Sziasztok!
Baromira el voltam foglalva a napokban, erről majd később, most gyorsan pár témához.
Pann,
Hát pont ezért kenguruztam 9 hónapig, de aztán meglepődtem, hogy nem is olyan szörnyű a BKV-zás. A végén már szinte visszautasítottam a segítséget, mert több kárt csináltak, mint amennyit segítettek. Most 2 gyerekkel a haladó verziót próbálgatjuk.
Nem akarlak elkeseríteni, de a rossz alvó gyereknél nem segít se a hozzátáplálás, se napirend se semmi, csak az idő. Bálint 6 hónapos koráig 2 óránként kelt este, aztán jött a 3 óránként, majd 1 évesen csak hajnal 5-kor. Szóval Gergő belépett a bűvös 6 hónapos korba, így biztosan jobban fog aludni. Felén már túl vagy és aludhatsz!!!

(Csak zárójelben, míg a bűvös fogzás el nem indul) Mikor megtudtuk, hogy jön a következő bébi egész terhesség alatt arra készültem, hogy jó alvó, nyugodt baba lesz, különben felmondok. És így is lett. Szóval ettől csak jobb jöhet. Még mindig jobb egy nehéz első és egy könnyű második, mint fordítva.
Sno,
Az alma (banán, répa stb.) hasfogó ezt is vedd számításba.
Lora,
Remélem nem kerül sor a Bethesdára, rendeződik Brigi „hörgése”. Egyébként Bálintomnak gyanúm szerint nagyon érzékeny az orrmandulája, még most nyáron is kétszer begyulladt, ilyenkor úgy alszik mintha horkolna és alig kap levegőt az orrán át. Nekem is ki kellett venni az orrmandulámat, lehet örökölte az érzékenységet. Játszón az egyik anyuka javasolt egy homeobogyót, ha nektek is hosszú távon érzékeny lesz Brigi, majd konzultálhatunk az eredményről.
Műtéthez pedig mennek a drukkok!
A fotókra nagyon kíváncsi vagyok. El tudnád küldeni a monorikukacfreemailponthu-ra.
Tali,
Jövő kedden oltásra kell mennünk, de a többi nap oké. Bár nagy valószínűség szerint eső lesz, így csak házibuli jöhet szóba.
Járóka,
Na ezt is eltoplákoltuk, mint a babakocsit. Túl későn vettük és már nem szokta meg. Szóval akinél még játszik a járóka ügy minél előbb tegye meg. A bababörzén kb. 4 ezer Ft.-ért kaptunk egy alig használt hálós téglalap járókát. Bálint nem szerette. Szerintem a farácsos jobb, mert jobban kilát. Az ajtós meg azért jó, mert a járóka igazi funkciója csak később jön el, amikor már másznak és biztonságba akarod tudni a dedet. Egyrészt nem kell emelgetni, másrészt ha megszokja, hogy az a játszósarka akkor nagyobb ellenállás nélkül rá lehet zárni az ajtót, ráadásul a rendrakást is nagyban segíti, ha nyitott ajtónál kvázi szabadnak érezve magát játszik, de a játékok mégis elkerített részen vannak. Kis kreativitással bármilyen járóka használható. Mi pl. a hálós járóka és egy ruháskosár segítségével leválasztottuk a nappali egy részét Bálitnak és játékainak. Addig jó volt, míg egy napon áttört a barikádon. Utána az maradt, hogy egész nap azt hajtogattam „nem szabad”. Most a járóka Botond menhelye, de kezdi nem szeretni, jobban érzi Ő is magát köztünk. Hiába enyém gyerekek szabadnak születtek….
És vannak olyan gyerekek, akik jól elvannak akár rácsos, akár háló, de ki tudja ezt előre.
Kiságy,
Dettó ugyanez, kicsinek tűnik, megfordul beszorul stb. Bálintnál először 7 hónaposan próbálkoztam kiságyba szokatással, (addig a franciaágyon aludt) akkor ez már nem volt probléma, ahogy nőnek jobban tudják koordinálni a mozgásukat. Szóval kiváró alapon vagyok. Most pedig (Botond oldalt alszik) a hátához egy kisebb takarót teszek, az elejéhez pedig a szopipárnát. Így satuba van fogva és nem tud megfordulni.
Úszás,
Csak hogy legyen ellenpólus is.
Mi nem járunk/jártunk mert:
-nem vagyok kitartó, hogy minden hétvégi szombatomat erre áldozzam
-előző fórumon horror sztorik mentek a kapható bőrbetegségekről
-még nem letett szándékom, hogy a fiúk vízilabdások, úszók stb. lesznek, hogy helyesek, kisportoltak legyenek és bukjanak utánuk a nők… Edzők szerint a babaúszást nagyon nehéz kinevelni az úszókból, mivel egész más technika, mint a normál úszás. Szóval aki hasonló karriert szeretne az gondolja meg.
Tény viszont hogy a víz szeretettel nem lesz gond. Ez jól jön később a hajmosáskor is.
Móni,
Nekem Bálint 1 éves szülinapja után jött meg pár nappal a mensim, aztán már többet nem, mert egy jól sikerült olasz úton megfogant Botond. No para! Fogamzásgátlót nem szedtem. Bálint extra szopis volt.
Bella,
Ha nincs gond a gyarapodással, akkor még ne forszírozd a tápit. Miből gondolod, hogy kevés a tej?
Folyt köv.
Mónika