A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sikerült egy kis borogatással annyira lehűteni a lábát, hogy elfogadjon egy szopit. Most megint bealudt. Ez tuti nem normális. Vagy ordít vagy alszik. Láza nincs, megmértem többször, még egy kis hőemelkedés se. A combja, ami alapban elég hűvös, 3 fokkal melegebb, mint a másik ugyanott. Nem kell nagy ész hozzá, hogy konstatáljam, az oltások nem jönnek be neki.
Azt meg elfelejtettem írni, hogy ha a szeme nem javul, akkor egy évesen szemészet lesz a program. De bízok benne, hogy addigra megtalálja a szeme a helyes irányt. :(

Róki,
Igaz, nem féltékenység, hogy nem engedi, hogy hozzá nyúljanak. Valószínűleg életkori sajátosság. Bár ha belegondolok, én sem szeretném, hogy - nálam 5x nagyobb emberek - csak úgy a fenekemet vagy az arcomat csipdessék. De valahol mégis van köze a féltéshez, mert azt sem engedi néha, hogy Szabihoz idegenek nyúljanak. Ő akar pelenkázni is. :D Azt még hagynám is, ha nem próbálná leszedni a kiálló dolgokat. :lol:
Puszit azt 9 hónapos kora óta ad, nagyon szivesen. Vannak hullámvölgyek a témában, de ha jó napja van, a halaknak is próbál adni.

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Berakhatnád Balit Lilla képei közé, senkinek nem tűnne fel :D Nálunk rosszabb a helyzet, nem csak magamat, de Robit sem találom a gyerekekben.

Csongria,
A négy hós :( Egyáltalán nem szokott ilyen heves reakciót kiváltani. Pech.

Nanica,
Nagyon ritka, hogy berzenkedne. Szegény Szasza azt hiszi, hogy ez a normális. :twisted: Csak a szemein látszik, hogy teljes a terror. :wink: Második gyerek, edzett.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Szasza szemet mutattad mar szakembernek?
kami

Kami,
Nem, csak a gyerekorvos látta. Hivatalosan már rég el kellett volna múlni a kancsalságnak, Natinál semmi ilyesmi nem volt, de még belefér a normális kategóriába. Szerencsére nem állandó és alternál, azaz valószínűleg csak éretlen és megjavul magától. Remélem, nem csak hitegetem ezzel magam. :( Most még nemigazán lehet tenni semmit, még akkor sem, ha tényleg baj van.

Kép KépKép
lorca

Úgy sajnálom szegény Szabit! :cry: :cry: :cry: Remélem holnapra elmúlik!
Amúgy Lillus is elég bággyadt, eszik és kábé 1 óra múlva alszik újra! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Biztos a frontok okozzák ezt a bágyadtságot. Beni is néha csak bálmul meredten :roll:

Asszem sütök egy Ria féle muffint és bemegyek vele apához meglepem...Csak nehogy én lepődjek meg :lol:

KépKép
csongria

Jaja, Lorca, utanaolvasgattam es hat az lenne az igazi, ha magatol elmulna. Mert kulonben johet a letakarasa a jol lato szemnek par evre. Az azert nem valami jo... a mutet csak esztetika, a latason nem nagyon javit... de azt olvastam, hogy par honapos koraban vinni kellene dokihoz, hogy idoben elkezdhessek a kezelest. Azert kerdeztem csak. Ha el kellett volna mulnia hivatalosan, szaladjatok el vele szemorvoshoz szerintem, most meg pici, barmi lehet kis segitseggel (a lehetosegeken belul). Nem?
kami

Norcmorc! Nemtom merre vagy, de boldog nevnapot kivanok neked! (Ha Aron lany lenne, ma lenne a nevnapja :D)
kami

Kami, Áronnak nem hullik a haja? Boldinak kb 2 hete, már majdnem kopasz helyenként :(

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!

Aronnak mar korabba kikopott hatul a bozontja, igy nez ki most:
Kép

Ehhez kepest nem tunik fol, hogy kevesebb lenne a haja, nincs tobb hajszal az agyaban vagy mashol (bezzeg az enyem mindenhol ott van :evil: ), inkabb csak annyi van szerintem, hogy no a haja es ritkabbnak latszik, mint amikor kicsi volt. Biztos fokozatosan valtja az uj haj a regit, de nem kopaszodik foltokban vagy valami... meg nem tunt fel... Ezt asszem valamelyik nap Timo is kerdezte, bocsi Timo, hogy csak most valaszolok!!!

Most majd jobb oldalt fog kikopni mert 1-2 hete igy szeret elaludni es ejszaka is visszapordul, amikor suttyomban a hatara forditom... Viccesen fog kinezni :D
kami

Kami,
Amit eddig olvastam, hogy a kancsalság ennyi idős korban még kinőhető. Nem annyira látványos, hozzá vagyok szokva, hogy a széles orr miatt eleve kicsit kancsalnak látszik. Csak az a gáz, hogy a bal többször nem "néz a szemembe" amikor rámnéz. Letakarni még nem lehet, még nem lát 3Dben úgy igazán, zavarná a fejlődést. De a támában nem vagyok otthon, hagyatkoznom kell gyerekdokimra. A veszélyes az, ha az egyik/mindkét szem rögzül egy pozícióban.
Nekem is elég rossz a szemem, főként a dioptriakülönbség volt a gázos. A bal 3 dioptriával volt gyengébb, ez ha nem kezelik, kancsalságot okoz, mert kikapcsol a gyenge szem. Meg ráadásul elvész a 3D. Ezt megúsztam.
Tény, hogy ebben sincs egyetértés. Miért is pont ebben lenne?! De a túl korai kezelést is ártalmasnak tartják. Ismerős gyerkőce novemberben lesz 3, hasonló problémákkal, látta szemész, mégsem kezelik. Szerintem ott már kéne tenni valamit, de tény, hogy most már alig lehet észrevenni, nem úgy, mint két éve, amikor sokkal rosszabb volt, mint most Szabinak. A másik ismerős, picit fiatalabb, őt közel két évesen kezdték el leragasztgatni. Neki nagyon csúnyán be volt csúszva a szeme.

Kép KépKép
lorca

na de erted, a gyerekdokik tudnak hulyek lenni - lasd Csongria Benijenek az esetet. Nem szakemberek szemproblemaban. Itt egy link:

http://www.informed.hu/betegsegek/beteg ... _hid=26877

Ebben benne van a lenyeg. En mindig ezt az oldalt hasznaltam-hasznalom, ha barmilyen orvosi kerdesem van (es hat a mi problemank miatt volt mar jopar...), szerintem klassz, megbizhato oldal.

Es tudod, NEM HASONLITGATUNK masok gyerekehez! Szasza a tied es magasrol tojni fog arra, hogy XY-nak is ilyenje volt ebben a korban, ha neki kesobb nem javul!!! Irany a szemorvos! Mit veszitesz? Legfeljebb aszondja, menjetek vissza fel ev mulva!
kami

Kami,
A cikk is azt írja, hogy a kezelés konzervatív, azaz a jó szem letakarása, szemüveg hordása. Ezt nem lehet most, mert nincs kialakulva még a jó szem sem. Műtét sem jöhet szóba, azt is csak felnőtteknek ajánlja. Az a 6-7 év, amit említ, még messze van. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem fogja szemész látni.

Kép KépKép
lorca

Lorca: lehet, hogy nem csak az oltás okozza a nyafit Szabinál! Belegondoltatok, hogy 1 nap alatt majdnem 10 fokot csökkent a hőmérséklet?
Hogy méred Szabi comján a hőt - csak odateszed a lázmérőt?

Linusom reggel 8:20 óta nem evett!! :shock: fél 12 kröl felébredt, gondoltam már biztos éhes, erre elkezdett pukizni/kakilni egy hatalmasat. peluscsere után kínáltam neki a cicit, nem kellett! fél óra múlva újra... akkor sem!
Most megint alszik, de olyan mint egy kis űzött vad!

Kami: el is felejtettem írni, hogy a farmer naci nekem is nagyon bejön, már be is szereztem egyet, ami 9-12 hós kora körül lesz jó rá, de így haladok, akkor pár hónap és ráadhatom. Már most is 68-74es ruhákat hord.

nanica

Meg azt is irja, hogy elso vizsgalat par honaposan :D

Na, mindegy, nem szeretnek beleszolni, tenyleg. De ezt az oldalt jegyezd meg, nezegetheted barmikor. Mas dolgok miatt is. Paramamiknak nagy segitseg.
kami

Nanica mekkora Lillianna hogy már ekkora ruha kell rá??? :shock:

Beni sem akar enni. Nyügösködött fél 1 -or neki áltam főzni az ebédjét akkor elaludt és azóta fel se kell... Pedig másfél órát aludt délelőtt!!! Egyáltalán nem jellemző. Na most kell...

KépKép
csongria

Nanica! En is csipazom a farmert, van meg masik is Aronnak, az is kertesz. O is 68-74-es ruhakat hord, jo nagy darab... de egyelore meg nem veszes a helyzet, most olyan 7,5 kilot nyomhat, de birhato a cipelese. Kenguruban meg aztan kifejezetten kenyelmes. De a vallamra is fol tudom ugy rakni, hogy szinte eszre se vegyem a sulyat...

Aronnak nincs baj az evokejevel... legkozelebb egy ora mulva fog. Most lett vege a tornanak, de nem ehes es aludni se akar...
kami

Szabi már megint alszik. Alig volt fent egy órát és visszazuhant. A mai nap többet töltött alvással mint ébrenléttel :? . Meg sírás nyüszizéssel is, mint bármely héten az elmúlt jó négy hónapban. Ilyenkor extra empatikus tudok lenni a sírós babós mamikkal. :roll:

Nanica,
A frontnak eddig nem volt hatása Szabira, se meleg, se hideg nem borította ki. Szerintem kifejezetten tetszik neki, hogy nem sül le a gatyája. Az oltás helye meg piros és nem ott, ahol a tű helye látszik, hanem fentebb. Olyan, mintha egy nagy gesztenyét rakott volna a combjába. Hűsítő borogatásra enyhül a nyöszörgés és a kétségbeesés, ami az arcáról olvasható le. Így ha nem is monthatom biztosra, de valószínűsítem, hogy az oltás.
Fülhőmérőnk van, pont az ilyen parázós pillanatokra. Csak oda kell rakni, gomb megnyom és tized pontosságra kidobja a hőt. A popsijába én inkább nem dugdosok semmit, így meg percenként megmérhetem a hőmérsékletét, nem kell zaklatni. Nagyon jól jön egy lázas állapotban.
Szabi is a 68-74ben nyomul. Főleg a bodyk kezdenek már szűkek lenni. Igaz, hogy ő jóval idősebb, de nagyon mininek született.

Kami,
Paramamizásban jó vagyok! Sajnos a vizsgálat, amit említ nem egyszerű. Náluk még nem működik a drágám kövesd az ujjamat módszer. Ha tüzetesebben meg akarja vizsgálni, ahhoz rögzítik a fejét és a szemhéját pöckökkel ékelik ki. Nem láttam, hogy pontosan hogy csinálják, csak képen. És egy két hónapos csecsemőt, aki ezen átesett. Mint egy boxoló egy KO után.
Dokinéninket kihívom, nem megyek rendelésre. Mindenkinek ajánlom, akinek hajlandó rá a dokija. Igaz, hogy fizetni kell (tulajdonképpen egyáltalán nem sokat), de sokkal alaposabbak, mint az alatt a max 5-10 perc alatt, amíg a rendelésre beugrunk. Ezért ha valamit jó hosszan nézeget, többször visszatér rá, megbízom az ítéletében. Pláne ha az alternatíva ilyen brutális.

Kép KépKép
lorca

http://www.network.hu/videos/show/3347

Sikerült feltennem még egy videót, alig fél napos küzdelemmel :D

Kép KépKép
lorca

Lorca! Van egy ilyen vizsgalat:

"A vizsgálat kellemes légkörben történik, ahol a gyermek az édesanyja, vagy kísérője ölében ül az egész vizsgálat alatt. A kicsi kb. 1 méter távolságból néz a kamerába, amely hangokat és fényt bocsát ki, így odavonzza a gyermek figyelmét. A gép azonnal érzékeli, amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést. Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nem él vissza a gyermek türelmével. A kicsinek nem kell félnie a vizsgálattól, hanem játékként fogja majd fel" 6 honapos korban van az elso viszsgalat."

Ez nem tunik brutalnak. Feleves korban meg realis is. Es meg:

"A BabaSzemész szemvizsgálat 9.900 Ft-ba kerül, amely a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
- a gyermek vizsgálatát,
- a kísérő szülő vizsgálatát,
- az eredmény kielemzését,
- a bizonyítványt,
- BabaSzemész Klubtagsági kártyát, amely további kedvezményekre jogosít."

Ha 4D-ert kifizettunk annyit amennyit, ez szerintem siman belefer, raadasul segit is. Ha erdekel, http://www.babaszemesz.hu/, itt tobb info van...

Na, momsa telleg eldugultam, igerem!!!!!
kami

:D Látom Szabinak igen jót tesz a Nati féle edzés, mint egy labda úgy gurult az oldalára/hasára... tényleg nem lehet őket másodpercre sem szem elől téveszteni.

Képzeljétek az utolsó hszm óta kb 13:15től mostanáig aludtUNK és a Linus még mindig alszik. Végre fekveszopival evett rendesen és mind a ketten belealudtunk.

Alvás előtt ugye a szervezetünk termel valami hormont vagy valami anyagot, ami kikapcsol... szerintetk az is átmegy a tejbe? Miért ne menne át, ha minden más is átmegy, akkor lehet, hogy ezért alszik könnyebben vissza a baba északa is és ezért alszik a Linus most végre? ma ő is aludt már 2X fél órát
:?: :roll:
Engem nagyon kiütött :evil: az északai kétszer kelés az utóbbi két napban, korábban csak egyszer kelt éjjel! Lehet, hogy elértünk a 3 hós ugráshoz?

nanica

Megegyszer a link (belevette az elobb a vesszot is):

www. babaszemesz.hu

Nnnna.
kami

A p....csaba!!!!

www.babaszemesz.hu
kami

Jaj, Csongria kérdezted, hogy mekkora már a Linus.

Itthon nincs mérlegünk, és a két hós tanácsadáson mult hó 21-én volt 6070gr (4400) és 61 cm (53). És azóta szt megint jócskán szedett fel, mert karban nehezebbnek érzem, amikor aznap 10X veszem fel! Fáj is a hátam rendesen :(

Rókica: neked segít a torna? Javult már a hátad? Masszírra is jársz?

nanica

Kami,
Köszi :) Jónak hangzik. Egyéb szemészetre tényleg nem vinném, de ha nem szadizzák, akkor tetszik.
4Dért nem fizettem, de a szemész az más. 8)

Csajok!
Lehetne, hogy tanácsadójárók, hófordulósok feldobják az adataikat? Jobban képben vagyok - meg gondolom más is - a dundisodással. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca, ez jó ötlet!

Már a picsawebbel is sokkal könnyeb beazonosítani mindenkit :)

nanica

Hat maximalisan megertem, Lorca. Eleg volt Ajront latnom kinyulva MRI utan, pedig jo kezekben volt (Sagi itt RAD gondolok es a Lazar doktornore) es tudtam, hogy szukseges volt, de akkor is. Majd' megszakadt a szivem. De ha raadasul a vizsgalat (ha mondjuk tudjuk, hogy szukseges) bababarat, akkor azert az mas. Konynebben elviselheto a szulo szamara. A babanak majdnem mindegy, mert meg nem TUDJA, hogy mi tortenik vele es egy alvas utan el is felejti...

Oszinten szolva en mar reg nem merem Aront. A legutobbi oltason a vedono meg akarta merni, de aszondtam, hagyjuk, erztem, hogy nehez, ehezni nem ehezik, inenntol meg tokmindegy. Az azelotti oltaskor volt valami 6,98 kilo. Az MRI-s meresen (kb 2 hete) volt egy szal vekony pamutrugiban 7,43 kilo. Most tuti van 7,5 pocokon. A fejkorfogata 41 centi, 35-tel szuletett, az elso felevre 6 centi novekedesnek meg kell lennie, tehat jok vagyunk. A hetvegen pedig megprobaltam lemerni a hosszat centiszalaggal, 68 centi jott ki. Kb-re jo az is... 74-es ruhak kellenek neki, a 68-akat kezdi kinoni (pedig annyira szerettem a KIKA-s zsirafos ujjatlan body-triojat! Asszem olyanokat meg veszek a nyarra 74-es meretben is!)

Szaj (kez)menesem van, nem tehetek rola. Ajron alszik, lassan 1,5 oraja (!!!), ki kell hasznalnom az idot!!!
kami

Kami: nekünk is van olyan kikás, zsiráfos 62/68-as méretben és most, amikor jött a rossz idő nem tudtam már ráadni, csak úgy, hogy feszült a pelusnál. Nekem két olyan szettem is van, és a 6 db-bol alig volt rajta pár darab :( / a kis mintás nem tetszik, a nagy mintást és a csíkost horduk eddig. Jó is hogy eszembe juttott, a kismintást lehasználom pizsinek.
Még mindig alszik :P

nanica

Nanica! En szerettem a kismintast is, jol allt Aron "napsutotte" borenek :D Epp a farmerhez adtam ra (lapozz csak vissza! :) ) es dobbenten lattam, hogy mar ez is kicsi...

Kozben folkelt a kisded. Megyek, szorakozok vele egy kicsit :D
kami

egyébként pont a napokban gondolkodam egy fotótémán: zsiráfos
ez lehetne játék, zsiráfpóz( lásd Áron nyaknyújtogatásta :)), zsiráfos ruci...

nanica

Róki: a fürdetővödröt mennyire szeretik a lányok? kacérkodok vele, hogy beszerezzek egyet

nanica

Nekünk is volt egy zsiris rugink, csak kábé 2 hónaposan kinőtte Lillus! :)
Mi még csak 62-es rucikat hordunk, bár bodyból van olyan 68-as, ami majdnem kicsi! (főleg combiban) :oops: :oops: :oops:

Május!
Kipróbáltam a te féle bim-bam-ot, majd behaltam Lilluson a röhögéstől! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!
Lillus 6480 (2950 gr) gramm és 61 (51) cm. És 4 hós! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica!
De ahogy látom nem nagyon töltődnek a képek a p.webre. Pl. Linusról nem is látok képet! :shock: :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Milyen bim-bamot?
kami

Kami,
Nekem egy kedvenc C&As bodym van. 56 és 68 már megvan, lassan nézem a 74est. Semmi extra, egyszerű kék, mégis nagyon szeretem.

Megint egy adag ordítás, megint egy kúp, megint egy alvás. Remélem most már úgy ébred, hogy nincs brühü. Sok volt ez mára. :? És még hol a vége! :roll:

Timocska,
Én nem merek tölteni. Félek, hogy kitörlök mindent. De már többször végignéztem az egészet. :)

Mivel ma elég frusztrált vagyok, extra mennyiségű időt töltöttem a neten. Babajel dolgokat is olvasgattam. Van, aki ilyesmivel meg akar/fog próbálkozni? Már Natinál is gondoltam rá, de nem vagyok valami kitartó, eluntam. :oops:

Kép KépKép
lorca

Lorca! En gondoltam ra! Anno le is szedtem 1-2 hasznos linket es meg ma is ugy gondolom, fogok valami ilyesmit csinalni Aronnal.

http://www.signwithme.com/002_browse_signs.asp
kami

Nanica- neked aztán szép nagy kislányod van, hallod! 74-es rucik, meg hogy két hósan 6 kg.

Nekünk is van olyan szép türkizkék- kikás- zsiráfos! De kinőve.

Lorca- nagyon jók a videók, pláne a gurítós. :)
Mi az a babajel?
Velencén hová jártok? Ha ilyen meleg lesz a hétvégén, lehet elkirándulunk a közelben, vízpartra. (nem lépünk a pocsolyába :lol: )

Mi 3 hósan 6220 gr.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella! Nezd meg a linket!
kami

Na voltunk bent Boldival a munkahelyemen, szuperül tűrte az ajnározást :) Egyszerre sokan körbeállták, csodálták, meg is állapították, h jár valami társaságba, h ilyen jól bírja? :) :wink: Bizony, vannak babahaverjai és mamahaverjai :wink:

Engem meg jól elijesztettetek a munkától, végül abban állapodtunk meg, h ha lejár a tgyás még nem kezdek dolgozni 4 órában, hanem gyed-re megyek, és máshonnan jövő maszek munkákon lazább határidővel meglátom, h működik-e. Ha működik, akkor dec 1-től fogok itthonról 4 órában (ugyanis úgyis csak akkor jár le az engem helyettesítő lány szerződése)
Megkönnyebbültem kicsit :D

Ez a babajelezés érdekes. Azt hinném, h késlelteti a beszédtanulást, de pont kitérnek rá, h nem. Ezzel együtt nekem nem lenne türelmem hozzá. Néhány dologban úgyis ki fog ilyesmi alakulni, gondolom.

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!
Ez jo hir, marminthogy kitoltad a munkat. Addigra Boldi mar nagyfiu lesz, de mindenesetre mar lehet tudni, mire kepes egyedul es aszerint intezni a melot. Ami engem illet, holnapra is van egy egyoldalaskam, jatszva megcsinalom emellett a tokfej mellett. De a helyedben en is orulnek, ha ilyen kotott, 1 napos hataridovel kitolhatnam a munkat.
Nekunk lassan kezdodik az esti rutin, ma is sikerult szepen napirend szerint mukodnunk. Ez nalunk mar csak igy van :D Fel 8-kor furcsi, aztan jatek, kaja... Remelem nem ejfelkor alszik el Aron. Tegnap sikerult 10-kor es volt nemreg, hogy este fel 9-kor kidolt (!!!!)
kami

Babajelzés???

Mi az a bimbamozás???

Megjöttünk voltunk a Mamutba apánál csavarogtunk a játékboltban vetem Beninek a babakocsire plüss lelógót. Tényleg nem is meséltem neltek hogy kaptunk ajándékba egy müanyag utós csörgőt a babakocsira. Mostanába leelé lógott hogy Beni megfoghassa és persze a szájába vegye. A villamoson ültünk amikor döbbenten láttam hogy az egész arca szája karja kék!!! A nyálától feloldódott a festék a müanyagon!!! :evil: :evil: :evil:Felháborító és megdöbbentő hogy ilyet árulnak gyerekeknek! És ha lesz valami baja tőlle!??? Ebben a bababoltban is lehetet ilyet kapni és szóvá is tettem hogy milyen minőség!!! :twisted:

Én nagyon sokat tömegközlekedek, terhesség alatt soha senki nem akarta átadni a helyet , most babakocsival állandóan!!! :twisted: Ilyen fáradtnak tünök? A gyerek jól fekszik én nem akarok leülni!!!

Tényleg Lorca és Roki a bébikomp az valami hasznos jó dolog???

KépKép
csongria

Látátok amit Nóri tett fel a picasa mailre??? Döbbenetes!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Nya, Ajron addig kuszogatott, mig majdnem lekuszott az agyrol :D Ez csak demo, en ott voltam, igy sose hagyom mar ott az agyon!!! Ertheto asszem, miert...

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... z6kpKo7JGA
kami

Miután megvolt a kötelező ébredés utáni bömbiadag, egy borogatás megint megnyugtatta. Eldumálgatott a plédjén. Aztán előadta, hogy tud ám ő egyedül is gurulni. Has-hát-has és a parkettán landolt. Jól meglepődött. :D

Csongria,
Vannak bébikomp hívők, őket nem akarom megbántani. De előbb vennék tizenhét járókát. Azért szokták használni, mert akkor hamarabb tanul járni. Elvben. A gond az, hogy nem a megfelelő módon. Nem tele talppal megy, hanem lábujjhegyen gurul. Nem egy természetes mozgásforma. Folyamatos ülésre kényszerül, nem tud lehajolni, egy játékot felvenni. A járni tanuló bébi a lábujjaival kapaszkodik, erősíti a talpát. Nem tartom jónak a járástanítást eleve, Natit soha nem vezetgettem és nem is hagytam, hogy más vezetgesse. Ez persze mind mellékes (na nem számomra), de emellett nagyon balesetveszélyes. Gyalog általában a popsijukra esnek, ezt nem csak a természet párnázta ki. A kompban tanult gyereknek nincs félelemérzete, nekiindul bárminek. Ráadásul rövid távon is nagyon fel tud gyorsulni, aztán elég egy küszöb, hogy boruljon az egész gyerekestől.

Babajel:
A kommunikációt erősíti, olyasmi, mint a jelbeszéd. Van mondjuk egy kézjel arra, hogy kutya, és amikor azt látja, mutatom és használom, vagy amikor inni adok neki. Könnyebb megtanulni a gyereknek, mint a beszédet. Ott fizikai korlátok akadályozzák, már rég mondaná, ha tudná. Már egészen apró korban nagyon erős a kommunikációs igény. A sikerélmény meg óriási előny, rájön, hogy ő is képes "mondani". Natival jól el lehet beszélgetni, de sokszor még mi sem értjük, pedig már kettő múlt és ő a jól beszél kategória. Az egy-két év közötti gyerekek hisztijét sokszor az okozza, hogy próbál mondani valamit, amit a felnőtt nem ért, pláne, hogy a második ismétlés után esetleg sír és kiabál. Nati a gyere ide jelzést használta, de az csak magától alakult ki. Sokkal értelmesebbnek tűnt attól, hogy nem csak ordít.

Vagy kicsit értelmesebben:
http://www.babakozelben.hu/cikkek/babajelek.htm

Ágiboldi,
Az nagyon jó, hogy van egy kis haladék! Addigra Boldi is belerázódik a melóba. Az egy napos határidő elég gyilkos. Én is csak olyan munkát vállaltam, amit le tudtam mondani. Nem volt gyakori, de néha még az a 1,5 óra is több volt, mint amit meg tudtam csinálni.

Bella,
Mi Agárdra megyünk, ott laknak szüleim. Most hétvégén mindketten lelécelnek, ki is használjuk.

Kép KépKép
lorca

Kami,
Tök jókat nyögdécsel közben :) Azért a vége egy kicsit ijesztő.

Kép KépKép
lorca

Kami nem semmi! Jó erős Áron mondjuk Marcsi tesz is rólla!! :)

KépKép
csongria

A vége nagyon durva!!! :shock: Soha nem hagyom ott ezentúl Benit!

Kami megijedtél?

KépKép
csongria

Nanica:

Mi majdnem belefullasztottuk Zsuzsát kicsinek, azóta szennyeskosárként működik. :)

Lorca:

Mi is próbálkoztunk a babajelzéssel, de lehet én is lusta voltam hozzá, nem tanult meg egy jelt sem azalatt míg próbálkoztam...

Ria:

Bébikompot nem szokták ajánlani, bár mikor egyszer 5 percre beleültettem Zsuzsát a Kikában, nagyon tetszett neki (főleg a tálcán levő játékok). De azt mondják nem biztonságos, főleg szintkülönbséges házakban, mert lezúg vele a lépcsőn. És ha nem is esik el benne/vele, akkor is ahogy hajtja magát, rossz tartásba "neveli" a lábát, bokáját, és az sem jó. Meg hogy a korához képest túl nagy sebességet tud vele elérni, ezért is veszélyes. Ezek miatt én nem is vettem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lorca Roki! Én is így gondoltam!!! :) Köszike!

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: