A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Bodza!

Nem engem kérdeztél, de remélem segíthetek!

Mikor útlevelet csináltatsz a gyerkőcnek, akkor mindkét szülőnek ott kell lenni, mert kell egy nyilatkozatot tenni, hogy mindketten beleegyeztek a gyerek külföldre vitelébe! (a nyilatkozatot hazavinni nem lehet olyan indokkal, hogy otthon a férj/feleség aláírja)
TEhát gyereket nem lehet csak úgy hurcolászni, még az euban sem, mert nem tudhaják "kinek a gyerekét" akarod külföldre menekíteni, nem akarod e eladni. Biztos, hogy a határon tartanak addig, amíg ki nem derítik, hogy tényleg a tiéd e, hogy az apa e az apa.
Egy ismerőssel kb. két hónapja esett ez meg, és több órán keresztül vesztegeltek vmelyik határon. Õk úgy gondolták, hogy természetes, hogy a baba az ő gyerekük...

Remélem segítettem!

Sziasztok!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Látom, nagyon egyhangú a véleményetek Megann problémáit illetően, úgyhogy nem is szólnék már hozzá, maximálisan egyetértek Veletek: van ott tej, nem lenne szabad tápihoz nyúlni, mert majd attól nem lesz! Nem kell a mérleg sem, és a hőmérséklet szerintem is sok, a 20 fok elég lenne simán. Mi napközben egyáltalán nem fűtünk, amíg besüt a nap, tök jó idő van / 20-21 fok/, az ablakok is nyitva vannak. Estére fűtünk csak be egyelőre, fürdéshez 25 fok körülre, egyébként 22-re. Éjszaka megint elég a 20.

Bodza Kép Nem tudom, miért nem küldték el mindenkinek, és azt sem értem, miért nem reagáltak, ha azt írja Nóri, hogy keres mindnekit...

Zsuzsófi Kép küldök mindjárt mailt! Megvannak az újságok egyébként, és benne a kuponok. A jövő héten megjön a novemberi szám is, utána küldöm őket, OK?

Épp az előbb hívott a Kismama, hogy csütörtökön jönnek Gergővel is lefotózni Kép Küldtek a múltkori fotózásról képeket, vannak borzalmasak, de van egy-két jó is. /Nagyon nagyok, nem tudom ide feltenni őket./ Viszont most nem hoznak ruhát, és fogalmam sincs, mit vegyek fel... Ó én szegény, másnak nem elég a tejecske, hasfájós a baba, nekem meg ez a legnagyobb bajom...

Szép napot!
JUdit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Lányok!

Elhiszem, hogy tök uncsi már a folyamatos nyűglődésem, de értsétek meg végre....
A lefejt X mennyiségű tejet NEM HAJLANDÓ KISZIVNI, DE MEGENNI MEGESZI...MERT ÉHES, MERT HA NEM LENNE ÉHES NEM ENNÉ MEG CUMISÜVEGBÕL, VAGY HA MEGENNÉ, KIHÁNYNÁ, KIBUKNÁ, DE NEM TESZI..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
PRÓBÁLTAM MÁR NEM EGYSZER!!!!
LEVETTEM CICIRÕL, ÉHESEN ÜVÖLTÖTT, VISSZATETTEM, CUMIZOTT, LEVETTEM, ÉHESEN ÜVÖLTÖTT, VISSZATETTEM, CUMI, LEVETTEM, ÉHESEN ÜVÖLTÖTT, VISSZATETTEM, MÁR CICIN IS ÜVÖLÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Mennyiség!

Kicsit az a zavaró, hogy 2-3 hetes korában rendszeresen megette a maga 90-100 grammját...
Most 5 héthez közeledvén meg csökken az adag????
Akkor a jövő hónapban már csak 50-et fog enni???

Menniység 2.
Van amikor csak 40-50 van a cicimben(kettőben), úgyhogy nem mondanám hogy elég a tejem, mert pl. ha mondjuk pont kifogok egy 110-130 grammos evést, akkor mi a ménkűt csináljak, ha 1. nincs elég lefejt tej, 2. nem fogadja el a tápszert...Kép

De most irok egy jobbat..
Elindultunk délelőtt "hogy anya vesz magának egy-két ruhát a fenoménban".
Aha, hiú ábrándKépKép
Amint odaértünk (etetés után 1,5 órával) éhesen kezdett üvölteni, uccu haza, na gondoltam kipróbálom a "csak tápszert"...hát azt hiszitek sikerült???
50 et megevett, utána cumisüveggel a szájában üvöltött tovább, amikor elvettem akkor mindkét kezét tömte a szájába....KépKépKép, megint cumi, megint üvöltés, megint kéz a szájba és ez igy ment egy órán át, amig végre 70-80-at megevett nagy kinkeservvel és elaludt...
Vélemény???

Kóbor!

Én már rég eldöntöttem mit szeretnék....
Szeretném ha annyi tejem lenne mint egy tejleadó állomásnak, és csak passzióból és hobbiból fejhetnék, szeretném, hogy annyi lefejt tejem legyen a hűtőben mint Rókicának, és szeretném ha szoptatás után nem kellene még fél órát berregtetnem a mellszivót hol 20 hol 50 ml-ért,közben azon rágódva, hogy jajj, csak még 5 ml. jöjjön mert akkor meglesz a következő pótlás, miközben a klónom a konyhában melegiti a pótlást és félkézzel próbálom Lénát jóllakatni belőle,miközben fejek és végül szeretném, ha úgy jönne a tej a cicimből, hogy nem kell kékre-zöldre és lilára gyúrnom közben..
Hát ezt döntöttem...

A férjem meg szerencsére nem megunta és nem a türelmét vesztette el, hanem látja hogy kinlódunk és Õ IS AZT LÁTJA AMIT LEIRTAM!!!! és próbálja a megoldást keresni...

Kuha!

Eddig az éjjeli szopinál meg sem próbáltam tápszert adni, mivel tudtam, hogy a nagy éjjeli 5-6 órás alvás után van 150 is a cicimben...
Ha tudom hogy van annyi, akkor biztos nem kinzom a tápszerrel, elhiheted..
De ez csak éjjel van, a nappali 50-70 ml-k hol vannak a megnyugtató 150-től...??

És boccs, ha már idegesitő a problémám...KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hőmérséklet!

KépKépKép
Akkor ma már módositunk a fűtésen..., végre...

És még egy kérdés....
Lányok, az a cumisüveg melegentartó az valóban melegen tartja a cuccot???

Csak mert megint megpróbálunk az Ikeába menni, de nem merek annélkül, hogy ne vinnék magammal kaját a babának...már most ver a viz ha arra gondolok, hogy nem tudok eleget adni neki ciciből és ott fog üvölteni éhesen....KépKép

Kép

Kép
megann

Na, végig olvastam mindent...
Megann,
a 25 fok borzasztó sok. A védőnő mit mondott, amikor meglátogatott? Ilyesmiket is néznie kéne...

Zsófy,
szerintem nyugodtan "ültetheted" abba a pozícióba, ha nem nyeklik félre. Úgy látod a tartásán, hogy megerőltető-e a hátának. Ha nem, akkor nem is kényelmetlen neki. Én így tudom...

Mi ma voltunk két hós szurin (bár csak vasárnap tölti be), a fiam egy hősKépKépKép!
Ja, és 6,05 kg!!! Na ezt szárnyaljátok túl!!!

Az én két szívszerelmem:

Kép

Kati
Vendég

Látom közben jönnek a hozzászólások....hogy mindenki egyetért....

Hát bárcsak lehetne olyat kérni, hogy cseréljetek velem egy napra, biztos másképp látnátok a helyzetet utánaKépKépKép

Kép

Kép
megann

Nemesek!

Jajj, mindjárt bőgök...olyan megható ez a képKépKép
Nem is csodálom, hogy ők a szivszerelmeidKépKép

Kép

Kép
megann

Ja, és anyósomtól tegnap kaptunk egy csomag 3-6 kg-os LiberotKépKépKépKép!!!! Azért elhasználjuk, bár már elég szűkös...
Vendég

Megann,
először is gratula, mert van elég tejed. Akkor most figyeld a "rendszert" Kép
Életünkben először az éjszaka 9 - 4 óráig aludtunk, anya (azaz én) majd szívrohamot kaptam, hogy mi baja a gyereknek, hiszen eddig 3 óránként kelt éjszaka is, most éjjel, meg 7 azaz hetes órát lealudt!!!! utána 4 óra múlva kért csak enni, aztán 2-2 óra volt. Na ehhez a rendszerhez mit szólsz?? Kép Tessék békén hagyni a babócádat, majd beállítja a rendet. Nekem is mondta a dokinéni, (amivel egyet is értek) hogy ne adjak egy 5 kilós babának csak 3 óránként enni. Jogos, mivel kell az idő megemészteni a hamit, de mondtam neki, hogy az utolsó 20 percet legyen kedves töltse el vele ő Kép mert én nem bírom, erre azt válaszolta, hogy nem kell olyan komolyan venni azt a 3 órát. Te érted ezt??
Én a helyedbe, ha ennyi tejem lenne, ki a mérleg, leszokás a tápszerről, irány a cici!!
Nem pocakfájós véletlen a drága?? Eleget büfizik? Nyugodtan eszik??
Bízz magadban és a Babócában!!
Én nagyon szurkolok Neked, mert sztem NÁlatok semmi gond nincs, csak össze-vissza zavartak és kevés az önbizalmad.
KITARTÁS!!! Kép
és nagyon együttértek a csajokkal Kép
szmercsa
szmercsa

Megann,
köszi. Nekem is csak úgy könnybe lábad a szemem néha... olyan drágák a FIAIM!!!!
Vendég

Lanyok!

Az en fiam lassan 13 hos lesz, de meg most sem kepes meginni egyszerre 120-nal tobbet.

Pedig mar uvegbol kapja.

Soha nem ivott meg tobbett mint egy pici teasuveg. EGyszoval 125-nel tobbet.

Nem kell ezen aggodni. Ha ehes majd eszik.
lehet azert sir, mert faj a hasa a sok evestol.

Bar konnyen irom, mikor en is regen szet aggodtam az agyam, de igy utolag mar csak nevetek rajta, hogy milyen kis zizi voltam.

Remelem nem baj, hogy igy neha belekotyogok.

Magi
Vendég

MegannKép

Teljesen meg tudlak érteni, mivel nálunk ugyanez szinte a helyzetKép

Mondjuk annyi h nekem elfogadja simán a tápit.

És nekem kb. 100-120-kat eszik most 6 hetesen és már kb.5200gramm körül lehet.

Ez nem sok egy ennyi idős bébinek????
Pedig simán bevágja.

Nálunk is ciciből egyszerre csak 50ml jön mindkettőből!!!!

Utána rá 2 órára tudok fejni max.60-at.

Ennyi és nem lett több sajnos hiába fetem közben.

Nekünk ennyi lett és kész, de nyugi neked még van h többet is szív bizti nem éhezikKép

Ja van nálunk is h éjjel pl. csak 40-et eszik tápiból stb.

Akkor tudom h több vana cicibenKép

Ne izgulj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Minden rendben lesz!!!

Bízzál benne!!!!Kép

Puszika

Zsófy!Kép

Igazad lehet anyatejcsivel kapcsolatbanKép

Most próbáljuk is pár napig h nem adjuk neki, kiváncsi vagyok!!!

Mea
mea

Lányok, irt Hari!

"Ma megyünk haza, de még nem biztos hog ynetezni tudok. Õszintén nagyon magam alatt vagyok, úgy érzem, semmi nem úgy megy ahogy kéne. A cicim kész van, tej ugyan van, de afájdalom miatt nehéz szoptatni. Rengeteget sir, hasfájós.De én már jobban vagyok, őgyhogy remélem most már javul majd a helyzet.Ahogy birok, irok"

Hát ennyi az üziKépKépKép
Gyorsan irok is egy kis vigasztalást....

M.

Kép

Kép
megann

Mea!

Igen mi nagyon egycipőben járunk, talán te jobban átérzed a probléma lényegét...
Hiába van éjjel akár 150 is, ha nappal csak 50-70.
És hiába szopik 60-70 et, amikor tudom, hogy akár 120 is simán lemegy neki anélkül, hogy bármi baja lenne...

Szmercsa!
Neked is köszi a hozzászólást...
Lehet hogy abban van valami, hogy nincs elég önbizalmam....
Nem merek már hozzá se fogni az etetéshez anélkül hogy ne legyen odakészitva a pótlás...megszakad a szivem az "éges orditástól"
Tudom mi a külömbség, az uncsiorditáson néha már én is mosolygok...

Hasfájst szerencsére még nem vettem észre......
Ha sir, éhségében sirKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Ne haragudj (remlem, nem teszed), se rám, se a lányokra, amiért olyan sok "okosat" írtunk Neked. Gondolom, ez most k...vára nem kellett a lelkivilágodnak. Komolyan át tudom érezni a problémádat, és még mi is itt okoskodunk Neked. Pedig inkább csak bíztatni szeretnénk, hogy ne add fel.
Nekünk is megvan a magunk baja, mi pl. nem tudunk magunktól kakálni a k...rva tápszer miatt. Mire sikerült magamban elfogadnom a tényt, hogy nincs elég tejem, és nem tudom szoptatni, erre ennek mi a folyománya? Tápszert kap, amitől nem kakál a gyerek. Ja, és a hasa is fáj mellesleg.

Úgyhogy én is irigylem azokat, akiknek tényleg eszik - alszik a babájuk.
Hát , ez van.

Jut eszembe, nem sikerült véletlenül beszélned a kórházzal a csípőszűrés ügyében?

Kuha

Kép
kuha

Kuha!

Jééééééééé, ez telepátia!KépKépKépKép
Én azelőtt irtam neked sms-t mielőtt elolvastam volna az üzidet itt a neten...

Mellesleg nem haragszom én senkire, de ha valaki becsukja a szemét és beleképzelit magát a helyembe....kinálom a cicimet, eszik egyikből, eszik másikból, volt hogy egy órán át próbáltam, aztán elveszem a cicit és SIR KESERVESEN, FULLDOKOLVA A KEZECSKÉJÉTÕL...na ekkor mondja azt valaki hogy elég a tejem és dobjam sutba a tápszertKépKépKép
Aztán meg ha nincs lefejt tej, akkor ugyanigy fulldokolva sir a tápszeres cumisüveggel a szájában...ne ekkor mondja azt valaki nekem, hogy: áhhhh elég neki az anyatej, azért nem kell neki a tápszer....

Na szóval ha valaki ezt megpróbálja átélni gondolatban, máris nem lesz olyan egyszerű a helyzet...és igen én is pont olyan dühös vagyok és értelten és türelmetlen amikor mindezek után még az "új élettársam" a fejőgép még mer fejni nekem akár egy cseppet is.....
És akkor haragszom a világra, sajnos még Lénácskára is, hogy MIÉRT ÜVÖLT, ÉS MIÉRT NEM ESZI KI A CICIBÕL HA EGYSZER OTT VAN????????

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Kuha !

És nem adom fel annak ellenére, hogy csak a fejéssel napi 3-4 óra telik el, mert tudom hogy kell a babámnak...

És bizony nehéz néha, anyósom is elmondja minden egyes alkalommal azt az átkozott mondatot, amit kismamának soha nem lenne szabad mondani, hogy: "Igy el fog apadni a tejed"

Hát én meg azt gondolom, hogy nálunk pont forditva van, ha nem fejnék, akkor apadna el, mivel a fejéssel üritem ki a melleimet, mivel a baba nem teszi meg ezt a szivességet nekemKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
bocs,nem akartam rosszat, én úgy értettem az üziből, hogy rendszeresen szopik 70et és azt Írtad, bele kell tukmálnod a pótlást. erről nekem egy olyan kép ugrott be, hogy tömöd a babyt,mintha hizlalni akarnád a babát,hogy tömöd,mert azt nem Írtad, hogy miközben tukmálod, sÍr az éhségtől.
szerintem sokan ezt értették félre.
zsofy

nna,ez hülyén sikerült üzi, csak vagy 15 percig Írtam, mert Lillát kell szórakoztatnom.

Megann,
félreérthető a reggeli Írásod.senki nem akart hülyének nézni!
és annak örülj a sok rossz között, hogy tudod, az éhség a baja. azon még segÍthetsz.de ha a hasgörcstől sikÍt,azon nem tudnál...
zsofy

Megann, félreérthető voltál, Bocsi. De nem értem a jányodat, gondolom te semKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mea,

az én kisfiam is kb. annyit eszik mint a tied egy alkalommal.

Megann,
le kell hogy irjam az én szoptatási történetem, hogy megnyugodj: mikor hazajöttünk a kórházból fektetve tudtam csak szoptatni, és nekem a kórházba azt mondták, hogy egy szopi alkalmával csak egy mellet adjak neki. Itthon már a második héten megőrültem mivel egész délután a szobába feküdtem szoptatással küszködve, mert ahogy te is irod, ha kivettem a cicit üvöltött, ha beadtam neki csendbe volt, és igy ment addig, mig teljesen ki nem készültem. Lementem a dokihoz, elmeséltem neki, kaptam Humana 1 tápszert és jelenleg is ezzel pótolom. Ja még azt is mondta a dokinő, hogy 10 percet hagyjam szopizni egyik mell, aztán a másik mell (de én 15-öt hagyom) aztán utána kináljam meg tápival, és eszik belőle amennyit akar. Igy helyreállt minden, van időm utána fejni is, kézzel csinálom, de nem sokáig mert kivannak a melleim. És ez a módszer bevállt. Te is próbáld ki, hogy sziv amennyit sziv, utána adsz neki egy kis tápszert, próbáld meg meddig birja, és mennyit eszik. Én a mai napis is mérem, hogy mellből mennyit tud kiszivni. Van egy-egy alkalom, hogy már nem is készitek tápot, mert tudom, hogy ugysem kell neki.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de szeretnék segiteni, hátha tudok ezzel, mert hiszem, hogy neked is menni fog.

Spanci
spanci

Bodza,
kell utlevel!!! Lanyomnak mar 2 hetesen elinteztuk, mert apa akkor meg itthon volt velunk. 15oo penz es 2 evig ervenyes, mindket szulonek szemelyesen jelen kell lenni es alairni a kervenyt. Helyben fotoznak. Erdemes kevsbe forgalmas kirendeltseget valasztani, mert a nagyobb helyeken iszonytato sor van, bar sok helyen mar lehet idopontot is kerni.
falina

Spanci!

Végre Valaki, aki ugyanolyan tápszert ad a bébinek, mint én. Na nem annak örülök, hogy Te is tápszerezed, csak érdekelne valami: Neked nem székrekedéses a bébi? Mert nekem igen, nem is kicsit.
Ezen kívül mindig, minden alkalommal mindkét cicidet odaadod a bébinek? És utána a következő szopira van tejed rendesen? És ettől függetlenül kell a pótlá?
Csak azért kérdezem, mert én pl. soha nem merek neki két cicit adni, mert félek, hogy a köv. kajóra nem lenne semmi. Viszont, ahogy az elmúlt néhány napban alakultak a dolgok (volt, hogy nem volt szükség pótlásra), lehet, hogy ha két cicit is adnék neki, akkor végképp nem kéne a pótlás.
Szerinted?

kuha

Kép
kuha

Megann,
Ikea bababarat aruhaz, ergo az etteremben van babyetelmelegito ill. mikro is. En ezt elfelejtettem es multkor en is jol felszerelkezve vagtam neki ikeazni, mint kiderult, fentiek miatt feleslegesen. Kép
Amugy tartanak babyeteleket is es asszem elore elkeszitett tapit is nagyobb kocoknek.
falina

Kuha!Kép

Érdekes, az én babám eddig míg kapta a sok idegen anyatejcsit nem kakilt könnyen most meg 1 napja tápszert kap és megy a kakiKép
Ez érdekes, nem???

És mi Nutrilont eszünkKép

Kuha!Kép

Nem érdemes esetleg kipróbálni másikat, hátha jobban beválik?
Nekünk ez nagyon bevált.

Megann!Kép

Ez érdekes, mert nálam viszont cicizés után valóban nincs semmi már benne, nem is tudok fejni és csak két etetés között félidőben tudok és akkor 50ml-t összesen.

Tényleg jobban állsz tejcivel, kár hogy Lna nem szívja ki.

Esetleg lehet, hogy már várja a cumisüveget és ahhoz nem kell annyit dolgoznia, nem???

Egyébként ezért szokták mondani h előbb utóbb már csak cumisüveg lesz(nekem is ezt mondogatták egy időben az okosok) merthogy rájön a baba hogy azzal nincs meló.

Az én kis Livikém rendesen erősen szopizik csak 5 perc után már nincs mit szegénynek, de ennyi idő alatt megeszi az 50 ml-tKép

Egyébként pontosan nem tudom soha nem méricskéljük és JÓL VANKép

Most mértem meg 2 hét után és ruhával 5650grammKépKépKép

Elég rendesen hízik azért a Drágám, úgy hogy nincs miért aggódnomKép

Mea
mea

Ja és már tuti kb. 58 cm, mert már a 62-es méreteket hordjuk, az 56-osok már szinte mind kicsikKépKépKép

Mea
mea

Kuha,

nem vettem észre, hogy székrekedéses lenne, van a gatyába mennyiség rendesen.
Minden alkalommal mind a két cicit oda kell adnom, mivel nekem a balba negyed annyi van mint a jobb-ba. Igy ciciből összesen a kettőből 100-at sziv ki, van mikor 120, 130-at is ilyenkor nem kell tápi, de ha 100-at akkor tápból változó, hogy mennyit eszik, van hogy mind a 60-at amit elkészitek. Evés után egyből fejek, mindkét cicit erőltetem talán ha 10 kijön egy-egy alkalommal igy estére szoktam gyüjtögetni, és igy nem kell táp.
Én is féltem, hogy igy nem marad a következő szopira, de aztán mégis van benne.

Próbáld csak meg, hogy ha az egyikből kiszivta és még mindig éhes, add neki a másik cicit is, aztán majd ugyis meglátod, hogy hogy termelődik utána.

spanci
spanci

Sziasztok!

Megann

Lehet, hogy a babád nem tudja hogyan kell szopizni ciciből? Ez csak egy tipp. A szopitanácsadók mit mondtak?

Kuha

Nyugodtan adjál Neki 2 ciciből, csak amelyikkel befejeztétek az evést azzal kezdjétek a következő alkalommal.Én legalábbis így csinálom. Eddig bevált.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zsofi,
tudom, h. nem vagy bp-i Kép Csak gondoltam hatha itt vettetek, mert nem emlekeztem, hogy anno irtad-e honnan van. Egyebkent kaptam katalogust, ez alapjan megrendelnek nekem, de en szeretem megfogdosni, kiprobalni az arut, mielott megveszek vmit. Kép
Ha jol emlekszem vettel egy hatit ill. egy kezit, igaz? A hati is pelenkazos vagy az sima hatitatyo funkcioval bir "csupan"?
Nem tom eldonteni kezit vagy hatit vegye-e. Igazabol bkocsira mindettot fel lehet szeretni, ugy alakitottak ki. Szted melyiket tudom jobban kihsznalni? Hati fele hajlok, mert azt kenguruzva is tudom kenyelmesen cipelni, mig a vallasat nehezebben.
falina

Megann! Kép

Biztos éhes Lénácska? Nem csak akkor tátognak, gyömöszölik a kezüket a szájukba ám, ha éhesek! Ha bármi bajuk van, fáj a hasuk, stb., akkor is a cici a megnyugvás nekik. Nem lehet, hogy sok levegőt nyel, és az feszíti a pocakját? Bubus is állandóan szopna, de bizti nem éhes, tegnap pl. ki is hányta.

Jatka!

Nagyon édes Dórika!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Juci6,
miért azt kell nekiadni először amivel befejezte?
azért kérdezem, mert akkor lehet rosszul csinálom, mert én mindig ugyanazzal kezdem, a rosszabbik mellemmel, mert akkor még nem fáradt és erősebben szivja. amugy nagyon lusta fiam van. vmikor alig birom felébreszteni a ciciről ugy beájul. van még vki aki szenved gyermeke lustaságától?
spanci

Na, jó, akkor bezavarok mindenkit...
Én egyszerre 1 ciciből, és ha 2 órán belül megint kér, ugyanarra teszem vissza, hogy ne csak a hígabb első tejet, hanem a zsírosabb hátsót is kiszívja. Ésígy az az egy cici ürül folyamatosan, és ha 2 óra ébrenlét után nyűgös és csak cumizni akar, nem dől belőle.

Ha növelni akarnám a mennyiséget, akkor evés után kifejném a másikat is (ahogy Rókica) és így szinte "dupla" mennyiség termelődik, mint amennyit eszik.

Megann
pont ezt akartam írni, hogy ababának nem csak az éhség lehet a baja. Ha kiköpi a cicit/üveget, akkor meg tuti nem az, hiába gyűri az öklét a szájába, az csak a szopiösztön miatt van, neki még megnyugtató, ha van a szájában valami (orális fejlődési szakasz, ha ez mond valamit.2-3 év múlva meg jön az anális, amikor más se érdekli, csak a kaki, a bili, meg ezek a folyamatok...hidd el, most könnyebbKépKép)

üdv
p
penna

Falina,
nyugodtan rendeld meg, ha meg nem tetszik, majd másnak eladják!nekem a katicás háti az "Backpack"
van benne popsitörlőtartó, cumisüvegnek thermosz,anyukának első 2 zseb, aztán 2 nagyobb zipzáros a baby cuccainak, van benne pelenkázólap,cumitartó,vÍzhatlan zárótasak, ha esetleg pisis lesz a ruha vagy valami...hely kulcsnak, mobilnak és feltehető a babakocsivázra meg háton is kényelmes vinni, én háton vittem, mikor Lilla a kendőben volt kinn velem, meg ugye később, h mentek kirándulni kicsit mondjuk az 1-2évessel, aki ugye már jár, de még pelusos, akkor is jobb a háti, na meg van egy király hátitok, akkor mégtöbb hellyel, mikor már kiteszed a pel.lapot belőleKép
tudom, vannak a pici hátik a gyerekeknek, de ez egy nagy "pelenkázóháti"Kép
szerintem jobb, mint a vállraakasztható,több cucc fér bele,de lehet, hogy rosszul láttam.
a másik táska az a zsiráfos az egy "weekender", több hely van a ruháknak, az egy nagy tatyó, Lillának az a "bőröndje"Kép de ugyanezek a tartozékai, egy ezressel volt drágább csak a hátinál.

nna, a lányom szuszogásából is felismerem, hogy felébredt, pedig nem látom...
zsofy

Ja, több helyen olvastam, hogy ha mindig váltogatod a cicit, (már nem tudom, ki írta) akkor csak a híg, szomjoltó tejet issza, a zsírosabb éhség ellenit nem, és nagyobb az esélye a hasfájásnak is.
p
penna

Falina
a háti később is praktikusabb, amikor fogni kell a kezét, cipelni a homokozókészletet, a kismotort, pakolni kell az autóból ki-be...stb. Nekem volt pelenkázós oldaltáskám, fél év után adtam el, és azóta budmil hátitatyókkal rohangászom, összehasonlíthatatlanul könnyebb kezelni. És még a gerincednek is jobb.Kép
p
penna

Jaja, Freud bácsi ugye Penna?
orális-anális-fallikus-latencia...(jól Írtam?...)

Megann, ezt én is akartam Írni, csak nem mertem...Lilla is mindent kajol,de leginkább a kezeit akkor is, ha sÍr. ő is csak"élő szövettel"hajlandó cumizni.
de te tudod egyedül,mi a baja.ez biztos. ha te éhesnek látod, akkor éhes.
én is rühellem,ha biztosra tudom mi a baja a lányomnak, és mások meg okoskodnak, hogy nem is az...
haragszol?
tényleg nem akartalak megsérteni!
zsofy

Lányok!

Bocsi ha félreérthető voltam, természetetsen eszembe se jut tukmálni csak azért hogy az általam "kitalált" mennyiség meglegyen.
Csak akkor tukmálok, amikor még éhes és nem füllik a foga a tápihoz!

Spanci!

Hár én már tényleg nem tudom mi lesz velünkKép
Én is igy csinálom ahogy te, sziv amennyit sziv, utána lefejt anyatej, utána tápi, ha minden elfogyott, igen ám, csak nálunk ugye az a bibi, hogy bentmarad a cicibe x mennyiség...ami nem hiszem hogy 20 perc alatt termelődik oda, amig mondjuk a 2. cicivel is végzünk és tisztába teszem a babát...

Viszont Te a 2 cicit nyugodtan csináld, nekem pont azt mondta a doki és mindenki, hogy adjam egyiket és ha nem elég, zsupsz oda neki a másikat...
Én ettől már nem tartok, mert mindig ujratermelődik, csak ugye hol több, hol kevesebb, bár én ugy látom hogy a mennyiség állatndó, és ezen nem segit semmilyen csodaszer, fejés vagy egyéb...csak épp az nem mindegy, hogy milyen időközönként eszik a baba...

Én se értem a jányomat ...

Juci6

Ha nem tudná hogy kell szopizni, akkor nem szivná ki azt a 50-70 millit...,sőt, ahogy először átaludt 5-6 órákat éjjel, akkor volt hogy 130-at is kiszipkázott éjjel...KépKépKép Na ok, utána még fejtem 70-80-at...

Szerintem csak szimlán vagy lusta, vagy nem tud olyan erőssen szivni....KépKépKép

És most ahogy fölkelt 100 millit evett fél óra alatt 2 ciciből és fejtem még 50-et....

Még mielőtt ismét azt mondtaná valaki, hogy na látom hogy elég a tejem, közlöm, hogy ez azért van, mert 1 és 2 között a tápszerrel kinlódtunk...igy ismét eltelt 5-6 óra 2 szopi között, úgyhogy ezért az eredmény...
Viszont ugye fél 5 kor kezdtük, 5 re végeztünk, tisztábatevés-fejés 15-20 perc és mire leértem vele a nappaliba ismét forgatta a fejét nyitott szájjal, azaz éhes volt, és beevett még 50 ml. lefejt anyatejet...MEGÕRÜLÖK, MEGBOLONDULOK, KIVAGYOK!!!Hát hogy a fenébe induljak én el bárhova is, ilyen kiszámithatatlan gyerekkel?????

Kuha, Spanci!

Mi Milupa Aptamillal kezdtünk ,ezt el is fogadta 3 hétig pótlásnak, aztán elkezdte nem elfogadni..
Aztán jött a Nutrilon(Meáék eszik ezt), nem nagyon füllik a foga ehhez sem...

Most lehet ha nem jutunk dűlőre, jön a Spanci féle Humana....VALAMELYIK MUSZÁJ, HOGY MEGTETSZEN NEKI...

Göndörzsóf!

Bizom benne, hogy nem értelmezem félre a jeleket, hidd el ha mondom, ha éhes akkor csinálja ezeket a dolgokat, amiket leirtam.

Büfi rendben, vagy ha le is marad a büfi és már a pelenkázón fekszik, hamarabb tudom hogy mikor fog bukni(büfi helyett), minthogy ő kitalálnáKépKépKép
Még azt is tudom hogy mikor fog kakilniKépKép
És a hasa nem fájKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Tudom hogy nemKépKépKép Sosem fájKépKépKép
Ha 150-et eszik akkor semKépKépKépKép
Amint tele a poci szépen elkezd vagy nézelődni, vagy aludni...Arany baba különben, ha nem kergetne az őrületbe a szopijával...KépKépKép

Mea!

Igen, az is lehet hogy már várja a cumisüveget, de hát mondd meg, mi a teremtőúristent csináljak???KépKép
Ha nem adom akkor lépjünk vissza 5 üzit és ugyanott tarunk mint eddig...éhes üvöltés...vissza cici,cici el, éhes üvöltésKépKépKép

Nem tudom meddig lehet ezt csinálni....

Akkor ezek szerinte te most ugy csinálod, hogy egyszer cici, egyszer cumisüveg????

Falina!

Köszi az infót, nekem igazából csak melegitő kell, hogy összekeverjem a tápit, bár úgy tervezem hogy a déli nagy szunyája alatt lennénk ott, és hogy diszkréten egy szélső ablak melletti sarokba telepednék ahol meg tudnék szoptatni...márha elég lenne a tejcsi...

Megann

Kép

Kép
megann

Bodza!

Köszi az infót! Ugye nem tudom igy elrontani a fűtőtesteket? Kép

Megann!

Még mindig az a véleményem, hagyd a tápszert a fenébe, és rakd őt gyakrabban mellre, ha kéri. Szánd rá egy pár napod, ne akarj sehova se menni, ülj otthon a babával és próbáld mellre tenni mikor úgy gondolod még kell neki. Ha szopi után is sir, vagy próbáld meg megnyugtatni máshogy, vagy tedd vissza mellre ha úgy nyugszik meg. Felmerült bennem az, hogyha a melleden is sir, a lefejt tejen is sir, a tápszeren is sir, akkor nem biztos hogy az a baja, hogy éhes! Olyan minden babánál van, hogy csak mellen nyugszik meg, látod hányan irjuk. Lehet, azért sir mikor leveszed, mert cumizni szeretne még rajta, de ha még éhes is, akkor is csurran-cseppen a szájába valami. Szóval egyrészt csak azért mert már egy órát lógott rajta (ez nem tudom, mikor történt, ha már régen, akkor lehet most már nem történne meg, mivel már te is látod, hogy több a tejed) nem jelenti azt, hogy még éhes! Zsuzsa nekem most már akkor is sir a mellemen, mikor már NEM kér többet! Ezen felzaklatja magát, sir, szopizással szeretne megnyugodni a kis butus, tehát úgy csinál mint aki éhes (bekapja a mellemet, sziv ezerrel, mondjuk az én esetemben majd megfullad a sok tejtől amit igy besziv), aztán megint felháborodik, hogy de ő már nem is kér! Olyan is van, hogy 10-15 percet szopik, magától elengedi a mellemet, és elégedetten nézelődik. De ez a legritkább eset!!! Olyan gyakrabban van, hogy 40-60 percet "szopik" illetve cumizik, én meg hagyom, mert egyszerűbb mint máshogy nyugtatgatni és cipelni a kis fenekét. Ezt főleg este szokta, és akkor igy Daviddel meg tudunk nézni egy epizódot valamiből. Ugyan nem éhes, "csak" cumizik, de most ez mitől rosszabb módszer a babanyugtatásra, minthogyha a kezemben hordoznám vagy énekelnék neki? De mostanában a leggyakrabban sirással jelzi, hogy kész van a szopival. Szóval szerintem szánj rá egy pár napot a tényleg igény szerinti szopira, mérleg meg minden nélkül, csak azt mérd le, gyarapodott-e a hét alatt. Az ököltömés sem feltétlenül az éhség jele, csak az újszülötteknél. Õ már lehet csak az önnyugtatásra használja. Nehezen tudom elképzelni, hogy a babád, aki nem is tudom, két héttel fiatalabb mint Zsuzsa? Csak három óránkénti 150 ml kajával lenne megelégedve... ez baromi sok! Kérdezted, hogy lehet-e, hogy most kevesebbet igényel mint fiatalabb korában: lehet! Az érett tej zsirosabb, nagyobb tápértékű, könnyen elképzelhető, hogy kevesebbel is jóllakik.

Szóval visszhangzom azokat, akik azt tanácsolták már előttem meg utánam is, hogy lazits, bizz magadban meg a babában, és hagyd a méricskélést és a kiegészitést a fenébe.

Irod:
"A lefejt X mennyiségű tejet NEM HAJLANDÓ KISZIVNI, DE MEGENNI MEGESZI...MERT ÉHES, MERT HA NEM LENNE ÉHES NEM ENNÉ MEG CUMISÜVEGBÕL"

Az, hogy cumisüvegből megeszi de a melledből nem szivja ki, egy dolgot jelent: a cumisüvegből könnyebben jön, nem kell úgy megdolgozni érte. Eleinte a melledből is könnyebben jön, aztán ahogy erőt kéne kifejtenie, már reklamál, mert tudja hogy jön a cumisüveg, és abból megint könnyű lesz szivni. Kis lusta. :D

Kérded:
"Van amikor csak 40-50 van a cicimben(kettőben), úgyhogy nem mondanám hogy elég a tejem, mert pl. ha mondjuk pont kifogok egy 110-130 grammos evést, akkor mi a ménkűt csináljak, ha 1. nincs elég lefejt tej, 2. nem fogadja el a tápszert..."

Akkor kiszivja azt az 50-et, és egy óra múlva újra kér enni. Vagy mellen hagyod amig le nem ájul róla és akkor egy óráig szivja az adagját. Zsuzsa is van hogy 1-1,5 órával kaja után újra kér. Van olyan hogy amit eszik, azt három menetben eszi meg, bár én egy étkezésnek fogom fel. Szóval az egyik nagy stresszforrásodnak én azt látom, hogy olyan rendszerességet vársz el a babától, amit ő nem tud nyújtani, és ha gyakrabban kér enni mint te várod, akkor kétségbeesel, hogy nincs elég kajája.

Irod:
"Elindultunk délelőtt "hogy anya vesz magának egy-két ruhát a fenoménban".
Aha, hiú ábránd
Amint odaértünk (etetés után 1,5 órával) éhesen kezdett üvölteni, uccu haza, na gondoltam kipróbálom a "csak tápszert"...hát azt hiszitek sikerült???
50 et megevett, utána cumisüveggel a szájában üvöltött tovább, amikor elvettem akkor mindkét kezét tömte a szájába...., megint cumi, megint üvöltés, megint kéz a szájba és ez igy ment egy órán át, amig végre 70-80-at megevett nagy kinkeservvel és elaludt...
Vélemény??? "

1. Tök normális hogy "nem birta ki" több mint másfél órát, mint feljebb is irtam, Zsuzsa is csinál ilyet, egész egyszerűen a babák ilyenek és kész. Van hogy kibirják a nagykönyvben megirt 3-4 órát, van, hogy nem, főleg ha az előző etetés csak anyatejes volt, mert azt gyorsabban emészti.
2. Megette az adagját és szerintem komfortcumizni szeretett volna, azért tömködte a kezét a szájába, és cumizott végül addig az üvegen amig be nem aludt, közben akarva akaratlan megette a plussz 80 milit, csak jó lassan mert már nemigen fért a gyomrába. Tényleg, ti játszócumit használtok? Lehet hogy azon is vagy a melleden cumizva is ugyanigy bealudt volna.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!Kép

Ne haragudj, tényleg nem akartalak megbántani, és okoskodni sem, csak egy ötlet volt. Tényleg te tudod a legjobban, mi lehet a baja.Kép És örülök, hogy nem fáj a hasa.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófí!

Dehogy haragszom....ne viccelj már....

Látod, ez itt a lényeg, hogy Te pontosen ismered a saját gyereked, és pontosan tudod, hogy mikor mi a pálya...

Csak próbálom szemléletesen, érzékletesen ábrázolni a szitut, bár már a legkevésbé se bizom abban hogy valaki tud valami okosat, tudod, irtam már, ez olyan érzés mintha azt várnád, hogy valaki egyszercsak közli hogy feltatlálták a HALÁL ELLENI ORVOSSÁGOT...

Egész egyszerűen erre nincs recept...megáll a tudomány...

Ráadásul olyan ciki volt, itt voltak multkor anyósék, én fent szoptattam, aztán kész lettünk, lementünk, mint aki jól végezte dolgát és 10 percre kitalálta a lányom hogy ő mégis éhes, és adhattam neki a cumisüvegbe az anyatajet.
Na ilyet is csinál ám néha...hogy adom adom, nem kell, de kell 15 perc mulva, amikor meggondolja magát hogy ő mégis éhes.., akkor megeszik még 50-et...

Aki meg még ezek után is azt mondja hogy tápi kuka, és csak cici, az jöjjön el hozzánkKépKépKép vendégségbe és csinájon végig velem meg Lánával egy napot igy...KépKép. Egyből meg fog változni a véleménye....KépKép

M.

Kép

Kép
megann

Irod:
"Hát hogy a fenébe induljak én el bárhova is, ilyen kiszámithatatlan gyerekkel????? "

Most durva leszek: sehogy. A gyermekágy (6 hét) arról szól, hogy otthon vagy a kiszámithatatlan gyerekeddel, és szopiztok. Oké, én sem ezt csinálom, de elvileg ez lenne a dolgok rendje, és nem akármiért hivják ezt az időszakot gyermekágynak!! De azt sem értem, ha Léna már elfogadja a cumisüveget, akkor miért nem lehet vele kimozdulni? Ha korábban éhes lesz, mint várod, akkor úton-útfélen ugyanúgy megkaphatja a lefejt tejet vagy tápszert cumisüvegből mint otthon, nem? Mondjuk én minden további nélkül megszoptatom Zsuzsát ha ismerősnél vagyunk. Nyilvánosan még nem próbáltam, de sztem én egy parkban/játszótéren is simán megetetném, ha nem lenne ilyen rohadt hideg. Kép De ez mondjuk én vagyok, azt megértem ha valaki nem akar nyilvánosan szoptatni, de hát Léna eszik cumisüvegből is!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Várlak hozzánk szeretettelKépKépKépKép

Na majd válaszolok neked is, csak most lerobogok megnézem mi a pálya babáéknál..

Kép

Kép
megann

Idéznék, ha meglenne magyarul, a Picik és kicsik c. könyvből, ahol egy fejezeten át talgalja a szerző, hogy a kicsi babánál nincs olyan, hogy rendszer! Hogy az, hogy ezelőtt 5 perccel mit csinált, nem bir jelentőséggel arra nézve, mit fog csinálni 5 perc múlva. Hogy mennyit evett reggel nem mond semmit arra nézve, mennyit fog enni este. Hogy mennyit aludt előbb nem jósolja meg, mennyit fog legközelebb. Satöbbi.

Remélem én sem bántottalak meg, de úgy érzem, téged ez a rendszertelenség készit ki leginkább, ezt irod. Sajnos azt hiszem ezt el kell fogadni, a baba ilyen. Ki fog alakulni, egyszer csak azt veszed észre, csinált magának rendszert. De az csak frusztrációt okoz, ha mielőtt ezt megteszi magának, te megpróbálod megtenni helyette...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, hehe, szivesen megyek, én közelebből is osztom az észt, aztán majd kidobsz mikor eleged lesz belőlem. :-O

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,
csatlakozom a bocsánatkérők táborához, tényleg félreértettem az első írásodat. Viszont, ha így van, ahogy, nem lehet, hogy a szopitechnikája rossz? Esetleg meg lehetne nézetni, hogy ez-e a gond, mert talán lehet rajta segíteni, és akkor kiszívja, amire szüksége van. (István kórházi szopis ambulancia pl., vagy szopis tanácsadó.) Egy utat megér (vagy legalább egy telefont)! És tudom, hogy már ezerszer reklámoztam őket (néha már elegem van magamból emiatt), de én pl. biztosan elmennék hozzájuk, ha ilyen gondom lenne (most is majdnem kihívtam valakit az elején, mert Csabi totál véresre szívta a cicimet, állandóan a véres tejet nyelte az első két héten, olyan rosszul kapta be a cicit, én meg borzasztóan fájtam... De szerencsére rendeződött a dolog.) Esetleg az is lehet baj, hogy a cumisüveget jobban szereti, mert könnyebben jön belőle a tejci, esetleg pár napig próbáld meg pohárból v. kanállal etetni (macera, jól tudom!!!, de az egyik barátnőm így csábította vissza cicire a koraszülött babáját). És tényleg nem okoskodni akartam, csak valahogy az jött le nekem is, hogy mindenáron el akarod érni, hogy x mennyiséget egyen, ahelyett, hogy hagynád, hogy eldöntse, mennyire éhes. Abban viszont csatlakozom a többiekhez, hogy nem csak az éhségtől rághatja az öklét. (És még hozzátenném, hogy tejcid az van, nem kevés, még ha nem is elég mindig, és ezt lehet is szaporítani, csak rá kell venni Lénát a szopira valahogy (szopis tanácsadó!).)

Kóbor
kóbor

na, én pedig akármit csinálok, nem lesz semmi a jobb cicimben. hiába teszem rá 125x naponta Lillát,a másik cicimben lesz több tej és féloldalas maradok tejmennyiségügyileg...
még szerencse, hogy a méretbeli különbség nem látványos...
zsofy

Spanci!

Az én fiam is ilyen lusta! Egyszerűen bealszik a cicimen. Pedig tudom, hogy nem szívta még ki rendesen, mert ha megnyomom a cicimet, 3-4 csatornán spriccel belőle a tej. Egyszerűen sehogy sem vagyok képes felkelteni, csinálhatok bármi. Szerintem, ha elkezdeném rázni, akkor ébredne csak fel.

Megann!
Mi legelőször HUMANA HA 1-el kezdtünk. Azt mondta a védőnő, hogy lehet, hogy nem fogja elfogadni.Hát, ezzel nem volt gond, úgy rácuppant, mintha soha nem evett volna, és mintha ez lenne a világ legfincsibb kajája. Ezzel mondjuk azóta sincs gond.
Aztán jött a székrekedés, és sokan javasolták, hogy próbáljam ki a MILUPA APTAMIL HA PREV.-et.
Kipróbáltam, az én bajomon nem segített, de azt is úgy ette Gergő, mint a HUMANA-t .
Én végül visszatértem a HUMANA-ra, mert ugye a MILUPA nem jött be, és a gyerekdoki azt mondta, hogy a HUMANA jobb. (És persze 2x annyiba kerül).
Akkor most legyek okos?

kuha

Kép
kuha

Hú, mennyit írtatok közben!Kép

Megann, most kezdtem csak elolvasni, de ha éjjel 130-at leszívott, akkor azt nappal is tudná, csak minek, ha az üvegből könnyebben jön (legalábbis szerintem ez a helyzet, amíg az elején ömlik a tejci, addig jó a cici, aztán meg inkább üveg (most látom, hogy Róki is ezt írtaKép). Szóval esetleg próbáld meg a kanalas/poharas verziót! Én is mennék hozzátok, de két gyerekkel valószínűleg halálra idegesítenélek még pluszban.Kép Ja, és nálam is pont anyóséknál történt az eset, hogy Csabival kétszer kellett visszamennem szoptatni a szobába, mert már úgy tűnt, hogy jóllakott, aztán dehogy! Anyósék néztek is!Kép
Kóbor
kóbor

Spanci,
az én fiam olyan lusta volt az első két hétben, hogy szopi közben állandóan fülét gyűrögettem, meg a nyakát csipkedtem, hogy ne csak 5 nyeletnyit egyen (és ez szó szerint, minden ötödik korty után beájult)... A születési súlyát is csak két hetes korára nyerte vissza, addig állandóan bealudt a cicin (ráadásul a szopitechnikája is rossz volt, de végül ezt megoldottuk). Én azt csináltam, hogy egy szopi alkalmával állandóan ébresztgettem, és 20 percig volt az egyik cicin, utána át a másikra, azon 10 percig, közben folyamatos ébresztgetés, a következő alkalommal ugyanez, csak akkor a másikkal kezdtem, és azon volt 20 percet, az egyiken 10-et. Kb. egy hós korára sikerült elérni, hogy ne kelljen ébresztgetni, de legalább a hízása beindult attól, hogy nem hagytam aludni.Kép
Kóbor
kóbor

Megann,
Lilla is csinál ilyet, hogy sÍr, úgy, mint aki éhes és mégse akar szopizni,aztán meg mikor visszacsukom a cicitartót, akkor megint sÍr és eszik is...meg esténként mostanában össze-vissza eszik szegény...nem tudom miért...
Napközben tudja tartani a 3-4órát de délután 4-5től kész. ilyenkor még beiktatok a kajatúra elé egy fürcsit, akkor Így is - úgy is sÍr...Kép és aztán eszik, aztán alszik kb.20percen és jön az esti sÍrás...apára próbálom "sózni"amÍg tusolok, mert neki nincs tejszaga, aztán bsszus nekem is van, hogy komolyan órákig lóg a cicin, mielőtt végre elaludna...ilyenkor már össze vissza kitámasztom magam párnákkal,hogy ha elalszom, nehogy rádőljek...(fekve szoptatom)
nem éhes, de ha elveszem a cicit, úgy sÍr, mint aki igen...én sem értem, ilyenkor túlélésre kapcsolok át és várom, hogy végre elaludjon.mélyen...
De tény, hogy te tudod a legjobban,hogy mi van a babáddal, Így csak annyit tehetek, hogy együttérzek. van amikor nem is tudod mi a baja, csak érzed a 6.érzékeddel, hogy mi kéne neki.
pl.tudod, hogy nem volt éhes, mégis megérzed,hogy most enni akar/fog,ha kap.ilyen az anyuka.
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: