A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Annamami:

Én ugyanezt csináltam, állandóan halogattam a csomagolást. Kép Egy csomó ideig állt az ágy közepén az üres táska, vagy egy-két cuccot belegányoltam, de csomagolásnak nem volt mondható, mig egyszer csak David megelégelte az egészet, mondta, rakjam ki amit vinni akarok, majd ő becsomagol. És be is csomagolt. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsa annyira éberen alszik ma... tegnap kisangyalt játszott, végigaludta a 4 órákat és csak szopni meg gőgicsélni kelt fel. Ma meg már hajnali egy óta nem aludt többet egy-egy óránál, akkor felébred. Van hogy elnézelődik csendben, van hogy nyekeg és akkor cipelni kell a kis fenekét a kenguruban amig újra el nem alszik. Közben szopik is, de nem nagyokat, csak úgy nasizik, azt megint bealszik.

Most megpróbálom vele kihúzni minimum délig, de inkább egyig etetések között, hátha akkor jobban alszik...

Aztán du megyünk vele meg az öcsémmel a temetőbe apukámnak "megmutatni" Zsuzsát. Kép Biztos bőgni fogok, pedig nem szoktam. Na jó, a terhesség előtt nem szoktam, azóta "szokok" :P

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép

Akkor megnyugodtam.......Kép!!!

Olvastad amit tegnap írtam neked a szivacsról????Kép

Én is sírtam picikét reggel,mert gyújtottam mécsest Apukámnak és arra gondoltam,hogy egyik unokáját sem láthatta,pedig mindkettő fiú-mocsoda öröme tellt volna bennük.......Kép......mivel én nem tudok már autóba ülni,hogy kimenjek hozzá a temetőbe,nálam itthon égnek egész nap a mécsesek...........
annamami

Barbapapa,
nem tudom kiolvasni a receptről,de majd konzultálok apóssal.
Juci,
onnan gondolom,hogy nincs egy gombostűnyi hely se szabadon a pofiján(beleértve a fejebúbját,fülét,nyakát,szemét)és vörösödik szegénykémnek,majd próbálok fotót csinálni!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Róki,
kisnyúl detto!Képtegnap,miután az éjszakát is átaludta egész nap szundizott,ma már nyűgösködik és be-bealszik,kajcsi közben is!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Dudukly,
köszi a vigasztalástKép
ez a dolog a gyermektelen ismerőssel is tök cinkes!én amÍg nem volt Lilla, vettem babacuccokat, a barátnőm kislányánakKép de,hogy magamnak raktározgassam, miközben valaki használni is tudja...már ha nem lesz gyereke az illetőnek, meg mert felajánlotta.
én is amiatt rágtam be apósékra, mert egyszer nekünk adta már, aztán meg visszakérte...pedig zsebből vehet bármikor egy újat,ha a 3éves fiának ennyire kell. de szegény kölyök már most olyan, hogy semmi sem érdekli...
amikor vártam Lillát, 37hetesen kérdeztettem rá, hogy mi van, mert még sok hónappal azelőtt mondták, hogy vesznek új bútort a fiuknak és a régit nekünk adják. na azóta se vettek...de én is leszarom, csak ne Ígérgessenek,mert utálok az utolsó pillanatban rohangálni...
jut is eszembe,remélem holnap már mondanak valamit,hogy mikor hozzák azt a megrendelt babakocsit ill. hogy van-e még raktáron egyáltalán...mert ha nincs,akkor jó lenne tudni...

Viki,
én is úgy tudom,addig kell a plussz vitamin, amig csak anyatejet kap.

Ppanna,
köszönöm a kedvességedKép

Jucc,
az én cicim is plötyi...csak ha Lilla nagyon hosszút alszik, akkor lesz keményebb.

jajj,holnap gyerekkórház...szerintetek, ha én úgy érzem, Lilla jól van,minden rendben vele, meg a védőnő szerint is, akkor mi lenne, ha nem mennénk kontrollra???csak mert az ambulanciára kéne mennünk, ott fog rendelni az a dokinő, de ott óóóórákig állhatunk sorba, hát rohadtul nincs hozzá kedvem...
zsofy

Lányok!

Bocsi, de megint előszedtem egy új parát!

Normális az, hogy Léna sokkal kevesebbet eszik most 7. hetesen, mint mondjuk 3-4 hetesen???
Van hogy csak 60-70-80 grammokat eszik és nem tudok beletuszmákolni többet....4,5 kilósak vagyunk...Általában 6-7 szer eszünk....

Kinek mennyiket eszik a babája???

Ki vagyok....miért eszik ilyen keveseket...??
Legalább 100-at kellene ennie nem???2 hetesen simán benyakalt ennyiket...

Ennek ellenére gyarapodik,(bár nem heti 30 dekát, csak 10-15-öt) márha hihetek a mérlegnek...mert most cumisüvegből kapott 60at, amti nagy sokára elszopogatott, utána még egy kis cici, max 20-30 milli lehetett(mert utána még fejtem 50-t), a mérlet mégis azt mutattam mintha 110-120 garammot evett volna...
HülyeKép

Megann

Kép

Kép
megann

szegény KisnyúlKép
Nyúlné, nem viszed el mégiscsak bőrgyógyászhoz?

én is apukámra gonolok,meg a nagyimraKép
ők is nagyon örülnének Lillának, ha köztünk lehetnénekKép
zsofy

Annamami,én se csomiztam össze,pedig már csak egy hetem volt hátra,pont aznap akartam,amikor végül is(egy héttel korábban)megszültemKép!a párom,amit tudott utánnam hozott,a szülőszobára úgysem kell sokminden csak az erőKép,a többit ráér másnap bevinni!nem éreztem hiányát annak,hogy semmi se volt előkészítve,minden ment így is magátólKép!úgyhogy csak ráérősen továbbra is
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Zsófy,bőrgyógyász által ajánlott kencéket írt fel apósKép
Megann,a tej összetétele is változik,lehet most elég neki ennyi a jó kis tápláló tejedből!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Zsofy Kép

Úúúúúú,én azért bizti megutatnám Lillát a doktornéninek......
azért ő még picilány és az tök jó,hogy jól van,de mi van ha pl.két nagy múlva megint fájni fog a kis pocakja és akkor meg kétségbe lennél esve(teljesen jogosan!),hogy akkor most mi van!

Vagy rosszul gondolom?

Szerintem vidd el,jobb a békesség,bár tudom nagyon szar sorbanállni egy ilyen pici babával......
annamami

Megann Kép

Roki és Pzita is írták már neked korábban,hogy valószínűleg Lénácska most egy lassabb fejlődési szakaszban van és elég neki ennyi is.
Aztán ha jön egy fejlődési ugrás,akkor majd többet fog kérni.
Ha nyugodt és mosolygós,kakis-pisis pelusok száma megvan,akkor minden OK!
Kép

annamami(akinek-még-a-kórházi-csomagja-sincs-kész-gyerkőce-a-pocakjában-de-osztj a-itt-az-észt-szoptatás-etetés-ügyben!KépKépKép )
annamami

oké Annamami,
igazad van, csak az a baj, hogy ez a doktornéni olyan, hogy én úgy érzem, hogy ő úgy nézi csak a dolgokat, hogy Lilla nem egy személyiség, hanem csak egy kisbaba, és ha a kisbaba sÍr annak szerinte egyetlen oka lehetséges, az, hogy a hasa fáj.
De én tudom, hogy Lilla már nem azért sÍr, mert fáj a hasa!azért sÍr, mert nagyon érzékeny, mint én,és ő sokmindenen sÍr.nem akarom, hogy tisztára begyógyszerezze nekem!
abban sem vagyok biztos, hogy ezek a kúpok, meg az a lötyi kellett a kicsinek. ha meg cink van, akkor viszem a gyerekdokinkhoz.a védőnő is itt volt, mikor sÍrt a Lilla és mondta, hogy szerinte sem a hasa fáj.már 3hónapos lesz, tud ügyesen pukizni, büfizni, kaksizni, amiket eddig nem tudott,és amik miatt eddig a hasa fájt.
szóval azért vonakodok elvinni, mert nem akarom, hogy csak azért, mert meghallgatja a hasát és morog (az enyém is morog, ha meghallgatom sztetoszkóppal) megint antibiotikumot kapjonKép
anno azért is Írtam Pzitának, hogy ne bizonytalanÍtson el, mert amúgy sem voltam túl biztos benne, hogy a gyereknek adnom kellene bármit isKép
zsofy

<font color="ff0000">MEGANN!!!!!
EZ TÖK NORMÁLIS, NE PARÁZZ!!!!!</font>
Lilla is "kiskorában"130 milit is szopizott 3hetesen!
Aztán mikor egy időben 2hósan újra mértem, akkor csak 60-70grammokat evett állandóan! volt, hogy 5óra alvás után is csak 100grammot evett!!!
Most tegnap megmértem a kedvedért, hogy majdnem 3hósan mennyit eszik egy nagy alvás után, 100grammotevett csak és 56centis és 5830gramm!
(meztelenül)
zsofy

Zsofy!

Teljesen megértem a kétségeidet én sem vagyok híve az antibotikumoknak,pláne nem ilyen pici babánál,meg különben sem.......Kép
Csak azért gondoltam,mert írtad,hogy Lillának vmi vékonybél szindrómája van(?)vagy mi és ezért gondoltam,hogy fontos dolog a kontroll....de akkor biztos elértettem vmit.
az pedig,hogy érzékeny baba,tényleg adottság illetve vele született tulajdonság és arra pedig megvan a legjobb orvosság TEKép aki meg tudod nyugtatni!Kép

Korábban akartam írni még neked csak elfelejtettem(a szita agyammal),mikor írtad,hogy Lilla már szívesen nézelődne,de még nem szabad ültetni a babakocsiban,így meg sír ha nem tud nézelődni......az jutott eszembe,mi volna,ha fordítva kötnéd magadra a kendőben,mikor kiviszed???
Úgy értem,hogy az arca ne a mellkasod felé nézzen,hanem fordítva!
Vagy azt még nem szabad és hülyeségeket beszélek???
Mert akkor ugye vidáman látna mindent és közben te is ottvolnál neki,biztosnágos testközelben!
Hmmm?Kép
annamami

Ja, és Lilla most tutira megint nőni akar, mert folyton éhes, igaziból, mert könnyekkel sÍrKép érte,állandóan a cicimen lóg és fogalmam sincsen, mennyit eszik, mert nem akarom a mérleggel hergelni.Most szerencsére alszik, de éjjel, azok után, hogy asszem már 3napja aludta éjjel a 6-7órákat most megint vagy 3-4szer felébredt enni.
annak tulajdonÍtom, hogy 3hónapos növekedési ugrása van.
szerintetek???

(ja, és megint úgy ébredtem,mint a hulla,ennek köszönhetően, de álmomban szexeltemKép!!!de fájt...álmomban...)
zsofy

Annamami,
nem beszélsz hülyeségeket!
de az a helyzet, hogy Lillának a babakocsival kell szeretnie a sétát, mert már marha nehéz, ruhástól 6kiló, és nem bÍrom annyit cipelni!na meg a kendő nem olyan jó most, mert fúl beöltöztetem,kinn okés, bemegyek a boltba, leizzad,megszomjazik, megsül, kijövök, megfázhat.
a babakocsiban csak kitakarom és kizipzárazom a zsákját.illetve van a takaróján egy zipzár, mert olyan zsákká alakÍthatós takaró.
na mindegy.
az öltözékén azért paráztam ennyit, mert rendeltem neki egy Quinny Freestyle-t, aminek dönthető a háttámlája akár vÍzszintesig, de kilát belőle teljesen!csakhogy ez nem éppen téli kocsi, azért rendeltem hozzá azt a "beköthető" takarót, meg azért szerencsétlenkedek ennyit a téli ruházatával...
bocs, ha fárasztalak a hülyeségeimmel!
zsofy

Rendik vagytok, hogy ennyire gyámolitotok!KépKépKép

Igy viszont csak gyűlik és gyűlik a tejcsi a hűtőbenKépKépKépKépLassan már nem tudom hova rakniKépKépNa jó ez azért erős tulzás...

De....
Este 9 kor ettünk és utána negyed 4 kor kelt Lénácska kajálni.....
Eredetileg azt terveztem, hogy csak egyik cicit üritem ki(az egyikből utoljára este 6 kor evett, a másikból meg fél 9.kor), a másik marad reggelre, de annyira be voltak durranva, hogy muszáj volt lefejnem..
Monjuk éjjel is kb 50-60-70 grammokat evett Léna, és én utána fejtem 150!!!!!!!ml.-t...
Tele volt a fejősüvegKépKépKép
Ismét a fagyiban landolt a zacsiKépKép

Szegény Hari, irtam neki sms-t....hogy mielőbbi gyógyulást....ha válaszol netán nagy kinjában, akkor megirom mit irt....KépKépKép
Szegény, hogy minden rossz neki jutKépKép

Zsófy!
Ma jön anyósKép
Már jó előre hergelem magamKép, meg azon morfondirozom, hogy hogy ne vágjam pofán ha megint elkezdi osztani az észt kéretlenülKépKép

Most én is kiraktam Lánát a teraszra szunyálni....remélem jól bekajál ha felébred.

Annamami!
Kakis pelus minden nap van, pisit nem tudok számolni, de gondolom rendben, mert jó nehezek a pelusokKép, viszont mosolygásról még mindig nem tudok beszámolniKépKép
Amikor meg fent van, akkor nem igazán tudom leszűrni a kedélyállapotát, ugyanis a legritkább esetben van el egyedül, ha kiságyba van vonyit(szerintem azért amiért Zsófy babája, mert nem tud jól nézelődni), amikor kézben van, akkor ok...

Zsófy!
Tényleg nem próbáltad még Lillát úgy vinni, hogy az alkarodon hason fekteted...
Mi 2 napja próbáltuk, nagyon bejött Lénának, olyan édi, ahogy elalszik, csak úgy lógnak lefelé a kezei, ma reggeli után igy aludt el apa karján, majd teszek fel képet....KépKép

Jányok!

VALAKI EGY NAGYON SZÉP VERSET RAKOTT FEL A KÖZELMÚLTBAN AZ ANYASÁGRÓL....KI VOLT AZ???
NEM TUDNÁ FELTENNI MÉGEGYSZER???
KI AKAROM MÁSOLNI ANYUKÁMNAK ANYÁKNAPJÁRA....

Megann

Kép

Kép
megann

Egyátalán nem fárasztasz!Kép
Engem is borzasztóan izgat ez a "hogyan/mennyire/mibe öltöztessük a bébit télen"? című fejezet.....Kép
Ez a kendőbe kötés olyan egyszerűnek tűnt,de így jobban belegondolva abba amiket írtál tök igazad van,nekem nem jutottak ezek eszembe!
Hajh,nem könnyű ezekkel a kismanókkal....és persze én sem tudom Marci mekkora súlyal születik és meddig bírom cipelni majd a kis fenekét!
Lehet,hogy semeddig,mert megszakadok???Kép
Akkor majd rákötöm Apájára!Kép
(persze az is lehet,hogy ő meg a kendőt fogja utálni és abban ordít majd....Kép )
annamami

Most megyek zuhanyozni,hajatmosni,aztán a kórházba CTG-re...utánna még jövök!Kép
annamami

Sziasztok!

Boocs, hogy olyan keveset írok, hiányoztok ám, csak Máté nagyon lefoglal Kép Egyre érdeklődőbb a drágám.

Tessék, friss képek (is): http://invictus.elte.hu/images/mate/thumbnails.html

Szegény Hari... Kép
Én párom biztos elbeszélgetne kicsit a dokival, meg a szülésznővel, hogy akkor most mire is esküdtek fel?.... Jobbulást neki, meg sok puszit!

Máté is ezt csinálja, héttől aludt, éjfélkor evett, ma meg öt óta fél óránként cicizik, nyüszög, bealszik, lerakom, 10-20 perc múlva elölről ugyanez...

Lehet, hogy már nem aktuális, de betétből nekem a Chicco-féle vált be, mi Cora-ban vettük, elég volt egy csomi, aztán 14 db éjszakai Libresse, aztán meg a sima, most meg már elég lenne a tisztasági, csak nincs itthon... Kép
A Tena betétet én hatalmasnak találtam, ez a Chicco meg olyan, mint egy sima intimbetét, csak vastagabb, meg hát biztos az anyagán múlik, de elfér egy sima bugyiban.
Szó mi szó,érdemes kipróbálni.

Egyelőre ennyi jut eszembe, majd még jel. kez.

Pussztok

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megvan!!!!!!!KépKépKép

Ez volt:

"Nincsen a gyermeknek
olyan erős vára,
mint mikor az anyja őt
karjaiba zárja.
Nincsen őrzőbb angyal
az édesanyánál,
ékesebb csillag sincs
szeme sugaránál.
Nincs is annyi áldás
amennyi sok lenne,
amennyit az anya
meg ne érdemelne."

Juci 6 irtaKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sis!

Édi ez a szürke-csikos ruci, de a baba még édiggKépKépKép

HARI-HIRADÓ!

Hari irt, hogy jól vanKép
LáztalanKép Rendbe raktákKép Nem biztos hogy méhlepénydarab volt, asszongya majd meglátja a zárójelentésen(szegény, még nem sejti hogy ott minden latinul van nehogy szegény ember kisilabizálja hogy mi is a pályaKépKép).
Lili vele vanKép, sajnos nem szoptathat(gondolom a gyógyszerek miatt), tápin él a babó, de bizik benne hogy visszajön a tejcsije otthon.....

Irtam neki, hogy próbáljon minden erejével fejni...mégha a csapba köt is ki a tejcsi akkor is....jól tettem ugye??Ez nem f...sz tanács???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, ez jó tanács!
engem anyukám születésem után egy hónapig nem szoptathatott, mert inkubátorban voltam és nem enedték neki, de állandóan fejt és hozta nekem a tejet meg a többi babának is jutott mert rengeteg lett!
maroson van is 2 tejtesóm.
ez azt jelenti, hogy 2 lány anyumtól kapta a tejet.

Megann,
fúú, nem irigyellek, az enyém anyós is "rég " volt már, és tutira én is hamarosan látom...fujjfujj...
nekem is állandóan osztja az észt, és úgy állom csak meg, hogy ne ugassam le, hogy nem válaszolok neki, csak kb.3perc múlva, addig nyelek 20at, nagy levegők...stb...
Lillának sosem jött be az alkartartásKép
nem szereti valamiért, csak 5-10percig viseli elKép
És ahogy egyre idősebb, már alig alszik!szóval fél órás kendőzés is van,hogy kevésnek bizonyul, pedig eddig az mindÍg 15perc után kiütötte...

Zsófi és Lilla aki holnap 12 hetes lesz!
zsofy

Megann! Okos tanács, én is javasoltam volna Harinak, hogy fejjen. A cickóknak nem szabad "leállni". A zárójelentésen nem minden latinul van, viszont a fel se igaz, az enyémen is van olyan, ami nem történt meg. Biztos a kh pluszpontokat kap érte. Én nem haragszom ezért. DE lehet, hogy tényleg bennmaradt Hariban valami, és a műhibaper elkerülésére nem írják fel a záróra, hogy mi volt a gáz??? Sajna ha más nem, a betyárbecsület müxik. Mondjuk ezt a dokit én hanyagolám, sőt nagy ívben kerülném. Ez már a "gondozásból" is kiderült, amit Harin elkövetett... Na nem az én dogom.

Annamami! Tényleg az egyik leghasznosabb gép a mosogató. Kérjél egyet karácsonyra! Énnekem ez volt az egyik költözési feltételemKép. Tök perverz, hogy egy parasztházban mosogatógép van. A szomszéd bácsi, aki villanyszerelő, segített a felújításkor, amikor mondtam neki, hogyan csinálja a konnektorokat a konyhában és a fürdőben, nem is értette mit akarok, folyton azt kérdezte, minek nekem két mosógép? De akinek van, az tudja micsoda segítség. Főleg miután az egész család átvonult rajtunk...
A csomagoláson ne idegeskedj, én kimostam és kivasaltam mindent, bepakoltam a szekrénybe egy helyre, és csak hétfőn este egy kisebb hasfájás után, a párom "parancsára" (duzzogva) raktam be egy sportszatyóba. Szerdán 7 után mentünk szülniKép. Ja, ez a betöltött 39. héten volt...

Sis! Szerintem a betét kérdés egyedi, nekem a tenna óriáspelusai nagyon nagy szolgálatot tettek. Nem véreztem át, tudtam ülni (végig voltam vágva...), szóval, én ajánlom.

D
dudukly
Isaszeg

Megann

Már épp le akartam írni a versikét, de ha megtaláltad akkor ok:-)
Szerintem Harinak jót tanácsoltál. Akkor vajon mi maradhatott benne, ha nem lepény darab??? A gyerek biztos nem. Kiváncsi leszek.
Azt hiszem az én babám is kevesebbet eszik, de nekem szerintem a tejem is kevesebb. Bár nem mértem az az igazság. De majd megmérem. Lehet más a tejcsi összetétele.
De Neked aztán szépen beindult a tejcsid Megann. Ügyes vagy!
Zsófy

Más orvosnak nem tudod megmutatni a babádat? Ez azért valóban nem túl szimpi, hogy mindenre antibiotikumot javasol. De azért én is azt javaslom, hogy vidd vissza kontrolra.

Barbapapa
Ezek szerint a szemváladékozás visszajöhet???
Jajj, ne! Nekem azt mondták attól van, hogy a szülőcsatornában valami a szemébe ment. Kb 2-3 hetes volt amikor elmúlt Neki. Ja!Szemcseppet is kapott. És csak a második használt.

Pocakról kinek mi még a véleménye? Visszamegy a bőrke szerintetek?

A cickóm nekem már reggelre sem feszes. Pedig úgy szebb volt:-) Persze ez a kisebbik bajom. A tejcsi aggaszt igazából.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok, most nem érek rá, csak a hiányzó adatok. 55 cm, 3055 gramm, HIETE
Ma két hónapos és 5580 gramm Kép
Rolinak szintén már a füle és a nyaka is ilyen volt. Az a krém pár nap alatt elmulasztotta.
Zsófy, nekem ilyen babakocsim van. Mennyi most akciósan?
Pusz: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Na megjöttem CRG-ről......minden OK,Marci nagyon ügyes volt,tette a dolgát rúgkapált össze-visszaKép
60-80-as erősségű fájások,viszonylag rendszeresen,én nem érzem ilyen erősnek de ezt írta ki.......dokim szerint ez OK!
Szívhang rendben.
Pénteken UH+flowmetria.
Kedden du.befekvés,szerda reggel szülünk!KépKépKép
Ha csak addig spontán el nem indul a vizem vagy vmi........

Dudukly Kép
Nem aggódom!!!
A táska még most isincs kész!KépKépKép
annamami

Csikken!!!
és jó? én nagy reményeket fűzök hozzá!Kép
ilyen?
ezt rendeltem. Beválik neked? szereti a kicsid?
még nem jeleztek vissza a boltból, remélem holnap Írnak, hogy mi a pálya, most 70.000- ft kiszállÍtással együtt.
Te mennyiért vetted???

Juci,
szerintem 30év alatt, simán visszamehet a bőr is, de 30felett is gondolom,ha elég rugalmas, de igaziból nem tudom, én 22vagyok, egész jól regenerálódik, de nem akarom elkiabálni...koppkoppkopp
zsofy

Annamami!

Jujjjjjjjjjj!
Az mindjárt itt vanKépKépKép
Nincs mese, semmi nem ment meg attól hogy jöjjön a babádKépKépKép

Lányok!

Akkor még lehet hogy irok Harinak, hogy legyen rámenős és ha nem ért valamit a zárójelentésen, mindenképp követelje ki, hogy monják meg mi is történt valójában.....

Zsófy!
Anyós még seholKépKép
Párom hozta volna, de még ő sem ért haza, még a régi lakás tárolóját rámolták ki...
Lehet hogy megúszom???
Áhhhh kizárt.......KépKép, sok idő van még este 8 ig, addig biztos befut a párom is és akkor egyből megy az anyjáért...Kép
De ha megint fürdetés után a szoptatásra vagy utána tolja ide magát, mint multkor(amikor is bugyiban meztelenül az ágy szélén fejtem), akkor tényleg megmondom neki, hogy menjen a sunyiba....

Szegény páromKép, nem is tudja hogy ennyire nem csipem az anyját...bár sejtiKép, biztos rosszul is esik neki, ha épp szidom, de nem tudom magamban tartani a véleményemet...én már csak ilyen őszinte tipus vagyok...
Nem tehetek róla...képtelen vagyok szeretni...inkább csak elviselem, pedig tudom hogy ő igazából nem is rossz anyós, mert tényleg nem az, szerintem kb 100-ból 90 rosszabb mint ő....

Babatéma!
Léna felkelt és mérleg szerint kb 140-et evett!Kép
Szerintem ez nem lehetKépKépKép ki kéne már vágnom ezt a hülye mérleget.....

Nektek mennyi időt van fenn a babátok???
Csak azért kérdem, mert most én nem vagyok elég strapabiro, hogy órákon át hurcoljam Lénát, vagy lusta vagyok...vagy mi van???
Pedig Léna igazából csak reggel van fent 2-3 órát meg igy délután....2-3 órát....meg ugye az evések...

És fura módon csak igy este jut eszébe szopni az ujját..reggel egyáltalán nem ....

Ti mennyit beszéltek a babához???
Én mindig ugy elcsüggedek amikor látom hogy nemhogy nem mosolyog rám, de rám se néz amikor én énekelek neki....
Egyáltalán tudja hogy neki énekelek, vagy hogy szeretem???
És mit énekeltek??Már gondoltam hogy be kell mennem valami könyvesboltba mondókáskönyvért mert szégyen szemre nem tudok kis dalocskákat, mondókákatKépKép

Na most megyek, mert épp visit....

Bevetem az alkartartást...de az előbb is csak félig jött be....

Megann

Kép

Kép
megann

két mai séta előtti kép.
ja, és képzeljétek, csoda történt, Lilla apukája is jött velünk sétálni!
Kép
az én fejem elég gáz, de párom ráfotózta...
Kép
zsofy

Rókica!

Mit szólsz a "sztárdoki kontra Hari" eseményhez???
Gondoltad volna???

Kép

Kép
megann

Zsófy!

ÉN IS ILYEN MOSOLYGÓS BABÁT AKAROK!!!!!!!!
AKAROK,AKAROK,KÖVETELEM, HOGY MOSOLYOGJON VÉGRE RÁMKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Zsófy! Nagyon csalódott vagyok. Lehet én okos, kedves, laza meg minden, a huszonéveseknek csak múmia maradokKép. De Lillácska csuda édes.

Megann! Te ma nagyon okos vagy! Asszem az eü törvényben van is ilyen passzus, hogy el kell magyarázni a betegnek, hogy mi történik/történt vele. Mindenféleképpen javasold Harinak, hogy magyaráztasson el mindent. Ne szerénykedjen! Legyen "megann"-os!
A mérlegedet meg dobd már ki, az isten szerelmére... Léna szeme csillog, pisil, kakil. Léna már olyan "öreg", persze, hogy vigyorog. Mindjárt a Tied is fog. Szeret téged. Te jelentesz neki mindent. Kaját, biztonságot, szeretetet. Legyél most magaddal is olyan határozott, mint a melósokkal a nyáron! Jól csinálod! Van tejed!

Na, csajok, ha ez így megy tovább önbizalomtréninget fogok tartani kismamiknak... (Vagy kifejlesztek egy magabiztosság tablettát, és gazdag leszek. A kismamik úgyis mindent megvesznek és bevesznekKépKép.)

D
dudukly
Isaszeg

Megann, na jó, válaszolok is, a kérdésedre. Nálam a hangulatomtól és a melóktól (mennyire vonják el a figyelmemet, mert sokszor azon agyalok) függ, mennyit beszélek a kicsihez. Énekelni csak akkor szoktam, ha rádiózunk (a rádióval együtt) és táncolunk. Általában megbeszélek vele mindent: most tisztába teszlek, átöltözünk, megyünk sétálni stb. De ha valami elvonja a figyelmemet, akkor csak felcsapom a pelenkázóra, mint egy tárgyat. A multkor még szopi közben is vertem a számítógépet, máskor meg tárgyaltam telcsin.
Most már tudjátok: nem vagyok mintaanya. Nem veszem fel minden vernyákolásra, legalább 3 órának el kell telnie két szopi között, nem is vele beszélgetek folyton. De végülis, többen írták, hogy a második gyerkőc se jár jobban. Pálma mindjárt a "második" státusba került. De mindketten boldogok vagyunk. Most pl. egy pokróccal van ideerősítve a mellkasomra, szuszog, én meg netezhetekKép.

D
dudukly
Isaszeg

Megann!

A babáknál az ÁTLAGhízásnak kell lennie 10-15 dkg-nak hetente. Ez azt jelenti, hogy van, amikor 30 dkg-t hízik, van, hogy SEMMIT. Léna az átlagot hízza, úgyhogy NYUGI, minden rendben. Nekem ezt még egy szopistanácsadó mondta anno.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Dudukly!!!!
hogy mondhatsz ilyet!!!én nem úgy értettem!
senki sem múmia!
főleg nem TE!
nekd még a szex is jobban sikerül, mint egyes huszonéveseknek...akiknek még álmukban sem jön össze...
zsofy

Megann!!!
apjára mosolygottKép nem rám,
de két dologban biztos vagyok,
a cicimet azt megismeri, látszik a fején,meg a kendőt is!
lehet, hogy hülyének néznek ezzel a kendővel, de rettentő hatásos!!!
kölök imádja.
Megann póbáld ki Lénával!!!komolyan!
zsofy

Dudukly !!!

Magabiztossági tabletta kismamáknak??!KépKépKép

Duduklycillin???KépKépKép

KépKépKép
annamami

MI VAN MA A GYEREKEKKEL? VAGY CSAK MARCI ILYEN? EGÉSZ NAP NEM ALSZIK.CSAK SÍR ÉS ÖLBEN AKAR LENNI. PEDIG NEM ILYEN.NÁLATOK MI A HELYZET???

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Tádááááááámmm....

JELENTEM ÖSSZE VAN PAKOLVA A KÓRHÁZI TATYÓM!!!Kép
annamami

Zsofy!

Úgy emlékszem neked Aventes mellszívód van,ugye?
Na nekem is.
Ma kibontottam a dobozt és volt benne: maga a pumpa,külön a nyele amit hozzá kell csatlakoztatni,öt pohár és fedél,két csipesz és egy ugyan olyan szilikosos bigyó,mint ami a pumpa belsejében fel - le mozog,amikor nyomogatod a kart és még két kis fehér puha kerék alakú valami.....ezek akkor most pótalkatrészek,vagy bele kell tenni?
Olyan béna vagyok mindenhez,még egy mellszívót sem tudok összeszerelni vagy a nyelén kívül nem is kell rá más?
Az OK,hogy az alsó csavaros részhez csatlakozik a pohár vagy a cumisüveg,abba fejem a tejet.
De akkor mi ez a többi kütyű???!
megőrülök!Kép
Segíts légyszi!

Holnap fogok venni simítózáras zacsit,abba csomagolom(ahogy Benianyu mondta)és így teszem a kórházi tatyóba.
Gondolom a pumpát magát+ a nyele+2 db cumisüveg,amibe fejek majd+a bimbóvédő és kiemelő kagylók kell még más a kórházba????
A poharakat itthon hagyom.......azért görcsölök ennyit ezen,mivel csaszi lesz,és öt napot leszünk ideális esetben a kórházban,közben is szeretnék fejni,hogy jól beinduljon a tejem és akkor ha esetleg kell majd azt megkaphatja pótlásként üvegből(persze a sajátunkból!)
NEM AKAROM HOGY TÁPOT ADJANAK NEKI A KÓRHÁZBAN!!!
Inkább,akkor azt amit lefejek az etetések után/között...
annamami

Sziasztok Lányok!

Jól lemaradtam az elmúlt pár napban, nem győztem visszaolvasni Titeket!
Látom, itt már vannak, akik "nagyban" szexelnek. De jó nekik Kép Én most kezdtem el szedni a gyógyszert, remélem, hamarosan mi is itt tarthatunk már. Kép Bár én ugye nem császáros voltam, kíváncsi leszek. Mert nagyon jól gyógyultam, a hazajövetel utáni 3. napon már semmit nem éreztem.

Szegény Hari, olvastam, hogy valami nagyon nem jó történt vele. De mi is történt pontosan? Nem tudtam mindent visszaolvasni...
Mindenesetre minden jót, erőt és kitartást!!!!! kívánok neki.

Lányok, lassan megkapjuk első, két hónaposon oltásunkat Kép Mire számítsak? Itt már láz is előfordulhat? És ha igen, milyen kúpot kell vennem? Mert az összes ismerősömnek felírta a házidoki a kúpot, már akkor, amikor hazajöttek a kórházból, mondván, hogy jó, ha van itthon.
Nekem meg b@...ott bármit is felírni ez az idióta doki.
Szóval, melyiket érdemes megvenni? Hallottam a Germicid-ről és a Mexalan-ról is. Szerintetek?
Köszi előre is.

Üdv: kuha és Gergő (aki csütörtökön lesz 2 hónapos)

Kép
kuha

Sziasztok!

Annamami!

Nekem is AVENT-em van, az összeszerelése nem bonyolult! Segítek: Van egy kis kerek,fehér bizgentyű, amin egy kis csillag van. Az a szívófejhez való, mégpedig ahogy rácsavarnád az üvegre, ott kell belerakni a karika alakú nyílásba, úgy, hogy a csillagok felfelé nézzenek! Oda alúlra már csak a pohár való. A nszívórész tetején (nem ahova a cici való!) van egy nagyobb kerek lyuk. Oda való az a szilikonos kis pöckös akármi. Az is pöcökkel felfelé, mert arra jön a mellszívó fehér, műanyag karja. Az utolsó alkatrész a nagy szilikonos tölcsér, az a szívófejbe való. Remélem, nem túl bonyolultan írtam le..igyekeztem érthetően körülírni a bizgentyűket. Kép

Mást nem is nagyon tudok hozzászólni a beszélgetésetekhez.
A BABÁK GYÖNYÖRÛEK!-és mennyit nőttek!
Ezek a képek ma készültek:

Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek!
Kata

KépKép
baby20

Annamami!

Kihagytam a kupakot! 1000bocs, de annak már csak meglesz a helye!

Kuha!

Oltás: Nekünk is cseszett felírni a doki lázkúpot, de recept nélkül lehet kapni Germicidet, nekünk az van itthon. A doki általában Germicid-C-t ír fel, az erősebb és jobb. Nekünk az első oltás után nem volt lázunk, de errefele a kismamák úgy bonyolítják le az oltás témát, hogy hazaérve egyből felraknak a piciknek egy fél lázkúpot. Én nem vagyok híve a felesleges "gyógyszerezésnek", ezért nem is adtam a picinek, de nem is lázasodott be szegénykém! Viszont marha rossz volt nézni, ahogy kapta a szurit.. Kép A 3hónapos oltásnál szinte minden kisbaba belázasodik, úgyhogy ott lehet, hogy én is adok neki egy fél kúpot- ártani nem árt, de mondom, nem szívesen.

Na, talán ennyit akartam..

Kata

KépKép
baby20

na itt vannak a kence nevek a kiütésre:

DalacinT 1%oldat,ezzel ecsetelünk másnaponta
Differin gél,ezzel kenegetünk naponta

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS itt van a legédibb sorozat kisnyúlról!Kép
KépKépKép
na pusszantás,megyek megzabálni a formás popsijátKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és két pancsis is készültKép
KépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Baby 20 Kép

Köszi a segítséget!Mostmár könnyebben boldogulok!
Kisbabád tündérszép!Kép

Nyúlné Kép

Hát ezt tényleg meg kell zabálni!KépKépKép
annamami

Baby 20!

Most megnéztem,szétszedtem, minden a helyén van.
A kis fehér bizgentyűből(csillagos) mega pöckös
szilikonosból a tiédben is van pótalkatrész?
Mertaz enyémben ezek szerint kettő is volt!Kép
Ettől zavarodtam össze.....
Mégegyszer kösziKép
annamami

Zsófy! Nem haragszom, csak vicceltemKép.

Annamami! DuduklycillinKép. Ha meglesz az üzlet a névadásért részesedést kapszKép.
Mellszívóban annak a csillagos vacaknak jól benne kell lennie, különben nem szív rendesen. A csomagban van pótalkatrész is. Ha nincs meg az összeszerelési útmutatód, nézd meg ezt:
http://www.avent.com/uk/en/pdfs/instructions/UK_04091_txt_ISIS.pdf
Mindenféle nyelven megvan, de a rajzok is jól érthetőek (mint az ikeás cuccoknálKép). És ügyi vagy, hogy túl vagy a csomagoláson.

Kuha! Nekünk is Germicid-C-t írt a dokinéni, és szerintem receptre jóval olcsóbb, ha úgyis mész oltatni, irasd fel!

Nyúlné! Zabbálni való a kisnyúl popójaKép. Remélem gyorsan meggyógyul a csodaszerektöl a pofikája.

Kata! Édes a kicsi, elfogadja könnyen a cumit? Az enyém ágyikóban nem, csak babakosciban vagy autóshordozóban. Ha elalszik akkor kiköpi... Nem értem a lánykámat...

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: