A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kalocsa és környéke!

Sziasztok!

Kati!

Sajnálom a babaúszást, de nekünk még jól is jön ki, mert 10-én, meg 17-én nyelvvizsgázok és nem tudtunk volna menni.
Egyébként a KalocsaKOM KFT-nél dolgozom, ez az új internetes és kábel TV hálózat.
Nem tudom mikor jutunk el, mert eddig sem volt sok időm a tanulás miatt, de most meló mellett aztán meg tényleg totál semmi, még az is gondot jelent mikor indítsam el a mosógépet, hogy ki tudjak teregetni. Vicces mi?

Mi nem hordjuk a kaját, hanem a Koronában kajálunk, onnan sajna nincs kiszállítás, de nagyon finom a kaja, igaz 680 FT. A szálloda 800Ft az szerintem rohadt drága, de azt is dicsérik. A többiről én nem tudok, Edit viszont igen, majd biztos ír.

Többiekkel mi van?

Lindi
lindika

A Bencze csárdában valóban jól főznek, már mi is ettünk ott.
A Juditból is szállítanak ki, talán 500 Ft egy adag és kiadós. Meg a rádió is szokott hirdetni valami Klára konyháját, ami meg patajról jön és arról is jót hallottam.
Én egyenlőre főzőcskézek még, bár néha nincs sok kedvem hozzá. Ma szerb kaja lesz, az egyik receptkönyvben találtam. Egyszerűnek tűnik és szerintem nem lesz rossz. Az olyan kajákat szeretem, amiket csak úgy egy edényben be lehet rakni a sütőbe és nincs vele gond.

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok!
Ma végre voltam Uh-n.Minden rendben van a bébivel,már 2,36cm hosszú.Olyan jó volt hallani a szívhangját!:))Legközelebb csak a 12 hetesre kell mennem.Ma nekem se volt túl sok kedvem főzni.Mostanában hamarabb fáradok.Noémi egy örökmozgó!:))
Hencsi!
Sokat mocorog a baba?Ez az 5 hét hamar elfog menni már,majd meglátod.
Üdv mindenkinek!
Móni
kreony

Sziasztok!

Móni!
Gratula a picúrhoz. Olyan jó volt hallani a pici szívhangját, a könnyeim mindig kicsordultak.

Ebéd:

A Judit vendéglőből hordatjuk az ebédet. Változatos és finom. 570.-
Klára konyyhájától is hordattuk, azt egy idő után meguntuk. De az is fini volt.
A Hotelben még nem ettem, de sokan dícsérik, most ismét levitték a menü árát, hiszen kevesen mentek a viszonylag magas ár miatt.
Az most kb 570.- (ez nem bizti)
A Diófára is sokan esküszenk, ott is ennyi az ebéd.
De a Tisztiből is van kiszállítás.

Adééla ma itthon kellett maradnom. Nem tud menni, fáj a lába, izomláza(!) lett. A bölcsiben tegnap a tornaszobában voltak és megeröltette..... :shock:

Melinda!
Gratula a munkahelyhez. Az a lényeg, hogy jól érezd magad, és szeresd amit csinálsz.
Én is így vagyok, amióta dolgozom.
Munka, itthon , gyerek (én nem tanulok) kevés az idő mindenre....
Munka után, örülök, ha a családdal vagyok.

Üdv!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Lindi, tényleg nem semmi amit csinálsz, én amikor munka mellett jártam suliba az is nagyon megerőltető volt, most meg csak a gyerekkel vagyok de az is totál lefáraszt, bár tavasztól ismét tanulni akarok, pedig megfogadtam a második államvizsga után hogy elég volt, de hát próbálok alkalmazkodni a megváltozott helyzethez...

Kaja ügyben most elsőre a Klára vendéglőját próbáljuk ki aztán a Juditot, majd meglátjuk... köszi a tippeket!!!

Kismamák hogy vagytok??? Heni, hogy érzed magad?

Üdv mindenkinek!
Kati
eszikati

Köszi az érdeklődést, egyenlőre jól vagyunk. Babuci elég sokat mocorog. Élvezem nagyon. Az az igazság, hogy nem igazán szeretném még, hogy megszülessen. Tetszik ez az állapot. Biztos nagyon jó lesz majd, ha már a kezemben foghatom, de furcsa is lesz egy pici emberkét gondozni.
Esténként néha már nehéz, mikor sehogy nem jó, se feküdni, sem ülni. A hasam egyre jobban nő, olyan mintha hangyák menetelnének a bőröm alatt.
Valamikor vérvételre is kellene még mennem, de a védőnő nem jelentkezik (pedig azt mondta jön és elhozza a beutalót)-, majd jövő héten bemegyek a gondozóba.
Hétfő óta táppénzen vagyok, így egyeztünk a munkahelyemen. Most pihi van, meg készülődés. Megvettünk mindent, bár ruha nem sok van. De az az igazság, hogy sem a méretetet nem tudom, sem azt, hogy fiúnak vagy lánynak vásároljak. Majd ha megszületik.

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok!

Én úgy imádtam terhesnek lenni, kivéve az utolsó egy-két hónapot, úgyhogy most kicsit irigykedem. De csak a terhességre :-P Pici baba most valahogy.... olyan jó hogy végre végigalussza az éjszakát, végre megértem mit mond, lehet vele beszélgetni, és végre nap mint nap elmondja, hogy "úgy szeretlek anya"-ettől én el tudok olvadni.

Pénteken este felavattuk anyósékat is. Most aludt ott először Dani. Anyuéknál már néha ottaludt, de az elalvással gondok voltak, mert csak kint a TV előtt volt hajlandó elaludni. Anyós viszont annyira szerette volna, hogy egyszer nála is aludjon Dani. Erre a péntek pont jó volt, mert szombaton nyelvvizsgáztam, így legalább nyugodtan tudtam este tanulni. A lényeg az, hogy semmi gond nem volt Danival. A Barátok Közt után szépen elvonultak anyóssal aludni, és reggel 1/2 7-ig aludt. Így már biztos megyünk idén Szilveszterezni, mert csak anyós vállalta el Danit akkor :)

Lindi

Kép
lindika

Sziasztok!
Mi van veletek?Nem beteg senki?De jó neked Lindi,hogy már végig alussza az éjszakát Dani!Noémi még mindig fel kel legalább 1x.Igaz én most újra kezdem majd az éjszakázást,de legalább nem esek ki a rutinból!:)
Meg van még Kalocsán a baba bizományi bolt?Ott olyan jó kismama ruhákat lehetett venni.Már csak egy nadrág jó rám,a többi szorítja a pocakom,pedig még csak 10 hetes terhes vagyok.Mi lesz később?:)
Kati!Milyen az étel amit hoznak?
Többiekkel mi újság?

Üdv mindenkinek:
Móni
kreony

Sziasztk!

Mi ismét itthon vagyunk. Adél vmit összeszedett a bölcsiben. Reggel még kutya baja sem volt, amikor mentünk érte, már folyt az orra. Estére már lázas is volt.
Remélem hamar meggyógyul.

Én is imádtam pocakosnak lenni.
Rajtam is nagyon hamar meglátszott a poci (kb 8-10hetesen már)
A bababizi még meg van és tényleg nagyon jó kismama felsőket ill nacikat árulnak ott.. Még anno én is odaadtam le.
Múlt héten vittem egy rakat Adél rucit is. Már nem fértem el tőlük.
1/2 10-kor nyit !!!

Melinda!
Látom nagyon el vagy havazva. Egy nagy kalappal a nyelvvizsgához!!!
Üdv!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Most kaptam a hírt, hogy egyik barátnőm férje tegnap meghalt. Úgy látszik ez egy ilyen hét, tele rossz hírekkel. A csávó nem volt beteg, semmi baja, valószínűleg balesett lehetett (bár ezt csak én feltételezem). A csaj nemrég ikrekkel volt terhes, de sokadjára elvetélt megint. Belegondolni sem tudok, hogy lehet feldolgozni ennyi keserűséget.
Én meg a hülye nyelvvizsga miatt aggódok, pedig vannak ennél sokkal nagyobb gondok is.
lindika

sziasztok!

Lindi, mindenkinek a saját baja a legnagyobb és a legfontosabb, csak amkor ilyeneket hallok akkor rögtön rohanok megpuszilni a kisfiamat és mondani a férjemnek hogy szeretem, mert ilyenkor érzem hogy valóban minden pilanat fontos :-)

Vasárnap reggel jön valaki usziba? Én múlt héten olyan sms-t kaptamhogy most vasárnap lesz uszodai rendezvény miatt.

Amúgy semleges hetünk volt, de szerintem mér ez is jó :-)

Lindi, szorítok a nyelvvizsgához!!!
Egy kalappal...

Ja a kaját ezen a héten a Kláta vendéglőjéből hozzatuk, nem voltam elájulva tőle... de nagyon jól esett hogy 3 napig nem kellett főznöm :-) rögtön másképpen nézett ki a lakás!

Üdv mindenkinek!!!

Kati
eszikati

Sziasztok!
Én csütörtökön voltam mérges,mert elromlott a mosógépünk.Szerencsére nem volt komoly baja.Sokszor én is azon gondolkozom,hogy sose tudni kivel milyen baj történhet.

Már nekem is megfordult a fejemben,hogy hozatom az ételt,mert amióta kismama vagyok hamarabb fáradok és Noémihez is kevesebb türelmem van.Remélem hamarosan elmúlik ez az állapot.

Lindi nagy kalappal nyelvvizsgához!

Üdv mindenkinek!

Móni
kreony

Sziasztok!

Nekünk elég nyugis hetünk volt. Voltam az utolsó tanácsadáson, hed ne mondjam nem ért semmit. A védőnő is eljutott végre hozzám. Ellátogattam a gyerekorvoshoz is. Nagyon szimpatikus volt.

Igyekszem én is mindent rendbe rakni itthon, mert szülés után nem hiszem, hogy sok kedvem és időm lesz hozzá.

Ma a kiskőrösi Kurta kocsmában ebédeltünk. Azt hiszem hosszú ideig ez volt az utolsó kettesben eltöltött programunk.

Drukkoljatok, hogy a drága babám beforduljon a megfelelő pozícióba, mire kell. Egyenlőre még pörög-forog, pedig már bő 3 hetünk van csak. A Réfy jól rám ijesztett, azt mondta az utolsó 1 hónapban már nem nagyon változik meg. De én érzem, hogy még van helye.

Remélem, minden rendben lesz.

Lindi miből vizsgázol?

Puszi mindenkinek

vhencsi
Kép
vhencsi

sziasztok, csak gyors bekukk, sajna István a mai babaúszást nem bírta el kellett jönnünk hamarabb úgy sírt... de legalább Lindivel találkoztam! Dani olyan aranyos!!!!

Hencsi, szorítunk!!!! nagyon nagyon gondolok RÁD! Rátok!!!
A barátnőmnek sem fordult be a baba és igaz hogy császér lett a vége de a szülés magától beindult így legalább nem programozott volt :-) A lényeg hogy a baba és te is egészségesek legyetek!!!

Mond a férjednek ha megszületett a bébi akkor nézzen be ide! és tegyen fel hama gyorsan képeket :-))))))))

Üdv
Kati
eszikati

Hencsi!

Mondogasd a babódnak, hogy forduljon be, mert úgy neki is könnyebb lesz!

Kati!

Sajnálom, hogy nem bírta István a babaúszást, látod mégis neked kell átöltöznöd legközelebb. Dani sem akart apával úszni, csak velem.

Németből nyelvvizsgáztam az elmúlt két hétvégén, jövő hétvégén meg két zh-m lesz. Kicsit sok ez most, ma ki is jött rajtam a fáradság, egész nap szarul éreztem magam, így nem is tanultam ma semmit, de holnaptól megint nagyüzem lesz.

Sziasztok: Lindi
lindika

lindi
Köszi, pont ezt teszem. Másban már nem reménykedhetem, csak benne. Csak a Babucin múlik, hogy befordul vagy sem.
Szoktam neki mondogatni, hogy úgy később látjuk majd egymást, meg hogy tovább kell a kórházban maradni és mi iparkodunk haza apuhoz. De nem tudom mi lesz. Jövő héten megyek az utolsó ultrahangra. Igaz még utána is megfordulhat, állítólag az utolsó napon is. De azért drukkoljatok ti is nekünk!

Már nagyon kevés időm van a szülésig. Néha úgy érzem jó lenne, ha már itt tarthatnám a kezemben. Főleg így, hogy a nemét sem tudom. Meglepetés lesz teljesen. Viszont még mindig nem érzem tehernek a pocakot és élvezem nagyon. Párom is mindig mosolyog, mekkora lettem.

vhencsi
Kép
vhencsi

sziasztok, Heni még annyit hogy a barátnőmnek a szülésznő mutatott gyakorlatokat amivel elő lehet segíteni a baba megfordulását így leírni em tudom de a lényege az volt hogy háton feklve kellett párpercig a csípőt megemelni, mert így a buksija került lefelé ami elméletileg készteti arra hogy megforduljon, ha még tudsz konzultálj valakivel erről... csak egy tipp. Én elolvastam az ÚTMUTATÓ SZÜLÉSHEZ
GASKIN, INA MAY könyvet és abban is sokat írtka arról hogy ha az anyuka kéri a babát hogy forduljon meg és erősen koncentrál rá akkor akkár az utolsó pillanatban is befordulhat!

na megyek mert Kismanó követel engem :-))
Üdv
Kati
eszikati

Sziasztok!
Lindi sok sikert a vizsgákhoz!

