A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gumicukor,

Teljesen igazad volt,de hat meg itt nalunk nem divat a segitokeszseg,vagy csak nagyon szerenyen.Egy szerencsem van,hogy autoval jarok,csak hat azt is csak a 30.hetig ajanlott a doki szerint.Utanna meg majd fogadok sofortKépKépKépKép
Olyan izgi hogy Te mar a vegen vagy.Irigyellek nagyon mert ha eszembe jut hogy meg 20 het van hatra,es en amilyen aggodos vagyok mindig talaok valamit amin lehet izgulni.Tudom-tudom ez nem jo,de szerintem nalam ez is egy terhessegi szindromaKépKép

Bori,
nagyo orulok hogy megvan a babed es minden jot kivanok nektek.

Torpi,
Drukkolunk nagyon!!!!!

Kataa
20

Kép
Kép
kataa

Hovirag,

A makrol nem tudok semmi rosszat,de hatha itt a szakertokKéptobbet mondanak majd.

Viszont az edeset en meg a mi napig nem kivanom,es ez allitolag csak a vege fele fog valtozni(legalabbis a mi csaladunkban igy volt eddig)de az nem is baj, mert folosleges kaloriak es nulla vitamin.En ha edeset akarok enni az mindig gyumi.Bar neha elcsbulok a fagyasztott malna tejszinhab kompozicioig ami itt sokunk kedvenceKép

Kataa
20

Kép
Kép
kataa

Szia HóvirágKép

Kávét, teát ihatsz, de nem kell túlzásokba esniKép A máktól miért félsz? Egébként ugyanannyit, mint a dióbólKép A máknak csak az a buzogányszerü része, amiben a mákszemek találhatók az nem fogyasztható. A mákszemek nem tartalmaznak semmi rosszatKép

Üdvözöllek a friss kismamáknál, örülök, hogy itt vagyKépKépKép

cuppp
sasha
22+6

Kép
sasha

Az édeset eleinte én sem kívántam, de most így a végefelé le-le csúszik egy két csoki, vagy fagyi. Mondjuk annyit nem eszek, meg cukros sem vagyok, így nincs is egyáltalán lekiismeretfurdalásom Kép))

A mi családunk nagyon nagy mákzabáló hírében áll, köztük én sem vagyok kivétel, szoktam enni mákostésztát, rétest, pitét, eddig nem volt semmi gond, minden leletem tökéletes, és szerintem a kis jövevény is emelni fogja a mákpusztítók körét apósom óriási bánatára Kép

Kataa!
Ne aggódj, minden rendben van és lesz, ahogy eddig is, élvezd a növekvõ pocakod!!! Nekem egyre inkább elkámpicsorodottab érzésem támad, ha arra gondolok, hogy hamarosan eltûnik ez a gyönyörû görögdinnye a hasamról, addig is olyan ruhákban járok, amik jól kihangsúlyozzák, hadd lássa mindenki a benne növekvõ Kincset! Nekem a 20. héttõl kezdett el látszani és olyan hamar eltelt az idõ, látod, már a végefelé járunk, szóval nem is olyan hosszú az a 20 hét, ami még elõttetek áll.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Sasha!Kép Ugye milyen jó, amikor hullámzik a pocid? Kép
Nekem már nagyon keményen mozgolódik, de annyira szeretem én is. KépKép
Esténként mindig simogatom a pocimon keresztül és próbálom kitapogatni, milyen testrésze hol lehet. De persze nem jövök rá.Kép

Szia Hóvirág!Kép
Nekem eddig orvos is, védõnõ is azt mondta, hogy napi két kávét nyugodtan igyak meg, és én meg is teszem, mert nagyon szédelgek nélküle. Bár sokszor csak reggel iszom egyet, de azt nem tudom kihagyni. Egyébként úgy tudom, azért szokták mondani, hogy a terhesség alatt ne igyunk kávét, fekete teát, mert gátolja a vas felzsívódását, és a legtöbb kismama ugye vashiányos. A babára viszont nincs semmi káros hatása. A kóla meg egyébként is nagyon egészségtelen, de ha iszol is néha, az sem lehet baj.Kép

Lányok, lenne egy kérdésem, a 30. hét környékén vagy utána mikor szoktak uh-t csinálni? Én a 29. héten voltam orvosnál és a 33. héten megyek legközelebb, de nem említette, hogy kell mennem uh-ra. Azt mondta, hogy ebben a négy hétben nem lesz semmilyen vizsgálat. Bár egyszer még régebben mondta, hogy a 30. hét környékén kell megint ellenanyagot nézni (RH- vagyok), de ez is elmaradt. De erre legközelebb rákérdezek. Ha valaki tudja, hogy ezt hányszor szokták nézni, írja meg légyszi!

Köszi és mindenkinek minden szépetKépKép!!

Zsanci (31)
zsanci

Valakitõl hallottam, hogy nem jó a mák, azóta se nagyon mertem enni, de így ha birok már enni, akkor fogok.

köszi
Hóvirág
(7+2)
Névtelen

Zsanci!

Nagy uh-t a 32-33 hét környékén néznek ismét, fej, mellkas, comb, belsõ szervek, gerinc, baba súlya, de lehet késõbb csinálják, ezt kórháza válogatja. De az a lényeg, hogy ne hagyd szó nélkül, haem kérdezz és kérdezz, hiszen ez a Te érdekes is és a babáé is! Az RH ellenanyagot sajnos nem tudom mennit nézik, nekem nem volt ilyen gondom, de talán valaki majd tud írni jó tanácsot!

gumicukor 35+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Ma reggel voltam 11 hetes UH-n, amin kiderült, hogy améreteibõl ítélve csk 10 hetes, de a doki azt mondta, hogy ennek nincs jelentõsége, egyszerûen csak azt jelenti, hogy az átlagostól eltér...minden esetre láttam, ahogy hadonászik a kis kezevskéivel Kép tündéri volt KépKépKépKép...gömbölyítõ is ott volt velem...aztán még a doki is megvizsgált: megmutatta, hogy hol is van a baba...egy kemény dudort éreztem ott...videót nem sikerült csináltatunk, mert vacakolt a gép, meg mire vissza tudtam volna menni, addigra egy csomóan lettek, úgyhogy vsz jövõ héten videózunk Kép
Hóvirág,
Tényleg nem szabad mákot enni, pedig én imádom a mákos tésztát, és nem rég ettem is...remélem nem ártottam vele a picinek...

gömbölyû (11)
gombolyu

Sasha!
Igen, Vilike képeit meg tudtam nézni, de Dóribaba honlapjával vacakol az otthoni meg ahogy most nézem a melóhelyi gép isKép. Elküldenél róla nekem néhány képet? Köszönöm, úgy feldobott, hogy láttam a legújabbkori fotódat, hogy csak na!KépKép Az egyik osztálytársnöm már nekem is mondta, hogy nemsokára nagyon feltünö lesz, de nem bánom, holnap lesz a prezentáció (utolsó vizsga) és utána többieknek is bejelenthetem, amit eddig csak babonából nem tettem meg... Amikor meg hazamegyek, esélyes leszek egy hasonlóan óriási pocira, hogy a mit sem gyanító barátaimat meglepjem!KépKépKép De jó is lesz! Addigra Te meg már a "mikor szül kismama?" korszakodat is megkezded, ha ilyen tempóban haladsz!;-)
Csipkebogyó
csipkebogyó

A mák evés a kérdés volt...szóval nem szabad?
gombolyu

Szia Gömbölyü, szia Hóvirág,
mi baj a mákkal? Remélem, szabad enni, ha korlátozottan is! Van valami "tudományos" oka, hogy szóba hoztátok?
Csipkebogyó
csipkebogyó

Szilcsike!
Nyugudjál még én is ugyanahhoz az orvoshoz járok és még én sem kaptam meg a Hepatitisnek az eredményét pedig már a 30.-hétben vagyok. Hétfõn voltam a védõnõnél és õ telefonált utána és így írták be a kiskönyvbe az eredményt.
Jövõhét szerdán lesz a MÁV-ba szüléselõkészítõ tanfolyam.
Gyere ha gondolod, én múltkor voltam én nagyon jó volt.

Petra (29+5)
Petra

Petra
Mikor lesz jövõ szerdán??? Szeretnék elmenni, de ha munkaidõben van, akkor kicsi az esélyem rá.

Szilcsike
szilcsike

Gömbölyü, Hóvirág!

Mák! Gondoljatok a banánra! A banán héja mérgezõ, de a belseje finom ehetõ gyümölcs. Ugyanigy van ez a mákkal is. A gubója mérgezõ, de a belseje finom, és ehetõ.

Lányok!

Elfelejtettem mondani, hogy ma voltam dokinál! Megvizsgálta a méhnyakat és megállapitotta, hogy 1 cm-el megrövidült. Emlitettem neki a keményedéseket, és gyorsan felirt magnéziumot méghozzá Magnesium citricum-ot, amibõl naponta 3x1 mokkáskanállal kell meginnom 1 dl vizben kajálás közben. Nem örülök neki, mert pocsék az ize, majdnem elhánytam magam. De nem szeretnék kórházba kerülni, és a baba is veszélyben lenne. Most annyi van, hogy ne erõltessem meg magam és 2 hetente vizsgálat... Baba szivhangjai jók, én hiztam 3,5 kg-ot. Ennek sem örülök, de most ez mindegyKép

cuppp
sasha
22+6

Kép
sasha

Csipkebogyó!

Egy "tudományos" okról tudok és az az hogy a mák gubójából vonják ki a rossz emberek az ópiumot amibõl készül a heroin... De aki evett már mákot az tudja, hogy nem lesz tõle semmi baja. Gondolj bele, az ópiumot súlyos rákbetegeknek és gyógyithatatlan nagy fájdalommal járó betegeknek adják. Ha az õ fájdalmaikat képes csökkenteni és el tudnak aludni akkor a mákszemektõl az egészséges ember kidõlne!!! De nem! Semmi bajunk tõle. Szóval csak logikusan... KépKépKép

sasha

Kép
sasha

Ja lányok!

Megkerült a hepatitisz eredményem és negativKép

sasha

Kép
sasha

KryssKép

Köszi, hogy szurkolsz. A 3D-rõl annyit, hogy nekem még ott sem látszott a neme, így a mai napiug fogalmam nincsen arról, hogy ki is lakozik a pocimban. (Egyszer azt álmodtam, hogy kislány, de mindenki azt mondja, hogy fiú.)

GumicukorKép!

Örülök, hogy neked is tetszik a kórház. Az még milyen jó lesz, amikor CTG alatt azt hallod, hogy valakinek felsír a kisbabája. Én a múltkor el is pityeregtem magam. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem egy hónapja azt mondták, hogy bármikor szülhetek, biztos nem húzom ki a végéig. Én beleéltem magam az utóbbi két hétben, mert a 38-at én is be akartam még tölteni. Azóta meg látod, még mindig itt vagyok. Kívánom, hogy neked ne így legyen. De én mostmár úgy gondolom, hogy jobb lett volna, ha nem mondanak semmit.

Folyt. köv. csak még olvasok

Törpi
41
Törpi

Kataa! Kép
Irtad, hogy valószínûleg dokit váltasz a kórház miatt. Talán emlékszel, kábé két hete döntöttem én is így. A dokim viszont eléggé megsértõdött. Nagyon kellemetlen volt. Én mindig nagyon jól kijöttem a voltKép dokimmal, de most annyira furcsán viselkedett... Pedig tényleg megpróbáltam ngyon tapintatosan megmondani neki, és reméltem, hogy meg fog érteni, hiszen ismer már vagy 10 éve... De nem. Õ a fejemre olvasta, hogy milyen dolog már, hogy egy idegennél akarom megszülni a gyerekemet, és amolyan kurtán-furcsán kitessékelt. Szomorú is voltam miatta. De remélem az idõ majd igazolja a döntésemet. Szóval, ha úgy érzed, a baba és a saját érdekedben váltani kell, akkor tedd meg. Elkésve nem vagy... KépKépKép

iancsa
21+2

Kép
Kép
iancsa

LányokKépKépKép!!!

Besztinek teljesen igaza van. Védõnõhöz nem kötelezõ járni. Én ezt sajnos csak a vége felé tudtam meg, de másfél hónapja nem is voltam nála, mert semmi értelmét nem látom. Biztosan vannak kivételek, akik kedvesek, csinálnak is valamit. De nálunk is csak a doki által elvégzett vizsgálatokat írta át az õ füzetébe, plusz megmérte a súlyomat, amihez azért kár odamenni és még a vérnyomásomat is (ezt a doki is megteszi).
Szóval akinek nem tetszik a védõnõje, az ne járjon. Nekem az nem tetszett leginkább, hogy heti egyszer és csakis munkaidõben lehetett menni hozzá. Hát köszönöm szépen. Azóta azt is megtudtam, hogy a védõnõnek kutya kötelessége havonta egyszer a kismamát meglátogatni, ha a kismama nem jelentkezik. Nem tudom, hogy ilyen kinél volt.

Nem felbújtani akarok, csak szerettem volna, ha tudjátok.

SzilcsikeKép!

Remélem, hogy elolvastad a fentebbieket és nem hagyod magad.

HóvirágKép!

Azt szokták mondani, hogy inkább igyál meg egy bögre kávét, csak mondjuk jó sok tejcsivel. Nekem sem volt ilyen gondom, ezért többet nem tudok.

NyusziKép!

Sajnos ma is visszajöttem, bár a helyzet picit jobb már. A pénz kérdést szerintem nyugodtan felvetheted általánosságban is, mert gondolom, hogy mindenkit foglalkoztat.
Van az orvos és a szülésznõ. Ez egy téma. Aztán ott vannak a csecsemõs nõvérek és az ápolónõk, akik szintén szülésznõk egytõl egyig. Én amikor bent feküdtem sok anyukával megbeszéltem azt a dolgot. Az általánosság az utóbbi esetekben az volt, hogy az osztálynak adtak valamilyen közös ajándék csomagot vagy nagyobb dolgot. Én úgy gondolom, hogy jó ez is, csak mondjuk ha egy nõvér fizetését nézzük, akkor talán jobban örül x Ft-nak, mint heti öt doboz bonbonnak vagy kávénak. Ha meg már úgyis kiadod azt a pénzt, akkor szerintem jobb célirányosan. Persze vehetsz egy csomó kávét is, mert azt is megisszák egyszer. Én inkább azt hiszem, hogy annak a pár embernek akit gondolok adok 1000-2000 Ft-ot, mert szerintem ezzel többet segítek. De szerintem kérdezd meg a többieket is.

Törpi
41
Törpi

Sziasztok!

Néha elõkerülök én is, kb havonta egyszer Kép
Törpi: lehet az én védõnénim kivétel (na azért õ se semmi néha Kép ) de ha nem járok feléje egy hónapig akkor keres. Lehet, õ az egyedüli?

Kávé téma: nekem elég alacsony a vérnyomásom, agy nekem azt tanácsolták, hogy inkább max. napi két kávé minthogy "össze kelljen szedni" valahol (amire sajnos már most is volt példa Kép )

Mák? Hát én még nem hallottam, hogy nem szabad enni, pedig második baba lesz a pocaklakó. Úgyhogy valamelyik este mákosguba volt a vacsi errefelé Kép

Forti
Kell még diétáznod? Hát mostantól én sem csak önkéntes "harcostárs" vagyok Kép. Na mindegy, annyira azért nem keseredtem el, a múltkor is túléltem Kép.

Csics
Nekem naponta kb 5-en jegyzik meg, hogy milyen fehér vagyok, nem akarok-e napozni kicsit többet (fizikailag vagyok allergiás a napocskára csupáncsak Kép ) és hogy nem vagyok-e vérszegény. Namármost a vérképem viszont jobb nem is lehetne mint amilyen. Nálam ez az a kérdés amiért majdnem kiugrok a bõrömbõl, a családi érdeklõdéseket a hogylétünkrõl fel sem veszem Kép. "Gyárilag" lettem ilyen színû, és így is maradok Kép Kép

Szerintem a csecsemõs nõvérkék, ápolónõk, szülésznõk jobban örülnek, ha pénzt ad az ember lánya, legalábbis én így tapasztaltam.

Katka (26)
Katka

Fáj a pocim Kép és nem szeretném, ha ez most így maradna. Még haza kell vezetnem valahogy...
Csipkebogyó = Panaszka
csipkebogyó

Törpi!

Jól látom 41? Hát nagyon szoritok hogy 42. már ne legyenKép A héten irány szülniKép

Pénztéma! Gombolkodtam! Hány embernek kéne is pénzt adni??? Van a doki akinek minimum is 20e. Aztán a szülésznõ akinek min. 10e. (ezek aminimumok amik tényleg de tényleg minimumok!) Aztán a nõvér aki veled foglalkozik a nõvér aki a babáva, és ezek több mûszakban dolgoznak, és nem egyedül. Tegyük fel van 3 pár csecsemõs az már 6 ember. Mindegyiknek min. 2000 az már 12 ezer... Hát nem is tudom.... Én fogadni szeretnék orvost és nem a kerületi kórházban, és igy már maga a szülés lesz vagy 100 ezer és a vizsgálatokról nem is beszéltem...Kép Ehh nem egyszerû. Azt hiszik hogy minden kismama miliiomos vagy mi? Na jó megyek lehütöm magam mert most sikerült felforralni az agyvizemKép

cupppi
sasha

Kép
sasha

Petra, Szilcsike!

Jövõ héten én is szeretnék menni a MÁV-ba a szüléselõkészítõre, én úgy tudom 6-kor kezdõdik. Jó lenne találkozni. Kép
A múltkorin én nem voltam, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Szerintetek vigyem a kispapát?

Gumicukor, köszi a választ az uh-val kapcsolatban. Kép

Aki Rh-, és tud valamit arról, mikor v. hányszor néznek ellenanyagot, légyszi írja meg!

Köszi, sziasztok!

Zsanci (31)
zsanci

Zsanci!

Tudomásom szerint 4x kellene a terhesség egész ideje alatt, de dokija válogatja. nekem már 2x csináltak eddig, míg a szomszéd anyukának (ugyanannyi "idõs" kismamák vagyunk) egyszer sem. Ilyenkor mondj valami okosat Kép

Katka (26)
Katka

Sziasztok!

sasha!
Felvennél engem is a táblázatba? Már jártam itt, de csak hébe-hóba. 26+2 hetesek vagyunk, 25 év, az Istvánban fogok szülni, és elsõ baba. Nagyon kösziKép

dec8!
Tegnap felhívtam a dokit a keményedések miatt, berendelt uh-ra, de minden ok volt. Erre én mondtam, hogy attól még keményedek, de csak a magnéziumot mondta, pedig azt eddig is szedtem. Neked a méhszájad rendben volt? Egy nap kb. hányszor keményedett meg?
Mostanában az én hasam is remeg, szerintem csuklik. Azt is érezni szoktam, amikor kézzel- lábbal kalimpál. Érdekes érzés.

Lányok!
Ma az uh-on kiderült, hogy a mi kis tündérkénk leányzó. Olyan cuki volt, ahogy a száját nyitogatta (3D). Bár a monitor nem mûködött, úgyhogy a nyakam majd kitört, hogy a dokién lássam, de megérte.

At én védõnénim egy angyal. Mindenre emlékszik, alapos, nem eröltet semmit, és mindig azt mondja:Az orvosa mit mondott erre? Szóval abszolut tiszteli a dokimat, pedig nem is ismeri. És ha a doki nem mondott semmit, akkor õ szépen elmagyarázza.

Bocsi a regényértKép

Pemeske (26+2)
pemeske

Zsanci!
Én is Rh- vagyok, második babával, és úgy tudom 3x kell menni a terhesség alatt ellenanyag szûrésre. Én már 2x voltam, a 3. két héten belül, 36-37. hét környékén lesz. Nekem a XI. ker. Daróczy úti vérellátóba kell mennem.

Szerintem a mák nem káros, ha nem kilószámra eszitek. Sajna a diétám miatt nem is gondolhatok rá, viszont nem tudom szoptatós idõszakban lehet-e enni, mert azért kívánom már.

Nekem is aranyos védõnõm van, amikor megtudta a vércukor problémámat, felhajtott nekem egy receptkönyvet, egyébként meg nem üldöz semmivel. Sõt még otthon meg sem látogatott, pedig úgy tudom el kéne egyszer jönnie "környezettanulmány"-ra.

Forti!
Én már kifakadtam a diabeteszes tanácsadáson, hogy több gyümölcsöt szeretnék, szerencsére megértõek voltak és engedték, hogy a tízóraiba és az ebédbe gyümit is tegyek. Csak az a baj, hogy 20 deka eper helyet fél kilót simán meg tudnék enni.

Ma voltam dokinál, és sajna még mindig medencevégû a babám fekvése. Most izgulhatok, mint Kata, hogy mikor fordul be.

Bori!
Gratulálok, sok boldogságot a babucihoz!

Conti (34+4)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Szia PemeskeKép

Be irtalak a táblázatba, de a sorrend az a szülés dátuma szerint van. Megadnád, hogy mikorra vagy kiirva?Kép Üdv a csapatban, aztán gyere sürün, mert kiváncsi vagyok ám mindenreKépKépKép

Pucúr!

Mi újság felétek???

Szilcsike!

Valami változás? Sikerült megnyugodni??? RemélemKépKépKép

Csipkebogyó!

Nem örülök neki hogy fáj, remélem, kétoldalt, mert ha nem irányitsd az autót a kórház felé, fõleg, ha már régóta tart!!!

puszi all
sasha

Kép
sasha

Sasha!
Balosan fájdogál mint ahogy eddig, de az kisugárzik mindenfelé. Egy-két órája tart, azóta egy kicsit jobb is lett.Kép Holnap délutánig jó volna kihúzni, aztán már bárhova, bármilyen hosszú idöre... Akkor már semmi másra nem kell koncentrálnom, csak és kizárólag arra, hogy a kis Luca mit müvel odabent.Kép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok

Sasha
Semmi gond, hogy elírtad a táblázatban Kryss babáinak számát, állapotosan minden megbocsájtható Kép Kép Ugye???
Örülök, hogy ilyen jól érzed a babócádat, csodálatos dolog!!

Kryss
Igazándiból nem tudom, hogy a zsemlében mennyi vitamin van, sajnos az a táblázat amit adtak a diétához, csak a szénhidrát mennyiségét mutatja Kép Kép De gondolom õk most nem azt veszik figyelembe, hogy mennyi vitamint viszek be, hanem hogy mennyi szénhidrátot nem viszek be. Sõt õ szerintük az sem mindegy, hogy reggelire mit eszel. Nem mindegy hogy sajtos zsömit eszel, vagy felvágottas zsömit. A sírba tesznek ezzel.
Ja én sem megyek 3D-s uh-ra, csak a szimpla 2D-sre szoktam menni, viszont a nemét már én is tudom Kép

Bori
Nagyon gratulálok a babádhoz, sok tejcsit, legyetek nagyon boldogok!

Gumicukor
Azt nem tudom hogy 1000-es méhnyakkal meddig lehet húzni, de remélem hogy elég sokáig. Nekem a 29. héten 1100-es volt. Hogy most mennyi még nem tudom, pénteken megyek a dokihoz, remélem azt mondja hogy ugyan ennyi és nem kevesebb. Nekem még legalább 6 hetet kéne kibírnom.

Hóvirág
Gratula a pocaklakódhoz. Boldog babavárást közöttünk Kép

Katka
Igen, kell, és üdvözöllek (bár nem túl lelkesen) a nem önkéntes diétázók táborában. Kép Végig a szülésig kell a diéta sajna.

Pemeske
Üdv. közöttünk.

Legyetek jók, megyek vissza feküdni.

Forti (30+5)

Kép
Kép
forti

Conti

Ezzel én is így vagyok, 20 dkg eper?? kinek elég? És a cserit pl. hogy mérjem le? Magozzam ki? Kép
Én nem fakadok ki, önkényesen eldöntöttem, hogy a tízórai zsömi helyett gyümi lesz és kész.

Na tényleg megyek feküdni.
Forti (30+5)

ui: lányok eléggé leszoktunk (nem mindenki) arról hogy a név után kiírjuk a terhességi hetet is. Nem kéne visszaszokni rá? Elég nehéz nyomon követni, hogy ki hol tart. Légyszi írjátok oda.

Kép
Kép
forti

Lányok!!!

A mákkal semmi gond, egyétek nyugodtan.

GumicukorKép!

Én nem vettem még, de múltkor itt valaki azt írta, hogy az oktogonon lehet kapni málnalevél teát. Van ott egy kis biobolt. A terror háza felöli részen.
Remélem, van.

Törpi
41
Törpi

Sziasztok!

Most értem vissza a dokitól.
CTG is volt, nem volt mintaszerü, de azt mondta a doki, hogy akár minden rendben is lehet.KépKép Baba utálja a CTG vizsgálófejét, állandóan rugdosta, de ilyenkor 180 fölé ment a pulzusa.
Alig birtam normális egybefüggö görbét rajzoltatni, mert állandóan elugrált. Mindenesetre csütörtökön ujra CTG, és a továbbiak a szerint alakulnak, hogy az milyen lesz. Kedden meg UH!KépKép
A méhszájam még mindig zárt, igaz az 1 héttel korábbihoz képest kicsit megrövidült.
Szóval most összekészitem a táskámat, ki tudja...
Viszont a doki vett le hüvelykenetet (magától), és mikor kérdeztem a Streptococcus B-t, akkor azt mondta, hogy persze, hogy megnézik, igazándiból az egész vizsgálat pont erre irányul.Kép Ezen meg én lepödtem meg teljesenKépKép, hogy ez ilyen természetes, hisz olyan sokan irták, hogy nem akarták megcsinálni, meg minden.

Gumicukor!

Nekem a törökbálinti Cora komplexumon belül egy gyógynövényboltban sikerült vennemKép. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz lenne málnalevelet kapni. Szerintem te is inkább gyógynövényboltokkal próbálkozz. Ma el is kezdem inni, ilyen elözmények után..Kép

Sasha!

Pucur tudtommal KépKép beköltözött a mai nappal a kórház a vizesedése miatt...

A pénzkérdés miatt meg ne gondolkodjKépKép, mert mindig csak felidegesited magadat.
Én legalábbis mindig. A multkor megtudtam, hogy a védönö azért nem jár ki a szomszéd kisbabához (eddig a 2 két hónap alatt csak a legelején volt kétszer, azóta egyszer sem), mert nem fizetett neki (nem tudta, hogy kellene). Pedig munkaköri kötelessége lenne!!!! Kép
El is képzeltem, hogy ezentúl mi is azt csináljukKépKép, hogy csak akkor járunk be a munkahelyünkre, ha ott leperkálnak nekünk egy bizonyos összeget azonnal kp-ben zsebbeKép...
Nem tudom ki és minek néz bennünket! Mert oké, hogy választott magándokinak fizetek, meg fogadott szülésznönek, de hogy egy alapellátásért (és nem arról van esetleg szó, hogy ügyeletest hivok éjaszaka (amit nem szoktam), hanem munkaidejében ez lenne a kötelessége, ezért fizetik)?
Persze, tudom, hogy alacsony a fizetésük, de miért nekem kell ezzel törödni? Én fizetem a TB-t, évszámra nem vagyunk sem én sem a férjem betegek... És az én fizetésemet ki fogja kipótolni???
Szóval méreg lenne egy csomó. A babaholmik áráról nem is beszélveKép...
Igyekezzünk nem erre nézni!KépKép

Zsanci!

UH a 28-30. héten kell elvileg, és utána a 36. héten.

Beszti
35+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!

Látom, hogy a védõnõ téma pozitív viszhangot váltott ki inkább. Én mondtam, hogy védõnõje válogatja. Csak azért írtam le, hogy akinek rossz, az tudja, hogy nem kötelezõ. Akinek jó a védõnénije az örüljön neki. Én is szívesen vettem volna, ha van annak értelme , hogy hozzá járok.

Kép Amint látjátok a mai CTG-n + vizsgálaton sem történt semmi. Azt mondta a doki, hogy hétfõig tuti várunk, mert a törpe nagyon jól van odabent. aDDIG PERSZE MINDEN NAP ctg. (Kicsit már unom az utatKép)Hát így állunk. Méhszájjal kapcsolatban nekem 2111, de mégsem szülök még. Szerintem az a fontos , hogy zárva legyen.Nekem a külsõ pl. már jó egy hónapja nyitva.

SashaKép!

Szerintem a választott dokinak szumma 50e bõven elég, a szülésznõnek pedig ha választott, akkor 10e, ha nem akkor kevesebb is. Nõvérek közül nem kell mindenkinek adni. (Nem te vagy a bérelszámoló) Szerintem az a legfontosabb, hogy annak adjál, akivel tényleg elégedett voltál. Én pl. amikor múltkor bent feküdtem, olyan hirtelen engedtek haza, hogy nem adtam senkinek semmit. Két szülésznõvel nagyon jóba lettem és azóta is ha meglátnak, akkor érdeklõdnek és beszélgetünk. Nem a pénz számít!!! Csak arra mondtam az x ezer forintot, hogy ha már valamit veszel, akkor inkább pénz.

Törpi
41
Törpi

BesztiKép!

Ne aggódjál a CTG miatt. Az elsõkön nekem is pont ugyanez volt. A gép állandóan riasztott, mert volt, hogy 200 volt a pulzus. Aktív a pici. Emiatt engem is sûrûbben rendeltek vissza, de majd meglátod, hogy a végefele picit lassabb lesz (csak 160Kép)Ja, és össze vissza ment a görbe.

Törpi
41
Törpi

Zsanci!
Én is RH- vagyok 3x vettek mintát ellenanyagszüréshez ha jól emlékszem a 12. 26. 36. héten. Uh-ra 28. hét után csak
37-38. kellett menni.
Lányok!
A mákot nyugottan egyétek, én nem is tudnák létezni mákosguba nélkül Kép!!
TörpiKép!
Drukkolok hogy már ne legyen sok baba nélküli éjszakád!!
Sziasz Kato 39
katalinka

Conti!, Forti!

Egy picit visszatérve erre a fránya diétára.
Mivel én is kénytelen vagyok diétázni (újra, 3 éve is kellett) kb most értem a végére ezirányú könyveim újbóli tanulmányozásának. Na, ez jó irodalmira sikeredett Kép. Szóval a mák a fogyasztható kategóiába tartozik, és még a legszigorúbb (150 g-os) diéta is megenged napi 2x-i vagy 3x-i gyümit. Az epret inkább mint a cseresznyét, de engedi az õszi és a sárgabarackot is. (20-15-10 dkg-os "kiszerelés"/alkalom Kép ) de találtam dinnyét is Kép viszont a magokkal nem tudom mit kéne kezdeni? levonni? KépKépKép
úgyhogy nálam sincs megvonva a gyümölcs, fõleg hogy most kezdõdik a málnaszezon Kép

na, mára befejezem az okoskodást a témában Kép

Katka (26)
Katka

Mára már én is lelövöm magam, de még kell hogy írjak nektek.
Kép

Katka
Jó hogy írtad, akkor tényleg nem értem, hogy miért nem "engedik" a gyümölcsöt.

A másik, mint már korábban írtam a fekvés mellett magnéziumot kell szednek, ugyan azt mint Sashának csak nekem tabiban, naponta 6 szemet. Viszont ettõl nem tudok WC-re menni. Tudtok valami ellenszert? Mert amit általában ajánlanak, rostos, gyümi, nem vált be, és kínszenvedés wc-re menni, fõleg úgy hogy az ember nem is erölködhet.
Bocsi mindenkitõl a téma miatt, de nem tudom hogy kitõl kérjek tanácsot ezügyben.

Forti (30+5)

Kép
Kép
forti

Forti!

Nekem abból a bigyóból 3x1 mokkáskanál kell, de ahogy a mennyiségét elnézem, felér 6 tablettával. A székrekedés ellen talán a kávé, vagy a kakaó hatásos lehet, de amióta a vasat szedem azóta is max 2 naponta... Mi lesz még ittKép Egyébként egy valaminek örülhetsz! Tablettában kaptad. A port vizben kell feloldani és iszonyúan borzasztó az ize, mindig vissza akar köszönniKép De nem sipákolok, mert nem vagyok szigoru ágynyugalomra itélve, de a doki 2 hét múlva újra látni akar, gondolom, ha addig rosszabodik a méhszáj állapota akkor sorstársad leszek. Igyekszem pihenni, de hova má? Nem dolgozom, annyit mozgok amig a kutyát leviszem, vagy 1 héten max 2x a barátnõmmel találkozom és kész. Vásárlást meg az Auchanban autóval intézzük úgyhogy még csak cipekedni sem cipekedek, úgyhogy nem értem. Nálad hogy volt ez? Mit tettélKép hogy kinyilt a méhszáj???
Ja kérdezd meg a gyógyszertárban, vannak mindenféle természetes alapanyagú hashajtó bogyik, hátha akad kismamiknak isKép

cuppppp
sasha
22+6

Kép
sasha

Forti!

A kiadós séta jót tenne, de ugye neked most pihi van Kép. Ingyenreklámot ugyan nem akarok egy másik fórumnak, de ha jól emlékszem, az Index fórumon, a Szülõi munkaközösség/Szülés, terhesség 2.0 topikban rengeteg ötletet és szert leírtak a lányok kb az utolsó egy hónapi hozzászólás adagban székrekedés témakörben. Ha picit tudsz még a gép elõtt ülni, mindenképpen keress rá.

Mára elbúcsúztam Kép

Katka (26)
Katka

Sasha
Nem igazán jobb a tabi sem, ennek is borzasztó az íze, mert kb. akkora mint egy algopirin, viszont olyan gyorsan olvad a szádban mint a kalmopirin. És tényleg förtelmes íze van. Hozzáteszem, hogy nekem idõ kellett ahhoz is, amig a fogamzásgátló tabit le tudtam nyelni, pedig az igazán nagyon picike. Erre most itt van ez! Ráadásul 6 db. Fujjjj!
Amúgy nem csináltam semmi különöset a méhszáj kinyílásáért, igaz nem pihentem ennyit mint most. Vásárolni jártam, sokat sétáltam, és ami igaz, hogy napjában többször megjártam az elsõ emeletet (merthogy ott lakunk). Tehát odafigyeltem, de nem annyira, nem éreztem én semmit sem, csak hogy elég sokszor kemény a hasam. Mondjuk most is az, ha nem fekszem. Ahogy felkelek máris kemény, hiába a 6 szem bogyó.
Vigyázz magadra Sasha!

Katka
Köszi az ötletet, benézek, hátha van valami okosság.

Na ma már tényleg nem írok Kép
Jóéjszakát mindenkinek
Forti (30+5)

Kép
Kép
forti

Forti
Nekem a doki kétféle hashajtót ajánlott: glicerinkúp, és hashajtó lekvár. A lekvár íze borzalmas, a kúpot pedig nehéz bentartani (bocsi Kép De mindkettõ recept nélkül kapható.

Nagypocisok!
Kitartás! Kép

Sasha
gratula a mozgásokhoz! Nekem legjobban az tetszik, amikor tekereg odabenn, s nyomja kifelé valamijt. Olyan édes!

Lányok
Ma sikerült másik gyógyszert kapnom err a hülye streptococcusra. Félek tõle, de úgy gondoltam legyõzzük!!!!

Az én védõnõmhöz is felesleges járni, még a vizeletet sem akarja megnézni, pedig az tök fontos lenne minden alkalommal! Kép Teljesen feleslegesnek érzem.

Ma láttam egy újszülött babucit. Nagyon cuki volt! Kép

pusszancs,
bringa (29+0)
bringa

Forti!

Értem, igaz mi a 7. emeleten lakunk és max 12 lépcsõfok amig a földszintre felmegyek, de azt napjában 8x járom meg, mert hát a kiskutyámat nincs ki levigye és a lakásba meg nem csinálhat! Igy is most múlt 1 éves, alig 3-4 hónapja szobatiszta! Az éjszakát nehezen birta, de már az is okés. Szóval ez kivédhetetlen.Máshova nem is járok, igaz itthon néha felpörgök, mert a kutya + a macska felér egy nem tuodm mivel, de ha rájuk jön a hoppáré akkor nagyon aranyosak, csak biztos lehetek benne, hogy 1-2 zacskót izekre szednek meg ilyenekKép Lehet szedegetni a darabokatKép Vagy amikor édesen elkunyerálja a kutyi a kiürült flakont, hogy õ azzal akar játszani. Azzal elvan 1 órát, de akár 1 napig is elrohangál vele, de a kis "dög" nem szedi fel maga után a kis müanyag darabokat. jó lehet nem kéne odaadni neki, de ha egyszer nem tudok neki ellenálniKép Azért lelassitom magam, nem kapkodom és sürün le fogok dölni a takaritás közben. Szerinted ha ülök az baj?Kép Tudod itt van az ágy mellet az asztal a géppel és olyan csábitó a babanetKép
Meg itt van Törpi aki bármikor szülhet és Szilcsike akiért most itt izgulok, hogy mi van a hepatitisz eredményével és a többiek, úgy megszerettem itt mindenkit...
És titeket lehet zaklatni minden hülyeséggelKép A párom már hülyén vigyorog amikor huzom fel a polot a pocimról, hogy lát e valami változást rajta, és mintha a köldököm már majdnem eltünt volnaKép Szóval csak ha nagyon muszáj és a vigyázás ellenére rosszabodik az eredmény. 2 hét múlva kiderül, de addig is lelassitok...

Beszti!

Köszi a Pucúrral kapcsos infót rendi vagyKép

Törpi, Beszti!

Igazatok van a pénzkérdésben. Nem idegesitem fel magam rajta és tudjátok mit lesz ami lesz. Annyit kapnak amennyi éppen van. Azaz amennyi maradKép

2 Napja fáj a derekamKép A pocak súlya miatt kiihúzom magam még jobban mint azelõtt és ez nagyon leterheli a gerincemet. Szerintetek 2000-es eredménnyel terhestorna??? Na majd a dokit kifaggatom két hét mulva!!! Most megyek alukálni, mertminyá leragad a szemem és leszakad a derekam.

puszi
sasha
22+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Ma jöttünk haza, úgyhogy még nem olvastam el semmit, de ígérem pótolom ha Dórikám majd hagyja.

Szóval túlvagyunk rajta, a részleteket majd késõbb.

Lányok!
Akik az utolsó heteket tapossátok, és nagyon nehéznek érzitek már, vígasztaljon a tudat, hogy valami csodálatos dolog ha magadhoz öleled a babát.

Császárosok!
Az elsõ két nap nagyon nehéz volt, azt hittem örökre úgy maradok, de túléltem. Elég volt Dórira nézni, és minden fájdalom enyhült.

A profilomba tettem egy képet, ma reggel készült a kórházban.

Puszi nektek!!!!!

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Jéééééé !

Lányok!

Most olvaswom a kiskönyvemet és a kötelezõ Labor- és szûrõvizsgálatok között van a Toxoplazma, Rubeola is a CMV az nem tuodm mi, meg a HBsAg-t sem tuodm hogy micsoda, de akkor elvileg kellett lennie toxoplazma vizsgálatnak vagy csak a nyomdafestéket pazarolták???

hmm na jó akkor most már tényleg elmentem aludni!

sasha
22+6 (az elõbb elirtamKép)

Kép
sasha

Kata007!

De jó hallani felõledKép Dóribaba nagyon édes, egy kis tündérKép Utólagos engedelmeddel felraktam 2 képet róla a képtárba, remélem nem bajKép Még egyszer hadd gratuláljak hozzá és kivánok sok-sok boldogságok NektekKép Már alig birtam kivárni hogy jelentkezz, de tudom, hogy most sokkal gyönyörübb elfoglaltságod vanKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Jóreggelt

Kata007
Jó hogy végre otthon vagytok, és örülök hogy jól vagytok! Vigyázzatok egymásra, Dóri baba 6 naposan is gyönyörû!! Kép

Sasha
Engem is vonz a babanet, de szerintem az sem tesz túl jót, hogy ha egész nap ülsz. Nem mondom hogy az ugyan olyan mintha állnál, de ülõ helyzetben a baba súlya ugyan úgy a méhszájon van, ha viszont fekszel, akkor az mentesül a teher alól. Gondolom nekem most ezért kell feküdni.
Ja figyi a kispapa leformázta a vinyónkat, és a kedvencekbe volt a képtár elérése. Megadnád az elérési utat? Jelszavam az van Kép

Kataa
Benéztem oda a másik fórumba, és próbáltam a keresõvel rákeresni, de vagy én vagyok béne, vagy a keresõ az, de nem találtam semmit. Ahhoz meg hogy végig bogarásszam az elmúlt 1 hónap beszélgetését, õszintén szólva nem volt türelmem.

Bringa
Köszi, megnézem a gyógyszertárban!

Most elköszönök, megyek fogászatra!
Puszi mindenkinek
Forti (30+6)

Kép
Kép
forti

Bocsánat elírtam nem Kataa hanem Katka! Kép
Ennyi Kata és máris keverem õket! Kép

Forti (30+6)

Kép
Kép
forti

Jo reggelt mindenkinekKép
Sasha,Forti
magnéziomot én is kaptam anak idején amikor anyi idös voltam mint most Sasha igaz én a görcsökre kaptam mert hol az egyik hol a másik oldalt fájt de nekem belehetet veni jughurtal is ugy könyeb volt mert tényleg nagyon rosz az ize olyan mint ha citromot és az ecetet keverték volna össze

Forti
én a sok vastol nemtudok wc menni sokszorKép hashajtot nem tudok ajánlani viszont csokit ne egyél mert az megfog és akor aztán egyátalán nem tudsz wc menniKép ezt tapasztalatbol mondom

ZSanci
az UH 28,32 36,héten csinálnak nálunk de ez kicsit egyén függü mert nekem azért többször csináltak UH mert nekem gyogyszert kell szednem gyerekkorom ota .és hogy a babának ne legyen tölük baja.

Sasha
terhestornára én holnap megyek de oda csak beutaloval lehet meni és gyogytornász tartja remélem fog használni mert nagyon fáj már a hátamKép és az SZTKban tartják ott ahol a védönök is vanak.

Lányok
tegnap voltam a pici leendö orvosánál elsö látásra nagyon szinpatikus volt adot néhány receptet a pocalakonak hogy mire hazajövünk a korházbol az is kilegyen váltva és megigérte hogy nem megy el szabira augusztusba ez jol eset Képmert az orvosokal hadilábon állok egyelöre mindegyik elmegy szabira akor amikor én szülnék Kép pedig szükségemlesz egyre .
Védönö téma: az enzémis kedves és rendes ma jön kihozánk és hoz néhány orvos nevet remélem lesz olyan köztük aki elválal

üdv mindenkinek szép napot Kép csics 32 hetes Kép
csics

Sasha!

Nem cégzik el mindenkinek.
A HBsAg-t igen, mert az a hepatitisz B szürés. Viszont sem a toxoplazmát, sem a rubeolát, sem a CMV-t (ebben én sem vagyok teljesen biztos, hogy mi, ugyhogy inkább nem irom le, nehogy nagy hülyeség legyen).
A lépcsök: szerintem ez is valahogy alkati kérdés, hogy kinek mi árt. A fimanál a 4. emeleten lakunk, elég sok fel-le mászkálás sem ártott meg, söt 10 nap plusz sikeredett a lécsözés ellenére. Most lakáson belül van lépcsönk (a 76 nm két szinten (a felsö tetötér) van elosztva), ugyhogy én minden nap nagyon sokszor lépcsözök. És látod...
De te most már nagyon vigyázz!!!KépKépKép Sok-sok pihenés és sajnos ez tényleg fekvést jelent, az ülésnél nem tehermentesited a méhszájat! A babáért ugye mindent!KépKépKép (Aztán a végén remélhetöleg nálad is izgulunk, hogy hány nappal hordod tul, jó?Kép)

Kata007!

KépKép
Lányod gyönyörü.KépKép

Törpi!

Köszi!KépKép
A dokim is azt mondta, hogy lehet, hogy semmi bajKép, de két olyan lehetöséget is emlitett (nem ijesztegetésképpen, csak mivel rákéreztem), aminek azért nem örülnék (fertözés vagy szivhiba).
Ugyhogy inkább maradnék annálKépKépKép, hogy nagyon aktiv (ami teljesen igaz).KépKép

Beszti
35+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha!

cégzik=végzik Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint