sziasztok!
itt vagyok Heni, csak határidős melóm volt, és mindig nagy őrjöngéssel fejezek be egy könyvet (kiadóknak szerkesztek).
remélem, még olvasod

)
szóval császár: énnekem egyszerűen megváltás volt a 10 órás vajúdás után, epidurális érzéstelenítést kaptam a műtétre, ami olyan jó volt, semmit nem éreztem, viszont van egy mellékhatása: a remegés, ha ilyen van, ne ijedj meg, a szülés után pár órával elmúlik. Elég vicces érzés, kívülállónak viszont ijesztő lehet, készítsd fel rá párodat is, szerintem.
Látni semmit nem láttam, mert egy lepedővel eltakarták a látványt.
Elég hamar kikapták a fiamat, mert kellett is már, aztán elvitték, tisztára mosták stb. és először a férjemnek adták oda, aztán odahozták a fejem mellé, hogy megpuszilhassam. Az nagyon jó érzés volt! Aztán őt vitték inkubátorba, engem meg a figyelőbe (külön terem a császárosoknak), ott éppen egyedül voltam. Infúzión ment a fájdalomcsillapító még egész éjszaka, meg katéter is volt bennem, hiszen az érzéstelenítőtől nem tudtam uralni aljóbb fertályaimat. Szakaszosan sikerült aludnom, mert végig figyeltem a lábamat, hogy megy ki belőle az érzéstelenítő hatása. A hasam csak picit fájt. Aztán reggel már mindent kihúztak belőlem, és mehettem zuhanyozni, ami elég macerás a seb miatt, de akkor is jól esett. Ja, és volt olyan drága acsecsemőps, hogy "kilopta" nekünk még éjszaka pár percre a fiamat az inkubátorból, hogy agyonpuszilhassuk

) A szopizást fekve oldottam meg, ez aztán később, otthon is a legkényelmesebb pozíció volt, gyakorlatilag félálomban is lehet így szoptatni.
Hú, elég hosszú lett, ha van konkrét kérdésed, ma meg holnap gépközelben leszek végig

)
gyerekorvostippeket köszönöm, elraktározom.
kár hogy nincs zenebölcsi, nagyon jó dolog, ha tudok, próbálok majd szervezni, ha leköltözünk. tkp. háromnegyedórás zenés foglalkozás, vagy játszóház énekléssel, zenével.
érdekelne Titeket?
üdv.
Hortenzia