Heni!
A baba akár az utolsó nap is megfordulhat ha van elég helye és magzatvíz.Valakinek még a vajudás alatt is sokat mozog a baba.Én az hallottam,ha négykézlábra állsz és a könyöködre támaszkodsz az is hatásos.Próbálj hatni a bébire és kérd meg apát,hogy ő is mondja neki.Szorítok,hogy sikerüljön!!

Többiekkel mi újság?

üdv mindenkinek!
Móni
kreony

Üdvözlök mindenkit! Tavasszal költözöm Újtelekre a családommal, kisfiam másfél éves. Érdeklődnék, lakik-e valaki a környéken hasonló korú kisgyerekkel, szívesen megismerkednék velük a jövőbeni találkozás reményében :D
hortenzia

eszikati
Bocsi, de a múltkor nem vettem észre, hogy írtál, most olvastam csak el.

Ma túlestünk az utolsó vérvételen. Nem is baj, mert iszonyú az a tömeg, ami a labornál szokott lenni.

Köszönöm mindenkinek a tippeket! Én is olvastam párat. Kipróbáltam a négykézlábast és be is vált. De a kis cseles vissza is fordult, amint más pozícióba helyezkedtem. Még azt is olvastam, hogy a zseblámpa fénye felé fordul, ez is igaz. De sajna nem marad úgy tartósan.

Beszélgetek vele minden nap erről. Meg néha bőgök is miatta. Tegnap már úgy döntöttem, hogy próbálok felkészülni lelkileg a császárra. Aztán a Babucira bízom, mit szeretne.

Képet meg majd igyekszem minél hamarabb feltenni a szülés után. Szerintem apuka is szívesen vállalja. Nem foglak kihagyni benneteket semmiből. Nagyon sokat segítettetek nekem.

Puszi

vhencsi
Kép
vhencsi

Itt egy kép rólunk. Kép ekkorák vagyunk

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok!

Hencsi szerintem ha így forgolódik, akkor még van bőven helye, még befordulhat. Sokszor forgasd így ha tudod, és egyszer talán nem lesz helye visszafordulni :) Na jó ez csak vicc volt :)
Én abszolút nem éreztem mikor fordult be Dani, csak egyszer volt egy vesegörcsöm és be kellett mennem UH-ra, akkor mondta a dokinő, hogy már be van fordulva.

Hortenzia!
Többnyire Kalocsaiak vagyunk, de hidd el ez nem távolság. Én már találkoztam Pesti chates ismerősömmel is.

Edit!

Te kis vaksi :) Már két-héromszor is láttalak délben sétálgatni, de te annyira vaksi vagy, én meg nem fogok kiabálni fényes nappal az utcán :) Nem jársz már haza kajálni?

Erről jut eszembe, ma annyira finom volt a kaja a Koronában, illetve tényleg nagyon háziasan főznek, csak sajnos nem a legolcsóbb, így én is csak egy héten 2-3-szor megyek csak el.

Lindi

Kép
lindika

Sziasztok!
Már régen írt ide valaki.
Sok a munka?

Lindi:Vizsga sikerült?
Heni!Szép nagy pocakod van.A baba szót fogad neked?
Hortenzia:Üdv a csapatban.
mi jól vagyunk.Pénteken megyek a 12 hetes Uh-ra.
Soldoso veled mi van?

Üdv mindenkinek!
Móni
kreony

sziasztok,
köszönöm a visszajelzéseket, nagyon örülök nekik!
Elsősorban olyan kérdéseim lennének, hogy tudtok-e ajánlani gyermekorvot, aki szükség szerint házhoz is jön, illetve érdekelne, hogy van-e Kalocsán zenebölcsi, mert azt a fiam annyira szereti, úgyhogy semmi pénzért nem hagynám ki.

Heni: ha még egyben vagytok: én is császárral szültem, ha szeretnéd, szívesen mesélek.
hortenzia

Sziasztok!

Heni szép a pocid :-)))) Remélem jól vagytok! :-)

Hortenzia, sajna a bölcsiről még nem tudok nyilatkozni, de megkérdezhetem hogy Te hol szültél? és mik voltak a tapasztalataid?

remélem mindenki jól van, írjatok ha van egy kis időtök.

Voltunk usziban szombaton de megint sírás lett a vége :-((( nem tudom mi lehet a baj, pedig először úgy imádta...

Üdv
Kati

Kép
eszikati

Sziasztok!
Még egyben vagyunk és nem is szándékozunk egyenlőre megválni egymástól. Babuci jól érzi magát odabent, izeg-mozog egész nap, főleg délután meg este.
Ma megyünk az utolsó ultrahangra, maratoni ücsörgés vár ránk délután. Ha ma nem derül ki a neme, akkor meglepi lesz és csak 2-3 hét múlva tudom megírni.
Jobban izgulok azon, hogy hogy fekszik, többnyire keresztben érzem, de mostanában nem kell noszogatni elfordul magától is. Biztos már szűkös neki odabent.

vhencsi
Kép
vhencsi

sziasztok,

Kati: én a MÁV-ban szültem, és nagyon jó volt, persze majd megőrültem a fájdalomtól, de mindenki segítőkész volt, nem hagytak magamra, valaki mindig ott ült mellettünk. a végén aztán császár lett, mert nem fért ki a fiam feje :)
de nekem azzal sem volt bajom.
a csecsemősök is kedvesek voltak, segítettek a szoptatásnál, mondjuk arra húzták a szájukat, ha beadtuk éjjelre a babát, dehát ha valakinek a pihenés kell, az sem aranyszabály, hogy mindenki 24 órát akar a babával lenni szülés után
szóval nagyon profi csapat. sajnos már nincsenek ott, hiszen a szülészetet is megszüntették.
Kalocsán milyen a szülészet?

üdv.
Hortenzia
hortenzia

Sziasztok!

Sajnos bölcsi szerintem csak síma van itt, de majd Edit ad bővebb felvilágosítást.

Gyermekorvosok közül én a Török Ildit merem ajánlani. Kicsit furi a stílusa, de szerintem tapasztalatban jó. Jó még a Szeitz Klári is csak neki rengeteg betege van és ezért sokat kell nála várni rendelésen. Én itt chat alkalmával kiakadtam, hogy csak nálunk szokás elküldeni a gyerekeket fél évesen, majd évente vérvételre, meg UH-on is voltunk minimum 3-szor. Máshol ezt nem csinálják.

Kati mi megyünk most szombaton úszásra. Nem változott az időpont? Mert mondta a csajszi, hogy későbbre akarják tenni.
lindika

sziasztok,

Lindi mondta a csaj hogy szeretne váltiztani az időponton de egyenlőre még nem szólt hogy később menjünk. Mi lehet hogy nemmegyünk mert az uram lehet hogy megy vadászni és akkor nem tudunk elmenni :-(

Én beszélgettem ismerősökkel de Miskolcon és Pesten is elküldték a babucikat vérvételre és UH is... szóval szerintem ez is orvos függő.... mint minden más

Nekünk a Sztanyik az orvosunk és eddig nem mondhatok rá semmi rosszat, mindig segítőkész, bármikor hívhatom mobilon (és már életm is ezzel a lehetőséggel) kicsit soknak tartom amkiet felír mert ha mondok valamit hogy kicsit piros a gyerek nyaka rögtön kapunk egy vagon krémet, ha a fülét vakarja rögtön fülcsepp, de inkább ilyen legyen minthogy ne foglalkozzon velünk :-)

Hortenzia, én Szekszárdon szültem szóval a kalocsai szülészetről nem tudok nyilatkozni, a MÁVról csak jót hallottam, szült ott barátnőm, kér gyerkőcöt is a tesója pedig ikreket és mindig meg voltak elégedve. Én az 5. hónapig úgy volt hogy a Bajcsiban szülök és már sajnálom hogy nem maradtunk ott Pesten, az a kórház nagyon szupi volt és dokit is jót találtam, de hát el kellett költöznünk így gyorsan kellett dokit váltanom, és kórházat :-(

Heni gondolunk Rád!
Üdv Mindenkinek!

Kati Kép
eszikati

Köszi mindenkinek, még egyben vagyunk.
Hortenzia, érdekelnének a részletek, mert úgy tűnik császáros babánk lesz. A kis drága nem fordult meg és már ketten is mondták, hogy nincs elég helye megfordulni.
Jövő szerdán megyek megbeszélni a továbbiakat.
Egyébkánt minden rendben, az eredményeink jók. Babuci kb. 3 kg.

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok!
Hencsi!Szorítok,hogy minden rendben legyen veletek.

Nekünk Dr a Szepesi a gyerekorvosunk.Én megvagyok vele elégedve.Még nekem is ő volt,így ismertem már.Igaz,hogy már nem nagyon vállal új betegeket,mert 3-4 év múlva nyugdíjba szeretne menni.

Kati!Nagyon aranyos a képen a kisfiad!:)

Mi jól vagyunk.Talán most már a hányingerem is megszűnik.Jó lenne kicsit többet pihenni,de Noémi egy örökmozgó!:)

Üdv mindenkinek!

Móni
kreony

Sziasztok!

Sajnos mi sem megyünk babaúszásra, mert Dani belázasodott. Ma már talán jobban van, de azért lehet mégis kihagyjuk. egyébként semmi baja, csak lázas.

Heni!

Nagyon szorítunk!!!

Kati!

Nagyon édes István! Visszajelöltelek iwiw-en.
lindika

Sziasztok!

Hencsi! Nagyon szép nagy pocit növesztettél. Remélem, hogy minden úgy alakul majd, ahogyan azt Te szeretnéd.
Drukkolunk 1000-rel!!!!
Ha vmi fejlemény lenne azért ugye értesítesz bennünket?!

Én Baján szültem , ezért Kalocsáról nem tudok véleményt alkotni....

Kati!

Ez a kis pasi egyszerűen zabálnivaló.....
A frizurája pedig.....nagyon édes. És azok a hatalmas szemek.....
Egy pár csajszi fejét bizti elcsavarja majd :wink:

Adé végre kikeveredett a náthából, erre tegnap ismét belázasodott.

Jaj vki kérdezett a bölcsiről. Hát jóval előtte min.fél évvel előtte jelentkezni kell ahhoz, hogy be is kerüljön. ez sima bölcsi, nem zenei (sajnos). Nagyon sok a jelentkező, szerintem egy magánbölcsi is telítve lenne, hiszen igény lenne rá, csak a férőhelyek száma korlátozott.

Daninak jobbulást!!!!
Mennek a gyógypuszik!!!!!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Edit már tudja, Dani nem gyógyult meg. Sajnos tegnap éjszaka kruppos rohammal vittük be az ügyeletre. Ezt nem kívánom senkinek sem.

Lindi
lindika

Lindi!

Jobbulást!!! Nagyon sajnálom!! Döbbenetes!!!
Kívánom hogy Dani mihamarabb gyógyuljon meg!!! :(
Nem is tudom mit mondhatnék még :-(

Gondolunk Rátok!

Kati
eszikati

Köszi nektek csajok! Ti tartjátok bennem a lelket.
Már csak napjaim vannak hátra, tegnapelőtt este azt hiszem jóslófájásaim lehettek, bár fogalmam sincs milyennek kell lennie.
Most már csak abban bízom, hogy Babucim kihúzza a végéig odabent, bár egyre nehezebben viselem. Szeretném már látni! De félek is.
Ha már a szülés nem olyan lesz, ahogy szerettem volna. Legalább Luca napi baba legyen!!!
Ha ebben sem fogad szót, akkor egy nagy csibész lakik odabent. :)
Természetesen nem felejtelek el benneteket tájékoztatni. Igyekezni fogok, képpel együtt.

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok!

Lindi, remélem Dani jobban van, Neked pedig sok boldog Névnapot!!!

Heni, szorítunk!!!! Nekem egy hónappal a kiírt időpont előtt voltak fájásaim, akkor azokra kaptam gyógyszert és szednem kellett 3x2 MagneB6-ot, de ez egy hónappal a kiírt időpont előtt volt. Ne izgulj babuci tudja mikor kell érkeznie :-)

Móni, gondolok Rád is, remélema hányiger mihamarabb elmúlik, nekem sjna még az 5. hónapban is volt :-( Izgultam is mert akkor még repültem nyaralni és a repüléstől így jobban tartottam de szerencsére csak egy buszút alkalmávan sikerült ktennem a kisrókát :-) bocs :-)

Többiek! Írjatok!

Üdv
Kati
eszikati

Köszi Kati nagyon aranyos vagy, pedig látod én elfelejtettem a tiedet :(

Dani sajna nincs jobban. Holnap vissza kell vinnem a dokihoz. Még ma is volt fulladása. Olyan mint egy újszülött, egy percre sem lehet magára hagyni, nehogy rájöjjön a roham. Remélem hamar kinövi, mert nagyon félelmetes.

Lindi
lindika

Sziasztok!
Lindi!Remélem Dani már jobban van.Szorítok ,hogy rendben legyen minden.
Köszi Kati a biztatást.Van egy olyan érzésem,hogy egy hamar nem marad abba a hányinger.Általában délután jön rám és estig tart.Addig csak a hideg tej vagy tejsavó segít valamit.Egy előnye van,még nem híztam semmit.Pocakom viszont már látszik.Remélem ő is hamar megmozdul,mint annak idején Noémi.

Heni!Egyben vagy még?A jóslófájások jók,mert te is készülsz már lelkileg és a babuci is edződik egy kicsit.Ő majd csak gondol egyet és jönni fog.Szorítok,hogy rendben legyen minden!!

Üdv mindenkinek!
Móni
kreony

Szisztok!

Adélnak ismét sikerült vmit öszeszednie a bölcsiben.
Láz, hasmenés, hányás (már megint) ezzel telt a hétvégénk.

Jönnek-mennek a frontok, lehet hogy meghozzák a babát.... :wink:

Hányingerre háztartási kekesz? Nekem max az maradt bent, de jó a kamilla tea is (langyosan) nyugtatja a gyomrot.

Betegeknek jobbulást, pocakosoknak jó pocaknövesztést, babaváróknak sok -sok kitartást.

Puszi!
Edit

Kép

Kép
ditke75

Persze, hogy még egyben vagyok. Jövő csütörtökig nem engedem kibújni a kis drágát. Addig már csak kibírom valahogy.
Nekem Luca napi baba kell!!! :)
Lelkileg eléggé fel kell készülnöm, mert félek a műtéttől, meg, hogy utána mi lesz. De majd a Babuci vigaszt nyújt mindenre.
Hortenzia eltűnt, pedig ígért beszámolót a császárról.

vhencsi
Kép
vhencsi

Sziasztok, Heni most látom hogy éppen most írtál :-)

Betegeknek gyógyulást, én ma reggelre úgy betaknyosodtamhogy alig látok ki a fejemből, remélem István megússza!!

Üdv
Kati
eszikati

sziasztok!
itt vagyok Heni, csak határidős melóm volt, és mindig nagy őrjöngéssel fejezek be egy könyvet (kiadóknak szerkesztek).

remélem, még olvasod :))
szóval császár: énnekem egyszerűen megváltás volt a 10 órás vajúdás után, epidurális érzéstelenítést kaptam a műtétre, ami olyan jó volt, semmit nem éreztem, viszont van egy mellékhatása: a remegés, ha ilyen van, ne ijedj meg, a szülés után pár órával elmúlik. Elég vicces érzés, kívülállónak viszont ijesztő lehet, készítsd fel rá párodat is, szerintem.
Látni semmit nem láttam, mert egy lepedővel eltakarták a látványt.
Elég hamar kikapták a fiamat, mert kellett is már, aztán elvitték, tisztára mosták stb. és először a férjemnek adták oda, aztán odahozták a fejem mellé, hogy megpuszilhassam. Az nagyon jó érzés volt! Aztán őt vitték inkubátorba, engem meg a figyelőbe (külön terem a császárosoknak), ott éppen egyedül voltam. Infúzión ment a fájdalomcsillapító még egész éjszaka, meg katéter is volt bennem, hiszen az érzéstelenítőtől nem tudtam uralni aljóbb fertályaimat. Szakaszosan sikerült aludnom, mert végig figyeltem a lábamat, hogy megy ki belőle az érzéstelenítő hatása. A hasam csak picit fájt. Aztán reggel már mindent kihúztak belőlem, és mehettem zuhanyozni, ami elég macerás a seb miatt, de akkor is jól esett. Ja, és volt olyan drága acsecsemőps, hogy "kilopta" nekünk még éjszaka pár percre a fiamat az inkubátorból, hogy agyonpuszilhassuk :)) A szopizást fekve oldottam meg, ez aztán később, otthon is a legkényelmesebb pozíció volt, gyakorlatilag félálomban is lehet így szoptatni.
Hú, elég hosszú lett, ha van konkrét kérdésed, ma meg holnap gépközelben leszek végig :))

gyerekorvostippeket köszönöm, elraktározom.

kár hogy nincs zenebölcsi, nagyon jó dolog, ha tudok, próbálok majd szervezni, ha leköltözünk. tkp. háromnegyedórás zenés foglalkozás, vagy játszóház énekléssel, zenével.

érdekelne Titeket?

üdv.
Hortenzia
hortenzia

sziasztok, csak röviden, Hortenzia engem biztosan érdekel, mert már két hónapja nézegetem hogy áthordanám Szekszárdra a gyerekt mert ott van ilyen zenés, dalos mozgásfejlesztós foglalkozás de sajna kocsi hiányában nem tudom megoldani :-((( pedig örülnék neki
eszikati

Kati,

akkor utánakérdezek itt Szentendrén, ahová most járunk, hogy mi tudnak az ottani helyzetről: van-e kapcsolatuk/emberük Kalocsán
mi majd csak júniusban költözünk, addig kitalálok valamit :))
hortenzia

Sziasztok!

Eszikati, írtad, hogy van Szekszárdon ez a zenés foglalkozás. Írnál róla részleteket kérlek? Esetleg egy telefonszám is jó, vagy honlapcím. Nagyon érdekel, megyünk a kislányommal (15 hónapos Veronika) Szekszárdra, és jó lenne kipróbálni :)

Említettetek babaúszást is... Az van Kalocsán? Erről is tud valaki valamit?
Illetve játszóházak érdekelnének!
Csak pár napra megyünk el Kalocsára, és jó lenne a napközbeni időszakot kitölteni :)

Nagyon köszi az összes segítséget!
Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
taram

Még itt vagyunk egyben. Olvasok mindent, amit írtok. És nagyon jól esik, hogy ennyien gondoltok ránk.
Hortenzia, az érdekelne, hogy éreztél-e valamit műtét közben pl. hogy matatnak a hasadban, vagy húzzák szét, vagy nyomják stb.?
Meg ha esetleg arról tudnál mondani valamit, hogy császárosként is lehet-e babás szobát kérni? Vagy mennyire bírtad ellátni a műtét után a babát? Mikor szoptathattál először? Tudtál, nem volt gond a műtét miatt?
Egyébként már csak szerdáig leszek veletek, akkor kell befeküdnöm, előzetes vizsgálatokra. Nem tudom még a műtét pontos időpontját. Pénteken újra ctg, akkor talán okosabb leszek. Na, és kedden még végigülhetek egy újabb ultrahangot, pedig már azt hittem, nem lesz több. De biztos megnézik, hogy áll a baba és hogy mekkora.

vhencsi
Kép
vhencsi

vhencsi,
ne izgulj, semmit nem fog érezni, tényleg. Pedig én is azt vártam, hogy valami azért lesz, de abszolúte semmi! Csak feküdni kell és bámészkodni, meg fülelni a sírásra :) Nagyon izgi!
A MÁV-ban nem volt kérdés a babás szoba, mert csak az van/volt, de ez, azt hiszem, kórházfüggő. Az első 6-12 órát feküdni kell majd az érzéstelenítés miatt, még a fejedet se emeld fel, különben olyan fejfájást kapsz, hogy ihaj! Egyenesnek kell a gerincnek maradnia addig, amig ki nem megy belőled az érzéstelenítő. De: ha oldalra görögsz vagy gördítenek, úgy tudsz szoptatni elvileg. Ezt én nem próbáltam, csak akkor szoptattam, amikor már lábra állhattam. Azt figyeltem, hogy sokkal jobban ment nekem a séta meg az ágyról fel-le ugrálás, mint a gátsebes mamáknak. Mi legalább ülni tudunk, csak a görnyedés rossz, meg a fürdés macerás. Most már kis sebet vágnak, és hamar is gyógyul. Én az első lehetséges pillanattól szoptattam, ami ugye a felkelés után volt, szóval kimaradt a rögtöni mellre tétel, de a kisfiam sosem panaszolta fel :)
Ha jól érzed magad, szerintem kérjél babás szobát majd, annyira nem vészes ez a császár, ha meg mégis, még mindig beadhatod a babát a csecsemősöknek, ha pihenni akarsz.
nagyon szurkolok Neked ismeretlenül is, majd kérek beszámolót, és kérdezz még, mesélek szívesen :)

üdv.
Hortenzia (mégsem írhatom, hogy Horti ) :D
hortenzia

Sziasztok!

vhencsi, sajnos nem volt időm végigolvasni, hogy miért is kell császárral szülnöd... ne haragudj, ha így ismeretlenül kíváncsiskodok, ha nem nagyon személyes, leírod (megint)?
olyan fura, mert ennyire közelről nem olvastam még személyes tapasztalatokról. lehet, hogy tényleg sokkal egyszerűbb :) érdekes lehet, hogy el vagy függönyözve, és egyszercsak felsír a baba. végülis az a lényeg, hogy egészséges legyen! :D

kéz és lábtörést akkor a szüléshez.
meg van beszélve időpont? vagy megvárják, amíg elindulnak a fájások?
első babád? tudod a nemét? találtatok már nevet?
bocsi, ha most esetleg mindent újra le kell írnod... :oops:

üdv Mindenkinek!

Kép
Kép
taram

Sziasztok!

Én is császárral szültem (nekem terheségi toxaemia miatt lett az), de semmit sem éreztem. Gerincbe szuri (egyáltalán nem fáj), és onnantól deréktól lefelé semmit sem érzel.
Baján szültem, ott ez nem volt akadály, hogy baba-mama szobába kerülj...

Mi itthon vagyunk. Adél sikeresen elkapott egy jó kis mandulagyulladást közel 40fokos lázzal és hasmenéssel tarkítva. :cry:
Nagyon vacakul van. Sajna így a Mikulás-ünnepség is storno (sajnos, pedig nagyon készült)

Megyek, mert nyafi!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: