A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Nyúlandi!

Nekem két hete volt herpeszem, pár napig kentem, de nem Zovirax-szal, mert elfogyott a gyógyszertárban és adtak helyette egy magyart, a nevét nem tudom, H-val kezdõdik talán és eszembe sem jutott, hogy mondjam, kismama vagyok. Valami hülyeséget csináltam? Egy herpesz krém is lehet veszedelmes?

Pirus
pirus

Sziasztok
Mi még egyben. Sõt, holnap sajnos be kell feküdnöm a kórházba Kép Kép Kép
A külsõ méhszáj van még csak nyitva, teljesen jól vagyunk Kép, ezért semmi kedvem kórházba vonulni. Viszont azt mondta a doki, hogy reggeltõl estig hazajöhetek, ha minden rendben lesz. Hurrá!!! Azért jobb lenne már megszülni, már nagyon szeretném látni a bébinket, meghát a kórház nem a legjobb hely, fõként, hogy semmi bajom Kép

Sasha
Ilyen fulladás nekem is sokszor volt, de az utóbbi egy-két hétben olyannyira elmúlt, nem is érzem, hogy nagy a pocóm, ha nem látom, vagy épp nem rugdos Kép

Forti
Olyan kedves, hogy érdeklõdsz Kép

Bmary
Mi újság Veletek?

pussz,
bringa
(40)
bringa

Tüni!

A dokiddal (ha jól olvastam a táblában, hogy ki az (H. L.)) biztos meg leszel elégedve ilyen szempontból. Engem soha nem rázott még le, ha valami problémám volt (pedig kénytelen voltam már néhányszor zargatni). Te nem ismersz, mert pont váltottuk egymást a topicban, de nála szültem 3 éve a nagyobb és 5 és fél hete a kisebb fiamat.

Sasha!

Hogy rohan az idö!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Hát eddig tényleg alaposabbnak tûnik.... Neked külön el kellett kérned a mobilszámát, vagy magától megadta? Mert nekem csak egy névjegykártyát adott, amin az asszisztensének a száma van, meg a kórházi szám. Egyébként más topicból ismerõs a neved, és ha minden igaz nem is lakunk egymástól messze.

Tüni
tüni

Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy vagyok! Nincs túl sok kedvem irni, baromi rosszul aludtam az éjjel, ráadásul álmodtam is... Érdekes módon nem emlékszem, hogy sirtam vagy hisztiztem volna álmomban, de ahogy igy visszagondolok nem volt egy jó álom. Hát persze, hogy a babával álmodtam.
Na jó leirom, hátha Ti meg tudjátok fejteni.
Szóval a kisbabám egy hapsival volt. A hapsit megölték és mindkettõt eltemették egy homokos partra. Azt hiszem tengerpart. A baba jól be volt bugyolálva.
Megtaláltuk a keresõbrigáddal a két hullát. Elõször a hapsit ásták ki, utána rátaláltunk a bébire is. Nem voltak mélyen a homokban. A babát felkaptam kicsomagoltam. Élettelen volt. Elkezdtem masszirozni, dögönyözni és lássatok csodát magához tért. Egybõl meg akartam szoptatni, de nem akarta bekapni a cicit. Pár óra mulva már otthon (nem tudom miért nem kórházban) a babával akit egy pillanatra sem tettem le még mindig nem akart inni-enni a cicibõl. Ezrért elkezdtem fejni, hátha jön belõle tej. Kb 2 perc masszir után elkezdett sugárba jönni a tej és valamilyen segédeszközzel, talán kanálal? sikerült beletöltenem egy kis tejet.
Azt hiszem ennyi, legalábbis többre nem emlékszem. Ez is a reggeli pisilde alatt jutott az eszembeKép

Na megyek is majd még jövök. Bocsi hogy nem olvastam el mit irtatok, de nagyon hülyén érzem magam. Semmi komoly, csak ... Ja most jut ezsembe, éjjel többször fennvoltam ugye és többször volt "mindjárt megjön" érzésem. Most vagy csak nagyvécéznem kell/ett vagy nem tuodm. Azóta nincs ilyen, de rossz kedvem van.

pusz
sasha
33+1

Kép
sasha

Á igen még valami eszembe jutott. A mellem, miután fejtem úgy nézett ki mint ha vákummal kiszivtak volna belõle mindent és teljesen összecsoffadt, ráncos és lapos és megnyúlt és undoritó volt...

sasha

Kép
sasha

Szegény Sasha! Ez tényleg nagyon rossz élmény lehetett, nem csoda, ha rossz kedved van... én nem értek az álomfejtéshez, de biztos, hogy az aggódások jönnek ki egy ilyen álomban... Most próbálj valami szépre, jóra, vidámra gondolni, hátha sikerül elfelejteni. Küldök neked vigyori fejet, jó? Tessék: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ezt mind neked, hogy jobb kedved legyen!
Nyúlandi, én is tudnék neked dokit ajánlani, csak hát ugye tényleg nem mindegy, hogy merre laksz, meg hogy melyik kórházban szeretnél szülni, ha választottál már... de ez a doki tényleg nem szimpi, nem tudnék megbízni benne. A herpeszre egyébként jó a Zovirax, egy hónapja nekem is volt, és a gyógyszertárban direkt megkérdeztem, hogy terhesen szabad-e használni, és a gyógyszertárosnõ utánanézett nekem valamilyen leírásban, szóval szabad, nem okoz problémát.
Bringa! Drukk-drukk! Kép
Tali-ügyben: az Oktogon jó lenne, ott tényleg sok "beülõs" hely van, végsõ esetben a Burger King, ahol múltkor voltatok.
Pussz mindenkinek!
Franyo
12
franyo

Sziasztok!

En is csak bejelentkezem, hogy megvagyunk. Tegnap megviccelt a babo, de mara minden rendben. Nalunk unnepnap van igy parom itthon. Legkozelebb hetfon jelentkezem.

Sasha!
En sem ertek az alomfejteshez, szegenyke biztos jol megijedtel. Biztos a felelmeid jonnek ki. De latod a vege jo Kép Es lattad a baba arcat?

Edina 34+2
edina

Nyúlandi!

Szerintem a doki azért nem mondta meg, hogy mitõl volt a vérzés, mert ezt szerintem nem tudják megmondani az orvosok csak találgatnak, lehet több oka is. Szerintem jobb is ha nem nem riogat feleslegesen és legalább õ nyugodt marad, ha Te ahogy írtad elég "beszari" vagy. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, ha valami gáz van azt úgyis mondja.
Én szerintem direkt jó, hogy ilyen nyugodt doki és nem riogat feleslegesen (fõleg a szülésnél jó, mert akkor biztos Te nem leszel a legnyugodtabb, de legalább ha a dokidon látod, hogy nem aggódig ez szerintem a kismamát is megnyugtatja). Ne hamarkodd el az orvosváltást bár ez a Te döntésed, ja és a kórházat csak ajánlani tudom.
A terhességem elején nekem többször volt barnás folyásom ennek sem tudták megmondani az okát. Sok kismamánál van ilyesmi. Persze ha a vérzés erõsõdik és görcsölsz azzonnal értesítsd a dokit, vagy menjél be a kórházba.
A herpeszrõl csak annyit, hogy én a telviran nevûvel kenegettem annak idején a szájherpeszemet. Hallottam már olyan dokiról is aki úgy megijeszti a kismamát ha valami eredmény nem a legjobb aztán persze kiderül hogy semmi baj, de addig az anyukának álmatlan éjszakái vannak.
Szóval csak nyugi, mert az aggódás árt a legtöbbet. Jó egészséget Katalin
Üdv
Névtelen

Kedves Katalin!
Ne haragudj, de nem teljesen értek egyet veled. Szerintem Nyúlandit nem elsõsorban az zavarta, hogy a doki nyugodt maradt, hanem az, hogy neki nem tudott megnyugtatót mondani. Nem ismerem a dokiját, se a kórházat, de ha nekem hasonló esetben ennyit mond az orvosom, hogy nem tudja, mi az, de nem is fontos, akkor én, azt hiszem, csak még idegesebb lennék, mint amikor odamentem hozzá. Hiszen tanácsért, megnyugtatásért (is) megyünk az orvoshoz, nem? Ez az egyik. A másik pedig, hogy elküldi a kismamát azért, mert 5 perce lejárt a rendelési idõ, szerintem felháborító. Például az én orvosom addig rendel (a magánrendelõjében), amíg van beteg. Mesélte egy ismerõsöm, hogy volt olyan, hogy éjfélig is ott volt. Amikor pedig nekem volt problémám, rendelési idõn kívül foglalkozott velem, pedig nem is a rendelõjébe mentem, ahol fizetni kell, hanem a kórházba, ahol véletlenül akadtam rá.
Abban egyetértünk viszont, hogy az aggódás árt a legtöbbet.
Szia
Franyo
12
franyo

Franyo!

Azt, hogy elküldte amikor lejárt a rendelési idõ nem nagyon értem, mert amikor én voltam nála -elvileg este hétig rendel- én hét óra után jöttem ki a rendelõjébõl de még legalább hárman vártak rá, és senkit sem küldött el.
Természetesen mindenkinek saját joga eldönteni ki az az orvos akiben megbízik és ha Nyúlandinak nem szimpi akkor semmi akadálya, hogy mást válasszon.
Katalin
Névtelen

Szia Szépleányok!

Ezer meg egy éve nem voltam itt, de meló is volt, meg kivettem kettõ egész nap szabit is.

De most már vagyok.

Múlt héten voltunk 4D UH-on a Soroksárin Dr. Kárpáti Editnél, aki rettentõ kedves, aranyos és egyáltalán az egész nagyon szuper volt.

Ja, és hogy a lényeget is mondjam: kisfiam lesz! Kép

További szép napot mindenkinek%

Pussz

Nyulika
26
nyulika

Sziasztok Lányok!

Üdv az ujaknak, gondtalan pocakosodást! Kép

Pemeske,
ne félj! Kép Figyeld meg, minden rendben lesz. Amúgy meg szerintem mindenkiben felmerülnek mindenféle szorongások, pl. Sasha is miket álmodik!?! Én azt hiszem ez teljesen természetes. Mármint az, hogy az ember aggódik attól, hogy mi lesz a szülésnél, vagy, hogy utána meg tudja-e csinálni amit kell, el tudja-e látnia a babát, stb...
Aztán a végén kiderül, hogy esetleg kisebb zökkenõkkel, de azért megoldódik a dolog.

Megkaptam a múlt héten levett AFP eredményt, azt mondta róla az orvos, hogy ennél szebbet nem is lehetett volna produkálni, teljesen normális középérték. Kép Nagyon örültem neki, mert most kicsit kevésbbé izgulok a magzatvíz vizsgálat eredménye miatt. Bár még legalább két hét mire annak is megjön az eredménye.

Már többektõl olvastam, hogy a huszonakárhanyadik héttõl táppénzen vannak. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy amikor majd a GYED-et kiszámolják, akkor ez a táppénzes idõszak is beleszámolódik, vagy csak a korábbi, rendes fizetés alapján számolják ki?
Azért kérdem, mert tõlem az orvos már többször megkérdezte, hogy feltétlenül akarok-e még dolgozni, mert ha nem, akkor kiír. Meg kell mondjam elég nagy a kísértés... ;-) Egyenlõre az tart vissza, hogy kölcsönt vettünk fel a lakás vásárlásakor, aminek a részletei három hónap múlva járnak le, és azért a fizu több pénzt jelent.
Igaz, ugyan, hogy dolgozni alig tudok, mert teljesen ötlettelen lettem, ami egy folyamatos kreativitást igénylõ munkánál nagy hátrány. Kép Csak szenvedek minden egyes feladatnál...

