A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hát nem mondom, hogy kellemes a beöntés, de a többihez képest.........

Szilvi és Katababa
szisz2

Mamacka, Szelivi, Titati, holnap találkozunk az előadás előtt? Ha jó úgy nektek talizhatnánk 14:50-kor ott a szülészet-nőgyógyászati épület előtt. Jó nektek így?

Borotválás nem gond nekem, a beöntés meg.....nyilván jobb, ha előbb kijön minden, mint utóbb.....a lényeg, hogy nem kötelező, tehát kérhetem, ha akarom. Meglássuk.
Vendég

Beöntés: kellemetlen, de hasznos....Nem olyna rossz az, nem kell tőle félni!
Ami nehéz: úgy leszállni a székről, hogy bent maradjon, amit már beöntöttek...és érdemes pár percig benn tartani, hogy hatásos legyen... nehogy meg kelljen ismételni.
titati

Eszti: Miről ismerem meg az épületet? Merre menjek? Nagyvárad térre még valahogy eltalálok....metróval megyek...
titati

Találkozhatunk! Remélem sikerül időben odaérnem.

A természet is gondoskodik a dolgokról... általában enyhe hasmenéssel kezdődik a móka.... itteni szülésznők azt hangoztatják, hogy a beöntés miatt inkább előfordul, hogy a gyerek mellett kicsusszan más is. ...nem szívesen adnak csak ha a kismama külön kéri...
Szerintem olyankor az ember lánya úgysem azzal foglalkozik....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Feljössz az aluljáróból és egybőlmeglátod az épületet de ha megkérdezed biztos mindenki tudni fogja! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Titati, akkor veled találkozzunk a kórház bejáratánál háromnegyedkor. Így jó?
Vendég

Mamac: köszi Kép

Eszti: tökéletes! Ha bármi van, akkor csörgök...de elvileg végzek addig a dokinál...
titati

Hát még mindíg nem békültem ki a beöntés témával! És ha a székről leszállás közben nem tudom bent tartani a vizet? Kép Akkor csak a víz folyna ki, vagy már jönne más is?

KépKép
nicika

Mamacka
Ha a beöntés után kijött minden akkor nincs mi kijöjjön a babával együtt.
Nekem egyébként egyik szülésem sem kezdődött hasmenéssel. Egyébként én is szívesen kihagynám.

Szilvi és Katababa
szisz2

Lányok!
Beöntés: látom már írtatok róla, de azért én még kérdeznék, ha nem baj... Én most így tudatlanul azt mondom, hogy inkább legyen előtte, mint babával együtt közben...
De tulajdonképpen virágnyelven hogyan zajlik ez az egész? Ha le lehet ilyet virágnyelven írni...
Megkapjuk a beöntést és utána futás?? Olyan gyorsan jön a hatás? Elér legalább az ember lánya a legközelebbi WC-ig? Ezt a szülőszobán kapjuk? Mert ott gondolom van a nagyon közeli közelben WC... Szóval én magától a helyzettől tartok. Kellemetlen érzés vagy sem, inkább attól tartok, hogy kiérek e a megfelelő helyre vele...

nadine81

Most egy kis kínzás következik:
Csak saját felelősségre nézhetőKépKépKép
Kép

Megnyugtataás kedvéért diétás fagyi, és fagyasztott eper canderel porralKép
És isteni voltKép

Nekem Olivérrel nem borotváltak, de már otthon elintéztem,és beöntés sem volt.
Leventével viszont mindkettőt megejtették.

Annácska, gratula a nagy fiúcskához!!!!!Kép
Én is alig várom már a szombatotKép

ildikó
27+4
vas

Vas! Ez a fagyi tényleg nagyon guszta! Főleg most így a beöntés téma után! Kép

KépKép
nicika

Na, jókor raktam fel a fagyis képet, mire idekerült jól belemelegedtetek a beöntés témábaKép
vas

Ez az, hogy nem feltétlenül jön ki minden viszont fellazul... és a babóval távozik a maradék...
Szerintem ebben is van logika...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ugye, NicikaKép
Egyre jár az agyunkKépKép
Beöntés mellett kifejezetten gusztaKép
vas

Egyre cikibb a fagyis kép(főleg miután Mamacka is a másikról írt)
Kép
vas

Vas
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nadine
A szülőszobán csinálják, és a WC is ott van bent (Legalábbis a János kórházban), de a szülésznő úgyis mondja, hogy miután megkaptad hogyan tovább.
Egyébként nálunk úgy volt, hogy megkaptam aztán még várni kellett egy kicsit a hatásra. Akkor elkezdett mocorogni és irány a WC. A szülésznő külön mondta, hogy 2 körös adagra kell készülni, tehát addig ne is jöjjek ki a WC-ből míg ez meg nincs. Kép

Na ezek után

nyami - nyami fagyi Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

...jókat virulok itt magamban.... Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vas! Ne is foglalkozz vele! Kép

KépKép
nicika

Szóval két inger is jön egymás után?

KépKép
nicika

Ezért kell a második kört is megvárni Kép

még mindig guszta a fagyi Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Nadine:
A szülőszobán van egy előkészítő helység, egy viszonlyag picike. Ott van egy nőgyógyászati vizsgáló "szék", arra felhelyezkedsz, és lazítasz. Egy szilikon csővel engedik beléd a vizet. Lazítani kell közben, hogy ne feszüljön annyira, mert egy bizonyos mennyiséget "el kell nyelned". Aztán szorítanod kell, segítenek leszállni, és pár percig még szorítani kell, hogy ne jöjjön ki. Általáan ebből az előkészítő helységből nyílik egy mosdó helység (wc+zuhany), tehéát közel van...de hiába van közel, hamarabb érsz od,a mint ahogy elengedheted magad. És most bocsi, de.....: a kiengedést én pl nem tudtam kontrolálni, és a hátam közepéig visszacsapott Kép
titati

Akkor köszi mindent! Kép
Képet a fagyiról és szöveget a beöntésről! Kép Nekem amúgy mindegy szokott lenni, nem nagyon tud zavarni. De egy hozzászóláson belül tényleg furi tud lenni... Kép

nadine81

Ildi Kép Kép
Vendég

Jó kis témánál tartunk LÁnyok! Kép
Nekem volt egy műtétem idén tavasszal, akkor kaptam először beöntést, de így utólag én röhögök rajta... mert elég vicces volt, hogy felfekszel, beöntés megtörténik, semmi fájdalommal nem járt, langyos vízet érzel csak, picit feszít. No és utána, akkor még elképzelhetetlennek tűnt, de közölték, hogy szorítsam össze az izmokat és menjek el a 100 méterrel odébb található WC-re. AMi a folyosóról volt megközelíthető, ahol ültek a rokonok, hozzátartozók, ciki lett volna oda... de érdekes módon nem kellett, nem jött vissza semmi. Amikor azért biztos,ami biztos, ráültem a WC-re, mintha pisiltem volna. De gyanítom ez csak azért volt ilyen laza, mert annyira féltem a műtéttől, hogy előtte két napja már ment a hasam, szóval nem sok minden maradhatott bennem, no és nem ehettem 24 órával előtte már... szülésnél tutti más lesz, de szerintem nem ez lesz a legnagyobb bajom, amikor már jönnek a fájások... Kép

Vikó! Jaj dehogy, nem nekem kell bevásárolni, egyszerűen itt van tök közel ez a piac és én imádok itt bámészkodni és vásárolgatni, gusztálni a kínálatot. A férjecském megveszi a legtöbb dolgot a nagy bevásárlókp.ban, de a zöldség, gyümiért inkább piacra megyek, no de én nem elégszem meg 3 darab mandarinnal... Kép Amikor én egy uzsira legyúrok egy kilóval... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Erre mit csinálok?? Egy hozzászóláson belül?? Írok mindkettőről. Bocsesz! Kép

nadine81

Titati
KépKépKépKép
vas

Titati! Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nadine
sebaj, addig jó amíg a kép a fagyiról van és nem fordítva.

Szilvi és Katababa
szisz2

Na, ha már így belelendültünk én is elárulok egy kis titkotKép
Mivel én Olivérrel nem kaptam beöntést, nekem meg a szülőágyra ugrott ki egy kis bogyócska.
Irtó ciki volt.
De azt mondta a szülésznő, hogy ne is foglalkozzak vele, de én annyira szégyelltem magamKép
Azt mondta tök természetes.

Szóval a fagyi után jöhetnek a guszta témákKépKépKép
Úgy látom senkt sem zavar

Kép
vas

Nadine, a beöntés a legtermészetesebb módja a hashajtásnak, egy pciit olyan érzés, mint amikor jön a hasmenés, de egyáltalán nem fáj, kellemetlen stb. Egy dolog fontos csak - amire kizárólag a nagyon öreg, legyengült szervezetű ember nem képes, tehát nálad no para: egyrész nem széken végzik, hanem fekvő helyzetbe kell kerülnöd, különben hogy menne beléd a folyadék... amikor feltápászkodsz arról az ágyról/padról/bármiról, amin feküdtél, akkor nagyon lassan indulj el a wc felé, leglább 1-2 percig tartsd bent - ez tényleg nem nehéz, ne aggódj, különben csak az a víz távozik, amit beküldtek. Nekem balesetek miatt volt már kétszer is és simán túléltem, pedig egyszerre tízen kaptunk beöntést aznap a két vécére!!! És hát ugye a 80 éves néniket előre kellett engedni, mert náluk könnyebben jön a baj Kép

Szóval aggodalomra semmi ok, jó érzés frissen, tisztán indulni neki a dolognak szerintem. Különben is, amikor jönnek a fájások, nem ezen fogsz aggodalmaskodni Kép

indianyo

Titati! Kép Akkor mehettél egyszerre zuhizni! Kép

És milyen mélyre dugják a csövet?

KépKép
nicika

Bartika, mandarin adagom nekem is kb. ennyi. Kép
Vendég

Tényleg erre még nem is gondoltunk! Jó jó beöntés! És mi van ha akkor jön a fájás, mikor tartanod kéne bent a vizet? Van ám fantáziám! Kép

KépKép
nicika

Még jó, hogy nem zavar, hiszen mindannyian ugyanabban a cipőben járunk....Kép
Na Ildi, én ettől tartok....nem akarom magam ott a szülőágyon szégyellni. És annyi ember előtt. Olyan kiszolgáltatott érzés......akkor inkább beöntés.
Vendég

Még egy titok:
én anno egészségügyi szakközép iskolába jártam, és adtam beöntést a kórnázi gyakorlatok alkalmával.
Ne tudom kinek volt rosszabb, annak aki kapta, vagy nekem???????
KépKépKépKép
vas

Bartika, akkor jó, kedvtelésből vásárolni nagyon fincsi Kép Mandarint én is nagyon szeretem asszem egy fél kilót le bírnék gyűrni egyszerre), sajnos itt napi egy darab az adag, úgyhogy mindig a vassal együtt eszem, legalább valami jó is elgyen a vitaminevésben Kép

Nadine, a Vaterán, amit említettem neked, megvettem kisfiam első saját ruháját, egy fehér plüss hálózsákot, postaktg-vel együtt 2000 forint volt és mivel átutaltam, 2-3 napon belül itt is van Kép Azért ha majd egyszer valaki elvisz engem vásárolni, én is szívesen fogok tapogatni mindent Kép

Lányok, tényleg, kérek szépen új babaruhavásárláshoz címeket, ahol nem aranyárban mérik a dolgot. Köszi.

indianyo

Titati,
ez volt ám a virágnyelv! Kép De ha így volt, hát így írod le! Kép

Szisz,
igaz! Még jó, hogy ezt nem fotózza senki! Kép

nadine81

Vas, szép, léleknemesítő élményeid lehettek KépKépKép

indianyo

Indianyó,
örülök, hogy jól jártál a vásárlással! Akkor már meg is kaptad? Vagy 2-3 nap múlva?

nadine81

Nálunk a második gyereknél a beöntés elég viccesen zajlott, mert miközben épp kaptam a vizet, megkérdezte a szülésznő, hogy jártam-e már ott máskor is mert olyan ismerős vagyok neki.
Azt már nem kérdeztem meg, hogy mi alapján tart ismerősnek, arcilag vagy ...... Kép
de aztán megállapodtunk, hogy valószínűleg ő adta a beöntést az elsőnél is. Kép Bár szerintem csak kevert valakivel.

Szilvi és Katababa
szisz2

Én Lucával pont úgy jártam, hogy a beöntés után jött minden a csajóccal - amiatt, amit Mamacka is írt, hogy már a másnapra félretett dolgok lettek megmozgatva.
Luca udvarias volt, és megvárta a világrindulással, amíg jóízűen megebédelek KépKép, úgyhogy én már túl voltam az aznapi termelési gyakorlaton KépKép

Ugyanakkor Rékával semmi gond nem volt - viszont nem is volt egyéb nagydolog a beöntésen kívül.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szóval a csövet milyen mélyre rakják?

KépKép
nicika

Szisz KépKépKépKép a jó memória a lényeg Kép

Nadine, már átutaltam, beszéltem is a bolti emberrel, aki árul - nem csak licitálni lehet, vannak szabott áras dolgok is. Ahogy ott a pénz a számláján, azonnal feladja postán, az 2 nap, kb. Szóval szerintem péntekre itt lesz a kisaranyos. Csak azért meséltem el, hogy lásd, nem ördöngősség ez... Kép

indianyo

Nicika: mennyire? Fogalmam sincs... a bedugást nem is éreztem....csak amikor "megtöltöttek" Kép
Ildikót kérdezd, mert ő már adott is beöntést, biztos tudja Kép

Nadine: ehhez nincs virágnyelv Kép
titati

Vikó!
A Szt. Imréhez viszonylag közel, a piros 7-es végállomásánál van egy Teresa nevű butik, tart baba, kismama meg mindenféle ruhákat. Ott láttam kombidresszeket 700 Ftért, rugikat 1800ért.

Ezen túl Újpalotán a China Marktban tudok egy 3G nevű ruhaüzletet - ezek kíníi holmik, úgyhogy jól meg kell nézni az anyagot, mert a cimke szerint elég sok minden tiszta pamut, ami tapintásra nem. (Dehát egy kínainak a 100% cottone ugyanolyan krix-krax, mint nekünk a kínai feliratok. KépKép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nici! Ugyan én se adtam még beöntést, de sztem épp csak áttolják a záróizmok gyűrűjém.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nicika
a cső végén van egy ilyen műanyag hosszúkás valami azt rakják be, de én meg nem mondom milyen mélyre, próbáltam nem arra koncentrálni. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: