A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Edit! Dóri is félt nagyon sokáig a lufitól Kép Szóval nem vagytok egyedül

Pocó

Kép
Kép
pocó

SziasztokKép

Áron-AndiKép
TapsiKépKép
Szerintem a 8220 grammal semmi probléma!!
A gyerkőcök annyira különbözőek, annyit már 1 baba mellett is megtanultam, hogy nem szabad a nagykönyv szerint leírtakhoz hasonlítgatni a babót! Persze azt tudom, hogy nem Te, hanem a védőnő/doki az, aki ezt tesziKép Nyilván Áron tök jól érzi magát és annyit eszik, amennyire szüksége van. Ráadásul gondolom egyre aktívabb isKépKép
Amúgy Esztit múlt héten mérték, akkor 8070 gramm volt. Tehát kevesebb, mint Áron, pedig Eszti hamarabb született és nagyobb súllyal isKépKép
Engem sosem cseszegettek ilyesmivel (szerencsére). Ugyanúgy volt, mint nálatok. Legalább két hónapig semmit nem hízott, sőt még fogyott is! Próbáltam nem figyelni állandóan a súlyát, és szerencsére volt mire fogni a dolgot (fogacskák, rengeteg mozgás, stb.).
Én magamtól próbáltam meg neki tápit adni. Egy kortyot sem fogadott el. Így rábíztam teljesen. Most, hogy kint van 8 foga, szívesen eszik pl. vajas (illetve margarinos) kenyeret, meg mindenféle kajcsit. Szerintem napközben már nem is szopizna, de az elalváshoz még igényli, így nappal is ráficcen a cicire egyszer-egyszerKép

Amúgy jövő héten megyünk a tejterheléses-vizsgálatra. Remélem minden okés lesz, és onnantól rengeteg sok fincsi, új dolgot is adhatok majd nekiKép Most ugyanis se túró, se joghurt, stb...Kép

InimmaKép
Remélem Csanád már jobban van!

CsirkeszKép
Tetszenek Boti legújabb akcióiKépKépKép
Nagy gratula a járáshoz!!KépKép
PusziKépKépKép
Újabban Eszti is gyakorolja a cupp nélküli, szájrátapasztásos pusziadástKépKép Olyan jó!!Kép

A Ti babáitoknál volt már olyan, hogy egyszercsak berekedtek?
Eszti tegnap óta olyan repedtfazék hangon dumál, meg sír (inkább nyöszörög), hogy kicsit ijesztő. Egyszer már volt ilyen, nem lett beteg utána, csak úgy elmúlt. Remélem, most is így lesz... De mi lehet ez?

Tegnap este elaludt rendben a cicimen(Kép), letettem, utána 1 órával felébredt. Ezt általában megtette eddig is, csak mindig kivettem és még megszopiztattam. Most viszont csináltam az akciót az altatásos módszer szerint. Kb. fél óra kellett az elalváshoz és reggelig csicsizettKép Azért remélem, hogy nem sokáig kell gyakorolnunk.
Mondjuk ott még nem tartok, hogy csak úgy letegyem az ágyába, hogy aludjon el...

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Tcis,

A Lego-ból a Duplo-t ajánlanám, és nem olyan régóta van már asszem, Lego explore is, ami szintén kicsiknek való, legalábbis nekünk van belőle kétféle.

Üdv,
Andi
Vendég

Edit,
koszi a gyogysapka -hirt,en is megtalaltam a honlapot,csak gondoltam lenyegesen gyorsabb,ha helyben beszerezzuk. Bar mar nem surgos,azert mihelyt kapok valahol,raadom. Kép
Bocsanat,hogy nem koszontottem Balazst nev szerint,de egy perc nyugtom se volt.

Anita,
Csanad mar jobban van,csak most a gyogyszertol kiutesei lettek.A homlokatol a talpaig.Adtam neki Fenistil-cseppet a sajat szakallamra,igy valamivel kevesebbet vakarozik es halvanyultak is a foltok.
Andinak szol meg,hogy Csanad 1 evesen kereken 8 kg volt,allandoan paraztam,mert a dokoneni folyton tette a hulye megjegyzeseit ra.Most majdnem 4 eves es csak 12 kg.Nem tudok semmit csinalni,nem ragaszthatom ra a kilokat,ebbe beletorodtem ,o ilyen alkat es kesz.Ne ideskedjetek a dekak miatt!

Trompipi,
az ikeas fagolyost en is kineztem Csongornak,de a baratnom altal korainak talaltatott,mivel nekik
van es a fia egy darabig nem tudott mit kezdeni

vele.Asszem oda is volt irva,h masfel eves kortol ajanlott. En Karacsonyra tartogatom,mint otletet.

Inimma
inimma

LányokKép

Lego: Primo. Piciknek való. Mindenféle nagy formák, gömbölyítettek és jól illeszthetők. Kisvonat, kiskukac, zsiráf stb.
Ajándékba: sok-sok-sok könyv, elsősorban olyanok, amin állatok valós fényképei vannak illetve egy állat egy oldal.
Nagy összeilleszthetős puzzlek pl. fából.
Bálint imádja a mágneses írótáblát is és nagy előny, hogy azzal semmit nem tud összefirkálni...

ALVÁS: romlik a helyzet. Éjszaka átalvása működik továbbra is, viszont az elalvás durvul. Tegnap 50 percig ordított, pedig nem is hagytuk magára. Kezdek parázni Kép

Tücsökzenére mi is tervezünk, csak az a kínom, hogy ahol eddig néztem mind a délelőtti alvásidejében van, amit kihagyni nagy vétség, ugyanis utána kezelhetetlen.

Tegnap vettünk legénynek gumicsizmát.
Azóta nem lehet róla lekaparni. később dobok róla egy képet Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

A parasztlegény Kép :

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket, átadom Hannának. Kicsit fura, hogy ilyenkor már szép békésen feküdtünk a kórházi szobában.KépKép

Mi majd vasárnap tartjuk meg a szülinapját és iylet fog kapni:
http://www.fisher-price.com/uk/peekablocks/product.asp?id=31189&media=313492&his tory=5&s=bupeek&index=10&pos=2
(már régen megvettük, még kint Ausztriában)

Kicsit nehéz neki ajándékot venni, mert ugye a nagyobbak már voltak ennyi idősek, kaptak és azok még megvannak, nem lehet még egyszer megvenniKép.
Ha valaki még bizonytalan benne, mit vegyen, pl. a Duplo (szerintem már nem a Primo, ahhoz már nagyok) jó ajándék. Még lehet, hogy eleinte segíteni kell neki, de hamar rájönnek.
Nagyon aranyos, bababiztos játékok a Fisher Price dolgok. Pl. Hanna nagyon szereti (és egyedül is tudja kezelni (pl. az autóba ültetni a bábut)) a "Little People" sorozatot. Ez egy olyan játék, amivel később is tud játszani.
Jó lehet keményfedeles lapozgatós könyv.
Nagy sláger nálunk az, hogy kapott 100 db kislabdát, és beletettük egy felfújhatós medencébe.

Most csak ennyi, amjd még jövök, de a héten megpróbálom összekapni a lakást (egész jól haladok, a háló, dolgozó, gyerekszoba már megvan, csak a nappali, konyha, fürdő nem, de a nappali egyik nagy akadálya egy halom vasalnivaló, előbb azon kell átküzdenem magam! Csinálom is...Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jaj, de buta vagyok, ez előbb tényleg kimaradt.

Hannának boldog szülinapot! Kép

Nem tudom, akkor lehet, hogy az én fiam elmaradottabb Kép, de neki még nagyon bejön a Primo is és nagyon boldog, hogy össze tudja illesztgetni a dolgokat és tologatja őket keresztbe-kasul a lakásban Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Hannának boldog születésnapot!

Benedek a szülinapjára többek között egy FP peekablocks dömpert kapott. Én nagyon szeretem az FP cuccokat, mert Benedek igen kemény töréspróbának veti alá a játékokat, s az FP műanyagai nagyon jól kiállták. Én egész sok játékot vettem a hálón keresztül, a babaszoba.hu-ról kiindulva, anyám meg dícsér, hogy Benedeknek olyan cuccai vannak, amt ő még nem is látott boltban. Én használt játékot is veszek, a többfunkciós bébitaxinkat is így vettem, nem is látszik rajta, ellenben olyan áron vettem, amiért csak sokkal primitívebbeket lehet kapni. Vagy pl. az FP dömpert most a vaterán sikerült megnyernem egy liciten. Nekem is tetszenek a lego cuccok, csak az a bajom velük, hogy sokszor még használtan is horrorisztikus az áruk.

Reditke,
látom a fiad nagyon azon a véleményen van, hogy egy csizma már öltöztet Kép Benedek e téren igazi pasi, szerinte egy távirányító is bőven elég a jólöltözöttséghez.

Ha már az igazi pasis viselkedésnél tartunk, Benedek nem ad puszit, az nem elég férfias, ő odamegy a kiszemelt felnőtthöz, és kezet fog vele. Puszit csak babáknak szokott adni, de nekik olyan medvepuszit, hogy bekapja a fél arcukat.

Köszönöm a tanácsokat a szopi abbahagyásával kapcsolatban, én nagyon hajlok is rá, csak most Benedek beteg, s nagyon kell neki. Tegnap óta ömlik a trutyi az orrából, éjszakára meg nagyon belázasodott, s rettenetesen nyűgös. Azt hiszem, az egésznek az az oka, hogy kb 4 foga jön most egyszerre. Szegényke, ahhoz képest, hogy eddig csak úgy volt hajlandó enni, hogy legalább zsemlét harapott hozzá, vagy egész almát, most csak a pici babáknak való teljesen pépes babakajákat tudja megenni. Olyan rossz volt látni, hogy beleharapott egy pogácsába, s kb a második harapásnál eltorzult az arcocskája, s kiköpte az egészet.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Dia! Örülök, én is imádom a számait.KépKösziiiiKép
Tcis! Neked is nagyon szépen köszönöm.Kép Meg azoknak is akik megtették csak nem írták.

Vera! Ilyen kacsánk nekünk is volt, lányok imádták, de sajna eltört.

Beszti! Hannának boldog születésnapot!KépKépKép
linato

Lanyok,
nem tartozik igazan ide,de hatha tudtok segiteni.Tordon Akos Gesztenye urfi c.verset keresem. Nem biztos,h pont ez a cime.
Csani elkezdte tanulni az oviban,most hogy itthon van,szeretne mondogatni,de en ezt pont nem ismerem es az ovonenitol elfelejtettem elkerni.
Elore is koszi.

Beszti,
boldog szulinapot kivanunk a kislanyodnak!!!! Kép

Inimma
inimma

Beszti! Kép

Isten éltesse Hanna babát sokáig! Kép Kép

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Csongor most nyalt be egy kis szines gyurmat vacsi utani nasinak. Kép Csoda,hogy nem hanyt.

Inimma
inimma

KormiKép
Benedeknek gyors jobbulást. Ezek a fogak legyengítik szegényeketKép
PusziKép
Tényleg te tudod már, hogy fiú vagy lány a pocak?

InimmaKép
Én sajnos nem ismerem.
GyurmaKép vagy Kép
Bálint ma este az egyik vízi játékát pohárnak használva megivott kb. 1 deci fürdővizet és ha nem veszem el tőle még többet vedelt volna.
Mondjuk ő ki is hányta lefekvés előtt...

Ma fél óra balhé volt elalvás előtt. Nem tudom hova lett a jól elalvós képessége Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Boldog szülinapot Hannának Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

BesztiKép
Boldog születésnapot kívánunk Hannának!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Rengeteg mindent írtatok azalatt a másfél nap alatt, amit kihagytam, megmondom őszintén, kicsit sűrű is nekem Kép

Nagyon szépen köszönjük mégegyszer a köszöntéseket mindenkinek!Kép

Isten éltessen sokáig minden kis lurkót,megpróbálok senkit nem kihagyniKép
Utólagosan Rubennek, Lorenának, Márknak, Elisának, Balázsnak!
És aktuálisan Hannának!
Remélem ők is sok szép ajándékot kapnak, kaptak, mint Lili!

VeraKép
Ígértem, megírom a torta sikerét.
Köszönöm a receptet, nagyon finom voltKép Az állaga érdekesre sikeredett, és a magassága is csak 3 cm volt, de nem az volt a lényegKép
Lilinek is ízlett, és acsalád többi tagja is kétszer kért!
Szóval sikeres volt, köszi!

Ez a topic tényleg a gyönyörű babák topicja, minden kislány nagyon szép, és a kisfiúk is iszonyú helyesek!!!

Inimma
sajna én sem tudok segíteni, megnéztem a cini-cini muzsikában és a neten is kerestem, de nem találtam Kép Marad az óvónéniKép

Alvás: szerintem vannak jobb-rosszabb időszakok, nem tudom mitől függ.
Én is csak tippelek, Lili épp mitől sír fel.
Gondolom a fázik, melege van, szomjas témakört körüljártátok, ez nem újdonság.
Nálunk is van, hogy sokszor felsír éjszaka a legváratlanabb időpontokban, és vagy visszaalszik, vagy végigpróbálom a fent említett dolgokat. De van amikor csak egy kis ringatás segít, sőt olyan is volt, hogy másfél órán keresztül nem tudott visszaaludni, csak nyöszörgött sírt felváltva, és még az ölemben sem volt jó neki. mai napig nem tudom, mi volt akkor...
Én a közös ágyba semmiképp nem venném be, mert Lili is olyan, mint a ringlispír, ha ő ott alszik, akkor számunkra nincs alvásKép
Meg egyébként sem, én nem vagyok híve az együtt alszoma gyerekkel dolognak, majd talán később, amikor nagyobb lesz, odabújhat, de ez majd alakul.

Mindenképpen kitatrtást ehhez az időszakhoz, reméljük gyorsan elmúlik.

egyébként Lili napközben a "hagyom hadd sírjon" módszerrel alszik el, most ott tartunk, hogy nyöszörög, vagy sír egy-három percet, majd szundizik 1,5-3 órát, attól függően, hogy délelőtti és délutáni alvás is van, vagy csak délutániKép
Este 9 körül van pancsi, majd tápszer, amibe belealszik. Ha nem alszik bele, akkor a napközbeni program lép életbeKép

Szopi:
Tanácsot adni nem tudok sajnos ezzel kapcsolatban, egyszerűen csak irigykedem, hogy ilyen hosszú ideig tudtátok szoptatni Manócskákat. Lilit én 10 hetes! koráig tudtam szoptatni, abból az utolsó 3 hét már szopi+tápszer voltKép
Szóval amikor szomorúak vagytok, hogy már nincs türelmetek hozzá, nem esik jól nektek, stb, gondoljatok erre, hogy van ilyen eset is, és legyetek büszkék, hogy eddig milyen szuper volt!!!KépKépKép

No most ennyi röviden, majd ha lesz időm, holnap teszek fel képet a szülinapról.

Ja, ajándék:
szerintem az az ikeás golyós kütyü tök jó, ugyan nekünk nincs, de barátoknak van, és irtó hamar rájött Lili, mit kell vele csinálni!
Mi kaptunk kemény fedeles könyvet, pillanatok alatt úgy nézett ki, mint ami már egy éve megvanKépLili szanaszét rágta...Kép, igaz többet kapott, és nem mind végezte ily módonKép
Kapott még egy csodapókot, amit ő választott, és egy "music tv-t", amiknek a képét szintén megpróbálom felrakni.
Mindkettőt nagyon szereti, és a tv nem is olyan zajosKép

Tényleg ennyi, sziasztok
Móni

Kép
sunimum

Csak pár sor, mert már nagyon álmos vagyok.
Senkit nem akarok rábeszélni, nem azért írom (!), csak szeretném elmondani, hogy nálunk nagyon bevált az együttalvás, pedig régebben azt mondtam, hogy nem mernék együtt aludni a gyerkőccel, nehogy véletlenül ráfeküdjünk, megüssük, ilyesmi, meg hogy abból úgyse lenne alvás. És csodálatosan alszunk együtt mégis! Akkor fektettük magunk közé, amikor elkezdett nagyon gyakran felsírni, és már nem bírtam 6-8x felkelni éjjel. (Én nem vagyok híve a sírni hagyásnak.) Nem rugdos, nem fekszik keresztbe (na jó, néha), időnként felsír, akkor szopizik fél percet, és már alszunk is tovább. Szóval lehet, hogy sokak "félnek" az együtt alvástól, de olyan jó ám összebújni este a gyerkőccel, és úgy aludni! Kép És attól se félek, hogy nem fog visszaszokni a saját ágyába - dehogyisnem; amikor itt lesz az ideje.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Raditke: alvas nalunk detto mint nalatok kb. ket hete, meglatja a kisagyat es ordit ha beleteszem akkor meg meg az orditason is tul tesz es parszor ejjel is felebred es sir viszont akkor magatol visszaalszik vagy beadom neki a cumit es reggel 8-9-ig alszik.
Tegnap sirni hagytam szegenyket, kb. fel oran keresztul orditott aztan elaludt viszont sokszor felkelt.
Aztan gondolkodtam, hogy szerintem azert sir mert fel egyedul es az agy rossz emleket ebreszt benne mert este egyedul hagyjuk amikor o fel es velunk szeretne lenni, teljesen normalis reakcio az, hogy sir. Tehat az esti lefekvest es elalvast JO dologga kell valltoztatni igy ma beraktam szepen odaultem melle es elolvastam neki 3 meset aztan lekapcsoltam a villanyt es enekeltem egy kicsit majd elkoszontem es kijottem meg 2 percet sem sirt es most alszik szepen, remelem reggelig Kép
Ja, es nagyon kifarasztottuk ma Kép
Ez egy ilyen idoszak, el fog mulni ne aggodj, raadasul ha testverek egyutt alszanak akkor mindig nyugodtabbak, nem felnek igy a masodikkal mar biztosan konnyebb lesz. Kép
Parasztlegenyked nagyon "szexi" abban a csizmaban Kép

Kormi: en vagyok az "onzo" rossz pelda, annak idejen nagyon hamar abbahagytam a szoptatast (3 honap) mert zavart, nem szerettem, o sem tudott rendesen szopizni, fel orankent evett volna, na mindegy a lenyeg, hogy szerintem az egesz csalad igenyeit ki kell elegiteni nem csak a babaet, Te is nagyon fontos vagy, torodj magaddal is, kenyeztesd magad!!!
Szegeny Benedek, jobbulast neki, minnel elobb gyogyuljon meg es jo lenne mar tul lenni a fogzason (nekunk is ket orlo jon) Kép

Sirva fut utanam es nem tudok semmit csinalni tema Kép : mi vettunk ilyen biztonsagi racsot az ajtora igy a sajat szobajaban biztonsagban van, tudok fozni, takaritani, sot ma egesz de. az ajtaja elott vasaltam o meg kidobalta nekem a racson a jatekait.
Kép
Nagyon kell figyelni, multkor egy pillanatra nem figyeltem es mar az erkelyajtonal volt, aztan folmaszott az asztalra es amikor mar dolt la akkor vettem eszre es az utolso pillanatban kaptam el. Mar fel tud maszni a heverore is viszont azt nem tudja hogyan kell lemaszni mindig fejjel akar es a fraszt hozza ram.

Nagyon jo ejszakat mindenkinek!

NAGYON BOLDOG SZULINAPOT BALAZSNAK ES HANNANAK!!!

KépKép
KépKép
tontica

Liv: Biztos nagyon jo dolog, en is szeretek osszebujni a fiammal viszont a parommal is Kép es ha picur koztunk van akkor szet vagyunk valasztva, raadasul tobbszor folkel mint a kisagyaban mert ossze-vissza ficergunk.
Nekem az igazan jo megoldas az amikor a testverek egy szobaban alszanak, az nagyon bulis, en is mindig a tesoimmal aludtam meg ha egy szoba uresen allt is senki nem akart ott aludni egyedul.
Elobb-utobb a teso is meglesz az egyuttalvashoz Kép

KépKép
KépKép
tontica

BesztiKép
BOLDOG SZÜLINAPOT HANNÁNAK KépKépKépKépKépKép
Szégyenlem, hogy késve gratuláltam, a kockafaló viziló nagyon jó ajándékKép

LivKép
Mi is együtt alszunk, bár sokáig apa nélkül, ő ugyanis rossz alvó és jó névéző.

Noémi
fantikbaba

Az Edit-eknek Sok Boldog NévnapotKép Pledit,Cedit,Reditke KépKépKépKépKépKépRemélem ma ünnepeltek Kép)
fantikbaba

Becsúszott egy oda nem illő jel, pedig nincs ok a bánatraKép

így még egyszer
Az Edit-eknek Sok Boldog NévnapotKépKépKépKépKépKépKép
fantikbaba

Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Már a múltkor is gond volt nekem a képek felrakása, és nem a méretezés miatt, azt tudom, hogy mennyi lehet max, és meg is csináltam.
Gondom a következő: hiába csinálok bármit, sem tegnap este, sem most nem sikerül megnyílnia annak a kis ablaknak, ami a melléklet feltöltését segítiKép
Hiába kattintok egyszer, kétszer, többször oda-vissza, hiába írom be a nevem, jelszavam, hiába nem írom be, sehogy sem sikerül.
Ilyenkor mi lehet a baj?
Kábeles a netünk, eddig nem volt gond a kapcsolásssal. Ti mit gondoltok erről? Veletek is elő szokott ez fordulni? A babanettel van a gond, vagy én vagyok béna?

Előre is köszi:
Móni

Kép
sunimum

Fantikbaba Kép

Nagyon köszönöm!!!

Én is nagyon BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK REDITKÉNEK ÉS CEDITNEK!!!

Cedit Kép
Mi van már veletek? Olyan régen írtál!!! Tessék jelentkezni!!!!

Kyrandia Kép
Úgyszintén nagyon rég jelentkeztél be. Hogy vagytok és Liza baba?

Remélem azért olvasgattok, ha van rá módotok írjatok!

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Boldog névnapot, Editek! Kép

Móni, nincsenek túl magasra állítva a cookie-k? (Eszközök, internetbeállítások, adatvédelem)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Kepzeljetek Elisa tegnap egesz delutan nyugoskodott az este mar megsokaltam amikor 5*-i szopizas utan sem akart aludni es betettem a kisagyba. A furdoben voltam kb 2 percig mikozben o orditott es indultam, hogy ki is veszem erre elhalgatot es az ajtoban ossze is talalkoztam vele mar ereszkedett kifele. Nem tudom hogy maszott ki de nem eshetett nagyot mert azt hallottam volna. Ezek szerint sajnos lottek a kisagyba szoktatasnakKép. Van valakinek otlete, kimaszas eseten mi a teendo. Nem korai meg 1 evessen kimaszni a kisagybol?

Az Editeknek Boldog nevnapotKép

TonticaKép
Mutogasd neki, hogy kell lemaszni a heverorol hatrafele, Elisa is nagyon gyorsan megtanulta es akkor kicsit nyugottabb voltam. Nagyon szupi a racs, nekunk is ilyen kellenne. Nem sir, hogy vegyed ki? Szerintem nalunk uvoltes lenne a vege, de majd megszokna.

ReditkeKép
Nagyon jo a gumicsizmatokKép Mi a multkor vettunk Elisanak essokabatot es lattam gumicsizmat is de a parom azt mondta meg nincs ra szuksege. Mar sajnalom, hogy nem vettuk meg.

Hat nem gumicsizma illene ehhez az essokabathoz?Kép

Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok,
igen, marad az ovoneni vers-ugyben jovo hetre.Kép
Bar anyukam is ovono,mar nyugdijas es nem emlexik ra pontosan.
Csanadnak ki kell venni az orrmandulajat par het mulva. Kép A dokino azt mondja,az minden baj okozoja.Mar elore rettegek a korhaztol. Ha csak szimplan itthon beteg,akkor is annyit kepes sirni,hogy tota.l kikeszul tole.Marmint a lelke.Nagyon sajnalom ot a mutet miatt,amilyen kis erzekeny,meg 3 ev mulva is emlegetni fogja.

Mas:Csongi mar csak egyszer szopizik egy nap,este vacsi utan. Reggel mar babatejet kap,belotyol 2,5 dl-t egyszerre. NEm sok ez egy kicsit? A ti baboitok mennyit isznak meg egyszerre?

Inimma
inimma

Inimma! Kép
Szerintem nem sok, az én Balázsom reggeli adagja anyatejből 250 gramm, este pedig 260 gramm. Kép Kép Kép (ezt a mennyiséget kb. 3 hete issza Kép)

Tcis Kép
Köszönöm a névnapi jókívánságot! Kép

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Liv Kép

Neked is köszönöm a névnapi jókívánságot! Kép
Csináltál aztán lasagne-t?

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

InimmaKép
Csanád műtétKépKépKép
Látta más orvos is? Mármint nem kételkedni szeretnék a doktornénitek szaktudásában, de én megnézetném másik orvossal is. Hiszen az orrmandula is egy olyan fontos szerv, mint a garatmandula (védőgát a bacik ellen)!
Szerintem se sok a tejcsi mennyisége, egy baba szerintem nagyon jól tudja, mennyire van szükségeKép Én azon csodálkozom, hogy Lili csak 180 g-ot eszik tápszerből, és az elég nekiKép

LivKép
Együttalvás:
próbáltuk már, nem rendszeresen ugyan, és biztos megszokná ő is mi is, de azok az együttalvások borzalmasak voltak, teljesen letúrt az ágyról minket, már a végén én az ágy alján keresztben feküdtem, csak hogy Lili elférjen...
Egyébként a férjem unokatesójáéknál két baba van, mindkettőt beszoktatták a nagy ágyba, és most a gyerekek alszanak ott, a szülők kint a nappalibanKépKép
Örülök, hogy van ellenpélda, ami jelen esetben pozitívKép
Annyira sírni én sem hagyom Lilit elalváskor ám, annyira nem vagyok szőrös szívűKép
Ha nem alszik el bizonyos időn belül, és tudom, hogy álmos valóban, akkor mint már írtam biztos van oka a sírásnak. Ilyenkor bemegyek megvígasztalom, felveszem, ringatom, stb, és ha elaludt, kimegyekKépNem szeretem ha huzamosabban sír, hiszen, szeretem, és a legjobbat szeretném nekiKép

A melléklettel kapcsolatban köszi a tanácsot, sajnos nem jutottam egyelőre előbbre, pedig a férjem egy csomó mindent engedélyezett a cél érdekében, lejjebb vette a kukikatKép, stb, valamit állítgatott, de nem jön össze. Csak azt nem értem, egyszer kétszer már sikerült, akkor hogyan?
Vagy rossz időpontban próbálkozom, nagyon zsufi a rendszer? Majd meglátjuk.

TcisKép
Elisa remnekül nézki az esőkabátban, nagyon tetszikKép
Nem semmi, hogy ki tud mászni a kiságyból...sajna akkor az nem túl biztonságos hely ezentúlKép
Gondolom teljesen lent van a kiságy alja, már nem lehet lejjebb tenni, ugye?

Sziasztok
Móni

Kép
sunimum

próba
gnékriszti

Edit Kép, még nem volt időm rá, de hamarosan sort kerítek rá.

Móni Kép, hát igen, alvásban is nagyon különbözőek a gyerekek. Az enyém pl. eddig rajtam aludt, félig fekve ültem a székben, úgy írtam, aminek köszönhetően nem láttam rendesen a billentyűzetet, és egy gombnyomással a küldés előtt mindent kitöröltem. Kép

GnéKriszti, szia! De rég voltál! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

InimmaKép
En is megnezetnem egy masik dokival is, hogy feltetlen szukseg van-e erre a mutetre, ha mar elore tudod, hogy Csanadot ennyire meg fogja viselni. Drukkolok, hogy minden ok legyenKép

MoniKép
Teljessen le van engedve, de alul van egy fiok majd holnap megprobaljuk kivenni es meg lejjebb engedni.

Tcis

Kép

Kép
tcis

LivKép
Imádom amikor Lili az ölemben alszik, de azért jó egy kis pihi, amikor azt csinálsz amit akarsz(bizonyos keretek között)Kép
Szöveg kitörlésKép, és egyszerre Kép
Lili ha írok és ébren van az ölemben, képes olyan billentyűkombinációkra, amiket még én sem ismerekKép

Nos, jó éjt, nálunk már szunya van, kajcsi után, egyedül elaludvaKép

Nektek is szép álmokat!

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!
Nem volt internetem.De most ismét minden a régi rengeteg olvasni valóm van majd próbálok mident bepótólni.
Jó újra itt lenni!
Adrienn egy hete jár.Csak óvatosan.Sokszor inkább mászik onnan nem esik olyan nagyot.
Majd még írok csak most itt fontoskodik és kitörli amit írtam.
Mindenkinek kellemes hétvégét!
GnéKriszti
gnékriszti

sziasztok !

bocs hogy igy ismeretlenül ide írok de a terhesség óta olvaslak benneteket , nyomon követem mindenki életét , örömét , nehézségét .
van egy 11 hós lányom Anna , aki utóbbi időben nagyon hozzászokott a nagyágyhoz , máshol nem hajlandó aludni és a párom már kint alszik a kanapén ... és hát az elalvás is tortúra sajna.
igazándiból csak együttérzésre vágyom , mert egy másik topicban sokan lehordtak hogy minek nekem magánélet ha vállaltam a gyereket most csináljam ne legyek szenvedő a nem alvástól , nuku magánélettől ... mivel köztetek sokan küzdenek ezzel úgy érzem megtudtok érteni ...
hope
hope04

Hope Kép

Udv kozottunk, most en is eppen ezzel kuszkodok es meg paran itt, mivel a "babak" mar nem is olyan babak es sajat akaratuk van, okosak es tudjak hogyan lehet elerni azt amit akarnak, na meg ez a kor a "felelmek" kora (olvastam egy konyvben) fiam fel mindentol, egyedul lenni, sotet, szirena, meg attol is elkezd sirni ha az apja a maga sajatos hangos modjan szol hozza stb.
Par hete mi is agyban altatjuk, utana berakjuk kisagyba, sirni hagyjuk, meset olvasunk, egve hagyjuk a villanyt stb. de egyenlore meg megoldatlan a dolog. Kép

En is sok hazaspart ismerek ahol az anyuka a gyerekkel alszik, apuka meg a heveron, vagy apuka az egyik gyerekkel, anyuka a masikkal, szerintem egy gyerek az ket ember szerelmenek a gyumolcse es a szerelem, a vagy a gyermek szuletese utan is meg kell, hogy legyen, az apa es az anya a csalad magja ebbol taplalkoznak a gyerekek, a szuloknek egyutt kell aludniuk es a gyereknek idovel at kell szokniuk a sajat szobajukba ami meg is oldhato biztos vagyok benne csak turelem, kitartas es kovetkezetesseg kell hozza.

Bocsi, olyan kioktatasnak tunhet de csak a velemenyem irom le, most engem is nagyon foglalkoztat ez a kerdes, sokat gondolkodtam, hogy lenne jobb es sokat olvastam utana, annak idejen magam melle szerettem volna venni a fiam az agyba mert egyszerubb lett volna de "megkaptam" a paromtol, hogy akkor o a heveron alszik es en ezt nem engedhettem meg.
Megha nehez is, a fiam a sajat kisagyaban fog aludni a sajat szobajaban ha ott kell altatnom fel-egy oran keresztul akkor is.

A maganelet igenis fontos, torodj a paroddal es magaddal is, fontos a szerelem, romantika, osszebujas, hogy neha legyen idotok egymasra is, az en velemenyem (bar lehet sokmindenkinek nem fog tetszeni) a gyerek nem a csalad kozepe hanem a csalad minden tagja egyenrangu fel, mindenkinek jol kell ereznie magat benne.

Ne aggodj elobb-utobb meg fog oldodni, meg fogod talani a megoldast csak kitartas!!! Kép Kép Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Ui.: Hope: megneztem a profilodat, nagyon szep kislanyod van!!! Kép

KépKép
KépKép
tontica

szia Ani !

én is megnéztem a te kicsid és te sem panaszkodhatsz :-)
szakmabeliek vagyunk ... te melyik területen dolgoztál ? én hospiceltem .
köszi a soraidat nagyon jól estek .. már kezdtem úgy érezni hogy én vagyok rossz anya , mert úgy gondolom hogy jobb a középút nem kell se mazohistaként se közömbösen nevelni a manókat .
úgy érzem hogy páromnak és nekem is jár hogy együtt legyünk legalább 1-2 órát esténként és nem non stop csak a lánnyal foglalkozni .nagyon szeretem a lányom , sokszor ő az első , de neki is meg kell tanulnia hamarosan hogy másoknak is jár a figyelem és a szeretet , persze tudom hogy még pici de vigyázni kell nehogy elfelejtsük hogy nagyon is tudják ők már most hogy mi a jó nekik .:-) mennem kell még írok erről később , hope
hope04

Ani Kép, én abban vitatkoznék, hogy azt írod, "a gyerek nem a család közepe", minden családtag egyenrangú fél. Igen, csakhogy ezt egy egyéves még nem érti. Ha nagyobb lesz, megérti, meg lehet neki magyarázni sok mindent, de most még bizonytalan, önállótlan, védtelen, nagyon rászorul a szülői segítségre, figyelemre, szeretetre, sokkal nagyobb biztonságra, biztonságérzetre van szüksége, és szerintem ez jogos igény. Később ez változni fog, egyre önállóbb lesz, de most még természetes igény a részéről, hogy mindig, mindenhol a szülővel akar lenni, mert neki ő az egyetlen biztos pont, egyedül így érzi biztonságban magát. Persze e téren sem egyformák a gyerekek, vannak már piciként önállóbbak és kevésbé önállóak, valamelyik gyerek jobban igényli a közelséget, talán mert fél egyedül, talán mert bizonytalan, talán rosszat álmodik stb.
Ismét hangsúlyozom, senkit nem akarok rábeszélni arra, hogy vegye a nagy ágyba a gyereket, hiszen igaz az, hogy a család minden tagja jól kell hogy érezze magát, ez nagyon fontos, csak azért írtam, amit írtam, hogy szerintem ilyen picurkaként még igenis a gyerek a család központja, nem tud nem az lenni, mert még kicsi ahhoz, hogy értse: anya és apa is jól kell hogy érezze magát, nekik is jó egymáshoz bújni esténként; ő még "ösztönlény", és az ösztönei azt sugallják, hogy minél közelebb legyen a szüleihez, nappal és éjszaka is.
Remélem, nem baj, hogy én is leírtam a véleményem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

liv nem baj hogy leírtad sőt igazad is van hogy fontos neki a biztonság és én meg is akarom neki adni maximálisan ... csak tudod mikor már 11 hónapja egy átaludt éjszakánk nincs , ha velem alszik akkor mindig kényelmetlenül lelógva az ágyról alszom mert nagyon nagyon nyugtalanul alszik a csöppem ... képes az egész franciaágyat bejárni .. és hát a párom nélkül nem az igazi ... szó ez elég nehéz eset .. nappal se alszik sokat kb 2Xfélórát max este velem alszik el és ott kell hogy legyek vele ilyenkor mert már lemászna az ágyról és egyből megérzi ha magára marad , szó null magánélet ... te mit tennél ebben a helyzetben ? pusz :-)
hope04

Hope Kép, teljesen megértelek, mert bár a különalvás nálunk 8 hónapos korától nem megy, de együtt legalább jól alszunk. Nem tudom, mit csinálnék, ha együtt sem tudnánk aludni, mert rugdosna, letúrna az ágyról stb.
Szóval ötletem sajna nincs.
Különben üdv. itt, és majd írj még magatokról meg a csemetéről. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Utólagosan nagyon sok boldog szülinapot és névnapot kívánok mindazoknak, akiket ez érintKépKépKép

A két gyerek mellett képtelenség folyamatosan mindenre reagálni, de most ez az együttalvás-nemalvás dolog nem hagy nyugodni.

Szóval nekem az a véleményem, hogy már kezdettől fogva saját ágyba szerencsésebb szoktatni a gyereket, mert később ez sokkal nehezebben megy. Én azt hiszem leginkább azért, mert a gyerek megszokja, hogy egy bizonyos napig még lehet anyáékkal aludni, aztán hirtelen meg már nemKép Másrészt pedig nálunk is úgy volt, hogy mindannyian sokkal rosszabbul aludtunk, ha babó ott kucorgott közöttünk. Számtalanszor megébredtünk mindannyian. Aztán egyszercsak besokalltunk és átraktuk babót a saját ágyába. Azóta alvásidőben szépen lerakom a helyére, én pedig kimegyek a szobából. Van, amikor egyből szunyál, van olyan is, hogy még beszélget, helyezkedik, de gyönyörűen végigalussza az éjszakát este 8-1/2 9-től reggel 7-1/2 8-ig. És napközben is egy nyüssz nélkül egyedül elalszik. Harmadrészt pedig nem hiszem, hogy a gyereknek kellene annak lennie, aki körül "forog" az egész család. Nagyon rafináltak a gyerekek, próbálgatják a korlátaikat, meddig lehet elmenni. Ezért már a legelső pillanattól kezdve következetesen kell őket szoktatni a azokhoz a szabályokhoz, amelyek szerint a család él. És szerintem is a szülőknek szükségük is van és joguk is van ahhoz, hogy néha egymásra is tudjanak figyelni.

Na most már mennem kell, kezdődik az esti "balhé" (fürdés, vacsi, stb..)

Pusz,
Kata

U.i.: Amúgy szia Hope Kép

Kép

Kép
anyamanya

Kata Kép, szerintem is fontos, hogy apa és anya egymással is tudjon kicsit foglalkozni, figyelni egymásra, sőt az is fontos, hogy apa és anya saját magára is tudjon néha figyelni: pl. olvasni, vagy ami épp jól esik neki.
A fenti beszélgetésből kiderül, hogy mennyire mások nemcsak a gyerekek, de a mamák igényei is. Kép
Én csak azt mondtam, hogy szerintem egy pici baba még nem tud alkalmazkodni úgy, ahogy sokszor elvárják tőle. (Ezt most nem azokra mondom, akik itt írnak, hanem úgy általában véve!) Mert az alkalmazkodást is meg kell tanulnia. Ahogy nagyobb lesz, megtanul alkalmazkodni, egyre több dolgot nem ért, de ehhez idő kell. Szerintem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

bocs: egyre több dolgot MEGÉRT.

Kép

Kép
liv

Liv Kép :
Abban teljesen igazad van, hogy o a csalad kozepe abbol a szempontbol, hogy extra sok torodest es figyelmet igenyel, ezt meg is kapja, egesz nap vele vagyok meg amikor alszik akkor is nehogy leessen a heverorol es megusse magat de az ejszakakat szeretnem megtartani magamnak es a paromnak, legalabb ekkor legyen nyugalmunk es tudjunk pihenni szepen mert ellentetben veletek minket nem hagy aludni ha benn van az agyunkban ossze-vissza forgolodik, tobbszor folkel, kicsi az agyunk is es az az intimitas sincs meg, hogy simi-simi, puszi-puszi Kép amikor csak akarjuk. Kép

Megkerdeztem a paromat, hogy o mint apa es ferfi mit gondol errol, azt mondta, hogy ha a gyerek beteg vagy faj valamije, akarmi baja van nincs semmi baj ha ott alszik velunk viszont ha minden ok a sajat agyaban a helye pont az miatt amit en is leirtam /ugye a ferfiaknak meg fontosabb az intimitas (ertsd: szex) Kép mint nekunk noknek/
Azt mondta az, hogy ha a ferfinak kulon kell aludnia a parjatol az elobb-utobb problemakat fog szulni a kapcsolatukban. (ez az o velemenye nem szentszabaly) A ti esetetekben ha igy elegedett mindenki (apa, anya, baba) akkor minden ok, de szerintem feltetlen beszeld meg a papaval is o hogyan gondolja ha ezt meg nem tetted meg.

A masik amit irni szeretnek, hogy szerintem sajnos nem mindent lehet szepen megbeszelni a gyerekekkel, ahhoz nagyon sokat kell varnod, hogy ilyen dolgokat megertsen es elfogadjon, peldaul ezerszer mondtam a 3 eves ocsemnek, hogy ne ugraljon megis folytatta es betorte a fejet vagy most 6 es fel evesen meg mindig hiaba magyarazzak neki, hogy o nagyfiu es aludjon szepen az agyaban o akkor is a szuleink kozott alszik mert ehhez lett hozzaszoktatva, (a hugom olyan 7 eves koratol alszik kulon, most 9)

Matol elkezdtem a "kovetkezetes agyba szoktatosos modszert) nagy elhatarozas, esti program: furdi, pizsi, vacsi, berakom a kisagyba, meselek par meset aztan ki a szobabol, ma kb. fel percet orditott aztan elhalgatott, azota ilyen masodpercekre felsir de amugy nyugi van, ejszaka sem kivenni csak cumika, ennyi.
Majd elmeselem milyen sikerrel jartam persze jo par nap mulva. Kép

Hope: szerintem neked is neki kene gyurkoznod de nagyon nehez lesz mert a Te lanyod meg nem aludt kisagyban ha jol emlekszem, ugye?
Szoval nagyon sok kitartast es erot kivanok neked.

Ui.: mar alszik mint a bunda Kép Kép Kép

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Szerintem ebben a kérdésben így látva többek véleményét nem lehet igazán dülőre jutni.
Ki tudja, melyik baba mennyire lesz önálló, mikor sikerül leszoktatni erről, arról. ebből a szemszögből akár a cumiról is lehetne szó, hisz ugye ott is kérdés, jó e vagy sem, cumi vagy az ujja, és még sorolhatnánk a példákat.

Véleményem szerint egy babának kiegyensúlyozott, nyugodt családra, légkörre van szüksége, ahol valóban-ebben Livnek maximálisan igaza van- biztonságban érezheti magát. Ez hogy jön létre? Ha a papa, mama szintén nyugodt, boldog kiegyensúlyozott. ez pedig akkor valósul meg, ha mindkettejük igényei, szükségletei ki vannak elégítve. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni, amikor arról döntünk, ki hol alszik.
Nálunk ugye, nem vált be a közös alvás, de Lili ha lassan is, de képes egyedül aludni, saját ágyban, ugyan nem saját szobában.(megjegyzem, mikor már elaludt, és mi is bemegyünk lefeküdni mindig megmoccan, és nyekken egyet, pedig addig teljes csend volt, szerintem mi is zavarjuk őt)

Viszont ha a mamának is és a papának is és természetesen a babának is megfelelő megoldás a közös alvás, miért ne lehetne?
Hiszen egy felnőtt sem alszik a szüleivel!

Én minden nehéz dolog elé próbálok így állni, ezzel bíztatva magam: egy felnőtt sem cumizik, nem eszik kézzel, nem kell pelenkázni, stb...
Lehet, hogy buta dolog, de nekem bevált.

Viszont ha a papa a baba miatt a kanapéra szorul, szerintem is gondokat okozhat hosszú távon (persze tényleg nem törvényszerű)(bár ha férj lennék én nem viselném el)

Szóval mi így csináljuk, és nekünk ez így jó.
Lényeg, hogy mindenkinek jó legyen, kényelmes legyen, és erre törekedni kell.

HopeKép
Kitartást, és erőt a leszoktatáshoz, és üdv itt.

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam, ráadásul biztos ismételtem is sok elhangzott véleményt, de ezt muszáj volt leírnom, így tartottam jónakKép

Tényleg bocs.
Jó éjt mindenkinekKép
Móni

Kép
sunimum

CsengoKép
Mikinek nagyon sok boldog születésnapot! Kép

Alvás: nehéz dolog az biztos, eldönteni vajon mi a jó, és mi a helyes. Nekem a nagyobbik fiam velünk alszik, Bernát viszont a saját ágyába. Donát miatt szinte egy éjszakát nem tudunk végigaludni, mert annyira dobálja magát, forgolódik stb., viszont Bernát meg úgy hiányzik nekem a közös ágyból, annyira, de annyira jó lenne vele aludni néha, de nem akarom őt is az ágyunkba szoktatni. Próbáljuk Donátot betenni Bernát mellé, de mindig valami miatt vissza kell őt "fogadnunk" az ágyunkba (betegség, vagy Bernát rengeteg sírása stb.). Apukám teljesen ki van akadva azon, hogy a gyerekkel alszunk, mert szerinte akár káros is lehet. Indoka az volt, hogy később majd ettől lesznek szexuális zavarai, mert megszokja az én illatomat és nem lesz képes mejd más illatú nővel lenni. Hát nem tudom....Szóval szerintem ez eldönthetetlen kérdés, és valószínű az a legjobb megoldás, ha mindenki a saját-és családja belátása alapján cselekszik. Az számomra tény, hogy a gyermek a központi helyet foglalja el az életünkbe, és bár nem mondom hogy néha nem esne jól egy mozi, vagy színház, de olyan gyorsan elrepül az a pár év amikor még ennyire ragaszkodnak hozzánk, utána pedig úgyis azon fogunk szomorkodni, hogy nagy ívben tojnak a fejünkre. És ez az idő sajnos olyan gyorsan eljön.

Utólag is minden Editnek boldog névnapot! Kép

MóniKép
ha nem boldogultok a képek felrakásával szívesen felteszem neked ha átküldöd az email címemre. Vagy pedig van a társalgóban egy külön rész, ahol tudsz írni a szerkesztőnek, ő biztosan le tudja írni mi lehet a gond.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Bocsi hope elfelejtettem valaszolni egy kerdesedre, en egy szocialis otthonban dolgoztam mint mentalhigienes, lelki segites, programszervezes stb. Hat a te munkad sem egy leanyalom, nagyon nehez lehetett, en sem szivesen emlekszem vissza arra az idore, nagyon megviselt latni az idos emberek szenvedeset (sokukat a sajat gyerekuk juttatott oda).
Csak ennyi, jo ejszakat!

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: