A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika: jó volt a cikk, én nem akarok kérni EDA-t, de ha ott leszek és megint nagyon erősek lesznek a fájások, akkor kérek. most erősnek érzem magam, na de ott...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde

...örülök, hogy jobban van a lányka... Kép

Igen néztünk lakást... Kép
Szó volt róla ugyanis, hogy esetleg beköltözhetünk egy lakásba ingyen csak a rezsit kellene fizetni. Tegnap megnéztük... háááát kb 1.5-2 milliót kellene a lakásra költeni, hogy egyáltalán élhető legyen (szerintem a halott nagymamát is megtaláltuk volna a sok lim-lom között ha nagyon keresünk ) és kiderült, hogy az ingyen az kb 40000+rezsi ami olyan 100000-re jön ki... úgyhogy ez egy olyan mentőkötél ami ólomból van.
A másik lakás amit megnéztünk hírdetés alapján, elég jó volt... de apa nem rajongott, ráadásul azt csak úgy tudnánk megvenni, ha anyumék is eladnák az övékét és együtt vennénk meg (ez ugyanis két egybenyitott lakás, amit bármikor lehetne szeparálni) apum sem valami lelkes... öcsémről nem is beszélve.

...az lenne a legjobb ha maradnánk és akkor tudnánk esetleg valamit félrerakni... kicsit lelohadt a költözhetnékem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tünde: úgy szorítottam Dorinának! Tényleg olyan jó egy-egy ilyen betegségnél látni rosszalkodni őket Kép
Nálunk nem ezen múlik, hogy lesz-e negyedik. LElkileg nem visel meg, csak fizikailag, és az is csak roszabb napjaimon.
cory 32+0

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Indianyó, akkor néha írj, hogy nincs kedved írni... Kép

Melitta

Kép
nyf

Tünde!
Tök jó, hogy Dorina jobban van! Kép Akkor most már megnyugodhattok egy kicsit. Kép Hogy halad Peti a konyhával? Van egyáltalán helyed rendesen főzni?

Angi!
Hogy vagy? Nagyon fáj a karod? Mikorra lesz eredmény?

Pussszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Nancsi,
jaj, én nem azért kérdeztem, remélem nem bántottalak meg, hiszen ez nem egy verseny! Kép
Nekem is 2 héttel nagyobbnak mutatta az UH de jó lenne ha maradna legalább 03. 21-ig. Főleg a kégli miatt.

Jöv. héten szerződünk, onnan 5-6 hét amíg elbírálják a köcsönt. Szóval szülés előtt 1 héttel lehet cuccolni.
Kimostam és kivasaltam néhány babaruhát amivel kihúzzuk 1-2 napig, ha netán pont akkor jönne amikor 2 lakás közt vagyunk. Kiságyat csak akkor tudjuk elhozni amikor már ott leszünk az új lakásban. Addig is it áll a babakocsi a szobában harcra készen. Kiskád meg pelenkázó sincs még.
És aza legrosszabb, hogy nem is tudunk venni semmit mert jöv. héten még egy csomót kell fizetni, hogy elinduljon a kölcsönigénylés.
Szóval nagyon irigylek mindenkit, akia babaszoba berendezésével foglalatoskodik Kép
Én meg ahelyett, hogy fészket raknék szarakodok a szakdolival BRRRRRR
Na, jól kipanaszkodtam magam!

Nyúlanyó,
Prüntyi nagyon édi ahogy az orrát babrálja!
katicuska

Tünde! Én nekem eddig még eszembe sem jutott hogy esetleg kérhetnék EDA-t! Szóval a lényeg hogy most hogy tudom hogy mi az, így sem akarom! Szülessen meg úgy ez a kisbaba, ahogy a természet kitalálta! Fájjon, amennyire fájnia kell, de legyen minden zökkenőmentes! Kép Egyenlőre még bátor vagyok! Kép

KépKép
nicika

Tündi
Örülök hogy jobban van a kislányod.MOst már te is nyugodj megKép

Katicuska
Hát ez tényleg gáz, de vígasztaljon hogy mindíg volt és lesz valahogy, ezt a költözős időszakot is túl kell élni, meglátod a végén minden rendben lesz!Kép

Vikó
Szomorú hogy nincs kedved írni...Képazé' jó lenne ha mégis lenne...

Angi
Elképesztő hogy ilyen van, szétszúrkálják a karod, szegényke!

Nicika
Nagyon jól néz ki a kiskád, a kádálvány nekünk is ilyen, jó hogy felraktad a képeket, most jutott eszembe hogy nem vettem cumisüvegtisztítókefétKép

MINDENKInek köszi a gratukat az első NST-nkhez!Kép

EDA: Én ma beszéltem a kórház EDÁs dokival, mert még nem döntöttem el hogy kérem-e vagy sem, de a dokim azt mondta, hogy inkább jelentkezzek rá, és döntsek úgy hogy nem kell, minthogy nem bírom a fájdalmat és szülés előtt találjam ki hogy kérek EDÁt, mert azt nem lehet.
TÜNDI: Te írtad hogy lehet hogy fogsz kérni, majd szülésnél kiderül, hogy bírod, vigyázz lehet hogy a te kórházadban sem lehet kitalálni szüléskor hogy kéred!

Ha valakinek kérdése van az EDÁval kapcs. szívesen válaszolok rá, mert nagyon jól felvilágosított az aneszteziológus. Bármi félelmetek van, vagy hogy milyen hatása (+,-) van a szervezetre.

A.
Vendég

Alina,
akkor nyitom a sort! Kép
Az EDA akkor most ugyanaz, mint az epidurális érzéstelenítés? Vagy nem? És miért nem lehet ott és akkor kérni?

nadine81

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint bepofátlankodok közétek, de szeretném figyelmetekbe ajánlani egy nagyon kedves barátnőm szép, megkímélt eladó hordozóját.
Típusa: CONCORD Comfort-line, újszülött-szűkítővel és napellenzővel.

Kép

Ár: 10.000,-
Tel: 06/20/3310821

Lara

KépKép
lara77

Most hülyeséget írtam. Hisz az epidurált adják császárnál, nem? Most belekeveredtem...

nadine81

Nyf,
hol nyaraltál?
hogy tetszett a Sajó-völgy?
Most már elég gázos hely...
katicuska

Katicuska! Kép
Smercsén laktak a nagyszüleim, a dédnagyszüleim pedig Királdon... és nekem kedvencem az a vidék. Már sok-sok éve csak november 1-jén járunk arra sajnos, de még mindig nagyon felkavar.
Ami engem nagyon le szokott törni, az Ózdon áthaladva, Ózd külterületén a régi kisparaszti gazdaságokból lett telepek... ha érted.
De ha jól láttam, akkor már Bp-en élsz, ugye?

Melitta

Kép
nyf

Nyf,
hát igen.
Az a gáz, hogy nem igazán van munkahely, mióta bezárt a szénbánya...
Meg az is baj, hogy sokan pl. azért járnak suliba, hogy ne fázzanak, meg mert kapnak ingyen menzát.
Amikor meg betöltik a 16-ot sokan nem tanulnak tovább.
Sok lányt ismerek akik 14-16 évesen szültek...
Inkább haggyuk.
Én is szerettem otthon, amíg gyerek voltam. Nagy kertünk van, mindig kint voltam nyáron, télen meg hóemberezés, szánkózás.
14 évesen mentem Miskolcra koliba és csak hétvégén voltam otthon. Érettségi óta Pesten lakom.
katicuska

Nadine: az epidurális ugyanaz, mint az EDA.

Voltam dokinál Kép A méhszáj változatlan, minden okés. Ja, és befordult a babóm Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="aa00aa"> Cory Kép De jóKép
Alina Kép Nincs ám semmi baj velünk, kedvem jó, főleg, mióta a babó megnyugtatott álmomban, hogy minden rendben lesz vele a szülésnélKép El vagyok foglalva a babócámmal meg a munkámmal meg a férjemmel meg a barátaimmal meg a tesóm gyerekekeivel, a maradék időben meg alszom Kép és most ráadásul műkori-eb van, amit nagyon-nagyon szeretekKép Éppen most esett Sebestyén Júlia irgalmatlan nagyot Kép</font>

indianyo

Oksa, NYF, akkor most szólok: időnként nincs kedvem írni Kép

indianyo

Nadine
Nem írtál hülyeséget, az epidurális érzéstelenítés=LEDA vagyis közismertebben EDA.
A császárosoknál is ugyanezt adják csak nagyobb dózisban, amitől nyaktól lefelé nem érzel semmit és utána 24 órán át feküdni kell mozdulatlanúl.
"sima" szülésnél kisebb dózisban adják, 2 v. 3 óránként, és mindent érzel csak nem olyan erősen, kábé a fájásoknak az 1/4-ét. És az utolsó adag után 2 órát kell feküdni.
Vendég

Vikó

Akkor jó ha minden ok,Kép de mindenképp légy gépközelbe, mert szeretnék neked képet elküldeni, tudod hogy segíts nekem ide felrakni, (ha nem baj), mondjuk nem ma, majd a hétvégén.OK?Kép
Szegény JuliKép

Cory
De jó hogy befordult! Jó kislányKép
Vendég

Bizony, nagyon szomorú tud lenni a helyzet. De annak örülök, hogy arról a vidékről is lehet hallani emberekről. Kép

Melitta

Kép
nyf

Vikó, köszönöm! Kép

Melitta

Kép
nyf

Alina, én 24 órás kompjútör-szolgálatban vagyok, úgyhogy bármikor jöhet a képKép

indianyo

Vikó, tényleg, már mondtad hogy neked éjjel nappal megy a Net. és köszi.Kép

Na megyek a TV elé fetrengeni, mert már kezd a hátam vacakolni, jó éjt mindenkinek, holnap!

A.
Vendég

Na megyek a TV elé fetrengeni, mert már kezd a hátam vacakolni, jó éjt mindenkinek, holnap!

A.
Vendég

A.
Vendég

Cory,
köszi az EDA-t! Kép
Ügyes volt a Babád, hogy célirányba fordult! Kép

Indianyó,
ezek az édes elfoglaltságok! Kép Egyik jobb, mint a másik! Na jó, a munka kimaradhatna a sorból.. Píz az jöhet! Kép
De ugye nem az irgalmatlan nagy esések miatt nézed a korit?? Kép Ez nem rád vall... Kép

Alina,
köszi neked is az EDA-t. Kicsit ijesztően hangzik a nyaktól lefelé... Kép Én itt a soproni kórházban azt hallottam, hogy kb. mell alatt nem érzünk majd semmit. Ennek is vannak akkor különböző változatai??
A sima szüléses változat elég bátorítóan hat rám... Kép

Nadine 27+0 Kép

nadine81

Sziasztok Lányok!

Ma is beleájultam suli után az ágyba. Szóval most keltem.

Nicika!
Tök szép dolgokat vettél!

Borkadorka!
Remélem hamar behozza a lemaradást Luca és megtanul szopizni. Drukkolok neki. Egyébként is, akinek 4 gyereke van, az nem tud elrontani semmit! Kép

Nadine!
Már nem fáj a fejem! Valószínűleg a vizsgadrukktól volt, de már túlvagyok rajta. Biztosításról: egyik ismerősnek most szólt a biztosító, hogy a szerződéskötés ELÕTTI 10 napra is fizessen be biztosítást. Mondtam neki, hogy szóljon, hogy a 10 nap alatt csinált egy halálos balesetet, azt akkor ugye lerendezik? Persze nem csinált, de visszamenőleg nem lehet biztosítási dolgokat intézni, a Császár Elődkét emiatt csukták le majdnem.

Tünde!
Örülök, hogy jobban van a lánykád! Csak így tovább!

Rólunk: Apa kezét határozottan megérzi a Tündikénk, mert olyankor mindig mocorog. Apa meg örül. Kép Egyébként a súlyom megint 80,5 kg, de csak délelőtt dőzsölök, délután norbis meg diétás joghurtot eszek, meg állandóan turmixozunk. Most babnános-szilvás volt.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Alina! Igazán örülök hogy eszedbe juttattam a cumisüveg mosó kefét! Kép
Azt akarom kérdezni hogy fáj mikor beadják/berakják az EDA-t?

Cory! Gratula a babához! Ügyi!

KépKép
nicika

Alina! Igazán örülök hogy eszedbe juttattam a cumisüveg mosó kefét! Kép
Azt akarom kérdezni hogy fáj mikor beadják/berakják az EDA-t?

Cory! Gratula a babához! Ügyi!

KépKép
nicika

<font color="aa00aa">NadineKép nekem a jégtánc a kedvencem, de a többi is klassz, bár a lányoknál mindig óriási esések vannak Kép Néha még az is csoda, ha van olyasvalaki, aki nem esik... ÚGy látszik, mi nők mégse bírjuk olyan jól a feszültséget bizonyos helyzetekben.

Munka nem olyan rossz ám, csak közben meg itt a hívogató nagy ágyikó a szuper vonatos-zsiráfos banánpárnával (elnevezés Nóri unokahugitól) amin elférünk a két kölökkel+pocakkal is aludni Kép meg valaki állandóan beszélgetne, úgyhogy nehéz koncentrálni Kép viszont a pénz tényleg nagy motiválóerő... Kép</font>

indianyo

Az előbbi hsz-em úgylátszik megette a netördög Kép

Cory! Ügyes ez a Lizi baba Kép Zárt méhszáj KépKép Mondom én, hogy kosságra gyúr Kép
Róka komának meg üzenem, hogy mingyá' rászabadítok vmi foxit KépKép!

Borka! Lucának is drukkok, hogy mielőbb belejöjjön a szopiba - én is javasolnám, hogy keress meg egy szopis tanácsadót (Pl. Pelét az nlc-n http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=kf&szakerto_id=326621)

Nyúlanyó: gyönyörű babuka! KépKép

Csak belelendülünk mi is a vásárlásba: megrendeltem PocakPocok pelusait.
Ilyenek lesznek:
Kép Kép

Viszont valahol a elbújt egy nagy doboz Luca által is hordott kisruha - fel kell túrni anyuéknál a pincét.

EDA: a szúrás helyére kapsz helyi érzéstelenítőt. Kis matatás, meg hideg érződik belőle. Viszont érdemes megtudni jó előre, hogy az adott kórházban mennyit kell feküdni utána - ez asszem a varráshoz beadott utsó dózistól függ. Nekem annó 6-ot kellett, miközben kb. fél óránként csöngethettem ágytálért, mivel a lecsorgott 1,5 l infúzió és a fejfájás megelőzésre felitatott 1,5 l tea távozni kívánt. Teszem hozzá, mindez éjjel történt, mivel Lucus 19:20kor bújt elő.

Nyf és minden tanuló: letett vizsgákhoz nagy gratula Kép Kép A még esetleg hátralévő vizsgákhoz drukkhegyek! Kép Kép

Borcsa
35+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nadine Alina
Bocs, hogy belepofázok, de...
Az epidurális és a spinális között nem csak a dózis más, máshova szúrják a tűt is. Erről volt pár hete előadás az Istvánban.

Lányok nekünk is van skyp-unk de nekem nem egészen világos még, hogy miként működik... az msn címeket is lehet itt használni, vagy hogy van ez... egy kicsit műszaki analfabéta vagyok

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szelivi,
ezek a biztosítók!
Én éppen most izgulok egy életbizti miatt. Tavaly kb. ilyenkor vettünk fel sok pízt az OTP-től, amikor is megvettük tesóm részét a házból. Eddig voltunk ketten fele-fele arányban, most csak én vagyok a TULAJ! Kép Bár ez néha több hátránnyal jár, mint előnnyel.. Erről ennyit. Szóval a lényeg, hogy amikor felvettük, a nőci az OTP-ben ajánlotta, hogy kössünk életbiztit is, mert tök jó dolog, a fiatalok előszeretettel kötögetnek. És pl. a legrosszabb esetben (ha meghalnék... Kép) a bizti teljes egészében átvállalja a maradék befizetéseket. Ami ha mostantól nézzük, még 19 év! Nos, megkötöttük. A gáz viszont az (ezt persze akkor is tudtuk), hogy ez nem olyan bizti, ami után X év múlva felvehetsz egy összeget, hanem olyan, ami csak úgy megy ki az ablakon és azért fizeted, hogy hátha... És ez plusz havi 11.000 Ft, a havi 40.000 Ft-os törlesztőrészlet mellet. Szóval úgy döntöttünk, hogy elég, ezt lemondjuk. Hisz a kölcsönnek nem volt feltétele a bizti kötése, ettől még oda nem fog bekeverni, ha lemondom. Szóval beballagtunk az OTP-be és megkérdeztem, hogy le lehet-e mondani. Azt mondta a nőci, hogy annyi a dolog lényege, hogy ő most csinál egy olyan dolgot, hogy az OTP nem vonja többet a számlámról a bizti összegét, de ettől még a biztosító társaságnak szólnom kell, hogy miért is nem kapják már a pénzt. És hogy ennek a legegyszerűbb módja, hogy pl. levélben lemondom. Na, én ezt meg is tettem. Szűkszavúan annyit írtam, hogy ezt és ezt a biztosításomat szeretném lemondani. Most várom a fejleményeket, hogy így elég lesz-e. A lényeg, hogy a számláról már nem vonják többet, mert az OTP nem engedi, mert ugye visszamondtuk az átutalási megbízást.
Bocsi, hogy ilyen hosszan fogalmaztam! Kép
Csak az a lényeg, hogy utálom a biztosítókat, de remélem ezzel így nem lesz gond.

Lassan megyek alukálni, illetve várom Apát, megetetem, megfürdetem! Gyakorlok! Kép Aztán jön egy kis esti mozi, nézzük a pocakot, mit művel Dorka odabenn! Kép

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!

Nadine és Dorka 27+0 Kép

Kép

nadine81

Mamacka,
ez nem belepofázás ám! Kép Nekem nem baj, ha beleszólsz, nekem hót ködös még minden! Kép Én itt csak pislogok, meg fülelek rátok! Kép
Na jó, azért már jó páran írtatok hasznosat erről! Köszönöm! Kép

nadine81

SziasztokKép

Egy kis leírás a két érzéstelenítési témában:

Spinális érzéstelenítés:
Ez a fajta szúrás- gyors zsibbadás csak műtéthez, tehát császárhoz adott érzéstelenítő, amit a gerincvelő körüli folyadékba adnak, és ha eleget, akkor gyors teljes zsibbadást okoz. Ha nagyon óvatosak, akkor nem lesz bénulásosan mély a zsibbadás, de csak akkor elfogadható, ha az éles fájdalom nem érezhető. Sajnos itt utólagos pótlásra nincs lehetőség, ezért csak az infúzióba adhatnak kiegészítést, vagy ha egyáltalán nem hat (extrém ritka, különlegesnek kell hozzá lenni, vagy a doki nem lelte meg a pontos helyet, de ennek még a műtét kezdete előtt ki kell derülnie), akkor altatás következik. Szóval ez az érzéstelenség jobbára mély, de utána 12-24 óráig nem lehet felülni, felkelni, viszont az ember sok infúziót kap és sokat kell innia. Előfordulhat utána erős fejfájás. Gyakran látni a kismamákon, hogy a baba fejének kiszabadítása nem kellemes dolog, mert akkor nagyon kell húzni, tolni a babát, hogy kiférjen a divatosan szűk nyíláson, de ha minden szép és jó, akkor olyan az egész, "mintha kiscicák játszanának a hasamon"-egy császáros kismama mondata. Mindig ezt szoktam elmesélni a nagyon izguló kismamáknak. Ami a procedúra gyorsaságát illeti: az egyszeri szúrás(spinál) legrövidebb ideje előkészítéssel együtt kb. 3 perc, a másiké kb. 6-10. Ennyit mindenképpen ki kell bírni. Sajnos ahogy az infúzióbekötés is lehet többszöri próbálkozás, úgy ezek is lehetnek nem olyan egyszerű dolgok, nem mindenkinek ugyanolyan a gerince. Lehet, hogy máshogyan áll a csigolyája, vagy nagyon kemények a tartószalagok, esetleg vizes a kismama háta, pl. a bőr alatt, vagy esetleg nehezítheti a dolgot az erőteljes elhízás is, és persze lehet gyakorlatlan a doki, vagy lehet rossz napja. Mindenkinek saját lebontási gyorsasága van, így olyan is van, aki fél napig zsibbadt még, és olyan is, aki nagyon hamar kér fájdalomcsillapítót. Az esetek 99.75%-ában a műtét idején teljesen jó a fájdalomcsillapítás.

Epidurális érzéstelenítés:
Az EDA egy vékony csövecske behelyezését jelenti egy réteggel kijjebb, azaz nem úszkál a folyadékban, mert a hártya túloldalán van. A megtalálása kicsit nehezebb, no meg persze bonyolultabb betenni a csövecskét, mint csak injekciót adni oda mélyre. Így ez egy kicsit hosszabb ideig tart. Fájnia nem szabad, mert érzéstelenítőt a bőrbe is adnak, mint ahogyan a másik érzéstelenítéskor is. Ami jó benne, hogy mivel bármikor, bárhogyan adagolható az érzéstelenítő, így szülési fájdalmat is csillapíthatnak vele, ha műtétre kerül a sor, akkor töményebb, több érzéstelenítő annyira elzsibbaszt, hogy metszeni is lehet, és ha műtét után is bennhagyják a csövecskét, akkor műtét utáni fájdalomcsillapításra is alkalmas. Viszont annyira nem lesz mély a műtét alatti zsibbadás. Minden érzéstelenítéskor el kell mondania az aneszteziológusnak, hogy éles fájdalmat nem, de nyomást, húzást, feszítést érezhet a páciens a műtét alatt. Ez sokkal érvényesebb az EDA-ra.
EDA nem minden kórházban elérhető még. Sajnos. Ráadásul sok helyen nem szívesen adják, vagy nem mindig tudnak adni - nincs kéznél a beadást szakszerűen elvégezni tudó orvos.

De, ha többet akarsz tudni klikk ide: http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=RNWM,RNWM:2005-49,R NWM:en&q=spin%C3%A1lis+%C3%A9rz%C3%A9stelen%C3%ADt%C3%A9s

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Én ugyanezt az írást szúrtam be linkként! Látszik hogy nem mindenki olvasta el! Ágiboszi most nem rád célzok! Kép

KépKép
nicika

Na húzok aludni! Jóccakát mindenkinek! Kép

KépKép
nicika

Borcsa! Ezek mosható pelusok, ugye? Már tapasztalatból rendeled őket -mert beváltak-, vagy csak szimplán szimpatikusabbak, mint az eldobhatók?
Lányok, dobhatom ezt körkérdésként? Kinek, mi a véleménye a mosható pelusról?
Előre is köszönöm! Kép
Az alvóknak szép álmokat, a munkálkodóknak pedig sok-sok energiát! Kép

Melitta

Kép
nyf

Igen, azok. Márkára Monapelek (Bővebb infó: www.monapel.hu ). Én még nem használtam, csak sima tetrát+liberó fóliát még Rékával ('93-ban) - nem volt azzal se sok baj, amíg nem kellett üldözni a csajszit Kép. Szerencsére mire igazán mozgékony lett a leányzó, már nem voltak aranyárban a nadrágpelusok.
Most, hogy Lucának kb. 5 csomag "utolsó" pelenkát vettem, erősödött meg az elszánás, hogy legközelebb inkább mosok. Ismeretségi körben van aki használ ilyet, úgyhogy belevágunk Kép.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Kép
Bori Kép
Nagyon örülök, hogy tidál jelentkezni Kép
Ne keseredj el Luca nem szopizása miatt, kitartás, drukkolok, hogy sikerüljön rákapni a technikára Kép

Csema Kép
Sajnálom, hogy nem jött össze a gyeded Kép
Remélem most már sikerült teljesen kipihenni magad Kép

Mamacka Kép
Sajnálom, hogy nem lett jó a lakás Kép Probáljatok meg beszélni anyósékkal, hogy cseréljetek szobát. Tényleg az lenne az üdvözítő, ha tudnátok félretenni egy keveset Kép

Tünde Kép
De jó, hogy Dorina jobban van Kép
Látod előbb kellett volna szólni, hogy küldjünk gyógyimanókat Kép
Ezek szerint még a hiszti is relatív Kép

Alina Kép
Örülök nagyon hogy jó lett az NST és hogy nincs kókuszod Kép
Édes lehett hallani a csuklást Kép

Cory Kép
Sajnálom a hányást Kép
De az szuper, hogy a lánykád befordult és hogy a méhszáj is rendben Kép
Mindjárt itt az határidő és te is mehetsz vásárolni Kép

Nyúlanyó Kép
Depi mindenkinél előjön előbb utobb.
Nagyon aranyos a babócád Kép

Nicika Kép
Klassz volt az összefoglaló Kép
Tényleg jól néz ki a kád és az összes többi is Kép
Lehet, hogy lenne értelme most már nekem is rendelni valamit Kép
Elolvastam a linkedet Kép

Angi Kép
Szegénykém, már megint megkínoztak a laborosok. Remélem ez már az utolsó volt Kép

Szandra Kép
Várom a képeket Kép

Katicuska Kép
Drukk a szakdolihoz. Remélem hamar meg lesz a hitelügyintézés és a baba már az új lakásba érkezik Kép

Nadin Kép
Klassz, hogy félóránként ellenőrzöd a babafelszerelést Kép Így legalább biztos minden meglesz Kép
Apa is aranyos lehetett a babakocsival Kép

Annácska 29+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Cory!
Voltál végül intimtorna előadáson?
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory: örülök, hogy a méhszájjal és a babával is minden ok!!KépKép

Katicuska: ha az új lakásban lesztek eszedbe sem fog jutni a sok ügyintézés és idegeskedésKépKép
Mekkora a lakás amit vesztek? Gyömrő ugye??

Nyf: lusta vagyok pelenkát mosni, de már lehet kapni olyan eldobhatót, ami lebomlik. Kipróbáljuk majd!!

Nadine: havi 11 ezerért már lehet olyan életbiztit is kötni,amiből az összes pénz visszajön hozamokkal együtt!!

Nicika, Alina: minek is a cumisüvegmosó kefe?KépKép
mondjuk mi is használunk cumisüveget, de csak néha (csak az autóban) és akkor kezdtük, amikor már nem szopizott Dorina

Vok: most Peti kapta el a hasmarsot, úgyhogy konyha leállt,de nála azért nem olyan vészes a helyzet. Főzni nem tudok, anyukám segít be, ő itt lakik a szomszédban.

Család már alszik, megyek én is pihenni, alvásról már beszélhetünk.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

utolsó mondat: alvásról már NEM beszélhetünk

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="aa00aa">Mamacka: minden csevegőprogramba külön-külön kell regisztrálni, így Skype-on is létre kell hoznod magadnak egy profilt. Nem nagy dolog, csak némi angoltudás (alap) kell hozzá.

Borcsa: Eszterrel és Gyezsuval annyit beszéltünk ezekről a pelusokról... mondjuk te majd el tudod már mesélni, hogy milyen tapasztalataid vannak, mire mi szülünk, úgyhogy még meggondolhatom magam, bár egyelőre nálam még marad az idegenkedés. De a nadrágpelus mégiscsak jobb, mint a hajtogatós, az nem jön be sehogyse...</font>

indianyo

<font color="aa00aa">Ágiboszi, köszi szépen a szoptatós linket - sikerült jól bevásárolni a tecsóban? Kép Nagyon szimpatikus a néni. No meg ugye nekünk is van itt még saját szopitanácsadónk, hál istennek, nem is egyKépKépKép

Tünde, ez borzasztó, végigmegy a hasmenés az egész családon? Szegény... vigyázz magadra!!!</font>

indianyo

Borcsa! Megnézem azt az oldalt, aztán még lehet hogy bombázlak. Nekem tetszik a környezetvédelem, de lehet hogy csak nappal Kép éjszakára pedig menne a jó kis nedvszívó... Ez még persze csak tapogatózás. Tünde, lehet, hogy meggyőző az érved. Kép
Indianyó! Itt a topicban volt szó róla? Mert akkor rákeresek...

Melitta

Kép
nyf

Mosás: mivel ezeket a amosjható nadrágpelusokat TILOS hypózni, főzni, vasalni, semmi többletmelőt nem okoznak az amúgy is keletkező töménytelen koszos ruha közt. Én legalábbis néha eléggé MosóMasának érzem magam Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Tünde: de jó, hogy Dorina jobban van! Most Petinek mennek a gyógyKépKépKépok!
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

NyfKép mi a talin külön beszéltünk a texptilpelusról, bár Gyezsu és Eszter szokott néha említést tenni róla itt is, azt hiszem, talán nem tárgyaltuk ki részletesen - bocs, ha hiányos a memóriám. Lényeg: Gyezsu első babája, Kata - most 2 éves körül van - textilpelust használ és nagyon szeretik. Eszter is azt fog használni. Én pedig a hajtogatóstól nagyon idegenkedem, viszont azért ez a nadrágpleus elgondolkoztatott némileg... mert én környezetvédő vagyok és fáj a szívem az okozott kárért, ugyanakkor pedig a kisbaba és az én nyugalmam és kényelmem is fontos, és a textilpelust egyszerűen nem érzem elég biztonságosnak és kényelmesnek. Úgyhogy majd Borcsa beszámol róla, hogy válik be a nadrágpelus Kép Esetleg itthon én is kipróbálom, ha nagyon kiegyensúlyozott lesz a csemete... Van egy környezettudatos mamák című topic a babaneten, nagyon szimpatikus lányok, ott szerintem mindenki tud neked mondani róla többet is.

indianyo

Borcsa, ezekhez a nadrágpelusokhoz még kell külön betét is? legalábbis a monapel honlapon én így értettem, viszont akkor ez nagyon bonyolulttá válik, hiszen külső borítás is kell hozzá, ugye? Esetleg te veszel kombináltat is? Az szimpatikusabb lenne, mint 2+1réteget a babára szuszakolni.

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: