Angi: Azt hiszem egyetértünk!
Szerintem azért az éjszakai fejés kell. Én egyszer fejtem éjjel és egyszer hajnalban. Utána kb. 3 óránként. 6-7x. Karmen: Nem biztos hogy be fog durranni a cicid, főleg, ha igény szerint szoptatod a babádat. Nekem azért durrant be, mert Flóra kevesebbet szopizott, mint amennyi volt. És fejéssel nehezebb kifejni a ciciből, mint szopival. Egyébként azért durran be, mert hirtelen indul be a tejecske. Ha folyton szopik a baba, egyre többet, fokozatosan, akkor talán észre sem veszed a tejbelövellést. Fejni meg tök fölösleges, ha ott van veled a babád, hacsak nem akarsz leadni, vagy fagyasztani.
Ha tényleg bedurran a cicid és fájdalmas, akkor te tényleg nem tudod magadnak kimasszírozni, férjed, vagy a kórházi személyzet megcsinálja. Én is visszamentem a klinikára, hát azt mondtam a nővérkének, hogy inkább szülök még egyet, de ezt nem kérem még egyszer.
Paradicsomot azért nem szabad enni, mert abban is aprómagvak vannak és a héja is szelet okozhat. Egyébként lehet mindent enni, csak figyelni kell a baba jelzéseit. A borsó, bab, lencse ilyenek mind puffasztóak.
Babamama: Egy 7 hónapos gyereknek miért kéne szalonnát és kenyeret enni? Mikor a WHO egy éves (bocs ameddig jól esik) korig javasolja a szoptatást! A házi orvosnak hiába van ezer éves praxisa, ha nem követi a fejleményeket a gyermekek táplálásában, a klinikás, pedig kutat, magyarul a legújabb tudományban van része.
Hogy ki mondja meg, mi a jó: Hát a Kismama c. magazin! Meg természetesen mi, itt a babaneten.

Ami zacsiban volt, odaadtam az egyik szomszéd kismamának, de a joghurtos-pohárban lévőket csak nem adom oda.