A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Móni! :D
Köszi!Majd igyekszem többet jönni, meg írok magunkról is, de ma elutazunk anyáékhoz, 1 7ig ott leszek "szabin" :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Hahóó,

köszi a nyugtatást, már kb mindegy, úgy kivagyok a tegnapi éjszakától. Ha Orsi nem részletezte, akkor majd én fogom: 12-től 4-ig semmit nem aludtam, de semmit. Felébredt, nyígott, sírt, átjött mellém, és 10 perceket aludtunk. Félóránként szopizott, mert addig csend volt, szétrágta a bal mellbimbómat (6 hónap alatt soha nem volt ilyen gond, hurrá, h nem hagytam ki az élményt), aztán 6-kor végleg kelt és csak félóránként ébredtem az ordításra mert kivitték a nagyszülők magukhoz. :shock: :shock: zombi vagyok, már ma vissza akartam menni pestre, mert még egy ilyen éjszakát nem bírok ki, de végül holnapig maradunk. De ha most elromlott az alvókája, akkor a kövi tali az elmegyógyon lesz az ágyam körül, mer az egész napos nyafogást csak azért bírom ki, mert az éjszakáink rendben vannak/voltak..

Járóka nekünk 120-as, én kicsinek találtam a 100-ast mert Boldi hosszú, és az ágyába keresztben beakad, és az 70 cm... és még nőni fog. Persze már lépésnyi hely sincs.

Ria, én is dicsértem a hajad! :)

Szia Panka!

Majd még jövök, mintha még akartam volna vmt.. csak nem emlékszem..

Kép
Kép
agiboldi

Jaigen, Pann, nehogymá' ti ne gyertek úszni, én csak örülök minél több ismerős van körülöttem, ha félelmeimnek megfelelően eltűnnék a 130 cm-s klóros habokban, valaki húzzon ki. Májusra is számítok, de sztem ő előbb a térdét csapkodva kiszórakozza magát :lol: :lol:
Még nem biztos, h megyünk, de egyre esélyesebb! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

4 nap után megvolt a kaki! :lol: :lol: :lol:
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, működik a napirend!!! Ma már harmadjára alszik a drágám: először fél 9-től 11-ig, aztán 3/4 1-től 2-ig és most! :D :D És 3 napja mindig ugyanabban az időben! Remélem tartani fogjuk ezt egy darabig! :lol:

Ágiboldi!
Itthon biztos visszaáll minden az eredeti kerékvágásba. Azért megviseli őket a körny.változás, bármilyen kicsik is. Vagy majd max. viszünk jégkrémet a gyogyira! :lol: :lol: :lol: Na, de komolyan, nálunk is minden rendeződött a nagyszülőzés után!
Ja, és nehogy máá izélj a 130 cm-es víztől, ami engem majdnem ellep! :lol: :lol: :lol: :lol: A végén engem kell kihúzni! :roll:

Pann!
Tuti anyai ösztön! :)
És hát persze, hogy gyertek ti is usziba. Ha máá Lillus is, Gergőnek is kell! :lol: :lol: :lol:

Szia Panka!

Timi
Kép Kép
timocska

Gyereket szórakoztatni a "disznók elé gyöngyöt" kategória: miután a gumikacsa egy Brodway szintű előadásban prezentálta a kis kacsa fürdik című dalt (ének, tánc, színjáték)... a Sebi egyszerűen bekapta a fejét...

Aludtam!

Adtam ma Sebinek a fini almából, hát szabályosan reszketett érte. Persze kaki nincs még mindig, viszont legalább szenved, sürgősen szereznem kell kúpot és Sterimart az orrára (ez mindettől független).

Pann,
én ezért nem merem már ágyba fektetni, csak a matrac, de ilyen anyai ösztönökkel persze más a helyzet :D . Bravó!

Üdv Panka,
néztem a képeidet, és neked sikerült elkapni azt a csücsörítést, amit ma én egész nap vadásztam a fényképezővel. Én snufizásnak hívom, mert szuszog hozzá.

Ágiboldi,
nem érdemelted meg ezt az éjszakát!

Hajrá az úszóknak, szerintem előtte kéne egy sima mamaúszást is tartani az áldozatok számának csökkentése végett :lol:

Timo,
ezek aztán az eredmények! Várjuk a pozitív folytatást.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Beni ma az agyamra megy!!! Pedig aztán én nem sűrün szoktam ilyet mondani! Egész nap nyíg semmi nem jó neki és ez a harmadik északánk hogy 2 és 3 között vigasztalhatatlanul ordít! Most szégyenlem magam hogy mindezt leírtam :oops:

Ágiboldi! Igen-igen dicsérted a hajam sűrűségét, elismerem de azt nem hogy új a szine! :lol: Részvét a szörnyű éjtszakákért! Szerintem ha haza jöttök minden rendeződik!

Timi! Örülök hogy beválik a napirend! A szopit sikerül betartani?

Május! Beni is szokta csavarni a fülét és nem fáj neki! Amikor fájt neki konkrétan majd le tépte :shock: Sajnálom hogy megbetegedtetek!

Panka üdv!

KépKép
csongria

Pann! Ja ja rakok még el barit van már ugyan de az nem sokra elég!

Lányok! Érdemes tököt is elrakni nekik mert nagyon szeretik és nem lesz télen!

KépKép
csongria

drusza
mély, szívbőljövő gratu a napirendhez! melyikőtök érdeme? mármint, h lillus alszik el magától kb ugyanakkor, v lerakod?
négynapos kaki simán kijött :?:

ágiboldi
hát ennyire gonosz lennék? :oops: timo, te ne válaszolj :lol:
n sajnálom az éjszakádat (ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni). legközelebb sztivi beszélget el boldival, hátha...

ria
te ne szégyelld magad! ha valaki, akkor beni :wink: de félre a tréfát én úgy gondolom, h igenis a negatív dolgokat is le kell írni/ki kell mondani. ettől nem vagy kevésbé jó anya, csak az ép eszed fog vlmivel később távozni

snorsi
sterimar nálunk alapfelszerelés az orrszívóhoz. annnnyira utálom csinálni. üvölt és remeg a félelemtől. négyféleképpen kérdeztem meg a dokit, h muszáj-e, a végén már igen furcsán nézett rám. de muszáj kitisztítani az orrát, ha el van dugulva :(
ha nem gond, tegyél fel légyszi sebiapuról fényképet, annyira elképzeltem magam előtt sebi alapján, h szeretném látni

pankaa
szia itt, légyszi te is írd meg, h hol voltál eddig topiklakó, miért csak most jössz (867 hozzászólás)

pankaa blogjáról jut eszembe, ti megnéztétek már a babaszobát alaposan? én ma fedeztem fel, h mivel regisztráltam kelét, egy csomó mindent meg lehet nézni, h mizu éppen vele. és lehet jegyzetelni dátum szerint a babanaplóba, n vicces, ez aztán a XXII. század

majus3

Ma megjártuk az útlevelet. Natim úgy néz ki a képen, mint egy ázott kiskutya halszem optikával fényképezve, Szabi pedig a tátott száj, bamba arc verziót választotta. De még így is örülök, nem volt egyszerű lencsevégre kapni őket. Főleg Szaszát nem, aki ha esetleg hajlandó volt a kamera környékére nézni, rögtön bedugta az ujját a szájába. Ha esetleg minden rendben volt, akkor pedig mire csattant volna a digi, addigra már nem a csörgőt nézte. Szerintem készült róluk vagy 20 kép, mire lett kettő elfogadható. Ráadásul Szabi nem sokkal azelőtt aludt el. Egy frissen ébresztett csecsemő nem éppen ideális fotóalany.

Még tegnap történt a játszin, hogy az egyik kislány elvette Szabitól a csörgőjét. Persze neki fel sem tűnt igazán. Nati nagy kétségbeesbe rohant utána, hogy az Szaszáé. Amikor saját erőből nem bírta visszaszerezni azonnal, teljes elkeseredésében elsírta magát. De úgy, mintha az ő saját legkedvesebb Dolliját ragadta volna el a sors. Olyan jó ilyenkor anyukának lenni. :roll:

Csongria,
Inkább leírni, ide és magadban is a bosszúságot, mint tárolgatni. Nemigen találkoztam még emberrel, aki rajong egy hajnali ordításért. Vigyorgó babáért könnyű odalenni. :wink: Én sem adnám Szabit a világ minden kincséért sem. De amikor pont élem a 11-f2-3 után bemondja az alvókám az unalmast 5kor kört, annyira azért nem vagyok oda érte. Meg a First Lady sem dob fel túlságosan, amikor mindezek után f7kor kezdi a szövegelést, pont amikor Szabi szusszanna egyet.

Ma elég nehéz volt itthon Szabit szórakoztatni. Úgyhogy bevetettem a két legtutibb ászt. Üres Theos palack és zsírpapír. Szerintem nincs is ennél jobb gyerekszórakozás. :D

Ágiboldi,
Boldinak a szokása, hogy átalussza az éjszakát, erősebb, mint a pocija esetleges riasztása. Nem hinném, hogy pont most romlana el. Inkább az idegen hely és szerintem is rendeződni fog, amikor ismét az otthon melegét élvezheti. Gonosz dolog, de ha ilyen buli van éjszaka, azt Robi sem szokta kihagyni. 1-2 óra még hagyján, de utána én tuti ébresztenék valakit, hogy vegye át egy kicsit az utódomat.
Az ilyen szülői próbálkozást én eléggé hevesen vissza szoktam verni. De ahogy múlik az idő, egyre nehezebb. Szigorúan próbálom az édesség minimalizálását. Erre anyukám túrórudit vesz neki, és állítja, hogy Nati véletlenül nyúlt be a hűtőbe és találta meg. Én a hűtőbe nyúkálást is tiltom mellesleg. A csúcs a vacsi után volt, amikor Danon vaníliás cukorbombát küldött be Natinak, szívószállal, akit pont fogmosás után altatni próbáltunk. Ezzel kb az összes elvemet felrúgta. Nem eszik édeset, fogmosás után volt és csak az asztalnál ehet. De mit is számít az én véleményem, amikor anyukám jobban tudja?! Amit ő szokott mondani: ó, ez a picike nem számít! Itt meg a következetesség elvemnek tesz be. És meg szokta kérdezni, miért vagyok időnként bosszús. (van valakinek tippje?!) Nyugi, nálam szülőpanaszkodósabb nem lehetsz :oops: :lol:

Panka,
Üdv a klubban :)

Pann,
Szerintem egy alvó anyuka sokkal többet érzékel a környezetéből, mint bki más. Nem véletlen, hogy én, aki hónapokig nem tudtam arról, hogy Robi veszettül horkol (mindig én aludtam el hamarabb), a legkisebb nyikkra felébredek, ha nekem szól. De azért ez nagyon is ijesztő lehetett. :? Szabi csak a fal és közöttem aludhat. Ha cici csere, akkor megfordulok és az ágy másik végébe tett párna kerül a fejem alá. Én is nagyon félek attól, hogy egyszer csak repül. :oops:

Móni,
A terhesség nagyon sokat segít a másodiknak. Nemrég mondta volt kolléganőm, hogy a 3.at várja. Ő a lombik előtti hónapban esett "spontán" teherbe, gyógyszerekkel. A másik kettő teljesen spontán és nagyon gyorsan jött, szinte bele sem kezdtek a próbálgatásba.
Másik topicomban az egyik új kismaminak majd két évig maradt ki a mensi, egészen a szopi teljes kihagyásáig.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek! :) Legközelebbire mi is szeretnénk menni, de tényleg jó ötlet lenne egyeztetni a többgyerekeseknek, hogy akkor egyszerre menjünk és olyan helyre ami a nagyobbiknak is biztonságos és le is köti annyira hogy anyuka tudjon mellette két szót szólni. :) Játszótér pl szimpi ötlet, ha olyan ami be van kerítve és relatíve kis tér. Voltunk egyszer mikor még "csak" terhes voltam a Szent István téri játszótéren a XIII. kerületben. Gyönyörű, van benne minden amire egy kisgyerek vágyhat, be is van kerítve, egy szépséghibája van, hogy AKKORA nagy, hogy az én akkor még nem egészen másfél éves csemetém egy pillanat alatt eltűnt a szemem elől és a mindenáron a rendkívül dekoratív szökőkutas medencékbe akart fejest ugrani egy sor tuja mögött.

Ágiboldi:

Részvétem az éjszaka miatt. :( Nekem ez az egy dolog a legnehezebb a gyerekes létben, a kialvatlanság. Remélem hamar rendeződnek nálatok a dolgok!

Alvás:

Ha már itt tartunk, kérdésem lenne. Zsuzsát visszapenderítettem a saját szobájába, mégpedig úgy, hogy levettem a kiságyáról a rácsot, magyarul át lett alakítva ifjúsági ággyá. Most úgy néz ki a szoba, hogy van benne egy rácsos ágy (Szilvié), egy ifjúsági ágy (Zsuzsáé) és egy felnőtt méretű ágybetét (a szülőé...)

Sokat rágódom mostanában azon, hogy hogyan lehetne konszolidálni a helyzetet. Az is megfordult a fejemben, hogy a három külön ágy helyett kéne EGY nagy méretű ágybetét/szivacsmatrac amit leraknék a földre, és akkor mindkettőt ott altatnám. Igen ám, de azért praktikus hogy van rácsoságy amibe ha kell be tudom dobni az aktuális gyereket és akkor tuti ottmarad. Mert Zsuzsa mellett még ott kell maradni most hogy leszedtem a rácsait, különben kijön. Szilvi még nem tud kijönni, de nemsokára elkezd mászni, és Zsuzsa is csak egyszer-kétszer esett le az ágybetétről (amin másfél éves koráig aludt), és az pont akkor volt, mikor tanult mászni. Még nem döntöttem el, visszakapja-e Zsuzsa a rácsait, meglátjuk hogy megy a dolog. Úgy látom rajta, neki mindegy. Hátulütője, hogy nem lehet csak úgy otthagyni alvásidőben, hanem ott kell vele maradni, ami azt jelenti, hogy Szilvinek is ott kell lenni, akkor már hárman vagyunk egy szobában...

Hogy képekkel is illusztráljam a helyzetet.

Ma délután egy bravúros altatás után így aludtak együtt kb 2 óra hosszat:

Kép

Ha viszont Szilvit egyedül rakom le aludni, és nincs időm álomba szoptatni, akkor bizony ő a kiságyában landol ahol álomba nyűgizi magát:

Kép

Ti hogy csinálnátok a helyemben? Szoktassam egy ágyba a két lányt, vagy jobb ha külön ágyuk van?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Móni,
Elfelejtettem írni, hogy Natival 9 hónapra jött meg, most meg még nem. Nem is várom túlságosan. Mondjuk jövő tavasz az már jöhet, de addig inkább mensimentesen szeretnék élni.

Róki,
Nálunk, ha emlékszel, egy nagy ágybetét van Nati szobájában. Azon elférünk mind a hárman. Így lehet egyszerre Natit altatni, Szabit szoptatni és én is pótolom az éjszakai kiesést. Terveim szerint az lesz az ágyuk egy darabig.
Nem tudom mikor kezdtem, de én átmásztam mindig nővérem ágyába. Nekem - gondolom - kellett ez a kis biztonság, nagyon szerettem. Őt megkérdeztem pár éve, mikor eszembe jutott, hogy egy bőven tini lányt nem zavarta-e egy ráakaszkodó 7 évvel fiatalabb. Ő akkor természetesnek találta, nem érezte zavarónak egyáltalán.
Nati, amikor még terhes voltam, nagyon szórakoztatónak találta, hogy ki-be mászkált a kiságyból. Teljesen le volt téve az alja, olyan 20-21 hó körül élvezkedett ezzel. Szerintem amúgy is lassan lejárna a rácsos idő Zsuzsának. Tamo unokaöcsi és Bogi szomszéd is többször kiesett, amikor még fent volt a rács, mert simán átbillentek. Bogi ráadásul hálózsákban, 1,5 ha volt.

Nemrég volt a tv-ről szó, csak idéznék egy részletet Vekerdy könyvéből, pont idevág:

"Akit az ötödik életévig elérünk, az a márkához hű marad!" ... A reklámnézés tehát már nagyon korai életkorban elkezdődik. Pszichológusok kiszámították, hogy hogyan kell egy gyerekben egy vágyat megfelelő számú ismétléssel felkelteni, és úgy megerősíteni, hogy a gyerekek addig követelőzzeneek, amíg meg nem kapják, amit akarnak. (Ez az úgynevetett Quengel-faktor.) ... a marketing módszerei erősebbek annál, hogy azt egy mai, normálisnak tekinthető családi életben ellensúlyozni tudnánk!

(www.commercialfreechildhood.org Joan Almontól)

Kép KépKép
lorca

Pont most akartam megnézni, mikor is van Zsuzsa szülinapja. Hát nem pont ilyenkor sztrájkol a Lillypie?!

Na, mentem csobbanni. Hétvége Agárd, full család (nagyszülők, tesómék, mi = 11) Már beterveztem a HPt a hétvégére, remélem sikerül kiolvasni. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Baromira el voltam foglalva a napokban, erről majd később, most gyorsan pár témához.

Pann,
Hát pont ezért kenguruztam 9 hónapig, de aztán meglepődtem, hogy nem is olyan szörnyű a BKV-zás. A végén már szinte visszautasítottam a segítséget, mert több kárt csináltak, mint amennyit segítettek. Most 2 gyerekkel a haladó verziót próbálgatjuk.

Nem akarlak elkeseríteni, de a rossz alvó gyereknél nem segít se a hozzátáplálás, se napirend se semmi, csak az idő. Bálint 6 hónapos koráig 2 óránként kelt este, aztán jött a 3 óránként, majd 1 évesen csak hajnal 5-kor. Szóval Gergő belépett a bűvös 6 hónapos korba, így biztosan jobban fog aludni. Felén már túl vagy és aludhatsz!!! :lol: (Csak zárójelben, míg a bűvös fogzás el nem indul) Mikor megtudtuk, hogy jön a következő bébi egész terhesség alatt arra készültem, hogy jó alvó, nyugodt baba lesz, különben felmondok. És így is lett. Szóval ettől csak jobb jöhet. Még mindig jobb egy nehéz első és egy könnyű második, mint fordítva. :wink:

Sno,
Az alma (banán, répa stb.) hasfogó ezt is vedd számításba.

Lora,
Remélem nem kerül sor a Bethesdára, rendeződik Brigi „hörgése”. Egyébként Bálintomnak gyanúm szerint nagyon érzékeny az orrmandulája, még most nyáron is kétszer begyulladt, ilyenkor úgy alszik mintha horkolna és alig kap levegőt az orrán át. Nekem is ki kellett venni az orrmandulámat, lehet örökölte az érzékenységet. Játszón az egyik anyuka javasolt egy homeobogyót, ha nektek is hosszú távon érzékeny lesz Brigi, majd konzultálhatunk az eredményről.
Műtéthez pedig mennek a drukkok!
A fotókra nagyon kíváncsi vagyok. El tudnád küldeni a monorikukacfreemailponthu-ra.

Tali,
Jövő kedden oltásra kell mennünk, de a többi nap oké. Bár nagy valószínűség szerint eső lesz, így csak házibuli jöhet szóba.

Járóka,
Na ezt is eltoplákoltuk, mint a babakocsit. Túl későn vettük és már nem szokta meg. Szóval akinél még játszik a járóka ügy minél előbb tegye meg. A bababörzén kb. 4 ezer Ft.-ért kaptunk egy alig használt hálós téglalap járókát. Bálint nem szerette. Szerintem a farácsos jobb, mert jobban kilát. Az ajtós meg azért jó, mert a járóka igazi funkciója csak később jön el, amikor már másznak és biztonságba akarod tudni a dedet. Egyrészt nem kell emelgetni, másrészt ha megszokja, hogy az a játszósarka akkor nagyobb ellenállás nélkül rá lehet zárni az ajtót, ráadásul a rendrakást is nagyban segíti, ha nyitott ajtónál kvázi szabadnak érezve magát játszik, de a játékok mégis elkerített részen vannak. Kis kreativitással bármilyen járóka használható. Mi pl. a hálós járóka és egy ruháskosár segítségével leválasztottuk a nappali egy részét Bálitnak és játékainak. Addig jó volt, míg egy napon áttört a barikádon. Utána az maradt, hogy egész nap azt hajtogattam „nem szabad”. Most a járóka Botond menhelye, de kezdi nem szeretni, jobban érzi Ő is magát köztünk. Hiába enyém gyerekek szabadnak születtek….
És vannak olyan gyerekek, akik jól elvannak akár rácsos, akár háló, de ki tudja ezt előre.

Kiságy,
Dettó ugyanez, kicsinek tűnik, megfordul beszorul stb. Bálintnál először 7 hónaposan próbálkoztam kiságyba szokatással, (addig a franciaágyon aludt) akkor ez már nem volt probléma, ahogy nőnek jobban tudják koordinálni a mozgásukat. Szóval kiváró alapon vagyok. Most pedig (Botond oldalt alszik) a hátához egy kisebb takarót teszek, az elejéhez pedig a szopipárnát. Így satuba van fogva és nem tud megfordulni.

Úszás,
Csak hogy legyen ellenpólus is.
Mi nem járunk/jártunk mert:
-nem vagyok kitartó, hogy minden hétvégi szombatomat erre áldozzam
-előző fórumon horror sztorik mentek a kapható bőrbetegségekről
-még nem letett szándékom, hogy a fiúk vízilabdások, úszók stb. lesznek, hogy helyesek, kisportoltak legyenek és bukjanak utánuk a nők… Edzők szerint a babaúszást nagyon nehéz kinevelni az úszókból, mivel egész más technika, mint a normál úszás. Szóval aki hasonló karriert szeretne az gondolja meg.
Tény viszont hogy a víz szeretettel nem lesz gond. Ez jól jön később a hajmosáskor is. :D

Móni,
Nekem Bálint 1 éves szülinapja után jött meg pár nappal a mensim, aztán már többet nem, mert egy jól sikerült olasz úton megfogant Botond. No para! Fogamzásgátlót nem szedtem. Bálint extra szopis volt.

Bella,
Ha nincs gond a gyarapodással, akkor még ne forszírozd a tápit. Miből gondolod, hogy kevés a tej?

Folyt köv.

Mónika

mmónika

Pann,
Szerintem igen, ez az anyai ösztön! :D

Panka,
Üdv köztünk :D

Ágiboldi,
Remélem rendeződnek a dolgok, ha hazaérkeztek. Túlélni ezeket az időket, csak úgy lehet, ha éjjel-nappal amikor alszik a gyerek te is alszol vele. Ezt szerintem igazán csak otthon lehet megoldani.

Timó,
Napirend :D

Ria,
Gondolj a 6 hós növekedési ugrásra, vagy jön a foga, esetleg a hidegfront miatt… :wink:

Május,
Jaj szegény, az orrszívó-porszívó nálunk is a rettegett eszköz volt. Egyébként állítólag nem érdemes az orrszívással sem túlzásba esni, mert állítólag fokozza a trutyi termelést (nem tudom ez mennyire igaz, de én sajnálatból sem vittem túlzásba)

Lorca,
Dettó én is kivagyok az apósomtól etetés terén. Ráadásul Ő velünk lakik, így állandó a rettegésem, hogy mit eszik sutyiba a gyerek. Ma pl. elég korán elmentek du. a játszótérre mivel korán hazajött a dolgozóból. Este 8-kor mikor hazaértek közli, hogy már nem éhes Bálint. Kérdezem miért mit evett. Semmit, csak egy anyuka adott neki egy meggyes rétest. Oké. Aztán kiderült (ami a halálom) hogy vett neki ivólevet. Aztán egy sztoriból kiderült, hogy Nonó barátnőjével együtt főtt kukoricát ettek, amit nagyapi vitt le a játszótérre. Ezek után csoda, ha normális vacsi már nem kell a gyereknek. Máskor meg, szintén nem akart vacsizni Bálint. Kérdezem mit evett. Mondja nem vett neki süteményt. Oké, akkor mitől van a ruháján folt. Ja csak egy kis ivólé, meg nem tudom még micsoda. Ami külön bosszant, hogy a gyerekre keni az egészet. Persze, hogy Ő hisztizik a boltban, meg Ő kéri, de a felnőtt dolga, kordába tartsa a gyereket. Érdekes nálam nem kéri, vagy tesz egy gyenge kísérletet, aztán tudja, hogy nem kap és kész.

Rókica,
A gyerekszoba berendezése nálunk változatlan, egy franciaágy és egy kiságy (rácsos). Ez utóbbit Bálint össz-vissz kb. 2-3 hónapnyit használta, azelőtt és azóta is, a franciaágyon alszik.. Sajnos Őt altatni kell, úgy hogy mellé fekszem. Viszont a kicsi magától (+ néha cumi) elalszik. Fürcsi, szopi (nem alszik el rajta sohasem), aztán be a kiságyba, ki a szobából. Rosszabb esetben egyszer be kell menni hozzá betenni a cumit a szájába és ki. Míg bealszik Bálint fürcsi, mese és megyek vele be a szobába altatni. A kicsi már nem ébred fel. Ha továbbra is ilyen jó alvókája lesz a kicsinek, akkor 1 éves kora körül már Ő fogja altatni a bátyát a franciaágyon. Én helyedben (mint ahogy én magam is teszem) nem adnám fel a kis-rácsos ágyat Szilvinél, míg ki nem derül a nehezebb helyzeteket hogyan viseli (fogzás, betegség stb.). Főleg a nappali alvás miatt. Éjszaka biztos jól elalszanak együtt, de a nappali altatás elég húzós volt rácsos ágy nélkül 1 éves kor után.

Na megyek alszom egy kicsit, rólunk később.

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Jóreggelt! :evil: :evil: :evil:

Totál kivagyok! Ágiboldihoz hasonlóan én részletezem az elmúlt 5 hónap 1 hét és 1 nap legsz.rabb éjszakáját. :evil: Fél 8-kor szopi, alvás. Ez eddig ok. Viszont fél 12 :!: :!: :!: :!: -kor már újra szopit követelt a ded. És innentől kezdve fél óránként szaladgáltam át hozzá, mert hol nyüszizett, hol simi kellett neki hol ez hol az. Gondolom közrejátszott, hogy a parkolóban egy autó riasztója egész éjjel szirénázott!! :twisted: :twisted: :twisted: Aztán fél 3-kor hasra tettem Lillust és fél 6-ig aludt. Tehát, ha nem lett volna a riasztós tragacs, akkor tök jó éjszakánk lett volna! De így, totál zombi vagyok, fáj a fejem!
Bocs, hogy hirtelen csak ennyire tellett. Ha felébredtem, jövök! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Na, itt vagyok, megittam a jól megérdemelt kávém. Ded még alszik! És persze apa is! :roll:

Ria!
Szerintem is nyugodtan írd le, amit gondolsz. Legalább megnyugtatsz, hogy nem csak nekem vannak néha ilyen gondolataim. De szerintem ezzel mindenki így van, csak van aki leírja, van, aki nincs. Én is inkább leírom (ld.előző hsz-em), vigasztalva másokat, hogy az én nagyon jó kislányom is tud kisördög lenni! :lol: :lol:

Május!
Kelemackó jobban van? Fülmorzsi: :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem gyorsan elmúlik a pirosság a torkán! Gyógypuszik neki! :)

Roki!
Nagyon helyesek a lányok, ahogy együtt alszanak. Az egyágyban vagy különágyban témához tapasztalatok csekélysége révén nem tudok érdemben hozzászólni, de szívesen olvasom én is a tapasztalatokat. (előbb-utóbb biztos nálunk is eljön a hasonló felállás). :roll:
Remélem azért már könnyebb a két gyerkőccel, mint az elején volt!

Lorca!
Nekünk is kellene útlevelet csináltatni Lillának. De ez az x. másodpercig meredten bámulok a kamerába annyira nem jön be. Kivi vagyok, hogy lehet kivitelezni! :)
Nati meg nagyon aranyos! :D
Azt hiszem Zsuzsának valahogy szept.elején van szülinapja! :oops:

Mmóni!
Tök jó, hogy te is, mint 2 gyerekes anyuka megoszod a tapasztalatokat.

Na, felébredt a bébi. Majd folytatom.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hát ennyit a sokáigalvásról, tegnap már annyira örültem, hogy majdnem 7-ig aludt, erre ma 5-kor kelt :evil:

Ágiboldi,
Sajnálom a tegnapi éjszakát, Gergő is ilyen volt az első 2 éjszaka amikor hazamentünk, aztán megszokta az új környezetet, levegőt.

Ria,
Nyugodtan panaszkodj, hidd el mindenkinek vannak olyan napjai, amikor ilyen nehezen viseli a gyerkőcöt.

Lorca,
Ez az útlevélkészítés érdekes lehetett :)

Róki,
Édesek a gyerkőceid, ahogy így együtt alszanak.
Én Gergőt már nem merném így a mi ágyunkon altatni, mert álmában is forgolódik, és félnék, hogy leesik, úgyhogy amikor elalszik én berakom a kiságyába.

Timi,
Sajnálom az éjszakát :(

Köszi a válaszokat, akkor nem aggódom, hogy mesi még sehol!

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Ma is 3-szor sírt fel! De a legrosszabb hogy nem tudom mi a baja! :shock: Lehet hogy a szél! Én se aludtam szinte semmit az éjtszaka! Tuti biztos hogy a front miatt. :(

Timi nekem is fáj a fejem! :( Már 2 kávét ittam!

Megyünk ma a keresztanyámhoz! Ma ünnepli a szülinapját! Csaj bulit tart! Tul képpen Beni a hivatalos én csak azért mehetek mert szorosan Benihez tartozom. :lol:

Barátnőm jövőhétre meghívott a nyaralójukba a balcsira! Azt hiszem leruccanok Benivel! Apa persze marad mert dolgozik! Remélem azért jó idő lesz még így utojára hamár juniusba nem tudtam bemenni a vízbe!

KépKép
csongria

Ria!
Megnéztem az időjárás jelentést, jövő hétre sajna nem mondanak túl jó időt! :evil: Persze, mi is jókor megyünk nyaralni! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, a napirend: a szopikat is próbáljuk tartani, 20 perces eltérés még belefér! :wink:
Az alvásoknál egyszerűen csak hasra teszem és 1 percen belül alszik! :lol: 2 órát van kajcsi után ébren, utána magától szundi! :)
Az esti elalvás nehezebben megy, gondolom a fürcsi után felélénkül kicsit. Ha ma is így lesz, kifárasztom még jobban (Ria módszer)! :lol: :lol:

Móni!
Részvétem az 5 órás kelés miatt! :twisted: Ismerős szitu..

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Gyors bekukk!
Részvétem a rossz éjszakák miatt. A tegnapi elalvás és a mai nap az nálunk is nagyon gáz volt. Ma egész nap sírás, evés, alvás váltotta egymást. Sokat gondoltam a diliházban tervezendő talira.

Nyaralóknak jó pihenést, jó időt!!! A Balcsi szupi!
Egy kis kedvcsináló:
Kép
Kép
Vendég

Jaj, de szupik a képek, Sági!

A tegnapi éjszakánk (még mindig Debrecen) rosszabb volt mint az előző, éjféltől 5-ig folyamatos bőgés, 5-6-szor szopi, maradék időben sikítva ordítás, stb... én az előző két át nem aludt éjszaka után hajnali 5-ig bírtam, néha az anyukám asszisztált, az apukám átvackolta magát egy távolabbi szobába, a húgom elment otthonról aludni... Szóval türelmes voltam én, majd hajnali 5-kor mikor otthagytam az ordító Boldit és kimentem, h bosszúból degeszre egyem magam palacsintával, akkor sokalltam be úgy tűnik, mivel elsőre nem találtam a palacsintát én is igazán hangosan bőgni kezdtem a konyha közepén hüppögve, h hol a palacsinta? :roll: Na? Megkattantam? Május, ez még a kanapén sírdogálást is übereli...

Most már itthon vagyunk Pesten, és kiváncsian várom ma éjszaka mi lesz...

Ha kialudtam magam, visszaolvasok..

Ja, és a legjobb, mielőtt kezdődött a hepaj, és kicsit aludtam, Pannról és Gergőről álmodtam, h Pann, óránként kelsz szoptatni.. hát ez előjelnek bizonyult :lol: Remélem nálatok nem.

Fognak semmi nyoma, 10 percenként ellenőriztem :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Nagyon nagyon sajnálom a szar éjtszakákat! Lehet hogy ennyire megviseli a szokatlan környezet? :roll: Éjtszakára kap tápszert? Mi lenne ha jól megetetnéd csak tápszerrel és akkor lehet hogy jobbat aludna! Ezt nekem még akkor ajánlották amikor még szoptattam. Hát jobb ötletem nincs! :cry:

Timi! Örülök hogy jó a napirend! Nállunk nagy változást hozott! Jó irányba! :wink:

Ma jönnek a babakocsihoz! Azt nem tudom hogy csak megnézni akarják vagy meg is venni! :roll: Ja szerintetek gáz hogy mindennap kiszedek Beni fenekéből egy hajszálat?

Sági! Szuperek a képek! Irigy irigy amiért Petya ilyen jól viseli Balaton vizét! Ha gondoljátok megdumálom a pszichiáterrel hogy tartson nekünk egy csoport terápiát! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Jóreggelt!

Ágiboldi!
Őszinte részvétem és mélységes együttérzésem! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Remélem ma már jobb lesz! Kitartás!!!

Sági!
Tuti képek! :lol: :lol: :lol: Látom, Keszthelyen is voltatok! :)

Ria!
Háát, én is nagoyn bízom a napirendben. Így valahogy talán Lillusnak is kiszámíthatóbbak a napjai. Persze, ma már 6-kor felkelt, így csúszik minden. De ma amúgy is borul a napja, mert apósékhoz megyünk délután! :)

Május!
Még anno kérdezted, hogy a 4 napos kaki simán kijött-e. Igen. Semmi nyüszi, semmi hasfájás. Csak a pelusozásnál láttam, hogy balesetes a pelus! :lol: :lol:

Tegnap a vacsinál bedugtam egy őszibari gerezdet Lillus szájába. Úgy rácuppant, hogy alig bírtam elvenni tőle! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
te jó ég! ez aztán a nemsemmi! nappal sokat aludt? v akkor sem? gondolom, egy ideig nem éjszakáztok házon kívül :(

ria, timo
hát én is mindennap megnézem a koponyeg.hu -t , de valóban nem sok jóval biztatnak a jövő hétre. nem hiszem, h lesznek ilyen szuper pancsizós képeink, mint ságinak

sno
tegnap nem ment a bnet, ezért nem tudtam megírni izibe' a járókaelemzést. de nem is tudok sokat, mert az apósom nem összecsukhatót hozott :? így is tök szupi, csak ha már nem kölcsönben van, szerettem volna "tökéletest", örültem, h végre vlmiről már a gyakorlatban tudom, h mire van szükségem. na mindegy. maga a járóka egyébként okés, annyit jegyeznék meg, h a 100x100 a matracra vonatkozik, tehát a tényleges méret 105x105. a matraca külön tetszik, nyuszik vannak rajta lufival, és az egyik szemüveges :lol:

majus3

mmóni
én is n sajnálom kelét az orrporszívónál, de azért csak csinálom, ha n muszáj, mert mindig arra gondolok, h mennyire sajnálnám, ha a fülére húzódna?!

róki
én az a rácsoságy+nagymatrac kombóra szavazok. emlékszem én tök sokáig aludtam matracon, n szerettem

majus3

Jó reggelt!

Ági,
Rettentően sajnálom a sz@r éjszakákat! Remélem otthon már minden rendeződött és visszaállt minden a régi kerékvágásba!!!

Timi,
Gratula a napirendhez!!! Otthon én is be akarok állítani valamit az alvásra, igaz szinte mindig két óránként alszik fél órát. Az lenne az igazi ha mindig közel azonos időben, mondjuk 8-9 körül kelne.

Ria,
Én benne vagyok a csoportterápiába, ártani nem ártana! :oops:

Ne hragudjatok, de le kell írnom, hogy Peti egy hét alatt mennyit fejlődött. Szóval egyedül felveszi a cumit és visszateszi a szájába, az esetek döntő többségében szilikonnal befelé, de ha nem akkor megfordítja. A másik tudomány a négykézlábra áll és kutyázik és így halad hátra :D , de ritkán sikerül előre is. Na és annyira durván kinézi a kaját a szánkból...ez eddig is volt, de most már egészen durvára fokozta, annyira, hogy ő is megakarja kóstolni különben üvöltés van. Na akóstolás elmarad, de marad a fogdosás! :lol:
Elnézést a fényezésért, én nem nagyon szoktam, de ezeknek most annyira örülök!!!
Vendég

Jó reggelt!

Aludtunk! Csak fél 3-kor kelt egyszer kajálni, és amúgy aludt. Úgy örülök, persze én annyira szorongtam, h alig bítam elaludni... :D Az meg csak jó, h felkelt egyszer enni, mert mivel az elmúlt 3 éjszakát folyamatosan végigszopizta, a mellem éjszaka két lufivá alakult :roll:
Ezek szerint tényleg a kiságya hiányzott neki. (Ria, adtam neki előtte jó sok tápszert, sajna az se működött) Ami 2 hónapja még nem volt gond, mert akkor 2 hétig aludt Debrecenben az utazóágyban gond nélkül. Király ez a fejlődés :D Sebaj, cuki ahogy otthonosan megmarkolja a saját kiságyának saját rácsát és bennfentesen elalszik :) Hurrá, otthont teremtettünk a gyermeknek :D ha értitek mire gondolok... :wink:

Május, én is a fülfájástól félek, még nézni is rossz ahogy benyomja a víz alá. Most pont nincs itthon Sterimar, ezért ússza meg a szívózást..
Kele alszik éjszaka?

Húúúha, Peti tényleg nagyon ügyes! Nálunk kutyázás még a fasorba sincs :) És tényleg olyan megdöbbentő ahogy fejlődnek, ez a cumivisszatevés engem is lenyűgözött mikor figyeltem tegnap éjszaka, h Boldi hogy csinálja, nagyon komótosan és precízen. Olyan ügyes mind a két kezével, és egyikből a másikba tud rakosgatni dolgokat, a cumi ráadásul pici!
És Boldi kapott egy pöttyös gumilabdát, nagyon vicces, irtó ügyes, két kézzel és lábbal manőverezik h le ne essen :D

Timi, én megszavazok Lillusnak egy kiskanál őszibarit :D Tudod, csak a kóstolgatás műfajban... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! Nagyon örülök hogy jól végződött a mostani éjtszaka!

Sági! Tök jól fejlődött Petya! Beni már felhúzza a lábát de még gyengus a karja és nem tud négykézlábra állni! Nem baj idővel...

Május! Ti hova mentek a jövőhéten?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Sajna csak gyorsan tudtam átfutni az oldalt mert mindjárt jön a férjem, és dolgozik a gépen. :evil:
Szóval eddig a babaproject előtt állők ide nvű topikba írtam, ill. írok most is.Rátok csak most találtam.Nem nagyon szoktam nézegetni más topikokat, mert így sincs sok időm írogatni. :( Dehát ezt a kislányomnak köszönhetem. :wink: :D
De úgy látom itt sok olyan téma van, a gyerekek kora miatt, ami engem/minket is érint, ezért szeretnék bekapcsolódni hozzátok.Írnék is sokat, de majd ha már otthon leszünk, vagy kicsit több időm lesz itt.

Sno!
Nekem is nagyon tetszik az a kép, egy pár napig sokat csinálta, így sikerült lefotóznom. 8)

Én a gyümiket fagyasztóba szeretném elrakni, mert úgy tudom befőttnek csak cukrosan lehet eltenni.Ha tudtok cukor nélküli technikát, akkor szívesen várom.

Sági!
Nyugodtan fényezz", elhiszem, hogy boldog vagy!Minden any az, ha a gyerkőce új tudományra tesz szert. :wink: Emili is mindig 4kézlábazik, mér vagy 2 hete, a cumiberakás már régebb óta megy, ő a szájáva veszi fel, rábukik. :lol:

Az éjszakák nálunk sem olyan fényesek, bár már volt egy sorozatnk, amikor 4 napon ketresztül átaludta az jszakákat, de utnna vmiért visszaesett, és most is többször kel, de lagalább már nem eszik, csak iszik, amjd cumi, majd hasrafordít, mert visszafordulni még nem tud. :?
Viszont kúszni hátra, meg ugrani előre 4kézlábról, az megy nagyon.Emili nem mászik, hanem a 2 lábával 1xre ugrik egyet előre. :lol:
Cumisüvegből a vízivás is nagyon egy egyedül, ő igazi halak baba, kívül-belül szereti a vizet. :D
Emilim a tápot csak nehezen eszi meg, viszont a gyümi, meg főzi az jöhet neki.A főzibe szoktam belefőzni biokölest, majd tápot is keverek bele.Vhogy ki kll cselezni a kiscsajt.
Na emlékzetből most ennyire futotta, jön a férjem a gépért. :evil:
Majd jövök még vmikor.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

sági
ott azért nem tartunk, h elnézést kelljen kérned :wink: n n örülök én is, h peti ilyen ügyi, irtó jó lehet látni, h mennyit fejlődik

ria
balatonra :lol:
mondjuk most pont úgy néz ki az előrejelzésben, h meleg lesz, n szeretném kelével kipróbálni a balcsit, annyira tetszett ságiék fotója

ágiboldi
köszi kérdésed, egész jól megy az alvás, bár 2x minimum felkel, viszont reggel 7-fél 8-ig nem igényel szórakoztatást, úgyh ezért elnézem neki az ébredést. egyébként én is röhögtem (kínomban), h hiába hordtam társaságba, meg mindenhova magunkkal, olyan kis öregemberes lett kele, h csak a saját ágyában tud normálisan aludni, és lehetőleg akkor is legyen csönd. (tv nem zavarja :) ) tegnap amikor itt volt az egész család, fél órát aludt összesen, pedig igazán álmos volt. úgyh most már n n érik, h áttesszük saját szobába. bár attól meg azért tartok, h nem hallom meg az apró (eldobtam a macim, kiesett a cumi) nyöszörgéseket és fel fog ébredni..

majus3

Csak egy gyors kérdés, akinek Pegperego PrimaPappa etetőszéke van (Rocker), mert azt örököltünk, és most mosom le és üzemeljük be, de képtelen vagyok rájönni, h hogy kell összecsukni... eddig úgy volt, aztán push to open, de vissza nem értem :roll: úgy is nagy helyet foglal, de így kb mozdulni se bírunk (a járóka, hinta, pihenőszék karaván mögül)

Emili vicces lehet, békaugrásban :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Május! de balcsira hova? A végén még összefutunk :wink: Azt hiszem mi szántódra megyünk! :)

KépKép
csongria

Sziasztok!

Kicsit kába vagyok, már két napja de.-du. zugnak el felettünk a repülők. Na mindegy, holnap megnézzük a gyakorlatozás eredményét.

Nos elég mozgalmas hetünk volt. Tali után meglátogatott minket egy barátnőm a kislányával, Noémivel. Bálint először csalódott volt, hogy Ő nem az a Nonóka, aki a játszótéren nagy haver(nő)je, de aztán együtt visongva rohangáltak a lakásba. Lányos anyukák készüljetek, egy-egy kislány jó szintre fel tudja tornázni magát visítozásban.
Másnap vittem Botondot neurológushoz. Mivel Bálint feszes volt, és jártunk vele a Pethő Intézetbe, gondoltam Botondot is megnézetem. Bár arra számoltam, hogy hazaküldenek minden rendben, de egy szakember mindig talál javítani valót. Kissé feszes és féloldalas. Nem olyan vészes mint Bálintnál, de azért csak beutalt a Pethőbe.
Csütörtökön pedig leugrottunk a Balatonhoz. A feltett képeiteket nézve kicsit szégyellem magam, hogy eszembe se jutott Öcsi babát bevinni a vízbe. :oops: Csak a nagyra koncentráltunk, hogy mennyire élvezi. Lehet Botondnak is tetszett volna, hiába hánytatott sorsú kicsikém.

Alvás,
A front biztos bejátszott mert Botond is 1-2 óránként kelt az utóbbi két napban. Szerencse sikerült gyorsan cumival, vagy cicivel betömni a száját.
Viszont volt egy elég horror élményünk. Egyik nap letettem aludni szokásosan. Már jó negyedórája aludt (?), amikor a bébicsőszből egy eszméletlen ordítás jött. Nem sima felsírás, hanem valami brutál hang. Rohantam be, közben lejátszott az agyamban a látvány, hogy biztos beszorult a feje, vagy kitört a lába. Feloltottam a villanyt és úgy találtam, ahogy letettem, csak lilulósan üvöltött. Felkaptam és elhallgatott, simán visszaaludt. Azóta se tudjuk mi történhetett. A legrosszabb verzió szerint nem kapott levegőt. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs légzésfigyelőnk.

Ágiboldi,
Otthon, édes otthon. Nagy igazság, amit igazán gyerekesként lehet megélni. Örülök, hogy rendbejött Boldi alvókája. Pöttyös labda forgatás kéz-láb technikával jól nézhet ki. Van kép róla?

Timó,
Köszi, hogy nem vetted okoskodásnak. Olyan jó visszaemlékezni, ilyenkor egy csomó elfeledett jó/rossz emlék előjön.

Sági,
Képek szuperek!
Peti fiú nagyon ügyes. Ne izgulj, mi is fogunk fényezni, csak még most nincs miről. :wink: Meg különben is annyira érdekes, hogy mindegyik egész más úton jut el a járásig. Úgy látom, már nálatok se lesz kúszás, a mászásra hajt Peti.
A cumiért meg irigy-irigy. De van remény, hogy még 1 hónap és akkor már enyém gyerek is önkiszolgáló lesz.

Május,
Abszolút igazad van. Én is félek a komolyabb bajtól és a minimális, de még szükséges orsziporszit szoktam alkalmazni.

Panka,
Két lábbal ugrás, hű-ha :roll:

Üdv:
Mónika

mmónika

Jóreggelt! :)

Tegnap apóséknál voltunk egész nap. Sétáltunk a Duna parton, ebédeltünk stb. Tök jól éreztük magunkat, Lillus is jól bírta! :) És még a napirendje sem borult fel nagyon, csak egy fél órával csúszott minden!
Ma viszont csak egyszer, negyed 4-kor kelt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ágiboldi!
Örülök, hogy minden okés Boldival! Hát ez az, hogy otthont teremtettetek. Ami tök jó, de azért van látulütője is! :( Lillus is igazán a kiságyában tud aludni, pl. tegnap apóséknál is kábé 10 perc nyüszibe telt elaltatni, ami itton 1 perc se! :roll:
Nekünk pp etetőszékünk van. Összecsukása nálunk úgy működik, hogy a jobb hátsó lábán, kábé középen van egy kar szerű, azt kell lehúzni, illetve a két hátsó láb között van egy piros kar, amin nyil van, azt a nyil irányában tolni. Na, a kettő együtt elég nehéz, de csak ha egyszerre tolod-húzod mindkét kart, akkor lehet csukni. És kattanásig kell tolni.
Remélem szőkenőhöz méltón írtam le. Bocs, ha nem értesz belőle semmit, jobban nem megy! :lol: :lol: :oops: :oops:

Sági!
Peti is megtáltosodott. Mondjuk, ő az elejétől kezdve nagyon ügyi volt! Fényezd nyugodtan, van rá okod! :) Elhiszem, hogy büszke vagy rá. Mikor Lillus először hasra fordult, úgy megpuszilgattam és megdögönyöztem, hogy csak na! Szegény, csak lesett, hogy most mi van! :D :D
Majd a köv.talin Peti mutassa már meg Lillának a helyes cumivisszatételt! :) Mert Lillus is képes visszatenni, csak ugyanazzal a mozdulattal ki is kapja újra a cumit! :shock:

Panka!
Nyusziugrás? :lol: :lol: Tök édik a gyerkőcök, hogy miket produkálnak! :) Milyen főziket adsz már Emilinek és a kölest milyen formában főzöd bele?

Móni!
Elhiszem, hogy megijedtetek Botond brutál ordításától. Bennem tuti megállt volna az ütő (na jó, nem, mert azért működnek a reflexek). Légzésfigyelőtől iszonyat parát kap az ember (ld.Ágiboldi és én), de megnyugtatásképp estére bekapcsolom.
Ja, vmelyik nap épp hason altattam Lillát, ott voltam mellette, paskolgattam a popóját, mikor csippant egyet! :shock: :shock: :shock: Elég megbízható, nem? :wink:

Mi holnaptól nem vagyunk, majd csak vasárnap jövünk haza. Mi nem viszünk laptopot, nem fogunk internetezni, úgyhogy nem jelentkezem. :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi! szuper látod be fog jönni a napirend! :wink: igy most este mikor teszitek le Lillust? Mikor kel reggel? Nagyon jó pihit és wellnesezést kivánok! Maszíroztasd meg jól magad! Helyettem is :wink:

Panka! ird meg hogy milyen főziket adsz mert sosincs ötletem! :)

Tegnap el kezdtem nézni a 24 óra sorozatot! Most már tudom hogy Kami miért volt úgy rákattanva! Tegnap megnéztem 6 részt :shock: Na azért Benivel is játszottam :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Na végre eljutottam a géphez!!!!!!!!! :P :P :P

Panka üdv köztünk.

Nagyon jók a talis képek!
Én is remélem, hogy végre tényleg eljutunk egy talira! :)

Boldog hófordulót az elmarattaknak: Beni, Brigi, Nanica, Gergő.

Mensi: Nekem amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót akkor jött meg, azóta meg csak szenved. Általában időre jönne meg, fáj a hasam és ilyen halvány barnás trutyi jönn, csak az a szar hogy legalább 10 napig tart. Férj uram azt mondja, hogy azért mert a gyógyszer hormonjai meghoznák, de hogy szoptatok (igaz már csak éjszaka) az meg gátolja.

Úszás: Ébn azért félek tőle, mert én jártam vizes terhestórnára és én elkaptam egy kis gombát, bár én hajlamos vagyok rá. Nem szeretném hogy a kis tündérkém is elkapna valami fertőzést.

Rólunk:

Hát nem túl sokat javultak az éjszakáink. Egyszer vagy kétszer eszünk, de közben folyamatosan föl-föl ébred. Mostanában fel is sír időnként, és sokszor még ha kézben van úgy se jó. Nem tudom ilyenkor mi történhet vele. Pár napja azért próbálok aludni napközben. Vagy vele vagy valakire rábízom, és úgy néz ki kicsit jobb.
Elrontás: Olyan szempontból nem igazán jó, hogy sokan vagyunk, hogy biztos valakinek a kezében van. Anyu és apu is volt már többször szabin, öccsém is, barátnőjének nincs iskolája egész nyáron itthon van és még ráadáként uncsitesóm (14 éves) itt volt egész nyáron, holnap megy haza. Mondta már anyu nem tudja mi lesz ha szeptembertől mindenki megy rendesen dolgozni, iskolába.

Nálunk is nagyon figyelni kell mindenkire, mert adnának mindent a szájába.

Kiságy: Hát valami szőrnyű. :evil: Egyfolytában pörög, forog, nem tud egyhelyben maradni. Nem fér el a fejvédőtől, mostmár a baldahíntól se, egyfolytában le akarja szaggatni. Egyfolytában beakad. Sőt tegnap este Zsolti arra ment be, hogy megfogta a tetejét és húzza fel magát. Lehet hogy lassan lentebb kell engedni?

Azért van jó is:
Kezdünk kúszni. A cumi nálunk is be-ki jár a szájunkból. Járókában is ha kicsit messzebb van tőle addig pörög, forog amíg el nem éri.
Most az a sláger, hogy a lábunkat be tudjuk venni a szánkba, lehúzza a zokni.
Amikor az ölünkben ül egyfolytában püföli az asztalt, el akar venni mindent ami előtte van, széttépi az újságot stb.
Nálunk is kinézi a szánkból a kaját innivalót. Múltkor tesóm barátnője ivott füles pohárból, addig nézte, amíg üresen odatartotta a szájához Gréta megfogta a fülét és már döltötte is a fejét, hogy iszik. Nagyon édes volt.

Képeket kedd este, vagy szerda reggel tudok feltenni, mert eddig a gép nem volt itthon, most a kábel maradt a sógoroméknál.

Mi csütörtökön megyünk négy napra a Balatonra, de addig még jelentkezem.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

OFF leszek
Beleolvastam a Szt.Imre-s topicba. Született egy kislány (Mirka), időre, 3800 gr-al. Születése után derült ki, hogy a szívének a bal fele nem fejlődött ki. És csak azért van még életben, mert a szívén lévő lyuk, ami magzati korban nyitva van, még nem záródott be és így kap vérellátást a szíve. Az orvosok szerint max. 4 napja van hátra... annyira kiborultam, hogy Lillát le sem akarom a kezemből tenni. Hálát adhatunk a sorsnak, hogy egészséges babáink vannak. Ilyenkor kicsit szégyenlem magam, hogy olyan dolgok bosszantanak, hogy nem aludja át az éjszakát vagy hogy néha rossz napja van neki is és nyűgös! Ezek mind nem számítanak! Egészséges és ez a legfontosabb!!!
Bocs, ha lehangoló voltam, de alig bírom visszatartani a könnyeimet... van fenn róla kép is, olyan gyönyörű baba.
OFF

Timi
Kép Kép
timocska

Még egy off.
Elment a pici lány....
off

Timi
Kép Kép
timocska

timo :(
kellett neked olvasgatni így nyaralás előtt?! n n sajnálom... nem mintha már számítana, de az uh-ok mire valók??

hihetetlen vihar van, rem, senki nem próbálta be a tűzijátékot, v ha mégis, akkor már biztonságban van!

b.lin
nekünk is van kele ágya felett "baldachinszerű" (=ágiboldi nem röhög), de már fontolgatom, h leszedem, mert egy csomószor belekapaszkodik, félek, h magárarántja

durva lesz nálatok, ha gréta ennyire kézbe van szokva, kitartás!

ria
b.almádi :lol:

majus3

Timi, én is olvastam pont tegnap :cry: Nagyot sírtam nagyon sajnálom...

Jó utat/időt a nyaralóknak! :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, reagálni azthiszem ma még nincs lelkierőm.

Rólunk:
Tegnap hazaértünk az egyhetes nagyizásból/keresztelőről. Alapvtően jó volt a hét, voltunk egy egyész napot strandozni is, grilleztünk, dédivel szülinapoztunk és sétáltunk sokat!

A végére már sok is lett a Linusnak esténkét (kb 3. nap után) majd egy órás nyűglődés volt az elalvás, hajszárítóval és szopival sikerült csak.

Az utazóágyban csak kb 10 percet volt, akkor is kapirgálta meg forgolódótt benne, és végül kihányta azt amit előtte 1 órával megevett (vassal együtt). Utánna még párszor próbálkoztunk, majd feladtuk.
Úgyhogy éjszakánként velünk aludt a nagyágyban, s volt, hogy két óránként szopizott. Keresztben tudtunk csak aludni, Linus a fejrésznél, én középen párom a szélén. Hajnalfelé volt, hogy Linus középen, mint a nagyalföld, az Ágy végében meg ketten kuporogtunk... :lol: :lol:

A keresztelő a sok szervezés ellenére nem indult zökkenőmentesen. Hiába mentünk már egyeztetni hónapokkal előre az időpontot, szereztük be az igazolásokat a mi ill. a keresztszülők részéről is, a végén nem lett felirva a keresztelendők listájára!
Pedig amikor az anyu pár héttel ez előtt bent volt, akkor még csak a Linus keresztelője volt beírva aznapra, mikor odamentünk, összesen 8 baba/gyerek volt ott!
Persze a Linusnak pont az alvásidejébe esett a ceremónia, ezrért rettenetesen nyűgös volt, és mivel minket írtak utoljára, mi voltunk az utolsók! Fura volt, mert futószalagszerűen a ceremónia egy egy részletét minden gyereknél megcsinálta az Atya, tehát minden gyereknél külön volt az olajjal kenés... kivárni a sort, a szenteltvíz kivárni a sort, áldás... kivárni a sort, gyertya...kivárni a sort, keresztlevél ... kivárni a sort! És ez igy a 8 gyerekkel összesen majd egy óra volt! Volt amikor a Linus bömbizett a leghangosabban! Ráadásul meleg volt a templomban! :?
Az atya fehér ruhája és a gyertya lángja azonban igen megbabonázta!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hazaérve utat csináltunk a csomagok közé :lol: :lol:

nanica

Sziasztok!

Most jöttek haza apa és Bálint a tűzijátékból, szerencsére tetszett neki, nem félt. Én „csak” a háztetőről néztem. Szerencsére 9 előtt 10 perccel sikerült Botondnak bealudnia és nem is kelt fel a nagy ropogásra.

Én is olvastam a kislány szomorú sorsát. Borzasztó, hogy megszületett probléma mentesen, utána 2,5 órát hármasban boldogan eltöltenek, még szopizott is a baba majd egy nap múlva kiderül, hogy csak napjai vannak hátra. Eszméletlen lelkierő kell ezt elviselni, feldolgozni, netalán újra próbálkozni. Annyira igazságtalan néha az élet. És annyira hálás vagyok, hogy egészségesek az enyéim, pedig elég sok rossz történt velünk az utóbbi évben.

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Én is olvastam Mirkát! :( :( :( Annak idején sok ilyennel találkoztam! Még születtet is nállam ilyen de anyaként már másképpen érzek! :cry:

Ma megyünk a balcsira! Egyedül megyek Benivel! A vonatra is egyedül cigölöm! :shock: Remélem nem lesz semmi gond! Azért 2 és fél óra az út!

Addig is jók legyetek és írjatok sokat!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Én is nagyon sajnálom Mirkát :( :(

Hétvégén váratlanul megjelent a nagymamám Szegedről, így borult a program. Hát ő már csak ilyen. Hozott Gergőnek kis takarót és cipőcskét ő horgolta, kötötte őket, nagyon szépek.

Nanica,
Jók a fényképek, látom azért a szenteltvíz annyira nem tetszett neki :)

Csongrina, Timi,
Jó utat nektek, érezzétek jól magatokat!

Lányok,
Nagyon ügyesek a gyerkőceitek. Gergő ezek szerint le van maradva. Még a kúszással sem próbálkozik, nemhogy négykézlábazással. Igaz hason is csak kb 1-1,5 hónapja marad meg, addig mindig ordított 10 másodperc után ahogy hasra raktam. Azóta szeret úgy, mióta magától tud hasrafordulni. De az igaz, hogy gurulva közlekedik.

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Végre itthon! Gergő jól elvan a balatoni kiságyában, de azért látszik, hogy az itthoni kiságy az igazi. Minden hazaérkezéskor megszemléli a rácsvédőn a macikat és úgy alszik el. :D Balcsin nincs rácsvédő, ráadásul kisebb is az ágy, úh forogni sem tud benne (itthon rendszeresen keresztben alszik), és a rácsok is mások (vékony hengerek, míg itthon vékony lapok). Most Balcsin egyszer szopi után rá is fordult a rácsokra, elkapott egyet, "szopizott" rajta egy sort, majd mint aki jól végezte dolgát átfordult és elaludt. :lol: Én meg csak álltam, bámultam és röhögtem.

mmóni! Ti is apóssal laktok? Üdv a klubban, bár az enyém nem sok vizet zavar, de annak igen-igen kicsi az esélye, hogy bármikor rábízom Gergőt.

Róki! ágy: mi külön ágyakat tervezünk, de null tapasztalattal, úh majd kiderül... :roll:

Ria, Timi, Május! Jó nyaralást, bár azt hiszemm helytállóbb a jó pihenést! Sajna. :(

Nanica! Futószalag keresztelő?!? :shock: :shock: :shock:
(Jut eszembe, talán a miénket is meg kéne már szervezni. Tiszta ciki, már írt a lelkészünk, hogy mikor szeretnénk keresztelni... :oops: :oops: )

Sági! Én szeretem, ha vki leírja, hogy mi a legújabb tudománya a babájának, mert legalább látom, hogy hol tartunk a többiekhez képes. (Pl. a cumis ténykedés nekünk is megy, de a négykézlábazás még nem.) Szóval én érdeklődve várom mindenkitől az ilyen "helyzetjelentéseket"!

Tüzijáték: mi nem voltunk kint, mégis láttuk, mivel az M7-en tegnap este baleset volt, iszonyú sokáig csak lépésben tudtunk jönni, így pont a tüzijáték alatt értünk Bp.-re, így még emiatt is állhattunk egy csomót a dugóban, de legalább közben láttunk vmennyit a tüzijátékból is. :)

Mirka: Ádám unokatesója együtt várta a babáját egy barátnőjével, akinél már a terhesség alatt megállapították, hogy olyan súlyos szívfejlődési rendellenessége van, hogy születés után meg fog halni. Látod Május, van amit kiszűr az uh, de nem tudom, hogy jobb-e ezzel a tudattal terhesnek lenni... :cry:

Alvás: ma csak egyszer keltünk, ami nagyon jól esett, főleg a szombati éjszaka után (Ágiboldi nem voltál egyedül!). Viszont megbukott a "kölespép csodája" ui. tegnap este az utazás miatt pont nem kapott vacsira, és mégis mekkorát aludt!!!:o
Vendég

Pann, Orsi, Sági stb kölespéptudók!
Vettem kölespépet, de most nemtom, h a hátoldalán levő verziók köül melyiket csináljam neki? Mikor adjam? És mennyit???? A gyümölcsöset vagy a tejpépeset??

Gyors válaszra várva, hátha ma este alszunk a kölespéppel reményében...

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Én a zöldséges verziót egyszer csináltam - répával - ,de kiköpte, a tejessel meg vigyázni kell, mert sztem az 5 kanál nagyon sok (kettőnél többet sosem evett meg), úh én 100 ml tejjel és minimális vízzel adtam neki 2-3 evőkanálnyit, azt szerette. A gyümis verzió is bejött, és ennél a megadott mennyiség is ok. Mi este 6-kor adtuk, ami után Gergő 8-kor fürdés után még kapott egy álomszopit.
Ma visz
Vendég

Köszi, Pann, én is azt gondoltam, h a tejes túl sok lehet a megadott mennyiségekkel. És közben kipróbáltam a gyümiset almával uzsonnára (nem mertem elsőre este adni). Nagyon ízlett!

Hozzátáplálásos kérdés: elvileg pl. most szopizott 70 g-t, és én ezután szoktam pótolni tápival 100 ml-t. Namost ha hozzátápi van, akkor tápi helyett eszik valamit. Viszont a folyadék lényegesen kevesebb. Most akkor rá kéne feküdnöm a vízivás projektre?? Mert az a 20 ml amit néhanapján hajlandó meginni kétlem, h fedezné a hozzátápival kieső folyadékmennyiséget. Na most Ria pont nem vagy itt, esetleg van itthon valaki aki tudja a választ a nehezen megfogalmazott kérdésemre? :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,

még az első kérdésedre: én sima vízzel kevertem össze, és csak úgy szemre mennyiséget, és azt is imádta Sebi.

Orsi
Kép Kép
sno

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: