Hanga, boldog születésnapot
Zsófi, boldog születésnapot
További kellemes Karácsonyt mindenkinek
Beja+Bácu+ÖcsiHugi
2003.12.26 12:03
. (Plüss/bársony hátizsák, nem túl nagy pakolórésszel.)
.
), aztán elteszem aludni, mert én is álmos vagyok meg du. megyünk át apósékhoz is. 2003.12.26 12:31
Estére megjött
és olyan fejfájásom volt, hogy azt hittem hányok, meghalok. Másnap szerencsére anyósomékhoz mentünk ebéd után. Ma már sokkal jobb minden, nyugi van
allergia - azért én optimista vagyok
majd jövőre
2003.12.27 12:28
Így ma itthon vagyunk.
Nem kiutálni a szeretet ünnepén!
2003.12.27 21:40

2003.12.28 17:06

2003.12.28 18:51
A lányaink meg itthon buliznak a barátaikkal. Tomi a sógornőméknél lesz, csak Dani szomorkodik, mert ő még nem tudja, mi lesz vele. Fura egy történet: a barátait hívták egy buliba, őt meg nem. Szerintem biztos volt valami, de fogalmam sincs mi. Most meg meg van sértve, hogy neki nincs helye sehol. Szerintem a lányokkal itthon maradhatna, nem lenne gond. Na, majd meglátjuk. 2003.12.28 21:04
, Tominak
, PiciLacinak
és Hangának
!

2003.12.28 21:55
megy!!!!!!!! 

Vállad
Lucának taksiűzők! 

Nektek jó szilvit, ha addig nem "találkozunk" már!
Szerintem korai a dolog...
Pedig csak úgy férne el igazán az összes, két gyerekre kellő cók-mók, bútor... 2003.12.29 00:28

, ha tudsz írj magatokról többet! 
Mit szólt a férjed a képkerethez? 

Andris jobban lett? Balu nem kakilhat hígabbat a Karácsonyi menűtől? Dorka is nehezen viselte az új kajákat, tiszta piros lett a feneke
2003.12.29 09:00

2003.12.29 09:27
Vilka sokat köhög és elég csúnyán is, Ármin orra változatlanul folyik, András torka fáj... én egyelőre jól bírom
Ármin tobzódik az ünnepben, gyönyörködik a fában, folyton énekel neki
, azt sem tudja, melyik új játékhoz kapjon... Vilka megtanult négykézláb megtenni egy-két lépést előre is, 25-én felült
és sütőtökrajongó lett belőle: annyit képes megenni, mint Ármin 10 hónaposan. Nagyon kalimpál, ha meglátja
és ha mi eszünk, akkor keresi, hogy hol az ő kajája
Ma 7 hónapos 

Maaaaajd lesznek képek is egyszer...
Olyan szép Dóri
A töltöttkáposzta engem is nagyon kísért
, de persze, gondolnom sem szabad rá
Úgyhogy nagyon is megértelek... Bár, egy szavam sem lehet, karácsony tiszteletére ettem párolt halat - amúgy is imádom - hát, vmi mennyei volt
a krumpli mellé...
Anyósod?
Ülve megy a tandemezés, de fekve eddig nem sikerült - igaz, most, hogy már Vilka is fel tud térdelni, lehet, hogy menne...
Hogy vagytok? Milyenre sikerült az első kétgyerekes karácsony?
Mi is akartunk, de végül is annyi mást kaptak ... bár, ha lesz hó, lehet, hogy kapnak még szánkót is
, a betegeknek gyógyulást
, muszáj mennem... 2003.12.29 10:43
Holnap után indulunk Laci szüleihez.
Laci szegény közben dolgozik 3 napot
, de sajnos választania kellett, hogy karácsony előtt, vagy a két ünnep között vesz ki szabadságot.
Pedig lenne még neki bőven.
, elvégre én jól terveztem a pocakosságot ünnep utánra 

. Lacika máris annyi ajándékot kapott, hogy lépni nem lehet a sok játéktól a nappalinkban, és még nem is érkezett meg minden Jézuska...
Sajnos a mi (Lacitól kapott) ajándékunk nem sikerült valami jól
, ma viszi vissza szegény reklamálni.
Q. MatávPont, jól elkúrták Laci karácsonyát. (őt szomorította el legjobban a kudarc) Olyan telefont szerettem volna, amihez két vezeték nélküli kagyló van, mert Lacika állandóan telefonálni akar, amikor én beszélek valakivel. Laci szegény a lábát lejárta az ügyben, tényleg minden lehetséges fórumon érdeklődtünk, hogy melyik twin-szet tudja ezt. Először a Matáv pontban azt mondták, hogy egyik sem. Utána a Matáv e-pontnak írtam, és azt a választ kaptam egy hölgytől, hogy TAPASZTALATAI SZERINT a twin szet alkalmas erre a célra. Én ezt úgy értelmeztem, hogy mind. Laci felhívta a kinézett Ventus készülék márkaszervízét, ott azt mondták, hogy nem lehet ezzel a készülékkel egyszerre mindkét kagylót használva beszélni azzal, akit felhívtunk. Akkor volt 2:1 a nemre. Ezután Laci beszélt valakivel, aki azt mondta, hogy ez annyira természetes, hogy azért nincs benne a használati utasításban, ha a második kagylót is "felveszed", értelemszerűen hallod benne a beszélgetést. Újra bement a MatávPontba, ahol sokadik ottjártának alkalmából kifogott egy hölgyet, aki végre AKART segíteni neki. Előszedte a használati utasítást, felhívta a márkaszervízt, stb. Három elvárásunk volt a telefonnal kapcsolatban: tudjunk hárman dumcsizni (egy hívott + a 2 kagyló) egyszerre, legyen magyar nyelvű menürendszere, és le lehessen zárni a billentyűzetét. Végül mindhárom kérdésre határozott igen választ kapott Laci az eredetileg kinézett Ventus Twin Set-re vonatkozóan. Nagy boldogan megvette, és hazahozta. A fa alatt ért bennünket az első csalódás, amire persze gondolhattunk volna. Az akkumlátorokat első használat előtt 10 órán keresztül folyamatosan tölteni kell. Szóval megkaptuk Lacikával a telefonjainkat, és máris el lett véve tőlünk tölteni. Másnap reggel nekiálltunk kipróbálni, a 3 feltétel közül egyiket se tudta a készülék, vagy mi voltunk teljesen bénák. A magyar nyelvű használati utasítás olyan színvonalú, hogy pl. amikor a készüléket ismerteti, akkor van egy rajz róla, kis vonalak vannak húzva, és számok vannak rendelve minden gombhoz. Később ezekkel a számokkal hívatkozik rá, hogy melyik micsoda, mikor mit nyomj meg. De a rajz olyan homályos, hogy nem lehet kinézni, melyik gombhoz milyen szám van írva. 

Grrr...
Persze az eredeti (?) angol nyelvűt meg nem is adták oda hozzá.
Azt is mondták a Matávpontban, hogy ha nem lesz jó a telefon, simán visszaveszik. Viszont eddig 4 szóbeli kijelentésükből 3 már nem bizonyult igaznak, ezek után kíváncsi leszek, mire megy velük szegény Laci.
Azért remélem, már jobban vagytok.
2003.12.29 10:44
Mikor a költözködés után minden szépen a helyére került, megcsináltam a varrógép helyét is és szépen összeállítottam, befűztem a cérnát (életemben először!) és kipróbáltam, hogy milyen öltéseket lehet csinálni. Azóta még nem vettem elő!
Meg kellene keresni a selejt anyagokat, hogy egyáltalán megtanuljak egyenesen varrni...
2003.12.29 10:54
már 2 nadrágnak a szárát felvarrtam, persze az elsőt picit elmértem (2-3 mm-rel), majd kijavítom. Teljesen odavagyok a varrógépért. Úgy örültem, hogy betudtam fűzni és rögtön könnyedén működött! Most jelentkeztem egy varrótanfolyamra, január közepén indul, a Camponánál, ha érdekel benneteket elküldöm a mailjét a szervezőnek.
2003.12.29 11:07
2003.12.29 11:21
Atól ne félj, hogy ez valóban visszafejleszti az értelmét, beszédét, mozgását, hiszen ha ezt játsszáttok, ő is tudja, hogy ez csak "olyan, mintha". Még fejleszti is az empátiás készségét, hogy olyannak fogadja el majd a babát, amilyen
2003.12.29 13:06
Mondjuk ehhez kell az én mellméretem is
Kétféle pózban szoktunk. Az egyik, hogy mindkét gyerek fekszik. Zsoma úgy, hogy a fejemfelé a lába van, és övé az alsó cici. A két gyerek feje van egymáshoz közel. A másik, hogy Zsoma fekszik normálisan, Balu meg a hátam mögül behajol
2003.12.29 15:27

Remélem azért tényleg kicserélik és kaptok egy olyat, amelyik mindent tud.

További kellemes ünnepeket. 

2003.12.29 15:30
Vili is úgy örült a karácsonyfának és az ajándékoknak, 26-án mikor már a 4. karácsnyfát látta, az ajándékokat is kereste
. Ha talál itthon egy dobozt, akkor rögtön hozza, hogy "ajándék, anya kibont"
ÉS az egész egy olyan ördögi kör, hogy ha nem alszik akkor nyügős, hisztis rossz és én sem tudom elviselni
é-n is fáradtabb és ingerlékenyebb vagyok, csak hergeljük egymást, mit kell lehet ilyenkor csinálni???????? Tényleg tanácstalan vagyok. 2003.12.29 17:45
2003.12.29 18:16
na mindegy majd este 8-kor elalszik. Lehet holnap tényleg a babakocsi jön, de arra se szívesen szoktatom rá, nem lehet túl kényelmes már neki, főleg ennyi cuccban és Vili úgy alszik mint én, jó sokat mocorog ott biztos nem aludna akkorát. 2003.12.29 20:53
Andrásnak, Árminnak, Vilkának, stb. szóval minden betegeskedőnek további gyógyulást.
.
tök jó lesz így ünnepelni).
) szerencsére rendben van
és hétfőn megyünk uh-ra, talán a pici neme is kiderül, olyan jó lenne.
2003.12.29 21:20

Inkább igen...

2003.12.29 21:40
Ugye ők mind egy kupacban laknak a XII. kerben, Dani meg Telki... Szóval szegényt most tényleg sajnálom, mert itt sincs barátja, mert ugye alig van itthon, a focisok között se, mert az más kerület, a sulis barátai meg most cserbenhagyták. Juli szerint biztos van valami "ügy", csak mi nem tudjuk. Anyósomékhoz megy, most úgy néz ki. Remélem, nem fog nekik morcolni...
Én a gomboknál megálltam
Jó, hogy vidám vagy!!!
Meg olyat is mondott ma apósómnak, hogy a maci nem aludt jól, Tomi jól aludt. Szóval őrület, hirtelen elkezdett beszélni. Annyira jópofi
2003.12.29 21:47
2003.12.29 21:56
Nagyon jó a kép róla!
"Milyen jó", hogy már megszoktuk Dórival!
Szilveszterkor lesz az első nagyinál alvás, nagyon izgulok, de remélem menni fog!
2003.12.29 22:02

... meg úgy általában jellemző rá, hogy FOLYAMATOSAN dumál 

)2003.12.29 22:12
Szóval nem tudom hogy múködne-e? Ráádás ugye vleem is csak didin aludt el már egy jó ideje.
, no ilyenkor sírva ébred. Annyira fáradt volt, hogy didiért zokogott (apa tescozik így őt nem lehetett küldeni), megnyugtattam, picit szopizott, majd közlte "vissza anyának" és bealudt. Annyira sajnálom szegényt. 2003.12.30 00:16
Utálom, hogy nem tudnak normális haszn. utasítást adni. 

Azt nem tudom elképzelni, hogy megakadályozzam abban, hogy leszálljon az ágyáról. Igaz, nálunk szivacs van a földön, több oldalról is simán elslisszol. Viszont, ha nem alszik nappal, akkor legkésőbb 9-ig tutira elalszik este, míg ha van délutáni alvás, akkor 11-ig is húzza. Mindkettő gázos. Az biztos, hogy így nagyon hosszú a nap, hogy nem akar aludni. Fogalmam sincs hogy csináld. Peti cici nélkül is elaludt délután egy darabig, csak később jött a babakocsi.
Daninak jókedvet!

Fogdokinál sem voltam még, egyszerűen nem jön össze. Hétfőn jön a terheléses cukor, ahova muszáj vinnem Petit, mert senki sem ér rá és apa vizsgázik.

2003.12.30 00:16
.
Szóval a Pólus Centerben a Média Marktban lehet olyan telcsit kapni, ami megfelel mindhárom kritériumodnak, Panasonic és kb. 40.000,- Ft.
). 2003.12.30 00:35
Én is varrógépet kaptam karácsonyra.
Őrület...!
) 2003.12.30 08:14
Laci meg olvadozott a meghatottságtól.
Gyönyörű tisztán és közérthetően mondja, hogy Böhö, ez Böhömér, az autónk akar leni, és tato, ez az új markolós, tolólapos traktorja.
Vilkának 

Laci egyszerűen semmit nem mondott, azt, hogy mi volt a MatávPontban is úgy kellett kihúznom belőle.
Azért szerettem volna hordozható telefont, mert kényelmes, hogy jöhetek-mehetek vele a lakásban beszélgetés közben. Most úgy van, hogy több méter a telefon zsinórja, és szinte bárhová elér a lakásban, de örökké átesik valaki a zsinóron.
Meg a hordozható telefonon, ha lenne billentyűzár, akkor nem tudná Lacika nyomkodni beszélgetés közben. Már ahogy Mártika elképzeli...
Persze lehetne két hordozhatót is úgy bekötni, mint nálatok van, csak úgy meg pláne nagyon drága lenne, két bázissal. Mondjuk amit mi vettük, az valami 25K körül volt, nem 40... Nem csoda, hogy nem tudott semmit?!
Hogyan ünnepelitek? Ha nem jössz már addig, akkor boldog újévet is!
2003.12.30 13:57
Ez nem is lett volna baj, csak oda rejtettem el apa ajándékát.
(Szerencsére azóta át tudtuk cserélni másra.)
2003.12.30 14:48
Remélem a többi nap jobban sikerült.
Én is épp azt akartam kérdezni, mint Laura. Nem a sütőtök kavart be Vilkánál? Én hosszú idő után jöttem rá, hogy Vilit nem a foga viselte meg, hanem a hozzátáplálás, de rettenetesen, ráadás ő is amint elfogadta, rögvest mennyiségeket evett. Tapsztalatom ugyan van ebben, de ötletem nincs, hogyan csinálhattam volna másképp. Az erkélyen altatás sokat segített, olyankor le lehetett tenni.
2003.12.30 14:51
, tök jó! Jó varrogatást mindenkinek
!
, ami időnként roppant előnyös
. 

a karácsony előtti hétvégén! Pont jókor
. 2003.12.30 15:20
) 2003.12.30 16:17
ajánlom ezt a honlapot, ahol, van pár szabásminta (babáknak, kismamáknak):
Akkor hagyod Rominak, hogy lemenjen Toncsi szintjére? Engem annyira idegesít, ha így viselkedik Dorka, rögtön rászólok. Látom, nem kellene így viselkednem, hagynom kéne a baba-játékot, de nincs hozzá türelmem...
Profilomban megnézhető 
2003.12.30 18:33
:rendörautot,kamiont,tüzoltoautot.Ebböl kettö taviranyitos.Riki azt se tudja melyikkel jatszon.

Nagyon aranyos Reka a kepen.Tenyleg milyen hosszu mar a haja.

Nagyon aranyos a csodalkozo Dorka! 

2003.12.30 21:14
Jó vezetést!
De a sógornőm - mivel otthon van - rengeteget és finomakat főz, muszáj volt összeszednem magam
Dél körül lazán bementünk a Corába vásárolni. Ebéd után aludtunk!!!
Délután meg sütöttünk a holnapi bulira muffint. Kb. 70 darabot
Tomit már délelőtt viszem a sógornőmékhez, mert kiderült, hogy már du. 2-kor indulunk a Balcsira. Dani is jön velünk a városba és ott lesz a nagyiéknál. Azt hiszem, már ráhangolódott és jól fogja érezni magát.
és szintúgy egészséget!!!
2003.12.30 21:22
Jó lenne, ha már rendszeresen jönnél!
Aztán majd mesélj, hogy miket varrtál!
Fejjel lefele van, nagyon szépen érezni kívülről is, hogy hogyan helyezkedik el. Azt mondják, nem lesz kicsi baba... 2003.12.30 22:17
azt meg én még élvezem is. 2003.12.30 22:50

Bevallom, csodálom azokat, akik tandem szoptatnak. Én nem lennék rá képes. Így is olyan érzékenyek a mellbimbóim, hogy a párom simogatását már elhárítom, most perpill. az a legnagyobb élvezet, ha senki nem ér hozzá. Pedig tényleg szuper ideális a helyzetem, Petra csak 5x szopizik egy nap és azt is 5-10 perc alatt befejezi. Csak olyan erővel szívja, hogy ihaj....

Bár lehet, hogy a köhögés is zavarja Vilkát, nem???? Majd, ha meggyógyul, biztos kialussza magát
Csak addig bírd ki!!!!
Neked kényelmes?
vagy most hétvégén? Nektek mikor lenne jó?? Ahhoz alkalmazkodnánk!
hú de messze van még!
De a karácsonyt akkor is elcseszték vele
Szenteste a párom ki akarta próbálni, akkor derült ki, hogy a 2 cd-s játékban mindkét cd a második részt tartalmazza
Visszamentünk a MédiaMarktba, azt se mondták, hogy bocs, hogy elszúrtuk a karácsonyukat. Pénzt nem adtak vissza, csak egy utalványt, levásárolhatjuk
De sajna azt a játékot nem tudtuk megvenni, mert hogy nem kapható egyik MédiaMarktban sem
Szóval a párom kicsit kivan... én még jobban, szegény nem kapott így semmit tőlünk karácsonyra
Na azért még reménykedünk, állítólag januárban lehet, hogy kapnak új árut... 
Rendesen ragozva beszél, az igéket is ragozza és a múlt időt is hasznája. Már nem "Dodó eszik" van, hanem "Ebédet eszem" pl
Most már mindent kommentál játék közben: "Ezt kinyitom, odateszem a szék mellé, melyiket válasszam? Nem ezt, a pirosat. Kéket is..." Csak lesek
)Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint