A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Jó reggelt!

Hol van mindenki? :o

Most panaszkodom egy sort: Gergő 11-től :!: ébredt óránként és 3-4-ig fent voltunk, aztán újra óránként, és 6-8-ig aludt két órát egyben. Egyre rosszabbak az éjszakáink, ezt már nem tudom szépíteni. :( Továbbra sem gondolom, hogy éhség miatt kel, de azért ma este bevetjük a kölespépet vagy a főtt krumplit, aztán meglátjuk. Az is lehet, hogy a foga jön. :lol:

Sági! Nem semmi Peti, hogy 25 fokos vízben fürdik! Ha ennyire tetszik neki a Balcsi, akkor a babaúszás tuti be fog jönni neki, és a 30 fokos vízzel sem lesz gondja. :wink:

mmóni! Nekem még egy gyerekkel is gond a babakocsis BKV-zás, bele sem merek gondolni, hogy kettővel hogy működik a dolog! :shock:
Nagy darab néger :lol: jó lehetett!
Vendég

Lorca! Hol a sokat emlegetett nem alvós topik? Eljött az ideje, hogy belenézzek. :(
Vendég

Jóreggelt! :)

Pann!
Úgy sajnálom az éjszakátokat! :( Szerintem nem lehet éhes, mert akkor nappal is óránként enne. Vagy nem tudom..

Lillus is 1-kor megint úgy döntött, hogy ideje anyát felébreszteni. Szadi anyuként vizet adtam neki és cumit. Fél 5-ig aludt! :shock: :shock: Tehát, éhes nem lehetett, mert akkor visított volna a víz és cumi után. Ezek szerint csak azért kel, mert jó anyával összebújni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, és boldog felediket Gergőnek! :) (tegnap adtam sutyiban egy puszit a buksijára, míg velem volt!) :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap nekem megint kábé 3 buszt kellett megvárnom, mire jöt egy alacsonypadlós... a leszállásnál meg olyan messze állt meg a sofőr a padkáról, hogy szegény Lillus akkorát zakkant! :shock: :shock: Még jó, hogy be volt kötve! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,

Tegnap már nem tudtam jönni, mert tali után még voltunk a nadmamánáj is. Sebi már a múltkor is, és most is azonnal sírva fakadt, ahogy beléptünk. Aztán egy kis barátkozás után már nevetett is, de amikor fel akarta venni, újra elsírta magát. Kezdődik a kevésbé ismertektől való félelem…

A tali nagyon jó volt, nekem, mint új résztvevőnek még rövid volt az idő, hogy igazán belerázódjak. A túl sok megnéznivaló, még akadályozott abban, hogy normálisan beszélgetni is tudjak, pedig pl. Riát is kikérdeztem volna egy-két dologról. Pannak és Májusnak sem mondtam, hogy TÖK JÓ A FRIZURÁTOK! De ez így elsőre normális. Remélem, ha nem is mindegyiken, de azért bizonyos időközönként fel tudunk majd bukkanni a talikon.
Milyen volt a gyerek turi? Voltak fiú ruhák is használhatóak? Hol is van ez pontosan?
Egy kicsit mi is leégtünk, de mára elmúlt, úgyhogy nem kenek semmivel.
Képek a picasan, a videó pedig a gmailen!

MMóni,
Kokó osztogatás :lol:
Bálint tényleg kifogástalanul viselkedett.

Gergő,
Boldog fél évest! Ez már egy komoly állomás, már nem kell stikában enni a barackot :wink: !

Móni,
Teszt-jelentés: vasárnap hagytuk abba a barackot, és tegnap már újra két kaki volt, a jó öreg anyatejes állaggal, szaggal, színnel, és már ma reggel is volt egy. A következő próbám az alma lesz, most érett be papáéknál egy jó kis bio alma, ami nem túl savas.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! vagy vki! Küldjetek nekem gmail-es jelszót! Kösziiii!
Vendég

Öööö...izé.....meg a címet is, mert nem találom. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem lehettem ott a talin, látom jól éreztétek magatokat. A következőre már mi is szeretnénk menni.

Móni,
Köszönöm a mailt. Nagyon jó a tábla.

Orsi,
Akkor szerencsére gyorsan helyrejött sebinél ez a kaki dolog. Kíváncsi vagyok, hogy az alma hogy jön be.

Pann,
Sajnálom az éjszakátokat :(

Móni

Kép
móni23

Köszönöm az kért információkat! :)

Sno! Fiú ruhák is voltak, szerintem jó bolt. Ha a Keletitől mész a Blaha felé (Rákóczi út), akkor balkéz felé az első utcasarkon van.
Remélem tényleg tudtok majd még jönni, Sebi elég jó minta többieknek, hogy merrefelé is kéne fejlődni. :wink: Legalábbis Gergőnek mindenféleképpen. :lol:

Barack: tegnap volt a 4. barackevős napunk, és ma nem volt még kaki :shock:
Vendég

Na, elment a védőnő, megállapította, hogy minden szép és jó! :D

Orsi!
Szenzációs a videó! :lol: :lol: És köszi! :oops:

A köv.talira a többi vidéki mami (Mazsi, Lin) is gyertek fel, tök jó lenne személyesen is talizni veletek! :D

Mi még nem eszünk se barackot, se mást, mégis hétfő óta nem volt kaki! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Gergő kűzd a kakiért....jó hangos....remélem hamarosan összejön, mert elég idegesítő hallgatni. :oops:

Következő talit szervezhetnénk a Margitszigetre, amíg még jó idő van... :roll:
Vendég

Mi jövő héten nem leszünk, persze, attól még ti talizhattok! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok! :)

Borzasztó ez a mai nap! Brigi ma még csak hisztizett! Még szopi közben is nyafizik! :cry: Voltunk a védőnőnél is receptekért, meg a fülészeten is. Azt mondták, hogy valóban egy kicsit duzzadt az orrnyálkahártyája, és a füle is egy kicsit zsíros, de azt mondta a doki, hogy ne foglalkozzak vele. Ill. csak annyit, h rendszeresen fújjak az orrába sterimart, mert az helyreteszi a nyálkahártyáját. Hát nem tudom... Mindenesetre ha nem javul, vagy romlik a helyzet a nyaralás alatt, akkor megyünk a Bethesdába is.

Főznöm kéne, de Brigi nem hagyott bevásárolni. Itthon meg nincs semmi. :( Asszem virslit ebédelek, az még talán van is itthon. :)

A fényképekre nem tudom mikor lesz időm, ráadásul a gépünk is sz@rakodik, mert egy képet sem tudok megnyitni. Pedig van a gépen egy csomó képnézegető progi és egyik sem műkszik. Ja és sajnos videót sem tudok nézni. :( Remélem nem kell megint újratelepíteni mindent, mert nemrég volt.

MMóni
Szerintem is nagyon jó fiú Bálint! És van két fotóm is, amelyiken olyan édesen puszilgatja Botondot!

Tali
Szerintem is nagyon jó volt a temitali! Jól éreztük magunkat Brigivel. Jövőhéten mi sem vagyunk, sőt én utána sem leszek, úgyhogy nyugodtan talizzatok nélkülünk.

Tegnap azért nagyon jó volt Brigi. Este még átmentünk a barátnőmékhez, aztán mikor hazaértünk Brigi szó szerint beájult a kiságyába! :) Szegény kicsit kifáradt! Elmaradt a de-i és du-i nagy alvása is. :) Aztán 2 körül szopiztunk, majd 6 körül hallottam, hogy elvégezte a reggeli nagydolgát és mire bementem, hogy tisztába tegyem már aludt is. Fél 9-ig! És akkor is én keltettem, mert mennünk kellett a védőnőhöz!

Viszont azóta bömbi bömbi hátán. Most is épp rázendített, úh. megyek is.
lora7

Gergőnek nagyon boldog felediket! Szép kor!
lora7

timo
persze, talizhatunk, csak aztán jól megsértődsz, te lakótelepi s.ubi :)
jövő héten egyébként mi sem vagyunk itthon, balatonra megyünk

sztm is szuper volt a tali és különköszi riának a turikért, kele is kapott két lábfejnélküli rugit, és én is egy felsőt.

pann
részvét az extrasz.r éjszakáért, gergő szépen megünnepelte a 6. hófordulóját. de legalább emlékezni fogsz rá :?

sági
az szupi lenne, ha mehetnénk együtt, arrafelé egyáltalán nem ismerem ki magam
n jók a balatoni képeitek, most felbátorodtam, sztm én is beviszem kelét jövőhéten, hacsak nem lesz ítéletidő
hiányoztatok a taliról!

video
vlmiért nekem nem játsza le, brühühüüü

ágiboldi
basszus, elfelejtettük a d-vitamint :evil:

közszolgálati hírek:

1. huggies-használóknak
megtaláltam a huggies oldalát (www.pelus.hu) és nekik is vannak akcióik, csak itt blokkot kell beküldeni

2. akik még nincsenek túl a járókaprojekten (kedves olvasóink :))
www.kindermobel.hu - mi innen vesszük (a mienket kölcsönbe kaptuk, de vissza kell adni). kis szépséghibája, h szolnok melletti a cég, de elvileg megoldják a szállítást is. és a 100x100-as, emelhető, görgős, összecsukható most akcióban 17.500- ft. az sztm n jó ár

majus3

Lora!
Mély együttérzésem a bömbivel kapcsolatban! Esetleg fenyegesd meg te is Brigit valamivel! :lol: :lol: Nálunk bejött! :wink:

Május!
A járókát mi itt Bp-en ugyanezekkel a paraméterekkel 2000 Ft-tal drágábban vettük. A szállításért mennyit kell fizetni?

Tegnap felavattuk a szipi-szupi etetőszékünket. Békében vacsiztunk hármasban. Lillusnak is nagyon tetszett, hogy végre nem a kiságyban kell lennie, míg mi eszünk! :)
Na, itt azért látszik, hogy jól lekapta a nap!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Lora,
Teljesen együttérzek veled. Tegnap Gergő egész nap ezt csinálta velem, mindössze 3/4-ed órát aludt napközben, amúgy szinte végig nyüszizett, sírt. Ma ismét csak most sikerült elíltatnom, reménykedek benne, hogy ma kicsit többet fog aludni.
Nem tudom mi ez a nyűgösség, mert az utóbbi időben nem csinált ilyet, lehet, hogy a meleg?

Timi,
Nagyon ügyesen ül Lilla az etetőszékben. Ez a kis pir meg nagyon jól áll neki.

Egy Margitszigeti taliban én is benne lennék, mert oda átszállás nélkül ki tudok menni Gergővel.

Pann,
Gergőnek boldog félévfordulót :D

Móni

Kép
móni23

Ma olyan boldog családias hangulatom van. Apuci hazajött a vásárlásból, sietett, hogy leváltsa anyukáját a játszin és még rohangáljon pár órát Natival is. Ebédelni már nem maradt ideje, mert a vásárlás miatt eleve 6 után ért haza, de miután lerakta a csomagokat, egy pakolj el felszólítással, bement Szabihoz. Mert ő a legfontosabb. Annyira tudok örülni annak, hogy annyira tud örülni nekik. :)

Kezd olyan érzésem lenni, hogy Szabinak kicsi a kiságy, pedig teljesen átlagos. Álandóan pörög-forog, hol a fejét üti be, hol a keze-lába lóg ki, nem is tud rendesen elaludni benne. Rácsvédő sem lenne megoldás, mert akkor meg nem tud kinézni, az is zavarná szerintem. Az nem akadályozná meg, hogy felakadjon a feje és kicsússzon alul a keze, amint próbál pont felfedezni. Ráadásul én sem látnám, az meg még rosszabb lenne. Ha viszont a nagy ágyon alszik, sokkal nyugisabb. Nem én hiányzom belőle, hiszen este 7kor az elmúlt 30 évben nemigazán látott az ágy ilyentályt. Tapasztalt valaki hasonlót? Nati csak feküdt, nemigazán volt egy mocorgós, ilyen gond nem volt. Meg amúgy is álandóan etetni kellett, azt meg simán a kiságyban nem lehetett megoldani.

Kép KépKép
lorca

A tali után Szabi kb 6kor elaludt, még a fürdés is elmaradt. Csak egy pelust cseréltem este, de még azt sem volt hajlandó ébren végigvárni. Szeretem a talikat. :lol:

Róki,
Én most pont az gyakorlotatom a két gyerkkel, hogy délután együtt aludjanak kicsit hosszabban. Nati amúgy is 2-3 órát alszik délután, de Szabi is kapható rá. Magától max 1 órát alszik, de ha bemegyünk Nati szobájába, ott ő is kb ennyit alszik. Persze ennek az ára, hogy nekem mint válaszfalnak ott kell lennem (aludni) közöttük, különben Nati egy hirtelen fordulással jól belerúgna, Szabit meg néha vissza kell tuszkolni álomországba egy kis cicivel. Nagyon szoktam bánni ezeket a kényszeralvásokat délután. :lol: Nálatok ilyesmi nem működne? Extra alvás soha nem árt egy kisgyerekes anyukának. :D

Pann,
Boldog féléves szülinapot! :D
A lányruhát te magatoknak vetted? Azt hittem, elajándékozni szándékoztad. :D
Apa nem tudja egy kicsit átvenni az éjszakai bulit? Még ha dolgozik is, simán beleférne. Ha csak 4 órát tudsz folyamatosan aludni, már az is olyan, mintha a Menyország érkezett volna el (saját tapasztalat 8) )
Megpróbálom megkeresni a topicot, de így fejből nem tudom. Talán a gondok-bajok résznél van. Elég régi, amikor olvastam (éve?) már akkor sem volt túl nagy mozgás.

Tesós tali:
Móni, Bella, Róki...ki is van még? Van azért erre is Flóra-barát ötletem. A mi játszóterünk délelőtt elég kultúrált. Nagy tér, bekerítve. Játszótér kicsiknek, nagyobbacskáknak. Füves rész csak füvezőknek. Akinek egy csemete van, annak szerintem mindegy, de dupla verzió az tényleg mozgósítást igényel. Akkor legalább szegény kis Natim is jöhet bulizni. :roll: Imád a babák között rendezkedni, de azért én is jobb szeretem, ha olyankor nincs ott, amikor én próbálok társasági életet élni, mert az úgy nagyon nehéz. A jövő hét? Ez is tőlünk pár percre van, tehát akinek a Keleti mint utazás nem túl macerás, annak ok.
A Margitsziget is ok talira nekem.

Orsi,
A kezdeti hozzátápis no-kaka nem vészes. Túl kell esni rajta valamikor. A döbbent bélbolyhok csak az elején sztrájkolnak, nem tart sokáig. Nálunk mostanra teljesen visszaállt a normális rend - kb 2 hét után.

Lora,
A rendszervisszaállítás nem működik? Vagy mentettétek egyáltalán? (Ha nem, legközelebb jó lenne)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Pann,
Gergőnek boldog 6. hónapot!!! :D
Sajnálom a rossz éjszakákat, teljesen átérzem a dolgot. Remélem segít a kölespép. Nálunk bevált, CSAK 2x kajál éjszaka (1-körül és 4 körül). Én már ezzel is teljesen elégedett vagyok az őránkénti keléshez képest!

Timo,
Szupi az etetőszék!!!
Nyaralás- fél háztartás: majd megtudod!!!! :lol: :lol: :lol:

Lorca,
Petinek is kicsi a kiságy. Ő is mindig beakad, nem tud tovább fordulni, keskeny. A rácsvédőről meg annyit, hogy ott éppen nem akad be a rácsokba, de simán tovább tud menni és már be is akadt. A másik, hogy nem lát ki tőle, ami nekem nem baj. Szépen felágaskodik és kikukucskál felette. Na már most ha elfárad akkor a kiságy szélén koppan a feje. Ja és abba kapaszkodik elalváskor, mármint a rácsvédőbe.

Május,
Akkor megyünk együtt. Majd megbeszéljük a részleteket!!!
Lemaradtam valamiről? Ágiék hol vannak???

Lora,
Hogy vagytok???

Rólunk: A mai napunk is szuper volt. Játszás, alvás, evés, fürcsi!!! :D

Jó éjt mindenkinek!!!
Vendég

Helló!

Örülök, hogy jól telt a tali!!!
Nekem is gond volt múltkor, hgy a Luci ott gyalogolt a kisbaba fejek között, nem ideális...
Viszont most mi is elmegyünk nyaralni (minő egybeesés), és utána Luca ovizik! Hurrá!!! Szóval ő már nem nagyon fog jönni délelőtti talira.
Úgyhogy most nem leszek egy darabig, többieknek is jó nyaralást!

Nemalvók- ugynaz van nálam is, kb. két óránként ébredés, én ma írattam tápszert, hátha bennem van a hiba.
De egyelőre kiköpi (HA-s). Próbálkozunk, etetni még nem akarom, ő kiscsoportos a topikban.

Sziasztok!

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Amilyen "rossz" volt tegnap de. Brigi, olyan jó lett du-ra. Persze sikerült 2 órát aludnia. Meghát hazajött az apuci, és olyankor minden rendben. :? Csak nekem csinálja a fesztivált! :) :roll:

Sági
Köszi jól vagyunk. Brigire is azt mondta a fülész, hogy rendben van, csak kicsit duzzadt az orrnyálkahártyája és fújjuk rendszeresen a Sterimart. Most talán nem kell annyit orrszívózni, bár mindig a hétvége a gázos a telekszezon miatt. (ezért gondolom, hogy allergia, de minden doki azt mondja, hogy míg anyatejes addig ez kizárt! Ja és a tápszer bevezetése előtt is volt!)
Én is jól vagyok, de már kezdek nagyon félni a műtéttől. Még szerencse, hogy nyaralni megyünk, kis figyelem elterelő! :D

Lorca
Számítástechnika mélységeit nem értem. Én csak felhasználó vagyok! Az ilyesmiket a párom csinálja, én meg nem kérdezem, mert még a végén nem hagyná abba a magyarázást! :oops: :lol: Viszont azóta sem műkszik, úh. a képeket majd egyszer...

Timo
Pont egy ilyen etetőszéket akar egy ismerős rámsózni. Majd mondj véleményt, mert gondolkodom rajta. Ja és nagyon jól áll Lillusnak a pirospozsgás pofika! :lol:

Bella
Nem irigyellek a tápi bevezetés miatt. Elég nehéz volt nálunk Brigivel elfogadtatni. A Humánát azt egyáltalán nem ette, a Bebával már nincs gond.

Most egy darabig nem leszek, bár lehet, hogy Mkövesdről be tudok majd kukkantani. Aztán lehet, már csak műtét után leszek, szeptemberben. Addig is legyetek jók! :lol:

Ui.: a szintén nyaralóknak jó nyaralást és szép időt, sok kikapcsolódást és jó feltöltődést!
lora7

Sziasztok!

Hol vagytok???

Lora!
Neked is jó pihit, próbálj meg kikapcsolódni! Ha a műtétig nem jelentkezel, akkor meg minden jót, gyors gyógyulást, Briginek meg holnapra boldog hófordulót, drukkolunk Lillussal! :D :D

Lillus ma éjszaka negyed 2-kor jelentkezet... víz, cumi, gondoltam visszaalszik. Persze, nem. Így fél óra múlva megszoptattam. Negyed 5-kor újra ébredt! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Bella!
Majd számolj be, hogy jobb lett-e a tápitól az éjszakátok! :roll:
Lassan én is kipurcanok. :(

Kiságy:
eddig Lilla csak nagyobb területen tudott hasra fordulni. Tegnap viszont ébredéskor keresztben hason találtam az ágyban. Kiváncsi vagyok, mikor kúszik be a pelenkázólap alá! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Délelőtt vendégek voltak nálunk egy ismerősöm a 2 gyerkőccel, az egyik 1,5 a másik 3,5 éves. Hát jó eleven gyerkőcök, de gergő nagyon élvezte, ahogy körülötte játszottak.

Gergőnél is probléma, hogy néha már kicsinek érzi a kiságyat. Mindig keresztben akar hasrafordulni és ilyen kor vagy a lábai vagy a kezei akadnak el a rácsok között és persze sír, mert mozdulni sem tud. De még egy darabig ez marad. Igaz én csak az éjszakai alvásra teszem be, de néha álmában is forog.

Szerencsére Gergő éjszaka általában jól alszik. Egyszer kel fel szopizni, de utána rögtön vissza is alszik. Nappal viszont szinte semmit nem alszik.

Lányok lenne egy körkérdésem, hogy a szülés óta nektek már megjött, Kezdek aggodni, mert nekem még nem, pedig egész eddig abban reménykedtem, hogy a szülés majd rendberakja az elég kusza hormonháztartásomat.

Na megyek csinálok barackot Gergőnek.

Móni

Kép
móni23

Na itt vagyok, üdv Debrecenből! De már szombaton megyünk is vissza.

Csak gzorsan atfutottam anit irtatok. Bocs a betuket nem birom megszokni ezen a gepen.

Pann, Gergonek boldog felevet! Ez mar nagy szó! :D

Talis kepek szuperek, koszi.

Moni, nekem se jott meg, mondjuk szedek Cerazettet, de elvileg attol meg lehetne..

Horror ejszakank volt, 12-3-ig negyed orankent keltem.. itt mellettem van az utazoagya, persze suhogos, meg o is nyekegett, 3-kor )miutan mar evett is) orditva besokalltam egy "na kesz, azonnal indulunk vissza pestre" felkialtassal, aztan az anyukam felbukkant es halali turelemmel visszasimogatta Boldit, majd a hajnali keles utan is kimenekitette mellolem a nagyszuloi agyba.. igy uszta meg Boldizsar fektelen haragomat.

Huuu, Majus, Sági, annyira gondolkodom ezen az uszas dolgon, le kéne küzdeni az usziiszonyomat. Melyik napokon lenne? És nekem fürdőruhám sincs csak kétrészes, az nem gáz? És mennyibe is kerül? Ez a gép lassú, nem birok visszakeresni, pedig emléksyzem Timi hogy irtad.

Ki is kérdezte, ja, Orsi, irtó jó ruhák voltak abban a turiban, én nem vagyok tapasztalt, de megrökönyödtem, h ennyire jó állapotú és szép rucik. Nálunk csak anya (mármint az enyém) szerzett be turiból Boldinak ruhát, de most én is ráéreztem a hangulatára :)
És az én frizurááááám? Azt nem akartad mondani? Én is voltam előtte pénteken fodrásznál! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Az usziban a víz 130 cm mély. Nem kell úszni tudni, hogy Boldi jöhessen. Én is víziszonyos vagyok, de nem szeretném, ha Lilla is ilyen lenne. Leginkább ezért megyünk. Mert Bali tök jól érzi magát a vízben és szeretném, ha Lillus is ezt tenné.
Mi péntekenként fogunk járni fél 12-től! De jó lenne, ha ti is jönnétek! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jesszus Ágiboldi, bocsánat, csak amennyi képet rólad láttam, nagyon drasztikus beavatkozásnak kellett volna történnie, hogy felismerjem a változást. :oops: :D Május legalább beharangozta :D

Mindenkinek szupi volt a haja a talin! (Mielőtt még megindulna a lavina :lol: :lol: :lol: )

Miért kell az utazóágyakat orkán anyagból készíteni??? Hogy sátorozós hangulata legyen?

Zsigereld ki a végletekig a nagyszülőket, ritka alkalom!!! :lol:

Milyen a hétvégi nyitvatartása a turinak? Szombaton átsuhanunk Pesten, és hátha...

Lora,
ha tényleg nem tudnál addig jönni, akkor
1. boldog 5. hót Brigónak
2. jó pihenést
3. kéz és lábtörést a műtéthez (ez szarul hangzik, legyen inkább egy kalappal)

Móni,
aggódni a menstruáció hiánya miatt??? Én az ellenkezőjén aggódom.
Viccet félretéve, szoptatás alatt normális jelenség, ha nem jön meg, de majd a dokimamik...

Timo,
irigy-irigy a szupi etetőszékre. Tök jó a kép, ilyen egy életvidám 5 hónapos!

Orsi
Kép Kép
sno

Pann,
Gergő fejlődését az elméleti korához kell nézni, igaz? Úgy mennyi idős is lenne? Mert Sebi csak pár hete táltosodott így meg (ahogy Timó is mondta), és lehet, hogy ez a pár hét hiányzik még pont Gergőnél is.

Orsi
Kép Kép
sno

Május,
mióta felfedted előttem a járókák Mekkáját, azóta örlődöm a mindent tudó (emelős, gurulós, összecsukhatós), ámde kicsi és a nagyobb alapterületű nyolcszögletű ajtós között, és a sarok járóka csak azért nem játszik, mert nincs sarok, amibe bepasszíthatnám, pedig az is nagy ötlet. Szóval kész vagyok. Kérek mindenkit, hogy tekintse meg az oldalt, és beszéljük meg!!! Mert csak aug. 31-ig van akcióban a hipi-szupi.

Orsi
Kép Kép
sno

snorsi
ah timi írta, pesten is van közel ennyiért járóka, szvl nem tudom, ez mennyire számít mekkának?
bár nekünk a szolnoki nagypapa hozza, szvl a szállítási ktg nem játszik. és fogalmam sincs miért, de nem 17.500, hanem 15.000,- lett végül
egyébként sztm járókánál ez a három szempont tényleg fontos, főleg az emelés és a görgő, de az összecsukhatóság is baromi jól jöhet néha (a kölcsönjárókánkat nem lehet)
miért gondolod a 100x100-ast kicsinek?

ágiboldi
gyere csak úszni!! aztán megtörölközöl egy plüsstürcsiben, majd elmegyünk homokozni és megsimogatunk néhány kutyát. :twisted: (csúnya, gonosz május)
a kétrészes nemgáz (vagy ha mégis, akkor sincs más), amíg kele nem indul országos versenyen, nem ruházok be csak ezért :lol:

móni
most olvastam az "éjszakai gondoskodást" amitől ugyan sok helyen felállt a hátamon a szőr, de pl ez a szoptatás alatti menstruációkimaradás n n részletesen le van írva. miértek, statisztikák. a lényeg, h teljesen normális, h nincs (és az is ha van - végre vlmi ami mindenh jó :))

majus3

Május,
Bár tüzetesen nem tekintettem át a Mo-i járóka helyzetet, de eddig nem láttam összecsukható fa járókát (a hálósakkal nem szimpatizálok), se sarok járókát, négynél több szögletűt csak horror áron, szóval nekem nagyon tetszett az ottani kínálat.

Egyszer már volt szó itt járókáról, és akkor a 100x100-as kicsinek lett minősítve.

Orsi
Kép Kép
sno

Timocska,
Ennyire megkapta a nap? :shock: Fehér a bőre, az igaz, de nem is gondoltam volna, hogy ilyen piroska lehet, mivel azért csak az árnyékban voltunk.

Bella,
Nagyobb tesóval tényleg nehezebb. Én is halálra aggódtam magam, amikor nálunk volt a tali. Lép jobbra-balra, én meg azt nézem, mikor fog elesni. Nati nagyon vigyáz, nehogy rálépjen valakire, de attól még nem egy életbiztosítás.
Egy időben nekem is eszembe jutott a tápszer, de mivel Szabi mindig meg volt elégedve magával, ezért annyira nem zavart. Dokinénink is mondta, hogy hát vannak ilyen kényelmesen gyarapodó babák, akik láthatóan jól érzik magukat, csak hát ez az ő tempójuk. A HAs tápira sok baba mondja azt ismerősi körben, hogy bleeeee.

Lora,
Nem tudom, hogy védi-e az allergiától a szopi, de reménykedjünk. A telek meg lehet, hogy simán a környezetváltozás miatt hozza ki a prüsziket.

Megjött Nati a játsziról...folyt köv.

Kép KépKép
lorca

Na, az anyukám épp most szoktatja Boldit a karban ringatva elaltatáshoz... :twisted: szerintetek 3 nap alatt el lehet rontani egy gyereket? Ez az egy dolog működött eddig, az esti elalvás... most nem volt hajlandó, erre mire megyek be, karban ringatás :twisted:

Május, egyre meggyőzőbb az uszis program :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Egem ma vmiért nagyon utál a bnet, mert vagy be sem enged, vagy hozzászólni nem enged. :evil:

Járóka: szerintem az 1x1-es nem kicsi, egyelőre legalábbis nem. Szerintem az a legfontosabb, hogy legyen anyakímélő /emelt/ üzemmódja. Sno! Az ajtós járókát nem nagyon értem, a járókának nem pont az a lényege, hogy nem tud belőle kiszabadulni a poronty? :?

Timo! Etetőszék szupi, és főleg az szupi, hogy ajándék. Ennek a lónak aztán lehet nézni a fogát! :wink:

Móni! Mi két hónappal előrébb járunk, de még nekem sem jött meg. Bevallom nem is hiányzik, és legalább ennyi előnyöm származzon az éjjel-nappal szopi életmódból! Én úgy tudom, hogy ha egy évig nem jön meg, még az is ok. :roll:

Sno! Gergő most 5 hónapos fejlettségűnek számít, de nem hiszem, hogy 1 hét alatt eljutunk a táltos Sebi szintjére. :roll: Viszont a kölespép nagyon bejött, nyeli mint kacsa a nokit, úh mégegyszer köszi! :D Szólj ha visszahálálhatom vmivel! :wink:

Ági! Én kiszúrtam a frissen fodrászolt hajadat! :wink: Szóval mindekettőtök (Május te is figyelj!) frizkója hypppertrendi, úh húzzátok ki magatokat szupermamik! :D

Uszi: Ha mindenki megy, akkor engedek a csoportnyomásnak (kevésbé szakszerűen a "csordaszellemnek") és megyünk mi is. Nehogymá' kimaradjunk! :lol: Legföljebb mi tényleg kihagyjuk a vízalányomós részeket. :roll:

Ági! Mi így szoktunk le a hordozva altatásról: Balcsin mindig volt vki aki hordozgatta helyettem, úh itthon már meg sem lepődött, hogy én nem hordozgatom! :D :D Szóval nyugi, nem fog "elromlani"!
Vendég

Orsi!
Anno a Brendonban volt akciós járóka, de az csak 90-szer valami volt. Arra mondtuk, hogy kicsi. A 100x100-as jó, legalábbis most! :) (de nálam a sarokjáróka viszi a pálmát) :lol: Mondjuk, annak hátránya, hgoy arrafelé nem lát ki belőle a ded. Nekünk most tök jó, mert minden irányba (na jó, az ablak felé nem) körbejárható a járóka. :)

Lorca!
Nemhiába, mindketten fehér és érzékeny bőrűek vagyunk. :oops:

Móni!
Nekem sem jött még meg, egyáltalán nem hiányzik. A védőnő is azt mondta, ha 1 évig sem jön meg, nem gáz! Úgyhogy én arra gyúrok! :lol: :lol:

Ágiboldi!
Nem elkeseríteni akarlak, de Lillust otthon anyákék így rontották el. Mondjuk nem 3 nap alatt, hanem majd egy hét volt. De mikor hazajöttünk, első nap hosszú bömbi után csak úgy aludt el, hogy a karomban! :shock: :shock: Aztán két nap után visszaszokott a magától elalvásra. Most meg már csak hason tud aludni.. érthetetlen, eddig utálta a hason alvást! :shock:

Pann!
Nyugi, vannak lassabban fejlődő bébik, lásd Lillus. Ő sem lesz táltos Sebi szerintem még vagy 2 hónapig! :) Tegnap a védőnő mondta, hogy 6 hónapos korra elvárás, hogy forduljon mindkét irányba. De mivel Lillust a súlya is visszaveti (ezt ő mondta), ezért ha 7 hónaposan fordul csak meg, az sem baj! :lol: :lol: :lol: Háát, ők a kényelmes típus! Remélem később is ilyen lesz, legalább nem kell annyit rohangászni utána! :oops:

Május!
Köszi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Anno a Brendonban volt akciós járóka, de az csak 90-szer valami volt. Arra mondtuk, hogy kicsi. A 100x100-as jó, legalábbis most! :) (de nálam a sarokjáróka viszi a pálmát) :lol: Mondjuk, annak hátránya, hgoy arrafelé nem lát ki belőle a ded. Nekünk most tök jó, mert minden irányba (na jó, az ablak felé nem) körbejárható a járóka. :)

Lorca!
Nemhiába, mindketten fehér és érzékeny bőrűek vagyunk. :oops:

Móni!
Nekem sem jött még meg, egyáltalán nem hiányzik. A védőnő is azt mondta, ha 1 évig sem jön meg, nem gáz! Úgyhogy én arra gyúrok! :lol: :lol:

Ágiboldi!
Nem elkeseríteni akarlak, de Lillust otthon anyákék így rontották el. Mondjuk nem 3 nap alatt, hanem majd egy hét volt. De mikor hazajöttünk, első nap hosszú bömbi után csak úgy aludt el, hogy a karomban! :shock: :shock: Aztán két nap után visszaszokott a magától elalvásra. Most meg már csak hason tud aludni.. érthetetlen, eddig utálta a hason alvást! :shock:

Pann!
Nyugi, vannak lassabban fejlődő bébik, lásd Lillus. Ő sem lesz táltos Sebi szerintem még vagy 2 hónapig! :) Tegnap a védőnő mondta, hogy 6 hónapos korra elvárás, hogy forduljon mindkét irányba. De mivel Lillust a súlya is visszaveti (ezt ő mondta), ezért ha 7 hónaposan fordul csak meg, az sem baj! :lol: :lol: :lol: Háát, ők a kényelmes típus! Remélem később is ilyen lesz, legalább nem kell annyit rohangászni utána! :oops:

Május!
Köszi! :)

Ja, 2 napig működött, hogy éjjel az első ébredéskor csak vizet adok Lillának. 3 nap már fél óra múlva sem aludt vissza, csak nyüszizett. Így megetettem. Most is fél 2-kor már jelentkezett...

Timi
Kép Kép
timocska

Bocs a dupláért! :oops: :oops: :oops:

Orsi!
Na, jól elmagyaráztam a sarokjáróka hátrányát. Szóval, hogy a fal felé nem lát ki! :lol: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Hú Timo, jó korán keltetek! :shock:
Vendég

Ági! Akkor most már olvashattál + és - tapasztalatot is, úh most is érvényes a "minden gyerek más" közhely, szóval bármi lehet, de 3 nap alatt szerintem semmi visszafordíthatatlan nem történhet.

No, megyünk piac amíg még hűvös van, mire visszaérünk keljetek fel! :lol:
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Hiper szar éjszakánk volt, nem is részletezem.

Az imént elszállt az egész hsz-em, így megúsztátok a járóka nagy esszémet (legalább valakinek legyen jó :D ).

Pann,
"Egyszer még kérni fogok magától valamit..." (Tanú után szabadon), de helyette örülök, hogy a kölespép bevált, fájt volna érte a szívem, ha kárba vész. Sebi is úgy ette, mintha egész eddigi életében ezen élt volna, semmi csodálkozás, idegenkedés. A gasztronómiai élményen kívül van valami hatása (éjszakai evés kihagyás, stb)?

Timo,
sarokjáróka, kristály tiszta :D !

Nektek akkor tehát 100x100-as fa járókátok van, és bevált.
Linnek hálós van.
Róki, a tiétek mekkora?
Május, az összecsukható mikor érkezik?
Többiek?

Sebinek tegnap óta ismét szorulása van. Móni, Pann nálatok mi az állás?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Nem tudtam sajna jönni mert el lettem tiltva a géptől! Apának 2 szabadnapja volt és csak konvertált, letöltött és konvertált és így tovább. :) Na akkor most panaszkodok! Senki nem vette észre hogy fodrásznál voltam és frissen vagyok festve és melírozva!!! :lol:

Timi! Én is nagyon leégtem szerencsére Beni nem! Nagyon nagyon szupi az etetőszék! Uhh 5 után már a gép előtt! Együtérzésem. :cry:

Pann! Na hagyott ki etetést Gergő? Jó piacolást! Isteni a bari amit ott vettem!

Sno! Ugy tudom hogy 2-ig nyitva van a turi szombaton de nem százszázalék!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Gergő ma kivételesen sokáig aludt majdnem 7 óra volt amikor ébredt, ez ritkaság. Persze azt hozzá kell tennem, hogy tegnap napközben semmit nem aludt, nem csoda, hogy így kidőlt és az éjszakai evést sem hagyta azért ki.

Orsi,
Gergőnek tegnap délután és már ma reggel is volt kakija, igaz egy kicsit sűrűbb, mint régente, lehet, hogy ezétr ment ilyen nehezen.
Nekünk nincs járókánk, mert nem férne el a lakásban, pedig jó lenne, mert Gergő már gurulva közlekedik és tegnap mig WC-n voltam kicsit megtépkedte az egyik virágot, nem is értettem hogy került olyan gyorsan a virág közelébe (kb 2,5 méterre tőle volt előtte)

Ágiboldi, Timi,
Úgy látszik nálunk fordított a helyzet, mert mi végig kézben altattuk Gergőt, és mikor júniusban lementünk anyuékhoz, akkor ő szoktatta rá arra, hogy a kiságyában aludjon el, és azóta ez így is van.

Lányok,
Nekem sem hiányzik annyira a menzi, csak nekem pont amiatt volt lombikom, hogy évente max 2-szer menstruáltam, és úgy szeretném, ha majd a kistesó természetesen foganhatna.

Móni

Kép
móni23

Látom, az 5 órási kelésem mindenkinek szemet szúrt! :) Lillus keresztbe beszorult az ágyba. Lába a rácsok közé, a feje pedig Blökibe! :shock: :shock: :shock: Alig tudtam kiszabadítani! :roll: És így már nem is tudtam visszaaludni.

Orsi!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nálunk hétfő óta nem volt kaki. :shock: :shock: :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
kitartás, szülőszapulás ügyben ugye én vagyok a csúcson (na jó, lorca néha beszáll :wink: ), de erre még én is azt mondom, h tökmindegy, a nagyik mit csinálnak. egyetértek pannal, elrontani sztm nem fogják, egy idő után a gyerek majd tud különbséget tenni, h kinél mi a határ. nyilván ez még odébb van, de berendezkedni erre kell, mert kizárt dolog, h el tudod érni, h mindent úgy csináljanak, ah te szoktál. (de lehet, h timónak van igaza, és elrontják, de akkor is mit tudsz csinálni?! legalábbis az én anyámat nem tudom meggyőzni :evil: )

móni
olyan nincs, h még egy bútor ne férjen el :lol:

ria
már bocsi, de én n is megdicsértem a hajadat, kifejezetten emlékszem :wink:

snorsi
járóka holnap érkezik, azonnal beszámolok!

elvittük kelét ma dokihoz, mert sztm szörcsög és este a jobb fülét is morzsolta. a doki azt mondta,h picit náthás, szedjen cebiont, meg felírt egy orrcseppet, ha rosszabbodna a háromnapos hétvége alatt. de szerinte a fülének semmi baja. tény, h az egész vizsgálat alatt végig vigyorgott, úgyh lehet, h a jobbfülmorzsival csak magát nyugtatja. na szép, így is formás (=elálló, nagy) fülei vannak hehehe

elzarándokoltunk a tescoba!!! és vettem én is lilacsomijú pelust! tök elégedett vagyok vele, legalábbis az éjszakát jól bírta. persze (timo! :)) huggiest is fogok még venni, de már megvárom az akciót, hátha megnyerem a 150e értékű pelust :P

majus3

Hali!

Sno! A mi Gergőnknek is megjött a kaki és ahogy Móni írja, nekünk is egy kicsit szilárdabb állagú, de szép sárgásbarna, zöld kaki azóta nem volt. kopp-kopp. A kölespép hatása? Hááát, nem egyértelmű. Az biztos, hogy azóta cak 3 óránként kel éjjel, ami nálunk jónak számít, de nem bizonyított az összefüggés! :roll:

Május! :lol: Nálunk is úgy van a járóka a nappaliban, hogy mi már épphogy csak beférünk mellé. :lol:

Timo! Hétfő óta? :shock: Az még ok?

Ria! És mindenki akit érint, piacos árusbácsi szerint még kb 2 hétig lesz őszibari, aztán már csak konzervben!!! Itt az utolsó pillanat eltenni. :wink:
Vendég

Azt el is felejettem írni, hogy Gergő is forog álmában, ami nem is lenne gond, de ma sajna ottmaradt a hajnali szopi után a mi ágyunkban, úh úgy kellett elkapnom - röptében - mert fejjel előre elkezdett leforgolódni az ágyról. Eléggé megijedtünk mind a ketten, és azóta is azon gondolkozom, hogy vajon mire ébredtem fel egy pillanattal azelőtt, hogy landolt volna... :roll: Ennyire jól működnek már az anyai megérzéseim? :roll:
Vendég

Sziasztok!

Ha nem bánjátok én is szeretnék csatlakozni hozzátok.
Az én kislányom is tavaszi baba :wink: , egész pontosan 03.15.-én született.És ahogy olvasom, elég hasonló problémáink vannak nekünk is.(evés, hozzátáplálás, mozgás, stb.)
Csak most kezdtem el olvasgatni a hsz-okat, de majd igyekszem visszaolvasni egy kicsit, ahogy Emili engedi. :wink:
De most felébredt, csak 1 órát aludt. :(

Nagyon ééééédes babáitok vannak!!!!Jó lehetett atali! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Szia Panka, Üdv a tapicban, örülök, hogy idetaláltál :D

Kép
móni23

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: