A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Pontosan így gondolom, ahogy te! Úgyhogy várom majd Borcsa tapasztalatait. Kép Beleolvasok abba a topicba is.
És Borcsa! Minden kijön belőle? Bocs a buta kérdésért, de előttem még az a kép van, amikor anyukám lavórokban áztatta, majd fazekakban főzögette... és úgy szép tiszták lettek. Kép Itt pedig olyan kis finomnak tűnik az az anyag...

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok lányok!

Fel lettem szólítva, úgyhogy - elveimmel ellentétben - bejelentkezem Kép Annyira jól esik, hogy aggódtok értem, meg egyáltalán, hogy gondoltok rám, ezek az érzések tudnak feltölteni sok-sok energiával! Teljesen jól vagyunk, csak pörgök ezerrel, rengeteg a dolog, és az internet nem fér bele, úgy meg nem szeretek írni (ezek az ún. elveim), hogy csak néha bejelentkezek, de senkire nem reagálok, de legalább azt sem olvasom, amit rám reagáltok. Szóval ezért nem vagyok, de az e-mailjeimet rendszeresen nézem, és válaszolok is rájuk.

Hétfőn töltöttem a 30. hetet, vérkép, vizelet, terheléses cukor rendben, gyermek egyelőre fejjel felfele tartózkodik, és a múlt hét szerdai UH-s orvosi vizsgálaton az orvos feltette végre a kérdést: "Nem mondtam még, hogy kicsi ez a gyerek?" (Nem, de csodálkoztam is, hogy ez a probléma még nem került elő, Katánál emlékeim szerint hamarabb kezdődött.) De ezzel sincs semmi baj, ezen már párom sem izgul, sőt a doki is hozzátette, hogy végülis Kata is kicsi volt (2600 gramm). Érdekes, hogy Bababó már a pocakban is egész más, mint Kata: Kata inkább helyezkedett és aprókat rugdosott, Bababó meg "kissé" intenzív. Én tükörben rácsodálkozom, hogy már mekkora a hasam (mondanom sem kell, pocakfotó azóta sem készült...), de egyáltalán nem érzem se nagynak, se nehéznek, fáradékony sem vagyok, nyűgös sem vagyok, sőt, ez a terhesség teljesen feldob és felpörget Kép Kata is jól van, egy hónap múlva már a két éves szülinapját ünnepeljük, karácsony óta már nem csak azt tudja, hogy Bababó, hanem azt is, hogy tesó, pocakpuszik mennek továbbra is, és már hagyja, hogy rátegyem a kezét a hasamra, amikor nagy mozgolódás van odabent.

Szülésznőmet felkértem (ugyanazt, aki Katánál volt), és amúgy is jó érzés, hogy a kórházban emlékeznek rám - mondjuk most még nagyon nem a szülésen jár az eszem Kép Én egyetlen kórházi dologtól félek, az pedig az, hogy a gerincembe szurit adjanak, úgyhogy én azért szeretnék az aneszteziológussal beszélni, hogy ha valami miatt császárra kerülne sor, akkor milyen "alternatív" érzéstelenítési lehetőségek közül választhatok.

Előkészületek: lakás ügyben most az a legújabb családi álláspont, hogy minél kevesebb eladás-vétellel oldjuk meg a kérdést (rengeteg kiadás az ügyvéd, adó, illeték, főleg hogy nem is biztos, hogy végleges megoldást találnánk), szóval lehet, hogy az lesz a vége, hogy mi anyuék lakásába költözünk (Pók utcai lakótelep, én is ott laktam, vagyis ott laktunk öten, amíg mi, a 3 gyerek "ki nem repültünk".) De az már biztos, hogy Bababó mózeskosárban alszik majd, mert a bölcsőt nem tudjuk újra kölcsönkapni (mondjuk Kata mellett a mózeskosár amúgy is biztonságosabbnak tűnik), a fürdetődézsával is szemezek... Most vettünk a Tescoban textilpelenkát, mert nagy boldogságomra ott a cseh tetra pelenka 70*70-es. Mi ugyanis textiplelenkát használunk (Monapel, illetve Poppolini gyapjú külsővel), és a hajtogatás miatt fontos a széle-hossza egy pelenka. És hát az eddigi textilpelusaink egy része elrongyolódott, úgyhogy muszáj volt venni. Más beruháznivalónk nincs is, a ruhákat visszakapjuk - még azt az ajándékot kell megvennem, amit Kata kap majd Bababótól, de mivel az viszonylag nagy méret, megvárom vele a költözést.

Na, azt hiszem, minden babás témát kiveséztem, de úgy szégyellem, hogy senkinek nem tudok írni név szerint - na, ezért nem jövök...

Mindenkinek a maihoz hasonló napsütést kívánok - kívül-belül Kép

GyeZsu
gyezsu

Nekem is az all-in-one megoldás tetszik. De szerintetek nem túl befülledős ez a pelus a nyári 30 fokokban? Tekintettel arra, hogy mikorra kijutunk a szabadba már elég meleg lesz. Vagy kb. ugyanolyan, mint az eldobható?
Még valami: régen voltak azok a rémes, ám hasznos lábközt merevítős pelenkák, amik azt hiszem a csípőizületek helyes fejlődését szabályozták. Ilyen kínzó/csodaszerek ma már nincsenek? Vagy már elavult ez a szemlélet?
Szia GyeZsu! Te aztán aktív vagy! Kép

Melitta

Kép
nyf

Nyf, ilyen késői órán tööbbnyire csak mi vagyunk jelen, azaz Tünde, Ágiboszi, Gyezsu - bár ő mostanában nemigen tud (jó, hogy ma tudott Kép)te meg én.. mi vagyunk a baglyok Kép Ha nem tudsz aludni, gyere az MSN-re vagy yahoo-ra, ott megtalálsz engem(az ID-m az emailcímem), de sok kolléga is fenn szokott lenniKép

indianyo

Február 2 után szívesen! Kép Most viszont csak néha belenézek, mert közben tanulgatok... De ami késik nem múlik! Kép Már alig várom, hogy átadhassam magam a babának. Eddig a munka+tanulás, most az extratanulás, lassan eljön az ő ideje is. Addig is próbálom gyűjteni a hasznos tanácsaitokat. Kép De azt hiszem lassan megyek aludni.

Melitta

Kép
nyf

Jó éjt neketek! Kép

Melitta

Kép
nyf

nektek Kép

Melitta

Kép
nyf

buona notte Kép

indianyo

Sziasztok!

Borcsa: végül nem mentem el az előadásra.

Tegnap megérkezett a kiságy. Még nem akartam, de akiktől kaptuk, teganp vettek a kissrácnak nagy ágyat, és nincs hova tenniük. Szétszedni nem tudják, mert össze lett ragasztva. Úgyhogy itt van már a gyerekszobában. Még jó furcsa Kép

Nagyon dühös vagyok. Voltunk szerdán barátnőzni, és csak akkor derült ki, hgoy a kissrác köhög, mikor már ott voltunk. Maradtunk 2 órát. Hát mára mindkét fiam köhög Kép

cory 32+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szép jó reggelt mindenkinek!Kép
AnnácskaKép
Nem a gyed nem jött össze, csak a 13.havi fizum, amire most nagy szükség lett volna számítottam rá, de hát ez van, majd megoldom!
szerencsére gyed-et kapok, több éves munkaviszonyom van, bár épp tegnap tudtam meg, hogy le kell számolnom hozzá a kórházban, mintha kilépnék! Még jó hogy betelefonáltam a munkaügyre a 13.havi miatt, és ez is kiderűlt!
MamackaKép
Neked sok kitartást!
Cory Kép
Szuper, hogy befordult a baba!
Na megyek, mert mindjárt itt van apu csinált egy kis szekrényt, hogy elférjenek a babaruhák, azt hozza. ki kell még porszívóznom, mert a drágám este tisztította ki a szőnyegpadlót, s már nem maradt idő porszívózni!
Pusszancs:
Csema Kép majdnem 33

KépKép
csema

Sziasztok,

Gyezsu, jó hogy jöttél megint, és örülök, hogy minden rendben van! Kép
Cory, neked is grat a jó eredményekhez, látod, jól alakul minden! Kép
Angi, remélem már kiheverted a tegnapi vérvételt! Jajjjjjj....Kép
Nyúlanyó, depi remélem már nincs, de szerintem ugyanilyen tünetek mindannyiunkon előjöttek már...nálam is volt ilyen, sőt olyan is, amikor pityorogtam és nevettem egyszerre, felváltva, na, akkor azért apa is megijedt, mert egyikre sem tudtam magyarázatot adni....Kép Itt meg tényleg mindenki megérti az ilyet. Kép
Nicika, klassz vásárt csaptál! Kép
Tanulósok, kitartás, drukkolok, és ügyesek vagytok!
Katicuska, neked külön sok erőt, hogy jól tudjatok költözni.
Nancsi, hogy áll a kégli?
Anita!!!!! Merre jársz már? Biztos vasalod a sok cuccot Botinak, és már 100x átpakoltad a cuccost, nade én is ezt csinálom, és mégis írok néha-néha, irgum-burgum. Kép

Húúú, ez a pelus vasalás elég uncsi. De azért jó is.

Na csoki, megyek vissza vasalni.....

Eszti
35+2
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!
Tünde! Nyugodj meg, ha a szopival minden rendben lesz eszem ágában sincs cumisüveget használni. Csak úgy gondoltam hogy legyen itthon üveg tartalékban, meg ha már van üveg akkor legyen mivel tisztítani is! Sterilizálót is szeretnék venni! Kép

Monapel: és az ilyen pelusból nagydolog esetén kiszeded a nagyját aztán után beáztatod? Vagy hogy működik?

Nyf! Nekem van pár terpeszpelenkám. Felénk manapsági is sokan használják és a védőnő is ajánlja!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Bori: Nagyon örülök, hogy tudtál jelentkezniKépSzopihoz kitartás, drukkolunk, hogy belejöjjön a kiscsaj! :-)

Csema: Örülök,hogy jobban vagyKép Látom, ma meg pörögsz, vigyázz ám magadra! Sajnálom a 13. havitKép

Mamacka: Szerintem is próbáljatok meg beszélni anyósékkal, hogy cseréljetek szobát.

Tünde: Szuper, hogy Dorina jobban vanKép Azért most én is küldök így utólag gyógypuszit neki! Szegény párodnak is jobbulást!

Alina: Gratula, hogy túl vagy az első NST-n és hogy nincs kókuszodKép Nagyon jó lehett hallani Márk baba csuklásátKép

Cory: Én már tényleg nem tudok mit mondani erre a vacak rókakomára... Mindenesetre sajnálomKép és kitartás, már talán tényleg nincs olyan sok hátra belőle semKépViszont szuper, hogy a lánykád befordult és hogy a méhszáj is rendbenKépÖrülök, hogy megvan a kiságy, ne idegeskedj, hogy a határidőd előtt, minden jó leszKép Aztán ahogy Annácska is mondja, mindjárt vásárolgathatsz a lánykádnak! Marad még a Liza név?

Nyúlanyó: Nagyon aranyos a babádKép Tamás BotondKép... Az imádott öcsém: Tamás, a pici fiam nekem is Botond... Jó választásKép Én múlt héten voltam depis...sajnos a hormonokKép

Nicika:Fú, de királyul összefoglaltad a lényeget a hét eseményeit, ügyi vagyKép Klassz dolgokat vettetek, jó vásár voltKép Patrikkal kapcsoltban minden okosságot leírtak a lányok! Mikor megpillantja Szintikét, majd teljesen lenyugszikKép

Angi: Ezek a béna laborosok... Remélem, nem kékült be nagyon a nyoma! Újság veletek?

Eszti: Beindult a nagymosás? Nekem igen, de nem véletlenülKép... Mindjárt leírom!

Titati: Veletek mizújs? Himlőügyben kaptatok már valami megnyugtató infót?

GyeZsu: Jó hallani rólatok, örülök, hogy jól vagytok!

"Éjjeli baglyok": Ti meg most szunyáltok, mi?

Na, puszka mindenkinek!

Anita (35Kép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én már minden rucit kimostam és kivasaltam! Még a textilpelusokat is! Ott sorakoznak csodaszép rendben a szekrényben. Már nagyjából a kórházi csomagot is készre pakolom, már csak cucctáskába kell rakni! Nekem egyenlőre nem tűnik úgy hogy két táskányi lenne a mennyiség, úgyhogy most azon agyalok hogy vajon mit hagytam ki! Kép

Nicika 35+4 (Mindjár FINIS! Kép)

KépKép
nicika

Na, végre sikerült elküldeni!

Ja,látom Eszti közben már írtál is...

szóval, nem voltam túl jól, de ma már jobban vagyok, úgyhogy re...Kép Szerda este 30-40 percenként jöttek rám a keményedések, görcsök, úgyhogy iziben nekiálltam babaruhákat, pelenkákat mosni, gondolván pár nap múlva kellhetnek... (azt gondoltam, hogy nem aznap lesz belőle vmi, mert annyira nem voltak sűrűek)
Megijedtem kicsit, és mondogattam Botikának, hogy legalább még két hetet ki kell húzni, hogy ne legyen korababa. Még tegnap is előfordult a keményedés+görcs, de egész nap csak 4x. VAlószínűleg, ezek lehetnek azok a bizonyos jóslók, nem? És azért annyira ezek sem gyengék (legalább is nekem nem úgy tűntKép)
Ráadásul a sok okos a családból azt fújja, hogy már nem sok van, mert be van dagadva az orrom, szám... mondjuk tényleg kicsit megváltozott az arcberendezésem...Kép (még párom szerint is, ami ritka nála, hogy ilyet mond, de állítja: szebb vagyok, mint valaha, mert hamarosan életet adok a fiának - édes, nem? Kép) Na, de ez csak azt jelzi, hogy (szerintem) elérkezett az utolsó hónap! (Tudjátok, UH-k szerint 2 héttel nagyobb a fiamKép)

Most már tényleg visszaveszek a tempóból, mert már papucsom is vanKép Nem rohangálok, pihizek és netezekKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Grrr Babanet!Kép Miért akkor tartják karban, amikor én akarok írni???!!!

Szóval.
Végre péntek, végre mindjárt hétvége! Ez a meló egyre fárasztóbb...Bár a hétvége is elég zsufi lesz, vendégséggel és baráti találkozásokkal teletüzdelve..

Ma megyünk Tecsoba, megvizionáljuk az akciós babacuccokat. Anyósomék már megvették ott a kiságyatKép
Tud valaki infot adni arról, hogy miért lehet jobb a fürdetödézsa, mint a kád?

Indianyó!
Láttam, hogy ugyanaz a dokinénink. Megkérdezted töle, hogy mennyit kér/vár egy szülésért? Én nem tudom, hogy fogjak hozzá...Férjecském szerint ne is kérdezzük meg, hanem egyszerüen adjunk neki 30ezret, mert úgyis sok pízt otthagyunk a magánrendelésén.
Szerintetek?

Maminti
27+5

Kép
Kép
maminti81

Én is vasalni mentem, majd még jövök! ÍGÉREM!!!KépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: egyelőre Liza, de majd szülés után lesz csak tuti Kép
A pasik meg édesek tudnak lenni. Enyém pl abszolút szolidarít velem. Eddig ugyanannyit híztunk Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Anita, izgalommal olvastam, mi van veled. Ez azért már nem semmi. Biztosan jóslók voltak, de ezzel is még hetekig lehet húzni, főleg hogyha betartod most már a szigorú pihit. Barinőmnek az 5. hónaptól voltak keményedései (nagyon fájdalmasak), és aztán 40. hétre szült. Szóval, remélem még azért vártok egy picit. És most már nagyon közel van a 37. hét. Kép

Nekem semmi ilyen jel egyelőre, naponta egy-kétszer érzem, hogy fájdogál az alhasam (mint mensikor), meg nyomás érzés is van, szerintem illeszkedik be a fejecskéje. Most már olyan nagyokat mozog, kifejezetten érzem, ha a lábát és kezét mozgatja, szinte ki lehet tapintani. Annyira imádom. És most már tényleg olyan nagyon várom, hogy itt legyen velünk. Kép
Anita, Tibi tényleg édes, nálunk is dettó ez a helyzet, Petim odaadása határtalan. Kép Így azért könnyebb.

Én végeztem a mosással, vasalással, Nicikához hasonlóan szépen bent sorakoznak a ruhácskák a komódban, türcsik, pelusok kivasalva (huhhhhh), takarók, lepedők szintén.

Papucsom még nincs, holnap veszünk, és vasárnap, hétfőn én is összecuccolok.

Nagyjából a fejemben már összeállt (éjjel amikor felébredek, mindig ezeken gondolkodom), így már nem lesz olyan vészes. Kép
Vendég

Sziasztok kismamik!

Gyezsu
örülök, hogy jelentkeztél, és, hogy minden rendben veled! Azért szerintem néha-néha irogassál... senki nem várja el, hogy mindenkire reagálj ez képtelenség!

Indianyó
Azt tudom, hogy külön kell regisztrálni, de ahogy néztem itt szinte mindenkinek msn-van akkor azokkal én nem is tudok beszélni a skyp-ommal? Vagy azért lehet?

Anita
Ez nagyon izgi! Vigyázz magatokra! Kép aranyos a párod!
Hétvégén megyünk Nyíregyre a keresztgyerekünkhöz. Egy kicsit tartok tőle... már az is eszenbe jutott, hogy sógor egyszerűen kiteszi majd a szűrünket... Kép

Tegnap megint próbáltunk anyósékkal beszélni... dagadtra bőgtem a szemeimet... annyira furcsák, olyan mérhetetlenül önzőek. Már nem férnek el, hova tegyék a cuccaikat! Nem túlzok egy cseppet sem, hogy anyósomnak van vagy 100 táskája és vagy 130 pár cipője... de zömében olyan állapotban, hogy abba ember bele nem gyűri a lábát... penészes összeszáradt... no persze apósomnak is van vagy 80 zakója amit az életben nem hord, de ezek mind fontosabbak mint a gyerekeik. Ezeknek kell a hely!
Anyós a szobacserében nincs benne após meg elkezdte sajnáltatni magát, hogy mi innen ki akarjuk őt túrni és majd ha két méterre leeresztjük a földbe akkor lehet rendezkedni... Kép no meg persze ha jön a kedvenc gyereke akkor őket hova fogja tenni hol fognak aludni... az nemszámít, hogy mi hol fogunk aludni a gyerekkel, az le van ejtve. Kép ) Annyira el vagyok keseredve nem látok semmi kiutat... kicsi férjem meg... olyan drága... szegénykém már megszokta, hogy ő csak a felesleges harmadik... csak akkor van rá szükség ha éppen valamit intézni, fúrni-faragni kell.
Pedig ha itt tudnánk maradni, akkor egy kicsi pénzt talán félre tudnánk tenni...

Tegnap mi is voltunk a Tesco-ban vettünk ezt-azt.... sajnos merevlapú pelenkázó nem volt csak puhi, de majd apa bütyköl alávalót.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bocs a panaszkodásért... úgy vasalnék már én is! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Egy kicsit nyugisabbnak képzeltem az első gyerek várásának hónapjait, erre tele vagyok feszültséggel állandóan bőgök... Kép szegény babuci... remélem nem ártok neki...
Persze azért vígasztalom magam, hogy tulajdonképpen milyen jó nekünk, szeretjük egymást egészségesek vagyunk, jön a kisfiunk... erre kellene gondolnom és nem keseregni. Kép csak nem mindig sikerül... de edzem magam... Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

...na jó megyek varrogatni, az talán feldob...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Eszti, tényleg hetekig el lehet így "lenni", de azért nagyon izgi volt... majd beleedződöm, mert a végén a nagy jósolgatással túlhordomKép
Nagyon ügyes vagy, hogy már végeztél is, én a színeseket még most teregetem ki! Csak nem megy pihi nélkül ez a vasalás!
Nicika te is nagyon ügyes vagy, hogy már készen vagy!

Maminti! Meddig fogsz még dolgozni? Ugyan mi kádat vettünk, de párom nagyon kacérkodik még a Tummy Tub-bal. Állítólag az ilyen "dézsákban" biztonságosabban érzik magukat a manók, mert arra emlékeztetik őket, milyen jó is volt az anya pocijábanKép Pénzt mi pl. nem kérdeztük meg (bár többször vaciláltam én is, kérdezzem-e), hanem úgy gondoltuk odaadjuk, amennyit gondoltunk. (Szerinem ki mennyit tud, akar adni...)

Mamacka: SajnálomKép Baromi nehéz a helyzetetek, de tényleg Áron babára kell gondolni, hogy milyen szeretetbe fog érkezni hozzátok! Sok "jobb" sorsú gyermek örülne, ha ilyen szerető szülők vennék körülKép De előbb-utóbb mindennek rendeződnie kell, bízni kell!!! És gyere csak keresegni, hisz' utána talán könnyebb a lelkednek! Ha kitennék a szűrötöket, csak szólj!Kép Eddig úgy néz ki, szinte egész hétvégén itthon leszünk, csak egy bevásárlás és egy rövid baráti szülinapi köszöntés van kilátásbanKép

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">Halihó!

Maminti: Én nem fogok nála szülni(csak ha ügyeletes lesz), mert már szeptemberben betelt nála a március-április, úgyhogy csak a terhesgondozást vállalta el, azt viszont én a kórházban és nem a magánrendelőben csinálom végig. Viszont ő az általam eddig legszimpatikusabbnak és emberibbnek talált dokinéni, úgyhogy szerintem ez a megkérdezős dolog se probléma vele. Én azt gondolom, hogy ha éjjel-nappal bármikor berángathatnám a kórhézba, akkor is, amikor épp máshol lenne dolga, akkor azért azt meg kell fizetni - és megkérdezném, hogy mennyit adhatok - és ő nem érezné ettől kellemetlenül magát.
Viszont ügyeletes orvosnak nem adok majd, mert az az ő munkája, nem értek egyet semmilyen csúszópénzzel. Bár azt is tudom, hogy az általános nem ez...

MamackaKép,a Skype egy másik szoftver, úgyhogy csak az azon regisztráltakkal tudsz beszélgetni rajta. Viszont Windows messenger alapértelmezésben az újabb Windowsokon (tehát NT, XP, 2000, 2003) van telepítve, úgyhogy neked csak regisztrálnod kell rajta. Ha regisztrálsz a Skype-on, akkor szívesen segítek neked abban, hogy kell ezt a Windows/MSN messengert használni. Az én Skype belépőm vikofulop. vegyél fel, és akkor tudunk beszélgetni Kép Corynak, Borcsának és Esztipesztinek is van olyan (bocs, másról nem tudok, de ez nem jelent semmit)
Nem tudom, mennyire segítség ez, de nem vagy egyedül az első gyermek vásandóssága idején fellépő tragédiák és szomorúságok terén... vagyunk így még néhányan. Viszont biztos vagyok abban, hogy a kisbaba érkezése egy csomó olyan gondot megold majd, amit most még nem is lehet remélni. Nálunk biztosan így lesz, és szerintem nálatok is majd. Kép Tudod, imáimban te is benne vagy Kép</font>

indianyo

Mamacka! Nagyon sajnálom hogy a lakáshelyzetetek változatlan! Egészen elszomorító ami veletek történik! Az ember azt hinné hogy a nagyszülők az unokájukért mindenre hajlandóak. Legalábbis párom szüleinél így működik! 4 szoba van a házban, abból hármat odaadtak nekünk és a 4. ami nekik megmaradt szinte a legkisebb! Szóval én nem szólhatok egy szót sem! Ráadásul ők vették a babakocsit és a babahordozót és a szülést is ők akarják állni! Anyám más tészta, na ő még semmit nem segített, sem fizikailag, sem anyagilag. Na jó karácsonyra kapott babó egy rugit, de aztán ennyi! Már napok óta kérem hogy vegyen nekem a Tescoban olyan bodyt amit Nadin is vett, mert teljesen bele vagyok szeretve, de mindig csak halogatja! Szóval gondolhatod! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok

Alina
Ezek ám a jó hírekKép leszámítva a doki síelését.Kép

Csema
Nagyon jó színe van a szobának és a bordűr szerintem nagyon jó. Apa ügyesen választottKép

Tünde
Örülök hogy Dorina rendbe jöttKép, de olvasom most szegény férjeden jött ki Kép
Vigyáz magadra, nehogy elkapd.
Már ennyire nem tudsz aludni éjjel?Kép Szerencsére nálam megy az alvás a pisiket leszámítva, de rögtön alszom is tovább. 10-12 órát alszom, érzem is hogy lustulok.

Nyúlanyó
Nagyon helyes a kisfiúKépKép

Vikó
Én is szeretem a korit nézni, de síelést annál inkább. Hát Julink most egy kicsit elszúrta,Kép de majd az olimpián hátha jobban fog menni.Kép
Már akartam kérdezni a pároddal milyen nyelven beszéltek?

Nicika
Én olvastam az Edát most ügyi voltam és figyeltem.

Nadine
Legalább jó sokat fizettetek be eddig, mert gondolom, azt elbukjátok?

Mamacka
Még mindig nem értem anyósodékat, hogy lehetnek ilyenek Kép
De még megbánják egyszer.

Anita
Akkor izgalmas napjaid voltak. Nem irigylem a jóslókat, főleg ha már most ilyen kemény.Kép Most kezded átérezni, hogy milyen lesz a szülés vagy ennyire azért nem vészes? Ezt most jól leírtam érted a kérdést?

Eszti
Nálatok már minden a helyén nem semmi!KépKépKép
Mi 80%-ra vagyunk kész. De majd lassan meglesz minden.

Babetta és Levi 33+6

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Tegnap voltam a terhesgondozáson és úgy néz ki, hogy mégis befordult a baba. Jövő héten megyünk 4D-re, ott minden kiderül. Annyira boldog lennék!

Scullyx
33+4

KépKép
KépKép
scullyx

Szia Babetta: nem teljesn értemKép Nem tudom, hogy milyen lesz... de félni továbbra sem félek!!! Alig várom, hogy a karjaimban tarthassam a pici fiamatKép

Olyan szép ez a téli táj, imádok gyöngyörködni benneKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa"> Babetta Kép angolul beszélünk, azon mindketten megközelítőleg anyanyelvi szinten tudunk, így nincs értelme nekem a bengálit megtanulni, bár nyilván azért ragad valamennyi rám (de nem tetszik Kép). Beszélünk még hindiül is, de az angol a legegyszerűbb.

Én nem találom Julit olyan hű de különlegesnek egyébként, azon kívül, hogy honfitárs.... de a női verseny izgat legkevésbé, pont azért, mert mindenki esik-kel és ettől nekem valami megmagyarázthatatlan rossz érzésem szokott támadni - ellentétben a jégtánccal, ami tökéletes szépség.</font>

hihi, jövő héten már én is 30 Kép

indianyo

Vikó: akartam már írni - női korisok=esésekKép Ez jó!!! Má nektek is 30??? Hú, de rohan az idő!!!Kép20.hét körültől vagy velünk, ugye?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Lányok! Már 3 napja nekem is vannak keményedéseim! Eddig csak esténként voltak, de ma már napközben is volt egy! Nem fáj, csak megfeszül, majd kis idő múlva alábbhagy a feszülés! Fura érzés! Már én is közeledek nagyon a vége felé! Kezdek izgulni! Kép

KépKép
nicika

<font color="119911"> Sziasztok Mamik!

Eszti,
nagyon ügyi vagy a vasalással! A pelenkákat tényleg uncsi vasalni.
Anita,
édes a párod! Kép A vérvétel helye nem kékült be szerencsére. Jósolgatsz? Sajnos ezzel tényleg el lehet lenni hetekig, ahogy Eszti írta. De ki tudja? Nekem vannak keményedések, de nem fájdalmasak. Na, azért figyelek.
Ugye, hogy így a végén már nem fél az ember!?!
Cory,
klassz, hogy minden oké és a névválasztás is tuti. Kép
Nici,
Te is ügyi vagy, hogy lassan mindennel elkészülsz. Kép

Férjecském azt mondta, hogy találjunk ki valami jó kis programot a hétvégére, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó kettesben. Kép</font>
angi79

Anita: szerintem olyan 15.hét körültől Kép az AFP-t már itt vészeltem át Kép

indianyo

Anita
Mert azt írtad, hogy azért annyira ezek se gyengék, ebből gondoltam hogy biztos már valami olyasmi lehet. És már egy kicsit megcsap a szülés lehelete. Na nem írom tovább, mert már a végén én sem értem hogy mit akarok. De a lényeg hogy nem félsz.Kép

Vikó
Én mint magyarnak drukkolok neki, de én se vagyok elájulva tőle.

De a Bobosainknak annál inkább, mert megfutották az időt, így mehetnek az OLIMPIÁRA.KépKépKépKépKép: És ez olyan, mint a Jég veled című film ,mert kb annyi közünk van hozzá. Nem is tudom, hogy hol készültek fel. De nagyon örülök nekik.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mamacka
Sajnálom hogy ilyen fafejűek. Bocsi.Kép
Egyébként nálunk is Apa családjában vannak inkább gondok. AZ én családom tökre tud alkalmaszkodni, nagyon segítőkészek. A gyerekszobát is akarnak jönni segíteni összeállítani, meg fúrni-faragni. Mindent. Viszont anyós, szegénykém nagyon rossz természettel áldotta meg a sors, mindíg kiszalad a száján (szerintem akaratlanul is) valami olyasmi ami nekem nem szimpi.Kép

Na ezt most elküldöm ,mielőtt eltűnne..
Vendég

Sziasztok!

Lányok, félre a szomorúságot, gyönyörű babócák lapulnak a pocakjainkban, és ez minden rosszat el kell, hogy söpörjön!

Csema,
gyönyörű lett a babaszoba, kicsit irigykedtem a magunk szoba-konyhás albérletéből (istenem, hová tesszük majd a babakocsot?!), és lelesem az ötleteket.Kép

Mamacka,
kérlek, nyugodj meg, tudom én, hogy rossz ez a helyzet, 17 alkalommal költöztem már, és olyan albérletben is laktam, ahol 5 cm-es csótányok rohangáltak az edényeken, sőt az ágyunkban is (ez még az első férjemmel történt összeköltözésünk idején volt), tehát mindig gondolj arra, hogy sokkal rosszabb is van. Én abban hiszek, hogy ahol szeretet-szerelem van, a baba is jön, oda a sors vagy az istenke előbb-utóbb megfelelő lakást is fog juttatni. Fel a fejjel! Sokat gondolok rátok, bújjatok össze Apával, meglátod, sokkal jobb lesz!

Nicika,
a tábla észveszejtően jó, köszönöm mindannyiunk nevében! Gyönyörű holmikat vettél! A párocskád miatt se aggódj, bár már írtak neked róla, nálunk is Apa szereli össze a kiságyat, csak ezt tudja kisajátítani a kisfiának.Kép Ez az ő, csakis az ő ajándéka, Tünde férjéhez hasonlóan még a nézésemmel sem kísérhetem majd a Nagy Összeszerelést. Csak én legfeljebb a konyhába tudok kimenni...Kép

Nyúlanyó,
ugye, jól vagy már? Ma babazenét hallgattunk, a tengeresen én is elpityeregtem magam, ráadásul rosszat is álmodtam (meghalok, és itt kell hagynom az én drágáimat), így nekem is elég békafeneke-hangulatom van/volt, de aztán megráztam magam, mint a borzas kutya eső után...Kép Nagyon édes a kicsitek a képen.

Bori,
hajrá a szopiban, sok-sok erőt kívánok nektek!!! Olyan jó hallani rólad is!

Katicuska, Nyf,
én is borsodi vagyok, a Bükk lábánál éltem sokáig, nekem annál szebb táj nem is létezik mint a Bükk és a Zemplén, de majd mostantól a Dunántúl szépségeiben kell elmerülnöm, ha felépítkezünk. Bankból egyelőre semmi hír...Kép

Indi,
a jégtánc...hmmmm, imádom, bár korcsolya sosem volt a lábamon, valszeg azonnal pofára is esnék, talán ezért nézem a kelleténél nagyobb áhítattal a suhanó táncosokat. Pihizz is egy kicsit a sok tennivaló közepette!

Olyan sokat írtatok, hogy nem is tudok mindenkinek reagálni, de olvaslak benneteket, remélem, Mariannka is jól van.

bence tegnap este kb. 1,5 órán át olyan aktív volt, hogy már Apa is, én is csak néztük a hasamat, mert szinte mindenét kinyomta, kidugta, csuklott, rugdosott, nyomakodott... Lehet, hogy tegnap fordult be? Ti éreztétek, amikor befordult?

Lyly
33+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Anita
nem semmi amit átéltél hirtelen. Képgondolom picit ijesztő is volt.
Én kérdeztem a dokimat, hogy mivel nálunk is fejlettebb a babó, ennyivel előbb is jön-e, és azt mondta nem, sőt fiúknál inkább túlhordás az általános.Kép

Babetta
Csak a szülésznő megy síelni.Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm, ma már jobban vagyok, bár még nem az igazi.... De Mamacka igazad van, lényeg, hogy egészségesek vagyunk és szeretjük egymást, rossz gondolatok nagyon gyorsan hesssss:-) Anyósodék...hát sajnálom, hogy ennyi rossz indulat tud szorulni az emberekbe. Nagyon szomorú, nehéz lehet most nektek.

Anita, szerintem is jó választás volt a Tamás Botond és hát engem is Anitának hívnak:-))))))Josló fájásaim már nekem is vannak, sajnos én be is pánikolok hirtelen és el kezdem nézni az órát, Pipivel a szülésem egy fél órás jóslóval kezdődött, utánna jöttek a 10 percesek.

Tünde, húúúh hányós-hasmenéses vírus.....Pipi 20 hós volt amikor karácsonyra kapta a bátyámtól "ajándékba":-( Senkinek nem kívánom, iszonyatosan sokat szenvedett a csöpp kis teste, a szívem szakadt meg. De a lényeg, hogy Dorina jobban van és már eszik.

Nici, köszi a táblát, olyan jó nézegetni:-)

Nyúlanyó 31+3

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Vikó: akkor már annyi sincs hátra, mint mióta a topic lakója vagyKép

Alina: ezaz, ami miatt inkább aggódomKép (annyira türelmetlen vagyok, hogy nem akarom túlhordani...tudom-tudom:de akkor mit szóljatok ti???Kép

Angi: teljes mértékben egyet értek Ferivel! Tessék valami nagyon klassz programot kitalálni, lehet bizony, hogy ez az utolsó hétvége kettesbenKép Annyira jó Nektek!!!

Babetta: nekem nem voltak gyengék ezek sem... én ennél csak keményebbekre számíthatok! De most is inkább csak ijedtség volt rosszabb, hogy még van időnk bőven, még nagyon jó ott neki! De tényleg azt olvasom, hogy van, akinél viszonylag korán elkezdődik, aztán simán túlhordás is lehet, valakinél meg nem is jelentkezik! Így utólag már csak azt írom: hogy nagyon jó volt és még váromKép (Amúgy megint fájdogálok, de nem vészes...szerintem egy kis pihi, és elmúlik)

Lyly: én éreztem, mikor befordult! Bár az én fiamnak egy kicsit nehezen ment, szegény egy teljes hétvégén át (3 nap!!!) izgett-mozgott, húzódott...kereste a pozitúrátKép Olyan jó így látni, ahogy mocorog,"nyomakodik" (Angitól vetted át, ugye?Kép)
Épp azon tűnődtem este, hogy azért hiányozni fog egy kicsit ez az érzés, hogy együtt vagyunkKép Persze még jobb lesz, mert megpuszilhatom, megölelhetem, igazán gondoskodhatom róla...de azért biztos furi lesz, úgy összenőttünkKép Ti is szoktatok ezen gondolkodni?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Közel 2 órámba telt, míg elküldhettem a hozzászólástKép Ez a sok karbantartás...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Druszám, ezt már meg sem említettem, pedig eszemben volt ez a kapocs isKépKépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Köszönöm anyucik...

Ne haragudjatok, hogy ezzel terheltelek titeket de olyan jólesett kipötyögni magamból... úgy sajnálom szegény kicsi férjecskémet is, olyan drága jó ember... látom rajta, hogy szenved engem próbál vígasztalni felvidámítani, de látom, hogy mérhetetlenül szomorú... tegnap megkérdezte, hogy ugye nem bántam meg, hogy hozzá mentem... Pedig tudom ez volt életem legjobb döntése.

Viko persze lehetne sokkal rosszabb is én tudom és mindig próbálok erre gondolni... meg másnak is vannak problémái persze így van nem is akartam senkivel versenyezni... és hiszem, hogy előbb-utóbb jobb lesz és kapunk valami lehetőséget a Jóistentől csak olyan nehéz türelmesnek lenni és már úgy készítgetném Áronbaba cuccait, mosni, vasalni, szobát rendezni így nem is tudom átnézni mit kellene esetleg még venni...

És amit eddig nem írtam apukám is nagyon beteg... ez is nagyon leterhel, lehet nem is venném ennyire nehezen ezt a lakásdolgot... Kép anyukám legutóbb azzal boldogított, hogy nem biztos megéri Áron születését. és, hogy fel kell készülni, de én most az életre a születésre akarok készülni nem a halálra...
... attól is tartok, hogy az én lelkiállapotomat átveszi a kicsi és nagyon nyűgös sírós lesz... szegény picikém...

De azért próbálok majd szépre jóra gondolni... Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi
Tényleg nem fél már az ember lánya a vége felé, és is inkább már azt kívánnám, bárcsak a szülőszobán lennék már. Úgy szeretnék babázni!KépA sajátommal!Kép

Nicika
Ari vagy hogy kezdesz izgulniKép
Szerintem nekünk van még tuti 3 hetünk!Kép
JA és tegnap írtad hogy lehet hogy Márk lesz az első fiú baba, nem, nekem nem ugrott be, de remélem így lesz!Kép

Vikó
Így hogy folyamatosan kérdezünk tegnap óta tőled, észre vetted hogy csomót irogatszKép???
Nem lehet ám minket csak úgy lepasszolni, hogy nincs kedved....Kép

Tök lassan mennek el az üzik nektek is?

Anita
Túlhordás, szerintem is szörnyen hangzik.Kép
Igen, sokan mondják, hogy szülés után, annyira üres a poci. Megszoktuk hogy tele van élettel, és utána meg semmi.

Lyly
Én nem éreztem mikor befordúlt.

El kell mennem vásárolni valamit hétvégére, apára akartam bízni, de mondta hogy Ulti-partyra menne inkább. De szar a férfiaknak?!Kép
Vendég

Drága Mamacka, én nem azt akartam mondani, hogy te csak itt nyavalyogsz, pedig másnak is van baja... én pont az ellenkezőjét gondoltam: pont azt, hogy nem vagy egyedül - még a bajban sem!!! És annyira megértelek. És tudok még olyan emberről, aki hasonlóan nehéz helyzetben van, vagy anyósék vagy szülők, vagy mindkettők miatt... szóval sajnos elég gyakori manapság, hogy az emberek csak magukra gondolnak... De a bab eljövetele változtatni fog ezen, hidd el! Ahová baba érkezik, oda a segítség is eljön, ezt én bizton tudom KépKépKép Az igazi fény az árnyék jelenlétében szikrázik leginkább KépAmit az édesapádról írtál, arról majd egyszer szívesen beszélgetnék veled, persze nem most, amikor az új jövevényre gondolunk...

indianyo

Alina Kép Ha van mire érdemben reagálni, akkor szívesen Kép

indianyo

Sziasztok kismamák! Kezdem az ügyeletet... Kép
Mamacka én mindig azzal nyugtatgatom magam, hogy ha Isten bezár minden ajtót, akkor is nyitva hagy egy ablakot és ha adott báránykát, akkor adni fog hozzá legelőt is! Ne félj és ne szomorkodj!

Melitta

Kép
nyf

<font color="119911"> Én is akartam írni már 1*, de nem ment. Ezért inkább aludtam egy picit. Kép
Alina, Anita, Eszti,
bizony nem sokára már a karjainkban tarthatjuk a babucikat!
Scullyx,
ez jó hír, hogy talán már jó irányban van a Picúr.
Mamaacka,
Neked is írtam az előbb. Anyósodnak biztos nincs szive. Kép Nagyon drukkolok Nektek, hogy megtaláljátok a legjobb megoldást!
Nyúlanyó,
cuki volt az uh kép.
Lyly,
én nem éreztem. Bár már elég régen volt. Kép</font>
angi79

Sziasztok, most jutottam végre a géphez.

Titati, Esztipeszti,
Nyf már leírta, hogy miről szólt az előadás, így én nem ismételném.
A legnagyobb élményt nekem a szülőszobalátogatás jelentette: meg az, hogy pont akor született meg egy pici baba. Az apuka ott izgult kint a folyosón, és mi is részesei lettünk, ahogy láthatta elsőszülött fiát. Én persze elérzékenyültem (mint mostanában mindenen...).
Szóval jó volt.

És a szopis vetítés? Megérte megnézni?

jövő héten az előadás témája a szülés történései lesz. A babaápolás, csecsemőgondozás csak febr.22-én kerül sorra. Addigra ti már ezt élesben gyakoroljátok majdKép

lányok, egy kérdés:
tudtok olyan turikat, ahol jó férfi cuccokat lehet találni? Pl. a renoválás jó turi, de a férfi részleg ott is elég gyatra...

pusziKép
Betti

Kép

Kép
bettiflame

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: