A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Megann! Nekem két hete totál elapadt a tejem, kínlódtunk, Oli két ciciből evett 50-eket, először pótlást adtam neki a fagyasztóból, aztán felhívtam egy szoptatási tanácsadót. Õ azt mondta, felejtsem el a mérleget, az órát, a pótlást, csak a gyerekemmel foglalkozzak, minnél többet legyen cicin. No másfél hétig azt csináltam, hogy szinte állandóan a mellemen lógott, ha elvettem volna tőle üvöltött volna, mert éhes maradt volna. Nem mondom, nem volt egyszerű 24 órából 16-ot szopiztatni, a cicijeim borzasztóan fájtak, de meg lett az eredménye, visszaállt a tejcsi. Nincs annyi, mint azelőtt, de elég. Hagyni kell, hogy a baba beállítsa saját magának, ehhez sok türelem és rengeteg idő és energia ráfordítás kell. Még most is van, hogy estefelé kevesebbet eszik, és sír is, de aztán elalszik. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha el tud aludni, akkor olyan nagyon nem lehet éhes, és max. hamarabb jelentkezik a következő szopira.
Tudom, hogy a ti helyzetetek más. Nem is azért írtam le a mi történetünket, hogy neked osszam az észt, csak azért, hogy biztassalak, megoldódhat a problémád, csak ne add fel.

Ildi

Kép
vrucsincá

Megann,
Szerintem nincs nalatok nagy baj. Gratula a sok tejcsihez, nagyon ugyes vagy.Kép Nati is pont ugy "mukodik", mint Lena. Van, hogy orakig eszunk, mert bealszik, vagy sir es utana meg ehes. Mire ezt befejeztuk bepeluzom es mar megint kezdodik elorol.Kép
Ugyhogy en is megyek hozzatok;)
M
minimi

Megann,
Meg egy, nekunk specko cumisuvegunk van, amit szivnia kell ahhoz, hogy jojjon is belole valami. A hagyomanyostol majd megfulladt es hanyt.
http://cgi.ebay.co.uk/Medela-Haberman-Feeder-baby-feeding-bottle-BRAND-NEW_W0QQi temZ7718294625QQcategoryZ20402QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Ilyen.
Nati van, hogy egy nap 7-szer is eszik es max. 100-at.
Fel a fejjel es drukk. En sem okoskodni akartam, csak hatha segit a tudat, hogy nem Lena az ufo.

Ildi,
Le a kalappal a kitartasod elott.
minimi

Egy érdekes cikk:

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/eletmod/care/newborn/&article_id=31846

1-2 hónapos kor

Az első hónapban a kisbaba és a család élete újraszerveződik. A kórházban töltött napok után nemcsak a külvilághoz kell alkalmazkodnia -táplálék- és oxigénfelvétel, felerősödött ingerek -, hanem az otthon légköréhez is hozzá kell szoknia.

A sírásról

A hazaérkezést követő napokban lehet, hogy a baba sokat sír, keveset alszik, nyugtalan. Hozzá kell szoknia az új helyzethez. A sírás a gyermek első kapcsolatteremtő eszköze, ami nem túl finom módszer, de rendkívül hatásos. Néhány hét után kialakul a differenciált sírás. Másképp sír a baba, ha éhes, másképp jelez fáradtság esetén, és ugye mennyivel másképp hangzik a "foglalkozzatok velem!" követelése.

A környezeti feszültség hozzájárul a sírás idejének kitolódásához. A csecsemők különböznek abban is egymástól, hogyan lehet megnyugtatni őket. Hosszantartó sírás után felvehetjük, megkínálhatjuk innivalóval, majd újból letesszük. Érezheti, hogy vele vagyunk, segítünk neki. Fontos a hangszín, ahogy szólunk hozzá, a mozdulat, ahogy felvesszük, a ringatás, ami szintén nyugalmat áraszt. Általában a nap végére fáradnak el annyira, hogy hosszabb ideig sírnak a fáradtság miatt. Nem szerencsés, ha a sírás miatt ingerültek, elutasítóak leszünk.

Alvás és ébrenlét

Az egy hónapos baba mindenfajta tevékenységénél többet alszik. Alvásigénye 18-20 óra is lehet, szinte csak az étkezések és tisztálkodás ideje alatt van ébren. Az éhségérzet felébreszti, majd jóllakva mély álomba merül. Az alvás szakaszai nem választhatók élesen szét egymástól. Mély alváskor ingerhatásokra alig válaszol, viszont ha ébren alszik, fogékonyabb a külső ingerekre, és viselkedése is aktívabb: szopómozgást végez, mosolyog, hangot ad.

Szoptatás közben a baba összes érzékszervén keresztül kap ingereket (tapintás, látás, hallás, szaglás). Az anya arca ekkor éppen olyan távolságban van, mely a baba látása szempontjából ideális. Az anya érzelmei is (nyugalma vagy feszültsége) hatással vannak a babára, ezért fontos, hogy nyugodt körülményeket biztosítsunk.

A 2. hónap végére már néhány órát is eltöltenek éber állapotban. Ezek a hetek jó alkalmat kínálnak, hogy a család rendezze sorait, a kezdeti izgalmakat - vajon képes leszek-e rá, hogy a babámat gondozzam? - a tervek készítése válthassa fel. A babák már képesek rá, hogy kapcsolatokat teremtsenek a kapott ingerhatások alapján. Különböző az időtartam, ami ahhoz szükséges, hogy felkeltsük, ill. fenntartsuk figyelmüket. Legfőbb ingerforrás a tapintás, a szülők hangja, a test melege és természetesen a szopás. A családtagokra rámosolyog, tekintetével követi a mozgó személyt.

A figyelem felkeltése és a baba éber, figyelő állapotának fenntartása a környezeti hatásokkal való találkozás eredménye. Pl. mozgó játék, ismeretlen hang, vagy akár az is lehet, hogy megfordítjuk az ágyában és most másik oldalról jönnek ezek az ingerek. Ugye nem felejtik el a "varázsszót": napirend. A 2. hónap végére már körvonalazódnia kell. Ha megvalósult egy ritmus, ami megfelel a babának és a családnak, az dicséretes. Ha még nem találták meg a ritmust, a nyugalmat adó rendszerességet, itt az idő, hogy végiggondolják, mi az, amin érdemes lenne változtatni.

A fotók segítségével megismertetjük önöket a mozgás azon pillanatával, melyek ebben a korban a legjellemzőbbek.

Az első hetekben a hason fekvő baba egyik oldalról a másikra fordítja a fejét, miközben körülbelül 3 másodpercre képes megtartani. Ez az időtartam 2 hónapos korára 10 másodpercre is emelkedhet.

Amennyiben ülésbe húzzuk a csecsemőt, feje előrebillen. Ha ebben a helyzetben törzsét egyenesen tartjuk, 1-2 másodpercre képes buksiját megtartani. Erről csak azért teszünk említést, hogy a későbbiekben jól látható legyen az ülés fejlődése. Ebben a korban még nem szabad a babát ültetnünk, hiszen törzsizmai még nem elég erősek ahhoz, hogy megtartsa magát. Levegőt is nehezen kap így, és a gerincének sem tesz jót.

Ha a háton fekvő csecsemőt megfigyeljük, néhány változást itt is észlelhetünk. A fejét egyre gyakrabban képes középen megtartani, már nem billen szüntelenül valamelyik oldalra. Az újszülöttkorban leírt jellegzetes testtartás is a 2. hónap végéig látványosan megváltozik. Egyre többet és egyre szabadabban mozog végtagjaival. Szorosan ökölbe tartott kezecskéje egyre jobban kinyílik. Az első mosoly a legcsodálatosabb élmény a második hónap tájékán.

Az anya a baba fölé hajol, kedvesen beszél hozzá, a baba figyeli, majd egy napon mosollyal reagál. Ez már igazi mosoly, különbözik az újszülöttkori "reflexes" (nem tudatos) mosolytól. Ez egy érzelmi visszajelzés, amely még jobban megerősíti az anya-baba kötődést, szeretetet.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!Kép

Tarthatnánk nálatok a babás talit! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Bubus ma szinte semmit nem aludt, szopott, elaludt, pár perc, vagy büfiztetés közben felébredt, nyűglődött, szopott, kakilt, bepelusoztam, nyűglődött, szopott ...ez így ment kb. fél nyolcig, azóta alszik. Tegnap is ezt csinálta, meg se tudtuk fürdetni, ma sem tudom, hogy lesz. Lehet, hogy kénytelenek leszünk reggel megfürdetni. És tuti nem mindig volt éhes, mikor cicit akart. Csak azért írom ezt, hogy nekünk sem mindig egyszerű, már eléggé kivoltam, és még Gergő is ott volt, vele kell foglalkozni. Neked meg tényleg önbizalom kéne!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szisztok.

Most nem olvastam végig,de látom ,hogy Megann -t próbálja nyugtatni mindenkiKép
Teljesen egyetértek mindenkivelKép

MegannKép
Átérzem , én is a,, bajod"
Higgy a lányoknak!!!
Nem biztos ,hogy éhes.
Nekem Dávid pont ugyanezt csinélja ,ha fáj a hasa!!!!
Szopi után 15 percel elkezdi az arénázástKép
Ha cicre rakom abbahagyja. Ha üres cicire rakom akkor is.
Nekem ilyenkor a kólika tartásban ringatás segít!!!
Az is lehet ,hogy szájpenésze van!!!! Akkor is sírhat evés közben,mert ha nagyon eldurvul neki akkor az fájdalmas lehetKép

Én
Az Infacolt kidobtam-helyette Espumizant kap.
Attól nincsenek olyan hasgörcsei.ÉS MÁR MAGÁTÓL KAKIL ISMÉTKépKépKép

A szélcsövet csak akkor használjuk,ha már semmi nem nyugtatja meg.
Evett-tisztába van-nem fázik -nincs melege -és mégis sír-akkor jön a szélcső.

ZsófyKép
Hálistennek ritkán van rá szükségKép
Mióta PZita írta ,hogy ne egyek tejet + származékait,azóta 80% -al csökkent a hasfájásunkKép és így a sírás isKépKépKépKépKépKépKép

Próbáld kiKép
Mostmár tényleg csak a lenyelt levegő miatt fájdogál nekiKép

PZitaKép

Ha olvasod!!!!!
Neharagudj ,hogy nem reagáltam a leveledreKépKép
Pénteken sírva hívtam fel a férjemet ,hogy azonnal jöjjön haza a munkából mert már nembírom a sírástKépKép
Mint utólag kiderült ,én gyomorrontást kaptam a kiflifelfújttól-a baba meg tőlemKépKépKép
Kemény volt!!
Éjfél körül sikerült csak megnyugtatni -elaltatni.
Miután én is teljesen rosszul voltam, hányinger -hasmenés...
Szombaton ,csak egy kis nyugira vágytam.

Hála a tanácsodnak!!!!! szombat óta nem ettem semmi tejesetKépKép
Így tényleg csak a lenyelt levegő miatt fáj a hasa. De ez teljesen másKép
Meg lehet nyugtatni KépKépKép

Szóval ! Nem bunkóságból nem hívtalak át.
örülnék neki ,ha meglátogatnátok-csak ez most így jött összeKépKépKép
Mégegyszer bocsKép

Csilla
csillam

Sziasztok!

Lekicsinyítettem egy Kismamás képet, talán most föl tudom tenni. Nosztalgiázom, itt még nagy pocak volt, Gergő odabent. Az az igazság, hogy most hiába vagyok sokkal fáradtabb, ezerszer jobb, hogy már kint van Kép Kép Kép Kép

Jó éjt!
Judit
Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Spanci

Azért kell állítólag azzal kezdeni amit befejeztél, hogy a következő etetésnél azt kiürítse teljesen és utána a másikból még kipótolhassa ha éhes maradt. Én úgy csináltam, hogy 15 percig az elsőn hagytam, ébresztgetnem kellett, mert elég lustika, aztán a másikra cuppantottam és ott kipótolta. Aztán legközelebb fordítva.

Írtok a rendszerről meg, hogy a kisbaba kialakítja magának. Hááát én nem tudom.
Úgy vagyok vele, hogy én csak csokit ettem volna gyerekként és a szüleim feladata volt, hogy normális ételt is belém diktáljanak stb. Rendszert ők vittek az életembe mert én nem akartam volna este 8-kor lefeküdni.
Lényeg a lényeg én rászoktattam Marcit a 3 óránkénti evésre. Persze ha tudom, hogy előzőleg kevesebbet evett fél óra max óra engedményt teszek neki, de elöbb nem adok, mert a pocija is fáj és ha ráeszik még jobban fog.
Aludni sem akarna általában magától, de leteszem az ágyikóba, és álomba sírja magát. Néha megcirógatom, ha nagyon nyügi adok Neki vizecskét és leteszem. Persze baromi szar érzés hallani sírni és én is Vele sírnék szivem szerint, de úgy vagyok vele, hogy csak felemésztene, ha nem lenne rendszeresség az életünkben. Mint az első 2 hétben. Utána álltam rá erre. Persze van Neki is nyügisebb napja, mint pl. ma, nem is igen aludt. De nyilván, ha x időn belül nem alszik el kiveszem mert látom, hogy sansztalan így, hogy lenyugodjon. De akkor általában sehogy nem nyugizik le.
Ezzel csak azt akartam, hogy szerintem nagy zsiványok. És nem egy emberes 24 órás szolgálat a baba kénye-kedve éppen aktuális hangulata szerint etetni, altatni,ringatni. És én személy szerint sokkal jobb passzban vagyok, ha van magamra is, a lakásra is, stb. időm a baba mellett.

Megann
Hát ez nagyon kemény helyzet. Azóta ezen morfondírozok, hogy mi motiválhatja a babád viselkedését.Talán valóban érdemes lenne megpróbálnod ezt a kanalas-poharas pótlást, hátha rájön,hogy a cicit lenne a legjobb szipkázni.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Látom, ma Megann nap vanKép.
Az ökölrágás valóban nem csak éhséget jelenthet, hanem mindenféle diszkomfort-érzetet is (hideg, meleg, pisis-pelus stb.).
A szörcsögés-szipogás-tüsszögés annyira természetes, hogy amikor Hörcsögpofikám "zabál" gyakran megy fel az orrába a tejci, és le is prüszköl vele. De sok cikkben olvastam, hogy csuklanak és tüsszögnek, nem kell foglalkozni vele. Én Róki 5lete alapján néha fújok tengervizet a nózijába, utána kevésbé szörcsög. És kb. 3-szor ki is szívtam az orrszívóval.
Én is csak egy mellből etetek, és tartjuk a minimum 3 órás "távolságokat" (na nem pontosan, csak nagyjábólKép).

Zsuzsófi! Ha van még valaki a topikotokból, akit érdekel az uh-jegy, írjon bátran, címem a profilban.

Jucc!!! Nagyon jól nézel ki, nemrég én is megnéztem a pocakos fotóimat, hogy nosztaliázzak egy kicsitKép.

Jó éjt mindenkinek!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Kismama,
en is sokszor gondolom, hogy mivel 3 hettel elobb jott, ezert meg belefer, hogy nemely dolgokat kesobb csinal, viszont a neurologus ezt nem vette figyelembe. Namost vagy azert mert elment a fule mellett vagy nem szamit.

Zsofi,
sajna itt eloleggel lehet csak megrendelni katalogusbol a cuccot. A katalogus jelzi melyik taska mit tud, csak en manualisan is szerettem volna megvizslatni. Kép Foleg a pelusozos hatitatyo meretei erdekeltek volna eloben a vallihoz kepest. Tok ciki sztem, hogy Samsonite bolt es nincs minden termekukbol legalabb egy mutatoban...
Egyebkent te fedezted fel ezeket a tuti jo taskakat anno vagy ajanlotta vki? Fura, hogy senki mas nem gyart hasonlokat, mondjuk noname-t es persze joval olcsobban. Sztem lenne ra kereslet... Mindenhol csak a vall fele van, nem? Vagy te lattal mashol is?

Penna,
megkaptam toled a vegso lokest, a hatit veszem meg. Csak amitt hezitaltam eddig, melyik a jobban kihasznalhato, mert eddig minden bababoltban csak a vallasat aruljak... Erthetetlen.

Megann,
igen, gondoltam, hogy teged a melegito erdekel, azert is mondtam, hogy van (kozeptajt, az elfogyasztott etelek talcatartoinal, a mikro mellett egy maci formaju.) Kép
falina

Judit,
nem samli ez a kismamas fotozkodas! Nem vagyok kepben mostanaban teljesen itt a forumon, szal vegul titeket valogattak be vagy meg mindig nem dolt el? Es melyik szamban lennetek benne? Kép

Csajok,
talaljunk mar ki vmi jelolest arra, hogy kinek mennyi idos a babaja es irogassuk is, mint anno a terh. heteket. Szemely szerint nem vagyok lilypie parti, mert tul sok helyet foglal. En mar parszor irtam is a nevem alatt.
falina

Jó reggelt!

Tegnap hatalmasat sétáltunk Zsuzsával. Vettem neki egy kocsizsákot a használt babaruhaboltban (nagyon tudom ajánlani, nem a legolcsóbb, de szuper cuccok vannak benne és nagyon kedves a tulaj - a Tátra utcában van, Pöttöm Panna a neve). No mindegy, szóval vettem neki egy kocsi/lábzsákot, úgy néz ki benne mint egy kis bárányka!
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/littlesheep20051017.jpg

És elmentünk látogatóba Mirciékhez, ahol Zsebi és Zsuzsa együtt "játszottak" Zsebi járókájában:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/playpenpals20051017.jpg

Az első haver. Igaz, néhányszor orrbavágta Zsebi Zsuzsát élénk hadonászás közben, de Zsuzsa sztoikusan tűrte. És úúúúgy nézte a másik babát hogy majd kiesett a szeme. Aztán bemutatta a nem-olyan-kisangyalka énjét, mert nyűgös volt, és orditott egy sort. De hálistennek hazafelé a kocsiban megnyugodott.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

JóóóóóóóreggeltKép!

Falina! Én is csak kb. tartom nyilván a gyerek korát, mint ahogy a pocakot is csak abból tudtam, ha Penna írt (elvileg egyidősek voltak a pocakok), vagy feltette a táblát. Szóval az tuti, hogy minden csütörtökön letelik egy hét, és most lesz a 4., de a közbenső napokat nem számlázomKép. Így tegnap is volt, hogy 3, volt, hogy 4 hetesnek mondtamKép.

Róki! Csodaszép a kiscsaj. Sok haja van, nem is értem, hol kopik szerinted(?). Zsebi elvileg jóval idősebb, nem? Méretileg lassan Zsuzsa utóléri. Nemes Kati is "dicsekedett" a babó méreteivel, szerintem 2 hós korukra Zsuzsa és Pálma is veri a 6 kg-t (Pálma tegnap 4,85-öt mérlegelt). Kocsizsákban én anyut kértem meg, hogy blattyogjon az ártörőbe, és egy ugyanolyan piros kord zsákot vett, mint Hari (bocs Hari, úgyse egyfelé sétálunkKép). Már voltunk kint benne, jót aludt a csajszi.

Megann! Még egy dolog jutott eszembe. A babók cumisüvegből többet esznek, mint ciciből (még a kórházban mondta a csecsemős, amikor a szobatársam babóját szolizni vitték és éjjel cumiból etették, 30%-al több tejet kértek tőle, mint az átlag szopi), nem feltétlenül bukja/hányja ki minden kicsi (Pálma is csak azóta bukik, hogy infacolt/espumisant "szed"). Van akinek csak túrósabb a kaxi. Arra egyébként én is tippelnék, hogy lusti a kiscsaj "dolgozni" a hátsó tejciért, egyszerűbb a cumit kérnieKép.

Legyen szép napotok!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

RokiKép

Olyan édi Zsuzsa babaKép és neki is micsoda sérója vanKép mint LivinekKép
Meg olyan jóóóó nagy isKép

Mea
mea

Dudukly:

Zsebi 4 és fél hónapos Kép Igaz, ő mindig vékony, nyurga baba volt, Zsuzsa meg hát - nem. Kép Egyébként a haja hátul kopik, ahol fekszik rajta, de még nem úgy hogy kopasz foltja van, csak a haja olyan gyapjús, nem selymes mint a feje tetején. Súlygyarapodás: 2. és 3. héten 400 grammot hizott hetente, 4. héten már csak 300-at, 5. héten pedig 200-at. Tehát lassul a félelmetes gyarapodás. Holnap lesz 6 hetes, kiváncsi vagyok, mennyit nyom.

Mea:

Köszi. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Csillám!

Képzeld, én ugyanígy jártam az Infacol-lal, mint Te. Én is rátértem az Espumisan -ra , és sokkal jobb, ettől tudunk mi is magunktól kakilni.

kuha
(Gergő 1 hónapos és 15 napos)

Kép
kuha

Nyugtassatok meg ,hogy front volt ,és azért nem aludt Dávidka tegnap EGÉSZ NAPKépKép

És éjjel is csak 1 körül tudtuk végleg elaltatniKépKépKépKép
Aztán aludt reggel 7-igKép
Kajált -és visszaaludtKépKép

Amikor este írtam ,akkor éppen az apja próbálta álomba ringatni a seggétKép
Azt hittem mire visszamegyek ,már aludni fog.Hát tévedtemKépKépKép
Ilyet talán még nem is csinált.1-ig???KépKépKép

Nagyon kíváncsi leszek a mai napra.Már előre rettegekKép
Ma megyek vissza a nőgyógyászhoz.
Sajnos nekem 50 km-kell autóznom ez miattKép
Remélem el lesz a kocsiban ,meg az apjával amíg engem vizsgál az orvos.

Kuha!

Azt az Infacolt én megitatnám az egésszet azzal aki kitaláltaKép
Én meg hetekig tömtem ,szegénykémbeKépMég jó ,hogy nem lett tőle bajaKép

Az Espumisant ,én is kipróbáltam mikor a gyomorrontásom volt. És még az én gyomromat is helyreraktaKépKépKép

Csilla

(Dávid ma 7 hetes + 1 napos)
csillam

Megann,
egész éjjel azon morfondíroztam, amit nekem írtál a "döntés" témáról, ezért még egyszer és utoljára leírnám (ha utálni fogsz, akkor utálni fogsz, de muszáj leírnom megint): miért nem mész el egy tanácsadóhoz?!?!?! Talán segíthetne, a legilletékesebbtől kapnál válaszokat (akár azt, hogy éljen a cumisüveg, de legalább megtudnád, hogy csak úgy lehet, és megnyugodhatnál)! A kutyafáját! És szerintem már így is roppant sok energiát kell minden nap befektetned a szopiba a sok fejéssel (minden tiszteletem emiatt egyébként, én Csabival mindössze három alakalommal fejtem), a tanácsadó javaslatai alapján talán érdemes lehetne ezt arra fordítani, hogy rászoktasd Lénát a cicire (ha szerinte van rá esély, hogy visszaszokjon)! Most lehet utálni! (Ígérem, többet nem írok ilyet, és hidd el, hogy nagyon együttérzek veled! De tényleg nem értem, mi ez az ódzkodás a szopis tanácsadóktól...)
Kóbor
kóbor

Csilla,
tegnap Csabi sem aludt szinte egyáltalán, és borzasztóan nyűgös volt, semmi sem volt jó neki. Szóval biztosan van valami a front dologban. Én is ma megyek vissza a dokihoz, és én sem várom túlzott örömmel, szóval együttérzésem.Kép Nekem a húgom pesztrálja majd a két kölköt a váróban, hát, érdekes lesz, ha Csabi felébred...
Kóbor
kóbor

Rokica Kép

Kicsi barikád nagyon édesKépKépKép!

Dudukly Kép

Pálma híradó???
És milyen régen mutattad már meg őt nekünk!!!
Fotó???Kép

Tegnap este voltunk doktorbácsinál,vett kenetet,megvizsgált,megbeszéltük,hogy november 9-én szerdán szülünk,az a betöltött 40.hét,ha meg előbb elindul magától,akkor akkor...Kép
Marci koma most kb.2700 gr,úgyhogy nyugodt vagyok...Kép
6 órás tűvel fogják szúrni a spinált,utánna felkelhetek(ha bírok,de állítólag úgysem bírok majd!),másnap viszont segítenek már felkelni,ha addig nem megy......
Apa nem jöhet a műtőbe,de egy üvegablakon át nézhet és az ő kezébe adják miután megnézte a gyerekdoki és ő hozza vissza hozzám a kezébe(addig nekem bevarrják a hasamat - tiszta horror,mint a Piroska és Farkasban!KépKépKép )
Szóval Apája kapja először kézbe,aztán jöhet az összebújás...ha nincs semmi gáz legkésőbb 1/2 órán belül cicire tudom tenni a kiskirályfit!Kép

Azért attól kicsit félek,hogy Apa csak egy üvegen át nézhet,jobban örültem volna,ha fogja a kezem vagy valami...Kép...há ez van....

Ja,és jövö hét hétfőn lesz az első ctg,holnap meg nagyrutin(vérvétel) a műtéthez és talizom az anesthessel is....

JuccKép

Nagggyon szépek vagytok BalázzsalKépKépKép
annamami

Ja és DÁVIDKÁNAK IS AZ A LEGÚJJABB HEPPJE, HOGY AZ ÖKLÉT RÁGJA.

És közben folyik a nyálaKép
Meg amúgy is azt vettem észre ,mintha 2x3x anyi nyála termelődne mint korábban. Mindíg bugyog ki a száján.
Ez normális????
Másnak is van ilyen?
csillam

Az 5 hetes KincsőKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Tényleg olyan aranyosak vagytok, hogy igy próbáltok segiteni....

Úgy látom tényleg bababuli lesz nálunkKépKépKép
Mondjuk van elég hely, a férjem meg rakjon füldugótKépKépKépKép

Szóval lányok, azt hiszem hogy nincs más választásom, össze kell szednem magam és meg kell próbálnom azt az egész napos etetést...KépKép

Az éjjel már hangoltam rá, ki is borultamKépKép
Az odáig rendben hogy a kezdeti éjszakai 5-6 órás alvás már a múltté, mert visszatértünk a max 4 órára az még csak hagyján...
Nos 1 kor ébredtünk, adtam mindkét cicit szétgyúrtam a cicim, aztán el is aludt Lénácska...nem fejtem...aztán ébredtünk 5 kor, ismét kapott mindkét cicit...de már szopi közben nyavalygott, gondolom nem jött úgy a tejcsi, mint ahogy azt ő szerette volna, aztán bealudt, vissza kiságy, én irány fejni...fejtem 40-50 et...vissza ágy, fél óra múlva baba ébred és kezdődig a nyökögés, nyekergés, félig sirás és társai, gondoltam csinált már ilyet, nem ver át,majd mindjárt abbahagyja.., de a francot hagyta abba, miután 1- mésfél órát nyekergett és átment tiszta sirásba, ezért jött a lefejt 80-90 milli tejcsi 7 kor, amit be is vágott 2 részletbe...
Tudom, szerintetek cicit kellett volna adni, de hát mivel 1órája fejeztem be a fejést, vajon lette volna annyi, hogy nem ugyanugy sir tovább...
Aztán jött egy kis nézelődés, szuszogással karatézással egybekötve, néha egy kis uncsisirás, aztán meg szunya, ami azóta is tart...
A következő kajcsi után megyünk Ikeázni, már előre ver a viz, hogy mi lesz ott...
(Természetesen viszek tápit, biztos ami biztos...bár minek ha ugyse eszi meg, illetve csak nyammog vele..)

Na szóval ehhez nagyon össze kell raknom magam...
És most ne vessetek rám követ, én jövő héttől gondoltam kezdeni a tortúrát, mert hétvégéig, vendégek, és még sok intéznivalóm van..
(Tudom, a baba az első, de hát valamikor el kell intézni a dolgokat, pl sapkát és kabátot kell vennem Lénának, és hát a tegnapi fenoménes balhé után már nemigen merek rizikózni...)

Másrészt hallom én a másik tábort is, akik azt mondják, hogy azért valami rendszert csak kell beiktatni...
Mi van ha elkezdjük a tortúrát és mondjuk rászokunk hogy óránként eszünk...
Meddig lesz ez igy???Vagy meddig mehet ez igy???
Akkor mostmár a sarki fűszereshez se mehetek majd le??
Vagy a dokinénihez, a patikába???
Ti is tudjátok, hogy nem egyszerű elindulni egy babóval, egy csomó idő amig összerakja magát meg a gyereket az ember....

Ja és azon is nagyon morfondirozom, hogy felhivom Sarlai dokinénit és kérek időpontot...
De ezt majd szintén akkor, ha már tortúrázunkKépKépKép

Na jó nem fárasztok tovább senkit....mert tőlem hangos a babanetKépKépKép Bocsi...
Nincs valakinek valam elterelő témája, hogy ne én legyek a középpontban???KépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Minimi!

Basszus, az én Madela fejőgépem tartálya pont ilyen, csak a csőrike hiányzik hozzá....
Hát nem tudom, majd megnézem Minimanóban itthon, de szerintem ugyse lehet ezt kapni nálunk....KépKép
Pedig kipróbálnám...

Megann

Kép

Kép
megann

Csillám!

Szerencsére nincs szájpenészünkKép A dokinéni múlt pénteken ellenőrizteKép
Viszont ki van fehéredve egy-két helyen az inye Lénának.
Tesóm már megjósolta, hogy hamar fognak jönni a fogai, akárcsak a keresztfiamnak, akinek 3 hósan kezdtek jönni, és a doki se akarta elhinni, pedig igy voltKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Valaki már irta, hogy hol lehet venni olyan bébipoharat amiből lehet itatni a babát..
Talán Róki volt az???

Kép

Kép
megann

Annamami! Drukkolunk, tiszta szívből, hogy minden rendben menjen. Szerintem a párodnak is jobb, hogy nem lesz bent a csaszinál, két jó ismerősöm is bent ragadt, mert sürgősségi császár volt az asszonykájuknál, hát le is izzadtak rendesen. Meg szerintem olyan gyors lesz, hogy észre se veszed, és már vége. Akkor jó, ha van valaki melletted, ha sokáig vajúdsz, és nincs fogadott szülésznőd, aki melletted legyen, inni adjon, vagy mondjon néhány jó szót.
A gyúrnivaló hörcsögpofi (aki már kamaszodik is, a pattanásaiból ítélve) így fürcsizett szombaton:
Kép
Kép

Csillam, Kuha! Én is szorulásosnak láttam a kiscsajt, amikor infacolt szedett (ezért iszok napi 1 fitolacot is, mert attól meg nagyon ment a hasa - na ezt kísérletezze ki a kismama!!!). De az espumisannak is ugyanaz a hatóanyaga, ugyanolyan dózisban, én nem is merek neki 1 ml-t adni, csak felet. És persze kajci előtt, mert utána feszítővassal se lehet kinyitni a szájacskáját. Remélem így is hatKép.

Csilla! Az ökölrágás nálunk régóta játszik, azért írtam Megannak is, hogy nem feltétlenül éhséget jelent, mert egyszer pont itt volt a dokinénink, Pálma kaja után rágta az öklét, és megkonzultátltuk a kérdést. Akkor került a kiságyba a bárányszőr és a babára egy gyapjú hálózsák.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Dudukly Kép

Köszi a bíztatást!Kép
Párocskám nem izzadós típus(fogorvos a szentemKép ),no meg aztán tapasztalata is van az ilyen"mészárlásokban",mert mindkét lánykánk szintén csaszis volt és korszülött,mert a mamájuk toxémiás volt...Kép
Szóval Virágot ráadásul ő foghatta először kézbe,mert simán átpasszolta neki az operáló doki...aki a papája volt!!!!Kép
Hát most azért kicsit más lesz a helyzet.....

Azt a rózsaaszín puszilgatnivaló kishusistKépKépKép!!!!!KépKépKépmég jó,hogy ilyen messze vagytok,mert különben bizti átszaladnék és meggyurmáznám!Kép
És micsoda habok vannak a kádban???
Csak így nagylányosan???Kép
Már nem gyógyszertárit használtok?
annamami

Megann,
egy kifelé görbülő szélűpohár is jó!
ami a rendszert illeti:
én anno, mikor Lillát még össze-vissza etettem, mindÍg cicit kapott,mert attól megnyugodott,én meg aszittem éhes... és persze ő sem bukott,nem büfizett, csak túlette magát, és állandóan ordÍtott, mert fájt a hasa, akkor totál feladtam a reményt, hogy itt 3hós kora előtt rendszer lesz...minden napot csak túléltünk!mikor ébredt, a gyomrom egy görcs volt, mert ő is a kajálással beindÍtotta az emésztését és görcsölni kezdett a hasa, mikor nem dugÍtotta el a száját a cici, ordÍtott.
de én elhiszem, hogy Léna nem hasfájós!mert a hasgörcs az nagyon látszik rajta...
Képzeld,mostanra-mióta szent Csillám receptjét eljátszottukKép- lett egy kis rendszer és baromira nem szeretném elkiabálni, de egyre jobb!
Lillát már a saját igénye szerint szoptatom 3-4 óránként,pedig eddig ő is 1,5 vagy 1/2 vagy 2 óránként kajált és kifogyott az én cicim is, és akkor órákig cumizott,de nekem nem lett több tejem...a baba-ingerli-cicit-től.
most meg már napok óta -jóóó...délelőtt rámkötözve húzza ki alvásban a 3-4 órát-hosszúakat alszik, és ma éjjel pl. 1szer evett csak.
elaludt 9-kor, felébredt hajnal 2-kor, szerintem utánna fél-1órát karatézott,lihegett,szuszogott,nyekergett,mert marhára felébredt, mert át kellett pelenkáznom,de aztán aludt nekem reggel 7-ig!
ez nála a csúcs eddig és reménykedek, hogy jobb lesz!
koppkoppkopp
zsofy

Lányok !!!

Hol lehet olyan matricát venni,amit az autó hátsó ablakára szoktak ragasztani,hogy:
"BABA A FEDÉLZETEN!" ????
????
nekünk kettő is kéne....
annamami

Annamami!

Szerenék ajánlani egy oldalt, mi most csináltattunk olyan matricát, és Gergő fiam képe van rajta! Ha megnézed az oldat, rajta is van Gergő a galériában (Gergő a fedélzeten felirattal).
Nem volt drága, 2.500 Ft + postaköltség, de el is lehet menni érte személyesen.
Pár nap alatt kész van, és mégiscsak a Te gyerkőcöd van rajta.
Szerintem nagyon aranyos.
www.babyonboard.hu

És íme a minta (mert hogy azt is küldenek Neked, mielőtt elkészül az igazi), de közben mi már megkaptuk az eredetit, és ott virít Gergő a kocsi hátsó ablakán.
Kép

Üdv:kuha

Kép
kuha

Annamami!

Azt elfelejtettem, hogy ha nem 1 db-ot kérsz, hanem többet, akkor minden további darab 1.000 Ft, nem pedig 2.500 Ft

kuha

Kép
kuha

Dudukly,
milyen szép nagy a babódKép és milyen csinos Kép Hány kilós????

Megann,
én is sokat gondolkodtam a problémádon tegnap este. Azt már rengeteg helyen olvastam, hogy az üvegből etetés ronthatja a gyerkőc szopástechnikáját... hát nem tudom?! ehhez sem értek Kép én itattam teával cumisüvegből, de nem rontott semmin. Most csak anyatejcsit kap, már nem itatom a babamosolyteával sem. Bocsi Kép ez most nem ide tartozik.
Szóval, olvastam, hogy van mikor a Babód már a kaja közben is nyafizik, akkor megnézed, hogy jön-e rendesen a cicidből, csak úgy kézzel megnyomogatod?? mert akkor bizti nincs gond!
ILLTVE!!! az én babám akkor prüntyizik evés közben, ha beragad egy büfi és az fáj neki, akkor mindig felveszem büfizni, persze nem tetszik neki és sír, amíg ki nem nyomja magából és még akkor sem biztos, hogy nem fáj a helye tovább, gondolj csak magunkra. Csak kószaötlet volt. Szerintem a babó is össze-vissza van zavarodva, és a méregetéssel is mindig csak megzavarod nem tud nyugton lenni. Kép MIért nem bízol magadban és benne??? Kép
Ne hallgass senkire, csak Te tudhatod, hogy mi kell neki, hiszen Te vagy a MAMÁJA. KépKépKépKép DE, ha ingerült vagy, ő is az leszKép
ez nálunk is így van, ok nélkül is tud prüntyizni, ha idegeskedek Kép
Én a helyedben a következőt tenném (tettem is anno Kép) ha már ilyen szépen van tejcsid, mert valjuk be őszintén, lassan elég már 2 babának is Kép próbálj meg megnyugodni, lelkileg is rákészülni a szopira, NEM MEGMÉRNI!!! sem előtte, sem utána, olvasgass közben vmi BABÁS!! könyvet, vagy csak simizd a buksiját, de mindent nagyon nyugodtan!!!!! hangolodj rá a babóra Kép és sztem sikerülni fog Kép jaaaaaa, és ne rohanj fejni!!
A párom is kiakadt, mikor kijöttünk a kórházból, hogy milyen felelőtlenség a dokik részéről, hogy még egy tápszert sem írnak fel a gyereknek, és mi van, ha az anyukának nincs teje?? Kép sztem ez badarság, ez a világ egyik legtermészetesebb dolga Kép látod, még a párom se bízott bennem, de én igen magamban
Abbafejeztem Kép én is. ez volt az utcsó, ígérem

szmercsa
szmercsa

Kuha Kép

Hát ez szuper!!!Kép
Nem is gondoltam,hogy ilyen is van!!!
Amint lesz Marciról rendes fotó,uccu csináltatok egyet(illetve kettőt)!KépKépKép
EZER KÖSZÖNET!!!
annamami

Dudukly,
de kis tündér vÍzipocok ez a Pálma!Lilla is ilyen combosKép olyan jó megfogni őket nem?Kép

Falina,
de nyomik ezek, hogy csak előleggel rendelnek!!!
nekünk kéne olcsóbb pelenkázóhátikat gyártani, és megszedni magunkatKépKépKép
mert tényleg húzós, van 2év garancia rájuk, de ha nekem a 3.évben szétmegy, a fejükre húzom!!!
különben én nem is tudtam,hogy ezek a sammies-ok pelenkázótáskák, én csak ilyen aranyos"bőröndöt"akartam a Lillának venni, hogy legyen neki sajátja, és mikor az eladó megmutogatta, akkor beleszerettem ezekbe,hogy milyen jó kis praktikus cuccok!és aztán vettem még egy hátit.nekem is volt már egy pegpérego (lehet,rosszul Írtam...) pelenkázótáskám, brendonban vette a párom basszus15ezerért...de 5öt se ér meg, a pel.lapjától nem fér be semmi szinte a táskába...és ez is válltáska...nekem viszont sok hely kell pakolni.
a háti, az olyan gimis iskolatáska méretű, egy nagyobb fajta.egy budmil-nál is nagyobb kicsit.jó sok cucc fér bele!
és kényelmes vinni.

Csillám!!!
nálunk a tanácsod bevált!!! azóta jobban van a manó, és és nem ettem semmi tejeset kalciumot szedek...neki Így is görcsölt, de már megtanult büfizni és most jobb. na meg nem eszik annyit.
koppkoppkopp...

Jucc,
tökjó ez a kép!

Zsófi és Lilla,aki 9hetes, 6 napos, vagyis holnap 10hetes lesz!
zsofy

jujj, tökjó ez a matrica!!!!
zsofy

Köszi Zsofy, én is úgy megörültem, amikor rátaláltam erre a lehetőségre. Ezt "kapta" a férjem Gergőtől születésnapjára.
Gondolhatod a hatást... KépKép

Kép
kuha

itt va a dundi manó:
Kép
Kép

ja, tegnap megmértem, 5300gramm.
én kinőtte a pólyát...
zsofy

Annamami
drukkolok neked én is.
Zsibbasztás után én ennyit hallottam:
"11:29 kezdjük"
majd:
"születés időpontja 11:35"
Szóval ami előtte-utána van, az sokkal tovább tart. Enyémapa is üvegfal mögül nézte, és ő is megkapta Tamót, aki egyből elhallgatott nálaKép
üdv
p
penna

Megann!
Lehet, hogy már a könyöködön jön ki a sok "okos" tanács, de én is úgy gondolom, hogy Lénának cumizavara lett. A cumi miatt nem dolgozik meg a tejért, a cumiból akkor is jön, ha nem szívja annyira. Ne kövesd el azt a hibát amit én, ne adj neki cumiból, valamint nekem az a véleményem, hogy ne fejjél cicizések után és ha nyafi ugyanoda tedd vissza, előbb utóbb kiszívja a hátsó tejet is. Ne halogasd a jövő hétre inkább mondd le a vendégeket, azok tudnak később jönni, de a fejés nem szaporítja a tejet, azt csak a szoptatás produkálja, fejés közben nem szabadulnak fel azok a biz. hormonok. Neked nagyon is sok tejed van, csak a baba rászokott a könnyebb melóra, most még nem késő visszaszoktatni!
cipó

Penna Kép

Köszönöm,és azt a rengeteg hasznos info-t és megnyugtató válszt,amiket a kérdéseimre adtál!KépKépKép
Nagyon sokat segítettél!Kép
annamami

Annamami! Ez a gyógyszertári fürdetőkence, csak apája úgy készíti a fürcsivizet, hogy szétzuhanyozza a krémet, kicsit habos lesz ettől, meg én is löködtem a hullámokat, hogy vizes legyen a pocikájaKép. Babyonboard matrica volt az egyik ajándékcsomiban (niveás), amit a kórházban kaptunk, de a Kuha által ajánlott sokkal tutibb.
(Amig egyben vagy, addig gyere, utána el leszel foglalva Marcikával.) A műtéttel kapcsolatban nem akartalak bántani se téged, se a párodat, nem gondoltam, hogy nyápic lenne. Itt szerintem nem a műtét a rémisztő, hanem, hogy az asszonykát vágják. Én anyámon és az anyósomon érzem e különbséget, anyu az ő "kislánya" miatt izgul és félt, anyósomat meg csak az unokája érdekli. Én csak bio-inkubátor és etetőgép vagyok. Na ugyanez a különbség, ha egy doki "valakit" nyúz, vagy a szeretteivel történik valami. Nekem gyerekkori barátom nőgyógyász és nem hozzá járok, mert nem tudna elfogulatlan lenni.

Kuha! Tuti jó a matrica. Ügyi vagy, hogy rájuk találtál.

Szmercsa! Írtam feljebb, 15 deka híján 5 kgKép.

Zsófy! Persze, hogy jó dömöckélni, de Te is tudod, hogy amikor nyafi, milyen nehéz hurcolászni a kis fenekétKép. Lilla is édes kisgömbőc. Te! Én azt olvastam valamelyik okos irományban, hogy a terpeszpelusos babókat nem is szabad pólyálni. Az akadályozza a mozgásban. Lehet, hogy jól jártok, ha elfelejtitek a pólyát.

Penna! Dobjál egy képet Te is a kisgömbőcről (is)!

D
dudukly
Isaszeg

Nem akarok senkit elkeseríteni, de nézzétek meg, hogy az Infacol és az Espumisan hatóanyaga ugyanaz. Gergőnek igazán egyik se használt, talán az Infacol egy kicsit jobb volt.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szmercsa:

Nem engednek úgy haza a kórházból, hogy nincs tejed... legalábbis az én zárójelentésemre rá van irva, hogy az anya laktál vagy valami hasonló, ami azt jelenti, hogy van tej. Gondolom ha nincs akkor foglalkoznak vele valahogy. Vagy tápszer vagy tanácsadó.

Zsófy!

Babád iszonyú édes, az a mosoly tündéri!!! Már alig várom hogy Zsuzsa is úgy igazából rámmosolyogjon! Már van hogy néha elvigyorodik, de sose tudom, nekem szól-e vagy a könyvespolcnak. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Petike is mostanában szokott rá az ökölrágásra, és amikor az apja vállán van folyik is a nyála mindenfelé, és mégsem mindig éhes.

Ma voltunk tanácsadáson (tegnap volt a baba 1 hónapos) és a dr.néni azt mondta minden rendben van vele. 4450g és 54 cm, meg volt elégedve a súlygyarapodással is. (3730g-al hoztam haza a kórházból 5 naposan)

Megann!!!
Nekem nincs sok tejem. A baba van, hogy csak 50-et szopizik, és utána fejni sem tudok már. Szopi közben elalszik, így nem adok neki tápszert, inkább kb.1 óra múlva amikor felébred újra cicizik, és így is rendesen fejlődik, már a tea sem kell neki.

Amikor éjjel átalszik 5 órát, én félidőben felkelek fejni, akkor is max. 60-70 g-ot sikerül 2 ciciből. Az esti szopinál előfordul, hogy baba reklamál, mert éhes maradt, (de ez sem mindennapos) akkor a hajnali 60-70-et kapja vissza, és tök jól elvan vele. Szóval biztos eleged van már a "jótanácsokból" de szerintem is tedd inkább cicire, amikor kéri és ne tápszerezd. Ahogy olvasom Neked jóval több a tejcsi,mint nekem, akkor meg minek a tápi????

Ezek a babás képek nagyon szépek, mindjárt a csajok közé próbálok tenni egy kissrácot is, ha sikerül.

Viki+ Petike (1 hó+1)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kuha,
ez a matrica tenyleg nagyon asz, micsoda otlet volt a kiagyalojatol! Kép

Zsofi,
azert nem vagy semmi, jol bevasaroltatok tatyokbol. Kép

10 het + 2 nap
falina

Viki,
mi is ma voltunk mereckedni, eredmenyunk 10 hetesen: 4510 es 54 cm. Kép 2650-nel jottunk ki.
falina

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27