A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

a sima víz az természetesen forralt vagy baba

Orsi
Kép Kép
sno

Köszi, Orsi, Pann, akkor ezekből a verziókból én is kombinálok egy sajátot :D

Már csak a folyadékos kérdésre várom a megoldásokat! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,
Na, visszajöttünk. Igazából már csütörtökön, de aztán itt volt a hétvégén anyósom, úgy hogy nagyszülők letudva. Végül is én nem panaszkodhatok e téren, mert mindkét nagymama egész rendes. Persze anyukám azért jobban, meg annak jobban meg is lehet mondani ha valamit nem úgy szeretnék (és hallgat is rám).
Ezen kívül eldicsekednék vele, hogy hátra és hasrafordulás is megy már. Egymás után is és most hasra fordul elég gyakran, sőt egy kézre támaszkodva nyúl a játékaiért :D. Szopizási gondjaink sincsenek mostanában (bár igaz tegnap éjjel éppen 3 körül is szopizott és én elaldutam közben és fél 5 körül mikor felébredtem még mindig a cicin lógott :shock: ). :D Viszont ennek\vagy valami másnak az az ára, hogy nem akar napközben aludni. Ma pl. eddig összesen 1 egész órát sikerült reggel 7 óta. :shock: Persze látszik rajta, hogy álmos és nyűgös :cry: Meg egész nap ordibál, akkor is ha nem olyan rossz a kedve. De nagyon hangosan.

Mi még mindig csak anyatejen élünk. Igaz megkóstoltuk egy picit a baracklevet meg az almalevet, meg a sima vizet. Végül is mindez különösebb fintor és különösebb öröm nélkül. Előre elnézést kérek, ha majd megismétlem a kérdéseket, amelyeken most kellő figyelem nélkül átfutok.

Járóka,
Nekünk csak egy öröklött kicsi hálós van. Már most kicsi, de egyenőre nem ruházunk be.

Mónika,
Hol kell majd beíratkozni pontosan szeptemberben bölcsibe?

Panka,
Üdv közünk. Jók a képek.

Timi,
Irigyellek a napirendért. Én már teljesen lemondtam a próbálkozásokról.

Lorca,
Aranyos Natitól az aggódás Szasza játékáért.

Rokica,
Gondolom nem mindennapi eset a két alvó gyerek az ágyban. A játszóteres tali jöhet.

Sági,
Látszik hogy mindenkinek jól esett ez a balatoni móka. Jók a képek. A kismedence jól látom úszni is tud a vízen? (nekünk is ilyen van)

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Újra itthon! :cry: Annyira nagyon jól éreztük magunkat!!! Ma ráadásként körbe autóztuk a Balatont, mert lefelé jó volt az idő, mentünk a napsütés felé. Remélem a nyaralókra marad a napsütés és nem lesz sok eső!!!

Ági,
Nekem gyümis kölespépem van (almás- körtés), de nem sok íze van ezért én minden nap más gyümivel ízesítem. Peti nagyon szereti. Ő is este 6 körül kapja olyan 100 mili vízzel csinálom, de nem mérem csak saccra megy, utána kap egy kis gyümit is és ha még akar akkor szopizik is. Aztán végül 8- kor van az utsó szopi.

Nanica,
Ez a keresztelős história egy kicsit durva, 8 gyerek! :shock:
Vendég

Bozotka,
Ja a medence természetesen úszik a vízen mivel levegővel fújtuk fel. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sági,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Én is imádom a Balatont!!!

Bozótka,
Azt hiszem nem vagyunk túl sokan, ahol mindkét nagyival megvagyunk elégedve, de ez nálunk is így van.

Lányok,
Mi ez a kölespép? Csak mert látom elég sokan adtok a babátoknak én meg nem is hallottam róla. Gergő egyenlőre csak napi 1-szer két szopi között kap gyümölcsöt, amennyit éppen kíván(van, hogy 2 szem barackot, de van hogy semmit nem eszik), de ezen kívül még nem adtam neki semmit.

Móni

Kép
móni23

Móni, Holle bio kölespép, bioboltban kapható, és a "tejpépet" hivatott helyettesíteni, mert tej nélkül készül, így kevésbé allergizálhat, bár aki tápszert is kap annak annyira talán nem fontos a tejmentesség, mert nyilán a tejpépek is hipoallergén stb tejjel készülnek, mint a tápi..
A lényeg, a gyerekek úgy tűnik imádják ezt a kölespépet, Boldi tegnap kóstolta, és nyakalta befelé. Ja, és talán telerakja a hasát, tehát jobban alszik éjszaka..

Maradtunk az éjszakai 1x kelésnél :twisted: :cry: Tudom, h ez valakinek a vágyai netovábbja, de mi eddig mindig átaludtuk az éjszakát...
Ráadául miután 2-3 körül felkel, nem tudom visszarakni az ágyába, tehát pl. a ma éjszakát az ágy szélén egyensúlyoztam át, h le ne essek, rá ne forduljak...
Tuudom, vissza kéne rakni, de éjszaka kerülöm a konfliktust i.e. zajt.

Kialvatlanságom csúcsa: azt álmodtam, h beengedtek egy hajléktalan szállóra, h kialudjam magam, álmomban ott csend volt és örömmel szorongattam a kölcsönkapott paplnabelsőt, h akkor én most estétől reggelig aludni fogok... :roll: :roll: :lol:

Hol vannak a többiek, akik nem a Balcsin?
Ági, a képeitek óta a Balcsira vágyok!

Kép
Kép
agiboldi

Jó pihenést a nyaralóknak! Üdv újra itt a hazatérőknek!

Nanica,
szegények, akkor ennek a szentségnek a felvétele annyira nem volt áhitatos :? . Hogy álltok a vas-alással :wink: ?

Május,
majd teszek fel apáról képet, de addig is a honlapunkon látható néhány.

Kihasználva a lézengést a fórumon, eltiltottam magam a nettől egy kicsit, hogy kényszerítsem magam a nappali alvásra (ezért elnézést, hogy csak úgy össze-vissza reagálok). Eddig sikerült két 1 órás kör (mind a kétszer felébresztettek minket, telefon, védőnő), ma pedig már túl vagyunk egy 2 órás alváson.

Mostanában sokat járnak a gondolataim a második gyereken, és rájöttem, hogy most vétek nem kihasználni, hogy lehet aludni a gyerekkel együtt. Csak nekem nehezen megy rászánni magam. Ugye az új HP :D könyv sem segít.

Hosszas kínlódás után tegnap sikerült kakilnia, remélem nem lesz több szorulás, nagyon utálom. Rettegek a bélelzáródástól. Előfordulhat, hogy lenyeli a hajam, és az okoz gubancot???

Ria,
Nálatok a bogyós kaki hánynapi nem kakilás után volt?

Móni,
visszatértünk a barackhoz, mert barack nélkül is visszajött a szorulás. Sebi sokkal szívesebben csócsálja el az egybe barackot, mint kanalazza a turmixoltat.
A kölespépnek a linkjét a tali elött tettem fel, ha esetleg van időd visszakeresni, akkor meg tudod nézni, ha nincs, akkor majd még megkeresem később.

Sági,
Mi is elkezdtünk balatoni üdülőket nézegetni. Elnézést, ha volt róla szó, ti is saját nyaralóban voltatok? Nem tudtok ajánlani bababarát helyet, szállást?
Jól látom a képeken, te is hajatvágattál?
Akik rövidebb frizurát választottak, azok a hajhullás miatt, vagy a könnyebb kezelhetőség, avagy a megújulás reményében?

Ágiboldi,
túl vagyok az első zöldbab főzeléken is! Lassan meg kéne tanulni fasírtot csinálni...
Álom :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Hali!

Mi itt vagyunk, csak eddig piacon voltunk, meg receptért kuncsorogtunk (már régen kértük, csak nem mentünk el érte :oops: :oops:, ill. elmentünk, csak rosszkor)

Ági Most "valaki"-nek érzem magam! :lol:
Álom::shock: :lol: egyszer álmodhatnál nekem is egy olyat, hogy alszom ahelyett, hogy óránként kelek! :wink:

Ma kétszer keltünk, úh jó éjszakánk volt, de tegnapelőtt bemutatta, hogy milyen egyszer kelni és vérszemet kaptam! :D

most épp azt nézegetem egyébként, hogy a felső első két leendő foga között elég nagy a hely, remélem nem fog úgy kinézni, mint Dale a Chip&Dale-ből :shock: (ha még vki emlékszik a két mókusra)

Balcsi: mi minden hétvégén megyünk, de én hetek óta nem voltam benne - szerintem hideg, de én testesítem meg a balatoni szomszédságnak a "puhány pesti" típust. :oops: :lol:
Vendég

Ja, és Ági meg Mindenki akit érint! Kölespép után kínáljatok vizet, Gergő nagyon igényli!
Vendég

hali!

gyors bekukk mert még mindig nincs időm... :lol:
kicsi lányom lefoglal....

Lea alvókája elromlott ill rendkívül szolidáris a többi sorstárssal és elkezdte a hajanli 2-re kialudtam magam verziót :shock: ami hajnali 4-f5ig tart már második napja :shock: először azt hittem éhes de a kajcsi után sem aludt hanem dumált nyekergett,tekergett egy kis puki de nem vészes majd egyszercsak beájul...

ú csatlakoznék a "zombi" anyukákhoz :shock: :lol: naközben bár alszik de én akkorra már annyira átestem a holtponton h nem nagyon tudok aludni :cry:

a kocsi még mindig nem jó :evil: :evil: :evil:

na most mennem kell szólítanak...igyekszem visszakapcsolódni

ja és nem nyaraltunk :cry: :cry: :cry: csak mindig volt vmi

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hali megint!

Ránktört a védőnő, és eligazított hozzátápi ügyben, ezek szerint ebédet kellene bevezetni először, nem vacsit (a gyümi mellett). No. Szóval jöhet a főtt krumpli/répa/szinte bármi, aztán 7-8 hónaposan a csirkemell.
Megbeszéltük a babaúszást is, azt mondta, hogy nekik eddig egy(!) olyan gyerekük volt aki nem bírta a babaúszást, úh melegen ajánlotta. :D Kérdeztem a Pólus usziról is, semmi rosszat nem hallott róla. :D :D
Mikor is kell ott megjelenni? 26-ra emlékszem, de az vasárnap.:roll: Timo meg pont nincs itt, vki lásson el infókkal, léciléci!
Vendég

Most elmegyünk a 'Bvendon'-ba, veszünk lábzsákot, mert lerúgja a takarót a babakocsiban, és nem akarom megvárni míg tényleg megjön az ősz. Meg most VAN a babakocsink színéhez passzoló lábzsák...ez motivál leginkább. :lol: :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vas-alás: a múlt héten a bizonyos hányás után nem adtam, mert vagy elfelejtettem, vagy mindig kaja után jutott eszembe, hogy be kéne adni, de akkor tuti visszajött volna.

Holnap megyünk tanácsadásra, majd rákérdezek elég e, ha igy adom neki (sűrűn elfelejtve :oops: :oops: ).
Szemmel láthatóan gyarapodott és fejlődött amióta adom neki a vasat. Hátról hasra mindkét irányba forog már bár vissza még nem, és hanyatt fekve emeli a fejét ( Lillus féle lebegőülés) :lol: és kinőttük a Tescos 3-6 hónapos ruhákat! Tegnap már a 6-9 hós bodyt kapta, es 86-os rugit :shock: :lol: :lol: . Holnap hivatalosan is kiderül mennyit nőtt!!

Újból felmerült bennem a napirend vs igény szerinti etetés ill. napi rutin.

Elkezdtem tegnap bevezetni a Suttogó féle 4 hónapos 4órás napirendet, ami az alvás szempontjából nagyon jó! Végre napközben aludt 4,5 órát összesen és éjjel is csak 3szor kelt, ebből kettő evészet.
A szopi miatt viszont tartok a 4 órás rendtől, ezért nem is merem kiiktatni az éjszakai szopit, de végre én is elégedett lennék az egyszeri keléssel (valaki :D). Linus talán csak kétszer aludta át az éjszakát, ebből is egyszer kúppal, amivel sikerült a légzésfigyelőt beindítania!
Már ma is 3 óra alvásnál tart! És még durmol...
Timo: ti maradtatok a két óránkéti szopinál vagy mostmár hosszabb a szünet kettő között.

Kölespép: én is gondolkodtam rajta éjjel... Jobb-e ilyen péppel elkezdeni a hozzátápit, mint almával, répával vagy krumplival, gyümivel? Van ezekhez valami hozzáadott vitamin, egyéb tápanyag, vagy egyszerű "köleskása" az egész?? :?:
Kép l az igazi lángbabambulós

nanica

Sziasztok!

Ági,
Én is vágyom a Balatonra, vissza!!! :cry: :D

Orsi,
Mi egy apartmant béreltünk, mert Petivel nem nagyon megy a csendes kajálás mondjuk egy étteremben na meg a szomszédokat sem kellett hallgatni!!!
Viszont az egyik barátnőm már másodszor volt egy bababarát szállodában B.földváron. Nagyon szupi, a parton van. Először mi is oda akartunk menni, de sajna nem volt hely. www.amv.hu
Amit még tudok ajánlani az Alsópáhok, de az Hévíz mellett van. www.kolping.hotel.hu
Igen, jól látod én is levágattam a hajam. Az ok, hogy már eszméletlenül untam és mindig csak összefogva lógott a fejemen.

Pann,
Takaró nyáron a babakocsiba? :lol:
Peti is nyomázza a vizet a köles után. Szerintem nem számít nagy vacsinak a köles mert utána nem sokkal kapják a tejcsit a babók. Mi akkor jól csináljuk, mert mi az ebédre hajtottunk rá, igaz eddig csak gyümivel, de ma már sütőtök-krumpli volt a menü utána egy kis anyatej. :lol:

Nanica,
Hogy csinálod a 4 órás napirendet? Egyszerűen nem adsz enni Lilinek?
Szerintem ne csak kölessel kezd a hozzátápit, az csak a pótlás pótlása, nálunk! :lol:
Vendég

Jó kis hosszú hétvégét élvezhettünk Agárdon. Már szombaton belehúztam az élvezkedésbe, valamit beettem és estére hidegrázással, három pólóban, thermopulcsiban vacogtam két takaró alatt. Végig azt kérdezgettem mindenkitől, hogy Szabi nem fázik-e, mivel nekem jéghideg volt, hiába izzadt le a fejéről a haja egy szál bodyban. Vasárnap mint döglött légy tántorogtam a házban, még szerencse, hogy a család nagykörútra ment a Hortobágy csodáit megtekinteni, így nem kellett végighallgatnom a szokásos nyüstölést. Hétfőn meg levert minket hazafelé a jégeső. Szakadó esőben élveztem az autópályát. Nem is gondoltam, hogy valaha félni fogok a sebességtől, de amióta a gyerekek is bent ülnek a kocsiban, minden sávváltás egy adrenalinfröccs. Pedig nem is én vezetek, csak ugrálok a hátsó ülésen, hogy nem rohan-e belénk valaki. Láttunk is egy csúnyán ledarált autót, valószínűleg oldalról kapott egy lökést, pördült egyet és csak a szalagkorlát lökte vissza. Egyetlen jó dolog volt, hogy emiatt 5-tel száguldottunk egy jó ideig, ami eléggé megnyugtató sebesség volt a szakadó esőben.
Úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat. :roll: :D
És még a gyerkőcök útlevele is elindult, már csak 2-3 hét, és kész :)
De legalább sikerült kiolvasnom a HPt :D

Nanica,
Mországon alma, más országban a kölesdolgok vagy a zöldségek a menők, mint első kaja. Azaz szerintem mind jó. A köles jellegű dolgok nagy előnye, hogy könnyen mosható foltokat produkálnak. Lehet, hogy földhözragadtnak hangzok, de szerintem ez egy jó érv. Azonkívül jó tápszerrel és anyatejjel elkészítve is, lehet bele almát vagy más gyümit is rakni. Natinak ez volt a reggelije vagy 1,5 évig, mire beleunt.

Husi:
A kor mellett úgy tudom, fontos a bevezetéshez, hogy egy teljes adag főzit/gyümölcsöt lenyomjon egy kajára.

Pann,
Az uszi úgy tudom, 24-e, 10 óra. Én is gondolkodom rajta. :wink:
Amikor Nati fogai kijöttek, még füstjelekkel kellett üzenniük a mellettük lévőknek. Azóta kinőtt az összes szorosan egymás mellett állnak. Meg a tejfog teteje keskenyebb, mint az alja, tehát muszáj, hogy legyen közötte rés bőven, hogy elférjen. Csak akkor láthatod, hogy milyen lesz, ha legalább a metszőkészlet kinőtt már teljesen.

Mazsi,
Szerintem rád (rátok) fért volna egy kis nyaralás. :( Az alvókája meg remélhetőleg magához tér a kótyagosságból hamarosan. Nálam már nincs holtpont. :twisted: Ha van lehetőség, én már bárhol, bármikor el tudok aludni. Gyakorlat kérdése az egész. :D Ha Lea így segíti a fejlődésedet, akkor hamarosan te is rájössz, hogy a délutáni alvásnál a legfontosabb, hogy függöny gyorsan be, fejedre párna és csukott szem. 8)

Orsi,
Egy pár hajszál szerintem nem okozhat bélelzáródást. Szabiból is sokszor kell kihúzni egyet-egyet. Gyerekek döbbenetes dolgokat le tudnak nyelni. Pl egy csomó nyel kavicsot, legót, stb, és nem lesz semmi baja (kivéve azt a kisebbséget, akiről nem beszélünk most), azokhoz képest egy kis hajszál az nem nagy kunszt, még ha hosszú is, mint neked vagy nekem. De ha lát valaki mostanában orvost, azért megkérdezhetné.
Jelen problémáknak nem oka, abban viszont én is biztos vagyok. Ahhoz, hogy gond legyen, jelentős mennyiségben kéne megennie a hajadat, mondjuk naponta tucatjával a hajszálakat születése óta.

Ágiboldi,
Éjszakai egyetlen kelésre mered azt mondani, hogy kialvatlanság?! :twisted: :lol: Már azt is elfelejtettem, hogy volt ilyen időszak az életemben, vhol 2005 tavasz előtt...
A vízivást szeritnem próbáld, ha már van hozzátápi, főleg ha nem csak leves gyümi. Ha majd kell neki, akkor úgyis elfogadja. Ha nem hajlandó, akkor ne aggódj. A bogyós kaki azért nem jelentene túl sok jót, akkor kicsit erőteljesebben kell támogatni az ivás projectet.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nanics,
Sajnálom, hogy nem ment úgy a keresztelő ahogy megálmodtátok!
A 4 óra hogyan oszlik meg? Mennyit alszik? Nem nyűgös a vége fele?

Én anno Sinlac-kal (orvos írta fel, szentjánoskenyérmag kivonat + vitaminok, ásványi anyagok) kezdtem a hozzátápit. Este adtam, szintén a jobb alvás reményében, hátha kevés már a tejem. Sajnos nem jött be, egy doboz után abbahagytam. De kóstolgatás szinten gyümit is elkezdtem, talán tízóraira.

Móni,
Ne aggódj, Botond se csinál semmit. A dokinő szerint 4 hónaposan csak oldalra kell tudnia fordulnia. Gondolom, az Gergőnek is megy. Egyébként vannak olyan gyerekek, akik profi szintre fejlesztik a gurulva közlekedést. Minek akkor kúszni, mászni, ha így is eléri a célját? :wink:

Pann,
Végül is az még bosszantóbb, hogy a játszótéren áradoznak az apósomról, hogy mennyire szereti Bálintot és foglalkozik vele. Ez valóban igaz, csak az összezártság kihozza más oldalát is a dolgoknak. Végül is szerintem az az egészséges, ha megvan a kellő távolság és akkor agyonkényeztetik az unokát, de alapvetően érvényesüljön a szülői irány.
Állítólag a tejfogak és a maradandó fogak nem egyformán néznek ki. Egyébként a hézag csökkenhet, ha majd jön a többi fog, és összébb tolja őket. (bár ez nem biztos, de nyugtatóan hangzik. Vagy nem?)

Ágiboldi,
Ha jól emlékszem én csak szopival itattam még 2-3 hónapig a hozzátápinál is, nem pótoltam a kieső mennyiséget. Ha szomjas úgyis iszik a vízből, ha nem iszik, akkor nem szomjas, nem kell aggódnod. Szerintem.
Akkor a kölespép nem művelt csodát. :(
Álom :roll:

Bozótka,
Ügyi Zsófi is. Botondot hason csak az érdekli, hogy betolja a kezét a szájába, pedig próbálom izgalmas játékokkal motiválni, eddig nem jött be.
A Városközpont környékén van a központi bölcsi, de majd felderítem a terepet hamarosan.

Sno,
Miből gondolod, hogy lenyeli a hajszálat? Én is találok nála sűrűn, de szerintem nem nyeli le.

Mazsi,
Autó, alvás :twisted:

Most el, folyt köv.

Mónika

mmónika

Nanica, Bocsi az elírást a nevednél! :oops:

Rólunk,
Tegnap voltunk 4 hós oltáson és mérickeztünk is: 68 cm és 7450 gramm a kis husikám. Ma megvolt a heti 1 kakinap is. Kíváncsi leszek az éjszakára. Ilyenkor van, hogy többet kér enni a drága. Pedig olyan jó volt az elmúlt két nap az 1-4-7-es szopi után még 9-ig húzta a lóbőrt a két fiú, és persze én is.

Balaton,
Úgy látom nagy szakértők vannak itt. Tudtok olyan partrészt (szabadstrandot) ahol homokos a part? Múltkor Siófokig jutottunk el és meglepődtem, hogy sziklák vannak a szélén, pedig a déli partról az rémlett, hogy a kisgyerekek pancsikolnak a bokáig érő vízben és a vízparton homokvárat építenek. Legközelebb, ha még lesz jó idő egy napra kipróbálnánk.

Talán még akartam valamit, talán nem.
Jó éjt!
Mónika

mmónika

A mintanapirend:

7.00 ébredés és evés [/color]-- (Linus már van, hogy 6.00kor fönt van, én 7ig alszom, ha hagy :D
játék (körbenézzük a lakást minden szoba megvan e - imádja.)
9.00 tól alvás kb 10:30-ig, 11ig -- ma pl 10:30kor felébredt, kicsit dumált, majd evett és visszaaludt!
11.00 evés, majd játék
13.00tól alvás, szintén másfél, két óra -- az alvás nálunk kicsúszott 14. órára, de másfél órát aludt
15.00 evés -- ez nálunk kicsúszott 15.30ra, tehát az előző óta 4,5 óra telt el!
17-18 között rövid alvás kb fél, 3/4 óra -- séta közben ponotsan ennyit aludt
19.00 evés -- nem volt éhes!! 3! korty után gügyögött csak
fürdés -- 19:30 utánna megéhezett, evett és elaludt 8.20kor

alvás
23.00 álometetés
-- erre készülök, kiváncsi leszek, hogy telik majd az éjszaka!
Ez elvileg 5 evés egy nap. Már a második napja csinálom, és javult az éjszaka - két óránkéti kelés elmaradt... :D

A célom az volt, hogy rendesen aludjon napközben, és ne evés közben aludjon el, mert akkor nem eszik rendesen, így éjjel többször kel - ördögi körhöz jutottunk. A nappali alvás kezd normalizálódni, remélem az éjjelek is helyrejönnek.

nanica

Nanica,
Nálunk szinte mindig evés közben alszik el, de inkább ilyenkor eszik rendesen, mivel akkor szinte sosem engedi el magától a cicit akár egy óra hosszáig sem (mondjuk annyit nem nagyon szoktam hagyni). Éberen különben max. 5 perc az evés. Éjszakai kelés meg maximum 1 van.
Nálunk csak azért zavarhat be az hogy szopizás közben alszik el, hogy egy böfi felébreszti. De ez csak napközben szokott lenni.
Több nap napközbeni minimálalvás után végre ma aludt rendesen :D . (valószínűleg mert kicsit hűvösebb volt, de igazából nem tudom).

Mónika,
Igazán jól fejlődik Botond. 4 hónaposan, jó nagy számok. Majd írd meg ha rájöttél a bölcsi központ helyére.

KépKép
bozotka

MMóni,
Talán Balatonlellén van olyan homokos part, de fizetős.

Nanica,
Annyira jó, hogy így működik nektek is a napirend. Nálunk első perctől van, igaz nem éppen a suttogó féle, mert ott megdől a dolog, hogy Peti nem nagyon hajlandó fél óráknál többet aludni napközben, de azt legalább 2,5- 3 óránként csinálja.
Hogy sikerült az álometetés? Nekünk soha nem hozott eredményt, sőt...

Na elhúztam.
Jó éjszakát!
Vendég

Sziasztok!

Sági,
Mi is vágyunk nagyon a Balcsira, így lehet, hogy oda is költözünk :D

Pann,
Hétvégén én is beszereztem a lábzsákot, jövőhétre már nem mondanak ilyen jó időt, és a takarót Gergő fél perc alatt lerúgja.

Orsi,
Én már semmit nem értek csütörtök és vasárnap között minden nap volt kaki, most csak 4 nap után, pedig ugyan úgy minden nap kapott barackot ekkor is és akkor is. Lehet, hogy nem is a barack miatt van?

Ágiboldi, Orsi,
Köszi a kölespépes infót, lehet hogy én is kipróbálom.

Lorca,
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a hétvégétek :(

Móni,
Köszi, igyekszem nem aggódni és persze tudom, hogy pont annyit csinál, amennyit ennyi idős korban kell, de látva, hogy a többiek mennyi mindent tudnak, úgy éreztem le vagyunk maradva.
Balatonszárszón a nagystrandon is van egy ilyen kis rész a gyerkőcöknek.

Napirend:
Elméletileg nálunk is van, az evés terén én ezt nagyon tartom is és a délelőtti alvás is szinte mindig ugyanakkor van. A délutáni alvások azonban mindig változnak Tegnap például nem aludt semmit és szinte egész délután sírt, szerintem azért mert felborult a napunk, mivel pont etetési időre kaptam időpontot a csípőszűréses kontrollra.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Homokos part: Tobruk - kb. 60m hosszan, természetes homokos rész, nagy árnyas fákkal. Fűzfő és Almádi között, tulképp Fűzfő része. Fizetős, de megfizethető. Mi jövőre már oda visszük Gergőt, mert nálunk nyakig érő vízzel kezdődik a Balcsi (stégről). :(

Móni! Balcsira költözés? :D :D Tök jó, de hogy tudjátok a munkát megoldani? Mi is nagyon mennénk, de mindig elakadunk munka ügyben. :( Ádámnak volt olyan kollégája, aki Almádiból járt fel Bp-re dolgozni :shock: , de ez nekünk nem megoldás. Hova költöznétek?

Napirend? Hát az nálunk csak nagyon nagy vonalkban működik. Inkább csak az fix, hogy mi után mi jön, mert az időpontok ide-oda csúszkálnak.

Nanica! Hogy működött az álometetés?
Vendég

hali!

na elaludt végre a megszokott időben úh most van néhány percem :lol:

egyébként ezzel az éjszakai nemalvással nem csak engem hanem saját magát is kikészíti mert így napközebn nem alszik vagy nem úgy, nem annyit mint szokott nyüszi egész nap + persze nekem sincs elég türelmem... :oops: így mindketten nyüszik vagyunk.
az éjjel egyébként f1körül ébredt de most egyértelműen a pukik voltak a hunyók :evil: :evil: :evil: fél óra torna és masszázs után n6kor ébredt újra így egész nyugis éjszakánk volt :lol:

moni23
ne aggódj! Gergő és Lea között 1 hét van és a kisasszony ugyanúgy nem hajlandó semmit sem csinálni...pár hete a hasrafordulást elsajátította de pár nap után abbahagyta és azóta aug 20án (az ünnep tiszteletére :lol: ) fordgott egész nap de utána mintha elvágták volna...
mindent oldalrafordulva,nyaka kitekeredve ér el amit akar...1x majdcsak neki kezdenek :lol: :lol: :lol:

hozzátápi
én is úgy tudom h célszerű délelőtt ill ebédre elkezdeni mert így az esetleges mellékhatások még az éjszakai alvás előtt kiderülnek...

mi még mindig 2,5-3 óránként eszünk... de ha utazunk és autóbanvagyunk etetés időben Lea simán kibír 4-5 órát is merthogy alszik és nem ébred fel enni :shock: tehát el tudom képzelni h a 4 óránkénti kajcsizás simán megy...azt már kevésbé h Lea el is aludna ráadásul ennyit mint Linus :shock:
momnetán ilyenkor alszik 3/4-1 órát azután f1 körül még 1 órácskát vagy 1,5-t és esetleg f6 körül 3/4 óra de ez sokszor kiesik...

lorca
jobban vagy már?

nyaralás?mi az? idén nem engedhetjük meg magunknak :cry: szeptembertő elvileg már ezt a nyavalyás GYED-t kapom ami fogalmam sincs mennyi lesz nettoban...kifutja -e a lakástörlesztést? :shock:

vszínű jövőre vissza kell menjek dolgozni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: a múlthéten már itt bőgtem h bölcsibe kell adjam Leát :cry: most sem vagyok sokkal jobb kedvemben akárhogy próbálom a bölcsi előnyeit felsorolni magamnak...

nanica
mit mondtak a vas adagolásodra? :lol: :wink:

ágiboldi
hajléktalanszálló :?: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: micsoda tudatalatti vágyálmok :lol: :wink:

bozotka
mi sem eszünk semmi mást az anyatejcsin kívül ráadásul én gonosz anyuka vagyok és még semmit nem kóstoltattam vele :oops: :lol: szerintem nem késik le semmiről majd egy hónap múlva belehúzunk :lol: hihetetlen h repül az idő mindjárt fél éves :shock: :shock: :shock:

na most megyek vasalni :x

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt, Valakik :)

Lorca, egyébként mindig eszembe jut, h megjósoltad, h senki nem úszhatja meg az éjszakai kelést... és mi 6 hónapig ritka kivételekkel megúsztuk, most viszont... :evil: Megint keltünk, kölespép ide vagy oda..
Ráadásul 2 óránként, de ebből csak 1-szer akart enni is,a többi esetben az apja visszaaltatta. Szerinte egyébként azért ébred gyakrabban, mert össze vissza forog mostmár, annyira viszont nem ügyes, h pont úgy sikerüljön ahogy kényelmes neki..
Mindenesetre, most, h egy hete ébredünk éjjel elismerem, h óriási a különbség. Totál zombi vagyok attól az egyetlen etetéstől 3-kor.. régen egész energikus voltam, kitakarítottam napközben, neteztem, most meg csak próbálok aludni kicsit vele együtt (de olyankor mindig felkel)

Nanica, nálam mindig ott bukik el a napirend, h ha sétálunk, akkor kibír 4 órát is (tegnap majdnem 5 lett, szegény :roll: ) de ha itthon vagyunk, akkor a "játék" hamarost hisztivé alakul (15 perc max), és akkor ha nem az altatás a kövi lépés akkor nem tudok mást tenni, hanem akár 2 óra elteltével is beadom a derekam és eszünk.

Köszi a folyadékos tanácsokat. Ugye akkor mindenki azt gondolja, h elég ha vízzel kínálom, ha nem kéri akkor nem szomjas és kész. A köles után se kéri. Kb 5 ml-t iszik, azt is inkább utálkozva lecsorgatja az állán... :?

Kép
Kép
agiboldi

néhány fotó :lol:

vigyorix :lol: Kép

csak h elhiggyétek van másik fejfedőnk is :lol: de ez állandóan lecsúszik és nem lát ki alóla...jobb esetben észreveszem :oops:
Kép

kukucs :lol: Kép

csatlakoznánk a Kikás pancsi klubhoz :lol: imádja :lol: Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

GRATULA AZ IMMÁR FÉLESZTENDŐS BOLDINAK!!!!

hi-hi :lol: észrevettem! :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, kösziiiiii! Bizony, fél évesek lettünk, mától hozzátáplálásnak hívjuk az eddigi kóstolgatást :lol:

Cukik a vigyorok :D nálunk is van, h a fejére csúszik a sapi a bkocsiban és nem veszem észre. Egyszer el is aludt így, mint a papagáj ha letakarják :wink: azóta is próbálgatom :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Ezek a hajnali kelések kezdenek egy kicsit leamortizálni. A hétvégi betegséggel is az a baj, hogy nulla a tartalék, nem tudok visszavergődni a normál energiaszintemre. Ma reggel is alig bírtam ébren maradni. Szabi szusszant egy kicsit, én meg próbáltam egy kicsit aludni. Persze ezt Nati nem értékelte, nem is csodálom. Így fél órát szenvedtünk a szobában, én 3 percenként elaludtam, ő 5 percenként nyafizott. Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy lesz nekem egyre rosszabb. Most már lassan sötétben kelek, ami nem dob sokat a lelkivilágomon. És hol van még a tél?!

Nanica,
Jól hangzik a napirendetek. Én is nagyon szeretném, ha csak 7kor kelnének, de már a 6tal is boldog lennék :? .

Linda,
Az "elrontott" babákank is van azért előnyük. Az első gyerek sokszor intelligensebb, mint a később jövők. Főként azért, mert sokkal több figyelem jut rájuk, mint a második, harmadik...babára. Ezt mutatja az én (2.) és Szabi példája is. Vele sokkal kevesebbet foglalkozunk, de hogy van-e hatása ennek, azt még nem látom. Az tuti, hogy nővérem sokkal okosabb, mint én :D

Mmóni,
Ilyen elalvás utáni üvöltésünk nekünk is volt. Szabinál szerencsére csak néhányszor, mire kezdtem megijedni, addigra el is múlt. Natinál viszont hónapokig, rendszeresen, minden lefekvés után egy órán belül. Biztos lélegzett, mert volt, hogy ott álltam mellette. Nálunk is olyan ordítást produkált, hogy amíg kb meg nem szoktam, nyakam törve rohantam be, hogy valaki öli a gyereket. Azután ahogy jött, ment.

Szia Pankaa :D

Na, hívnak..

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Jaj, nehogy elfelejtsem! Add át Boldinak félévi puszijaimat. :D

Kép KépKép
lorca

Gergő ül az ölemben, és BÁMULJA Lea medencés képét... :oops: :lol: :shock:

Boldog felet Boldi! :D :D :D
Vendég

pann
Gergőt ennyire megérinttte Lea :?: :lol: :lol: :lol: csak nem elkezdődött vmi? :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Boldi köszöni a köszöntéseket mindenkinek :D

Pann, Mazsi, mi is ezt csináltuk az előbb: Boldi is az ölemben ülve szó szerint bámulta Leát :lol: hangja se volt, nyugodtan ült és nézte!

Ja, a súlytáblázat kedvéért: 6 hónap - 8260 g!

Kép
Kép
agiboldi

Igazán rakhatnál fel gyakrabban képet Leáról, ha ilyen jó hatással van a fiúkra! :D Teszteltem Gergőt, mikor nyüszizni kezdett, csak visszahúztam Lea képét - és lőn csönd. Na ekkor gondoltam arra, hogy le kéne tölteni, és ha Gergő már nagyon kezelhetetlen, csak előrántanám a farzsebemből Lea képét! :lol: :lol: :lol: Bele sem merek gondolni, hogy élőben milyen hatást váltana ki Lea a fiúkból... :wink:
Vendég

Mazsi,
Vigyorix nagyon aranyoska :D Mindig ilyen mosolygós?
A sapi miatt ne aggódj. Ha rácsúszik a szemére, akkor legalább jobban alszik! :wink:
A GYED max olyan 75 lesz, a nagy emelések után. Ez már a nettó, és a felemelt :twisted:
Bölcsi jövőre az konkrétan mit jelent? Szeptember? Utánanéztél már? Ha van több, akkor már érdemes elkezdeni a letapogatást a helyi anyukáknál. Jobb ismerni a helyzetet és fogsz találni egy csomó elégedett gyereket, aki mind bölcsis. :roll: Az azért ha nem is fog feldobni túlságosan, de lehet, hogy azért egy kicsit vígasztal.

Éjszakai kelések:
Hogy a növekedési ugrás és a fogzás mellé legyen még egy ráfogni való :D Amikor új mozgásformába fog bele bébink, forgás-kúszás-mászás-ülés vagy bmi, akkor az is felborít mindent. Mintha izomlázban szenvednének az agysejtek és sztrájkolnának. És ezek már megjelennek, amikor még csak "gondolkodik" azon, hogy elinduljon-e két lábon. :roll:

Ágiboldi,
Az etetés egyébként hozzátok nagyon hasonlóan buktatja nálunk is a napirendet. Séta közben jól elvan, szépen elalszik egyszer csak, nincs gond a 3-4 órával. Itthon viszont (szerintem) unatkozik, ezért nyüszisebb. Egy idő után ezzel lefáraszt, és inkább etetek, minthogy kitaláljam az adott óra huszadik hogyan szórakoztassuk utódunkat feladatot.

Sági,
Milyen ügyes Peti! Most tartok csak a kutyás résznél olvasásban... Meg a cumivitézkedés is nagyon tetszik :D
Jók a balatoni képek :D Ha jól látom, az összes halat lerágta Peti, csak a csontváza maradt :)

Csoportterápia:
Én azt hittem, már járunk, csak talinak tituláljuk. :lol:

Timocska,
Az útlevélhez nem kell meredni, csak a jó pillanatban odanézni. Csak hát a gép lassú, így mire lefényképezi, addigra az én meredő gyermekem már rég messze járt. Nem tudom, miért nem lehet, hogy csináljon vagy 20 képet egymás után gyors ütemben én meg majd kiválasztom. Szerintem erre minden digi gép képes. Csak az túlságosan leegyszerűsítené a dolgokat.
Szabi képébe így is belelóg a kezem, ami úgy tudom, nem szabályos. De addigra már a nőnek is elege lehetett a gyerek szórakoztatásból, örült, hogy egyáltalán odanézett. 8)

Mmónika,
Az ivólé nekem is a halálom. Meg az is, hogy ráfogják a gyerekre, hogy Ő kérte. Hogy kérne olyasmit, amit nem is ismer?!

Jaj, csak háztartás ne lenne a világon. Azt szerintem soha nem fogom megszokni, hogy minden nap pakolni kell, különben tájkép csata után a lakásunk. A többi alapból utált dologról már ne is beszéljek. Lehet, hogy egy kicsit negatív vagyok ma. :( Akkor megvígasztalom magam egy kis csokival. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sok sok puszi a nagy féléves Boldinak aki már több mint 8 kiló!!!! :D :D :D
Ági, akkor jöttök babauszira igaz????
Arra gondoltam, hogy ha már Lorcáék is és Pannék is jönnek akkor már vagyunk hatan, hogy meg kellene kérdezni a nőtől, hogy nem indítana nekünk egy külön csoportot??? Szerintetek???
Sőt ha még a többiek is jönnének akkor még jobb lenne, halljátok többiek!!! Holnap 10, Pólus Hotel!!!

Mazsi,
Nagyon édes Lea!!! Látom a pancsi neki is bejön. :D

Lorca,
:cry: :cry: :cry:
Te tudod a legjobban, hogy lesz ez jobb is!!!!
Vendég

Na most beszéltem az uszis nővel, nagyon kedves volt. Két csoport már betelt, de indítanak még kettőt, szerdán és pénteken 3/4 2-től, azok még üresek és ha szólunk neki még 10-kor, hogy minket egy csopiba rakjon akkor azt megoldja. Na mit szóltok???
Vendég

bölcsi
itt egy bölcsi van és ennyi
szóval választási lehetőség nuku :evil: :cry:
a jövőhéten megyünk be szétnézni mert Ati is jönni szeretne

ha szerencsém van és kapnék a munkában mondjuk egy észak Bács megyei területet akkor szuper lenne mert át tudnám hordani anyáékhoz ui. anya otthon családi napközit csinál és ott lenne igazán jó helyen Lea cica :lol:
de mindez 60km tőlünk úh kicist gáz :cry: na mindegy addig meg is nyerhetjük a lottó5-t és akkor maradok itthon :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Úúú, Sági! Pont ezen agonizáltam, hogy mi lesz velünk, ha nem fogunk beférni együtt egy csoportba sem, úh most nagyon feldobtál!!! :D :D :D Nekem mindegy, hogy szerda vagy péntek, ez lesz "A kötött programunk" , úh alkalmazkodunk.

Ha jól emlékszem Timo péntek dél körüli csoportot emlegetett. Szerinted ők már beiratkoztak oda? :roll:
Vendég

Pann,
Beszéltem a Májussal és az Ágival, maradnánk a pénteknél. A Timonak meg szólunk és lehet, hogy még holnap átíratjuk őket is.
De jó akkor együtt leszünk mind, tök buli!!! :D :D :D Ági most beszél majd a Lorcával, hogy jöjjenek ők is. Akkor holnap 10 előtt szólunk a nőnek. :D :D :D
Még valaki???
Vendég

most megint irigy vagyok egy kicsit rátok a közös babauszi miatt :oops: :lol: :lol: :lol:

tök jó lesz nektek :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Riáék nem lehet, hogy akarnának jönni?
Vendég

De, írok nekik!!!
Vendég

8án lagzi és még nincs rucim :shock: :shock: :shock:
ami ciciben jó az lóg rajtam mint tehénen a gatya ... :shock: a nadrágok pedig ami hosszra kell szintén bővek és lógnak rajtam a szoknyák pedig vagy túl minik vagy ugyan hosszú szoknya de nekem úgy térd alatt éppen ér mint nagyanyámék szoknyái :lol:

utálok vásárolni :shock: ennél már csak a cipő vásárlás a gázosabb merthogy nagylábon élek ja és persze még fogalmam sincs h beleférek-e az alkalmi cipelőimbe merth 1 éve gyakorlatilag vagy pacslerban vagy vmi kéyelmes cipőben járkálok

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

pacsler=pacsker=papucs :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi: szerintem ne stresszeld magad az öltözködésen, a lagzin ugyis a menyasszonyt nézik és Leára úgyis kiváncsibbak lesznek! :wink: :wink:

Nemalvás: jó lenne egyben három órát aludni :( Ebből gondolom kitaláltátok, hogy nem volt jó az éjszaka
23-kor megvolt az álometetés. Picit ébredt csak föl rá. Aztán kétés fél óra múlva megint, majd megint kettő, megint egy-kettő már követni sem tudtam!

Csak gyorsan, mert felébredt:
7660gr és 66 cm (megelőztük Sebit is!)

A táblákat frissítettem...

nanica

nanica
köszi :lol: :wink: gondoltam végre kicsípem magam de végül is igazad van :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nemalvás :cry: :cry: :cry:

mazsi+Lea

KépKép