2003.12.13 00:48
2003.12.13 08:16

Remekül választott képet nekem Dzsili, az én tortámon már végtelenbe vesznek a gyertyák.
Pont 30 évvel vagyok idősebb Sáránál, így könnyű volt megjegyeznem, mikor van a szülinapja.
Az ember azt hinné, hogy egy kezdő felhasználónak is van manapság már annyi esze, hogy menteni pedig KELL!!!
Az informatikus szakma nevében kikérem magunknak, hogy ilyen seggfejek softwer-hardwer ügyekkel foglalkozzanak! 
Mi még az itthoni gépünket is rendszeresen mentjük, pedig nincs rajta semmi tényleg fontos. 

Szerencséjére mindkét esetben a kezemben volt (tele volt vele mindkét kezem), különben biztos, hogy reflexből nagyon megütöm. Egyébként kapott már ki ő is, néha egyszerűen muszáj szerintem. Látom, hogy direkt csinálja, néz vissza rám pimaszul, az arcára van írva, hogy tudja, nem szabad, és meg akarja tudni, hogy mi fog történni, ha mégis megteszi. Nameg pelenkázáskor rendszeresen összerugdos, direkt, és ha már végképp semmi nem használ (lefoglalás, lelkére beszélés, gyengéd erőszak), akkor rácsapok a pucér fenekére. Szóval én is brutál mami vagyok, de szvsz valahogyan érvényt KELL szerezni a tényleg fontos tiltásoknak. Természetesen nem ütöm-verem rendszeresen, de előfordult már néhányszor az is, hogy fenekére, és az is, hogy a kezére csaptam. Legtöbbször elég, ha rászólok, vagy megakadályozom, hogy tiltott dolgokhoz hozzáférjen, vagy erősen megfogom a kezét, és elhúzom onnan, vagy megpróbálom másra terelni a figyelmét, vagy (pl. játszótérről való elvonszoláskor) figyelmen kívül hagyom az örjöngését. Mostanában egyre jobban használ az elmagyarázás, vagy bizonyos büntetések - jutalmak kilátásba helyezése. Pl. a TV kapcsolgatásáról gyorsan leszokott, amikor bevezettem, hogy ha hozzányúl, akkor áramtalanítom a készüléket, és aznap már nem kapcsoljuk be. Vagy az esti vetkőzéskor gyakorlattá vált örjöngés ellen bejött az, hogy ha ügyesen vetkőzik (hagyja magát, sőt, segít), akkor játszhat a zuhannyal fürdés közben. De vannak helyzetek, amikor az ember lánya már egyszerűen tehetetlen, és ha ilyenkor ráhagynám, mert nem tudok mit csinálni vele, akkor ő nagyon pontosan megjegyzi a módszert, ami bevállt.
2003.12.13 09:19

Nálunk Ármin továbbra is taknyos, néha kicsit köhécsel, de nem vészes, talán megússzuk betegség nélkül. András beoltatta magát influenza ellen, remélem, így némileg védetté váltunk mi is
- neki évek óta az az ajándéka (és örül neki!!!), hogy előfizetünk neki egy évre az ÉS-re. SZóval, szerintem vmi kedvenc újságelőfizetés is lehet jó ajándék. 
, a Baross utcai fakopáncs boltban, úgyhogy az itthoniaknak így már megvan minden - viszont a szülők-tesók ajándékai még nemigen vannak meg - és sajnos csinálni, alkotni nincs időm, hiába is szeretnék magam készítette dolgotadni. Viszont ötletem sem nagyon van.
És vettem kicsi nyújtófát magamnak és Árminnak is egy még kisebbet, hogy tudjunk együtt nyújtani
,, teljesen be van sózva, hogy együtt fogunk sütni 

2003.12.13 10:31

Ajándékokat is kéne még intéznem... áááááááááááááá 2003.12.13 10:55

Élet és Tudományt kap negyedévre. A köv. negyedévet megkapja majd névnapjára, és így tovább.

2003.12.13 11:12
Laci november közepén kivett pár nap szabit, hogy elintézzük időben az egész karácsonyi bevásárlást, és nem kell majd a legnagyobb tömegben agyontapostatnunk magunkat. Mondanom se kell, 2-3 ajándékot sikerült csak beszereznünk, bár magunknak is kinéztünk, megvettünk régóta húzódó dolgokat, szóval nem telt el rajtunk teljesen haszontalanul az idő, de a karácsonyi ajándékok nem lettek beszerezve. Egy csomó minden még most sincs meg, de a nagyobb dolgokra legalább már 5letem van. A legnagyobb bajban azokkal vagyok, akiknek csak kis, jelképes ajándékot szoktunk adni, azokra alig akad egy-két hervadt 5letem. 2003.12.13 12:06

Kitartás és el ne kapd tőlük.

2003.12.13 12:30
Anyósomék étkészletet kapnak, mert már nyáron gond volt, hogy ott voltunk 8-an
2003.12.13 12:50
2003.12.13 13:21
2003.12.13 13:21

Tüneteid? Vigyázz nagyon a gyerkőcökre!
Ahogy megkapta a lázcsillapítót, lement, de újra visszament a láza. Tegnapi kontroll szerint minden ok, ez egy ilyen vírus. 3 napig magas láz, aztán még 2-3 napig van kisebb láz meg torokfájás. Ma először láztalan
Ja és ömlik a takony az orrából meg fáj a torka
Határozottan jobban vagyunk
még mindig beteg Barni??? Viszitek még szurira? Andris otthon van most?? Ugye van segítséged?
Jó ötlet az előfizetés
Tényleg, a postás ugye becsületesen bedobja a példányokat? Napilapokat is? Van ilyen tapasztalatod?
Merthogy miért is kéne egy gyereknek folyton jónak lenni, miért ne incselkedhetne egy kicsit... Na de a lényeg. Tökéletesen egyetértek veletek, én is olyankor szoktam rácsapni a kezére, mikor pl direkt bánt engem. Néha előfordul- főleg mikor a sok téli cuccot vsszük fel és nem akar valamiért elindulni otthonról- hogy Donci belemarkol a nyakamba, rúgni csak nagyon ritkán szokott, akkor se engem
Na ilyenkor én is lefogom a kezét, kérem, hogy ne csinálja, mert fáj. De előfordul, hogy nem használ a szép szó, folytatja direkt, pedig tudja, hogy fáj. Na én ilyenkor csapok. Ha valami nemszabad dolgot csinál, akkor viszont eddig még használt a nagyon erélyes rákiabálás, olyan hangerővel, hogy ledöbben Dodó. Volt, hogy elbőgte magát. Azért örülök, hogy ez még használ, uis én sem akarok sűrűn rácsapni, nekem is mindig lelkiismeretfurdalásom van. Mindig arra gondolok, hogy nem vagyok normális, egy ilyen gyerkőcöt megütni, aki annyit szenvedett az élete elején, ilyen ügyesen küzdött az életéért, összetehetem a kezemet, hogy köztünk van és egészséges. Szóval olyankor morális válságba kerülök
Nem egyszerű, de valahogy normális embert szeretnék belőle faragni. És nagyon remélem, hogy ez a néhány rácsapás még nem brutalitás. Ugye?
Olyan sz.r nélküle
2003.12.13 14:06
2003.12.13 14:22
2003.12.13 14:55
2003.12.13 15:12
Gyógyuljatok! Mi még tartjuk a fronot! LEszámítva, hogy a nyamvadt frontos időtől, kivéelesen nem voltam rosszul de alig tudtam aludni és most se megy, így olyan vagyok mint egy mosogatórongy.
. Az én családomra így is fél nap jut összesen
Ráadás azt felajánlottuk, hogy ők jöhetnek 24-én este (akkor nem is lesz náluk vendég elvileg el tudnak jönni). Szóval mikor ezt kedvesen logikus érvekkel alátámasztva elmondtuk, akkor mikor én kiszálttam a telefonból (mindig konferencia telefonozunk), nekem hirtelen köszönni is elfeljtettek
2003.12.13 15:14
2003.12.13 16:03
2003.12.13 17:31

2003.12.13 18:33
2003.12.13 19:44
. 

.
készletet venni. 15 éves fiú: valami focis dolog?
. 2003.12.13 21:42
(Talán volt köztük egyszer Gergő is
)
.
Van egy elég jó zabpehely-keksz receptem, játszótéren hallottam
2003.12.13 21:44
Tiszta béna vagyok... Nem tudom még egyszer olyan részletesen leírni

) kényelmesen elfér egymás mellett. Később az asztallap és az ülőke felemelhető úgy 10-12 centit, ha majd megnő a használója. Kapott még egy 50 centis buszt is Apósomtól és a Nagyitól. Azóta a buszhoz más hozzá sem érhet, mert "nemááár" felkiáltással kiszedi a kezünkből
A parkolóház azóta az újdonsült asztalkáján van, folyton odaül és játszik
Mellette az ülőkén természetesen a busz...
Le van nyűgözve mindegyiktől...
, hogy estére belázasodott, kapott Panadolt, aztán azon az éjjelen 2-kor ismét felment a láza, ismét Panadol, aztán megint lement... reggel már fitten ébredt, azóta kutya baja, jól eszik, jól alszik, nem köhög, nem folyik az orra, nincs hasmenése, nem hányt... Mitől lehetett ez?????????? Fogalmam sincs... szerintetek? Talán a foga? De az szerintem nem csinál 38,6-os lázat... Hát nem tudom... Van olyan, hogy a nagy izgalomtól felmegy a láz? Vagy ez hülyeség??? Nem tudom mire vélni... 2003.12.13 22:19
2003.12.13 22:23

2003.12.13 23:11
2003.12.13 23:50
, de aztán megnyugodtam. Persze, ahány ház, annyi szokás. Neked a rétesliszt jön be, akkor nehogy változtass!

Apa nem érzi a karját, 
öregszik a drágám.
Holnap (gyorsan ránéztem az órára, hogy még ma van), szóval holnap apróbb igazítások lesznek, konnektorozás, karnis, csillár feltétele, majd hétfőn kezdhetek takarítani. Ma esti állapot szerint megpróbálom hétfőn a bölcsit, hátha nem lesz gond. Ha mégis akkor pech, gáz lesz. Ezt az 1 hetet igazán kibírhatná, aztán 2 hét ismét itthon.

Szerdán vagy csütörtökön elmegyek a csömöri Auchanba, és azt hiszem letudom az ajándékvásárlást, már amit meg tudok ott venni. 

Nehogy félreértsetek.

2003.12.14 00:37

... én csak szeretnék 
... az oroszba még bele sem néztem, pedig kedden lesz a szóbeli... majd átnézem a betegséges társalgást (hátha meg is jegyzek vmit belőle).. kicsit aktuális... Csenge elvileg jobban van, csak éppen olyan hasmenése van, hogy ihajj (de ezért kolbászt akart ma enni...) Érdekes módon amikor Kubut ivott csak egész nap, akkor nem volt semmi baja...
) Igazából elegem van abból, hogy nem értik: nekem most nem az a legfontosabb, hogy Karácsonyra átköltözzek... oda, ahova a társaság miatt amúgy sok kedvem sincs most...
(már amennyiben képes vagyok még rohanni...) 

:-ok
-ok!!!!!! 2003.12.14 08:25

A Szent Estét mi is szigorúan itthon, hármasban (esetleg négyesben
) töltjük, és csak másnap reggel indulunk a szüleimhez. A nálunk szervezett szülinapi vendégség meg 23.-ával véget ér, szóval a 24.-e "szent"
.
:
Hogy a fenében lehet a mandulát megdarálni?!
Életem Párja megpróbálta a hét közepén megrendelni Lacikának az autó-tortát Daubneréknél, és közölték, hogy karácsony környékére nem vállalnak ilyesmit, és kész.
és jobbulást! 

2003.12.14 08:29

Ferjednek jobbulast! 

-ok mennek Hannanak!
Es a torta is nagyon jol nez ki. 

marmint ami a lanyokat illeti. Madike teljesen lazmentes es Fatusnak is javul a kohogese. Egyedul a ferjem beteg, ot elegge megviseli a laz. Nagyon ritkan szokott lazas lenni.
2003.12.14 08:51
És tényleg klasszak az ajándékok!
) - mindig úgy van, hogy 24-én csak mi ketten (most már hárman
) vagyunk, és 25-26-án megyünk családlátogatni
. Soha nem is volt ebből vita, gond, hogy nem valamelyik családnál vagyunk 24-én, ezt mi így indítottuk és azóta is így van.
Én is azt hallottam, hogy a Heim Pálnak jó a bőrgyógyija.
. A vásárlással kapcsolatban én is ezt szoktam mondani
. 

! 2003.12.14 09:15
2003.12.14 09:52

Kisautókészlet is van a Gulliverben (ott csak egyfélét láttam), meg a METRO-ban is (itt volt 3féle). 

Apa van most éppen a helikopterrel, Bácu a rendőrautóval...
Én meg inkább megyek főzni
Húsleves lesz, és fasírt krumplipürével. 2003.12.14 09:54
2003.12.14 10:00
2003.12.14 12:45

2003.12.14 13:15

Hajnali 2-es szopiig ébren voltam, hímezgettem... Zsomának szopi közben állandóan telemegy az orra tejjel. Általában kifolyik, de nem mindig. És akkor szörcsög, és nyafizik. Leszívjuk, és utána nyugi van. Na, hát ez történt tegnap éjjel is. MÁrmint a szörcsögésig. Ugyanis a fickóm előadta a mártírt, és felkelt, hogy hozza az orrszívót. Kómás volt, elejtette. Rémes volt hajnali 2.15-kor itt állni egy szörcsögő gyerekkel, aki ettől nyafi, és egy alvóval, aki náthás. A gumis kézi orrszívóval nem tudom leszívni az orrukat. Így Zsoma orrát nagy nehezen kicsit megtisztogattuk, majd én felkerekedtem, és irány a Tesco. Múltkor volt csöpi orrszívójuk, most nem. A vevőszolgálaton a csaj nem tudta megmondani, hogy raktáron van-e, mert nem tud belenézni a számítógépbe, a babaosztályon meg csak reggel 6-kor lesz ember. Na, remek. Irány haza. Persze láttam elmenni az éjszakai buszt
Várhattam rá 40 percet, ami esőben és betegen nem egy nagy élmény
Negyed 5-re értem haza. Szerencsére reggel kiderült, hogy a hozzánk legközelebb eső gyógyszertár az ügyeletes, így már van orrszívónk, de már majdnem felhívtam Norcit, hogy kölcsönkérjem az övékét.
Idén 26-27-ére jönnek 4-en vagy 6-an. Már nagyon várom
2003.12.14 16:17
ropi+tea!!!
OKTV: Zsófi továbbjutott oroszból, Juli kémiájáról még nincs hír.
A 24-e nekem is szent dolog akkor mindig itthon vagyunk. Idén a bátyámék és anyu jönnek hozzánk 24-én, 25-én pedig mi megyünk anyósomékhoz, és oda is eljön anyu.
Tök jó kedve van és végre velünk eszik, felnőtt kajákat, egyedül kanalazva! És 2 napja elkezdett mondatokat mondani: Zsófi elment vesenyre pl. És: maci alszik, kutya is alszik. Szóval kibírhatatlanul aranyos
2003.12.14 19:59
Tényleg, nem tudsz véletlenül olyan helyet a környéken, ahol klassz fűszerolajakat lehet kapni? Olyanra gondoltam, aminek az üvegében benne van a fűszer, paprika, fokhagyma, vagy ilyesmi. Az olyan jó kis látványos apróság lenne azoknak, akiknek csak jelképes ajándékot szoktunk adni. A másik, amit égen földön nem kapok, olyan olvasólámpa, amit csipesszel lehet felfogatni. Anyukám szeretne olyat adni Apának, és megkért a beszerzésre. Én meg nem kapok sehol...
Nem irígyellek... Egyszer jártunk hasonlóan, bár nekem szerencsére csak egy kicsi taknyos babám volt itthon. Laci is mesélhetne az éjszakai orrszívó vadászatról... Azóta nálunk van tartalék, tuti, ami fix. 2003.12.14 23:00
Nekem műanyag orrszívóm van porszívóhoz való. Volt elektromos is, de nem szívta ki rendesen. Az üveget én is eltörtem.

/Nekünk, mert persze a gyerekeknek nagyon bejön./

2003.12.14 23:48
A mi orrszívónk műanyagból van, törhetetlen. (Az üveget mi is eltörtük.)
2003.12.14 23:55
, de azért fel vagyok készülve mindenre. Hasa még megy, bár mintha nem lenne annnnnyira híg már... Még olyan kis beteg kinézetű, karikás a szeme, sápadt, fogyott... 

), utána egész du.-este kisangyal volt... De szerencsére a vele való fenyegetés is beválik általában... A másik a fülészorvos... Nincs jobb ötletem. (Szomszéd Edina mesélte, neki egy időben az vált be, hogy azt mondta a lányának: Kiváglak az ablakon! Akkor szót fogadott
)
Olyan szövege van, fogjuk a hasunkat tőle. Pl tegnap reggel köhög, kérdezem rémülten:
Na EZT honnan vette???
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint