A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Conti,

Így ismeretlenül is soxeretettel gratulálok! Sok-sok boldogságot a kiasszonyhoz! Kép

Sasha,
Mivel elõszörre elírtam a hetek, lécci javítsd majd ki, 22+1 nem 23+1.
Köszi!

Puszi
Nyulika
22+1
nyulika

Norkini!

Hát nem tudom! Én mikor mentem dokihoz, hogy szerintem terhes vagyok akkor (8 hetesen) rögtön megnézte az UH-n! Egybõl adott beutalót vér+vizelet vizsgálatra. 12. heti Uh is lett volna (szerintem neked az lesz az elsõ), de nem mondta ezért nem is mentem csak a 14. héten és akkor is volt UH. Utána volt az AFP a 16. héten és a 18. héten megint UH! Mondjuk az is igaz hogy azóta is csak a héten volt (11 hét után!Kép) mert kierõszakoltam!Kép Mindenki másképp csinálja...

cupp
sasha
29+2

Kép
sasha

Nyulika!

Oksa akkor javitalakKép

sasha

Kép
sasha

Huha!

Mar a masodik vagyok!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Mar nagyon szertnem tudni,hogy hogy lesz es mint lesz!
Hajra Sziszike!

Pussz
Kryss(39)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Norkini,
én is meglepõdtem, amikor elõször voltam a dokinál. Mondjuk nekem csinált ultrahangot, 9 hetesen, de semmi több. Kíváncsi vagyok, a 12 hetesen mi lesz? Én is úgy éreztem, hogy nem vesz komolyan és nem is foglalkozik velem. És tudod, mi a legfurcsább? Mi jártunk (még azelõtt, hogy megtudtam, hogy babás vagyok) "családtervezõhöz" Kép, ahol mindenféle vizsgálatot elrendeltek. És tök ingyenes volt az egész, szóval nem azért, mert annyit fizettem, hogy foglalkozzanak velem. A dokinak viszont fizetni kell, mégsem érzem, hogy igazán törõdne velem, megvizsgálna. Kép
Mi van, ha pl. vashiányosak vagyunk, vagy egyéb? Hogy tudja ezt ránézésre eldönteni???

Miszike
10+5
Miszike

Sziasztok!

Ezennel szeretnék elbúcsúzni tõletek, már bejelentkeztem az "Elsõ napok, hetek..."-be, de még tartozom a szüléstörténettel:

Szóval július 10-én reggel már éreztem kisebb fájásokat, meg fájt a derekam. Reggel 7-re mennünk kellett CTG-re, ahol a gép is kimutatta, hogy már beindult a dolog, ezért burkot repesztettek, kaptam oxitocin-infúziót, és vártuk a fájásokat. 11 óra körül éreztem az elsõ komolyabb fájásokat, akkor elmentünk kádba vajúdni, majd a labdát is kipróbáltuk, így telt el az idõ fél 4-ig. Ekkor már komoly fájdalmaim voltak, a párom szerencsére ott volt velem, törölgette a homlokomat, masszírozta a hátamat, és folyamatosan számolta velem a légzéseket, hangosan, így némileg elterelte a figyelmemet. A szülõszobán már elindultak a tolófájások, de Peti még mindig nagyon magasan volt, alig haladt elõre. Két óra múlva a doki már nem várt tovább, közölte, hogy mivel Peti elakadt, vákuum alkalmazására lesz szükség. Ekkor én már nem voltam teljesen magamnál, csak azt észleltem, hogy egy csomó ember lett körülöttem, a párom folyamatosan beszél hozzám, nyomnom kellett, valami feszített, és egyszercsak megvolt a Peti. Nagyon sokat véreztem, gátat persze vágtak, az is nagyon fájt, amikor varrták, persze ekkor már ott volt Peti a hasamon, és ott volt a párom boldog arca.

Összességében kellemes emlékként maradt meg a szülés, nagyon sokat köszönhetek a szülésznõmnek, és a szülést levezetõ orvosnak, profik voltak mindketten.

Azt hiszem, engem sokkal inkább az viselt meg, ami utána volt. Nagyon fájt a gátsebem, kijött az aranyerem, a katéterezéstõl fertõzést kaptam (gyógyszert nem adtak rá, közölték, igyak sok folyadékot, az majd kimossa)Peti besárgult, amit a kórházban jól túllihegtek, jól megijesztettek bennünket. Nagyon lassan tudtam "vissza-szocializálódni", a páromon kívül fárasztott mindenki más jelenléte.

De nem folytatom, mert lassan mindez a múlt, és Peti tényleg annyi örömet szerez nap mint nap, hogy ez mindent megér.

Még egyszer mindenkinek boldog gömbölyödést, a friss anyukáknak olyan sok boldogságot, mint amilyenben nekünk van részünk.

Persze még gyakran visszanézek, hogy mi van veletek. Kép

Dió és a 9 napos Peti
Dió

Kispici, Zulu és akik hasonló cipõben járnak,
ez a ruha ügylet engem is nyomaszt egy kicsit. Én a manu artban vettem egy-két dolgot, amit késõbb is lehet majd hordani, de most muszáj volt, mert összesen kettõ azaz kettõ darab nyári ruha jó rám (pedig eddig csak 2,5 kg-t híztam, de azt mind mellre és hasra) szóval vagy fönt, vagy derékban semmi nem jó az eddigi ruháimból. Ezen kívül vettem a Paris Boutique-ban egy kötõs gatyát (az sem túl drága hely). Hogy télen mi lesz, abba bele se merek gondolni, mert azért dolgozni nem járhatok a kispapa kivénhedt naciiban...Kabátról nem is beszélve. Szóval, ha van ötletetek szívesen fogadom.
Zsuzsó
17+3
zsuzsó

Sziasztok,

Orommel jelentem hogy eleg jo mar minden a szamban,ecsetelgetem valami izevel es remelem ez leviszi gyulladast.Egyebkent O sem akarta kihuzni csak mivel megtagadta mbarmilyen antiboitikum szedeset ez lett volna az egyetlen jarhato ut.De ha lemegy gy is a gyulladas akkor megmaradhatKép
Biztos hogy azert megy mar lefele mert sok kedves kismama meg a babaja drukkol nekiKép

Zsanci,
Na akkor vege az izgalmaknak ha mar itthon a vedelmetKépnyujto kispapaKép

Anette,
Udv nalunkKép

Mona,
Sajnos ilyenrol nem tudok de erdekes lenne Kép
Viszont a klinikan a terhestornan van ilyen hogy a legzest gyakoroljak es oda lehet menni kispapastol isKép
Koszi a gyogypuszikatKépKép

Zulu,
LEhet hogy tudatlanak vagyok de errol a mososzodarol eletemben nem hallottam.De ha azt modóndod hogy szepen feherit akkor en is kiprobalom.

Forti,
De jo hogy festetek es kulon jo hogy van kedved segiteni is.Ez legalabb eltereli a figyelmed a dagadasrol.
En ma nem onnan eszem.
Ne is mozdulj ki,a doki szerint a 36.het utan jobb ha az ember lanya mar csak amegszokott kornyezeteben van,mert barmilyen hatas mar elindithatja a szulest.

Conti,
Nagyon nagy gratula a babahoz es minden jot Nektek!Kép

Zita,
Jo pihenest a szabira,de azert majd gyere nehaKép

Kangi,
Minden jot a holnaphoz es sok boldogsagot meg egy rakas gyereket,De az mar itt vanKép

Mj,
En is gondolkoztam ezen a legzesfigyelon,de nem mindenki ajanlja ha nem koraszulott ababa.
A tesomeknak azok voltak az ikrek de nekik olyan volt ami a kis mellkasukra volt rarakva meg egy honapig is otthon es mindent rogzitett a memoriajaban.Idonkent kijott valaki megnezte es miutan minden ok volt elvittek a muszert.
Nem sokszor jelzett de akkor tenyleg vot ra oka.Kicsit megmozgattak a babot es mar rendeben is volt.

Norkiki,
En a 9.heten voltam laboron es akkor volt az elso UH is.A masodik a 12.-en.

Miszike,
Ha igy erzed cserelj dokit,de lehet hogy csak nem volt sok ideje rad.MEg hat a dokik is meberek nem mindig van egyform a napjuk.

Pusz
Kataa
26+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Petra!
Nagyon sok boldogsagot! Latod tevedhet az uh, nem is olyan picike a kislanyod! Sok sok tejcit neki, hogy meg nagyobbra nohessen!

Bringa
Akkor ugy latszik lassan teged kosozntunk Kép

Anette
Udv koztunk! Kellemes babavarast, akkor mar csak par het es neked is itt a babo!

Ugy irigykedem lassan mindenki babazik csak en maradok toltott karalabe. Kryss is Forti is hajra!

Conti!
Most latom, hogy te mar babazol! Nagyon nagyon sok boldogsagot! Remelem konnyu szulesed volt es mindenrol beszamolsz mikor visszajossz! Bernadett szep nagy kislany!

Zita!
Elvezd a szabadsagot! Mi nem szaladunk el Kép

Kangi!
Sok sikert az eskuvohoz! Eljen az ifju par!

Agi
Ha szerencses alkat vagy es ugy helyezkedik a baba 1-2 heten belul erezheted, de ha nem akkor sincs miert izgulnod legkesobb a 20-22. heten kopogtat majd Kép

Norkini
Igaz hogy 9 hetesen mar mi is a masodik uht csinaltuk, de az elsot az 5 heteset en a hazidokimtol konyorogtem ki, hogy kuldjon el, hadd lassam, hogy tenyleg van bent vki, a masodikat meg a dokinenim csinaltatta, hogy meggyozodjon rola. Mondanom sem kell a mostani dokinenim ismerosunk Kép ha nem tudna kik vagyunk itt 12 hetig sozba sem allnak a kismamaval. A folsavat is ugy kertem mikor itt olvastam, hogy mindenki szedi.

Dio!
Megegyszer nagyon nagyon sok boldogsagot!

Sasha!
Igen vigyorgok mar, leszamitva hogy estere menni nem tudok, reggel meg mindig arra ebredek, hogy begorcsol a labam. Ugy erzem magam mint egy jollakott pingvin.
Megneztem az uhs papirom es a BPD ugyanannyi, mint neked Kép nem kene atirnod magad szept 20on korulre? Kép hisz a gep is 30 hetesnek mondott. A tobbi meretet nem tudod?

Kataa
drukkolunk bizony Kép

Edina 30+3
edina

Sziasztok Kismamik!

Conti és Petra
gratulák a babákhoz, sok tejcsit és jó egészséget kívánok az egész családnak!

Hétfõtõl én is egy hét szabin leszek, úgyhogy nem tudok jelentkezni. Pesztrálni fogom a 7 éves keresztlányomat. Már nagyon várom a pihenést, mert a nyárra több szabit nem terveztem, csak októbertõl a hosszú szabit!!

Tegnap voltunk dokinál (mert elmegy 4 hét szabadságra) és megnézte a kicsit UH-val. Már 7 cm és éppen szopizta a kezecskéjét. Tündéri volt a kis Csemete!! Egyébként minden rendben van velünk, nagyon élvezem a terhességet és alig várom már, hogy megmozduljon. Szerintem 3-4 hét és érezni fogom. :-)

Minden jó kívánok Nektek a jövõ hétre, utána jövök!
Puszka
Hóvirág 12+5
Névtelen

Edina!

Gondolkodtam én is az átiráson, de csak a fejméretét nézték meg a babának és az alapján 30 hetesnek felelt meg még kedden! Ez az egyik ok, a másik meg az hogyha tényleg 1 héttel idõsebb és mondjuk késõbb szeretne jönni, akkor sem fogja senki nagyon sürgetni!!! A CTG és egyéb vizsgálat miatt meg semmi baja nem lehet, mert ha a méhlepény nagyon elöregedne akkor a dokik mindenféleképpen cselekednének! Jó nekünk az az okt. 4! Kép Bár néha úgy várom már hogy végre megismerhessem, de úúúúúúúgy várom hogy csak na!Kép
A vádligörcsre meg a lányok kalciumot emlegettek! Napi egy pezsgõtabletta, ami ha olyan még finom is és elvileg segit! Egyébként meg igy is be vagyok ijedve hogy már 30. vagyok! 58. voltam mikor Kata007 beirt a táblázatba! 58! Ehh már megint kétfélét irtam, de mit tehtnék, amikor már úgy várom a babát és úgy félek a szüléstõlKépKépKép Persze lehet hogy a következõ fél órában megváltozik ez a dologKép Ha tegyük fel szept 22-re átirnám magam akkor a 27. lennék elõttedKép De nem szándékom beelõzniKép

Na eldugultam ám!

cupp
sasha
29+2 (30 hihi)

Kép
sasha

Ilke!

Megnéztem Lilit! Nagoyn szép kisbaba! Gratulálok hozzá mégegyszer! Egy tündérlány! És mekkora körmei vannakKépKépKép Hihetetlen! Sok-sok boldogságot!

sasha

Kép
sasha

Sasha

Nyugodtan beelozhetsz Kép bar mar abban a stadiumban vagyok, hogy legyunk tul rajta amilyen gyrosan csak lehet.
Kalciumot egyebkent is kell szednem mert nem fogyasztok tejtermeket.
5 percel ezelott meg itt vigyorogtam most meg mint aki citromba harapott. Lattal mar ilyet 30 hetesen hanyok, ez nem normalis allapot, bar a heten az elso ugyhogy szavam sem lehet.

Edina 30+3
edina

Sasha!

Kérlek a következõ táblázatba engem is vegyél majd fel!

Az adataim:
A baba az elsõ babánk lesz, lakhelyem: Budapest, a szüli várható idõpontja:2002.01.13., helye: Szent István Kórház/Dr. Petik

Köszi elõre is:

Ági
14+6
Ági

Petra, Conti! Nagy -nagy gratula mindkettotoknekKép

Sasha! Nem tudnad megadni a keptar jelszavat meg egyszer? Mar ugy remlik, egyszer tudtam, de nem irtam fel, igy mar nem emlekszemKép Asszem akkor kuldtem kepet is, ha megsem, akkor szoljal, es mar kuldom isKép

orsoly 15+6
orsoly

Sasha! Az okos fejemKép Szal urbano@budapest.hu
orsoly

Sziasztok lányok! Itt vagyok a szokásos heti egyszer, de mindent tudok ámmKép

Bringa!
Köszönöm a teás infókat, jövõ héten elkezdem inni.

Forti!
Nekem a mezei zsurló az bevált, leviszi a vizemet, úgy-ahogy...tényleg ezt lehet együtt inni a málnalevéllel? Szerintetek?

Zulu!
Örülök, hogy kislány!!Én is azt vártam, de nem...

Zsuzsi74!
Szorítok neked is, hogy kislány legyen a harmadik!

Ilke, Petra, Conti!!!
Szívbõl gratulálok nektek és a kicsiny családotoknak!!

Ágota!
Kíváncsian várom a beszámolót az Ákosbabával való diskurzusodról, minden jót nektek is!!

P.Edit!
Én is Eucerint használok, olajos tusfürdõt, rá is van írva, hogy kismamiknak ajánlott. Eddig bevált, bár azok a csíkok amik az elsõ babás korszakomban elõjöttek, most szépen pompáznak a hasimonKép

Kataa!
Örülök az eredményeknek.

Sasha!
Gondolom lehült mára a panel is, és jól érzed magad!!
Szuper idõ van, bár így maradna, de lehet, hogy ennek csak mi közép és nagypocisok örülnénk.

Az újonnan érkezett kismamáknak boldog babavárást kívánok, jó egészséggel.

Kinga!
Sok boldogságot, és népes, aranyos kis családot!!

Puszilok minden babácskát!!
Vigyázzatok magatokra!!
bmary35+2
bmary

Sziasztok lányok!

Gratula a frissen születetteknek, úgy tûnik minden napra jut egy-egy új baba! :-))

Légzésfigyelõrõl:
Nekem volt egy közvetlen kolleganõm, akinek az elsõ babája ilyen hirtelen csecsemõhalállal halt meg, pedig idõre született, egészséges szülõk egészséges babája volt. Úgyhogy én parázok, és biztos veszek, vagy kölcsönzök ilyet, ha eljutunk odáig. Valamelyik Kismama magazinban olvastam (talán a májusiban?) egyrõl, amit ott egy orvos ajánlott. Sajna a nevére nem emléxem, de ha valakit érdekel, akkor holnapra elõkeresem.

Kezdeti ultrahangról:
Én is elég korán, 6 hetesen mentem orvoshoz, és õ meg pont azt mondta, hogy akkor a legelsõ az ultrahang, méghozzá relative sûrûn, (1-2 hét különbséggel) hogy lássuk, minden rendben van-e. Aztán az elsõ laborokra csak 10 hetesen kellett mennem.
Amúgy való igaz, hogy elég sok orvosnak az a hozzáállása, hogy a 10-12-ik hétig nem igazán veszik komolyan az embert, méghozzá azért, mert az elsõ hónapokban a spontán vetélések aránya még elég magas. És az esetek nagy részében ezen nem igazán tudnak segíteni. Persze ha valakinek már többször volt vetélése, akkor nyilván jobban odafigyelnek.

Kispici
13
kispici

Még mielött elmegyek esküdni, nem állom meg, hogy bele ne kotyogjak a topicba Kép

Edina,
köszi a jókivánsáot Kép

Kataa,
neked is köszi, és tudd, hogy sokat gondoltam rád meg a fogadra, csak az valahogy mindig kimaradt az irományaimból, de most örülök, hogy múlik a gyulladás!

Miszike,
a vasadat a labor (vér) mondja meg, és aszerint ir Maltofert a doki. Különben magyar nök nagy hányada vashiányos amúgy is, ráadásul a terhesség alatt tizszeresére nö a vasigény, mert képzödik a kismalacka vére, úgyhogy akár hiányos vagy, akár nem, mindenképpen kell vasat szedni.

Pusz
Kangi
9+0
kangi

Ultrahanghoz: baratnom, aki most USA-ban el, 14 hetes terhes. Most hazajottek 3 hetre, es itthon latta eloszor uh-n a picit. Kinn eddig le se k....tak, nemhogy megneztek volnaKép Annyira mas ott a terhesgondozas, hogy jajj....

orsoly 15+6
orsoly

Edina!

Remélem ez annak a jele, hogy egyre kevesebbszer jelentkezik a rosszullét!!! Szoritok, érte, és hogy jobb kedved legyen ismét!!

Ági!!

Beirtalak a táblázatba! Üdv! (uffKép)

Orsoly!

Kép

Bmary!

Igen! Nagyon kellemes az idõ már itt is!KépKépKép De megnyugtatlak, nem csak a kismamik szeretnék, hogy ilyen idõ maradjon! A kispapám most irta, hogy milyen jó lenne, ha egy ideig ilyen idõ maradna, azt sem bánná ha addig a nap sem sütne ki!Kép Ami azt illeti én sem bánnámKép
Talán egy zsenge tavaszi napsütés még elmegy, de tudom, ha most sütne ki megint 35 fok lenneKép

Lányok!

Kispicinek igaza van! Ki is lesz a következõ??? Sziszike? Kryss? Hogy vagytok és mit éreztek? Valami kis furcsa fájáska????Kép Máshogyfájó gerinc?Kép

Kangi

Mielõtt elfelejtem!!!! Nagyon-nagyon szép esküvõt kivánok!!!

puszi
sasha

Kép
sasha

Hascsík-téma: valszleg alkati dolog (nekem hál'istennek még nincs, pedig igencsak szórványosan kenegettem, teljesen közönséges uborkás testápolóval), de ártani semmiképp sem árt ápolgatni. (Én föleg akkor szoktam, ha viszket...)

Kispici,
Nekem is csak azért volt korai ultrahang, mert kieröszakoltam, ugyanis fontos lett volna biztosra tudnom, hogy akkor most van baba vagy nincs... Az orvos a szívhang megjelenéséig nem vett terhes-számba.

Kangi,
Akkor tele vagyunk közös ismerössel... Kép Drukkolok az esküvöhöz! Take it easy! Az a legrosszabb, hogy az ember a babára nem mer egy pohár pezsgöt se meginni, pedig jól jönne az a kis lelazulás oldani a stresszt. De ha már ott vagy, úgyis megy minden magától...

Zita
31
ParaZita

sziasztok
Norkini, miszike
én a helyetekbe orvost váltanék mert ugy látszik nem nagyon törödik veletek engem a dokinö itt az SZTKban mikor kiderült hogy babát várok rögtön elküldöt minden féle vizsgálatra UH meg 8 hetesen voltam elöször utána meg 12 hetesen ugy hogy szerintem nyugodtan kereshetek uj dokit én legalábis keresnék .

Kataa
légysz ne ijeszges azal hogy maradjon az emberlánya itthon mert az idegen környezetöl beindulhat a szülés mi ép holnap indulunk ha minden igaz nyaralni a Balcsira

Sasha
akor a mi dokiaink igazán jok és jol is végzik a dolgukat mert nem váratak minket a 12 hétigKép

Kangi
sok boldogságot és érezd jol magad az esküvödön Kép

puszancs Csics 37 hetes Kép
csics

Koszi lanyok a hozzaszolasokat, hat nem nyugodtam meg.....Bar szedem az Elevitet (azt sem a doki ajanjotta.....), hatha kezdetnek ez is eleg?!
Szoval nem tudom. Meg konzultalok egy-ket pecsi kismamaval tapasztalatrol, aztan lehet,hogy dokit cserelek. Mellesleg tenyleg eleg bosszanto,hogy azert megyek hozza magan rendelesre 3-4E forintokert,hogy epphogy felnyul megnezni,hogy novekszik a petefeszkem. Ennyit az SZTKban is siman megcsinalnak ingyen, nem??? Bocsi,hogy igy beindultam,de kicsit tenyleg merges vagyok...Kép

norkini
(9+3)
norike

Norike!

Most elárulom neked, hogy nekem nincs fogadott orvosom, sõt orvosom is csak úgy van, hogy az SZTK-ba járok terhesgondozásra és ez kötelezõ! Idáig egyetlen fillért, de még annyit sem fizettem, valószinü ezért nincs még dokimKép Mégis az elején amig valami baja lehetett volna addig minden alkalommal menézett UH-n!!! Minden másokik héten kell mennem és minden alkalommal meghallgatja a baba szivhangját! Nos Norike én a helyedben ezért nem fizetnék, hisz igy is többet kapok én, pedig...

Csics!

Igen, és azt hiszem, legközelebb, ha megyek megint hozzá megkérdezem ezt a szülés dolgot, hogy elvállalna e? Bár lehet hogy várok még egy hónapotKépKépKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,
Megjottem az ebedbol es a hasam megint nott egy kicsit toleKép

Edina,
Ne mond mar csak Te maradsz tolott karalabe,es mi van velunk akik meg csak majd a levegot probaljuk venni amikor Te mar vigan babazolKépKépKép
Halo,nincs citrombaharapas,mert itt mindenki vidam kismamaKépKépKépKépKépKép

Hovirag,
De jo 7 cm ,az mar komolyKépElvezd tovabbra is a terhesseget meg a nyaralast Kép

Sasha,
En is emlexem amikor jottem 55.voltam a slager listan most meg 35.Hat mulik az ido az tuti.Na de a lenyeg hogy mindenki lesz egyszer N1!!!Kép

BMary,
Mar te is nagyon kuszol felfele.Gondolom jol erzed magad es ez biztato jel nekunk hogy a vegen is frissek es udek leszunk!!!

Csics,
Nem akartal ijesztgetni,Ugysem lesz semmi baj es ha jol erzed magad miert ne mennel nyaralniKép
Jo pihenestKép

KAtaa
26+3

Kép
Kép
kataa

Sasha
Es kinel fogsz szulni? Vagy hol? Bocsi de ezt eddig el sem tudtam kepzelni. Bar a doki akohez regebben SZTKba jartam, olyan edes oreg bacsi, aki 2 even keresztul hajtogatta,.hogy " Kovetkezo alkalommal akkor csinalunk egy rakszurest"..Kép Szoval hozza nem szivesen mennek.

norkini
(9+3)
norkini

Hurrá, jó a retinám, szülhetek rendesen!!!!

Zita
31
ParaZita

Drága szép Hölgyek!

Úgy döntöttem, hogy nálunk most kitört a hétvége, úgyhogy elmegyek haza, legközelebb hétfõn leszek errefelé.

Mindenkinek nyugis, pihenõs hétvégét kívánok! Kép

Puszi

Nyulika
22+1
nyulika

Miszike,
ne aggódj a vas miatt, ha egyébként nem vagy vashiányos, akkor csak a terhesség második felében kell számítani rá, hogy az leszel. Eleinte még nem szedi ki a vasat az embertõl a baba annyira. Amit viszont tényleg érdemes szedni már az elején is, az valamilyen kismamavitamin. Persze csak ha bírja az ember. Nekem speciel a Materna rontott a hányáson elég sokat, és a védõnõ azt is mondta, hogy ha egyébként jók az ember laborleletei, akkor az sem gáz, ha kezdetben nem szed semmit, - csak késõbb, mert eleinte még elég a babának az, amit a raktárban talál.

Kispici
aki mától 14
kispici

Sasha, neked van igazad! Tényleg ez lehet a legjobb, hogy figyelmesek veled és még nem is kell fizetni. Az én nõgyógyászati kórtörténetem elég változatos, eddig egy magándokihoz jártam, aki kedves, ha van pénzed, de ha csak úgy betévedsz hozzá a sima rendelésre a kórházba (barátnõm járt így), akkor nagyon bunkó. Ezután elmentem sztk-ba, valami fertõzés miatt, amit a gazdag doki 3 év alatt nem tudott beazonosítani (!), és ott egy nagyon nyers és embertelen orvos szörnyû fájdalmas rutinvizsgálat alatt egybõl megállapította, hogy mi okozta a fertõzést. Ha akkor babás vagyok, tuti kinyomja belõlem!!! Nagyon fájt, pedig csak a hasamat nyomkodta. Vagyis jó lexikon a fickó, de rossz ember. Azóta voltam egy másik sztk-snál, de az is futószalagos volt. Most meg tanácstalan vagyok Kép.

Miszike
10+5
Miszike

Kispici,
igen, igaza van a védõnõnek, hogy nem kell vas (egyébként csak példának mondtam), ha JÓK A LELETEID. De nekem nincsenek leleteim! A vashiány csak egy a sok közül, amitõl tartok, gondolom az a sok érték a papíron mind lehet rossz is, nyilván azért nézegetik. És ezért aggódom, hogy mi van, ha az egyik rossz, de egy egyszerû vitaminnal (vagy mittomén) változtatni lehet rajta, hogy a baba egészséges legyen. De már csak két hét, akkor kierõszakolom a labort, vagy otthagyom a dokit.

Miszike
10+5
Miszike

Miszike,
Szerintem nézz körül itt a babaneten, biztos vannak más pécsiek is, akik esetleg tudnak ajánlani neked jó orvost. A bal oldali menüben, a Segédletek alatt van Keresés, ha oda beírod mondjuk, hogy Pécs, biztos kidob csomó találatot. Lehet böngészni közöttük.

Kispici
14
kispici

NorkiniKépKépKép

Hát ha itt az idõ akkor fogom magam és beslattyogok az István kórházbaKép Az a "kerületi" kórház, jobbanmondva kispest oda tartozik, ezét köteles ellátni! Ott lesznek orvosok és szülésznõk akik ha valami probléma lenne kikapják a babát! Ennyire egyszerü! Elvégre azért van TB kártyám és fizetem, hogy ne kelljen még pluszba több 100.000-ret kiperkálnom egy olyan dologért ami ha minden jól megy magától is megtörténik!!! Ha valmi komplikáció lenne (ne legyen) akkor is kötelesek ellátni!

Miszike!

Én az SZTK-ba egy idõsebb pasihoz járok kb 55 éves lehet! Én akárhányszor voltam nála mindig levett mintát rákszüréshez, kérni sem kellett! Ez mondjuk azt is bizonyitja, hogy milyen ritkán jártam ottKépKépKép A másik meg az hogy ha Õ vizsgál abszolult nem fáj! Kétszer fordult elõ, hogy nem õ vizsgált meg és mind a 2 pasi brutális volt! Szóval nem tudom! Lehet hogy kifogtam, bár sok rosszat hallottam róla, de sok jót is, fõleg innen a lakóteleprõl... Hát ez van! Egyébként ez az ember sem valami bõbeszédü, de ha kérdezek akkor válaszol, és minél többször járok nála annál "kedvesebb" Képzeld utóbb még mosolygott is. Ja és a vizsgáló asztalról õ az egyetlen aki felsegitett! A másik kettõ egyszerüen otthagyott, pedig a hasizomból felülés már nemigen megy a pocakom miatt...Kép
Ilyen kis apróság és mennyit számit...Kép

Na megyek,
pusz
sasha

Kép
sasha

Kispici,
nagyon aranyos vagy, hogy így foglalkozol velem, millió puszi is érte :x . De én nem pécsi vagyok, hanem pesti.

Miszike
Miszike

Vitaminok!!!

TARDYFERON FOL! Ez fõként vas, de tartalmaz folsavat is! A folsav az elsõ negyedben nagyon fontos, mert az esetleges nyitott hátgerinc kialakulását megakadályozza! És ráadásul vérképzõ. Patikában recept nélkül kaphato, és ártani nem árt, csak használ. Én még mindig szedem, napi 1 drazsé. C vitamit eszem mellé 100 mg-osat, mert a C vitamin elõsegiti a vas felszivódását! Ha nincs elég C vitamin akkor a vas nem tud hasznosulni ezért nem ér akkor semmit! A magnézium és a vas beévele között 1 órának min. el kell telnie ( de ezt nem tudom miért). Egyelõre ennyiKép
Remélem segitettem! Ja és ha jól tudom a lányok többsége szed folsavat, azt mondjuk nem tudom, hogy ugyanebben a formában, de szerintem igen!!! Lányok ezt szeditek?

sasha

Kép
sasha

Sasha,
köszi szépen! Neked is pussz :x

Miszike
Miszike

Sasha,
nagyon tetszik, hogy ilyen lazán fogod fel a dolgokat. Kép Én bizony eléggé aggódós vagyok, és jobban érzem magam, ha ismerem az orvost, és ami még fontosabb, hogy õ is ismerjen engem. A hugom az SZTK-s nõgyógyászhoz járt valami makacs fertõzéssel, és még a sokadik alkalommal, amikor ott volt, akkor is csak nézett az ürge, hogy ki maga, és mit akar. Nem ismerte meg, nem emlékezett rá, nem tudta mi a baja. Szóval szerintem az fontos, hogy tudja az orvos a nevedet, hogy milyen leleteid voltak, (legalább nagyjából emlékezzen rájuk) és egyáltalán, hogy ki vagy. Persze, ha a körzeti ezeknek eleget tesz, akkor az is éppoly jó, mint bármelyik másik orvos.

Kispici
14
kispici

Zita,
Ez jo hir,gratulalokKép

Sasha,
Igazad van,kotelesek ellatni es az o erdekuk is hogy minden rendben menjen.
Nekem itt a SOTE-n sem kene fizetnem de ha nem akarok fel napot varni akkor jo ha adok 1-2eFT-ot.
JA is O is le fel segit kers nelkul,es ez lenne a normalis ,de nekem is uj volt...
A szulesert meg annyit adok amennyit akarok,de van aki nem ad semmit es akkor sincs semmi.
Az elozo dokim megmondta kerek perec, hogy a szules 40eFt.
En egyszer voltam az SZTK-ban megaz elejen amert a Nyiroben honapokig nem volt UH (Na ilyen dolgok miatt is valtottam korhazat.)es az ugyelets dokino nem nagyon orult nekem,es a huvelyi UH iszonyuan fajt,pedig regebben mar vot benne reszem de ez sz...r vol nagyon.Es amugy a vegen hozzatette hogy menjek legkozlebb oda ahol szulni fogok.
En nem akartam vitatkozni hogy elnezest en ha keruleti lakos vagyok miert ne johetnek ide.DE tul boldog voltam a latvanytol igy hagytam a fenebe.Mosolyogva tavoztamKép

Na en megyek haza mert mara eleg voltKép
PUsz
Kataa
26+3

Kép
Kép
kataa

Miszike,
Bocsi, valamiért azt hittem, hogy pécsi vagy, valszeg egy kalap alá vettelek Norikinival, merthogy õ az. (legalábbis azt hiszem... Kép)

Sasha,
folsavat csak magában nem szedek, mert az Elevit tartalmaz folsavat, és elméletileg az ilyen vitamin-komplexekben benne van minden, amire a babának szüksége van. Vasat sem szedek külön amíg nem muszáj, mert a székrekedést állítólag tovább rontja. Pedig ha ezt tovább rontom, akkor lassan ott tartanék, hogy a bevitt táplálék egyáltalán nem távozna... Kép

Kispici
14
kispici

Kispici,
együttérzéssel mosolygok az állapotodon! Kép . Nekem is akkora a pocim, mint egy gumilabda, és nem a babától. Nem baj, majd elmúlik, néhány hónapocska az egész...

Miszike
10+5
Miszike

Kispici!

Értem! Remélem azért akik még nem szednek semmit azoknak tudtam valami hasznos infót nyujtani!Kép Merthogy én meg Eevitet, meg más kismamavitamint nem szedek! Sem a doki, sem a védõnõ nem mondta hogy kell szedjek, mert elég ha egészségesen táplálkozom! Azért én itt a babaneten jól feltöltöttem magam infóval és önkényesen szedem, bár a doki is tud rólaKép

Kataa!

A h****e ku***a!
Már elnézést, de mit vár, mikor az SZTK-ban dolgozik és aki abban a kerületben lakik, köteles megvizsgálni normálisan!!! És különben is! Mi köze van ahhoz, hogy hol és kinél szülsz??? Egy biztos, nem az SZTK-banKép hihi Képzeld el! Én az SZTK-ba járok ellenõrzésre, de nem ott fogok szülniKép Erre varrjon gombot!!!!!!!!!!! Még ilyet!

Na jó abbahagyom a brummogástKép
sasha
29+2

Kép
sasha

Aranyosak vagyok! Kép
Azt hiszem én most végzek a munkahéttel, megyek haza lustulni. Kép

Sziasztok!

Kispici
14
kispici

Akarom mondani aranyosak vagytok!
Kimaradt a "t", úgy látszik már írni se tudok... Kép

Kispici
14
kispici

Csajszik annyira vigyorognom kell!! Tok edik vagytok! Kép Kép Kép
Szoval most lassan erett bennem az "Ott hagyom a dokimat a fenebe" cimu erzes, mire a varosban osszefutottam egy 3 gyerekes ismeros "nenivel". Kikerdeztem es azt mondta,hogy szerinte ne hagyjam ott a dokit, mert O csak jokat hallott rola es ne banjam,hogy nem volt meg UH mert majd lesz. Szerinte emiatt nem erdemes. Na kopp...most megint ott vagyok ahol a part szakad.....
De sebaj, legalabb jo ido van es kispapaval az utolso fillerunkbol etterembe mentunk!! Kép (Tipikus...)Szoval teljesen tanacstalan vagyok, de boldog!!! :0
norkini

Kispici nyertel!! Kép En vagyok a pecsi! De egyeduli, ahogy nezem itt a forumon. Kép
ja persze alairas.....
norkini
(9+3)
norkini

Csics!

Ti holnap mentek a Balcsira 2 hétre? Jól emlékszem?
Csak jó utat szeretnék kivánni és szoritok, hogy ne akarjon addig a baba kibúújni amig vissza nem értek! Pihend ki magad, mert egy ideig minden idõdet lfoglalja majd a babóKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Megvolt az uh. Felvettük a nagymama kívánságára, de szerintem annyit nem ért. A mi pici lányunk amúgy is sajtkukac és szégyenlõs, szóval alig lehetett követni, de kb. 20 másodpercre látszik a pofikája és már olyan kis husika. 1933 g. Tényleg. Nem tudtok véletlen egy olyan helyet, ahol utána lehet nézni az értékeknek? BPD? FL stb. Vagy van itt egy tudós, aki leírná? csak mert kiváncsi vagyok rá, mi micsoda.

Kedves Tudodki!
Csak arra gondoltam, hogy a másik parázós kismamát(rajtam kivül), jobban megnyugtatná, ha rajtam kívül még 10en is azt mondanák, hogy ez normális, vagy õ is így volt vele.De azért annak örülök, hogy én is meg tudom nyugtatni.Kép

CONTI!PETRA!GRATULÁLOK A BABÁTOKHOZHOZ, ÉS SOK BOLDOGSÁGOT A KIS CSALÁDOKNAKKépKépKépKép

Sasha!
Mióta ilyen jó idõ van, nagyon formában vagy.Jót tett neked ez a kis hüsi.:o

Kangi!
Sok boldogságot nektek!Érezzétek jól magatokat holnap, és utána mindig!

MAgánorvos-sztk téma
Az elsõ terhességemnél én is sztk-ba jártam, és nagyon rendes dokik voltak.Pénz nélkül is mindent lelkiismeretesen csináltak.Aztán elvetõdtem (sajnos szó szerint)a Baross utcába az ambulanciára, és ott nagyon bunkó volt a doki, mert annak sem fizettem, én naiv.A következõnél mindig ott hagytam 4e ftot, mégsem figyelt rám, csak tette a szépet. Ennek is meglett az eredményeKép De most fizetek és mégis rendes a doki. Szóval szerintem ki kell fogni.Jó lenne olyan lazán venni, mint sasha, de én is inkább így érzem magam biztonságban.
Na, lelövöm magam.
Puszi
Pemeske32
pemeske

Edit!Kép

Micsodaaaaaaaaa??? Nem kevertél össze a párommal??? Én vagyok az alacsonyabb és a hosszúhajú! A párom a kopaszKépKépKép Õ néz ki "vékony" alkatúnakKép És igen 103 kg vagyok igaz hogy 90-rõl indultamKép
De nagggyon-nagggyon jó kedvem lett tõleKép Ez azt bizonyitja, hogy ha úgy állok be a fotokon akkor csalhatokKépKépKép

Pemeske!

Igen, annyira jótt tett, hogy csak na! Igazán élvezemKép
Egyébként kórházban fogok szülni, lesznek orvosok, meg minden. Én is és a baba is biztosnságban leszünk!!! És külömben is! Hallottam már olyan fogadott dokiról aki lekéste a szülést, a baba már megvolt és a pénzt meg elkérte... Hát egy nagy fityiszt!

cuppp
sasha
29+1

Kép
sasha

Kangi
nagyon-nagyon szép esküvút kívánok! És nyugodtan igyál egy korty pezsgõt Kép

Csics
Én azért már paráznék a helyedben, fõként, hogy két hét, az elég sok idõ. De élvezd a pihit, s ha tudsz, akkor vmi internet-kávõzóból azért jelentkezz be. Szerintem nagyon figyeld a jeleket, fõként az arcodon az elváltozást, hasmenést, derékfájást, stb, s az elsõ jelre pattanjatok a kocsiba Kép Akkor tuti felérsz pestre. Kép

Norkini
Szerintem igazad van, legalább uh-n nézegethetne, meg folsavat, vasat írhatna! Én is másikat keresnék a helyedben!

Kataa
Azélrt már lattunk olyat is, hogy valaki a 17. hely környékérõl szült. Kép

Zita
Gratula, ez nagyon jó hír!!! Kép

Sasha
A magnézium/kalcium, illetve a vas bevétele között 3 óra is teljen el, mert akadályozzák a vas felszívódásást! Ezért nem jó tejjel v. joghurttal sem a vasat szedni. A C vitamin a tuti Kép
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: