneket vettél? Már nézegetem én is a palettát, mert ilyen fura időjárásban,/egyik nap nyár holnap meg már tél/el kéne indulni megvenniKép

Bellana, naon édikék a fiaid, és te is szimpi vagyKép

Manó
manóci

Sziasztok!

Reg nem voltam. Lili beteg volt hetvegen. Szombaton lazas es tegnap elottig csunya hasmenese volt. Most mar jobban van. Tegnap meg gyakoribb volt a szeklete de mar nem hig hanem darabosabb. A fott krumpli es sargarepa kura es a sok folyadek megteszi a hatasat. Szegenykemnek ugy ki van csipve a popoja, hogy nagyon faj neki. Kép De majd az is rendbe jon. Azert amikor meleg van felmeztelenul maszkal, hogy szellozon. Amugy vidam es jatszik velem sokat. Kép Szokincse bovult a lab, orr es szem szoval. Talan a kez is mar alakul. Minden babajanak, macijanak es nekunk is mindig felsorolja az osszes testreszunket. Amit meg nem tud kiejteni, azt elmorogja az orra alatt. Kép A pingvint pivi-nek mondja. Kép Nagy kepeskonyve van az allatokrol. Imadja. Nagyon sokat ismer mar es ha kerdezem valamelyiket tudatosan mutat arra az allatra, altalaban mindig eltalalja es olyankor eszmeletlen fulig ero vigyorral nez ram. Mint aki azt akarja mondani, hogy latod mama milyen ugyes vagyok. Kép Lassan uj konyvet kell vennem. Este meg mindig a hinta palinta versevel altatja magat. Kép A hinta palintat tokeletesen kiejti, de a kovetkezo szavakat mar csak ritmusosoan dudolja. Kép Kapott egy mini bevasarlokocsit amikor beteg volt. Nagyon szereti. Le-fol guritja ki-be pakol bele. Kép
Mostanaban nagyon szeret puszit adni. Meg a kutyanak is ad. Kép
Szoval ennyit magunkrol.

Eszter: Nagyon gratulalok a kistesohoz. Ugyesek vagytok. Kép Biztos minden rendben lesz. Kép Egyebkent bator vagy, hogy ilyen koran elmondod. Kép
Nagyon jo a lovas kep. Kép Tanc edes lehetett. Kép

Mano: Nagyon orultem, hogy jottel. Jol neztek ki mindketten a kepen. Kép Mi is most tervezunk egy hetkoznapi napot allatkertezeshez. Talan jovo heten. Ugyanis Lili annyira imadja az allatokat, hogy muszaj eloben is megmutatni oket.

Andi: hat tenyleg nagyon pocsek ido volt. Gondoltam is azokra, akik akkor nyaralnak.

Andrea: Nagyon helyesek a fiuk a kepen. Kép En is utalom a hisztis idoket ebben a vacak idoben. De mi lesz osszel-telen, amikor sok ilyen vacak ido lesz? Huha. Kép
Beszed. Minden baba maskor kezdi. Szerintem semmi ok az aggodalomra. Ismerek meg par kisgyereket akik nem tudnak beszelni. Lili is tobbet tud mint a ket eves unokatesoja. Szoval ez embertol fuggo. Elobb utobb elkezdi. Kép

Linda: Mitol alszik rosszul Gergo? Fogzas? Illetve ez mit jelent? Lili is felsir egyszer esetleg ketszer, de ha bemegyek hozza kap egy kis vizet es par perc alatt visszaalszik. Bar tegnap vegigaludta az ejszakat. Ferjed hogy birja?
Nagyon jo a kep rolatok. Kép

Na megyek zuhanyozni amig Lili meg alszik.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Reggeli kepek. Lili es a kutya. Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Linda, hogy ment az első nap?
Ma reggel 7-kor felkeltettem a fiúkat, Balázs azzal kezdte a napot hogy: "Nem akarok oviba menni!"
Szerintem nem a két nappal van baja az óvónőnek, hanem minél később akarja hogy kezdjük az ovit. Addig is kevesebb dolga van, pedig vegyes csoportba fog menni Balázs és csak 4 új gyerek lesz, ebből 1 másik oviból jön át. Vagy csak én vagyok pesszimista (vagy rosszindulatúKép)és rosszat gondolok róla.Kép

Rita, Lili nagyon ügyes! Látszik hogy sokat foglalkozol vele. Még mindig nagyon szép kislány! Jobbulást neki!
A téli bezártság tényleg vacak, de mivel mi szinte állandóan úton leszünk napközben, jobban eltelik a nap.

Manó, a 10 pár cipőben azért a tornacipők, itthoni sportcipők is benne vannak. Dávid csak egy cipőt kapott, gyorsan kellett egy zárt cipő még utazás előtt és én nem tudom a fél várost bejárni miatta. 4 üzletben voltam, végül egy SuperFit cipőt vettem. Nagyon jó cipő de nagyon drága.
Egyébként főleg Salus cipőket szoktam venni.

Nem tudom hallottatok-e valamit az új oltóanyagról amit az EU-ban már most is használnak? Nálunk a TB egyelőre nem támogatjaKép, ill. a gyerekorvosok nem is nagyon propagálják amíg a régi oltóanyag el nem fogy. Ez egy korszerűbb anyag mint a régi, nem viseli meg annyira a gyerekeket. Azt tudom hogy a csecsemőknek adandóak már forgalomban vannak Magyarországon is, vajon a 15 hós is?
Zsuzsa, nem tudod véletlenül? Két hét múlva oltás!Kép

Sziasztok
Andrea
tandrea

Szia Andrea!

Nekem azt mondta a védőnő, hogy szeptemberben mi már azt fogjuk kapni 15 hós gyanánt!

Remélem ti is, mi is!Kép
Ha már muszáj.
Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok,

Rita, betegségKépde már jobban vagytok ez tök jó!Állatkert szupi volt, menjetek isKép
Nálunk is kb. így mennek a dolgok ahogy Lilinél.Eszti is dumál be nem álla szája leginkább még halandsza, de már tök sok szót tudKép Meg a tárgyakat szinte mind/mármint a nagyobb minden nap használatosakat/ Pl. mondom neki, hogy mindjárt kimegyünk a nappaliba, és bekapcsizzuk a tv-ét, és ő már rohan ki, és a távirányítóval a kezében áll a tv előtt, és magyarázKépNekünk kis babakocsink van, és imádja azzal rodeózik állandóanKép
Ari a kutyusotok isKép Azt néztem a képen, hogy Lilinek már milyen dús haja van?! Esztinek még tök babahaja, nem erős egyáltalán, és csak nőni is igazán most kezd! Mondjuk én még nem vágtam neki, te már igen?

Andrea, cipőKépSalus az jó én is olyat vettem neki nyárra, majd most is elmegyek a mintaboltba, mert szerintem onnan veszek valamit!De azért gondoltam, hogy a 10 pár az egész repertoárt kimeríti, nem mind utcaiKép

OLTÁS!!!!KépKépMi pont ma vagyunk 14 hósakKép és a jöv. héten kapjuk az Agyhártya. ellenit. A 15 hós nekünk szept elejére esik, de én is lecsekkolom majd a védőnőt, hogy melyiket fogjuk kapni! Amúgy tudtok róla valamit, hogy jobb mint a régi?Vagy miben más?
Manó
manóci

Rita, elfelejtettem, hogy a csúnya popóra a legjobb a Bepanthen!Kép Esztinek 1x volt ilyen, és nekünk is az volt a recept, hogy amilyen sokat tudom szabadon, és éjszakára Bepa.jó vastagon!3 nap alatt el is múlt, pedig piros hólyagos volt!
manóci

Sziasztok,
nagyon régen nem voltam,sajnosKép
Beteg voltam,net sem volt,ráadásul a Tomi tönkretette a gépemet.KépÉs lelkileg sem voltam nagyon a toponKépSok minden öszejött,ill.nem jött össze,nagyon ki voltam borulva,de most már talán kezdenek eltűnni a felhők a fejem fölülKép
Nem tudok visszaolvasni,nem haragudjatok,ha nem reagálok senkire.

A gyerekek jól vannak,a Maya 1 hónap alatt 4 centit nőtt.A lába is 2 számot.Maxi is hihetetlen ,hogy milyan gyorsan fejlődik,mindenben utánozza a Mayát,a múltkor már a magassarkú cipőmet próbálgattaKép ő isKépMint egy kis kullancs állandóan követi,és csinálja amit a Maya csinál.Nem tudom mi lesz a jövő héten,mert kezdődik az ovi.Kicsit sajnálom,hogy vége a nyárnak,és mennie kell.KépDe legalább várja,és nem ellenkezikKép
Most röviden ennyit,majd igyekszem gyakrabban jönni!

Puszi mindenkinek,és a szülinaposokat utólag is Istenke éltesse!

Nanda
nanda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: