A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Megkérdeztem a cipőről azt az ortopédust, akiről írtam(és a feleségét is). Õk eddig mindig siestát használtak, nincs gondjuk vele, és a gyerkőc lába is egészséges (egyelőre).
A doki azt mondta, hogy annak a feltételezésnek túl sok alapja nincs(a lábboltozat izmairól), a lényeg, hogy tartsa a lábát, kényelmes legyen, nme szorítsa, és a bokáját is vegye jól körül.
Hát ezt mi is tudtuk eddig, de legalább ezt a kételyt a siestával kapcsolatban eloszlatta.

DinoKép
Elképzelhető, hogy Donátnak amúgy is kialakult volna a bokasüllyedés, ha nem siestát hord. Van a családban valakinek ilyen? Örökölhette esetleg?
Persze tényleg lehet, hogy a siestától van, mindenesetre a salusról a doki is csak jót mondott.

AnyusziKép
Jó, hogy jössz, a tapasztalat tényleg jól jön!

Danoninót mi is eszünk, igaz nem sokat. Meg krémtúrót, meg túrórudit csokistul...(miért nem jó a csokit is odaadni? A védőnő sem nézett rám jó szemmel, hogy így eszi Lili, "csak" a cukor végett, hogy sok van benne, vagy egyéb oka is van?

Képzeljétek, Lili "elromlott"Kép
Eddig olyan gyönyörűen elaludt magától, esti tápszer után, maximum tényleg egyet kettőt sírt, ha letettem, és aztán alvás, és tegnap délután, és ma este, egyszerűen nam aludt el. Üvöltött ahogy a torkán kifért, és amikor bementem hozzá, csimpaszkodott a nyakamba.
Szerintetek lehet pusztán attól, hogy a bicikli(ami fel van akasztva a szobában) tegnaptól a másik szobában van, és nincs ott, ahol megszokta? Másra nem tudok gondolni...Kép

MosziKép
Tündéri a kislányodKép
Ez jó kis derékbetörős korszak, de innen már nincs kiút, nemsokára jön az engedd el a kezem!
Nálunk ez egész gyorsan ment, talán egy hónap volt ilyen bizonytalan, ma meg a Westendben úgy kellett utána futni, nehogy a mozgólépcsőn kössön kiKép És persze arra megy amerre ő akar, ha meg akarom fogni a kezét egyszerűen leül, és nem mozdul...Kép

InimmaKép Csongornak gratula az első lépésekhez!!!Kép

Mára ennyi, jó éjszakát!

Móni

Kép
sunimum

SziasztokKép

AnyuciKép
Leírnád milyen homeos bogyót szedtek?

MóniKép
Nálunk is van olyan, hogy amikor Marcit először leteszem, még visít. Olyankor visszamegyek hozzá, kihozom magunkhoz egy kb. 1/4 órára, hogy még egy kicsit nézegelődjön, aztán utána ismét leteszem. Akkor viszont már minden nyüsszögés nélkül elalszik egyedül. Szóval szerintem ha ilyen történik, akkor még nem annyira álmos és azért nem akar aludni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Adriennről elmondhatom,hogy JÁR!A távok egyre nőnek.Napról-napra ügyesebb!
Kata!
Tudom,hogy Marci még kicsi,erről az oltásról nem halottam.De Ágota (ő 4 éves)tavaly mindíg beteg volt.Felső légút stb.Most a gyerekdoki felírta a Broncho-Vaxom OM nevű kapszulát.Eszi és eddig semmi gond.Állítólag akinek a csemetéje szedte nem küzdött léúti megbetegedésekkel.Remélem nem mi leszünk a kivételek.Már egy hónapja jár oviba és eddig semmi gond.
Szép napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép
A Broncho-Vaxomról már hallottam, de úgy tudom, hogy azt csak - elméletileg - 1 éves kortól lehetne adni. Azért írtam, hogy elméletileg, mert gyakorlatilag még kivitelezhetetlennek tartom, hogy az 1 éves babóval egy kapszulát lenyelessekKép
Úgyhogy most marad a homeos bogyesz, vagy pedig megpróbálom az Aloe Vera gélt. Azt hallottam, hogy az is nagyon jó, van őszibarackos, amit lehet ilyen kicsiknek adni. Csak az ára "kicsit" horror.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok Lányok!

Úgy látom nics valami jó véleményetek a Siesta cipőkről, már nálunk is nagyon aktuális lesz egy kiscipő, de tanácstalan vagyok milyet vegyek. Kép Pont tegnap nézehgettem a sieta honlapját, de akkor el is felejtem.

Macsek: Micsida kislegényke!és azok a hatalmas szemek!Nagyon szép tortája volt! Mivel én nem igazán tudom kinek mikor született a babája így utólag kívánunk nagyon sok boldog szülinapot!

Nikk: Nálunk is elég sokszor szopik még Flóra: reggel és este az tuti, de napközben min.: 2 alkalom van és éjszaka is "felkel"( azért írom mert nem igazi felkelés, mint többen írtátok észre sem vesszük), ugyanis semmi más nem kell neki ha jön a foga. Tegnapi du nagyon brutál volt nem aludt és fáradt volt, és egy fél banánon és egy fél üvegnyi ( bébiétles üveghez viszonyítva) főzeléket evett meg.

Moszmota: nagyon jók a képeitek, biztosan szuperul éreztétek megatokat!Kép

No most lépek, mert a lányom úgy döntött, hogy mérlegnek használja a positörlős dobozt, most próbál éppen rátérdelni.Kép
smiley

Sziasztok!

Egy kicsit megnyugodtam Siesta ügyben. Mi ugyanis részben azt használunk, részben Nike-t, és Dórinak enyhe ludtalpa van. De pont azon gondolkoztam, hogy az akár más cipőtől is lehetne, ha ő alkatilag ilyen.

Homeos immunerősítő: Echinacea Angustifolia 5CH. Mi ezt szedtük bölcsi előtt 2 héttel, de Dóri kapásból az 5. bölcsödei napját már lázasan kezdte volna, úgyhogy nem is ment egy hétig. Azóta a Broncho akármit kapja Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Helló CsajszikáimKép

Üdv az újaknakKép Éljen a szaporodó anyukák táboraKép

Nem mondom, termeltetek rendesen. Nem vagyok pár napig, aztán majd' kiesik a szemem a helyéről, mire mindent visszaolvasok.
Kicsit azért hozzászólok pár dologhoz, bár már lecsengőben van a dolog. Mi együtt inkább nem alszunk, mint alszunk. Boti 4 napos kora óta egydül alszik a szobájában, a szopit magától hagyta abba, ellenben nagyon imád minketKépKép Na, de komolyra fordítva a szót, nálunk mindenki megszokta a külön alvást. Időnként, ha elkap minket szülőket a szeretetroham, és mindenáron B-val szeretnénk aludni, az max játékba fullad, mert ő a jelenlétünket úgy értelmezi, mint szabad jelzést az ébrenlét felé. Csak hosszas "rábeszélés" után alszik el mindenki, és akkor mi igencsak az ágy szélén gubbasztunk, félig kitakart derékkal, mert a nagyfőnök az összes takarót és fekvőfelületet kisajátítjaKép Ellenben ha a saját ágyikójába tesszük be, akkor vagy mozdulatlanul marad, és úgy alszik el, vagy pocol még egy kicsit, de simán megy a reggelig alvás. Én ellenben felkelek párszor betakarni őtKép

Cipellő ügyben én csak azt tudom, hogy a Siesta-ról eddig csakis és kizárólag jót hallottam. Mi is azt vettünk volna, de addig húztuk-halasztottuk a cipővételt, hogy ránk köszöntött most Zalában (szlovén határ mellett 2 méterrel) a ramaty esős idő, és a szandálos kölökkel kénytelenek voltunk átiszkolni osztrák sógorékhoz, és beruházni ott egy cipőre. Így nekünk Superfit márkájú cipellőben sertepertél a már semmit nem mászó dedKép
A lakásban szandiban nyomja, ha kimegyünk az új cipőben. Ha egyik sincs a lábán, addig matat, míg előkeríti egyiket, és addig járkál vele utánunk hőkövető rakéta üzemmódra állítva, míg rá nem adjuk. Akkor átél egy kis katarzist, és körbevigyorgott fejjel közlekedik (amíg el nem fáradKép)
Az osztrák cipőboltban találtunk ECO márkájú gyerekcipőt. Én felnőttben ismerem, és nagyon szeretem ezt a márkát, mert nagyon láb-barát anyagokkal és formákkal dolgozik a cég. De a babacipőnél elbizonytalanodtam, mert teljesen lapos volt a talpa - nem volt benne semmi lúdtalpbetét. A cipőboltos szerint nem is kell a gyerekeknek emelt boltív, csak ha a doki külön javasolja. irtó szép kis cipő volt, ráadásul az eleje gumírozott, hogy bírja az esést-kelést, de nem mertük megvenni, mert mi pont azt hallottuk, hogy lennie KELL a cipőben emelt lúdtalpbetétnek.

babafotók nagyon jól sikerültek mindenkiről, látszik, hogy minden gyerek "jó anyagból" készült, mert csudaszépekKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok anyucikKép

Én most épp ott tartok, hogy pár nap után végre tudok írni, de nem akarom elkiabálni.
Egy napig valamiért nem működött az egér és én nélküle tehetetlen vagyok, kedden írtam egy jó tömény, hosszú hozzászólást és nem engedte elküldeni az amúgy is akkor csigaként működő rendszer, erre jól beidegesedtem és itthagytam a fenébe, majd tegnap meg egyszerűen nem jött be a társalgó, csak az, hogy hány felhasználó van regisztrálva Kép
Szóval most próbálkozom...

A két nagy ALVÁS és CIPÕ téma, úgy látom ugyanúgy megosztja a társaságot (és itt nem csak magunkról beszélek), mint minden gyerekneveléssel kapcsolatos kérdés. Én lassan már úgy érzem magam, hogy jobb semmit nem kérdezni szakembertől sem, mert mindenki mást mond és "talán" túl nagy fenék van kerítve minden kis dolognak is.
Mindenesetre mi is, mint mindenki a saját meggyőződése után megy.
Cipőben sima talpút használunk, mert nekünk a dévényes, akinek egy életre hálás leszek, azt javasolta.
Alvás meg az első pillanattól külön szobában van, mert barátunkék 3 kislánya (12 éves, 4 éves, 2 éves) a mai napig hisztizik ha külön kell aludni, és mi köszönjük ebből nem kértünk.
Ráadásul olyannyira megszoktuk a különalvást, hogy pl nyaralásnál mindannyian szarul aludtunk, mert egy szobában voltunk. Bálint, ha lát minket, úgy értelmezi, hogy szabad a tánc, mi meg minden szusszanásra fenn vagyunk.
Megyünk októberben Kehidakustányba, és kifejezetten azért ide, mert itt létezik olyan szállodai szoba, aminek van külön légteres babaszobája. Szóval, mi talán a másik véglet vagyunk.
Természetesen ez nem jelenti, hogy nem imádunk vele összebújni, csókolgatni stb., de nem alvásidőben.
Téma lezárva részemről Kép

Vannak kérdéseim:
- Baba esőkabátot tudjátok hol lehet venni?
- Harapós bébivel mit csináltok? Nálunk nagyon durva a helyzet és semmi nem hat.
Most pattanok le, de olvasni jövök Kép
Puszi,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,
majd' eldurrant az agyam,irtam egy hosszut ,erre elszallt a net.Eleg gyakran megcsinalja,de persze ajandek lonak ne nezd a fogat,mi? Tudjuk fogni a szomszed kavehaz Wi-Fi-jet,for free. Kép
El lehet menteni vhova a megirt uzit,amig visszavarazsolom a netet?
Szoval kezdem elolrol,kisse rovidebben.
a homeopatias immunerosito erdekelt volna,de megkaptam a valaszt Pocotol. KépAsszem kiprobaljuk,megtennek mindent,csak ne lassam Csanit betegnek. Annyira le tud robbanni szegenykem minden apro nyavalyatol. Kép
A Broncho-vaxom nekem nem valt be. Amikor dolgozni kezdtem,mindenfelet osszszedtem a gyerekektol.Hiaba szedtem,ugyanolyan beteges voltam,mint elotte.
A baratnom a fianak grapefruitmag-olajat ad.Az ovonok ajanlottak,ok eskusznek ra. Ezzel van valakinek tapasztalata?
Cipo:mi maradunk a Siestanal,barki barmit mond. Kozel a bolt. Kép
AZ elobb mindenkinek kulon irtam,de most nem,nincs idom,bocsesz.

Inimma
inimma

SziasztokKép
Sokadik hozzászólásom szállt el, szóval ez a másik véglet, egyszer 3 szor adja le, másszor meg nem akaródzik neki.

ReditkeKép
A Mária nagykerben (XIII.Visegrádi 25) van esőkabát és csizma is, online is megrendelhető.Azt hiszem a www.babakocsi.hu babadivat rovatnál címen.

Később majd összeszedem magam és írok, de a párom egy csomó melót adott.....

Noémi
fantikbaba

Kép

Azért egy fotót bebiggyesztekKép
fantikbaba

Sziasztok!

A Siestával pont az a baj, amit Edit is írt, hogy nem sima a talpa. Egy egyéves gyereknek még nincs szüksége lúdtalpbetétre, izmai és a szalagok most erősödnek, nincs szükség alátámasztásra.

Áron első naptól kezdve külön szobában alszik és mi is odáig jutottunk, hogy mindenkit zavar az egy szobában alvás. Este cicin sosem altattam, leteszem az ágyikójába, megkapja az alvó macit, megsimogatom és rácsukom az ajtót. Õ ilyen, ezt szokta meg.

Délutáni alvásnál tud meglepetéseket okozni. Ma bementem megnézni, hogy elaludt-e. Ült az ágyban, játszott. Mikor meglátott hanyadt dobta magát, mint aki nem is tett semmi rosszatKép Én is úgy gondolom, hogy egyre kevésbé ösztönlények.

Már jó régen írtam, de amióta Áron felállt, hihetetlenül megváltozott. Az én nyugodt Áronom rosszcsontKép lett. Szerel, kukázik, rámol, ajtót nyitogat... Ha alszik én is alszom egy kicsit és utána teszem a dolgom.

Megyek mert ébredezik

Andrea

KépKép
Áron

Anyuszi, ez a kijelentés a doktornőt minősíti. És volt valami érve is az elválasztás mellett?

Edit, harapásra nincs ötletem, Dávid is összeharapdál engem mindig.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok lanyok!

Mindenkinek boldog szulinapot, akinek mostanaban volt.

Cipo tema: nalunk a ferjem ludtalpas es bokasulyedese is van. Nem faj neki, nem zavarja, de van.
Na a fiamnak is ugy nez ki lesz, mert pont ugyan ugy megy es all.
Bar mindenki azt mondja, hogy hulyeseg, mert a gyerkeknel meg nem lehet ezt megallapitani.
Hat en mar latom rajtal, hogy ugyan ugy jar es megy es teszi a labat es ugyan olyan egyenes talppal mint a ferjem.
De ez mar anyukamnak es a noveremnek is feltunt.
Igy en inkabb emelt talput veszek, vettem telre.

Lanyok pont egy eve penteken bar nem ezen a napon, hanem majd holnap szuletett Zolika. Kép
Ha visszagondolok tiszta libabor leszek.
Kép

Magi
Vendég

Sziasztok,

Magika Zolijának és minden szülinaposnak nagyon boldog első szülinapot. Én is most nézegettem az 1 éve készült fotókat... Hihetetlen, hogy eltelt egy év.

Kornél csak akkor hajlandó menni, ha mind a két kezében játék vanKép Egyébként mászik. Egyre hoszzabb ideig bír figyelni a játékaira, bár a kedvence, hogy egy evőkanállal keverget egy műanyag dobozban. Aztán beszél a dobozba és remekül érzi magát. Viszont kockákat nem rak egymásra soha, inkább belegyömöszöli a kis kockát a nagyba.
Megtanulta, hogy a kutya azt mondja vau- vau, ezért kapott egy kutyás könyvet. Persze most minden állat kutya, és a kacsa is vau- vaut mondd. Remélem hamar bővül a repertoár. Viszont az ugatás nagyon élethű.

Nem tudom mi volt az éjjel a Pocokkal, de úgy ordított mintha ölnék. Kivettem ciciztettem,megitattam, megsimiztem, majd ott hagytam, mikor már semmi nem jutott eszembe. Pedig erről már leszokott ( vagy azt hittem én). Nálatok is van ilyen? Reditk e erről meséltél? Reggelente mi hagyjuk sírni picit mostanában, mert rájöttünk, hogy nyerünk fél órát, Kornél meg előbb utóbb játszik és gagyarász az ágyban. Ajánlom a nehezen ébredőknekKép

HarapásKép Nálunk szerencsére nem túl gyakori, akkor is főleg a térdem a célpont. Én erélyesen rászólok. Többet nem nagyon tudok tenni. Közlöm, hogy au, ez anyának fájt. Nincs ötletem.

Cipő ügyek még egyszer: én nem hiszek a 10e forintos csodacipőkben. Nem látom ugyanis a különbséget. Nekünk nyár eleje óta van cipőnk a játszótérre meg az utcára. Én 6e-ért vettem bakkancsot. Bélelt is, bőr is, a kiképzése is jó, a bokát is fogja, és nem hiszem, hogy a lába megsínylené. Én a kínai cipők között is találtam már jót. Persze nem a piacos vérgagyit, de ma már mindenki készíttet ott cipőt.
Ennyi.

Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép

Mi is minden szülinapos lurkónak és szüleinek nagyon boldog ünneplést kívánunk az első szülinapok alkalmábólKépKép

ReditkeKép
Botinál is volt harapós korszak, de csakis és kizárólag engem részesített eme nagy becsben. Soha senki mást nem harapott meg, de engem szinte mindig amikor felvettem, és nem csak játékból, hanem állkapcsot is próbára tevő erővel. Aztán hogy mitől múlt el nem tudom, most csak arra emlékszem, hogy már hetek óta nem csinálja. Amikor harapott, én is rászóltam, mint Vera, hogy fáj és nem szabad, de legtöbbször csak kinevetettKép

VeraKép
Boti is mindig cipel valamitKép Eleinte csak úgy állt fel, ha volt nála vmi, most meg sokszor tipeg "fontos dolgokkal" a mancsában. Ha üres a keze, akkor látszik, hogy időnként még azzal egyensúlyoz, mert hadonászik össze-vissza.

A legújabb hobbi a kukázás, és ezt olyan tökélyre fejlesztette, hogy már a nehezékeket is leszedi a kuka tetejéről, csak hogy matathasson. De nem csak kiszed, hanem betesz cuccokat, így most felváltva kukázunk. Õ azt keresi, amit mi dobtunk ki, én meg azt, amit őKép Szerintem száműzni fogom a kukát a gangra egy időre, amíg leszokik erről a sportról.

Boti csávó is egy éve ilyenkor már a kórházban figyizett mellettemKépKép De dátum szerint ő is holnap szülinapos. Mi ma megyünk Vp-be, mert ugye szegény anyósom pont egy éve, Boti szülinapján hunyt el, és ma lesz az évfordulóra kért mise, hogy ne egy napon kelljen emlékezni a két eseményre.
De azt szerencsére elértem, hogy ne töltsük ott az egész hétvégét, mert már semmit nem szeretek kevésbé, mint a bőrőndözést.
Úgyhogy holnap megyünk kirándulni, lesz tortasütés, és szépen hármasban megüljük az első szülinapotKépKép

JudyKép
Gellértkének holnapra nagyon boldog névnapot kívánunk! Festés után jelentkezz, mert már felhoztuk a kocsimat, és mobilis vagyok. Vagy gyertek ti, ahogy nektek jobbKép Tudunk napközbeni programot is szervezni, ha van kedvetekKép

InimmaKép
Ha nem bízol a rdsz-ben, akkor szerintem mentsd el az általad írtakat sima word doksiként. Én nem ismerek jobb módszert, de időnként jól jött a bónusz hozzászólásKépKép Persze ha tud valaki frappánsabb megoldást, én is vevő lennék rá.
Ugye Te írtad az orrmandula műtétet? Nekem kikapták másfél éves koromban, mert örökké beteg voltam. Egy hét betegség, egy hét egészség. Így ment ez a műtétig. Aztán három éves koromban kikapták a garatmandulámat is, és akkor szűnt meg végleg az örökös betegeskedés. Nem tudom, hogy jól tették-e, vagy sem, hogy kiszedték, de tény az, hogy az sem normális, ha az ember gyermeke minden áldott második héten beteg valamiért. Annak is érdemes utánajárnod szerintem, mielőtt döntést hozol, hogy nem jár-e ugyanígy a fiad, mint én anno, hogy csak a második műtéttel együtt oldódott meg véglegesen a helyzet. Talán tudnak a dokkerok mondani vmi okosat arra, hogy az orrmandulaműtét miért, hogyan és mennyi időre oldaná meg a gondotokat.
Bocs, nem beleszólni akartam, csak a saját "tapasztalat" beszél belőlemKép

Így ősz és tél előtt én nem adatok be előre semmilyen szurit, nem szedetek B-val semmilyen bogyeszt. Meglátjuk, hogy a benyalt sok kisz-kosz mire vitte az immunrednszerét.

puszi:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok

Mi is minden szülinapos lurkónak és szüleinek nagyon boldog ünneplést kívánunk az első szülinapok alkalmából

Reditke
Botinál is volt harapós korszak, de csakis és kizárólag engem részesített eme nagy becsben. Soha senki mást nem harapott meg, de engem szinte mindig amikor felvettem, és nem csak játékból, hanem állkapcsot is próbára tevő erővel. Aztán hogy mitől múlt el nem tudom, most csak arra emlékszem, hogy már hetek óta nem csinálja. Amikor harapott, én is rászóltam, mint Vera, hogy fáj és nem szabad, de legtöbbször csak kinevetett

Vera
Boti is mindig cipel valamit Eleinte csak úgy állt fel, ha volt nála vmi, most meg sokszor tipeg "fontos dolgokkal" a mancsában. Ha üres a keze, akkor látszik, hogy időnként még azzal egyensúlyoz, mert hadonászik össze-vissza.

A legújabb hobbi a kukázás, és ezt olyan tökélyre fejlesztette, hogy már a nehezékeket is leszedi a kuka tetejéről, csak hogy matathasson. De nem csak kiszed, hanem betesz cuccokat, így most felváltva kukázunk. Õ azt keresi, amit mi dobtunk ki, én meg azt, amit ő Szerintem száműzni fogom a kukát a gangra egy időre, amíg leszokik erről a sportról.

Boti csávó is egy éve ilyenkor már a kórházban figyizett mellettem De dátum szerint ő is holnap szülinapos. Mi ma megyünk Vp-be, mert ugye szegény anyósom pont egy éve, Boti szülinapján hunyt el, és ma lesz az évfordulóra kért mise, hogy ne egy napon kelljen emlékezni a két eseményre.
De azt szerencsére elértem, hogy ne töltsük ott az egész hétvégét, mert már semmit nem szeretek kevésbé, mint a bőrőndözést.
Úgyhogy holnap megyünk kirándulni, lesz tortasütés, és szépen hármasban megüljük az első szülinapot

Judy
Gellértkének holnapra nagyon boldog névnapot kívánunk! Festés után jelentkezz, mert már felhoztuk a kocsimat, és mobilis vagyok. Vagy gyertek ti, ahogy nektek jobb Tudunk napközbeni programot is szervezni, ha van kedvetek

Inimma
Ha nem bízol a rdsz-ben, akkor szerintem mentsd el az általad írtakat sima word doksiként. Én nem ismerek jobb módszert, de időnként jól jött a bónusz hozzászólás Persze ha tud valaki frappánsabb megoldást, én is vevő lennék rá.
Ugye Te írtad az orrmandula műtétet? Nekem kikapták másfél éves koromban, mert örökké beteg voltam. Egy hét betegség, egy hét egészség. Így ment ez a műtétig. Aztán három éves koromban kikapták a garatmandulámat is, és akkor szűnt meg végleg az örökös betegeskedés. Nem tudom, hogy jól tették-e, vagy sem, hogy kiszedték, de tény az, hogy az sem normális, ha az ember gyermeke minden áldott második héten beteg valamiért. Annak is érdemes utánajárnod szerintem, mielőtt döntést hozol, hogy nem jár-e ugyanígy a fiad, mint én anno, hogy csak a második műtéttel együtt oldódott meg véglegesen a helyzet. Talán tudnak a dokkerok mondani vmi okosat arra, hogy az orrmandulaműtét miért, hogyan és mennyi időre oldaná meg a gondotokat.
Bocs, nem beleszólni akartam, csak a saját "tapasztalat" beszél belőlem

Így ősz és tél előtt én nem adatok be előre semmilyen szurit, nem szedetek B-val semmilyen bogyeszt. Meglátjuk, hogy a benyalt sok kisz-kosz mire vitte az immunrednszerét.

puszi:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Balázsnak, Pipikének, Zolikának, Botinak boldog szülinapot! Kép

Kép

Kép
liv

Kedves egyévesek, boldog szülinapot!!! Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG SZULINAPOT! Pipikenek, Zolikanak, Botinak, es BalazsnakKépKépKépKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Balázsnak, Pipikének, Zolikának, Botinak KépKépKépKépKépKép

Noémi+Heléna
fantikbaba

Boldog szülinapot BalázsKép

Holnapra pedig Lilinek Zolinak Botinak Kivánok boldog szülinapot

Kép
Kép
nikk0830

???

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

NikkKép
Apja fiaKép Nagyon jók a képek, jót nevettem rajtaKép

Noémi
fantikbaba

Minden 1 eves nagyfiunak es nagylanynak nagyon boldog szulinapot kivanunk!!!!!!!!!!!! Kép

Csirkesz,
koszi,hogy hozzaszoltal a temahoz,egyaltalan nem erzem beleszolasnak!
Mindenfelekepp targyalok egy masik orvossal hetfon,addig sajnos hallgatjuk a horkolast es probaljuk kihamozni,mit is akar mondani a gyerek.Merthogy alig erteni.
Nekem is eszembe jutott,hogy nem biztos hogy ezzel a mutettel megoldodna a problema. Utanaolvastam,allitolag manapsag a garatmandula kiszedeseval varnak 5-6 eves korig. Nem tudom,gondolom,alaposan ki kell vizsgalni,mielott barmi dontest hoznank. Nagyon nehez.
Az ejjel nem tudtam aludni es eszembe jutott egy regebbi kis tanitvanyom,akit elkonyveltunk,hogy rossz,buta,figyelmetlen. Mar akkor azert feltunt,hogy mindig nyitva a szaja es nem lehetett erteni,mit beszel. Akkor nyaron kivettek a mandulajat es a gyereket mintha kicsereltek volna! Lenyugodott,kedves lett,figyelt es sorra produkalta az otosoket! Nagyon orultunk a valtozasnak. Es mindez a mutetnek volt koszonheto.Azert szornyu,hogy miket szenvedhetett ez a kissrac,hogy nem kapott levegot rendesen.
Az uzimentest a tudor ferjem megoldotta, (szakmai artalom)Linux-unk van,ugyhogy meg egy parszor el kell magyaraznia a buta felesegenek... Kép

Nikk,
azert nem art,ha idoben megtanulja a gyerek,milyen fincsi is a folyekony kenyer,mi? Kép

Inimma
inimma

Nagyon nagyon boldog szülinapot kívánunk minden "újdonsült" egyéves babócának!

Móni, Lili

Kép
sunimum

Az egy éves csemetéknek boldog szülinapot kívánok!
Mi is készülünk a nagy napra.Már ma rendeltem a tortát.Vettünk ajándékot.Ami nagyon nehéz volt mert a nagytól mindent megörökölt épségben.Így a játékboltban található,korának megfelelő játékok 99%-ban fellelhetők itthon!
Csirkesz!
Napok óta készülök,hogy kérdéseket teszek fel neked!Remélem nem veszed tolakodásnak!Nem igazán olvastam vissza miket írtál.De egyszer pont akkor néztem be ide amikor bejelentetted,hogy Botinak tetvérkéje születik.Engedd meg,hogy gratuláljak!
Gondolom már nem szoptatod Botit mert a védőnők ezt nem szokták javasolni.Könnyen leszokott,ő utasította el a cicit?Milyen a második babát várni?Nekem nagy élmény volt de teljesen más mint az első.Rosszullét,kevés idő a naggyal való foglalkozás miatt.Mikorra várod a picit ?
Most ennyi mert hívnak a gyerekek!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok
Nagyon rossz napunk volt Kép Kép Egész éjjel nem aludt bandó,reggel 7-kor hányt kétszer Kép Majd 11 felé megint kétszer Kép Majd jobb lett,nem hányt de 4 körül tele lett kiütésekkel,elöször a keze majd az arca bedagadt a szeme majd az egész nyaka.Mentünk a Betesdába Kép De persze nem tudták megmondani miért hányt és azt se miért kiütéses.Kaptunk fenistil cseppet krémet kálcium tablettát a kiütés elmult,remélem hányni se fog .A kedve jó ,csak bágyadt.Na megyek is

Kép
Kép
nikk0830

Nikk,
szegeny Bando Kép jobbulast kivanunk neki,gyogyuljon meg hamar!!!!! Nem kapott vmi uj kajat?

Sunimum,
hogy alszik szerda ota Lili? Rajottel mar,miert sirt? Gondolod,hogy a bicaj lehetett a hibas?

Csajok,
alig tudom raeroltetni Csongorra a 4-es meretu (7-18 kg) Pamperst,pedig meg nincs 10 kg.Ertitek ezt????

Inimma
inimma

Nikk, jobbulást Bandónak. Remélem, holnapra jobban lesz, de azért írj majd, hogy miújság. Lehet, hogy elrontotta valamivel a gyomrát? Vagy valami vírus? Tojás, tejtermék fogyasztása esetleg az eddiginél nagyobb adagban? Más ötletem nincs.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Köszi mindenkinek a gratulákatKép Szülinaposunk jól bezsebelte őketKép

InimmaKép
Nekünk is volt olyan, hogy a Libero 7-14 kg alig volt jó a pocakjára, de mostanában meg újra tök jó és méretes. Lehet, hogy a fazon nem az igazi. Próbáltál már más pelust ebben a méretben?

NikkKép
HányásKép Nem lehet, hogy a sörtől??KépKép Na jó, viccet félretéve jobbulást a nagylegénynek!

GnéKrisztiKép
Te kis kíváncsiKép Szívesen válaszolok ám, mert a kistesóról is szeretek mesélni, nem csak a bátyusrólKép
Botit 11 hónapos koráig szoptattam, és nagyon jól alakult, mert bár a védőnő mondta, hogy iziben hagyjam abba a szopit (a zsír új kiskönyvembe önként és bérmentve, a kérdezésem nélkül azt írta be panaszként, hogy "kimerült"), mert szarul nézek ki. Rá 2-3 hétre Boti elkezdett játszani a cickóval az esti szopi mellett / helyett, aztán elhagyta, majd erre 3 hétre a reggeli szopival is így jártunk. Nekem meg jól jött a lemondó nyilatkozata, mert valahogy a "babás cicimet" már máshogy érte az inger, és inkább zavart a szopizása.
Második bébike mindent hamarabb és intenzívebben csinál, mint anno Boti. Már most a szemérem dombom környékén is ficereg, irtó sokat ficánkol (múlt éjjel végig rugdosott, időnként még apája is felébredt arra, hogy a hasamon keresztül az ő hátát rugizza). Rosszullétek meg hol vannak, hol nincsenek. Nem merem kijelenteni, hogy végleg elmúltak, pedig már a 23. hetet (hatodik hónapot)taposom. Szerencsére most sem hízok sokat, eddig mindössze 1,5-2 kg ugrott fel. Időnként zavar, hogy nem figyelek rá oda annyira, mint Botira, de most hogy már látványosan növöget a pocakom, a figyelmem is egyre gyakrabban terelődik rá. Naptár szerint január 20., uh szerint 25. lesz a nagy nap.
A gratulációt nagyon kösziKép De itt van még Kormi, és Reditke is, akik beálltak a gyorsan duplázók táborába, és növesztgetik a friss pocakbabákatKép (csak hogy helyettük is dicsekedjek)

Na megyek napvégi-összerogyniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Boldog születésnapot kívánunk Balázsnak, Lilinek, Botinak és Zolikának! Kép

JudyKép
Kisgének pedig Boldog Névnapot!

NikkKép
Bandónak jobbulást!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

SziasztokKép

Boldog szülinapot Miklósnak, Balázsnak, Lilinek, Botinak, Zolcsinak, PipikénekKép

NikkKép
Nagyon gyors felépülést kívánok BandónakKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

Újra énKép
Most esett le a tantusz, hogy Lilike és Pipike UGYANAZ a babaKép Mindegy, inkább duplán köszöntöm fel, mint egyszer sem, nem igaz?? Kép

És végre találtam egy tablicskut, úgyhogy a fentieken kívül még adós vagyok szülinapi jókívánságokkal:
Beszti Hannájának (utólag);
Gné Kriszti AdrienjénekKép

Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hát a történet sajnos nem ért véget Kép Reggel mikor felkelt a szája be volt dagadva és az egész arca tiszta kiütés volt.Pelenkázáskor kiderült hogy az egész testén megjelentek a foltok Kép Visszavittük a kórházba,szerencsére ugyanaz a dokinő volt.Megvizsgálta megint majd közölte fogalma sincs mi a baja,ilyet még nem látott Jó mi ? Holnap megyünk a mi gyerekorvosunkhoz,remélem meggyógyult már,mert szombaton nem akart kijönni mert beteg volt.A dokinő még a bőrgyógyászatot mondta,de szerintem ott se fognak többet mondani.Ráadásul írt fel neki egy gyógyszert az ödéma ellen,azt pedig nem tudtuk sehol kiváltani,mert sehol nem volt.Úgy hogy még ezen is izgulhatok hogy ne kezdjen el dagadni mert nincs gyógyszer és ne szeretném ha megfulladna Kép Kép Kép Szóval semmi jó.De remélem holnap már többet tudok,mert ez a bizonytalanság őrjítő.Nem tudom mi ez,mitől stb Kép Kép Kép
A jó kívánságokat köszönjük Kép remélem használnak Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kriszti
Adriennek nagyon boldog szülinapot kivánok Kép

Kép
Kép
nikk0830

Nikk, nem próbáljátok megnézetni mondjuk a Heim Pálban is? Hátha van ott egy okosabb orvos is? Tuti megőrülnék én is a bizonytalanságban. Mindenesetre jobbulást!

Szülinaposok! Kép
Isten éltessen sokáig titeket!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Minden egyévesnek nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!
Kép

(Benedek ma épp 13 hónapos)

Nikk,
Nektek nagyon gyors gyógyulást kívánunk, szörnyű lehet, ha a doki se tudja megmondani, mi a baj.

Rólunk gyors helyzetjelentés:
Benedek lassan elviselhetetlenül hisztis tud lenni, 2 hete akar/nem akar kibújni 4 foga, folyik az orra, ha rosszul harap hiszti, ha nem azt kap enni, amit akar, hiszti, na meg csak úgy is. Hétfőn voltam AFP-n, ma meg észleltem, hogy valszeg pocakosodom, mert igencsak belefájdult a pocakom, míg Benedek kiságyába jó mélyen belehajolva lepedőt cseréltem. S nem mellesleg halódom az allergiától, lassan vége lehetne már.

Hogy ne csak negatív legyek: Benedek elfelejtette a mászást, igazi nagyfiúként menetel. Pár napja telefonmániája van, bármilyen hasonló alakú tárgyat a füléhez szorít, iszonyú édes arccal hallgatózik, majd beledumál, néha az arca elé emelve megnézi, hogy van-e térerő (Ezt tőlünk sokat látja, mert sajna a lakásban ez szinte nulla). Pénteken a nagyszülei telefonáltak, az apja odaadta Benedeknek a vonalas telefon kagylóját, bezzeg akkor meg se szólalt, ellenben elkezdte piszkosul kihúzni magát, lábujjhegyre is állt, s a karját behajlítva még a bicepszét is mutogatta! Szóval megmutatta a nagyszülőknek, milyen nagyfiú is ő.
Mobilitási lehetőségeim tovább romlottak, mert miután a férjem a nyáron összetörte a kocsinkat, tegnap a szüleink tették ezt a sajátjukkal egy tök ugyanolyan balesetben, csak ők legalább nem álltak fejre.
Minezek ellenére tök jó kedvem van, most rendeltem meg Svájcból egy klassz babakocsit (nagyságrenddel olcsóbban, mint ha itthon vennénk, ráadásul ezt itthon nem is lehet kapni). S fogok ma még pár klassz babarucit Portugáliából is rendelni (hacsak apa meg nem vétózza). Hm, nem olcsó mulatság, ha egyszer leülök a gép elé.
A babakocsi: Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Boldog szülinapot Adriennek. Kép

Boldog névnapot Kisgének. Kép

Bandónak jobbulást, mégpedig mielőbb, hogy a mamája is megnyugodhasson végre. Kép Nikk, nagyon átérzem az aggodalmad, remélem, holnap jó hírekkel jössz.

Nagyon jófej lehet Benedek, ahogy ellenőrzi, hogy van-e térerő. Kép

Dávidnak az a legújabb szórakozása, hogy bekapcsolja a rádiót, eléáll, megtámaszkodik az asztalban, és táncol. Kép De bárki megirigyelhetné, olyan édesen, lelkesen, és tök ritmusra, annyira aranyos! KépKépKépKép

Liv

Kép

Kép
liv

NikkKép
Figyi, nem szeretnék okoskodni, de ez az ödémás téma nem gyerekjáték. Amikor mi beetettük Botit tojással, akkor a doki sem mondta biztosra, hogy a tojglitól volt, csak valószínűsítette. Mi Fenistil cseppeket kaptunk a bedagadt fejére, és a kiütésekre, illetve egy 24 órán át ható kúpot, amit ilyen ödémás allergiás reakciók esetén adnak a babáknak - mi azóta tartunk belőle ilyet itthon. A kúp neve: Rectodelt 30mg
Azért kaptuk, hogy az esetleges befelé ödémásodást megakadályozzuk vele, mert a garat - gége bedagadása fulladáshoz vezethet. Ezt onnan lehet tudni, hogy kezd berekedni, majd csak suttogni, a végén sírni is csak szinte némán tud a baba. Nekünk nagyon bevált.
Én a helyedben még így látatlanba is beadnám ezt a kúpot ma éjszakára. Ha gondolod adok nektek a mi kúpunkból, csak el kellene jönni érte, vagy próbáljatok meg egy ügyeletes gyógyszertárban venni. Ha kellünk, itt a számom: 30/285-7453

Remélem délután óta már javult a helyzet, és nincs szükség dokira sem.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok lanyok!

Koszonjuk mi a gratulaciokat.
Nagyon jol sikerult a buli.

Ime egy par kep is a szulinaposrol.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi a sok kepert, de annyira tetszenek.

Kép

Magi
Vendég

Csirkesz
Köszi szépen,nekünk is ezt írták fel,de voltunk több ügyeletes gyógyszertárba i sde sehol nem volt Kép Közölték a legutolsóba hogy akkor biztos hiánycikk.Na kösz szépen .Eddig minden oké ,nem kezdett el bedagadni semmije,de a kiütések nagyon csúnyák és mindenhol ott vannak.Reggel nyolcig kell csak kibirni,akkor már a doki rendel.Remélem nem lesz semmi baj éjszaka se .Holnap meg már a többi gyógyszertárba is el tudok menni.Ha a doki is ezt ajánlja és nem lesz akkor lehet hogy egyet elfogadok a biztonság kedvéért.Mégegyszer köszi Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Eloszor is NAGYON BOLDOG SZULINAPOT A SZULINAPOS CSEMETEKNEK!

Masodszor: FORMA 1-ES VILAGBAJNOK LETT FERNANDO ALONSO parom nevrokona, o is Alonso. Kép
Az utcan kiabalnak, petardaznak, dudalnak, stb. ma nem alszunk Kép Kép
Dedem edesen alszik, ha a fule melett robbantanank petardat attol sem ebredne fel.

Alvassal kuszkodo anyukak megnyugtataskent nalunk nagyon hamar vege lett, kb. 2 hetig tartott, szerintem ez egy ilyen korszak volt es ennyi. Mar akkor sem sir ha berakom az agyaba es kimegyek. Kép

Cipo ugyben en nagyon laza vagyok, ilyen is van meg olyan is van, mindegyikbe egyforman elesik Kép multkor meg az orra is elkezdett verezni szegenykemnek) velem van a baj, vagy a Ti (jaro) gyereketek is tiszta kek-zold?

Reditke: mi dedunk is harap egyfolytaban, igy fejezi ki a szeretetet Kép mi is visszaharapjuk. Kép Tutti le fog szokni rola!

Andrea: gratula a felallashoz es Isten hozott az "elromlott" gyerekek klubjaban Kép Mostantol nincs pihi! ma vettem "kis"gyermekemnek egy egybereszes pizsit, olyan hatulgombolosat es amikor hatraforditottam, hogy begonbolom beugrott egy kep, hogy amikor utoljara ilyen csinaltam meg csak a fejet tudta emelgetni most meg el akar szaladni annyira ficankol. DE SOKAT VALTOZOTT EGY EV ALATT!!!

Nikk: igazi felnott fiad van, nemsokara kocsmazni megy majd es csajozni fog Kép Tok jok a kepek! Tenyleg nagyon szornyen hangzik ez az allapot, en sem tudnak megnyugodni az biztos es tutti beszereznem a csirkesz alltal emlitett kupot vagy elvinnem egy masik orvoshoz.

Kormi: most mar egy kicsit vidamabb a hangveteled, remelem tulvagy a "depis" idoszakon, nagyon nehez lehet igy betegen es pocakosan (ami nem egy es ugyanaz Kép ) remelem nemsokara vege az allergiaidoszaknak!
Tok jo a babakocsi, nekunk is hasonlo van csak piros, nurse a markaja, azt hiszem a tied egy ujabb fajta, azt tudnod kell, hogy marha nagy, nalunk nem fer be a kisszoba ajtajan csak ha leszedem a kereket. De amugy nagyon konnyu tolni. Kép Moge tudsz majd venni egy ilyen kerekes akarmit (nem tudom hogy hivjak) amire Benedek fellephet majd es igy a tesot is tudod majd szallitani vele egyutt.
Itt meg tudod nezni, hogy mire gondolok, a 326. oldalon.
http://www.brendon.hu/katalogus_2005_babakocsi.html

Liv: David tok edes lehet ahogy tancol! Kép

Magika: nagyon jok a kepek, ahogy latom tetszett az unnepeltnek a buli na meg a torta! Kép

Csirkesz, kismamak: legyszi a pocakbabakrol is irni es pocakmeretfotokat kuldeni Kép De nagyon jo nektek!!! Nem feltek egy kicsit? Biztos lesz majd aki segitsen, ugye? Ha mas nem majd a kispapa. Jaj de szeretnek terhes lenni megint, annyira jo allapot, lehet almodozni a kicsirol, hogy vajon milyen lesz, elek-halok egy kislanyert de gondolni sem merek ra, mert, es ha fiu lenne? Kép

HU de sokat irtam, bocsi mindenkitol, ja meg csak annyi, hogy valoszinu Monserrate bolcsibe megy, mert nekem segitenem kell a paromnak a meheknel, meg amugy is szerintem jobb lesz igy, mar kezdek meghulyulni a bezartsagtol es az egyedullettol es o is talal majd kis baratokat. Kép

Na "csak" ennyi Kép

Jo ejszakat mindenkinek!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Koszonjuk szepen a szulinapi jokivansagokat!
Rohanok, munka van :o(.

Puszi,
Andi
Vendég

Magi, nagyon jók a képek a szülinaposról. Kép

Nikk, hogy van Bandó?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Van egy kis pótolni valóm: Boldog szülinapot kívánok LilinekKép, BotinakKép, ZolcsinakKép és AdriennekKép!

Olyan sokat írtatok -ami tök jó-, hogy nem tudok reagálni egyesével mindenki hozzászólásához. Áron az éjszaka taknyos lett, porszívó orrszívózni kell az orrát. Nem lázás, jó a közérzete, csak folyik az orra. Ti hogyan csináljátok az orrszívózást? Áron nagyon fél tőle, kész kínszenvedés minden tisztítás. A Sterimart is utálja, ha meglátja a porszívót vagy a sprayt belenyomja az arcát a plédbeKép.
Van valami trükkötök? Használtok orrsprayt?

Andrea

KépKép
Áron

Bandó ma már jobban van.Reggel voltunk a saját gyerekdokinknál,aki mikor meglátta az arcát mondta hogy tipikus vírus jeleit mutatja.Mikor levetkőztettem akkor már nem volt ennyire biztos Kép Kép Mondta hogy a testén lévők viszont inkább allergiás tünetek,főleg hogy a szája is bedagadt.Igazán tehát ő se mondott semmit.Kapja továbbra is a fenistil cseppet,pénteken kell visszamenni vele.Szerencsére a mai napon az ötödik patikába a kúpot is sikerült megvennem.Két nap alatt 8 patikában voltam,ez röhej,ráadásul a doki is kész volt mert mondta hogy ennek a kúpnak most van a szezonja és hiánycikk!!!! A lényeg hogy nekünk van.Szerencsére a pöttyök ,foltok halványultak,igaz a doki szerint a torka is gyulladt Kép

Andi
Szerencsére mi nagyon régen orrszívoztunk,ebben sajna nem tudok segíteni Kép Mi mindig használtuk a sterimart,akkor még jól bírta,igaz vettünk egy elektromos szívót is mert a porszívótól megijjedt.Csak az nem annyira hatékony.

Magi
Nagyon jó kis tortája volt Zolcsinak Kép

Kép
Kép
nikk0830

Ezek tegnap készültek

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Nikk,
de pöttyös szegényke! De legalább mosolygós.

Andi,
mi sajnos mostanában sokat orrporszívóztunk, Benedeknek vagy két hete folydogál az orra. Mi is használunk Sterimált, de sajnos nekünk már ehhez is két ember kell, valakinek le kell szorítania Benedeket, hát még az orrszíváshoz. Így elég nagy gond volt, amikor két napig kettesben voltunk... Ja, és orrszívás után én vagyok a csúnya gonosz anya, nem hajlandó velem szóba állni.

Toncica,
ez a babakocsi talán nem olyan hatalmas, kifejezetten egy csökkentett méret? verzió, kb 30 cm-el rövidebb is, mint az abc design normál háromkerek? verziója. Én már ki is néztem egy olyan "utánfutót", ami olyan, mint egy kis bicikli, egy ülés, kapaszkodó meg lábtartó. Az a bibi vele, hogy pl a Brendonban, ahol élôben is láttam, annyiba került, mint amennyiért magát a kocsit veszem.
Allergia: múlt éjjel 1 óra körül sikerült befulladnom, amit már évek óta nem produkáltam, aztán 3-ig elköhécseltem magam olyan intenzitással, hogy végül elhánytam magam. Na, ilyet még nem m?veltem. Viszont a végén ért egy tök pozitív élmény, valószín?leg a sok rázkódás és némi oxigényhiány miatt szegény pocaklakóm úgy felháborodott, hogy igen intenzíven elkezdett mocorogni. Olyan jó volt érezni most elôször, hogy le tudtam annyira nyugodni, hogy elaludhattam. A slusszpoén az, hogy végre, amikor itt van már a kánaán, azaz Benedek este fél 8-tól reggel fél hétig húzta a lóbôrt, amire már hónapok óta várok, én nem tudok aludni az allergiától.
Depi sajna még van, csak már túljutottam a mélyponton, s már csak vigyorogni tudok rajta. Ha vége az allergiaszezonnak, s egyszer ki tudom aludni magam, már sokkal jobb lesz.

Lányok, úgy emlékszem, van köztetek István kórházas. Meg tudná valaki mondani, hogy az Istvánban az AFP utáni UH-t az ember saját orvosa csinálja, vagy azt is az alagsorban, a vérvétel helységében csinálják, mint a 12. hetit? Egyszer?en elfelejtettem megkérdezni.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: