A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Syg,
én sem hallottam még ilyenről, Kamillánál a paradicsomos ételek váltottak i ilyen reakciót, így azt asszem 1 éves koráig nem is adtam. Bébiétel vagy mirelit barack? Nem lehet, hogy a héja (ha mirelit, és van neki héja) az lehet a ludas? Sokszor nekem is kisebzi a szám szélét, de lehet, hogy butaság (nem beszélünk csúnyán... Kép)

Én egyébként megvédem az igény szerinti szopit, igaz, hogy sokáig hozzám volt kötve Kamilla, én nagyon szerettem, és tényleg le fog vele állni előbb-utóbb. Csak ezt kell kivárni. Egy pszichológus mondta egy babaklubon, hogy vagy 6 hós korában válasszuk eel a babát, vagy ha nem, akkor ki kell várni, hogy magától váljon el. Remélem érthető voltam,most megyek pelust cserélni Kép

Kép

Kép
kobudo

Igen a héjára biztos lehet allergiás, de gondolom Syg amit adtál nem héjas volt.

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
igen, én is úgy gondoltam, csak biztos ami biztos Kép

Kép

Kép
kobudo

végig olvastam Kép

syg
abarack allergizálhat leirom ide ha lesz időm mik a köztes élelmiszerek amik allergizálhat

nana
nikinél is ugyan ez volt tudomnehéz de várj 1 hónapot és egyáltalán nem vagy rossz anya Kép

lili örülök hogy jót aludtatok Kép

kob Kép

sajnálom vizsgádat Kép

virág
melyik fejlesztőhöz jártok ,itt kecsón ?

seriff
az orvos utálatom rád kivétel Kép téged szertlek Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

nem tudom, mit csinálok ezzel a bestiával...természetesen nem tehetem le, de így meg csapkodja a billentyűzetet és eltüntette, amit az előbb írtam.

barack mirelit és héj nélkül volt. először én sem gondoltam rá, mert nem az 1. nap után kezdődött.

kob,
én is igény szerinti szopipárti vagyok, csak leonánál ezek az éjszakai szopik nem működnek. ő nem akarja csökkenteni a számukat. lehet, h más bírná a 6-8 ébredést éjjelente, nekem elegem van belőle. legyen elég 3 szopi éjjel. én csak ennyit szeretnék elérni.
elválasztani tuti nem fogom. ma pl. kemény 30 g-ot evett. 1 éves korára sem fog megenni egy "normális" adagot sztem.
a másik gond meg, h iszonyúan anyás. neki tényleg senki nem kell, csak én. és sztem ez is az szopi miatt alakult így.

Kép
sygnum

syg
ami allergizálhat bár ez nagyon tág fogalom szerintem de azért ide irom
tej ,tojás,kazein,szezámmag ,búza.rozs,szójabab,mandula,mogyoró,földimogyoró.dió,öszibarack,zeller,paradicso m,burgony,alma, sárgarépa,tőkehal,rák

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
barack, burgony, alma, répa???? Akkor mi a fenének ajánlják, h ezekkel kell kezdeni??? Én ezt nem értemKép Nyilván nem gyakoriak ezek az allergiák, de akkor is.
És akkor most már mindig allergiás lesz a barackra vagy csak ne adjak neki többet 1 éves koráig és akkor nem lesz rá később allergiás? Hogy van ez?

Délután nem leszek, este sem biztos.

Kép
sygnum

Cukker,
én az nst-t úgy csináltam, hogy mindig az időpont előtt minimum 10 perccel ott voltam, mert ugye a négy gépre négy kismamát hívnak egyidőben, és ha van valami sűrgős, mint én voltam az első alkalommal, vagy az osztály leküld valakit, akkor aki utolsónak érkezik,már nem tud beülni a négyből. Ilyenkor ugye tuti a 20-30 perc várakozás.

Syg,
megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a fejés dologgal. Amúgy ez a bogyó nagyon jó, Lili most már napi kétszer eszik tápszert, és akkor is általában 30-40 g-ot. Az éjszaka volt a legjobb, 8-1-ig aludt, aztán 3-ra sikerült eldöntenie, hogy tulajdonképpen éhes-e vagy sem, már végül csináltam neki tápit, evett kemény 5 g-ot és elaludt. Lehet, hogy már csak megszokás? Aztán fél 4-kor újra kelt, valamitől fuldoklott, gondolom bentmaradt egy böfi, akkor újra kapott cicit, de az meg az orrán jött vissza, úgyhogy átadtam apának, hogy ezt oldja meg, rajta meg reggel hatig aludt.
Tényleg, ok, ez a bogyó csinált nekem tejet, de holnap lejár az, amit írtál, hogy hogy használjam. Azért innentől is lesz tejem? Ha nem, mikor használhatom újra?????????

Allergia,
Lili mindenhol kiütéses már vagy két hete. A doki azt mondta, ilyen pici babánál akár ok nélkül is lehet. Hintőzöm neki, de hol jobb, hol rosszabb.
Lehet attól, hogy napi egy tejeskávét megiszom?

Kob,
én analízisből is meg valószínűségszámításból is elsőre megbuktam, másodikra mindkettő háromas lett. Jobb, mint elsőre kettesKép

Nana,
teniszt nem szeretem nézni, elfárad a szemem, és nem is tudom, hol van a labda, ez a bajom az élő focimeccsel is, mindig lemaradok a legjobb részekrőlKép
Viszont teniszezni régen teniszeztem, Pesten ingyen lehetett a Postás pályán, és azt vittem, akit akartam. Vagyis ha ott lennék, mindig lehetne.

Roz,
Tibor nem szokott elmenni veletek a dokihoz? Jól leteremthetné, ha ilyeneket mond, mégiscsak férfiből van, hátha máshogy állnának hozzá.
Nálunk is a kábeltévés engem elhajtott, hogy nem lehet nekünk olyat csinálni, Szlávának hogyhogy nem lehetett.
Meg mikor megrázott az áram, töketlenkedett a doki, hogy nem is ők az ügyeletes kórház, pedig a mentők szerint ők voltak, aztán szépen kiosztotta, hogy mit is csináljon.
Szülés előtt mondtam is neki, hogy csak akkor jöhet be, ha nem szól bele az orvosok dolgábaKép

Jaj, ezt még el kell mesélnem. Délben szopiztattam Lilit, elaludni látszott, ilyenkor igyekszem kivenni a szájából, hogy úgymond ne feltétlen kelljen a cici, a nélkül is aludjon, legfeljebb ha nem jön be, visszaadom neki. Na most is próbálkoztam, már eléggé szuszogott, aztán fél szemmel olyan sejtelmesen rámnézett, mintha csak azt mondaná, hogy "vigyázz mit csinálsz, azért mert alszok, még figyelek". Majd megzabáltamKép

Lili,
jó ilyet hallani, nagyon ügyes volt Zsófi!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,
tudom, hogy szopipárti vagy, nem neked szólt, amit írtam, igazából senkinek sem címeztem. Lehet, hogy nem is kellett volna leírnom, nem akartam senkit megbántani vele, remélem senkit nem sikerült Kép

Nem tudhatod biztosan, hogy a szopi miatt ilyen-e Leona, hiszen nem próbáltad másként, nem igaz? És persze, hogy anyás, nagyon anyás, milyen legyen? Ugyanakkor azt is megértem, hogy fárasztó, én is átéltem. Már írtam, hogy Kamilla milyen sokáig ébredt, szopizott éjszaka. Bár engem nem igazán zavart, hiszen én jól tudtam vele aludni.
Így okés? Ugye nem bántottalak meg valamivel?

Barack: szerintem 1 hét múlva próbáld ki megint,ha ugyanez a tünet, akkor ne add neki. Semmi baja nem lesz, ha nem kapja, kap mást. Szerintem...

Most már tanulok

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Nana, én imádom a teniszt, nézni is meg csinálni is, az előbbiben jobb vagyok Kép! Most is nézem, néztem, és nyáron is Hancival a hasamonKép! Nana, lehet, h van egy kis csontkinővésed (magyarul) a sarokcsontodon , és ott van egy folyadékkal teli kis tömlő, és ez a csontizé nyomja, és az van vsz begyulladva, gyógymódja a talpbetét, lehetőleg olyan, ami pont ott ki van vágva, tehát oda nem terhelszKép!-ez a sarkadtól, kb 2-3 ujjnyira belül fáj, ha megnyomod.

Kob, Syg, nincs is semmi baj az igény szerinti szopival, főleg 6 hónapos korig, és addigra legalábbis a nappaliak tényleg beállnak, de én az éjszakát különválasztanám.Kép

Cukker, mire olyan fájdalmat érzel, amikor a fájd.csillapítóért "könyörögsz", már mindjárt végeKép! Ne félj!Kép

Tényleg lehetett vmi a levegőben, mert Hanci is jól aludt, 9-1 ig, meg aztán fél 5-ig, aztán meg 3/4 8-ig. Persze én ilyenkor nem ám, h lefeküdnék 9-kor, olvastam vagy fél 11-ig. Hát mit csodálkozok, h most meg álmos vagyok?!Kép

Syg, megbírkózom Vele, vagy lebirkózom Kép!Kép Sztem a répa, alma, krumpli allergia nagyon ritka lehet, én még nem hallottam,h vki ezekre allergiás lenne. Kis piros pöttyök jöttek ki Leo arcán? Nem lehet, h csak megfújta az arcát a szél, és a hideg, és inkább kiszáradt a bőre? Mert ilyen Hancinak is van most a pofikáján...
De ha gondolod, akkor ne adj Neki ebben a pár hónapban, az idei friss meg már mehet!Kép

Roz, örülök, h kivételt tettél velemKép! És sajnálom, h ílyeneket mondanak, de tudod, már megbeszéltük, h sz...d le őket (nem beszélünk csúnynKép)! Õszintén remélem, h sosem kell erre a gyerekosztályra mennem!

Cukker, Nana, sajnálom,h rossz napotok volt tegnap! Nana, extra érzékeny vagy Boti miatt is, meg ez mégis új helyzet mindenkinek, h a Te édes kicsi fiadra más felügyel, mástól kapja az ebédet, stb....

Kép
seriff

Lina, ezek lehetnek a minden babaánál szokásos "tejpöttyök", sztem nem kell se hintőpor, se semmi rá, pár hét alatt magától elmúlik! Biztos, h nem a napi egy tejeskávédtól van!!!!!

Kob, sztem nem bántódik meg senki, ez nem az a topicKép, szerencséreKép!

Vajon mi lehet Sammel? Meentával, Liolgával, Melisszával, Zsannal, Patriottal?
Biztos va,akit még kihagytam, bocs!

Kép
seriff

Hát az lehet Seriff, mármint a csonkinövés Kép, máshol is volt (és van is). mindkétt lábam mütőtték már.
Nekem nagyon össze-viszza állnak a csontjaim, gerinferdülés, csipőficam, lúdtalp, kiforduló karok Kép, az okosok szerint mert hirtelen nőttem. Gyerekkoromban orvostól orvosig járt velem az anyukám. Amiota felnőtt vagyok nem foglalkoztam a témával, jobb így, de lehet hogy később sokkal rosszabbul járok.

Hanna "diszkókirálynő" hogy van? Jól megy még a popirázás (vagy inkább csipőrázás Kép)

KépKép
KépKép
nana09

kob.
énis pont ugyan ezt akartam irni sygnek Kép

syg
eezel répa krumli ... ez szerintem egy kis túlzás bár az allergia szűrésektet arra is megszokták csinálni szerintem is probáld ujra az öszit és ha megintilyen lesz akkro hagyd majd későbreKép

seriff Kép
te persze hogy kivétel vagy Kép ez nem gyerek osztáloyn mondták ezt az ideg gyógyász mondta most viszon bense az nagyon aranyos volt ő olyan másként áll a gyerekekhez is meg hozzánk szülőkhöz is nem szertek ugyan oda járni nygaogyon lehangol a látvány és sajnálom a sok beteg gyereket és szüleiket biztos nem leht könnyű mindig megnyuhzsom ilynekor hog ymi milyen jól megusztuk most is volt ott egy 4 év körüli kisfiú alig tudott beszélni de ugy ölelgett az anyukáját és mindnenk ugy örült olyan aranyos volt és olya nszép kisfiú miért tesz ilyet az élet a szülőkkel
már annyira szerettem volna ha nem kell oda többet menni ettől csak nyiri uti korház mögötti utca taláán juhar utca ot van kisegítő ovi suli .. oda is szoktunk járni az még lehangolóbb

lina
tibor nem jön velünk ő nagyonnehezn fogadta el anno nikit is mert félt hogy milesz ha most meg imádja ő nem tudna ilyen sok betg gyerekkel egy légkörben lenni nmazért mert nem szerti csak nagyon lehangolja ő soha nemjön sem mri sem eeg re sehova még vérvételreis egyszer vitte el nikit pedig havonta-3 havonta megyünk 4 éve

cukker
az előbb akartam neked is irni
kitartá drága nincsmár sok hátra Kép
nemsokára itt lesz a kicsi adri és mindne remekül fog meni meglásd ne félj a fájdalomtól minden rendben lesz ügyes leszel nagyon Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

kob.
énis pont ugyan ezt akartam irni sygnek Kép

syg
eezel répa krumli ... ez szerintem egy kis túlzás bár az allergia szűrésektet arra is megszokták csinálni szerintem is probáld ujra az öszit és ha megintilyen lesz akkro hagyd majd későbreKép

seriff Kép
te persze hogy kivétel vagy Kép ez nem gyerek osztáloyn mondták ezt az ideg gyógyász mondta most viszon bense az nagyon aranyos volt ő olyan másként áll a gyerekekhez is meg hozzánk szülőkhöz is nem szertek ugyan oda járni nygaogyon lehangol a látvány és sajnálom a sok beteg gyereket és szüleiket biztos nem leht könnyű mindig megnyuhzsom ilynekor hog ymi milyen jól megusztuk most is volt ott egy 4 év körüli kisfiú alig tudott beszélni de ugy ölelgett az anyukáját és mindnenk ugy örült olyan aranyos volt és olya nszép kisfiú miért tesz ilyet az élet a szülőkkel
már annyira szerettem volna ha nem kell oda többet menni ettől csak nyiri uti korház mögötti utca taláán juhar utca ot van kisegítő ovi suli .. oda is szoktunk járni az még lehangolóbb

lina
tibor nem jön velünk ő nagyonnehezn fogadta el anno nikit is mert félt hogy milesz ha most meg imádja ő nem tudna ilyen sok betg gyerekkel egy légkörben lenni nmazért mert nem szerti csak nagyon lehangolja ő soha nemjön sem mri sem eeg re sehova még vérvételreis egyszer vitte el nikit pedig havonta-3 havonta megyünk 4 éve

cukker
az előbb akartam neked is irni
kitartá drága nincsmár sok hátra Kép
nemsokára itt lesz a kicsi adri és mindne remekül fog meni meglásd ne félj a fájdalomtól minden rendben lesz ügyes leszel nagyon Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Seriff,
köszi, örülök! Kép
Bevált az etetőtányér? És mikor kezdődik az egyetem? Elbeszélgetés? Én már fel is vettema köv. féléves tárgyakat, jók lesznek!

Nana,
köszi a segítség-felajánlást, most már ott tartok, hogy értem a feladatot, "csak" gyakorolni kell, de hát én köz.iskola 2. szinttől indultam, szóval az alapoktól szinte.

Lina,
a 3-ast én is elfogadnám másodszorra Kép Jó volt ez a sejtemes-nézéses Lili! Kép

Tényleg, Sam, Liolga, Zsann, Melissza, Meenta, hol vagytok?

Cukker,
szörnyű ez a kórházi story, Kamillára is állandóan ráfogják, hogy húú, milyen beteges, pedig most olvastam, hogy az orvosok évi 8-12 felső légúti hurutot normálisnak tartanak. Na jó, de ez ugye nyáron is havi 1, az meg úgy már egészen más.

Rakok fel egy képet, Emese első sütőtök-ebédjéről:
Kép

Kép

Kép
kobudo

Kob,
De édes! és milyen kis szépség. Kép Mintha az a kis rúzs kicsit félrecsuszott volna. Kép

KépKép
KépKép
nana09

kob
nagyon édes mesi Kép és nagyon csini Kép még jó ez ruci rá ???

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob, őszintén szólva még mindig nem tudok semmit, múlt hétfőig kellett beadni a papírokat meg válaszborítékot, gondoltam, küldenek vmit, de még semmi....Majd utánanézek már a neten. És ennek az édes kis Mesinek ízlett a sütőtök?

Nana, tetszettek a mai meccsek?Nekem a tegnapi Baghdatis meccs nagyon.....Hanci már tud táncolni, rugóláb KépKépKépKép!

Kép
seriff

Nana, Roz,
köszi Mesi nevében is! Kép

Roz,
igen, mivel nincs talpa, egy harisnyával még sokáig elmegy. Õfelsége most még csak 66 centi..

Kép

Kép
kobudo

Seriff,
eddig a sütőtök a sláger, meg Kamilla kölesgolyóját, bulátáját is szopogatja a nem létező fogaival Kép
Utánakérdezek a tesómnál a felvételinek!

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok !

Először is üdv itt köztünk minden uj kismamának anyukának .

Kob
Nagyon édes Emese kis csücsöri. Sajnálom vizsgádat.

Roz
Farsanggal hogy álltok , beszéltetek róla?

Sygnum
Baracktol kicsapodhat a baba , nálunk Domikánál volt ilyen , gyümölcsös dolgoktól ahol a bőréhez ért ott piros foltos lett az arca.

Lili
Gratulálok a nagy alvásotokhoz.

Kép

Kép
Kép
Kép
kecsone

Kecsone,

nagyon édes Kata is, mindig így szopja az ujját, vagy csak ezen a képen?

Kép

Kép
kobudo

Kob, nagyon jó ez a kép. Gyönyörű Emese. Kép

Nana, sajnálom, h. rossz napod volt tegnap.
Most úgy elgondolkodtam, h. a 2gyerekkel sem lesz egyszerű....ha lehet, még borít mindent.
Ami már beállt....de olyan jó ahogy felnőnek, meg ahogy fejlődnek hónapról hónapra....

Cukker, szerintem ő előbb ,egismert minket, mi őt, de azért örülök én is, hogy megismert minket. Szorítok én is Nektek! Olyan jó lesz! Kép Én jó szívvel emlékszem arra, amikor kórházban voltam. Nem is tűnt olyan kemény dolognak. Akkor váltam igazán anyává lélekben. Kép Igaza van Seriffnek, mira már nagyon fáj, addigra el is múlik, mert meglesz a kis Adri. Kép
Azért voltunk vérvételen, mert a férjem nővérének a kislánya donga lábbal született meg 3újjal. És mindez a jobb oldalán. Jobb kéz, jobb láb. És teljesen ép értelmű. Azt mondták a genetikusok, mert a sógornőmék kértek egy vizsgálatot, hogy mitől lett ilyen a kislány, és kiderült, h. a családban többen hordozók, a párom is, de szerencsére nekünk Zsófinak nem lett semmi baja. És úgy néz ki, h. a párom a mleszállóága ennek a hordozásnak, ő nem fogja tovább örökíteni, de a nővére igen, ha lenne még gyereke, de sajnos már nem lesz. És ezért kellett, mert Zsófit még nem vizsgálták a családban és most röntgenen is meg vérvételen is voltunk. De úgy sajnáltam.... Kép Pécsre vitték ma a sógornőmék a vért is, meg a leletet is. Kíváncsi vagyok, h. mi lesz az eredmény. Egyébként a Czeizel Endre is akart ezzel foglalkozni, mert ez agy új ág, még nincs kivizsgálva. És van M.o.-on egy ugyanilyen család, és őket is vizsgálják. Kanadába vagy Dániába mennek ki a letetek, kivizsgálásra. Hátha okosabbak leszünk. Bocs, hogy hosszú lettem.

Roz, én is sajnálom amit doki mondott. Emberek néha tudnak olyan feletőtlenül beszélni.....Kép

Syg, igen, a csuklómra is, meg a kezemen lévő piros foltokra is, ami az orvos szerint ekcéma. Kép Remélem elmúlik...de a csuklóm még mindig nagyon fáj. Kép Zsófit sokszor alig bírom felvenni.

Most voltunk tanácsadáson, Zsófi 6450gramm. Kép És 59cm. Megduplázta a súlyát. Méghogy nincs tejem....és most nagyon ügyes volt a szurinál. Kép Csak kicsit sírt.
birolili

Kecsone, nagyon aranyos ki Kata. Kép
birolili

Kob, megpróbáltam kihámozni az egyetem honlapján, de vsz nem nekem való ez a suli,mert még ezen sem igazodtam el, annyit felfogtam,h febr 24-ig kell beírtakozni, de hogy mikor lesznek és milyen előadások, azt nem találom.De biztos én vagyok a hülye. A közgazdász képzést megtaláltam, ott tesódnál kell intézni a dolgokat, de az a sima közgazdász,mert az általam letöltött orv/gyógysz közg. mintatantervben nincsenek is ilyen órák nekem. Kész vagyok, nem értem.

Lili, irígyellek a jó éjszaka miatt! És ne aggódj Zsófi nem fog emlékezni a szurira, rtg-re! Mondtam én,h nincs gond a tejcsivel! Csak bízz Magadban-meg bennünkKép! Kg-ban már lehagytátok Hancit, de cm-ben jobbak vagyunkKép!Kép

Kecsóné, Kata nagyon édes, hogy találta meg pont azt az ujját?Kép

Balim, már áll a bál a Bagolyon, állítólag tiszta káosz a földszint. Férjem ott szokott szűrni a P. rendelőjében, de most szombaton vhol máshol kell,mert ott kupi van....

Syg, a Te dokid meg a telefonjával szokott kígyózni....

Kép
seriff

Sziasztok,
Roz,
Hat en meg epp azt gondoltam , hogy nehezebb lehet ilyen kis korkulombseggel gyerekeket nevelni, mint az ikereket. Tegnap visszaolvasgattam a regi hozzaszolasokat, es gondoltam magamban, hogy le a kalappal elotted. Csodalatra melto ahogy kormanyozod a családodat. Annyira sajnalom, hogy egy orvos ilyet mondhat... Inkabb nem is kerdezem meg ki volt az.

Gyógytorna: Mi Nagy Györgyihez járunk hetente egyszer.

Syg,
A savanyu gyümölcsök (azaz szinte mindegyik válthatnak ki ekcémát. Ez ilyen kicsiknél még nem sokat jelent. Várj két-három hetet, és probáld meg újra, ha megint kicsapja akkor várj néhány hónapot. Ilyenkor folyamatosan érik az immunrendszer és kinövik az ilyen dolgokat.
Nálunk is voltak ekcémás tünetek. Az én stratégiam: 3 napig adom az új dolgot (egyszerre csak egyféle újAT : 1 KANÁL, fél bögre, egész bögre. Ha nincs semmi tünet, akkor mehet tovább. Ha van valami kiütés (ilyen kétszer volt nálunk) akkor nem adom pár hétig, mert ennyi idő míg az ekcéma teljesen visszahúzódik.

Virag
mvirag

Cukker,
Ez a mostani hideg hátha kisöpri az összes bacit és vírust! Mi több mint másfél hónapig kínlódtunk és most végre kimásztunk belőle. Kitartás...Én is már sík ideg voltam, mert a családban mindenki jobban tudta mit kellene csinálni mint én! A doktornéni pedig azt mondta, hogy lehet, hogy egesz telen betegek lesznek, ez egy ilyen időszak ne idegeskedjek:-(( és talán neki van igaza át kell, hogy essenek ezeken a , fertőzéseken csak ne tartanának ilyen sokáig...
mvirag

Hogy lehet elkezdeni az egy év körüli gyerekek nevelgetését? Érdemes már ilyen korban tiltani és mondani, hogy nem szabad, vagy teljesen felesleges? Mit gondoltok? Nálunk Beni megérti, hogy nem, és el is veszi a kezét, de Panka (egyébként ő a vagányabb), rám sem bagózik. Erőltessem a dolgot?
Virág
mvirag

Seriff,
Majdnem öt évig laktunk Hollandiában, és most a Sétatér u-n lakunk.
Egyébként biológus vagyok, és egy vetőmagvállalatnál dolgoztam kint.
mvirag

Sziasztok!

Cukker
Én is oda pályázok, ahol Te fogsz bármelyik pillanatban szülni, úgyhogy én is inkább sok-sok jót szeretnék hallani, mint rosszat. Sőt, csak jót szertnék hallani. Egyébként van ezzel kapcsolatban egy érdekes élményem: 2 ismerősöm is szült már ott. Az egyik nagyon optimista és nem nyafka, ha vmi nem ikeás. A másik is optimista, de nagyon könnyen tud elégedetlenkedni. (Egyébként mindkettőnek hatalmas szive van, csak ebben az egyben különböznek) Az elsőnek "szuper szülése volt, amit sikerélményként élt meg, a másodiknak "elrontottak" mindent, túl ilyen volt ez, túl olyan volt az, és horror volt az egész hely.
Tanulságos. Nem? (és nem kiszínezték, hanem tényleg így élték meg!)

Képzeljétek, a munkahelyemet egy nagyon jó ismerősömnek tudtam lepasszolni. Úgy örülök!
És a nyelviskola, ahol dolgoztam, felajánlotta, hogy Kecskemétről is folytathatom, mert van internetes oktatás is. Úgyhogy március közepétől internetes olasz tanárnő leszek.

Hihetetlenül fel vagyok dobva!!!

És lassan szervezem a teherautót is, ami költöztet.

Puszi mindenkinek!
pitypalatty
pitypalatty

seriff
ezt már irniakartam olyan jót röhögtem mikor irtad hogy megvilágosodtál zuhany alatt habverőt iletően Kép Kép

virág
én anno nikit "elrontotam" gondoltam nemérti még és rá hagytam na em is pakol össze magaután még ha meg is kérem rá egyébként egy tündér csaj Kép adri sokkal szófogadóbb nála már elkeztem korábban a "nevelést " áki most 10 hós de mondom neki hogy mit szbad és mit nem igaz még csak röhög rajtam de szerintem jobb ha most elkezdem

jött apa folyt.köv

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Pity, Mvirag: üdv itt köztünk!! Kép

Kob, Kecsone: édesek a lányok! Kép

Lili: örülök hogy jó éjszakátok volt! Kép

Cukker: jobbulást kívánok Bencének!!

Mi ma voltunk UH-n. Minden rendben van, a lepény is jó helyre került (mármint szülési szempontból) leszámítva hogy pont úgy vándorolt odébb, hogy Janika párnának használja és igy az arcának a bal fele nem látszott. Szóval megint elmaradt a sztárfotó róla, de a lényeg hogy jól van. Kép
Valószínűleg nem lesz nagy baba, bár az
t mondták hogy hurkás a kis combja és hogy jó húsban van. Kép

Tegnap sikerült befejezni a pakolást, holnap jön a mosás, vasalás Minijanikának.

Na megyek krumplitpucolni vacsihoz később még jövök.

Szép estét!

KépKép
erszényes

Lina,
Lilinek lehet tejkiütése is. Leonánál azt hiszem 5 hetesen kezdődött.
A bogyót most abbahagyod, ha néhány nap múlva csökken a tejmennyiség, akkor bármikor újrakezdheted. Nem leszel rá allergiás, nem fogod túladagolni, stb.

Kob,
dehogyis bántottál meg veleKép Eszembe sem jutott. Csak sztem minden "módszernek" vannak hátrányai is, amiről ugye nem beszélnek és nem mondanak rá megoldást. De ez már csak így van.
Oké, barackot megpróbálom majd, de még nem múlt el a pofijáról ez a vacakKép
Stodalt adtál Mesinek?
Ez a stök nem annyira tetszik neki, vagy mégis? Most olvasom, h mégisKép

Seriff,
a hidegtől? Hát az orrunk hegyét se dugjuk kiKépKépKép
Viccet félretéve, nem pöttyök, hanem piros, egyenetlen felszínű, kicsit kvadlis, száraz foltok. Olyan 1 Ft-os nagyságú. 2-3 folt. Nekem is volt ilyenem, a stressztől. Bekentem neki azzal a krémmel, amit én kaptam, ettől múlik, de ebben meg szteroid van.
Nem ismersz vkit a kardión? Robi mamájának kéne egy időpont és lehetőleg nem 3 hónap múlva.
Mit csinál a dokibácsim a telefonjával? Nem értem.

Virág,
köszi. Én is így csinálom, hogy egyszerre néhány napig csak 1féle újat adok. Először 1 kanál, aztán egyre több. A barackkal is így csináltam, de először nem is gondoltam rá, h ez lehet az oka. A 2. nap után jött ki rajta, erre a 3. napon jól bezabált belőle, nagyon ízlett neki. Lehet, h ez is baj volt.
1 hónap múlva újra próbálom. Pedig attól tudott kakilniKép
Én már most is mondom, h nem. Aztán el is magyarázom, hogy miért nem szabad azt csinálni. Vmikor el kell kezdeni. Egyébként Leona már tudja, h mit nem szabad, mert előtte mindig rámnéz, aztán megtesziKép

Pitypalatty,
a szülésről nekem sincsenek rossz élményeim. A dokival is sokmindent meg lehet beszélni, na meg a gyermekágyon és az újszülötteseknél is lehet kérni. Annyira nem kibírhatatlan. Ha beleolvasol a szülészeteknél (kecskeméti szülészet) a véleményeimbe, akkor ez nem kis szó, h ezt mondom.Kép

Kati,
kicsi Kata is nagyon aranyos! Hogy tudta pont ezt az ujját bekapni...ez a legnehezebb.

Lili,
puszild meg Zsófit helyettem is, h ilyen ügyi volt. Na ugye! Én is így jártam a tejjel, aggódtam, h nincs, Leona meg hízott.
A csuklódnak több kezelés kell majd. Az ekcémának sztem kevesebb.
Én annyira szerettem a genetikát, olyan érdekes. Genetikus akartam lenni.

Kimentünk ma Leonával Heténybe és hazafelé megint elaludt az autóban. Úgy látszik, ha én vezetek és nem lát, akkor nem cirkuszol annyira az autóban.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Mindenkinek köszönöm a biztatást. Holnap újra kell mennem nst-re, mert kicsi lányom aludt, hiába rázogattam én a hasam. Kép) Doki kérdezte, hogy befekszek -e a sok járkálás helyett, én persze mondtam, hogy dehogy. Igaz férjem eheti munkája bent nem sokat ér. Viszont holnap már Bencét is vinnünk kell magunkkal. Dokim mostanában olyan kedves, annyit mosolyog, biztató nagyon.

Pitypalatty

Jól alakulnak akkor a dolgok igazán nálatok.

Virág

Ezt jó, hogy leírtad (gyerekbetegség) legyen igazad. Bence éppen most birkózik a fokhagymás pirítóssal, szegényt csípi.
Én a neveléssel úgy voltam és vagyok, hogy mindig igyekszek példát mutatni. Pl állandóan rendet tartok magam körül, reggel csak öltözés és fogmosás után ülök számíógép elé, ilyenek. Nem kell veszekedni velük, de folyamatosan mutatni, hogy mi a helyes. Így gondolom. Olyan picik, ha elfogyna a türelmed, mindig gondolj arra, hogy lesznek még sokkal komolyabb csínjeik.

Lili

Ez a genetikai örökség iszonyú terhet róhat rátok. Zsófi szerencsére gyönyörű és egészséges. Az egyik barátnőm kisfiának is van egy genetikai problémája. Az egyik füle először csak külsőre volt más, aztán már nem is hall rá.

Kob

Kicsi Emese egészségedre a hamit. Kép

Kecsóné

Kicsi Kata mi van azon az ujjon, finom lehet. Kép

Roz

Ne haragudj, de nem tudtam kiszűrni, hogy mi a gond nálatok. Miért kell kórházba menni?

Lina

Én meg mindig beesek nst-re. Ma pl valaki beült szépen időpont nélkül, de talán 10 percet kellett várni. Aztán dokikra kellett várni, mert értekezlet volt. Egyre huncutabb lesz Lili is?

Erszényes

Hamarosan te jössz. Kép

Nana

Nem akarlak elkeseríteni, de ez még csak a kezdet Daninál, de bele fogsz rázódni és utólag eltörpülnek majd ezek a dolgok. Bence annyit felesel, de ma amikor hazajöttem nst-ről és meséltem neki, hogy Adri jól érzi magát és nem akar még kibújni, ölelgetett, simogatta a hajam. Azért ilyen jó dolguk nincsen a lányos anyáknak.

Azt hiszem, ha ilyen gyakran kell kórházba járnom, kevesebbet fogok netezni, mert lefáraszt. Ráadásul Bence is itthon van és tanulunk, játszunk.

Jaj

Azt akartam még kérdezni, hogy szerintetek hisztis vagyok, ha nem akarom majd csinálni a mell fogdosást nst-én? Azt hittem, hogy ez már nem szokás. Annyira bizarr ott mások előtt a széken birizgálni magát az embernek.
Jó éjt

Kép

Kép
cukkermáz

Zsolt
Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés:

Lili!
Mikorra mentek úszni szombaton? Valszeg nem megyünk debrecenbe, mert arra hatalmas hó van, és akkor mi is mennénk veletek lubickolni.

Jó Éjt

KépKép
KépKép
sbea

Syg
Azert mondtam a harom napot, mert max ennyi ido mulva kijon az allergia. Ha pl adsz neki diot:-)hetfon utana nem es szerdan kijonnek a pottyok az siman lehet a diotol.

Cukker,
Annyira izgalmas. Most eszembe jutott, hogy is volt mikor az enyemek szulettek. Hamarosan talakozol az uj kis csaladtaggal. Olyan gyonyoru elmeny.

Kobudo,
A sutotok nálunk is menő....Édes Emese

Kecsóné,
Elég speci a kisleány technikája:-))

Koszonom a valaszokat a "nevelest" illetoen. Egyelore en is ezt csinalom, hogy mondom, hogy nem-nem es elveszem a Panka kezet, de en is azt tapasztaltam, hogy csak nevet es ujra megy probalkozni.
mvirag

Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jönni,mert volt autómKép(apa itthon hagyta)és így csavarogtunk Lillával.Kép
Voltunk Minoéknál is.Hát Bálint vitéz már kész férfi.KépJól vannak mostmár,Mino is kipihentebb.
Az alvást meg tanulgatják.

Képzeljétek tegnap Lilla egyedül felállt.Itt volt egy ismerősünk én meg Lillácskának háttal álltam,mikor szól Anett,hogy nézd már mit csinál a lányod.KépMajdnem lemaradtam a nagy eseményről.KépTermészetesen mire a fényképezőgépet előkaptam,addigra a produkció megszakadt.Kép

Na most megyek,mert hív a leányzó.

Ja és képzeljétek,ha mondjuk neki,hogy pá-pá, akkor integet,hameg csücsörítek neki,akkor puszit kapok.Olyan okos!Teljesen elolvadok tőle,mikor ránézek.Mostmár minden nap mutat v.mi újat.Kép

KépKép
KépKép
sbea

sziazstok Kép

bea Kép
hu de ügyes lilácska Kép meglátszik hogy csajszi Kép
ti hogy áltok az alvással???
tényleg ti jártok még gyógytornára ?

pity
csupa jó hír Kép már belőtem örnyéket egy smach van ott a téren

kati
jaj bocsi el is felejttem mondani módosított niki Kép Kép már ki tudja hagyadszor Kép most ujból csiaga akar lenni Kép de nagyon szépen köszönjük a jelmez felajánlást Kép
édes ez kiscsaj micsoda technikás cumizás Kép

virág
mi is jártunk dévény módszereshez bár mi eg ymásikhoz nálatok miért kell ?

syg
na??? alvás ?? remélem mam mr jobb volt
egyébként nem értem én ezt áki si most este megint kezdte szokásost hogy csak felsir simi ésalvás de vagy 1/2 óránként

lili
de jó hogy zsófinak nem lett smmi baja
nálunk is volt ilyen genetikai vizsgálat niki miatt nekünk is pécsen és szegeden nézték meg ők álítólag nagyon profik
és most mit tudnak csinálni sógornődék kislányával ? a dongalábbal az műthető ?

Kép

Kép

Kép
roz23

cukker

küldtem neked mailt de visszajön van másik mail cimed?

Kép

Kép

Kép
roz23

Rozi, sógornőm kislányát már 2*műtötték, és lehet, h. még majd kell. Kép Pedig csak 6éves.

Bea, gratulálok csajszihoz! Kép Nagyon ügyes! Kép

Képzeljétek, ma megismétlődött a tegnapi alvása Zsófinak. Kép
Ez nagyon jó kárpótlása az elmúlt 1hónapnak. Kép Kép

Bea, még nem tudjuk, h. tényleg megyünk-e, mert Zsófi még mindig köhög, meg tortyog. Pedig szeretnénk. Kép De ha megyünk, akkor hogy kell? Be kell előre jelentkezni? Vagy csak úgy menni kell? 2-re mennénk, ha megyünk. Ti?
birolili

Seriff,
mail ment!

Kép

Kép
kobudo

Bea,
éljen Lilla! Nagyon ügyes!

Lili,
Zsófi is kis ügyes, Emese is lebetegedett, sőt ma Kamilla is itthon maradt, remélem Õ is hamar átvészeliKép

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Dani is lebetegedett. Kép utoljára szeptemberben volt beteg, persze akkor is 1 hét bölcsi után.

Bea,
Majd meglátod most egy olyan időszak következik, ami pont a napi új "produkciok" miatt, nagyon élvezetes lesz. Én imádtam és örültem hogy megengedhettem magamnak hogy csak a fejlödő Danit figyeljem. Rengeteget nevettem ennyi idősen rajta. Nagyon jó volt!!! Kép
LILLÁCSKA NAGYON ÜGYI VAGY!Kép

Lili,
Nagyon jó kislány Zsófi baba! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Roz köszönjük kérdésed ma este is ébredt inni,aztán aludt tovább.Nem tudom most mi ez az újjabb módi,régebben nem ébredt fel éjszaka.Ráadásul párologtatok is a szobácskájában,sztem így a levegő sem száraz.

Kob.,Nana Lili sajnálom a gyerkőcöket.Kép

Lili az oktatót hívd nyugodtan a számon,amit küldtem.

Nana igazi kis csodalények.Tényleg nem győz az ember gyönyörködni bennük.Állandóan elkapom és csókolgatom,csak az a rossz,hogy mostmár egyre kevesebbszer bújik hozzám.KépMinden más jobban érdekli mint anya.Kép

KépKép
KépKép
sbea

lili

nagyon szuper hogy ennyit alszotok Kép reméljük igy marad Képrrájön zsófi cica hogy ez a jó neki Kép

nana
mi baja daninak??szegény sajnálom

kob
nálatok mi a baj nátha?szegénykém igy hogy tudsz tanulni midjátitt a következő vizsga

én inkább titekt csodálak kob is 2 gyerköccel tanul szegdig autózik meg vsisza
nanais tanul pocakos is meg danus is ott van seriff mindnap mű remeket konyha tündáékedik ő is emsokár tanul
virág ikrezik
tihogy csináljátok ezt nekem az egész napomat csak srácok fogallják le meg körülöttük lévő munka házimunka.... tanulás mikor és hoyg ?????!!!

Kép

Kép

Kép
roz23

Bea,
Mennyi idős Lili?
Panka is nem olyan régóta áll, de még kapaszkodik hoozá. Azt hiszam két hete állt fel először, de azóta tök sokat áll.
Én annyira élvezem ezt a mostani időszakot, tényleg minden nap tanulnak valamit. Beni annyira próbál beszélni! Van amit sikerül is neki (cica, kutya (ku), pápá, baba), de többnyire csak mondja-magyarázza nekem, én meg sajnálom, hogy nem értem, pedig van hogy még rá is mutat, hogy miről beszél.Úgy tűnik, az értelmi fejlődésével kompenzálja azt, hogy mozgásban kicsit lassúbb.

Roz,
Mi azért járunk mert Beni mozgásban kicsit le van maradva, és javasolta a doktornéni. Ez azt jelenti, hogy még nem mászik és nem áll fel. Egyébként elég lusta is :-( Kifejlesztett egy speci kúszási technikát azzal közlekedik és attól nem tágít. mI csak úgy hívjuk hogy fókázik. Feláll ugyan négykézlábra és kutyázik, de nem indul el. A gyógytornász szerint kicsit hipotóniás, de nem vészes.
mvirag

Sziasztok!

Bea,
nagyon ügyes Lilla! És most már olyan cuki dolgokat művelnekKép

Kob, Lili, Nana,
kis betegeknek gyógypuszik!

Roz,
2* kellett felkelnem hozzá, 10-ig meg Robi altatta vissza 2* (először valószínű nem sikerült rendesen, mert 15 perc múlva újra felsírt). Szóval 4 ébredés, ez most nagyon tetszett így nekem. Csak az a baj, h én már nem tudok 3 óránál többet aludni, mindig felébredek. Na de ez legyen a legnagyobb gondom, majdcsak megtanulok én is aludniKép.
És Adri? Alvás?

Lili,
na látod, milyen jó kislányod van? Te meg rögtön aggódsz minden miatt (bagoly mondja...KépKép).

Kép
sygnum

bea
ez szerintem természetes emlékszel rá egyszer irtam én is hogy használjátok ki ezt a rövid időt babusgatásra mig kicsik mert aztán mikor feláll már az az érdekes aztán megy beszél és te már szinte csak akkor kellesz ha enni kér vagy ha pisi kaka van Kép nem is gondoltátok hogy ez ilyen hamar eljön Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
Hidd el nekem aztán nagyon jó dolgom van. De komolyan! Dani ugye már ovis én meg egész nap itthon. Így aztán bőven van időm tanulni meg a házimunkát elvégezni. Mondjuk ezért most kicsit meg is hajtom az angolt, hogy haladjak mert csak pár hónap és semmire nem lesz időm. Kép
Amit te megcsinálsz egy nap szerintem 100szor több mint amit én. Kép

Danus "csak" náthás, legalábbis remélem. Már tegnap amikor hazajött látszott a kis szemein, aztán éjjel 1/2 óránként ébredt, aztán odavettem magam melé de így is óránként nyüszizett.
Orvoshoz nem vittem és nem is fogom ha nem lesz hőemelkedése. Rengeteg, (reggel óta 1 l) mézes-citromos teát itatok vele+ calcimusc. Este ha hazajön apa porszívó Kép Kép Már most görcsbe szorul a gyomrom ha rágondolok.

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Igyekeztem olvasni a forumot, de attol tartok nem fogok tudni mindenre reagalni, amire akartam.Kép

Mvirag, gyonyoruek az ikrek.Kép

Nana, Daninak jobbulast! En is azt gondolom, amit irtak a lanyok, nehez Daninak az atallas az ovira. Uj dolog, rengeteg "megemeszteni" valo van es bizony sokszor ez nem konnyu es otthon vezetodik le "rosszasag" formajaban. Valoszinuleg par heten belul minden visszall a regi kerekvagasba.
Sajnos az ovodaban ert hatasoktol (mas gyerekek csunya beszede, viselkedese) nehez szulokent megovni a gyermeket, ezert fontos, hogy mindig alaposan atbeszeljetek a napi tortenteket. Eredekes dolgok derulhetnek ki, es bizonyos kerdeseket tisztaba lehet tenni.
Bocsanat, nem akartam tudalekos lenni.

Lilla nagyon jol mutat a szekben!Kép
Kata baba meg gyonyoru kek szemu!Kép Milyen nagy haja van!Kép
Emesenek jol all a sutotok!Kép

Kob, kovetkezore biztos sikerul a vizsgad! Analizis?Kép Az mi fan terem?Kép Na jo csak vicceltem, de ilyen szinten a matek nekem mar majdnem emeszthetetlen.Kép

Lili, az en csuklom is sokat fajt, csak azutan kezdett javulni, hogy kevesebbet cipeltem Katit. Remelem hamar rendbe jon, mert tudom milyen kellemetlen!
Mi is tegnap voltunk tanacsadason - az alvasidonket kettevagva. Pont tegnap volt 5 honapos Kati, 7600g es kb. 66 cm (elfelejtettek lemerni, itthon prolbalkoztam vele), a BCG oltas rendben van.
Lili nagyon ugyes, hogy ilyen hosszan aludt!Kép

Nekunk atlagos ejszakank volt, sokszor kelessel, de azt mondom, igy is jo, hiszen reggelre mar a masodik fogacska teteje is kibujt.KépKépKép Siras nem volt, szopival mindig visszaaludt.Kép Az uj Kismamaban is cikkeznek az alvasrol, megnyugodtato volt olvasni, hogy valoszinuleg nem en ronottam el lanyt.Kép

Roz, lemaradtam arrol, hogy mit mondott nektek a doki es nem talalom visszamenoleg sem.Kép De kesobb meg visszakeresm, csak most nem fog menni.

Probalok meg alvasidoben benezni!

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: