Újra rászántam magam az írásra, bár iszonyú pörgős ez a topik, én meg alapjában véve egy lusta nőszemély vagyok, tehát nem tudom, hogy bírom majd tartani veletek a lépést. (Lehet, hogy újra visszavonulok olvasó üzemmódba.
) Az a baj, hogy ahogy olvaslak titeket, mindig lenne mit hozzászólnom, de így, néhány nap elteltével már annyi új téma vetődik fel, hogy egy kisebb regényt kell alkotnom, nektek meg elolvasnotok (hihihi
).Ráadásul még mindig dögrováson vagyunk: az egész pici családom köhög és náthás már 2 hete.
Judy, Maccs
Nekünk is nagyon bejön a dokinénink! Nagyon kedves, Mackó sem félt tőle, és én is meg merek kérdezni mindent alaposan. A régi dokinénink is nagyon aranyos volt, csak ő már lassan egy éve táppénzen van, és picit idős is ahhoz, hogy Zsombit végig vigye egész gyerekkorán át. Tóth Ildikón kívül még egy 70 év körüli néni és egy szakmailag nagyon elismert, de rettenetesen mogorva dokibácsi "volt versenyben", így aztán mindenképpen öröm, hogy jónak tűnik a döntésünk.
Korizás: mi csak úgy, kis csizmában nyomtuk Zsombóccal két hete, mielőtt lebetegedtünk, de nagyon élvezte a kis gyagyikám. Nagyokat nevetett, ahogy húzgáltam a jégen. Ez persze nem műjégpályán, csak egy éppen nekünk való megfagyott belvizes területen történt Kamaraerdőn.
(képet teszek majd fel holnap, erről a gépről nem tudok.) Maccs
A február 7. nekünk tuti nem jó, akkor megyünk Zsombival kontrollra. (Mellesleg megjegyzem, az összes eddigi tali időpontja is mindig egybeesett a kontrollokkal, pedig nem is tudtatok róla, hogy mi oda megyünk, és mi meg viszonylag ritkán járunk
és
) A budaörsi bölcsihelyzetről semmit nem tudok, sőt még csak nem is tudom, hol lehetne utánajárni. Egy-két magán bölcsi-szerűség ki van plakátolva a gyerekrendelőben, de fogalmam sem volt, hogy ilyen nehéz bejuttatni a csemetét a bölcsődékbe, ezért én különösebben nem is hajtottam még rá a témára. Egyébként én mindenképpen megpróbálok itthon marani vele a GYES alatt is, mert totál élvezem az itthonlétet is + a gyerekezést is. Csak amolyan alkalmi gyerekmegörzőre lenne szükségem, ahol még más gyerekek társaságát is élvezhetné, amíg én pl. ügyintézek. Remélem, sikerül találni ilyet, de ha nem, az sem gond. Majd bevetjük a nagyszülőket.
Judy
Dr. Tóth Ferenc milyen? Asszem, itt is rendel, Budaörsön, ugye? Lehet, hogy a második gyereknél majd dokit váltunk, de még nem biztos, csak agyalgatok rajta.
Kérdezted, hogy mi volt nálunk a gond az elején. Nem nagyon szeretném a sok egészséges manóval teli topik hangulatát rontani, ezért hát csak röviden annyit rólunk, hogy Zsombi egy elég súyos szívfejlődési rendellenességgel született, fél naposan átkerült a Kardiológiai Intézetbe, én meg oda járkáltam hozzá a Szent Imréből 3 napig. Aztán 4 naposan megműtötték, és 10 napos volt, amikor először a kezembe vehettem és megszoptathattam. 3 hetesen hoztuk haza. Emiatt írtam, hogy teljességgel értem Liv érzéseit Dáviddal kapcsolatban. Én ugyanolyan büszke vagyok Mackóra, és ugyanúgy aggódtam(dom) érte, mint ő a kisfiáért. (Meg mindenki más is, ha bármi probléma van a gyerekével.) Hát ennyi.
Cateye
Milyen nagyok már az ikreid! Õk is jól belehúztak ám!
Beszti
Duplo a kakiban
. Jó, hogy vannak ilyen sok gyereket lazán vállaló-nevelő anyukák itt a topikban, mert én alapból mindig úgy gondolom, hogy már a kettő is nagyon húzós lesz együtt, és így talán meggyőztök arról, hogy akár több sem olyan nagy strapa, ha az ember ezt tekinti természetesnek. Ez persze vonatkozik Anyuszira és a kétgyerekes, meg a már majdnem kétgyerekes anyukákra is
. Csirkesz
Lásd fentebb. Nagyon ügyes vagy, hogy egy ilyen kis minikével, meg a - teljesen a korának megfelelően viselkedő - "naggyal" ennyire vagányul bevállalod az egyszemélyes ügyeletet. Én meg annak örülök az "egykémmel", hogy Apa többnyire itthon tölti az estéket. Bár egy-két síelős hétvége, meg egy kanbuli-búvárkodás erejéig mi is voltunk már "magunkra hagyva". Túléltük.
Azért csak kitartás! Eddig jutottam. Holnap folytatom, mert ha már így belendültem a hozzászólásba, csakazértsem fogom véglegesen félbehagyni, de már nagyon álmos vagyok.
Jó éjt mindenkinek!
Erika

Szuper duplamutter vagy.Remélem időközben Csenge alvókája sem romlik el.A babaszobán olvastam a kistesóra való féltékenységről, hisztiről, sajnos azt írják ez kivédhetetlen, de idővel majd elmúlik.