Kispici
17
kispici

Nyulika,
szia, már vártam a felbukkanásod, be lehet orvoshoz is jelentkezni, vagy azt nem mondják meg, csak az idõpontot?
még 3 hét és megyek én is
ja, és nagy gratula a kisfiadhoz!!!!!!!!!!Kép

Kispici,
a GYED-et az elõzõ évi fizetésed alapján kalkulálják ki, de ez sajna maximálva van 83.000 bruttóra. Ezt kapod 2 évig, aztán jön a GYES

brokkoli
25
brokkoli

Brokkoli,

Én nem próbáltam orvoshoz bejelentkezni, de gondolom meg tudják mondani, hogy mikor ki van. Szerintem kérdezd meg!
Amúgy csodálatos élmény, még a kispapa is tátotta a száját. Azóta mindenkinek mutogatja a képet és közli, hogy totál rá hasonlít a gyermek. Kép

Ja, és köszönöm a gratut! Kép

Pussz

Nyulika
26
nyulika

Sziasztok Lanyok!

Akartok digitalis fenykepezogepet nyerni?
Most indult egy fotoverseny a babaszoba.hu oldalan, nezzetek meg!
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums/vote" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums/vote[/url]

Szisztok!
Névtelen

Sziasztok

Bringa
Nagyon sajnálom hogy be kell feküdnöd a kórházba, vigyázz nagyon magadra és gondolj arra hogy nemsokára már a babáddal együtt jöttök haza, hiszen remélhetõleg elöbb-utóbb kibújik õ is. Nagyon drukkolok ám nektek!!!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Zsuzsi, Pankamama, Kispici!
Köszi, sokat segített az együttérzésetek, tényleg. Megfogadtam a tanácsot is és bepakoltam a kórházi táskát. Hatásos volt, kicsit másképp látom ezt az egész kórház dolgot. egy kis kellemetlenség, amin át kell esni. Szóval ezer kösz!KépKépKépKép

Sasha!
Sajnálom, hogy rosszat álmodtál. Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Biztosan a félelmeid jöttek ki, a tudattalanod az álomban akarta kiélni magát. Remélem már jobban vagy.

Bringa!
Nagyon szorítok Nektek. Nem irigyellek a kórház miatt. De mi Veled leszünk és küldjük az erõt!KépKép

Nyúlandi!
Én is elég beszari vagyok, de azt tanácsolom, csak olyan dokihoz járj, akiben megbízol, mert tudom milyen az, ha az ember lánya aggódik, és a legfõbb tekintély nem nyugtatja meg. Tõlem a mostani dokim megkérdezte miért hagytam ott az elõzõt, és õszintén megmondtam neki. Nem mondott rá semmit, de azóta is nagyon rendes. Szóval megérte váltani.

Sziasztok!
Pemeske 36+4
pemeske

Nyúlandi!
Írj, hogy mi van veled, ha már följutsz a netre! Küldtem mail-t, még délelõtt, és most este megint akartam, de olyan hülye vagyok, hogy kidobtam a leveleidet, és most nem tudom a címed! Kép Kép
Franyo
12
franyo

Szassztok Lányok!KépKépKép

Ne harizzatok, hogy ojjjan rég nem jelentkeztem, azért olvastalak ám Benneteket, csak mivel az elmúlt hetekben még visszacsábítottak kicsit dolgozni, ezért mindig elég késõn értem haza, és még átfutottam ugyan a termést, de írni már semmi erõm nem volt...Kép

Örülök, hogy sok új kismami csatlakozott a társasághoz!Kép JÓ POCAKOSODÁST AZ ÚJ KISMAMIKNAK IS!
Kép

Nálunk most a következõ a helyzet:
A babuli szépen növöget, nagyon aktív baba, egész álló nap (meg persze éjjel is) ficánkol. Már befordult,de még mindig nem tudjuk biztosan, fiú-e, vagy lány. Mindenesetre az operát szeretiKép
Én közben egyre nehezebben kapok levegõt, a bordáim borzasztóan fájnak, idõnként olyan érzés, mintha a babuli direkt feszegetné õket. A cicmbõl szivárog az elõtej, és már nem tudok aludni sem. (Kábé kétóránként pisilés, utána ismét megtalálni a kényelmes pozíciót, stb.)
De mostmár TÉNYLEG nem fogok dolgozni többet, úgyhogy a lehet a pihenésre koncentrálniKép
Kispapa meg olyan édi! Egyre többet segít, bevásárol, fõz, (na jó, mosogatni meg vasalni AZT NEM), és naggggyon várja már a babulit!

Nyulandi!Kép
Én a 20. héten váltottam dokit, és éppen azért, mert az elõzõ dokim kicsit túlságosan félvállról vette az aggodalmaimat. Jó, lehet, hogy õ ezeket az aggodalmakat már milliószor hallotta, de NEKEM ez az elsõ babám, és azt akartam, hogy valaki megnyugtasson, elmagyarázzon dolgokat, stb. A mostani dokim nagyon rendes pali, nem érzem úgy, hogy magamra maradok a félelmeimmel!

Ja, a puszedlis sztorid nagyon tetszett! Ne aggódj, mindig lesznek "kedves, és segítõkész" emberek akik abban lelik örömüket, hogy tanácsot adnak Neked, és elmondják, hogyan kéne TÖKÉLETESNEK LENNED!KépKépKép (Különben is Sashának igaza van, minden amit csak megeszel, vagy megiszol kétségekre adhat okot, és kár volna ezen feleslegesen tipródni.)
Ja, mégegy: nekem herpeszre az EPAVIR vált be, és azt tuti szabad pocakosan is, utánaérdeklõdtem!

Sasha!Kép
A 21-e nekem is jó volna találka ügyben, sajna a helyre ötletem nem nagyon van. Azért nagyon várom már!

Na, úgy látom kisregényt írtam, úgyhogy befejezem!
Pusszantás Mindenkinek!

iancsa
31+4

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok Lányok!

Röviden:Sasha! Éppen valamelyik nap volt reggel olyan álmom, már nem tudom mi, hogy arra ébredtem sírok. És utána olyan rossz volt a hangulatom egész nap. Nyilván az ember nem mondja ki a félelmeit, viszont azoknak valahol ki kell jönniük, különben bediliznénk. Nos a kivezetõcsõ:az álmok. A hûvösnek én is örülök, aludni is tudnék végre ha szegény lánykámnak nem most jönnének a szemfogai és éjjel nem kelne óránkéntKép

Üdv:Pankamama 27+2
PM

Sziasztok!

Én csak most tudtam meg, hogy mi történt Vikiékkel. Szegény drága, de örömmel olvastam, hogy nagyon erõsKép

Sasha!
Amit írtam Szandiról azt azért írtam, mert ez a második babája idõre(-3 nap) született, és az elsõ pedig nagyon korán, másfél kilóval. Akkor csak azt tartotta fontosnak, hogy megõrizze az alakját, és én ezt nagyonnagyonnagy önzõségnek tartom. Valami 5-6 kg-ot hízott akkor, most pedig minden normálisan alakult amint olvastam. Na erre írtam, hogy szerintem valaki felvilágosította...
Maximálisan megértelek a fuladással kapcsolatban. Ami nekem a legrosszabb, hogy esténként amikor elkezdek ásítozni, azt hiszem milyen jól fog esni, aztán rájövök, hogy a betervezett levegõ negyede se fér el, ekkor egy üvöltés következik, mert nagyon sza...rul esikKépKépKép

Ágci!Csucsuka!
Köszönöm a hasznos tanácsokat! Sajnos életem legnagyobb kudarca volt, hogy Levikémet csak 6 hétig tudtam szoptatni. Most készülök ezerrelKép

Fodbetti!
Biztosan lesz tejcsikéd!!!!!!!!!!!!!!

Bringa!!
Tudom, hogy nem örülsz, hogy be kell feküdni, de jó kezekben lesztek!!!!Addig is próbálj információkat gyûjteni....nagyon szorítok és drukkolok nektek!!!Majd jelentkezz!!

Puszi a friss kismamiknak, minden jót nektek!!KépKép

Jó éjszakát, és szép álmokat!!!Hallod Sasha!!!KépKép
bmary39+1
bmary

Sziasztok!

Pankamama!

Igen, csak az a baj, hogy én tudom, hogy mitõl félekKép És mégis álmodom ilyeneket. De legalább valahol kiélem magamKépKép KöszönömKép

BmaryKép

5-6 kg??? Az nálam lenne a minimális súlygyarapodás a babapont súlygyarapodási kalkulátora szerint. 6-9 kg lenne nekem az ideális, de én hatalmas tömegrõl indultam és nem voltam olyan vékony, mint szandi régen... Ehh
Az ásitás nálam is hasonló módon történik néhaKép Valami sikkantás, vagy nyögés hagyja el a szám olyankor, mert tényleg rossz érzésKép Köszönöm a éjszakai jókivánságot! Nem olvastam tegnap már , de csak 2x ébredtem fel és jókedvüen keltemKépKép

MIndjárt dobom a táblát!
sasha

Kép
sasha

NNa itt is vagyok!

Csicset kivetem a táblából, mert már 42/0 hetes és ilyenkor már mesterségesen is beinditják a szülést. De szerintem már réges-rég babázikKép

És akkor a pocakos táblázat!

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Hetty 41 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Pszi 40 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]3.[/size] Djeszter 40 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]4.[/size] Bmary 39 / 1 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]5.[/size] Zsani 39 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]6.[/size] Bringa 39 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]7.[/size] Anda 38 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Viktória 39 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Iddi 38 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]10.[/size] Nóra 36 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]11.[/size] lomis 37 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]12.[/size] Anette 37 / 3 27 év/1.b. Lovasberény 09.04 [size=-2]Várpalota[/size]
[size=-2]13.[/size] Zsóka 35 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Kriszti 35 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]15.[/size] Nyusza 35 / 5 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]16.[/size] Dec8 35 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Pemeske 36 / 4 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Taháni 35 / 2 34 év/1.b. Budapest 09.18 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]19.[/size] Gyöngyöske 35 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]20.[/size] Katka 35 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]21.[/size] ParaZita 35 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]22.[/size] Ancsi 34 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Lella 34 / 6 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]24.[/size] Edina 34 / 3 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]25.[/size] Mona 33 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]26.[/size] Sasha 33 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Bolegajudit 32 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]28.[/size] Sch_moncsi 31 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]29.[/size] Manó 31 / 6 25 év/1.b. Budapest 10.12 [size=-2]Újpesti Károly Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] I_ancsa 31 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]31.[/size] Ritasol 30 / 5 29 év/2.b. Budapest 10.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]32.[/size] Kataa 30 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]33.[/size] Lora 30 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]34.[/size] Krizsi 30 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]35.[/size] Szilcsike 29 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]36.[/size] Csipkebogyó 29 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]37.[/size] Owlet 28 / 2 23 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.06 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]38.[/size] Bmaass 29 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]39.[/size] Fodbetti 27 / 3 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Mj (Móni) 26 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]41.[/size] Pilinke 26 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Nyulika 26 / 1 33 év/1.b. Budapest [size=-2]X.[/size] 11.21 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Déri Antal[/size]
[size=-2]43.[/size] Kamelia 25 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]44.[/size] Brokkoli 25 / 0 27 év/1.b. Budapest 11.28 [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]45.[/size] Zulu 24 / 1 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]46.[/size] Kisvakond 21 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]47.[/size] Gömbölyü 22 / 0 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]48.[/size] Kakukkfu 21 / 2 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]49.[/size] Tüni 21 / 2 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi L.[/size]
[size=-2]50.[/size] Hayimmama 21 / 0 24 év/1.b. Pomáz 12.25 [size=-2]Tétényi úti kórház[/size]
[size=-2]51.[/size] Breki 20 / 0 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Cinedit 19 / 6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]53.[/size] Orsoly 19 / 6 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]54.[/size] Kamilla 19 / 1 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]55.[/size] Ági 18 / 6 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 01. 13 [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]56.[/size] Hóvirág 17 / 5 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]57.[/size] Gomboc 16 / 6 29 év/1.b. Óbuda 01.25 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]58.[/size] Timci 17 / 0 28 év/1.b. Budapest 01.26 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]59.[/size] Pocok 16 / 6 28 év/2.b. Budapest 01.27 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]60.[/size] Barbi 16 / 0 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]61.[/size] Tipu 16 / 0 28 év/1.b. Espoo (Finland) 01.30 [size=-2]Helsinki / Nõi Klinika[/size]
[size=-2]62.[/size] Zsuzsi74 15 / 4 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]63.[/size] Nyúlandi 15 / 2 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 02.05 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]64.[/size] Pirus 14 / 5 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVII.[/size] 02.06 [size=-2]SOTE II / Dr.Mericli Metin[/size]
[size=-2]65.[/size] Miszike 14 / 5 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]66.[/size] Norkini 13 / 3 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]67.[/size] Franyo 12 / 4 25 év/1.b. Budapest 02.22 [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Urbán[/size]
[size=-2]68.[/size] Momo 11 / 2 32 év/2.b. Albertirsa 03.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]69.[/size] Csík 8 / 0 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 03.28 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]70.[/size] Csucsuka 7 / 0 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 04.03 [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]</FONT></pre>

cupp
sasha

Kép
sasha

Mi ez a nagy hallgatás kismamák??? Pont amikor nem ballábbal keltem fel???KépKépKép Na jól van, jól van! Jó pihikélést, meg egyebeketKép

pusz
sasha
33+2

Kép
sasha

Sziasztok!

Én is pont ezt akartam kérdezni, hogy hol vagytok? Remélem mindenkivel minden rendben!! Én is elpakolászgatok itthon egyedül, mert a kispapa szolgálatban van (katonatiszt) és árvízvédelmi készültség van. Õ is csak azért nem ment a Dunakanyarba a kiskatonákkal, mert hogy engem nem lehet itthon hagyni. De a laktanyába így is bennt kell maradnia holnap délelõttig, intézni a dolgokat. Pedig nagyon nem szeretek nélküle lenni, de most ez van.
Sasha, mi a baj, megint rosszat álmodtál?

Betti
27+3

Kép

Betti
fodbetti

Na, én is jó odafigyelve olvasok! Kép Pont az ellenkezõjét olvastam, mint amit írtál, bocsi! Kép Örülök, hogy jó kedved van!

Kép

Betti
fodbetti

Fodbetti!

Mibõl gondolod, hogy megint rosszat álmodtam???Kép Valamit elolvashattál!!!
sasha

Kép
sasha

FodbettiKép

Akarom irni, el-olvashattál, vagyis félreKép

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Ráfogom a hülyeségemet a kismamaságra! Kép
Tényleg, merre lehetnek a többek? Egyébként Te hogy állsz a babacuccok bevásárlásával? Mert én legszívesebben már most mindent megvennék, ami kell, de mindeki nyugtat, hogy ráérek még.
Betti

Kép

Betti
fodbetti

Betti!

Mi a kiságyat már a 20. hét elõtt megkaptuk, tehát, az már jó régen megvan. Ajándék volt (4 éves kisfiútol örököltük) és most minek tartogassuk másnál? A többi cuccot csak a babaszoba felújitása után kezdtük el megvenni úgy 2-3 hete. Szóval a 30. hét környékén. Már most annyi ruhája van a Gabinak, hogy a negyedét sem fogja felvenniKépKépKép Vettem én is egy jó kis túrkálóban, meg tegnap kaptam egy egyéves kislány kinõtt ruháit amik persze unisexek. 13 body, és kb 5-6 vastagabb naci-kantáros naci, ujjatlan rugi, meg pár pulcsit, két harisnyanadrág, 5 zokni, 1 kesztyü és 3 sapiKép Nagyon néhéz lesz megállni, hogy ne vegyek több ruhácskát, de már igy is van annyi hogy még! Vagy vagy 15 pulóvere és vagy 20 bodyjaKépKépKép Naci is van már! Csak az a baj, hogy rugdalózóból van kevés, ill csak 1 db. Ezt keveslem! Abból még úgyis veszek vagy 2-öt! Hiába van annyi ruhája a kórházból haza kell majd valami csini ruhácskában hozni!! Abból nem engedek! Az új lesz!!! A babakocsi is megvan már. Ja ruhákhoz visszatérve, kell még egy úgynevezett bundazsák! Tudod aminek nincs lába és vastag, belül prémes, vagy milyen és kivül ilyen orkán szerü, kapucnival. Ebbõl is újat szeretnék, és olyan 68-72-es méretüt, hiszen drága és nem szeretném, ha kinõné még a tél vége elõttKép inkább legyen nagy. Ja mondjuk a ruhácskák amik már megvannak akok több méretüek, van ami 68-as, szóval annyira nemaggódom, hogy hamar kinöviKép

Viszont, ha teheted és birod akkor kezd minél késõbb vásárolgatni, mert lehet, hogy úgy jársz mint én, hogy nembirod majd abbahagyniKép Mániákus kényszert érzek vásárlásraKépKépKép Alig birom visszafogni magam úgy belejöttem. Amig még semmit nem vettem neki addig nagyon jól birtam, a csak nézelõdéstKép

Na cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Én is itt vagyok ám! Voltam védõnõnél, lemázsált, és azóta nem térek magamhoz. Szerintetek normális, hogy 20 hetesen már 6 kilót híztam? Ha ez így folytatódik........ Mennék én szívesen kismama tornára is, de a MÁV kórházban csak hétfõn és szerdán 13-14 óráig van. Én meg ugye 16-17 óráig dolgozom. Nincs valami tippetek? Szerintetek esetleg más kórházba is lehet menni, attól függetlenül, hogy nem ott fogsz szülni?

Tüni
tüni

Sasha!

Na, akkor ti már egész jól álltok! De azért az milyen jó, hogy van kitõl kapnia az embernek dolgokat! Kiságyat mi is kaptunk ,de anyukám azt mondta, hogy az maradjon ott náluk, ha majd ott lesz az Ádám, akkor ott is legyen kiságya. A nagyi meg majd vesz neki egy szép új kiságyat, olyan kombit, amit késõbb át lehet alakítani heverõvé. Hát én meg nem vagyok semmi jó elrontója, nekünk úgysem lett volna rá pénzünk, mert jó drága (49E ft).A legjobb barátnõmnek meg tavaly novemberben született a kisfia és õ ad egy csomó ruhát, kiskádat, pólyát, meg ami kellhet, de az õ babájuknak már nem kell. Aztán meg majd átnézzük, hogy mi kellhet még. Úgyhogy eddig csak a babakocsit vettük meg, azt csodálgatom mindennap.Kép A ruhavásárlástól egyébként tartok egy kicsit, hogy mibõl mennyit, mit mekkorát? De majd csak kialakulKép De azért nyugodtabb lennék, ha már össze lennének készítve a cuccok. De a barátnõm egy hónap múlva tud jönni, majd vele vesszük meg a hiányzó dolgokat, addig igyexem a nézelõdésnél maradni. Olyan türelmetlen vagyok, alig várom már, hogy megszülessen, pedig van még 3 hónap hátra. Meg mindenki azt mondja, addig van jó helyen, amíg idebenn vanKép De én tudom, hogy az én kisfiam jó kisgyerek lesszKép

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Tüni!

Ne nézd a kilókat!!! Tenni úgysem tudsz nagyon ellene, hacsak nem elkezdesz fogyózni, hogy aztán meg a baba igya meg a levét. Szülés után nagyon sokaknak lemgy egy szálig. Én idáig 14 kg-ot hiztam, és ez nem jó, mert az én súlyomhoz max 9 lenne az ideális, de a doki és a védõnõm sem szól érte, mert ez kiszámithatatlan! Ilyen az alkatom kész! Lehet hogy nálad is alkat kérdése és akkor mi van?Kép Semmi!Kép Megkérdezhetem hány kilóval indultál. Én 90-el!

cupp
sasha
33+2

Kép
sasha

Sasha!

Én 64-el indultam, és most vagyok 70 (és 174 cm, ha ez számít). Honnan lehet tudni, hogy mi az ideális a súlyodhoz?

Üdv
Tüni
21+2
tüni

Tüni!

Én 20 hetesen 5 kilót híztam, most 27 hetesen 10 kilónál tartok. És még elméletileg van 13 hetem...De szerintem ez az idõszak nem arról szól, hogy modellalkatúak legyünk. Persze, mindent mértékletesen, nem kettõ helyett kell enni, de ne aggódj, szerintem nem sok a 6 kiló. Bár azért azt elmondta a védõnõm, hogy kevesebb kalácsot is ehetnék... De sajnos IMÁDOM a kalácsféleségeket, meg a sütiketKép Szóval kitartás! A tornához meg nem tudok hozzászólni, mert itt Kecskeméten csak egyetlen helyen van. De a többiek biztos tudnak mondani valamit!
Egyébként minden rendben volt a védõnõnél?

Betti
27+3

Kép

Betti
fodbetti

Tüni!

Elvileg van a babapont.hu-n egy kalkulátor, de nem tudom mennyire megbizható. Ugyanis csak az induló sulyt kéri és a magasságot. De mivel mindenkinek más a csontozata, az alkata, ezért nem biztos, hogy tényleg ennyit kell??? hizni! Nálad az a 6 kg semmi. Ne ilyedj meg tõle kell a babának! Van aki 20 kg-ot szed fel és 2 hónappal a szülés után visszanyerte eredeti alakját, stb. Ja én 170 vagyok ami ugye éléggé kevés a 90-hezKép Szerintem nincs ideális hizás! Csak a könyvekben, de a könyvek általánositanak! Balõled nincs mégegy! Utánozhatatlan vagy és senkit nem lehet általánositani, ezért is utálom néha a statisztikákat. Kérlek ne stresszeld magad még ezen is! Nem elég a baba egészségéért, a szülésért aggódni?
Egyébként a múlt hónapban 1 hét alatt fogytam egy kilót, utána köv héten meg hiztam 2,5kg-ot! Pedig sódiétán vagyok. Semmi olyat nem ehetek amiben van só. Amit ehetek az a gyümi, zöldség, rizs és fõtt burgonya, esetleg natur csirke, hal. De olyat meg nem fõzök amibe kéne só, mert sótlanul étkezni elég pocsék. Szóval ne izgulj!!! A baba egészsége a fontos. Doki mondta: Inkább hizzak, mint hogy sót egyekKép Ez nálam is egyedi, hiszen toxémiára gyanakodnak. Egyszer találtak fehérjét a vizeletemben, meg vizesedik a lábam. Amig a vérnyomásom oké addig nincs baj! Szóval egészséges az a 6 kg! Az okosak azt mondják, hogy a Te "tipusu" kismamák 15 kg-al is teljesen normális súlygyarapodást produkálnakKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sasha!

Azt szerettem volna még kérdezni, hogy az a magnesii citrit (jól írtam?) az milyen formában van? Pezsgõtabletta, vagy csak sima tabletta? Megkérdeztem a gyógyszertárban, amit nekem mondtak, annak nem teljesen ez a neve és az tabletta, de 500mg magnézium van benne. Természetesen most nem volt, de a jövõ hétre ígértek. Úgyhogy iszom a Plussz magnéziumot, naponta négyet.
Betti

Kép

Betti
fodbetti

Betti!

Modellaklkatú eddig sem voltam, de nem szeretném, ha annyit szednék fel, amit már csak nagy küzdelmek árán tudok leadni, ha egyáltalán sikerül.

A védõnõnél egyébként minden rendben volt. Bár azt mondják, hogy a lehetõ legrosszabbat fogtam ki, aki általában max. 1-szer látogatja meg a babát. Meg amúgy sem az a csupa bûbáj teremtés. Ha nem kérdezem, magától nem mond semmit. Ezt a családi adókedvezményt is úgy kellett kinyomozni, mert õ meg sem említette. Kérdeztem tõle, hogy nem tud -e a környéken kismama tornát (de furi, hogy torna helyett mindíg tortát írok Kép ), mire mondta, hogy nem tud, de a gyógyszertárban lehet kapni mindenféle kazettákat. Dehát az nem ugyanaz. Ismerve magamat, csak felesleges pénzkidobás volna, mert magamtól nem hiszem, hogy nekiállnék.

Tüni
21+2
tüni

Nekem meg pont az a kétségem, hogy nem híztam... majdhogynem semmit. Jó, még csak a 12. hét... de a "Nagykönyv" szerint másfél-két kilót híznak eddigre. Nálam meg nem látszik semmi, max. fél kilót tudok elhitetni magammal. Egyébként nem vagyok sovány fajta, sõt, anyukám sokat hízott terhesség alatt, szóval ezért is csodálkozom. Persze nem mintha baj lenne, csak furi... Kép

Tüni!
Szerintem tornára bárhova járhatsz. Néhol mûvelõdési házban is tartanak terhestornát. Érdemes felhívni szerintem pár kórházat még, ami közel esik a lakóhelyedhez, vagy a munkahelyedhez.

Pussz
Franyo
franyo

Sziasztok Lányok!

Tegnap nem tudtam jönni, nem ment nálunk valamiért a Babanet.
Köszi mindenkinek, hogy ilyen aranyosak vagytok, és ennyire örültök nekünk. Kép Általában jól érzem magamat a babácskával, igazából csak 3-4 nap volt eddig a mi nagyon rossz volt, azt tisztességesen végig is hánytam. Szerencsére nem túl gyakori. A gombóc általában ott van a torkomban, kajára és itókára nem nagyon birok ránézni sem, de azért igyekszem, mert Pöttömkének szüksége van rá. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

A kilókhoz csak annyit, hogy én eddig 2 kilót fogytam. Ezek szerint már plusszban kellene legyek legalább 1 kg-al a 9. héten?

Edelweiss
9+0
edelweiss

Köszi mindenkinek a biztatást! Egyébként ma ilyen aggódós napom van. Már másfél napja alig érzem, hogy mozogna a baba. Csak néha, és nagyon gyengén, és egészen lent. Pedig most már olyan hancúrokat le szokott vágni! Szóval Veletek is elõ szokott fordulni, hogy ennyi ideig "pihen" a baba?

Tüni
21+2
tüni

Betti!

Hmm! Jól irtad Magnesii Citrici. És igen ez 500 mg-os tabletta, de ha jól emlékszem van 100 mg-os is belõle, bár nem mernék megesküdni. És a Plussz magnézium elmulasztotta a keményedéseket??? Mert ha igen akkor maradhatsz annál, ha bevált!

Tüni!

általában minden kórház tart a szülésre felkészitõ tanfolyam mellett kismamatornát! (na tessék, most én is tortát irtamKép) Kérdezz rá! Ja és a félidõhöz képest az a 6 kg semmiKép Nyugi!!! Nem tudsz védõnõt váltani!!! Ha már most veled ilyen, akkor milyen tanácsokat fogsz tõle kapni??? Még most váltsz egy szimpire!!! Mi van ha arra akar rábeszélni, hogy 6 hetesen gyümölcsöt adj a babádnak, vagy szoptatással lesznek gondok és ahelyett, hogy segitene, felir tápszert? Olvass bele a Szoptatás-kitõl ne fogadj el tanácsot topikot. Itt van az Anyaságon belül.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha!

Én úgy tudom, hogy védõnõt nem lehet választani csak úgy. Szóval van egy, akihez körzetileg tartozol, és akár tetszik, akár nem hozzá kell járnod. Vagy nem jól tudom?

Üdv
Tüni
tüni

Edelweiss!

Én a 25 héten fogytam vissza 3kilót, meg akkor voltam úgy mint most Te, hogy szinte semmit nem bírtam enni, mintha valami zár lett volna a torkomban, amikor enni próbáltam. De aztán elmúlt. Szóval ne aggódj!

Tüni!

Velünk még most is úgy van, hogy néhanapján nagyon lusta a babám, aztán meg majd kiugrik a bõrömbõlKép De mivel szerintem nekünk sincs kedvünk mindig ugyanolyan aktívnak lenni, a babák is így vannak ezzel! De ha egy napig egyáltalán semmi kicsi mocorgást sem érzel, akkor irány a doki!

Sasha!

Végül is úgy néz ki, hogy jó a plussz is, csak mivel ebben csak 120mg van, így 5 nap alatt megiszom ami a dobozban van, ezért remélem, hogy kapok olyan tablettát.

Betti
27+3

Kép

Betti
fodbetti

Edelweiss!

Bocsi, elírtam! Nem a 25., hanem a 15. hetet akartam írni!

Kép

Betti
fodbetti

Edelweiss!

Szia, örülök, hogy ma tudtál jönni! De ne csináld eztKép Még jó, hogy fogysz, ha még enni sem birsz, pláne, ha ki is jön néha!Kép Nem kell félni! Ez is teljesen normális elvileg! Ha a hányineg folyamatosan fennál, még a 2. harmadban is és nem gyarapszik a súlyod akkor már gond van. De még ne aggódj jó?? Fõleg, hogy ha megmarad benned a folyadék és az étel. A hányingert sokaknak elmulasztotta a MagneB6, olyannyira, hogy teljesen elmúlt. Ha gondolod akkor kipróbálhatodKépKép
De pl Edina (34) még mindig küzd a hányingerrel és heti rendszerességgel imádkozik a nagy fehér istenhez. A dokija nem csinál semmit, mert gyarapodnak mindketten. Szóval még legyél türelemmel, elõfordul, hogy a várandósság elején fogynak a kismamik. De arra tényleg figyelj, hogy a folyadék megaradjon, nehogy kiszáradj! Mert akkor meg jöhet a kórház és az infuzió. Pocokkal volt ilyen.

Tüni!

A babát még csak most kezdted érezni ugye? Gondoj bele, hiába 20 hetes, még mindig olyan pinduri. Bõven elfér, és ha nem mozog erõteljesen akkor lehet, hogy észre sem veszed! Meg valamikor aludni is kell és sokat alszanakKép Ne izgulj, nemsokára már azt is meg fogod érezni, ha csak helyzetet változtat és ha meg erõsen rúg egyet az már igencsak fájdalmas tud lenniKép De kit érdekel én úgy szeretem azt isKép Türelem! Ilyenkor még elõfordul, hogy nem mindig érezni! Én is a 20. hét után éreztem elõször és nem minden nap, eléggé stresszeltem is miatta magam, de mindig a szemem elõtt lebegett, hogy még nagyon picuriKép

Na a kisregényeket én is szeretem, de azért reménykedem, hogy érthetõ és nem volt bántóKépKép

cuppi
sasha
33+2

Kép
sasha

Tüni!

Érdemes lenne megpróbálni hiszen fõleg Neked nem szimpi. Õ fog elvileg tanácsot adni a baba ellátását és táplálását hogy s miként tedd. Az olyan védõnõnél meg nincs rosszabb aki rossz tanácsot ad, vagy semmilyet és odd meg Te.Kép Sajnos ahogy olvasom itt a babaneten nagyon sokan nem azért nem tudták sokáig szoptatni a babájukat, mert a védõnõtõl rossz tanácsot kaptak, pedig a temészet nem véletlenül találta ki az anyatejet-embertejet. A baba azt tudja a legkönnyebben megemészteni, és a legfontosabb immunanyagot tartalmaz!!! A baba elsõ védelmét a bacik ellen tõled kapja. És a késõbbiekben is. Van vitamin is a tejciben ami mindenféleképpen felszivódik, mig más táplálékból csak egy töredék, vagy semennyi, de ezt nálam más jobban tudja és ami a fõ hogy a védõnõnek kéne a legjobban tudniaKép

Na jó ebbe inkább nem bonyolodom bele jó? Azt úgyis csak Te tudod mit szeretnél és hogyan. Én azért megpróbálnám hátha lehet másik védõnõm! Az enyém eddig úgy néz ki jó fej, mindenre válaszol és mondja is magától, de a szopi témából nem fogok engedni. Ezt viszont még nem tudtam megbeszélni vele, mert csak aug végén lesz.

Nem szeretnélek megbántani, ha bármi bántó volt akkor elnézést. (nem olvastam vissza)
sasha

Kép
sasha

Hali!

Hízás témához volna kis hozzáfûznivalómKép: teljesen egyéni és hallgatni kell az orvosodra, a többivel nem kell foglalkozni. Nekem huhogott a védõnéni, a körzeti, hogy nehogy 10 kilónál többet szedjek fel, mert tyûha meg ejejej! Aztán a 13. héten -4kilónál voltam, pedig nem hánytam. Dokibácsink azt mondta, neidegeskedjek, ami kell a gyereknek, úgy is elveszi. A végére azért összehoztam 7 kilót, de az rögötn le is ment szülés után. Bezzeg a szoptatás alatt jöttek az alattomos kilók szépen... De a szopi végeztével kivégeztem õketKép. Ja és még egy adalék: a terhességet szinte végig feküdtem, szopi alatt pedig rendesen tornáztam.
Védõnéni ügyben az embernek vagy van mázlija, vagy nincsKép. -Nem lehet választani, mint a gyerekorvost. Viszont, ha nem jó, nem kell vele foglalkozni, megcsinálod azt az egy-két kötelezõ pofazitet és kész.

Pusszantás!
Zsófi (7+1)
Csucsuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: